Wednesday, January 27, 2010

Γη καλεί Παναθηναϊκό


Ο,τι χαρήκαμε, χαρήκαμε. Ο,τι πειράξαμε (τους γαύρους), πειράξαμε. Οσο ψωνιστήκαμε, ψωνιστήκαμε. Καιρός να αρχίσει η προσγείωση. Nα αρχίσει τώρα και με ασφάλεια, για να μην έχουμε αργότερα καμιά ΑΝΩΜΑΛΗ προσγείωση.

Οχι τίποτα άλλο, αλλά δεν θα είναι και η πρώτη φορά. Και καθώς Ελληνες είμαστε και ξέρουμε τι θα πει να φτάνεις στην Υβρι (όσοι ξέρουμε τέλος πάντων...) καλό είναι να σταματήσουμε τα γέλια και τις χαρές, να βάλουμε το κεφάλι κάτω και να στρωθούμε στη δουλειά.

Γιατί εδώ που τα λέμε, δεν κάναμε και τίποτα. Μια ισοπαλία πήραμε εκεί που θέλαμε νίκη και μας απογείωσε η νίκη κάποιου άλλου. Ετσι όμως δεν γίνεται δουλειά. ΄Η εν πάση περιπτώσει μπορεί και να γίνεται, αλλά υπάρχει μια παροιμία που λέει: " Ο λύκος έχει το σβέρκο του χοντρό γιατί κάνει τις δουλειές του μόνος του".

Κι εμείς λοιπόν θα πρέπει μόνοι μας να κερδίσουμε το δικαίωμα να λέμε (και να το εννοούμε) ότι πάμε για τίτλο και να μην περιμένουμε ούτε να εξαρτιόμαστε από άλλους.

Γιατί σ΄ αυτή την πορεία έχουμε δεδομένα προβλήματα και ενδεχόμενα προβλήματα.

Τα δεδομένα προβλήματα είναι τρία:

α) το δύσκολο πρόγραμμα

β) η μη απόκτηση (όπως όλα δείχνουν πλέον...) του στόπερ κλάσης.

γ) οι δύο συνδιεκδικητές του τίτλου


Α. Δύσκολο πρόγραμμα σημαίνει πως έχουμε να αντιμετωπίσουμε:

31 Iανουαρίου: Παναθηναϊκός - ΑΕΚ

7 Φεβρουαρίου: Λάρισα - Παναθηναϊκός

14 Φεβρουαρίου: Παναθηναϊκός - Καβάλα

18 Φεβρουαρίου: Παναθηναϊκός - Ρόμα

21 Φεβρουαρίου: ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός

25 Φεβρουαρίου: Ρόμα - Παναθηναϊκός

28 Φεβρουαρίου: Πανιώνιος - Παναθηναϊκός

14 Μαρτίου: Aστέρας Τρίπολης - Παναθηναϊκός

21 Μαρτίου: Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός

28 Μαρτίου: Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

18 Απριλίου: ΠΑΣ Γιάννενα - Παναθηναϊκός

Aφήνω έξω τους εντός έδρας αγώνες με Λεβαδειακό και Ηρακλή όπως και τον αγώνα κυπέλλου με την Καλλιθέα. Αυτό σημαίνει ότι από τους 11 αγώνες που απομένουν μόνο οι δύο είναι "εύκολοι". Οι άλλοι 9 είναι "φωτιά". Και ανάμεσά τους τα 2 ματς με τη Ρόμα που θα επιβαρύνουν ιδιαίτερα τα πόδια των παικτών (για να μην πω για την ψυχολογία, αν κάτι στραβώσει πολύ...). Και αν περάσουμε την Καλλιθέα στο κύπελλο, ενδεχομένως μέσα στο βαρύ πρόγραμμα να προστεθεί και ένα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο (αν προκριθεί κι εκείνος απέναντι στον ΠΑΣ).

Β. Ελλειψη στόπερ κλάσης σημαίνει πως μπορούμε ανά πάσα στιγμή να "πληρώσουμε" τις αδυναμίες μας στην άμυνα, ιδιαίτερα όταν θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε αντίπαλους επιθετικούς που είναι ψηλοί και δυνατοί. Και τέτοιους θα συναντήσουμε στους αγώνες που απομένουν.


Γ. Είναι το λιγότερο αφελής όποιος νομίζει ότι ο Ολυμπιακός έχει τεθεί εκτός μάχης. Ακόμα κι αν φαίνεται πως πνέει τα λοίσθια εμείς οφείλουμε να λειτουργούμε σαν να βρίσκεται απέναντί μας ακμαίος και δυνατός. Οι οκτώ βαθμοί όσο κι αν δείχνουν, ΔΕΝ είναι διαφορά ασφαλείας. Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αν θα αντιδράσει, απλά υποθέτουμε πως δεν μπορεί να αντιδράσει. Ομως, ενδεχομένως να υπολογίζουμε με ελλιπείς πληροφορίες και στοιχεία.

Και ακόμα κι αν ο Ολυμπιακός τελικά δεν καταφέρει να ανανήψει, υπάρχει πλέον και ο ΠΑΟΚ. Που επίσης υποθέτουμε ότι δεν θα τα καταφέρει στη διαχείριση της επιτυχίας του, επειδή δεν τα έχει καταφέρει στο παρελθόν. Αλλά κι αυτό είναι αυθαίρετο. Ο ΠΑΟΚ μπορεί να αποδειχτεί ακόμα πιο επικίνδυνος αντίπαλος από τον Ολυμπιακό στη μάχη του τίτλου.

Και μετά τα δεδομένα προβλήματα ας δούμε και τα ενδεχόμενα προβλήματα:

α) Νέο "μπλοκάρισμα" Σισέ.

