Saturday, August 22, 2009

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο




Oλοι σήμερα θα μιλάνε για τον Λέτο, εγώ λέω να ...πρωτοτυπήσω και να μιλήσω για τον Σισέ. Οχι επειδή "άνοιξε λογαριασμό" με το γκολ, αυτό έτσι κι αλλιώς ήταν θέμα χρόνου. Αλλά επειδή έδειξε πως δεν χρειάζεται να μάθει πώς έπαιζε τη θέση ο Βρύζας στο Euro 2004 (σε εκτιμώ περισσότερο απ΄ όλους Αλέξη, αλλά αυτό ήταν βαρύ...) και επειδή όσο κι αν "υποφέρει" που δεν τροφοδοτείται με τον σωστό τρόπο, απέδειξε ότι έχει το ένστικτο του σκόρερ. Κι όταν αναλογιστεί κανείς ότι ο τελευταίος φορ που είχαμε και διέθετε το ένστικτο του σκόρερ ήταν ο ...Γκέκας, αναλογίζεται τι διαφορά ποιότητας έχουμε προσθέσει στην ομάδα. Το γκολ που έβαλε μόλις στο 9΄ λύνοντας τα πόδια των συμπαικτών του και δίνοντας φτερά στην ψυχολογία της ομάδας, είναι κίνηση μεγάλου σκόρερ. Και στο δεύτερο, πάλι μέσα στην περιοχή, το "παιδεύει", προσπαθεί, πέφτει, σηκώνεται και δίνει έτοιμο γκολ στον Λέτο. Αυτά τα πράγματα δεν τα είχαμε τα προηγούμενα χρόνια και αν συνεχιστούν ίσως να μπορέσουμε να είμαστε αισιόδοξοι για την φετινή χρονιά. Οταν μπήκε ο Νίνης, έστω και για λίγο, φάνηκε και πόσο πιο επικίνδυνος μπορεί να γίνει ο Γάλλος με την περιβόητη κάθετη πάσα, που τόσο πολύ αναζητά και τόσο πολύ λείπει από το παιχνίδι της ομάδας.


Κατά τ΄ άλλα; Δεύτερο σερί παιχνίδι με έναν πολύ καλό Λέτο. Πάτησε περιοχή, έβαλε γκολ, ανακάτεψε την αντίπαλη άμυνα, γύρισε πίσω να βοηθήσει ακόμα και αμυντικά. Τυχαίο; Θέλω να πιστεύω πως όχι. Ο Λέτο ξέρει μπάλα, έχει τρέλα, έχει πάθος, θέλει να αποδείξει πράγματα. Αν τιθασεύσει και την τάση του για κατάχρηση ντρίμπλας, όλοι αυτοί που φώναζαν γιατί έφυγε ο Ιβανσιτς θα καταπιούν την γλώσσα τους, η πράσινη εξέδρα θα αποκτήσει έναν καινούργιο αγαπημένο παίκτη (είναι και Αργεντίνος ρε παιδί μου, επιτέλους!!!) και ο Παναθηναϊκός θα έχει βρει μια απίστευτα αξιόπιστη λύση από αριστερά για χρόνια. Παρόλα αυτά δεν θέλω να ενθουσιάζομαι από τώρα. Απλώς σημειώνω ότι τα πρώτα δείγματα είναι παραπάνω από θετικά.

Από εκεί και πέρα; Επιτέλους ξεκίνημα με το δεξί σε παιχνίδι από αυτά που υπήρξαν ταφόπλακα για την ομάδα τα προηγούμενα χρόνια. Επιτέλους απέκτησαν νόημα οι Κυριακές μας, γιατί ούτε θυμάμαι πόσες ήταν οι αγωνιστικές του περυσινού πρωταθλήματος που η δική μας καθιερωμένη σαββατιάτικη γκέλα ακύρωνε εκ των προτέρων οποιοδήποτε αρνητικό αποτέλεσμα των αντιπάλων μας ακολουθούσε ένα 24ωρο αργότερα. Αλλά και το αντίστροφο, αφού όσα "δώρα" κι αν μας έκαναν οι αντίπαλοι το Σάββατο, σε ένα ρεσιτάλ γενναιοδωρίας και ...fair play τους τα επιστρέφαμε όταν παίζαμε εμείς τις Κυριακές!

