Thursday, October 1, 2009

Η ...κολυμβήθρα του Σιλωάμ


Μέχρι τώρα ο Τεν Κάτε σε ξάφνιαζε κάνοντας το απρόβλεπτο. Τελικά, κατάφερε και το απίστευτο: Να σε ξαφνιάζει κάνοντας το αυτονόητο. Περιμένεις και προσπαθείς να μαντέψεις τι 11άδα θα κατεβάσει και σε αιφνιδιάζει αποφασίζοντας να κατεβάσει ακριβώς την ίδια 11άδα με το προηγούμενο παιχνίδι.



Πριν ξεκινήσει το ματς με τη Διναμό δεν με ενδιέφερε το αποτέλεσμα, αλλά ήθελα να δω μια καλή εμφάνιση. Η εικόνα της ΑΕΚ δύο ώρες πριν από το δικό μας παιχνίδι, ανέβασε κατακόρυφα αυτή την επιθυμία, αφού η ομάδα του πρίγκιπα έκανε ΚΑΙ καλή εμφάνιση, πήρε ΚΑΙ αποτέλεσμα που, κακά τα ψέμματα, ελάχιστοι πίστευαν ότι θα πάρει (πρέπει να άλλαξε πολύς κόσμος ...υπηκοότητα σήμερα, κοινώς να έγινε ...Κουβανός από την ήττα της Μπενφίκα).

Οπότε, το πρώτο που σκέφτεσαι είναι: Aν μπορεί η ΑΕΚ, μετά από δύο αρνητικά παιχνίδια και χωρίς να διαθέτει τους ποιοτικούς παίκτες που διαθέτει το "τριφύλλι" να παίξει έτσι και να κερδίσει την Πορτογαλέζα, γιατί όχι κι εμείς;

Και ξεκινάει το παιχνίδι και βλέπουμε μία από τα ίδια με τα προηγούμενα ματς. Αμυντικό σχήμα, απουσία πλάνου, Καραγκούνης και Κατσουράνης να σέρνονται, ο Λέτο να μη μπορεί το παλικάρι, ο Σαλπιγγίδης να ταλαιπωρείται προσπαθώντας να καταφέρει το 2 σε 1, αφού έπαιζε πότε δεξί χαφ και πότε φορ.

Και βέβαια πάλι τα αναπάντητα γι΄ αυτό και επαναλαμβανόμενα ερωτήματα: Γιατί τρία αμυντικά χαφ; Αυτοί παίζουν σαν μικρομεσαία ομάδα του ελληνικού πρωταθλήματος. Γιατί πάλι ο Νίνης έξω και ο Κάρα μέσα; Αφού ο ένας είναι χώμα και ο άλλος στα τελευταία παιχνίδια πετάει. Γιατί είπε ο τεντάς ότι πάμε για τη νίκη, αφού είναι φανερό από το στήσιμο της ομάδας ότι αυτό που ουσιαστικά τον ενδιαφέρει είναι να μη χάσουμε; Και φυσικά το ερώτημα "πότε η ομάδα θα παίξει μπάλα" να επανέρχεται πιο συχνά και επίμονα κι από την κραυγή απόγνωσης - σήμα κατατεθέν της Δήμητρας Παπαδοπούλου στη σειρά "Σ΄αγαπώ - μ΄ αγαπάς": "Eγώ πότε θα γίνω μάνα;".

Κι όταν μετά από ένα ανιαρό και κοιμισμένο πρώτο ημίχρονο ήρθε η ώρα των αλλαγών δεύτερος γύρος αποριών. Η αλλαγή του Λέτο με τον Νίνη δεν έμοιαζε τόσο παράλογη. Ο Αργεντίνος δεν είχε καταφέρει κάτι ουσιαστικό στο παιχνίδι, πελαγοδρομούσε και παράλληλα είχε εκνευριστεί. Εχοντας μάλιστα δεχτεί και κάρτα με δεδομένο και το ...ταμπεραμέντο του η αντικατάστασή του είχε εξήγηση. Αλλά ο Σάλπι με τον Ρουκάβινα; Για ποιο λόγο δεν βγαίνει ο Καραγκούνης;




Η απάντηση ήρθε φυσικά με το γκολ που πέτυχε ο τυπάρας. Που όποιος θέλει να είναι ειλικρινής με τον εαυτό του θα πρέπει να παραδεχτεί πως σιχτίρισε σε όλο το πρώτο ημίχρονο βλέποντάς τον να μην μπορεί να πάρει τα πόδια του και έριξε μπινελίκια στον Ολλανδό που επέμενε να τον κρατάει στο παιχνίδι, για να κάνει μια μεγαλοπρεπέστατη ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ στη συνέχεια και να αναφωνήσει "Κάρα, ψυχάρα!". Και εννοείται ότι βάζω και τον εαυτό μου μέσα στους κωλοτούμπες.

Η ομάδα λοιπόν δεν έπαιξε καλά, με εξαίρεση ένα διάστημα προς το τέλος του αγώνα που έχασε τα άχαστα με τα οποία θα μπορούσε να "κλειδώσει" το παιχνίδι. Θα μπορούσε όχι απλώς να καρδιοχτυπήσει στη φάση του χαμένου πέναλτι, αλλά να "πληρώσει" τις επιλογές της. Πέταξε για άλλη μια φορά ένα ολόκληρο ημίχρονο μέχρι να καταλάβει πως ο αντίπαλος ήταν μια ομάδα που δεν είχε σκοπό να το κουνήσει ρούπι από την περιοχή του και που το τελευταίο που τον ένοιαζε ήταν να δημιουργήσει και το πρώτο που τον ενδιέφερε ήταν να μην δεχθεί γκολ (τελικά απέτυχε και στα δυο).

Επειδή όμως τα αποτελέσματα λειτουργούν ως "κολυμβήθρα του Σιλωάμ" και επειδή εμένα μπορεί σ΄ αυτή την κομβική χρονιά να με ενδιαφέρει μόνο το πρωτάθλημα, αλλά την ομάδα οφείλει να την ενδιαφέρει ΚΑΙ η Ευρώπη (προφανώς έχει πέσει και "χέρι" μετά την εμφάνιση με τη Γαλατά που στάθηκε και αφορμή για μια μίνι κόντρα Παύλου - Πατέρα) οι βαθμοί στο παιχνίδι με την Διναμό είχαν πολύ μεγαλύτερη αξία από την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα. Γι΄ αυτό και ο τεντάς κατέβασε την ομάδα μ΄ αυτό το στήσιμο, γι΄ αυτό και διατήρησε μέσα στον αγώνα τον Κάρα που μπορεί και τη μπάλα να κρατήσει, αλλά και να σου κάνει ευκαιρία από το πουθενά κι ας μην βλέπεται σε όλο το παιχνίδι, γι αυτό και επέμεινε στα τρία αμυντικά χαφ, αφού γνώριζε πως μπαίνει στο παιχνίδι με άμυνα ανάγκης και πρέπει να διασφαλίσει το μηδέν παθητικό.



Και καθώς με τη νίκη (σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο ματς Γαλατά - Στουρμ) ο Παναθηναϊκός

α) όχι μόνο ξανακέρδισε τις σοβαρές πιθανότητες πρόκρισης που είχε από την στιγμή της κλήρωσης ακόμα, αλλά...

β) ...ουσιαστικά "απαλλάχθηκε" από την παρουσία του μόνου αντιπάλου που θεωρούσε ικανό να τον αφήσει εκτός συνέχειας (εκτός βέβαια αν αποφασίσει να "αυτοκτονήσει" με τη Στουρμ - όμως "το δις εξαμαρτείν ουκ ομάδας σοφής"...) και επιπρόσθετα

γ) κρατάει stand by τον εχθρικό του Τύπο και τους ΑΡΔ που περίμεναν την γκέλα για να ρίξουν πάλι χολή (όχι ότι δεν θα το κάνουν, έτσι κι αλλιώς, αλλά διαφορετικά το εισπράττει ο οπαδός όταν η ομάδα του έχει κερδίσει)

δ) χτίζει αυτοπεποίθηση κερδίζοντας παιχνίδια που υπό διαφορετικές συνθήκες, άλλες χρονιές θα τα έχανε

ε) διατηρεί το καλό κλίμα στο εσωτερικό του, που τόσο είναι απαραίτητο για τη συνέχεια

μπορώ να πω σχεδόν με βεβαιότητα πως η αποστολή στο Βουκουρέστι κρίνεται επιτυχημένη.


