Monday, October 26, 2009

Περί ευφυΐας


O Πορτογάλος νομπελίστας Ζοζέ Σαραμάγκου έχει γράψει μια σειρά βιβλίων πάνω στην ίδια συνταγή όπου πραγματεύεται καθημερινές καταστάσεις που μπορούν να προκύψουν σε μια πόλη ή μια χώρα από ένα ξαφνικό γεγονός.

Στο Περί Τυφλότητας, ασχολείται με τα κοινωνικά προβλήματα που προκύπτουν όταν ξαφνικά τυφλώνεται σταδιακά σχεδόν όλος ο πληθυσμός μιας πόλης.

Στο Περί Φωτίσεως, ασχολείται με το πολιτικό αδιέξοδο που προκύπτει όταν το 70% του λαού μιας χώρας αποφασίζει να αναδείξει σε πρώτη δύναμη το λευκό.

Στο Περί Θανάτου, ασχολείται με την απόγνωση που ακολουθεί την αρχική ευφορία της ...απεργίας του θανάτου, από νοσοκομεία, νεκροθάφτες, ασφαλιστικές εταιρίες, γηροκομεία, ακόμα και οικογένειες.

Σκέφτομαι πως αν ο Σαραμάγκου έγραφε ένα βιβλίο Περί ευφυΐας και το επικέντρωνε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού θα μπορούσαν να εξαχθούν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα.

Εστω δηλαδή ότι ξαφνικά, κατά έναν περίεργο τρόπο όλοι οι οπαδοί του "τριφυλλιού" αποκτούσαν δείκτη νοημοσύνης πάνω από 140.

Τι θα μπορούσε να συμβεί τότε;
Προφανώς θα σταματούσαν...

* να διαβάζουν οπαδικές και "αντικειμενικές" εφημερίδες (ή έστω να τις διαβάζουν χωρίς να "φιλτράρουν" αυτά που διαβάζουν)

* να ακούν ραδιοφωνικούς σταθμούς και να βλέπουν αθλητικές συζητήσεις σε τηλεοπτικές εκπομπές (ή έστω να ακούν και να βλέπουν χωρίς να "φιλτράρουν" αυτά που τους προσφέρονται).

* να δίνουν βάση στις δηλώσεις του Δομάζου, καθώς και του κάθε γκρινιάρη, κακιασμένου παλαίμαχου που φωνάζει επειδή είναι έξω από τα κόλπα, ή απλώς φωνάζει για να φωνάζει.

* να επηρεάζονται από τον Γκοτζίλα και τη σαπιοφυλλάδα του που ξεθάβει ανά τακτά χρονικά διαστήματα ποδοσφαιριστές που έφυγαν από την ομάδα και βγάζουν την πίκρα ή τη χολή τους επειδή δεν τους ήθελε ο καινούργιος προπονητής.

* να αποδοκιμάζουν τον προπονητή όταν κάνει αλλαγή τον Νίνη, γιατί διάολε, ακόμα κι αν δεν ήξεραν ότι ο μικρός είναι άρρωστος, θα μπορούσαν τουλάχιστον χάρη στην ευφυΐα τους να αντιληφθούν πως ο προπονητής που περνάει ώρες με τους παίκτες, τους βλέπει στις προπονήσεις, βιοπορίζεται από το ποδόσφαιρο και δεν το έχει ως χόμπι, κάτι παραπάνω από αυτούς θα ξέρει (και αντίστοιχα πως αν δεν του βγει η αλλαγή δεν θα είναι επειδή είναι "μυρουδιάς" αλλά επειδή ο καθένας έχει το δικαίωμα σε μια λανθασμένη εκτίμηση, πολύ δε περισσότερο όταν αυτή γίνεται υπό την πίεση που τόσο καιρό ασκούν οι οπαδοί και τα ΜΜΕ σ΄ αυτή την ομάδα).



