Sunday, March 14, 2010

Nαι, ρε! Βύντρα!!!












Το πρωτάθλημα αρχίζει και πρασινίζει μετά τη νίκη στην Τρίπολη που επετεύχθη χάρη στο γκολ ενός παίκτη που έχει αμφισβητηθεί περισσότερο από όλους στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, του Λουκά Βύντρα! Και είναι η ώρα να του αναγνωριστεί η απίστευτη σεζόν που κάνει φέτος.

Σημαντική νίκη σε ένα κρίσιμο ματς σε ένα γήπεδο βούρκο με αντιπάλους που είχαν βάλει πούλμαν μπροστά από την εστία τους, έριχναν ξύλο και ήταν τόσο ...αδιάφοροι που επιστράτευσαν ακόμα και τον τερματοφύλακά τους για να φτάσουν στην ισοφάριση.

Εν ολίγοις ένα διπλό που ήθελε ...γκογκόβια για να κατακτηθεί και ο Παναθηναϊκός στην Τρίπολη τα είχε. Οπως είχε και την κίνηση - ματ του Νιόπλια που βάζοντας τον Κατσουράνη στόπερ ξεμπλοκάρισε το κέντρο και βρήκε ...χώρο για τον Νίνη, χωρίς να χρειαστεί να ...σπάσει αβγά (που μάλλον δεν ήταν διατεθειμένος να το κάνει). Οπως και νάχει δικαιώνεται εκ του αποτελέσματος και μπράβο του!

***


EDIT: Τελικά η Κυριακή εξελίχθηκε σε πράσινη Κυριακή. Δεν ήταν μόνο η νίκη στην Τρίπολη. Ηταν και η ήττα του ΠΑΟΚ στο Χαριλάου. Κι από εκεί που η ομάδα ήταν στο +2 και κινδύνευε να χάσει την πρώτη θέση, βρέθηκε στο +5 από τον ΠΑΟΚ και στο +7 από τον ακατονόμαστο. Μια διαφορά - "μαξιλαράκι ασφαλείας" που της επιτρέπει να μπει με άλλο αέρα στο ντέρμπι και παράλληλα της προσφέρει την "πολυτέλεια" να εξαντλήσει - αν το αποφασίσει... - τις πιθανότητές της για πρόκριση στους "8" του Εuropa League. Παρόλο που είναι θέμα μεγάλης συζήτησης το αν έχει τη δυνατότητα να "χτυπήσει" στη Λιέγη ένα ματς με αβέβαιη έκβαση ριψοκινδυνεύοντας τραυματισμούς και κόπωση που μπορεί να στοιχίσουν όχι μόνο στο ντέρμπι, αλλά και εν όψει των επόμενων αγωνιστικών. Αλλά αυτά έχουμε μέρες μπροστά μας να τα συζητήσουμε.

Σήμερα μιλάμε για το ματς με τον Αστέρα. Τη νίκη ήθελε, τη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός. Σε ένα παιχνίδι που για όσους θυμούνται το 2004, είχε ακριβώς τη δυσκολία και την ατμόσφαιρα που επικρατούσε την χρονιά του νταμπλ. Οσο πλησιάζει το τέλος το άγχος μεγαλώνει και λογικό είναι το θέαμα να πηγαίνει περίπατο. Αυτό όμως στη συγκεκριμένη φάση δεν έχει σημασία. Δεν είναι δηλαδή όπως στον πρώτο γύρο, ή στα μισά του πρωταθλήματος που μία κακή εμφάνιση ή μια μέτρια εμφάνιση, ή κάποιες αδυναμίες χτυπούσαν καμπανάκι κινδύνου εν όψει της συνέχειας. Τώρα δεν κοιτάμε πια μακροπρόθεσμα. Δεν έχει νόημα. Κοιτάμε ένα - ένα τα παιχνίδια. Να βγαίνουν χωρίς απώλειες. Και μόλις συμβεί αυτό να πηγαίνουμε παρακάτω. Τρεις και μία. Δύο και μία. Μία και σήμερα. Μία και ...καμμία. Τίτλος!

Η ομάδα στην Τρίπολη δεν έπαιξε μπάλα. Πώς θα μπορούσε, άλλωστε, σε έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο με έναν αντίπαλο που έπαιζε κλειστά και βαρούσε στο ψαχνό. Ομως, η αίσθηση που μετέδωσε παρά τη μέτρια εμφάνιση ήταν πως παίζει προσεκτικά και πως είναι αποφασισμένη. Ενοιωθες πως δεν απειλείται από τον αντίπαλο και πως προσπαθεί. Ενοιωθες βέβαια και το άγχος των παικτών να φτάσουν στο γκολ. Ενα άγχος που ήρθε να προστεθεί στο δικό σου. Και που μεγάλωνε όσο δεν ερχόταν το γκολ.

Και εκεί επάνω ήρθαν και κάποιες απαισιόδοξες σκέψεις. Ο Κατσούρ δεν την παλεύει, του Κάρα δεν του βγαίνει τίποτα, ο Ζιλμπέρτο είναι μέτριος, ο Σισέ δεν πρόκειται να πάρει τη μπάλα ούτε στη ...δευτέρα παρουσία, ο Σάλπι έχει αποκτήσει ...σκιά που τον ακολουθεί παντού, ο Λέτο γλιστράει συνεχώς λες και πατάει άντε να μη πω τι, πώς στα κομμάτια θα μπει το γκολ; Kι εκεί πάνω τραυματίζεται ο Σπυρόπουλος και αρχίζεις και σκέφτεσαι και το επόμενο ματς. Χωρίς να έχεις σιγουρέψει το σημερινό, κινδυνεύεις να έχεις έναν αναντικατάστατο (κατά πως φαίνεται...) παίκτη νοκ άουτ για το ντέρμπι με τον γαύρο. Μήπως κάτι πάει να στραβώσει πολύ;

Το προσπερνάς προς στιγμήν, αφού μετά την κρίση πανικού σκέφτεσαι πως κουτσά στραβά έχεις δύο κατά συνθήκη αριστερά μπακ. Τον Καντέ και τον Βύντρα και εν πάση περιπτώσει δεν επείγει τώρα ποιος θα παίξει στο ντέρμπι, αλλά πώς θα κερδίσεις τον Αστερία.


Γεγονός που μας ξαναφέρνει στην επίθεση. Τι πρέπει να γίνει για να αλλάξει η ροή του αγώνα; Να μπει ο Νίνης, τι άλλο; Αντε όμως και μπαίνει. Στη θέση ποιανού θα μπει; Γιατί τα δύο Κ ξέρεις ότι ο Νιόπλιας δεν τα βγάζει παρά μόνο με φορείο. Ο Λέτο που είναι ο "εύκολος στόχος" στις αλλαγές, δεν γίνεται να βγει, γιατί έτσι όπως είναι κλεισμένη η άμυνα του Αστέρα μόνο με σέντρες ή ξε επιθέσεις που βγαίνουν από πίσω μπορείς να την ανοίξεις. Ο Σάλπι μπορεί να μη φαίνεται σε όλο το ματς αλλά μια φορά αν ξεφύγει μπορεί να σου κάνει τη μισή ευκαιρία γκολ.

Ελα όμως που δεν είναι μόνο το ποιος θα βγει, αλλά και το πού θα παίξει ο μικρός. Εδώ μιλάμε ότι καλά καλά δεν χωράνε μαζί Κάρα και Κατσούρ, θα χωρέσει και ο Νίνης; Και πού θα βρεθούν τα τετραγωνικά για να παίξουνε κι οι τρεις; Οπότε; Η λύση μονόδρομος. Βγαίνει ο Καντέ, γυρνάει ο Κατσούρ στόπερ και έτσι έχεις με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. ΚΑΙ χώρο βρίσκεις και "ανώδυνη" αλλαγή κάνεις (μη μου πεις ότι δεν μετράει κι αυτό...).

Κίνηση με ρίσκο που το αν θα βγει είναι 50-50. Κι όμως αυτό ήταν! Μπήκε ο μικρός, έδωσε πνοή στην ομάδα, δίνει και τη μπαλιά στον Λέτο που με τη σειρά του τη δίνει στον Βύντρα και νάτο το γκολάκι! Γιατί ο Βύντρα άμα λάχει είναι πολυεργαλείο. Ελβετικός σουγιάς. Χωρίς πλάκα τώρα. Πάντα ήταν αλλά η προκατάληψη δεν μας άφηνε να το δούμε. Μπορεί να είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία μιας νέας λέξης στο νεοελληνικό λεξικό, της περιβόητης "βυντριάς", μπορεί να είναι συνώνυμο του "τσαφ", αλλά είναι και ο παίκτης με τα τεράστια φυσικά προσόντα, ο παίκτης που ουδέποτε έχει ακουστεί να μπλέκεται σε κλίκες, που δουλεύει συνεχώς για να βελτιωθεί (κι αυτό κι αν φαίνεται φέτος!), που δεν έχει μπλαζέ υφάκι, σαν κάτι Τζιολομάντζιους, ούτε έχει δείξει να δυσανασχετεί με την κερκίδα που υπήρξε τόσες φορές σκληρή μαζί του (άλλοτε δικαιολογημένα, άλλοτε αδικαιολόγητα) κυρίως επειδή είχε την ατυχία να αποκτηθεί επί εποχής Τζίγγερ. Ο παίκτης που κάνει φέτος απίστευτη χρονιά, που έχει βοηθήσει τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά και που επιτέλους αξίζει μια φορά (ΜΙΑ ΦΟΡΑ) να του αποδωθούν τα εύσημα για όσα έχει προσφέρει. Και που να σας πω κάτι; Αν τελικά φύγει τώρα πια θα μας λείψει. Θα μας λείψει το πάθος του και ο τσαμπουκάς του. Αυτός που τον έκανε σήμερα να τρέξει να υπερασπιστεί τον Νίνη όταν του την πέσανε, αυτός που έτρεξε να ζητήσει το λόγο πέρσι στην Τούμπα, αυτός που τον κάνει να παίζει για πάρτη του όταν γνωρίζει ότι κανείς, ή έστω ελάχιστοι θα αναγνωρίσουν την προσπάθειά του. Γιατί θέλει κότσια να κάνεις κάτι τέτοιο. Να παίζεις κόντρα σε θεούς και δαίμονες.

