Saturday, January 23, 2010

Κυριακή κοντή γιορτή(;)


23-2-2003: O,τι αρχίζει ωραίο...


Εμπρός στο δρόμο που χάραξε η 23η Φλεβάρη 2003; Γιατί όχι; Είχαμε κερδίσει 3-1 στο Χαριλάου τότε! Βέβαια μετά είχαν γίνει επεισόδια και αν και χειμώνας το γήπεδο έγινε καλοκαιρινό. Αυτά (τα επεισόδια...) εννοείται ότι πρέπει να λείψουν. Οπως επίσης και η τελική έκβαση εκείνης της χρονιάς. Γιατί μπορεί να πήγαμε τρένο μέχρι το τέλος, αλλά μετά έγινε της Ριζούπολης, οπότε...

Το να πεις ότι το παιχνίδι είναι δύσκολο είναι πιο κλισέ και από τα κλισέ. Αλλά στα δύσκολα είναι που πρέπει να "χτίζεις" χαρακτήρα. Μπορείς; Αν δεν μπορείς, ας μη το συζητάμε. Και καθώς το ματς του ακατονόμαστου με τον ΠΑΟΚ γίνεται δύο ώρες μετά, εμείς δεν πρέπει να έχουμε τίποτα άλλο στο μυαλό μας εκτός από τη νίκη. Αν έρθει ρίχνουμε το μπαλάκι στο γήπεδο του γαύρου. Που θα αναγκαστεί να μπει στο γήπεδο και να κερδίσει τον ΠΑΟΚ όχι για να μειώσει τη διαφορά, αλλά για να μην την δει να αυξάνεται κι άλλο.

Αντίθετα, αν χάσουμε, τότε το πρωτάθλημα ξαναγίνεται ντέρμπι και θα σου πω εγώ μετά πού θα πάει το καλό κλίμα, η ηρεμία, η αύρα για πρωτάθλημα και τι έχει να ειπωθεί για την τσιγκουνιά των πολυμετοχικών που δεν τα σκάνε για να πάρουμε τον killer. (Ούτε να τη σκέφτομαι δεν θέλω αυτή την εκδοχή).

Ασε που έτσι και γίνει κάτι τέτοιο και δεδομένου ότι μπορεί να μας προκύψει (το πιθανότερο) ένας έξτρα δύσκολος αντίπαλος (εκτός αν καταφέρουμε να αποκλειστούμε από την Καλλιθέα, ή ο ΠΑΟΚ αποκλειστεί από τον ΠΑΣ, οπότε δεν θα συναντηθούμε...) στο κύπελλο. Που σημαίνει ακόμα πιο φορτωμένο πρόγραμμα και με το άγχος να έχει επιστρέψει γιατί τέσσερις βαθμοί διαφορά είναι τίποτα.

Βέβαια, υπάρχει και "ο δρόμος της καμήλας" όπως συνηθίζω να λέω. Δηλαδή το "Χ". Που όμως πρέπει να έρθει και στα δύο παιχνίδια γιατί αν πάρουμε εμείς ένα χηνάρι στο Χαριλάου και κερδίσει ο γαύρος πάλι σα να έχουμε χάσει είναι...

Τέλος πάντων, Κυριακή κοντή γιορτή που λέει ο λαός. Και μέχρι να έρθει η ώρα του ματς, ας δούμε κάποιες φωτογραφίες ρετρό από αγώνες του Παναθηναϊκού με τον Αρη.


23-2-03: Aρης - Παναθηναϊκός 1-3
Ο Λυμπερόπουλος πετυχαίνει 2 γκολ


...και φτιάχνει το τρίτο που βάζει ο Μανώλης Ολισαντέμπε
(το γκολ της τιμής για τον Αρη πέτυχε ο Ντεμπά στο 88ο λεπτό)

Στο 32΄ διακόπτεται το παιχνίδι
επειδή ένα αντικείμενο χτυπάει τον επόπτη


οι "επιστήμονες" αναλαμβάνουν δράση με τη λήξη


και τα κάνουν γης μαδιάμ...

(πώς το λένε αυτό το κλισέ;)
Με το πρώτο φως της (επόμενης) μέρας
φάνηκε το μέγεθος της καταστροφής...




Γ-αβραάμ - "Σβούρας" (Παντελής Κωνσταντινίδης)


Αγαθοκλέους - Φύσσας


Αμπελάς - Γιούρκας


Αποβολή Φύσσα

Αλιόσα Ασάνοβιτς

Βαϊσχάιμερ (μας το είχε καρφώσει λίγο πριν...)


Εκι Γκονζάλες - Παπαδόπουλος

Φερνάντο Γκαλέτο (τι να γίνεται αυτή η ψυχή;)


Γιάννης Γκούμας


Λυμπερόπουλος - Μάρκος


Μαλούς (;) - Λυμπερόπουλος


Ναγκόλι Κένεντι - Μίκλαντ


"Μπίδης" - Κολτσίδας


Νασιόπουλος - Χαριστέας


Γκούμας - Πουρλιοτόπουλος

***



Και βέβαια σήμερα είχαμε και την ανακοίνωση της μεταγραφής του Mάρκους Χέισλιπ από τον Θανάση Γιαννακόπουλο που δεν ...κρατιόταν και το ανακοίνωσε στο ημίχρονο του αγώνα του Παναθηναϊκού για τον Κολοσσό: "Φίλοι μου αγαπημένοι, θέλω να σας ανακοινώσω ότι αθλητής του ΝΒΑ Χέισλιπ είναι δικός μας".


Kι εγώ τώρα δεν θα πω για το αν είναι καλός ή κακός ο Χέισλιπ, αυτά μπορείτε να τα διαβάσετε σε όλα τα sites. Aυτό που θα παραθέσω είναι τα σχόλια από το γαυροφόρουμ ΠΡΙΝ την ανακοίνωση (χθες) και ΜΕΤΑ την ανακοίνωση (σήμερα).

ΠΡΙΝ

* Ο βάζελος πάει να πάρει παιχταρά στο μπάσκετ, πάντως. Χέισλιπ ο κύριος.

* Πάρα πολύ καλός παίκτης αλλά όχι και ο παικταράς.

