Wednesday, August 19, 2009

Πού πας ρε Καραμήτρο;


Ηγγικεν η ώρα! Η ώρα που θα παίξουμε με την σπανιόλα από τη Μαδρίτη. Και όπως και να το κάνουμε η πρώτη σκέψη που σου έρχεται στο μυαλό είναι: Ζόρια! Και η δεύτερη και η τρίτη. Από όποια πλευρά δηλαδή να το δεις το ματς "δεν τόχουμε". Εντάξει, στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, 11 αυτοί 11 κι εμείς που έλεγε κι ο Πούσκας, αλλά αυτοί οι 11 είναι πιο ...ίσοι από τους απέναντι. Θα μου πεις αυτό τι μπορεί να σημαίνει; Οτι δεν θα μπεις μέσα να εξαντλήσεις τις πιθανότητές σου; Γιατί πιθανότητες έχεις. Θα μπεις. Και θα προσπαθήσεις να παίξεις αυτό που μπορείς. Αλλωστε, μήπως και πέρσι πριν από τα ματσάκια της Βρέμης και του Μιλάνου περίμενε κανείς τέτοια εξέλιξη; Κανένας! Κι όμως η υπέρβαση έγινε. Γιατί να μη γίνει και τώρα; Κι ας είναι η προϊστορία σου με τις ισπανικές ομάδες αρνητική. Κι ας έχει διαφορά το "πάω και τα παίζω όλα για όλα σε ένα παιχνίδι ομίλων" από το "παίζω την πρόκριση σε δυο αγώνες με τη ρεβάνς μάλιστα στην έδρα του αντιπάλου". Από την άλλη, αυτή η αίσθηση ότι ο αντίπαλος είναι ανώτερος, όσο νάναι σε απελευθερώνει. Σου διώχνει το άγχος. Γιατί γνωρίζεις ότι δεν θα σε κατακρίνει κάποιος αν χάσεις το παιχνίδι, παρά μόνο αν χάσεις το ...μέτρημα. Αν όμως γίνει το θαύμα (που δεν είναι και ακριβώς θαύμα, στην τελική δεν παίζεις με την Μπάρτσα!) τότε απογειώνεσαι από όλες τις απόψεις. Αποκτάς ηρεμία, ηθικό, αυτοπεποίθηση, προχωράς στην μεγαλύτερη διασυλλογική διοργάνωση και όχι στην αμέσως επόμενη, οι δε καβουρομάνες της διοίκησης δεν θα έχουν δικαιολογίες να μην ξοδέψουν χρήματα για να γίνεις ακόμα καλύτερος, αν όχι άμεσα, τουλάχιστον στην αμέσως επόμενη μεταγραφική περίοδο.

Αισιόδοξη πάντως δεν είμαι. Προτιμώ να μην είμαι αισιόδοξη και να έρθει κάτι καλό, παρά να πιστεύω στην υπέρβαση και να έρθει η κεραμίδα. Το κακό είναι πως σε περίπτωση αποτυχίας θα τεθεί και πάλι θέμα προπονητή. Εχει τεθεί ήδη με αφορμή τις δοκιμές που κάνει ο Τεν Κάτε για να κατεβάσει την καλύτερη δυνατή 11άδα. Ακούω και διαβάζω πάλι ότι κάνει πειράματα και είναι επικίνδυνος. Και αναρωτιέμαι: Αφού του λείπουν δύο παίκτες από την άμυνα (Σαριέγκι - Καντέ) ο δε τρίτος, ο διαθέσιμος (Μπιέρσμιρ), όσο καλός κι αν είναι στερείται εμπειρίας για τόσο κρίσιμο παιχνίδι, τι άλλο μπορεί να κάνει εκτός από δοκιμές; Το θέμα μας αλήθεια είναι γιατί κάνει δοκιμές για να κατεβάσει ένα όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό σχήμα ή γιατί βρέθηκε σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι να στερείται επιλογών στην άμυνα και να αναγκάζεται να ψάχνει λύσεις - "δάνεια" από τη μεσαία γραμμή; Αν δηλαδή κάποιος θέλει να ψέξει τον προπονητή είναι γιατί δοκιμάζει τον Ζιλμπέρτο και τον Κατσουράνη για τη θέση του στόπερ, με ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ (μην ξεχνιόμαστε...) παρτενέρ τον Βύντρα ή γιατί (με δική του - ή χωρίς - συναίνεση ή επιθυμία) δεν ήρθε ΠΟΤΕ στην ομάδα ο στόπερ κλάσης που θα ήταν ...καλύτερος του Μέλμπεργκ και θα βοηθούσε και στην ανάπτυξη του παιχνιδιού;

Εχει λογική τυχόν επιλογή του Κατσουράνη για τη θέση του στόπερ; Σαφώς! Αν μη τι άλλο την θέση "την έχει". Μόνο που αν τοποθετηθεί στο κέντρο της άμυνας, θα στερήσει την ομάδα από μια ποιοτική λύση στο κέντρο. Επί της ουσίας ό,τι ακριβώς γινόταν πέρσι όλη τη χρονιά. Η ιστορία της ζωής μας. Η ανασφάλεια της άμυνάς μας, στερεί από την ομάδα δημιουργικότητα μπροστά.

