Saturday, January 30, 2010

Δέκα και μία


Hταν 5η αγωνιστική του πρωταθλήματος όταν παίξαμε με την ΑΕΚ στον πρώτο γύρο. Είχαμε μέχρι τότε 4 στα 4, ενώ ο γαύρος είχε κάνει την πρώτη του γκέλα στον εντός έδρας αγώνα με την Καβάλα. Η ΑΕΚ είχε μείνει νωρίς νωρίς πίσω στη βαθμολογία και περίμενε μ΄ αυτό το ματς να ξαναμπεί στο κόλπο και να ξανακερδίσει τον κόσμο της. Ομως, παρουσιάστηκε κατώτερη των περιστάσεων με αποτέλεσμα να γνωρίσει τις αποδοκιμασίες των οπαδών της. Εμείς το κερδίσαμε και μαζί μ΄ αυτό και την διαφορά των δύο βαθμών από το γαύρο. Αύριο ξανασυναντιόμαστε αλλά τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ από τον πρώτο γύρο. Ο γαύρος έκανε κι άλλες γκέλες και οι τότε δύο βαθμοί έγιναν οκτώ. Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει τη χαμένη της αξιοπιστία και η νίκη της στο ντέρμπι με τον γαύρο δεν την ωφέλησε και πολύ. Χωρίς αμφιβολία μπορεί κανείς να πει ότι βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη θέση απ΄ ό,τι ήταν στο ματς του πρώτου γύρου. Εμείς αντίθετα έχουμε αρχίσει να αχνοβλέπουμε την κούπα στο τέλος του δρόμου. Για να γίνει δική μας όμως θα πρέπει να είμαστε σοβαροί ώς το τέλος. Γιατί όπως έχουμε ξαναπεί ΤΙΠΟΤΑ δεν έχει κριθεί. Και όχι μόνο αυτό, αλλά η ΑΕΚ είναι μια ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά.. Οπως ακριβώς την έκανε στο τηγάνι με τον γαύρο. Και έχει και παίκτες που περιμένουν τα ντέρμπι για να αποδείξουν πράγματα. Γι΄ αυτό θα επιχειρήσουν να μας δυσκολέψουν.

Από εδώ και πέρα, λοιπόν, μέχρι το τέλος, κάθε ματς είναι τελικός. Τα μεγάλα μας ατού είναι ότι αφενός κρατάμε την τύχη μας στα χέρια μας, αφετέρου έχουμε ήδη "χτίσει" μια διαφορά από τους υπόλοιπους. Ας μη τη σπαταλήσουμε...


Kατά τ΄ άλλα, ο ένας από τους δύο διώκτες μας, ο ΠΑΟΚ, κέρδισε. Παρόλο που η γκέλα ...μύριζε στην Τούμπα, παρόλο που όπως είπε ο φουκαράς ο Δώνης "το παιχνίδι κρίθηκε από ένα τσαφ", ο ΠΑΟΚ το πήρε το τριποντάκι έστω και στο 88ο λεπτό με τον Παπάζογλου. Και το πήρε γιατί η Τούμπα είχε θετική αύρα. Είναι άλλο να βλέπεις ότι δεν μπαίνει το γκολ και να αρχίζεις τη γκρίνια και άλλο να έχεις την πεποίθηση ότι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο θα μπει η μπάλα στο πλεχτό. Σκέψου θετικά. Ετσι δεν λένε; Φαίνεται ότι τα ΠΑΟΚια σκέφτονται πια θετικά. Και όχι μόνο σκέφτονται θετικά, αλλά βλέπουν και μακριά. Σε ένα στραβοπάτημα δικό μας ας πούμε. Γιατί από την στιγμή που οι ίδιοι κέρδισαν, τι μένει να κοιτάξουν σήμερα; Τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.


Και όχι τόσο τι θα κάνει ο γαύρος. Γιατί στην "κανονική περίοδο" τουλάχιστον τους λογαριασμούς μαζί του τους έκλεισαν. Αλλά τι θα κάνει ο Παναθηναϊκός που τον υποδέχονται σε μερικές αγωνιστικές στην Τούμπα. Μέχρι τότε βέβαια έχουμε καιρό. Προς το παρόν κρατάει κανείς το γεγονός ότι ο Χαλκιάς συνεχίζει να έχει κατεβασμένα τα ρολά και ότι ο ΠΑΟΚ έχει κάνει έκτη σερί νίκη. Δεν είναι και λίγο πράγμα για μια ομάδα που ...φημιζόταν για την κακοδιαχείριση των επιτυχιών της, έτσι;


ΚΑΙ Γκαρσία ΚΑΙ πάρτυ

Ο Πάμπλο βέβαια είχε την τιμητική του και το πανό είχε το ...sequel του Από το περσινό No Garcia No Party, όταν ο Πάμπλο το είχε ρίξει στο ...kick boxing και έβγαλε περισσότερα παιχνίδια στην εξέδρα παρά μέσα στο γήπεδο, περάσαμε στον φετινό ήρεμο παίκτη που ασχολείται μόνο με τη μπάλα και το πόσο θα βοηθήσει την ομάδα του. Τον απελευθέρωσε η παρουσία του Βιτόλο, είναι γεγονός. Αλλά πρέπει να το θέλεις κι ο ίδιος. Κι ο Πάμπλο το ήθελε. Οπως το ήθελε και ο ΠΑΟΚ, γι΄αυτό θα συνεχίσουν να πορεύονται παρέα μέχρι το 2012.