β) Δυσαρέσκεια Λέτο.

γ) Νέα κόπωση - ντεφορμάρισμα των δύο "Κ".

Α. Με τον Λέτο να μην έχει βέβαιη θέση στην 11άδα, τον Σαλπιγγίδη εκτός φόρμας, τον Ρουκάβινα μονίμως τραυματία (είδα και όταν δεν ήταν τραυματίας) και όλα τα γκολ του Παναθηναϊκού να έχουν μπει μέχρι τώρα από τρεις μόλις παίκτες, συμφωνώ απόλυτα με ένα κομμάτι από το δευτεριάτικο άρθρο του Καρπετόπουλου που λέει χαρακτηριστικά:

"Νομίζω ότι αν κάτι διδάσκουν τα τελευταία ματς, είναι ότι ο Νιόπλιας πρέπει να ξαναδεί τη θέση του Κατσουράνη, που έχει σταματήσει να σκοράρει από τότε που έφυγε ο Τεν Κάτε γιατί πατά ελάχιστα πλέον την περιοχή: χωρίς τα γκολ του διεθνούς χαφ, όποιος εγκλωβίσει τον Σισέ, κυρίως στα εκτός έδρας ματς του ΠΑΟ, δεν έχει και πολλά να φοβάται."

Β. Η δραστηριοποίηση του Λάζαρου είναι γεγονός θετικό. Προσωπικά του έχω μεγάλη συμπάθεια και το θεωρώ πολύ καλό παίκτη. Η μόνη θέση ωστόσο που δείχνει να του εμπιστεύεται ο Νιόπλιας με τον Νίνη και τον Σάλπι να εναλλάσσονται δεξιά και τους Κάρα - Κατσούρ να θεωρούνται αναντικατάστατοι, είναι αυτή στην οποία παίζει ο Λέτο. Αν συνεχίσει να τον χρησιμοποιεί (και πώς να τον βγάλει αν παίζει καλά) ο Αργεντίνος μπορεί να αρχίσει να κλοτσάει (δικαιολογημένα) με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για το κλίμα στην ομάδα εν όψει της δύσκολης συνέχειας.

Γ. Με τόσο δύσκολο πρόγραμμα και το κέντρο στο σύστημα 4-3-3 του Νιόπλια να τραβάει όλο το "κουπί", ακόμα κι αν πλέον υπάρχει ξανά η έξτρα λύση του Σιμάο, οι Καραγκούνης και Κατσουράνης θα αγωνίζονται αδιάκοπα κάθε Κυριακή (συν κάποια παιχνίδια μεσοβδόμαδα...) και δεν θα έχουν την πολυτέλεια να πάρουν τις τόσο πολύτιμες ανάσες. Ενδέχεται λοιπόν να βρεθούμε σε μια κατάσταση ανάλογη αυτής που ζήσαμε όταν είχαν υποχρεώσεις με την Εθνική ομάδα. Κοινώς να γίνουν ξανά δύο κινούμενα πτώματα.

Επομένως, υπολογίζοντας όλα τα παραπάνω, μάλλον δεν είναι ώρα για φιέστες. Θα είναι παγίδα να μπούμε σε αυτό το τριπάκι. Και κακώς το συντηρούν και οι οπαδικές εφημερίδες του "τριφυλλιού". Από τις άλλες έτσι κι αλλιώς δεν περιμένω κάτι διαφορετικό...

***

Scratch: Τι λέει; Επαναδραστηριοποιείται για λογαριασμό του γαύρου ο Γκαγκά; Παλιές ξεπερασμένες συνταγές...

Scratch 1: Aκόμα δεν έχει πιάσει πάτο ο Σάββας δεν θέλω ου Θεοδωρίδης; ΄Η μήπως έχει πιάσει μεν πάτο, αλλά έχει ξεκινήσει ...γεωτρήσεις;

Scratch 2: Ο,τι μπορεί κάνει κι αυτός ο Πανιώνιος. Την Κυριακή αποβλήθηκε ο Λόλο, σήμερα απολύθηκε ο Φερέρα...


***


Eίχαμε και την άφιξη του Χάισλιπ (ή Χέισλιπ) σήμερα για λογαριασμό της Πανάθας. Ηρθε ο παίκτουρας και δήλωσε ότι επιτέλους θα είναι στην ομάδα που κερδίζει γιατί τόσο καιρό ήταν από την πλευρά των ηττημένων όταν αντιμετώπιζε ως αντίπαλος το "τριφύλλι".



Ολα καλά αλλά θα την πω την αμαρτία μου. Μπορεί να ήταν τυχαίο και να δίνω παραπάνω σημασία από όσο πρέπει, αλλά το Hummer που στάλθηκε για να τον παραλάβει εμένα με χάλασε.


Γιατί σημειολογικά το είδα σαν κίνηση - αιχμή απέναντι στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό. Το μπάσκετ φέρνει τον killer και τον παραλαμβάνει με Hummer. Eνώ κάποιοι άλλοι δεν μπορούν. Ισως αν εμείς ήμασταν στη θέση τους...

Το ξαναλέω, μπορεί να κάνω και λάθος. Αλλά εμένα αυτό μου "βγάζει" η κίνηση...

37 comments:

pensierix said...

Για κάτι τέτοια ποστ λατρεύω τη gatti (και για άλλα πολλά, αλλά δεν της το πολυλέω και χάσει τη μπάλα).

