Friday, August 7, 2009

Mπουγάτσα με ...renga


Φαντάσου τώρα να είσαι ΠΑΟΚι και να ετοιμάζεσαι να δεις τον πρώτο επίσημο εντός έδρας αγώνα της ομάδας σου για τη νέα σεζόν...

* Να σου έχουνε ζαλίσει τον έρωτα τις δύο προηγούμενες ημέρες οι συμπολίτες Αρειανοί με την Μπόκα Τζούνιορς και το φιλικό παιχνίδι με τους Αργεντίνους

* Να έχουνε αδειάσει από χαρτί τα σούπερ μάρκετ σε όλη την επικράτεια του νομού της Θεσσαλονίκης και να μην βρίσκεις εσύ πουθενά να κάνεις τις προμήθειές σου για το δικό σου ματσάκι

* Να τους βλέπεις να ανάβουν φωτοβολίδες και βεγγαλικά και να κάνουν την νύχτα μέρα και να ξέρεις ότι παρόλο που πήραν την ιδέα από σένα από εκείνο το παιχνίδι κυπέλλου με τον γαύρο, εσύ δεν μπορείς να κάνεις κάτι ανάλογο γιατί το δικό τους ματς είναι φιλικό ενώ το δικό σου είναι επίσημο και διάολε, είσαι Ευρωπαίος πια και δεν λέει να κάνεις τέτοια κουτουράδα με το καλημέρα, διακινδυνεύοντας τιμωρία και ξεκίνημα της σεζόν με το αριστερό

* Να σου έχουνε αλλάξει τα φώτα οι φυλλάδες τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις και οι ΑΡΔ με τον "Μπονμπον-Αρη" και την ...μπομπονιέρα, όταν ξέρεις πως αν αποφασίσεις εσύ να "παίξεις μπάλα" στην εξέδρα θα κάνεις όλο τον κόσμο να παραμιλάει

* Να σκέφτεσαι "δεν γαμιέται, ας δώσω τόπο στην οργή", "ας ασχοληθώ με την ομάδα μου και ας τους αγνοήσω, στην τελική αυτή χαίρονται με τα φιλικά, ενώ εγώ παίζω στην Ευρώπη"

* Να έχεις ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς με τα δύο εκτός έδρας γκολ που έχεις βάλει στο ψαροχώρι και να είσαι προετοιμασμένος να σφραγίσεις το εισιτήριο στην Τούμπα απολαμβάνοντας γκολ και θέαμα




...και να έρχεται αυτή η ψαροκασέλα από τη Νορβηγία, αυτή η μπουγάτσα με ...Ρένγκα και να σου κάνει τη ζωή δύσκολη μέσα στο Ναό, να σε κάνει να καρδιοχτυπάς, μπας και σου στραβώσει ολοκληρωτικά το ματσάκι και σου γυρίσουνε όλα ανάποδα, να σε κάνει να βλέπεις (ή να νομίζεις ότι βλέπεις...) τις αδυναμίες της ομάδας σου, που την περίμενες να είναι πολύ δυνατή φέτος και έτοιμη για μεγάλα πράγματα και να σου χαλάει όλη την διάθεση.


Ε, δεν αντέχεται αυτό το πράγμα καρντάση μου. Γι΄ αυτό και τα ΠΑΟΚια ζοχαδιαστήκανε σήμερα παρόλο που την σώσανε τελικά την παρτίδα και θα δώσουν κανονικά το παρών στην κλήρωση για το Europa League. Kαι επειδή ο οπαδός στη γκρίνια του είναι ο ίδιος σε όλες τις ομάδες και φυσικά αυτός του ΠΑΟΚ δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση, είπανε, είπανε και τι δεν είπανε τα ΠΑΟΚια.

