Tuesday, March 2, 2010

O μεγάλος θάνατος του Βοτανικού


Στο βιβλίο του Δημήτρη Μαμαλούκα "Ο μεγάλος θάνατος του Βοτανικού" (παρεμπιπτόντως το συνιστώ ανεπιφύλακτα, είναι εξαιρετικό!) το κυρίαρχο στοιχείο είναι η εμμονή.

Στο δικό μας ...σίριαλ που παίζεται εδώ και χρόνια στο Βοτανικό με το γήπεδο του Παναθηναϊκού, το κυρίαρχο στοιχείο είναι ο εμπαιγμός.

Το κοινό στοιχείο και στα δύο είναι οι ανατροπές. Οι ανατροπές στο βιβλίο έφεραν το αιματοκύλισμα στο Βοτανικό. Οι ανατροπές στo project του πολυαναμενόμενου γηπέδου μας φέρνουν ολοένα και περισσότερες καθυστερήσεις.

Και για όποιον δεν το κατάλαβε, σήμερα ουσιαστικά γράφτηκε το τέλος των ονείρων μας για γήπεδο στο Βοτανικό.



Και τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Ο Βοτανικός είναι ένας χώρος που τον δεχτήκαμε με βαριά καρδιά μόνο και μόνο επειδή μας υποσχέθηκαν ότι εκεί θα μπορούσε να γίνει ένα ενιαίο αθλητικό κέντρο όπου θα βρίσκονταν συγκεντρωμένα όλα τα τμήματα του Παναθηναϊκού. Αυτό υπήρξε το όνειρο και η προσδοκία μας.

Μετά άρχισαν οι "εκπτώσεις".


Μικρότερος συντελεστής δόμησης, λιγότερες εμπορικές χρήσεις, αμφίβολη η κατασκευή του γηπέδου μπάσκετ κ.λπ. κ.λπ. Μπήκαν στη μέση τα συμφέροντα του Βωβού (που βεβαίως κάποιος από την κυβέρνηση του σφύριξε ότι πρόκειται εκεί να γίνει το γήπεδο, οπότε σκέφτηκε να φτιάξει δίπλα το Mall του - που χωρίς το γήπεδο θα ήταν άχρηστο...) εμφανίστηκαν οι κορμοράνοι και άρχισαν οι καθυστερήσεις. Ολημερίς το χτίζανε το βράδυ γκρεμιζόταν. Προσφυγή από εδώ, καθυστέρηση από εκεί και ενώ περιμέναμε να γιορτάσουμε το 2008 τα 100 χρόνια της ομάδας σ΄ αυτό, έχουμε ήδη φτάσει στο 2010 και ακόμα δεν έχει μπει ούτε ένα θεμέλιο.



Κι έρχεται σήμερα η οικολόγα Μπιρμπίλη και μας λέει ότι θα γίνει το γήπεδο, με λιγότερες θέσεις πάρκινγκ, χωρίς γήπεδο μπάσκετ, με λιγότερες εμπορικές χρήσεις, περισσότερο πράσινο και ταυτόχρονη κατεδάφιση της Λεωφόρου ώστε να εξασφαλιστεί η διπλή ανάπλαση.


Σα να λέμε δηλαδή ότι τόσο καιρό το γήπεδο χρησιμοποιείται σαν βιτρίνα για να γίνει το εμπορικό κέντρο του Βωβού. Γιατί αν δεν γίνει το γήπεδο μπάσκετ στον ίδιο χώρο δεν νοείται αθλητικό κέντρο όπως το έχουμε στο μυαλό μας. Αν δεν είναι σωστές οι θέσεις πάρκινγκ θα υπάρχει πρόβλημα με την ΟΥΕΦΑ. Αν ξαναμπεί στο παιχνίδι το εμπορικό του Βωβού θα ξαναμπούν στο παιχνίδι και οι ...κορμοράνοι με τις προσφυγές τους κι εμείς θα περιμένουμε ξανά να βγάλει νέα απόφαση το ΣτΕ.

Και μέσα σ΄ όλα να σου λένε πως θα πρέπει να κατεδαφιστεί άμεσα η Λεωφόρος. Δηλαδή χωρίς να έχουμε τίποτα στα χέρια μας παρά μόνο χαρτιά που όπως αποδεικνύεται είναι χωρίς αξία, μας ζητούν να γίνουμε Γρανίτσας και να γκρεμίσουμε το γήπεδό μας. Καλά, για μαλάκες ψάχνετε;



Ολα αυτά τώρα μας οδηγούν πού; Μήπως μας οδηγούν στο ΟΑΚΑ; Μήπως τελικά δεν ήθελαν ποτέ να φτιάξουμε νέο γήπεδο, γιατί σκέφτονται πώς θα συντηρήσουν το Ολυμπιακό Στάδιο για να μην καταντήσει κι αυτό ένας "άσπρος ελέφαντας" όπως όλα τα άλλα ολυμπιακά κτίρια που ο μεγαλοϊδεατισμός του Ελληνα και η ανάγκη να φάνε τα λαμόγια όσο περισσότερα χρήματα μπορούσαν από το Αθήνα 2004 , δημιούργησαν, χωρίς πραγματικά να τα έχουμε ανάγκη και χωρίς - το χειρότερο - να μπορούμε να τα εκμεταλλευτούμε;



