Tuesday, August 4, 2009

Xρόνου φείδου













Οι παίκτες μετά το τέλος του αγώνα έκαναν το γνωστό "όλε". Ετσι το ένοιωσαν, έτσι το έκαναν. Ηθελαν να αποδείξουν πράγματα και τα απέδειξαν. Στον εαυτό τους; Στον κόσμο; Αν μη τι άλλο είναι ένας πανηγυρισμός - κώδικας επικοινωνίας που παραπέμπει στις μεγάλες ευρωπαϊκές στιγμές του Παναθηναϊκού.

Ο Τεν Κάτε, πάλι, είχε το δικό του ξέσπασμα στη συνέντευξη Τύπου. "Δεν είμαι survivor, είμαι νικητής", είπε. Σε κάποιους θύμισε τον Μαλεζάνι. Τι έχουν κοινό; Οχι βέβαια τα καραγκιοζιλίκια όπως υποστηρίζουν κάποιοι κακοπροαίρετοι. Κοινή έχουν την αισχρή αντιμετώπιση από μερίδα του Τύπου. Και τα ξεσπάσματα όσο κι αν κάποιους ξενίζουν, από πλευράς τους είναι φυσιολογικά.

Οι φυλλάδες από την άλλη, είναι γνωστό πάνω - κάτω τι θα γράφουν. Οι μισές θα επιδοθούν στο γνωστό "κωλοτουμπάτο" και θα θυμηθούν τον ...κύριο πρέσβη. Οι άλλες μισές θα το παίξουν σοβαρές και θα κάνουν λόγο για το "αυτονόητο" που έπραξε ο τεντάς κατεβάζοντας μια ορθολογική 11άδα.

Τα δικά μου συναισθήματα είναι ανάμικτα. Δεν μου πάει να πανηγυρίσω τρελά μια νίκη κόντρα στη Σπάρτα Πράγας, όταν ξέρω ότι η ομάδα μου είναι καλύτερη και από δικά της λάθη βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο. Από την άλλη πάλι δεν μπορώ να μη χαρώ τη νίκη. Οπως κάθε οπαδός, θέλω να βλέπω την ομάδα μου να κερδίζει. Την ήθελα αυτή την νίκη. Δεν μπορώ να το κρύψω. Ακόμα κι αν δεν το παραδεχόμουν, το φανέρωνε το καρδιοχτύπι στα τελευταία λεπτά, όταν κινδυνέψαμε. Κι έπειτα είναι όλα όσα διακυβεύονταν. Το καλό κλίμα που θα πήγαινε περίπατο, η ελπιδοφόρα νέα χρονιά που θα "καιγόταν" με το "καλημέρα", οι εντάσεις, ο διχασμός, ο πόλεμος στον προπονητή, οι κακοπροαίρετες κριτικές.

Είναι άλλο να αποκλείεσαι στα πλέι οφ από την Ατλέτικο ας πούμε και άλλο να σε αφήνει έξω η Σπάρτα. Η ανακούφιση όμως συμβαδίζει με τον προβληματισμό. Οχι επειδή η ομάδα δεν τρέλανε κόσμο με την εμφάνισή της. Δεν περιμένω τέτοιο καιρό να πετάει και όσοι το περίμεναν ή δεν ξέρουν τι τους γίνεται ή είναι ΑΡΔ που ήθελαν να χρησιμοποιήσουν το γεγονός για να καταφέρουν ένα ακόμα πλήγμα στον Ολλανδό. Παρόλα αυτά είδα πράγματα θετικά και ελπιδοφόρα. Είδα όμως για άλλη μια φορά αυτά που συζητάμε τόσο καιρό. Η ομάδα έχει συγκεκριμένα κενά. Που αν δεν τα καλύψει, δεν πάει πουθενά. Πόσο μακριά δηλαδή μπορεί να πάει με αυτό το κέντρο άμυνας; Τι φιλοδοξίες μπορεί να έχει; Ποιες υψηλές προσδοκίες; Εχει πλάκα να θυμόμαστε πως ο Σαριέγκι έχει πετύχει δύο πολύ καθοριστικά ευρωπαϊκά γκολ της ομάδας, αλλά δεν τον πήραμε για επιθετικό. Μπορεί ο Βύντρα να βγάζει μάτια όταν δεν κάνει "τσαφ", αλλά τα "τσαφ" που έχει κάνει έχουν πονέσει. Ούτε μπορούμε να τους βαφτίζουμε παιχτούρες και υποτιμημένους με μια καλή εμφάνιση σε έναν αγώνα, όταν έχουν υστερήσει δραματικά και είναι μόνιμες πηγές κινδύνου σε τόσους άλλους.

Στο ματς με τη Σπάρτα δεν πρέπει να σταθούμε πολύ. Μόνο το μάθημα αξίζει να θυμόμαστε. Και να διαχειριστούμε σωστά το αποτέλεσμα. Γιατί αν κάτι έγινε σήμερα το βράδυ, δεν ήταν καμιά επική ανατροπή. Δεν ήταν κάποιο σούπερ παιχνίδι. Δεν ήταν καν η "αποκατάσταση της τάξης". Αυτό που έγινε σήμερα είναι ότι ο ευσπλαχνικός θεός του ποδοσφαίρου μας έδωσε μια χρονική παράταση. Χρόνο κερδίσαμε. Και θα πρέπει να θυμηθούμε το αρχαίο ρητό: Χρόνου φείδου.

Μη τον σπαταλήσετε αυτό τον χρόνο κύριοι της διοίκησης. Μη τον ξοδέψετε, μην τον αφήσετε να περάσει άσκοπα. Είναι μάλλον ο τελευταίος που μας δίνεται να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα. Δεν θα έχουμε άλλη ευκαιρία. Κύριε Πατέρα, η μεταγραφή δεν θα πρέπει να γίνει αν προκύψει κάτι. Πρέπει να το κυνηγήσετε αυτό το "κάτι". Θέλουμε μεταγραφή πάση θυσία. Και όχι μόνο μία. Θέλουμε σίγουρα στόπερ ΚΛΑΣΗΣ και επιθετικό χαφ. Αν έρθουν, το κάθε γρανάζι της μηχανής θα μπει στη θέση του και η ομάδα θα λειτουργήσει σωστά. Θα μπορέσει να κάνει μεγάλα πράγματα. Υπάρχουν οι προδιαγραφές. Αν δεν έρθουν, θα ζήσουμε πολλές ...Σπάρτες στη διάρκεια της χρονιάς με ό,τι παρενέργειες συνεπάγονται...

***

Για το παιχνίδι θα πω μόνο δύο ονόματα: Κατσουράνης - Σαλπιγγίδης. Μεγάλος παίκτης ο Κατσούρ. Πραγματική επένδυση για την ομάδα. Τα κάνει όλα και συμφέρει. ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ.
Μεγάλη ψυχή ο Σάλπι. Τι κι αν δεν ξέρει να ντριμπλάρει, να σεντράρει και να πλασάρει; Είναι εκεί που πρέπει όταν πρέπει. Οσο μπόι του λείπει, το διαθέτει σε ψυχικά αποθέματα και φιλότιμο. ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ.


Από εκεί και πέρα: Λέτο - Σισέ συνδυάζονται απίστευτα. Είχα χρόνια να δω τέτοιες κινήσεις από παίκτες του Παναθηναϊκού. Σέντρα - ξυράφι και σουτ πάνω στην κίνηση. Οταν θα ανοίξει λογαριασμό με τα γκολ στα επίσημα ο Γάλλος θα "σκοτώσει". Μάλλον γι΄ αυτό δεν τα έχει καταφέρει ακόμα. Δεν το βλέπει χαλαρά το πράγμα. Το θέλει τόσο πολύ που από την ένταση που έχει δεν του βγαίνει. Αλλά είναι θέμα χρόνου.


Η άμυνα "λίγη". Και στο κέντρο της και στα άκρα της. Ο Μουν αμυντικά μπάζει. Λιγότερο από τον Γκάμπριελ, αλλά πάντως μπάζει. Ο Σπυρό έχει σκαμπανεβάσματα. Ο Ζιλμπέρτο μέτριος, ο Γκάμπριελ αστείος, ο "Κάρα" comme çi comme ça, αλλά από την στιγμή που έδωσε την ασίστ για το γκολ, σου κλείνει το στόμα... O Γκαλίνοβιτς καλός σε γενικές γραμμές, αλλά είχε και τις ...στιγμές του. Ο Τεν Κάτε με λάθη και με σωστά.