Και θα μπορούσαν:

* να αντιληφθούν πως ο Κώστας Κατσουράνης μπορεί να έχει την "ταμπέλα" του αμυντικού χαφ, αλλά στον Παναθηναϊκό κάθε άλλο παρά αγωνίζεται ως τέτοιος (άρα η ομάδα δεν παίζει "σώνει και καλά" με δύο αμυντικούς χαφ ακόμα και στα εύκολα ματς), αφού ο Τεν Κάτε του έχει δώσει έναν νέο ρόλο, περισσότερο επιθετικό στην ομάδα, ο οποίος μάλιστα λειτουργεί άριστα. Και απόδειξη αυτού είναι τα έξι γκολ (πολλά από αυτά "χρυσοί" βαθμοί) που έχει βάλει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και τον έχουν φέρει στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ.

* να νοιώσουν πως με την συνεχιζόμενη γκρίνια το μόνο που μπορούν να καταφέρουν είναι να σφίγγουν ολοένα και περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό παικτών, προπονητή, προπονητικού τιμ και διοίκησης.

* να συνειδητοποιήσουν το παιχνίδι των ΜΜΕ που κάθε νίκη του Παναθηναϊκού την βαφτίζουν "νίκη με την ψυχή στο στόμα", ενώ κάθε νίκη του γαύρου, ακόμα κι αν είναι με την ψυχή στο στόμα την βαφτίζουν "νίκη ψυχής" και να μην γίνονται πιόνι τους.

* να συμβιβαστούν με την ιδέα πως φέτος ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ να μην δουν το θέαμα που προσδοκούν βάσει του ποιοτικού ρόστερ που διαθέτει η ομάδα, επειδή αυτό που προέχει είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος πάση θυσία, οπότε πολλές φορές το θέαμα θα θυσιαστεί προς όφελος της ουσίας. Δύσκολα μια ομάδα που έχει πολλά χρόνια να πάρει τίτλο παίζει σπουδαία μπάλα την πρώτη χρονιά που το ξανακερδίζει. Αυτό μπορεί να το επιτύχει στα επόμενα χρόνια (καθώς διαθέτει το ανάλογο ρόστερ) όταν θα έχει φύγει το άγχος.

***

Τώρα που το ξανασκέφτομαι... Ε, δεν χρειάζεται να έχεις υψηλό δείκτη νοημοσύνης για να αντιληφθείς όλα τα παραπάνω. Χρειάζεται απλά να βάλεις το μυαλό που διαθέτεις να δουλέψει και να μη το αφήσεις να ατροφήσει, μασώντας το σανό που σου προσφέρουν τόσο καιρό όλοι αυτοί που έχουν όφελος από τη γκρίνια και τη διχόνοια.


Scratch: Και ΝΑΙ! Γουστάρω Κατσουράνη γιατί παραμένει συνεπής σ΄ αυτά που δηλώνει και δεν είναι κωλοτούμπας. "Οποιος δεν αντιλαμβάνεται ότι ο περυσινός πρωταθλητής έχει προβάδισμα, τι να πω, εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι". Κι εγώ έτσι το αντιλαμβάνομαι Κατσούρ μου. Είναι το αντίστοιχο του μπάσκετ.

Scratch 1: Χρόνια πολλά στους Δημήτρηδες της ομάδας, την ψυχάρα του ποδοσφαίρου, τον Μήτσο τον Σαλπιγγίδη και το διαμάντι μας του μπάσκετ, τον Μήτσο τον Διαμαντίδη.

Scratch 2: Επέστρεψα (ελπίζω...).

46 comments:

Γιώργος Τ. said...