Αναρωτιέμαι, αν υπάρχει το λεγόμενο Plan B. Τι έχουν σκεφτεί οι πολυμετοχικοί; Εχουν σκεφτεί κάτι; ΄Η είναι "Βοτανικός ή χάος;" Και κατά πόσο είναι ενωμένοι σ΄ αυτή την προσπάθεια; Γιατί μου έκανε εντύπωση η "αναιμική" αντίδραση Γιαννακόπουλου στην εξαγγελία πως δεν χωράει κλειστό του μπάσκετ στα σχέδια. Οπως ήρεμη ήταν η αντίδρασή του και πριν από καιρό που κάτι τέτοιο υπήρχε σαν ενδεχόμενο. Μήπως τελικά ο μπασκετικός Παναθηναϊκός "βολεύεται" στο κλειστό του ΟΑΚΑ; Κι αν βολεύεται εκεί, είναι επειδή το ξανασκέφτηκε τώρα, ή εξ αρχής τα σχέδια για ενιαίο αθλητικό κέντρο στο Βοτανικό δεν ήταν στεγανά;

Κι αν ο μπασκετικός Παναθηναϊκός στεγάζεται στο ΟΑΚΑ τι είναι καλύτερο; Να είναι ο ποδοσφαιρικός Παναθηναϊκός σε ένα "κουτσουρεμένο" Βοτανικό, ή να παραμείνει κι αυτός στο ΟΑΚΑ ώστε να είναι τουλάχιστον μαζί και να έχει η περιοχή του Αμαρουσίου μια εικόνα ενιαίου αθλητικού κέντρου του "τριφυλλιού"; Ισως και με την μεταφορά του Ερασιτέχνη στον ίδιο χώρο; Ποιος ξέρει. Πώς όμως μπορεί να γίνει ελκυστική παραμονή το ΟΑΚΑ; Σε οικονομικό επίπεδο, αλλά και σε αγωνιστικό. Μπορούν να γίνουν τροποποιήσεις; Τόσο μεγάλο γήπεδο δεν το χρειαζόμαστε. Κάποιοι θεωρούν πως δεν μπορεί να αποτελέσει έδρα. Κι έπειτα, μπορεί να φύγει ο στίβος; Κατά πόσο είναι εφικτό αρχιτεκτονικά και σωστό ηθικά (όλοι φώναζαν όταν ο γαύρος εν μία νυκτί πέταξε από το Καραϊσκάκη τον στίβο).

Η λύση της Λεωφόρου από την άλλη, είναι οριστικά και τελεσίδικα ανέφικτη; Κι αν δεν μπορεί να γίνει εκεί ποδοσφαιρικό γήπεδο μήπως μπορεί να γίνει μπασκετικό; Μα και πάλι τότε δεν μιλάμε για ενιαίο αθλητικό κέντρο. Κι αν η ΚΑΕ βολεύεται στο κλειστό του ΟΑΚΑ γιατί να μπει κάποιος σε μια διαδικασία να κατασκευάσει ένα ακόμα μπασκετικό γήπεδο που θα βρίσκεται μεν σε έναν ιστορικό για μας χώρο, αλλά και πάλι θα είναι μακριά από το όποιο ποδοσφαιρικό γήπεδο κατασκευαστεί;



Και μήπως τελικά θα πρέπει να το πάρουν απόφαση οι πολυμετοχικοί να φύγουν από τον Βοτανικό και να βρουν ένα χώρο σε κάποιο δήμο της Αθήνας, να τον αγοράσουν και να φτιάξουν εκεί το αθλητικό τους κέντρο όπως το θέλουν με όσες θέσεις επιθυμούν για τα γήπεδα ποδοσφαίρου και μπάσκετ, με μπόλικες εμπορικές χρήσεις και επαρκείς θέσεις στάθμευσης;



Γιατί και η κοροϊδία έχει τα όριά της...

***


Και για να ασχοληθούμε και με κάτι πιο ευχάριστο ιδού μερικές φωτογραφίες από την πρώτη προπόνηση του Τζιμπρίλαρου με την Εθνική της χώρας του.








82 comments:

4minister said...

Δεν συμφωνώ με τον τίτλο. Η Μπιρμπίλω το είχε δηλώσει:

«Η προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση δεν βρίσκει σύμφωνη τη νέα πολιτική ηγεσία».

Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι η νέα πολιτική ηγεσία επιθυμεί επαναδιαπραγμάτευση του έργου εφ’ όλης της ύλης. Καταλαβαίνεις ... εξετάζουν το οικόπεδο μήπως έχει "μαρούλι", οπότε αν δεν το μαζέψουν δεν προχωράμε.

Έχει ιδιαίτερη ευαισθησία η Τίνα και ο δημαρ-χέσω-ς, όλο σαλάτα τρώνε σου λέει, οι βετζετέριαν!

Κάμε και μια βόλτα εκεί που ξέρεις, σούχω και τι σούχω!

pensierix said...

Δεν έχω να προσθέσω κάτι όσον αφορά στο γηπεδικό...Απλά πιστεύω ότι ο μέσος Παναθηναϊκός δεν καίγεται τόσο για το αθλητικό κέντρο αλλά για το γήπεδο ποδοσφαίρου...Δε νομίζω ότι αν αυτή τη στιγμή το μπάσκετ μείνει στο ΟΑΚΑ, που είναι μια χαρά έδρα, θα είναι κάτι το δραματικό...Βοτανικός ή μη, γεγονός είναι ότι θα χρειαστούν πολλάάάά χρόνια για να αποκτήσει το γήπεδό της η ομάδα και θα συντηρεί κανονικά και με το νόμο τη στέγη Καλατράβα...

Βλέπω τον Τζιμπρίλαρο με τη φανέλα της εθνικής Γαλλίας και σκέφτομαι αυτούς που το καλοκαίρι προσπαθούσαν να φέρουν τον συνταξιούχο Κρουζ...Να έχει ο Θεός καλά τους μανατζαρέους του που ζητούσαν της Παναγιάς τα μάτια, διαφορετικά...