Δεν μένουμε εδώ. Πάμε παρακάτω...

***




Scratch: Kώστα, σου πάνε τα πράσινα ρε βάζελε!!!

Scratch 1: Μου άρεσε ο Λέτο, μου άρεσε ο Λέτο, μου άρεσε ο Λέτο (θέλω να το βλέπω γιατί μου φαίνεται απίστευτο ότι θα το έλεγα ποτέ...).

Scratch 2: Σάλπι, δεν σ΄ αλλάζω με τίποτα, γίγαντά μου!!!

Scratch 3: Kάτι λείπει στο κέντρο...

Scratch 4: Tα είδα όλα στις ευκαιρίες των Τσέχων στο τέλος...

Scratch 5: Tι θα γίνει; Θα βάλει κανα γκολ αυτή η ...παλτουδιά ο Σισέ;

Scratch 6: Γειασου, Γιόσου γκολτζή!

Scratch 7: Τα καθιερωμένα σχόλια από γαυροφόρουμ (όχι ιδιαίτερα πετυχημένα, δεν έχουν "ζεσταθεί" ακόμα, είναι αρχή της σεζόν):
* Το ματς ήταν πιασμένο.
* Γιατί δεν δείχνετε τα οφσάιντ που αφήνει ο πιασμένος δεξιός επόπτης, κύριοι της ΕΡΤ;
* Ενα οφσάιντ και ένα φάουλ...
* Σου κάνει ως παικτικές ικανότητες ο Σισέ; Ο Σαλπιγγίδης είναι τρεις φορές καλύτερος.
* - Ειλικρινά τώρα, οι αντιδράσεις, το πάθος και η τσαντίλα του Σισέ πιστεύεις ότι θα ταιριαζαν στον Ολυμπιακό; Δεν μιλάω για παικτικές ικανότητες, σαν χαρακτήρας ρωτάω.
- Οχι. Μαϊμού. (Εδώ γέλασα, το ομολογώ...).
* Ελπίζω η δυσαρέσκεια του Λέτο στην αλλαγή να μην επηρρεάσει τα εσωτερικά της ομάδας,
* Από Ατλέτικο, Φιορεντίνα, Στουτγκάρδη, θα τους πέσει η Αντερλεχτ. Τι ψάχνεις να βρεις...
* Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι μένει ο Τεν Κάτε. Θα γελάσουμε φέτος.

44 comments:

koutavaki said...

Με υπερκάλυψες!Μπορείς να με ξεσκεπάσεις λίγο?(χιχιχιχιχιχιχι!!!).Αν έμπαινε και το τελευταίο του Σαλπιγγίδη πολύ θα το χαιρόμουν!Για το Μητσάρα δηλαδή,όχι ότι θα άλλαζε κάτι.
Ήταν πέναλτι,δεν ήταν το αποτέλεσμα είχε κριθεί.ΝΑ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ.Ακριβώς αυτό εννοούσα.
Από το Λέτο είμαι πολύ ευχαριστημένη.Μόνο να βελτιώσει λίγο τη φυσική του κατάσταση για να βγάζει 90λεπτο.Ο αρχηγός δε σηκώνει σχόλιο,όπως το λες.Ο Κατσουράνης πάλι,να πω ότι ήταν αυτό που μας έλειπε?Να πω ότι είναι σκυλί?Ό,τι και να πω λίγο είναι!Όχι πως δεν τον ήξερα,αλλά και πάλι χάζεψα,τι να λέμε.Ο Ζιλμπέρτο θυμίζω ότι είχε και το Conf. Cup(πρέπει να είμαι η μόνη που μου άρεσε και στα δύο παιχνίδια,δεδομένων των συνθηκών πάντα).Ο Μουν όπως το περίμενα.Θα συνέλθει όμως.Και εδώ να μου επιτραπεί να ξεχωρίσω και κάποιον από τους αντιπάλους:Μπλάζεκ και με διαφορά!!!
Υ.Γ.:Άντε μετά να βγάλεις πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα!Πόσοι από το ρόστερ δε έχουν σκοράρει ακόμα?4?5?Κι αυτοί μαζί με τους τερματοφύλακες!Μ' αρέσει αυτό!

koutavaki said...

Το sport24 έχει έμπνευση στους τίτλους!Είναι σε οίστρο!!!(Σ-Πάρτα να μη στα χρωστάω).

eforas said...

Πολύ καλά πήγαμε! Μπράβο στα παιδιά και πάμε για Παρασκευή τώρα! Άιντε! Καλημέρα μας!

island said...

Οι κωλοτούμπες δεν έχουν προηγούμενο λέμε. Από τις φυλλάδες μέχρι τις ανταποκρίσεις. Και ο Χελάκης μη χέσω μοιάζει με τον Μελλισανίδη. Ας πρόσεχαν.

Κατσουράνης: Μεγάλη παιχτούρα και μεγάλη επένδυση. Ο κάνω "τα πάντα όλα για το καλό της ομάδας και όχι για το δικό μου". Μεγάλη μεταγραφή και τεράστια επένδυση για το κέντρο για χρόνια. Ο πιο ολοκληρωμένος Έλληνας παίχτης αυτήν την στιγμή.

Σισέ: Αν του είχαν δώσει το πέναλτι και το έβαζε θα λέγανε οι ΑΡΔ ότι ξύπνησε το θηρίο αφού δικό του τρέξιμο ήταν το πέναλτι καθώς και το γκολ του Σάλπι από δικιά του διεκδίκηση χαμένης γιόμας έρχεται. Αλλά είπαμε. Οι ΑΡΔ δεν τα λένε. Άσφαιρο τον ανεβάζουν, παλτό τον κατεβάζουν. Εμένα μου άρεσε το πάθος του. Και όταν αρχίσουν να μπαίνουν τα γκολ θα τρέχουν όλοι να κρυφτούν. Γιατί θα αρχίσουν. Ακόμα αρχές Αυγούστου είμαστε και κάποιοι τον είπανε παλτό!!! Χαρακτηριστική ατάκα του σπίκερ στον προηγούμενο αγώνα: "Ο Σισέ το έχει αυτό. Χάνει πολλά μέχρι να βάλει γκολ. Τί να κάνουμε; να μην το πούμε;"

Μουν: Ήταν πολύ καλός από δεξιά αλλά μόλις κουράστηκε ξεφούσκωσε.

Λέτο: Όσο είχε δυνάμεις έκανε τα πράγματα όπως έπρεπε και όπως μπορεί. Μερικές σέντρες του μου θύμισαν τον γερμανό που είχαμε από αριστερά. Οι σέντρες "πάρε βάλε" που είχαμε ανάγκη τόσα χρόνια.

Καραγκούνης: Ο άνθρωπος μπορεί να κάνει το χειρότερο και το καλύτερο μέσα στο παιχνίδι. Από σέντρες που τις κάνουν 8χρονα στις ακαδημίες μέχρι την καταπληκτική στον Σαριέγκι. Μου άρεσε πάντως που στα κόρνερ έχει πάρει εντολή ο Λέτο να πηγαίνει. Δείχνει να το έχει πιο πολύ από τον Καρα.

Σάλπι: Κάποιοι πέρυσι τον ξέσκιζαν και τον είχαν για αποχώρηση από την ομάδα επειδή(άκουσον άκουσον) δεν υπάρχει θέση για αυτόν!!! (οι γνωστοί ΑΡΔ) και τώρα δεν ξέρουν τί να γράψουν. Τους έρχεται άσχημο που είναι παιχτούρα. Που δεν ξέρει να πασάρει και να ντριπλάρει αλλά παραμένει μονάδα από τις λίγες μέσα στο γήπεδο. Που θα πάρει την ομάδα από το χέρι και θα γυρίσει στην άμυνα γιατί έχει πνευμόνια και δεν τα κρατάει για την πάρτυ του. Αλλά τα καταναλώνει για το καλό της ομάδας. Απλά ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ και τεράστιες και για αυτόν οι κωλοτούμπες.