Aγωνιστικά δεν μπορείς να πεις πολλά πράγματα γιατί δεν είδες και πολλά πράγματα. Αλλά δεν τα απαιτείς κιόλας. Δεν περιμένεις στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς, ούτε σούπερ απόδοση, ούτε αυτοματισμούς ούτε τίποτα από αυτά. Η ομάδα έκανε αυτό που λέμε "επαγγελματική νίκη". Από αυτές που κρατάς το τρίποντο και πας παρακάτω. Το σημαντικό είναι πως μπήκαμε στο πρωτάθλημα με το δεξί, σκόραρε ο Σισέ, έδειξε συνέπεια στις καλές εμφανίσεις ο Λέτο, δεν κάναμε το παιχνίδι ντέρμπι όπως συνηθίζαμε πέρσι και καταφέραμε να κάνουμε και συντήρηση εν όψει Ατλέτικο.






* Μου άρεσε για άλλη μια φορά ο Μπιέρσμιρ. Παρά τα λάθη που έκανε σε μια θέση που δεν είναι η φυσική του, τον βρήκα θετικό. Εχει καλές τοποθετήσεις, μαρκάρει σωστά. Ας βρεθεί επιτέλους μια λύση στο δεξί άκρο της άμυνας, γιατί θέλω να τον δω στο κέντρο της άμυνας.

* Ο Δάρλας δεν ήταν κακός, αλλά δεν είναι και τίποτα ιδιαίτερο. Για μπακ απ καλός είναι. Αλλά μέχρι εκεί...

* Ο Λάζαρος καλός αλλά χωρίς σταθερότητα στην απόδοσή του Επίσης, ίσως πρέπει να "αποκαραγκουνιστεί" λίγο (είναι και συγκάτοικοι στο ίδιο δωμάτιο...) για να παίξει καλύτερα, γιατί έχει πάρει κάποια από τα κουσούρια του "Κάρα".

* Μας σπάει τα νεύρα ο "Κάρα", αλλά πάλι από την δική του μπαλιά μπήκε το γκολ (του Σισέ). Ασε που όλοι τρέμουμε να μην έπαθε κάτι σοβαρό εν όψει Ατλέτικο! Μαζί (του) δεν κάνουμε και χώρια (του) δεν μπορούμε!

Και για να πάμε και στα άσχημα, αμυντικά κενά είχαμε πάλι, αυτή τη φορά κυρίως από τα πλάγια, αλλά με μια πιο δύσκολη ομάδα σαφέστατα θα υπάρχουν και στο κέντρο της άμυνας. Μην ξαναλέμε τα ίδια. Πάρτε παίκτη γιατί διαφορετικά σε όλα τα δύσκολα παιχνίδια θα γίνονται πειράματα και δεν θα μπορέσουμε να βρούμε ρυθμό και συγκεκριμένη φιλοσοφία στο παιχνίδι μας.


Scratch: Επιτρέπεται το Παγκρήτιο να έχει τέτοιο χάλι; Σκέτο χωράφι! Πάλι καλά που δεν τραυματίστηκε κανείς.

Scratch 1: Επιασε ο Λέτο το Καβα-λέτο και ζωγράφισε ένα Εργο-λέτο σκέτο Καυ-λέτο.

Scratch 2: Aπό φόρουμ Παναθηναϊκών: "Eμείς μπήκαμε με το δεξί και ο Τζιμπρίλαρος με το μεσαίο".




Scratch 3: Aπό το γνωστό γαυροφόρουμ (ζεσταίνεται και ανεβαίνει η ομάδα) :

* Λες να βγάλει μάτια ο Λέτο;
* Δύο γκολ ο Λέτο; Νταξ, αύριο "Γκολ", "Εξέδρα"και "Sportday" θα έχουν απονομή πρωταθλήματος στο βάζελο κ.λπ. Διθύραμβοι Χελάκη κ.λπ. Οχι καφές αύριο όταν διαβάζετε πρωτοσέλιδα, υπάρχει κίνδυνος πνιγμού...
* - Δηλώσεις Πάτρικ Ογκουνσότο έχει απόψε;
- Εχει δηλώσεις Κόκκαλη και Βαλβέρδε: "Εβαλε δύο γκολ ο Λέτο; Πώς γκένιν ατό;"
* Επρεπε να καεί όλη η Βορειοανατολική Αττική για να σκοράρει ο Σισέ.
* Εβαλε γκολ και ο Λέτο. Μέχρι τη Νίκαια βλέπω να φτάνει η φωτιά...