:ppp

Κόντρα στο πανηγυρτζίδικο κλίμα των φυλλάδων, η φωνή της λογικής. Ελπίζω να έχει αφουγκραστεί την ατμόσφαιρα και ο Νιόπλιας(που το πιστεύω), γιατί όποτε αυτή η ομάδα χαλάρωσε, το πλήρωσε και μέχρι στιγμής στηρίζεται στις γκέλες και τα χάλια του αντιπάλου και όχι στις εντυπωσιακές τις εμφανίσεις. Οσο δύσκολο κι αν είναι το πρόγραμμα, πιστεύω ότι αν στα επόμενα τρία παιχνίδια πάρουμε 7 βαθμούς ή η διαφορά παραμείνει στα σημερινά επίπεδα, το κατσαρολί το παίρνουμε...Αυτό θα μας βοηθούσε να κυνηγήσουμε τις όποιες μας πιθανότητες στην Ευρώπη, χωρίς να έχουμε το μυαλό ολοκληρωτικά στο πρωτάθλημα...

Στα των παικτών, πέρα από αυτά που αναφέρεις, θεωρώ κομβικής σημασίας την παρουσία του Νίνη στην εντεκάδα, δεδομένης της αδυναμίας μας να βρούμε δύχτια με άλλους παίκτες πλην του Σισέ...Αλλο παίκτη με τα χαρακτηριστικά του μικρού δεν διαθέτουμε, και πρέπει να αξιοποιηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο την κρίσιμη αυτή φάση του πρωταθλήματος...

pensierix said...

*δίχτυα. Κάνω κι άλλα ορθογραφικά λάθη, αλλά αυτό μου χτύπησε και δεν μπορούσα να το αφήσω ασχωλείαστω...

:ppppp

gatti said...

@pensierix: Πες την εσύ την καλή κουβέντα και μην φοβάσαι, δεν θα πάρουν τα μυαλά μου αέρα! :)))

Πάντως για το σημερινό ποστ τον θρυλάρα να ευχαριστήσεις. Αυτός μας συνέστησε να ...προσγειωθούμε! :ppp

Tον Νιόπλια κι εγώ σοβαρό τον θεωρώ. Δεν θα μπει σ΄ αυτό το τριπάκι. Τους παίκτες όμως τους φοβάμαι.

Τα παιχνίδια είναι ΚΑΙ πολλά ΚΑΙ δύσκολα. Αλίμονο αν συμπεριφερόμαστε σαν να είμαστε ήδη πρωταθλητές. Δεν είμαστε και έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας.

Εγώ πάλι υπολογίζω τα επόμενα 4 παιχνίδια. Βάζω και τον ΠΑΟΚ μέσα γιατί έτσι θα ξεκαθαρίσει το τοπίο, τουλάχιστον μ΄ αυτόν.

Για την Ευρώπη από την στιγμή που δεν πήραμε στόπερ, δεν τρέφω ελπίδες...

Σαφώς και είναι κομβικής σημασίας η παρουσία του Νίνη αν και πιστεύω ότι ο Νιόπλιας μπορεί να μοιράσει το χρόνο συμμετοχής ανάμεσα σ΄ αυτόν και τον Κλέιτον.

ΥΓ. Τι άγχος κι αυτό με την ορθογραφία!

4minister said...

Το ίδιο πιστεύω, πως το Hummer που παρέλαβε τον killer είναι σημαδιακό!

Θα παίξει σίγουρα ο Σιμάο, ίσως όχι με Χανούμι, αλλά θεωρώ σίγουρα με ΠΑΟΚ, για να "πνίξει" τον Ίβιτς. Επίσης με Ρόμα.

Ο Νιόπλιας με ξέρανε με κάτι που είπε. Με τον Άρη, είμαστε χειρότεροι μόνο στα 16 μέτρα, είπε, και καλύτεροι σε όλες τις υπόλοιπες γραμμές του γηπέδου. Μπορεί κανείς να συμπεράνει ότι είναι πολύ λεπτολόγος, αλλά και ότι ξέρει προχωρημένη προπονητική.

Εκτός αν αυτός ο "κανείς" είναι της Ψαραγοράς, οπότε λέει πως όλα αυτά είναι μπούρδες για πουλμούρ!

Πήρε το μάθημά του με Άρη, που βλέπει ότι πιέζουμε στο τέλος και δεν κάνει αλλαγή, γιατί πίστευε ότι θα το βάλουμε. Επειδή είναι δεκτικός μπορεί να μην το ξανακάνει. Και περαιτέρω να φρεσκάρει την ομάδα. Όχι γιατί αυτός που θα μπει είναι καλύτερος, αλλά γιατί είναι άλλος (διαφορετικός) και ξεκούραστος.

Το πρόγραμμα είναι δύσκολο αλλά μήπως πάντα έτσι δεν είναι για όποιον στοχεύει την 1η θέση;

ΠΑΝΟΣ said...

Πολύ ωραίο και σωστό ποστ. Νομίζω υπερβάλλεις με την καχυποψία περί Χάμερ, τους ξέρεις μωρέ τους μπασκετικούς τι λολομπριτζίτες είναι.
Μπάι δε γουέι, εγώ σας το είχα πει ότι ο Thrylaras είναι γαμώ τα παιδιά :Ρ

koutavaki said...