Βρε τι ότι ο Κονσεϊσάο ήτανε χάλια, τι ότι έχουνε αργή ανάπτυξη, τι ότι ο Χαλκιάς είχε πάει στους αγρούς για χόρτα στη φάση του γκολ της Βαλερένγκα και ότι χόρευε βαλς μπροστά από το τέρμα του, τι ότι χαμογέλασε ειρωνικά ο Ιβιτς στην αλλαγή του, τι ότι δεν έχουνε κέντρο, τι ότι δεν έχουνε δεκάρι, τι ότι θέλουνε ακραίο επιθετικό, τι ότι μετά τον Μουσλίμοβιτς το χάος, τι ότι έγιναν λάθη στις μεταγραφές, τι ότι έγιναν λάθη στη διαχείριση του υλικού από τον Σάντος, τι ότι θέλουν κι άλλες μεταγραφές. Μιλάμε τώρα ότι η αρρώστεια του οπαδού είναι ανίατη. Αμα κάτσει η στραβή όλα του φταίνε, όλα στραβά τα βλέπει. Ούτε βάζει το μυαλό του να σκεφτεί πως η ομάδα ακόμα είναι αμοντάριστη, ούτε πως είναι ανέτοιμη, ούτε πως είναι αρχή της σεζόν υπολογίζει. Μόνο γκρινιάζει και πέφτει στην μαύρη απελπισία. Τα ίδια δεν κάναμε κι εμείς μια εβδομάδα πριν; ΄Η μήπως δεν θα τα ξανακάνουμε αν ξανάρθει η στραβή;

Το αποκορύφωμα δε, ήταν που βγήκε ένας ξυπνητζής στο ραδιόφωνο (αυτός μάλλον κουβαδιάστηκε στο στοίχημα...) και λέει: "Tώρα καταλάβαμε γιατί πήγε ο Γκαγκάτσης στον ΠΑΟΚ!" (Βρε λες;).

Αυτό πάντως αν ισχύει κανονικά θα έπρεπε να τους χαροποιήσει. Ξέρεις τι θα πει να ρίξεις τόσο κόσμο στον κουβά σε ένα ματσάκι; Ξέρεις πόσο μπερντέ θα μαζέψεις από το κουπόνι; Δυο μεταγραφές για πλάκα μπορείς να κάνεις! Μια χαρά θα σου ερχότανε.

Ενα καταπληκτικό σκίτσο από τον Nτοκ


Χάλια ομάδα αυτή η Βαλερένγκα.
Α πα πα, δεν βλέπεται...


***

Πάμε στα δικά μας τώρα. Αντιγράφω από την συνέντευξη του Τεν Κάτε στο Goal:

"Ο Σισέ έπαιξε στη συγκεκριμένη θέση, ψηλά στο δεξιό άκρο και προς την περιοχή, επειδή είχαμε διαπιστώσει πως λόγω των προωθήσεων του αριστερού τους μπακ, του Πάμιτς, υπήρχε κενό στη συγκεκριμένη πλευρά. Θέλαμε, λοιπόν, να τους αιφνιδιάσουμε με τη χρησιμοποίηση του Σισέ στο δεξιό άκρο, διότι δεν θα το περίμεναν και γιατί μπορούσαμε να βρούμε χώρους και να τους εκμεταλλευτούμε. Κι αν δείτε καλά το πρώτο ημίχρονο. θα διαπιστώσετε πως με αυτήν τη διάταξη και με αυτόν τον τρόπο δημιουργήσαμε πολύ περισσότερες ευκαιρίες και ''ρήγματα'' στην αντίπαλη άμυνα. Στο δεύτερο ημίχρονο αποφάσισα να αλλάξω θέσεις στον Σισέ με τον Σαλπιγγίδη, περνώντας τον ''Σάλπι'' στα δεξιά προκειμένου να κρατήσω πιο πίσω τους ακραίους της Σπάρτα, αφού ο Δημήτρης μπορούσε να βοηθήσει και ανασταλτικά, δίνοντας έναν επιπλέον παίκτη στα άκρα, μαζί με τους Μουν και Κατσουράνη, οι οποίοι ήταν λογικό να δεχτούν επιπλέον πίεση".