Εχει λογική τυχόν επιλογή του Ζιλμπέρτο Σίλβα για τη θέση του στόπερ; Ξενίζει μεν, ωστόσο και αυτή έχει λογική. Ο Βραζιλιάνος καλύπτει χώρους και δεν διώχνει με γιόμες. Ο,τι χάνει σε ταχύτητα το κερδίζει σε αντίληψη του γηπέδου. Και μένει έτσι ο Κατσουράνης σε μια θέση από όπου μπορεί να προσφέρει και δημιουργικά. Κι αν τελικά χρησιμοποιηθεί ο Μάτος όπως λένε τα ρεπορτάζ σε θέση αντι-Ζιλμπέρτο, ίσως να εξηγείται γιατί ο Ολλανδός τον έχει "παραγκωνισμένο". Προφανέστατα επειδή θεωρεί πως είναι παίκτης του ίδιου στυλ με τον Ζιλμπέρτο και ανάμεσα στους δύο προτιμά τον αρχηγό της Εθνικής Βραζιλίας. Προσωπικά δεν συμφωνώ πως είναι πανομοιότυποι παίκτες, αλλά δεν είναι απόλυτα λογικό ο προπονητής να ξέρει καλύτερα από μένα;

Οι δοκιμές του λοιπόν στην άμυνα δεν με ξαφνιάζουν. Το παλεύει και καλά κάνει. Εκείνο που με ανησυχεί είναι κατά πόσο έχει "διαβάσει" σωστά τις προθέσεις της Ατλέτικο. Τι ακριβώς σκοπεύουν να κάνουν οι Ισπανοί; Να παίξουν επιθετικά; Οπότε το μέλημά σου θα είναι να κλείσεις καλά τους χώρους και, έχοντας φυλάξει τα δικά σου μετόπισθεν να καιροφυλακτείς για να επιτεθείς σαν την κόμπρα; ΄Η μήπως θα μείνουν πίσω αφού έτσι κι αλλιώς δεν καίγονται αυτοί για τη νίκη και θα σου δώσουν γήπεδο που αν αγωνιστείς αμυντικογενώς δεν θα ξέρεις τι να το κάνεις; Ετσι κι αλλιώς, πάντως, αν το παιχνίδι στραβώσει, ό,τι κι αν έχει επιλέξει ο Ολλανδός θα τα ακούσει, είτε φταίει, είτε όχι, οπότε...

Ακουσα και κάτι σήμερα στο ραδιόφωνο από τον Ασημακόπουλο που αν ισχύει είναι ανησυχητικό. Βέβαια, δεν ξέρω αν μπορεί κανείς να δώσει βάση στους ΑΡΔ που έτσι κι αλλιώς το μόνο που τους νοιάζει είναι η αναμπουμπούλα, αλλά το καταθέτω, έτσι για να υπάρχει, έστω και με το ρίσκο να παίξω το παιχνίδι τους. Ελεγε λοιπόν πως ο Σισέ είχε προσωπική συζήτηση με τον Τεν Κάτε (πριν τον αγώνα ρεβάνς με τη Σπάρτα) και του είπε πως δεν μπορεί να παίζει με αυτό το στιλ του παιχνιδιού, να είναι συνεχώς με πλάτη στο τέρμα περιμένοντας τη μπάλα από τους συμπαίκτες του. Γιατί σ΄ αυτό το στιλ παιχνιδιού δεν μπορεί να ξεδιπλώσει τα προσόντα του που είναι η εκρηκτικότητα και η ταχύτητα. Μετά από αυτή τη συζήτηση ο Τεν Κάτε κάλεσε στο γραφείο του, τους Ζιλμπέρτο Σίλβα, Καραγκούνη και Κατσουράνη και τους εξέθεσε το πρόβλημα, αλλά και οι τρεις με μια φωνή είπαν πως δεν γίνεται να προσαρμοστεί όλο το σύστημα της ομάδας σε έναν παίκτη, αλλά πρέπει ο παίκτης να προσαρμοστεί στο σύστημα της ομάδας. Και πως, καθώς δεν βρέθηκε άκρη, αυτός ήταν ο λόγος που ο Τεν Κάτε χρησιμοποίησε τον Σισέ δεξιά στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα ρεβάνς με την Σπάρτα, ώστε να έχει μπροστά του χώρο ο Γάλλος να τρέξει.
Κι αυτό τώρα το θέμα, αν ισχύει, ανοίγει μεγάλη συζήτηση. Γιατί σαφέστατα δεν προσαρμόζεται η ομάδα σε έναν παίκτη, αλλά ο παίκτης στα συστήματα της ομάδας. Αυτό είναι το σύνηθες. Από την άλλη, λογαριάζεσαι (και βαυκαλίζεσαι) ότι είσαι μεγάλη ομάδα, δεν είσαι όμως ως μέγεθος μεγαλύτερο από τον συγκεκριμένο παίκτη που επέλεξες, που είναι ως όνομα ό,τι σπουδαιότερο είχες ποτέ (το θέμα διαχείρισης που λέγαμε, όταν αποκτήθηκε ο Γάλλος). Αρα; Τι σημαίνουν όλα αυτά; Οταν αποφασίστηκε να αποκτηθεί ο Σισέ δεν ήταν γνωστό πώς αγωνίζεται ο Γάλλος, πώς σκοπεύει να αγωνιστεί η ομάδα, ποιους παίκτες έχει (αν έχει...) να τον τροφοδοτήσουν για να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικός; Που μας φέρνει πάλι στο Νο 1 θέμα μας: Τι σόι μεταγραφικός σχεδιασμός έγινε πάλι φέτος;

Εν πάση περιπτώσει. Αυτό μπορεί να είναι λόγια των ΑΡΔ, να μην ισχύει καν. Αν όμως το αποτέλεσμα του αγώνα δεν είναι το θεμιτό θα ακούσουμε και αυτά και πολλά ακόμα. Και δυστυχώς αρκετά από αυτά θα διαμορφώσουν γνώμες όχι μόνο στον κόσμο του Παναθηναϊκού αλλά και στην ίδια τη διοίκηση. Θα τα συζητήσουμε όταν έρθει η ώρα (γιατί φοβάμαι ότι θα έρθει έτσι κι αλλιώς, λίγο πιο νωρίς, λίγο πιο αργά...).

