Friday, August 28, 2009

Εuropa League ή Greek League;

Eγινε λοιπόν και η κλήρωση του Europa League και με την πρώτη ματιά μπορείς να πεις ότι αν ο Παναθηναϊκός παρουσιαστεί σοβαρός η τελική κατάταξη θα είναι ίδια με την σειρά κλήρωσης. Με μια δεύτερη ματιά μπορείς να πεις πως ο καλός Παναθηναϊκός, ακόμα κι αν δεν καταφέρει να κατακτήσει την πρωτιά, στη χειρότερη περίπτωση θα τερματίσει δεύτερος, αφού είναι σαφές πως η μεγάλη μάχη θα γίνει με τη Γαλατά. Με μια τρίτη ματιά μπορείς άνετα να υποθέσεις πως σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός υποτιμήσει κάποια από τις δύο άλλες, ουσιαστικά δηλαδή την Ντιναμό Βουκουρεστίου, γιατί Στουρμ σαφώς δεν υφίσταται (μία φορά την πατήσαμε, αλλά τότε απέναντι ήταν ο μεγάλος δάσκαλος Οσιμ), μπορεί να πάθει ζημιά. Με μια τέταρτη μπορείς να πεις ότι και με την Στουρμ μπορεί να την πατήσεις αν δεν την δεις σοβαρά. Ξεχνάμε τι πάθαμε φέτος με τη Σπάρτα; Αλλά τέλος πάντων αυτή η περίπτωση δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες.

Εν κατακλείδι, η κλήρωση έχει τις παγίδες της, αλλά μόνο αν η δική μας ομάδα δεν παρουσιαστεί σοβαρή, μπορεί να κινδυνεύσει. Από εκεί και πέρα αρχίζουν να "παίζουν μπάλα" διάφορες άλλοι παράμετροι.

Κατ΄ αρχήν το πρόγραμμα.

Παναθηναϊκός - Γαλατάσαραϊ 17/9
Ντιναμό Βουκουρεστίου - Παναθηναϊκός 1/10
Παναθηναϊκός - Στουρμ Γκρατς 22/10
Στουρμ Γκρατς - Παναθηναϊκός 5/11
Γαλατάσαραϊ - Παναθηναϊκός 2-3/12
Παναθηναϊκός - Ντιναμό Βουκουρεστίου 16-17/12

Ξεκινάμε με την Γαλατά στο ΟΑΚΑ αλλά χωρίς Σισέ μετά την αποβολή που πήρε στο ματς της Μαδρίτης. Πιθανότατα και χωρίς κόσμο, αφού περιμένουμε την καμπάνα από την ΟΥΕΦΑ. Πλήγμα η απουσία του κόσμου; Σε ένα βαθμό ναι. Αλλά μόνο σε ένα βαθμό. Κατά την γνώμη μου, ΚΑΛΥΤΕΡΑ να παίξουμε χωρίς κόσμο στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Προκειμένου να μαζευτούν τίποτα φασισταριά που θα μετατρέψουν το παιχνίδι σε εθνικιστικό παραλήρημα,
με κίνδυνο να γίνει κόλαση και να φάμε ακόμα πιο μεγάλη τιμωρία, ή να αποπροσανατολιστεί η ομάδα ή να μας περιμένουν οι Τούρκοι στη "ρεβάνς" με ανοιχτές αγκάλες (που θα μας περιμένουν, αλλά αν δεν γίνει τίποτα εδώ θα είναι και εκεί σχετικά ήρεμο το κλίμα), καλύτερα κεκλεισμένων των θυρών.

Συνεχίζουμε εκτός με Διναμό η οποία θα μας αντιμετωπίσει σίγουρα χωρίς κόσμο, γιατί αν η δική μας τιμωρία επίκειται, η δική της έχει ήδη οριστικοποιηθεί. Aκολουθούν δύο ματς με Στουρμ σε στιλ Τσάμπιονς Λιγκ, όπου μάλλον κάτι χρωστάμε και πρέπει να το ξεχρεώσουμε. "Παίζει" και περίπτωση να φάμε γερή καμπάνα και να παίξουμε και δεύτερο εντός κεκλεισμένων; Ετσι ακούγεται.

Το θέμα είναι πως μέχρι να πάμε στην Τουρκία, 5η αγωνιστική για το ματς με τη Γαλατά θα πρέπει να έχουν ξεκαθαρίσει πολλά και να έχουμε μαζέψει βαθμούς. Θετικό τέλος που στο τελευταίο παιχνίδι έχουμε εντός την Ντιναμό.




Μέσα σ΄ όλα ξεκαθάρισε και ο Τεν Κάτε εκείνη την δήλωση που είχε ακουστεί τόσο άστοχη μετά το ματς με την Ατλέτικο. Οτι δηλαδή αν είναι να μιλήσουμε για πορεία στο Europa League είναι προτιμότερο να μιλάμε μέχρι και για τελικό. Με την έννοια δηλαδή πως αν είναι να βάλουμε κάπου τον πήχη, ας τον βάλουμε ψηλά. Αll the way μέχρι τον τελικό που λένε. Υπό αυτή την έννοια συμφωνώ. Το θέμα είναι να εξηγεί τι εννοεί εξ αρχής και να μην ακούγεται εκτός πραγματικότητας όταν μιλάει.

Εκείνο που με προβληματίζει είναι το κατά πόσο θα πρέπει να ρίξουμε βάρος στο Europa League. Nα το δούμε δηλαδή σαν μοναδική ευκαιρία να διακριθούμε σ΄ αυτή τη διοργάνωση;

Δεν ακούγεται άσχημο... ΑΛΛΑ...