Στα Γιάννενα τώρα μπορεί οι Ζωσιμάδες να ήταν άδειοι, λόγω της τιμωρίας του ΠΑΣ για τα επεισόδια στον αγώνα με τον Αρη, αλλά οι Γιαννιώτες το πήραν το "τριποντάκι". Και πήραν βαθιά ανάσα και έβαλαν την Λάρισα και τον Ουζουνίδη σε περιπέτειες.


Τη ζημιά βέβαια στην ΑΕΛ την έκανε ο ...συνήθης ύποπτος. Ο Μίρνες Σίσιτς ο οποίος όπου βρίσκει τη Λάρισα ...ας μην πω τι της κάνει. Θα πω μόνο πως εκτός από τα 2 σημερινά γκολάκια από τότε που έφυγε από τον κάμπο σε τέσσερα ματς έχει τρεις νίκες και μια ισοπαλία.







"Ολα τα λεφτά" βέβαια ήταν οι Γιαννιώτες φίλαθλοι που παρακολούθησαν τον αγώνα έξω απο το γήπεδο. Μια χαρά εξέδρα έφτιαξαν έστω κι έτσι...

Νίκη πήρε και ο Ηρακλής στο ντεμπούτο του Μπουμπένκο στον πάγκο του. Ο Ρουμάνος Μάρα δημιούργησε, ο Ρουμάνος Γιάκομπ ολοκλήρωσε και οι γριές έμειναν ζωντανές με αυτό το τριποντάκι. Αντίθετα, η Καβάλα αγνοεί το χρώμα της νίκης εδώ και πέντε αγωνιστικές κι από εκεί που πήγαινε ολοταχώς για τα πλέι οφ τώρα φλερτάρει με την επικίνδυνη ζώνη και απέχει 3 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ετσι πάνε αυτά, έχει ο καιρός γυρίσματα...


***



Είχαμε και μπασκετάκι. Κι αυτή τη φορά ο Παναθηναϊκός ήταν high και δεν ήταν sleep για να ...παίξω κι εγώ με το λογοπαίγνιο που έκανε κάποια εφημερίδα (ή site;) κι ας με συγχωρήσει που δεν θυμάμαι ποια (ή ποιο) ήταν. Βέβαια, ο αντίπαλος δεν ήταν η Παρτιζάν. Η Ολύμπια Λάρισας ήταν και αλίμονο να είχαμε προβλήματα και σε τέτοια παιχνίδια.


Ο Παναθηναϊκός έχτισε διαφορά από νωρίς και στη συνέχεια ασχολήθηκε με τον Χάισλιπ. Λογικό αφού ο χρόνος πιέζει και ο Αμερικανός πρέπει να αφομοιώσει συστήματα και παιχνίδι συμπαικτών όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Μια χαρά τα πήγε πάντως. Πέτυχε 22 πόντους, είχε 10 ριμπάουντ και έκλεψε την παράσταση. Ο Ομπράντοβιτς βέβαια ευχαριστημένος δεν ήταν από τους παίκτες του. Τα έχωσε σε κάποιους που όπως είπε "φοβούνται να σουτάρουν".


Χαρά ο Σάρας...

Ο Γιασικεβίτσιους βέβαια όπως ήταν γνωστό από προχθές μένει εκτός Α1. Ο Ομπράντοβιτς τον θεωρεί ανέτοιμο και θέλει να του δώσει την ευκαιρία να δουλέψει για να βρει τον καλό του εαυτό. Αλλωστε, όπως τόνισε έχει δύο ακόμα αλλαγές και δεν είναι αυτή η τελική του απόφαση. Ολα καλά, αρκεί να μη το πάρει στραβά ο Λιθουανός. Γιατί δεν είναι βέβαιο ότι θα το δεχτεί καλά ένας παίκτης με τον δικό του μπασκετικό εγωισμό...




Kαι λίγα λόγια για τον Θανάση. Δεν ξέρω τι είναι πιο άσχημο. Οι δηλώσεις που έκανε υπέρ Κόκκαλη ή το γεγονός ότι ανασκεύασε κάτι που υπάρχει όχι μόνο ως έντυπο αλλά και ως τηλεοπτικό αποδεικτικό υλικό;

Μπορώ να αντιληφθώ (και να κατανοήσω) ΚΑΙ τον τρόπο που είπε όσα είπε ΚΑΙ την προσωπική του αγωνία μήπως μετά από τόση προσφορά στην ομάδα, έρθει κάποτε η στιγμή να αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις (αν και το θεωρώ άδικο να μας "τσουβαλιάζει" μαζί με τους γαύρους οπαδούς, πιστεύοντας ότι μπορούμε να ξεχάσουμε όσα έχει κάνει ο ίδιος και ο Παύλος για την ομάδα). Κι από την άλλη είναι απόλυτα σωστό ότι οι γαύροι είναι αγνώμονες όταν λοιδωρούν αυτόν που τους έβγαλε από τα πέτρινα χρόνια.

Ομως...

Οταν ο Θανάσης, μιλάει για την προσφορά του Κόκκαλη, ουσιαστικά νομιμοποιεί τα πρωταθλήματα της παράγκας.