Κλείνοντας λοιπόν το συγκεκριμένο θέμα, σας παραθέτω κάποια λόγια από το βιβλίο του σπουδαίου Χόρχε Βαλντάνο, νυν τεχνικού διευθυντή της Ρεάλ Μαδρίτης που κάτι παραπάνω ξέρει για το θέμα και που ίσως σ΄ αυτά να βρίσκεται η ουσία για το τι συμβαίνει πραγματικά στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό:

"Τα μέσα ενημέρωσης πολλαπλασιάζουν τα πάντα επί δέκα: η ήττα είναι καταστροφή και η νίκη είναι δόξα. Κλειδί όμως είναι η διατήρηση της ισορροπίας, προκειμένου να μην υπάρξει τίποτα να εκτροχιάσει τη γενική στρατηγική ενός συλλόγου. Αν τα μέσα ενημέρωσης διαταράξουν αυτή την ισορροπία, τότε αυτή ήταν πλασματική, δεν υπήρχε έτσι κι αλλιώς...".



Είπε: "Η Ατλέτικο είναι μία ομάδα πολύ καλή και δυνατή προερχόμενη από ένα πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Eχουμε όμως εμπειρία και το ποδόσφαιρο σου δίνει ευκαιρίες, φτάνει να είσαι έτοιμος να τις εκμεταλλευτείς. Eχουμε σεβασμό για την Ατλέτικο, αλλά και αυτοπεποίθηση, πίστη στους εαυτούς μας. Οι διπλοί αγώνες κρίνονται και στα δύο παιχνίδια και όχι σε ένα 90λεπτο. Είμαστε προετοιμασμένοι γι΄ αυτό".

Εννοούσε: "Τι να λέμε τώρα, ο Αγκουέρο στοιχίζει όσο 3 φορές το φετινό μας μπάτζετ. Ωστόσο στη μπάλα όλα μπορούν να συμβούν και υπάρχουν ευκαιρίες. Εμείς θα παίξουμε την γνωστή μας τακτική του κλεφτοκοτά. Αν μας κάτσει, καλώς. Αν όχι, από την Ατλέτικο θα έχουμε χάσει, όχι από την Σπάρτα. Το κακό είναι ότι τα παιχνίδια είναι δύο. Μια φορά μπορούμε να μπούμε στο κοτέτσι και να κλέψουμε τις κότες. Δύο όμως;"

***

Είπε (σε ερώτηση για το αν υπάρχει πλάνο αντιμετώπισης των Αγουέρο και Φορλάν): "Είναι και αυτοί άνθρωποι, ε; Eχουν μάνα και πατέρα, όπως όλοι μας. Ε, τότε ναι, μπορούμε".

Εννοούσε: "Moυ έχουν πει ένα ανέκδοτο που έχετε εδώ στην Ελλάδα με έναν φαντάρο που έχασε μάνα και πατέρα και ο διοικητής προσπάθησε να του το πει με τρόπο. Πολύ θα ήθελα να φωνάξω στους Φορλάν και Αγκουέρο που είναι σίγουροι ότι θα μας κερδίσουν: Πού πας ρε Καραμήτροοοοοοο; Αλλά δεν το βλέπω να μου βγαίνει..."




Είπε: "Η Ατλέτικο είναι ομάδα που εκτός έδρας εμφανίζεται πολύ επιθετική, γρήγορη και επικίνδυνη. Θα παίξουμε για το μηδέν στην άμυνα, γιατί υπάρχει η ρεβάνς για να διορθωθούν τυχόν λάθη. Στους προηγούμενους αγώνες βάλαμε γκολ και το ίδιο μπορεί να συμβεί και αύριο. Γιατί όχι;".

Eννοούσε: "Ολα μου τα πλάνα στηρίζονται στο γεγονός ότι η Ατλέτικο είναι φύσει επιθετική ομάδα και θα βγει μπροστά να κυνηγήσει το γκολ. Οπότε θα βάλω όλους τους παίκτες πίσω από τη σέντρα και αφήσω μπροστά τον Σισέ μπας και... Ετσι και αποφασίσει να καθίσει αυτή πίσω και να περιμένει εμάς να επιτεθούμε, θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι. Γκολ είναι δύσκολο να βάλουμε γιατί δεν παίζει ο Σαριέγκι. Ετσι κι αλλιώς όμως δεν τρελαίνομαι να βάλουμε γκολ, γιατί αν βάλουμε μπορεί αυτά τα ζωντόβολα να πάνε στο Βιθέντε Καλντερόν για να το υπερασπιστούν και τότε ο Μάριο δεν θα προλαβαίνει να μαζεύει. Χίλιες φορές το 0-0 γιατί θα αναγκαστούνε να βγούνε μπροστά στη ρεβάνς και να τα παίξουνε όλα για όλα και ό,τι βγει".

***

Είπε:
"Είμαστε έτοιμοι, με αισιοδοξία και τη δύναμη που μας δίνουν 65.000 φίλαθλοι. Eχουμε πίστη στους εαυτούς μας, έχουμε αυτοπεποίθηση. Oλοι ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια ομάδα που διεκδικεί τη νίκη, αλλά γνωρίζουμε ότι θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί, για να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε".

Εννοούσε: "Ούτε να το σκέφτομαι τι γιούχα θα πέσει από 65.000 οπαδούς έτσι και γίνει η στραβή. Καλού κακού πάντως είπα του Βαν ντερ Λεμ να μην αναχωρήσει ακόμα για Ολλανδία. Να περιμένει πρώτα το ματς με την Ατλέτικο, γιατί πού ξέρεις; Μπορεί να συνταξιδέψουμε".


***

Scratch: Kαι οι "οιωνοί" εναντίον μας είναι. Ο διαιτητής μας είχε παίξει στο εντός 1-1 με Ρέιντζερς και στη ρεβάνς με 0-0 χάσαμε την πρόκριση. Ασε που είναι αυστηρός και μοιράζει για πλάκα τις κόκκινες και τις κίτρινες. Ετσι και κατεβεί ο Σιμάο να παίξει με τον γνωστό ...κατσικοειδή τρόπο του, την έχει εξασφαλισμένη την κόκκινη...


