Wednesday, January 6, 2010

Cisse και Leto, Νacho και Cazzo...







Τεσσάρα στην ομάδα που πέρσι αποτέλεσε τον "κακό μας δαίμονα", δύο γκολ ο Τζιμπρίλαρος, ένα γκολ ο Λέτο, +5 από το γαύρο, νίκη στο μπάσκετ, τι άλλο μπορεί να επιθυμήσει κανείς για το καλωσόρισμα της νέας χρονιάς; Μια χαρά μας μπήκε! Θεοφάνεια όνομα και πράγμα! Φάνηκε το φως το αληθινό, το φως του τίτλου! Πώς είχε πάει το περιστέρι και είχε κάτσει πάνω στο κεφάλι του Καρατζαφέρη; Ετσι ακριβώς πήγε και κάθισε πάνω στο κεφάλι του Νιόπλια. Και δεν τον κουτσούλησε κιόλας! Ο άνθρωπος έχει άστρο!

Είναι νωρίς; ΦΥΣΙΚΑ και είναι νωρίς! Εχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας; ΦΥΣΙΚΑ και έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας! Αλλά δεν είναι κακό να ονειρεύεσαι. Ειδικά όταν βλέπεις ότι τα όνειρα που κάνεις δεν είναι απραγματοποίητα. Υπάρχουν πολλές ελπίδες να γίνουν πραγματικότητα.

Στο κάτω κάτω τι έχουμε πει ότι θέλουμε; Νίκες και βαθμούς μέχρι το τέλος. Κι αν παράλληλα στραβοπατάει και ο ακατονόμαστος, ακόμα καλύτερα. Ε, αυτό ακριβώς έγινε σήμερα. Σιγά μη δεν το πανηγυρίσω, επειδή τον γαύρο τον κέρδισε άλλη ομάδα κι όχι εμείς. Εδώ το πανηγύρισε ο Τζιμπρίλαρος στα αποδυτήρια. ΑΕΚ ΑΕΚ φώναζε στο δεύτερο γκολ του Σκόκο. Και το φώναζε και σωστά το όνομα, όχι σαν τον Μπομπ τον μάστορα. Τώρα θα μου πεις μπορεί να πανηγύριζε για τον ...μέλλοντα συμπαίκτη του. (Βρε λες;).

Χαρά λοιπόν. Μεγάλη! Κι ας με έπιασε κάποια στιγμή μελαγχολία. Γιατί η ΑΕΚ μπήκε μέσα στο τηγάνι όπως δεν μπήκαμε εμείς. Και πήρε τους βαθμούς που δεν καταφέραμε να πάρουμε εμείς. Κι οι γαύροι θα λένε πάλι πως κάνουμε κηδεία με ξένα κόλλυβα. Αλλά στην τελική τι είναι το πρωτάθλημα; Ενας μαραθώνιος είναι. Δεν είναι σπριντ. Δεν είναι ένα ματς. Μια σειρά αγώνων είναι όπου πρέπει να μαζέψεις περισσότερους βαθμούς από τον αντίπαλο. Κι άλλωστε έχουμε δει τη μοίρα των ομάδων που εξαντλούν την χρονιά σε έναν μόλις αγώνα. Ναι, Δικέφαλοι, για σας λέω. Αλλά επειδή δεν είναι της παρούσης αυτό, το αφήνω στην άκρη.

Επιστρέφω λοιπόν στο ματς με τον Εργοτέλειο. Που δεν ήταν - ευτυχώς - τόσο τέλειος αυτή τη φορά. Μας έχει αλλάξει τα φώτα πολλές φορές. Ισως να περίμενε ότι θα το κάνει και σήμερα, που τα Φώτα έχουν και την τιμητική τους. Ενδόμυχα ίσως να το φοβόμαστε κι εμείς. Δεν είναι άλλωστε και λίγα αυτά που συνηγορούσαν προς αυτή την κατεύθυνση. Πρώτο ματς μετά από διακοπή πρωταθλήματος, η ομάδα στην κορυφή, άρα ο πιο ...ασφαλής τρόπος για να γκελάρει, εντός έδρας παιχνίδι με κόσμο συσπειρωμένο μετά την ανακήρυξη του Παναθηναϊκού σε πρωταθλητή χειμώνα, η γκέλα μας έκλεινε το μάτι.

Κι όταν οι Κρητικοί προηγήθηκαν κιόλας, πίστευες ότι έχεις μπροστά σου το déjà vu. Αλλωστε, αυτό που έβλεπες μόνο να σε καθησυχάσει δεν μπορούσε. Το κέντρο ανύπαρκτο, ο Ζιλμπέρτο να πρέπει να κόβει για δυο κι όταν δεν τα κατάφερνε ερχόταν στην άμυνα η παλίρροια. Ο Καραγκούνης δεν μαρκάρει, ο Κατσουράνης δεν μπορεί το παλικάρι, ο Νίνης... Αλήθεια, ποιος κατάλαβε τι θέση έπαιζε ο Νίνης; Γιατί αριστερά ξεκίνησε, αλλά σα να έκανε ...οχτάρια φαινόταν. Απάτητη η αριστερή πλευρά, λες και υπήρχε ναρκοπέδιο. Τέτοιο σνομπάρισμα, μέχρι που σκέφτηκα μπας και κάνανε μισές δουλειές οι γεωοπόνοι και δεν τον έφτιαξαν τον χλοοτάπητα από εκείνη την πλευρά και φοβόντουσαν οι παίκτες να πλησιάσουν μπας και σακατευτούν. Κι η τρύπα πίσω αριστερά πιο μεγάλη κι από τις μαύρες τρύπες του διαστήματος. Ο Σπυρόπουλος πρέπει να άκουσε πολλά σήμερα. Αλλά ήταν σίγουρα εντελώς δικό του το φταίξιμο; Εγώ αμφιβάλλω. Ολη τη γραμμή μόνος του έπαιζε. Και όταν άκουσα ότι του ζήτησε ο Νιόμπλιας να ανεβαίνει κιόλας, λέω πάει θα σκάσει στο τέλος και θα ακούσουμε και το μπαμ.


Αλλά όλες αυτές οι σκέψεις πήγαν ευτυχώς στράφι. Γιατί υπήρχε ο Σισέ. Που ισοφάρισε πριν προλάβει το άγχος να γίνει βουνό. Ναι, αυτός ο άμπαλος που πρέπει να τον διδάξει ο Βρύζας πώς σκοράρουν. Υπήρχε αυτό το γαλλικό παλτό που δεν ανέχεται να χάνει και που όταν είδε τους συμπαίκτες του να peo-παίζουν έφτασε να γίνει μέχρι και αριστερό μπακ και να κάνει τάκλιν που θα το ζήλευε και ο καλύτερος αμυντικός. Kαι μετά τους έβαλε και τις φωνές για να ξυπνήσουν. Καλά ρε δεν ντραπήκατε όταν σας τα έχωσε ο Γάλλος; Απορώ!


Τζιμπρίλαρος λοιπόν. Για μια ακόμα φορά. Γιατί το φτηνό το κρέας το τρώνε τα σκυλιά, αλλά το καλό το πράγμα, μπορεί να το ακριβοπληρώνεις αλλά τα βγάζει τα λεφτά του. Κι επειδή τα βγάζει τα λεφτά του ο Τζιμπρίλ, τα βγάζει και ο Ζιλμπέρτο, καλό θα είναι κύριοι της ΠΑΕ να αποφασίσετε επιτέλους να πάρετε έναν παιχταρά και στην άμυνα για να έχουμε κι εκεί ένα σημείο αναφοράς.


Τέλος πάντων, άρχισα πάλι να πλατειάζω (τι πρωτότυπο!). "Μίλησε" λοιπόν ο Τζιμπρίλαρος, πανηγύρισε κιόλας τη γκολάρα του και μετά ήταν η ώρα να μιλήσει ο Σαλπιγγίδης. Που δεν ξέρω αν είναι ΠΑΟΚτσής (δηλαδή ξέρω, αλλά για την οικονομία της συζήτησης το λέω...) δεν ξέρω αν είναι άμπαλος, δεν ξέρω αν μπορεί να σεντράρει ή να πλασάρει, αλλά έχει εκατό καντάρια ΦΙΛΟΤΙΜΟ. Και ανεξάρτητα από το αν θα μείνει ή αν θα φύγει, τα ξεπληρώνει τα λεφτά που έχει πάρει μέχρι τώρα και με το παραπάνω. Ηταν ο Σάλπι και οι επελάσεις του από τα δεξιά, η συγκινητική επιμονή του και η αυτοθυσία του που έφερε το δεύτερο γκολ. Σε μια φάση που έπεσε και ξανασηκώθηκε και δεν άφησε την μπαλιά να χαθεί μέχρι που την έδωσε στον Κατσουράνη κι αυτός στον Καραγκούνη για να βάλει η τυπάρα το γκολ που έδωσε το προβάδισμα. Και ευτυχώς που έβαλε το γκολ, το τόσο καθοριστικό, γιατί μέχρι εκείνη την ώρα με είχε εκνευρίσει αφάνταστα που επέμενε να χτυπάει τα στημένα και πήγαιναν στο γάμο του Καραγκιόζη.


Οπως με είχε εκνευρίσει και ο Νιόπλιας που επέμενε να τον κρατάει μέσα, για να μη το προχωρήσω παραπέρα και πω ότι προτίμησε να τον ξεκινήσει βασικό και έκανε αλχημείες βάζοντας τον Νίνη σε μια θέση που έχασε τα αυγά και τα πασχάλια, ώστε να χωρέσει μέσα ΚΑΙ αυτόν ΚΑΙ τον Σάλπι (και πώς να μη βάλει τον Σάλπι;) ΚΑΙ τον Κατσουράνη.

