Saturday, August 8, 2009

Me gusta Pablo Mouche

* Eίχε μαλλιάσει η γλώσσα του Ρότσα να μιλάει για τον Πάμπλο Μόουτσε και πόσο μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό. Τον έγραψαν κανονικά. Είδε κανείς τον παιχταρά στο ματς της ΑΕΚ με την Μπόκα Τζούνιορς; Εβγαλε μάτια!!! Και μετά αναρωτιόμαστε τι φταίει στον μεταγραφικό μας σχεδιασμό...


* Αντιγράφω από την στήλη του Αλέξη Σπυρόπουλου στην Εξέδρα: "H ποιότητα της φροντ λάιν των Μαδριλένων είναι αυταπόδεικτη. Εάν, στο μεταξύ, καπου πάρει το αυτί σας ή το μάτι σας την κλασική ελληνικούρα 'ναι, αλλά πίσω έχει προβλήματα΄, εσείς θα ξέρετε ότι τα όποια προβλήματα η Ατλέτικο τα έχει στο πρωτάθλημα... με τις ισπανικές ομάδες~ Τα στελέχη της στην οπισθοφυλακή ένα προς ένα είναι, σε παναθηναϊκή ορολογία, τέσσερα Χάμερ. Εναν από τους τέσσερις 'προβληματικούς' να αγόραζε δική μας ομάδα, θα ήταν μπαντιέρα στα πρωτοσέλιδα".

Αυτά, για να μην ξεχνιόμαστε και φεύγουμε από το μέτρο σχετικά με τη δυναμικότητα της Ατλέτικο Μαδρίτης...

* Δεν άρεσε η ΑΕΚ σήμερα κόντρα στη Μπόκα. Για μένα φυσιολογικό. Είναι νωρίς ακόμα. Το ίδιο φυσιολογικό απ΄ ό,τι άκουσα στο ραδιόφωνο ήταν και για τους συντάκτες που κάνουν ρεπορτάζ ΑΕΚ. Ελεγαν Γαλάτσης - Θεοδοσίου στην "Ερα": "Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δεν ασχολήθηκε καθόλου με τακτική στο Ζέεφελντ. Οι παίκτες του δεν έπιασαν καν μπάλα. Το πρώτο του μέλημα ήταν να δώσει βάρος στην φυσική κατάσταση, αφού στηρίζει πολλά πράγματα στη δύναμη. Εδώ στην Αθήνα θα γίνει η τακτική".

Αυτό που για τον Μπάγεβιτς και την ΑΕΚ είναι το αυτονόητο, για τον Τεν Κάτε ήταν σύμφωνα με τους ΑΡΔ το παράλογο. Κι ας έκανε το ίδιο και πέρσι με αποτέλεσμα η ομάδα να βρίσκεται σε πολύ καλή φυσική κατάσταση μέχρι τα πλέι οφ και να αποφύγει τους τραυματισμούς. Και πέρσι στην Αθήνα έκανε τακτική. Θα μου πεις, ναι αλλά ο Παναθηναϊκός είχε να παίξει και ευρωπαϊκό παιχνίδι μέσα στον Ιούλιο, ενώ η ΑΕΚ είχε χρόνο μπροστά της. Δεκτόν! Ηταν θέμα ρίσκου. Ενας προπονητής που η ομάδα του έχει στόχο το πρωτάθλημα, στην προετοιμασία την ετοιμάζει για όλη τη σεζόν και όχι για δύο παιχνίδια στην καρδιά του καλοκαιριού. Προφανώς και δεν φαντάστηκε ότι η ομάδα θα δυσκολευτεί τόσο πολύ απέναντι στη Σπάρτα, αφού στη βάση της ήταν η περυσινή. Επαιξε και έχασε. Τα έχει αυτά το ρίσκο. Αυτά που άκουσε όμως ο τεντάς αποκλείεται να τα άκουγε ο πρίγκιψ...

Παρόλα αυτά τα "έχωσε" με τρόπο ο πρίγκιψ στους παίκτες του, για την εμφάνιση με τη Μπόκα, θεωρώντας πως παρόλο που δεν δούλεψε η ομάδα την τακτική, όφειλαν να έχουν αφομοιώσει κάποια πράγματα αφού κατά τα 8/11 ήταν η περυσινή ομάδα. Αυτό αν το πει ο τεντάς θα θεωρηθεί "άδειασμα" στους παίκτες του. Απλά για να κάνουμε κάποιες συγκρίσεις...