***


Scratch 4: AXΡΕΙΟΙ εμπρηστές, ΑΝΙΚΑΝΟ κράτος. It takes two to tango...

23 comments:

koutavaki said...

Αυτό που περιμένω εναγωνίως να δω είναι μια σταθερή 11άδα(ναι,για τη διοίκηση χτυπάει η καμπάνα)και λίγο περισσότερο πασούλες και όχι γιόμες...Γιατί υπάρχουν σαφείς ενδείξεις ότι το κατέχουμε το αντικείμενο "μπάλα κάτω" και είναι κρίμα...
Υ.Γ.:Πως είναι τόσο σίγουροι οι γαύροι ότι οι φωτιές δεν είναι προάγγελος της ανατροπής?Γιατί απ' ό,τι λένε φυσική καταστροφή+εκτός έδρας παιχνίδι μας=πρόκριση.Πέρα από την πλάκα,έτσι και προκριθούμε και τώρα, κάνε γατάκι μου μια έρευνα μήπως στο πρώτο μας ευρωπαικό διπλό ήταν παρών ο Μητσοτάκης...

gatti said...

@koutavaki: Σταθερή 11άδα δύσκολα θα δεις με αυτή την άμυνα, αν δεν ενισχυθούμε.

Καλού κακού καλλιέργησε λίγο περισσότερο στο μυαλό σου την ιδέα ότι θα συνεχίσουμε στο Εuropa League, ώστε να μην στενοχωρηθείς αν συμβεί και να χαρείς ακόμα περισσότερο αν γίνει η ανατροπή.

koutavaki said...

Μη σκιάζεσαι και την έχω καλλιεργήσει!Και να σου πω την αλήθεια,αν ήμουν σίγουρη για το πρωτάθλημα,δε θα με ένοιαζε να αποκλειστούμε κι από τα δύο με συνοπτικές διαδικασίες!Ωστόσο έχω πει εδώ και πολλά ποστ ότι δεν πρέπει να υποτιμούμε και το Europa League!Κι αυτό μια χαρά θα μας κάτσει!Το μόνο μείον στην περίπτωση αυτή είναι ότι δε θα τσιτωθούν οι γαύροι!

zouk said...

Εφριξα με αυτα που διαβασα απο τον Σπυροπουλο.Στην καφετερια που ειδα το παιχνιδι σημερα,καταλαβα οτι εχει πονεσει πολλους η μεταγραφη Σισε και φοβουνται παρα πολυ μηπως μας βγει.Και το θεμα ειναι οτι θα μας βγει ετσι κι αλλιως,και μονο η τρομοκρατια που ασκει στις αντιπαλες αμυνες ειναι αρκετη.Μηπως να μαθει και ο Τατσης την θεση στον Σισε?Ελεος.

Για τον Λετο δεν ξερω τι να πω.Ελεγα οτι ετσι κι αλλιως δεν ειχαμε εναν τετοιο παιχτη,αλλα πραγματικα εχω εκπλαγει με την αποδοση του.Μακαρι να συνεχισει ετσι.

eforas said...

Αν είναι έτσι οι επαγγελματικές νίκες, οι ερασιτεχνικές πως είναι; Anyway, νίκες να´ναι κι όπως να'ναι. (Οι καλύτερες δε είναι οι λεγόμενες "γαυρίζουσες": με μούφα πέναλτι στις καθυστερήσεις). Δε θέλω να μεμψιμοιρώ και σήμερα, αλλά θα μεμψιμοιρήσω (σιγά μη δε): Ας περιμένουμε και το "ντέρμπι". Τουλάχιστον θα (ξεκινήσουμε να το) δούμε με ηρεμία.

PS: Γράφω σαν Σπυρόπουλος, αλλά με απογοήτευσε οικτρά. Και (δυστυχώς) δεν είναι ο μόνος.

Elpis Cameraman said...