Διάβασα σήμερα κάποιες δηλώσεις του Πλατινί σε συνέντευξη που έδωσε. Και σύμφωνα με αυτές τις δηλώσεις του, δεν σκοπεύει να κάνει αλλαγές στο σύστημα που εφαρμόζει από φέτος, γιατί θέλει να δώσει την ευκαιρία στους πρωταθλητές των "μικρών" χωρών να πάρουν μέρος στη μεγάλη γιορτή που λέγεται Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι που σημαίνει πως για τα επόμενα χρόνια τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν. Δηλαδή ο πρωταθλητής θα μπαίνει απευθείας και οι δεύτεροι θα αντιμετωπίζουν μεγαθήρια στα προκριματικά, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις πιθανότητες πρόκρισής τους.




Επομένως, κατά πώς τα βλέπω, δεν έχουμε την πολυτέλεια να στοχεύσουμε ΚΑΙ στο Europa League. Υπό προϋποθέσεις, τα ευρωπαϊκά παιχνίδια στο Europa League υπάρχει φόβος να μας αποπροσανατολίσουν. Να αντλήσουν ενέργεια και δυνάμεις απαραίτητες για την προσήλωση στον ένα και μοναδικό στόχο μας φέτος που είναι το πρωτάθλημα. Αν μάλιστα τα παιχνίδια με την Ατλέτικο (που ήταν στην τελική και μεγάλο ποδοσφαιρικό μέγεθος), αποτελούν πρόκριμα για το τι πρόκειται να συμβεί σε περίπτωση κάποιου αποτυχημένου αποτελέσματος στο Europa αντιλαμβάνεται κανείς τι γκρίνια και μουρμούρα θα ακολουθήσει.

Κι εμείς φέτος δεν έχουμε περιθώριο για νέους αποπροσανατολισμούς. Aν μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε τα ευρωπαϊκά μας παιχνίδια και όπου μας βγάλουν, τότε ναι. Ας τα χαρούμε και ας ευχηθούμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Αλλά αν είναι να μετατραπεί η πορεία στο Europa League μέσω των γνωστών μηχανισμών σε "δούρειο ίππο" στην προσπάθειά μας να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, ας λείπει το βύσσινο...

***

Scratch: Μετά το γνωστό έργο "Κάτι τρέχει με τη Μαίρη", θα παρακολουθήσουμε το νέο έργο "Κάτι τρέχει με τον Σάλπι". Τελικά τι τρέχει με τον Σάλπι; Ακουσα το βράδυ της Πέμπτης τον Γκοντζίλα (ναι, είμαι μαζόχα...) να λέει πως ο Παναθηναϊκός του έκανε την εξευτελιστική προσφορά των 675.000 ευρώ, μόλις ...25.000 ευρώ πάνω από αυτά που παίρνει. Και το πρωί της Παρασκευής ΧΑΡΑΜΙΣΑ ένα ευρώ για να αγοράσω το "Ντέρμπι" για να δω ποιο είναι το ρεπορτάζ στο οποίο αναφέρεται ο πιασιάρικος τίτλος του πρωτοσέλιδού του. Το σκάναρα και σας το παραθέτω. Αν μου πείτε εσείς ότι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου ανταποκρίνεται στο ρεπορτάζ (στο οποίο σημειωτέον δεν γράφει καν το ποσό της προσφοράς), τότε σταματάω να γράφω για αθλητικά και θα ασχοληθώ με τηλε-κους κους...





Scratch 1: Παρεμπιπτόντως, η προσφορά στον Σάλπι έχει γίνει ...λάστιχο. 675.000 είπε στον αέρα ο Γκοτζίλα, 700-800 γράφει η Sportday, 800 μέχρι 900 γράφει η Πράσινη και 900 γράφει η Goal. Aν είχαμε πλειστηριασμό, εδώ ακριβώς θα χτυπούσε το ...σφυράκι.

Scratch 2: Παχτάρα ο Σκόκο, μια χαρά παίκτης ο Λεονάρντο, την πήρε η ΑΕΚ την πρόκριση και κέρδισε την ηρεμία της για πολύ καιρό. Ετσι κι αλλιώς βέβαια ήταν καλύτερη της Βασλούι. Κι αν έχασε στο πρώτο παιχνίδι, έχασε εξαιτίας της ανακατωσούρας με τον Κυργιάκο. Αλλιώς θα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς. Τέλος καλό, όμως, όλα καλά. Και απ΄ ό,τι δείχνει έχει δυνατότητες να παίξει και καλό ποδόσφαιρο. Κι αυτός ο Αραούχο, αν και είναι νωρίς, καλός δείχνει.

Scratch 3: Tον ζήλεψα τον Σάχα. Πού να αποκρούσει ο δικός μας, ο δύσκαμπτος τέτοιο σουτ...