* Μακράν καλύτερος από όλους τους ψηλούς μας πλιν του Κλέιζα.




* Ο Χέισλιπ έχει 5 φάπες τον Μπουρούση, 10 φάπες τον Βούισιτς τον χελώνα, 15 φάπες τον ψιψινέλο τον Μαυροκεφαλίδη και τον Σοφοκλή θα τον παίξει μπάσκετ. Εχει απίστευτες κινήσεις στη ρακέτα. Για άλλη μια φορά ο βάζελος παίρνει αράπη με μπράτσα, δύναμη, πάθος. NBAer με σουτ, με τα όλα του, στιλ Μπατίστ. Εμείς φέραμε τον Τσίλντρες με τα αναιμικά χεράκια που ο Χέισλιπ θα του κάνει φου και θα κάνει σβούρες. Φέραμε τον χαμάλη τον Μπέβερλι που είναι ψείρα και γενικά τα αμερικανάκια μας είναι θαρρείς και βγήκαν από τίπoτα παιδικούς σταθμούς. Αγγελόπουλοι, κοιμάστε όρθιοι, τον παίζετε ομαδικώς.

* Με Μπατίστ στα καλά του, Χέισλιπ και Πέκοβιτς, δεν θα έπρεπε να κατεβούμε καν στον τελικό, στις 20 του μήνα, πάλι καλά που τα βαζελάκια φέτος δεν πιάσανε φουλ ρυθμό ακόμα.


ΜΕΤΑ...


* Τον έχουν κάνει Λεμπρόν τον Χέισλιπ οι ΑΡΔ.

* Και μόνο ότι οι βάζελοι τον παρουσιάζουν μέσω των ΑΡΔ τον Χέισλιπ ως υπερμεταγραφάρα, δηλώνει πολλά για το πώς βλέπουνε τον φετινό ολυμπιακό. Αγχος, πολύ άγχος...

* Οταν ο Βαρεχάο παίζει 6ος παίκτης στους Καβαλίερς και ο Χέισλιπ παίζει 10ος στους Σπερς πυ τον αφήνουνε και ελεύθερο απο το ΝΒΑ 6 μήνες αφού τον πήρανε κάτι σημαίνει...

* Καλός παίκτης φαίνεται αλλά πάνε να τον παρουσιάζουνε ως το υπερόπλο του "διαστημικού" Παναθηναϊκού. Τους έχει τρομάξει πολύ ο Κλέιζα.

* Σε αγώνα που Κλέιζα, Τσίλντρες, Τεόντοσιτς και Μπουρούσης παίξουν καλά και ο Γιαννάκης κάνει τα βασικά δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα από τον βάζελο.

* Το μεγαλύτερο "μπαμ" του ο Γιαννακόπουλος το έκανε όταν ήρθε ο Γιαννάκης στον Ολυμπιακό. Αυτό ναι! Ηταν "μπόμπα"!

60 comments:

squarelogic said...

ποδαρικό!

gatti said...

@squarelogic: Για να δούμε, θα φέρεις γούρι στην Πανάθα;

:))))

squarelogic said...

Είπα να προλάβω τον island και την "φίρμα" που καραδοκεί στο πληκτρολόγιο.
Συμφωνώ απόλυτα με τον τίτλο και πολύ φοβάμαι οτι αύριο οι πολυμετοχικοί θα εισπράξουν τον 1ο λογαριασμό της τσιγκουνιάς και αναποφασιστικότητας τους.

squarelogic said...

Δεν φτάνει το γούρι Γατούλα.Χρειάζονται και παίκτες!
Και βλεπεις,εκεί που θέλουν,στο μπάσκετ,τα όποια κενά καλύπτονται με τον καλύτερο τρόπο σε dt!
Στο ποδόσφαιρο θα ψάχνουμε για στόπερκαι για 5η μεταγραφική περίοδο.

gatti said...

@squarelogic: Κι εγώ φοβάμαι ότι αύριο θα έχουμε "είσπραξη". Δύσκολα θα φύγουμε από εκεί αλώβητοι. Βάσει εικόνας τουλάχιστον δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι.

Μα, στο μπάσκετ έχουμε "ενός ανδρός αρχή". Στο ποδόσφαιρο ο ένας πολυμετοχικός θέλει να αποτύχει ο άλλος...

pensierix said...

Διακρίνω μια κάποια υπερβολή ή είναι ιδέα μου; Θα νόμιζε κανείς ότι πάμε να αντιμετωπίσουμε τη Μπαρτσελόνα, δεν έχουμε καθόλου άμυνα κτλ. ΟΚ, θέλαμε ενίσχυση, οι αμυντικοί μας δεν είναι και οι καλύτεροι, δεν διανύουμε περίοδο φόρμας, αλλά όχι κι ετσι παίδες! Με τον Αρη θα παίξουμε στο Βικελίδης, όχι στο Καμπ Νου! Δε νομίζω ότι για να σταματήσεις τον Κάμπορα και τον Κάλβο, πρέπει οι αμυντικοί μας να πιάσουνε σούπερ απόδοση! 10 γκολ έχουμε φάει, όχι 35!

Διαφωνώ και με το ότι η ισοπαλία είναι κακό αποτέλεσμα αν νικήσει ο γάβρος. Αλίμονο αν μια ομάδα τρέμει επειδή η διαφορά θα πέσει στους 5 βαθμούς! Ας μην πάρει το πρωτάθλημα τότε. Εξάλλου, σε έδρα που ο αντίπαλός σου έχασε 3 βαθμούς, αν εσύ πάρεις έναν, δεν είναι κακό αποτέλεσμα...Σε περίπτωση νίκης δε...Το καλό είναι ότι με δεδομένη τη διαφορά των 7 βαθμών, δεν χρειάζεται να μπούμε μέσα για να χτυπήσουμε το παιχνίδι από την αρχή. Μπορούμε να παίξουμε παιχνίδι αναμονής που είναι κάτι που μας βολεύει, έχοντας μπροστά τον Τζιμπρίλ...

pensierix said...

Και φυσικά, η απόκτηση του Χάισλιπ αποδεικνύει με τον πλέον εμφατικό τρόπο (ε ρε timing!!!!) ότι φράγκα υπάρχουν, αλλά δίνονται στην επένδυση που πονάς περισσότερο και που καίγεσαι να πάει καλά...