Το έχω ξαναγράψει. Η ανασφάλεια των Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου είναι ευθέως ανάλογη της τεράστιας προσφοράς τους στον Παναθηναϊκό. Και καθώς επικοινωνιακά "χωλαίνουν", καλό θα είναι τέτοιες ατυχείς δηλώσεις να λείπουν για να μην χρειάζεται μετά να ανασκευάζονται...


***

Η ΓΕΛΟΙΟΓΡΑΦΙΑ



Η ΕΜΠΝΕΥΣΗ...

Από τους GreenWebFans...

40 comments:

4minister said...

Όπως είναι φανερό, ακόμα ακι αυτή την ώρα είμαι στο υπουργικό γραφείο, στας επάλξεις! (χαχα)

Έχω κάνει μια ανάλυση "δίπλα", για το τι μέλλει γενέσθαι. Της πλάκας φυσικά, υπουργός άνευ χαρτοφυλακίου είμαι όχι κάνας επιστήμονας.

Το ζουμί: μόνο με αυτοκτονία χάνει το Κατσαρόλι ο κοσμοξακουσμένος Ευρωπαίος. Γίνεται, που όλοι το απευχόμαστε, αλλά δυσκολάκι.

Τόνια said...

Καλά ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει στείλει πολύ κόσμο ταμείο φέτος...Παίξτο under,ή και ακριβές σκορ 1-0.Σαν να κλέβεις εκκλησία ένα πράγμα!

Στα δικά μας,τα ματς του Παναθηναϊκού από'δω και μπρός είναι όλα περίεργα και χρίζουν προσοχής.Σοβαρότητα χρειάζεται,για να μην βγάλουμε μόνοι μας τα μάτια μας.Θα'θελα αύριο να δω Τζιμπρίλ ανεβασμένο(και σκόρερ!),αν και σίγουρα θα του λείψει πάλι ο μικρός.
Πάμε για ρεκόρ εισιτηρίων λέει,ε?

Στο μπάσκετ από την άλλη φαίνεται να υπάρχει ένα σχετικό μούδιασμα αυτή την περίοδο...Συνεχείς τραυματισμοί,η ομάδα να μην δείχνει σε φόρμα(κι ας κέρδισε με +30 χθες),κάτι η ήττα από την Παρτιζάν που δυσκολεύει το πράγμα στην Ευρώπη,κάτι οι αλλαγές στο ρόστερ,επικρατεί μια ψιλοπαγωμάρα. Να δούμε αν θα πετύχει και το πείραμα με τον Γιασικεβίτσιους...ο οποίος ή που θα πεισμώσει για καλό ή που θα στραβώσει(βλέποντας έτσι ξινισμένη τη φάτσα του,φοβάμαι ότι μάλλον για το δεύτερο πάμε).

Υ.Γ.Οι greenwebfans πρέπει να είναι σε φάση "Πιστεύω εις έναν θεό,Νικόλα Πατέρα παντοκράτορα..."
Υ.Γ.2.Μερικές φορές,καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς.[σοφή διαφήμιση]

pensierix said...

Το μόνο θετικό αποτέλεσμα για εμάς σήμερα είναι η νίκη...Μετά, μάλιστα, από τα χτεσινά ματσάκια, έγινε μονόδρομος. Θυμίζω ότι αντιμετωπίζουμε τη Λάρισα έξω, με την ομάδα του κάμπου να παλεύει πλέον ανοιχτά για τη σωτηρία με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και στη συνέχεια τον ΠΑΟΚ που ήδη κάνει όνειρα για πρωτάθλημα...

Στα του Θανάση, βρήκα άστοχο το σημερινό πρωτοσέλιδο της GOAL, και το κήρυγμα περί πολιτισμένου κλίματος με αφορμή την διάψευση των δηλώσεων στην οποία εξωθήθηκε...Δεν θεωρώ τον εαυτό μου κάφρο, αλλά ομολογώ ότι με ενόχλησε να ακούω τον Γιαννακόπουλο να αποκαλεί "αδελφό" τον Κόκκαλη. Μπορεί να είναι φιλαράκια και είναι δικαίωμά του να εκφράσει την συμπαράστασή του στο Θείο, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ότι εκείνη τη στιγμή μιλάει ως εκπρόσωπος του ΠΑΟ, έχει καλώς ή κακώς έναν θεσμικό ρόλο και πρέπει να είναι πιο προσεχτικός(πολλά ζητάμε από τον Θανάσαρο τον παρορμητικό!). Δεν ζήτησε κανείς να βρίσει το Χόχο ούτε να πυροδοτήσει το κλίμα. Αγαπούλες και φιλιά δεν θέλουμε και οι λόγοι είναι προφανείς...

Αλλά τα πράγματα είναι όπως τα λες gatti. Στην επικοινωνία οι κοντοί πάσχουν, είναι και ανασφαλείς. Προσπαθώντας να ανασκευάσουν, μετέτρεψαν ένα ατυχές περιστατικό σε γραφικότητα πρώτου μεγέθους...Καλύτερα να το άφηναν να περάσει.

koutavaki said...

...Κι εκεί που νομίζεις πως ησύχασες με τους ΑΡΔ για φέτος,έρχεται ο παρδαλογραβάτας να ταράξει τα λιμνάζοντα,έως και μουχλιασμένα,νερά της ομάδας.Προφανώς συγχύστηκε που βλέπει τόσο καιρό κάθε μέρα όλα τα πρωτοσέλιδα κατακόκκινα.Αλλά μάλλον τα κοιτάει από μακριά,παραμέσα δε διάβασε...ούτε καν τα μικρά γράμματα.

squarelogic said...