Μήπως η παραπάνω παράγραφος πρέπει να μας προβληματίσει; Μήπως σημαίνει ότι οι ΑΡΔ που κρίνουν με ύφος 100 καρδιναλίων το στήσιμο της ομάδας από τον προπονητή και είναι έτοιμοι να τον πυροβολήσουν στην πρώτη ευκαιρία, λαμβάνουν υπόψιν τους ΜΟΝΟ την θέση στην οποία αποδίδει καλύτερα ο κάθε παίκτης; Μήπως η παραπάνω παράγραφος αποδεικνύει με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο πως ο προπονητής στήνει την ομάδα του με τέτοιο τρόπο, ώστε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες που έχει διαγνώσει, έχοντας "διαβάσει" τον αντίπαλο; (Ασχετα αν έχει πέσει μέσα στις εκτιμήσεις του ή όχι, άλλωστε τελικά θα κριθεί εκ του αποτελέσματος...). Αραγε, όλοι αυτοί που κάνουν κριτική αφ΄ υψηλού στον ΚΑΘΕ προπονητή, για κάθε επιλογή του που τους φαίνεται ανορθόδοξη ή ακατανόητη, έχουν κάνει ανάλογη "κατασκοπεία" και μελέτη του κάθε αντιπάλου; Μη τα καταπίνουμε λοιπόν όλα αμάσητα.

***

Scratch: Ανήμερα του Σωτήρος, είδε τη σωτηρία της και η "Βυζαντινή Αρχόντισσα" (κοπιράιτ Mισέλ Τροχανάς). Επιτέλους, "κιτρινόμαυρος" ο Λεονάρντο. Οχι τίποτα άλλο, αλλά θα ηρεμήσει επιτέλους και ο πρίγκιψ!

Scratch 1: Τι γίνεται στις γριές ρε παιδιά; Ο Νταλαμπόνα που το πάλευε η ΑΕΚ χωρίς αποτέλεσμα να τον φέρει στην Ελλάδα, ήρθε στον Ηρακλή; Θα τρελαθούμε τελείως!


Scratch 2: Κανονική παγίδα ο Ζαϊρί. Συνεχώς ανεβαίνει λέει. Ετσι και γελαστούν στον γαύρο, δεν πάρουν τον Γκονζάλες και πιστέψουν ότι είναι καλυμμένοι με τον Μαροκινό, θα έχουμε ομορφιές το χειμώνα.

Scratch 3: Πάει και ο Αλτιντορ. Πήγε στη Χαλ. Δεν τον βλέπω να παίρνει φορ ο Χόχος. Με τον Ντιόγο, τον Κάγκουρα και τον Αγγλο φοιτητή θα τη βγάλει τη σεζόν. Αλλά θα μου πεις, τι να τους κάνει περισσότερους; Σάμπως θα βάλει ποτέ πάνω από έναν φορ στην 11άδα ο Τιμούρης;

Scratch 4: Η Μαρίνα, η μεταφράστια του Ολυμπιακού ντε, εθεάθη στο τηγάνι. Και λύθηκε η απορία, γιατί είχε εξαφανιστεί. Είναι έγκυος. Με το καλό!

Scratch 5: Αντε με μια καλή κλήρωση αύριο!!! (Πρόβλεψη: Φιορεντίνα για μας, Ντεμπρετσένι για τον ακατονόμαστο - μα τι ομάδες έχει για υποψήφιες αντιπάλους... ΓΙΑ ΟΝΟΜΑ!)

Scratch 6: Πάρτε και ένα φοβερό βιντεάκι με την είσοδο Αρη και Μπόκα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" στο μεταξύ τους φιλικό!

8 comments:

eforas said...

Καλημέρα! Είδατε τη φάση του 2ου γαυρογκολ; Ο ντιόγος βουτάει για να πάρει πέναλτι και κατά λάθος βάζει γκολ! (Υπάρχουν φήμες ότι ζήτησε να ακυρωθεί το γκολ και να δοθεί πέναλτι!) Ο δε Παπάζογλου του ΠΑΟΚ μεγάλος κυνηγός! Πτηνών! Σκότωσε περιστέρι χτες φουλ! Δεν παίρνει καλύτερα το μπαγλαμαδάκι, να πάει με Χριστοδουλόπουλο (που δεν πρόκειται να παίξει μπάλα) να πει κανα τραγουδάκι; (έχουμε ξαναπει για το άπαιχτο σχήμα Παπάζογλου-Χριστοδουλόπουλος-Πουλόπουλος-Βοσκόπουλος-Σφακιανάκης-Ιγκλέσιας). Για την κλήρωση προβλέπω Τιμισοάρα και ΑΠΟΕΛ. Ε ρε γλέντια!

houli_v said...