Ναι ρε Λουκά! Ναι! Αν τελικά πάρουμε το πρωτάθλημα (που όπως όλα δείχνουν, θα το πάρουμε), θα θυμούνται πια όλοι πως στο παιχνίδι με τον Αστέρα, αυτό που εμείς οι ίδιοι βαφτίσαμε "κομβικό" εσύ ήσουν εκεί και πέτυχες το "χρυσό" γκολ που μας έδωσε το τρίποντο. Ενα τρίποντο που ισοδυναμεί με τρίποντο τίτλου.



Το πρωτάθλημα αυτό μπορεί πια να χαθεί μόνο με χαρακίρι. Γιατί δεν είναι μόνο η διαφορά των βαθμών. Είναι και η εικόνα των άλλων. Η εικόνα του γαύρου που σέρνεται. (Αν και, να είστε σίγουροι ότι στο ντέρμπι δεν θα έχει καμία σχέση με αυτό το "ψοφίμι" που βλέπουμε. Θα είναι εντελώς άλλη ομάδα).


Ο ΚΟΣΜΟΣ



ΤΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ







Ο ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΣ




Δεν είναι όμως μόνο η εικόνα του γαύρου. Είναι και η εικόνα του ΠΑΟΚ. Που δεν κατάφερε στο πιο κρίσιμο ματς της ιστορίας του τα τελευταία χρόνια να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Ο ΠΑΟΚ δεν μπήκε ποτέ στον αγώνα του Χαριλάου. Δεν κατάφερε να κάνει ούτε μια ευκαιρία απέναντι σε έναν Αρη που έτρωγε σίδερα. Κι όταν δεν μπορείς να κάνεις την υπέρβαση στο ματς που είναι για σένα όλη η χρονιά δεν μπορείς να έχεις ιδιαίτερες απαιτήσεις. Σημαίνει πως μάλλον δεν είσαι ακόμα έτοιμος για τίτλο. Δεν έχεις αποκτήσει το μέταλλο.



Βέβαια, υπάρχει και ο Σπάθας. Τον οποίο επικαλείται ο ΠΑΟΚ ως υπεύθυνο της ήττας. Μόνο που αδικεί τον εαυτό του λέω εγώ όταν τον επικαλείται. Ο Σπάθας είχε δύο σημαντικές λανθασμένες αποφάσεις. Την κίτρινη στον Γκαρσία που ήταν από αυστηρή έως ακατανόητη και τον μη καταλογισμό δεύτερης κίτρινης στον Κάμπορα. Αυτά ναι ήταν λάθη. Δεν έκριναν όμως τον αγώνα. Τον αγώνα τον έκρινε το πάθος του Αρη και η αδυναμία του ΠΑΟΚ. Ο Αρης είχε έναν Κάμπορα που παρά το ότι έχασε πέναλτι (ένα χρόνο και κάτι μέρες είχαν τα αρειανά να κερδίσουν πέναλτι, λογικό ήταν να έχουν ξεχάσει πώς εκτελούνται...) και κάποιος άλλος στη θέση του θα έχει γίνει ψυχολογικό ράκος, συνυπολογιζόμενης της κρισιμότητας του αγώνα, αυτός βρήκε το σθένος να το ξεπεράσει και να πετύχει δύο εκπληκτικής ομορφιάς (και δυσκολίας...) γκολ που έδωσαν τη νίκη στην ομάδα του. Τι έκανε την ίδια στιγμή ο ΠΑΟΚ; Κατάλαβε κανείς; Είχε πλάνο αγωνιστικό για να δημιουργήσει φάσεις; Είχε ψυχολογία; (Δεν ήξερε τις συνθήκες που θα αντιμετώπιζε; Είναι ανάλογες μ΄ αυτές που δημιουργεί ο ίδιος στην Τούμπα). Είχε τρόπο αντίδρασης όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ; Τίποτα δεν είχε.

Κι όχι μόνο αυτό αλλά αν δεν κατέβαζε ο Αρης ταχύτητα μετά τις αποβολές των Σνάουτσνερ και Βιεϊρίνια είτε επειδή σεβάστηκε τον αντίπαλό του, είτε επειδή ήθελε να κρατήσει δυνάμεις εν όψει του αγώνα κυπέλλου της Τετάρτης με την Καβάλα (ποιος ξέρει τι από τα δύο...) θα μπορούσε να μετρήσει κι άλλα το κοντέρ.

Πλέον στον ΠΑΟΚ δεν αρκεί τυχόν δική μας ήττα στο ντέρμπι με τον γαύρο. Και όχι μόνο αυτό αλλά κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πόσο θα του κοστίσει σε ηθικό εν όψει της συνέχειας η ήττα από τον συμπολίτη του. Ο οποίος παρεμπιπτόντως μάλλον σιγουρεύει την πέμπτη θέση που οδηγεί στα πλέι οφ. Τα οποία πλέι οφ αναμένονται συναρπαστικά. Με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Αρη και γαύρο σε μια διαδικασία που ο καθένας τους μπορεί να είναι τελικά αυτός που θα κερδίσει την προνομιούχο θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσαμπιολί.


Φροντιστήριο ξένων γλωσσών



Το καθιερωμένο κοτόπουλο.
Ζωντανό στην Τούμπα, "σφαγμένο" στο Χαριλάου.




***


Για την "ουρά" τώρα τι να πεις; Αίμα και άμμος όπως τα είχαμε πει χθες, στον αγώνα Λεβαδειακού - Ξάνθης. Τα δύο γαυροπαραρτήματα παλεύουν για τη σωτηρία. Ο Σουβλακιακός είναι πιο έμπειρος σε τέτοιες καταστάσεις. Οταν παλεύεις κάθε χρόνο για τη σωτηρία, γίνεσαι ...τσαρουχόπετσος. Δεν καταλαβαίνεις Χριστό. Η Ξάνθη αντίθετα δεν τις πολυγνωρίζει τέτοιες καταστάσεις. Το παιχνίδι συναρπαστικό. Η Ξάνθη κρατούσε τη νίκη μέχρι το 88ο λεπτό και μετά ήρθε ο Μπάρκογλου και της πήρε τη μπουκιά από το στόμα. Η αλήθεια όμως είναι πως αδικήθηκε και δεν της μέτρησαν κανονικό γκολ.

Και νάτην τώρα στην προτελευταία θέση μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννενα και τον Λεβαδειακό να βρίσκεται από πάνω. Οχι όμως ότι τη σκαπούλαρε. Εδώ κινδυνεύουν Λάρισα, Εργοτέλης και Αστέρας που έχουν καβατζώσει 30 βαθμούς, δεν θα κινδυνεύει ο Λεβαδειακός; Μέχρι την τελευταία αγωνιστική θα παίζεται η παραμονή.


***


Και πάμε σε ένα ευχάριστο γεγονός από το βόλεϊ. Οι κοριτσάρες μας νίκησαν τις γαυρίνες στο φάιναλ φορ του Ρεθύμνου και κατέκτησαν το πέμπτο συνεχόμενο κύπελλο βόλεϊ.





Δεν έλειψαν όμως από την διοργάνωση οι γνωστοί αήττητοι ηλίθιοι που έκαναν για άλλη μια φορά επεισόδια.



***


Και μετά το βόλεϊ πάμε στο μπάσκετ. Εγινε το All Star Game και ο Σόφο τα πήρε όλα κι έφυγε! Με 42 πόντους, 16/16 δίποντα και 3/5 τρίποντα πήρε παραμάζωμα τους ξένους και ανακηρύχθηκε δίκαια MVP του αγώνα. Το διασκέδασε με την ψυχή του σαν μικρό παιδί και μετά (ή πριν, θα σας γελάσω) χόρεψε και χιπ χοπ μαζί με τον Τσίλντρες.



MVP


Τσίλι - Σόφο


Ο Νίκολας νικητής στον διαγωνισμό τριπόντων
(ποζάρει με Μπαρζώκα και Ελλη Κοκκίνου)


***



Και από τα εγχώρια στα διεθνή. Ξεκίνησε η Φόρμουλα Ενα αλλά ο ΑΝΤ1 λέει θέλει ένα πεντάευρο για να μας δείξει τους αγώνες. Πάτε καλά; Στην πρεμιέρα τώρα κέρδισε ο ξινός. Ο Αλόνσο. Μην περιμένετε να σας βάλω φωτογραφία με τη φάτσα του. Πάρτε μία με τη Φεράρι.


Πάρτε κι άλλη μία του Σούμι. Που επέστρεψε. Και επειδή η ...γριά η κότα έχει το ζουμί, κατάφερε με το "καλημέρα" να πλασαριστεί στην εξάδα. Κι ας μην έχει πια την υποστήριξη μιας τεράστιας εταιρείας πίσω του.