Κατά τ΄ άλλα:

* Πολύ βελτιωμένος ο Καντέ, σε μια θέση που υποτίθεται ότι ούτε την ξέρει καλά ούτε την αγαπάει.

* Εξαιρετικός ο Σιμάο που έκανε και δυο μεταβιβάσεις της προκοπής (βρε λες;)

* Αρχοντικός στο παιχνίδι του για μια ακόμα φορά ο Μπιέρσμιρ, παρά το λάθος του στη φάση του πέναλτι (που ήταν πέναλτι), που μπορεί να συμβεί και στις ...καλύτερες οικογένειες...

* Πολύ καλός ο Νίνης, θα έπρεπε να παίζει από την αρχή, αρχίζω πια να αναρωτιέμαι μήπως τον βάζει αλλαγή για ...γούρι!

* Ο Τζόρβας δεν δείχνει μόνο καλύτερος του Γκαλίνοβιτς (τουλάχιστον του Γκαλίνοβιτς των τελευταίων αγώνων πριν αντικατασταθεί) αλλά έχει και καλύτερη αύρα! Ενα πέναλτι σαν το χθεσινό, δύσκολα θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος ότι θα χανόταν με τον Μάριο κάτω από τα γκολπόστ.

* Αρκετά δραστήριος ο Ρουκάβινα, έδωσε την ασίστ στον Κάρα για το γκολ, έκανε την προσποίηση στη φάση που ο Λάζαρος έχασε το άχαστο, αλλά "κάτι" ακόμα λείπει. Πολύ αέρινος αλλά και πολύ "δαντελένιος". Ισως να φταίει απλώς πως του λείπουν παιχνίδια.

* Η άμυνα σα να αρχίζει να στρώνει. Να τολμήσω να σκεφτώ ότι θα "δέσει" με την παρουσία του Γιούρκα και την επιστροφή Σπυρόπουλου;

* Περιορίστηκαν οι γιόμες. Η ομάδα προσπάθησε να παίξει στρωτά.

* Για μια ακόμα φορά η ομάδα δυσκολεύτηκε απέναντι σε κλειστή άμυνα, φοβάμαι τη στιγμή που θα προσπαθούμε και δεν θα μας βγαίνει τίποτα.

* Οταν Καραγκούνης και Κατσουράνης δεν βρίσκονται σε καλή μέρα, αλληλομπουρδουκλώνονται.

* Ο Λάζαρος για άλλη μια φορά δεν την παλεύει.



Scratch (σχόλια οπαδών Παναθηναϊκού):

Μετά το γκολ: Tην κάτσαμε! Ακόμα και με το πι θα παίζει πλέον ο Κάρα.

Μετά το ματς: Κακό στήσιμο της ομάδας. Πρέπει να παίζουμε επιθετικά. Οπως ο γαύρος.


Scratch 1: Tι πονοκέφαλος αυτές οι ρουμανικές ...βουβουζέλες (εντάξει, απλές καραμούζες ήταν...).

Scratch 2: O Zιλμπέρτο έχει πάρει διαζύγιο με τα σουτ και με τα κοντρόλ ΤΕΛΟΣ!

Scratch 3: Σχόλιο από την προχθεσινή στήλη του Κώστα Καίσαρη που έχει ...αναγκάσει τον μισό φίλαθλο κόσμο να ψάχνει τις μεταγραφές του καλοκαιριού: "Ποιος ποδοσφαιριστής που άλλαξε το καλοκαίρι ομάδα, λέει για πρώην συμπαίκτη του (συμπατριώτη του και συγκάτοικό του στο ίδιο δωμάτιο) ότι είναι γκέι;".

Scratch 4: Ηττα και από τη Σάλτσμπουργκ για τη Βιγιαρεάλ του Βαλβίδα. Αμ τι νόμιζες, ισπανικό μου μυρμήγκι; Επειδή πήρες (όπως πήρες...) το νταμπλ στην Ελλάδα πίστεψες ότι "...μεγάλωσε η σκιά σου", όπως έλεγε και μια ψυχή κάποτε και έκανες τον δύσκολο στον θείο;



***


Πολλά μπράβο στην ΑΕΚ για την εμφάνιση και τη νίκη. Συγκινητικός ο Γεωργέας, αποτελεσματικότατος στις επεμβάσεις του ο Σάχα (ναι, αυτός ο ξαφνικός μυρουδιάς που έπαιξε άθλια στο Γκούντισον Παρκ), πολύ καλός ο Τεντογαμπρός (για τον Χέρσι μιλάω). Και βέβαια σε φόρμα και ο πρίγκιψ, συγκριτικά με τα δύο ντέρμπι και το ματς με τα Γιάννενα.


Το γκολ


Υπάρχει θεός


Η εξέδρα

Ο πρίγκιπα-αητός της Λισσαβώνας

49 comments:

eforas said...

Εγώ άλλαξα υπηκόοτητα, αλλά ανάποδα: από Κουβανός έγινα Έλληνας, αφού είχα προβλέψει και τις δύο ελληνικές νίκες. (Αυτό έγινε γιατί κάθε φορά αυτές προβλέπω όπως και την 1η αγωνιστική του Γιουρόπα, που τον ήπιανε αμφότερες). 3 Χ 2.65, έτσι; Μεγάλη Πέμπτη για την Ελλάδα και ιδανικό κλείσιμο στην εξαιρετική εβδομάδα που ξεκίνησε καλά με την ήττα του θίασου. Άντε πάμε τώρα τη Δευτέρα! (μην ξεχνάμε και τη νίκη της δημοκρατίας την Κυριακή). Καλημέρα μας!

KitsosMitsos said...

Χάλια έπαιξε ο βάζελος, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Θα δεινοπαθήσει φέτος απέναντι στις κλειστές άμυνες. Σημαντικό αυτό που είπες για τις γιόμες, εξίσου σημαντικό ότι ο Τεν Κάτε έκανε σωστές αλλαγές.
Κρατάμε τα θετικά της "επαγγελματικής" νίκης και συνεχίζουμε!
Καλημέρα

seaconfused said...

Εύγε και μπράβο σου που άντεξες να το δεις. Εγώ στο 20άλεπτο γλάρωσα και στο ημίχρονο (αφού ξύπνησα) το γύρισα στο Discovery και έβλεπα κάτι για serial killers.

ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ :((((

Καλό ΣΚ :)

Cybergoulion said...

Η κωλοτούμπα του Σιλωάμ έπρεπε να βάλεις!
Κάτσε να κάνω τον ΑΡΔ:

Με μια ακόμη νίκη εκτός, κόντρα σε μια τεράστια ομάδα συνέχισε την ευρωπαϊκή του πορεία ο Πρέσβης. Δείχνοντας το γνωστό ευρωπαϊκό του πρόσωπο συνέτριψε με 0-1 τη Δυναμό με ηγέτη και σημαία του τον Καραγκούνη. Μπορούσαμε και 0-9 δήλωσε ο πρωταγωνιστής μετά το τέλος του αγώνα, τινάζοντας το χορτάρι από τη φανέλα του.

Το έχω, δε μπορείς να πεις; :-P

Για τον Παϊτέρη δεν ακούω κουβέντα, ο άνθρωπος είναι πολύ μπροστά. Σε λίγο θα ανακαλύψει καινούρια θέση, τον αμυντικό φορ.

paoad said...

Να σου πω την αλήθεια, περίμενα πολύ χειρότερη μπάλα και έτσι θεωρώ την εμφάνιση ως επαγγελματική. Η Ντιναμό βουκουρεστίου κάθε άλλο παρά εύκολη ομάδα είναι- μην ξεχνάτε ότι η μισή ενδεκάδα τους είναι διεθνής με την εθνική ρουμανίας.

Τι με εντυπωσίασε;

Ο Σιμάο, ήταν ογκόλιθος

Ο Νίνης, τί να πεις;

Ο Ρούκα, απλά δείχνει τη κλάση του όταν πηδάει πάνω απ τη μπάλα για να στρωθεί στον Χριστοδουλό.

