Friday, August 7, 2009

Iσχυρό το "άλλοθι" - ιστορική η υπέρβαση


Παναθηναϊκός - Ατλέτικο Μαδρίτης λοιπόν. Ας μη γελιόμαστε, πολύ κακή κλήρωση. Αλλά παράλληλα και "απενοχοποιητική". Κανένας δεν θα μας κατηγορήσει αν αποκλειστούμε (αρκεί να μη διασυρθούμε). Ενώ αντίθετα θα απογειωθούμε αν περάσουμε.

Θετικά

* H ομάδα παίζει σοβαρά όταν έχει δύσκολους αντιπάλους κι έτσι δεν υπάρχει φόβος χαλάρωσης ή ολιγωρίας.

* Είναι πολύ ωραίο το ταξιδάκι στη Μαδρίτη (αρκεί να μην είναι καταδικαστικό το σκορ του πρώτου αγώνα της Αθήνας, γιατί δεν θα πάει κανείς...).

* Υπάρχει ελπίδα να αποκτηθεί αμυντικός κλάσης υπό το φόβο ενδεχόμενου διασυρμού (αυτό ισχύει και αντίστροφα).

* Η Ατλέτικο είναι ασταθής και δεν φημίζεται για τις ευρωπαϊκές της επιτυχίες, ενώ θα είναι επίσης ανέτοιμη αυτή την εποχή.

* Σε περίπτωση αποκλεισμού θα είμαστε πιο συγκεντρωμένοι στο ελληνικό πρωτάθλημα.

* Υπάρχουν προϋποθέσεις για μια καλή πορεία στο Europa League.


Αρνητικά

* Βύντρα - Σαριέγκι απέναντι στους Φορλάν και Αγκουέρο; Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω! Η κλίμακα μπορεί να περιλαμβάνει από απλή (ή αξιοπρεπή) ήττα μέχρι διασυρμό. (Παρεμπιπτόντως, ο Βάσκος συμπλήρωσε κάρτες και δεν παίζει στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ - ουφ, ανακούφιση. Την ...κλάση του θα την δείξει (αν την δείξει) μόνο στο "Βιθέντε Καλντερόν").

* Δύσκολα θα γεμίσει το ΟΑΚΑ με το ματς να γίνεται 4 μέρες μετά το Δεκαπενταύγουστο.

* Με τον αποκλεισμό περισσότερο πιθανό παρά απίθανο οι πολυμετοχικοί μπορεί να αποφασίσουν να μην ενισχυθεί περαιτέρω η ομάδα.

* Αν αποκλειστούμε, ο γαύρος θα καρπωθεί τα 4,5 εκ. ευρώ του market pool και ουσιαστικά θα του κάνουμε "δώρο" τον Μαρκ Γκονζάλες που θα τον ενισχύσει σημαντικά.

* Θα απογοητευτεί σε μεγάλο βαθμό ο Σισέ που προσδοκούσε μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ να κερδίσει μια θέση στην Εθνική Γαλλίας, αλλά και ο Λέτο αν μείνει για δεύτερη χρονιά εκτός Τσάμπιονς Λιγκ με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για την απόδοσή τους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

***

Scratch: ΣΚΑΤΑ τα έχει κάνει ο κύριος Μισέλ (Πλατινί) με την υποστήριξή του στους μικρούς και καταφρονεμένους. Συμφωνώ να πριμοδοτεί τους πρωταθλητές που παίζουν στα προκριματικά, αφού αν μη τι άλλο θα έπρεπε να τους ξεχωρίζει από τους δευτερότριτους (κι ας προσέχαμε να είχαμε καλύτερο μεταγραφικό σχεδιασμό εμείς, πέρσι ώστε να ήμασταν στη θέση του γαύρου...), αλλά μέχρις ενός βαθμού. Τέτοια ανισορροπία στις κληρώσεις με τις σημαντικές ομάδες να αλληλοεξουδετερώνονται και πολλές από τις μικρές να βρίσκονται στους ομίλους είναι απλά γελοία. Δηλαδή βάσει κλήρωσης, στους ομίλους θα βρεθούν οι νικητές των ζευγαριών:

Σερίφ Τιρασπόλ (Μολβαδία) - Ολυμπιακός*
Σάλτσμπουργκ (Αυστρία) - Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)
Βέντσπιλς (Λετονία) - Ζυρίχη (Ελβετία)
Κοπεγχάγη (Δανία) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος)
Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία) - Ντεμπρετσένι (Ουγγαρία)
* Ο γαύρος είναι ήδη στους ομίλους.