* Ο Γιούρκας είπε στον Ρεχάγκελ ότι είναι ανέτοιμος και ζήτησε να αποκλειστεί από την αποστολή της Εθνικής. Ελα! Κι εγώ που νόμιζα πως ήταν πανέτοιμος! Τζάμπα έδειχνε τους κοιλιακούς του στους οπαδούς του Παναθηναϊκού στο "Αthens Plaza". Γεια σου Σεϊταρίδη (πρώην) παιχταρά!


* Παρουσιάστηκαν οι νέες εμφανίσεις του ΠΑΟΚ. Καλά, αυτόν τον Βιτόλο τι τον βάλατε να ποζάρει δίπλα στον Κρέσιτς ρε παιδιά;

* Ηρθε και ο Ντάλα Μπόνα στη Θεσσαλονίκη. Καιρός ήταν να πάνε και οι γριές στο αεροδρόμιο! (Μιλάμε πολύ "προχώ" οι γριές!).

* Κινείται λέει η ΤΣΣΚΑ Μόσχας για Μαρκ Γκονζάλες! Ωπα! Ωρα είναι να τον κλέψουνε οι Ρώσοι μέσα από τα χέρια του γαύρου τον παιχταρά! Καλά τώρα που έχει σίγουρη την πρόκριση στο Τσαμπιολί άρχισε τις τσιγγουνιές; Αντί να σπεύσει να τον κλείσει; Τρέξε θείο τρέξε!!!

16 comments:

zamuc said...

Δικαιούμαι το πρώτο σχόλιο αφού ήμουν στο γήπεδο.
Οκ τι να λέμε τώρα όπως είναι η ΑΕΚ τα περίμενα ακόμα χειρότερα καλοκαιριάτικα. Το βασικό είναι πρόκριση στο UEFA,κατόπιν η νίκη με Ολυμπιακό και βλέπουμε μετά για τη συνέχεια, την τακτική και την μπάλα που θα παίξει

gatti said...

@zamuc: Συμφωνώ απόλυτα. Δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη η ΑΕΚ τέτοια εποχή και είναι απόλυτα φυσιολογικό. Υπάρχουν προτεραιότητες για την κάθε ομάδα και βάσει αυτών προχωράει.

paoad said...

Κ εμένα μου άρεσε ο Mouche. Ξέρει τι προτείνει ο Ρότσα- αλλά μην ξεχνάς ότι ο Ρότσα έχει σε τρομερή εκτίμηση και τον Λέτο.. οπότε καλό είναι να περιμένουμε για τα όποια συμπεράσματα.

Συμφωνώ απόλυτα με Σπυρό- έβλεπα το ρόστερ της Αθλέτικο και είναι τρομακτικό! Ας πάρει ο Σερ Άλεξ τον Κουν, γιατί αυτός δεν πιάνεται!

Μια που άρχισαν σήμερα πολλά πρωταθλήματα -για όσους παίζουν στοίχημα ή τους αρέσει η ωραία μπάλα να προσέξουν τη Χοφενχαιμ! Η ομάδα έκανε φοβερές μεταγραφές- κράτησε τον περσινό κορμό και φέτος πάει για πολύ μεγάλα πράγματα. Χωρίς υπέρβολη- από άποψη ταλέντου και πιτσιρικαρίας πρέπει να είναι η πιο ταλαντούχα στην Ευρώπη! Ba, Chinedu, Maicosuel, Zuculini, Carlos Eduardo και Ibisevic είναι ότι πιο φρέσκο και καυτό αυτή τη στιγμή. Ζηλεύω πραγματικά τον προγραμματισμό αυτής της ομάδας, που γιγαντώθηκε ενώ βρισκόταν στη Β εθνική Γερμανίας.

zouk said...

Γαμωτο,δεν καταφερα τελικα να το δω το ματς,ειχα βγει εξω.

Με τις περισσοτερες ομαδες που θα συγκρινεις την αμυνα μας,λογικα των αλλων θα ειναι καλυτερη.Με αυτη την λογικη ομως δεν θα ειχαμε κανει τιποτα περσι στο Τσου Λου.Το θεμα ειναι ποσο συγκεντρωμενη θα ειναι η ομαδα στο συνολο της.Αυτο ειχαμε περσι στα μεγαλα παιχνιδια,αυτο πρεπει να εχουμε και φετος για να περασουμε την Ατλετικο.Τα λαθη στοιχιζουν σε αυτα τα παιχνιδια,οπως και οι χαμενες φασεις.Μακαρι να μας υποτιμησουν οι Ισπανοι.

paoad said...