Στο Ελλαντα πιστευω σημαντικοτερο ειναι να μπορουμε να σκοραρουμε στις κλειστες αμυνες. Στην αμυνα οπως κ να χει, κουτσα στραβα θα το παλεψουμε, ειδικα αν κ ο Μπιερσμιρ συνεχισει να «ανεβαινει».

paoad said...

Γεια χαρα!

Καταρχάς, επειδή έκανα διακοπές στη Κρήτη έτυχε να βρεθω στο γήπεδο. Το Παγκρήτιο είναι ένα πραγματικό στολίδι, η ατμόσφαιρα καταπληκτική ˙ βλέπεις στις θύρες των οπαδών του Εργοτέλη να φοράνε μπλούζες του ΠΑΟ, να φωνάζουν σε κάθε γκολ κτλ. Πράγματα τελείως ασυνήθιστα στην Ελλάδα. Γενικά, μου είπαν ότι επειδή ο Εργο-τέλειος είναι εκτός νεοσύστατο σωματείο και η δεύτερη ομάδα της Κρήτης, δεν έχει δικό του σκληρό πυρήνα οπαδών, αλλά μαζεύει στο γήπεδο οικογένειες, Οφητζίδες, ΚρυφοΟλυμπιακούς, ΚρυφοΠαναθηναϊκούς, παππούδες, άσχετους κ.τ.λ. Περιττό να πω ότι από την πλευρά των οργανωμένων οπαδών του Εργοτέλη δεν ακούστηκε ούτε ένα υβριστικό σύνθημα και γενικότερα ήταν μια πολύ ωραία ποδοσφαιρική βραδιά που θύμιζε Ευρώπη.

Στα του αγώνα. Ο Λέτο μοίραζε σακούλες, ο Σισέ έβαλε το γκολάκι αλλά και πάλι δεν τον παίζαμε καθόλου σωστά, ορθή η κίνηση να βάλει τον Χριστοδουλοπουλο και να φέρει τον Καραγκούνη κοντά στον άξονα, η άμυνα ήταν αστεία σε ένα ακόμα παιχνίδι.

Νομίζω πως η θέση πίσω από τον επιθετικό πάει γάντι στο Νίνη, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεται ο Djibril. Δηλαδή το σχήμα με Καραγκούνη στον άξονα, Λέτο αριστερά, Σαλπι δεξιά, Νίνη ή Ρουκα ή Χριστοδουλο πίσω από τον Djibril πολύ θα μου άρεσε και ταιριάζει γάντι στο ρόστερ της ομάδας.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Φιλτάτη, το "οργανωμένο" κράτος είναι ο ένας και μοναδικός και μόνιμος εμπρηστής. Πυρκαγιές "οργανωμένες" έχουμε ανελλιπώς από τον Αύγουστο του 1981 και δώθε. Πιο μπροστά ΔΕΝ είχαμε. Σε αυτό που λέγεται "κράτος" είναι γνωστή η ταυτότητα των εμπρηστών. Είναι το ίδιο το κράτος, αυτό που βάζει τη φωτιά και δεν συλλαμβάνει κανέναν εμπρηστή. Μα πώς να συλλάβει τον εαυτό του; ΔΕΝ γίνεται. Αυτοσύλληψη δεν νοείται. Και τα πάσης φύσεως κωλοκάθικα έχουν βγει στα τηλεορασοπαράθυρα και ξεφωνίζονται σαν τις ρουφιάνες.

sportathens said...

γεια σας και πάλι παιδιά..
άρχισε το πρωτάθλημα και ελπίζω να γελάσουμε λίγο.Τα πρώτα δείγματα θετικά και αισιοδοξούμε.Πολλοί λένε για το Λέτο και τα μαγικά του ταυτόχρονα με ουσία,για το Σισέ και την ποιοτητά του και φυσικά έχουν δίκιο.Δυο μεταγραφές που αν βγούν θα βοηθήσουν σημαντικά.
Αυτό που μου αρέσει όμως ειναι η δυνατότητα να δουμε επιθετικό ποδόσφαιρο από την ομάδα.
Μου άρεσε που αγωνίστηκαν 5 επιθετικογενείς παίκτες.
Σε τέτοια ματς πρέπει να παίζει ο Κατε με ένα αμυντικό χαφ..δε χρειάζεται δεύτερο.
Επίσης είδα στο 90 λεπτό 3 ποδοσφαιριστές μέσα στη περιοχή(Νίνης,Λέτο,Σισέ),σπάνιο για το παναθηναικό,και υπάρχει και ο Κατσουρανης που πατάει περιοχή..
καλα σημάδια..
όσο για ατλέτικο,καλύτερη ομάδα,αλλά οκ..μια καλή εμφάνιση θα βοηθήσει πολύ..

gatti said...