Αλλά επειδή ειδικά εγώ είμαι ο τελευταίος άνθρωπος που δικαιούμαι να μιλήσω για αλχημείες του Νιόπλια όταν τόσο καιρό τώρα προσπαθούσα να δικαιολογήσω (ή εν πάση περιπτώσει να εξηγήσω...) τις αλχημείες του Τεν Κάτε και θέλω να είμαι όσο μπορώ να είμαι δίκαιη, το σταματάω εδώ.


Αλλωστε, δεν χρειάζεται να πω τίποτα παραπάνω. Το είπε ο Λέτο με την είσοδό του στο παιχνίδι. Είπε στον Νιόπλια ότι είναι παρών. Είπε στον Νιόπλια ότι πρέπει να τον βάζει να παίζει βασικός. Είπε στο Νιόπλια πως όσο κι αν προσπαθεί να κρατάει ευχαριστημένους τους Ελληνες (7 ξεκίνησαν) και να τους έχει ζεστούς, φορμαρισμένους και ευχαριστημένους εν όψει μουντιαλικής χρονιάς, οι ισορροπίες δεν είναι εύκολο να κρατηθούν και θα πρέπει να ψάξει
άλλο τρόπο. Γιατί ο Αργεντίνος είναι καθαρόαιμο και δεν επιτρέπεται να μην ξεκινάει βασικός.










Γιατί μπορεί να δώσει μια μπαλιά "πάρε - βάλε" σαν αυτή που έδωσε στο τρίτο γκολ της ομάδας και δεύτερο του Τζιμπρίλαρου, αλλά μπορεί να κάνει και προσωπικά "όργια" περνώντας όποιον βρει μπροστά του. Γιατί αυτός είναι ο Λέτο!

Τι άλλο υπάρχει στο παιχνίδι;

* το πάθος του Βύντρα,

* η αστάθεια του Μπιάρσμιρ

* το "τσαφ" του Καντέ στη φάση που πήγε να γυρίσει τη μπάλα στον Τζόρβα

* οι αλλού για αλλού θέσεις της άμυνας στα στημένα, που σε μια φάση άφησαν τελείως αμαρκάριστους τους επιθετικούς του Εργοτέλη

* η αδυναμία του κέντρου όταν δεν είναι σε καλή μέρα ο Κατσούρ


* η κίτρινη του Σισέ (τη σήκωσες τη φανέλα παιχταρά μου, dura lex sed lex. Kακώς διαμαρτυρήθηκες, αστείος ο κανονισμός, αλλά είναι κανονισμός).

* η εμετική (για άλλη μια φορά) μετάδοση του Μανόλη Δράκου

και βέβαια...

οι αποδοκιμασίες στον Τζιόλη... Συγνώμη αλλά... Οσο κι αν καταλαβαίνω την αγανάκτηση του κόσμου, για έναν παίκτη που έλεγε πως δεν ξαναγυρίζει στην Ελλάδα, που κατσικώθηκε πάνω στο συμβόλαιό του προτιμώντας να τεμπελιάσει παρά να πάει σε μια ομάδα που δεν την θεωρούσε αντάξια του ονόματός του, δεν μπορώ να δεχτώ αποδοκιμασίες για έναν παίκτη που φοράει τη φανέλα με το "τριφύλλι" και μπαίνει μέσα να παίξει.

Οσο για την κίνηση του Νιόπλια να τον χρησιμοποιήσει, δεν με ξενίζει. Με την απουσία του Σιμάο στο Κόπα Αφρικα, με τα παιχνίδια να σωρρεύονται και να καταπονούν τους παίκτες και με τον Κατσουράνη σ΄ αυτή την κατάσταση, πολύ απλά χρειαζόμαστε ένα ακόμα ετοιμοπόλεμο αμυντικό χαφ. Με χαλάει που είναι ο Τζιόλης, κρίμα που δεν είναι ο Μάτος (λάθος του Τεν Κάτε) αλλά το συμφέρον της ομάδας είναι πάνω από όλα...

Προχωράμε λοιπόν. Ηρεμα και συγκεντρωμένα. Το ματς στην Ξάνθη είναι μισό πρωτάθλημα. Και το δίνουμε χωρίς την παραμικρή ανάσα. Σάββατο δηλαδή με μόλις 2 μέρες ξεκούραση συν το ταξίδι, απέναντι σε μια πολύ "εχθρική" ομάδα που θα βάλει πάλι διώροφο πούλμαν μπροστά στο τέρμα, με τις αναμνήσεις της εποχής Πεσέιρο να ξυπνάνε και με την γνωστή αστάθεια που μας διακρίνει όταν έχουμε το "πάνω χέρι" και πρέπει να πιστοποιήσουμε την ανωτερότητά μας. Θα το διαχειριστούμε σωστά; Θα δείξει...

Α... και μην ξεχνάμε...

ΣΑΣ ...ΓΛΕΝΤΑΕΙ Ο ΛΕΤΟ!

***


Και πάμε στο τηγάνι... Σε ένα παιχνίδι "ειδικών συνθηκών". Που ο γαύρος φάνταζε το φαβορί - όσο κι αν δεν μπορείς να το πεις αυτό για ένα ντέρμπι - και η ΑΕΚ έδειχνε τελειωμένη. Ομως, ποτέ μην παραγνωρίζεις τον ποδοσφαιρικό εγωισμό μιας ομάδας. Οι παίκτες της ΑΕΚ έπαιζαν πρώτα και πάνω απ΄ όλα για την πάρτη τους. Ούτε για τη διοίκηση, ποια διοίκηση άλλωστε, αυτή που τους έχει απλήρωτους; Ούτε για τον Μπάγεβιτς. Ποιον Μπάγεβιτς, αυτόν που τους έβγαλε στη σέντρα λέγοντας ότι δεν είναι επιλογές του; Είχαν να αποδείξουν πράγματα και παράλληλα δεν είχαν τίποτα να χάσουν. Ανάμεσά τους υπάρχουν παίκτες με ταλέντο και αξία που έχουν αδικήσει μόνοι τους τον εαυτό τους. Αλλά όχι σήμερα. Σήμερα δεν το είχαν σκοπό. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ από μια ανεκδιήγητη απόφαση του Καλόπουλου (ή μάλλον του τέταρτου διαιτητή) αλλά ο παίκτης έχει ένστικτο. Μπορεί να καταλάβει αν ο αντίπαλος είναι ψοφίμι. Κι ο Ολυμπιακός δεν υπήρχε στο γήπεδο. Ούτε φάση δεν μπορούσε να κάνει. Και έτσι το γκολ δεν τους πτόησε τους παίκτες της ΑΕΚ. Ισως να τους πείσμωσε κιόλας.


Κάποιος μπορεί να πει ότι το παιχνίδι κρίθηκε σε δύο σουτ του Σκόκο και πως η ΑΕΚ δεν έπαιξε μπαλάρα. Αυτός που θα το πει όμως θα είναι απλά πικραμένος. Γιατί η αλήθεια είναι πως αν η ΑΕΚ ήταν πιο προσεκτική στην τελική προσπάθεια θα μπορούσε να βάλει κι άλλα γκολ. Και γιατί επίσης αν το πει, τότε θα ακυρώσει κάποια άλλα ντέρμπι που κρίθηκαν ας πούμε σε ένα σουτ του Κοβάσεβιτς. Το γκολ της ισοφάρισης έμοιαζε να είναι η θεία δίκη για την επαναλαμβανόμενη συνήθεια του Νικοπολίδη να βγαίνει από την περιοχή του δίκην αμυντικού για να αποσπάσει τη μπάλα από τον αντίπαλο. Το κατάφερε μόνο επειδή ο Τζιμπούρ δεν ήταν 100% έτοιμος.


Το "πλήρωσε" με ένα γελοίο λάθος στο πρώτο γκολ του Σκόκο, όπου η ευθύνη είναι όλη δική του. Το δεύτερο γκολ του Σκόκο ήταν η απάντηση του Αργεντίνου στο πρωτοσέλιδο του "Πρωταθλητή".


Σ' αυτό που παρότρυνε τους παίκτες της ομάδας του λιμανιού να δείξουν στον Σκόκο τι σημαίνει Ολυμπιακός.


Α ναι, και στην πριμοδοτούμενη παρέα του. Γιατί μια ομάδα είναι κακό να πάρει λεφτά (Αρης) ή υπόσχεση πληρωμής (ΑΕΚ) πριν παίξει μαζί του. Οι παίκτες του Αρη δηλαδή θα έπρεπε να μείνουν χωρίς γαλοπούλα για να μην θεωρηθεί ...ύποπτη η πληρωμή τους από τη διοίκηση. Και οι παίκτες της ΑΕΚ θα έπρεπε να μην γλυκάνουν καν την πίκρα τους για την κατάσταση που ζουν τόσο καιρό, εν όψει του αγώνα με το γαύρο.



Βέβαια υπάρχει και το γκολ του Τοροσίδη. Κατά τη γνώμη μου ήταν κανονικό. Αλλά στους μετρ του συμψηφισμού πρέπει να απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο, με τον οποίο συνηθίζουν να λειτουργούν στη ζωή τους. Να τους πεις δηλαδή πως ο διαιτητής μέτρησε ένα άκυρο γκολ και ακύρωσε ένα σωστό. Αρα; Πάτσι! Πάλι 2-1 υπέρ της ΑΕΚ θα έπρεπε να είναι το σκορ. Και βέβαια το ίδιο θα πω για την κόκκινη που έπρεπε να πάρει ο Καράμπελας. Γιατί μετά έπρεπε να πάρει άλλη μία ο Ντιόγο.