"παρδαλογραβάτας"

!!!

ωραίο,κουταβάκι!

Νομίζω οτι ήταν απλά αυτό που έγραψε η οικοδέσποινα.Ξόρκιζε την πιθανότητα ν'ακούσει κι αυτός τα ίδια αν και όταν η πράσινη Αυτοκρατορία παρακμάσει...απλά τα 'αδελφός" είναι στα γνωστά παρορμητικά πλαίσια Θανάση ή αλλιώς με τήν ίδια κρίση με την οποία επιλέγει...γραβάτες!

squarelogic said...

Άντε,και πάμε γερά σήμερα!
Δεν διανοούμαι οτι μπορεί να μην πάρουμε το 3ποντο!

ΠΑΝΟΣ said...

Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω. Είναι ένα από τα "δύσκολα" τα οποία οφείλουμε να αποδείξουμε πως... αντέχουμε.
Άντε να ανέβει και το μπασκετάκι γιατί τους φοβηθήκαμε λίγο.
Καλημέρα σε όλους.

eforas said...

Ρε λέτε να γίνει κανένα περίεργο και να το πάρει ο ΠΑΟΚ; Το βασικό βέβαια είναι να μην το πάρει ο γάβρος, αλλά ας μη βρεθούμε και στο άλλο άκρο! Το αντίκτυπο που θα έχει θα είναι τεράστιο! Ας πάρουμε πρώτα 3-4 μαζεμένα και μετά βλέπουμε! Πολύ καλημέρα μας!

Unknown said...

Ο τίτλος φέρει στρατιωτικό countdown...Στα Ιωάννινα το παιχνίδι απ' ότι φάνηκε μπορεί να ήταν κεκλεισμένων των θυρών αλλά ήταν αγώνας "ανοιχτών ταρατσών"....Και το φάρδος κάποιων συνεχίζεται πρώτα με τις σχάρες γκόλ και τώρα κατα λάθος με γόνατο...Τα λέμε και αργότερα γιατί έχουμε αγώνα σε λίγο. Την Καλησπέρα μου σε όλους...

gatti said...

@4minister: Nα ήταν και οι πραγματικοί υπουργοί στις επάλξεις όπως εσύ, θα ήμασταν πολύ καλύτερα! :))

Συμφωνώ ότι μόνο με αυτοκτονία χάνεται το κατσαρόλι φέτος, αλλά όπως θα θυμάσαι το χαρακίρι είναι το αγαπημένο μας ...σπορ!

gatti said...

@Aντώνης: Αυτά είναι! ΚΑΙ κερδίζει ΚΑΙ στέλνει στο ταμείο. Τι παραπάνω να θέλουν οι ΠΑΟΚτσήδες και οι παίκτες του στοιχήματος; Εμείς πάλι όχι! :))

Kι εγώ θέλω να δω Τζιμπρίλ ανεβασμένο, θα έρθουν να τον δουν και από την Εθνική Γαλλίας, οπότε θα πρέπει να βάλει τα δυνατά του και για το καλό μας και για το καλό του!

Αυτό το ρεκόρ εισιτηρίων να σου πω την αλήθεια, με απασχολεί κάπως. Γιατί όταν ο κόσμος του Παναθηναϊκού γεμίζει το γήπεδο, η ομάδα συνήθως τα κάνει μαντάρα.

Στο μπάσκετ είναι στριμόκωλα τα πράγματα, αλλά δεν είναι και για θάνατο. Οχι επειδή θεωρώ σίγουρο ότι θα ξεφύγουμε από τη δυσκολία. Απλά επειδή μετά από τόσες επιτυχίες, αν έρθει και μια στραβή θα μας κακοφανεί μεν, αλλά δεν χάλασε κι ο κόσμος...

Κι εγώ πάντως ξινισμένο τον βλέπω τον Σάρας. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά αυτό που είπε ο Ομπράντοβιτς με απασχολεί. Να δουλέψει ο Σάρας; Να δουλέψει, αλλά πού θα δουλέψει; Στο παρκέ ή σε κανα μπουζουξίδικο;

ΥΓ. Οπως ακριβώς το λες. Σ΄ αυτή τη φάση ΑΚΡΙΒΩΣ βρίσκονται οι GWF.

ΥΓ2. Σοφή η διαφήμιση, πράγματι!

gatti said...

@pensierix: Aυτό είναι όντως ένα πρόβλημα. Τα μισά ματς είναι ντέρμπι και τα άλλα μισά με ομάδες που θα παλεύουν για τη σωτηρία. Ακόμα και τα εντός με Λεβαδειακό και Ηρακλή δύσκολα θα είναι από την στιγμή που οι δύο ομάδες μάχονται για την αποφυγή του υποβιβασμού. Χώρια τώρα η Λάρισα, ο ΠΑΣ, ακόμα και η Καβάλα που έπεσε απότομα.