Αν ο ΠΑΟ φερθεί έξυπνα, το λαχείο ονόματι Σισέ μπορεί να το χρησιμοποιήσει ποικιλοτρόπως...Μόνο το γεγονός ότι κλήθηκε στην εθνική, παίζοντας σε ένα αστείο πρωτάθλημα όπως το δικό μας, μπορεί να λειτουργήσει σαν κράχτης για παίκτες που άκουγαν Ελλάδα κι έβγαζαν σπυριά θεωρώντας την ταφόπλακα στις φιλοδοξίες τους. Τώρα έχεις άλλο ένα διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια σου. "Ελα αγόρι μου εδώ, παίξε τη μπαλίτσα που ξέρεις όπως έκανε ο Σισέ και οι πόρτες δεν θα κλείσουν για σένα. Ισα ίσα..."

fl@neur said...

Αυτό που συμβαίνει με το γήπεδο του ΠΑΟ είναι από αυτά που όπως λέμε "μόνο στην Ελλάδα γίνονται!!!"
Ο πρώτος σύλλογος της χώρας και η ομάδα της πρωτεύουσας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ να έχει γήπεδο στην ΑΘΗΝΑ και αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην
100χρονη (και πλέον) ιστορία του. Πολιτικές σκοπιμότητες, οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα, μικρόνοια και εμπάθεια, όλα συνηγορούν στην εξορία του Παναθηναϊκού από την Αθήνα και την αντιμετώπισή του σαν να ήταν "επαίτης" και "προπαίτης": να ζητιανεύει "έδρα" και να απαιτεί τα αυτονόητα. που βαφτίζονται παράλογα.
Από τη Μπάγιερν (Allianz Arena) μέχρι το Χόφφενχαϊμ (ένα χωριουδάκι, που ούτε σιδηροδρομικό σταθμό δεν έχει), κι από το Μπερναμπέου, στην καρδιά της Μαδρίτης, μέχρι το νέο γήπεδο της Σάλκε ή το "Θέατρο των ονείρων", το ζήτημα απασχόλησε αποκλειστικά τους συλλόγους, τους δήμους, τους αρχιτέκτονες και την πολεοδομία και λύθηκε σε εύλογο χρονικό διάστημα. Στην περίπτωση του ΠΑΟ, σαν το γιοφύρι της Άρτας, προφανώς τα πράγματα είναι πιο απλά: απασχολούν τους πάντες, ώστε τελικά να μη γίνει τίποτα!!!
Η Ελλάδα που πληρώνει κάθε μέρα πρόστιμα για τις χωματερές και τους ΧΥΤΑ, με ευθύνη των κυβερνήσεων και της ΤΑ, που δεν κατασκευάζονται, ξάφνου, όπως και στη περίπτωση του γηπέδου στο Γουδί, ανακαλύπτει στον Βοτανικό υγροβιότοπους, κορμοράνους (!), ενδεχόμενη υποβάθμιση (!!!) της περιοχής, εμπορευματοποίηση, αλλαγές χρήσεων, "προοδευτικούς πολίτες", που όμως δεν μένουν εκεί(!), δήμαρχοι που άγονται και φέρονται, λένε και ξελένε, και ότι άλλο μπορεί να σκαρφιστεί ένα διεστραμμένο μυαλό για να ακυρώσει το έργο που αναλογεί και αξίζει στον ΠΑΟ. Ύστερα, αρχίζουν τα ΑΡΔ-ΜΜΕ και παίζουν τα παιγνίδια διαφόρων και "σπέρνουν ζιζάνια", όπως ξέρουν να κάνουν πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Γράφουν για "πολυμετοχικές γκρίνιες", συγκρουόμενα συμφέροντα μέσα στον Σύλλογο (ποιος να γράψει για τα "άλλα" συμφέροντα;), άλλοι τα χάφτουν κι άλλοι αηδιάζουν, το βασικό είναι πάση θυσία ο ΠΑΟ να είναι σε συνεχή ομηρία, είτε αυτή λέγεται "Βοτανικός" light είτε αυτή λέγεται "διασπορά", δηλ. αλλού ο παππάς, αλλού τα γένεια του, και αν χρειαστεί, ας συντηρήσει ΟΑΚΑ και "κλειστό", αλλά το φιλέτο της Λ. Αλεξάνδρας το θέλουν προκαταβολικά!!!
Καλό είναι το πρωτάθλημα, άξιος ο Σισσέ και ο Ζοτς με τον Διαμαντίδη, όμως ομάδα χωρίς φυσική, ιστορική έδρα, δεν έχει μέλλον, ούτε αθλητικά ούτε οικονομικά. Εδώ χρειάζεται κυριολεκτικά η συστράτευση όλων: διοικήσεων, τμημάτων, φιλάθλων σε ένα αρραγές μέτωπο (και όχι "λούμπες" του στυλ, "ο Τζίγγερ θέλει Ελληνικό", "ο Γιαννακό βολεύεται και έτσι" και τα ρέστα) και ξεκάθαρες απόψεις και προτάσεις. Αλλοιώς, ούτε τα εγγόνια του Κάρα δεν θα δουν νέο γήπεδο!!! Και προπαντός, να διαφυλαχθεί η Λεωφόρος ως κόρη οφθαλμού και μοχλός πίεσης. αλλοιώς θα κάνουμε παρέα στον Γρανίτσα και την ΑΕΚ.

mahler76 said...

δεν χωρά το γήπεδο του Μπάσκετ, δεν χωρά το αθλητικό κέντρο του Δήμου αλλά κόπηκαν 2000τ.μ. από το έκτρωμα των 61.000τμ του Βωβού!!!! ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΑ ΡΕ ΜΟΥΝΙΑ!!!!

fl@neur said...