Στο λιμάνι τώρα λέει θα έχουμε εξελίξεις. Στο Ρέντη οι οπαδοί ζήτησαν εξηγήσεις και υπόσχεση τίτλου. Ο Ζίκο δεν νοιώθει πια τόσο άνετα. Τώρα θα τεθούν όλα επί τάπητος. Οι επιλογές του στην 18άδα. Το ότι άφησε δηλαδή έξω τον Στολτίδη. Οι επιλογές του στην 11άδα. Οτι έβαλε μέσα τον Οσκαρ. Η καθίζηση του Γκαλέτι. Η ανυπαρξία του Ντιόγο. Η αναιμική εμφάνιση του Αγγλου φοιτητή (που δεν είναι πια λέει Αγγλος ασθενής). Και βέβαια το παρατεταμένο ρεπό που έδωσε στους παίκτες για να μπορέσει να παραστεί ο ίδιος στα αποκαλυπτήρια του αγάλματός του. Και πάνω απ΄όλα, η χρησιμότητα του Ντουντού. Που η απουσία του υπήρξε καταλυτική. Κι αφού τα αναλύσουν όλα αυτά μπορεί να ασχοληθούν και με τον θείο. Εκτός αν κάνει πάλι την κίνηση - ηλεκτροσόκ και στείλει τον Βραζιλιάνο στον αγύριστο. Ποιον θα βάλει όμως στο τιμόνι; Τον Αλεξανδρή, ίσως;

Και να μην παραλείψουμε βέβαια να ασχοληθούμε και με την κρατική τηλεόραση. Που όποιος την άκουσε, όσο την άκουσε (εγώ δεν άντεξα πολύ) νόμιζε ότι ο γαύρος παίζει ευρωπαϊκό παιχνίδι. Και η ΑΕΚ είναι ξένη ομάδα. Δηλαδή πόσο γελοίοι είναι αυτοί οι τύποι που πληρώνονται από τον ελληνικό λαό για να κάνουν ηγεμονικά συμβόλαια στον γαύρο και να
χάνουν κάθε αίσθηση του μέτρου και της αντικειμενικότητας; Μήπως πρέπει να κάνουμε όλοι πράξη κάποια στιγμή την πρόταση να σταματήσουμε να πληρώνουμε την ΕΡΤ και να καταθέσουμε το υπόλοιπο ποσό του λογαριασμού της ΔΕΗ στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;

***

Είχαμε ματς και στην Τούμπα βέβαια. Που το πήρε πάνω του ο Βλάνταν Ιβιτς. Εχασε το πέναλτι που χτύπησε και εξιλεώθηκε βάζοντας το "χρυσό" γκολ της νίκης. Σε ένα παιχνίδι που λόγω του ντέρμπι δεν το είδα, αλλά που απ΄ ό,τι άκουσα ήταν πολύ καλό, γιατί ο Πανιώνιος δεν είναι από τις ομάδες που παίζουν αντιποδόσφαιρο, οπότε βοήθησε από την πλευρά του να υπάρχει ρυθμός.



Κι ήρθανε τώρα όλοι κοντά κοντά. Ο γαύρος είναι 5 βαθμούς πίσω από μας και 5 μπροστά από τον ΠΑΟΚ. Αρα απειλεί και απειλείται. Ρε θες να βγει αληθινός ο Αγγελος Αναστασιάδης που σε συνέντευξη που έδωσε από την Κύπρο, είπε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ; Και πίσω από τον ΠΑΟΚ έρχεται ζεστός ο Αρης, ενώ και η ΑΕΚ ανέβηκε στην πέμπτη θέση. Κι όσο κι αν θέλω να το πάρουμε το πρωτάθλημα, από την άλλη χαίρομαι και μόνο με την ελπίδα ότι μπορεί επιτέλους να γίνει ανταγωνιστικό...


***


Νικήσαμε και στο μπασκετάκι την Πρόκομ. Μπορεί η νίκη να ήρθε δύσκολα, μπορεί η ομάδα να μην ικανοποίησε, αλλά το γενικότερο κλίμα ήταν ευχάριστο. Συνέβαλε σ΄ αυτό η νίκη της ΑΕΚ επί του γαύρου. Και η παρουσία του Σισέ βεβαίως. Που κάποια στιγμή φόρεσε και τη φανέλα του Σάρας με τα 5 αστέρια. Και που έχει αρχίσει να παθιάζεται με την ομάδα και αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι για τη συνέχεια.









***

ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ


Τώρα που οι γαύροι είναι τάβλα...


Πω πω ...


Λες να θυμώσει ο πρόεδρος αν του πω
ότι πρέπει να ξαναφύγω για μια βράβευση;


***

Η ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ











***

VIP


O Παπ στο τηγάνι
(γουρλής! να ξαναπάει!)



Βγενό - Φάδερ


Ο Βγενό με το πούρο του...


Αρκάδιος Βαζέχα

46 comments:

The Bgt said...

1η! 1η!

The Bgt said...

δεν πιστευα στα ματια μου με αυτα που εβλεπα στο ματς στου τηγανι:
Ο ΟΣΦΠ χαλια μαυρα, η ΑΕΚ να εχει γκογκοβια, ο Καλοπουλος να ακυρωνει γκολ του ΟΣΦΠ (και μαλιστα λαθος) στο 80φευγα.. νομιζα οτι ειχα μεταφερθει σε παραλληλο συμπαν!

Χαλια μαυρα ο ΟΣΦΠ.
Μια εξηγηση ειναι οτι ισως τα φτυσανε πια.
Γιατι με ελαχιστες λυσεις, με πολλους αγωνες υπερ παντων και δυσκολο προγραμμα τα καταφεραν μεν αλλα τελικα εσκασαν δε.
Δεν εχουν και την αβαντα των προηγομενων χρονων (οχι για να καταλαβουν πια οι φιλοι μας οι γαυροι ποση διαφορα κανει για μια κουρασμενη ομαδα να την προικοδοτουν οι διαιτητες συνεχεια και να της αρνουνται το δικαιωμα στην... ηττα).

Αισχρη η ΝΕΤ, ενα κρατικο καναλι που το πληρωνουμε μονο εις οφελος του ΟΣΦΠ.
Γιατι φετος (οπως και περυσι και με τον ΠΑΟ) η ΕΡΤ εχει δωσει ενα σκασμο λεπτα που ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙ ΠΟΤΕ οσες διαφημισεις και να βαλει πριν και μετα τους αγωνες.
Αρα κρατικοδιατη ομαδα με τα ολα της ο γαυρος.

Απροπο, ποιο γομαρι ειναι αυτο που σκουζει με τη ντουντουκα στο τηγανι "οου ουυ ουυ"?
Για ονομα, ειπαμε ειναι προβατα αλλα να εχουν δωσει στον αρχιτσελιγκα μικροφωνο να γκαριζει στη διαρκεια ολου του αγωνα ειναι παντελης ξεφτυλα.

Για μας τι να πω,δεν ειδα και ολοκληρο το παιχνιδι παντως επιθετικα τα παμε πριμα.

Ελπιζω να παρουμε τον τιτλο φετος.
Και να παιζει πλευοφ ο γαυρος με την ΑΕΚ και τον ΠΑΟ, χα χα χα χα.

αντε bonne nuit!

The Bgt said...

υ.σ.
ΠΑΟΚ ενοουσα στο τελος της τελευταιας παραγραφου μου.

pensierix said...

Μας έχουν αναγκάσει να παρακολουθούμε τους αγώνες της ομάδας μας στο βουβό...Δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση! Γάβροι, λίγοι βάζελοι με κρίση υπεραντικειμενικότητας σε βαθμό αηδίας, Καρμοίρηδες (μια κατηγορία μόνος του αυτός ο βλάκας που αγνοεί στοιχειώδεις κανονισμούς), και οι υποτελείς του Κόκκαλη στην κρατική τηλεόραση. Ελεος! Για να μην αναφερθώ στην ανυπαρξία στοιχειώδους ποδοσφαιρικής ανάλυσης ενός αγώνα...Οι επαγγελματίες στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας είναι δυστυχώς πολύ λίγοι.

Αν η ΚΕΔ έχει ίχνος σοβαρότητας, πρέπει να καρατομήσει Καλόπουλο(η διαιτησία του στο δεύτερο ημίχρνο είναι το κάτι άλλο) και τέταρτο διαιτητή. Θα τους έκανα τις εξής ερωτήσεις και μετά θα τους διαολόστελνα:

Πώς και τί είδε ο τέταρτος που έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον διαιτητή; Από 50 μέτρα απόσταση; Χρησιμοποίησε βίντεο που απαγορεύεται; Κι αν είδε βίντεο, αυτό που είδε ήταν ένα κανονικό γκολ; Ο διαιτητής εμπιστεύεται τον βοηθό του ή τον τέταρτο που είναι στη σέντρα;

Κύριοι, είστε ή ανίκανοι ή χεσμένοι ή πουλημένοι όποια απάντηση κι αν δώσετε. Δεν κάνετε γι'αυτή τη δουλεια. Στο καλό!

Ανύπαρκτο κοουτσάρισμα Ζίκο, μετριότατο αυτό του Μπάγεβιτς κι ένας γάβρος που ήταν για πολλά γκολ σήμερα...

Μετριότατο το κοουτσάρισμα του Νιόμπλια και πέρα από αυτά που αναφέρεις εσύ gatti, προσθέτω την επιβεβλημένη αλλαγή του Σισέ μετά το 3-1 που ήταν εμφανώς εκνευρισμένος και δεν έγινε. Από τύχη γλίτωσε την κόκκινη κάρτα και δεν έχω καταλάβει γιατί, πέρα από αυτό, δεν γίνεται και λίγη συντήρηση του Γαλλου. Επιμένω ότι πέρα από το χάμερ, η ομάδα δεν έχει κέντρο αυτή τη στιγμή, ΔΕΝ ΚΟΒΕΙ ΚΑΝΕΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΣ! Τη μισή ενέργεια του Βύντρα να έβγαζαν Καρα και Κατσουρ, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά. Ολα τα λεφτά το τάκλιν του Σισέ και οι φωνές του για να ξυπνήσει την ομάδα. Να 'χα κι άλλα παλτά σαν κι αυτόν και δεν φοβόμουν τίποτα...