Το πρωτοσέλιδο της Goal με εκνεύρισε αφάνταστα. Σιγά ρε που θα μας διδάξουν οι ΑΡΔ, ποδοσφαιρικό πολιτισμό ή θα μας κατηγορήσουν ότι δεν έχουμε. Είναι συγκεκριμένοι οι λόγοι που μας στράβωσαν οι δηλώσεις του Θανάση και κακώς κατευθύνουν το θέμα προς την "ανθρώπινη" διάστασή του. Ανθρώπινα ο Θανάσης μπορεί να τον αγαπάει ακόμα και να τον λατρεύει τον Κόκκαλη και το αντίστροφο. Αλλά δεν μπορεί να μιλάει σε μένα, τον οπαδό του Παναθηναϊκού, για την προσφορά του Χόχου!

Συμφωνούμε, θα ήταν καλύτερα να αφήσει τις ατυχείς δηλώσεις να ξεχαστούν, παρά να πάρει πίσω όσα είπε, τα οποία όχι μόνο τα διαβάσαμε ότι ειπώθηκαν, αλλά τα είδαμε και στην τηλεόραση.

gatti said...

@koutavaki: Δεν μπορείς πάντως να μη του το αναγνωρίσεις του ...παρδαλογραβάτα (πολύ καλό!). Οταν τα πράγματα είναι ήρεμα, έχει τον τρόπο του να προκαλεί τρικυμίες!

Εντάξει, ο Θανάσης είναι παρορμητικός, πρέπει να το πάρουμε απόφαση ότι έτσι λειτουργεί. Τον αγαπάμε και με τα ελαττώματά του, αρκεί βέβαια να μη φτάνουν στο σημείο να βλάψουν την ομάδα.

gatti said...

squarelogic: Eτσι είναι πιθανότατα. Για τον εαυτό του μιλούσε και όχι για τον Κόκκαλη. Τον φοβίζει η ιδέα ότι μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Ούτε εγώ διανοούμαι ότι μπορεί να μην πάρουμε σήμερα το τρίποντο. Πάντως οι ΑΕΚτζήδικες εφημερίδες έχουν φτιάξει κλίμα (όχι με την κακή έννοια, εννοώ ότι προσπαθούν να ντοπάρουν τον κόσμο τους). "Ολα τα λεφτά" το πρωτοσέλιδο της "Ωρας". "Φτωχοί VS πλουσίων"! Ω ρε! Νάτη και η πάλη των τάξεων...

gatti said...

@ΠΑΝΟΣ: Το ψιλοφοβάμαι το ματσάκι. Αλλά είπαμε ότι τον χαρακτήρα τον χτίζεις στα δύσκολα. Ελπίζω να παίξουμε όπως με τον Αρη, αλλά να είναι διαφορετικό το αποτέλεσμα.

Η σκέψη μας ΚΑΙ στο μπασκετάκι.

Καλησπέρα! :)))

gatti said...

@eforas: A, δεν θέλω τέτοια. Ας το πάρουμε εμείς φέτος και ας το πάρει ο ΠΑΟΚ του χρόνου. Για φέτος μπορεί κάλλιστα να κερδίσει τη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσαμπιολί! Οχι τίποτα άλλο αλλά θα του έρθει απότομη τόση ευτυχία! :))

3-4 μαζεμένα; Μήπως μεταλλάσσεσαι σε γαύρο; :ppp

Ας πάρουμε το ένα και μετά βλέπουμε. Εχουν κι άλλοι δικαίωμα στη χαρά! Μονοφαγάδες εμείς δεν είμαστε και δεν πρέπει να γίνουμε!

Kαλησπέρα εφοράκο μου! :)))

gatti said...

@Animation: Αυτό ακριβώς ήθελε να πετύχει ο τίτλος! Ετσι κι αλλιώς δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Μετράμε τις αγωνιστικές όπως οι φαντάροι τις μέρες!

Οντως, "ανοιχτών ταρατσών" ήταν το ματς στα Γιάννενα.

Οι ...ευρύπρωκτοι να υποθέσω ότι είναι οι ΠΑΟΚτσήδες; Βρε τι πάθαμε! :)))))

Kαλή επιτυχία στον Αρη σήμερα, απέναντι στο γαυροπαράρτημα!

Καλό απόγευμα! :)))

Stepas said...

Έχω την εντύπωση ότι σήμερα θα το κερδίσετε το ντέρμπι, κρίνοντας καθαρά αγωνιστικά. Σαφώς και η ΑΕΚ έχει παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά σε οποιαδήποτε άμυνα. Σαφώς και θέλουν να τα δίνουν όλα στα ντέρμπι όπως φάνηκε και στο τηγάνι, αλλά νομίζω ότι θα το πάρετε το ματσάκιον. Και όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις, κοντός ψαλμός...

Αυτό το πράγμα με το 1-0 στην Τούμπα έχει αρχίσει και κουράζει, όσο κι αν είναι πολύ εύστοχο αυτό που λες ότι ανάμεσα σε εμάς τους ΠΑΟΚτσήδες υπάρχει πλέον πάντα η αίσθηση ότι κάτι θα γίνει και θα μπει το γκολάκι έστω και το παρά ένα. Προσωπικά, από πέρυσι που κατανόησα το χαρακτήρα της ομάδας και μέχρι και φέτος, ξέρω ένα πράγμα: ότι τα θεωρητικά εύκολα ματς θα τα παίρνουμε με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όσο είναι ο Σάντος στον πάγκο. Μα ανορθόδοξα, μα με κακή εμφάνιση, μα έτσι, μα αλλιώς, πάντως θα τα παίρνουμε. Είναι κατάκτηση αυτό (πότε το ξαναέκανε αυτό ο ΠΑΟΚ; Ποτέ!), αλλά πρέπει να πας κι ένα βήμα παραπέρα. Είναι επιτέλους η ώρα να ξεφύγουμε από το "1-0 με το ζόρι", όπως ξεφύγαμε πχ από το κόμπλεξ των εκτός έδρας γενικώς και από το κόμπλεξ στην Αθήνα ειδικώς (αν και μια νίκη στο τηγάνι μπορεί να μην λέει και πολλά ως προς αυτό).