Scratch 4: Πίκρα μαύρη ο ΠΑΟΚ. Το ματς δεν το είδα, άκουσα όμως και διάβασα ότι ήταν καλός και αδικείται από το αποτέλεσμα. Τι να το κάνεις όμως; Η πρόκριση χάθηκε στο πρώτο παιχνίδι. Και μάλλον θέλει κι αυτός μια ξεματιάστρα γιατί έχασε και τον Τσιρίλο. Το θέμα είναι τώρα πώς θα διαχειριστεί αυτόν τον αποκλεισμό. Δεν είναι μόνο η οικονομική ζημιά. Που κι αυτή μόνο αμελητέα δεν είναι γιατί είχε στηρίξει πολλά στα τηλεοπτικά και στα εισιτήρια, για να καλύψει το άνοιγμα που έκανε στο φετινό του μπάτζετ. Το δυσκολότερο κομμάτι όμως είναι το ψυχολογικό. Ομάδας και οπαδών. Αντε πάλι γκρίνια για τον Σάντος, άντε πάλι μουρμούρα για κάποιες μεταγραφικές επιλογές. Κι αν τυχόν στραβώσει κάτι στο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα, τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο. Ο ΠΑΟΚ, όμως, να το πούμε κι αυτό, είναι η μόνη ελληνική ομάδα που έδωσε 4 παιχνίδια προκριματικής φάσης ευρωπαϊκών κυπέλλων χωρίς να έχει παίξει ούτε έναν αγώνα πρωταθλήματος (η ΑΕΚ έδωσε 2 - o γαύρος δεν πιάνεται, της πλάκας ήταν και οι 2 αντίπαλοί του στα προκριματικά). Παράλογο;

Scratch 5: Eνα ψιλομπουρδέλο ο γαύρος, άσχετα που δεν βγαίνει προς τα έξω. Στα μαχαίρια Γκαλέτι και Κετσπάγια, παράπονα ο Μαρέσκα γιατί έδωσε την πάσα για το γκολ στον Κάγκουρα (τον Μήτρογλου ντε) και αυτός όρμηξε να πανηγυρίσει στις πινακίδες μπροστά στην εξέδρα και δεν έδωσε σημασία στον Ιταλό.

Scratch 6: Στα δύσκολα η ΑΕΚ στο Europa League, αλλά τουλάχιστον της έκατσαν δύο εμπορικές ομάδες και ακόμα κι αν δεν περάσει τα εισιτηριάκια της θα τα τσιμπήσει.

Scratch 7: Ο Καρπετόπουλος ανακαλύπτει την αξία της άμυνας και της νίκης με 1-0 για χάρη του Ολυμπιακού του Κετσπάγια και ξεσκονίζει τις εμπειρίες του από την ιταλική περιπέτεια της Μίλαν το 1993 για να μας πείσει. Οταν παίζαμε εμείς μ΄ αυτόν τον τρόπο και κερδίζαμε με 1-0 ήταν τσούκου τσούκου μπολ. Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω...

Scratch 8: Οσο αργεί να ανακοινώσει ο θείος την μεταγραφή του παικταρά που θα καλύψει το αριστερό άκρο της επίθεσης, τόσο μεγαλώνει η έμπνευση των γαύρων! Ιδού τι αλίευσα από το γαυροφόρουμ! Χοχο-κουμπαράς!




***


ΑΕΚ - ΒΑΣΛΟΥΪ













ΧΕΡΕΝΒΕΝ - ΠΑΟΚ



ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

ΠΡΙΝ


Μη σας ξεγελά η φάτσα του Πάμπλο, αυτό είναι το χαρούμενό του...




ΜΕΤΑ...


(Γκαντεμόσαυρος...)





***

ΕDIT: Φ-Ο-Β-Ε-Ρ-Ο-Σ Μανάβης ΠΑΟΚτσής. Μα τι άλλο θα μπορούσε να είναι ο Μανάβης;

36 comments:

eforas said...

Κουίζ: Τι θα γινόταν αν στη θέση του ΠΑΟΚ προχτές ευρισκόταν α) ο Παναθηναϊκός και β) ο Ολυμπιακός. Και απορία: Το κάπνισμα δεν απαγορεύεται στα αεροδρόμια; (Εκτός αν είναι η τελευταία επιθυμία που παραχωρείται στους μελλοθάνατους; - Χαίρε Γκάγκα, οι μελλοθάνατοι σε χαιρετούν;) Πολύ καλημέρα μας και χαρούμενο ΣΚ! (το πιάσατε το υπονοούμενο, έτσι;)

mamma said...

Θα πάρω δεύτερη τηλεόραση, με μια δεν την παλεύω πιά με το βάζελο που παντρεύτηκα :)

mamma said...

Ούπς! γιατί το ρούφηξε το σχόλιο; Ααααα, έχεις βάλει μοντερέισον. Κάτι μου έλεγε ο δικός μου. Τι να κάνεις κι εσύ με τους βλάκες που χαλάνε τα βλόγια, υπομονή.

Elpis Cameraman said...

Πρωτον, φυσικα κοιταμε το Πρωταθλημα. Αν δεν το παρουμε, δεν θ'αντεξω να δω αλλη μια ομαδα μας να διαλυεται...
Δευτερον, ο γαυρος ειναι ψιλομπουρδελο, αλλα αυτο οι ρουφιανοδημοσιοκαφροι δεν μπορουν να το πουν, κανει τζιζ...
Τριτον, δεν θα με χαλουσε να περασει ο παοκ Γιουραπα Λιγκ, αλλα κ αυτο με τους παοκτσηδες που μας τα ειχαν κανει μπαλονια με την υπερομαδα τους, δεν παλευοταν. Τουλαχιστον τωρα προσγειωθηκαν...

Cool Loser said...

Διαστροφικό* γατίδιο πολύ εύστοχο το σχόλιο περί "Δούρειου Ίππου". Αλλά επειδή εμείς δεν έχουμε "κυματοθραύστη" σαν τον Κρόκους, τυχόν αποτυχία θα κάνει ακόμα χειρότερο το κλίμα.
Οπότε θεωρώ ως minimum στόχο την πρόκριση από τους ομίλους και μετά ok, δεν νομίζω να υπάρχουν και τρελές απαιτήσεις αφού και ο θεσμός έχει αναβαθμιστεί και οι ομάδες από το Ch. League θα έχουν μπει.