Αν ήμουν αρχηγός του ΠΑΟ ή προπονητής, θα μάζευα την ομάδα αύριο και θα τους εξηγούσα τι μας περιμένει στη Ξάνθη, την κρισιμότητα του παιχνιδιού και θα έκοβα το πανηγυρτζίδικο κλιμα που τόσο έχουμε πληρώσει ακόμα και φέτος. Στη Ξάνθη θα δούμε αν επιτέλους αυτή η ομάδα έχει την πάστα σοβαρής ομάδας που διψάει για πρωτάθλημα. Το πρώτο τεστ(με Αστέρα) ήταν αποτυχημένο. Ο ορισμός του κομβικού ματς το μεθαυριανό, από όπου κι αν το πιάσεις...

coachp said...

Μπάντοβιτς-Νινιάδης φιλενάδα...
Εχουν ενημερωθεί ήδη. Ψαχνονται για την αποζημίωση τωρα και δεν θέλει ο Θειος να δωσει... Θα μου πεις Κοκκαλης ειναι αυτος, αυριο μπορει να πει άλλα. Εγώ πάντως αυτά έμαθα και τα γραφω σε σενα αφου χαιρεσαι...

τεραστιο δικιο ο πενσιεριξ για τη συντηρηση που πρεπει να γινει στον Σισέ. θα κουραστει. Σε τετοια ματς τον ξεκουράζεις. θα τον χρειαστεις στο τελος που θα καιει η μπαλα και δεν θα είναι φρέσκος...

pensierix said...

Και μια κουβέντα για τον Λέτο:

Το κακό με αυτό τον παίκτη είναι ότι νομίζει πως έδωσε απαντήσεις με μια σέντρα κι ένα γκολ ανευ σημασίας στο 90 φεύγα. Ωραίο το γκολ, ωραία η σέντρα που κλείδωσε το ματς κύριε Σεμπάστιαν, αλλά πανηγυρισμούς όπως αυτούς που κάνατε χτες ("εγώ, εγώ" δείχνοντας τον εαυτό σας μετά το γκολ) τους περιμένω μετά από ένα σερί παιχνιδιών με καλή απόδοση και όχι μετά από δυο καλές ενέργειες όποτε σας θυμηθεί να παίξετε λίγη μπάλα! Θέλουμε στοιχειώδη συνέπεια και συνέχεια και όχι δυο τσαλιμάκια για το εύκολο χειροκρότημα, όποτε σας καπνίσει!

koutavaki said...

Κατ' αρχάς τα συχαρίκια μου στην ΑΕΚάρα(ξέρετε τι αδυναμία της έχω,πόσο μάλλον τώρα!!!).Κατά δεύτερον που είναι τα σχόλια από γαυροφόρουμ?Γιατί δε μας ψυχαγωγείς πια γατί?(σνιφ,σνιφ).Με κάλυψες πλήρως στα αγωνιστικά.Η "ισοφάριση" της ΑΕΚ δε,ήταν αυτό που λέμε ΘΕΙΑ ΔΙΚΗ!!!Γιατί ώρες ώρες μιλάμε για ανελέητο σφάξιμο που της κάνουν.Βάλε και ότι οι άλλοι έχουν πάρει πολύ ψηλά τον αμανέ(τύπου "οι άλλες ομάδες υπάρχουν απλά για να γεμίζει η Σουπερλίγκα")και βγάλε τη σούμα.Άσε που τους έχει πιάσει η κωλοπιλάλα να καλύψουν τη διαφορά και σπρώχνουν πια οι κόρακες...πως είναι το "διακριτικά"?Ε,πέρασε και δεν ακούμπησε.Όπως έλεγε και ο Μητσικώστας "θα σπρωχτούμε κι όπως πέσουμε",ένα τέτοιο πράγμα.
Υ.Γ.1:Κορυφή η ΝΕΤ!!!Φάση που κόπηκε ο Τζιμπούρ με ανύπαρκτο οφσάιντ στην αρχή.Με το που πάει η μπάλα προς το μέρος του(πριν καλά καλά δούμε αν ήταν κάποιος εκεί δηλαδή)ακούγεται ο επιστήμονας:Οφσ...........οφ σάιντ!!!(Είχε την πρόθεση ρε παιδί μου!)
Υ.Γ.2:Κορυφαία σχόλια από τους βάζελους στην καφετέρια στο τέλος που πασάραμε στους παίκτες του Εργοτέλη!"Τους κοροϊδεύουμε ρε,επίτηδες το κάνουμε,να τους μπερδέψουμε,(παραίνεση στο Λάζαρο που τον μαρκάρει ο αντίπαλος)δώστου τη μπάλα τώρα να μην έχει τι να την κάνει!"Και φυσικά τα ίδια και για το γαύρο μετά,υπέρ της ΑΕΚ.
Υ.Γ.3:Είδες που σου έλεγα ότι πριν ήταν έδρα το ΟΑΚΑ?Πρώτοι φάγαμε γκολ!Και αν είχαν ακόμα τον Κουτσιανικούλη...ποιος ξέρει τι θα γινόταν.Γιατί είχαν και ευκαιρίες,δε μπορούμε να πούμε.Μην κοιτάς που κερδίσαμε,είναι που οι παίκτες υπερέβαλλαν εαυτόν να συνηθίσουν το συνθετικό χορτάρι...

koutavaki said...

Κάποιος είναι προκατειλημμένος με το Λέτο νομίζω(δεν είμαι και σίγουρη),ο οποίος πιθανόν και να εννοούσε ότι "εγώ, εγώ...είμαι οκ και θέλω περισσότερο χρόνο συμμετοχής,εγώ,εγώ...μπορώ να βοηθήσω όταν χάνουμε το κέντρο,εγώ,εγώ...μπορώ να κρατήσω μπάλα,εγώ,εγώ...έχω τα πνευμόνια να τρέξω" κ.ο.κ.Και μάλλον έχει δίκιο.Ή μπορεί να έχει δίκιο.

gatti said...

@The Bgt: Πρώτη σαν την ομάδα σου! :))))

Πραγματικά μεγάλο χάλι ο γαύρος και χωρίς την παραμικρή βοήθεια από τον Ζίκο. Αύριο βέβαια θα ακούσουμε ότι τον έδεσε "κόμπο" ο
πρίγκιψ!

Το γκολ στο 80φεύγα δεν θα το ακύρωνε. Αλλά στο ημίχρονο προφανώς του σφύριξαν στα αποδυτήρια την πατατιά που έκανε και ως κλασικός Ελληνας διαιτητής είπε να διορθώσει το ένα λάθος με ένα δεύτερο...
Πάντως, είναι γεγονός πως αυτά είναι πρωτόγνωρα πράγματα για το γαύρο.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Μην ξεχνάς πως με αυτό το σχήμα δεν έχει παίξει καιρό ώστε να δέσει. Δεν αρκεί να γυρίσουν οι τραυματίες, πρέπει να πάρουν και αγώνες στα πόδια τους με την ομάδα για να πιάσουν ρυθμό.

Για την ΕΡΤ ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο. Καλά κάνεις και θίγεις το ζήτημα του περυσινού συμβολαίου που έκανε και σε μας, γιατί θα λένε ότι το απέκρυψα σκόπιμα. Οντως, και σε εμάς έδωσε πολλά λεφτά πέρσι. Σκάνδαλο τα συμβόλαιά της στους "αιώνιους" σε εποχές κρίσης.

Απ΄ ό,τι θυμάμαι πάντως εμάς ούτε πέρσι μας αβαντάρισε. Οχι ότι αν το έκανε θα ήταν μικρότερο το σκάνδαλο των ηγεμονικών συμβολαίων.


Δεν ξέρω ποιος ήταν αυτός που έσκουζε. Ισως μπορεί να μας διαφωτίσει ο coachp.

Eυτυχώς που το διόρθωσες περί ΠΑΟ - ΠΑΟΚ γιατί προς στιγμήν τρόμαξα! :pp

gatti said...

@pensierix: Ετσι κι αλλιώς ακούω συνήθως από το ραδιόφωνο τις περιγραφές. Την τηλεόραση την ανοίγω κυρίως όταν το ραδιόφωνο βάζει διαφημίσεις ή λέει στοίχημα. Αλλά έστω και το λίγο που ακούω την ΕΡΤ είναι αρκετό για να αηδιάσω.

Αλήθεια, με ποιο σκεπτικό δέχτηκε ο Καλόπουλος τη γνώμη του τέταρτου και όχι του βοηθού του; Θα το μάθουμε ποτέ;

Εχεις απόλυτο δίκιο για τον Σισέ, πρέπει να τού γίνει οπωσδήποτε συντήρηση, θα τον χρειαστούμε "ζεστό" σε πιο κρίσιμα παιχνίδια.

Πράγματι σήμερα φλέρταρε άγρια με την κόκκινη κάρτα.

Το κέντρο δεν θα στρώσει αν δεν στρώσει ο Κατσούρ. Σήμερα στο δεύτερο ημίχρονο κάτι πήγε να κάνει, είχε μια αναλαμπή, αλλά μετά και πάλι ...ευθεία γραμμή.

Κομβικό πράγματι το ματς στην Ξάνθη. Γι΄ αυτό έγραψα ότι είναι μισό πρωτάθλημα. Δεν θα μπορούσε βέβαια να είναι όταν έχεις να παίξεις έξω με ΠΑΟΚ, Αρη, Λάρισα και μέσα με ΑΕΚ και γαύρο. Αλλά είναι από ψυχολογικής άποψης κρισιμότατο. Κι εγώ το ματς με τον Αστέρα είχα στο μυαλό μου όταν έγραψα αυτά που έγραψα στο ποστ.

gatti said...