Gatti μου σε χαιρετώ και σου εύχομαι καλό απόγευμα!

gatti said...

@Stepas: Kαλώς το ΠΑΟΚι μου! :))

Κι εγώ έχω την εντύπωση ότι θα το κερδίσουμε το ντέρμπι, αλλά δεν παύει να είναι ντέρμπι. Κι όσο φέρνω στο νου μου εκείνη την τριάρα - μαγική εικόνα με το περίφημο γκολ του Τσάνκο που ήμασταν καλύτεροι σε όλο τον αγώνα και τελικά φύγαμε με σκυμμένο το κεφάλι, δεν μπορώ να εφησυχάζω.

Να μη σε κουράζει καθόλου το 1-0. Νίκη είναι. Πρώτα πρέπει να έρθουν οι νίκες που θα αυξήσουν την αυτοπεποίθηση της ομάδας και μετά να έρθει το "σκορ και θέαμα".

Πολύ σημαντική αυτή η αίσθηση ότι το γκολ θα μπει ό,τι και να γίνει. Λειτουργεί θετικά και στον κόσμο αλλά και τους παίκτες που "εισπράττουν" αυτή τη θετική αύρα. Και βέβαια είναι κατάκτηση αυτό, ούτε συζήτηση!

Και βέβαια πρέπει να κάνεις το βήμα παραπέρα, αρκεί να έχεις σιγουρέψει το πρώτο. Πατάς γερά
και μετά προχωράς παρακάτω. Δεν γίνονται αυτά από τη μια μέρα στην άλλη. Μην ξεχνάς ότι μέχρι το Δεκέμβρη, γκρίνιαζες (όχι εσύ ειδικά, ο ΠΑΟΚτσής εννοώ) για τον Σάντος, τον Ιβιτς και τους υπόλοιπους. Και επίσης ότι φέτος έπαιζες ουσιαστικά χωρίς επιθετικούς. Αρα δεν έχεις κατακτήσει και λίγα. Το θέμα είναι κατ΄ αρχήν να διασφαλίσεις αυτά που έχεις κατακτήσει.

Καλό απόγευμα και σε σένα!

4minister said...

Αν το δεις παό αισιόδοξη θέση, η νίκη του ΠΑΟΚ θα φέρει περισσότερο άγχος στον Ολυμπιακό, παρά σε μας. Πλάκα-πλάκα, αν έπαιζα στοίχημα, αντί να ψάχνω ένα σίγουρο αποτέλεσμα θα ποντάριζα συνέχεια στο under του ΠΑΟΚ. Σιγουράκι!

Παύλος και Θανάσης, παρά τα λεφτά τους, είναι ακόμα παιδιά του Μεταξουργείου, απ' όπου ξεκίνησαν. Και η όλη φάση τρανή απόδειξη ότι χωρίς διαδίκτυο δεν μαθαίνεις την αλήθεια από νιουζπέιπερζ. Πάντα γράφουν την "ερμηνεία" των γεγονότων και σπάνια την απλή περιγραφή τους. Καταγραφή δηλαδή του τι έγινε, όπως επιβάλλει η δημοσιογραφική δεοντολογία, ώστε να μπορείς να κρίνεις μόνος σου, σπάνια βλέπεις.

4minister said...

Κάτι άλλο. Η ομάδα που δεν μπορεί να κερδίσει εκτός τις ομάδες που παλεύουν για ην κατηγορία, Κατσαρόλι δεν παίρνει. Με Λάρισα, Πανιώνιο, Ατρόμητο, Ηρακλή και ΠΑΣ Γιάννενα, έχει το ευκολότερο πρόγραμμα που γίνεται, για αγώνες εκτός έδρας. Εκεί θα κριθεί το πράγμα. Αν πάρει σ' αυτά τα ματσάκια κάτω από 12 βαθμούς, το πρωτάθλημα θα κριθεί στον πόντο. Και αν πάρει κάτω από 10, πρωτάθλημα χλωμό. Και αυτό ο Νιόπλιας της λεπτομέρειας το ξέρει καλά.

pensierix said...

Βαρέθηκα...Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια...Αλλο ένα must win ματς που δεν κερδίζουμε...

(Θα γελάσουμε με τα αυριανά πρωτοσέλιδα, που μέχρι χτες μας είχαν σίγουρους πρωταθλητές).

Κλασσικό Παναθηναϊκό ξενέρωμα...

paoad said...

@pensierix

Συμφωνώ μαζί σου, συμφωνώ. Συμβιβάστhκε σε ακόμα ένα παιχνίδι. Οι αλλαγές του Νιόπλια ήταν αστείες. Στο β ημίχρονο έστησε την ομάδα για το Χ. Ωραία, πάμε να το κάνουμε ντέρμπι το πρωταθληματάκι.

paoad said...

Κ ένα παράπονο...