Θα συμφωνήσω αν αναφέρεσαι σε όλους τους Πανάθες,όχι μόνο του blog.Aν και αλλού που έχω κοιτάξει ΚΑΝΕΙΣ από μας δεν έχει υποτιμήσει τις άλλες ομάδες,ούτε για μια στιγμή.Και δε νομίζω ότι είναι τόσο το πρωτάθλημα για το οποίο πανηγυρίζουμε,όσο η πτώση της Χούντας.Και σε αυτό οπωσδήποτε έχουν συμβάλλει πολύ και οι άλλες ομάδες.Προσωπικά δεν πιστεύω στην κατάκτηση της κούπας επειδή έχουμε υπερομάδα,απλά γιατί φέτος είμαστε σε θέση να βάζουμε ένα γκολ παραπάνω από αυτά που τρώμε(αυτά που λέγαμε πέρυσι).Για αρχή καλά είναι.Του χρόνου θα ανέβουμε κι άλλο με το στόπερ που θα έρθει το καλοκαίρι.Άλλωστε και μόνο που μας απειλεί ο ΠΑΟΚ δείχνει πολλά.Αν η ΑΕΚ δεν είχε τα γνωστά της προβλήματα πιθανόν να μας απειλούσε και αυτή.Πόσο καιρό είχαμε να τα δούμε αυτά?Και δε νομίζω ότι θέλει κανένας μας να γίνουμε χαλίφης στη θέση του χαλίφη.Όχι,να πάρουν και άλλοι και πρωταθλήματα και κύπελλα.Απλώς να μην ξαναπάρει ο γαύρος:)))Aλλά ακόμη όπως και να το κάνουμε υπάρχει διαφορά στο ρόστερ μας από αυτά των άλλων ομάδων.Τώρα στα αγωνιστικά ,δε βλέπω γιατί πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα από Λάζαρο και Λέτο.Να βγει ο Σάλπι,που αν μη τι άλλο θέλει και ξεκούραση.Ο Λέτο δε νομίζω να έχει στραβώσει(βασικά κάπου διάβασα ότι ζήτησε συγνώμη αν και δεν ξέρω το λόγο).Ας μην ξεχνάμε πως εμείς δεν τον πήραμε δανεικό.Ο Σισέ δεν έδειξε να είναι ντεφορμέ στο παιχνίδι με τον Άρη,αλλά καλά κλεισμένος,μην μπερδεύεστε.Όλα καλά θα πάνε πιστεύω.Αλαζόνες όμως δεν είμαστε και δε θα γίνουμε ποτέ.
Υ.Γ.:Το πουροχάρβαλο το έχουνε και κυκλοφορεί ελεύθερο?Χαχαχαχα!Άκου απαγορεύει τα ου!Ναι,γιατί αλλιώς(όπως σχολίασε και το παλικάρι στο άρθρο)θα αρχίσει να βαράει τους γαύρους με τα κέρατα.Που είσαι ρε Μητσικώστααααα...

gatti said...

@4minister: O Σιμάο πράγματι θα χρησιμοποιηθεί, ειδικά στα ματς που θα χρειαστεί ο παίκτης των "ειδικών αποστολών".

Είναι όντως λεπτολόγος ο Νιόπλιας και παράλληλα σοβαρός και είναι βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να τους προσγειώσει. Αν θα τα καταφέρει είναι αλλουνού παπά ευαγγέλιο.

Πάντα είναι δύσκολο το πρόγραμμα για όποιον στοχεύει την πρώτη θέση, εννοείται. Αυτό που λέω εγώ είναι να σταματήσει το πανηγυρτζίδικο κλίμα, γιατί μόνο κακό μπορεί να κάνει.

gatti said...

@ΠΑΝΟΣ: Tο έγραψα από την αρχή πως μπορεί να υπερβάλλω για τους μπασκετικούς και το Hummer. Αλλά αυτό μου η κίνηση, να μη το πω;

Και σήμερα εξάλλου στην γίνεται αναφορά στο πρωτοσέλιδο. "Mε Hummer ανοίγει ο δρόμος για το Παρίσι". Μεγάλη αλήθεια βέβαια, αλλά η αναφορά - αναφορά...

gatti said...

@koutavaki: Eννοείται ότι αναφέρομαι σε όλους και όχι στους Πανάθες του blog, οι οποίοι μια χαρά προσγειωμένοι μου φαίνονται!

Αλλά το κλίμα είναι πανηγυρικό και πολλές φορές αυτό μπορεί να γίνεται εκ του πονηρού, ειδικά από τα ΜΜΕ (πέραν των προφανών εμπορικών λόγων, που τους υποχρεώνουν, αφού έτσι ο κάθε οπαδός του "τριφυλλιού" θα πάρει να διαβάσει για να χαρεί).

Συμφωνώ με όσα λες για την ομάδα και τους αντιπάλους της.

Κι εγώ διάβασα ότι ζήτησε συγνώμη ο Λέτο και ούτε κι εγώ ξέρω το λόγο, θα πρέπει να το ψάξω. Λες να είπε τίποτα γαλλικά που τον έβαλε στη λήξη του αγώνα;

Ο Σάλπι πιθανότατα εναλλάσσεται με τον Νίνη και όχι με τον Λάζαρο. Αρα, φοβάμαι ότι Λέτο και Λάζαρος θα παλεύουν για τη θέση στα αριστερά.

Για τον Σισέ δεν έγραψα ότι ειναι ντεφορμέ. Ανέφερα ως "πιθανό" πρόβλημα τυχόν μπλοκάρισμα του Σισέ. Είτε λόγω ντεφορμαρίσματος, είτε λόγω "εγκλωβισμού" από αντίπαλους αμυντικούς.

ΥΓ. Ασε το πουροχάρβαλο, γιατί έχουμε θείο τώρα. Στον Αρένα ο Προβατάς είπε ότι ο θείος δεν κατεβαίνει στα γραφεία της Αλεξάνδρας για να μιλήσει για τον σχεδιασμό, αλλά για να μιλήσει για το δικό του μέλλον στην ομάδα. Τι λες να γίνει; Να κουνήσει μαντίλι ή να πάρει κεφάλια; ΄Η μήπως θα γίνει πιο Σάββας από τον Σάββα και θα διαμαρτυρηθεί για την ύπαρξη νέας παράγκας, με διαφορετικό χρώμα αυτή τη φορά;

coachp said...