@coachp: Κάπου είναι λογικό να πάνε στη δοκιμασμένη λύση Μπάντοβιτς - Νινιάδη. Αν είχε κρατήσει αυτούς ο θείος μετά τον Κετσπάγια μπορεί να μην έχανε ούτε από τον Αρη, ούτε από την ΑΕΚ.

Πάντως θα χαιρόμουν περισσότερο αν προβίβαζε Αλεξανδρή από τους νέους. Είναι πιο ακίνδυνος...

gatti said...

@pensierix (again): Συμφωνώ κατά βάση για τον Λέτο, γι΄ αυτό και στο παρελθόν είχα γράψει πως δεν έπρεπε να αποδοκιμαστεί ο
Καραγκούνης γιατί θα πάρει αέρα ο Λέτο. Ομως, από την άλλη υπάρχουν κάποιοι παίκτες που μπορεί να είναι προβληματικοί χαρακτήρες και να θέλoυν προσεκτική μεταχείριση, αλλά τους έχει ανάγκη το ίδιο το παιχνίδι. Είναι αυτοί που ξεσηκώνουν την κερκίδα, που ο παρορμητισμός τους μπορεί να μην συνάδει με το πνεύμα πειθαρχίας που οφείλει να έχει μια ομάδα, αλλά που ομορφαίνουν το ποδόσφαιρο.

Ο Λέτο πρέπει να λιώσει πολλές ...σόλες για να γίνει μεγάλος παίκτης, αλλά προδιαγραφές έχει.

Και παρόλο που η διάρκεια είναι αυτή που καθιερώνει έναν παίκτη, άρα μάλλον βιάζεται, δεν το βρίσκω και τόσο τρομερό να αντιδρά κάποιες φορές όπως σήμερα. Αγοράκι πάνω στα καλά του είναι, βράζει το αίμα του. Να δείχνει τον εαυτό του δεν είναι τόσο τρομερό. Το τρομερό θα ήταν να δείχνει (στοχοποιεί) κάποιον άλλον και να του πετάει τίποτα μπάλες, ή μπουκάλια! :))

Εμένα με απασχολεί από άλλη άποψη το γεγονός. Με απασχολεί που ξεκάθαρα ο Νιόπλιας προτιμά τους Ελληνες παίκτες. Αν ο Λέτο δει και δεύτερη, τρίτη, τέταρτη φορά ότι δεν είναι πρώτη επιλογή για τη βασική ενδεκάδα, θα στραβώσει. Και όχι άδικα έτσι; Και τότε πώς θα αντιδράσει;

gatti said...

@koutavaki: Moυ φαίνεται πως εσύ χάρηκες πιο πολύ για την ΑΕΚ παρά για τον Παναθηναϊκό! :ppp

Eίναι και γκαντέμω όμως η καημένη η "Ενωση". Τέτοια νίκη έκανε και αύριο δεν κυκλοφορούν αθλητικές εφημερίδες! Ξέρεις τι είναι να περιμένεις να διαβάσεις για το θρίαμβο και να βγαίνουν μόνο οι πολτικές; Ξενέρωμα!

Ασε που μέχρι την Παρασκευή που θα κυκλοφορήσουν οι αθλητικές, μπορεί να έχει πάρει πόδι ο Ζίκο, οπότε η νίκη της ΑΕΚ θα γίνει δεύτερο θέμα...

Στο γαυροφόρουμ δεν είχε τίποτα της προκοπής. Μόνο κλάψα και αναθέματα. Δεν άξιζε κάτι για να το μεταφέρω.

ΥΓ 1. Για την ΕΡΤ μπορείς να γράψεις βιβλίο. Σάμπως είναι μία ή δύο οι φάσεις που έδωσε ρεσιτάλ;

ΥΓ2. Εχει πλάκα να βλέπεις ματς σε καφετέρια. Ακούς απίστευτα σχόλια!

ΥΓ3. Δεν παίξαμε και τόσο καλά, είναι γεγονός. Απλά είπα να μη μιζεριάζω από την στιγμή που κερδίσαμε και επειδή υπολογίζω ότι προερχόμασταν και από διακοπή. Σε άλλες περιπτώσεις μπορεί αυτό το ματς να το είχαμε χάσει. Αφού το κερδίσαμε και κυρίως αφού δείξαμε διάθεση να το κερδίσουμε, καλά είμαστε!!!

Σωστά! Μπορεί αυτό να εννοούσε ο Λέτο. "Είμαι ο Λέτο και είμαι καλά!".

:)))

pensierix said...

Καμία προκατάληψη όσον αφορά στο Λέτο, φίλτατη koutavaki! :)))

Συμφώνω τόσο με σένα όσο και με την gatti. Ελπίζω να μην πέσει θύμα της ελληνικής κλίκας γιατί άλλο παίκτη με τα χαρακτηριστικά του δεν έχουμε και θα ήταν κρίμα να πάει χαμένος. Δεν είπα να το κρεμάσουμε το παιδί! Ακόμα κι όταν στραβομουτσούνιασε όταν έγινε αλλαγή σε προηγούμενο παιχνίδι, δεν βρήκα κάτι το μεμπτό. Αγοράκι είναι και θέλει να παίξει! Πρέπει, όμως, να καταλάβει ότι για να πάρει σπίτι του την φανέλα του βασικού απαιτείται και λίγη διάρκεια στο παιχνίδι του αλλά και μετριασμός της ντρίπλας, διότι τα πολλά τσαλίμια(που και σε μένα αρέσουν αφού είναι το αλατοπίπερο του ποδοσφαίρου) ανήκουν πλέον σε άλλη εποχή και όχι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο. Ποιός θα τολμήσει να τον κουνήσει από την εντεκάδα χωρίς να φάει χοντρό κράξιμο αν ο Λέτο φανεί στοιχειωδώς συνεπής στα παραπάνω και δεν συμπεριφέρεται ήδη σαν φτασμένος ποδοσφαιριστής;

Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται μέθοδο "καρότου" με διακριτικό "μαστίγιο" για να στρώσει το καθαρόαιμο...

eforas said...

Πάντα τέτοια! Ιστορική μέρα τα Φώτα του 2010! Κάτι τέτοιο -μη με διορθώσετε αν κάνω λάθος, αφήστε με στην αυταπάτη μου!- πρέπει να έχει γίνει πριν το 1996! Νίκη επί του περσινού δαίμονα Τέλη, με 0-1 στο 8' και γύρισμα από το ημίχρονο! Και νίκη της ΑΕΚ στο τηγάνι (αυτό κι αν έχει να γίνει χρόνια!) Πάμε γερά! ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ! Πολύ καλημέρα μας!

houli_v said...

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά gatti :)

Ντεμης said...

Τι χαρά, τι χαρά, όλα είναι ανθηρά! Επιτέλους η ΑΕΚ μου θυμήθηκε ποια είναι/ήταν! Δεν γράφω άλλα, κι εσύ Γκάττι μου και η Bgt τα γράψατε όλα! Εύγε.
Το μόνο που με ανησυχεί: διαποτίσθηκα τόσο από τα αμέτρητα χρόνια γαυροσυμπεριφοράς και χαίρομαι διπλά που η νίκη μας ήρθε από την ακύρωση κανονικότατου γκολ τού οσφπ! Έτσι, να αδικούνται, να τους πονάει περισσότερο! Να το προσέξω αυτό, γιατρέ μου;....

fl@neur said...

@gatti (κι από το προηγούμενο post)
Καρμοίρης όνομα και πράγμα! Αν ήταν στο εξωτερικό, μετά την "πατάτα" με τον Ομπράντοβιτς, θα ήταν τρόφιμος στον ΟΑΕΔ.
Για τη ΝΕΤ, τι να πούμε; Τρίχες "κατσαρές" (που είναι και Παναθηναϊκός, τρομάρα του, και κυρίως γιος του Κατσαρού), και μία περιγραφή α-πα-ρά-δε-κτη! Σωστά γράφτηκε, λες κι η ΑΕΚ είναι ξένη ομάδα! Γιατί δεν προσλαμβάνουνε καλύτερα τον Τσουκαλά;
Μπράβο και πάλι μπράβο στην ΑΕΚ! Όχι μόνο γιατί κέρδισε στο "τηγάνι", αλλά γιατι κέρδισε, ενώ ήταν στο καναβάτσο (αγωνιστικά, διοικητικά), άσε που έχασε 2-3 γκολ ακόμα, και πάλι μπράβο της, γιατί έδειξε τι ΔΕΝ έκανε ο Παναθηναϊκός, που, υποτίθεται, πήγε για 2 αποτελέσματα και έφυγε με 2 τεμάχια! Και κάτι ακόμα για την ΑΕΚ: αδικήθηκε κατάφωρα σε 4-5 παιγνίδια συνεχώς, παρ' ότι δεν έπαιξε μπάλλα και δίκαια έχασε, τώρα βρήκανε να μιλάνε για διαιτησία;;;!!!
Κι όσο για μάς, ας μετριάσουμε τον (έστω, δικαιολογημένο) ενθουσιασμό, αλλά και ας αποφύγουμε τα σχόλια περί Λέτο, Κατσούρ&Κάρα, αν παίξαμε πράγματι "φοβερά" (που δεν παίξαμε, αλλά μην τα μηδενίζουμε κιόλας), ας κρατήσουμε τα θετικά, κι ας φροντίσει το τεχνικό τημ για τα υπόλοιπα.
Πολύ σωστά, όπως γράφεις, είναι μαραθώνιος, κι όποιος σκοντάφτει "βοηθάει" τους υπόλοιπους διεκδικητές. Πάντως η άμυνα του γάβ-ρου είναι πράγματι για τα μπάζα, κι απορώ για τους διθύραμβους περί Μέλμπεργκ (άσχετα, αν δεν ευθύνεται προσωπικά στα γκολ) και "κηπουρού".
PAO keep wakling, gatti keep scratching!