Scratch 1: Eγώ πάντως, μέχρι να τον δω τον Αγουέρο να βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο, θα ελπίζω να κάνει ο Αμπράμοβιτς το θαύμα του!

Πάνω κάτω...


Πάνω - κάτω το ΟΑΚΑ...



Εγώ για βόλτα ήρθα. Εχω στο Λονδίνο μια δουλειά...



Καλού κακού ας μην απομακρυνόμαστε ο ένας από τον άλλο.

Scratch 2: Πάει, το χάνουμε το αλάνι. Πάει στη Λίβερπουλ. Πώς να πω εγώ τώρα κακή κουβέντα, αφού πάει και σε ομάδα που αγαπάω; Καλή επιτυχία ρε Σωτήρη!

Scratch 3: Μεγάλη συζήτηση πάντως σηκώνει το θέμα. Πώς να κόψεις από έναν παίκτη μια τέτοια ευκαιρία ζωής; Εύκολο είναι; Οταν ξέρεις ότι μπορεί στο μέλλον να μην καταφέρεις ούτε το συμβόλαιο να του πληρώσεις! Και δεν στον ζητάει όποια κι όποια ομάδα! Η Λίβερπουλ τον ζητάει. Και καλά λεφτά σου δίνει. Από την άλλη, όμως, πώς τα καταφέρνεις και γίνεσαι μπουρδέλο δυο μέρες πριν από ευρωπαϊκό αγώνα και πέντε μέρες πριν από ντέρμπι πρεμιέρας με το γαύρο; Αλλά γι΄ αυτό είσαι ΑΕΚ!!!

Scratch 4: Πώς το είχε πει ο Θανόπουλος; "Ο Κυργιάκος είναι η σημαία της ΑΕΚ"; Με προσοχή το κοντάρι τώρα πρόεδρε...

Scratch 5: Γιατί μου το κάνετε αυτό ρε σεις; Τι λαπαδιασμένη πρεμιέρα θα είναι αυτή; Χωρίς Γκαλέτι - Αβραάμη από την μια, χωρίς Sotis από την άλλη, πώς θα γίνει τζερτζελές;

Scratch 6: Tην έσωσε την παρτίδα ο γαύρος για φέτος. Χαλαρά στους ομίλους. Αναμενόμενο. Πού να φτουρήσει ο σερίφης μπροστά στον μπράχτορα;

Scratch 7: Κι άμα αποκλειστούμε κι εμείς, θα του κάνουμε και δώρο δυο μεταγραφές για πλάκα!


Scratch 8: Εχουν ξεφύγει εκεί στον Spor-FM. Κόουτς Χελάκη τον προσφωνούν τον πειρατικό όταν τον βγάζουν για το σχόλιό του.

Scratch 9: Σωτηρακόπουλος: "Δεν καταλαβαίνω γιατί έβγαλε τον Γκαλέτι και έβαλε δεξιά τον Ζαϊρί!". Μήπως επειδή αφού το επέτρεπε η έκβαση του αγώνα ήθελε να τον δει δεξιά μιας και ο Γκαλέτι ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ στο ντέρμπι με την ΑΕΚ; Λέω μήπως...




Scratch 10: Σκόραρε ο κάγκουρας, τον έβγαλε τον Χόχο από τα έξοδα. Σιγά μην πάρει τώρα σέντερ φορ.

Scratch 11: Ο Μήτρογλου σκοράρει στα γήπεδα και ο Ντιόγο στην ...καρδιά της Λιούμπα (καλού κακού πάντως ο Λουτσιάνο ας μην περάσει από τον Πειραιά, σουβλιστό θα τον κάνουν οι γαύροι από τα νεύρα τους).

Scratch 12: Γκολ μπορεί να μην βάζει, αλλά τις ...καταδύσεις του τις βελτίωσε ο Βραζιλιάνος.

Scratch 13: Από γαυροφόρουμ:
* (Για Κυργιάκο): Η κότα το έσκασε.
* (Γενικά): Ολα μια χαρά μας πάνε. Στην ΑΕΚ πλακώνονται, ο Ντούσαν τρελάθηκε, τα χανούμια σπάνε πληκτρολόγια στα φόρουμ τους έτοιμα να βγούνε στους δρόμους. H ομάδα νίκησε. Ενα διπλό της Ατλέτικο μένει για να ολοκληρωθεί το παζλ της καύλας.



Scratch 14: Eλα και το απαραίτητο ...οφθαλμόλουτρο από την ...Υπερδνειστερία!

26 comments:

eforas said...

Καλημερούδια! Τι να πει κανείς; Είσαι θεά (και η υπογράφουσα και η νεαρά της τελευταίας φωτό - ή μήπως είστε η ιδία;). Κορυφαίο αυτό με το κοντάρι της σημαίας! Και συμβολικό, για την τρέχουσα σεζόν! Ας ελπίσουμε να διαψευστώ, αρχομένης από σήμερα! Άντε, με τη νίκη!

gatti said...

@eforas: Καλώς το μου! Πού είσαι εσύ εφοράκο μου; Πήγες διακοπές;

Να διαψευστείς, να διαψευστείς! Δεν είμαστε για κοντάρια τώρα!

Πώς τα πετάς έτσι βρε και δεν ντρέπεσαι; Τι να σου πω... Ιδια η νεαρά της φωτογραφίας είμαι! Ιδια! Μη σου πω και καλύτερη!:pp

The Bgt said...

Καλημεραααα!