και θα είναι έξω οι ηττημένοι των ζευγαριών:
Λιόν (Γαλλία) - Αντερλεχτ (Βέλγιο)
Σέλτικ (Σκωτία) - Αρσεναλ (Αγγλία)
Τιμισοάρα (Ρουμανία) - Στουτγκάρδη (Γερμανία)
Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Πορτογαλίας) - Φιορεντίνα (Ιταλία)
Παναθηναϊκός - Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)

Bravo Mισέλ, bravo!!!

Scratch 1: Μήπως ήρθε η ώρα του Μαρτσένα; (Λέω εγώ τώρα...)

Scratch 2: Μήπως η κλήρωσή μας είναι "σημάδι" για να πάρουμε τον Γιούρκα που την ξέρει καλά τη Σπανιόλα;

Scratch 3: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη για ΠΑΟΚ η Xέρενφεεν. Δεν είναι η πιο εύκολη, αλλά δεν είναι και μεγαθήριο (αρκεί να μην παίξει όπως χθες κόντρα στη Βαλερένγκα).

Scratch 4: Mια χαρά κλήρωση για την ΑΕΚ η Βασλούι!

Scratch 5: Λες να δούμε τον ΑΠΟΕΛ στους ομίλους; Γιατί όχι;

Scratch: 6: Τι γκαντεμιά είναι αυτή στις ευρωπαϊκές κληρώσεις από τότε που έχει ενεργό ρόλο ο Σαββο-υιός! Τον Δραμουντάνη στο Τσαμπιόνι πάραυτα!!!

Scratch 7: Oύτε ο Χόχος να την έκανε την κλήρωση του γαύρου! (Μη σου πω και τη δική μας...)

32 comments:

Elpis Cameraman said...

Γαματα, με ΚΕΦΑΛΑΙΑ γραμματα...Κληρωση ηταν αυτη;

Α...Κ που εισαι! Μεταξυ των δυο παιχνιδιων με Ατλετικο, εχουμε ντερμπυ εκτος με Εργοτελη. Για μενα δυσκολοτερο ειναι αυτο!

koutavaki said...

Πιο πολύ θα με φόβιζε μια πιο αδύνατη ομάδα,όσο περίεργο και αν σου φαίνεται.Μην πας μακριά,θυμήσου τι πάθαμε πέρυσι με την Ανόρθωση και εμείς και οι άλλοι(και μεταξύ μας εκεί έχω τις ελπίδες μου για το γαύρο,χιχι!).Τουλάχιστον τώρα ξέρουμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγματα.Κι επειδή ανατροπή όπως με τη Σπάρτα δεν παίζει με την Ατλέτικο,το πιο πιθανό είναι να κάτσουμε όλοι πίσω και να παίζουμε με αντεπιθέσεις.Με αυτό το σκεπτικό δεν θα πάρουμε στόπερ(τι διαφορά θα κάνει ο ένας όταν θα αμύνονται και οι άλλοι δέκα).Υπάρχει βέβαια και το ενδεχόμενο να στηριχτούμε εντελώς σε Σισέ-Λέτο-Καραγκούνη-Κατσουράνη,οπότε θα ενισχυθούμε.Το κλειδί δηλαδή θα είναι το σύστημα που θα επιλέξει ο τεντάς.Φτάνει να μην πάρουμε στόπερ δυο μέρες πριν τον αγώνα,γιατί τότε πλέον θα μιλάμε για άγριο δούλεμα!Αν είναι να γίνει μεταγραφή,να γίνει τώρα.Να επιλέξει και σχετικά νωρίς τι θα παίξουμε και αυτό που θα προβάρουμε αυτό να παίξουμε κιόλας.Αλλά πέσμου κάτι:έχουμε κερδίσει κατά καιρούς και μεγαλύτερες ομάδες.Το ρόστερ μας είναι παραπάνω από αξιόλογο.Γιατί φοβόμαστε τόσο πολύ?Υπάρχει βέβαια το χωνί πίσω,αλλά αυτή τη στιγμή είμαστε άραγε η μοναδική ομάδα στο ΤσουΛου που έχει κάποιο κενό?Δηλαδή τι,όλοι οι άλλοι μασάνε σίδερα?Πιστεύω ότι πάντα οι μικρότερες ομάδες είναι πιο επικίνδυνες.Και για μένα δεν τίθεται θέμα "άλλοθι".Θα περάσουμε.Ε,κάπου θα βοηθήσει και η περιβόητη κωλοφαρδία μας!!!Αλλά το βασικό είναι ότι φέτος έχουμε πιο πολλούς παίκτες που θέλουν να φανούν στην Ευρώπη και έχουν τη νοοτροπία του νικητή(Θυμίζω,αυτό που πέρυσι,και δικαίως,γκρινιάζαμε ότι δεν είχαμε).