Ο Καντέ, μήπως τελικά δεν είναι τόσο παλτό όσο μας τον παρουσιάζουν και χρειάζεται απλά λίγο χρόνο παραπάνω;;;

Ο Ζιλμπέρτο, είναι ξεκάθαρο ότι χρειάζεται ανάσες... Με την λάρισα είναι η ευκαιρία να ξεκουραστεί μια που ο Σιμάο είναι φορμαρισμένος.

Ωραία, αν μας βγεί και ο Καντέ, θα έχουμε 4/5 στις φετινές μεταγραφές και μένει μόνο ο Djibril.. που κάποια στιγμή θα πάρει μπρος- ελπίζω.

Νάτος νάτος ο Αντωνίου ο fooball manager (εεεεετσιιιι;;;;) :))
(δεν υπολογίζω τους Μαρίνο και Γιούρκα γιατί είναι πολύ νωρίς για να κριθούν)

koutavaki said...

Χθες ήταν μια πολύ ωραία μέρα,διότι εκτός από τις δύο νίκες απέκτησα και καινούριο ανηψάκι!!!Άντε με γειά μας και βάζελος να γίνει όπως και ο αδερφός του(ο ετών δύο παρά λίγο,που ξέρει ήδη τη σωστή απάντηση αν τον ρωτήσεις τι ομάδα είναι:ΠAO)!!!!
Και περίμενα βρε γατί πως και πως να δω σχόλια από γαυροφόρουμ!Ειδικά για τη φάση του πέναλτι(που εννοείται πως ήταν),όπου όμως ο Αλέκος έπεσε σωστά(στα ΄λεγα,δε στα ΄λεγα?).Ο Νίνης δε μπαίνει από την αρχή προφανώς και για το λόγο που αναφέρεις,αλλά αφού μιλάμε για ευρωπαϊκό αγώνα,και για να εξαντλήσουμε τα περιθώρια να μας σώσει πάλι ο Κάρα.Ο οποίος τι να λέμε...είναι τιτανοτεράστιος ο άνθρωπος,υπερτούμπιος,υπερχόρτιος.Να τον έχει υπερκαλά ο Θεός,υπερχρόνια υπερπολλά να ζήσει,όπως θα έλεγε και ο Μητσικώστας.Εννοείται ότι κι εγώ σιχτήρισα στο πρώτο,αλλά για τον Κατσουράνη πιο πολύ,ο οποίος δεν την πάλευε με την καμία χθες!!!(Από τον Κάρα ήξερα τι να περιμένω και ελπίζω τώρα που σκόραρε να αλλάξει αυτό,τουλάχιστον στην Ευρώπη).Ο Καντέ με έκανε να καταλάβω γιατί ο Τεν Κάτε έμεινε και δεύτερη χρονιά.Εξήγησε στους πολυμετοχικούς πως είχε καταλάβει ότι η περισσότεροι παίκτες μας έπαιζαν σε λάθος θέση!Και ακόμα και αν είχαν χρόνια καριέρας(π.χ. Κάρα)ήταν ο μόνος που το είχε καταλάβει!Οπότε του έδωσαν χρόνο να διορθώσει τα κακώς κείμενα!!!
Ότι δυσκολευτήκαμε χθες είναι γεγονός,αλλά μην ξεχνάμε και πόσες απουσίες είχαμε!Οπότε δόξα το Θεό να λέμε!
*Ό,τι και να λες εσύ γατί ο Ζιλμπέρτο είναι πλέον στην καλή του φάση!Thank God!
*Για το Σουηδό τι να πω.Ελπίζω μόνο να μη βγει και αυτός ντοπέ(βλ.Βαβζίνιακ και πέναλτι έξω!)γιατί μας έχει σώσει!!!Άξιος!
*Δύο παίκτες έτρεχαν και προσπαθούσαν χθες και τους έβγαλε και τους δύο!!!Τι να λέμε,το άτομο είναι πολύ μπροστά,αλλά αν τολμάς έρμε οπαδέ πες και τίποτα!!!
*Και πως να μην το καρφώσει ο καράφλας στη Μπενφίκα?Αφού είναι σα ντουλάπα!Όπως έλεγε και ο Μαυρογιαλούρος:Θα σας εξαφανίσωμεν!!!

Nick Triantos said...

O Kante einai dev palto alla oute einai paikths arxikhs 11ada se komple Panathinaiko. Einai 3h epilogh sav aristero mpak, kai 2h, isws kai 3h, san aristero stopper.

To gegonos oti o Ten Cate protimaei na ksekinaei paiktes me to swsto podi stis pleyres pou paizoun kai ton bazei aristero mpak avti gia stopper pou einai kai h Qesh tou, sou deixvei ti pisteyei gia ton paikth.

O Kante einai sweeper pou h e3eli3h tou podosfairou kai h mh xrhsimopoihsh pleon sweepers, ton exei metabalei se stopper. Dev exei omws ta fysika xarakthristika gi' ayth th Qesh.

Dev einai psylos, exei proBlhma sto psylo paixvidi, dev einai aggressive, kai dev einai quick. Otav lew quick dev milaw gia taxythta. Speed kai quickness einai diaforetika pragmata. Alla gia paikth sto 1.81m eprepe na einai poio grhgoros ap' oti einai.
Exei omws poly kalh prwth pasa.

Avti loipon na leme "kalos o Kante", "beltiwmenos o Kante", Qa prepei na skeftomoume eav aytos o Kante, me komple Panathinaiko, exei Qesh sthn arxikh 11ada. Pisteyw pws oxi.

Apo pleyras cost/value o Bjarsmyr mexrh stigmhs, einai h kalyterh metagrafh tou Panathinaikou. Me 450k dyskola briskeis stopper me toso talento, se tetoia hlikia, se Eyrwpaikh xwra. Qelei kai tyxh omws giati eav dev elhge to symbolaio tou ton Dekembrh, me katw apo 2ek dev ton epairves.

pensierix said...

Δεν είδα το χτεσινό ματσάκι οπότε δεν έχω και άποψη για απόδοση παικτών, αλλαγές...Από αυτά που διαβάζω, δεν έχασα και τίποτα. Θα κρατήσω την θετική εκδοχή που λέει ότι κάποιοι βιάστηκαν μιλώντας για...μετάλλαξη του DNA της ομάδας. Αν σκεφτούμε ότι ήττα χτες ισοδυναμούσε με βέβαιο "αντίο" στην Ευρώπη τότε μια χαρά τα πήγαμε και νικήσαμε με το μίνιμουμ της προσπάθειας. (όπως κάνουν πολλές ομάδες σε αυτή τη φάση του θεσμού και με μεγαλύτερο ροτέισον απο έμας).

Εχω τη εντύπωση ότι μιλώντας συνεχώς για το πολύ καλό ρόστερ της ομάδας, ξεχνάμε ότι αυτό το καιρό παίζουμε με μισό σέντερ φορ(Σαλπιγγίδης, Σισέ απών και Πετρόπουλος στα πιτς), στην άμυνα έχουμε ακραίους που δεν ανεβαίνουν και είναι λύση ανάγκης και στα χαφ οι Λέτο, Ζιλμπέρτο και Κατσουράνης παίζουν συνεχώς...(τα ματσάκια Πέμπτη βράδυ ελπίζω να μην τα πληρώσουμε στο πρωτάθλημα).

Με αυτά τα δεδομένα, ο προπονητής πρέπει να κρατάει την ομάδα όσο πιο φρέσκια γίνεται μη εχοντας πολλά περιθώρια για ροτέισον στη παρούσα φάση. Μην απορούμε τότε αν η ομάδα παίζει στο ρελαντί κάποιες φορές ή συντηρητικά...Φυσικά, προτιμώ την τωρινή κατάσταση από το περσινό πανηγυράκι με αυτούς που δεν έπαιζαν και που είχαν πάντα δίκιο...(που αν τους έβαζε φέτος ο Τεντάς οι ΑΡΔ θα έλεγαν ότι δεν παίρνει στα σοβαρά την Ευρώπη και παίζει με τα δεύτερα...).