Εύχομαι να επιστρέψεις για τα καλά, με όσα σε κράτησαν μακριά να έχουν λυθεί στο σύνολό τους!
Μέχρι να διαβάσω το "συμπέρασμά" σου, ήξερα τι θα έγραφα.. Ό,τι χωρίς να θεωρώ τον εαυτό μου genius, σύμφωνα με το post σου είμαι κι εγώ ένας ευφυής φίλαθλος! Όπως καταλαβαίνεις, είμαι απόλυτα σύμφωνος μαζί σου! Και το καλό είναι ότι πολλοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού είναι "ευφυείς" και υγιείς φίλαθλοι που δεν καταπίνουν το δηλητήριο που πολλοί προσπαθούν να τους ταϊσουν..
Καλημέρα, καλή εβδομάδα και χρόνια πολλά σε όλους Δημήτρηδες!!!

*Forza ΓΣΠάρα!!! Επιστρέψαμε για τα καλά!!!!!

paoad said...

γρρρρρρρρρ!!! επέστρεψες με άγριες διαθέσεις.

koutavaki said...

Πολύ πολύ σωστά όλα αυτά.Λοιπόν δε μου το βγάζεις από το μυαλό ότι όλα αυτά συμβαίνουν γιατί κάποιοι θέλουν να διώξουν τον Τεν Κάτε.Εννοώ κάποιοι από τα μεγάλα κεφάλια(όχι τα κάτω!!!).Δε μπορεί οι οργανωμένοι να είναι τόσο ηλίθιοι από μόνοι τους και να μη θέλουν να πάρουμε πρωτάθλημα.Χώρια που όπως έμαθα,γιατί κι εγώ έλειπα αυτή την εβδομάδα,βγήκε και ο Δομάζος από το παχνί του.Και ποιος θα ήθελε,αλλά και θα είχε τη δύναμη, να κάνει κακό στην ομάδα γιατί ίσως θεωρείται ανεπιθύμητος σε αυτή?Ή γιατί η ομάδα λειτουργεί καλύτερα χωρίς αυτόν?Παρ' όλο που όπως γράφω φαίνεται ότι μιλάω για το Τζίγγερ,δε μιλάω μόνο για αυτόν.Θέλω να πω δηλαδή πως ίσως τις ευθύνες δεν πρέπει να τις ψάξουμε στους οργανωμένους,αλλά σε αυτούς που τους οργανώνουν.Αλλά πιστεύω πως φέτος η ομάδα μας αποτελείται από ένα σύνολο μεγάλων προσωπικοτήτων,που δεν επηρεάζεται από τέτοιες αηδίες.
Υ.Γ.1:Ο Κατσουράνης μια χαρά τα είπε και να είσαι σίγουρη ότι θα τον προσκυνάνε στο τέλος της χρονιάς.
Υ.Γ.2:Αν μιλάμε εμείς για ψυχολογία τι να πει και η ΑΕΚ?Όπου μπορεί να γίνονται λάθη αγωνιστικά,αλλά υπάρχουν και ένα σωρό προβλήματα "επιβίωσης" της ομάδας.
Υ.Γ.3:Χρόνια πολλά στους Μητσάρες μας και σε όσους γιορτάζουν!

scarface said...

Σωστός και έξυπνος ο προβληματισμός σου , περί ευφυϊας για τους οπαδούς της ομάδας μας.

Το ίδιο γίνεται σε όλες τις ομάδες όμως, άρα από την ίδια βάση ξεκινάμε.

Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μπορέσει η διοίκηση να προστατέψει την ομάδα από τους Γκότζους και τους Δομάζους.

Και αυτό γίνεται με έλεγχο των ΜΜΕ που για την ώρα τον έχει άλλος.

pensierix said...

Κι ένα βιβλίο "Περί εξάρτησης", όταν τα ποστάκια της gatti δεν έρχονται, δεν θα ήταν άσχημη ιδέα!
:))))

Στα του πολυαναμενόμενου ποστ, θα...πρωτοτυπήσω και θα συμφωνήσω μαζί σου απόλυτα!