@gatti
Φοβάμαι, ότι ακόμα κι αν οι πολυμετοχικοί βρούνε μια γωνιά στην Αθήνα (ή στην Αττική!!!), και πάλι οι γνωστοί πολιτικο-επιχειρηματικο-οικολογικο-προοδευτικο-αντιπαναθηναϊκοί κύκλοι σίγουρα θα βρούνε εμπόδια. Ο Τζίγγερ σ' ένα πράγμα είχε δίκηο: θα ησυχάσουν όλοι αυτοί, όταν μεταφέρουμε την έδρα μας εκτός Ελλάδος (στην ΕΕ πάντως). Και να σκεφτεί κανείς, ότι ο Καραμανλής, ο Παπουτσής κι ο Τσίπρας είναι Παναθηναϊκοί, φαντάσου να μην ήταν!!!

kakaskimos said...

Η κότα έκανε το αβγό ή το αβγό την κότα? Ο Βωβός αγόρασε την περιοχή για να την μοσχοπουλήσει/ανταλλάξει με αυξημένο συντελεστή κι έτσι το βασικό λαμόγιο που μπήκε στο σχήμα μπήκε και στον πολυμετοχικό ή το αντίθετο?

Ο "καθαρά μπούτια" δήμαρχος τι εννοούσε όταν έλεγε διπλή ανάπλαση? Ανάπλαση στον Βοτανικό και στη Λεωφόρο ή "γήπεδο + εμπορικό κέντρο = διπλή ανάπλαση"?

Πιστεύετε ότι οι κορμοράνοι έπεισαν το δικαστήριο ή "όποιος άλλος είχε συμφέροντα στην περιοχή"?

Φυσικά όχι ο χοχος, ο οποίος σε περίπτωση που γινότανε το σκάνδαλο του Βοτανικού, θα μπορούσε να ζητάει "ρέστα", για να "ισοφαρίσει", αφού δικαίως θα θεωρούσε τον Ολυμπιακό αδικημένο. Γιατί με την ίδια λογική οι Παναθηναϊκοί στήριξαν το σκάνδαλο Βοτανικός. Δηλαδή θεωρούσαν τον Παναθηναϊκό ριγμένο λόγω του σκανδάλου Καραϊσκάκη.

Η ιστορία βρωμάει απο παντού.

Σε λίγες ώρες θα αρχίσει το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων και Ολυμπιακοί και Παναθηναϊκοί κοιτάνε τα θεάματα, όχι απλά χωρίς άρτο, αλλά με υπόσχεση για μείωση και της μπομπότας.

4minister said...

Μισό να δούμε τι λέει ο νόμος.

Αγοράζεις ένα οικόπεδο έκτασης π.χ.ενός στρέμματος. Βάσει του συντελεστή δόμησης, ας πούμε 1,3, δικαιούσαι να κτίσεις κτίριο έκτασης 1300 τ.μ. Αν χαρίσεις το μισό (500 τ.μ.) σε κάποιο κρατικό οργανισμό (στην παρούσα περίπτωση στο Δήμο) δικαιούσαι βάσει του ισχύοντος νόμου, να κτίσεις τα ίδια τετραγωνικά (1300 τ.μ.) στα 500 τ.μ. που παραμένουν στην ιδιοκτησία σου.

Επομένως μην κατηγορείτε τον Βωβό, που αγόρασε το οικόπεδο. Προσπαθεί να χτίσει το εμπορικό του δίπλα στο γήπεδο, έχοντας έτσι εξασφαλισμένη πελατεία. Εμπορική κίνηση αλλά όχι παρανομία.

Κάτι άλλο. Ο Αλαβάνος, μεγάλοκτηματίας και όχι μόνο, είναι συνέταιρος του Λάτση στο Athens MALL, αγνοώ το ποσοστό. Ο Λάτσης έχει και το Athens Heart στην Πειραιώς. Πάει τώρα κάποιος να του χτίσει ένα εμπορικό, πιάνοντας όλη τη δυτική όχθη. Εξού και οι κορμοράνοι και λοιποί συγγενείς που ισχυρίζεται ο Τσίπρας.

kakaskimos said...

4minister

Ποιος νόμος είναι αυτός? Εννοείς αυτόν που ψηφίστηκε για τον Βωβό και μόνο, ή κάποιον προϋπάρχοντα?

Για τον Αλαβάνο που το ξέρεις ότι είναι συνιδιοκτήτης? Και πως αγνοείς μόνο το ποσοστο? Δεν είμαι ούτε ο Αλαβάνος ούτε ψηφοφόρος του. Αλλά θεωρώ πολύ πιθανό ότι αν ίσχυε κάτι τέτοιο, οι πολυμετοχικοί θα το είχαν χρησιμοποιήσει για να τους κουρέψουν συριζα.

4minister said...

Εννοώ νόμος που ισχύει για άπαντες! Δεν θυμάμαι πόσα χρόνια ισχύει, δεν είναι φρέσκος πάντως, ίσως δεκαετίας και περισσότερο.

Όσο για τον Αλαβάνο δεν μπορώ να στο αποδείξω. Σήμερα με το τρικ των υπεράκτιων εταιριών, δεν μπορεί ούτε ο Παναθηναϊκός να το αποδείξει. Όπως δεν μπορεί κανείς να αποδείξει τίποτε για τον Λαυρεντιάδη που θα πάρει οσονούπω τον Ολυμπιακό στα χέρια του (για λογαριασμό άλλων βεβαίως-βεβαίως).

Οι πολυμετοχικοί έχουν δικά τους θέματα. Διάβασες τι έγινε με λεπτομέρειες στην προχθεσινή συνέλευση μετόχων; Κατηγορίες Πατέρα προς Σωφέρ;

4minister said...

Εκρηκτικός μηχανισμός βρέθηκε στο βουλκανιζατέρ του διαιτητή Δημήτρη Καλόπουλου στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/72473-βόμβα-στον-καλόπουλο

kakaskimos said...

