Sunday, January 17, 2010

Καβάλα παν στο +7, Καβάλα παν για τίτλο...


Δεν το περίμενα, το ομολογώ. Το είχε "δέσει" από χίλιες μπάντες το ματσάκι ο γαύρος...

* Ο Ντομπρασίνοβιτς είχε αποβληθεί στο παιχνίδι κυπέλλου και δεν έπαιζε

* Ο Σουβλακιακός - το γαυροπαράρτημα ντε... - είχε βγάλει την πίστη της Καβάλας στο κύπελλο μεσοβδόμαδα και για να τον αποκλείσει έπαιξε παράταση και πέναλτι, άρα ήταν κουρασμένη

* Ο Μάκης είχε δώσει εισιτήρια και 7.000 γαύροι ανέβηκαν στην Καβάλα.

* Ο ...αρχηγός αποστολής του γαύρου ήτανε ο θελωναβγαλωαποπανωμουτηρετσινιατουβαζελου Τάσος Κάκος που μέχρι σήμερα ο ακατονόμαστος μαζί του είχε τρεις στις τρεις νίκες.

Ολα τα είχα υπολογίσει. Ακόμα και τα επεισόδια που θα έκαναν κάποιοι κάφροι για να πουλήσουν τρομοκρατία και να δείξουν ότι το ματσάκι δεν γίνεται στο "Ανθή Καραγιάννη" αλλά στο τηγάνι. Ακόμα και τις παπαριές που θα κάνει ο Ζίκο στο παιχνίδι, αν και σ΄ αυτές δεν πολυέδινα σημασία γιατί ήξερα ότι έτσι κι αλλιώς γραμμένο τον έχουνε οι ίδιοι οι παίκτες του.

Αυτό που δεν είχα υπολογίσει είναι πόσο ψοφίμια θα παρουσιάζονταν οι γαύροι. Οτι θα είχανε τέτοιο μαύρο χάλι αγωνιστικά και θα παίζανε τόσο άψυχα. Κι επίσης ότι θα ήτανε τόσο χασογκόλης ο Αγγλος φοιτητής. Γιατί το γκολ που έχασε μέχρι και η γάτα μου το έστελνε στα δίχτυα.


Και τώρα το "χηνάρι" έγραψε. Και λογικά ένας ψιλοχαμός θα γίνει ("ψιλο", επειδή έπεται το ματς με τον ΠΑΟΚ οπότε η ανασύνταξη θα γίνει γρήγορα) μετά τις δηλώσεις του Ζίκο(υ). Που πετάει το μπαλάκι στον Χόχο και τον αφήνει αυτόν να βγάλει το φίδι από την τρύπα. Οσο όμως διατεθειμένοι είστε εσείς να βγάλετε το φίδι από την τρύπα, άλλο τόσο τον κόβω διατεθειμένο τον θείο. Και καθώς εκτός από τον θείο ο Ζίκο τα έχωσε και στους παίκτες που και καλά άλλα τους είπε να κάνουν και άλλα έκαναν, το βλέπω να έχουμε νέες ομορφιές στο Ρέντη.

Κι άμα γίνει κανα αστείο και κατεβεί ο ΠΑΟΚ στο τηγάνι και κάνει καμιά ζημιά την Κυριακή, εκεί να δεις τι έχει να γίνει! Θα αναβιώσουν τα λαϊκά δικαστήρια και οι κορνέδες.

Ε, δεν θα κλάψω κιόλας εννοείται που δεν κατάφερε να κερδίσει ο γαύρος στην Καβάλα. Ούτε που έμεινε ο Αντωνάκης χωρίς δώρο στη γιορτή του. Ετσι πάνε αυτά τα πράγματα. Η ζωή έχει τα πάνω της έχει και τα κάτω της.

Τώρα θα μου πεις... Μήπως βιάζεσαι; Και τι έγινε που έμεινε στο χηνάρι ο γαύρος με τους Αργοναύτες; Εσύ ξεχνάς πού πας την Κυριακή; Ξεχνάς ότι έχεις να αντιμετωπίσεις τα αρειανά που είναι και στα πάνω τους και μέσα σε ενάμισι μήνα παίζεις όλο το πρωτάθλημα;

Αν τα βάλεις κάτω δηλαδή θα σε πιάσει ζαλάδα: Aρης (εκτός), ΑΕΚ (εντός), Λάρισα (εκτός), Καβάλα (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Πανιώνιος (εκτός). Και ενδιάμεσα θα παίξεις και με τη Ρωμαία. Δρόμος στρωμένος με αγγούρια. Και μάλιστα συνεχόμενα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το "χηνάρι" με την Καβάλα μπορεί να γυρίσει μπούμερανγκ και για το θέμα του στόπερ. Γιατί έτσι και κέρδιζε ο γαύρος μπορεί ο φόβος να έκανε τους πολυμετοχικούς να βάλουν το χέρι στην τσέπη Ενώ τώρα με την ασφάλεια του +7 βλέπω να φοβούνται να το βάλουν μπας και τους φάει κανα καβούρι.

Σοβαροί όμως να είμαστε έτσι; Οπως τους κόβεις εσύ τόσο καιρό τώρα τους πολυμετοχικούς, πώς την βλέπεις την κατάσταση; Οτι περιμένανε το ματς με την Καβάλα για να αποφασίσουνε αν θα πάρουνε στόπερ ή όχι; Αφού δεν υπάρχει χρήμα. Αφού το χέρι το βάζουν μεν στην τσέπη αλλά πιάνουν το παπούτσι! Πα να πει δεν υπάρχουνε γκαφρα. Γι΄ αυτό δεν παίρνουν παίκτη και όχι επειδή αποκτήσαμε - και καλά - μια διαφορά ασφαλείας.

Αν πάντως υπάρχει έστω και μια περίπτωση να το σκέφτονταν, αλλά να μην προχωρήσουν επειδή υπάρχει πια το +7 κούνια που τους κούναγε λέω εγώ. Γιατί ξέρεις για πότε το +7 εξανεμίζεται; Μάνι μάνι με τα αρειανά παίζεις την Κυριακή. Με τον Μπονμπονάρη. Που πάει τρένο τον τελευταίο καιρό. Τέσσερις σερί νίκες και ωραία μπαλίτσα. Κι αν βρεθεί στη μέρα του στο μεταξύ μας ματσάκι μέχρι που θα πάρεις δωρεάν "μαθήματα τριγωνομετρίας" που λέει κι ο φίλος μου ο animation. Κι άμα χάσεις εσύ και κερδίσει ο γαύρος τα ΠΑΟΚια, τότε η διαφορά ξαναγίνεται +4.


Θα μου πεις κι εσύ ένα ατού το έχεις. Την καλή ψυχολογία. Ξέρεις ότι έχεις πια το πάνω χέρι και αυτό θα σε κάνει να πας με άλλο αέρα στο Χαριλάου. Κι έπειτα είναι και το άλλο το καλό. Οταν είναι δύσκολο το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός παρουσιάζεται σοβαρός. Στα εύκολα είναι που τα κάνει μαντάρα. Συμφωνώ. Αλλά μέχρι εκεί. Κανείς δεν πήρε πρωτάθλημα επειδή 12 αγωνιστικές πριν το τέλος έχει πάρει διαφορά εφτά βαθμών. Και το μόνο που μπορεί να κάνει η υπερβολική αισιοδοξία (ή και αλαζονεία) είναι ζημιά.


Γι΄ αυτό μια χαρά είναι το χηνάρι του γαύρου, μια χαρά θα μας έρθουν (αν έρθουν) και οι γκρίνιες στο γαυρολίμανο, αλλά εμείς πρέπει να βάλουμε τα κεφάλια κάτω και να αρχίσουμε δουλειά. Γιατί τα δύσκολα τώρα αρχίζουν.




Για το ματσάκι τώρα με τον Πάνθρακα δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Προσωπικά το μόνο που θα πω είναι: κρίμα που δεν έπαιξε ο Τζιμπρίλαρος να βάλει εκεί πέρα 3-4 γκολάκια και να παραμιλάει πάλι όλη η Ευρώπη. Γιατί αν κάτι είδα σ΄ αυτό το παιχνίδι είναι την περυσινή εικόνα της ομάδας. Που ήθελε του κόσμου τις ευκαιρίες για να καταφέρει να βάλει 2 γκολάκια. Τα άχαστα έχασε ο Σάλπι. Από δεξιά, από αριστερά, με πλασέ, με σουτ, με προβολές. Αχαστο έχασε και ο Πετρόπουλος. Που είναι φανερό ότι δεν έχει ρυθμό κι αυτό είναι ελαφρυντικό, αλλά από την άλλη πότε θα αποκτήσει ρυθμό;


Κατά τ΄ άλλα το παιχνίδι ήταν κομμένο και ραμμένο για τον "τυπάρα". Αλώνισε στο γήπεδο, έκανε ό,τι ήθελε, έκοβε, μοίραζε, οργάνωνε, δεν υπήρχαν κι άλλοι παίκτες κοντά να μπουρδουκλώνεται μαζί τους, έβγαλε και τη γκολάρα (ΓΚΟΛΑΡΑ όμως!) και έδιωξε το άγχος που είχε αρχίσει να δημιουργείται μετά το δοκάρι του Μπέλεκ. Εβαλε μετά κι ο Σάλπι άλλο ένα και μετά είπαμε... είδαμε την περσινή ομάδα.

Ο Ζιλμπέρτο στα γνωστά του στάνταρντς, ο Βύντρα καλός, ο Λάζαρος επίσης το ίδιο και ο Καντέ. Που μπορεί να έκανε το λάθος στη φάση του Μπέλεκ αλλά γενικά ήτανε μια χαρά το παλικάρι. Ευχάριστη έκπληξη και ίσως να τον έχουμε αδικήσει που βγάλαμε συμπεράσματα τόσο νωρίς γι΄ αυτόν, χωρίς να έχει πάρει παιχνίδια στα πόδια του.

Και πάμε τώρα και στα επεισόδια που έγιναν στα Γιάννενα και στην Καβάλα. Κατ΄ αρχήν να ξεκαθαρίσω για να μην αρχίσουν να χαίρονται μερικοί. Μπορεί Αρης και γαύρος να τιμωρηθούν, αφού τα επεισόδια δεν έμειναν εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά συνεχίστηκαν εντός, αλλά υπότροποι ή μη, Η ΟΠΟΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ. Αρα, όποιος κάνει σχέδια ότι θα πάμε να παίξουμε σε άδειο Χαριλάου ή ότι θα κατεβεί ο ΠΑΟΚ να παίξει σε άδειο τηγάνι, μην γλείφεται.

Από εκεί και πέρα, τα επεισόδια τώρα μόνο ανησυχητικά μπορεί να είναι για το τι θα ακολουθήσει. Σε κορυφή και ουρά. Και να πούμε εδώ πως για τα επεισόδια ευθύνονται κατ΄αρχήν οι διοικήσεις του ΠΑΣ και της Καβάλας. Γιατί ο Χρηστοβασίλης από όσο έμαθα πήγε και έδωσε εισιτήρια στους αρειανούς σε όλες τις θύρες, προκειμένου να βγάλει λεφτά. Και λογικό είναι άμα βάλεις τους οπαδούς να κάτσουν μαζί, έτσι και ανάψουν τα αίματα στη διάρκεια του αγώνα να μη μπορείς να τους μαζέψεις.

Κι από την άλλη ο Μάκης επίσης έδωσε 7.000 εισιτήρια στους γαύρους για τον ίδιο λόγο. Θα μου πεις, οι μικρές ομάδες τέτοια παιχνίδια περιμένουν για να κονομήσουν. Η αστυνομία όμως τι κάνει; Μόνο τους ΠΑΟΚτσήδες ξέρει να σταματάει για να μην κατεβούν κάτω από τα Τέμπη. Και εντάξει πες πως τους αρειανούς τους άφησε να πάνε στα Γιάννενα, γιατί παραδοσιακά έχουν καλές σχέσεις ο Αρης με τον ΠΑΣ, άσε που οι Γιαννιώτες δεν φημίζονται να κάνουν τσαμπουκάδες. Τους γαύρους όμως πώς τους αφήνεις να πλημμυρίσουν την Καβάλα; Κι αν ο μη γένοιτο το παιχνίδι τους στραβώσει ποια εχέγγυα προσφέρεις ότι δεν θα έχεις έναν αποφασισμένο και οργισμένο "στρατό" να τριγυρίζει μέσα στην πόλη και να στην διαλύσει; Εδώ και χωρίς να στραβώσει ένα παιχνίδι, πάλι γίνονται επεισόδια. Και όταν ξέρεις πως η Καβάλα ΠΑΟΚ-0κρατείται κιόλας και άλλο που δεν θέλουν ΠΑΟΚια και γαύροι να σκοτωθούν μεταξύ τους;

Πάμε βέβαια για απαγόρευση μετακινήσεων, αυτό μάλλον πρέπει να θεωρείται δεδομένο. Και καλό θα είναι να γίνει, γιατί δεν θα είμαστε πάντα τόσο τυχεροί, να γίνεται της κακομοίρας και να μην ανοίγει κεφάλι. Κάπου θα γίνει η στραβή η φάση και θα κλάψουνε μανούλες (στην κυριολεξία).

Το θέμα είναι πάντως πολύ σοβαρό για έναν ακόμα λόγο. Οι γαύροι είναι αυτή τη στιγμή με την πλάτη στον τοίχο. Δεν ξέρω αν θα είναι μέχρι το τέλος ή αν θα ανακάμψουν. Το θέμα είναι ότι ακόμα κι αν ο θείος δεν καταφέρει να δώσει το φιλί της ζωής στην ομάδα του με κάποιες κινήσεις, ακόμα κι αν οι παίκτες δεν καταφέρουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, οι γαύροι οπαδοί δεν πρόκειται να δεχτούν ότι η ομάδα τους θα ρίξει λευκή πετσέτα. Εχουν κακομάθει με τους τίτλους, δεν διανοούνται πως μπορεί άλλη ομάδα να πάρει το πρωτάθλημα και θα είναι συνεχώς στην πρίζα με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει σε θέματα επεισοδίων...