@koutavaki: Ειδικά φέτος εμένα με ενδιαφέρει μόνο το πρωτάθλημα. Τίποτα άλλο. Συμφωνώ όμως ότι δεν πρέπει να υποτιμάμε το Εuropa League και το έχω γράψει πολλές φορές. Ποιοι είμαστε δηλαδή για να υποτιμάμε το Europa Leauge;

Oι γαύροι αν δεν πάρουν παίκτες θα τσιτωθούν έτσι κι αλλιώς. Δεν είναι δυνατόν να βγάλουν πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ με αυτό το ρόστερ.

gatti said...

@zouk: To συγκεκριμένο άρθρο ήταν εντελώς άστοχο και ο Σπυρόπουλος δεν το συνηθίζει. Κι εγώ δεν πίστευα αυτά που διάβαζα.

Εχεις δίκιο σ΄ αυτό που λες, πολλές φορές θα μπαίνουν γκολ από άλλους ακριβώς επειδή ο Σισέ θα τραβάει πάνω του παίκτες. Το θέμα είναι να μην αρκεστούμε σ΄ αυτό.

Για τον Λέτο χαίρομαι πολύ που πάει να με κερδίσει με την απόδοσή του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι!

gatti said...

@eforas: Kι εμένα με απογοήτευσε ο Αλέξης. Από τους άλλους έτσι κι αλλιώς το περίμενα. Ο πόλεμος είναι μεγάλος. Και πού να κάνουμε καμιά κακή εμφάνιση και να χάσουμε με ευρύ σκορ στη Μαδρίτη να δεις τι έχει να γίνει!

Το ντέρμπι ήθελα να γίνει για να κόψω κίνηση και σχετικά με τη διαιτησία. Τέλος πάντων, ίσως να είναι για καλό που δεν έγινε τώρα. Μπορεί να παίζουν Γκαλέτι - Αβραάμ, αλλά με το χάλι που είχε η ΑΕΚ και χωρίς αυτούς πάλι δύσκολα θα έπαιρνε αποτέλεσμα. Ενώ μέχρι τις 23 Σεπτέμβρη υπάρχει η πιθανότητα να είναι πολύ διαφορετική. Ασε που ο γαύρος θα έχει πολύ ζόρικο πρόγραμμα μέχρι τέλος Σεπτέμβρη. Μια Τετάρτη είχε κενή, καλύφθηκε κι αυτή. Και με τι τρόπο μάλιστα! Με ντέρμπι!

gatti said...

@Elpis Cameraman: To γκολ απέναντι στις κλειστές άμυνες είναι που μας έλειπε πέρσι. Φέτος δείχνει να υπάρχουν οι παίκτες που μπορούν να τις διασπάσουν. Αλλά ακόμα είναι νωρίς. Χώρια που η άμυνα εξακολουθεί να είναι το μεγάλο "αγκάθι". Μην κοιτάς τον Εργοτέλη. Θα υπάρξουν πολύ δυσκολότερα παιχνίδια που με την άμυνα που έχουμε θα υπάρξει πρόβλημα...

gatti said...

@paoad: Ωστε "χτύπησες" και Κρήτη ε; Καλά έκανες! Στολίδι το Παγκρήτιο, αλλά από χόρτο χάλι μαύρο. Οι οπαδοί του Εργοτέλη είναι πραγματικά υποδειγματικοί. Οπαδοί άλλης χώρας! Είναι πολύ καλοί για να ανήκουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Και ο Εργοτέλης ομάδα με ήθος. Εδώ στην πρώτη χρονιά τους στην Super League έπαιζαν και τον ύμνο της αντίπαλης ομάδας (δεν ξέρω αν το συνεχίζουν).