Ζιλμπέρτο: Δεν τον είδα και τόσο μέτριο. Μάρκαρε και πάλι χώρο αλλά το έκανε εξαιρετικά και βοήθησε τα μέγιστα και τον Κατσούρ να προσαρμοστεί.

Σαριέγκι: Λέω να πάρουμε αμυντικό και να κάτσει ο Βάσκος αλλαγή. Και να τον βάζουμε μέσα για τα κρίσιμα γκολ. Το έχει!!! Πάντως μπορεί να είναι άμπαλος αλλά πάθος έχει πολύ περισσότερο από κάποιους άλλους. Βέβαια με σκέτο πάθος στην άμυνα δεν πας πουθενά αλλά δεν μπορώ να μην του το αναγνωρίσω.

Τεντάς: Όσο και αν ξενίζει κάποιους, είναι προπονητής. Και σαν τέτοιος πειραματίζεται. Και δεν επαναπαύεται και ψάχνεται διαρκώς. Αν είχε καλύτερο κλίμα στα αποδητήρια και δεν είχε και τα κολλήματά του με τον Μάτος πχ τότε θα ήταν άψογος. Αλλά τότε ίσως να μην ερχόταν και στο Ελλάντα. Η αντίδρασή του δικαιολογημένη χθες. Μετά από τόσο ξέσκισμα που έφαγε και λίγα τους τα είπε.

Αντωνίου: Περίμενα να βγει και να μιλήσει αλλά δεν τον είδα να κάνει κάποια δήλωση. Περίμενα όπως πέρυσι να αρπάξει μερίδιο από την επιτυχία. Επιτέλους μαθαίνει πως δεν πρέπει να είναι πάντα μπροστά στην κάμερα. Και λίγο ταπεινότητα δεν βλάπτει.

Καραγκούνης: Όπως και να το κάνουμε είναι ο ηγέτης της ομάδας. Με τα γνωστά ελαττώματά του. Αλλά τις πορείες στην Ευρώπη τις έχει στο τσεπάκι. Καθώς και τις ανατροπές.

ΥΓ1 Τα γαυροφόρουμ είναι ακόμα σε διακοπές. Θα ζεσταθούν όμως. Τους έχω εμπιστοσύνη.

ΥΓ2 Θέλω να βλέπω κωλοτούμπες. Έτσι μου αρέσει λέμε.

ΥΓ3 Δεν ξέρω αν χρειαζόμαστε πιο πολύ επιθετικό χαφ ή φουλ μπακ.

ΥΓ4 Αμυντικό στο κέντρο χρειαζόμαστε αλλά έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας. μη σου πω και δύο παιχτούρες στην άμυνα. Αλλά μάλλον δεν θα πάρουν κανέναν. Δεν δίνουν άλλο μπερντέ.

ΥΓ5 Στην φυσούνα, στην έναρξη του αγώνα ο Καραγκούνης έκανε διατάσεις και διαμαρτυρόταν στους διαιτητές!!!! Δεν παίζεται ο τυπάρας!!!

ΥΓ6 Γειά σου ρε γατάκι!!!

Rizobreaker said...

Ελπίζω Gatti μου, να μην επαληθευτούν οι προ του αγώνα φόβοι μου, γιατί χωρίς ενίσχυση η ομάδα δεν πάει πουθενά.

Παρατηρήσεις:

Το αμυντικό πρόβλημα δεν έχει να κάνει με το κεντρικό δίδυμο μόνο, αλλά με τη συνολική παρουσία και των 4. Και θεωρώ ότι ο Βύντρα είναι μια χαρά. Όπως λες, κάθε τσαφ που κάνει κοστίζει ακριβά, αλλά σκέψου και ότι όσο μεγαλύτερος παίκτης είναι κάποιος, τόσο περισσότερο φαίνεται το λάθος που κάνει...
Προσωπικά δε με ικανοποιεί ο Σπυρόπουλος. Μπορεί μαζί με το Λέτο να είναι καλό δίδυμο, αλλά ατομικά δεν είναι αρκετός.

Ο Μουν θα επανέλθει σιγά σιγά, μετά και από την περιπέτεια του...

Στόπερ κλάσης άμεσα ούτως ώστε μαζί με Βύντρα και Μπιέρσμιρ να έχουμε ένα σοβαρό τρίδυμο!

Όσον αφορά τον επιθετικό χαφ, νομίζω ότι έχουμε παίκτη που μπορεί (Νίνης!), καθώς και εναλλακτικά με Μάτος μέσα, μπορεί ο Κατσουράνης να παίξει πιο μπροστά...

Rizobreaker said...

@ island:

Συμφωνώ και για Σισέ και για Λέτο!
Σέντρες του Λέτο είχαμε να δούμε καιρό. Όταν αρχίσει να τα βάζει ο Σισέ, δε θα έχουν τελειωμό, αφήστε τους ΑΡΔ να λένε...

Αλλά για τον Καραγκούνη που το είδες ότι το έχει το κόρνερ έστω και λίγο?? Και που είχε εντολή να τα εκτελεί ο Λέτο (ευτυχώς), και πάλι ο Κάρα έριξε 4-5 και πήγαν χαμένα...

Όσον αφορά το ΥΓ5, ακριβώς έτσι, όποιος γουστάρει αυτό τον άνθρωπο, τι να πω, να το ψάξει...
Μπορεί να είναι ο καλύτερος για παρέα για καφεδάκι κτλ, αλλά όχι για παίκτης του Παναθηναϊκού...

Elpis Cameraman said...

Ωραια Παναθηναικη προκριση.
Ικανοποιημενος απο την ομαδα.
Ο Λετο εμενα δεν μου αρεσει, αλλα ελπιζω να αλλαξει αυτο.
Ο Σαλπι ειναι ο καλυτερος ελληνας επιθετικος, δεν το μαθαμε τωρα, αλλα καποιοι το ξεχνανε.
Αν εμπαινε το γκολ στο τελος απο το ενα τερμα στο αλλο, θα εμενε στην ιστορια. Κριμα!

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι θα κληρωθουμε με Αντερλεχτ! Ετσι για να σκασουν οι γαυροι!

Γιώργος Τ. said...

Μπράβο στον Μητσάρα, γιατί έχει αμφισβητηθεί από αρκετούς, αλλά η ψυχή που βγάζει είναι απίστευτη... Κι ας είναι "μισθωφόρος".. Μακάρι να ήταν οι "βάζελοι" σαν κι αυτόν..
Στο γήπεδο, επιτέλους δεν άκουσα "συγκεκριμένη γκρίνια" (προς συγκεκριμένους παίκτες).. Λίγο μόνο για τον Τεν Κάτε, τον οποίο ακόμα δεν έχω καταφέρει να καταλάβω..
Όσο για τον Λέτο, το είχα πει από όταν τον είδα στον γαύρο... Ήθελα ένα τέτοιο παρτάλι στον Παναθηναϊκό, γιατί του λείπουν τέτοιοι παίκτες τα τελευταία χρόνια.. Φαντάζεσαι λοιπόν την χαρά μου όταν τον πήραμε!! Πιστεύω σε αυτόν πολύ κι ας μην του έβγαιναν οι φάσεις χθες.. Αλλά η συνεργασία του με τον Σισέ απίστευτη!!!!! Θα έχουμε γλέντια φέτος!!
Από τους πιθανούς αντιπάλους πάντως, μόνο την Ατλέτικο φοβάμαι (και φυσικά προτιμώ Άντερλεχτ ή Σπόρτινγκ)..

Stepas said...