Scratch (σχόλιο από γαυροφόρουμ και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε): "Πουτάνα όλα, όταν θα χάνει ο Ολυμπιακός και παρατάει πρωτάθλημα θα το πληρώνει όλη η Ελλάδα και το ποδόσφαιρο και ο πολιτισμός και η ΠΑΕ μας..."

Scratch 1 (σχόλια από φόρουμ του ΠΑΣ):

* Aντί για αράχνες, έπιασε σκουλήκια το πέταλο.

* Η δίψα για κονόμα φαίνεται ότι είναι πανίσχυρη...

* Οι αρειανοί δεν είχαν εισιτήρια, αλλά βρήκαν αφού εμείς δεν το γεμίσαμε! Μπορεί να μη γεμίσαμε το γήπεδο, αλλά γεμίσαμε τα ταμεία...

* Κι ο Καραλής μας απειλεί ότι ο Αναστόπουλος ήρθε για να μείνει. Φάε τη γλώσσα σου ρε!



ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Ο Μάκης...


Χαβα-Λούα Λούα

***

ΣΤΟ ΟΑΚΑ


Κατσούρ - Σισέ



Φάδερ


Λέτο


Ο κόσμος


ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ

Ναφτί



Super 3


...και από μπροστά...


***

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ








***


ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ




***


Η ΑΦΙΞΗ


Ψιλογκαντέμης ο Ντάτολο...

86 comments:

Unknown said...

Εβαζα στοίχημα πως θα είχες νέο ποστ. Για την ακρίβεια αν σε είχε ο ΟΠΑΠ θα σε 'έφραζε'. Για τέτοια σιγουριά μιλάμε! Αν όμως στράβωνε τίποτα στο ΟΑΚΑ και στην Καβάλα ο ασθενής το κάρφωνε, τότε θα κάναμε μέρες να ακούσουμε νέα σου.

koutavaki said...

Αργεί ο τυπάρας να βάλει γκολ αλλά άμα τα βάζει ο κερατάς είναι ποίημα!Και από απόσταση για να μην υπάρχει περίπτωση οφσάιντ,ούτε να πέφτει για να πάρει πέναλτι(γκουχ γκουχ).Αλλά τι βαρεμάρα ήταν αυτή...κάθε τόσο το γυρίζαμε και βλέπαμε το βόλεϊ(μπράβο παιδιά).Και δεν ξέρω αν όντως έχει βελτιωθεί εκείνη η νεροχελώνα που έχουμε πίσω,αλλά όποτε πλησιάζει ο αντίπαλος τρέμει η ψυχή μου.Δεν το έχει και πολύ...Το γαύρο φέτος τον βλέπω όπως ακριβώς ήμασταν εμείς πέρυσι τέτοια εποχή:σκοντάφτει,μουρμουρίζουν για τον προπονητή,γκρινιάζουν γενοκότερα,τα ΜΜΕ ασχολούνται ΜΟΝΟ μαζί τους...Καλό αυτό.
Απορία:Όλοι οι καλοί παίκτες είναι μύωπες?Επειδή βγάζουν μάτια με τη μπάλα που παίζουν φαίνεται και ως πιο κοντινοί στραβώθηκαν πρώτοι.Όπως λέμε "δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη για να μην τυφλωθώ από την ομορφιά μου"ε???
Και κάτι άσχετο.Το διάβασα σε τοπική εφημερίδα και το αφιερώνω στην ομάδα."Εύχομαι ο νέος χρόνος να είναι π**στης γιατί ο προηγούμενος μας γ***σε"!!!

gatti said...

@Thrylaras: Είσαι πιο άστοχος κι από τον Αγγλο ασθενή. Πιο άστοχος και από τον Τόργκελε. Πιο άστοχος και από τον Σίγκουρτσον στο ματς με τη Λα Κορούνια!

Και επιπλέον πάσχεις από την γνωστή γαύρικη ξερολίαση. Γιατί αν δεν πίστευες ότι τα ξέρεις όλα με 10 μέρες που συχνάζεις εδώ, τότε θα γνώριζες πως από τότε που έφτιαξα το blog δεν υπάρχει παιχνίδι που να έχει χάσει ο Παναθηναϊκός και να μην έχω κάνει νέο ποστ.

Κι αυτό μπορούν να στο βεβαιώσουν όλοι όσοι συχνάζουν εδώ.

Αρα, αποκλείεται να έκανες μέρες να ακούσεις νέα μου.

Σε δικαιολογώ όμως λόγω της πίκρας σου...

gatti said...

@koutavaki: Να, αυτά κάνει ο τυπάρας και μετά αισθανόμαστε τύψεις για όσα του σέρνουμε κατά καιρούς. Τι να πεις για τη σημερινή γκολάρα; Τι να πεις γενικά για αυτόν στο παιχνίδι;

Αλλά πάνω που πας να πεις δυο καλές κουβέντες, αρχίζει πάλι τα τρελά του και σου έρχεται να του τα ξαναχώσεις.

Η νεροχελώνα ποια είναι; Ο Καντέ; Χαχα! Πού πας και τα βρίσκεις;

Ο γαύρος όντως ζει τα δικά μας τα περσινά. Οσο ασχολούνται οι ΑΡΔ με το τι φταίει στο γαύρο και τι πρέπει να γίνει, εμείς θα έχουμε την ησυχία μας. Αρκεί να μην καβαλήσουμε κανα καλάμι, γιατί τίποτα δεν έχει κριθεί.

Την απορία σου δεν μπορώ να στη λύσω, γιατί την ίδια έχω κι εγώ.

Πολύ καλό το ...τσιτάτο! :))))

paoad said...

Σπέρεεεεεεες....

Πέρασε αλλη μια αγωνιστική και η διαφορά μεγάλωσε. Μεγάλο αβαντάζ το +7, αλλά δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα.

Η Πανάθα με απογοήτευσε σήμερα. Κουράστηκαν τα μάτια μου, πάλι. Ο Νίνης ήταν χάλια, ο Χριστοδουλό μια απο τα ίδια, ο Πετρόπουλος απογοητευτικός, ο Κάρα φλύαρος (και άς έβαλε το γκολ- η αποθέωση του μήτο(υ)), ο Σάλπι θύμισε τις παλίες κακές εποχές που έβαζε 1 και έχανε 4 πιο έυκολα. Όαση ο Κλέιτον, που με την εισοδο του έδωσε λίγο χρώμα στο ματσάκι..

Δεν θέλω να το πιστέψω ακόμα, αλλά το κοουτσάρισμα του Νιόπλια με προβληματίζει. Θα δούμε... Πάντως όσο δεν το πληρώνουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα.. Για φέτος, τουλάχιστον, που ο τίτλος είναι αυτοσκοπός.

Επίσης, με ξενίζει λίγο η πολιτική που εφαρμόζει δείχνωντας ξεκάθαρη προτίμηση στους Έλληνες. Δεν ξέρω, δεν ξέρω.. Θέλω και ελπίζω να πάει καλύτερα στο μέλλον, γιατί τον συμπαθω και τον πιστεύω πολύ...

Κατα τα άλλα η Καβάλα έκανε το χρέος της. Ο Γαβρος σέρνεται- δεν τη παλεύει με τίποτα που λέμε.

Μην υποψιαστώ ότι δεν θα πάρουμε στόπερ-ηγέτη και καραμπουζουκλή. Θα είναι ΕΓΚΛΗΜΑ. Μετά απο χρόνια έχουμε ένα σαφές προβάδισμα για τον τίτλο και αντι να κάνουμε τα πάντα για να τον διασφαλίσουμε, ρισκάρουμε. Ίσα ίσα, τώρα είναι που πρέπει να τα χώσουν, να φέρουν έναν παικταρα και να στείλουν το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι αυτό το πρωτάθλημα είναι ΠΡΑΣΙΝΟ.

Γατάκι, δεν μας είπες.. Πόσο έληξε το βόλει;

pensierix said...

Αναρωτιέμαι τι πρέπει να συμβεί σε ένα γήπεδο για να διακοπεί ένας αγώνας. Σήμερα από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα...Φανταστείτε να υπήρχε μια αμφισβητούμενη φάση για τον γάβρο στα τελευταία λεπτά, με τους κουκουλοφόρους γύρω από τον αγωνιστικό χώρο και το κλίμα τεταμένο από αυτά που προηγήθηκαν...Πέρα από το αγωνιστικό χάλι του γάβρου που στο τέλος δεν μπορούσε να κάνει ούτε γιόμα, αυτή η εκστρατεία στην Καβάλα τύπου "ο λαός του θρύλου θα πάρει το αποτέλεσμα με οποιοδήποτε τρόπο αφού η ομάδα δυσκολεύεται", τους γύρισε μπούμερανγκ...Πείσμωσε ακόμα περισσότερο την Καβάλα(που δεν είναι η ομάδα του πρώτου γύρου) και άγχωσε τους παίκτες του γάβρου...

Στα δικά μας, βλέποντας τον Σάλπι να χάνει τ'άχαστα και τον Πανθρακικό να αμύνεται με τα μάτια κι εγώ σκέφτηκα ότι σήμερα ο Σισέ έβαζε πέντε γκολ ανετότατα...Με ψιλοαπογοήτευσε ο Νίνης...Δεν ήταν κακός, αλλά περίμενα να πάρει περισσότερες πρωτοβουλίες την ημέρα που λείπουν τα βαριά χαρτιά της ομάδας...Στα θετικά, η ανάκαμψη του Κάρα που είναι υπεραπαραίτητος στα δύσκολα ματς που έρχονται και που κρίνουν τον τίτλο...Σωστά τα γκάζια του Νιόπλια για τα τσαλιμάκια χωρίς ουσία...

ΥΓ
Παιχταράς αυτός ο Ορούμα...Σαν τη μύγα μεσ' στο γάλα ξεχωρίζει. Τέτοιον παίκτη δεν έχει καμία άλλη ομάδα και χαίρεσαι να τον βλέπεις.(μέχρι να κουραστεί)

ΥΓ1
Θα είναι λύση ανάγκης και παίκτης ειδικών αποστολών, αλλά αυτός ο Ντουγκλάο δεν θα με χάλαγε καθόλου...

ΥΓ2
Thrylaras, κι εγώ βάζω στοίχημα ότι δεν έχεις ιδέα για το παρόν μπλογκ και την gatti. Αν είχες, δεν θα έγραφες αυτές τις γραφικότητες...

koutavaki said...

@ paoad
Φίλε μπέρδεψες τα ζώα.Εγώ είδα το βόλεϊ.3-1 κερδίσαμε.Λύσσαξε πάλι ο Αγκάμεζ.Και στο μπάσκετ μια χαρά,και στο γυναικείο βόλεϊ.Άρα δικαιούμαστε να το ρίξουμε έξω!!!(Λόγω απάντησης θυμήθηκα κάτι παλιό αλλά καλό:
http://www.youtube.com/watch?v=dHZTtaz30pQ
και focus στο 0:41'')

@Thrylaras
Διακρίνω έντονα στοιχεία μαζοχισμού και ο λόγος που είμαστε ευγενείς μαζί σου (και μάλλον στο χαλάμε)είναι ότι όλα τα παιδιά στο blog εκ πεποιθήσεως αποθαρρύνουν παραβατικές συμπεριφορές.Άρα μην ελπίζεις να σε βρίσουμε(αυτό πάει σε άλλα σχόλιά σου).Btw, η gatti αναρτά νέο ποστ για κάθε γεγονός άξιο λόγου,έστω και αν δεν είναι αθλητικό.Και αφού θεωρεί άξιους λόγου τους δικούς σας αγώνες(αναγκαστικά για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος)πόσο μάλλον τους δικούς μας.

Nick Triantos said...

Etsi opws ta grafeis gatti. Emena mou arese o Kante sto sygkekrimeno match. Mporei na mhn epaizes me kana sevter-for h' omada ths prokophs alla htav kalos. Exei kanei kati kala paixvidia teleytaia. To problhma me ayton pou blepw egw, einai oti eav tou balei plath kanas psylos liho dynatos for, synanta dyskolies. O kante einai argos sta prwta 4-5 prwta bhmata alla gia kana tampouri kalos einai. Dev einai to stopper pou Qa parei ton epiQetiko kai Qa ton balei katw. Einai elafrys paikths. O Kante einai enas paikths pou moiazei poly me aytous pou hdh eixe o Panathinaikos.

Kata t' alla kai osov afora tis metagrafes, etsi kai zhthsei kapoios sygkekrimeno paikth ap' tous metoxous, Qa ton paroun. Alla prepei na pas kai na zhthseis...

Pavtws o Meira einai paikths ths katw boltas, exei arxisei na periferete apo omada se omada. Mporei na einai psylos kai empeiros alla mexrh ekei. Gi' ayto kai ton poulane oi Rwsoi meta 12 mhnes. Qeloun na stamathsoun thn aimoragia. Kammia sxesh me ton paikth sth Stoutgkardh. Petamena lefta Qa einai an kai den pisteyw oti kinhte o Panathinaikos gi' ayton asxetws tou ti grafete stis efhmerides.

O Diaz einai poly kalos paikths, mporei na mhn exei ypsos alla einai poly kalos sto psylo paixvidi kai xamhla kai pairvei kales Qeseis. Daneiko omws tetoion paikth dev ton pairveis. Me 3,5-3,8ek omws ton pairveis.

Kai ton Aystriako me eva difragko ton pairveis...Me 800k omws oxi kai as lhgei to symbolaio tou.

Givete fasaria gia ton Douglao. Aytos einai kalos paikths, kai prin 2-3 xronia sth Brazilia ton eixav gia talevto. Aytos podosfairika megalwse sth Coritiba. Apo 'kei ton edwsan daveiko sthn Internacional Porto Alegre. Apo kei gyrize pisw sthn Coritiba. Aytoi ton afhsan eleyqero kai apo 'kei ypergrapse sth Nante gia 3 xronia, to 2008. Ena xrono meta, ton afhsan eleyQero kai aytoi kai etsi ton phre o Bih Mac. Sthn KaBala paizei poly kala alla kala Qa einai kati tetoious pou hdh se mikrh hlikia exoun alla3ei 3-4 omades na tous perimeneis ligo akoma prin pathseis th skandalh. O Panathinaikos kai stopper na parei twra, to kalokairi pali qa psa3ei gia stopper kaqws to blepw dyskolo n' avavewQei to symbolaio tou Sarriegi. Oso kai kalos na einai o Duglao, dev mporei o Panathinaikos na sthri3ei thn amyna tou s' evav paikth pou tis teleytaies 3 sezon exei 21-22 symmetoxes kai einai kai apeiros.

mahler76 said...