P.S. (1): Όσο κι αν δεν είμαι κι εγώ από τους μεγαλύτερους fan του Καρπετόπουλου, δεν μπορώ να παραγνωρίσω ότι είναι ο μόνος πλέον που εξηγεί με καθαρά ποδοσφαιρικά όρους τη φιλοσοφία του Τεν Κάτε και τον υπερασπίζεται.

P.S. (2): Σήμερα διάβασα και τα comments στα προηγούμενα posts. Έχεις κι από εδώ άλλον ένα υπέρμαχο του moderation στα comments. Έχω δει καταπληκτικά blogs να φθίνουν (Oldboy) από την εισβολή των trolls επειδή οι διαχειριστές τους είχανε μια λανθασμένη αίσθηση διαλλακτικότητας και δημοκρατίας που πήγαζε από την καλοσύνη τους και τα πιστεύω τους. Επειδή όσο καιρό σε διαβάζω βγάζεις αυτή την καλοσύνη, θα είναι μεγάλο κρίμα να χαθεί από έναν παπάρα που σε ενοχλεί.

*Η διαστροφή έγκειται στο ότι ασχολείσαι ακόμα με το εξ Ιαπωνίας ορμώμενο τέρας της δημοσιαγραφίας. :P

Την καλημέρα μου!!! :)

gatti said...

@eforas: Θα είχε γίνει πανικός (πιστεύω και για τους 2, γιατί αν πέρσι πέρασε στο ντούκου για τον γαύρο, δεύτερη φορά θα ήταν ασήκωτη...), αλλά μην νομίζεις ότι δεν θα έγινε και στη Θεσσαλονίκη. Τουλάχιστον τα τοπικά ραδιόφωνα πρέπει να έχουν πολλή δουλειά από το βράδυ της Πέμπτης και μετά...

Φυσικά απαγορεύεται. Δεν έχεις διαβάσει ρεπορτάζ που μόλις πατήσουν το πόδι τους στο αεροδρόμιο, ο Τεν Κάτε ψάχνει σαν τρελός να βρει χώρο να πάει να καπνίσει; Μάλιστα στην Πράγα λέει υπέφερε γιατί δεν υπήρχε σχετικός χώρος.

Ψώνισε από σβέρκο ο ΠΑΟΚ με τον Γκαγκά. Ας πρόσεχε ο Ζαγόρ...

Καλό μας ΣΚ και ειδικότερα εκεί προς το βράδυ του Κ. (τι λες; το πιάσαμε το υπονοούμενο;)

:))))

gatti said...

@mamma: Θέλεις να μου πεις ότι ΔΕΝ έχεις πάρει ΑΚΟΜΑ δεύτερη τηλεόραση; Να επανορθώσεις τάχιστα παρακαλώ!

Καλημέρα mamma μου! :****

YΓ. Υπομονή κάνω... Μπορώ να κάνω κάτι άλλο;

gatti said...

@Elpis Cameraman: Eτσι ακριβώς. Αν δεν πάρουμε το πρωτάθλημα δεν θα διαλυθεί μόνο η ομάδα αγωνιστικά, θα διαλυθεί και η πολυμετοχικότητα, τα πάντα θα διαλυθούν....

Αυτό φωνάζω τόσο καιρό! Οτι ο γαύρος ό,τι κι αν γίνει έχει "προστασία". Τώρα βάλθηκαν να μας πείσουν για τις αρετές του 1-0 και της σφικτής άμυνας. Οταν παίζαμε εμείς άλλα έλεγαν.

Δεν ξέρω τι λες για τον ΠΑΟΚ, αλλά εγώ που του έχω και μια συμπάθεια, στενοχωρήθηκα πολύ. Μπορεί να υπήρξαν σε ένα βαθμό υπερβολικοί, αλλά από τη χαρά τους το έκαναν. Ολοι οι οπαδοί θέλουν να βλέπουν την ομάδα τους να προχωράει. Και υποδειγματικοί υπήρξαν ως οπαδοί στα ευρωπαϊκά παιχνίδια δείγμα του ότι κάτι πήγαινε να αλλάξει πραγματικά. Κρίμα, κρίμα...

gatti said...

@Psycho Lurker: Το ίδιο λέμε! Πως τυχόν αποτυχία εκεί θα καταστρέφει το κλίμα και θα μας αποσυντονίζει στο πρωτάθλημα. Γι΄ αυτό το "φοβάμαι" το Europa League. Επειδή μπορούν να το χρησιμοποιήσουν οι γνωστοί "μηχανισμοί" εις βάρος μας. Μπορείς να εγγυηθείς πως δεν θα υπάρξει γκέλα; Δεν μπορείς, όπως δεν μπορεί κανείς μας. Αρα ο κίνδυνος είναι υπαρκτός.

Εδώ με την Ατλέτικο παίξαμε, γνωρίζαμε εκ των προτέρων πως ήταν δύσκολη αποστολή, ΔΕΝ διασυρθήκαμε, το παλέψαμε και πάλι είδες τι έγινε. Φαντάσου να γίνει καμιά στραβή με καμιά Διναμό. Θα διαλυθεί το σύμπαν! Κι αυτό θα έχει αντίκτυπο στο πρωτάθλημα.