4minister
Για το θέμα του νόμου θα ρωτήσω τον δικηγόρο που μου είπε ότι ήταν φωτογραφικός. Νόμος ή διάταξη. Δεν είμαι νομικός, αλλά θα προσπαθήσω να καταλάβω και να σου τα μεταφέρω. Εσύ είσαι νομικός?

Αλλο το να λες "ακούγεται ότι ο Αλαβάνος ..." (όχι ότι αυτό είναι "καλό") κι άλλο να το λες με σιγουριά. Ειδικά όταν σε έχει πικράνει το κόμμα του.

Πιστεύεις ότι οι πολυμετοχικοί νοιάζονται για το καλό της ομάδα σου/τους ή για την τσέπη τους?

Unknown said...

Βαζέλια, μυρωδιά δεν πήρατε ότι εκεί δεν θέλουν να χτίσουν γήπεδο με mall, αλλά mall με γήπεδο; Πάρτε καλύτερα το ΟΑΚΑ, μοιράστε το στη μέση με την ΑΕΚ και γίνατε και οι δύο κουφέτο!Και βάλτε τώρα που γυρίζει. Γιατί αν καθυστερήσετε σας βλέπω στη Ριζούπολη, από την οποία δεν έχετε και τόσο καλές αναμνήσεις.

koutavaki said...

Ακούγεται τουλάχιστον γελοίο ο Παναθηναϊκός,ο (θεωρητικά τουλάχιστον)πλουσιότερος σύλλογος της χώρας, να μη μπορεί να φτιάξει γήπεδο.Τα υπόλοιπα είναι να ΄χαμε να λέγαμε.

4minister said...

Θρυλάρα

καν' το σταυρό σου να μην κάνει ξανά σεισμό, όπως το 1999, γιατί το λυόμενο της Ιχθυόσκαλας θα γενεί ίσωμα! Το 'χεις δει από κοντά, ετοιμόρροπο ασούμε (χοχοχο)

fl@neur said...

@koutavaki
Ακριβώς έτσι είναι και τα πολλά λόγια είναι φτώχεια!
Έχω όμως την εντύπωση ότι αντί να πάρουν φωτιά τα blog και τα "φόρα" γι' αυτό το κρίσιμο θέμα, που, εντάξει είναι πολύπλοκο δε λέω, αυτό γίνεται μόνο όταν είναι να γράψουμε γιατί από τον άξονα δεν βγαίνουν επιθέσεις, αν ήταν ή δεν ήταν πέναλτυ η οφσαϊτ η τάδε φάση, αν Κατσουρ και Τυπάρας χωράνε μαζί στο κέντρο, αν ο Νίνης πρέπει να παίζει πίσω από τον Σισέ, αν ο Νιόπλιας προτιμά έλληνες κι αν οι πολυμετοχικοί ήπιαν τσάι ή φραπέ.
Η πλήρης παράνοια!!!

kakaskimos said...

koutavaki
Φαίνεται ότι Ιντερ είναι γελοία που δεν εχει δικό της γήπεδο, αλλά νοικιάζει απο τη (μισητή) Μίλαν το San Siro. Εκτός κι αν είναι πιο φτωχή απο τον Παναθηναϊκό.

Τωρα που το ξανασκέφτομαι μάλλον αυτό εννοούσε ο Βγενόπουλος όταν συνέκρινε τον Παναθηναϊκό με την Τσέλσι

island said...

Εγώ λέω να πάμε αλλού. Σε έτοιμα πράγματα αφού έχουμε και κρίση. Λέω να πάμε στο Καραϊσκάκη που είναι και ολυμπιακών εγκαταστασεων γήπεδο. Να βάψουμε το μισό πράσινο και να εγκατασταθούμε εκεί. Νομικά μπορούμε. Και εκεί να δεις αν ο χοχός θα γελάει πια. Γαμώ τις ιδέες;

fl@neur said...

@island
Πρώτος!!! ΠΑΟ-θρησκεία-7 και 13!!! Άψογος. Υπάρχουν όμως κι άλλες λύσεις, πχ. να παίζει στο γήπεδο του Αίαντα Σαλαμίνας, εφ' όσον έχει παίξει και με τον Ajax σε τελικό Πρωταθλητριών, μπορεί να πάει στον ΠΑΟ Ρουφ (ΠΑΟ ο ένας κι ο άλλος), να παίζει στην Καλαμάτα, εκεί δεν είναι τα "Πράσινα Πουλιά";, αλλά μπορεί να παίζει στη Γλασκώβη, όταν η Σέλτικ (τριφυλλάρες κι αυτοί) παίζουν εκτός, στο Φυρτ της Γερμανίας (τριφύλλι κι αυτοί) και γιατί όχι Μπερναμπέου; Μήπως αυτό εννοεί και το σύνθημα "Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ..."???

pensierix said...

@ kakaskimos

Είναι γελοίο διότι έφερες ένα παράδειγμα (αλλά και πάλι, άλλο Σαν Σίρο και άλλο ΟΑΚΑ) χωρίς να αναφέρεις όλες τις υπόλοιπες ομάδες που έχουν δικό τους γήπεδο, ακόμα και στο κέντρο της πόλης...Το Λονδίνο πχ, έχει δεν ξέρω κι εγώ πόσα. Και γίνεται ακόμα πιο γελοίο αν σκεφτείς ότι σε μια πόλη που η άναρχη δόμηση, η κακογουστιά και η κάθε είδους πολεοδομική ,και όχι μόνο, παρανομία είναι σήμα κατατεθέν, "η τήρηση της νομιμότητας" εξαντλείται σε ένα έργο που θα αναβαθμίσει έναν σκουπιδότοπο και θα δώσει στο δήμο ένα οικόπεδο φιλέτο. Οχι ότι είμαι κατά της νομιμότητας, ίσα ίσα, αλλά ενοχλεί το "διυλίζουμε τον κώνωπα και καταπίνουμε την κάμηλο". Οσο για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ε δε νομίζω ότι ανακαλύπτουμε την Αμερική λέγοντας ότι οι ομάδες είναι και επιχειρήσεις...Δεν είναι όμως μόνο αυτό, είναι συνδεδεμένες με την πόλη τους ποικιλοτρόπως, αποτελούν κομμάτι τους, είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι. Δεν είναι αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

ΥΓ
Εγώ ξέρω ότι το Σαν Σίρο είναι δημοτικό στάδιο το οποίο νοικιάζουν οι δυο ομάδες (Μίλαν και Ιντερ). Από πού προκύπτει ότι είναι ιδιοκτησία της Μίλαν;

ΥΓ1
Νομίζεις ότι ο Μοράτι κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και ότι η Ιντερ δεν θα αποκτήσει δικό της γήπεδο;

pensierix said...