ελπίζω να μείνουν σοβαροί οι δικοί μας και να μην το χαρίσουν πάλι στους Γαύρους από μαλακία.

eforas said...

Μου αρέσει πολύ ο ΤΙΤΛΟΣ του ποστ! (το'πιασες το υπονοούμενο, έτσι;) Καλά πάμε ως τώρα, έγιναν τα περίπου αυτονόητα (όχι ακριβώς, ήθελα να χάσει ο γάβρος, αλλά τέλος πάντων) και ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Σαφώς τα δύσκολα τώρα αρχίζουν, αλλά το +7 βοηθάει (ο αριθμός δε μου αρέσει βέβαια, αλλά μπορεί να αλλάξει, προς το +13 εννοείται!) Πολύ καλημέρα μας

houli_v said...

Αν πάντως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είχαν τα περυσινά σφυρίγματα στους αγώνες που έχουν μέχρι τώρα δώσει, ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος θα ήταν πάλι ο Ολυμπιακός.

Καλημέρες :)

fl@neur said...

@gatti
Εύγε για την παραλλαγή του δημώδους! Σχόλια περιττεύουν, εκτός από τον "Θρυλάρα" που μπέρδεψε τα γαβρο-βαζελο-φόρουμ με το blog σου. Θα μάθει όμως, πού θα πάει, εδώ έμαθε ο Ζίκο(υ) πως χωρίς ψύχωση... χάνεις τη δουλειά σου!

gatti said...

@paoad: Oντως, μεγάλο αβαντάζ το +7 αλλά από μόνο του δεν σημαίνει τίποτα όταν υπολείπονται 12 αγωνιστικές και τόσο δύσκολο πρόγραμμα. Πιο μεγάλη αισιοδοξία αφήνει η εικόνα του γαύρου για το ότι είσαι κοντά στον τίτλο, παρά το προβάδισμα που έχεις πάρει.

Εντάξει, το παιχνίδι δεν ήταν για πολλά - πολλά. Υστέρησαν πολλοί και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αλλά plz μην αρχίσεις τώρα και με τον Νιόπλια. Καλά καλά δεν έχεις σταματήσει να κράζεις τον τεντά, μην αρχίσεις τώρα και με τον Νίκο. Θα την βρει την άκρη (ελπίζω).

Εκεί που συμφωνώ μαζί σου είναι στο θέμα των Ελλήνων. Αυτή τη φορά ξεπέρασε τον εαυτό του. Ξεκίνησαν 8. Δεν ξέρω κατά πόσο θα κρατηθούν οι ισορροπίες στην ομάδα αν συνεχίσει αυτό το βιολί...

Πολύ φοβάμαι ότι δεν θα πάρουμε στόπερ και αυτό θα είναι εγκληματικό. Γιατί τίποτα δεν έχει τελειώσει και τυχόν απόκτηση στόπερ θα λειτουργήσει όπως λες κι εσύ και σε ψυχολογικό επίπεδο. Οτι δηλαδή είμαι πρώτος αλλά δεν επαναπαύομαι, ενισχύομαι ακόμα περισσότερο για να μη σου αφήσω περιθώριο. Αλλά θα το σκεφτούν έτσι; Και μη λέμε τώρα ότι δεν υπάρχουν καλές περιπτώσεις. Είπαμε: Aμα τα "σκας", βρίσκεις!!!

Πόσο έληξε το βόλεϊ; :ppp
Αμα βρω μπορεί να σου βάλω καμια φωτό του Αγκάμεζ να φτιαχτείς!

X-myalismenos said...

Εξαιρετικές οι επισημάνσεις του Nick Triantos γιά τον στόπερ.
Με βρήσκουν απόλυτα σύμφωνο τα όσα γράφει γιά όλους.
Το ερώτημα πάντως που προκύπτει και από το άρθρο (εμπεριέχει και μιά αντίφαση, αλλά δεν συμβαίνει μόνο εδώ) είναι πως αν τελικά πάρει στόπερ η ομάδα, γιά ποιά ακριβώς παιχνίδια θα τον πάρει.
Γιατί και σήμερα να τον αγοράσει, ούτε στο Βικελίδης θα παίξει, ενώ είναι πολύ δύσκολο να προλάβει και την ΑΕΚ.
Γιά τη Ρώμα θα πάρουμε στόπερ;
Μακάρι να μας φτάνει δηλαδή, αλλά δεν το βλέπω ...

ΥΓ. Κάτα Ντίαζ με χίλια! 5 εκατομμύρια γιά τέτοιο παίκτη είναι τίποτα.
25 έδωσε η Μπαρσελόνα γιά τον Τσιγκρίνσκι. Που μπορεί να είναι νεώτερος, αλλά αυτή τη στιγμή ο Αργεντίνος θέλει 2-3 τέτοιους Ουκρανούς στην καθισιά του.
Κάτα Ντίαζ λοιπόν.
Οχι γιά φέτος, αλλά κυρίως γιά του χρόνου και του αντίχρονου!

Καλημέρες

gatti said...

@pensierix: Εκεί που έχουμε καταντήσει νομίζω ότι ακόμα και
νεκρό να έχουμε δεν πρόκειται να σταματήσει ο αγώνας. Από την στιγμή που γνωρίζεις ότι υπάρχει ένας στρατός 7.000 ατόμων μέσα στην πόλη, πώς θα πάρεις την απόφαση να διακόψεις τον αγώνα (πιθανότατα και σε βάρος της ομάδας του) και θα τον αμολήσεις να δράσει ανεξέλεγκτος μέσα στην πόλη; Τις περισσότερες φορές άλλωστε γι΄ αυτό δεν διακόπτεται ένα ματς. Γιατί μέσα στο γήπεδο κουτσά - στραβά μπορείς να τους ελέγξεις. Στην πόλη όμως;

Τελικά η ουσία είναι πως με αυτά που γίνονται έχει υπογραφεί οριστικά και αμετάκλητα το τέλος της μετακίνησης οπαδών. Και δίκαια τελικά, αφού έχουμε αποδείξει επανειλημμένα ως οπαδοί πως αδυνατούμε να λειτουργήσουμε πολιτισμένα.

Οχι βέβαια ότι οι γαύροι ανέβηκαν στην Καβάλα για να διδάξουν πολιτισμό. Ούτε καν για να δουν το παιχνίδι. Πήγαν ακριβώς για το λόγο που περιγράφεις. Για να αποδείξουν ότι "ο λαός του θρύλου θα πάρει το αποτέλεσμα με οποιοδήποτε τρόπο αφού η ομάδα δυσκολεύεται".

Και αυτό είναι και το ανησυχητικό στοιχείο στην όλη υπόθεση. Οτι δηλαδή ο κόσμος του γαύρου δεν δέχεται να πετάξει την λευκή πετσέτα που δείχνει να πετάει η ομάδα του. Κι αυτή είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι τα επεισόδια δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Η ανάκαμψη του Κάρα είναι σίγουρα ανάκαμψη ή απλώς βρήκε πεδίο και έδρασε; Εγώ θα περιμένω και το επόμενο παιχνίδι του. Γενικά πάντως η ομάδα δεν ήταν καλή. Και μένα με απογοήτευσε σε γενικές γραμμές. Ο Πανθρακικός πάντως μου φάνηκε πως δεν αξίζει να βρίσκεται εκεί που βρίσκεται. Υπάρχουν πολύ χειρότερες ομάδες.

ΥΓ. Συμφωνώ για Ορούμα. Πολύ καλός παίκτης.

ΥΓ1. Ούτε εμένα θα με χάλαγε ο Ντουγκλάο...

gatti said...

@Nick Triantos: Ισως τελικά ο Καντέ να ήθελε το χρόνο του και τα συνεχόμενα παιχνίδια για να αποκτήσει ρυθμό. Κι εγώ δεν λέω ότι είναι ο σούπερ στόπερ, αλλά τελευταία έχω αρχίσει να πιστεύω ότι δεν είναι και για πέταμα. Συμφωνώ ότι βραχυκυκλώνει απέναντι σε ψηλούς και δυνατούς φορ. Ισως με έναν στόπερ κλάσης δίπλα του να γινόταν ακόμα καλύτερος.

Εννοείς ότι ο Νιόπλιας δεν ζητάει ουσιαστικα παίκτη γι΄ αυτό δεν του παίρνουν; Οτι έχει αφεθεί στην καλή τους διάθεση; Θα είναι κρίμα αν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Δικαιούται να ζητήσει έναν τουλάχιστον παίκτη και είθισται ο κάθε πρόεδρος να κάνει ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΜΙΑ "ιδεολογική προσφορά" ποδοσφαιριστή στον καινούργιο του προπονητή.

Εγώ δεν καταλαβαίνω μερικά πράγματα. Αφού όπως λέμε ό,τι και να γίνει τώρα, το καλοκαίρι η ομάδα θα κινηθεί και πάλι για στόπερ κλάσης, γιατί δεν παίρνει από τώρα τον Ντίας, αν συμφωνούν όλοι ότι αυτός ΕΙΝΑΙ στόπερ κλάσης; Πού κολλάει; Στα λεφτά που πρέπει να δώσει; Αφού θα τα δώσει έτσι κι αλλιώς το καλοκαίρι, γιατί δεν το κάνει από τώρα για να δώσει και την απαραίτητη ώθηση για το πρωτάθλημα; Εκτός αν "παίζουν" άλλα θέματα και πρόκειται να αλλάξουν τα κόζια το καλοκαίρι ανάλογα με το αν θα αλλάξει χέρια η προεδρία ή όχι, τι θα γίνει με την αύξηση του ΜΚ κ.λπ.

Πάντως, αν είναι να μην πάρουμε κανέναν, χίλιες φορές να κινηθούν για Ντουγκλάο. Οπως και να το δεις το πράγμα, αυτός μπορεί να βοηθήσει αποτελεσματικά μέχρι το καλοκαίρι.

gatti said...

@mahler76: Κι εγώ το ελπιζω! Γιατί αν μας έπεφτε βαρύ τα προηγούμενα χρόνια που το χάναμε, φαντάσου τι θα γίνει φέτος έτσι και χαθεί ξανά. Τέζα θα πέσουμε όλοι οι Παναθηναϊκοί και δεν θα μπορούμε να συνέλθουμε.

gatti said...

@eforas: Xαίρομαι που σου αρέσει ο τίτλος του ποστ! Toν δικό σου αγαπημένο τον ξεσήκωσε η "Εξέδρα" απ΄ ό,τι είδα!
Οντως τα δύσκολα τώρα αρχίζουν. Κι εμένα θα μου άρεσε περισσότερο το +13, πού ξέρεις μπορεί και να συμβεί (μπορεί και όχι...).

Καλημέρα, εφοράκο μου! :)))

gatti said...

@houli_v: Kαλά, έπρεπε να ακούσεις χθες τους γαύρους στις διάφορες εκπομπές. Το +7 λέει δεν το πήρε ο βάζελος, το πήρε ο Ντάκος και οι υπόλοιποι διαιτητές. Στις δικαιολογίες πρώτοι είναι. Πέρσι αυτά δεν τα έλεγαν, όταν έπαιρναν πεναλτάκια σε κάθε ...φτέρνισμα του Ντουντού και του Ντιόγο... Κι εμείς πήραμε το πρώτο μας στην 14η αγωνιστική...

Καλημέρα houli μου! :))))

gatti said...

@fl@neur: Σε ευχαριστώ!

Ασε τον θρυλάρα στην πίκρα του.
Οσο για τον Ζίκο, μη τον κλαις, θα πάρει την αποζημίωσή του και θα αράξει μέχρι το Μουντιάλ. Θα απολαύσει και το καρναβάλι. Εδώ που τα λέμε η χειρότερη "τιμωρία" που μπορεί να του επιβάλλει ο Χόχος είναι να τον κρατήσει στην ομάδα μέχρι το τέλος...

gatti said...

@EXARCHIOTIS: Αφού τα έχουμε πει αυτά. Ο Νick Triantos βάζει κάτω τον καλύτερο διευθυντή ποδοσφαίρου και το καλύτερο τμήμα σκάουτινγκ μαζί!!!

Οντως δεν προλαβαίνει τον Αρη και πιθανότατα ούτε την ΑΕΚ ο νέος στόπερ, αλλά υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια δύσκολα που μπορεί να κολλήσει η ομάδα, όπως με ΠΑΟΚ, Λάρισα, Πανιώνιο, Αστέρα στην Τρίπολη. Εχει πολύ δρόμο μπροστά της.

ΥΓ. Μου φαίνεται ότι οι δικοί μας είναι φτηνοί στο κρέας και ακριβοί στα πίτουρα... Αφού θα τα δώσουν τα λεφτά που θα τα δώσουν για στόπερ, γιατί δεν τα δίνουν από τώρα, ώστε και το πρωτάθλημα να σιγουρέψουν και να το έχουν έτοιμο για τα επόμενα χρόνια;

Καλημέρα!

4minister said...

Ο Τυπάρας έκανε ένα καλό ματσακι με τον ανύπαρκτο της Σουπερλίγκ, ενώ εδώ και 1,5 μήνα (τουλάχιστον) σέρνεται. Οπότε δεν είναι φρόνιμο να αλλάζουμε εντύπωση γι' αυτόν. Ας κάνει άλλα 2-3 συνεχόμενα και βλέπουμε.

Αν δεν αποκτηθεί, στόπερ ικανός, δείχνει την αμπαλοσύνη της διοίκησης. Δεν είναι μόνο το Κατσαρόλι, αλλά και η Ρόμα. Που τώρα υπάρχουν 20% πιθανότητες να την περάσουμε, και με ένα καλό στη θέση τις ανεβάζουμε στο 30-40%, δηλαδή σε ικανοποιητικό ποσοστό. Για μένα ο καταλληλότερος είναι ο (διαθέσιμος) Φιλίπ Σεντέρος, και στοιχίζει μόνο 1,5 εκ. απ' ότι ακούω.

Τα "κόζια" στη διοίκηση θα αλλάξουν μόλις αρχίσει το νέο γήπεδο, γράψτε το αυτό.