Λοιπόν, βαζελάκια, καθε δευτέρα βραδυ στις 12, να είστε συντονισμένοι στον SportFM. Υπάρχει έκπληξη για εσάς...

4minister said...

Συγνώμη Λέτο, άρθρο 27/1/10 (σημερινό)

http://www.sportime.gr/View.aspx?ArticleID=9002

Επίσης ο Λέτο ζήτησε συγνώμη από τον προπονητή του για την αντίδραση που είχε κατά την αντικατάστασή του στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Αργεντινός ζήτησε απο τον κ. Νιόπλια να βρίσκεται στην αποστολή για να είναι κοντά στην ομάδα ακόμα και αν δεν τον χρησιμοποιήσει, λόγω του προβλήματός του στα πλευρά.

Και εδώ:

http://www.derby.gr/main.php?categ_id=7&art_id=46441

Άλλο θέμα. Αποχωρεί ο Κόκκαλης από τον Ολυμπιακό;

http://www.reporter.gr/Ειδήσεις/Επιχειρήσεις/item/142126-Αποχωρεί-ο-Κόκκαλης-από-τον-Ολυμπιακό

Ελάτε όλα τα παιδάκια, από ένα μαντήλι στο χέρι! Χοχοχο!

4minister said...

Άκυρο. Τα μαντήλια στην κωλότσεπη.

http://www.protothema.gr/sports/article/?aid=59118

... Είναι περιττό να πούμε ότι μετά την είδηση περί αποχώρησης τα τηλέφωνα της ΠΑΕ Ολυμπιακός έσπασαν ...

Βάζελοι ήταν οι περισσότεροι και πήραν για να του ευχηθούν ασούμε ... (χοχοχο)

4minister said...

coachp said...

Λοιπόν, βαζελάκια, καθε δευτέρα βραδυ στις 12, να είστε συντονισμένοι στον SportFM. Υπάρχει έκπληξη για εσάς...

Τώρα το διάβασα κάπου, θα είναι στα μικρόφωνα ο Βασιλαράς. Και τι έκπληξη μπορεί να μας κάνει αυτός;

coachp said...

@ υπουργε
διαβάζεις και media πανάθεμά σε, και δεν ξέρεις τι σημαίνει αυτό...?

Σφαγή στα εσωτρερικά της Πανάθας σημαινει bro...

Elpis Cameraman said...

Πω πω, ενα προγραμμα...Δεν το ειχα δει ολο μαζεμενο. Πολυ σφηχτα τα πραγματα...

gatti said...

@coachp: Kαι πώς θα συνυπάρξεις εσύ με τον Βασιλαρά που τόσο καιρό του τάχωνες; :pppp


Τζορτζ Οργουελ - 1984... Οσοι δεν το έχουν διαβάσει, να το κάνουν γρήγορα! Θα καταλάβουν πολλά...

gatti said...

@4minister: Πολύ ...νωρίς το θυμήθηκε να ζητήσει συγνώμη για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννενα ο Λέτο.

Σιγά μην έφευγε ο θείος. Τα έχει παίξει μου φαίνεται ο ΔΟΛ και προσπαθεί να βγάλει αποκλειστικότητες που δεν ισχύουν. "Παίζει" βέβαια να το έβγαλε ο ίδιος ο θείος προς τα έξω για να θορυβηθούν οι γαύροι και να σταματήσουν τη γκρίνια από φόβο μη τον χάσουν....

gatti said...

@Elpis Cameraman: Είδες πόσο ζόρικα είναι τα πράγματα; Να τα δουν αυτοί που γράφουν ήδη για φιέστες και παρασύρουν τον κόσμο...

squarelogic said...

Πάρα πολύ σωστό και προσγειωμένο ποστ.Το πρόγραμμα δείχνει πράγματι βουνό,αλλά ίσως φαινόταν λιγάκι πιο βατό αν το βλέπαμε δίπλα-δίπλα με του γαύρου.
Η αλήθεια είναι οτι η διαφορά χτίστηκε κυρίως απ τις γκέλες του γαύρου κι όχι απ τις δικές μας επιτυχίες.Το πρόγραμμα προσφέρει άφθονες ευκαιρίες για να διαψεύσουν αυτούς που λένε πως μας το χάρισε ο γαύρος.
Για την συντηρηση των παικτών χρήσιμο θάναι να πάρουν λεπτά κι ο Κλέιτον με τον Πετρόπουλο.

Nick Triantos said...

@squarelogic διαφωνω...

Δωσε λιγο credit στην ομαδα. Η διαφορα χτιστηκε και γιατι συνεχισε να κερδιζει ο Παναθηναικος αλλα και γιατι εκαναν γκελες οι αντιπαλοι. Γιατι εαν δεν κερδιζαμε εμεις, η διαφορα απλα δεν θα υπηρχε.

paoad said...

Δεν είναι κακό να υπάρχει ενθουσιασμός. Νομίζω ότι αυτό το κλίμα κάνει καλό τόσο στην ομάδα όσο και στον κόσμο. Αποφορτίζει τους παίκτες απο το αγχος και δίνει κίνητρο στους φιλάθλους για ακόμα πιο ισχυρή παρουσία στο ΟΑΚΑ. Νομίζω ότι τόσο οι παίκτες όσο και ο προπονητής γνωρίζουν τις δυσκολίες του προγράμματος. Βλέποντας το, μπορεί να φαίνεται βουνό αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τις ίδιες ομάδες (με εξαίρεση τους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Καβάλα) θα αντιμετωπίσει και ο γάβρος. Και στο κάτω κάτω, αν θέλεις πρωτάθλημα, πρέπει να πάρεις βαθμούς απο όλα τα παιχνίδια αλλιώς ασ'το καλύτερα.