ΥΓ
Και το λίνκ που παρέθεσες αναφέρει:

"Owner: Milan Municipality"

Ο Μπερλουσκόνι είναι ιδιοκτήτης της μισής Ιταλίας, αλλά το Σαν Σίρο δεν το αγόρασε (ακόμα). Δεν υπήρχε περίπτωση οι Ιντερίστι να τρώνε καθημερινό δούλεμα τύπου "πρέπει να ευχαριστείτε τον Σίλβιο που σαν νοίκιασε το γήπεδο, διαφορετικά θα παίζατε στα χωράφια" ή "τον Κακά τον πήραμε με το ενοίκιο που μας πληρώνει η Ιντερ", και να μην είχαν γκρεμίσει το Ντουόμο (ή τη Σκάλα) για να φτιάξουν γήπεδο!!!!

:)))))))))

fl@neur said...

@pesnierix
Συμφωνώ, η τάση είναι βέβαια τα μεγάλα καινούργια γήπεδα, λόγω εμπορικής χρήσης, αρχιτεκτονικών και πολεοδομικών ρυθμίσεων, να "βγαίνουν" έξω από την πόλη, αλλά από την άλλη σχεδόν κάθε ευρωπαϊκή πόλη (μικρή ή μεγάλη) έχει (κρατήσει) τα παλιά γήπεδα και πολλά έχουν ανασκευαστεί. Εδώ, από τη στιγμή που λύσαμε το πρόβλημα του Χο-χο-χο (λόγω Ολυμπιακών και άλλων παραγόντων, ενώ εκδιώχθηκε και ο Εθνικός Πειραιώς! μην το ξεχνάμε), οι άλλοι (ΠΑΟ, ΑΕΚ, κλπ) μπορούν να πάνε να κόψουν το λαιμό τους!!!
Δεν υπάρχει καμία συνωμοσία πίσω από αυτά, μόνο πρόθεση και σχέδιο, τόσο απλά είναι τα πράγματα, με τη συνδρομή ή ανοχή κυβερνήσεων και δημάρχων και "υπερευαίσθητων πολιτών".
Κανένας τίτλος δεν είναι αρκετός, αν η ομάδα δεν αποκτήσει την έδρα που δικαιούται, για την ιστορία του και για τις επιτυχίες του!

pensierix said...

@ fl@neur

Γι'αυτό έγραψα "ακόμα και στο κέντρο της πόλης", αφού όπως αναφέρεις, πολλά στάδια χτίζονται πλέον έξω.

Ενας λόγος που οι ιταλικές ομάδες έχουν πάρει την κάτω βόλτα είναι γιατί αγωνίζονται σε δημοτικά στάδια. Αργησαν, αλλά το πήραν χαμπάρι ότι μέλλον χωρίς ιδιόκτητο(το γήπςδο του ΠΑΟ δεν θα ήταν καν ιδιόκτητο), μοντέρνο γήπεδο με εμπορικές χρήσεις δε νοείται και βλέπεις τη Γιουβέντους να θέλει να φτιάξει δικό της (ακόμα και τώρα που μετακόμισε από το "Delle Alpi" στο ολοκαίνουργιο "Comunale"), τη Ρόμα και τη Λάτσιο να θέλουν να φύγουν από το Olimpico, την Ιντερ να ψάχνεται κι αυτή...

bhoy said...

Αδυνατώ να παρακαλουθήσω όλη την επιχειρηματολογία σου,μιας κι η φρασεολογία σου με μπερδεύει ή σωστότερα μπερδεύομαι εγώ επειδή πίστευα πως η σκέψη σου είναι 2-3 κλικ ¨αριστερά¨...

Πού κολλάνε οι κορμοράνοι;Είμαστε ευχαριστημένοι,τελικά,με την περίφημη ¨αναλογία πρασίνου ανά κάτοικο¨ σε αυτή την πόλη;Θα έπρεπε ο ΠΑΟ είναι με τα συμφέροντα του Βωβού (κι ας είναι ο γιος του βαμμένος Παναθηναϊκός); Θα πρέπει τα γήπεδα να συνοδεύονται κι από εμπορικές χρήσεις;Τελικά,πελάτες ή οπαδοί;Όταν απαντήσεις στο ερώτημα αυτο,ίσως και να τοποθετηθείς επί του (όποιου)Βοτανικού.

υ.γ.και πολύ τους είναι που ασχολούμαστε με τον Βοτανικό,όταν δεν ξέρουμε εάν σε 2-3 χρόνια θα έχουμε είτε λεφτά,είτε χρόνο,είτεψυχική διάθεση,είτε σωματική υγεία για να πάμε να παρακολουθήσουμε ΠΑΟ!

pensierix said...

"Τελικά πελάτες ή οπαδοί;"

Από τη στιγμή που αγοράζεις εισιτήριο, είσαι ΚΑΙ πελάτης.

bhoy said...

ε,τότε πελάτες τους δε θα γίνουμε ποτέ!

FUCK MODERN FOOTBALL (& SPORTS)

pensierix said...