τελικά από τις περσινές μεταγραφές τι έμεινε (αν δε κάνω λάθος εκτός από τον Σίλβα και τον Μουν όλοι οι άλλοι είτε είναι φευγάτοι ή προς τα εκεί πάνε)

Καλό Σαββατοκύριακο gatti :)

gatti said...

@eforas: E όχι και βουτάει ο Ντιόγο! Μα, ο ...Ντιόγο; Που έκανε ένα απίστευτο σπριντ, έβαλε ένα εκπληκτικό γκολ ενδεικτικό της μεγάλης του κλάσης, που μίλησε ο ποδοσφαιρικός του εγωισμός όταν ο Κετσπάγια τον άφησε εκτός ενδεκάδας και του απέδειξε - όπως μόνο οι τεράστιοι παίκτες μπορούν να αποδείξουν - στην πρώτη ευκαιρία ότι του ανήκει η φανέλα του βασικού;

Μα... πώς τα λες έτσι; Αυτά που λες θα ίσχυαν μόνο αν έπαιζε στον Παναθηναϊκό!

Οσο για τον Παπάζογλου, όντως το σκότωσε το έρμο το πτηνό...
Αλλά λίγα για τον Λάζαρο σε παρακαλώ! :))

Κι εγώ Τιμισοάρα θέλω, αλλά βλέπω Φιορεντίνα. :(

Kαλημέρα eforako μου! :)))

gatti said...

@houli_v: Δεν με χαλάει καθόλου το γεγονός. Μπορούσε ας πούμε να ...εξαφανιστεί όλη η περσινή άμυνα (εντάξει, ας μείνει ο Σπυρό αριστερά και ο Βύντρα για back up); Μια χαρά ευχαριστημένη θα ήμουν!

Καλό ΣΚ και σε σένα houli μου! :)))

Stepas said...

"Μπουγάτσα με ρέγγα" χα χα χα! Πολύ καλό!

Καλά η γκρίνια η δική μας είναι άλλο πράμα... Βρήκε ευκαιρία τώρα ο καθένας και βγάζει τα αποθυμένα του απέναντι στον παίκτη που δεν γουστάρει. Άλλος έχει κόλλημα με τον αργό και γέρο Κονσεϊσάο (άμα βάλει κανά γκολ όπως το περσινό στον κηπουρό θα τον λένε παιχταρά πάλι), άλλος έχει κόλλημα με τον αργό και άμπαλο Ίβιτς, άλλος έχει κόλλημα με τον Σνάουτσνερ που δεν μπορεί να βγάλει σέντρα, άλλος με τον Αναστασάκο που είναι για Β’ Εθνική και πάει λέγοντας. Φυσικά στην επόμενη νίκη της ομάδας ο Σάντος θα γίνει πάλι προφέσορας και όλα τα παραπάνω θα ξεχαστούν. Τελικά, έχεις απόλυτο δίκιο. Ο οπαδός είναι οπαδός και έχει την ίδια πάνω-κάτω συμπεριφορά όποια ομάδα και να υποστηρίζει.

Η αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση. Υπήρχαν και θετικά, υπήρχαν και αρνητικά σημάδια για τον ΠΑΟΚ στο χτεσινό ματς. Δεν ήρθε και η καταστροφή με ένα αρνητικό αποτέλεσμα στο μόλις 2ο (!!) επίσημο ματς της χρονιάς.

Είδες πειθαρχία οι ΠΑΟΚτσήδες; Ούτε πυρσός δεν άναψε! Αυτό ομολογώ ότι δεν το περίμενα και μακάρι να συνεχιστεί ώστε να μην τιμωρηθεί η ομάδα. Βέβαια, με την προσπάθεια της UEFA και της ΕΕ να κάνει το ποδόσφαιρο απογευματινό τσάι και τους ποδοσφαιρόφιλους κυρίες με τας καμελίας δεν συμφωνώ καθόλου, αλλά αφού αυτή είναι η κατάσταση τι να κάνεις; Να πάς κόντρα και να σε ρίξει μια για πάντα εκτός;

Τον Λεονάρντο τον θεωρώ πολύ καλό παίκτη και νομίζω θα βοηθήσει πολύ την ΑΕΚ. Μου άρεσε πολύ στις δυο χρονιές του στη Λειβαδιά.

zouk said...