@coachp

Ρε κοατς όχι και τον Βασιλαρά- όχι ρε κοατς. Με τι κριτήρια τον επιλέξατε;

Δώστε βήμα στο γατάκι να σπάσουν τα μηχανάκια.

Nick Triantos said...

@coach,

Καλα λεει ο paoad. Βαλτε το gatti σε μια εκπομπη, χαμος θα γινει απ' τα τηλεφωνα. Εγω λεω οτι ενας φιλαθλος ομαδας με γνωση και κριση θα μαζεψει ποιο πολυ κοσμο. Ειναι και καλη διαφημηση για τον σταθμο και πρωτοποριακη κινηση πιστευω για την Ελλαδα. Εδω που ειμαι, ενας τυπος σ' ενα σταθμο ετσι ξεκινησε. Απλος Φιλαθλος ηταν που επερνε τηλεφωνο, και ο μανατζερ του σταθμου (KTCK sto Dallas) καταλαβε οτι εκοβε η γκλαβα του, και του εδωσε 1/2 ωρα εκπομπη. Πριν 7-8 χρονια. Τωρα γινετε πανικος καθε μερα τα πρωινα απο τις 5-10.

paoad said...

Επειδή πολλοί θα μου τη πέσετε θέλω να εξηγήσω τι εννοώ με τον όρο "ενθουσιασμός".

Εννοώ αυτό το θετικό και ευχάριστο κλίμα, τη διάθεση για πλάκες, τις μία-δύο μεγάλες κουβέντες που θα ειπωθούν στις συζητήσεις μας με τους γάβρους, την απουσία της γκρίνια, της μιζέριας, του "τι φταίει?" των προηγουμένων ετών. Όλα αυτα, δηλαδή(ς), που έχουν λείψει απο τον Παναθηναϊκό των τελευταίων ετών και συνιστούν υγιής και φυσιολογική αντίδραση.

Δεν συμφωνώ με αυτούς που οργανώνουν τη φιέστα απο τώρα, αλλά μου αρέσει αυτός ο ενθουσιασμός.

Nick Triantos said...

@paoad,

Δεν λεει κανεις οτι δεν πρεπει να υπαρχει ενθουσιασμος. Αυτο που δεν πρεπει να υπαρχει ειναι υπερμετρη αισιοδοξια ειδικα απο τον φιλικα προσκειμενο στον Παναθηναικο τυπο, οπως η Πρασινη και το Ντερμπυ.

Η ιστορια θα επρεπε να μας εχει διδαξει ορισμενα πραγματα εμας τους Παναθηναικους, και το διδαγμα ειναι οτι ο Παναθηναικος στο περελθον εχει κλωτσησει την καρδαρα...Δεν πιστευω να ξεχασατε πως χασαμε το Πρωταθλημα επι Μαλεζανι? Την 28η αγωνιστικη ειχαμε 1 βαθμο διαφορα (60-59) απ' τον Ολυμπιακο, υπερτερουσαμε σε ισοβαθμια και ειχαμε ΠΑΟΚ στην Τουμπα, ΑΕΚ Λεωφορο, και ΟΦΗ στο Ηρακλειο. Χρειαζομασταν 2 νικες. Τελικα καναμε μια και 2 ισοπαλιες (ΑΕΚ-ΠΑΟΚ) και το χασαμε.

Επι Πεσειρο, 8 αγωνιστικες πριν το τελος περναμε μπροστα (52-51) αλλα μετα χανουμε στη Ξανθη, φερνουμε ισοπαλια με Ηρακλη, και παροτι ο Ολυμπιακος ειχε φαει 4αρα απ' την ΑΕΚ, και ειχαμε μειωσει παλι στον ποντο, την 28η τρωμε 4 στο Ηρακλειο απ' τον ΟΦΗ.

Γι' αυτο λοιπον τα κεφαλια κατω. Ενθουσιαμος ναι. Αηδιες περι απονομων κτλ ΟΧΙ. Ουτε για πλακα.

Μάγος said...

Για την συζήτηση περί ενθουσιασμού θα πω απλά ότι η ομάδα έχει αλλάξει νοοτροπία σε πολλούς τομείς. Είναι ευκαιρία να δούμε αν άλλαξε και σε αυτόν, όπου η άποψη μου είναι πως φαίνεται να έχει αλλάξει, λόγω του ότι ήμασταν 7 βαθμούς μπροστά και ανεβήκαμε στο βικελίδης πιο συγκεντρωμένοι και συγκρατημένοι απο κάθε άλλο παιχνίδι...
Επίσης η άποψη μου είναι οτι ο Παναθηναικός όταν πιέζεται αποδίδει, οπότε υπάρχει και η θετική πλευρά του δύσκολου προγράματος...
Τέλος και εγώ πιστεύω πως δεν ήταν καθόλου τυχαία η επιλογή του χάμερ για τον χάισλιπ. Εδώ η πράσινη κάποτε είχε κάνει γκάλοπ για το ποιος είναι ο ικανότερος πρόεδρος για την ΠΑΕ και φυσικά βγάλαν τον Γιαννακόπουλο. Εδώ θα κολλόσουνε λοιπόν?, άλλωστε το ότι ο Θανασής τον ανακοίνωσε με αυτον τον τρόπο(απο τα μεγάφωνα με τον Κωλλοσό) δίχνει πολλά...

squarelogic said...