Ρε Djibril, βρε παλικάρι μου- μία φορά πρώτος στη μπάλα δεν βγήκες, μία μονομαχία δεν κέρδισες. Το χειρότερο παιχνίδι του Γάλλου με την πράσινη φανέλα και ίσως το καλύτερο του Καντέ. Κρίμα. Ακόμα κ εγώ, παρά την αδυναμία που έχω στον Djibril, θα τον έβγαζα σήμερα. Ήταν εκτός τόπου και χρόνου.

Unknown said...

Ούτε την ΑΕΚ ρε παιδιά;Ημαρτον!

squarelogic said...

έχω ξαναγράψει οτι αν θες πραγματικά να φτιάξεις ομάδα πρέπει να αξιολογήσεις δίχως συναισθηματισμούς και επηρεασμούς από δημοσιογραφ.γραφόμενα το έμψυχο υλικό.
Ο Σισέ δίχως τον Νίνη ή κάποιον σαν αυτόν με κάθετη πάσα χάνει το 90% της δυναμικότητας του.Όντως ανύπαρκτος σήμερα.Μα ούτε μία κεφαλιά?
Ο Λέτο,ο γνωστός κλασικός περσινός Λέτο,να βολοδέρνει στα ρηχά.
Στην άμυνα,κάθε χαμένη μπάλα στο κέντρο έφερνε πανικό κι ευτυχώς που ο ΚΑΝΤΈ παίζει με μια ψυχραιμία που ρίχαμε καιρό να δούμε και οι Βύντρα-Σπυρόπουλος ήταν πολύ φιλότιμοι.
Η ουσία είναι οτι κοιτώντας στον πάγκο του ο Νιόπλιας δεν είχε ούτε μια επιλογή που θα μπορούσε να του αλλάξει το παιχνίδι εκτός ίσως του (ανέτοιμου)Κλέιτον.Η επιλογή να βάλει τον Σιμάο που πιθανότατα χάλασε πολλούς υπαγορεύτηκε απ την μεγάλη απόσταση άμυνας-κέντρου και τον πανικό όποτε χανόταν η μπάλα.
Τελικά ούτε ο μαυρούκος προσέφερε τίποτε.Ο Λάζος ήταν ο μόνος που ίσως κάτι διαφορετικό να μπορούσε να κάνει,αλλά δεν....
Τελικά το +7/+8 τους κοίμισε...

fl@neur said...

@thrylaras
Καλά να μιλάνε οι άλλοι, αλλά κι εσύ για την ΑΕΚ; 'Ημαρτον!!!

4minister said...

Πράγματι ο Τζιμπρίλ έγινε πολύ σημαία και όταν είναι τόσο κακός πρέπει να γίνεται αλλαγή. Άσχετα με το τι γράφει το συμβόλαιό του ...

Επίσης δεν γίνεται να είναι συνεχώς οφσάιτ και νσ μην μπορεί κάποιος να του δείξει τι πρέπει να κάνει.

Λέτο βγήκε λόγω τραυματισμού (χτύπημα-γύρισμα στον αστράγαλο) και χάνει μάλλον το επόμενο με Λάρισα.

Το ζουμί είναι οι δηλώσεις Βγενό, πως υπάρχουν Παναθηναϊκοί που δεν ήθελαν να κερδίσει η ομάδα. Σας το είπα και προχθές με αφορμή τις δηλώσεις Θανάση. Κηρύχθηκε η έναρξη του πολέμου ανάμεσα στους πολυμετοχικούς!

Είναι ο σύγχρονος Πελλοπονησιακός πόλεμος, αφού μιλάμε για -όπουλους, τους εκπροσώπους της μιάς και της άλλης πλευράς των εχθροπραξιών ...

gatti said...

@4minister: Βρε υπουργέ μου! Τι να σε κάνω όταν πας και γράφεις σχόλιο την ώρα που έχουν αρχίσει οι αγώνες; Τι να απαντήσω εγώ τώρα, μου λες;

Εύκολο πρόγραμμα αυτοί που παλεύουν για τη σωτηρία; Εδώ μιλάμε ότι κάθε ματς μέχρι το τέλος ντέρμπι θα είναι!

Ας μην σχολιάσω για τον Νιόπλια, εγώ η ...τενκατική!

:))

gatti said...

@pensierix: Aχ, αυτά τα νιάτα! Είναι ανυπόμονα και απογοητεύονται εύκολα.

Ενώ εμείς οι παλιές καραβάνες...

Ψυχραιμίαααααααααα!

gatti said...

@paoad: Πώς τη βλέπεις τη δουλειά; Θα αντικαταστήσουμε και τον Νιόπλια τώρα;

Από προπονητή κλείσαμε. Το καλοκαίρι πια (μπορεί, ίσως, αν, όταν...)

Πάντως, αν το καλοσκεφτείς, με μείον δύο παίκτες (Κατσούρ, Σισέ) σε ντέρμπι κόντρα στην ΑΕΚ, μια χαρά είναι και το 1-1.

gatti said...

@Thrylaras: Aν ήταν το πουλί βιολί (ή το αντίστροφο...).

gatti said...

@squarelogic: Nα λοιπόν γιατί ο Γάλλος λατρεύει τον πιτσιρικά. Γιατί γνωρίζει πως όταν λείπει αυτός δεν πρόκειται να πάρει τη μπάλα ούτε με αίτηση. Και πιθανότατα ξενερώνει τόσο που πέφτει και η απόδοσή του. Αισθάνεται λίγο σαν το "κορόιδο" που παίζαμε κάποτε στις αλάνες.