eforas said...

Πως τα έχει έτσι αυτός ο Πλατινί; Ε όχι και η Σερίφ Τιρασπόλ στους ομίλους του Τσου Λου! Καλημέρα μας!

paoad said...

Χαιρετίζω το αγαπημένο μου μπλογκ. Πώπω 5 μέρες έλειψα και «έχασα» 5 θέματα. Τι όρεξη είναι αυτή βρε gatti?

Αφήνω τα περί (Σ)Πάρτα,(άλλωστε στο είχα πεί ότι δεν τίθεται θέμα αν θα περάσουμε, αλλά τι γίνεται μετά….

Αθλέτικο λοιπόν.. έκανα μια γρήγορη περατζάδα στα ποστ των προηγούμενων ημερών και νομίζω ότι τον βρήκα τον καντέμη.. «Είναι άλλο να αποκλείεσαι στα πλέι οφ από την Ατλέτικο ας πούμε και άλλο να σε αφήνει έξω η Σπάρτα» -με το συμπάθιο ρε γαττι αλλά..σκατά έφαγες? :)

1)Στα μεγάλα ματς ποτέ δεν φοβήθηκα τον Παναθηναϊκό- τα μικρά με τρομοκρατούν!

2)Ας ελπίσουμε ο Σερ Άλεξ να ολοκληρώσει γρήγορα τη μεταγραφή του Αγκουέρο και να μην τον πιάσουν οι τσιγκουνιές αυγουστιάτικα!

3)Ο Σαλπι δείχνει άλλος άνθρωπος στο πλαί του Σισέ- κακά τα ψέματα.

4)Όλα ωραία, όλα καλά- αν χάσουμε υπάρχει η προοπτική του γιουροπα λιγκ και κανείς δεν θα κατηγορήσει κανένα(!), αν κερδίσουμε θα είμαστε οι μεγαλύτεροι μάγκες και θα ξεκινήσουμε με φοβερό ψυχολογικό αβανταζ!

zouk said...

Δεν φοβαμαι με την Ατλετικο.Σε τετοια παιχνιδια ειμαστε σοβαροι.Δεν παιζει να διασυρθουμε,οποτε αν αποκλειστουμε εχοντας κανει 2 λογικα σκορ τοτε δεν θα τρεχει τιποτα.Ετσι το βλεπω.Θελω πολυ να περασουμε και να κλεισουμε στοματα και δεν το θεωρω κατι απιθανο,να το ξερετε.Στην τσιλια θα μας περασουν αν τα καταφερουν οι Ισπανοι.

gatti said...