Ειδα χθες μονο το Β' ημιχρονιο του Γαυρου.
Και μου σπασε τα νευρα ο Σωτηρακο και ενας τυπος που σχολιαζε.
Τι ηταν αυτο χθες? Τι εχει παθει ο Σωτηρακο και πουλαει γαυροφροσυνη?
Αραδειαζε τα διπλα του Γαυρου στην ευρωπη και επειδη η αληθεια ειναι οτι δεν ειναι και πολλα, ανεφερε ολα τα διπλα της ιστοριας του (4-5? ποσα ειναι? :D )
TI ΝΤΡΟΠΗ ΘΕΕ ΜΟΥ!
Ασε που αμφισβητουσε καθε αποφαση του διαιτητη, εβλεπε πεναλτυ, εβλεπε γκολ, φαουλ, μονο φαντασματα δεν εβλεπε. Καλα αυτα τα λεει κι οταν περιγραφει Λιβερπουλ, αλλα και στο γαυρο?


Αμ ο σχολιαστης? "Φανταστικη δικαιωση του Κεσπαγια που σκοραρε ο Μητρογλου"! Ναι φανταστικε μου τροχονομε, μονο ο Κετσπαγια και ο Μουρινιο. Αντε και ο Φεργκιουσον.

Αχ, λεγαμε για τα κρατικα με τους Μιχους και τους "ετσι-ετσι-Καρουλιες" αλλα μου φαινεται και τα ιδιωτικα ΧΑΛΙΑ μαυρα.

να δουμε τι θα ακουσουμε κι αποψε..

The Bgt said...

Αμ το αλλο στο Μεγκα?
εβγαζαν σε βιντεομηνυματα τον καθε παντογνωστη οπαδο να λεει αρλουμπες.
Απιστευτο πραγματικα, τι θελει ο Ελληναρας οπαδος? να βγαινει και να λεει την ολοσωστη δικη του αποψη για την ομαδαρα του, ε βγαλτον και στο βιντεο και θα σε λατρεψει.
Αντε και στην Πανια..

Απαπαπαπα...

ΠΑΝΟΣ said...

Ρε θα τους φάμε ρε. Γιούριααααααα

koutavaki said...

Hello!Το άλλο το απίστευτο του Σωτηρακό το ακούσατε?Η Σέριφ προσπαθεί για το γκολ της τιμής(???),γιατί τώρα δεν έχει νόημα!Και ερωτώ:Πως χαρακτηρίζεται ο φίλος μας?Άμπαλος ή καραγκιόζης?Τώρα για το τι θα ακούσουμε απόψε δεν ξέρω.Αλλά δεν ξέρω και ποιον θα έχουμε.Γιατί άμα έχουμε Πουρουπουπού,έχουμε και ελπίδες.Μας φέρνει γούρι ο κερατάς.
Στα δικά μας τώρα...Κάτσε βρε γατί μου...Τόσο χάλια είναι ο Σουηδός που θα γυρίσει το Ζιλμπέρτο πίσω?Δηλαδή πότε θα παίξει αυτός?Δεν ξέρω κατά πόσο είναι η καλύτερη δυνατή επιλογή(αλλά για την έλλειψη λύσεων που λες δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο).Μήπως αποδυναμωθεί το κέντρο?Μήπως ο Σίλβα είναι πολύ βαρύς για σέντερ μπακ?Όποιο κι αν είναι το δίδυμο,αφού θα έχουν και το Σιμάο μπροστά τους,δεν αρκεί?Δηλαδή μήπως θα ήταν καλύτερα να φορτώσει το κέντρο?Επίσης,δεν ξέρουμε κατά πόσο ισχύει αυτό για το Σισέ,αλλά ο Σάλπι παίζει καλύτερα δεξιά(ή μου φαίνεται?).Μήπως θα έπρεπε να ληφθεί κι αυτό υπ'όψην?Μακάρι να πάνε όλα κατ'ευχήν...Και σου ξαναλέω ότι μας συμφέρει η ρεβάνς έξω,γιατί εμείς έδρα δεν έχουμε ακόμα και έξω τα καταφέρνουμε καλύτερα.
Υ.Γ.:Σωτηράκη την έψησες!Καλά έκανε το παλικάρι,δεν το συζητάμε!Τέτοιες ευκαιρίες δεν παρουσιάζονται κάθε μέρα!Καλή του επιτυχία!!!

Ντεμης said...

Άντε Gatti και με τη νίκη! Εγώ θα σας δω και θα ελπίζω για το καλύτερο. Σιγά την ομάδα πια, δεν είναι και η μεγάλη της Μαδρίτης! Τους έχετε!
Για τον Κυργιάκο τι να πω.... κι εγώ την αγαπώ τη Λίβερπουλ αλλά ήταν το τελειωτικό χτύπημα. Ακόμη κι εσύ ολόκληρο προ-προηγούμενο ποστ είχες αφιερώσει στη δήλωσή του περί κότερου. Και "μην ανησυχείς, θα τον χαίρεστε φέτος στο ΟΑΚΑ", χαχαχά! Ε, ρε κωλοτούμπας. Αλλά αυτός δεν φταίει, γλίτωσε κι από τη μιζέρια, οι διοικούντες είναι που δεν έπρεπε να τον αφήσουν να φύγει. Έχεις ακούσει άνθρωπο να αλλάζει (ή μάλλον να εγκαταλείπει) ομάδα στα 33; Έτοιμος είμαι! Ειλικρινά.
Τέλος, ένα μεγάλο μπράβο στην The Bgt. Συμφωνώ απόλυτα. Αυτά σκεφτόμουν κι εγώ ψες βράδυ. Πόσο τραγικός πια ο Σωτηρακόπουλος.... Ντροπή! Τον είχα και σε εκτίμηση.
Άντε, νίκη απόψε!!!

The Bgt said...