Ασφαλώς και περιμένουμε καλύτερο θέαμα, ασφαλώς και όπως παίζουμε φλερτάρουμε με τη γκέλα, αλλά ας δώσουμε και κάποια ελαφρυντικά σε αυτή την ομάδα και στον προπονητή...

ΥΓ
Kαλώς δεχτήκατε το νέο μέλος της οικογένειας, koutavaki!!!

koutavaki said...

@pensierix
Ευχαριστούμε!Και στα δικά σου!Μόνο καλά νέα να έχεις!!!

coachp said...

δηλαδή εαν γίνει ΠΑΟΚ το παιδί, κακό θα είναι? Γερο, τυχερό και ΠΑΟΚΑΡΑ να βγει ρε κουταβάκι!

Οσο για τον βαζελο στο Ουεφα(χεσε το Europa League);;;
Πάλι τυχερός ήτο. Όπως και με την ΑΕΚ. Και φυσικά, ειμαι αντιθετος με τον Τεν Κάτε και την τακτική του για αλλη μια φορά. Εαν εμπαινε το πεναλτι, καληνυχτα ζωή... Δοκαρι και αουτ πηγε. Ο Παναθηναϊκός ειναι κατα πολύ καλύτερος της Ντιναμό, οι αλλαγές του ήταν ότι να'ναι, αλλα του βγηκαν, οποτε κανω τουμπεκι. Ψιλοκομμένο.

Εν τω μεταξύ, φετος και ειδικα΄στις αρχες, η ενδεκάδα που χρησιμοποιούσε και το σχήμα(ειδικότερα) ηταν σχεδόν τέλεια... Στα τελευταια δυο ματς το χάλασε το πραμα ο Ολλανδος, αλλα πηρε δυό νικές...Αρα, δικαιωνεται ο Τεν Κατε. Για το αποτέλεσμα. Για μενα δεν δικαιωνεται, αλλα αντε να το αποδειξω τωρα... Αν συνεχίσει όμως να παιζει αμυντικά, θα το πληρώσει. Το πλήρωσε και πέρυσι... Αν και όπως πάνε τα πραγματα, θα ειναι επιθετικος στα ευκολα και στα ψιλοδύσκολα θα μενει πίσω. Το θέμα είναι λοιπόν, αν θα είναι πρωτοπόρος στο πρωτάθλημα. Γιατι εαν παει δεύτερος και παίξει αμυντικά, θα κρεμαστεί στην Βάθης...

gatti said...

@eforas: Τα πέτυχες και τα δύο; Μια χαρά σε βρίσκω! Στη δουλειά σήμερα πολύς κόσμος έκλαιγε! Και κυρίως με την ΑΕΚ. Μεγάλη πίκρα σου λέω! Αντίθετα ο Παναθηναϊκός έστειλε μερικούς στο ταμείο.

Με τη νίκη τη Δευτέρα τώρα! (Την Κυριακή όποιος και να βγει, εμείς χαμένοι θα είμαστε, οπότε...).

gatti said...

@KitsosMitsos: Eίναι γεγονός. Θα φτύσουμε αίμα να περάσουμε τους μικρούς και κάπου θα γίνει η στραβή. Και το θέμα δεν θα είναι η στραβή, γιατί όλες οι ομάδες γκελάρουν.

Το θέμα είναι τι τριγμούς θα προκαλέσει...

"Επαγγελματικές νίκες" μάθαμε να κάνουμε. Αλλά ας κάνουμε κάποια στιγμή και μια θεαματική! Δεν βλάπτει!

Καλά να περνάς!

gatti said...

@confused: Το γεγονός ότι εσύ δεν άντεξες και εγώ το είδα όλο, είναι απλά η διαφορά του υγιή από τον άρρωστο.

Καλά έκανες και το γύρισες. Μετά έμαθες και για τη νίκη και ήρθε και γλύκανε το πράγμα.

Ενώ εγώ έφαγα το χάλι. Παραδόξως, δεν καρδιοχτύπησα καθόλου στο πέναλτι. Κατά έναν περίεργο τρόπο είχα την αίσθηση ότι είτε θα βγει άουτ, είτε θα αποκρούσει ο Αλεξ. Λες τελικά όλα αυτά που τραβάει η πολύπαθη άμυνά μας να οφείλονται στην δική μας προδιάθεση και κακή ενέργεια που προκύπτει από την - σχεδόν - βεβαιότητα ότι θα φάμε γκολ;

Να γίνεται αυτό που περιγράφει ο Κοέλο από την ανάποδη; (το Σύμπαν συνωμοτεί να το φάμε...)

Τι να πω πια, αρχίζω και το βλέπω ...μεταφυσικά!

Καλό ΣΚ και καλό βόλι!

gatti said...

@Cybergoulion: Μια διόρθωση μόνο: Δεν μίλησε καμία φυλλάδα για νίκη κόντρα σε τεράστια ομάδα.

Κατά τ΄ άλλα τόχεις! Τόχεις και με το παραπάνω! :pp

Γιατί; Τι κακό έχει ο αμυντικός φορ; :))))

gatti said...

@paoad: Eκεί που περιμένω ότι θα κράξεις είσαι ήρεμος κι εκεί που περιμένω ότι είσαι ήρεμος γίνεσαι ηφαίστειο! :))

Eγώ βλέπω ότι υπάρχουν λύσεις που παίρνουν και παιχνίδια σιγά σιγά στα πόδια τους. Στο χέρι τους (στο ...πόδι τους μάλλον) είναι να αρπάξουν τις ευκαιρίες από τα μαλλιά!

Να μας βγει ο Καντέ, αλλά πόσο να μας βγει; Τόσο, ώστε να μην πάρουμε πάλι το Γενάρη Hummer; Γιατί να μας βγει τόσο πολύ δεν τον έχω ικανό...

Αλλά και χωρίς να μας βγει, είναι αλήθεια ότι φέτος κάτι έκανε ο Αντωνίου. Ειδικά σε σχέση με πέρυσι. Ομως και πάλι τα πάντα θα κριθούν εκ του αποτελέσματος...

gatti said...

@koutavaki: Να σου ζήσει το ανεψούδι! Αυτά είναι! Ποια μπάλα τώρα; Και ειδικά τέτοια χάλια μπάλα! Να το προσέξεις μόνο το παιδί μην σας ξεφύγει και πάρει τον ...κακό το δρόμο! Με τον ύμνο νυχθημερόν και με ρουχαλάκια από τη μπουτίκ να το έχετε!

Στο γαυροφόρουμ δεν είχε σχόλια. Μόνο ένα: Γι΄ αυτό είσαι Παναθηναϊκός! Xαμένο πέναλτι
στο 88΄
.

Εχουν αρχίσει να γίνονται προβλέψιμοι πια. Αν είχε κάποιο καλό θα το μετέφερα εδώ. Δεν
πολυασχολήθηκαν με μας. Την ΑΕΚ έβριζαν. Αφενός για το στοίχημα, αφετέρου ότι ...ξεσκίζεται και καλά με αυτούς, μετά παίζει χαλαρά με μας και μετά ...ξαναξεσκίζεται με τη Μπενφίκα.

Μικρές καθημερινές γαυροϊστορίες δηλαδή...

Ναι, να τον έχει καλά ο θεός τον Κάρα για να ξεφτιλιζόμαστε μετά εμείς με τις κωλοτούμπες!

Διχασμένες προσωπικότητες θα γίνουμε στο τέλος!

Ναι, βέβαια, υπάρχει και το θέμα των απουσιών. Αν δεν το θίγω και πολύ είναι επειδή έχουμε δει τον Τεν Κάτε τι είναι ...ικανός να κάνει ακόμα και με λευκό ιατρικό δελτίο!

Επρεπε να ακούσεις σήμερα το πρωί τι χολή βγήκε πάλι για τον Ζιλμπέρτο. Εχουν ξεφύγει οι ΑΡΔ. Τον βγάζουν χώμα ακόμα κι όταν παίζει καλά. Δεν πειράζει, άστους να σκούζουν. Εγώ πάντως δεν αναφέρθηκα στη δουλειά του μέσα στο γήπεδο πάντως, αλλά στο σουτ και το κοντρόλ του. Εχει ένα θεματάκι είναι αλήθεια. :))

Δεν είναι θεούλης ο Τεντάς; Κάνει ό,τι μπορεί για να μας στείλει! :))

Mια τέτοια ντουλάπα σαν τον Μαϊστο θέλουμε κι εμείς, αρκεί να μπορεί και να στρίψει!

gatti said...