Μη την πέφτετε στον Thrylaras ρε παλιόπαιδα ... εγώ τον είδα πρώτος!!

Nick Triantos, να χαρείς τα νιάτα σου και την ομορφάδα σου, γράφε ελληνικά ρε αγόρι μου.

gatti said...

@4minister: Συμφωνώ για τον "τυπάρα", το έγραψα άλλωστε και παραπάνω στον pensierix. Θα περιμένω και το επόμενο παιχνίδι του. Δεν "ξελασπώνει" με ένα καλό ματς.

Με την Ρόμα δεν είμαι βέβαιη ότι ασχολούνται. Μη σου πω ότι αν τυχόν στραβώσει κάποιο από τα επόμενα παιχνίδια, την ιταλιάνα θα την δουν σαν αγγαρεία και θα φτάσουν να εύχονταν να μην είχαμε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Εν ολίγοις θα επιστρέψει η ...εσωστρέφεια. Αρα, δεν νομίζω ότι έχουν στο μυαλό τους την ευρωπαϊκή πορεία όταν σκέφτονται το θέμα του στόπερ.

Τελικά όλοι σας έχετε να προτείνετε από έναν στόπερ. Ας πάρουμε επιτέλους έναν απ΄ όλους!!!

Συμφωνώ για τα "κόζια" σε συνάρτηση με το νέο γήπεδο.

Χάρισμά σου ο Thrylaras!!! :))))

Ο Nick από ό,τι θυμάμαι το έχει ξαναπεί ότι δεν έχει greek fonts...

ΠΑΝΟΣ said...

Διάβασα το ποστ, γέλασα, το ευχαριστήθηκα (όπως ευχαριστιέμαι όταν έχουμε κάνει μαλακία και είτε χώνεις είτε ψύχραιμα σχολιάζεις και σχεδόν πάντα συμφωνώ) και λέω να δω και τα σχόλια. Ε και τι να σου 'ναι πρώτο πρώτο σχόλιο πικραμένο και γραφικό σαν αυτά που ψαρεύεις από τα γαυροφόρουμ και γελάμε, μόνο που εδώ με ξενέρωσε τελείως ο φίλος Thrylaras... Δεν είχα διάθεση να διαβάσω καν τα υπόλοιπα σχόλια, δεν ξέρω καν αν είπε κανείς κάτι γι' αυτό το πρώτο σχόλιο. Thrylaras, βλέπεις το ύφος του μπλογκ και τη διάθεση του διαχειριστή του, μην γίνεσαι λοιπόν μίζερος σε παρακαλώ.

Καλησπέρα σε όλους.

Cybergoulion said...

Είμαστε εκπληκτικοί, αλλά σας έχω εμπιστοσύνη, κάποια μαλακία θα κάνετε μέχρι το τέλος και θα το χάσετε. Φτάνει να μην έχουμε μείνει τα χρόνια του μέγκα πίσω σε βαθμούς μέχρι να ξυπνήσει η καρδιά του πρωταθλητή. Το συκώτι του πρωταθλητή δε βλέπω καλά, γιατί θα το έχουμε ρίξει στο ποτό με αυτά που βλέπουμε...

Για στόπερ που να μείνουν λεφτά με τα πριμ εδώ κι εκεί!

Όσο για τα επεισόδια, ως γνωστόν μόνο ο παναθηναϊκός έχει φιλάθλους του κατηχητικού, καλά χριστιανόπουλα (σαν αυτά που πήγαν στις σταυροφορίες). Γι' αυτό νοικιάζει αντιεξουσιαστές να κάνουν φασαρίες... :-P

(Για να μην κουράζεσαι να μου την πεις για το τελευταίο, σαφώς και καταδικάζω τα επεισόδια όποιος και να τα κάνει. Και σαφώς δεν κάνει καλό στην ομάδα του.)

Υ.Γ. Τον Σισέ μην τον ξεκουράζετε πολύ, αν τρέχει πιο πολύ μέχρι να πάρουν γραμμή τα μετώπισθεν να του βγάλουν πάσα θα αρχίσει να ξαναβγαίνει οφσάιντ!

paoad said...

@gatti

"plz μην αρχίσεις τώρα και με το Νιόπλια".

Βρε γατάκι, κριτική κάνω, τίποτα παραπάνω. Έχω απαιτήσεις τόσο απο τον Παναθηναϊκό όσο και απο τον προπονητή του. Τόσο κακό είναι αυτό; Δηλαδή θες να τελειώνει ο αγώνας και να έρχομαι εδώ και να στα λέω όλα ωραία και καλά;;;; Παικταράς ο Κάρα, μπαλάρα η Πανάθα, σούπερ ο Νιόπλιας..;;

Μάλιστα, επειδή γνωρίζω την ιδιαιτερότητα και την κρισιμότητα του φετινού πρωταθλήματος τόνισα ότι..."Θα δούμε... Πάντως όσο δεν το πληρώνουμε, δεν υπάρχει πρόβλημα.. Για φέτος, τουλάχιστον, που ο τίτλος είναι αυτοσκοπός."

gatti said...

@Πάνος: Μη δίνεις σημασία στον Thrylara, τελεί εν συγχύσει με όσα έχουν συμβεί τον τελευταίο καιρό στην ομάδα του. Και τα πράγματα θα χειροτερέψουν αν χαθεί το πρωτάθλημα για το γαύρο.

Δεν αντέχονται τα πλέι οφ λέμε!!!

gatti said...

@Cybergoulion: Eπιτέλους κι ένας φυσιολογικός γαύρος!

Μα, επειδή μας έχω κι εγώ ...εμπιστοσύνη, γι΄ αυτό και λέω ότι δεν έχει κριθεί τίποτα και πως πρέπει να βάλουν το κεφάλι κάτω και να αρχίσουν να δουλεύουν πιο εντατικά από πριν.

Το συκώτι, τα νεφρά, οι πνεύμονες, η καρδιά τίποτα δεν βλέπω να πηγαίνει καλά στον πρωταθλητή. Αμα πάντως πάτε για μουμιοποίηση μην ξεχάσετε να τα αφαιρέσετε και να τα βάλετε σε κανωπικά αγγεία, ώστε να είναι έτοιμα για την ...αναγέννηση.

Λες να έφαγαν τα πριμ τα λεφτά που προορίζονταν για τον στόπερ; Είναι μια άποψη κι αυτή!

(Τα επεισόδια δεν έπρεπε να τα αναφέρεις καν, αφού έχω γράψει και για τους δικούς μας κάφρους στη Λιβαδειά, αλλά και για τους ...αντιεξουσιαστές).

ΥΓ. Μην ανησυχείς για τον Σισέ! :)))

gatti said...

@paoad: To ξέρω ότι απλώς κάνεις κριτική και τίποτα παραπάνω. Για να προλάβω το ...παραπάνω τα λέω. Επειδή θυμάμαι ανάλογες φάσεις με τον τεντά.

:))

paoad said...

@cybergoulion

Η καρδιά του πρωταθλητή έχει ήδη ξυπνήσει..

-Τάσος Κάκος
-Τρομοκρατία
-7000 αλήτες στην Καβάλα
-Η μισή Ευρώπη είχε φράξει τον αγώνα

Αλλά μην ανησυχείς η προεδράρα μας θα μεριμνήσει και για σας φέτος. Άλλωστε λεφτά έχουμε.. Θά κάνουμε μια απονομή στο ΟΑΚΑ και θα κάνουμε άλλη μία faux στο τηγάνι για πάρτη σας. Άλλωστε λεφτά έχουμε!!
χοχοχοχοχ

Crazy Tourists said...

Σιγά σιγά και όλα θα γίνουν...Για την ώρα ας χαρούμε το +7 και ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνει ως το τέλος!!
Όσο για τους γαύρους, καμιά εντύπωση δε μου έκαναν οι φασαρίες...Δεν είναι δα και πρώτη φορά...Κάποτε όμως κάποιος πρέπει να πάρει πολ΄θ σκληρά μέτρα για να σταματήσουν οι γελοιότητες!!
Α! Έμαθα πήραμε και το ματσάκι στο βόλεϋ!! Ωραίο ΣΚ!!
Φιλια!

Τρελοτουρίστρια

Μάγος said...

@iminister-gatti:
Όταν λέτε θα αλλάξουν τα "κοζια" απο ποια άποψη...
απο την άποψη πως ακόμα κάνει κουμάντο το Τζιγγεροτεχνίο και θα την πάρουν οι νέοι μέτοχοι?...
Απο την άποψη πως τότε θα φύγει εντελώς ο ραλλίστας?...
Κάτι σε συνάρτηση με τον Βγενό(θα βγεί μπροστά?)....
ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΣΤΗΝ ΑΓΝΟΙΑ!!

Unknown said...

Η συζήτηση σε αυτό το blog κυμαίνεται πάντα σε κόσμιο επίπεδο. Και το γεγονός ότι αυτό το blog (αν και σε πράσινα χρώματα) σχολιάζετε απο φιλάθλους τουλάχιστον 5 διαφορετικών ομάδων χωρίς να έχουμε ακραίες θέσεις είναι πολύ σημαντικό. Για αυτό μην μας το χαλάτε μερικοί.
Φίλοι πράσινοι το πρωτάθλημα με +7 αν το χάσετε θα μιλάμε περί κατορθώματος... Προσωπική άποψη δεν χάνεται. Ειδικά έτσι όπως παρουσιάζεται ο Ολυμπιακός.
Φίλοι κόκκινοι με αυτόν που θα πρέπει να είστε εκνευρισμένοι είναι μόνο ο πρόεδρος σας με τις επιλογές του (βλέπε Ζίκο) και με τις (μη) μεταγραφές του.
Πάμε τώρα στα της ομάδας μου, χωρίς να παίξω μπάλα πέρασα και απο τα Ιωάννινα....
Τώρα τι θα γίνει στο επόμενο παιχνίδι;;; Φυσικά θέλω να κερδίσει ο ΑΡΗΣ...αλλά όλα είναι ανοιχτά...Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε ένα καλό παιχνίδι γιατί και οι δύο ομάδες παίζουν ανοιχτά.....
Για τα επεισόδια κανένα σχόλιο,λυπηρά...μόνο ότι σοκαρίστηκα όταν είδα κάποιον να βάζει τον πυρσό στο πρόσωπο ενός συνανθρώπου του...

Cybergoulion said...

@paod: Για να αναφέρεις τον Κάκο πρώτο, μάλλον ήσουν απασχολημένος να ράβεις κουστούμι για την απονομή και δεν είδες τον αγώνα!

Αλλά μην ανησυχείς, όταν θα φτιάχνουμε τη μούμια που λέει και η gatti, θα σας κρατήσουμε το συνηθισμένο μέρος της ανατομίας για να πάρετε στο τέλος: Τα @@ του πρωταθλητή!!! αχαχαχαχαχα!
(πάει το επίπεδο)

Στο κάτω κάτω σιγά τη διαφορά, συνήθως είστε μια γκέλα απόσταση από τη φαγωμάρα, τώρα είστε δύο!

Σωστό αυτό με τα λεφτά που υπάρχουν, το έλεγε και ο πρωθυπουργός πριν τις εκλογές και όπως βλέπεις βγήκε!

coachp said...

Σιχάματα της αγωνιστικής...

Η δήλωση του Καραγκούνη πως "είμαι διπλά χαρούμενος επειδή στην αποστολή υπήρχαν 14 παίκτες" είναι επικίνδυνη και εμετική. Όπως άλλωστε και η ανακοίνωση του Super 3 οτι φταίει ένας βάζελος που μπήκαν μέσα στο γήπεδο και τα έκαναν γης μαδιάμ... Σκουλήκια ήταν και θα παραμείνουν.

Nick Triantos said...

@4minister

Opws eipa kai ston coachp prin kairo, grafw ap' to mhxavaki ths douleias kai dev mporw na grapsw ellhnika. Se 2-3 meres omws Qa mporesw. Dev to kanw epithdes.

Senderos...Yparxoun plhrofories oti o Senderos exei ypograpsei symbolaio me omada gia to kalokairi pou menei eleyQeros. H Arsenal dev ton Qelei, h Milan dev ton Qelei, kai aytos twra exei dyskolies na brei omada twra giati exei diareysei h symfwvia pou exei kanei. Opote dyskola kapoios Qa dwsei xrhmata sthn Arsenal gia ton Senderos gia 6 mhnes.

Tou Senderos tou exei meinei t' onoma. Einai psylos, dynatos alla dev exei kaQolou composure kai calmness sto paixvidi tou kai einai argos. Einai veyrwdhs amyntikos kai sthn Arsenal sta shmantika paixvidia htav phgh kindynwv. Oi aggloi ton exoun kanei anekdoto ton Senderos kai ton exoun xlebasei agwvistika.

Twra Qa mou peis allh h Premiership allo h Super League. Symfwvw. Skopos omws einai na pareis paiktes, pou na exoun agwvistiko value kai ektos Super League.

Proswpika, diafwvw me epiloges typou Senderos,Meira, kai Paletta.

Nick Triantos said...

@4minister

Opws eipa kai ston coachp prin kairo, grafw ap' to mhxavaki ths douleias kai dev mporw na grapsw ellhnika. Se 2-3 meres omws Qa mporesw. Dev to kanw epithdes.

Senderos...Yparxoun plhrofories oti o Senderos exei ypograpsei symbolaio me omada gia to kalokairi pou menei eleyQeros. H Arsenal dev ton Qelei, h Milan dev ton Qelei, kai aytos twra exei dyskolies na brei omada twra giati exei diareysei h symfwvia pou exei kanei. Opote dyskola kapoios Qa dwsei xrhmata sthn Arsenal gia ton Senderos gia 6 mhnes.

Tou Senderos tou exei meinei t' onoma. Einai psylos, dynatos alla dev exei kaQolou composure kai calmness sto paixvidi tou kai einai argos. Einai veyrwdhs amyntikos kai sthn Arsenal sta shmantika paixvidia htav phgh kindynwv. Oi aggloi ton exoun kanei anekdoto ton Senderos kai ton exoun xlebasei agwvistika.

Twra Qa mou peis allh h Premiership allo h Super League. Symfwvw. Skopos omws einai na pareis paiktes, pou na exoun agwvistiko value kai ektos Super League.

Proswpika, diafwvw me epiloges typou Senderos,Meira, kai Paletta.

Nick Triantos said...