Τα είπες όλα όπως πάντα, αλλά ας πω εν συντομία τι είδα χτες:

-Ορθολογική 11άδα από Τεν Κάτε.
-Πίστη στη νίκη-πρόκριση από τους παίκτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων έπαιξαν με πάθος και κάποιοι συγκεκριμένοι έπαιξαν και με... εγκέφαλο (βλ. Κατσουρ)
-Πολύ καλός ο Λέτο. Κλασικός παίκτης γραμμής με αρκετά καλή σέντρα. Βοήθησε πολύ.
-Συγκινητικός Σαλπιγγίδης. Τα έδωσε όλα. Και μπροστά και πίσω (όταν χρειάστηκε). Για μένα MVP, με μια εξαιρετική ασιστ και ένα γκολ 100% προσωπικό του, αποτέλεσμα της επιμονής και του πάθους του.
-Κατσουράνης σχεδόν άψογος. Εγκεφαλικός, άρχοντας στο κέντρο και συνάμα εργαλείο, σύγχρονο αμυντικό χαφ που βοηθά και μπροστά και πίσω και μάλιστα στην καλύτερή του ηλικία, με ωριμότητα και εμπρειρία. 2ος καλύτερος μετά τον Σαλπι κατά τη γνώμη μου.
-Η άμυνα καλή χτες αλλά προφανώς δεν κάνει για έναν ΠΑΟ που θέλει να πάρει πρωτάθλημα και να προχωρήσει στην Ευρώπη. Τα χουμε ξαναπει. Στόπερ και δεξί μπακ.

Highlight: Ο Τεν Κάτε σε ρόλο ball boy!

Απορία: Από φέτος τον Σαλπιγγίδη θα τον λέμε "ο έμπειρος επιθετικός"; 4 φορές το πε ο Κατσαρός. "Με την εμπειρία του" και "Με την εμπειρία του" όλη την ώρα. Ρε πως γίνονται οι απότομες αλλαγές στην Ελλάδα. Ταλέντο μέχρι τα 24, έμπειρος στα 27...

Καλά να περνάς!

coachp said...

Εγώ πάλι τους μοναδικούς κωλοτούμπες που βλέπω, είναι στο "GOAL". Μόνο αυτοί αποθεώνουν αυτο που χλεύαζαν.

Ας μου πει καποιος τι σημαίνει κωλοτούμπας και ποιός είναι, ονομάστικα, όχι ετσι αόριστα, σύμφωνα πάντα με αυτά που έχει πει...(εξειαρουνται οι αρθογράφοι του GOAL που το γύρισαν).

zamuc said...

Μάλλον χαρήκατε πολύ, πάρα πολύ για το παραδεχτείτε.
Αλλιώς πως να εξηγήσω το ότι σας άρεσε ο Λέτο; εκτός από σέντρα που μία στο τόσο την έχει κατά τα άλλα ήταν αρνητικός. Κακός. Πούλαγε μπάλες, δεν μου άρεσε καθόλου.
Ο Κατσουράνης όντως είναι μια ομάδα μόνος του. Το αξιοπερίεργο είναι ότι κάποιοι περίμεναν ένα καλοκαιρινό παιχνίδι με τη Σπάρτα για να το καταλάβουν λες και δεν τον έχουμε ξαναδεί. Αν και οι πιο πολλοί έλληνες βλέπουν μόνο τη θλιβερή ομαδούλα τους και δεν χαμπαριάζουν από άλλα ματς. Δεν θα μου κάνει εντύπωση αν καποιος είδε χθες τον Κατσουράνη για πρώτη φορά. Εκτός αν τον είχε δει και στο euro...
Προσωπικά μου φάνηκε απόλυτα φυσιολογική η παρουσία του στο ματς, που χαρακτηρίζεται εξαιρετική σε σύγκριση με αυτούς που έπαιζαν δίπλα και πίσω του.
Τον Σισέ δεν τον πιάνω στο στόμα μου γιατί είναι παιχταράς και μεγάλη μορφή αλλά δεν τον βλέπω καλά (καλά να πάθει ελληνιστάν δεν ήθελε;)

mahler76 said...

να έχανε και ο Γαύρος σήμερα...

island said...

@ coachp

Δεν μπορώ να πω αν εσύ είσαι κωλοτούμπας γιατί δεν μίλησες για τον αγώνα καθόλου ώστε να συγκρίνω με παλιές απαντήσεις. Και επειδή ψιλοδιαβάζω και το βλογ σου δεν πιστεύω ότι απέχουν πολύ οι απόψεις σου. Οπότε δεν θεωρώ ότι είσαι τέτοιος. Όμως ένας Χελάκης(του τα έχω μαζεμένα αυτουνού με τον θάνατο και την διαχείρισή του γεγονότος του Μπόκτορ) ένας Σωτηρακόπουλος, ένας Μπάμπης, είναι και γαμώ τους κωλοτουμπάκηδες. Και μην με αναγκάσεις να βρω παλιά τους άρθρα και καινούρια για να συγκρίνω. Υπάρχουν και δεν λέω λόγια του αέρα. Γιατί ακούω γαύρο σπορ ΦΜ κάθε μέρα. Και ξέρω τί έχουν πει και πώς το αλλάξαν(η κωλοτούμπα που λέγαμε) μετά.

coachp said...

@ island
ξέρεις ποιο είναι το αστείο της υπόθεσης? Οτι οι Γαυροι λένε πως ο σταθμός είναι βαζελικός, Βαρδινογιαννικός και αντι-κοκκαλικός.
Οι Βαζελοι λένε οτι ειναι γαύρικος, Βαρδινογιαννικός και Βγενοπουλικός.
Οι Αεκτζήδες οτι ειναι Ντεμικός και με τους δύο αιώνιους.

Εγω ξέρεις τι ξέρω?
Οτι είναι πολύ ωραία να υπάρχει ελευθερογνωμία.

Οσο για τον Μπόκτωρ, μάλλον δεν ξέρεις τι λες... Τα εχεις μπερδεψει λίγο. Και επειδη δεν είναι πια μαζι μας, ας μην το συνεχίσουμε το θέμα επειδη δεν είναι και το καλυτερο για μενα οπως καταλαβαίνεις...

Οσο για κωλοτούμπα, δηλαδή εγώ είπα την προηγούμενη φορά οτι ο Παναθηναϊκός έπαιξε ανορθοδοξα και εχασε. Τωρα είπα οτι έπαιξε ορθολογικά και κερδισε. Ειμαι κωλοτουμπας για κάποιο λόγο η όχι? Δεν μπορει κάποιος να λέει οτι βλέπει καθε φορά?

Μην ριχνετε το φταιξιμο σοτυς δημοσιογράφους. Χάνετε το δασος με αυτον τον τρόπο.

squarelogic said...

όπως τα λες.Αποφεύχθηκε το κάζο του αποκλεισμού με μια παθιασμένη(για την εποχή),όσο και ορθολογική εμφάνιση,μεγάλη διαφορά η εγκεφαλική παρουσία Κατσουράνη(φαντασθείτε στην σέντρα Σάλπι να ηταν στη θέση του ο Σιμάο ή ο Ζιλμπέρτο..),ψυχάρα ο Σάλπι που ανέβηκε 200% στο 2ο όταν διόρθωσε...την ανορθογραφία του ο 10Κ
και χθες έδειξε οτι έμαθε ξαφνικά να σεντράρει,ο Σισέ θα σκοράρει κατά ριπάς όταν απαλλαγεί απ το άγχος,αλλά...

ΑΛΛΑ προκαλεί την μοίρα του όποιος αγνοήσει τα παρ'ολίγον εμφράγματα που πάθαμε με τις 3-4 ευκαιρίες της Σπάρτα.Την εποχή των Ρενέ-Σώτου κλπ περνούσε ολόκληρο ματς με ομάδες πολύ καλύτερες της Σπάρτα που δεν παραχωρούσαμε 1(μια)κλασική ευκαιρία στον αντίπαλο.Όταν παραχωρείς 5-6 στις Σπάρτες και τους Εργοτέληδες,1ον θα πάθεις κάζα σαν της Πράγας και 2ον,όταν βρεθεί απέναντι σου καμιά σοβαρή ομάδα δεν θα προλαβαίνεις να μετράς μπαλάκια...Πόσο μυαλό δηλ.θέλει για να το καταλάβουν Αντωνίου-Πατέρας?
(και βέβαια ακριβώς αυτά τα έγραψα 24 ώρες ΠΡΙΝ τον αγώνα στο gatezero)
Χρόνου Φείδου,λοιπόν...

island said...