***



Δυστυχώς, έχουμε και τα δυσάρεστα. Τον σοβαρό τραυματισμό του Μπέκαμ που θα του στοιχίσει το Μουντιάλ. Ανεξάρτητα από το αν τον συμπαθεί κανείς ή όχι, από το αν τον θεωρεί καλό παίκτη ή απάτη, η απουσία του από το Μουντιάλ είναι μια δυσάρεστη είδηση. Οπως είναι η απουσία κάθε αθλητή που ονειρεύεται για μια τετραετία την συμμετοχή του και τελικά δεν τα καταφέρνει να δώσει το παρών.



Ο Μπέκαμ που έδωσε το Δεκέμβρη το παρών στην κλήρωση των ομίλων στη Νότια Αφρική, μπορεί πια να βρεθεί εκεί το καλοκαίρι μόνο ως θεατής. Κρίμα...

70 comments:

kitrinomavros said...

Σε κοβω να αναθεωρεις τον ορισμο της Βυντριας!

Την καλησπερα μου:)

pensierix said...

Αλλοι βλέπουν κίνηση-ματ. Εγώ βλέπω 65 λεπτά πεταμένα στα σκουπίδια.

gatti said...

@kitrinomavros: Κοίταξε...

Η Βυντριά είναι IΔΕΑ. Αλλά ο Λουκάς φέτος έχει διανύσει πολύ δρόμο. Και όποιος δεν του το αναγνωρίζει είναι κολλημένος!

Και το λέω εγώ που έχω παραποιήσει ακόμα και την πιο γνωστή ελληνική παραλογή για πάρτη του!

http://gatti-squared.blogspot.com/2007/08/blog-post_20.html


ΥΓ. Καλησπέρα! :)))

gatti said...

@pensierix: Ηταν ματς "ειδικών συνθηκών" Γαλάτη μου. Δεν γίνεται να το ξεκινήσεις χωρίς Κάρα - Κατσούρ. Δεν το ξεκινάς με καμία άλλη 11άδα από αυτήν που ξεκίνησε.

Κι από την άλλη, εκείνη περίπου την ώρα συνηθίζει τις αλλαγές ο Νιόπλιας. Δύσκολο να τις έκανε νωρίτερα. Βάσει όσων γνωρίζουμε τουλάχιστον.

Με βάση λοιπόν αυτά που ΘΑ έκανε και αυτά που ΔΕΝ ΘΑ τολμούσε να κάνει, έκανε τον καλύτερο δυνατό "συμβιβασμό". Οσο κερδίζουμε, δεν μένω στην εικόνα. Δεν μένω καν στη δυσκολία κατάκτησης της νίκης, ειδικά τώρα που φτάσαμε στην τελική ευθεία και είναι λογικό το άγχος να σκοτώνει. Είπαμε, άλλωστε. ΦΕΤΟΣ νίκη έστω και με μισό μηδέν. Πόσο μάλλον σε τέτοιο κομβικό ματς.

pensierix said...

Φυσικά, τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Δεν χωράνε αναλύσεις αυτή τη στιγμή, κρατάς τη νίκη με μισό μηδέν και συνεχίζεις. Αυτό έχει σημασία. Απλά, μην φτάσουμε στο άλλο άκρο, να πούμε ότι το ματς το πήρε ο Νιόπλιας. Μην τρελαθούμε και τελείως...

gatti said...

@pensierix: Ποιος Νιόπλιας; Ο Λουκάς το πήρε! :))))

seaconfused said...

Να βρε το παιδί μου καθάρισε πάλι!:p

4minister said...

Γίνε ΠΑΟ να γουστΑΡΗΣ!

fl@neur said...

Το ποδόσφαιρο δεν είναι subboteo!!!
Είχαμε όμως τον καλύτερο συνδυασμό αποτελεσμάτων, μην είμαστε αχάριστοι. Καλή εβδομάδα.

fl@neur said...

@4minister
Σωστός!!!

houli_v said...

Η διαφορά στο φετινό Βύντρα και των προηγούμενων ετών είναι η ματιά του. Κάποτε είχε σχεδόν μονίμως την πιο φοβισμένη ματιά που έχω δει σε ποδοσφαιριστή. Πια το βλέμμα του έχει αλλάξει, έχει σκληρύνει και έχει γίνει πολύ αποφασιστικό. Μπράβο του που παρά το αντίθετο κλίμα και παρά το ευαίσθητο του χαρακτήρα του κατάφερε να βρει τις ψυχικές δυνάμεις να αλλάξει πρώτα - πρώτα τον εαυτό του καιμετά τη γνώμη μας για αυτόν.

Εδώ τελειώνει η μίνι Βυντριάδα ;)

Φιλιά :)

Unknown said...

ΓΟΥΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΓΟΥΣΤΑ ΒΓΑΛΑΜΕ ΣΗΜΕΡΑ!!!!!!!!!VAMOS!!!

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Έχοντας ως δεδομένο ότι αυτός ο ολυμπιακός δεν τρομάζει ούτε την Δόξα Κρανούλας και ότι ο ΠΑΟΚ μόνο και μόνο στην σκέψη πως πρόκειται να στεφτεί Πρωταθλητής έχασε την γη κάτω από τα πόδια του, φτάνουμε στο συμπέρασμα πως μόνο με αυτοκτονία χάνεται αυτό το Πρωτάθλημα..

Έχουμε τέσσερα παιχνίδια, τα δυο εντός έδρας,τα τρία εντός Αττικής.. Και θέλουμε απλά τρεις νίκες..Νομίζω πως με τον Ηρακλή θα έχουμε φιέστα!!

koutavaki said...

Λουκά Βύντρα φιλιά στα μούτρα (που λέει και ο Σερβετάς)!!!!

The Bgt said...

Βρε παιδια, οι ΠΑΟΚτζηδες γιατι σκουζουν?? Εβγαλαν και ανακοινωση οτι το κατεστημενο δε τους θελει πρωταθλητες.
(το κατεστημενο στο πρωτο παιχνιδι με τον ΑΡΗ προφανως τους ηθελε πρωταθλητες, τωρα αλλαξε γνωμη)

Αυτοι οι δυο στοκοι( βλεπε "Ο Ζιλμπελρτο Σιλβα ειναι ο χειροτερος παικτης") στον Σεντρα
λενε για διαιτησια 90-10 υπερ Αρη και εντεταλμενη υπηρεσια Σπαθα και οτι σημερα δεν αφησαν τον ΠΑΟΚ να βγει πρωταθλητης (δηλαδη αμα νικαγε τον Αρη θα εβγαινε 1ος?).

Εγω αλλο παιχνιδι εβλεπα?
Ο ΠΑΟΚ επαιζε σαν χεσμενος, χωρις δυναμη χωρις τσαγανο χωρις τιποτε, ουτε ΧΙ δεν αξιζε.

Θα τρελλαθω βρε σεις, οντως τους αδικησε τοσο πολυ ο Σπαθας??

Και αν δε θελαν να βγει ο ΠΑΟΚ πρωταθλητης γιατι δεν τον επαιζε ο διαιτητης 90-10 με τον ΠΑΟ και τον ΟΣΦΠ στην Τουμπα? Με τον ΟΣΦΠ στο Καραισκακη?

υ.σ. Λουκας RULES!!!

Unknown said...

Ναι!!! Ρε!!! Λουκά!!!

Μετά τα χθεσινά πλέον αποτελέσματα βλέπω στο Βέλγιο μεγάλο παιχνίδι. Δεν ξέρω αν θα προκριθούμε αλλά βλέπω να χτυπάμε στα ίσια την πρόκριση.

Γιώργος Τ. said...

Φέτος έχω βαρεθεί να λέω μπράβο στον Λουκά... Αλλά δεν θα σταματήσω, γιατί φέτος το αξίζει!! Μπράβο του και πάλι! Δεν είναι μόνο το γκολ σήμερα που με τρέλανε! Είναι το πάθος που έβγαλε στον πανηγυρισμό (και τι όμορφο που ήταν να βλέπω όλοι την ομάδα του Παναθηναϊκού να πανηγυρίζει σαν τρελή!).. Είναι το ότι σε κάθε μανούρα που θα γίνει είναι "μπροστάρης".. Είναι που έχει καταφέρει να κάνει τον απαιτητικότατο (όχι άδικα βέβαια) κόσμο του Παναθηναϊκού να τον χειροκροτήσει φέτος πολλές φορές (αποκορύφωμα το τριπλό "Βύντρα" στο γκολ του με την Σταντάρ)...

Άντε τώρα, επιβάλλεται να πολεμίσουμε το παιχνίδι στο Βέλγιο και ότι βγει (ελάχιστες ελπίδες, αλλά ΠΡΕΠΕΙ να εξαντληθούν) και μετά ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ακόμη περισσότερο ένα γλέντι πολλών διαστάσεων την Κυριακή..!!

4minister said...

Αφού κερδίσαμε τον αιώνιο και στο βόλλεϋ γυναικών, ανακυρρήσω επίσημα την 14η Μαρτίου σαν παγκόσμια Πράσινη ημέρα ασούμε ...

@ Slapfish

Επειδή στη ξώραφη όλα γίνονται, ακόμα και τα απίθανα, ενδεχόμενη πρόκριση επί της Σταντάρ, θα σπείρει τον όλεθρο στους οπαδούς της Ιχθυόσκαλας. Αλλού η ουρά αλλού τα λέπια!

4minister said...

*ανακηρύσσω

Το "πήδηξα" απ' τη χαρά μου!

Ο Λουκάς πράγματι αξίζει μια δεύτερη ματιά. Έπαψε να είναι ο δημόσιος υπάλληλος, προς το παρόν τουλάχιστον.

The Bgt said...

Θα πρεπει να ριξουμε 3 τεμαχια στη Βελγιδα. Δυσκολο..