@Elpis Cameraman: H χειρότερη δυνατή κλήρωση, βάσει ονόματος αντιπάλου και πιθανοτήτων πρόκρισης. Η καλύτερη δυνατή με δεδομένη τη χαλαρότητα που αντιμετωπίζουμε τα εύκολα παιχνίδια. Αν μη τι άλλο θα δούμε το παιχνίδι σοβαρά και ό,τι βγει.

Αυτό είναι ΤΟ ντέρμπι! Με τον Εργοτέλη και τον Βερμπακόφσκις! Ποια Ατλέτικο τώρα... :))))

gatti said...

@koutavaki: Mε μια αδύνατη ομάδα θα το έπαιρναν αψήφιστα. Τώρα θα παίξουν όλοι σοβαρά και πειθαρχημένα. Θα βάλουμε και το γνωστό ...πούλμαν μπροστά από τον Μάριο, θα βάλουμε και τα τρία αμυντικά χαφ μπροστά από την αστεία μας άμυνα και ο θεός βοηθός.

Τον τεντά στα δύσκολα παιχνίδια δεν τον φοβάμαι. Είναι πρόκληση γι΄ αυτόν και το έχει αποδείξει πολλές φορές. Η Ατλέτικο θα τον ιντριγκάρει να κάνει το καλύτερο δυνατό.

Πάντως, ένα θέμα στην άμυνα το έχουμε ήδη. Ο Σαριέγκι δεν θα παίξει στο πρώτο ματς. Ποιον θα βάλει παρτενέρ του Βύντρα; Θα ρίξει τον νεαρό Σουηδό στα βαθιά ή θα βάλει τον Καντέ; Αναιμικά μου φαίνονται και τα δύο σχήματα.

Από την άλλη και οι Ισπανοί αμυντικά δεν λένε και πολλά πράγματα. Θέλω 0-0 στην Αθήνα και να πάμε για τη ισοπαλία με γκολ έξω. Δεν λέω νίκη στην Αθήνα, γιατί και με 1-0 να νικήσουμε, τα καμάρια μας είναι ικανά να πάνε στην Ισπανία να ...υπερασπιστούν το φτωχότατο σκορ και να μην προλαβαίνουν να μαζεύουν. Ενώ το 0-0 ηρεμεί τους Ισπανούς, θα τους υποχρεώσει να βγουν για το γκολ στο δεύτερο ματς και μπορούμε να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις.

Τώρα θα μου πεις το παραπάνω σενάριο πάσχει στο εξής: Πώς θα κρατήσουμε τις κατά κύματα επιθέσεις τους στο Βιθέντε Καλντερόν. Ε, ας σκεφτεί κάτι και ο τεντάς, δεν μπορώ να τα σκέφτομαι όλα εγώ! :pp

Tέλος πάντων, ό,τι είναι να γίνει θα γίνει. Θα μπούμε μέσα και θα εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητές μας. Λίγες; Λίγες. Οσες έχουμε. Κι ας είναι καλύτερη η Ατλέτικο. Κανείς δεν κέρδσε μια πρόκριση, μόνο και μόνο επειδή είχε τον τίτλο του φαβορί.

gatti said...

@eforas: Eλα ντε! Μα, η Σερίφ στους ομίλους; Για όνομα! :))))
(Αχ, πόσο δουλεύει ο Θόδωρας στην Ευρώπη...).

gatti said...

@paoad: Kαλώς τον! Δεν είναι θέμα όρεξης, είναι θέμα επικαιρότητας. Αφού είχε κάθε μέρα παιχνίδι και στο καπάκι κλήρωση, τι να κάνω κι εγώ...

Αθλέτικο λοιπόν.. έκανα μια γρήγορη περατζάδα στα ποστ των προηγούμενων ημερών και νομίζω ότι τον βρήκα τον καντέμη.. «Είναι άλλο να αποκλείεσαι στα πλέι οφ από την Ατλέτικο ας πούμε και άλλο να σε αφήνει έξω η Σπάρτα» -με το συμπάθιο ρε γαττι αλλά..σκατά έφαγες? :)

Aς πούμε έγραψα, βρε! Aς πούμε. Aλλά άμα το ήξερα ότι το παράδειγμα που έφερα θα γινόταν πραγματικότητα ας έτρωγα και ...σκατά! :pp

1) Ούτε εμένα με τρομάζει η ομάδα στα μεγάλα ματς. Ωστόσο, η προοπτική να μην παίξουμε στους ομίλους, όσο νάναι με στενοχωρεί...