Δεν διαβάζεις τί ακριβώς γράφω. Δεν είπα πουθενά ότι κάνεις κωλοτούμπες. Πουθενά. Όσο για τον Μπόκτωρ σου απάντησα με μέιλ.

gatti said...

@koutavaki: Aν έμπαινε το τελευταίο του Σάλπι θα μιλούσαμε γι΄ αυτό χρόνια! Το γύρο του κόσμου θα έκανε. Ο Μητσάρας ήταν συγκλονιστικός.

Ο Λέτο θα βελτιώσει την φυσική του κατάσταση. Οσο πάει θα γίνεται και καλύτερος.

Kάποια αγαπάει τον Κατσούρ, έτσι; :))) (Mάλλον τα φιλοΑΕΚτζήδικα αισθήματα λόγω συζύγου φταίνε!) :))

Hταν πράγματι εξαιρετικός ο Κατσούρ. Μαζί με τον Ζιλμπέρτο θα κάνουν πολύ καλό δίδυμο όσο περνάει ο καιρός.

Για τον Μουν διατηρώ επιφυλάξεις. Είναι και το ψυχολογικό θέμα στη μέση. Δεν θα μπορέσει να το ξεπεράσει έτσι εύκολα.

Αυτός ο Μπλάζεκ ήταν πράγματι το κάτι άλλο. Δεν νομίζω ότι τίθεται θέμα ποιος ήταν ο καλύτερος παίκτης των Τσέχων.

gatti said...

@eforas: Tέλος καλό όλα καλά! Πάμε παρακάτω. Αντε και μια καλή κλήρωση!

:)))

gatti said...

@island: H κωλοτούμπα είναι το μεσαίο όνομα των δημοσιογράφων. Οπότε δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση.

Ο Κατσουράνης είναι πράγματι επένδυση. Κάνει τα πάντα. Δεν ξέρω αν αυτός ο Ενχελααρ που ήθελε να φέρει ο Τεν Κάτε μπορούσε να κάνει περισσότερα. Μια χαρά μας έκατσε αυτή η μεταγραφή.

Αυτό που με τρελαίνει με τον Σισέ είναι που μόλις φτάσει η μπάλα στο πόδι του δεν κάθεται να το σκεφτεί καν. Το μόνο που τον νοιάζει είναι να το ...μπουμπουνίσει. Δεν έχει
σταθεί τυχερός μέχρι τώρα, αλλά όταν θα κάνει σεφτέ θα πέσουν τα τσιμέντα!

Στο μεταξύ δεν είναι μόνο αυτά που περιμένεις να βάλει. Είναι και αυτά που θα βάλουν οι άλλοι επειδή υπάρχει αυτός στην 11άδα. Στο γκολ του Κατσούρ, την στιγμή που φεύγει η μπάλα από τα πόδια του Σάλπι έχουν ήδη τρέξει δύο αμυντικοί της Σπάρτα να καλύψουν τον Σισέ. Θα μπουν τέτοια γκολ φέτος, αφού ο Γάλλος θα τραβάει κόσμο πάνω του.

Ο Μουν δεν μου άρεσε τόσο, αλλά ειδικά αυτός έχει ελαφρυντικά.

Ο Λέτο ήταν αρκετά καλός. Κι εγώ νομίζω ότι απί την εποχή του Μινχ έχουμε να δούμε τέτοιες σέντρες. Και να σκεφτείς ότι δεν ενθουσιάστηκα καθόλου που ήρθε στην ομάδα.

Για τον Κάρα τα έχουμε πει. "Ευχή και κατάρα". Εχει πάθος, ψυχή, ξελασπώνει την ομάδα αλλά στην κακή του μέρα θα σου σπάσει τα νεύρα, θα θέλει μία μπάλα μόνος του και θα προσπαθήσει να κάνει τον ήρωα, βάζοντας το κεφάλι κάτω και μπουκάροντας με τη μπάλα, αγνοώντας τα πάντα γύρω του.

Ο Σάλπι το ξέρεις ότι είναι η αδυναμία μου, οπότε είμαι ...προκατειλημμένη. Χαίρομαι πάντως που κλείνει τα στόματα των αμφισβητιών.

Δεν ήταν στα καλύτερά του ο Ζιλμπέρτο, αλλά κι αυτό λογικό είναι. Επαιζε μέχρι πριν λίγο καιρό και του λείπει η φρεσκάδα. Με τον Κατσούρ δίπλα του θα φανεί περισσότερο η κλάση του.

Η αλήθεια είναι ότι ο Βάσκος είναι μαχητής. Ο,τι έχει το δίνει. Το κακό είναι ότι αυτό που έχει δεν είναι αρκετό. Το γκολ πάντως πράγματι "το έχει". Και μάλιστα τα γκολ που βάζει είναι πολύ σημαντικά.

Αυτό ακριβώς που λες ισχύει για τον Τεν Κάτε. Πειραματίζεται όπως κάνουν τόσοι προπονητές στην Ευρώπη. Εκεί τα πειράματα των προπονητών μας φαίνονται δείγματα
κλάσης. Εδώ βαφτίζονται αλχημείες. Οχι ότι δεν κάνει και από αυτές, αλλά δεν κάνει μόνο αυτές. Εγινε τόσος χαμός για τον Μπιέρσμιρ που έπαιξε δεξιά, αλλά όταν έγινε γνωστό πως τη συγκεκριμένη θέση την ξέρει και την έχει ξαναπαίξει ο Σουηδός, δεν το επισήμανε σχεδόν κανείς από τους επικριτές του. Κάπως έτσι μαζεύεται η λάσπη.

Ο Αντωνίου μπορεί να μην βγήκε να μιλήσει και αυτό να είναι καλό, αλλά εγώ θα προτιμούσα να μην βγει να μιλήσει ούτε και μετά το πατατράκ της Πράγας. Γιατί εκεί
έριξε μπηχτές.

ΥΓ1. Τα γαυρο-φόρα δεν έχουν πιάσει ακόμα ρυθμό. Πού θα πάει όμως...

ΥΓ2. Νομίζω ότι θα συνεχίσεις να βλέπεις κωλοτούμπες. Οι ΑΡΔ θα σου κάνουν το χατήρι.

ΥΓ3. Επιθετικό χαφ χρειαζόμαστε περισσότερο.

ΥΓ4. Δύο στόπερ δεν νομίζω ότι χρειαζόμαστε αν τα δείγματα που είδαμε από τον Σουηδό είναι ενδεικτικά της αξίας του. Αλλά τον έναν στόπερ κλάσης τον χρειαζόμαστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

ΥΓ5. Αυτές οι διαμαρτυρίες του τυπάρα εμένα πάλι με χαλάνε.

ΥΓ6. Γεια σου ρε Νησάκι! :))))

gatti said...

@Rizobreaker: Η άμυνα έχει πολλά προβλήματα, αλλά με έναν στόπερ κλάσης νομίζω ότι και τα προβλήματα στα άκρα θα μειώνονταν.

Για τον Σπυρόπουλο είναι γεγονός ότι είχα πολύ καλύτερη γνώμη πριν τον αποκτήσουμε, παρά μετά. Δεν είναι όμως κακός παίκτης. Απλώς δεν είναι σταθερός. Τελευταία βέβαια είναι πεσμένος.

Ας ελπίσουμε ότι ο Μουν θα επανέλθει.

gatti said...

@Elpis Cameraman: Η πρόκριση είναι μια χαρά, αρκεί να μην μείνουμε σ΄ αυτήν. Εχουν χρόνο να διορθώσουν πράγματα. Αν δεν το κάνουν θα πέσει γέλιο στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, αν έχουμε δύσκολη κλήρωση. Αν και το θέμα δεν είναι μόνο η Ευρώπη.

Οντως, κάποιοι το ξεχνάνε ότι ο Σάλπι είναι παιχταράς και απαξιώνουν μονίμως τον πρώτο σκόρερ της ομάδας.

Ο Λέτο διχάζει, αυτό είναι το μόνο βέβαιο!

Αντερλεχτ ε; Δεν είναι κακή κλήρωση... :)))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Ευτυχώς ο Σάλπι δεν χαμπαριάζει από αυτά που ακούει και κάνει τη δουλειά του όπως ξέρει. Καταθέτει ψυχή σε κάθε ματς.