Ολα τα λεφτά το προγραμματισμένο ξέσπασμα του Τεν Κάτε, εκτονώθηκα κι εγώ ακούγοντας τον Ολλανδό να χώνει γιατί αυτή η μιζέρια και κακομοιριά δεν αντέχεται! Το αστείο της υπόθεσης είναι ότι έχουν εστιάσει στο Ντέρμπυ (με τη συνέντευξη στον Ν'Ντόυ) ενώ ο Τεντάς μιλούσε για την γενικότερη αντιμετώπιση που έχει ο ίδιος και η ομάδα από τους ΑΡΔ. Δεν του έχει αναγνωριστεί σχεδόν τίποτα, όταν η ομάδα κερδίζει το κάνει λόγω της κλάσης ορισμένων παικτών (το ότι πχ ο Κατσούρ παίζει εκεί που παίζει μη δινοντας σημείο αναφοράς στην αντίπαλη άμυνα με αποτέλεσμα να σκοράρει συνεχώς δεν έχει να κάνει ΚΑΙ με οδηγίες Τεν Κάτε) και όταν χάνει ή έρθει ισόπαλη ο Τεντάς έχει κάνει εγκλήματα. Ενδεικτικό της ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑΣ της πλειονότητας των ΑΡΔ το ότι περίμεναν της δηλώσεις του πιτσιρικά Νίνη περί ίωσης, κόπωσης για να βρουν ελαφρυντικά στην κίνηση του προπονητή να τον αλλάξει. Είναι τόσο δύσκολο να δει κανείς ότι ο Νίνης ΔΕΝ έχει μάθει ακόμα να κάνει σωστή διαχείριση δυνάμεων και από ένα σημείο και μετά ξεφουσκώνει; Αν δηλαδή δεν ήταν κρυωμένος, το να τον αλλάξει με τον Λέτο φρεσκάροντας την ομάδα θα ήταν ποδοσφαιρικά παράλογο; Είμαι πεπεισμένος ότι πέρα από την επικοινωνιακή αδυναμία του ΠΑΟ, την εσωτερική αντιπολίτευση κτλ οι ΑΡΔ πρέπει να έχουν μεγάλο κόμπλεξ με τον Ολλανδό τύπου "νομίζει ότι είμαστε Μπανανία όσον αφορά στο ποδόσφαιρο" και γι'αυτό τον αντιμετωπίζουν τόσο εχθρικά.

ΥΓ
Το δεύτερο γκολ ήταν δουλεμένο στην προπόνηση ή κι αυτό ήταν προϊόν μιας αδούλευτης ομάδας που έχει παίκτες κλάσης;

YΓ1
Koutavaki, οι οργανωμένοι ίσως να είναι οι μόνοι που στηρίζουν τον Τεν Κάτε και τον πάνε με χίλια.

Alexandros said...

Στη χώρα μας, το θυμικό πάντα υπερισχύει της λογικής. Χαρακτηριστικό του λαού μας, από τα πλέον βασικά. Από εκεί εκπορεύονται πολλά.

coachp said...

Τα γράφειες και προσεγγίζεις σωστά τα πράγματα... Αλλά το ξέρεις πως είναι τεράστιο το θέμα...

Εν τω μεταξύ, ο Τεν Κάτε χτες, στάθηκε πολύ τυχερός. Γιατι, αν άκουσε γιούχα στην αλλαγή του Νίνη που κουράστηκε (κι ας ηταν ο καλύτερος παίκτης), σκέψου τι θα γίνονταν στη δεύτερη αλλαγή...

Ειχε προγραμματίσει να βάλειμ Σιμάο αντι Σισέ, και ευτυχώς για τον ιδιο τραυματιστηκε ο Ζιλμπερτο. Αυτο, όντως θα ηταν λάθος. Και ξέρεις, αν τα ακους για τα ελάχιστα, σκέψου τι θα γίνονταν στα σοβαρά...

pensierix said...