2) Αυτό σκέφτηκα κι εγώ!!! Ας το κάνουν το θαύμα τους να τον αγοράσουν τον παίκτουρα να γλιτώσουμε κι εμείς.

3) Μπα; Ποιος Σάλπι; Αυτός που δεν αντέχεις να βλέπεις; :pp

4) Βρε άμα αποκλειστούμε, σηκώνουμε το Europa League!!! Aλλά δεν θα αποκλειστούμε! Την έχουμε την Ατλέτικο σου λέω!!! :))))

gatti said...

@zouk: Εγώ πάλι να σου πω την αλήθεια την Ατλέτικο την φοβάμαι. Εμάς στα μεγάλα παιχνίδια πάλι, δεν μας φοβάμαι, αυτό είναι γεγονός. Αν είχαμε και καλύτερη άμυνα μπορεί να μη φοβόμουν ούτε και την Ατλέτικο. Αλλα τώρα;
Τέλος πάντων. Ο,τι είναι να γίνει θα γίνει...

Κι εμένα δεν θα με στενοχωρήσει αν πέσουμε ηρωικά. Θα με στενοχωρήσει μόνο άμα χάσουμε το μέτρημα.

Αλλά ούτε εγώ αποκλείω, όσο τρελό κι αν ακούγεται, ότι μπορεί και να προκριθούμε.

zouk said...

Ο Τεν Τεν πηρε μαζι του τον Δαρλα.Για να δουμε αν θα σοβαρευτει ο μικρος ωστε να κερδισει τον προπονητη και να μεινει στην ομαδα.Ο καλος Δαρλας δεν ειναι ασχημη λυση,αντιθετως ειναι πολυ καλη.

gatti said...

@zouk: O Δάρλας δεν είναι κακός παίκτης. Με το κεφάλι του είναι το πρόβλημα...

Μακάρι να έχει αλλάξει μυαλά και να κερδίσει την εμπιστοσύνη του τεντά.

coachp said...

Ο Δαρλας πρέπει να είναι ο πιο χαζός ποδοσφαιριστής στην υφήλιο... Ειναι μια τραγική και φθηνή λύση. Συμφωνω βέβαια πως πρεπει οι αλλες θεσεις να καλυφθουν και όχι αυτη του αριστερού μπακ που ο Τεν Κάτε ήθελε, αλλα δεν το βλέπω να γίνεται ούτε και αυτό... Εκτός κι αν κανουν το κολπο με τον Γκριγκερα...

Η μονη σωτηρία για τον Παναθηναϊκό ειναι ο Μπιερσμιρ. Αν ειναι ενας καλός καθοδηγητής και δεσει τους υπόλοιπους εκεί πίσω, μπορει και υπαρχει τυχη. Οχι με την Ατλετικο. Με αυτην, μαλλον δεν υπάρχει τυχη. Για τη χρονιά και το πρωτάθλημα λέω...

gatti said...

@coachp: Κι εγώ στον Μπιέρσμιρ έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου. Δείχνει να το κατέχει το άθλημα. Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να προσαρμοζόταν κάτω από νορμάλ συνθήκες και όχι κάτω από συνθήκες πίεσης, που μοιραία θα αντιμετωπίσει, έτσι όπως τα κατάφεραν οι φωστήρες μας.

Για τον Δάρλα τα είπαμε. Αν είχε μυαλό...

koutavaki said...

Πως είχα την εντύπωση ότι το πούλμαν μπαίνει πίσω από το Μάριο και όχι μπροστά του?Άμυνα θα βάλει Βύντρα και Σουηδό.Τώρα για το Δάρλα,καλός είναι για μπακάπ(αυτό σημαίνει ότι δε θα παίξει βασικός).Αλλά από την άλλη πλευρά έχουμε μπακάπ?Λέω εγώ τώρα...

koutavaki said...