Χαίρομαι που λες ότι δεν άκουσες γκρίνια, γιατί στα ραδιόφωνα χθες τα πράγματα ήταν πολύ άσχημα. Εδώ βγήκε ένας και έκραζε τον Σισέ!

Τον Λέτο δεν τον ήθελα στην ομάδα, επειδή ήταν καθαρά επικοινωνιακή μεταγραφή. Από την στιγμή όμως που είναι παίκτης μας πια προσπαθώ να τον δω διαφορετικά. Και χθες για πρώτη φορά μου άρεσε αυτό που είδα. Ειδικά στο θέμα της συνεργασίας του με τον Σισέ. Αυτό κυρίως ήταν που με ενθουσίασε.

Ελα μωρέ ποια Ατλέτικο; Την "έχουμε"! :pp

gatti said...

@Stepas: Πειράζει που εγώ εξακολουθώ να βλέπω πως ορθολογική ήταν και η 11άδα που κατέβασε στην Πράγα; Στη διαχείριση του ματς μόνο βρήκα πως έκανε λάθη ο τεντάς.

Χθες ήταν όλοι τους πολύ προσεκτικοί. Δεν έπαιξαν καμιά μπαλάρα, αλλά είχαν πάθος πίστη, αποφασιστικότητα και ήταν σοβαροί. Βέβαια η άμυνα ξανακαρδιοχτύπησε. Γι΄ αυτό όσοι λένε ότι είμαστε πλήρεις και δεν χρειαζόμαστε μεταγραφές, ας θυμηθούν τα τελευταία λεπτά του αγώνα τις ευκαιρίες (από το πουθενά) των Τσέχων.

Εγώ θα έλεγα MVP τον Κατσούρ, επειδή ο Σάλπι φάνηκε κυρίως στο β΄ ημίχρονο. (Ε ας διαφωνήσουμε και κάπου!) :)))

Tι ψάχνεις τώρα κι εσύ να βρεις με τους εκφωνητές...

Καλά να περνάς ΠΑΟΚι μου και καλή επιτυχία!

gatti said...

@coachp: Τελικά έχετε μεγάλο πρόβλημα εσείς με το Goal και το Goal με σας...

Εμάς τι μας αφορούν τα ...προσωπικά σας;

gatti said...

@zamuc: Καλώς τον! Χαρήκαμε και δεν το κρύψαμε. Προσωπικά βέβαια δεν τρελάθηκα. Είχα εξαντληθεί ψυχολογικά με όσα προηγήθηκαν. Ακόμα και το "όλε" ειρωνία μου φάνηκε.

Από εκεί και πέρα: Βεβαίως και γνωρίζουμε την ποιότητα του Κατσουράνη. Τα έγραφα εδώ από την πρώτη στιγμή που τέθηκε θέμα απόκτησής του. Αλλά το ότι είναι κάποιος καλός παίκτης δεν σημαίνει από μόνο του τίποτα. Περιμένεις να δεις και πώς θα "κουμπώσει" στην ομάδα σου και αυτό είναι λογικό. Αυτό είδαμε και αυτό είναι που μας ενθουσίασε. Δεν ανακαλύψαμε τώρα τον Κατσούρ. Απλά σιγουρευτήκαμε, αν θες, ότι αυτός ο ποιοτικός παίκτης μπορεί πράγματι να δώσει λύσεις στην ομάδα μας.

Οσο για τον Λέτο, θα σου απαντήσω για μένα, δεν ξέρω τι κάνουν οι άλλοι. Δεδομένου ότι δεν τον ήθελα στην ομάδα και είχα επιφυλάξεις, η χθεσινή εμφάνιση ήταν πάνω από τις προσδοκίες μου. Γι΄ αυτό είπα ότι μου άρεσε. Γιατί δεν περίμενα να συμβεί κάτι τέτοιο.

Μου άρεσε η ανακατωσούρα που δημιουργεί, μου άρεσαν οι σέντρες του αλλά κυρίως η συνεργασία του με τον Σισέ.

gatti said...

@mahler76: Kαλά κι εσύ τώρα... Ζητάς το αδύνατο...

gatti said...

@squarelogic: Δεν νομίζω ότι θα ήθελα να φανταστώ τον Ζιλμπέρτο ή τον Σιμάο στη θέση του Κατσούρ στη φάση του γκολ. Δεν είδες πόσο γλυκό ήταν το σουτ που έκανε; Εκεί τον λάτρεψα!

Για τον Σάλπι είναι γνωστή η άποψή μου, για τον Σισέ δεν ανησυχώ καν.

Αλλά το θέμα της άμυνας (κυρίως) είναι κάτι που με απασχολεί πολύ και το κακό είναι ότι απασχολεί μόνο εμάς τους οπαδούς και δεν λένε να το καταλάβουν οι διοικούντες. Είναι πολύ αναιμική η άμυνα σε σχέση με το επίπεδο που έχει (αντικειμενικά) ανεβεί η ομάδα από το κέντρο και μπροστά. ΕΝΙΣΧΥΣΗ επειγόντως!

ΥΓ. Και πού τα γράφεις στο gatezero τι; Αδικα "σπαταλιέσαι". Αφού οι γνωστοί - άγνωστοι που συχνάζουν εκεί έχουν στο μυαλό τους μόνο πώς θα ...αποπατήσουν...
Κρίμα, γιατί αυτά που γράφεις εκεί είναι πολύ σημαντικά...

koutavaki said...

Όπα!Σε έχασα λίγο!Ο σύζυγος είναι γαύρος είπαμε!Η κουμπάρα και κολλητή είναι ΑΕΚτζού!(Και γαμώ την τριπλέτα λέμε).Α και όσον αφορά το νυχτοπούλι που με είχες πει,πάντα έτσι ήμουν.Πόσο μάλλον τώρα με αυτή την κωλοζέστη που δεν έχω και A/C.Υποφέρω άστα...

gatti said...

@koutavaki: Ε τότε δεν με έχασες εσύ. Εγώ σε έχασα (και τα έχασα) γενικώς... Νόμιζα ότι ο σύζυγος ήταν ΑΕΚτζής, γιατί βλέπω να έχεις μια αδυναμία στην ΑΕΚ.

ΥΓ. (Πού πάτε και τους βρίσκετε τους γαύρους, α πα πα...). :pp

;)

koutavaki said...

Επίσης να πω ότι επειδή πάλι ήμουν στο δρόμο μετά τον αγώνα,κατά τη μία άκουγα ΕΡΑσπορ.Μου διαφεύγει ποιος έκανε εκπομπή,αλλά κι αυτός και οι ακροατές καλά τα είπαν(σε γενικές γραμμές).Μέχρι που βγήκε κάποιος και τα έχωσε στο Βύντρα.Μην ξεχνάμε ότι έγινε στόπερ,δεν ήταν...Ότι δεν είναι ο πιο κατάλληλος είναι σίγουρο,ωστόσο προσπαθεί και αυτό είναι καλό.Είπαμε θέλουμε καλά στόπερ,αλλά δεν τα κάνει αυτός όλα τα στραβά καρβέλια της ομάδας...

koutavaki said...

Α μην το λες...είναι να πέσεις στην περίπτωση!Αλήθεια χαίρεται όταν πάμε καλά στην Ευρώπη και είναι από τους λίγους που αναγνωρίζει την ευρωπαϊκή μας ιστορία.Άλλωστε είπαμε εδώ(Λευκάδα για να σου φύγει και η απορία),η πλειοψηφία είναι γαύροι.Και ο πατέρας μου.Εμένα με έβαλε ο αδερφός μου στον ίσιο δρόμο!Μου αρέσει που πετάγομαι από το ένα θέμα στο άλλο!!!Χιχιχιχι!
Υ.Γ.:Άσχετο,αλλά μου φαίνεται ότι ο καραφλάρε θα τους στρώσει τους γαύρους...

gatti said...

@koutavaki: Kι εγώ την ίδια εκπομπή άκουγα. Ο Παπαγεωργίου ήταν ο παρουσιαστής. Το παρακολούθησα όλο το σκηνικό με τον Βύντρα. Πολύ χοντρά πράγματα.