@Nick Triantos: Δεν νομίζω να έχω διαβάσει πιο εμπεριστατωμένη ανάλυση για τις
ποδοσφαιρικές ικανότητες του Καντέ από τη δική σου.

Κανείς μας δεν πιστεύει στ΄ αλήθεια πως είναι ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να θεωρηθεί καλύτερος, κατώτερος ή ισάξιος του Σαριέγκι.

Οταν μιλάς για quickness φαντάζομαι ότι αναφέρεσαι στην ταχύτητα αντίδρασης στον κίνδυνο και από αυτήν πράγματι δεν φαίνεται να διαθέτει πολλή.

Κατά τη γνώμη μου ο Παναθηναϊκός χρειάζεται αυτό το Hummer για το οποίο έχει γίνει τόσος λόγος γιατί ο Μπιέρσμιρ είναι πολύ καλός παίκτης αλλά είναι κάπως "ντελικάτος" για να πεις ότι είναι ο στόπερ που θα παίξει ξύλο με τον αντίπαλο. Ο Σαριέγκι πάλι έχει το "τσαγανό", αλλά δεν έχει το ύψος. Εγώ πάντως είχα κολλήσει με τον Ντούριτσα. Εναν τέτοιο παίκτη (ή μάλλον αυτόν τον παίκτη) θα
ήθελα στη ομάδα.

Τελικά νομίζω ότι καλύτερος αμυντικός μας οφείλει να είναι ο "άσος" μας. Εκεί θέλουμε έναν
"λίμπερο" να μπορεί να διαβάζει και να καθαρίζει το χώρο και να κατευθύνει τους αμυντικούς του. Αν αποκτήσουμε τον σωστό "άσο" θα στρώσει πολύ και η άμυνα.

gatti said...

@pensierix: Είναι γεγονός ότι δεν έχασες τίποτα που δεν είδες τέτοιο παιχνίδι. Ειδικά αν είχες δει πριν την ΑΕΚ όπως είχα κάνει εγώ, δεν θα το άντεχες με τίποτα το δικό μας ματς.

Νομίζω ότι ο τρόπος που παίζουμε πια έχει να κάνει με τον ίδιο τον Τεν Κάτε. Επαθε και έμαθε. Από το να περπατάει ανυποψίαστος στο μεγάλο δάσος σαν την κοκκινοσκουφίτσα αγνοώντας την παρουσία του κακού λύκου, όπως έκανε πέρσι τόσο στα εντός έδρας ευρωπαϊκά ματς με Ιντερ και Βέρντερ όσο και στο ματς της πρεμιέρας με την ΑΕΚ τώρα εφαρμόζει το "προσέχουμε για να έχουμε". Ισως να έπαιξαν ρόλο και τα ματς με Ατλέτικο.

Πάντως δείχνει να επιχειρεί πρώτα να διασφαλίσει τα νώτα του και να πάει σε "λογικές Πεσέιρο" (το 1-0 είναι αρκετό). Δεν ξέρω αν θα το τηρήσει και δεν ξέρω πόσος καιρός θα περάσει μέχρι είτε να σταματήσει να του "βγαίνει" η συγκεκριμένη τακτική είτε να ξεσπάσουν οι οπαδοί. Αυτό που ξέρω είναι πως μέχρι τώρα "λειτουργεί".

Μέχρι στιγμής δείχνει να έχει την τύχη που δεν είχε πέρσι, το ροτέισον όντως του βγαίνει, οι παίκτες που μπαίνουν μέσα δίνουν πράγματι φρεσκάδα που την έχει ανάγκη η ομάδα, έδειξε πως δεν κολλάει να πετάξει έξω παίκτες ονόματα (Σισέ - Λέτο).

Αν απαγκιστρωθεί και από την ανασφάλεια που του δημιουργεί ενδεχόμενη απουσία του Καραγκούνη από το ματς (γιατί αυτός πιστεύω πια ότι είναι ο λόγος που δύσκολα τον αλλάζει και όχι ότι τον θεωρεί "ιερή αγελάδα") τότε όλα θα πάνε καλύτερα.

gatti said...

@coachp: Tι νομίζεις; Τυχαία το έγραψα εγώ για την "κολυμβήθρα του Σιλωάμ"; Αφού εξαγνίζεται εκεί μέσα κάθε τακτική και κάθε στήσιμο 11άδας. Οσο κερδίζει ο τεντάς όλοι κάνουν τουμπεκί ψιλοκομμένο. Αν αρχίσει να χάνει θα έχουμε ...τσουτσουνάμι!

ΥΓ. Στη Βάθης θα κρεμαστεί; Εγώ νόμιζα στο Γκάζι! :ppp

paoad said...

Μα γιατί σε παραξενεύει; Ο Παναθηναϊκός πρόσθεσε ακόμα μια εκτός έδρας επιτυχία στο ενεργητικό του κάνοντας μια επαγγελματική εμφάνιση. Ξέρεις, στην Ευρώπη δεν έχω απαιτήσεις να παίξουμε μπάλα, ειδικά εκτός έδρας. Επίσης, μην ακούς τους Ελληνάρες που υποτιμούν ομάδες όπως η Ντιναμό. Θες να σου θυμίσω τι προϊστορία έχει η Πανάθα με ρουμάνικές ομάδες; Έχει κάνει πολλές τέτοιες νίκες ο οσφπ; Απλά τα μμε για κάποιο ανεξήγητο λόγο προσπαθούν να δημιουργήσουν θέμα απ το πουθενά. Όσο συμφωνώ με το κράξιμο που έπεσε στον Τεντά μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, άλλο τόσο διαφωνώ με την αρνητική κριτική για το συγκεκριμένο παιχνίδι. (περίεργα πράγματα εεε;;):)

Με άλλα λόγια, θεωρώ ότι κ στα 2 παιχνίδια ο Τεντάς έστησε την ομάδα για να πάρει την ισοπαλία. Απλά σ' ένα παιχνίδι του πρωταθλήματος δεν δέχομαι αυτή η ομάδα να παίζει για το χ. Η Ευρώπη είναι άλλη ιστορία!

Αν βέβαια παίξουμε έτσι κ με την λάρισα θα μιλήσω διαφορετικά.

Μπα μας αρέσει ο Ντούριτσα;;; Μαζί σου.. αλλά και Γιρανεκ δεν με χαλάει. Για εμένα η μεγάλη ευκαιρία του Παο για το καλοκαίρι ήταν ο Heinze- εκεί έπρεπε να επιμείνει. Αυτός είναι παίκτης!

paoad said...

Δεν ξέρω αν μάθατε- αλλά το Ρίο ντε Τζανέιρο θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016.

Ενόψει εκλογών μου δημιουργήθηκε ένα ερώτημα, το όποιο αφορά και τη χώρα μας. Πως γίνεται μια πόλη 10 εκατομμυρίων ανθρώπων, εκ των οποίων το 1/5 "κατοικεί" υπό ζωώδης συνθήκες στις φαβέλες, να διεκδικεί τους πολυδάπανους ολυμπιακούς αγώνες;

Άρα, πλούτος και πόροι υπάρχουν σε αφθονία. Όχι μόνο στη Βραζιλία, παντού. Απλά βρίσκονται σε λάθος χέρια. Ας ξυπνήσουμε επιτέλους.

koutavaki said...

@coachp
Και ΠΑΟΚ και ΑΕΚ κανένα πρόβλημα!Μόνο γαύρος να μη γίνει!Φτου σκόρδα,μακριά από μας!Ξορκισμένος με τον απήγανο!!!
@gatti
Ευχαριστώ πολύ!Κι εσύ μόνο χαρούμενα να ακούς!Αυτά να τα βλέπουν οι γαύροι που λένε για τις καταστροφές στα διπλά μας!Ζουλιάρηδες!!!
Υ.Γ.1:Η μαμά βαζέλα,αν και δεν είναι άρρωστη όπως εμείς,έχει φροντίσει την γκαρνταρόμπα του παιδιού!Προφανώς για να τη σπάσει στο γαύρο ξαδερφό μου!Κι εγώ από μηνών του τραγουδούσα τον ύμνο!Όπως βλέπεις έπιασε!!!
Υ.Γ.2:http://www.youtube.com/watch?v=BNokrXs4WdQ&feature=related
Όλοι διαρκείας παιδιά!(Κοιτάξτε τον τέρμα!Και μετά λέτε για το Μάριο.Κακεντρεχείς!)