Nick,
φυσικά για να χτίσεις διαφορά +8 θα πρέπει να έχεις περισσότερες νίκες απ τον αντίπαλο.Εννοώ οτι δεν νικήσαμε όταν έπρεπε,δηλ.με Αστέρα μέσα(ξέροντας οτι ο Γαύρος είχε σκοντάψει),με ΟΣΦΠ,και προχθες στη ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.ΟΚ,στα πρώτα ήταν ακόμη ο 10Κ,και προχθες κάναμε πολύ καλή εμφάνιση.Γνώμη μου είναι όμως οτι χάσαμε 2 δικούς μας πόντους,άσχετο αν ο γαύρος μετά δεν πήρε ούτε 1.
Άρα μένει να αποδειχθεί οτι στα παιχνίδια-φωτιά θα τα καταφέρουμε καλύτερα...

Paoad έχεις δίκιο για το ευχάριστο κλίμα που δημιουργεί η αισιοδοξία για τον τίτλο,αρκεί να παρουσιάζονται τόσο προσηλωμένοι και ψυχωμένοι όσο και στο Βικελίδης.

4minister said...

Με 11 ματσάκια που απομένουν και το +8, αρκεί να περιορίσεις τη ζημιά σε 2 ισοπαλίες και 1 ήττα (συλλογή 25 βαθμών) , για να είσαι πρωταθλητής. Ακόμα και αν οι διώκτες κάνουν το απόλυτο. Που δύσκολα, για να μην πω απίθανα, θα το κάνουν.

Hummer και killer στο μπασκετάκι, αλλά η Παρτιζάν το πήρε το ματσάκι απόψε, με πολύ χαμηλό σκορ, 59-64. Περαστικά μας ...

Nick Triantos said...

@4minister

Ετσι ειναι. Πιστευω με 71-72 παιρνεις πρωταθλημα. Δευτερο εχω τον Ολυμπιακο με 65, 3ο τον ΠΑΟΚ με 62, 4ο τον Αρη με 50 και 5η την ΑΕΚ με 48-49.

Γινετε πολυς ντορος για τον ΠΑΟΚ, παροτι ο ΠΑΟΚ δεν ειναι καθολου διαφορετικος απ' τον ΠΑΟ του Πεσειρο. Οπου και να κοιταξεις αυτη την ομαδα βλεπεις Πεσειρισμους...Ο ΠΑΟΚ για μενα δεν ειναι σοβαρος διεκδικητης του πρωταθληματος. Ομαδα που στο 40% των εκτος εδρας παιχνιδιων της δεν σκοραρει δεν παιρνει πρωταθλημα στην Ελλαδα. Εντος εδρας εχουν μεσο ορο 1.67 γκολ ανα παιχνιδι, εκτος εδρας 0.90.

Ο Ολυμπιακος δεω εχει σκοραρει στο 22% τςω εκτος εδρας αγωνων του και εχει μεσο ορο 1.55 γκολ ανα παιχνιδι εντος και 1.44 εκτος.

Με αλλα λογια ο Ολυμπιακος εκτος εδρας σαν ομαδα που εχει πιθανοτητες να κερδισει μετραει περισσοτερο απ' τον ΠΑΟΚ.

Ο Αρης κερδιζει παιζει καλα, εχει ενα καλο σερι, αλλα παραμενει 4ος γιατι η διαφορα ειναι μεγαλη. Τι Θα γινει ομως οταν σταματησει το σερι? Απλα η διαφορα θα μεγαλωσει...

ΑΕΚ...Ροντεο. Οσο ευκολα βαζει αλλο τοσο ευκολα τρωει. οταν μπλοκαρει η επιθεση της εκτος εδρας συνηθως φερνει ισοπαλιες η' χανει. 40% ισοπαλιες, 40% ηττες.

Βαση ολων αυτων των στοιχειων λοιπον γραφω οτι γραφω για την τελικη καταταξη.

4minister said...

Υπολογίζω, εντελώς πρόχειρα, πως ο Γαβρέν θα κάνει τουλάχιστον 2 γκέλες, μια ισοπαλία και μια ήττα, ή 2 ισοπαλίες. Επομένως οι Πρασινουά δικαιούνται συνολικά, 3 ισοπαλίες και 1 ήττα, ή και περισσότερες γκέλες.

Ο δε ΠΑΟΚ περιμένω να κάνει 2 ισοπαλίες τουλάχιστον.

Θεωρώ πως αν ο ΠΑΟΚ κερδίσει ΠΑΟ στη Σαλονίκη και ο ΠΑΟ κερδίσει ΟΣΦΠ στο ΟΑΚΑ, υπάρχουν σοβαρές πιθανότητες να βγει ο ΠΑΟΚ 2ος!

Να βρω χρόνο (κατά το ΠΣΚ) να το μελετήσω καλύτερα και ενημερώνω.

fl@neur said...

@gatti
Η Γη καλεί, ο Παναθηναϊκός λαμβάνει; Φαντάζομαι και ελπίζω ΝΑΙ, ο Νιόπλιας δεν δείχνει υπερόπτης και αλαζών, κι οι παίκτες φαίνονται συγκρατημένοι. Αλλά έχω και την αίσθηση, ότι "φοβόμαστε" τον γάβ-ρο, λες και είναι η Securitate ή μάλλον η Stasi (ο Ρόκο ξέρει από αυτά). Το θέμα δεν είναι (μόνο) να πάρουμε το πρωτάθλημα ή να μπούμε σφήνα στα 13 κουβαδάκια. Το θέμα είναι να μπει το ελληνικό ποδόσφαιρο σε σωστό δρόμο, και να γίνει το πρωτάθλημα καθαρό κι όχι μειοδοτικός διαγωνισμός του ΟΠΑΠ-Intracom. O Παναθηναϊκός θα έχει συμβάλει τα μέγιστα σ' αυτό, αν δεν θελήσει να γίνει "βεζύρης στη θέση του βεζύρη" κι αυτή η ευκαιρία εφέτος είναι μοναδική.
Ο Κόκκαλης κατέστρεψε ποδόσφαιρο, ομάδες και πρωτάθλημα επί 15 χρόνια, χρησιμοποιώντας τον Ολυμπιακό για τα σχέδιά του. Εαν ο γάβ-ρος μείνει 1-2 χρόνια έξω από το "τσαμπιολί", θα φανεί όλη η σκουριά. A propos, εκείνη η "ψυχή του πρωταθλητή", η "βαρειά φανέλα" και το "απόρθητο", που πήγαν (μαζί με τα ΑΡΔ, που μάς αποβλακώνουν);
Είναι στο χέρι της διοίκησης και στα πόδια της ομάδας να δείξει, όπως έγινε και με τον Άρη, ότι και αντέχει στα δύσκολα και αξίζει τον τίτλο.

gatti said...