Κι όμως στόπερ ήταν ο Βύντρα. Αυτή ήταν η θέση του στο Πανηλειακό. Μην κοιτάς που τον βαφτίσαμε κατ΄ ανάγκη σε μια νύχτα δεξί μπακ, όταν έφυγε ο Γιούρκας και διαπιστώσαμε ότι δεν μπορούσε να τον αντικαταστήσει επάξια ο ανεκδιήγητος Ραγκουέλ. Από τότε ξεκινά η "σχέση πάθους" μας με τον Βύντρα...

Μπράβο στον bro που σε έβαλε στο σωστό δρόμο! Ωστε Λευκάδα ε; Τυχερή! Πολύ ωραίο και αγαπημένο μέρος!!!

(Κι εγώ έτσι πετάγομαι από το ένα θέμα στο άλλο).

ΥΓ. Σιγά μη τους στρώσει! :pp

Rizobreaker said...

Ρε παιδιά έλεος όλοι με το Λέτο!! Άμα δε σας αρέσει πρόβλημα σας!!
Εγώ ξέρω ότι είχαμε από την εποχή του Μινχ να δούμε τέτοιες σέντρες που να μπορούν οι επιθετικοί να σουτάρουν στην κίνηση απευθείας!! Η φάση στην οποία σέντραρε ο Λέτο και ο Σισέ έπιασε βολ πλανέ ήταν όμοια με τη σέντρα που είχε κάνει ο Ολισαντέμπε και τη γκολάρα που έβαλε ο Λυμπερόπουλος σε αγώνα κυπέλλου με το γαύρο! Πόσα χρόνια πέρασαν για να ξαναδούμε μια όμοια φάση?? Απλό...

Όσον αφορά το Βύντρα, πολύ σωστά τα λες Gatti! Κατ' ανάγκη έγινε δεξί μπακ ο Βύντρα και αν μη τι άλλο όλοι οι "Παναθηναϊκάρες" που τον βρίζουν τόσα χρόνια, ας βάλουν τους εαυτούς τους στη θέση τους... Και μην πει κανείς ότι εμείς δεν είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ενώ αυτός είναι και πρέπει να τα ακούει, γιατί θα απαντήσω το εξής απλό: Ο καθένας από αυτούς στο χώρο δουλειάς του, ας σκεφτεί τι ωραίο θα ήταν να τον βρίζει -ούτε καν ο προϊστάμενος- όλο το προσωπικό και οι πιθανοί πελάτες, όχι κάπου κρυφά, αλλά εκεί, μέσα στο χώρο της δουλειάς, υπό τα βλέμματα όλων... Και ειδικά όταν ΔΕΝ φταίει σε κάτι...
Εξευτελισμός είπατε??

gatti said...

@Rizobreaker: Tα κότσια του Βύντρα τα έχω αναγνωρίσει προ πολλού. Δεν ξέρω πολλούς που θα πάσχιζαν να βελτιωθούν όταν σε κάθε αγώνα αποτελούν το εξιλαστήριο θύμα της εξέδρας, είτε έχουν κάνει λάθος είτε όχι.

Είναι επιπόλαιος, είναι γεγονός, κάνει πολλά λάθη, αλλά είμαστε κι εμείς πολλές φορές άδικοι μαζί του. Δεν μπορεί να φταίει αυτός για όλα τα δεινά του Παναθηναϊκού, ούτε να πληρώνει διαχρονικά τις ολιγωρίες και τις κακές επιλογές της διοίκησης.

Εγώ πάντως όταν παρακολουθώ αγώνες της ομάδας στην τηλεόραση, μπορεί πάνω στον εκνευρισμό μου σε κάποιο "τσαφ" να πω διάφορα ...γαλλικά, αλλά αν ήμουν στο γήπεδο, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να τον αποδοκίμαζα, ούτε μία φορά...
Είναι αισχρό αυτό που γίνεται μ΄ αυτόν τον παίκτη...

Για τον Λέτο είναι ακόμα νωρίς, αλλά εγώ τα πρώτα δείγματα τα βλέπω θετικά...

zouk said...

Ο Ζιμπε μου αρεσε εκανε αυτο που πρεπει να κανει απλα οπως ολοι δεν ειναι αλανθαστος.

Χαιρομαι πολυ για την αποθεωση προς τον Σαλπιγγιδη.Του αξιζει και ασχετως οσων ακουγονται,δεν ειναι η πρωτη φορα που συμβαινει.

Δεν θεωρω λαθος του Τεν Κατε που εβαλε δεξια τον Σισε και στο κεντρο τον Σαλπι.Λογικη δοκιμη ηταν και εφερε 2 φορες κοντα στο γκολ τον Σισε αλλο που ο τερμας ειχε αλλη γνωμη.Δεν αμφιβαλω οτι θα το ξαναδουμε αυτο.

Κατσουρ,χωρις λογια.

Zamuc πρεπει να πονεσε πολυ η μεταγραφη του Λετο αλλιως δεν μπορω να εξηγησω αυτα που γραφεις.Πραγματικα.Και δεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις για τον Σισε,μια χαρα θα ειναι στο Ελλαδισταν οπως ηταν και πολλοι αλλοι.


Για αλλες μεταγραφες δεν ξερω,αμφιβαλω ομως οτι θα παρουν καποιο σεντερ μπακ γιατι θα ακυρωσουν αμεσως τισ μεταγραφες που εχουν κανει εκει(Μπιερσμιρ,Καντε),ελπιζω ομως να γινει κατι με το δεξι μπακ,εκτος αν πραγματικα υπολογιζει ο Τεν Τεν τον Μαχλελη.Ας μπει να παρει παιχνιδια.Μονο στα βαθια μαθαινεις.Ετσι πιστευω εγω.

Τωρα αυτα θυμαμαι να γραψω,εχουν γραφτει και τοσα.

Υγ.Δεν ξερω αν ισχυει αλλα στο gatezero εχει φυγει ο φιλος μας που εκανε σαματα.Ετσι τουλαχιστον μου ειχε γραψει σε μειλ αλλα εχω σταματισει να μπαινω εκει.Οποτε ισως ειναι καλυτερα τα πραγματα εκει τωρα.Εγω παντως θα διαβαζω την γνωμη του Squeare εδω.

gatti said...

@zouk: O Zιλμπέρτο μπορεί λόγω της εμπειρίας του να προσφέρει ακόμα κι αν δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Για τον Σάλπι το χάρηκα κι εγώ.

Σχετικά με την τοποθέτηση του Σισέ στα δεξιά, που η πλειοψηφία των ΑΡΔ την καυτηρίασε δίνει σήμερα στις εφημερίδες ο ίδιος ο Τεν Κάτε την εξήγηση. Και ίσως αυτή η εξήγηση που δίνει θα έπρεπε να μας προβληματίσει.

Ο zamuc αποκλείεται να πόνεσε για την μεταγραφή του Λέτο. Για τον Κατσουράνη θα μπορούσε ενδεχομένως να πονέσει. Βλέπεις, δεν είναι γαύρος, είναι ΑΕΚτζής. Προφανώς δεν του αρέσει ο Αργεντίνος. Απόψεις και γούστα είναι αυτά.

Οσο για τον Σισέ αν μπορώ να ερμηνεύσω καλά τον zamuc, θεωρεί πως το ποδόσφαιρό μας είναι τόσο ανάξιο λόγου που ένας παίκτης της κλάσης του Σισέ θα αχρηστευθεί σ΄ αυτό. Και νομίζω ότι το εννοεί ανεξάρτητα από ομάδες. Ελπίζω όμως να κάνει λάθος! ;))

Η ομάδα πρέπει να πάρει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ έναν στόπερ κλάσης γιατί αλλιώς θα έρθει κανα δύσκολο παιχνίδι που δεν θα σταματάει να γράφει το κοντέρ. Και πλάγια μπακ θα έπρεπε κανονικά να αποκτήσουμε, γιατί θα έρθει κανα παιχνίδι με τραυματισμούς και τιμωρίες και
δεν αποκλείεται να δούμε κανα σχήμα με τέσσερα στόπερ παρατεταγμένα στο γήπεδο.
Βύντρα, Σαριέγκι, Μπιέρσμιρ, Καντέ. Απίθανο σου φαίνεται; Εμένα όχι.