Δεν κατηγορώ, φυσικά, τους κοντούς...Ισα ίσα. Μπραβο τους που θέλουν να βοηθήσουν πάλι την ομάδα τη στιγμή που πονάει...Αλλά, κάνει "μπαμ", ρε παιδί μου...

4minister said...

To highlight είανι το πριν και το μετά των κατακαημένων γαυράκων στη σπυριάρα. Μυρίζονται το Τσο&Λο που έρχεται και λερώσανε με κακάκια τον πωπουδίνο τους τα έρμα!

Στη ξώραφη, σας βλέπω χωρίς θετική ενέργεια .... χαχα. Έλα νωρή ομάδα πάτα χάμω τα σκουλήκια! Εξάλλου θέλω να δω πως θα σταματήσει το Σάλπι ο Κούπερ. Πρέπει να σκεφτεί κάτι έξυπνο. Στα ακραία μπακ πονάει ο Σκώληκας.

Στηρίζω pensierix δαγκωτό. Έχουμε και την αβάντα να ξεροτηγανίσουμε το ψαράκι εντός.

gatti said...

@pensierix: Δεν πάμε να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν πάμε να αντιμετωπίσουμε και μια ομάδα ευκαταφρόνητη. Για μένα το ματς με τον Αρη είναι πιο δύσκολο από το ματς με τον ΠΑΟΚ που θα αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια. Αγωνιστικά δηλαδή υπολογίζω περισσότερο τον Αρη από τον ΠΑΟΚ. Και είναι κυρίως η εικόνα μας που δεν με κάνει να αισιοδοξώ. Αν παίζαμε για παράδειγμα όπως στο ματς του πρώτου γύρου με τον Αρη που είναι από τα λίγα παιχνίδια που μου άρεσε ο Παναθηναϊκός (υπάρχουν κι άλλα δυο - τρία που παίξαμε καλά, αλλά οι ομάδες ήταν υποδεέστερες του Αρη, γι΄ αυτό αναφέρω το συγκεκριμένο) τότε δεν θα ανησυχούσα. Τώρα όμως ανησυχώ.

Εγώ πάλι θεωρώ ότι είναι κακό αποτέλεσμα το "Χ" αν κερδίσει ο γαύρος. Εντάξει, δεν είναι και καταστροφή. Ούτε θα αρχίσει κανείς να φοβάται επειδή η διαφορά θα έχει πέσει στους 5. Αλλά όπως και να το κάνουμε το ηθικό θα έχει καμφθεί αρκετά. Γιατί σε ένα παιχνίδι που πρέπει να μπεις και να το πάρεις για να "κόψεις το βήχα" του γαύρου ότι μπορεί να αλλάξουνε τα πράγματα, εσύ απλά θα έχεις "σώσει την παρτίδα". Ψυχολογικά όπως και να το κάνουμε, μετράει...

Ο Κούπερ είπε ότι ...έχει σχέδια για τον Τζιμπρίλ. Για να δούμε. Εμένα πάντως το ένστικτό μου, μου λέει πως το παιχνίδι με τον Πανθρακικό που δεν έπαιξε (κι ας μη γινόταν αλλιώς, αφού έπρεπε να "ξεχρεώσει"), τού έκοψε τη φόρα. Ελπίζω να διαψευστώ και μάλιστα πανηγυρικά.


Οσο για την απόκτηση του Χέισλιπ, δεν πρέπει να κάνει σε κανέναν εντύπωση. Είναι το "μήνυμα" των Γιαννακόπουλων για το τι χάνει ο πολυμετοχικός που δεν έχει πρόεδρο τον Παύλο!

Tόσο απλά!

:))))

gatti said...

@4minister: Ε, μα γι΄ αυτό τα έβαλα τα σχόλια από το γαυροφόρουμ. Αφού είναι "όλα τα λεφτά!".

Δεν πειράζει που δεν έχουμε εμείς (εγώ και ο square) θετική ενέργεια. Εχει ο pensierix αρκετή και για τους δυο μας.

Τον Σάλπι μπορεί να μην τον σταματήσει ο Κούπερ, αλλά άμα ο Σάλπι θέλει 10 ευκαιρίες για να βάλει ένα γκολ, όπως έκανε με τον Πάνθρακα, άστο...

Οσο για το ...ξεροτηγανισμένο ψαράκι, να προσέχουμε μη φτάσουμε στην Υβρι. Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Ελληνες. Τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα.

pensierix said...

Ναι, αλλά πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε και 12 νίκες μέχρι το τέλος...Αν κάθε Κυριακή μπαίνουμε μέσα με την λογική να κόψουμε το βήχα του γάβρου και τύχει να μην τον κόψουμε επειδή ένα ματς θα στραβώσει, επικοινωνιακά χάνουμε πολύ περισσότερα...Μας συμφέρει να δηλώνουμε ότι και η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα για εμάς, άσχετα από το ότι θα κυνηγήσουμε τη νίκη στην πραγματικότητα...

4minister said...

Ο Μποακτσζής Σάλπι παίζει στην πόλη του με το Σκουλήκι. Προβλέπω να είναι σκύλος μαύρος και κακός.

Εννοείται πως τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμα, εκτός και κάνει το χουνέρι ο ΠΑΟΚ στο Τηγάνι.

Από θετική εηέργεια είμαι φίσκα, περάστε να πάρετε, τιμαί λογικαί ...

Το όνομα Χέισλιπ είναι σημαδιακό; Σηκώνει δηλαδή το σλιπάκι του αντιπάλου στον αέρα και φωνάζει «hey slip»;

Unknown said...

Ελα ρε gatti τι φωτογραφιάρες είναι αυτές!!! Τι μου θύμισες τώρα. Σε αυτό το παιχνίδι ημουν μέσα....αλλά αν θυμάμαι καλά ήταν και οπαδοί του Παναθηναϊκού μέσα, οι οποίοι πετούσανε κάτι φωτοβολίδες προς τα επίσημα μας....ξέρεις αυτα με στυλό..απο εκεί αρχίσανε τα επεισόδια...Υπουργέ, όταν μιλάς για τον ΑΡΗ να πλένεις το πληκτρολόγιο σου....και να κάνεις διπλές γαργάρες...

gatti said...