4minister said...

Το απίθανο δεν είναι να ρίξουμε τα 3 τεμάχια, αλλά το να μην αρπάξουμε κανένα. Ειδικά όταν στηνόμαστε για φουλ επίθεση.

The Bgt said...

Οχι οτι δεν μπορουμε. ολα ειναι δυνατα και πιθανα γιατι θα παμε χωρις αγχος.

Unknown said...

Βάλε και οτι πιστεύουν/νομίζουν οτι έχουν περάσει... ;)

koutavaki said...

Δείτε και μια χιουμοριστική,εν μέρει,ανάλυση του πρώτου αγώνα με τη Βέλγα:
http://www.balleto.gr/periexomeno/xoreytika_dromena/pao__o_nomos_tou_merfia.html
Τώρα που μας έφυγε το άγχος και θα πάμε και πλήρεις,και δεδομένης και της ζούρλιας που βαράει αρκετούς στο ρόστερ(με την καλή έννοια),νομίζω έχουμε ελπίδες.Ειδικά αν σκεφτούμε ότι θα το έχουν πάρει πάνω τους οι Λιέγοι(!!!)αλλά θα παίξουν με άλλη ομάδα,τη βασική,όχι τα απολειφάδια.

pensierix said...

Ο ΠΑΟΚ δεν πρέπει να έχει κανένα παράπονο από τη διαιτησία φέτος (ίσα ίσα), χτες έχασε δίκαια και φάνηκε κατώτερος των περιστάσεων, ΑΛΛΑ:

Η διαιτησία του Σπάθα ήταν Α-ΠΑ-ΡΑ-ΔΕ-ΚΤΗ και δεν έχει να κάνει με μια κίτρινη λιγότερη ή περισσότερη. Από την αρχή έστειλε μήνυμα ότι θα παίξει Αρη (αστεία κίτρινη στο Γκαρσία με το καλημέρα) και επέτρεψε το σκληρό παιχνίδι μόνο από την πλευρά των γηπεδούχων τη στιγμή που εξαντλούσε την αυστηρότητά του στους φιλοξενούμενους. Προτιμώ έναν διαιτητή που δεν θα δει ένα πέναλντι από έναν που θα σφυρίζει τηρώντας δυο μέτρα και δυο σταθμά. Αν υπήρχε σοβαρή ΚΕΔ, ο κύριος αυτός θα έπρεπε να πάει σπίτι του γιατί η όλη συμπεριφορά του ήταν προκλητικότατη. Θα ήταν λάθος να εστιάσει κανείς σε 2-3 φάσεις χωρίς να δει τη γενικότερη στάση του Σπάθα, που ήταν εχθρική απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Από τη στιγμή που εμείς, λόγω μπακαλίστικης λογικής και ανικανότητας, καταφέραμε να βάλουμε στο παιχνίδι τον ΠΑΟΚ από το -12 (ή κάπου τόσο ήταν κάποια στιγμή η διαφορά) και να τον κάνουμε να ελπίζει ότι θα πάρει το πρωτάθλημα, ας λουστούμε τώρα την κλάψα και τα "ίδιοι με τον γαύρο είστε κι εσείς". Τους δώσαμε ένα εξαιρετικό άλλοθι, τη στιγμή που θα μπορούσαμε να έχουμε καθαρίσει το πρωτάθλημα για πλάκα, χωρίς κανείς να μπορεί να το αμφισβητήσει. Αλλά ας μην τα σκαλίζω πάλι και μου χρεώσετε...γαύρικη νοοτροπία.

Στα πλαίσια του γενικότερου ξενερώματος, ευτυχώς βρέθηκε το γκολ-μισό πρωτάθλημα του καλύτερου αριστερού, δεξιού και κεντρικού μπακ ονόματι Βύντρα για να έχω να θυμάμαι κάτι από την (πιθανή) κατάκτηση του πρωταθλήματος. Θα είναι μια δικαίωση για αυτό το παιδί, κι ελπίζω πλέον και οι πιο δύσπιστοι να πείστηκαν ότι ένας χαρακτήρας κι ένας αθλητής όπως ο Λουκάς, έχει και παραέχει θέση στο ρόστερ του ΠΑΟ.

Γράφω πιθανή κατάκτηση γιατί ήδη δημιουργήθηκε το πανηγυρτζήδικο κλίμα, ανάλογο αυτού μετά το +8. Ας φροντίσουμε να πάμε στο ντέρμπι με τα μυαλά του πρώτου γύρου, βροντοφωνάζοντας ότι είμαστε το φαβορί, ότι θα τους τσακίσουμε, ότι θα πάρουμε εκδίκηση, ότι έχουμε απέναντί μας ένα πτώμα και άλλα γραφικά...

koutavaki said...

@ pensierix
Όποιος θέλει να βρει δικαιολογίες βρίσκει.Και αν είχαμε διαφορά +12 από τον ΠΑΟΚ,τι σε κάνει να πιστεύεις πως δε θα έλεγαν πάλι ότι η διαφορά χτίστηκε με τη διαιτησία και όλα αυτά για το γνωστό οργανωμένο έγκλημα του ΠΟΚ που ποτέ δεν πρόκειται να αφήσει τον ΠΑΟΚ να ορθοποδήσει?Εκτός αν πιστεύεις κι εσύ ότι το πρωτάθλημα δεν είναι καθαρό και πρέπει να λογοδοτήσουμε σε όλη τη Σούπερ Λίγκα για την κατάκτησή του.Σίγουρα οι οπαδοί και πιθανόν και η διοίκηση θα μας εξομοιώσουν με τους γαύρους.Γιατί περίμενες κάτι διαφορετικό?Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει,καλώς ή κακώς.Αλλά μετά τη γενική παραδοχή(ακόμα και γαύρων) ότι ο ΠΑΟΚ δεν έκανε ευκαιρία,τι διαιτησίες και κουραφέξαλα?Τα ίδια που λέγαμε και ίσχυαν πέρυσι για μας,φέτος ισχύουν για ΠΑΟΚ και γαύρο,του χρόνου ίσως για ΑΕΚ και πάει λέγοντας...

pensierix said...

"Και αν είχαμε διαφορά +12 από τον ΠΑΟΚ,τι σε κάνει να πιστεύεις πως δε θα έλεγαν πάλι ότι η διαφορά χτίστηκε με τη διαιτησία..."

Ελα τώρα που θα μπορούσαν να κράξουν όπως το κάνουν τώρα...Εγώ βλέπω ότι σε μια χρονιά που είμαι καλύτερος, φτύνω αίμα για να κατακτήσω ένα πρωτάθλημα (αν το κατακτήσω), μου χτίσανε παράγκα (ο Πατέρας φωναζε δεξιά κι αριστερά ότι καθάρισε το τοπίο για να του λένε μπράβο) και με έχουν εξισώσει με τον γαύρο και τις πρακτικές του, όταν έχω ένα πρωτάθλημα σε 13 χρόνια. Ασε που τώρα έχω γίνει και πιο αντιπαθής κι από το γαύρο στη Σαλόνικα, αφού εμφανίζομαι σαν αυτός που έκλεψε το μόνο πρωτάθλημα που διεκδικούσε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.

The Bgt said...

Η ομαδα που ειχε φετος παραγοντα τον ΓΚΑΓΚΑΤΣΗ & Son μιλαει για διαιτησια???
Ο ΠΑΟΚ ειναι και θα παραμεινει μικρη ομαδα γιατι ψαχνει για αλλοθι σε ολες του τις αποτυχιες. Χθες τους εφταιγε ο Σπαθας. Ουτε ΜΙΑ ευκαιρια δεν κανανε. Ουτε ΕΝΑ σουτ.

Κακομοιρηδες ητανε, κακομοιρηδες ειναι και οπως φαινεται θα μεινουν.

X-myalismenos said...

Ενα χαρακτηριστικό γνώρισμα των Παναθηναϊκών είναι ότι πάντα χορεύουμε με τον ρυθμό που βαράνε τα ταμπούρλα των άλλων.
Ποιά διαιτησία και πράσιν άλογα τώρα;
Αν κάνει έτσι ο ΠΑΟΚ γιά το χθεσινό παιχνίδι, εμείς 13 χρόνια θα έπρεπε να κυκλοφορούμε με οπλοπολυβόλα και να μην υπάρχει Ολυμπιακός από δω μέχρι την Παταγωνία.
Θέλετε να βρείτε το πραγματικό νόημα απ όλο αυτό το πανηγύρι των ζουρλών;
Διαβάστε ξανά και πιό προσεκτικά την ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ
Γιά δείτε εδώ:
"Μόνοι μας εναντίον όλων θα συνεχίσουμε να πολλαπλασιάζουμε τους φιλάθλους ..."
Εδώ είναι το ζουμί φίλτατοι
Μην τυχόν και ξενερώσει το πλήθος και λιγοστέψουν οι μετοχές και τα διαρκείας.
Αυτή είναι η μοναδική μας πρεμούρα.
Τώρα που τέλειωσε το παραμύθι του πρωταθλήματος, άρχισε το άλλο με τον κακό δράκο και την αθώα βασιλοπούλα.
Ο λαός πρέπει να παραμείνει συσπειρωμένος.
Σόλο κόντρα τόδος!
Βενσερέμος!!!

koutavaki said...