@Κουταβακι
O Πουρουπου αντεχεται, εχει και γουστο γιατι αγχωνεται και εχει μια αγωνια και ενα λαχανιασμα, αφου νομιζω καθε φορα οτι περιγραφει κανοντας ταυτοχρονα διαδρομο!
Αυτοι που δεν αντεχονται ειναι οι εκαστοτε σχολιαστες που πουλανε οπαδοφροσυνη και ο Κατσαρος jr ο οποιος αν προσεξεις συμφωνει παντα με τον συν-σχολιαστη του επαναλαμβανοντας αυτα που λεει, σαν ηχω σε σπηλια ενα πραγμα!

Ο Σωτηρακο ομως εχει σπασει τα ρεκορ μεταλλαξης, θυμασαι ποσο ψυχραιμα περιεγραψε το γκολ του Βαζεχα στον Αγιαξ? Χθες μιλαμε πανηγυριζε τα γκολ που δεν εμπαιναν προκαταβολικα, θου κυριε, μιλαμε εξοπαδισμος 3ου βαθμου!

@ντεμης
ντροπη να αλλαξοπιστησεις μπρε! ποιας ομαδας διοικηση παιρνει τις σωστες (πλην τιμιες) αποφασεις στην Ελλαδα για να τις παιρνει η ΑΕΚ?? καμια.
Οποτε κατσε εκει που εισαι και αγαπα την ομαδα σου με τα ελλατωματα της.

Αχ, ολοι διακοπες ειναι και βαριεμαι απιστευτα στη δουλεια. Μπορω να γραφω ωρες (για κακο δικο σας) ;)

Unknown said...

Μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει πως προκύπτει η...Υπερδνειστερία???

Σκρατς. Καλή επι-τυχία σήμερα, όλοι στο γήπεδο, ακούω έχουν μείνει μερικά εισιτήρια. Τα υπόλοιπα το βράδυ αργα...

koutavaki said...

@Bgt
Όπως τα λες ακριβώς!!!
@Ντέμης
Όχι κι έτσι Ντέμη μου...Στα καλά και στα άσχημα μαζί!Εδώ δεν αλλάξαμε εμείς ομάδα(που κανονικά θα έπρεπε!).Πλάκα κάνω.Ίσως απλά η αλλαγή νοοτροπίας να βοηθούσε.Θέλω να πω τι πρωτοσέλιδα ήταν αυτά που είχατε σήμερα?Με το χέρι στην καρδιά,εσύ στη θέση του θα έμενες?Μήπως εσείς οι οπαδοί πρέπει να κάνετε κάτι?Επειδή είχα ακούσει μια κίνησή σας σχετικά με μετοχές ρωτάω.Και βασικά το ερώτημα είναι αν μπορείτε να κάνετε κάτι.Αλλά,μεταξύ μας,καμιάς ομάδας η διοίκηση δεν είναι της προκοπής.Κοίτα κι εμάς που χτυπάμε πρωταθλητισμό(υποτίθεται)!Εσείς είχατε δύο στόπερ,έφυγε ένας,έμεινε ένας.Εμείς όμως,αποκορύφωμα!Είχαμε δύο(εντάξει ενάμισι),πήραμε δύο(σύνολο 3μισι με 4)και μείναμε με το μισό!!!Πως μας κόβεις???

The Bgt said...

@Slapfish

ψαξε στο wikipedia για το Tiraspol που ειναι η πρωτευουσα και διαβασε το ιστορικο.
Βασικα απο οτι εχω καταλαβει ειναι ενα κρατος εν κρατει μεσα στη Μολδαβια φτιαγμενο απο Ρωσους μαφιοζους για να ξεπλενει χρημα, που κανενας δε το αναγνωριζει επισημα αλλα και κανενας δε το πειραζει.
εχει κανει και ο Δανεζης στο ΜΕγκα ενα ωραιο ρεπορταζ για την εμπολεμη ζωνη.

paoad said...

..σπέρες

1)Ο Πουρουπουπου, όντως, αν και σκατόγαυρος μας φέρνει γούρι!

2)Εισιτήριο για Τιρασπόλ γρήγορα.

3)Αρχίζει επιτέλους η μπάλα- Πολύ μου έλειψε!

4)Σαν σκέψη δεν μου φαίνεται άσχημη η μεταφορά του Ζιλμπέρτο σαν σκούπα στην άμυνα και η είσοδος του αγαπημένου μου Μαρσέλο στην ενδεκάδα. Για να δούμε, για να δούμε.. Δεν ειν κακό!

5)Λέτε να κάνει σεφτέ ο Djibril?

6)Πάντως, αν τελικά κάνει σεφτέ, δε νομίζω ότι θα σκοράρει μόνο ένα, αλλά 2 τεμάχια (ένα για πάρτι του κ ένα για τον κόσμο)

7)Σε παρακαλώ ρε Πανάθα μην με ξενερώσεις.. Αν χάσεις κάνε το με το κεφάλι ψηλά!

8)...άλλα είμαι αισιόδοξος!

9)Τίτλος του Mega μετα το παιχνίδι του ακατανόμαστου-"Θρίαμβος του Ολυμπιακού" !!!! :)))

zouk said...

Κα τωρα πειτε μου.Πως να μην χαιρομαι που δεν ειχαμε παρει τον Κυργιακο.Σκεφτητε αυτο που επαθε η ΑΕΚ να το παθαιναμε εμεις.Να παιζαμε σημερα με Ατλετικο και ο Κυργιακος να εφευγε για Λιβερπουλ.7 γκολ θα τρωγαμε απο την ανακατοσουρα.

Απο εκει και περα ευχομαι οτι καλυτερο στον Κυργιακο στην νεα του ομαδα.Οσο και να μην τον γουσταρω σαν ατομο και να μην τον ηθελα στην ομαδα μου,ειναι απο τους καλυτερους αμυντικους.Να τα βλεπουν αυτοι που την πρωτη χρονια στον Παναθηναικο και μετα τις εκπληκτικες εμφανισεις του τοτε ψηφισαν τον Βαλα καλυτερο ανερχομενο αμυντικο.Ακομα γελαω με αυτο,ο Βαλας,χαχαχαχα.Απλα επαιζε στον Ολυμπιακο.
Ελπιζω να βγαλει ασπροπροσωπους τους Ελληνες ποδοσφαιριστες και να δουν με καλο ματι και αλλους Ελληνες παιχτες στην Αγλλια.