Nick Triantos said...

O Durica einai poly kalo stopper alla pros to paron einai se omada pou ton "kaiei" podosfairika. Dev exei polles symmetoxes sth Locomotiv.

Dyskola blepw Jiranek ston Panathinaiko. De3ios stopper einai opote dev mporeis kai dev prepei na bgaleis ton Bjarsa. Ektos kai an ton balei aristera, alla o Ten Cate exei pei epanhllhmena oti Qelei oi paiktes va exoun to podi ths pleyras pou agwvizovtai.

Gia ton Durica o Panathinaikos psaxthke poly ta perasmena Xristougevva, para poly, alla aytos prothmhse na menei sth Mosxa. Qeleis 1,5-1,8ek to xrono gi' ayton. Idio ypsos me Bjarsmyr, 1.87m, alla me megalh empeiria kai se poly kalh hlikia.

Aytos, o Ignashevich, o Jiranek kai o Denis Kolodin einai ap' ta kalytera 4-5 stopper sthn Rwssia.

Osov afora Sarriegi/Kante...einai diaforetikoi paiktes. O Sarriegi einai kalos sto psylo paixvidi, synhqws pairvei kales Qeseis, paQaziete. Ekei pou xwlenei shmantika einai xamhla. Gia ton Gallo ta eipame prin.

To symbolaio tou Sarriegi lhgei ton Iounio tou 2010 kai dev pisteyw oti Qa to avavewsoun.

gatti said...

@paoad: H Ντιναμό είναι ομαδάρα όπως ήταν η Αλκμααρ; ;pppp

Πράγματι περίεργα πράγματα, νόμιζα ότι κράζεις ανεξαρτήτως διοργάνωσης.

Οπότε να περιμένω ...μποφόρια τη Δευτέρα ε; (αν αρχίσει τα ...κουλά ο Σουριναμέζος)...

Ναι, μας αρέσει ο Ντούριτσα, αλλά μάλλον δεν αρέσει στην διοίκηση, ή της πέφτει "αλμυρός".

Το Ρίο τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016, η Βραζιλία το Μουντιάλ δύο χρόνια πριν (2014). Αυτά είναι! Να έχεις λεφτά να ...κατασκηνώσεις εκεί για τις δύο διοργανώσεις!

Ποιος δεν έχει λεφτά; Μόνο οι φτωχοί. Εχουν να γίνουν μεγάλα γλέντια στη Βραζιλία τα προσεχή χρόνια από τις πολυεθνικές εν όψει των δύο αυτών διοργανώσεων....

gatti said...

@koutavaki: Οι καταστροφές στα διπλά μας που λένε οι γαύροι αφορούν μόνο το Τσαμπιολί! (Αν και εδώ που τα λέμε έγιναν και κάτι ψιλά σε Ινδονησία, Σαμόα κ.λπ. αυτές τις μέρες).

ΥΓ1. Ετσι! Ετσι! Από κοντά το μικρό! Κρίμα να γίνει γαύρος! :)))

ΥΓ2. ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ βιντεάκι! Είναι του φίλου μας του Elpis Cameraman! Εχει κάνει θραύση! Παντού γι΄ αυτό ακούω τις τελευταίες μέρες!

Mόνο ο τέρμας; Γιατί οι μπαλαδόροι; Ο ...προπονητής στο τέλος; Οι παπάδες; Ενα μικρό θαύμα είναι το βιντεάκι! :)))))

gatti said...

@Nick Triantos: Δεν έχω καταλάβει. Προτιμά ο ίδιος να μείνει στην Μόσχα, ΠΑΡΑ το γεγονός ότι δεν έχει συμμετοχές;

Αυτό με τον δεξιό και τον αριστερό στόπερ ισχύει μόνο λόγω Τεν Κάτε; Θέλω να πω δηλαδή αν ο μη γένοιτο πάει κάτι στραβά και μας αφήσει χρόνους ο τεντάς, τότε ο (όποιος) στόπερ θα αποκτηθεί στη λογική του να είναι οπωσδήποτε αριστεροπόδαρος, ή δεν θα μας νοιάζει;

Δεν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Βάσκου; Κι όμως κάπου διάβασα ότι ετοιμάζονται να τον καλέσουν για συζητήσεις ανανέωσης!

paoad said...

Εγώ είμαι υπέρ της παραμονής του Σαριέγκι. Δεν είναι για βάσικος, δεν κάτι το σπέσιαλ αλλά τα δίνει όλα. Κ κάνει καλό στην ομάδα να υπάρχουν παίκτες που ματώνουν γι αυτή, ακόμα και σαν αλλαγή.

Μια ομάδα για να αποδώσει καλό και αποτελεσματικό ποδόσφαιρο δεν χρειάζεται 11 τρομερούς μπαλαδόρους- χρειάζεται ισορροπία και χημεία. Δες και τη Μπάρτσα. Εκ πρώτης άποψης σκάφτεσαι ότι αυτή η ομάδα όντως έχει 11 παικταράδες… για δες ποιος κάθεται στο τέρμα. Ο Βαλντές είναι απολύτως συνειδητή επιλογή- αφού όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο.

Cybergoulion said...

Κουίζ: Ποιός έκανε αυτή τη δήλωση; "Δεν κάναμε τα ίδια λάθη με τα προηγούμενα ματς. Δεν βγήκαμε μπροστά και πετύχαμε με αυτή την τακτική τον στόχο μας. Δεν πρέπει να αλλάξουμε αυτή την τακτική. Μπορούμε να πετύχουμε πολλά φέτος. Ο Παναθηναϊκός έχει γαλουχηθεί με την έννοια της Ευρώπης και οφείλει να είναι πάντα πρωταγωνιστής". I rest my case!

paoad said...

ευκολάκι..

Nick Triantos said...

Mallon dev to diatypwsa swsta.

Otav o Durica htav se diapragmateyseis me ton Panathinaiko fetos ton Genarh, epaize sthn Saturn.

Apo 'kei avti gia ton Panathinaiko, katelh3e sth Lokomotiv.

Ekei, htav basikos mexrh, peripou, ton Iounio pairvovtas th Qesh tou Rodolfo. Otav alla3e o proponhths kai phge o Semin, (aytoi allazoun 2-3 to xrono peripou), arxise na bazei ton Rodolfo kai n' afhnei sto pagko ton Durica kai oxi mono. Twra Qelei na thn kanei. H Lokomotiv exei paiktes sthn omada me megalo talevto. Exoun dwsei trela xrhmata, alla sto telos einai apo 4-7oi.

Ayth th stigmh o Panathinaikos exei 4 stopper (Bjarsmyr, Sarriegi, Byvtra kai Kante). Pisteyw oti Q' apokthQei kai 5os kai Qa fygei evas to kalokairi. Epeidh to kalokairi teleiwvei to symbolaio tou Sarriegi evw oi ypoloipoi exoun ki' alles xronies, to poio piQano senario einai na fygei o Baskos aveksarthta tou ti grafete gia ananewsh.

Polles fore oi omades otav dev xreiazovtai kapoion tou kanoun mikrh prosfora etsi wste va poun "ton Qelame alla dev ta brhkame sta xrhmata". Akougete kalytera apo to na mhn tou kaneis kammia prosfora. Mhn 3exvate allwste gia ti akousthke gia ton Mikael Nilsson...arxika oti yphrxe diafora xrhmatwv. Nomizw oti prepei na ginei upgrade ekei.

Osov afora to aristero/de3i stopper, kanonika prepei na exeis 8 amyntikous. 2 aristera mpak, 2 de3ia, 2 de3ia stopper pou o enas na mporei na paizei kai de3i mpak, kai 2 aristera stopper ek' twv opoiwv o evas na mporei na paizei kai aristero mpak. To zhtoumeno einai na exoun kai to podi ths pleyras pou paizoun. Ayth th stigmh o panathinaikos exei 3 aristeropodarous amyntikous ek' twv opoiwv oi dyo einai anaplhrwmatikoi. To zhtoumeno loipon me h' xwris Ten Cate prepei einai aristeropodaros paikths.

pensierix said...