Εγώ πάλι ήθελα να πάω να δω την Golden team αλλά δεν κι αν έψαξα δεν βρήκα πουθενά ούτε τι ώρα παίζαμε ούτε τον αντίπαλο. Μετά έμαθα ότι νικήσαμε τους Πόντιους με 5-1!

gatti said...

@paoad: Μόνο που για τον Μόουτσε ο Ρότσα μιλούσε από πέρσι, θα τον είχαμε τώρα τον παιχταρά και θα έβγαζε φωτιές. Γενικά πιστεύω ότι αν είχαμε δώσει βάση στις εισηγήσεις του θα είχαμε πολύ καλύτερη ομάδα τώρα.

Μακάρι να γίνει κανα θαύμα στις μεταγραφές, να την ...απαλλάξουν την Ατλέτικο από καναν παίκτη, μπας και δούμε φως! :))

Τώρα που το λες, θα την προσέξω την Χόφενχαϊμ φέτος.

Εχω παρακολουθήσει ελάχιστα τα νέα της Golden Team, αλλά έχω διαβάσει ότι υπάρχουν πολύ καλά παικτάκια και κυρίως ένας 16χρονος στόπερ από το Κονγκό που βγάζει μάτια. Για να δούμε, θα βγει τίποτα από αυτή την προσπάθεια;

gatti said...

@zouk: Το θέμα δεν είναι ότι η άμυνα των άλλων είναι πολύ καλύτερη. Το θέμα είναι ότι τόσα χρόνια πάσχουμε στη συγκεκριμένη γραμμή και δεν κάνουμε τίποτα για να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα.
Δεν λέω ότι δεν έχουμε πιθανότητες απέναντι στην Ατλέτικο. Εχουμε. Αλλά όπως και να το κάνεις, είμαστε ξεκάθαρα το ουτσάιντερ και είναι ξεκάθαρα το φαβορί. Και με απασχολεί παράλληλα το γεγονός ότι θα δώσουμε τρεις αγώνες σε εφτά μέρες. Τετάρτη 19 με Ατλέτικο εντός, Σάββατο 22 (πιθανότατα) με Εργοτέλη εκτός και Τρίτη 25 με Ατλέτικο εκτός. Ζόρικα...

paoad said...

Αυτό που λές για τον Ρότσα ισχύει. Ο άνθρωπος έχει φοβερό μάτι και δεν τον έχουμε εκμεταλλευτεί όσο θα μπορούσαμε. Πάντως ο Ρότσα βάζει το χέρι του στη φωτιά και για τον Λέτο!

Μακάρι να προχωρήσει η ιστορία με την golden team και να αρχίσει επιτέλους αυτή η ομάδα να βγάζει παίκτες.

Τέλος, εγώ λέω ότι αύριο εκτός από τον Πετρόπουλο θα βάλει γκολ και ο Νίνης!

Rizobreaker said...

Gatti μου συγνώμη, αλλά όποιος δεν έχει πάρει χαμπάρι με ποια ομάδα παίζουμε, μάλλον είναι τυφλός!!

Ατλέτικο Μαδρίτης φέτος ίσον πάρα πολύ καλή ομάδα! Με το κριτήριο βέβαια του δημιουργικού και όμορφου ποδοσφαίρου, και όχι με τα κριτήρια του Ελλαδιστάν...

Με Αντόνιο Λόπεζ, Χεϊτίνγκα, Ραούλ Γκαρσία, Λουίς Γκαρσία, Αγκουέρο (!!), Μάξι Ροντρίγκεζ, Ασουνσάο (ο γνωστός της ΑΕΚ), Σιναμα-Πογκόλ, Χουανίτο, Ουιφαλούσι (τύπου χάμερ που ήθελε ο Βγανόπουλος!), Ρέγες (!!!), Σιμάο (ο αυθεντικός, όχι "μαϊμού" σαν το δικό μας) και φυσικά Φορλάν (πρώτος σκόρερ πέρυσι στην Ευρώπη)!!!

Τα σχόλια δικά σου...

Προσωπικά δεν πιστεύω ότι η φετινή Ατλέτικο συγκρίνεται με την περυσινή Βιγιαρεάλ! Είναι πολύ καλύτερη!!
Γι' αυτό ας μην παίρνουν τα μυαλά μας αέρα, γιατί δε θα προλαβαίνουμε να μαζεύουμε...

Ντεμης said...