Δεν ξέρω αν έχεις προσέξει, αλλά όλο και περισσότερο ακούγεται πως δεν φταίει μόνο ο τρόπος που παίζουμε τον Σισέ, αλλά και ο τρόπος που παίζει ο ίδιος. Να είσαι σίγουρος ότι έτσι και δεν είχε σκοράρει στην Κρήτη, θα ακουγόταν ακόμα περισσότερο πως ο Σισέ τα περιμένει όλα από τους συμπαίκτες του και δεν κάνει τίποτα για να βοηθήσει και ο ίδιος τον εαυτό του.

Ο Νίνης από το λίγο που έπαιξε δείχνει πως την έχει την θέση και μπορεί να αξιοποιήσει άριστα τον Γάλλο. Το θέμα είναι: Μπορεί να το κάνει αυτό με διάρκεια από την αρχή του αγώνα και πριν να έχει κριθεί το παιχνίδι; Αν ναι, δεν το συζητάμε πρέπει να παίξει ...χθες.

Το σχήμα που περιγράφεις είναι πολύ καλό για τη μέση και μπροστά, αλλά κάποιος περισσεύει. ΄Η μάλλον κάποιος δεν χωράει. Δεν βγαίνει με Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνη. Ποιος θα μείνει έξω; ΄Η μήπως εννοείς πως πρέπει να καθιερωθεί ο Ζιλμπέρτο στόπερ;

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Γι΄ αυτό συνηθίζω να λέω πως όποιος μπορεί να φύγει έξω, ας την κάνει όσο πιο γρήγορα μπορεί. Δεν έχει γιατρειά αυτό το μέρος. Κι όσοι γονείς έχουν παιδιά που σπουδάζουν στο εξωτερικό, ας κάνουν την καρδιά τους πέτρα και ας τα παροτρύνουν να μείνουν, να ζήσουν και να εργαστούν εκεί που σπουδάζουν. Τελειώσαμε σαν χώρα και όποιος το κατάλαβε το κατάλαβε...

gatti said...

@sportathens: Oλοι το ελπίζουμε να γελάσει λίγο το χειλάκι μας. Τα πρώτα δείγματα είναι όντως θετικά. Αλλά θα πρέπει να έχουμε συνέχεια και συνέπεια.

Εχω την αίσθηση ότι στα περισσότερα ματς θα έβαζε την ομάδα να παίζει επιθετικά ο Τεν Κάτε αν πίστευε πως έχει αξιόπιστη άμυνα. Γι΄ αυτό λέμε ότι η αμυντική μας αδυναμία αποτελεί τροχοπέδη για την ομάδα...

paoad said...

Διαφωνώ με αυτούς που λένε ότι ο Σισέ πρέπει να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του Παο- δηλαδή στις γιόμες από τον Βύντρα και τον Σαριεγκι. Ο Σισέ δεν ζητάει τίποτα παραπάνω από το φυσιολογικό- δηλαδή τη μπάλα χαμηλά και γρήγορες αντιδράσεις.

Gatti μου, να έβλεπες τι μπινελίκια και φωνές έριχνε ο Djibril κάθε φορά που αργούσαν να του κάνουν τη πάσα θα πάθαινες πλάκα. Γενικά, κάθε του αντίδραση δείχνει ότι ήρθε για να γίνει ηγέτης αυτής της ομάδας και τίποτα λιγότερο.

Δεν ξέρω ποιους θα επιλέξει για την άμυνα, αλλά η μέχρι τώρα πορεία δείχνει πως για να πάρεις τα μέγιστα από τον Γάλλο πρέπει να του βάλεις έναν παίκτη από πίσω του. Ο Κάρα θα μπορούσε να κάνει αυτή τη δουλειά, αλλά είναι καλύτερα να τραβήξεις τον Κάρα λίγο πιο πίσω και να βάλεις το Νίνη ανάμεσα σε Κάρα και Djibril.

Ειλικρινά, δεν ξέρω πως θα χωρέσει ο Κατσού και Ζιλμπέρτο μαζί. Πάντως, κακά τα ψέματα, για το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι χαζομάρα να παίζεις με Ζιλμπέρτο, Κατσου και Κάρα βασικούς στα χαφ και να αφήνεις στον πάγκο παίκτες με φαντασία όπως ο Ρούκα κ ο Νίνης.