ΥΓ. Δεν ξέρω αν έφυγε ο φίλος μας. Εγώ νομίζω ότι γράφει με άλλα nick. Eν πάση περιπτώσει έτσι κι αλλιώς εγώ δεν ξαναγράφω εκεί. Ομως, είναι κρίμα να διαβάζεις την γνώμη του square εδώ και όχι (και) εκεί. Εδώ ο square σχολιάζει τα δικά μου ποστ και τα σχόλια των άλλων σχολιαστών. Εκεί γράφει δικά του κείμενα. Και δίνει ρέστα!

ΥΓ1. Δεν ξέρω αν είναι ο φίλος μας ή κάποιος άλλος. Αλλά πραγματικά λύθηκα στα γέλια με το nick "γιοματάρης". Respect, όποιος κι αν ήταν!

zouk said...

Δεν το ηξερα αυτο για τον Zamuc,αλλα ακομα και Ολυμπιακοι μετα απο αυτα τα 2 παιχνιδια ειδαν οτι ειχαν αριστερο χαφ και το αφησαν.Sorry Zam,ξερω ειναι σαν να σε εβρισα που φανταστηκα οτι εισαι γαυρος.

Δεν εχω δει τι ειπε ο Τεν κατε για Σισε.

Μονο αμα συνεχισουν να ερχονται τετοιοι παιχτες μπορει να ενεβει γενικοτερα το ποδοσφαιρο μας σε επιπεδο.Δεν ειναι λιγο να εχεις Ζιμπε και Σισε στην ιδια εντεκαδα και ο Ζιμπε δεν εχασε την θεση του στην εθνικη Βραζιλιας επειδη ειναι στον Παναθηναικο και στην Ελλαδα.

Ειναι προβλημα η αμυνα,ελπιζω να βαζουμε περισσοτερα απ οσα θα τρωμε.

Δεν μπαινω αλλο στην Βαζελοκατασταση,εβρισα ασχημα και δεν ειμαι ετσι,οποτε ηταν καλυτερα να αποχωσισω,αλλωστε δεν εβγαζαν πουθενα οι συζητησεις,δυστηχως.Παντως σκεφτομαι να διαβαζω τα ποστ αλλα να μην βλεπω τα comments.

zamuc said...

Thanx για την υπεράσπιση gatti αλλά θα μου επιτρέψεις να πω 1-2 πραγματάκια όχι απαραίτητα προς τον Zouk αλλά γενικά. Δεν είναι ωραίο όταν κάποιος εκφράζει μία άποψη να τη συνδέουμε κατευθείαν με σκοπιμότητα λόγω της ομάδας που υποστηρίζει. Τα ίδια μου κάναν και στου coach επειδή έλεγα δεν μου αρέσει ο Λετο, ότι είχε τύχη ο ΠΑΟ στο τέλος και ότι το 3ο γκολ ήταν φάουλ. Αρχίσαν να λένε είσαι γαύρος και τα σχετικά. Έλεος.
Είναι κάτι από όσα λέω παράλογο; οκ ο Λέτο μπορεί να άρεσε σε κάποιους ή κάποιος άλλος να μην θεωρεί τύχη το ότι στο 89 η Σπάρτα χάνει σίγουρο γκολ αλλά δεν νομίζω ότι είναι τόσο τραβηγμένες απόψεις. Ξέρω και βάζελους που πιστεύουν ακριβώς τα ίδια και μάλιστα κάποιοι από αυτούς συζητήσαν και για οφσάιντ στο γκολ του Κατσουράνη. Δεν ζητάω αντικειμενικότητα, γιατί ούτε εγώ έχω. Ζητάω λιγότερη καχυποψία.

Όσο για τον Σισέ εννοώ:
1. Τον έχουν φορτωσει αγχος και πολλά δεν του βγαίνουν και τον είδα με πολλή γκρίνια, διαμαρτυρίες (σωστά στο πέναλτι) και ψιλο-καραγκουνεϊσμούς (διαβάζαμε και ΦΚ μικροί) που δεν του ταιριάζουν γιατί φαίνεται ότι είναι ατομάκι ωραίο και χαλαρό. Ας μην τον χαλάσουν
2. Ναι το λέω και ως προς την μπάλα ή καλύτερα το σύστημα - τρόπο ανάπτυξης. Γιόμα και σκότωμα ο μαυρούλης να τρέχει.

zamuc said...

Και συμπληρώνω φυσικά και θεωρώ ανεξάρτητα από ομάδα πολύ χαμηλό το ελληνικό επίπεδο για ένα Σισέ αλλά αυτό μπορέι να βγει και ανάποδα, να ξεχωρίσει δηλαδή τελικά

zamuc said...

Και ναι (ένα ένα τα θύμαμαι) με έβρισες ρε Zouk. Δεκτή η συγνώμη :)

KitsosMitsos said...

Την Ατλέτικο τι ήθελες και την έπιασες στο στόμα σου; Να την μπροστά στον βάζελο τώρα!

gatti said...

@zouk: To θέμα είναι πολύ μεγάλο και μάλλον αμφίδρομο. Για να ανεβεί το ποδόσφαιρό μας πρέπει να έρθουν τέτοιοι παίκτες, αλλά για να έρθουν τέτοιοι παίκτες και να μας ανεβάσουν επίπεδο θα πρέπει κι εμείς να έχουμε δημιουργήσει τις προϋποθέσεις. Και σ΄ αυτόν τον τομέα δεν κάνουμε το παραμικρό.

Γι΄ αυτό είχα γράψει όταν έγινε γνωστή η μεταγραφή του Σισέ ότι το "μεγάλο στοίχημα" θα είναι η διαχείριση του παίκτη.

Πόσο εύκολο είναι να βάζουμε περισσότερα από όσα τρώμε; Ασε, δεν έχουν δικαιολογία ΚΑΜΙΑ! Δεν μπορεί τόσα χρόνια να πονάς στην άμυνα και να είναι η άμυνα η μόνη γραμμή που δεν αποφασίζεις να την ενισχύσεις ουσιαστικά.

Για τη βαζελοκατάσταση, εννοείται ότι θα κάνεις αυτό που εσύ νομίζεις σωστό.

gatti said...

@zamuc: Δεν σε υπερασπίστηκα. Εξήγησα απλώς στον zouk ότι δεν είσαι γαύρος! :))

Δεν είναι ωραίο να συνδέουμε τις απόψεις με σκοπιμότητες, συμφωνώ μαζί σου. Αλλά δεν είναι και εύκολο να τις αποσυνδέσουμε, γιατί έχουμε ποτιστεί από την καχυποψία. Νομίζω ότι μας βγαίνει αυθόρμητα να ψάχνουμε να βρούμε τι ομάδα είναι αυτός που υποστηρίζει αντίθετη άποψη από μας.

Την παρακολούθησα τη συζήτηση στου coach. Την δική μου άποψη την ξέρεις. Δεν μου φαίνεται παράξενο ότι σε άλλους αρέσει ο Λέτο και σε άλλους όχι. Και ναι, είχαμε τύχη στο 89΄ που θα μπορούσε η Σπάρτα να βάλει γκολ, αλλά διαφωνώ ότι ήταν σίγουρο γκολ από την στιγμή που δεν μπήκε!

Για το αν υπήρξε φάουλ στο γκολ του Σάλπι δεν μπορώ να ξέρω, γιατί η κάμερα ήταν από τη λάθος πλευρά. Ωστόσο, μου έκανε εντύπωση που δεν έδωσε την αμφιβολία υπέρ του τερματοφύλακα.

Για τον Σισέ συμφωνούμε απόλυτα. Ο άνθρωπος είναι η χαρά του παιχνιδιού. Ακτινοβολεί ενέργεια και δύναμη. Αν καταφέρουν να τον ξενερώσουν ή να τον κάνουν σαν τα μούτρα τους θα έχουν εγκληματίσει.

gatti said...

@KitsosMitsos: Μη με προγκάτε όλοι μαζί μωρέ! Ενα παράδειγμα έφερα κι εγώ! :((((