Γεια σου Γκάττι μου. Κι εγώ μέσα ήμουν, κι εγώ τρελλάθηκα με τον Μόουσε και όλη τη Μπόκα, κι εγώ μουτζωνόμουν που έφυγα από Πάρο δυό μέρες νωρίτερα για να δω τα αποκαλυπτύρια του άθλιου θιάσου που επιμένει και αποκαλείται ΑΕΚ....
Και ίσως η τόση ανεκτικότητα των δημοσιογράφων που περιγράφεις αλλά και των φιλάθλων να δείχνουν γιατί αυτή η ομάδα δεν θα γίνει ποτέ ξανά μεγάλη: κανείς δεν το περιμένει πια ούτε το ζητά....

gatti said...

@paoad: Eίναι μεγάλο λάθος που δεν έχουν δώσει βάση στις εισηγήσεις του Ρότσα. Μπορούσαμε να έχουμε κλείσει παίκτες που θα αποτελούσαν επένδυση για την ομάδα, τόσο αγωνιστικά, όσο και σε σχέση με την μεταπωλητική τους αξία, αλλά αυτοί δεν ξέρουν τι τους γίνεται.

Ο Λέτο μου άρεσε (πάλι) χθες. Βέβαια η Χόνβεντ δεν είναι καμιά ομαδάρα, αλλά τα στοιχεία που δείχνει είναι καλά.

Διασκεδάζω ιδιαίτερα με τους γαύρους για τους οποίους ο περυσινός Τζο-Λέτο έγινε ήδη Αμπα-Λέτο.

Ο Νίνης έδειξε ότι θέλει ακόμα δουλίτσα, αλλά σίγουρα είναι στο σωστό δρόμο. Πολύ καλός ο Μπιέρσμιρ, αλλά πάλι για πλάκα ρε παιδί μου φάγαμε δύο γκολ. Δεν διορθώνεται αυτή η άμυνα. ΠΑΡΤΕ ΣΤΟΠΕΡ!

gatti said...

@Rizobreaker: Eντάξει, τι να λέμε, είναι πολύ πάνω από εμάς η Ατλέτικο. Εχω εναποθέσει τις ...ελπίδες μου στον Αμπράμοβιτς! Ελα μωρή Τσέλσι πάρε τον Αγκουέρο!!!
(Γρήγορα όμως, πριν από τα μεταξύ μας παιχνίδια).

Ελα ρε συ Rizo, τι μου παραθέτεις όλα τα ονόματα; Να με αγχώσεις θέλεις; :pp

Κι εγώ φοβάμαι ότι δεν συγκρίνεται με το κίτρινο υποβρύχιο...

gatti said...

@Nτέμης: Mην αρχίσεις κι εσύ τώρα την γκρίνια. Τι κακό κι αυτό. Τελικά όλοι ο ένας μετά τον άλλο αρχίσαμε τη γκρίνια. Ξεκινήσαμε εμείς, συνέχισε ο ΠΑΟΚ, ακολούθησε η ΑΕΚ και τώρα πήρε τη σκυτάλη ο γαύρος.

Βρε Ντέμη μου, νωρίς είναι ακόμα, τα πόδια είναι βαριά. Εμείς έχουμε ήδη 2 παιχνίδια στα πόδια μας, επίσημα και πάλι τα χάλια μας έχουμε. Η ΑΕΚ δεν είχε κανένα επίσημο ματς στα πόδια της.
Τι περίμενες να κάνει; Παπάδες; Μην τρελαίνεσαι! Και μην είσαι τόσο απόλυτος. Θέλει το χρόνο της η ομάδα.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Ο Μοόυτσε είναι παιχταράς, αλλά κοστίζει! Πριν τρία χρόνια μας τον έδιναν στον Θρύλο κι εμείς (ο Θρύλος δηλαδή) ξυνόμασταν. Πέρσυ μάς έδιναν τον Μπαττάλια, αλλά δεν μας έκανε - θέλαμε κάτι πιο προχωρημένο! Και οι δύο πληροφορίες είναι έγκυρες, δεν είναι ράδιο-αρβύλα (εξ άλλου, το έχεις καταλάβει, δεν το συνηθίζω). Άμα σου πω τί έχει συμβεί με τον Θρύλο και τη Μπόκα θα βάλεις μέχρι και εσύ τα κλάματα. Σε χαιρετώ, φιλτάτη.

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης Και σε σας τον πρότειναν τον Μόουτσε; Και γιατί δεν τον πήρατε; Από τότε ζοριζόταν ο γαύρος;

(Mην παίρνεις και όρκο ότι θα έβαζα τα κλάματα!) :pp

Nα περνάς καλά! :)))

Γιωργος Κεντρωτης said...

Εν τάξει από τα πολλά τα γέλια θα σε πιάσουν σίγουρα κλάματα! Δεν το γλυτώνεις το δάκρυ!