@coachp

Αντιθέτως, με εμφανώς κουρασμένη την ομάδα στο τέλος(το ότι προερχόταν από ματς Πέμπτη βράδυ πολλοί το περνάνε στο ντούκου ενώ διαβάζουμε ότι ο γάβρος νίκησε και την κούραση πέρα από τον Εργοτέλη) και με λίγο χρόνο να απομένει, δεν ήταν καθόλου παράλογο που ήθελε να βάλει τον Σιμάο στη θέση του Σισέ για να τονώσει το κέντρο που ούτε μάρκαρε ούτε κράταγε μπάλα...Φυσικά, μια τέτοια κίνηση θα συνοδευόταν από σχόλια τύπου "ο Τεν Κάτε φοβήθηκε τον ΠΑΟΚ", "ο Ολλανδός μικραίνει τον ΠΑΟ με τέτοιες αλλαγές" κτλ κτλ. Δεν πιστεύω φυσικά ότι για να κρατήσεις ένα σκορ πρέπει απαραίτητα να βγάλεις τον επιθετικό σου που πχ μπορεί να απασχολεί παίκτες, αλλά δεν θα ήταν και έγκλημα ή άνευ λογικής η κίνηση αυτή...

koutavaki said...

@ pensierix
Αυτό λέω κι εγώ.Άρα συμφωνούμε ότι τα γιούχα,όπως και την προηγούμενη φορά που το σχολιάζαμε,από αλλού πηγάζουν.Και όταν λέω ότι κάποιος επηρεάζει τους οργανωμένους,εννοώ αυτή τη μερίδα των ηλιθίων που κάνει τα επεισόδια και πολλές φορές έχει δείξει ότι ποσώς την ενδιαφέρει αν πάει καλά η ομάδα ή όχι.Δεν ξέρω αν γίνομαι κατανοητή,αν και νομίζω πάνω κάτω τα ίδια λέμε:))))

houli_v said...

οπουδήποτε και να διάβαζα την υπόθεση ότι ο Σαραμάγκου θα έγραφε βιβλίο για τον Παναθηναϊκό το πρώτο που θα μου έρχονταν στο νου θα ήταν εσύ ...

Καλή βδομάδα κορίτσι :)

Elpis Cameraman said...

Που χαθηκες;
Αντε καλη συνεχεια!
Με νικες!

El Loco said...

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΥΤΑΒΑΚΙ,ΣΟΡΥ ΑΛΛΑ ΘΑ ΔΙΑΦΩΝΗΣΩ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ.ΟΙ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ ΕΝΕΡΓΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ.ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΤΑ ΓΙΟΥΧΑ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΥΡΑ 14 ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ...
http://www.greenvoice13.blogspot.com/

eforas said...

Welcome back! Είχα αρχίσει να απογοητεύομαι! Όσο για τον Παναθηναϊκό, εννοείται ότι με κάλυψες απόλυτα! Πάμε γερά! Αγνοήστε την προπαγάνδα!

pensierix said...
This comment has been removed by the author.
pensierix said...

@koutavaki

Συμφωνούμε, ξεκαθαρίζοντας φυσικά ότι άλλο πράγμα οι "οργανωμένοι" και άλλο οι κοινοί εγκληματίες που κάνουν επεισόδια, οργανώνουν συναντήσεις θανάτου κτλ κτλ..

gatti said...

@Γιώργος Τ. Κι εγώ το εύχομαι να επιστρέψω για τα καλά! :)))

Eυτυχώς έχουμε πολλούς ευφυείς και υγιείς φιλάθλους που μπορούν να ξεχωρίσουν την καλόπιστη κριτική και ανάλυση από την κακόπιστη. Ομως, δυστυχώς είναι οι άλλοι, αυτοί που δηλητηριάζονται από αυτά που διαβάζουν και ακούνε, που κάνουν τη ζημιά στην ομάδα.