@4minister

Opws eipa kai ston coachp prin kairo, grafw ap' to mhxavaki ths douleias kai dev mporw na grapsw ellhnika. Se 2-3 meres omws Qa mporesw. Dev to kanw epithdes.

Senderos...Yparxoun plhrofories oti o Senderos exei ypograpsei symbolaio me omada gia to kalokairi pou menei eleyQeros. H Arsenal dev ton Qelei, h Milan dev ton Qelei, kai aytos twra exei dyskolies na brei omada twra giati exei diareysei h symfwvia pou exei kanei. Opote dyskola kapoios Qa dwsei xrhmata sthn Arsenal gia ton Senderos gia 6 mhnes.

Tou Senderos tou exei meinei t' onoma. Einai psylos, dynatos alla dev exei kaQolou composure kai calmness sto paixvidi tou kai einai argos. Einai veyrwdhs amyntikos kai sthn Arsenal sta shmantika paixvidia htav phgh kindynwv. Oi aggloi ton exoun kanei anekdoto ton Senderos kai ton exoun xlebasei agwvistika.

Twra Qa mou peis allh h Premiership allo h Super League. Symfwvw. Skopos omws einai na pareis paiktes, pou na exoun agwvistiko value kai ektos Super League.

Proswpika, diafwvw me epiloges typou Senderos,Meira, kai Paletta.

ΠΑΝΟΣ said...

Nick Triantos μπορείς να το γράψεις άλλη μία γιατί δεν βγήκε καθαρά; :Ρ

4minister said...

@ Μάγος

Την Μπάμπης Βωβός και σούξου-μούξου την έχει αγοράσει εδώ και κάνα χρόνο η MIG Estate. Ο Σωφέρ & family δεν διαθέτουν μπικικίνια (όσα τους αναλογούν) για να προχωρήσει το γήπεδο (μάλλον δεν υπάρχουν διαθέσιμα) επομένως θα δώκουν μετοχές.

@ Cybergoulion

Δεν αποβάλλονται για μια ψιλή με απευθείας κόκκινη παίκτες στο Κατσαρόλι. Έχουν πέσει πολλές τέτοιες και πέρασαν με κίτρινη ή με ... αετό. Εκτός και θέλεις διαφορετική αντιμετώπιση, από κεκτημένη παραγκοταχύτητα. Υπάρχει κάτι άλλο που έχεις να καταλογίσεις στον Κάκο;

4minister said...

Τώρα το θυμήθηκα. Από την γνωστή έγκριτη αντικειμενεική εφημερίδα Πρωταθλητής.

- Ζίκο που καήκαμε!

Χοχοχο ...

Θυμάστε που όταν είχε πρωτόρθει είπε «στην Τουρκία υπάρχει μεγάλη πίεση» και γελούσε και το παρδαλό ερίφιο με δηλώσεις κόουτς που είναι μυρωδιάς από χειρισμούς Θείου;

Μικρό κουίζ:

Πότε φεύγει, Τετάρτη, Παρασκευή ή Δευτέρα; Που είναι και του Άη Γρηγόρη, μεγάλη η χάρη του ...

pensierix said...

Kι εμένα με χάλασε η δήλωση Κάρα για τους πολλούς Ελληνες που αναφέρει ο coachp...Καλός, χρυσός και άγιος ο Ελληνας ποδοσφαιριστής, αλλά την διαφορά την κάνουν οι ποιοτικοί ξένοι και μόνο αν έχεις τέτοιους αλλάζεις επίπεδο. Απαιτείται συνδυασμός, Ελληνες που γνωρίζουν τι εστί πρωτάθλημα, ΠΑΟ και που δένονται πιο εύκολα με την ομάδα και ξένοι με συγκεκριμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά. Διαφορετικά, φτάχνεις μια ωραιότατη κλίκα και βλέπεις τον χψω Πετρόπουλο να παίζει στη θέση του αβγ Σισέ...

Ενα κόλλημα-σύνδρομο εθνικής ομάδας ο Νιόπλιας το έχει και πρέπει να το κόψει διότι ο ΠΑΟ δεν είναι για να στέλνει παίκτες στην εθνική (μόνο). Κάνει λάθη, αλλά τον καταλαβαίνω διότι του ζητήθηκε το πρωτάθλημα και ξέρει και ο ίδιος ότι παίζει τη ζαριά του. Λειτουργεί υπό καθεστώς πίεσης, πρωτόγνωρο για τον ίδιο και εκ των πραγμάτων δεν έχει περιθώρια για πειραματισμούς και καλό θέαμα. "Θετικό αποτέλεσμα να έρθει και όπως να έρθει" είναι το σλόγκαν του, που ναι μεν δεν ενθουσιάζει ούτε τον ίδιο, είναι μονόδρομος την παρούσα φάση δε...Διαχείριση υλικού κάνει αυτή τη στιγμή(άντε ν'αλλάξει 2-3 πραγματάκια) και τίποτε παραπάνω. Οι τεράστιες αλλαγές στο παιχνίδι του ΠΑΟ που διέκριναν οι φωστήρες με το που κάθησε στον πάγκο ο Νιόπλιας, κινούνται στα πλαίσια της γραφικότητας και του αντιτενκατισμού που τους διακατέχει.

fl@neur said...

Δεν βλογάμε τα γένεια του blog, καθότι δεν έχει κιόλας, αλλά το επίπεδό του και το γεγονός ότι γράφουν από 4-5 διαφορετικές ομάδες φίλαθλοι λέει πολλά. Άσε που χαιρόμαστε και τα ελληνικά του gatti! Το +7 είναι συνδυασμός και της κρίσης του γάβ-ρου (μάλλον η φανέλλα μπήκε στο πλύσιμο και δεν έχει πια τόσο βάρος) και της στοιχειώδους σοβαρότητας του ΠΑΟ. Οι νορμάλ Παναθηναϊκοί σίγουρα και δεν είναι ικανοποιημένοι με πολλά παιγνίδια, αλλά, είπαμε, μην τραβάμε πολύ το σκοινί, το θέμα είναι να το πάρει, διότι και επί μακαρίτη Κυράστα έπαιζε μακράν την καλύτερη μπάλλα (Ελλάδα και Ευρώπη), αλλά νερό στην πηγή δεν ήπιαμε, όπότε...
Τώρα για τις μετακινήσεις φιλάθλων, δηλ. στρατών (κοκκινοπρασινομαυροκιτρινων κλπ) αρκεί μια παντελής απαγόρευση, απλό είναι, κι ούτε ισχυρίστηκε κανείς εδώ μέσα, όσο παρακολουθώ το blog, ότι οι "δικοί" μας είναι καρύδια, κι οι άλλοι σύκα!
Δεν χρειάζεται φιλοσοφία, ότι στη Θεσσαλονίκη κρίνεται 2 φορές το πρωτάθλημα, αλλά κι ο ΠΑΟΚ δεν θα παραδοθεί εύκολα στο "τηγάνι", οπότε περιθώρια υπάρχουν, αλλά εξαρτάται από εμάς πλέον, άσε που ο γάβ-ρος δεν βλέπεται.
Και τέλος, ας μην βρίσκουμε θέματα, όταν θέματα δεν υπάρχουν και τα πράγματα βαίνουν καλώς (Καραγκούνης, Έλληνες στην ενδεκάδα, Νιόπλιας κλπ.)
Ψυχραιμία, προσοχή, αισιοδοξία και "πράσινη ανάπτυξη" στο πρωταθλημα (γιατί στ' άλλα είναι πράσινα άλογα).

pensierix said...

Oσο για τον συντοπίτη μου τον Κάκκο, μια χαρά τα πήγε (αν και το παράκανε με τις κίτρινες για ψύλλου πήδημα αλλά ο Τάσος ένα σύνδρομο Κολίνα το έχει). Στη φάση της αποβολής, δεν ήταν εύκολο για τον ίδιο να βγάλει την κόκκινη κάρτα. Τον έχω ικανό να το πράξει για λόγους εντυπωσιασμού, αλλά:

α) Δεν την είχε δει ο ίδιος τη φάση, δεν ήξερε τι ακριβώς παίχτηκε και δεν ήθελε να εκτεθεί για ένα τυχόν "αθώο" σπρωξιματάκι.

β) Ο βοηθός που τον ενημέρωσε δεν πρέπει να είδε ούτε αυτός από την αρχή τη φάση. Απλά, πρόσεξε το παίκτη του γάβρου να πέφτει και δεν ήξερε αν προηγήθηκε βίαιη ενέργεια ή μια κοκκορομαχία από αυτές που συμβαίνουν στο παιχνίδι.

Ετσι ο Τάσος, λαμβάνοντας υπόψιν και το τεταμένο κλίμα, προτίμησε να μην βάλει μπουρλότο στο ματς από το τρίτο λεπτό σφυρίζοντας κάτι που δεν είδε. Πρέπει να ευχαρίστησε το Θεό που δεν υπήρξε δύσκολη, αμφισβητούμενη φάση στο ματς γιατί δεν θα έβγαινε ζωντανός από εκεί μέσα έτσι και δεν έδινε πέναλντι σε τυχόν βουτιά του Ντιόγκο στο 90...

Μάγος said...

Η μετακίνηση οπαδών δεν είναι μετακίνηση ανεγκέφαλων...Άρα διαφονώ στο επειχήρημα πως η μετακίνηση οπαδών σημαίνει μετακίνηση στρατών...
Δηλαδή εσείς οι Παναθηναικοί τόσα χρονιά επι Βαρδινογιανιοκρατίας είδατε κάποια καλή σχέση Θύρας 13 με την διοίκηση?..Όπως της 7 με τον Χόχο?...
Έγω μια ζωή θυμάμαι τον Γιώργο και τον Γιάννη(Βαρδινογιάννη)να πολεμάνε τους οργανωμένους!καταφέρνοντας την διάλυση της 13 3 φορες!φτιάχνωντας την ΠΑΛΕ.ΦΙΠ
Να θυμήσω πως αν δεν υπήρχε η 13 δεν θα υπήρχε το συλλατήριο για τον διωγμό του ραλλίστα,αρα για ποιον στρατό μιλάμε???...Και ποιανου??...

pensierix said...

@ Mάγος

Ασφαλώς και δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι και είναι γνωστό ότι οι οργανωμένοι του ΠΑΟ (για πολλούς λόγους) δεν είναι όργανο της διοίκησης όπως η θύρα 7 που χρησιμοποιείται από τον Χόχο...Δεν είναι, όμως, και τα δικά μας τα καμάρια αθώα περιστεράκια...Οι καφρίλες δεν έχουν χρώμα και δεν έχει κανένα νόημα να τις βάζουμε στη ζυγαριά για να δούμε ποιος είναι πιο βίαιος κτλ κτλ. To ότι οι απέναντι έχουν μετατρέψει τον τραμπουκισμό σε επιστήμη, είναι γεγονός....

Ενδεικτικό του πόσο έχουμε συνηθίσει την καφρίλα είναι το γεγονός ότι οι φυλλάδες σήμερα είχαν πρώτο θέμα το Ζίκο και το +7 του ΠΑΟ. Σε μια πολιτισμένη χώρα, πρώτο θέμα θα ήταν τα θλιβερά γεγονότα της Καβάλας και των Ιωαννίνων. Στο Ελλαδιστάν, όμως, οι εφημερίδες λειτουργούν με το σκεπτικό του τι θέλει να διαβάσει ο πελάτης. H gazzetta dello sport πχ, λειτουργεί κι αυτή με εμπορικά κριτήρια, όπως κάθε εφημερίδα, αλλά σήμερα θα είχε πρώτο θέμα τη βία και θα πουλούσε τα ίδια φύλλα. Αυτό γιατί έχει αποκτήσει κύρος στη συνείδηση του αναγνωστικού κοινού και δεν έχει ανάγκη να γράψει (πάντα) για το μεγαλείο της Γιούβε για να ανεβάσει την κυκλοφορία της...

gatti said...

@Crazy Tourists: H ελπίδα μόνο δεν φτάνει για να παραμείνει το +7. Πρέπει να είμαστε σοβαροί ώς το τέλος. Μπορούμε; Αυτό είναι το ερώτημα.

Τελικά μέχρι εδώ ήταν οι φασαρίες. Ο Χρυσοχοϊδης απαγόρευσε τις μετακινήσεις. Τουλάχιστον έτσι μειώνεται ο κίνδυνος να θρηνήσουμε νεκρούς. Ας μένει ο κάθε κάφρος στην έδρα του.

Το πήραμε το ματσάκι στο βόλεϊ και όταν μαθεύτηκε στο ΟΑΚΑ το αποτέλεσμα έγινε χαμός. Και να μη το ήξερε δηλαδή κάποιος θα το καταλάβαινε από τις φωνές στην κερκίδα.

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου! :))

gatti said...

@Μάγος: Aυτή που περιγράφει ο 4minister είναι η θετική εκδοχή. Εγώ πάλι πιστεύω πως το γήπεδο είναι ο μόνος λόγος που δεν μας έχει κουνήσει μαντίλι ο ραλίστας. Αρα, έτσι και γίνει το γήπεδο, τότε είναι που δεν τον ξεφορτωνόμαστε εύκολα.

Νομίζω ότι αν φτιαχτεί το γήπεδο θα πέσουν κορμιά!

gatti said...

@Animation: Kατόρθωμα θα είναι αν το χάσουμε το πρωτάθλημα εδώ που φτάσαμε, ωστόσο μη νομίζεις ότι δεν υπάρχουν δυσκολίες. Η πρώτη απ΄ όλες είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν παίζει μπάλα και δεν κάνει εύκολες νίκες. Κι αν το πρώτο μπορεί κανείς να το αντέξει αφού συνηθίζουμε να λέμε ότι το πρωτάθλημα είναι αυτοσκοπός, το δεύτερο μπορεί να στοιχίσει βαθμούς.

Επειτα δεν μπορείς να ξέρεις αν ο γαύρος θα είναι μέχρι το τέλος έτσι όπως παρουσιάζεται τώρα. Λογικά όσο περισσότερη πίεση έχει τόσο περισσότερους βαθμούς θα χάνει, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Κι εγώ πιστεύω ότι όλα είναι ανοιχτά. Και σε ό,τι έχει να κάνει με την τελική έκβαση του αγώνα, αλλά και σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που θα παίξουν οι δύο ομάδες.