@ pensierix
Αν αλήθεια πιστεύεις ότι αξίζουμε το πρωτάθλημα τι σε νοιάζει τι λένε?Με συγχωρείς,αλλά εγώ προσωπικά δε θα κάτσω να σκάσω για το τι λέει μια ομάδα που ουδείς μας λέει ότι αν κέρδιζε θα έπαιρνε και το πρωτάθλημα και που σε λίγο,ανάλογα με τα συμφέροντα,θα λέει άλλα πάλι.Σιγά μην κάτσω να ασχοληθώ και με τα κόμπλεξ του καθενός!!!Όποιος έχει μάτια βλέπει.Κάτσε να αρχίσουν τα φαλτσοσφυρίγματα υπέρ του γαύρου στα πλέι οφ και θα σου πω εγώ πόσο γρήγορα αλλάζει το τροπάριο.Και στην τελική φέτος θα ασχοληθώ μόνο με την ομάδα μου που επιτέλους έκανε την υπέρβαση στις μεταγραφές και κατάφερε το στόχο της.Γιατί κακά τα ψέματα και μεις λέγαμε για διαιτησία πέρυσι και δεν είχαμε άδικο,αλλά αν πιστεύαμε ότι μας έκλεψαν το πρωτάθλημα μόνο λόγω σφυριγμάτων αυτό θα σήμαινε ότι είχαμε καλύτερη ομάδα και δε χρειαζόμασταν κανενός είδους ενίσχυση.

4minister said...

Η ενίσχυση, εκτός των άλλων, είχε στόχο να μπορούμε να κερδίσουμε και τη διαιτησία. Κατά δηλώσεις των πολυμετοχικών λέμε.

fl@neur said...

Επειδή ο ΜΠΑΟΚ έδειξε φέτος μία σταθερότητα και μια διαφορετική φιλοσοφία, αυτό δεν τον κάνει αυτομάτως ούτε μεγάλη ομάδα (μεγάλος Σύλλογος είναι αναμφισβήτητα) ούτε ώριμος για πρωτάθλημα. Καμιά ομάδα δεν "χτίζεται" από τη μια μέρα στην άλλη και μη ξεχνάμε, ο μεγάλος ΠΑΟΚ του Λες Σάννον δεν ξαναγίνεται έτσι εύκολα και δη με 3 μόνο Έλληνες! Ούτε ο Άρης μάς "έδωσε" το πρωτάθλημα ούτε ο ΠΑΟ έστησε παράγκα και θέλω να ελπίζω, ότι δεν θα το κάνει ΠΟΤΕ.
Τώρα, τι γράφουν τα καρντάσια, εντάξει, μην το κάνουμε θέμα και μην πέφτουμε πάλι σε γνωστές λούμπες. Το βασικό είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα (οι συνθήκες είναι ώριμες) και να βοηθήσουν οι ΕΠΑΕ (για τον γάβ-ρο πολύ αμφιβάλλω!), να ξαναγίνει σιγά-σιγά αξιόπιστο το πρωτάθλημα, να επιστρέψουν οι φίλαθλοι (όχι οι "στρατοί") στα γήπεδα και να αντιμετωπιστεί η βία και η βλακεία.
Τα υπόλοιπα είναι για να περνάει η ώρα και να γκρινιάζουμε για πράγματα που δε μάς αφορούν. Και να υπενθυμίσω, μη μπερδεύουμε το άθλημα με επιτραπέζιο παιγνίδι.

paoad said...

Η Πανάθα θα την νικήσει την Βελγίδα. Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να καλύψει τη διαφορά τερμάτων.

Όσο για το παιχνίδι με τους γαβρους, το περιμένω περισσότερο απο κάθε άλλο. Περιμένω να δω τους παιχτές να μασάνε σίδερα, να παίζουν δυνατα, να αγωνίζονται σα να είναι ο τελικός του πρωταθλήματος. Η απογοήτευση που θα νιώσω αν καταλάβω ότι πάμε για το χ θα είναι ανεκδιηγητη. Σ'αυτό το παιχνίδι πρέπει να παίξουμε σαν πρωταθλητές, να τους πατήσουμε, γιατί ακόμα κι αν ο τίτλος έχει κριθεί, αυτό είναι το παιχνίδι της χρονιάς.

Αυτός ο πενσιεριξ τείνει να μεταλλαχθεί σε γκρινιαρίξ.:)))

pensierix said...

Ισως να είναι καλύτερα να απέχω λιγάκι από τον σχολιασμό. Δεν το ανακοινώνω από μανία πρωταγωνισμού ή για κάποιον άλλο λόγο. Απλά, στο μπλογκ έχει δημιουργηθεί μια "παρέα" και μπορεί κάποιος να αναρωτηθεί (ενδεχομένως) που χάθηκα κτλ κτλ.

Θα τα πούμε, μάλλον, στο Μουντιάλ!

A presto!

:)))))

island said...

Τα Μπαόκια έχουν σαλτάρει!!! Την μια τα ρίχνουν στον Σπάθα (ακούσανε και του "αντικειμενικούς" να λένε πως η επιλογή του συγκεκριμένου διαιττητή είναι σαν να βάζεις τον Πατέρα να διαιτητεύσει) και την άλλη φωνάζουν στα ραδιόφωνα να ακούσουν οι γαύροι για να παίξουν για τον λαό τους και την ιστορία τους και να μην κάτσουν να χάσουν στο ντέρμπι!!!! Μιλάμε για παράνοια.

Για τον Βύντρα εγώ τα έλεγα χρόνια τώρα αλλά ποιός με άκουγε. Ακόμα και ο αδερφός μου δεν μου μιλούσε για τους αγώνες επειδή μου άρεσε σαν παίχτης. Είναι παιχτούρα, μα πάνω από όλα τσαμπουκάς. Και μην ξεχνάμε πως τα αθλητικά του προσόντα είναι από αυτά που ζηλεύουν πολλοί ποδοσφαιριστές. Γι αυτό και άλλωστε τον είχαν βαφτίσει ως αντι- Σεϊταρίδη (και αυτό είναι που στοίχισε περισσότερο στην καριέρα του και στον τρόπο με τον οποίο τον κοιτάνε οι οπαδοί). Δεν μπόρεσε κανείς να καταλάβει πως είναι άλλου τύπου παίχτης. Παίχτης που δεν θα τον δεις να δείχνει τους κοιλιακούς του. Παίχτης που δεν είναι φουλ μπακ αλλά φουλ άμυνα. Που μπορεί να παίξει από κεντρικός αριστερά, κεντρικός δεξιά, δεξί μπακ και αριστερό μπακ. Δεν υπάρχουν πολλοί τέτοι γατάκι σήμερα. Και είναι πολυτέλεια να τον έχουμε. Έχει βέβαια και τα θανατηφόρα τσαφ του, αλλά ποιός δεν τα έχει; Δείξε μου έναν. Ακόμα και ο Χένρικσεν τα είχε.

Τέλος πάντων εγώ χαίρομαι που είναι στην ομάδα. Γιατί απλά δίνει τσαμπουκά στο παιχνίδι χωρίς να σηκώσει τα χέρια σαν τον Καραγκούνη. Είναι σαν ήρεμη δύναμη.

Για την Ευρώπη πιστεύω σε ήττα και πάλι. Μακάρι να με διαψεύσουν αλλά βλέπω ένα μικρό ντεφορμάρισμα.

Για τον γαύρο έχουμε καιρό να τα πούμε βέβαια αλλά πιστεύω πως εύκολα ή δύσκολα θα το πάρουμε. Όχι λόγω του ότι είναι ράκος αυτός. Αλλά γιατί ΑΝ τους τρέξουμε θα μείνουν από οξυγόνο. Βέβαια τα ίδια λέγαμε και για τον πρώτο αγώνα και την φάγαμε. Είδωμεν.

ΥΓ ΑΛΕΦΑΝΤΕ ΘΕΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΑΕ. Αν το κάνει και αυτό ο θείος (όχι να πάρει την ΠΑΕ αλλά), να δώσει ξανά θέση προπονητή σε αυτόν τότε είναι άξιος να χρεοκοπήσει!!!

ΥΓ2 Βγενόπουλος και πάλι. Όχι και διασπαστικός. Στο ερώτημα που του κάνα βέβαια αν θα μπει με λεφτά στην αύξηση ακόμα και αν ο Τζίγγερ βάλει όλο το ποσοστό που του αναλογεί έκανε την κότα. Είπε πως δεν ήταν παρών στην γενική συνέλευση και έτσι δεν ξέρει τί ειπώθηκε!!! Αλλά αν του πουν πως ο Παναθηναϊκός χρειάζεται χρήματα αυτός θα τα δώσει. Σαν καλός σαμαρείτης μου κάνει εμένα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αντιδράσεις όταν θα χρειαστεί να μπουν τα λεφτά μέσα από όλους.

Αυτά τα ολίγα και φιλιά :)

fl@neur said...

Το παιγνίδι με το γάβ-ρο το βλέπω πολύ δύσκολο, με την έννοια, αν η ομάδα "μπει" στον αγώνα, όπως στον α' γύρο, στο "τηγάνι", αφήνοντας την αυτοπεποίθηση, την ποιότητα, τη δύναμη και τη διαφορά στα "πρωτοσέλιδα" και στα χαρτιά και κάνοντας 2 δώρα-γκολ. Πιστεύω, ότι και οι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι "φάγανε τον γάιδαρο" κι ότι μένει η ουρά του, αλλά και ο Νιόπλιας δεν είναι "προπονητής της 2 αποτελεσμάτων". Σ' ένα ντέρμπυ δεν χωράνε προγνωστικά, αλλά είναι μια πρώτη ευκαιρία, έτσι όπως είναι ο γάβ-ρος, αλλά και έχοντας εμείς το πάνω χέρι, να πάρει ένα καλό μάθημα. Αλλά, προηγείται η Σταντάρ.

Unknown said...