Α,τους κεντρικούς αμυντικούς εννοείς...!Γιατί εγώ λέω για πραγματικό πούλμαν.Μόνο έτσι κάτι θα γλιτώσουμε.Γιατί οι δικοί μας ούτε για Zastava δεν περνάνε!Πλάκα κάνω βέβαια!Όλα καλά θα πάνε!

gatti said...

@koutavaki: Μα, πίσω από τον Μάριο θα έπρεπε να μπαίνει το πούλμαν, αλλά τι γίνεται σωστά σ΄ αυτή την άμυνα; :pp

Κι εγώ Βύντρα και Σουηδό βλέπω, αλλά πώς θα παίξει το παλικαράκι κατευθείαν στα βαθιά, δεν ξέρω...

Προφανώς τον Δάρλα τον είδαν σαν μια φτηνή λύση. Σιγά σου λέει μην παίρνουμε και αριστερό μπακ...

gatti said...

@koutavaki (again): Αληθινό πούλμαν εννοούσα. Το πούλμαν της ομάδας που είναι και διώροφο. Μόνο αυτό θα μας έσωζε...

paoad said...

Σου έχω ξαναπεί- δεν είμαι κολλημένος. Θα ασκήσω κριτική όταν κάτι δεν μ αρέσει, αλλά θα επαινέσω όταν πάει καλά. Ο Σαλπι μ άρεσε γιατί έπαιξε πάρα πολύ ουσιαστικά- για πρώτη φορά δεν πήγαινε προς το κόρνερ, αλλά συνέκλινε συνέχεια προς τα μέσα, δεν έκανε λάθη, βοηθούσε στην άμυνα και έβαλε κ το γκολάκι του. Μακάρι να συνεχίσει έτσι!

Όπως και τώρα σου λέω ότι τον Τεν Κάτε δεν το φοβάμαι για το ματς με τους Ισπανούς- με τον Εργοτέλη τον φοβάμαι. Τη βλέπω τη δουλειά να περνάμε την Αθλέτικο και να φέρνουμε κανα ξεγυρισμένο Χ με τους Κρητικούς. Εεεε ρε γέλια (ή μήπως κλάματα)- χτύπα ξύλο!!!

gatti said...

@paoad: To ξέρω ότι δεν είσαι κολλημένος. Εχει αποδειχτεί πολλές φορές. Aλλωστε γνωρίζω πως ό,τι λες το λες από αγάπη για την ομάδα. Ολοι το καλό της θέλουμε κι ας ξεκινάμε από διαφορετικές αφετηρίες κι ας έχουμε διαφορετικές απόψεις.
Αλλά ήθελα να σε πειράξω λίγο για τον Σάλπι! :))

Για πλάκα το λες ότι μπορεί να περάσουμε την Ατλέτικο και να γκελάρουμε με τον Εργοτέλη; Η ιστορία της ζωής μας (της ομάδας μας μάλλον) είναι αυτή! :)))

The Bgt said...

Σπεραααα
Ειμαι ακομη αναποφασιστη δε ξερω αν θελω Τσου Λου ή οχι φετος.
Παντως Ισπανικη ομαδα δεν εχουμε αποκλεισει ποτε (κανω λαθος?)

Αυτη η Σεριφ δεν ειναι ακριβως μολδαβικη ομαδα, Το Τιρασπολ-πως-το-λενε ειναι σ'εκεινη τη λουριδα γης μεσα στην Μολδαβια που εχει ανακυρηξει ανεξαρτησια δεν αναγνωριζεται απο κανεναν αλλα και κανενας δε την πειραζει, στην ουσια κυβερναται απο τη μαφια που ξεπλενει χρημα. Ειχε και κανει και αφιερωμα η "Εμπολεμη ζωνη" του Μεγκα.
Φοβερες ιστοριες πρωην ανατολικων κρατων και κρατιδιων :D

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ωραία τα δύο τελευταία σου γρατζουνίσματα. είχα κλείσει νωρίς για να πάω διακοπές. Είμαι ακόμα στην... Αθήνα, ο έρημος! Και εδώ θα μείνω, δυστυχώς. Διακοπές στο κλεινόν άστυ! Ας είναι.