Πολλές φορές μάλιστα άθελά τους. Γιατί υπάρχουν πολλοί φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, συνήθως μεγαλύτερης ηλικίας που δεν πολυασχολούνται πια, σαν τον πατέρα μου, για παράδειγμα, που βλέπει απλώς τα παιχνίδια της ομάδας, στενοχωριέται όταν δεν παίζει ωραίο ποδόσφαιρο, ακούει τους σπορτκάστερς και τους αναλυτές στην τηλεόραση και διαμορφώνει μια στρεβλή εικόνα της κατάστασης. Και μετά τρέχω εγώ να του εξηγήσω τι γίνεται...

ΥΓ. Φόρτσα Πιτσούνι! Επιστρέψαμε για να μείνουμε!!!! :))))

gatti said...

@paoad: Mπα... μια χαρά ήρεμη είμαι! ;pppp

gatti said...

@koutavaki: Mα είναι γνωστό πως κάποιοι θέλουν να διώξουν τον Τεν Κάτε. Και βέβαια ούτε εγώ εννοώ τον Τζίγγερ (μόνο). Δεν ξέρω, αλλά κάποιες φορές έχω την αίσθηση ότι οι πολυμετοχικοί σχεδόν στενοχωριούνται όταν κερδίζουμε...

ΥΓ. Βγήκε ο Δομάζος από το παχνί του; Χαχαχα! Τέλειο!!! ;)))))

gatti said...

@scarface: Eίναι σίγουρο ότι ξεκινάμε από την ίδια βάση; Από την στιγμή που κάθε ομάδα έχει διαφορετικές φιλοδοξίες, άρα βάζει σε διαφορετικό σημείο τον πήχη, δεν ξέρω κατά πόσο ξεκινάμε από την ίδια βάση όλοι.

Πώς να προστατέψει η διοίκηση την ομάδα από τους Γκότζους και τους Δομάζους; Δεν μπορεί να τους φιμώσει! Δεν θα ήταν και σωστό, αν πιστεύουμε στην δημοκρατία.

Ούτε και να ελέγξει τα ΜΜΕ μπορεί. Γιατί η διοίκηση ουσιαστικά είναι μόνο ο Πατέρας. Και τον έλεγχο σε κάποια από τα ΜΜΕ, τον έχει άλλο τμήμα των πολυμετοχικών (βλέπεις, εγώ θεωρώ μεγαλύτερο πρόβλημα τον "εσωτερικό" πόλεμο).

Ο καθένας μόνος του ό,τι κάνει. Αυτό που χρειάζεται είναι να μην επιτρέπουμε σε κανέναν να μας χειραγωγεί.

gatti said...

@pensierix: Θα συμφωνήσεις μαζί μου; Ελα! Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό! :)))))))))


Kι εγώ το χάρηκα το ξέσπασμα του τεντά. Και η πλάκα είναι ότι μου άρεσε όλο το σκηνικό. Και το περιεχόμενο όσων είπε. Και ο ίδιος να μιλάει σε μια γλώσσα που τον έχω ακούσει σπάνια να μιλάει. Και ο ελλειπτικός τρόπος που μετέφραζε ο Αναστασίου με το ανάλογο σοβαρό ύφος. Ολα ήταν μια ομορφιά!!!

Ε ναι, στον Γκοτζίλα θα εστίαζαν, οι ίδιοι θα προσπαθήσουν να σώσουν το τομάρι τους. Οταν κερδίζει ο γαύρος, είναι άριστος διαχειριστής ο Ζίκο, όταν κερδίζει ο Παναθηναϊκός οφείλεται στην κλάση των παικτών.

Μερικοί δε, όπως ο Σαρέσκος είναι αμετανόητοι και παρά τις δηλώσεις του Νίνη συνεχίζουν στο ίδιο βιολί, υποστηρίζοντας ότι ο μικρός είπε ψέμματα ότι είναι άρρωστος για να καλύψει τον προπονητή του. Λες και θα ήταν έγκλημα να βγει ο
Νίνης ακόμα κι αν δεν ήταν άρρωστος. Δηλαδή ποιον θα έβγαζε; Τον Καραγκούνη που είναι ό,τι πρέπει για τέτοια ματς; Τον Κατσουράνη που σου κάνει γκολ από το πουθενά; ΄Η τον Σαλπιγγίδη που είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος να κάνει τη ζημιά; Ισως βέβαια να έπρεπε να βγάλει τον άμπαλο τον Ζιλμπέρτο (νωρίτερα).