Τι σου κάνει τελικά ένα πρωτάθλημα! Σε λίγο θα βλέπετε όχι μόνο τον Βύντρα σαν Ρομπέρτο Κάρλος, αλλά και τον Σαριέγκι σαν Αουγκεντάλερ. Λίγη ηρεμία πάντως δεν έβλαψε κανένα!

X-myalismenos said...

Σωστά
Εδώ με ένα κύπελλο άλλοι βλέπουν τον Γιαννάκη σαν Πατ Ράϊλι ...

ΠΑΥΛΟΣ said...

Καλημερούδια gattaki μου!!!

KitsosMitsos said...

Αυτό είναι ξέσπασμα, πραγματικά!

Μάγος said...

Για τον Βύντρα έχω να πω πως τον θεωρώ εργαλείο. Ίσως ένα απο τα καλύτερα εργαλεία στην Ευρώπη. Ακούγεται υπερβολικό αλλα για μένα έτσι ηταν ανέκαθεν. Είναι ο τέλειος άνθρωπος που θα του πεις να εφαρμόσει δυο συγκεκριμένα πράγματα όταν θα μπει αλλαγή ή οταν θα παίξει συγκεκριμένο ρόλο σε ένα παιχνίδι(διοτι αυτες είναι οι αρμοδιότητες ενός εργαλείου). Αλλα ώς εκεί. Δεν είναι για μένα παίκτης βασικούρα λόγω των ψυχολογικών του. Βέβαια εδώ έρχεται το ερωτηματικό πως σε περίπτωση που έρθει ένας ηγέτης στην άμυνα αν θα μπορούσε να τον μεταλάξει και να τον κάνει ένα πολύ καλό παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας.

fl@neur said...

@Thrylaras
Είδαμε και τις "παρενέργειες" από τα 13 κουβαδάκια με το "έτσι θέλω" του Χο-χο-χο: 42 παιγνίδια στην Ευρώπη χωρίς 2πλό, 1 7άρα, 4 5άρες και απ' ευθείας στους ομίλους χάρις στους βαθμούς του "μισητού ΠΑΟ"!!! Έλεος!!!

gatti said...

@confused: Eίδες; Πολυεργαλείο ο Λουκάς! :)))

gatti said...

@4minister: Βαλτός είσαι κι εσύ; Εδώ τα ΠΑΟΚια κατηγορούν τον Αρη ότι έγινε ...τσάτσος μας! Αλήθεια τι έγινε; Πέρσι δεν ήταν παράρτημά μας ο ΠΑΟΚ; Με τις μεταγραφές και τις χορηγίες Βγενό; Φέτος έγινε ο Αρης;

gatti said...

@fl@neur: Ολα κι όλα, παράπονο δεν έχουμε, να πέσει φωτιά να μας κάψει! Καλή εβδομάδα! :))))

gatti said...

@houli_v: Εχεις δίκιο! Εχει αλλάξει το βλέμμα του. Λογικό είναι πάντως να έχει σκληρύνει με όσα άκουσε και πέρασε τόσα χρόνια.

Εγώ νομίζω πάντως ότι στον εαυτό του πίστευε πάντα. Αλλιώς δεν θα κατάφερνε να συνεχίζει κόντρα στις αντιξοότητες. Απλώς τώρα κατάφερε να τον πιστεύουμε κι εμείς.

(Για πόσο δεν ξέρω, εμείς ξεχνάμε γρήγορα κι αυτός παραμένει επιρρεπής στα "τσαφ"...).

Φιλιά!

gatti said...

@Animation: Ποιος σας πιάνει τώρα! Αφεντικά της πόλης! :)))

gatti said...

@Thodoras13: Eίπες τη σωστή κουβέντα για τον ΠΑΟΚ. Λύγισε στη σκέψη του τίτλου και αυτή είναι η ουσία της εμφάνισής του στο Χαριλάου και ας λένε ό,τι θέλουν για τον Σπάθα (που όντως έπαιξε Αρη, αλλά πάντως δεν διαμόρφωσε αποτέλεσμα).

Πραματικά θα πρέπει να αυτοκτονήσουμε για να χάσουμε το πρωτάθλημα, αλλά μην παίρνεις και όρκο ότι δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε κάτι τέτοιο. Θέλω να πιστεύω όμως ότι έχουμε βάλει μυαλό. Αν και δεν μου αρέσει το κλίμα που έχει αρχίσει να δημιουργείται και οι δηλώσεις που είναι δηλώσεις παικτών που έχουν ήδη πάρει το πρωτάθλημα.

gatti said...

@koutavaki: Oύτε στο πιο τρελό όνειρό του ο Λουκάς, τέτοιο σουξέ!

gatti said...

@The Bgt: To κακό δεν είναι που φωνάζουν οι ΠΑΟΚτσήδες. Ετσι κάνουν όλοι οι οπαδοί όλων των ομάδων. Και για τις κάρτες εξάλλου έχουν δίκιο. Το κακό είναι όμως που η διοίκηση επιχειρεί να εναρμονιστεί με το αίσθημα του λαού του ΠΑΟΚ και δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Θα περίμενα κάτι διαφορετικό από τον Ζαγοράκη.

Ο ΠΑΟΚ έχει δίκιο για τον Σπάθα, αλλά το χάνει όταν ρίχνει σ΄ αυτόν τις ευθύνες για την ήττα του. Η εικόνα που παρουσίασε στον αγώνα αδυνατίζει τα επιχειρήματά του για τη διαιτησία.

gatti said...

@Slapfish: Kι εγώ μεγάλο παιχνίδι έβλεπα στο Βέλγιο μετά τη νίκη επί του Αστερία, αλλά με τέτοιο ...περονόσπορο που έχει πέσει στα πλάγια μπακ μας, αρχίζω και αναθεωρώ.

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Σαφώς και το αξίζει το μπράβο ο Λουκάς για την εμφάνιση στο παιχνίδι με τον Αστέρα. Και ετεροχρονισμένα για τις εμφανίσεις του σε άλλα παιχνίδια.

Εχει πράγματι πάθος στα παιχνίδια και μπαίνει στους καβγάδες με τσαμπουκά, χωρίς να κωλώνει.

Λογικά θα τις εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας στη Λιέγη και ό,τι βγει...

gatti said...

@4minister: Hταν πράγματι μια παναθηναϊκή μέρα η 14η Μαρτίου. Μακάρι να συμβεί το ίδιο με την 18η του ίδιου μήνα.

Συμφωνώ πως το δύσκολο δεν είναι να τα βάλουμε στη Βελγίδα, αλλά να μη τα αρπάξουμε....

gatti said...

@pensierix: Απαράδεκτη η διαιτησία του Σπάθα απέναντι στον ΠΑΟΚ, αλλά εξίσου απαράδεκτη η ενορχηστρωμένη προσπάθεια να παρουσιαστεί πως ο κόραξ ενεργούσε για λογαριασμού του Παναθηναϊκού.

Αλλά βέβαια όπως λες κι εσύ ας λουστούμε τώρα την κλάψα και την εξίσωσή μας με τον γαύρο αφού ήμασταν ανίκανοι να κρατήσουμε τη διαφορά και να επιτρέψουμε στους υπόλοιπους να διεκδικήσουν εκ νέου τον τίτλο.

Το κλίμα είναι όντως πανηγυρτζήδικο, ο Τζιμπρίλ όπου σταθεί και όπου βρεθεί μιλάει για τα γκολ που θα ρίξει στο γαύρο και όλοι συμπεριφέρονται σα να έχουμε στεφθεί ήδη πρωταθλητές. Ελπίζω να μην παραμονεύει καμιά σφαλιάρα...

gatti said...

@EXARCHIOTIS: Οπως τα λες. Ολη η έγνοια του Ζαγόρ είναι μη τυχόν και ξενερώσει ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Πέρνα και καμιά βόλτα από το blog του Κόλκα στην gazzeta για να νοιώσεις τι κλίμα υπάρχει...

gatti said...

@4minister: Mόνο που οι υπόλοιποι παρανόησαν και τη φράση "μπορούμε να κερδίσουμε ΚΑΙ τη διαιτησία" την διάβασαν ως "μπορούμε να κερδίσουμε ΜΕ τη διαιτησία".

gatti said...

@fl@neur: Οπως το λες. Ο ΠΑΟΚ δεν είναι ώριμος για πρωτάθλημα και αποδείχτηκε αυτό με την εμφάνισή του στο Χαριλάου. Ο Σπάθας μπορεί να είναι πρώτης τάξεως άλλοθι, αλλά δεν άκουσα κουβέντα απο τους ΠΑΟΚτσήδες για το αγωνιστικό κόμμάτι στο οποίο ηττήθηκαν κατά κράτος. Και δεν στέκει ως δικαιολογία ότι δεν μπόρεσαν να παίξουν λόγω Σπάθα, γιατί υπάρχουν άπειρα άλλα παιχνίδια που μια κακή διαιτησία δεν τούς εμπόδισε να παίξουν και να κερδίσουν.

Η διαιτησία τους αδίκησε, δεν χωράει αμφιβολία. Αλλά αγωνιστικά ηττήθηκαν από μια ανώτερη ομάδα. Τόσο απλά.

Τώρα για τα υπόλοιπα που λες, κομμάτι δύσκολο τα βλέπω να γίνονται. Περίμενε γιατί έχουμε να δούμε κι άλλες ομορφιές στα πλέι οφ. Μην κοιτάς τώρα που τρώγονται μόνο ΠΑΟΚ και Αρης και ο γαύρος με την ΑΕΚ έχουν τα εσωτερικά τους και δεν ασχολούνται. Στα πλέι οφ όλα θα αλλάξουν. Γιατί την πρωτιά που οδηγεί στα προκριματικά του Τσαμπιολί, την θέλουν ΟΛΟΙ! Εκεί να δεις καβγάς για τη διαιτησία! Να δώσει ο θεός να σηκώσουμε το κατσαρόλι και να είμαστε απλοί θεατές, γιατί θα πέσει πολύ γέλιο.

gatti said...