Για εμας.Καλη μας επιτυχια.Ετοιμαζομαι για γηπεδακι.
Καλο βραδυ.

gatti said...

@The Bgt: Τον Σωτηρακόπουλο τον άκουσα πολύ λίγο γιατί είχα χαμηλωμένη την ένταση της τηλεόρασης και άκουγα περισσότερο ραδιόφωνο. Η αλήθεια πάντως είναι
ότι δεν ήταν στη ...μέρα του χθες. Η γαυροποίησή του έχει συντελεστεί εδώ και καιρό, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Ολα υπέρ του γαύρου τα έβλεπε, όντως!

Επί τη ευκαιρία που λες για τον Κετσπάγια, τι καραγκιοζιλίκια κάνει στον πάγκο; Πω πω...

Χάλι μαύρο και το mega. Οτι μπορεί να φτάσω στο σημείο να ...πεθυμήσω τον πουρουπουπού ούτε που μπορούσα να το φανταστώ. Είδες τι μπορεί να πάθει ο άνθρωπος; Και πού το πας ότι είναι και γουρλής;

Αυτό με τα βιντεομηνύματα ήταν το χειρότερό μου! Το σκεφτήκανε πολύ; Εγώ σήμερα που παίζει ο Παναθηναϊκός, προτείνω να βγάλουν την Κάτια, τον Ιάκωβο και όλο το γκοτζαλέικο.

Να έχει και λίγη πλάκα ρε παιδί μου. Αλλά να τους βρουν και να τους βγάλουν live είτε κερδίσουμε είτε χάσουμε! :pp

gatti said...

@Πανοσ: Ναι, θα τους φάμε! Να προσέξουμε μόνο μη ...βαρυστομαχιάσουμε...

:)))

gatti said...

@koutavaki: Koίταξε, να τον ακυρώσω τον Σωτηρακόπουλο δεν μπορώ. Θα ήταν γελοίο εκ μέρους μου, άσε που θα ήταν και αφελές. Ο άνθρωπος έχει εμπειρία, παραστάσεις και... και... και... Αλλά η αλήθεια είναι ότι την αλαζονεία και το ύφος του
δεν τα αντέχω. Βγήκε χθες στο ραδιόφωνο ο τιτανοτεράστιος και έλεγε ότι έκανε ρεπορτάζ από για τον Κυργιάκο. Τηλεφωνήθηκε λέει με τον διευθυντή ποδοσφαίρου της Λίβερπουλ και του επιβεβαίωσε την είδηση. Και προσθέτει το ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ και ΠΕΡΙΤΤΟ: "Είναι προσωπικός μου φίλος". Ρε μεγάλε, είσαι από τους τοπ αθλητικογράφους της χώρας, γνωρίζουμε ότι έχεις γυναίκα Αγγλίδα, ότι έχεις λατρεία με τη Λίβερπουλ, έχεις κάνει του κόσμου τα ταξίδια εκεί, τα ρεπορτάζ, κ.λπ. κ.λπ. Πιστεύεις, αλήθεια, ότι χρειαζόταν να μας πεις ότι είναι φίλος σου προσωπικός ο διευθυντής ποδοσφαίρου των "Reds"; Αφού το υποθέταμε και μόνοι μας. Τόσο μεγάλη ανάγκη αισθάνεσαι να "κραυγάζεις" ποιος είσαι;

Στα δικά μας τώρα. Καθόλου χάλια δεν είναι ο Σουηδός. Απλώς δεν έχει εμπειρία για τόσο κρίσιμο παιχνίδι και αν τον βάλεις και δεν πάει καλά, υπάρχει κίνδυνος να τον
κάψεις. Εκεί είναι το θέμα. Κάτσε βρε! Τι πότε θα παίξει; Λες και είμαστε στην ...20ή αγωνιστική του
πρωταθλήματος. Ακόμα δεν αρχίσαμε! Λες να μην βρει ευκαιρίες να παίξει;

ΥΓ. Για τον Σωτήρη είναι πολύ μεγάλη επιτυχία η μεταγραφή στην Λίβερπουλ. Η ΑΕΚοφροσύνη όμως θα έπρεπε να λείπει. Αλλά είπαμε, άλλο πράγμα ο Κυργιάκος ποδοσφαιριστής (τον οποίο εκτιμώ πολύ) και άλλο πράγμα ο Κυργιάκος άνθρωπος...

gatti said...

@Nτέμης: Κι εμείς ελπίζουμε Ντέμη μου, αλλά η ελπίδα μόνη της δεν φτάνει. Η μεγάλη της Μαδρίτης δεν είναι (πφφφφ :pp) αλλά δεν είναι και μικρή. Κωλοτούμπας όντως ο Sotis αλλά από την άλλη έλα κι εσύ στην θέση του. Τι θα έκανες σε αντίστοιχη περίπτωση; Θα έλεγες όχι στη Λίβερπουλ; Ασε που δεν φταίει απόλυτα και ολοκληρωτικά ο ίδιος. Φταίει και η διοίκησή σας που διαλαλεί και αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία πως είναι διατεθειμένη να ξεπουλήσει όσο όσο τις …σημαίες της, το κοντάρια της, τους ...κορμούς και τα κλαδιά της προκαλώντας δικαιολογημένα την οργή σας.

Από την άλλη, θα σου πω ότι τίποτα δεν είναι πάνω από την ομάδα. Κανένας παίκτης και καμιά σημαία. Και δεν θέλω να ακούω ότι εγκαταλείπεις την ΑΕΚ. Στις χαρές και στις λύπες μαζί έτσι λέμε εμείς (άσχετα αν δεν το τηρούμε πάντα...).

gatti said...