Γιώργος Τ. said...

Η γκέλα μύριζε, αλλά..!!! Ο Παναθηναϊκός έχει χαρακτήρα φέτος, αλλά κυρίως έχει Σισέ! Και καλό θα είναι κάποια στιγμή να μείνουν έξω Καραγκούνης-Κατσουράνης (που σέρνονται μονίμως στα τελευταία παιχνίδια) μπας και το πάρουν εγωιστικά και ξυπνήσουν.. Συμφωνούμε απόλυτα για Τζιόλη, δεν νοείται να αποδοκιμάζεται παίκτης με το τριφύλλι στο στήθος από τους Παναθηναϊκούς..
Όσο για το ντέρμπι, κρατάω την εμετική περιγραφή του αγώνα και τον Σκόκο!!! Επίσης, μέχρι το 70' ο γαύρος είχε 4 φάουλ!!!!! Όχι γιατί δεν έκαναν, αλλά γιατί δεν τα έδινε ο διαιτητής... Χειρότερη διαιτησία και από τον Ευθυμιάδη ο Καλόπουλος.

zamuc said...

Καιρό είχα να περάσω αλλά πιστεύω σήμερα με περίμενες έτσι;

Το κακό της υπόθεσης είναι ότι τη νίκη μας την εκμεταλεύονται άλλοι (πλάκα κάνω έτσι αλλά σίγουρα θα χαρώ εξίσου με διπλό στο ΟΑΚΑ)

Τα υπόλοιπα είναι όπως τα είπατε όλοι εδώ:

Εμετική μετάδοση της ΝΕΤ

Γελοία απόφαση στο γκολ του Μητρογλου (του τα χώνει ο Αβρααμ από την αρχή) κυρίως λόγω της συσκεψης, αν δεν είχε σηκώσει ο επόπτης δεν θα εξοργιζόμουν τόσο

Καθαρό το γκολ του Τοροσίδη

Όσο για τη δεύτερη κίτρινη του Καράμπελα προς το τέλος με τον Γκαλέτι δεν τη θεωρώ και τόσο μαρς, στην κρίση του κόρακα είναι

Και να το παίξω λίγο προπονητής σαν τον φίλο μου τον coachp:
Φωνάζω εδώ και χρόνια ότι όταν ΔΕΝ έχις ΟΜΑΔΑΡΑ πρέπει να κατεβαίνεις σε τέτοια ματς δίνοντας χώρο και παίζοντας σωστά αντεπίθεση. Όχι να κυριαρχείς φλύαρα κι να το τρως στην αντεπίθεση από τον Κοβάσεβιτς π.χ. Γι' αυτό πιστεύω ότι ήταν καθοριστική η άμεση ισοφάριση του Σκοκο αλλιώς ακόμα θα είχε η ΑΕΚ κατοχή και θα ζάλιζε την μπάλα χωρίς αποτέσμα. Γι' αυτό και τρελάθηκα με το μούφα γκολ του Μήτρογλου που προς στιγμήν θεώρησα καταδικαστικό. Και τέλος επειδή ο ΠΑΟ παίζει με σκοπό να κυριαρχήσει στο τερέν πιστεύω ότι θα έχουμε ενδιαφερον ματσάκι σε 2-3 αγωνιστικές στο ΟΑΚΑ.

Και κλέινω με τη σπόντα περί Σκόκο στον ΠΑΟ. Με το σωστό αντίτιμο δεν θα είχα αντίρρηση, όλα αγοράζονται και πουλιούνται σήμερα πια. Όχι όμως με ψίχουλα, να μπει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη.

Καλημέρα, καλή χρονιά σε όλους

seaconfused said...

Καλημερούδια και καλή χρονιά.
Μπήκε με το δεξί κι ελπίζω έτσι να παραμείνει.
Όλα τα λεφτά τα παπουτσάκια του Σισέ στο κλειστό και το ότι του έδωσαν να φορέσει τη φανέλα του ψυχάκια (χο χο χο):p
Φιλιά

Crazy Tourists said...

Οπ!! Θανάσης με (σχετικά) νορμάλ γραβάτα!!!
Δε σχολιάζω άλλο...Ή μάλλον σχολιάζω...
Οι τύποι της ΕΡΤ ήταν τουλάχιστον απαράδεκτοι! Αλλά και η οικογένεια Συρίγου δεν πήγαινε πίσω (για άλλους λόγους βέβαια)...
Καλή χρονιά!!

Τρελοτουρίστρια

koutavaki said...

Και επανέρχομαι.Έχουμε και την παγκόσμια πρωτοτυπία να μας εξηγούν καθηγητές διαιτησίας τους κανόνες,αυτοί να αλλάζουν εν ριπή οφθαλμού ανάλογα με το ποια ομάδα παίζει και οι κανόνες να αμφισβητούνται από δημοσιογράφους.Για τη φανέλα του Σισέ,πέρυσι ο κύριος Βαρούχας είπε ότι για να είναι κίτρινη,πρέπει να σηκώνεται ψηλά η φανέλα,όχι απλά να ανεβαίνει στο κεφάλι.Δεν έχει και νόημα καθώς μιλάμε για δημόσιο θέαμα,όχι για το αν υπάρχει περίπτωση να τρακάρει ο παίκτης!Αλλά επειδή ο συγκεκριμένος κανονισμός είναι έτσι κι αλλιώς μπούρδα,ας έβγαζε και αυτός το σορτσάκι βρε αδερφέ!(Για σορτσάκι δε λέει τίποτα ο κανονισμός.Σαν ένα νόμο, στην Αγγλία νομίζω,που λέει ότι απαγορεύεται κανείς να πεθάνει μέσα στο Κοινοβούλιο!Ό,τι να 'ναι.)Πάμε παρακάτω.Άσχετα με το αν ήταν ή όχι οφσάιντ ο Μήτρος(που λυσσάξατε όλοι,αλλά δεν ήταν γιατί τον κάλυπτε ο Αραμπατζής),άσχετα με το αν έχει ή όχι συμμετοχή στη φάση,διαιτητή να αναιρεί την απόφασή του και μάλιστα μετά από συνέλευση,εγώ προσωπικά δεν είχα ματαδεί(στην Ελλάδα,γιατί έχει γίνει στην Κύπρο αυτό και μάλιστα σε περίπτωση πέναλτι).Πέρυσι,σε περίπτωση στο εξωτερικό που διαιτητής έδωσε κακώς πέναλτι και το κατάλαβε δεν το πήρε πίσω,απλώς παρακάλεσε τον τέρμα να το πιάσει.Και μια και μιλάμε και για πέναλτι,μην ξεχάσουμε και το άλλο που μας αξίωσε ο Θεός να δούμε φέτος:πλεονέκτημα σε πέναλτι!Για το ότι άλλαξε και ο κανονισμός και πλέον τα σερβίς στην περιοχή δεν καταλογίζονται ως πέναλτι,ουδέν σχόλιον.Και το θέμα του σχολίου δεν είναι η διαιτησία,αλλά η πλήρης έλλειψη στοιχειώδους διακριτικότητας και σεβασμού,καθώς και η ηλιθιότητα ορισμένων που σπάει και μπετά.Το ότι πλέον γίναμε σωστή ομάδα και γυρίζουμε τα παιχνίδια,δε σημαίνει ότι είμαστε και βλάκες.
Υ.Γ.1:Ο Βύντρα που είναι συνηθισμένος να εξηγήσει και στον Αλέκο τη σχέση πάθους-μίσους παικτών και εξέδρας!
Υ.Γ.2:http://www.youtube.com/watch?v=j3MzqFaZG7U&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=qCOKvYcjKbg&
feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=s8nsfSROYVQ&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=eiUk-gPR94c&feature=related

coachp said...

@ πενσιεριξ

Ο Λέτο δείχνει τον εαυτό του στον πανηγυρισμό επειδή ξέρει πολύ καλά τι παίζεται μέσα στην ομάδα και τι λέγεται για αυτόν. Δεν τα ξαναγράφω όλα, έγραψα ένα ποστ αμέσως μετά το ματς που αναλυω τι γίνεται. Απλά πράγματα, είναι ο καλύτερος παίκτης στη θέση του και πρέπει να παίζει. Και να μην δεχεται πόλεμο...

@ gatti
να μην σε αφήσω παραπονεμένη, αλλά κατα 90% ο Τζιόλης πάει Αταλάντα.

paoad said...

Καλησπέρα...

Τα είπατε όλα..αλλά

Αυτή την περίοδο δεν κουνάς τον Γάλλο απο την ενδεκάδα. Τον κάνεις αλλαγή μόνο αν τραυματιστεί (φτου φτου φτου- σκόρδα- χτυπάτε ξύλο μην μας τον ματιάσουν οι Γκολεμάδες) και για κανένα άλλο λόγο. Είναι στο πικ της φόρμας του, είναι η καλύτερη περίοδο του Djibril μετα απο χρόνια' χρονικά βρισκόμαστε στη στιγμή που ο Γάλλος έχει πρασαρμοστεί απόλυτα στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας, αποδίδει σαν μηχανή, θέλει να δείξει στον Ντομενέκ και στην υπόλοιπη Ευρώπη ότι παραμένει ένας απο τους καλύτερους καθαρόαιμους επιθετικούς που κυκλοφορούν και μόνο κακό μπορείς να του κάνεις κρατώντας τον εκτος. Απλα δεν βγαίνει. Όχι τώρα.


Απο το πρώτο ημίχρονο φώναζα ότι η ομάδα παίζει μονόπαντα. Το πείραμα του Νιόπλια απέτυχε και ελπίζω να πήρε τις απαντήσεις του σχετικά με την αναγκαιότητα του Αργεντίνου στην ομάδα. Το "παράδοξο" με την εισοδο του Λέτο είναι ότι στρώνει την άμυνα...Τελικά, δεν υπάρχει καλύτερη άμυνα απο την επίθεση.