@paoad: Η αλήθεια είναι ότι να την κερδίσουμε μπορούμε (δεν ξέρω αν θα το κάνουμε αύριο, αλλά σίγουρα είναι μέσα στις δυνατότητές μας). Να προκριθούμε δεν ξέρω αν μπορούμε, όχι επειδή δεν είναι μέσα στις δυνατότητές μας, αλλά επειδή φροντίσαμε να το κάνουμε δύσκολο στο πρώτο ματς και δύσκολα ανατρέπεται τώρα το σκορ.

Ηρθαν και οι τραυματισμοί και γίνεται ακόμα πιο δύσκολο. Πάντως τώρα που το ματς με το γαύρο δεν είναι ζωής ή θανάτου το πιστεύω κι εγώ ότι μπορεί να δούμε παίκτες να μασάνε σίδερα.

Εχεις ...λυσσάξει με τον Γαλάτη! :pppp

gatti said...

@pensierix: Eλα δω! Πού πας; (Φωνή Παπαγιαννόπουλου, δεν θυμάμαι την ταινία, το είχα σε wav...) :))))))

Stepas said...

Παίξαμε πολύ χάλια με τον Άρη. Μας βγήκαν αγωνιστικά κόμπλεξ και θέματα νοοτροπίας που είχαμε πέρυσι στα ντέρμπι και όχι τόσο φέτος. Πχ στο τηγάνι φέτος κατεβήκαμε όμορφα και ήρεμα, παίξαμε την μπάλα μας, εκμεταλλευτήκαμε τα χάλια του γαύρου και πήραμε το ματσάκι. Χωρίς κόμπλεξ ή τυμπανοκρουσίες. Με τον Άρη δεν το καταφέραμε αυτό.

Καταρχήν "μασήσαμε" από το κλίμα τρομοκρατίας που έστησαν και μπήκαμε μέσα σαν χεσμένοι. Με το κλίμα που έφτιαξαν κάλυψαν την διαφορά που έχουμε σαν ομάδες (είμαστε σαφώς καλύτερη ομάδα αγωνιστικά, αλλά σε αυτό το ματς δεν παίξαμε για τους λόγους που προανέφερα).

Όποιος δεν είδε τα χάλια του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Άρη λοιπόν, είναι τυφλός. Τυφλός επίσης είναι όποιος δεν είδε το πόσο πολύ έπαιζε Άρη ο Σπάθας από το πρώτο λεπτό. Σφύριζε με δύο μέτρα και δύο σταθμά. Τέλος. Όποιος δεν το είδε περαστικά του... Με τη νοοτροπία που μπήκε ο ΠΑΟΚ μέσα, πιθανότατα θα έχανε έτσι κι αλλιώς. Και 50-50 να ήταν η διαιτησία δηλαδή. Αλλά αυτό δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά. Και τώρα μπαίνουμε στον κόσμο των "Αν" τον οποίο σιχαίνομαι. Αν λοιπόν έμενε ο Άρης με 10 πριν από μας και με το σκορ στο 1-0 ποιός βάζει το χέρι του στη φωτιά ότι θα χάναμε; Αν κιτρινιζόντουσαν οι παίκτες του Άρη με την ίδια ευκολία που κιτρινιζόντουσαν οι δικοί μας, ποιός μου λέει ότι και πάλι θα χάναμε έτσι εύκολα το κέντρο; Και πάει λέγοντας... Άκρη σίγουρα δεν βγαίνει. Ειδικά όταν μπαίνεις στη λογική των "αν" και στην ανάλυση τύπου "στο 5' έδωσε ανάποδο πλάγιο και στο 7' φάουλ που δεν ήταν".

gatti said...

@island: Καλά, αυτή τη "συμμαχία" γαύρου - ΠΑΟΚ δεν περίμενα να την δω ποτέ.

Η αλήθεια είναι ότι με τον Βύντρα πάθαμε πλάκα όλοι. Τσαμπουκάς ήταν πάντα, απλώς τώρα το ανακαλύπτουμε. Οπως ανακαλύπτουμε ότι είναι και παιχταράς. Είναι γεγονός και αυτό που λες περί αντι-Σεϊταρίδη. Τού στοίχισε αυτός ο τίτλος, γιατί δεν είχε το στυλ του Γιούρκα.

Κι εγώ χαίρομαι (τώρα πια...) που είναι στην ομάδα και δεν θέλω να φύγει. Οχι επειδή όπως έλεγα παλιά "είναι ο παίκτης που αγαπάμε να μισούμε", αλλά επειδή έχει διανύσει πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα του, αλλά και στη συνείδησή μας.

Στην Ευρώπη είναι ...τριπλή παραλλαγή. Μπορεί να κερδίσουμε, μπορεί να χάσουμε, μπορεί να φέρουμε και "Χ". Πάντως την πρόκριση την βλέπω δύσκολη. Εκτός αν μας υποτιμήσουν γιατί διάβασα και κάτι κουλές δηλώσεις των Βέλγων του στιλ "ποιος Σισέ;"

ΥΓ. Ολα τα λεφτά θα ήταν να αναλάβει τον γαύρο για το ντέρμπι ο κοντομάνικος.

ΥΓ1. Για τον Βγενό θα περιμένω. Η ώρα της αλήθειας πλησιάζει για άπαντες τους πολυμετοχικούς.

Φιλιά, Νησάκι! :)))

fl@neur said...

@Stepas
Όταν μιλάει (=γράφει) η λογική κι η ψυχραιμία, σχόλια δεν χρειάζονται, είναι όπως τα λες. Μακάρι πολλοί από τους δικούς μας, εντός κι εκτός γηπέδου, να είχαν το ίδιο καθαρό μυαλό. Φοβάμαι ότι τα 13 κουβαδάκια του γάβ-ρου μάς έχουν τρελλάνει όλους.

Stepas said...

(Συνεχίζω)
Το θέμα είναι: γιατί ο Σπάθας κατέβηκε για να παίξει Άρη (είπαμε, όποιος δεν το είδε αυτό, περαστικά του...); Γιατί να μην παίξει 50-50 και να χάσει ο ΠΑΟΚ αποκλειστικά και ΜΟΝΟ επειδή ήταν κακός και όχι ΚΑΙ για άλλους λόγους; Δεν είναι θέμα αυτό; Να μείνουμε μόνο στο "Ο ΠΑΟΚ δεν είναι έτοιμος για κούπα"; Στο "Δεν είναι ώριμος"; Στο "δεν έχει μέταλλο"; Και σε όλα αυτά τα κλισέ που τόσο διευκολύνουν όλους τους υπόλοιπους; ΟΚ δεν είμαστε έτοιμοι. Δεν έχουμε Σισέ, ούτε μπάτζετ, ούτε ξέρουμε από πρωταθλητισμό. Άσε μας όμως ρε Σπάθα και όσοι είναι από πίσω σου να το πάθουμε αυτό μέσα στο γήπεδο από την ανωτερότητα του Άρη (και του κάθε Άρη) και όχι ΚΑΙ από τη σφυρίχτρα σου.

Δεν θέλω καν να σκέφτομαι τι θα άκουγα και τι θα διάβαζα τώρα αν ο ΠΑΟ ήταν 2 βαθμούς πίσω από τον ΟΣΦΠ 5 αγωνιστικές πριν το τέλος και πήγαινε να παίξει στον Άρη με τέτοια διαιτησία που είχαμε εμείς...

Χαίρομαι πάρα πολύ για τον ΠΑΟΚ που είδα πέρυσι και φέτος. Άλματα προόδου και επιτεύγματα πρωτόγνωρα για ΠΑΟΚ. Από το αθλητικό κέντρο μέχρι την εικόνα της Τούμπας και την αγωνιστική αναγέννηση. Χαίρομαι πολύ που είδα επιτέλους έναν ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή, που τον υπόλογίζουν. Η χρονιά είναι εκπληκτική κι ας μην πήραμε το πρωτάθλημα. Δεν θεωρώ ότι μας το στέρησαν σε καμία περίπτωση. Απλά δεν μπορώ να διαβάζω και απλουστεύσεις τύπου "Ο ΠΑΟΚ θα έχανε έτσι κι αλλιώς παρότι ο Σπάθας όντως τον αδίκησε". Γιατί για καλύτερες διαιτησίες από του Σπάθα έχουμε ακούσει οπαδούς του ΠΑΟ ή του ΟΣΦΠ στο παρελθόν να βγάζουν φωτιές από τα νεύρα τους. Άρα δεν είναι μόνο οι κλαψιάρηδες ΠΑΟΚτσήδες που τα ρίχνουν όλα στο "κατεστημένο"...

Όπως προείπα είμαι ευτυχής για την καλή μας πορεία φέτος. Οι βάσεις έχουν μπει για να πάει ψηλότερα ο ΠΑΟΚ. Δυστυχώς ανακοινώσεις-γλυψιμο σαν αυτή που έβγαλε ο Ζαγορ με ανησυχούν ότι η νοοτροπία δεν αλλάξει ακόμη περισσότερο στον ΠΑΟΚ. Ένιγουέι. Θα δούμε.

Χίλια σορρυ για ένα ακόμη σεντόνι

gatti said...