Για τα επεισόδια ό,τι και να πούμε εμείς από την στιγμή που δεν μπορούμε να επηρρεάσουμε καταστάσεις, ευχολόγιο μένει...

gatti said...

@Cybergoulion: Στα τάρταρα το επίπεδο! Μόλις είπα μια καλή κουβέντα για σένα, αμέσως να με διαψεύσεις! :pp

gatti said...

@coachp: Εσείς να τα δείτε που κανακεύετε τους Ελληνάρες παίκτες επειδή σας δίνουν τις ειδήσεις.

Πάντως οι Ελληνες στην 11άδα αυξάνονται με μαθηματική πρόοδο. Ο καιρός που θα δούμε μια αμιγώς ελληνική 11άδα πλησιάζει!

Η δικαίωση του Κάρα! :pp

Ο Super 3 το πήγαινε για προβοκάτσια με τα πανό κ.λπ. αλλά ευτυχώς με την απαγόρευση μετακινήσεων δεν ανεβαίνουμε επάνω και αποφεύγονται τα χειρότερα.

Πάντως το κλίμα εν όψει του αγώνα άρχισε να δημιουργείται.

Εσύ καλού κακού φυλάξου, γιατί προβλέπω να σε επισκέπτεται νέο κύμα Αρειανών και όχι για ...κοινωνική επίσκεψη...

Εχεις και την προϊστορία, βλέπεις...

gatti said...

@Νick Triantos: Nick έχω καταλάβει και έχω πεισθεί με επιχειρήματα πια μετά από τις αναλυτικές περιγραφές σου, ποιος παίκτης δεν μας κάνει από αυτούς που έχουν προταθεί ή που ακούγονται.

Αλλά δεν έχω καταλάβει (μπορεί και να το έχεις πει αλλά να μη το πρόσεξα) για ποιον θα έλεγες "ναι" με κλειστά μάτια. Εκτός από τον Πόγκατετζ που ξέρω ότι εκτιμάς. Εκτός αν είσαι της γνώμης ότι τελικά δεν πρέπει να πάρουμε στόπερ το Γενάρη και πρέπει να περιμένουμε το καλοκαίρι.

gatti said...

@4minister: Οσο μυρουδιάς κι αν είναι ο Ζίκο, που είναι όντως όχι μόνο σε προπονητικά θέματα, αλλά και γενικότερα σε ό,τι αφορά τη νοοτροπία στην Ελλάδα, διαφορετικά δεν θα έλεγε αυτά τα γραφικά, ότι δήθεν δεν υπάρχει πίεση και ότι στην Ιταλία αλλάζουν τους προπονητής σαν τα πουκάμισα (ενώ εδώ τους βαλσαμώνουν...) δεν παύει να είναι σκαιότατος ο τρόπος που του συμπεριφέρονται.

Και δεν του αξίζει...

gatti said...

@pensierix: To θέμα είναι πως ο Κάρα την έχει δει "ελληνικό φιλότιμο, ελληνική λεβεντιά, τα δίνω όλα και αφήνω τα κόκκαλά μου στο γήπεδο". Κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει πόσο Παναθηναϊκός είναι και το γεγονός ότι έπαιζε με κομμένο χιαστό για να βοηθήσει την ομάδα είναι δείγμα του πώς αντιλαμβάνεται την αγάπη του γι΄ αυτήν.

Ωστόσο, ακόμα κι αν οι προθέσεις του είναι αγνές, κινδυνεύει να φτάσει στο άλλο άκρο.

Προσωπικά, όσο κι αν μου έλειπε το ελληνικό στοιχείο όταν ο Τζίγγερ είχε γεμίσει την ομάδα με φτηνούς και αμφίβολης ποιότητας ξένους, άλλο τόσο με προβληματίζει η πιθανότητα να γεμίσουμε με Ελληνες ποδοσφαιριστές που θα λειτουργούν ως κράτος εν κράτει στην ομάδα, εμποδίζοντας την προόδο της. Και λέω εμποδίζοντας την πρόοδο, γιατί οι Ελληνες παίκτες δεν υστερούν σε ταλέντο των ξένων, μπορεί και να υπερέχουν σε αίσθηση καθήκοντος αλλά δυστυχώς έχουν κακή νοοτροπία.

Περισσότερο με προβληματίζει ο Νιόπλιας που ίσως προωθώντας τους Ελληνες να νοιώθει πιο δυνατός. Αναρωτιέμαι αν θα μπορέσει να κρατήσει τις ισορροπίες, ή ακόμα χειρότερα αν είναι διατεθειμένος να κρατήσει τις ισορροπίες ή δεν τον νοιάζει καν θεωρώντας πως οι Ελληνες θα λειτουργήσουν ως ασπίδα.

ΥΓ. Τόση ανάλυση για τις κινήσεις του συμπατριώτη σου, του Κάκου; Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Ποσώς με ενδιαφέρει τι κάνει ο εν λόγω κύριος ή τι υπάρχει μέσα στο μυαλό του όταν διαιτητεύει έναν αγώνα. Εκεί που με ενδιαφέρει είναι να μη το παίζει φίρμα τραγώντας επάνω του τους προβολείς και να σφυρίζει σωστά χωρίς να αδικεί κανέναν. Γιατί αυτός τουλάχιστον ικανότητες έχει. Δεν είναι άχρηστος σαν τους περισσότερους άλλους.

gatti said...

@fl@neur: Οπως το λες. Ο Παναθηναϊκός δείχνει στοιχειώδη σοβαρότητα. Ο γαύρος πάλι δεν έχει ούτε πάθος, ούτε ψυχή. Ισως να συμβαίνει επειδή φέτος του λείπει ο ηγέτης. Δεν υπάρχει ο παίκτης που θα τραβήξει τους υπόλοιπους. Εφυγαν ιδιαίτερα σημαντικοί παίκτες και δεν αντικαταστάθηκαν.

Οσο για τη μπάλα που παίζει ο Παναθηναϊκός το έχω ξεκαθαρίσει από την αρχή της σεζόν. Δεν θα με χαλάσει αν το πάρουμε χωρίς να παίξουμε μπάλα. Θα ήθελα όμως να φτάναμε πιο εύκολα στη νίκη.

Κάφρους σαφώς έχουμε κι εμείς όπως όλες οι ομάδες άλλωστε. Και οι μετακινήσεις καλύτερα που απαγορεύτηκαν.

gatti said...

@Μάγος: Δεν ισχυρίζεται κανείς πως όσοι οπαδοί μετακινουνται συνιστούν ανεξαιρέτως "στρατό" των ομάδων. Ομως είναι γεγονός ότι ανάμεσα στους οπαδούς που λαχταρούν να ταξιδέψουν σε άλλη πόλη για να δουν την ομάδα που αγαπούν παρεισφρύουν πάντα οι κάφροι. Είναι ό,τι ακριβώς συμβαίνει και στις διαδηλώσεις. Πάντα υπάρχουν ανάμεσα στους διαδηλωτές οι "γνωστοί - άγνωστοι".

Από την στιγμή όμως που η Αστυνομία αδυνατεί να τους περιφρουρήσει, καλύτερα θα είναι να μείνουν στο σπίτι τους και να πηγαίνουν μόνο στα εντός έδρας. Δεν τους φταίνε σε τίποτα οι άλλες πόλεις, ο κόσμος που ζει εκεί και οι επαγγελματίες της κάθε περιοχής να πληρώνουν τα δικά τους σπασμένα.

Δεν τους καταδικάζουμε συλλήβδην. Αλίμονο. Θα ήταν τεράστιο λάθος.
Αλλά το θέμα είναι πως οι χουλιγκάνοι που ζουν ανάμεσά τους είναι επικίνδυνοι.

Κι ένα άλλο θέμα βεβαίως είναι το αν δεν μπορεί ή δεν θέλει το κράτος να τους περιορίσει και να τους απομονώσει...

gatti said...

@pensierix: Eτσι είναι. Οι καφρίλες δεν έχουν χρώμα.

Αλλά να πας κι εσύ να μου συγκρίνεις τη gazzetta dello sport με τις ελληνικές φυλλάδες... Α πα πα...

:))))

pensierix said...

Μεγάλη κουβέντα ανοίγουμε με την νοοτροπία του Ελληνα ποδοσφαιριστή και το ταλέντο του. Δε νομίζω ότι είναι θέμα νοοτροπίας...Και οι μπασκετμπολίστες Ελληνες είναι αλλά είναι σοβαροί επαγγελματίες και δεν έχω ακούσει πχ για κλίκες του Διαμαντίδη με τον Σπανούλη για να φάνε τον Σάρας...Αλλά και οι ποδοσφαιριστές, όταν πάνε στο εξωτερικό δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα. Ισα ίσα, οι Ιταλοί έχουν να λένε ότι οι λιγοστοί που ήρθαν στο καμπιονάτο ήταν δουλευταράδες και δεν δημιούργησαν το παραμικρό πρόβλημα...

Τώρα, το ταλέντο είναι άλλο θέμα και άντε να δώσεις ορισμό...Για το μόνο πράγμα που είμαι σίγουρος είναι ότι τα ελληνόπουλα έχουν κακούς δασκάλους. Δεν πιστεύω ότι ο Ολλανδός έχει μεγαλύτερη έφεση στο κοντρόλ από ό,τι ο Ελληνας...Και βλέπουμε ότι στις μικρές εθνικές ομάδες, που ακόμα οι παίκτες δεν είναι κοντρολαρισμένοι, δεν πάμε άσχημα. Μετά χάνονται, όταν πρέπει να μάθουν να παίζουν ποδόσφαιρο και όχι μπάλα στην αλάνα...

Πρέπει, πάντως, όλους να προβληματίσει το γεγονός ότι δεν έχουμε βγάλει ΕΝΑΝ παίκτη που να έχει κάνει καριέρα σε πολύ μεγάλη ομάδα. Ακόμα και χώρες με μηδαμινή παράδοση στο ποδόσφαιρο, έχουν έναν παίκτη-σήμα κατατεθέν...

paoad said...

Μ'άρεσε το ερώτημα που έθεσες στο Nick και θα θελα να πω τη γνώμη μου.

Κατ'αρχάς θα επαναλάβω ότι αυτά που λένε (τα μμε) περί δύσκολης περιόδου για μεταγραφές είναι παπαριές και δικαιολογίες. Ρωτήστε και τις Γερμανικές ομάδες που κάθε χρόνο- Γενάρη μήνα στήνουν τις ομάδες του απο την αρχή...

Λοιπόν, έχουμε 2 πακετάκια- το οικονομικό και το σπεσιαλ. Ανάλογα με το μπαγιόκο διαλέγεις και παίρνεις.
Σπέσιαλ- Bouhlarouz (κανίβαλο τον φωνάζουν οι Ολλανδοί- γιατί άραγε). Πολύ δυνατός αμυντικός, εξαιρετικός όταν παίζει σαν στόπερ.
Coloccini- Αμυντικός με εξαιρετικά φυσικά προσόντα- γνωστός για το πάθος του και το μαλλί του. Δυο αμυντικοι υψηλού επιπέδου που έρχονται στην Ελλάδα και με λογικο κασέ.

Οικονομικό πακέτο.
Αποφεύγω Douglao και Marcelao για 3 λόγους. Α)Είναι Βραζιλιάνοι, με ότι συνεπάγεται Β) δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά Γ)απειρία

Επιλέγω με κλειστά μάτια Ζουέλα. Οικονομικός και αξιόπιστος. Δοκιμασμένος για πολλά χρόνια, με διαδοχικές εξαιρετικές σεζόν στην Ξανθη.
Β) Επίσης, ο Αυστριακός του Εργοτέλη δεν θα ήταν κακή επιλογή. Ψηλό παιδί, με πολύ σωστές τοποθετήσεις και γρήγορος.

gatti said...

@pensierix: Μα, ακριβώς επειδή έθεσες θέμα σύγκρισης ποδοσφαίρου και μπάσκετ, γίνεται ακόμα πιο ξεκάθαρο ότι είναι θέμα νοοτροπίας.

Το μπάσκετ άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά με τον θρίαμβο του ΄87, δημιούργησε υποδομές και πλαισιώθηκε από παράγοντες που όσο κι αν κάποιος τους κατηγορήσει για την εμμονή τους να το κάνουν "κλειστό κλαμπ" άλλο τόσο οφείλει να τους επαινέσει για το ότι έβαλαν το συμφέρον του αθλήματος πάνω από το προσωπικό τους. Το μπάσκετ είχε σωστούς "δασκάλους", πώς να μην βγάλει επιμελείς μαθητές;

Στο ποδόσφαιρο πού είναι οι σωστοί "δάσκαλοι"; Πού είναι οι σωστοί παράγοντες; Τι μαθαίνει ένας ποδοσφαιριστής όταν ταλεντάκι ακόμα μπαίνει μέσα σε μια ομάδα και λειτουργεί ως μέλος της; Πώς θα γίνει καλύτερος ή πώς θα μπει μέσα στα κόλπα ώστε να αποκτήσει την κατάλληλη στήριξη;

Και αυτό ακόμα που λες για τους Ελληνες που αγωνίστηκαν στην Ιταλία και θεωρήθηκαν δουλευταράδες και πειθαρχημένοι με τη νοοτροπία σχετίζεται κι αυτό. Εκεί δηλαδή που γνωρίζουν ότι "δεν τους παίρνει" προσπαθούν να μην δώσουν το δικαίωμα. Επειδή όμως από την άλλη η πολλή δουλειά που απαιτείται στο εξωτερικό τους εξουθενώνει σε σύντομο χρονικό διάστημα, η πλειοψηφία τους ψάχνει απεγνωσμένα να επιστρέψει με ένα καλό συμβόλαιο (που θα το εξασφαλίσει το πέρασμά τους από το εξωτερικό...) ώστε να "αράξει" για το υπόλοιπο της καριέρας του.

Προσωπικά δεν προβληματίζομαι που δεν έχει κάνει κανένας Ελληνας παίκτης καριέρα σε πολύ μεγάλη ομάδα. Το αντίθετο θα μου έκανε εντύπωση...

squarelogic said...