@ bhoy

Δηλαδή εσύ ανακάλυψες ότι μιλάμε και για ανώνυμες εταιρίες, συμφέροντα με αφορμή το γήπεδο του Παναθηναϊκού; Το "επαγγελματικός αθλητισμός" δεν το άκουσες ποτέ;

Μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε, αλλά βρίσκω εξαιρετικά υπεραπλουστευτικό και λαϊκίστικο να χρησιμοποιούνται επιχειρήματα με αύρα αριστεροσύνης τύπου "εδώ ο κόσμος χάνεται κι εσείς ασχολείστε με τα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών". Αν το γυρίσουμε στο ιδεολογικό, η Αριστερά απορρίπτει τον επαγγελματικό αθλητισμό οπότε κάθε συζήτηση είναι περιττή. Και το πλέον οικολογικό γήπεδο να γίνει, να σκοράρει ο Σισέ και να φυτρώνει δέντρο, τα συμφέροντα παραμένουν συμφέροντα και οι ομάδες παραμένουν ΠΑΕ.

bhoy said...

Στα παπάρια μου η κάθε αριστερά...

fl@neur said...

Αν κανείς διαφωνεί με τον επαγγελματικό αθλητισμό, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στο σύνολό του (ομαδικά σπορ, κλασσικός αθλητισμός, τέννις κλπ) αυτό είναι ένα ζήτημα, σεβαστό και προς συζήτηση, αλλά δεν μπορεί ούτε να εξηγήσει ούτε να αλλάξει τα δεδομένα, όπως ισχύουν σήμερα σε όλον τον κόσμο. Η αριστερά στην Ελλάδα είναι η τελευταία που θα έπρεπε να έχει άποψη, "έχει χάσει επεισόδια" και συνήθως είναι εκτός θέματος, μπλέκει την ιδεολογία και την πολιτική, συνήθως επιλεκτικά, και χάνει τα αυγά και τα πασχάλια. Αν οι κάποιοι εκτιμούν, ενδεχομένως και καλοπροαίρετα ή αφελώς ή μαξιμαλιστικά, ότι ο Παναθηναϊκός είναι το μείζον οικολογικό πρόβλημα στην Αθήνα, τότε προφανώς ζούμε σε άλλη χώρα!!!
Αυτό που γίνεται επί δεκαετίες με τον Παναθηναϊκό και το γήπεδό του είναι πρωτοφανές, λέγεται "κοροϊδία" και κρύβει πολλές σκοπιμότητες.

gatti said...

@4minister: Εγώ πάλι θεωρώ ότι ο Βοτανικός σαν project μας έχει τελειώσει. Του Βωβού και της πράσινης Τίνας δεν ξέρω αν τούς έχει τελειώσει, αλλά φαντάζομαι ότι Mall χωρίς γήπεδο δεν πρέπει να αξίζει και πολλά. Το θέμα είναι ότι οι πολυμετοχικοί δεν είναι σύμφωνοι σε αυτό το θέμα και ο Τζίγγερ γουστάρει ακόμα Βοτανικό έστω και με "εκπτώσεις".

gatti said...

@pensierix: Συμφωνώ ότι αυτό που μας "καίει" είναι πρωτίστως το ποδοσφαιρικό γήπεδο, αλλά το "τυράκι" για να συμφωνήσουμε να γίνει το γήπεδο στον Βοτανικό (σου θυμίζω ότι για τον Ελαιώνα είχαμε φέρει μεγάλες αντιρρήσεις...) ήταν να έχουμε συγκεντρωμένα όλα μας τα τμήματα σε έναν ενιαίο χώρο.

Το θέμα όπως λες είναι πως όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο ΟΑΚΑ και όπως είναι δύσκολες οι εποχές μάλλον εκεί θα μείνουμε και θα το συντηρούμε για να έχει και η Πολιτεία το κεφάλι της ήσυχο.

Πραγματικά, για σκέψου να είχαμε φέρει τον Κρουζ αντί για τον Τζιμπρίλαρο...

Πολύ σημαντικό αυτό που λες για την κλήση του Γάλλου παρόλο που παίζει σε ένα υποδεέστερο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Είναι ο μόνος που τα κατάφερε μετά τον Ανελκά και το παράδειγμά του θα μπορέσει πράγματι αν το εκμεταλλευτούν σωστά οι δικοί μας να φέρει και άλλους μεγάλους ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα.

gatti said...

@fl@neur: Aκριβώς γι΄ αυτό έκανα κι εγώ λόγο για εμπαιγμό. Είμαστε ένας αθηναϊκός σύλλογος και ο κατ' εξοχήν ευρωπαϊκός (κι αυτό χωρίς ίχνος αλαζονείας, μιλούν οι επιτυχίες) και δεν μπορούμε να έχουμε ένα γήπεδο στην Αθήνα.

Ξαφνικά η ευαισθησία για το πράσινο ξυπνά μόνο στην περίπτωση που θέλει να φτιάξει γήπεδο ο Παναθηναϊκός. Ο άλλος ο Βωβός πήγε και αγόρασε την έκταση επειδή είχε μια καλή πληροφορία από τους κόλπους της διοίκησης και εμείς έχουμε γίνει όμηροι του εμπορικού του κέντρου.


Και βέβαια σ΄αυτό το παιχνίδι έχουν μπει ξαφνικά όλοι, μαζί με τους ΑΡΔ που ανάλογα με τα συμφέροντά τους πορεύονται.

Εχεις απόλυτο δίκιο, ομάδα χωρίς φυσική ιστορική έδρα δεν έχει μέλλον. Αλλά το θέμα είναι ότι το μέτωπο που αναφέρεις μόνο αρραγές δεν είναι. Ο καθένας παίζει το δικό του όργανο...

gatti said...