@pensierix: Σαφώς και δεν μπορούμε να κάνουμε 12 νίκες μέχρι το τέλος. Κάπου θα χάσουμε. Αλλά ας χάσουμε κάπου αλλού βαθμούς βρε αδερφέ. Οχι από τον Αρη. Οχι τώρα. Γιατί είναι κομβική η στιγμή. Εφυγε ο Ζίκο, ανέλαβε ο Μπάντοβιτς, πήρε μπροστά ο γαυρομηχανισμός, όλοι ισχυρίζονται ότι ξεκινάει ...αντεπίθεση. Ε, είναι η πιο ακατάλληλη στιγμή για να χάσουμε βαθμούς. ΚΑΙ επικοινωνιακά ΚΑΙ ψυχολογικά.

Ναι, μας συμφέρει να δηλώνουμε ότι η ισοπαλία δεν είναι κακό αποτέλεσμα και επί της ουσίας δεν είναι. Πάλι επικεφαλής θα είμαστε. Αλλά η νίκη είναι ακόμα καλύτερη! :)))

gatti said...

@4minister: O Σάλπι θα "σκυλιάσει" αλλά και η αντιμετώπισή του από τα αρειανά θα είναι πιο ...hot απ΄ ό,τι απέναντι στους υπόλοιπους παίκτες μας. :))

Toν ΠΑΟΚ χλωμό τον κόβω να κάνει χουνέρι στο τηγάνι. Μακάρι, αλλά...

Ο pensierix την προσφέρει δωρεάν την θετική ενέργεια. Εσύ θέλεις πληρωμή; Εστω και σε λογική τιμή; :ppp

Καλό αυτό με τον Χέισλιπ!

gatti said...

@Αnimation: Nα και κάποιος που είπε για τις φωτογραφίες! :)))

E, φυσικά θα πετούσαν και οι δικοί μας φωτοβολίδες. Είμαι από τους τελευταίους που θα ισχυριστώ ότι τα δικά μας τα παιδιά είναι παναγίες. Πιο ήσυχοι από κάποιους άλλους ναι. Αλλά έχουμε κι εμείς "μπουμπούκια".

Unknown said...

Ξαναλέω φωτογραφιάρες, δεν ξέρω τι αρχείο έχεις, παντως είναι άξιο επαίνου...Εδώ έχεις Αγαπητό Αμπελά....Ο οποίος παρεπιμπτόνως δουλεύει στην ΠΑΕ..Όσο για το αυριανό ματσάκι και χωρίς οπαδικές παρωπίδες.....ειλικρινά δεν ξέρω και τα τρία αποτελέσματα είναι ανοιχτά.....Πιστεύω ότι το παιχνίδι θα κριθεί στο ποιά ομάδα θα κερδίζει τον χώρο του κέντρου....θα δούμε πολλές αντεπιθέσεις και εκεί ο πιό ικανός και αποτελεσματικός θα είναι και ο νικητής....

4minister said...

Το λοιπό, η συμπαθής αξιόμαχη και καλογυμνασμένη ομάς του Άρεως .... σλουρπ ...

4minister said...

Όποιος κρατήσει κοντά τις γραμμές του και πιέσει καλύτερα στο κέντρο, έχει τη μεγαλύτερη τύχη.

Πάντως οι στοιχηματζήδες, που πάντα κάτι ξέρουν παραπάνω, δίνουν πρώτη τύχη στο διπλό, με 40% και περίπου από 30% σε άσσο και Χ.

Unknown said...

Είδες ρε Υπουργέ μου τι ωραία τα λές τώρα :D !!!Συγνώμη για το ρε :D !!!

4minister said...

Τι να κάμω; Αφού η φφφανταστική οικοδέσποινα μου τόχει ξεκόψει. «Αν δεν είσαι ευγενικός με τα άλλα παιδάκια, θα πας νωρίς στο δωμάτιό σου» ...

gatti said...

@Αnimation: Εχω και παλαιότερες φωτογραφίες του Αρη (περίοδος 1994-96) αλλά δυστυχώς καμία από μεταξύ μας ντέρμπι.

Οπως τα λες είναι. Το ματς είναι ανοιχτό σε κάθε αποτέλεσμα. Αν οι δύο Κ μας έχουν πάρει ανάσες και παρουσιαστούν όπως πρέπει τότε έχουμε ελπίδες να πάρουμε το κέντρο. Αν παρουσιαστούν όπως τον τελευταίο καιρό, θα έχουμε πρόβλημα...

gatti said...

@4minister: Aυτό με τις γραμμές που πρέπει να κρατηθούν κοντά δεν είναι το φόρτε μας. Αν κάτι μας χαρακτηρίζει είναι οι μεγάλες αποστάσεις που αφήνουμε ανάμεσα στις γραμμές...

Τι σου έχω ξεκόψει εγώ; Αντε δικαιολογίες, όλο σε μένα ρίχνετε το φταίξιμο! :pp

koutavaki said...

Ο Σιμάο ήρθε?Γιατί άμα περιμένουμε από τον Κατσούρ να κόψει φέξε μου και γλίστρησα...Τώρα, άμα αφήσει και το Λέτο έξω,δεν την παλεύουμε με την καμία.Όσο για το (2ο) ντεμπούτο Μπάντοβιτς,το τι κριτικές θα πάρει δεν εξαρτάται από το δικό μας αποτέλεσμα.Και σαφώς δε γίνεται να βγάλουμε το γύρο αήττητοι,ωστόσο μπορούμε να κρατήσουμε τα χουνέρια για τις τελευταίες αγωνιστικές.Δε χρειάζεται να βιαζόμαστε.Το +7 και η καλή κατάσταση του Άρη πάντως,παραπέμπουν σε σύστημα "όλοι πίσω και οι 3 μπροστά θα βγάλουν το φίδι από την τρύπα.Ενίοτε και αυτοί πίσω για κοψίματα(βλ.Σισέ)".

4minister said...