@Slapfish: Tι θα πει πώς προκύπτει; Απλή μετάφραση είναι για το: Πридністровька Молдавська Республіка

Καλή επιτυχία να έχουμε!

gatti said...

@paoad: Kαλώς τον!

1) Οντως είναι γουρλής ο Πουρουπουπού!

2) Και γιατί πρέπει να πας ειδικά στο Τιρασπόλ; Ολες οι πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες γεμάτες από τέτοια μωρά είναι!

3) Κι εμένα μου έλειψε. Αρκεί να ξεκινήσουμε με το δεξί.

4) Ούτε εμένα μου φάνηκε άσχημη σκέψη ο Ζιλμπέρτο στόπερ. Ετσι κι αλλιώς τελικά μας αρέσει δεν μας αρέσει, αυτό έκανε ο τεντάς.

5) Εχω ένα προαίσθημα ότι θα κάνει σεφτέ.

6) Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Αν ανοίξει λογαριασμό θα γράψει πάνω από ένα.

7) Ετσι!

8) Εγώ όχι τόσο, αλλά έτσι είμαι συνήθως...

9) Mega, η μετάλλαξη

gatti said...

@zouk: To ίδιο ακριβώς αισθάνομαι κι εγώ. Τον θεωρώ πολύ μεγάλο παίκτη, θα τον ήθελα στην ομάδα (αν και με όσα μεσολάβησαν δεν τρελαινόμουν κιόλας...), αλλά η συμπεριφορά του είναι χείριστη. Δεν κακίζω τον Τζίγκερ που είχε θέσει βέτο, άλλωστε όσοι το σημειώνουν αυτό, επιμένουν να ξεχνούν ότι ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε συμφωνήσει μαζί του πως υποχωρήσεις σε θέματα συμπεριφοράς προς την ομάδα δεν πρέπει να γίνονται και είπε πως είχε ανάλογο παράδειγμα με τον Νίκο Οικονόμου.

Σε κάθε περίπτωση, του εύχομαι κι εγώ καλή επιτυχία. Μακάρι να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

Καλή επιτυχία να έχουμε. Ελπίζω να είσαι γουρλής! :)))

zouk said...

Τελικα δεν ημουν γουρλης αν και εγω πηγαινω σε ολα οποτε δεν θα μετρουσε.Αυτο θα ηταν για καποιον που θα πηγαινε πρωτη φορα.

Δεν ξερω τι να πω.Καλα παιξαμε αλλα δεν μας εκατσε και οι αλλοι δεν συγχωρουν.Χρειαζομαστε μπακ πολυ περισσοτερο απο στοπερ.Αυτη ειναι η γνωμη μου.
Αμα πιστεψουμε σε αυτην την ομαδα μπορει να κανει αρκετα πραγματα.
Καλη αρχη το Σαββατο να κανουμε με τον Εργοτελη και ας παρουμε το πρωταθλημα να παιξουμε του χρονου στους ομιλους.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Μήπως στο γραντζούνισμα υπ' αριθμ. 6 θέλατε να πείτε "εισ-μπράκτορα"; Διότι έχει εισ-μπράττειν ΚΑΙ από άλλους μετά τας χθενσινοβραδυνάς εξελίξεις. Τη δροσερή μου καλημέρα, φιλτάτη.

ΥΓ. Για τα λοιπά έχω απέναντί σας ένα φρικτό παράπονο, εκλεκτή φίλη! Τα γράφετε εκ των προτέρων, οπότε μας κόβετε κάθε διάθεση να σας κάνουμε την νενομισμένη πλακίτσα εκκινούντες εκ του αποτελέσματος. Πολύ εμπεριστατωμένη η ανάλυσή σου, στην καρδιά του προβλήματος.

Αλήθεια, ο παντογνώστης Ασημακόπουλος πού τα έμαθε όλα αυτά; ματσούκι που (τους) χρειάζεται!
Και πάλι καλημέρα.

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

όση κολοφαρδία είχε ο γαύρος αλλό τόση ατυχία είχατε εσείς από την κλήρωση. Τέτοια ομάδα δεν παίζεται ούτε από την μικτή της Σουπερλιγκας......

gatti said...

@zouk: Σιγά μην φταίει ότι δεν ήσουν εσύ γουρλής! Εχεις πάει σε τόσα ευρωπαϊκά παιχνίδια που τα έχουμε κερδίσει.

Και μπακ χρειαζόμαστε και στόπερ. Και τα δύο το ίδιο ...απελπισμένα!

Ο στόχος είναι έτσι κι αλλιώς το πρωτάθλημα. Ξεχνάμε την Ατλέτικο και ...πάμε γι΄ άλλα! :))

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Είδες πόσο γαλαντόμοι είμαστε; Μόλις ακούσαμε ότι έχετε οικονομικό πρόβλημα, σας κάναμε άμεσα την ...χορηγία! :p

E, αφού φαινόταν το πράγμα από πριν, τι να έγραφα; Οτι θα την κερδίσουμε χαλαρά την Σπανιόλα; Πάει κι αυτό. Με τις ...υγείες μας!

Ελα ντε! Πού τα έμαθε; Εχουν πηγές αυτοί, δεν είναι παίξε - γέλασε!

Καλημέρα :))

gatti said...

@_St_: Aπό τότε που "παίζει μπάλα" ο Σαββο-υιός μας πήρε και μας σήκωσε! Ενώ του γαύρου του πάνε όλα πρίμα. Σκότωσε το ...θηρίο και το συγκρίνει με την Ατλέτικο. Ηθελα να ήξερα αυτός τι αποτέλεσμα θα έφερνε με μια τέτοια ομάδα;

Εσείς πώς τα καταφέρατε έτσι βρε Στάθη; Είμαστε όλοι φέτος για τα μπάζα...