@fl@neur: Το παιχνίδι με τον γαύρο θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό και από τον γαύρο. Τι θα κάνει; Θα κλειστεί πίσω όπως πέρσι, θα βάλει και ένα πούλμαν μπροστά, ώστε να αφήσει τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να βρει διαδρόμους; ΄Η θα παίξει ανοιχτά αφού δεν έχει τίποτα να χάσει και ό,τι βγει;

Κι εμείς πάλι τι θα κάνουμε; Θα χτυπήσουμε τη νίκη ή έτσι και πάει το ματσάκι στο 0-0 μέχρι το 60 θα αρκεστεί ο Νιόπλιας στο "Χ"; Το σίγουρο είναι όπως λες κι εσύ, πως δεν χωρούν προγνωστικά. Οι παίκτες μας δεν μπορώ να ξέρω πώς θα εμφανιστούν, αφού θα εξαρτηθεί και από το τι θα έχει γίνει στη Λιέγη και τι βαθμό κόπωσης θα έχουν από εκεί.

gatti said...

@Thrylaras: Εδώ εσείς βλέπετε τον Πάντο σαν Ρόμποκοπ, δεν θα δούμε εμείς τον Βύντρα σαν Ρομπέρτο Κάρλος;

gatti said...

@ΠΑΥΛΟΣ: Kαλησπερούδια, Παύλο μου! :))))

gatti said...

@KitsosMitsos: Ηταν ξέσπασμα, όντως! :))

gatti said...

@Μάγος: Μα δεν είναι τυχαίο που όλοι οι προπονητές που είχε ο Παναθηναϊκός χρησιμοποιούσαν τον Λουκά. Ολοι ...χαρτάκι έπαιρναν; Κάτι έβλεπαν οι άνθρωποι στις προπονήσεις από τον συγκεκριμένο παίκτη γι΄ αυτό τον χρησιμοποιούσαν. Είναι πράγματι πολυεργαλείο, αλλά κυρίως είναι το εργαλείο του προπονητή.

Τώρα για βασικούρα που λες, ίσως με έναν στόπερ κλάσης δίπλα του να γίνει ακόμα καλύτερος. Υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Αλλωστε με έναν καλό παίκτη δίπλα, θα του περνούσαν και τα ψυχολογικά του. Που ξεκινούν κυρίως απο την ανασφάλεια. Οταν έχεις δίπλα σου έναν παιχταρά νοιώθεις κι εσύ πιο σίγουρος.

gatti said...

@Stepas: Καλώς το ΠΑΟΚι μου! Μου αρέσει που δεν έχεις παρωπίδες. Οχι ότι δεν το ήξερα. Ημουν σίγουρη γι΄ αυτό. Οπως τα λες ήταν τα πράγματα. Ξέρεις, ο ΠΑΟΚ στο ντέρμπι του Χαριλάου μου θύμισε εμάς στον πρώτο γύρο στο τηγάνι. Ταιριάζουν πολλά (εκτός της διαιτησίας που ήταν στα όρια, αν εξαιρέσεις το ανύπαρκτο οφσάιντ στον Σισέ). Πηγαίναμε για ένα πολύ κρίσιμο ματς, μασήσαμε στο θέμα της τρομοκρατίας (που, πάντως, εμείς κάναμε ό,τι μπορούσαμε για να το υποστούμε, αφού θελήσαμε να τσαμπουκαλευτούμε βάζοντας φυτίλι στο ματς) και τελικά μπήκαμε μέσα και παίξαμε σαν χεσμένοι.

Ωστόσο, εμείς αν μετά το ματς μιλήσαμε ΚΑΙ για το κλίμα της τρομοκρατίας (αποστολή που αποκλείστηκε 2 ώρες στο Καλλιμάρμαρο, αεροβόλο στον Τζόρβα κ.λπ.) δεν παραλείψαμε να ασχοληθούμε ΚΑΙ με το αγωνιστικό κομμάτι, με τα χάλια και με τα λάθη μας. Τον ΠΑΟΚ δεν τον είδα να κάνει κάτι ανάλογο. Δεν έκανε αυτοκριτική. Αντίθετα είδα τον Ζαγοράκη να ζητάει ...συγνώμη που δεν προστάτευσε την ομάδα...

Τώρα όσο για τα "αν", μπορεί πράγματι "αν" δεν έπαιζε Αρη ο Σπάθας και "αν" είχε αποβάλλει τον Κάμπορα στο 1-0 να γυρνούσατε το παιχνίδι.

Αλλά πες μου με το χέρι στην καρδιά, όπως κατέβηκε να παίξει ο ΠΑΟΚ στο γήπεδο και με τον Σάντος στον πάγκο (κυρίως αυτό...) πιστεύεις αλήθεια πως θα μπορούσατε να το γυρίσετε; Γιατί η δική μου αίσθηση όπως σας είδα είναι ότι και 100 χρόνια να παίζατε αυτό ειδικά το ματς δεν το γυρίζατε...

Λες παρακάτω για υπεραπλουστεύεις και χρησιμοποίηση φράσεων - κλισέ. Εχεις δίκιο, ότι υπεραπλουστεύουμε και πως αν στην θέση του ΠΑΟΚ ήταν ο Παναθηναϊκός θα φώναζε το ίδιο και ακόμα περισσότερο. Και έτσι μου έφερες στο μυαλό ένα άλλο παιχνίδι Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού με κάκιστη διαιτησία. Αυτό με τον Ευθυμιάδη.

Κι εμάς σε εκείνο το ματς ο κόραξ μας σφύριζε ανάποδα. Εδινε όλα τα φάουλ ανάποδα, έκοβε με ανύπαρκτα οφσάιντ, μας έδινε κάρτες, έβαζε τον γαύρο στα καρέ μας και τελικά με ένα πέναλτι (που ήταν πέναλτι - ηλίθιο μεν, αλλα πέναλτι) εισέπραξε το ξύλο της χρονιάς του. Ξέρεις όμως ποια είναι η διαφορά από το δικό σας παιχνίδι με τον Αρη; Οτι εμείς σ΄ εκείνο το ματς με τον Ευθυμιάδη ΕΙΧΑΜΕ ΠΑΙΞΕΙ ΜΠΑΛΑ. ρε Stepa. O ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καθόλου μπάλα. Γι΄ αυτό έγραψα ότι το επιχείρημά του για τον Σπάθα αδυνατίζει. Κι αν μου ξαναπείς ότι ο διαιτητής δεν σας άφησε θα σου θυμίσω το περυσινό ματς Αρη - ΠΑΟΚ που παίζατε για μία ώρα με παίκτη λιγότερο (αποβολή Κονσεϊσάο) αλλά δεν το χάσατε.

Οσο για τον Σπάθα, θα μπορούσε άραγε κάποιος να υποστηρίξει ότι σφύριζε για λογαριασμό άλλου; Για λογαριασμό του Παναθηναϊκού, δηλαδή, όπως υποστηρίζουν οι εφημερίδες της Θεσσαλονίκης με το πολύ χαριτωμένο Σπανάθας; Θα μπορούσε. Αλλά αυτά τα πράγματα γίνονται επιστημονικά. Ειδικά από έναν διαιτητή που θέλει να έχει μέλλον στη διαιτησία και δεν θέλει να είναι κομήτης. Και η διαιτησία του Σπάθα ήταν τόσο κραυγαλέα ηλίθια που θα ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητη.

Αλλά και πάλι γνώμη μου είναι, μπορεί να κάνω και λάθος.

fl@neur said...

Στο ποδόσφαιρο (όταν δεν είναι σημαδεμένη η τράπουλα) μια ομάδα χάνει:
- όταν δεν παίζει καλά
- όταν δεν είναι στη μέρα της
- όταν είναι άτυχη (τραυματισμοί, δοκάρια κλπ)
- όταν δεν είναι "διαβασμένη"
- όταν πάει για πολλά ή για λίγα
- όταν ο διαιτητής/ επόπτης κάνει λάθος (βλ. γκολ Κλόζε από πεντακάθαρη θέση οφσαϊτ, με Φιορεντίνα, που ουσιαστικά έκρινε την πρόκριση)
- όταν ο προπονητής "κοιμάται"
κλπ.
- όταν ένας παίκτης γίνεται "μοιραίος"
και πάει λέγοντας.
Στην Τούμπα, ο ΠΑΟ έχασε από δυο φάσεις, αν και ήτανε καλύτερος σε όλο το παιγνίδι, δεν είπε κανείς ότι ο Δικέφαλος "έπαιξε" για τον γάβ-ρο!
Συμφωνώ με Stepas, άσε το ΜΠΑΟΚι να χάσει μόνο του, μην το "σπρώχνεις", το θέμα είναι όμως, ότι τα "παράπονα" απ' όσο είδα και διάβασα είναι περί διαγραμμάτων. Δεν καταλαβαίνω όμως τον συλλογισμό, περί συμμαχίας και συμπαιγνίας (όχι ότι δεν έχουν συμβεί στο πρωτάθλημα, εδώ και στο CL στους ομίλους γίνονται διάφορα "περίεργα" με δεύτερες ομάδες στο τέλος κλπ), ειδικά εις βάρος του ΠΑΟ, όταν στο κάτω-κάτω τον "ενίσχυσε" με χρήματα για μεταγραφές που δεν βγήκανε (εντάξει, δεν φταίει ο ΜΠΑΟΚ) κλπ.
Ούτε ο Άρης έγινε υπερομάδα ούτε ο ΜΠΑΟΚ είναι του πεταματού.
Το πρόβλημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα: έχει όνομα και διεύθυνση και είναι στον Πειραιά. Τα υπόλοιπα είναι για εσωτερική κατανάλωση.