Ο Σαββούλης επαναλαμβάνεται:

«Αυτή η συνεχής εύνοια του Παναθηναϊκού δεν έχει ξαναγίνει. Πάντα οι μεγάλες ομάδες έπαιρναν σφυρίγματα, αλλά αυτό που γίνεται φέτος προκαλεί την κοινή γνώμη και τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Αφησε ο Ολυμπιακός έναν ανύπαρκτο πρόεδρο να κάνει ό,τι θέλει. Αν βήξει ο Κόκκαλης, θα τον πιάσει πνευμονία».

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/66629-ανύπαρκτος-ο-πατέρας
http://www.sport.gr/default.asp?pid=4&aid=57073

Γειά σου ρε Σάββα, είσαι και μαρτυριάρης, κερατούκλη!

Σε άλλο θέμα:

Η σημερινή προπόνηση ήταν και η τελευταία πριν από την... μάχη με τον ΠΑΟΚ. Σε αυτήν δεν παρέστη τελικά ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Σωκράτης Κόκκαλης, ωστόσο δεν αποκλείεται να μιλήσει αύριο σε παίκτες και τεχνικό επιτελείο.

Ρωτάει ένας μόρτης:

"ΤΟΝ ΚΟΚΚΑΛΗ ΤΟΝ ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΓΥΡΙΣΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ? ΑΝ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΟΥ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10 ΒΗΜΑΤΑ, ΤΙ ΧΡΩΜΑ ΕΧΕΙ, ΑΝ ΒΓΑΙΝΕΙ Η ΦΩΝΗ ΤΟΥ??? ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΝΑ ΜΑΚΡΙΝΟ ΠΛΑΝΟ ΣΤΗ ΣΟΥΙΤΑ ΤΟΥ ΘΑ ΔΕΙΞΕΤΕ (ΚΑΙ ΑΝ...) ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ!"

koutavaki said...

Παιδιά τελείως άσχετο αλλά δεν αντέχω να μην το βάλω:
http://www.youtube.com/watch?v=nGnbXqvG9Mo
Must see!!!!!!

Elpis Cameraman said...

Μου αρεσουν πολυ οι παλιες φωτο που βαζεις. Βεβαια σημερα δεν εγραψες και καμια ιστορια απο αυτες που μονο εσυ ξερεις, αλλα και παλι ειναι πολυ καλο ποστ. Η φωτο με Χαραλαμπιδη ειναι απο το 0-0 του 2004-05, που χασαμε με Ηρακλη και Αρη εντος το Πρωταθλημα, ΤΖΑΜΠΑ. Δεν την ξεχναω εκεινη τη χρονια...

ΥΓ. Θριαμβος η Ελπις χτες. Νικη 7-0!!! Δεν ξαναγινε! Προτινω να δεις το βιντεακι του αγωνα, εχει μερικες απιστευτες γκολαρες!

pensierix said...

Νομίζω ότι πρέπει να πούμε ένα μεγάλο "ευχαριστώ" στους Αγγελόπουλους που έβαλαν λυτούς και δεμένους για να μπορούν να έχουν δικαίωμα συμμετοχής 3 Αμερικάνοι στην Α1. Αυτός είναι κυρίως ο λόγος που οι γάβροι έχουν φορτώσει άσχημα. Κατάφεραν να έχουν στο ρόστερ τους Τσίλντρες-Πεν(!!!!!!)-Μπέβερλυ(!!!!!!!!) κι εμείς Μπατίστ-Νίκολας-Χέισλιπ, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αποκτήσουμε το μόνο αξιοπρεπές τεσσάρι (μια θέση που πονούσαμε ανεξάρτητα από τραυματισμούς παικτών) που κυκλοφορούσε στην αγορά Γενάρη μήνα...

Μέσα στην ατυχία μας, πάντως, σταθήκαμε και τυχεροί. Αν ο Τσαρτσαρής και ο Μάικ είχαν τραυματιστεί μια εβδομάδα αργότερα, θα είχε κλείσει η μεταγραφική περίοδος...

eforas said...

Πάμε γερά! Είναι ένα από τα δυσκολότερα ματς που απομένουν, στην έδρα της πλέον φορμαρισμένης ομάδας της Σούπερ Ντούπερ Λίγδας, και αυτός είναι ένας επιπλέος (sic) λόγος (και κίνητρο) να δείξουμε (ή να δούμε-ελπίζω όχι) ποιος είναι ο αφεντικός (ξαναsic). ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Πολύ καλησπέρα μας!

gatti said...

@koutavaki: Δεν ξέρω αν ήρθε ο Σιμάο, πάντως όταν βγήκε η αποστολή δεν πρέπει να είχε επιστρέψει γι΄ αυτό και είναι εκτός αποστολής όπως και το Νινί μας. Και κλασικά ο Ρουκάβινα (καλά τι έχει αυτός; Ενα μήνα τραυματίας είναι;).

Κι όμως μπορεί να την κάνει με τον Λέτο και να βάλει τον Λάζαρο. Μη το αποκλείεις.

Ετσι! Συμφωνούμε! Δεν χρειάζεται να βιαζόμαστε να χάσουμε βαθμούς! :)))

Eλπίζω να βρεθεί κάποιος να το βγάλει το φίδι από την τρύπα και όχι να το ...κοιτάζουν μόνο!


ΥΓ. Μεγάλη φάση ο νταλικιέρης!

gatti said...

@4minister: O Σάββας έχει χάσει τη μπάλα και γελοιοποιείται συνεχώς. Αρκεί να σου πω ότι οι δηλώσεις του έχουν κάνει κακή εντύπωση ακόμα και στους γαύρους στα γαυροφόρα, για να καταλάβεις τι γίνεται!

Μπα, δεν τον φοβάμαι τον θείο. Δεν παθαίνει τίποτα αυτός...

gatti said...

@Elpis Cameraman: Δεν έχουμε και κανένα ιστορικό καβγάδων με τον Αρη, ή τουλάχιστον δεν θυμάμαι εγώ κάποιο, γι΄ αυτό και δεν έγραψα κάποια ιστορία.

Σάμπως μία ή δύο ήταν οι χρονιές που έχουμε χάσει τζάμπα το πρωτάθλημα;

ΥΓ. Η Ελπίς πετάει! Αλλά και 7-0; Καλά, ποιον είχατε απέναντι; Τον γαύρο; :)))

gatti said...