Η ΑΕΚ έδωσε την καλύτερη απάντηση σε όσους συνηθίζουν να την αποκαλούν αεκάκι. Μπράβο ρε μάγκες.

Είπαμε Εργοτέλης, Ξάνθη, Ηρακλής. Περνάς απο αυτούς και παίρνεις πρωτάθλημα.

Ναι Djibril, Ναι Djibril, Ναι Djibril. Τρελαίνομαι!

Υ.Γ Που θα σταματήσει αυτή η Καβάλα;;; Αναφέρομαι στις μεταγραφές που κάνει.


:))

paoad said...

το gazzetta.gr έχει ανεβάσει δημοσκόπηση με τίτλο:

"Θα πρέπει ο Ολυμπιακός να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή;"

Σπέυστε!!

:)))

coachp said...

@ paoad
δεν είπα να τον έχει εκτός τον Σισέ. Λέω να μην παιζει ενενηντάλεπτο. Εκανε στο 65 το 3-1. Ωραία, βγάλτον στο 68 να ξεκουραστεί και να αποθεωθεί. Απλά. Μην τον βαραίνεις όταν δεν σου χρειάζεται.

paoad said...

@coachp

Ναι, το κατάλαβα και διαφωνώ. Πρέπει να εκμεταλευτείς στο έπακρο την αγωνιστική κατάσταση του Γάλλου. Δεν τον βγάζεις εκτός ενδεκάδας. Δώσε του την ευκαιρία να βάλει 4 γκολ σε έναν αγώνα και να μιλάει όλη η Ευρώπη για πάρτη του. Αυτό θέλει ο Γάλλος.

Έτσι κ αλλιώς δεν πρόκειται να κουραστεί. Το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι πολύ εύκολο για τα κυβικά του.

pensierix said...

@ paoad

Τον κουνάς και τον παρακουνάς το Γάλλο...Επαναλαμβάνω: Χτες το ματσάκι είχε τελειώσει στο 3-1, ο Τζιμπρίλ ήταν εμφανώς εκνευρισμένος και ο διαιτητής του χαρίστηκε τη δεύτερη κίτρινη. Ηθελα να 'ξερα τι θα γράφαμε σήμερα αν δεν έπαιζε ο Γάλλος στη Ξάνθη. Βάζεις μέσα Πετρόπουλο δίνοντάς του λεπτά συμμετοχής, αποθεώνει ο κόσμος το Σισέ στην αλλαγή και τον προφυλάσσεις από τραυματισμούς και κάρτες. Αν μπούμε στο τριπάκι να κάνει ο Γάλλος ρεκόρ γκολ, χρησιμοποιώντας τον ακόμα κι όταν μπορεί να πάρει ανάσες, θα τον κάψουμε και ρισκάρουμε να μην τον έχουμε στα ματς που χρειάζεται...Εκτός και αν υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιό του με μπόνους σε περίπτωση επίτευξης συγκεκριμένου αριθμού γκολ και δεν τολμάει κανείς να τον κάνει αλλαγή...

paoad said...

Καταλαβαίνω τι εννοείς και θα συμφωνούσα υπο προυποθέσεις αλλά είμαι σίγουρος ότι ο Γάλλος έχει ανάγκη αυτά τα γκολ και τα ποιοτικά λεπτά συμμετοχής...

Κ πίστεψε με αν ο Cisse είναι χαρούμενος και ικανοποιημένος, ο Παναθηναικός θα πρέπει να είναι 2 φορές χαρούμενος. Επαναλαμβάνω ότι αναφέρομαι σ αυτή περίοδο κ μόνο. Τον Φλεβάρη- Μάρτη μπορεί να είναι διαφορετικά..

koutavaki said...

Και πολλά πολλά μπράβο στην ΑΕΚ που έβγαλε ανακοίνωση όχι για τη διαιτησία,αλλά για την άθλια μετάδοση!Είναι μεγάλη ομάδα και το δείχνει.Όχι σαν κάτι άλλες(δυστυχώς βάζω κι εμάς μέσα)...

island said...

Γατάκι.

Η Πανάθα είναι σούπερ. Πετάει η ομάδα. Πρώτη με +5 καιρό έχουμε να δούμε. Ελπίζω να συνεχίσουμε. Και λέω ελπίζω γιατί επάνω στην γαυροΞάνθη θα δεινοπαθήσουμε. Το τάκλιν θα πηγαίνει και θα έρχεται. Ενώ με τον γαύρο παίζουν σαν κοτοπουλάκια με εμάς θα δώσουν και πριμ κηλίδας αίματος. Κομβικό ματς αλλά δεν είναι και το πρώτο. Όλος ο δεύτερος γύρος είναι πιο δύσκολος από αυτόν του ακατονόμαστου.

Το παλτό είναι εδώ.

Καλά ρε... τί μετάδοση ήταν αυτή του Κατσαρού; Ο άνθρωπος πιστοποίησε τα γαύρικα αισθήματά του. Και εγώ τον πληρώνω τον παπάρα για αντικειμενικότητα ή τουλάχιστον επαγγελματικότητα. Ντροπή τους εκεί στην ΕΡΤ. Τον παίζουν ομαδικώς μου φαίνεται με τις μεταδόσεις όσο και με τα ηγεμονικά συμβόλαια στον γαύρο. Με ξένα κόλυβα (λεφτά του ελληνικού λαού) κάνω και εγώ κηδείες κύριε Κατσαρέ. Ρε ούστ!!! Μαζί και όλο το τιμ που πνίξανα αρκετές φάσεις υπέρ της ΑΕΚ όπως η αγκωνιά της Μαρίας της άσχημης. Που δείξαν ένα ριπλέι και από σχολιασμό κοκοκό. Ρε ούστ!!!

Ρε ούστ και στους οπαδούς μας για τον Τζιώλη. Για έναν άνθρωπο που δεν βρήκε ομάδα της αρεσκείας του και απλά τιμάει το συμβόλαιό του. Λες και οι οπαδοί τον πληρώνουν από την τσέπη τους. Λες και έπρεπε να φύγει σαν να μην έχει υπογράψει συμβόλαιο. Λες και παίζει για την ψυχή της μάνας του.

@coachp

Νομίζω ότι σε περίπτωση πουυ θέλουν να διώξουν τον Ζίκο δεν θα έχουν πρόβλημα. Κάποια χιλιάρικα είναι που θα πάρει αποζημίωση. Καμία σχέση με το μύριο που παίρνει μισθό. Νομίζω είναι 150 χιλιάρικα αν και δεν είμαι σίγουρος. Δεν θυμάμαι ακριβώς το νούμερο που είχαν αναφέρει.

ΥΓ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩς ΚΑΛΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ. ΑΚΡΙΒΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΥΡΟΥΔΙΑ.

gatti said...

@pensierix: Συμφωνώ για τα περί καρότου και διακριτικού μαστίγιου στο Σεβαστιανό.

Επρεπε να ακούσεις σήμερα τον Ασημακόπουλο που έβγαζε πάλι χολή για τον παίκτη και δεν αναγνώριζε ότι με την είσοδό του, το παιχνίδι του Παναθηναϊκού έγινε πιο ορθολογικό.

gatti said...

@eforas: Oντως ιστορική μέρα τα Φώτα 2010. Δεν ξέρω από πότε ακριβώς έχoυν να συμβούν τόσα καλά μαζί, αλλά σίγουρα είναι πολύς καιρός.

Πάμε γερά για τη νίκη στα Πηγάδια!!! :)))

gatti said...

@houli_v: Καλή χρονιά houli μου! Με υγεία και ευτυχία! :)))

gatti said...

@Ντέμης: Eίδες πώς μπορεί να σε απογειώσει μια μεγάλη νίκη; Δεν συμφωνώ όμως πως αδικήθηκαν οι γαύροι. Απλώς αποκαταστάθηκε η τάξη. Ενα γκολ που δεν ήταν, μέτρησε και ένα που ήταν, δεν μέτρησε. Ετσι δεν τα υπολογίζουν τόσα χρόνια αν πας να τους πεις κάτι για την διαιτησία; Ε ας τα λουστούν τώρα.

Για σκέψου το αλλιώς. Αν είχε μετρήσει το κανονικό γκολ του Τοροσίδη, δεν θα είχε αδικηθεί η ΑΕΚ;

gatti said...

@fl@neur: Eυτυχώς που οι φωνές για την ΕΡΤ είναι πάρα πολλές σήμερα και από πολλές πλευρές και αυτό ίσως βοηθήσει προς την κατεύθυνση μιας πιο αντικειμενικής περιγραφής.

Η ΑΕΚ έπαιξε πολύ καλά στο τηγάνι και θα μπορούσε να είχε βάλει και περισσότερα γκολ αν ήταν πιο σοβαρή στην τελική προσπάθεια. Και πράγματι έκανε αυτά που δεν κάναμε εμείς όταν παίξαμε με τον γαύρο.

Είναι επίσης γεγονός ότι αδικήθηκε σε πολλά παιχνίδια τελευταία, αφού έπαψε να εμπνέει σεβασμό μετά από όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στα διοικητικά της. Η χθεσινή νίκη ίσως να συσπειρώσει τους παίκτες και τον Μπάγεβιτς (γιατί για τη διοίκηση δεν βλέπω προκοπή) και να παρουσιαστεί καλύτερη στη συνέχεια.

Κι εγώ νομίζω ότι πρέπει να τελειώσουν τα πανηγύρια και να βάλουμε τα κεφάλια μέσα γιατί έρχεται δύσκολο ματς και θα μας περιμένουν στη γωνία. Εχω εμπιστοσύνη στον Νιόπλια, ξέρει την σημασία του αγώνα στα Πηγάδια και πώς πρέπει να προετοιμάσει ψυχολογικά - κυρίως - την ομάδα ώστε να μην πάει σαν πρόβατο επί σφαγή όπως είχε γίνει επί εποχής Πεσέιρο.