Αν είναι το +8 που τους κοίμισε τότε πρέπει να χτυπήσει καμπανάκι για τον Νιόπλια που λέγαμε ότι το μεγάλο του ατού σε σχέση με τον Τεν Κάτε ήταν η ψυχολογία.

gatti said...

@fl@neur: Aκόμα με τον αλτσχαϊμεριασμένο thrylara ασχολείσαι εσύ;

gatti said...

@4minister: O Σισέ ήταν κακός, αλλά νομίζω ότι είναι λάθος να γυρίσουμε στις προ "ξεμπουκώματος" εποχές και να αρχίσουμε να τον βγάζουμε πάλι παλτό.

Ολη η ομάδα είχε πρόβλημα, ο Γάλλος είναι ένα κομμάτι της.

Οι δηλώσεις του Βγενό ήταν ΑΚΑΙΡΕΣ. Το ότι υπάρχει πρόβλημα στην πολυμετοχικότητα το γνωρίζουμε όλοι εδώ και καιρό. Τι ωφελεί να το αναδεικνύει τώρα που η ομάδα γκελάρισε και αυτό που χρειάζεται είναι η ηρεμία και η ανασύνταξη;

Είναι δυνατόν να μην ξέρουμε κάθε φορά από πού να φυλαχτούμε; Θα είναι ο Θανάσης ή θα είναι ο Βγενό; Θα έιναι ο Παύλος ή θα είναι ο Πατέρας; Πλάκα πλακα μόνο ο Τζίγγερ κάνει "τουμπεκί". Αφήνει τους άλλους να τρώγονται και τον χρόνο να δουλεύει υπέρ του...

4minister said...

1. Δεν χρειάζεται να σχολιάζεις πάντα. Βάλε και λίγο γλώσσα μέσα!
2.Τα μηνύματά μου που αναφέρεσαι είναι στις 16.30 περίπου. Εκείνη την ώρα δεν απίζαμε εμείς ... κρυφογαυρίνα!

http://www.cheesebuerger.de/images/midi/frech/a016.gif

paoad said...

@gatti

Είσαι λάθος τόσο στο θέμα του Σισέ όσο και στου Νίοπλια (αναφέρομαι στις απαντήσεις που έδωσες σ'εμένα και στον υπουργό). Δηλαδή όταν ο Σισέ είναι εκτός τόπου και χρόνου δεν θα τον κρίνουμε για την απόδοση του ή όταν ο Νιόπλιας κόβει την ομάδα στα δύοδεν θα το αναφέρουμε; Για εμένα κανένας δεν είναι στο απυρόβλητο- μπορεί να είμαι ο μεγαλύτερος θαυμαστής του Σισέ αλλά έχω απαιτήσεις απο αυτόν όσο και απο το Νιοπλια. Κανένας δεν έβγαλε τον Σισέ παλτο (για εδώ αναφέρομαι). Είμαι ο πρώτος που θα του αποδώσει τα εύσημα αλλά και ο πρώτος που θα τον κρίνω όταν αγωνίζεται έτσι. Εχω απαιτήσεις κ δεν συμβιβάζομαι εύκολα.

gatti said...

@4minister: Φυσικά δεν παίζαμε εμείς, αλλά πρέπει να είμαι κρυφογαυρίνα για να δω το ματς του γαύρου; Καλό κι αυτό!

Αν δεν τον δω πώς θα ξέρω σε τι κατάσταση είναι;

Ωραίο το emoticon! :ppp

gatti said...

@paoad: Σε πειράζω βρε! ΦΥΣΙΚΑ θα κρίνουμε ΚΑΙ τον Νιόπλια ΚΑΙ τον Σισέ.

Για τον Γάλλο είπα απλά ότι είναι λάθος με αφορμή μια κακή εμφάνιση να γυρίσουμε στις εποχές που τον λέγαμε παλτό. Δεν είπα ότι γυρίσαμε!

paoad said...

Αυτοί που δεν βλέπουν την ώρα ν'απαξιώσουν τον Σισέ είναι αυτοί που εδώ και δύο χρόνια προσπαθούν να μας πείσουν ότι ο Ντιόγκο είναι παικταράς. Ο Γάλλος, όπως συνηθίζει, θα δώσει τις απαντήσεις του στο γήπεδο. Ομως, μέχρι να ξαναπάρει μπρος περιμένω καλύτερες εμφανίσεις κ ας μην βάζει τόσα γκολ. Αν το σκεφτείς, σήμερα είχε να αντιμετωπίσει ένα αμυντικό δίδυμο ταμάμ. Απο τη μία ο Μαιστόροβιτς που για να στρίψει κάνει πρώτα μια αίτηση στα ΚΕΠ της γειτονιάς και απο την άλλη ο μετρίως μέτριος Αλβες. Πρόσθεσε το γεγονός ότι τα άκρα μας (Σαλπι-Λετο) ήταν φωτιά και πατούσαν ότι ώρα ήθελαν περιοχή και θα καταλάβεις και είχα τόσες απαιτήσεις απο τον Τζιμπριλακο. Δεν φαντάζεσαι πόσο εξοργίστηκα όταν έβλεπα τον Μαιστόροβιτς να βγαίνει πρώτος στη μπάλλα.