Προσωπικά, δεν θα πείραζα τον Ζιλμπέρτο από τα χαφ- αλλά θα σκεφτόμουν να βάλω τον Κατσου κεντρικό αμυντικό, με αυξημένες αρμοδιότητες για να φεύγει σωστά η μπάλα. Νομίζω έτσι κανείς δεν θα έμενε παραπονεμένος και θα περίσσευε και μια θέση επιθετικού χαφ για τον Νίνη, τον Ρούκα και τον Χριστοδουλόπουλο.

Y.Γ Ισχύει πως παίζουν και τον ύμνο της αντίπαλης ομάδας.

koutavaki said...

Μιας και έκανες και σχόλιο για τις φωτιές και κακώς δεν το σχολίασα κι εγώ,αν και έχω άγνωστες λέξεις(το "κράτος" που ανέφερες τι ακριβώς είναι???),άκουσα τα εξής(δεν είμαι σίγουρη ότι ισχύουν,αλλά τα άκουσα):δήμαρχος που προσπάθησε να κάνει αντιπυρικές ζώνες,μηνύθηκε από το δασαρχείο.Και το κουφότερο:Δεν πέταξαν τα σινούκ που είχαμε και άλλοτε βοήθησαν γιατί σκουριάζουν,και αντ' αυτού νοικιάσαμε αεροσκάφη από το εξωτερικό σε διπλάσιες ή και τριπλάσιες τιμές από ότι τα νοικιάζουν τα άλλα κράτη.Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το Μάη καλούμαστε να πληρώσουμε 35,5 εκ.ευρώ!!!Και ερωτώ αγαπητοί φίλοι:Πότε θα πάρουμε τα όπλα???Γιατί μιλάμε για χοντρό δούλεμα!Τη στιγμή μάλιστα που ο Αντώναρος έριξε τις ευθύνες στα πεύκα(τα αφιλότιμα κι αυτά)και ο Παυλόπουλος μας ενημέρωσε ότι ο συντονισμός(???)ήταν πολύ καλός!Που και να μην ήταν δηλαδή!Εμείς να φύγουμε ρε γατούλι μου?Αυτούς να δούμε πως σκατά θα διώξουμε!Μα είναι δυνατόν?Διώξαμε Τούρκους και Γερμανούς και κωλώνουμε σε 300 μαλάκες?Συγνώμη ρε παιδιά για τα νεύρα,αλλά πόσα θα ανεχτούμε ακόμα...

gatti said...

@paoad: Κι όμως ακούγεται ολοένα και πιο συχνά πια, από ολοένα και περισσότερους. Και όσο πιο πολύ θα διαβάζεται και θα ακούγεται τόσο πιο πολύ θα αναπαράγεται.

Ο Σισέ είναι τρελαμένος να παίξει μπάλα και να βάλει γκολ. Θέλει να αποδείξει ότι υπάρχει, ότι είναι ζωντανός. Και εδώ που τα λέμε από κάποιες κινήσεις και δηλώσεις του βλέπω πως ούτε αλαζόνας είναι, ούτε φίρμα με την κακή έννοια, όπως φοβόμουν.

Συμφωνώ απόλυτα πως η καλύτερη λύση είναι να του βάλεις παίκτη πίσω του, αλλά δεν είμαι σίγουρη πως αυτός ο παίκτης είναι ο Κάρα. Μακάρι να μπορέσει ο Νίνης να κάνει αυτή τη δουλειά. Αλλά επιμένω πως αν δεν λυθεί το θέμα της άμυνας, δεν υπάρχει περίπτωση να έχουμε σταθερό σχήμα από τη μέση και μπροστά, επειδή θα αναγκάζεται να το διαφοροποιεί ανάλογα με τη δυναμικότητα του αντιπάλου.