Για να δούμε αν θα υπάρξει τιμωρία αυτή τη φορά για την μεραρχία επίλεκτων 'επιστημόνων" που κατέβασε η μισθοδοτούμενη Θ.7. στην Καβάλα βάσει σχεδίου...
Αληθεια,απ τα μπλόκα των αγροτών πως πέρασαν όλοι αυτοί?
Μήπως οι αγρότες αναγνώρισαν ένα (παρα)κράτος ισχυρότερο απ το δικό τους?

Ως προς το ματσάκιον,έναν φόβο τον είχα εκαιτίας της απουσίας του θερινού τρίο-fantastico,πράγμα που προιδέαζε οτι θα βλέπαμε μια απ τα περσινά:και πράγματι πόσες "παρολίγο" σωστές πάσες,σέντρες,σουτ...Ο Σάλπι να σπαταλά σπουδαίες ευκαιρίες,ο Λάζον να κάνει πάντα το κάτι παραπάνω ή παρακάτω..Απλά,η διαφορά που χαρακτηρίζει τους παίκτες κλάσεως απ τους παίκτες (περίπου...)της σειράς.
Ευτυχώς,η Καραγκούνα μας αποζημίωσε για το άθλιο τελευταίο 50μερο με το γκολ-φωτοβολίδα που απλοποίησε τα πράγματα.
Περί στόπερ συμφωνώ απολύτως,γι'αυτό έλυσα και γω την σιωπή μου στο 'αραχνιασμένο" gatezero.Η μόνη εξήγηση για την αδράνεια είναι οτι οι μέτοχοι είναι όλοι με την φαλτσέτα παρά πόδα και κανείς δεν ενδιαφέρεται να κάνει αβάντα στον άλλον βοηθώντας την ομάδα.
Αν έτσι καταφέρουν ν'άπωλέσουν έσοδα της τάξης των 25-30 εκ.απ το επόμενο Τσ.Λ. ας κοιταχτούν στον καθρέφτη για να δουν τους φταίχτες!

gatti said...

@paoad: Δηλαδή εσένα σου αρέσει ο "κανίβαλος" και ο Κολοτσίνι περισσότερο από τον Ντίας; Και ο Πόγκατετζ; Γιατί αν θυμάμαι καλά αυτός σου άρεσε κι εσένα.

Ο Ζουέλα μου αρέσει. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο σκέφτονται πραγματικά "ελληνικές" (έστω πρώην "ελληνικές", αφού ο Ζουέλα είχε φύγει) λύσεις, γιατί και για Ντουγκλάο ακούγονται διάφορα αλλά τα διαψεύδουν.

pensierix said...

Μα δεν διαφωνούμε...Ο προβληματισμός που γράφω εγώ δεν έχει να κάνει με απορία. Δεν έγραψα "είναι να απορεί κανείς που δεν έχουμε βγάλει εναν παίκτη κτλ κτλ...". Φυσιολογικό είναι, για τους λόγους που αναφέρεις αλλα και την έλλειψη δασκάλων που κι εγώ ανέφερα...

Δεν έχει να κάνει, λοιπόν, με τη νοοτροπία της φυλής, αφού στο μπάσκετ, μια πρωτοφανής επιτυχία για τα δεδομένα του ελληνικου αθλητισμού της εποχής έφερε τεχνογνωσία, οργάνωση και δημιούργησε ελληνική σχολή και όχι αρπαχτές και λαμογιά...Μη ξεχνάμε επίσης, ότι κι άλλοι Βαλκάνιοι λαοί, με πάνω κάτω τα δικά μας κουσούρια και νοοτροπία όπως πχ οι Σέρβοι, και παιχταράδες έβγαλαν και συνεχίζουν να βγάζουν...

gatti said...

@squarelogic: Την απορία για το πώς πέρασαν από τα μπλόκα των αγροτών οι γαύροι, την είχα κι εγώ. Λες να τη σκαπούλαραν με κανα ...σύνθημα ανάλογο μ΄ αυτό που είχαν βγάλει τα ΠΑΟΚια πριν μερικά χρόνια σε μια ανάλογη περίσταση; ("Αγρότη πεινάς; Γ*** ο Πειραιάς").

Ετσι είναι. Βγάζεις από την ομάδα, Σισέ, Λέτο, Κατσούρ και έχεις την περσινή ομάδα. Που ήθελε 10 ευκαιρίες για να βάλει ένα γκολ. Για να φτάσουμε στο σημείο να πούμε "καλά που υπάρχει και ο Καραγκούνης". Οπως ακριβώς το είπαμε άπειρες φορές πέρσι...

Κι εγώ αυτό φοβάμαι ότι συμβαίνει με τον στόπερ. Δεν θέλουν οι πολυμετοχικοί να πιστωθεί ο Πατέρας την κατάκτηση του πρωταθλήματος και σκέφτονται πως αν είναι να τα καταφέρει ας το πετύχει μόνος του χωρίς να τον έχουν βοηθήσει οι ίδιοι. Αφού όλος ο καβγάς γίνεται για το ...πάπλωμα.

Εχω όμως λύση: Ας τον αγοράσουν τον στόπερ ο Πατέρας και ο Βγενό με δικά τους λεφτά. Χάσει - κερδίσει η ομάδα το πρωτάθλημα, αυτοί στη συνείδηση του κόσμου κερδισμένοι θα είναι. Δεν ξέρω βέβαια πόση σημασία έχει αυτό...

Εγώ αν ήμουν στη θέση τους θα το έκανα. Ενίσχυση της ομάδας για κατάκτηση τίτλου, εγγυημένα έσοδα περίπου 30 εκ. ευρώ από την απευθείας συμμετοχή στους ομίλους και παράλληλα τον "άμαθο" Ολυμπιακό να παλεύει στα πλέι οφ και να καρδιοχτυπάει για το αν θα βγει στα προκριματικά του Τσαμπιολί; (Μην ξεχνάμε και την άθλια φυσική του κατάσταση, πόσο μάλλον αν χρειαστεί να παίξει έξτρα αγώνες...).

Αξία; Ανεκτίμητη!

gatti said...

@pensierix: Συμφωνούμε λοιπόν ότι δεν διαφωνούμε! :)))

squarelogic said...

gatti
και μένα μου κάνει εντύπωση που ο Νικόλας Πατέρας,που ήδη πήρε πάνω του το φετινό πρωτάθλημα με την αποπομπή Τεν Κάτε,δεν κάνει την ρελάνς-μόνος του ή με τον Βγενό,και να βγουν καβάλα...
Κι αν ισχύει ότι την Βωβός Τεχνική την έχει αγοράσει η MIG Estate,ο Βγενό τον έχει στο χέρι τον ραλίστα.
Με μια κιμπάρικη κίνηση θα είχε και τον κόσμο στο πλευρό του στο θερινό ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

pensierix said...

@ square

Kι εγώ συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφεις στο gatezero, αλλά στο γράφω εδώ γιατί εκεί αν δεν γράψεις ότι χρειαζόμαστε 9 παιχταράδες το Γενάρη, σε περνάνε για τσάτσο τη διοίκησης! (πριν ήταν της μόδας το παλτό ο Σισέ, αλλά τώρα τους πέρασε και περιμένουν να ξαναμπουκώσει ο Γάλλος για να δικαιωθούν οι ανοιχτομάτηδες!).

:)))

@gatti

Διαφωνώ!!!!!

;))))

gatti said...

@squarelogic: Εγώ πάντως μέχρι να λήξει η μεταγραφική περίοδος θα ελπίζω να κάνει τη ρελάνς ο Φάδερ!

gatti said...

@pensierix: Πού καταντήσαμε... Να σκέφτεσαι να γράψεις την άποψή σου στο gatezero...

YΓ. :pppp

paoad said...

Οι Boulahrouz, Pogatetz, Coloccini έχουν παρόμοιο στυλ, απλά ο Pogatetz μπορεί να παίξει άνετα και ως αριστερο μπακ και είναι ψηλότερος. Απο την άλλη, ο Αυστριακός είναι πιο επηρρεπής στο λάθος. Ο Κολοτσίνι πιο επηρρεπής στις κάρτες ανεξαρτήτου χρώματος.

Ο Diaz είναι ένας παίκτης με λίγο καλύτερα mentals. Δηλαδή, ενώ είναι πολύ δυνατός, παίζει πολύ έξυπνα και τοποθετείται πιο σωστά. Φαντάσου τον Μελμπεργκ σε Αργεντίνο- αυτό είναι ο Ντιαζ.

Δίνω ένα αστεράκι παραπάνω στο Ντιαζ, μετά επιλέγω Μπουλαρούζ και έπονται οι άλλοι δύο.

Βέβαια, μην τα θέλουμε και όλα δικά μας. Πρόκειται για 4 αξιολογότατες περιπτώσεις. Δηλαδή όποιος και να έρθει θα κάνει τη διαφορά, πιστεύω.

Αν, όμως, δεν έχεις το μπαγιοκο- τράβα πάρε τον Ζουέλα και θα έχεις πετύχει διάνα.

gatti said...

@paoad: E τότε ψηφίζω Ντίας κι εγώ! Απορώ γιατί το σκέφτονται; Αμα είναι να πάρεις, ας πάρεις τον καλύτερο. Αφού έτσι κι αλλιώς είναι ένα θέμα που θα το βρεις μπροστά σου και το καλοκαίρι!

paoad said...

Είπατε κάτι για σωστούς δασκάλους και λάθος νοοτροπία..

Λοιπόν, εχω εναν γνωστό που όταν ήταν 13-15 παραμιλούσε όλη η Αθήνα. Πολύ σοβαρό παικτάκι (με συμμετοχές στις μικτές και στην Εθνική Παίδων), χρησιμοποιούσε και τα 2 πόδια με την ίδια άνεση, γρήγορος, αθλητικός κτλ. 3 επίπεδα πάνω απο όλους του συνομήλικους του. Μετα απο συστάσεις, πήγε στην Πανάθα για δοκιμαστικά. Κ ο τότε υπεύθυνος για τις μικρές ηλικίες (δεν θέλω να πω όνομα) του ζήτησε 3.000 για να τον βάλει μέσα, επειδή ήταν 1 χρόνο μεγαλύτερος απο τα υπόλοιπα παιδιά. Προσέξτε, δεν τον έκρινε ανεπαρκη, αντίθετα αναγνώρισε το ταλέντο του αλλά ζήτησε χρήμα για τον βάλει στη Παιανία. Αυτός ο άνθρωπος, τί θα διδάξει στα παιδάκια; θα τους διαδάξει την αξία της ξεπέτας, της προχειροδουλειάς, της κουτοπονηριάς.....

Όσο για τη σύγκριση μπάσκετ- ποδοσφαίρου έχω πειστεί ότι πρόκειται για 2 διαφορετικούς υπο-κοσμους. Ο αμιγώς μπασκετόφιλος έχει μια ποιότητα σαν φίλαθλος, δεν θα κάνει καφρίλες. Αντίθετα, ο ποδοσφαιρόφιλος είναι τελείος διαφορετικός. Μπορείς να καταλάβεις τη φοβερή διαφορά αν παρακολουθήσεις έναν αγώνα τοπικού πρωταθλήματος ποδοσφαιρόυ και έπειτα έναν αγώνα τόπικού πρωταθλήματος μπάσκετ. Στη πρώτη περίπτωση οι φίλαθλοι κάνουν καζούρα στο κοράκι απο το πρώτο ως το τέλευταίο λεπτό , βρίζουν σε κάθε αμφισβητούμενη και ο χαβαλές δίνει και παίρνει. Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Στο γήπεδο ακούς μόνο παλαμάκια, τις φωνές του προπονητή, τα σφυρίγματα του διαιτητη...

Το μπάσκετ εμπνέει σεβασμό στον Έλληνα, το ποδόσφαιρο σίγουρα όχι.

fl@neur said...

2-3 σχόλια γενικά και αόριστα (δεν γράφω @gatti&co για να μη στενοχωρήσω την οικοδέσποινα): οι περισσότερες "θύρες" είτε είναι στρατοί των διοικήσεων (κυρίως η 7) είτε στρατοί ηλιθίων (τουλάχιστον) κι αυτό ισχύει και για την ιταλία. Στην Ελλάδα τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα, λόγω νοοτροπίας γάβ-ρων, και κυρίως λόγω ανοχής από τις διοικήσεις και το κράτος, απόδειξη το F4 στο Βερολίνο, όπου τα "παλληκάρια" βάλανε πάμπερς μόλις είδαν τα αστυνομικά σκυλιά!
Όταν έχεις στο προφίλ σου την ομάδα του Wembley δεν δικαιολογείται να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα (έτσι ακριβώς η διατύπωση!) και ο νοών νοείτω. Τα "πράσινα καλόπαιδα" πολλές φορές έχουν βάλει φωτιά (μεταφορικά και κυριολεκτικά) και στο μπάσκετ και στο βόλλεϋ, για να μη μιλήουμε για ποδόσφαιρο. Δεν εννοώ, ότι τα γήπεδα πρέπει να είναι εκκλησίες, αλλά στην Ελλάδα έχουμε πάει στο άλλο άκρο, καταστρέφονται περιουσίες από "τζάμπα μάγκες"! Πολύ σωστά γράφτηκε εδώ, ότι στην Ιταλία και σε άλλες χώρες τα επεισόδια θα ήταν πρωτοσέλιδα, αλλά εδώ, αυτοί που βάζουν τις φωτιές (αδρά αμειβόμενοι ή ηλίθιοι ή και τα δυό) χύνουν μετά κροκοδείλια δάκρυα.
Ο Άρης είναι από τις ομάδες που παίζουν μπάλλα και χαίρεσαι να τις βλέπεις, ιδίως με τον Κούπερ, αλλά στα Γιάννενα, απ' ότι έδειξε η TV πήρε και βοήθεια, όπως παίρνουν όλες οι μεγάλοι εις βάρος των μικρών, με πρωταθλητή στις βοήθειες τον... "κρατικό πρωταθλητή" και εξαίρεση για φέτος τουλάχιστον την ΑΕΚ, που την έχουν κάνει "καρπαζοεισπράκτορα".
Huller ή Kimmer, δεν ξέρω, νομίζω την πιο σωστή κουβέντα την έγραψε κάποιος εδώ μέσα, "κι αν τον πάρει, πότε θα παίξει;"
Αν καθυστερήσει λίγο ακόμα και δεν πάρει τίποτα, νομίζω ότι κάπου κι ο Νιόπλιας θα 'χει βάλει πλάτη στη Διοίκηση.
Όμως, ότι και να λέμε για τις διοικήσεις του ΠΑΟ, από τον Καπετάνιο μέχρι τον Φάδερ, τουλάχιστον ούτε Κόκκαλη είχαμε ούτε Χριστοφοράκο ούτε Αναστασιάδοκωστόπουλους έχουμε. Δεν είναι λίγο!!!