Νομίζω ότι ισχύει σε μεγάλο βαθμό αυτό που λες για το κόμπλεξ των ΑΡΔ απέναντι στον Τεν Κάτε. Τους ενοχλεί που είναι προϊόν προηγμένης ποδοσφαιρικής σχολής. Συνήθης πρακτική στην καθημερινότητά μας, όταν κάποιος δεν μπορεί να φτάσει κάτι, να επιχειρεί να το απαξιώσει...

ΥΓ. Αδιάβαστο σε βρίσκω! Αφού είπαμε! Ο,τι καλό στην ομάδα είναι αποτέλεσμα έμπνευσης και ποδοσφαιρικής ικανότητας των παικτών. Μόνο τα άσχημα είναι έργο τεντά! :)))

gatti said...

@Alexandros: Ετσι είναι Αλέξανδρε. Βασικό χαρακτηριστικό μας που δύσκολα αλλάζει. Αλλά δεν γίνεται να το συνηθίσουμε. Πρέπει να προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε επιτέλους όσο δύσκολο κι αν είναι!

gatti said...

@coachp: Eδώ που τα λέμε ο Σισέ δεν ήταν καλός χθες. Σε εκείνη τη φάση με τον Σάλπι που βγήκε πολύ πλάγια με εκνεύρισε αφάνταστα που δεν προωθήθηκε για να του δώσει ένα στήριγμα. Ευτυχώς "εξιλεώθηκε" με την εκπληκτική ασίστ.

gatti said...

@houli_v: Φαντάζεσαι να έγραφε βιβλίο ο Σαραμάγκου για τον Παναθηναϊκό; Θα του ζητούσα "ρόλο"! :)))

Kαλή εβδομάδα houli μου!!!

gatti said...

@Elpis Cameraman: Xάθηκα και ...ξαναβρέθηκα (ελπίζω)...

Πάντα νίκες!!!

Να περνάς καλά! :))))

gatti said...

@El Loco: Kαλώς τον!!! Είναι γεγονός ότι οι οργανωμένοι τον στηρίζουν τον Τεν Κάτε. Από αλλού άρχισαν τα ...όργανα!

gatti said...

@eforas: Eυχαριστώ! Εγώ να δεις πόσο είχα αρχίσει να απογοητεύομαι!!!

Ετσι! Αγνοήστε την προπαγάνδα!!!

:)))

KitsosMitsos said...

Μια χαρά επιστροφή :-)
Την καλησπέρα μου

gatti said...

@KitsosMitsos: Καλησπέρα!

Καλώς σας (ξανα)βρίσκω! :)))

squarelogic said...

Welcome back φιλτάτη!
Μας άφησες διχως το..ναρκωτικό μας!
Περί ευφυίας,αλλά και περί απρονοησίας..να θες να ζήσεις..τον Μυθο σου στην Ελλάδα,λοιπόν και εγώ εδώ:

http://www.gatezero.gr/2009/10/gazzo.html

'Απαντες καλοδεχούμενοι!

koutavaki said...

@ El Loco
Καλησπέρα και σε σένα!Δεν εννοώ αυτούς της θύρας 13.Δεν εκφράστηκα σωστά.Άρα εγώ σόρι.Ήθελα να πω ότι οι οργανωμένοι δε μπορεί να μη θέλουν να πάρουμε πρωτάθλημα και οι χούλιγκαν δε μπορεί να δρουν τόσο ελεύθερα και άνετα από μόνοι τους.Αλλά από ότι βλέπω (γιατί τώρα το συνειδητοποίησα,είμαι λίγο πτώμα σήμερα) στο πρώτο σχόλιό μου τα έκανα λίγο "ανακατεμένος ο ερχόμενος".Θα προσπαθήσω να μην ξαναγράψω αν δεν έχω πιεί όλο τον πρώτο καφέ της μέρας:))))

paoad said...