P.S.(1). Μήπως αυτό συμβαίνει επειδή ο Καρπετόπουλος είναι από τους ελάχιστους που ξέρουν πραγματικά μπάλα;

P.S. (2). Aναγκαίο κακό το moderation. Πάντως αν θέλω να είμαι δίκαιη ο συγκεκριμένος τύπος δεν με ενόχλησε εδώ. Οταν πριν ένα χρόνο, ξεπέρασε τα όρια και του ζήτησα να μην ξαναγράψει στο blog, έφυγε σαν κύριος. Με πέρασε όμως γενές δεκατέσσερις σε διπλανό blog. Kαι επέστρεψε εδώ πριν λίγες μέρες ...φουριόζος, oπότε δεν μπορούσα να το ρισκάρω και εφάρμοσα το "προσέχουμε για να έχουμε". Για τον Oldboy που λες, υπήρξε ένας από τους διαχειριστές του ...διπλανού blog (gatezero) που αναφέρω. Αλλά μάλλον τα παράτησε τελικά (έχει να γράψει από τον περασμένο Μάρτιο). Προφανώς θα σκέφτεται, "εδώ δεν προλαβαίνω τα trolls του δικού μου blog θα τρέχω και για τα άλλα;".

* Μια διαστροφή την έχω, είναι γεγονός... :p


Καλημέρα! :)))

eforas said...

Το πιάσατε, το πιάσατε! Εύγε!

gatti said...

@eforas: Eυχαριστώ, ευχαριστώ!

:))))

KitsosMitsos said...

Ψύχραιμη προσέγγιση. Εύγε!
Για να δούμε τι θα δούμε.

gatti said...

@KitsosMitsos: Καλώς τον!

Ευχαριστώ...

Ελπίζω αυτό που θα δούμε να μας αρέσει...

zouk said...

Καταλαβαινω αυτο που λες για ολα τα εθνικιστικα με τους Τουρκους και την Γαλατα που μπορει να παιξουν στο ΟΑΚΑ,αλλα εγω που εχω αγορασει διαρκειας ξενερωνω στην ιδεα οτι δεν θα δω το πιο καλο ματς του ομιλου για μερικους βλακες.

zouk said...

Να προσθεσω οτι αυφου δεν μας κανουν οι Γκαλινοβιτς και Τζορβας,μηπως ειναι καιρος να δουμε τον Καρνεζη?

Το λεω αυτο γιατι διαβαζω για διλλημα μεταξυ Τζορβα-Καρνεζη.Ας δουμε τον μικρο που ειναι καλος τερματοφυλακας αν κανει για μεγαλυτερα πραγματα.

gatti said...

@zouk: Η ουσία αυτή είναι. Οτι θα φάμε την τιμωρία για μερικούς ανεγκέφαλους που πέταξαν μπουκάλια στο ματς με την Ατλέτικο. Τα άλλα με τους εθνικιστές είναι στο κάτω κάτω απλές υποθέσεις. Που συγκεντρώνουν μεγάλες πιθανότητες μεν, αλλά πάντως υποθέσεις.

Εγώ διάβασα πως τον Καρνέζη θα βάλει. Οπότε μας βλέπω να έχουμε νέο γύρο γκρίνιας. Γιατί παραμερίζει τον Τζόρβα κ.λπ. κ.λπ.

Πάντως αν θέλεις τη γνώμη μου, ο τερματοφύλακας δεν αλλάζει έτσι εύκολα. Είναι που είναι παίκτης ψυχολογίας ο Μάριο, έτσι και τον βγάλει τώρα, δεν πρόκειται να σηκώσει με τίποτα κεφάλι ο Κροάτης. Και αν μεν μας βγει κάποιος από τους άλλους δύο δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά αν δεν μας βγει θα μείνουμε χωρίς τέρμα...

zouk said...

Οποτε ας ελπισουμε οτι θα μας βγει ο Καρνεζης.

Θελω να αναφερθω και στον Ματος που φευγοντας ειπε καλα λογια για τον Παναθηναικο.Δειχνει πως ειναι αθεμα χαρακτηρα.Σιγουρα παιζει ρολο οτι φευγει δανικος και μπορει να επιστρεψει αλλα και ο Λεντεσμα περσι ειχε φυγει και δεν μπορω να πω οτι εφυγε λεγοντας φευγω απο το σπιτι μου.
Και ο Λεντεσμα ειναι πολυ καλος παιχτης αλλα δεν εκανε στον Βαλβερδε.Αλλιως τα βλεπουμε εμεις και αλλιως ενας προπονητης.
Ελπιζω να παρουμε το πρωταθλημα φετος και αν του χρονου φυγει ο Τεν Κατε ελπιζω να επιστρεψει ο Ματος.

Υγ.Αυτα τα θυμηθηκα μετα το δευτερο ποστ και ντρεπομουν να κανω τριτο post στη σειρα :-p

gatti said...

@zouk: Παίζει σίγουρα ρόλο το ότι είναι δανεικός, αλλά κι εγώ πιστεύω ότι είναι περισσότερο θέμα χαρακτήρα. Είναι πολύ καλός χαρακτήρας και δεν νομίζω να υπάρχει πιο χαρακτηριστική απόδειξη από το γεγονός ότι πέρσι δεν χρησιμοποιήθηκε καθόλου κι όμως δεν δημιούργησε το παραμικρό πρόβλημα. Ούτε γκρίνια, ούτε καβγάδες, τίποτα!

Συμφωνώ πως αλλιώς τα βλέπουμε εμείς κι αλλιώς ο προπονητής. Καμιά φορά είναι και θέμα χημείας. Συμβαίνει σε όλες τις ομάδες. Είναι πολύ καλό που δεν τον πουλήσαμε, οπότε μπορεί να επιστρέψει στην ομάδα.

ΥΓ. Οι ...ντροπές θα σε φάνε... :pp

zouk said...