Κακως η γκρινια των ΠΑΟΚτσιδων,θα στρωσει η ομαδα.Και φανταστειτε να ειχαν τετοιο αποτελεσμα στο πρωτο παιχνιδι τι θα γινοταν.

Για την αναλυση του Τεν Κατε στην σκεψη που ειχε για Σισε Σαλπι,παρομοια πραγματα ακουσα απο τον Καρπετοπουλο ακριβως μετα την ληξη του ματς.Πραγματικα σε αναλυσεις παιχνιδιων για εμενα ειναι απο τους καλυτερους.Μπραβο του.Βεβαια σε χθεσινο του αρθρο εγραφε οτι θελουμε 2 Τζον Τερι αλλιως θα καρδιοχτυπαμε.Ελπιζω να μην εχει δικιο και ο Μπιερσμιρ να κανει πραγματα και θαματα. :-p

gatti said...

@Stepas: Nαι, πολύ καλό το "μπουγάτσα με ρέγγα", αλλά δυστυχώς δεν είναι δικό μου. Ενας φίλος μου, μου το είπε, αλλά δεν ξέρω πού το άκουσε ή το διάβασε. Μου ταίριαξε όμως πολύ για τίτλος...

Η γκρίνια δεν είναι αποκλειστικότητά σας. Ολοι την έχουμε στο πετσί μας. Εντάξει, δεν είναι και μικρό πράγμα να ετοιμάζεσαι για γιορτή και να κινδυνεύεις να δεις τα ...ραδίκια ανάποδα, αλλά υπάρχουν και χειρότερα. Σ΄ αυτή τη φάση μετράει μόνο το αποτέλεσμα (πρόκριση) και όχι η εικόνα. Είναι φύσει αδύνατον μια ελληνική ομάδα να είναι έτοιμη αυτό τον καιρό. Αν μάλιστα είναι έτοιμη τέτοιο καιρό μάλλον λόγος ανησυχίας είναι παρά ικανοποίησης.

Θετικά και αρνητικά στοιχεία υπάρχουν πράγματι στο χθεσινό παιχνίδι. Αλλά από την στιγμή που η πρόκριση ήρθε, τα αξιολογείς κατάλληλα και προχωράς παρακάτω. Ετσι δηλαδή πρέπει να κάνουν όλες οι ομάδες.

Είδα πειθαρχία οι ΠΑΟΚτσήδες και το χάρηκα. Γιατί είχα δει και κάτι ανεξήγητες συμπεριφορές πριν από χρόνια κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν που έφεραν τον ΠΑΟΚ πολλά χρόνια πίσω. Είναι καιρός να προχωρήσει μπροστά. Κι αν η ΟΥΕΦΑ θέλει να κάνει τα γήπεδα παρθεναγωγείο, όσο κι αν δεν είναι ευχάριστο, οφείλεις να πειθαρχήσεις. Γιατί εκείνη έχει και το καρπούζι και το μαχαίρι. Δεν ωφελεί να είσαι επαναστάτης χωρίς αιτία.

Κι εμένα μ΄ αρέσει ο Λεονάρντο και νομίζω ότι από την στιγμή που αρέσει τόσο πολύ στον Μπάγεβιτς έχει και τον τρόπο να τον αξιοποιήσει όσο καλύτερα γίνεται.

gatti said...

@zouk: Αναγκαίο κακό η γκρίνια. Πες μου ποιας ομάδας οι οπαδοί δεν γκρινιάζουν; Μάλλον πρέπει να μάθουμε να ζούμε μ΄ αυτό γιατί δεν μας βλέπω να αλλάζουμε.

Τον Κάρπετ δεν τον είχα ακούσει μετά το ματς. Το διάβασα όμως αυτό σε ένα από τα άρθρα του. Ελεγε αυτό ακριβώς που εξήγησε ο Τεν Κάτε. Γι΄ αυτό λέω ότι παρόλη τη γαυροσύνη του ΑΥΤΟΣ τουλάχιστον ξέρει μπάλα.

Τωρα όσο για το ότι θέλουμε όχι έναν αλλά δύο στόπερ κλάσης για να μην καρδιοχτυπάμε, δεν τον βρίσκω να έχει άδικο. Ας ελπίσουμε τουλάχιστον να πάρουμε έναν και ο Μπιέρσμιρ να γίνει ο δεύτερος (αλλά να γίνει σύντομα...).