Λίγο να ξέρει από μπάλα κανείς, καταλαβαίνει ότι το πρώτο γκολ του γαύρου ήταν βγαλμένο από φάση δουλεμένη στη προπόνηση του...Λεβαδειακού. Κωδικός του συστήματος : "Βάλτε ένα γκολ γρήγορα, να παίξουμε κι εμείς πιο ελεύθερα..."

Μόνο στην άκρη δεν έκαναν τα παιδιά, μήπως γίνει καμιά κόντρα κατά λάθος και χαλάσει η φάση...Την επόμενη φορά να βρουν πιο κομψό τρόπο γιατί όσο κι αν προσπάθησαν, πάλι χοντροκομμένο τους βγήκε...

gatti said...

@paoad: Εγώ πάλι, αν και αναγνωρίζω ότι ο Βάσκος είναι πραγματικά μαχητής (κι ας το κορόιδευα αυτό στο παρελθόν και τον έλεγα "ντροπή της Βασκωνίας") θα ήθελα κάτι καλύτερο.

Βέβαια, αν ο λόγος γίνεται για τους αναπληρωματικούς, αφού όλοι ευελπιστούμε να αποκτηθεί επιτέλους το Hummer, θα έχουμε όλο το χρόνο στη διάθεσή μας για να διαπιστώσουμε αν είναι καλύτερα να μείνει ο Σαριέγκι ή ο Καντέ.

Επειτα υπάρχει και ο Βύντρα. Τι θα γίνει με τον Βύντρα; Θα αποκτήσουμε κι άλλο αμυντικό - οπότε δεν είναι δυνατόν να μείνουν κι οι τρεις ως αναπληρωματικοί - θα επανέλθει βασικός ο Βύντρα και θα μείνει ο Βάσκος ρεζέρβα, ή θα γίνει ο Καντέ παρτενέρ του Μπιέρσμιρ; Ολα είναι θολά αυτή τη στιγμή...

gatti said...

@Cybergoulion: Ποιος έκανε τη δήλωση; Ποιος άλλος; Ο "Κάρα, ψυχάρα, τριφυλλάρα!".

ΥΓ. Ολο τα παρατάς κι όλο μ΄ αυτά ασχολείσαι! Δεν αντέχεις χωρίς την Πανάθα! :ppp

gatti said...

@Nick Triantos: Επομένως είναι καλή περίπτωση να ασχοληθούμε ξανά με τον Ντούριτσα.

Μακάρι να γίνει κάτι! Αν και φοβάμαι πως δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση το Γενάρη, τουλάχιστον για στόπερ. Συνεκτιμώντας δηλαδή: Το έλλειμμα που παρουσιάστηκε, το γεγονός ότι περιμένουμε "να βγει" ο Καντέ, την εύθραυστη ισορροπία μεταξύ των πολυμετοχικών κ.λπ.
Και το καλοκαίρι πάλι συντηρητικά θα πάμε, αν και εκεί θα παίξει ρόλο το αν κατακτήσουμε ή όχι το πρωτάθλημα γιατί αν ...δεν, τότε θα έχουμε ΚΑΙ διοικητικά θέματα.

Εχεις δίκιο, πολλές φορές οι ομάδες συνηθίζουν να καλούν παίκτες σε συζητήσεις για ανανέωση επειδή αυτός είναι ένας "κομψός" τρόπος για να τούς δείξουν με το ποσό που θα τους προτείνουν ότι δεν τους χρειάζονται άλλο. Αν όμως όντως έχει κάνει κρούση η διοίκηση για ανανέωση συμβολαίου στον Σαριέγκι, από τώρα, είναι λάθος. Γιατί αν πράγματι δεν σκοπεύει να τον κρατήσει, διακινδυνεύει να έχει έναν ξενερωμένο παίκτη στις τάξεις της. Και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας για να αφήσουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.

gatti said...

@pensierix: Kάθεσαι κι εσύ και ασχολείσαι με ένα φιλικό παιχνίδι...

:))))

Nick Triantos said...

Exeis dikio gia metagrafes ton Genarh. Eav ginei kati, Qa ginei, eav kai ef' osov, exoun poulhQei paiktes prwta. Proswpika, dev pisteyw oti prepei na ginei metagrafh ton Genarh. Dev yparxei logos. To prwtaQlhma mporeis na to pareis me ayto to yliko.

Osov afora thn periptwsh Sarriegi kai tyxon ksenerwma, pisteyw akriBws to avtiQeto. To kinhtro kapoiou megalwvei se tetoies periptwseis kaQws Qa prepei v' apodwsei wste brei omada poio eykola alla kai sta xrhmata pou Qa Qelei.

Eidika sto podosfairo kai osov afora tis metagrafes, h teleytaia xronia symbolaiou einai shmantikh. Kai ayto giati, elaxistoi Qymovtai ti ekanes tis prohgoumenes xronies kai estiazovtai synhQws sthn teleytaia. Eidika otav exeis na kaneis me paiktes pou einai sta 30.

Kati teleytaio gia ton TzorBa...O TzorBas deixvei na exei thn dynatothta na apotelesei basiko termatofylaka ston Panathinaiko. Ayto omws pou prepei na evdiaferei perissotero ap' ola, Qa einai na doume ti mporei na dwsei evas aformaristos TzorBas. Giati eav o aformaristos TzorBas einai san ton aformaristo Galinovic tote Qeleis termatofylaka...o xronos Qa dei3ei giati sth Qesh ayth to "mentality" einai e3isou shmantiko me to talevto. O Galinovic exei terastia fysika prosovta alla exei weak mentality.

paoad said...

Nick, σωστά το έθεσες για Γκαλίνοβιτς. Έχει τεράστια φυσικά προσόντα αλλά μέχρι εκεί- δεν έχει νοοτροπία (το μέταλλο), δεν έχει τη ψυχραιμία που απαιτεί η θέση, ούτε και τη τακτική επάρκεια, δεν έχει τίποτα που να παραπέμπει σε καλό τερματοφύλακα.


Gatti, είχες πει για το πέναλτι, ότι ο Τζόρβας σου έδινε την εντύπωση ότι θα το πίασει. Εεε λοιπόν κ εγώ ήμουν σίγουρος ότι δεν θα έμπαινε γκολ. Η στάση του σώματος του και η συμπεριφορά του εκείνη τη στιγμή έδειχναν έναν τερματοφύλακα με τεράστια αυτοπεποίθηση. Δεν είναι τυχαίο που κ οι δύο λάβαμε το ίδιο μήνυμα.

paoad said...

Κάτι μου λέει πως με αυτά που πάει να κάνει ΠΑΛΙ ο τεντάς, το βράδυ θα έχουμε πολλά σεντόνια εδώ.

gatti said...

@Nick Triantos: Eτσι όπως πάνε τα πράγματα δεν τους βλέπω να πουλιούνται τους ...γνωστούς για να εξοικονομηθούν χρήματα, όχι τον Γενάρη, αλλά ούτε το καλοκαίρι! Δυστυχώς...

Κίνητρο θα έχει σίγουρα ο Βάσκος, αλλά επειδή έχουν δει πολλά τα μάτια μας, το θεωρείς δεδομένο ότι θα συνεχίσει να παίζει βασικός (ώστε να προσπαθήσει να δείξει την αξία του) ή καθώς η ομάδα δεν θα λογαριάζει να του ανανεώσει το συμβόλαιο θα τον βάλει στο ...μούσκιο όπως συνηθίζει, με αποτέλεσμα όταν και αν χρειαστεί να τη βοηθήσει να είναι και ο ίδιος αδιάφορος; Θα μου πεις, αυτά που αναφέρω είναι πρακτικές προηγούμενων διοικήσεων, καλά καλά δεν είναι βέβαιο αν του έγινε κρούση για ανανέωση. Αλλά από την άλλη δεν αποκλείεται αυτό να συμβεί ακόμα και με καλή πρόθεση και χωρίς διάθεση να καταφύγουν σε παλαιότερες πρακτικές. Αν δηλαδή δεν σκοπεύουν να τον κρατήσουν είναι λογικό να προτιμήσουν άλλο δίδυμο, αφού το άλλο δίδυμο θα είναι παρών στην ομάδα και στο μέλλον, ενώ ο Βάσκος όχι.