Λοιπόν, επειδή αγαπάς τον Ευριπίδη, προμηθεύσου τις τραγωδίες "Ορέστης", "Κύκλωψ", "Άλκηστις", "Ηλέκτρα" και "Φοίνισσες" των εκδόσεων Στιγμή σε μετάφραση και παρουσιάση του Νίκου Χουρμουζιάδη. Οι μεγάλοι συγγραφείς διαβάζονται όλες τις εποχές - έτσι δεν είναι; Εγώ τις απόλαυσα τις δουλειές του. Διάβασα και τον "Καραϊσκάκη" του Δημήτρη Φωτιάδη αυτές τις μέρες. Σ' το συστήνω ανεπιφύλακτα - κλασικό έργο πιά στο είδος του. Αν σ' ενδιαφέρει το 21 και η ιστορία του, θα το κατευχαριστηθείς. Εγκάρδιους χαιρετισμούς.

ΥΓ. Μακάρι να κάνω λάθος, αλλά ο Δραμουντάνης μάς έχει αφήσει χρόνους. Επαναλαμβάνω, μακάρι να κάνω λάθος...

Stepas said...

Πακέτο φάγατε με την κλήρωση αλλά εσάς δεν σας φοβάμαι σε κάτι τέτοια. Όπως έχει αποδειχθεί πολλάκις, στα δύσκολα τα πάτε καλά εσείς. Στα μεγάλα ευρωπαϊκά ματς δείχνετε τις περισσότερες φορές ένα πολύ καλό πρόσωπο. Άσε που η Ατλέτικο δεν είναι και καμιά δύναμη στην Ευρώπη.

Το πολύ ανησυχητικό είναι αυτό που έγραψες. Βύντρα-Σαριέγκι εναντίον Φορλάν-Αγκουέρο! Τρόμος!

Ο γαύρος έχει περάσει ήδη.

Η ΑΕΚ λογικά περνάει. Εμείς πέσαμε πάνω σε μια ομάδα που είναι περίπου ίδιας δυναμικής με εμάς. Με δύο καλές εμφανίσεις (και όχι όπως προχτές) έχουμε πολλές πιθανότητες να πάμε στους ομίλους που είναι και ο μεγάλος στόχος. Μα να πέσουμε πάνω στον Τροντ; Τι σου σκαρώνει αυτή η κληρωτίδα...

zouk said...

θα σας γραψω την ατακα αρρωστου φιλου μου:
"Καλη ομαδα η Ατλετικο αλλα της ετυχε ασχημη κληρωση."
χαχαχαχα.
Μακαρι να ειναι ετσι.

gatti said...

@The Bgt: Eγώ πάλι δεν θα πω ποτέ ότι δεν θέλω Τσάμπιονς Λιγκ. Ειδικά φέτος όμως θέλω πολύ περισσότερο το πρωτάθλημα. Αλλωστε, με τη "νέα τάξη" του Πλατινί, αν δεν παίρνεις πρωτάθλημα στη χώρα σου, πολύ δύσκολα μπορείς να ελπίζεις για πρόκριση στους ομίλους.

Βίος και πολιτεία η ...σερίφισσα! Τα διάβασα κι εγώ! :)))

gatti said...

@Γιώργος Κεντρωτης: Διακοπές στην Αθήνα τον Αύγουστο είναι ΜΙΑ ΧΑΡΑ! Πίστεψέ με! Εγώ ποτέ δεν φεύγω Αύγουστο από την πόλη. Είναι η μόνη εποχή που μπορώ να την ευχαριστηθώ!

Πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις, θα τα κοιτάξω αυτά που μου προτείνεις. Σε ευχαριστώ πολύ!

ΥΓ. Μήπως τον μπερδεύεις με τον Μπλούη Διακάκη; Δεν έχω ακούσει κάτι για τον Δραμουντάνη. Αλλά δεν παίρνω και όρκο.

gatti said...