κουιζ.

Ποιός παίκτης της Πανάθας σκόραρε μια φορα και έστειλε τη μπάλα άλλες 2 φορές στο δοκάρι, σε ντέρμπι με τον ακατανόμαστο;

εύκολο

paoad said...

Κ επειδή δεν έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, θα προτείνω και 2 ταινίες.

1)C.R.A.Z.Y- απο τις αγαπημένες μου!! Φοβερό soundtrack, εξαιρετική σκηνοθεσία.

2)Tais-toi, αρκετά καλή κωμωδία με Jean Reno και Gerard Depardieu σε μεγάλα κέφια.

The Bgt said...

(-:

zouk said...

Ακομα και οταν δεν γραφω σε παρακολουθω.Ελπιζω να ειναι ολα καλα και να συνεχισεις να ποσταρεις συχνα.
Περιττο να πω οτι συμφωνω με το ποστ σε ολα.
Ας αφησουν την ομαδα ησυχη επιτελους.Δεν ειχα παει γηπεδο και ξενερωσα απο τον καναπε με την γιουχα οταν βγηκε ο Νινης.

Εκτος κυπελου ο Ολυμπιακος.Καλο ειναι τωρα αυτο η κακο?Πραγματικα δεν ξερω.

pensierix said...

@zouk

Μάλλον ο γάβρος σε βγάζει από τη δύσκολη θέση αφού πολύ πιθανόν να κάνει ένσταση(μακάρι!!!!) και στο κύπελλο...Γουστάρω να ακούσω πάλι το κήρυγμα περί νομιμότητας από γαύρους ΑΡΔ, θα έχουν πλάκα...Θα γελάσουμε κι απόψε!

:)))))

paoad said...

γουστάρω ένσταση... με χίλια! Παμε ρε Ολυμπιακάρα.

abalos said...

Ελα ρε gatti που γκρινιαζει ο Δομαζος! ! !

Welcome back (4 good:)

Καλησπερα σε ολους.

gatti said...

@squarelogic: Σε ευχαριστώ "τετραγωνισμένε" μου!

Η ανάλυσή σου στο gatezero είναι εξαιρετική! Ε-Ξ-Α-Ι-Ρ-Ε-Τ-Ι-Κ-Η!

Δυστυχώς όμως είναι σαν διαμάντι στη λάσπη, έτσι όπως το έχουν καταντήσει εκείνο το blog...

gatti said...

@paoad: Τελικά δεν είναι εύκολο το κουίζ. Δεν το βρήκα :((

Eνδιαφέρουσες οι κινηματογραφικές προτάσεις σου!

Πεθαίνω για Jean Reno!!!

gatti said...

@The Bgt: Ε;

gatti said...

@zouk: Σε ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ να ξαναβρώ τους ρυθμούς μου!

Κι εγώ ξενέρωσα με τη γιούχα. Ελπίζω να βάλουν επιτέλους μυαλό.

Κακό είναι, κακό! Γι΄ αυτό ελπίζω να κάνει την ένσταση!

gatti said...

@pensierix, paoad: Μάλλον αύριο θα γελάσουμε... ;))))

gatti said...

@αμπαλος: Eλα ντε! Ακου γκρινιάρης ο "στρατηγός"! Τι πάω κι εγώ και γράφω ώρες ώρες!

Καλώς σε (ξανα)βρίσκω!

:))))

paoad said...

το κουίζ είναι λάθος.

gatti said...

@paoad: Τσ, τσ, τςςςς!

paoad said...

άσε ξενέρωσα. Μα καλά, απο πού κ ως που φορούσε η βέρντερ κόκκινες φανέλες σε εκτός έδρας αγώνα.