@pensierix: Είναι αλήθεια πως αφενός οι Αγγελόπουλοι που ήθελαν τους τρεις ξένους, αφετέρου το τάιμινγκ που τραυματίστηκαν οι Μπατίστ - Τσάρτσα μας βοήθησαν να ενισχυθούμε. Ωστόσο, όλα θα κριθούν στο παρκέ. Δεν την έβλεπα τόσο στέρεη την ομάδα φέτος, έπεσαν και πολλοί τραυματισμοί. Τώρα μπορώ να πω ότι ηρέμησα αρκετά...

gatti said...

@eforas: Σωστά. Εχουμε έξτρα κίνητρο για να πάρουμε τη νίκη. Γιατί αυτή θα είναι πραγματική νίκη. Αν σκεφτείς ότι τη νίκη επί της Ξάνθης την απαξίωσαν τα ΜΜΕ, φροντίζοντας να τονίσουν ξανά και ξανά ότι φέτος έχει τα χάλια της και δεν έχει καμία σχέση με την ομάδα του παρελθόντος (άρα δεν κάναμε και κανα κατόρθωμα. Κι ας ήταν νίκη ψυχολογίας κυρίως. Ενώ ο Αρης είναι πραγματικά δυνατός αυτή τη χρονική στιγμή.

Μακάρι βρε εφοράκο να πούμε το βράδυ AΝΤΕ ΓΕΙΑ.

Kαλό απόγευμα! :))))

Nick Triantos said...

Υπουργε μου σου απανταω σε αυτο το ποστ για το παιχνιδι.

Οπως ειπες και 'συ, πιστευα οτι το παιχνιδι για 'μας θα παει στη κοντρα αλλα μετα τις δηλωσεις Κουπερ δεν ειμαι και τοσο σιγουρος οτι ο Αρης θ' ανεβασει πολλους παικτες μπροστα. Βλεπω να μενει πισω ο Πριττας να βοηθαει τα στοππερ με τον Σισσε. Και δεν βλεπω ν' ανεβαινουν συχνα οι Αρανο και Νετο. Νομιζω θα παιξουν ποιο συντηριτικο ποδοσφαιρο απ' οτι πιστευουμε. Το σιγουρο ειναι οτι θα μπουν με ενθουσιασμο.

Πιστευω οτι μπορεις να δημιουργησεις προβλημα στον Αρη απ' τα πλαγια γιατι χαφ στα πλαγια να μαρκαρουν ο Αρης δεν εχει. Ο Φερναντεζ ειναι τραυματιας και ο ΦλαΒιο που ειχε παιξει μπροστα απ' το Νετο στο 1ο ματς εφυγε. Για μενα, Λετο, Σαλπι και Σισσε τα κλειδια για ΠΑΟ. Και Κοκκε για τον Αρη. Ο Κοκκε εχει πολλες ασσιστ φετος.

gatti said...

@Nick Triantos: Eπιτέλους ελληνικά fonts!

Ολα καλά Νick, αλλά "κλειδί" ο Λέτο μπορεί να είναι μόνο ερχόμενος από τον πάγκο. Βλέπεις, τον άφησε εκτός βασικής 11άδας ο Νιόπλιας...

4minister said...

Πιθανόν η λεγόμενη οπισθοχώρηση Κατσουράνη να έχει σκοπό το μαρκάρισμα του Κόκε.

Έχουμε δει αρκετές φορές το Λέτο να μπαίνει στο 2ο ημ. βρίσκοντας τους αντιπάλους κουρασμένους και να κάνει τη διαφορά.

Nick μεγαιά τα ελληνικά!

Δεν είπα κάτι άλλο, αλλά πως θα είναι παιχνίδι τακτικής με αντεπιθέσεις και απ' τους δυό.

Σε 5΄λεπτά αρχίζει. Έλα μωρή ομάδα, που λένε και οι γραμματιζούμενοι ...

paoad said...

H Πανάθα ίσως να έκανε το καλύτερο της παιχνίδι όσον αφορά τη φετινή αγωνιστική περίοδο αλλα το ματσάκι μου άφησε μια πικρή γεύση στο τέλος.

Γιατί ρε Νικόλα όταν στήνεις την ομάδα τόσο αριστοτεχνικά, όταν κανεις ένα τέτοιο πρώτο ημίχρονο, όταν αναλαμβάνεις την ευθύνη και πετάς στη βασική ενδεκάδα τον Μάκης και σου βγαίνει δεν μου αρκεί μόνο ένας βαθμός, δεν μου αρκεί ρε γμτ.


Χίλια μπράβο για την επιλογή του Μάκης, άλλα τόσα για το στήσιμο και τον προσανατολισμό της ομάδας αλλά ένα μείον για το κουτσάρισμα. Γιατί ρε Νικόλα αφήνεις μέσα τον Σάλπι 92 λεπτά ενώ είναι αλλού γι αλλού, γιατί δεν βάζεις τον Λέτο νωρίτερα στη θέση του Σαλπι και εν κατακλείδι γιατί δεν χτυπάς στα ίσα το παιχνίδι ενώ βλέπεις ότι τους έχεις πατήσει εκεί μέσα;

gatti said...

@4minister: O Λέτο κάνει αυτά που λες, αρκεί να τον βάζουν νωρίτερα, όχι στις ...καθυστερήσεις.

gatti said...

@paoad: Καλέ μου paoad. Σε ευχαριστώ. Μόλις με ...γλίτωσες από ποστ. Δεν έχω να προσθέσω τίποτα παραπάνω σ΄ αυτά που έγραψες...

:))))

pensierix said...

Ααααααα, εγώ δεν γράφω για να μην κατηγορηθώ ότι καίω τα ποστ...

Κλασσικό ματσάκι που στο τέλος σου αφήνει πικρή γεύση, ένα γαμώτο...

Ο Λέτο μπήκε μάλλον για καθυστέρηση...Πάλι καλά που δεν τον έβαλε στο 92...
:ppppppp

squarelogic said...