Κατι αχετο.Ξερεις την μανια μου με τις σειρες.Προτεινω ανεπιφυλαχτα την σειρα που θα δειξει ο ΣΚΑΙ(μπραβο στον σταθμο,εκανε πολυ καλη επιλογη).Λεγετε DEXTER και ειμαι σιγουρος οτι θα την λατρεψεις,αν εχεις χρονο φυσικα.

gatti said...

@zouk: Aξίζει δηλαδή ε;

ΟΚ, θα το έχω υπόψιν μου! Τhanx!

:))

sportathens said...

Σχετικά με το 'Ελλάδα ή Ευρώπη'
πρωτιμώ Ελλάδα!!τουλάχιστον φέτος!!
Φυσικά αν γίνεται και τα δύο ακόμη καλύτερα..αλλά συμφωνώ με την άποψη πως αν δε πάρουμε πρωτάθλημα τότε θα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα..πολυμετοχικότητας κτλ..
Αλλά είμαι σίγουρος ότι με τέτοιο αντίπαλο (οσφπ)θα έχουμε αυτοκτονήσει αν δε τα καταφέρουμε..
Οσο γαι τη κλέρωση ειναι καλή,απλα να είμαστε λίγο σοβαροί και πάμε στην επόμενη φάση!
Ασχετο..είδα το Γκαλίνοβιτς σήμερα στη Γλυφάδα..έπινε καφέ με την οικογένεια..ωραία γυναίκα έχει!!

gatti said...

@sportathens: Mα νομίζω ότι η πλειοψηφία μας έχει καταλάβει την αναγκαιότητα (πλέον) κατάκτησης του πρωταθλήματος τη φετινή χρονιά.
Είναι πάρα πολλά που διακυβεύονται.

Αν το κερδίσουμε, πάμε χαλαρά του χρόνου προετοιμασία, χωρίς άγχος και με εγγυημένα τα χρήματα του Τσάμπιονς Λιγκ. Ασε που θα μπορούμε να προσελκύσουμε πιο εύκολα μεταγραφικούς στόχους, αφού οι εξασφαλισμένοι όμιλοι θα είναι μεγάλο δέλεαρ.

Αν το χάσουμε, εκτός του ότι θα πάρει μια ακόμα τονωτική οικονομική ένεση ο γαύρος (γιατί δεν νομίζω ότι μπορεί να κατακτήσει η ΑΕΚ το πρωτάθλημα, εκτός πια αν βελτιωθεί τόσο πολύ...) θα έχουμε πάλι τα ίδια τα φετινά. Προετοιμασία από το ...τέλος Ιουνίου και μάλιστα χωρίς τους διεθνείς, αν η Εθνική έχει προκριθεί στο Μουντιάλ, οι οποίοι όταν έρθουν θα είναι "σκοτωμένοι".

Πρωτάθλημα πάση θυσία φέτος...

Η κλήρωση καλή είναι, σοβαρότητα χρειάζεται και να μη μας γυρίσει μπούμερανγκ.

Δεν τον κατηγόρησε κανείς τον Γκαλίνοβιτς για το γούστο του! Για τις γκέλες του τον κατηγορεί! :))))

zouk said...

Θα πω και τον πονο μου.
Απιστευτη ξενερα να εχει το ΡΕΑΛ-ΝΤΕΠΟΡΤΙΒΟ η Conn-x TV.

Ουτε σε ενα μαγαζι εξω δεν μπορεις να το δεις γιατι δεν εχει κανενας.

Θα αρκεστω στο παιχνιδι που εχει στο ΣΚΑΙ στις 23:00 αν μεινω μεσα σημερα.

gatti said...

@zouk: Με το Conn-x TV έχω ξενερώσει απίστευτα κι εγώ. Πολύ φοβάμαι όμως ότι είναι μια νέα πραγματικότητα με την οποία θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε...

zouk said...

Πραγματι ετσι ειναι αλλα με ξενερωνει γιατι ειναι κατι που δεν εχω σκοπο ποτε να βαλω.
Θεωρω τον ΟΤΕ ειδικα στο θεμα ιντερνετ ως απιστευτους κλεφτες.
Δεν δεχομαι να δωσω τα λεφτα για τις παροχες που μου δινει.Και μιλαω απο προσωπικη αποψη.Οταν ηξερα οτι θα κλεισω το μαγαζι αποφασισα το τελευταιο εξαμηνο και αφου εκλεισε η AltecTelecoms να βαλω ιντερνετ στον ΟΤΕ για αυτους τους μηνες αφου μετα θα το αφηνα.
Μονο για ιντερνετ και τηλεφωνο τα χρηματα που εδωσα ηταν απιστευτα σε σχεση με καθε αλλο παροχο.
Αποφασισα να βαλω τα 24MB που δεν ηταν δυνατο να τα πιασει και εκανα υποβαθμιση σε 8ΜΒ.Δεν καταφερα να συνδεθω με το μοντεμ τους αλλα μονο με το παλιο δικο μου.

Σχεδον ιδια εποχη εβλανα 2 φιλοι μου.Και στους 2 η συνδεση εγινε με καθυστερηση γιατι ειχαν προβλημα και οι 2 να συνδεθουν.Ποιο το ποιντ.Δεν μπορει ο ΟΤΕ να σηκωσει τους συνδρομητες που εχει.Αυτο καταλαβα εγω.

Το θεμα ειναι οτι για να εχεις την υπηρεσια πρεπει να εχεις και το ιντερνετ τους και τηλεφωνο τους.Δεν ειναι οπως η ΝΟΒΑ που ειναι κατι ξεχωριστο σαν Υπηρεσια η οπως ηταν ο Alpha Digital.