@Stepas: Στα δύσκολα τα πάμε καλά, αλλά υπάρχει και ένα όριο. Από όποια πλευρά και να το δω "δεν την έχουμε" την Σπανιόλα. Μακάρι να γίνει η υπέρβαση και να είναι η πρώτη ισπανική ομάδα που θα αφήσουμε πίσω μας. Αλλωστε, οι παραδόσεις είναι για να σπάνε!

Ο Βάσκος δεν παίζει στο πρώτο ματς. Λες να τον βάλει στο δεύτερο; Τι να πω... Φαντάσου να τον βάλει και να πετάξει κανα γκολάκι, να βουήξει όλη η Ισπανία! :))
(Oνειρα θερινής νυκτός...).

Ο γαύρος είναι ήδη στους ομίλους, τι να λέμε. Η ΑΕΚ επίσης περνάει. Διάβαζα όμως σήμερα κάτι δηλώσεις του Καπετάνου που έλεγε ότι έπαιξε πρώτη αγωνιστική με τη Βασλούι και ...αγριεύτηκε. Το αεροδρόμιο λέει είναι δύο ώρες από το γήπεδο και η πόλη πολύ απομονωμένη. Είναι "κάπως"! Ρε τη φουκαριάρα την ΑΕΚ, στα ...Καρπάθια θα πρέπει να πάει για να πάρει την πρόκριση! Αλλά είτε έτσι, είτε αλλιώς την έχει την Ρουμάνα.

Για εσάς συμφωνούμε. Η Χέρενβεν είναι στα μέτρα σας, αρκεί να μην παίξετε όπως με τη Βαλερένγκα. Θα έρθει και ο μπλοκάκιας ο Σόλιντ. Α πού είσαι; Μην τον κεράσετε μαλαματίνα, αυτός είναι οπαδός της μπύρας! :))

gatti said...

@zouk: A, καλό! (Τόσο καλό που δύσκολα μπορεί να είναι αληθινό...). :((

Crazy Tourists said...

Από τη μια λέω ευτυχώς, μπας και είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί, από την άλλη με άμυνα σουρωτήρι φοβάμαι ότι θα μετρήσουμε μπόλικα...
Αααααχ!!! Τι θα δούμε πάλι...
Φιλιά πολλά!!

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@Crazy Tourists: Αυτή την άμυνα - σουρωτήρι είναι που φοβάμαι κι εγώ...

Ο,τι είναι γραφτό να δούμε, θα δούμε!

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου! :)))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Όχι, φιλτάτη! Ο Μπλούης Διακάκης μας έχει αφήσει χρόνους. Πολύ καλός άνθρωπος και ωραίος τύπος. Βάραγε και παλαμάκια του Χόχου -όπως τόν λες- όταν χόρευε ζεϊμπέκικο. Ο Δραμουντάνης είναι / ήταν κρητικός, ανωγειανός, βενετσιάνικης καταγωγής. Το "Δραμουντάνης" κατάγεται από το "tramontana" και σημαίνει "βοριάς". (Μ' έπιασε πάλι κάτι με τις ετυμολογήσεις!...) Δίκιο έχεις για τις αυγουστιάτικες διακοπές στην Αθήνα, αλλά το είθφα φανταστεί... αλλιώς. Σε χαιρετώ εγκαρδιότατα.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης Ο Μπλούης ήταν μεγάλη μορφή. Είχα στενοχωρηθεί πολύ όταν έμαθα τον χαμό του. Ξέρω ότι ήταν φίλος με τον Χόχο και ο Σκουντής είχε αναφέρει ότι ο Σωκράτης τον είχε καλέσει στο περίπτερο του γαύρου στο φάιναλ φορ της Σαραγόσα.

Και ο Μπλούης του είχε απαντήσει: "Θα ερχόμουν ευχαρίστως, αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει στη Σαραγόσα κλίβανος στο μέγεθός μου, για να απολυμανθώ μετά!".