Ο Κατσούρ στόπερ; Για κάποιους αγώνες δεν θα είχα αντίρρηση. Αλλά να τον "αχρηστέψεις" στα μετόπισθεν; Ακόμα κι αν όντως θα φεύγει σωστά η μπάλα, νομίζω ότι καλύτερα να παίζει πιο μπροστά. Γεγονός που μας οδηγεί σε μια άλλη διαπίστωση - πρόβλεψη: Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη ποιότητα και πληθώρα παικτών από τη μέση και μπροστά και μοιραία κάποιοι θα μένουν απέξω σε κάθε παιχνίδι. Και καθώς σε κάποια παιχνίδια θα υπάρξουν αρνητικά αποτελέσματα μονίμως θα υπάρχει η γκρίνια για αυτούς που δεν έπαιξαν.

gatti said...

@koutavaki: To τι ακούστηκε αυτές τις μέρες, μη το ψάχνεις... Αντιπυρικές ζώνες δεν έχουμε, πυροσβεστικούς κρουνούς δεν έχουμε, εναέρια μέσα επαρκή δεν έχουμε, πυροσβέστες έμπειρους δεν έχουμε (κι αυτούς που έχουμε τους ξεπατώνουμε και μετά τους βρίζουμε κι από πάνω που δεν μπορούν να είναι στις φωτιές τέσσερις μέρες σερί). Εχουμε όμως λεφτά για εξοπλισμούς, έχουμε λεφτά και για λαμογιές.

Τι να λέμε τώρα...

Εμείς να φύγουμε, γιατί αυτοί δεν φεύγουν με τίποτα. Εχουν γαντζωθεί στις καρέκλες τους με μια κουτάλα ο καθένας στο χέρι.

Δεν υπάρχει γιατρειά, προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι. Κάποτε σχολίαζα στο blog και πολιτικά θέματα. Τώρα πια δεν αισθάνομαι την ανάγκη να το κάνω. Δώρον άδωρον.

Αυτοί είναι σαν τα χταπόδια. Εχουν απλώσει τα πλοκάμια τους παντού...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Λοιπόν, είσαι πραγματική γάτα, και σε χαίρομαι. Σ' ευχαριστώ που άθελά σου με στηρίζεις με τα λόγια σου - είναι απαραίτητο. Αποφασίσαμε εδώ και χρόνια μετά της συζύγου να δαγκώσουμε (που λέει ο λόγος) και το πενηνταράκι και να προετοιμάσουμε καταλλήλως τον γιό μας και να τον "στείλουμε" να σπουδάσει Classics (= αρχαίες γλώσσες) στην Αγγλία, και φυσικά ξέρουμε τί κάνουμε. Ο νέος φεύγει τον Οκτώβριο. Εδώ δεν υπάρχει κανένα μέλλον - για κανέναν και για τίποτα. Εγώ μάλιστα τού έχω πει να μην ξαναγυρίσει ποτέ πίσω, ούτε για εμάς, ούτε για ... διακοπές. Και το εννοώ. Σε χαιρετώ από καρδιάς.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Tην καλύτερη δουλειά θα κάνετε. Εγώ το συνιστώ σε όσους γνωστούς μου έχουν παιδιά που σπουδάζουν έξω. Ξέρω ότι για τις μαμάδες είναι λίγο πιο δύσκολο, αλλά εδώ μιλάμε για το μέλλον των παιδιών. Εχω δύο φίλους που σπούδασαν στην Αγγλία και έκαναν το τραγικό λάθος να γυρίσουν και τώρα τους έχει πάρει από κάτω και μετανιώνουν κάθε μέρα για την απόφασή τους. Κι όσο τους βλέπω να βαλτώνουν (γιατί αυτή είναι η σωστή λέξη), στενοχωριέμαι κι εγώ μαζί τους. Να σπουδάσεις έξω και να γυρίσεις γιατί; Για να δεις την ποιότητα της ζωής σου να υποβαθμίζεται; Για να καταντήσεις υπηρέτης των λαμόγιων; Ασε καλύτερα!!!

Αν δεν είχα συναισθηματικούς
δεσμούς (υποχρεώσεις) στην Ελλάδα θα την είχα κάνει κι εγώ. Κι ας χρειαζόταν να ξεκινήσω από το μηδέν...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Έχεις απόλυτο δίκιο. Εγώ έκανα την -ξέρεις ποιά- και γύρισα το 1989 από τη Γερμανία και... Δεν βαριέσαι... Από τα λάθη πρέπει να μαθαίνουμε. Να μην τα ξανακάνουμε. Σε χαιρετώ εγκαρδιότατα.