Σταματαω γιατι μπορω να γραφω ωρες και ειμαι και εκτος θεματος.

paoad said...

Για εμένα δεν υπάρχει δίλλημα. Πρωτάθλημα!!!

Είδα το Ηρα-Άρης και ήταν πολύ καλό ματσάκι αν εξαιρέσεις τα παρατράγουδα. Ελπίζω ο ΗΡΑ να είναι η έκπληξη του πρωταθλήματος φέτος γιατί έχει κάνει καλές μεταγραφές και τον γουστάρω σα σωματείο.

Όσο για τον αλήτη που (πριν καν αρχίσει το παιχνίδι) μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και χαστούκισε τον Σηφάκη- θα τον έκλεινα ένα 6μηνο στη ψειρού και θα του έκοβα το γήπεδο μια κ καλή. Θα ξανάμπαινε μετά κανένας? Άμα πια έχω βαρεθεί με όλη την αλητεία που κυκλοφορεί στα γήπεδα...

Καντεμιά στο στοίχημα και σήμερα - Έπαιξα 5, έπιασα 4- τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα- αυτό το ένα ματς μια ζωή με κυνηγάει. Κ ξέρεις είναι ότι χειρότερο να χάνεις κουπόνι για 1 ματς. Άτιμη Καβάλα!

gatti said...

@zouk: Εγώ πάντως έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι είναι "να μη σου τύχει". Εχω από το 1996 HOL και δεν έχω το παραμικρό πρόβλημα. Οποτε τους χρειάστηκα με εξυπηρέτησαν ταχύτατα. Δεν μου κάθεται καλά βέβαια που είμαι στην Κοκκαλοεταιρεία, αλλά αφού είμαι ευχαριστημένη, γιατί να φύγω; Κι έχω από την άλλη, φίλους με HOL που βρίζουν μέρα - νύχτα και κάποιοι την άλλαξαν από πάροχο γιατί δεν άντεχαν την έλλειψη εξυπηρέτησης.

Ξέρω και κάποιους άλλους που πετάνε με τον ΟΤΕ, ενώ εμείς στη δουλειά που έχουμε ΟΤΕ συνεχώς βρίζουμε. Εχει τύχει να πάω στη δουλειά και να βρίσκω τους συναδέλφους στα
πρόθυρα νευρικής κρίσης. Πάντως, αυτό που λες για το ότι δεν μπορεί να σηκώσει ο ΟΤΕ άλλους συνδρομητές, το έχω ακούσει και από τεχνικούς που δουλεύουν εκεί...

Νομίζω, πάντως, ότι είναι καλύτερα οι ξεχωριστές υπηρεσίες, για να έχεις την ευελιξία να αλλάζεις και να μην "εγκλωβίζεσαι" σε κάτι που μπορεί να αποδειχτεί κατώτερο των περιστάσεων.

gatti said...

@paoad: Για κανέναν δεν θα έπρεπε να υπάρχει δίλημμα!

Κι εγώ τον πιστεύω τον Ηρακλή φέτος, αλλά εκνευρίστηκα αφάνταστα μ΄ αυτόν τον αλήτη που μπήκε στο γήπεδο και την έπεσε στον Σηφάκη.

Για μένα δεν υπάρχουν "μεσοβέζικες" λύσεις. Οσο κι αν τον συμπαθώ τον Ηρακλή, αυτό το ματς ήθελε διακοπή και κατακύρωση υπέρ του Αρη. Να γίνει μια φορά αυτό, για να αναγκαστούν πια οι ίδιοι οι παράγοντες, αλλά κυρίως οι ίδιοι οι οπαδοί να απομονώσουν τον κάθε κάφρο που βρίσκεται ανάμεσα τους και που μπαίνει μέσα και κάνει ό,τι γουστάρει, επειδή ξέρει ότι θα μείνει ατιμώρητος. Μόνο οι ποινές εναντίον των ομάδων "πονάνε" τους οπαδούς και τους αναγκάζουν να γίνουν καλύτεροι. Αλλη λύση δεν υπάρχει.

Για τον ίδιο τον κάφρο εννοείται ότι χρειάζεται κλείσιμο στην ψειρού για κανα 6μηνο να στρώσει χαρακτήρα. Μπράβο, πάντως, ψυχραιμία ο Σηφάκης! Αλλά ακόμα και να τον ματσακόνιαζε, δεν θα έλεγα τίποτα, όπως δεν είπα και όταν το μέλος έκανε τον καρατέκα.

Στο στοίχημα, θέλεις και τα παθαίνεις!!! Οσο τον δυνατόν λιγότερα παιχνίδια παίζουμε, το έλεγε και ο μακαρίτης ο Παρασκευάς!

gatti said...

@paoad: Kι επειδή ακούω τώρα ότι η ποινή του Ηρακλή θα είναι μάλλον τιμωρία της έδρας του, επαναλαμβάνω: Η τιμωρία της έδρας δεν λέει τίποτα στους οπαδούς.

Μόνο οι βαθμοί "τσούζουν"!

paoad said...

Είμαι τζογαδόρος ρε γμτ. Πάω για τα εκατομμύρια και στο τέλος καταλαβαίνεις τι παίρνω. Μπορώ να σου βρω ένα η δύο ματς που είμαι σίγουρος ότι δεν σπάνε με τίποτα αλλά δεν μπορώ να καταθέσω κουπόνι με 1-2 ματς. Συνήθως παίζω 4-6 όχι παραπάνω αλλά κ πάλι είναι πολλά για παρολί. Βέβαια, μη φανταστείς 3-5 ευρώ παίζω για να έχουμε κάτι να κάνουμε τα βαρετά και ατελείωτα μεσημέρια του Σαββάτου και της Κυριακής.