Nick Triantos said...

@gatti,

Prwt' ap' ola, na pw oti o Panathinaikos ap' ton Noembrh exei koita3ei aveta mia vtouzina paiktes kai oti prospaQoun para poly na paroun paikth twra. To blepw omws dyskolo. Poly dyskolo. Alloi Qeloun na erqoun alla klwtsave oi omades tous (blepe Diaz), alloi parampempoun sto kalokairi (blep Kroldrup), alloi molis gyrisav apo diakopes ap' ton Noembrh (Rwssia).

Aytoi pou mporoun na pai3oun kai na PROSFEROUN shmantika ston Panathinaiko gia mena einai oi e3hs. Dev tous bazw se kanena order of preference:

Per Kroldrup
Cata Diaz
Emmanuel Pogatetz
Marko Basa
Sergey Ignashevich
Denis Kolodin
Andre Luiz
Dmitri Belorukov

Eav eixa mia epilogh apo aytous Qa dialega ton Marko Basa ths Locomotiv Moscow xwris na me xalaei kaQolou kanenas ap' tous ypoloipous. SerBo-Mayrobounios einai. Einai paixtara o typos. Top Class. Aytos dev ta paei kala me ton Yuri Semin kai qelei na fygei. To qema omws me olous aytous apo th Rwssia, einai oti molis arxhsan proetoimasia, opote mexrh na einai etoimoi aytoi, Qa kovteyei na teleiwsei to Ellhniko prwtaQlhma.

Ektos twv Rwsswv kalh periptwsh einai o Brazilianos ths Nancy o Andre Luiz. 29xr., 1.85m. Aytos einai kati san ton Diaz alla poly poio texviths kai grhgoros, sigoura poly kalyteros xeirisths ths mpalas kai kanei paixvidi. Paizei kai san amyntko xaf. Aytos einai enas poio psylos Henriksen kai to styl tou Henriksen. Orgavwtikos paikths.


Luiz:

http://www.sports21.com.br/atleta.asp?id=49

Basa:

http://www.youtube.com/watch?v=Jh4RYTk2Lew

Nick Triantos said...

@paoad

Dev poulaei h Newcastle ton Coloccini. Kai an ton poulagan Qeleis 7-7.5ek. Dev t' a3izei.

Dev yparxei Qema Douglao/Marcelao. Aytes oi omades paizoun me tous amyntikous tous sxedon epanw sthn perioxh. O Panathinaikos avebazei thn amyna poly poio psyla kai xreiazete paiktes a) poly poio grhgorous b) na mporoun na katebasoun ligo th mpala mexrh th sevtra. Kati tetoioi Qa htav kaloi na pai3eis tampouri se kana eyrwpaiko paixvidi.

Ton Bhoularouz ton eixan proteinei perysi to kalokairi alla oi Ollandoi ston Panathinaiko pou ton gvwrizoun kala dev ton hQelan. Dev kserw gia poio logo, mono oti oloi tous eixav thn idia gvwmh.

Stopper kateyQeian ap' th Brazilia einai mega risko.Stopper Braziliano pou na exei pai3ei kalh mpala sthn Eyrwph, nai. Ths Benfica px. o Luizao einai top class. O Lucio, o Naldo, O Alex, o Cris ths Lyon, o Naldo ths Werder. yparxoun ki' alloi sth Rwssia 2-3 pou einai kaloi. H douleia me aytous Qelei poly psyrisma kai pali yparxei risko.

4minister said...

Για να γίνει το γήπεδο καθαρίζει ο Αντρέας με τα κονέ του και όχι μόνο. Άρα δύσκολο να τον "ρίξουν" στην πορεία, ειδικά ένας χαμηλού δείκτη νοημοσύνης, όπως ο Σωφέρ. Που οι φήμες λένε πως τα βλέπει τα σκούρα και κάνει ότι μπορεί για να καθυστερήσεη η έναρξη εργασιών, μέχρι να βρει κάποια εναλλακτική και να μη χάσει το πλειοψηφικό πακέτο.

Ο Κάκος είναι κακός δγιατητής. Γιατί δεν σφυρίζει ότι βλέπει (και βλέπει πολλά) αλλά ότι αυτός νομίζει ότι πρέπει να σφυρίξει. Δηλαδή "χειρούργος"!

Το πρόβλημα νοοτροπίας δεν είναι στους Έλληνες ποδοσφαιριστές, αλλά στους Έλληνες ποδοσφαιροπαράγοντες. Που είναι οι χειρότεροι Έλληνες μετά τους πολιτικούς! Και κάνουν τους παίκτες τεμπέληδες, στην προπόνηση και στο παιχνίδι, οπότε το ταλέντο πάει στράφι. Και με πολύ χαλαρή ηθική, αφού βλέπουν πως το άθλημα είναι βουλιαγμένο στη διαπλοκή.

Το καλοκαίρι τελειώνει του Σαριέγκι. Άσχετα αν κάνει ή όχι (που για μένα δεν αρκεί σαν παίκτης, άσε που πέρασαν και τα χρόνια) θα χρειαστούν γύρω στο 1 εκ. για ανανέωση του συμβολαίου του. Επομένως δίνουν 1,5 τώρα και παίρνουν κάτι σαφώς καλύτερο, όπως βλέπουμε τις προτάσεις της αγοράς. Αλλιώς είναι άμπαλοι και δεν κάνουν!

Για τον Andre Luiz συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά κοστίζει γύρω στα 4,5-5 εκ. απ' ότι ξέρω.

Nick Triantos said...

@4minister,

O Luiz exei akoma eva xrono symbolaio ekei. Sta 3,5ek einai. Peripou idia periptwsh me ayth tou Diaz osov afora to kostos.

Oti dineis, synhqws pairveis...

gatti said...

@paoad: Eίδες λοιπόν που τα παραδείγματα είναι δίπλα μας; Είμαι σίγουρη πως όλοι αν ψάξουμε θα βρούμε ανάλογες περιπτώσεις γνωστών μας που δείχνουν το λόγο που το ελληνικό ποδόσφαιρο δεν μπορεί να πάρει τα πάνω του και συντηρείται αυτή η κακή νοοτροπία.

Και για το μπάσκετ συμφωνώ. Οπως έχω ξαναπεί, ακόμα και τα επεισόδια που γίνονται στο μπάσκετ, από κάφρους που προέρχονται από το ποδόσφαιρο γίνονται. Ο μπασκετικός οπαδός έχει πραγματική γνώση του αθλήματος, έχει κρίση και αναγνωρίζει ακόμα και την ανωτερότητα του αντιπάλου.

4minister said...

Εννοείται πως έχεις δίκιο Νίκο, ότι δίνεις παίρνεις, ή αλλιώς με πορδές αυγά δεν βάφονται!
_______________

Δεν απαντήσατε στο χθεσινό κουίζ και χάσατε πλούσια δώρα ...

Ζήκο τέλος!

gatti said...

@fl@neur: Oπως το λες. "Τζάμπα μάγκες". Γι΄ αυτό και κάθισαν σαν αρνάκια στο φάιναλ φορ στο Βερολίνο που ήξεραν ότι η Αστυνομία εκεί δεν αστειεύεται.

Αρα, πού καταλήγουμε τελικά; Οτι όλοι αυτοί κάνουν όσα κάνουν επειδή γνωρίζουν καλά πως στην Ελλάδα υπάρχει ατιμωρησία και πως το κράτος δεν θέλει πραγματικά να πατάξει τη βία. Γιατί αν ήθελε θα μπορούσε να το κάνει.

Αλλά το συμφέρει να εκτονώνεται η κοινωνική οργή στα γήπεδα για να μην ξεσπάει αλλού. Και από την στιγμή που τα "καλόπαιδα" το γνωρίζουν, βρίσκουν μέσα στους κόλπους των οργανωμένων το καταφύγιό τους.

Επιμένω πάντως ότι δεν μπορούμε να τους τσουβαλιάζουμε. ΔΕΝ είναι όλοι οι οργανωμένοι χουλιγκάνια.

Τη φάση του Αρη με το πέναλτι δεν την έχω δει ούτε τώρα που μιλάμε, αφού όμως όλοι συμφωνούν πως ευνοήθηκε, θα είναι έτσι. Αλλά γιατί σου κάνει εντύπωση; Πάντα οι "μεγάλοι" ευνοούνται συγκριτικά με τους "μικρούς". Εκεί που χαλάει η ...μαγιά είναι που ο κάθε "μεγάλος" θέλει να ευνοείται περισσότερο από τον άλλο "μεγάλο".

Για το hummer-o-killer όλα δείχνουν πως δεν θα έρθει ούτε τώρα. Εχουν αφήσει ένα περιθώριο βέβαια μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αλλά δεν το βλέπω...

Σαφώς και δεν είναι λίγο που εμείς δεν έχουμε χωθεί μέχρι τα μπούνια στη διαπλοκή όπως ο Ολυμπιακός του Κόκκαλη, αλλά αυτό είναι κάτι που σε μια χώρα που διακρίνεται για την αμνησία της, τείνουμε συνεχώς να το ξεχνάμε...

gatti said...

@Nick Triantos:Eπομένως για άμεση βοήθεια χρειαζόμαστε έναν παίκτη που θα παίζει σε πρωτάθλημα της Δυτικής Ευρώπης.

Απορρίπτονται ως ανέτοιμοι για το Γενάρη αυτοί που παίζουν στη Ρωσία απορρίπτονται και οι Βραζιλιάνοι που δεν έχουν αγωνιστεί σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Για μένα τα πράγματα είναι πια ξεκάθαρα. Θέλει να έρθει ο Ντίας και μοιάζει να είναι ο πλέον κατάλληλος; Και το μόνο πρόβλημα είναι ότι κλοτσάει η ομάδα του; Τα σκας και τον φέρνεις ΧΘΕΣ!

gatti said...

@4minister: Κοίτα, ανεξάρτητα πόσο άχτι τον έχουμε τον Τζίγγερ και πόση εκτίμηση μπορεί να έχει κανείς στον "αυτοδημιούργητο" Βγενό, νομίζω ότι είναι υπερβολή να θεωρούμε άτομο χαμηλού δείκτη νοημοσύνης τον ραλίστα. Ανθρωπο με εμμονές που
"μίκρυναν" τον Παναθηναϊκό και αλαζονεία (λόγω της κοινωνικής του θέσης;) ναι, αλλά εγώ προσωπικά αρνούμαι να τον πω ανόητο.

Εγώ πάλι θεωρώ πως ο Κάκος ΑΝ ΘΕΛΕΙ είναι πολύ καλός διαιτητής. Απλώς την έχει δει σταρ. Και βέβαια εννοείται ότι σφυρίζει αυτά που θέλει και όχι πάντα αυτά που συμβαίνουν. Γι΄ αυτό και είναι ασύγκριτα πιο επικίνδυνος από έναν βλάκα διαιτητή.

Σαφώς και είναι ΚΑΙ στους Ελληνες ποδοσφαιροπαράγοντες το πρόβλημα νοοτροπίας. Το ανέφερα παραπάνω. ΜΙα απλή σύγκριση (ναι, πάλι!) με το μπάσκετ, αρκεί. Γι΄ αυτό έγραψα ότι ο κάθε παίκτης - ταλεντάκι μόλις αρχίζει να συνειδητοποιεί τι "παίζει" κοιτάζει πώς δικτυωθεί και να καλύψει τα νώτα του, παρά να εξελίξει το ταλέντο του.

Αυτό λέω κι εγώ. Αφού θα τα δώσουν που θα τα δώσουν το καλοκαίρι για στόπερ, ας τα δώσουν από τώρα!

ΥΓ. Ναι ρε γαμώτο, τα χάσαμε τα δώρα. Και την ήξερα την απάντηση! :)))

Nick Triantos said...

@gatti,

To proBlhma me ton Diaz einai to e3hs...

O Panathinaikos exei mia Qesh ksevou ayth th stigmh avoikth. DEN Qelei na thn kleisei twra...

O Diaz sthn Ispania paizei ws koinotikos giati h gynaika tou einai h' Italida h' Gallida. O Diaz omws DEN exei koinotiko diabathrio. Sthn Ellada xreiazesai EU diabathrio gia na pai3eis ws koinotikos. Sthn Ispania oxi. Apla eav apodei3eis oti h gynaika sou einai apo EU xwra, logizesai ws koinotikos.

Edw einai OLO to problhma kai oxi sto oikonomiko.

O Diaz Qa mporouse na kanei ta xartia tou kai na parei diabathrio ALLA oudeis mporei na eggyhQei oti Qa to exei mexrh to kalokairi.

gatti said...

@Nick Triantos: Κατάλαβα...

Επομένως, πάμε ξεκάθαρα για στόπερ το καλοκαίρι.

Για τώρα, ας μην κάνουμε όνειρα...

Nick Triantos said...

@gatti,

Dev einai sigouro alla pros ta 'kei paei h douleia ektos an alla3ei tipota teleytaia stigmh.

fl@neur said...

@gatti
Χαίρομαι που συμφωνώ πως συμφωνούμε όταν συμφωνούνε..., αλλά μήπως γινεται έτσι βαρετό το blog, κάνε κάτι για τα νούμερα της AGB της ελληνικής blogόσφαιρας *smile*
Δεν υποστηρίζω, ούτε κανείς το κάνει, ότι όλοι είναι χουλιγκάνια ή ότι όλα τα χουλιγκάνια είναι "στρατός", αλλά στη μεγάλη μάζα χάνεσαι και χάθηκες! Φυσικά, στο μπάσκετ, αλλά και στο βόλλεϋ, διαφέρουν τα πράγματα, εξ άλλου είναι λιγότερο δημοφιλή (δυστυχώς) και περισσότερο "τεχνικά" αθλήματα.
@triantos
Giati den grafeis toulaxiston frangolevantimika, ta greeklish den diavazontai kai einai krima dioti exeis endiaferouses apopseis.