Για τον Τζόρβα συμφωνώ πως φαίνεται ότι διαθέτει τα προσόντα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε. Αυτή την στιγμή δεν έχουμε σφαιρική εικόνα για το τι μπορεί να κάνει και στα πάνω του και στα κάτω του.

gatti said...

@paoad: Eτσι είναι. Υπήρχε αυτή η αίσθηση πως δεν θα μπει γκολ, από πολλούς οπαδούς του "τριφυλλιου". Μακάρι να βρήκαμε τη λύση στη θέση "1". Μακάρι! (αν και εγώ έχω ακόμα επιφυλάξεις...).


paoad said...
Κάτι μου λέει πως με αυτά που πάει να κάνει ΠΑΛΙ ο τεντάς, το βράδυ θα έχουμε πολλά σεντόνια εδώ.

Είπα κι εγώ... Πώς άργησε τόσο πολύ! :ppp

paoad said...

Μα έχω άδικο ρε γαττι; Ο Ουζουνίδης θα κατέβει στην Αθήνα για να παίξει με 10 παίκτες πίσω από το κέντρο κ ο Τεν Κάτε όχι μόνο δεν δίνει ανάσες στον Ζιλμπέρτο ο οποίος είναι φοβερά κουρασμένος, αλλά αφήνει για ένα ακόμα παιχνίδι εκτός ενδεκάδας τον πιο φορμαρισμένο παίκτη, αφήνει εκτός πάλι τον Σισέ (είπαμε να το κάνουμε για ένα ματσάκι αλλά όχι κ να του φερόμαστε όπως στον Πετρόπουλο- έχει ειδικό βάρος αυτός ο παίκτης) και εν κατακλείδι παρουσιάζει για ένα ακόμα ματς την ομάδας με 1 1/2 επιθετικό. Πως να μην κράξω μετά; έχει κανένας την ψευδαίσθηση ότι θα δούμε έστω κ λίγο μπάλα από αυτή την ενδεκάδα;

paoad said...

Βέβαια, ακόμα και αν έβαζε μέσα Κατσού, Σιμάο, Νίνη, Λέτο, Σισέ, Σάλπι μπορεί και πάλι να μην βλέπαμε μπάλα.

Αλλά με αυτή την ενδεκάδα που σκέπτεται να παρατάξει είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει ούτε πρόθεση, ούτε διάθεση να παίξει μπάλα. Υπάρχει διάθεση να "κλέψει" το παιχνίδι κάνοντας 2 ευκαιρίες. Με τι διάθεση να ξεκινήσω να πάω στη γήπεδο όταν ξέρω εκ των προτέρων ότι αυτό που πρόκειται να δω δεν θα ικανοποιήσει;

gatti said...

@paoad: Πώς να πω ότι έχεις άδικο; Αν δεν αγωνιστούμε επιθετικά και εντός έδρας με τη Λάρισα, πότε θα το κάνουμε;

Η μόνη εξήγηση που μπορώ να δώσω είναι πως θέλει να πάει με ασφάλεια ΚΑΙ στο τελευταίο παιχνίδι μέχρι τη διακοπή του πρωταθλήματος, για να μη γίνει καμιά στραβή. Αλλά πάλι με δύο μπακ που δεν ανεβαίνουν και με τρία αμυντικά χαφ, πώς στο καλό θα κάνει ευκαιρίες και πώς θα δούμε λίγη μπαλίτσα; Δεν ξέρω...

Αυτή η κολυμβήθρα κοντεύει να γίνει ...δεξαμενή!

Nick Triantos said...

Dev 3erw av exete parathrhsei alla kaQe xrono yparxei mia agwvistikh sthn opoia polla apotelesmata eite einai kovtra sth logikh h'apla mpainoun polla goal ekaterwQen kai ginovtai anoixta paixvidia. Ayta gia kapoio logo synhQws ginovtai se meso-bdomades agwvistikes, se avaBlhQevta paixvidia.

Isws ayth h Deytera va exei tetoia myrwdia.

gatti said...

@Nick Triantos: Τώρα που το λες... Πράγματι ισχύει αυτό! Μπορεί να είναι οι αναβολές, μπορεί να είναι η επικείμενη διακοπή που για μερικούς αρχίζει πριν την ...ώρα της.

Ας ελπίσουμε να εξαντλήθηκαν τα κόντρα στη λογική αποτελέσματα στο ματς της Τρίπολης, ή έστω να εξαντληθούν στην Ξάνθη (αν και εκεί δεν υπάρχει αποτέλεσμα κόντρα στη λογική, όλα μέσα είναι) και στην Τούμπα (αν και συναισθηματικά θέλω μόνο νίκη του ΠΑΟΚ).

Δεν θέλω ούτε να σκέφτομαι το ενδεχόμενο να πάθουμε εμείς τέτοια ζημιά...

pensierix said...

Η ενδεχόμενη μη χρησιμοποίηση του Σισέ ίσως (λέω ίσως, δεν παίρνω και όρκο) να έχει να κάνει και με το οικογενειακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Γάλλος. Κατά τα άλλα, μάλλον ο Τεντάς πάει στη γνωστή συνταγή αρχικά και μετά βλέποντας και κάνοντας...Οι δηλώσεις του, πάντως, τύπου "ο νικητής έχει πάντα δίκιο" φανερώνουν ότι έχει καταλάβει που βρίσκεται και είναι σαν να μας λέει: "Με βάση το αποτέλεσμα δεν με κρίνετε; Ε, πάρτε τρία αμυντικά χαφ να ησυχάσετε κι εσείς κι εγώ...". Κοινώς, πάμε να τον κάνουμε σαν τα μούτρα μας...(μάλλον "σας", γιατί,αντικειμενικά,e εγώ είμαι ιδιαίτερα εμφανίσημος).

:bbbbbbbb

eforas said...

Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, ο Αστέρας θεωρείτο από τα μεγάλα φαβορί για υποβιβασμό. Και τότε διαφωνούσα, γιατί μου ακουγόταν πολύ χοντρό, όπως αποδείχτηκε, αλλά όχι ξαφνικά και φαβορί απέναντι στον Εργοτέλη. Μη ξεχνάμε ότι ξεκίνησε πρώτη φορά ο Βερπακόφσκις, που μέτρησε δύο τεμάχια νωρίς-νωρίς, και με τη νίκη αυτή έπιασε τον Αστέρα στην 3η (ολογράφως: Τρίτη) θέση του πρωταθλήματος (ο θεός να το κάνει). Άντε, με τη νίκη!

gatti said...

@pensierix: Nαι, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μη τον χρησιμοποιήσει τον Γάλλο για τον συγκεκριμένο λόγο που αναφέρεις. Οπως επίσης "να έπαθε και να έμαθε" κι έτσι να προτιμά να βαδίζει στα σίγουρα (αποτέλεσμα), χωρίς να νοιάζεται για το θέαμα.

Αν το καταφέραμε κι αυτό, μπράβο μας!

Πάντως, θα είναι μεγάλο ξενέρωμα, γιατί ο κόσμος που θα πάει σήμερα θα θέλει να δει και λίγη μπαλίτσα. Ασε που στη συγκεκριμένη 11άδα που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει υπάρχουν κάποιοι πολύ κουρασμένοι παίκτες και δεν ξέρεις πώς μπορεί να βγει αυτή η κούραση...

ΥΓ. Το "αντικειμενικά" δεν ισχύει όταν κρίνουμε τον εαυτό μας! :pppppppp

gatti said...

@eforas: E, κάπου θα την πατούσε ο Αστέρας. Δεν μπορεί να πήγαινε τρένο μέχρι το τέλος.

Ευτυχώς που όταν παίξαμε εμείς με τον Εργοτέλειο δεν είχε ακόμα μπει για τα καλά στην ομάδα ο Βερπακόφσκις!

Με τη νίκη! :))))