Δίκιο έχεις, αλλά η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο κι όχι αθλητικό. Οι περισσότερες ευθύνες βαραίνουν τη πολιτεία και έπειτα το σωματείο.

zouk said...

Εγω δεν ειμαι υπερ των βαθμων.Παλι δεν καταφερνει τιποτα αυτο ως προς τον ανεγκεφαλο,η ομαδα τα πληρωνει.

Φυλακη.Τελος.Βιοπραγια σε αγωνιστικο χωρο κατα παιχτη?

Οποιος θελει ας διαβασει στον Σπορ φμ το αρθρο του Πανουτσου.Εχουμε αρχισει πολυ ασχημα με αυτα τα θεματα φετος.Πρεπει κατι να γινει.

gatti said...

@zouk: Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να υπάρχει συνδυασμός: Τιμωρία κάφρου και τιμωρία ομάδας. Γιατί η τιμωρία του κάφρου ξεχνιέται και ένας άλλος κάφρος μπορεί να κάνει τα ίδια μετά από λίγο καιρό. Ενώ η τιμωρία της ομάδας θα κάνει και τους παράγοντές της να είναι πιο προσεκτικοί (οι σεκιουριτάδες σήμερα κάθονταν και τον κοιτούσαν τον βλάκα!) αλλά και οι οπαδοί θα τον σταματήσουν αν δουν ότι ετοιμάζεται να κάνει κάτι που θα βλάψει την ομάδα. Μόλις τον δουν να πετάξει αντικείμενο ας πούμε θα του ορμήξουν οι ίδιοι!

Το διάβασα το άρθρο του Πανούτσου. Εχει δίκιο. Δεν αρχίσαμε καθόλου καλά. Μα, ειδικά σήμερα ποιος το περίμενε; Μια χαρά ομάδα έχει φτιάξει ο Αρης, από νίκη προερχόταν ο Ηρακλής, όλα προϊδέαζαν για μια γιορτή. Και βρέθηκε ένας ΒΛΑΚΑΣ και τίναξε το παιχνίδι στον αέρα. Και να σκεφτείς πως παρόλα αυτά που έγιναν, πάλι μια χαρά ματσάκι είδαμε! Γιατί έπρεπε να το δηλητηριάσει ο ηλίθιος;

paoad said...

...Εννοώ ότι με αυτό τον τρόπο (αφαίρεση βαθμών, αποκλεισμός έδρας κτλ) μπορείς απλά να μεταφέρεις τη βία εκτός του γηπέδου αλλά όχι να την αντιμετωπίσεις. Το πρόβλημα έχει τεράστιες και πολύ βαθιές προεκτάσεις.

gatti said...

@paoad: Αφού είσαι τζογαδόρος, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να πηγαίνεις πότε πότε (τι πότε πότε; συχνά!) διακοπές στην ...Κούβα!

Πάντα κάποιο θα στραβώνει όταν παίζεις 4-6, είναι νόμος αυτό. Αφού όμως δεν παίζεις πολλά λεφτά, είναι μικρό το κακό.

Φοβάμαι πως θα δούμε πολλά πράγματα από εδώ και πέρα, ακριβώς επειδή η βία είναι κοινωνικό φαινόμενο και τα πράγματα στην κοινωνία όσο πάνε και ξεφεύγουν. Ολη αυτή η απογοήτευση, η οργή, η έλλειψη ελπίδας, το πιο πιθανό είναι να διοχετευτεί στο ποδόσφαιρο.

paoad said...

Πως το βλέπεις αύριο το ματσάκι gattouli. Για εμένα είναι κομβικό ματς όσο κι αν σου φαίνεται αστείο.. Σκέψου από ποιες ομάδες χάνει, κάθε χρόνο (κάθε χρόνο όμως), βαθμούς ο Παναθηναϊκός; Χάνει από Εργοτέλη, Ξάνθη και Ηρακλή. Λοιπον, τη χρονιά που η Πανάθα θα νικήσει αυτούς τους 3 μέσα- έξω θα πάρει και το πρωτάθλημα. Το πρώτο από τα 6 βήματα έγινε την προηγούμενη αγωνιστική. Αύριο το δεύτερο..

gatti said...

@paoad: Δεν μου φαίνεται καθόλου αστείο που το θεωρείς κομβικό ματς. Κι εγώ το ίδιο πιστεύω! Κυρίως επειδή περιμένω να μας δυσκολέψει η Ξάνθη. Την βλέπω να παίζει κλειστά (ο Βολφ είπε "κοντρα στον Παναθηναϊκό θα παίξουμε έξυπνα..."- τι έξυπνα, μάλλον "σύστημα - ταμπούρι" εννοεί...). Αν βάλουμε γρήγορα γκολ θα φύγει το άγχος και αν το κερδίσουμε θα πάρει η ομάδα πολύ τα πάνω της ψυχολογικά και θα έχει και έξι ποντάκια με το "καλημέρα". Αν αντίθετα "καταφέρουμε" παραμονές διακοπής πρωταθλήματος να σκοντάψουμε και να σέρνεται όπως τα προηγούμενα χρόνια η μίρλα για ένα 15νθήμερο, θα είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!!

ΥΓ. Αν και λογικά σε μια τέτοια περίπτωση (στραβοπατήματος) μάλλον θα σου γίνει το χατίρι και θα φύγει ο τεντάς... :))