Και γω νομίζω οτι η μοναδική παραφωνία του εξαιρετικού σηνερινού ΠΑΟ ήταν ο Δημητράκης.όχι οτι δεν ήθελε...Απλά,όταν κατά συνθήκη παίζεις τη θέση,δίχως φυσική ντρίπλα και καλή σέντρα,με καλούς και γρήγορους αντιπάλους αυτό κάνει μπαμ.
Βάλτε και τον παράγοντα "παρά λίγο"(τελική πάσα/σουτ κλπ) και παρά τη φιλοτιμία του η ομάδα έγερνε μονόμπαντα προς την πλευρά του Λάζαρου,που μας εξέπληξε ευχάριστα.
Που σαι,Δημητράκη,έπρεπε νάχεις πει το ΝΑΙ νωρίτερα!Καθόλου δεν θα με χάλαγε ένας δεξιός winger στυλ Λέτο!Εξαιρετικοί Ζιλμπέρτο και Σισέ,πολλή δουλειά από 'Κ+κ",άνετος ο Καντέ,η απόκρουση της χρονιάς απ τον Άλεξ!Μπράβο σε όλους,κρίμα για το αποτέλεσμα που βάσει ευκαιριών έπρεπε να είναι 1-3 τουλάχιστον!

Βέβαια μέχρι στιγμής τα Μπαόκια κάνουν το θαύμα τους!

pensierix said...

ΠΑΟ χωρίς Νίνη, φαγητό χωρίς αλάτι...Φαντασία μηδέν, κάθετες μηδέν, μούσκουλα και ο Θεός βοηθός...Αν έχεις και τον Κάρα να εκτελεί έτσι τα στημένα...Ο Νιόπλιας ή κοιμήθηκε ή φοβήθηκε να ανακατέψει την τράπουλα για να μην χάσει...Δεν είναι και ό,τι καλύτερο πάντως, ομάδα σαν τον ΠΑΟ να τελειώνει το ματς με μια αλλαγή στο 88...

gatti said...

@pensierix: Ποιο; Το "καμένο"; Εχoυμε ομαδάρα με πολλές εναλλακτικές. Αν δεν είσαι εσύ θα είναι ο paoad! :))))

Κι αν δεν είναι ο paoad όλο και κάποιος θα βρεθεί.

Αυτό το "γαμώτο" είναι που έμεινε πράγματι.

Τον έβαλε για τις καθυστερήσεις τον Αργεντίνο...

gatti said...

@squarelogic: O Σαλπιγγίδης ήταν ο "αδύναμος κρίκος". Επρεπε να βγει νωρίτερα, να περάσει δεξιά τον Λάζαρο και να βάλει αριστερά τον Λέτο.

Επίσης δύο πλάγια μπακ που να κάνουν να στοιχειώδη στην επίθεση να είχαμε, θα είχαμε κερδίσει. Τι σουτ ήταν αυτά του Λουκά, για όνομα. Χώρια οι σέντρες. Αμυντικά βέβαια ήταν καλός.

Υποθέτω ότι το Κ είναι ο Κατσούρ και το "κ" είναι ο Κάρα, ή ανάποδα;

Η φάση που έκανε την απόκρουση της χρονιάς ο Τζόρβας δεν θα έπρεπε να έχει γίνει, αν σφύριζαν ως όφειλαν το οφσάιντ του Κάμπορα.

Ο εκφωνητής πρέπει να ήταν αρειανός και ο κάμεραμαν γαύρος. Δεν άφησαν επαφή για επαφή του Λάζαρου να μη μας τη δείξουν στην προσπάθεια να μας πείσουν ότι έπρεπε να έχει βγει με δεύτερη κίτρινη. Ανφάς, προφίλ, από μπροστά, από πίσω, διαγώνια. Μόνο την πρώτη κίτρινη μας έδειξαν μια μόλις φορά και είπε ο σπορτκάστερ μέσα από τα δόντια του ότι δεν υπήρχε επαφή.

Κι έχουμε κι ένα χεράκι του Πρίττα που το έπνιξε το κοράκι.

Κατά τ΄ άλλα, αν τα ΠΑΟΚια κάνουν το θαύμα τους θα έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε τη διαφορά χωρίς καν να κερδίσουμε. Βρε λες;

Ο γαύρος πάντως μέχρι στιγμής είναι Τ-Ρ-Α-Γ-Ι-Κ-Ο-Σ!

gatti said...

@pensierix: Η μία αλλαγή στο τέλος ήταν το "μελανό σημείο" του Νιόπλια. Ενώ έστησε καλά την ομάδα, και υπήρχε αλληλοκάλυψη (μου άρεσε πολύ η άμυνα σήμερα), όταν η ομάδα "κάθισε" στο δεύτερο ημίχρονο, ο Αρης πήρε το κέντρο και "φώναζε" πως χρειάζεται αλλαγή, απλώς κοιτούσε.

Κρίμα, δεν τόλμησε.
Πάντως, αν παίζουμε όπως σήμερα, δεν μας φοβάμαι...

pensierix said...

Θα είμαι υπερβολικός αν πω ότι κατάντησε αηδία ο τρόπος με τον οποίο οι παίχτες του Αρη έπεφταν κάτω λες και τους πυροβολούσαν; Δεν υπήρξε ένα σφύριγμα του Σπάθα για το οποίο δεν διαμαρτυρήθηκαν μεταδίδοντας ένα κλίμα υστερίας στην εξέδρα...Σε κάθε πλάγιο, φάουλ κτλ υπέρ του ΠΑΟ ακούγαμε ενα "Εεεεεεεε!!!!"...

4minister said...

ΤΕΖΑ Ο ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ!!

island said...

Άμα είχε πάει +10 θα είχαμε κορνέδες. Αλλά και το +8 μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Το σημαντικό είναι πως μετά από ένα δύσκολο μάτσ βγαίνουμε κερδισμένοι. Έχουμε άλλα 5. Και μάλιστα ήμασταν πολύ καλοί σήμερα.


ΥΓ Στατιστικά ο Σισέ το έχει το γκολ στην ΑΕΚ και μάλιστα εις διπλούν.

paoad said...

H ματσάρα του Μπάοκ μέσα στο τηγάνι μου θύμησε έντονα τη ματσάρα της Πανάθας μέσα στη Βρέμη. Μεγάλο παιχνίδι απο τον Σαντος.