@squarelogic: Tου γαύρου το πρόγραμμα δεν είναι τόσο δύσκολο. Βέβαια στην κατάσταση που είναι όλα δύσκολα θα του φαίνονται.

Πάντως κι εγώ πιστεύω ότι η διαφορά χτίστηκε από ένα συνδυασμό στραβοπατημάτων του γαύρου και επιτυχιών δικών μας.

Πιστεύω ότι ο Κλέιτον θα πάρει λεπτά συμμετοχής. Για τον Πετρόπουλο δεν το πολυ-βλέπω.

gatti said...

@paoad: Kανείς δεν είπε να μην υπάρχει ενθουσιασμός. Αλλά αυτά τα πρωτοσέλιδα με τις φιέστες που μάλιστα έγραφαν ότι θα γίνουν στο ντέρμπι με τον γαύρο, είναι αλαζονικά. Δεν έχει τελειώσει τίποτα και αυτά θα έπρεπε να λείπουν. Ειδικά απο τον οπαδικό τύπο του Παναθηναϊκού.

ΥΓ. Κοίτα τον που έβαλε τα μέσα να μου βρει δουλειά! :)))

gatti said...

@Nick Triantos: Νick, αυτές οι πρακτικές δεν συνηθίζονται στο δικό μας ραδιόφωνο. Και δεν ξέρω αν θα έπιαναν κιόλας. Εδώ θέλουμε να είναι γνωστό όνομα αυτός που κάνει την εκπομπή γιατί μόνο έτσι θεωρείται πως έχει βαρύτητα η γνώμη του.

Εχεις δίκιο ότι ο Παναθηναϊκός έχει κλωτσήσει πολλές φορές την καρδάρα με το γάλα. Γι΄ αυτό και δεν πρέπει να ενθουσιάζεται. Οσο χάρηκε, χάρηκε. Τώρα χρειάζεται δουλειά.

gatti said...

@Μάγος: Πολύ σωστή επισήμανση. Είναι όντως ευκαιρία να δούμε κατά πόσο έχει αλλάξει η ομάδα νοοτροπία και σ΄ αυτό τον τομέα.

Πραγματικά η ομάδα είναι πιο σοβαρή όταν γνωρίζει ότι έχει μπροστά της ένα δύσκολο παιχνίδι και είναι συνήθως στα εύκολα όπου δεν ανταποκρίνεται σωστά. Σ΄ αυτό τουλάχιστον το κομμάτι δεν έχει αλλάξει η νοοτροπία. Προσωπικά θα ήθελα να είναι εξίσου σοβαρή στα εύκολα και στα δύσκολα.

Συμφωνούμε για το θέμα του ...μπασκετικού Hummer.

gatti said...

@4minister: Δεν θέλω να φανώ απαισιόδοξη, αλλά δύο ισοπαλίες και μία ήττα που φαίνεται πολύ δύσκολο να είναι οι μοναδικές μας απώλειες, με τέτοιο πρόγραμμα. Από την άλλη βέβαια, πιστεύω πως και οι αντίπαλοι θα έχουν απώλειες.

Ο ΠΑΟΚ ακόμα κι αν δεν βγει δεύτερος στην κανονική περίοδο, έχει πιθανότητες να χτυπήσει με αξιώσεις το Τσάμπιονς Λιγκ.

gatti said...

@Nick Triantos: Δεν ξέρω αν πιστεύουν στον ΠΑΟΚ ότι μπορούν να κυνηγήσουν το πρωτάθλημα ή θα κοιτάξουν απλά να αυξήσουν τις πιθανότητες κατάκτησης της θέσης που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Επειτα είναι και το θέμα της διαχείρισης στη μέση. Και στη διαχείριση της επιτυχίας παλαιότερα ο ΠΑΟΚ έδειξε ότι έχει πρόβλημα. Να δούμε αν θα το λύσει φέτος.

gatti said...

@fl@neur: Oλοι στον Νιόπλια έχουμε εναποθέσει τις ελπίδες μας για να παρουσιαστεί η ομάδα σοβαρή ώς το τέλος.

Εσύ το προχώρησες το πράγμα. Ας πάρουμε το πρώτο μετά από τόσο καιρό και στη συνέχεια συζητάμε για τα υπόλοιπα. Συμφωνώ απόλυτα πως το θέμα δεν είναι να αντικαταστήσουμε τον γαύρο στις πρακτικές του, αλλά να εξυγιανθεί το ποδόσφαιρο και να μπει σε σωστές βάσεις.

Αλίμονο αν οι δικοί μας έχουν στο νου τους να κάνουν ό,τι έκανε ο γαύρος τα προηγούμενα χρόνια!

Η αλήθεια είναι ότι ούτε ψυχή του πρωταθλητή φάνηκε, ούτε η βαριά φανέλα. Οσο για το απόρθητο, το περιέλαβαν οι δύο "Δικέφαλοι" και του άλλαξαν τα φώτα! :)))