Μιας και αναφέρεις τον Μέλμπεργκ... Αλήθεια που ήταν το "θηρίο" στο παιχνίδι με την ΑΕΚ;

Εγώ πάντως πιο πολύ από όλα χάρηκα για το γκολ που έφαγε ο κηπουρός. Εκνευρίστηκα τόσο πολύ που βγήκε εκτός περιοχής για να αντιμετωπίσει τον Τζιμπούρ που ήθελα να φάει ένα κοροϊδίστικο γκολ. Και μου έκανε το χατίρι! :)))

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Οπως το λες. Η ομάδα δείχνει να έχει χαρακτήρα φέτος (αν και δεν πρέπει να προτρέχουμε, τα έχουμε δει όλα, τα προηγούμενα χρόνια), αλλά έχει και Σισέ. Εχει τον παίκτη που κάνει τη διαφορά, όπως τον είχε τα προηγούμενα χρόνια ο γαύρος.

Συμφωνώ ότι θα πρέπει να μείνουν κάποια στιγμή έξω οι Κάρα και Κατσούρ για να συνέλθουν, αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα, αφού λείπει και ο Σιμάο. Εκτός αν βλέπουμε τον Τζιόλη... :))

Πράγματι, δεν ασχοληθήκαμε καθόλου με τα υπόλοιπα σφυρίγματα του αγώνα στο τηγάνι. Ο Καλόπουλος τον πήγε πρίμα τον γαύρο. Και μετά έχουν και παράπονα...

gatti said...

@zamuc: Eίναι γεγονός ότι σε περίμενα σήμερα! :))

Ναι, την εκμεταλλεύονται άλλοι τη νίκη σας, αλλά αυτό είναι ...αναγκαίο κακό! :))

Για τη μετάδοση της ΝΕΤ ό,τι και να πεις είναι λίγο.

Πράγματι, του τα χώνει ο Γ-αβραάμ του Κάγκουρα στο γκολ, γιατί ξέρει ότι έκανε βλακεία, αλλά αυτό δεν συμφέρει να λέγεται...

Δεν είμαι σίγουρη αν θέλω τον Σκόκο στον Παναθηναϊκό. Αυτό που είδαμε χθες ήταν πολύ ωραίο και ενδεικτικό των δυνατοτήτων του, αλλά τον θεωρώ ασταθή. Δεν έχει μια στάνταρ απόδοση σε κάθε ματς. Από την άλλη δεν μου αρέσει που είστε έτοιμοι να "ξεπουλήσετε" στη μέση της σεζόν, ακόμα κι αν πρόκειται να βάλετε πολλά λεφτά στο ταμείο σε μια εποχή που τα έχετε ανάγκη. Οι δικοί μου πάντως δεν νομίζω να είναι διατεθειμένοι να ξοδέψουν πολλά.


Καλή Χρονιά! :))

gatti said...

@confused: Kαλή Χρονιά και σε σένα! :)))

Kι εγώ ελπίζω να συνεχίσει η χρονιά έτσι όπως μπήκε για την Πανάθα. Να χαρούμε κι εμείς λίγο!!!

Τέλειος συνδυασμός, Σισέ με τη φανέλα του ψυχασθενή Σάρας, έτσι; Συμφωνώ!!! :)))

gatti said...

@Crazy Tourists: Τις τρελές γραβάτες νομίζω ότι τις κρατάει για τα ντέρμπι ο Θανάαης!

Καλή Χρονιά! :)))

gatti said...

@koutavaki: Τώρα που το λες, πράγματι είχε πει ακριβώς τα αντίθετα για τη φανέλα ο Βαρούχας πέρσι! Αλλά σάμπως δεν κάνει τα ίδια και με τα πέναλτι; Εχει εφεύρει το ...δυναμόμετρο και το χρησιμοποιεί αναλόγως την περίσταση.

ΣΥΜΦΩΝΩ και επαυξάνω! Να κατεβάζουν το σορτσάκι! Θα είναι ασύγκριτα πιο ενδιαφέρον! :ppp

H φάση με τον Μήτρογλου ήταν ακριβώς ίδια περίπτωση με τη φάση του Ντιόγο στο ματς με την Καβάλα.

Το αυτονόητο έκανε η ΑΕΚ με την ανακοίνωση κατά της κρατικής τηλεόρασης. Αλλά όπως λες κι εσύ, κάποιοι άλλοι δεν κάνουν ούτε τα αυτονόητα...

ΥΓ. ΤΕΛΕΙΑ τα βιντεάκια.

gatti said...

@coachp: Αντε να δούμε. Ας πάει στην Αταλάντα, γιατί θα διχαστούμε πάλι με τις αποδοκιμασίες...

gatti said...

@paoad: Συμφωνώ με coachp ότι δεν είναι απαραίτητο να μην παίξει σε κάποια παιχνίδια ο Σισέ. Μπορεί κάλλιστα να γίνει αλλαγή αφού θα έχει πετύχει ένα - δυο γκολάκια, ώστε να πάρει και το χειροκρότημά του, αλλά και να κάνει συντήρηση δυνάμεων.

Κι εγώ θέλω να πάει στο Μουντιάλ, αλλά να μη του γίνει και έμμονη ιδέα το γεγονός. Να τον βοηθήσουμε όσο μπορούμε, αλλά πρώτα από όλα να κοιτάξουμε το συμφέρον της ομάδας.

Πράγματι έστρωσε και η άμυνα με την είσοδο του Λέτο. Ισως επειδή έστρωσε το κέντρο!

Το ματς με την Ξάνθη είναι κομβικό. Πρέπει αυτή τη φορά να αποδείξουμε ότι αντέχουμε τα ...ύψη!

ΥΓ. Large ο Μάκαρος, όποιον θέλει φέρνει... :)))

YΓ. Να μείνει ο Ζίκο! Ετσι δεν έλεγαν και οι γαύροι για τον Τεν Κάτε; :ppp

gatti said...

@island: Στην Ξάνθη σφυρίζει ο Κάκος. Μόνο ο Σάββας λείπει για να μας πει για τον βάζελο Κερκυραίο. Σαν κακό όνειρο μοιάζει. Ελπίζω αυτή τη φορά να ξορκίσουμε τον εφιάλτη. Πρέπει να κερδίσουμε πάση θυσία στα Πηγάδια.

Το παράδοξο είναι πως ο Κατσαρός είναι βάζελος. Αλλά συμβαίνει καμία φορά στην προσπάθειά σου να αποδείξεις ότι είσαι αντικειμενικός να πηγαίνεις στην άλλη πλευρά.

Εγώ πάντως λέω ότι η λύση για την ΕΡΤ είναι να αρνηθούμε να την πληρώσουμε. Πληρωμή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για να έχουμε ρεύμα και άσε την ΕΡΤ να κουρεύεται. Δραστικές λύσεις!

Την αγκωνιά του Ντιόγο όντως την έπνιξαν. Μόνο το συνδρομητικό την έδειξε. Στην ΕΡΤ τσιμουδιά. Αλλά αυτοί εξαφάνισαν 25.000 ανθρώπους στο συλλαλητήριο, σε μια αγκωνιά θα κωλώσουν;

Μακάρι να βρει ομάδα ο Τζιόλης να γλιτώσει και αυτός και εμείς...

Σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο ότι η αποζημίωση του μπακαλόγατου (Ζίκος) είναι 300.000 ευρώπουλα. Αρα μπορεί να τον διώξει ο θείος ανά πάσα στιγμή.

fl@neur said...

@gatti
"...και αυτό ίσως βοηθήσει προς την κατεύθυνση μιας πιο αντικειμενικής περιγραφής." Αυτό οι Άγγλοι το λένε understatement *smile*
Το ζήτημα με την ΕΡΤ είναι πολύ πιο βαθύ, αλλά και απλό, από μια "πιο αντικειμενική περιγραφή": είναι ΣΚΑΝΔΑΛΟ, από την περιγραφή και τον σχολιασμό μέχρι την "Αθλητική Κυριακή", που ντροπιάζει την παλιά εκπομπή του Διακογιάννη: δημοσιογράφοι σχολιάζουν σαν Γραφεία Τύπου ή, όπως σωστά γράφτηκε, σαν ο αντίπαλος να είναι ξένη ομάδα, δημοσιογράφοι κάνουν πλάκα με τα οπαδικά τους στην Αγγλία και την Ισπανία (τρομάρα τους!), πρώην παίκτες συλλόγων σχολιάζουν τα αυτονόητα σε ένα πάνελ που θυμίζει ΓΣΕΕ ή διακομματική επιτροπή (τελευταία μπήκε και ο ΜΠΑΟΚ στο χορό!), η εκπομπή τελειώνει κάπου στις 1.30 το πρωί (ούτε οι φυλακισμένοι δεν τη βλέπουνε), τα θέματα της αγωνιστικής παρουσιάζονται με βάση τον πίνακα της βαθμολογίας (παγκόσμια πατέντα!!!), "βάζελοι" εμφανίζονται πιο γάβ-ροι από τον Μίχο, και όλοι κάνουν την πλακίτσα τους με έξοδα του Δημοσίου, που καταβάλλονται για τις επικοινωνιακές ανάγκες του εκάστοτε "εντολέα" (μέχρι πέρσυ είμασταν κι εμείς), και πάει λέγοντας. Και το χειρότερο, κανείς δεν διανοείται να "βάλει χέρι" και ν' αλλάξει τα πράγματα.
Για το θέμα της άρνησης πληρωμής της συνδρομής στην ΕΡΤ, νομίζω είναι πολύ δύσκολο, νομικά και πρακτικά.
Όταν η δημόσια τηλεόραση έχει τέτοια χάλια, γιατί να μη "χορεύουν τα ποντίκια" ΑΡΔ;