ΜVP της αγωνιστικής: Φερναντο Σαντος

Ο Δαλούκας ήταν προκλητικότατος.

Ο Ντιογκο αν και βραζιλιάνος έχει καταφέρει να απορροφήσει όλα κουσούρια του Έλληνα και είναι και κωλοπαιδαράς. Απο την άλλη πλευρά, ο Γκαρσία έχει καταφέρει να αποβάλλει σχεδόν όλες τις αδυναμίες του και να είναι ουσιαστικός στο παιχνίδι του. Μπορεί να μου απαντήσει κάποιος πως σκατά κατάφεραν στη Θεσσαλονίκη να ημερέψουν τον ΟυρΑγουΑνο;;;;; Τι τον ταϊζουν;;

Φοβερή ματσάρα απο Βιτόλο, Βιερίνια, Ιβιτς.

eforas said...

Καλά ρε παιδιά, ο Ζίκο δεν απολύθηκε; Άλλος φταίει τελικά για τα χάλια του γάβρου; Ποιος άραγε; ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!

pensierix said...

Καλός ο ΠΑΟΚ σήμερα, του βγάζω το καπέλο...Εκανε τον γάβρο να φαίνεται μικρή ομάδα. Βέβαια, χωρίς να θέλω ούτε στο ελάχιστο να υποτιμήσω την απόδοσή του, εγώ κι ο paoad να ήμαστε στα χαφ σήμερα, ο γάβρος φάση δεν έκανε...Χρόνια έχω να τον δω σε τέτοια χάλια...

Μήπως πρέπει να κοιτάμε περισσότερο κατά Σαλόνικα μεριά μετά το σημερινό παρά κατά Πειραιά;

squarelogic said...

Το 2ο "κ" κατά λάθος βγήκε μικρό.
"Κ+Κ" ήθελα να γράψω,δεν υπήρχε κάποια διάκριση.
Μπράβο στον ΠΑΟΚ για την εκπληκτική αλληλοκάλυψη και την μεγάλη επιτυχία.
Και κρίμα που η καλύτερη φετινή μας εμφάνιση δεν συνοδεύτηκε με νίκη.Έπρεπε ο Νιόπλιας να βάλει τον Λέτο νωρίτερα.

gatti said...

@pensierix: Eίναι αλήθεια πως υπήρχε μια ασυνήθιστη ευκολία στον τρόπο που έπεφταν κάτω οι παίκτες του Αρη. Το ίδιο εύκολα φώναζε και η εξέδρα. Αλλά μέσα στο παιχνίδι δεν είναι κι αυτό;

Αμα έχεις δει πώς πέφτουν οι παίκτες του γαύρου και πώς σκούζουνε οι οπαδοί τους στο τηγάνι, όλα τα άλλα σου φαίνονται πταίσματα...

gatti said...

@4minister: Υπερβολές... :)))))

gatti said...

@island: Oι κορνέδες αργούν αλλά δεν ...λησμονούν! :pp

Aυτό είναι που λένε: Επεσε από την Ακρόπολη και βρήκε και πορτοφόλι; Εντάξει πορτοφόλι βρήκαμε, αλλά από την Ακρόπολη δεν το λες ότι πέσαμε...

Κι εμένα μου αρέσαμε χθες.

ΥΓ. Κι εγώ πιστεύω ότι θα το βάλει με την ΑΕΚ.

gatti said...

@paoad: Τη δική μας τη ...ματσάρα μέσα στο τηγάνι δεν την θύμισε πάντως. Πέρασε η ΑΕΚ, πέρασε ο ΠΑΟΚ, ποιος ξέρει ποιος άλλος θα περάσει κι εμείς φύγαμε με σκυμμένο το κεφάλι. Ελπίζω να επανορθώσουμε στο ματς του δεύτερου γύρου.

Μεγαλεία ο Σάντος! Εγινε ξαφνικά προπονηταράς ο καρπουζοψαράς...

Μπα, εμένα δεν μου φάνηκε τόσο προκλητικός ο Δαλούκας. Εννοώ δηλαδή ότι άλλες χρονιές σε τέτοια ματς ο γαύρος θα είχε πάρει τρεις αποβολές του αντιπάλου και δύο πέναλτι. Εχουν αλλάξει τα πράγματα, έτσι;

Ο Γκαρσία είναι παιχταράς! Δεν το έβλεπαν μόνο όσοι έμεναν στο στιλ που έχει. Γιατί η αλήθεια είναι ότι όπως τον βλέπεις μόνο το μαχαίρι στα δόντια του λείπει. Ισως να τον ημέρεψαν, ίσως να κατάλαβε κι αυτός ότι δεν κερδίζει τίποτα με τέτοιες συμπεριφορές και ότι μπορεί να "μιλήσει" πολύ καλύτερα στο γήπεδο με την αξία του παρά με τον τσαμπουκά του.

Συμφωνώ, φοβεροί Βιτόλο, Βιεϊρίνια και Ιβιτς.

gatti said...

@eforas: Bέβαια, φταίει άλλος. Ο "μυρουδιάς" ο Σέρβος ο Μπόσκο. Ποιος περίμενες να φταίει;

ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Με όλη μας την άνεση πια... :))))

gatti said...

@pensierix: Πραγματικά τραγικός ο Ολυμπιακός. Εχω πολύ καιρό να τον δω σε τέτοια χάλια. Οχι ότι και πέρσι έπαιξε καμιά μπαλάρα, αλλά φέτος παράγινε.

Τι να λέμε τώρα, αν ήσασταν εσύ και ο paoad στα χαφ, θα πετούσε! :)))

Σαφώς και πρέπει να κοιτάζουμε προς Σαλόνικα μεριά περισσότερο.

gatti said...

@squarelogic: Eίπα κι εγώ ότι το ένα "Κ" σου φάνηκε λιγότερο καλό από το άλλο.

Πολλά μπράβο στον ΠΑΟΚ για την εμφάνιση και τη νίκη και τη δυνατότητα που μας έδωσε να αυξήσουμε τη διαφορά.

Και όντως κρίμα που δεν φύγαμε κι εμείς με το "τρίποντο" από το Χαριλάου...