@mahler78: Τι περίμενες αλήθεια; Να κόψουν από το εμπορικό του Βωβού; Αν το έκαναν, θα έβγαινε μετά με το χαμόγελο μέχρι τ' αφτιά να δηλώνει πόσο ευχαριστημένος είναι;

gatti said...

@fl@neur: Για εκτός Ελλάδας δεν ξέρω, αλλά εκτός Αττικής θα ήταν μια λύση και θα είχε μεγάλη πλάκα να δει κανείς τα μούτρα όλων αυτών που βάζουν εμπόδια...

gatti said...

@kakaskimos: Δεν ξέρω αν έκανε η κότα το αβγό ή το αντίστροφο. Και κανονικά δεν θα έπρεπε να με αφορά κιόλας. Για ποιο λόγο να πρέπει όλοι εμείς να ασχολούμαστε με τους συντελεστές δόμησης, με την ανάπλαση, με τα ποσοστά και όλα τα συμπαρομαρτούντα.

Ναι, η πλάκα είναι ότι ο Χόχος παρακολουθεί λέει το θέμα διακριτικά για να επέμβει αν τυχόν ο Παναθηναϊκός ευνοηθεί στο θέμα του γηπέδου και ο ίδιος μείνει ριγμένος.

Εμείς πάντως πριν ακόμα μάθουμε για τον Βωβό και το πόσο άρρηκτα ήταν δεμένο το γήπεδο με το εμπορικό του κέντρο δεν είχαμε ιδέα για το πώς θα γινόταν το νταραβέρι, οπότε μη μας λες ότι στηρίξαμε το σκάνδαλο. Γιατί δεν γνωρίζαμε ότι υπήρχε σκάνδαλο.

Συμφωνώ ότι η ιστορία βρομάει από παντού.

Οσο για το ξήλωμα των εργασιακών δικαιωμάτων, είναι ασύγκριτα πιο σοβαρό ζήτημα, αλλά δεν ήταν το θέμα του ποστ. Συνειδητά ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τα αθλητικά. Εννοείται βέβαια πως όταν υπάρχουν τέτοια θέματα, το να ασχολείται κάποιος με τα θεάματα είναι πολυτέλεια...

gatti said...

@4minister: H παρανομία είναι σ΄ αυτόν ή σ΄ αυτήν που του
σφύριξε ότι πρόκειται να γίνει γήπεδο σε εκείνη την περιοχή κι
έτσι αυτός έσπευσε να αγοράσει γη ώστε να φτιάξει το εμπορικό του κέντρο. Από εκεί και πέρα, ο ίδιος επιχειρηματίας είναι, το συμφέρον του θα κοίταζε.

Αυτό με τον Αλαβάνο το αγνοώ. Καλά, παντού είναι χωμένος αυτός;

Είναι εξακριβωμένο αυτό που λες;

Πώς να μην μπει εκρηκτικός μηχανισμός στο βουλκανιζατέρ του Καλόπουλου όταν βγαίνει ο Γκοτζίλας σε σταθμό της Θεσσαλονίκης και κάνει λόγο για "πράσινη" παράγκα;

gatti said...

@Thrylaras: Πού να το πάρουμε χαμπάρι ρε θρυλάρα; Αφού
έχουμε φορέσει το τσαρουχάκι με τη φούντα και έχουμε πέσει για
ύπνο. Δεν ανησυχώ όμως. Εχουμε εσένα να μας ξεστραβώνεις.

Στο ΟΑΚΑ θα καταλήξουμε όπως δείχνουν τα πράγματα και θα πούμε και ένα τραγούδι. Την ΑΕΚ όμως δεν την κόβω για ΟΑΚΑ. Εκείνη το
σκέφτεται πολύ σοβαρά για Ριζούπολη...

gatti said...

@koutavaki: Ετσι όπως τα λες είναι. Νάχαμε να λέγαμε είναι τα υπόλοιπα...

gatti said...

@fl@neur: Aυτό που λες ισχύει και θα έπρεπε να ασχολούμαστε περισσότερο με το θέμα του γηπέδου παρά με τα
αγωνιστικά, έλα όμως που για το γηπεδικό αγνοούμε τις περισσότερες από τις παραμέτρους, οπότε τι να συζητήσουμε; Εδώ στα αγωνιστικά που τα βλέπουμε με τα μάτια μας και πάλι κάποιες φορές ούτε που καταλάβαμε τι είδαμε. Φαντάσου στο γηπεδικό που δεν ξέρουμε και τα ...ντεσού!

gatti said...

@island: Eχεις σατανικό μυαλό Νησάκι! :)))

Unknown said...

Ο κόμπος έχει φτάσει στο χτένι... όχι μόνο με το γήπεδο αλλά με οτιδήποτε αφορά την Ελληνική κοινωνία. Πώς να γίνει κάτι σωστά (γήπεδο) όταν σε αυτή τη χώρα δεν γίνεται τίποτα μα τίποτα οργανωμένα και με μόνο όφελος το κοινό καλό. Για όλα χρειάζονται δραστικά μέτρα. Για το γήπεδο είναι εύκολο γιατί εξαρτάται από λίγους, για τα άλλα βράστα Χαράλαμπε (κοντά 40 χρόνια βλέπουμε το ίδιο σενάριο, με άλλους πρωταγωνιστές και μυαλό δε βάζουμε).

Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟ/ΓΗΠΕΛ? Να πει "ευχαριστούμε" πολύ την κυβέρνηση, (τον Βωβό) και το δήμο. Δε θέλουμε γήπεδο στον ελαιώνα, άρα και δε χτίζει εμπορικό ο Βωβός (1ο πλήγμα), δε προχωράει η διπλή ανάπλαση αφήνοντας τον ελαιώνα στα χάλια του να τον χαίρονται οι κορμοράνοι (2ο πλήγμα) και την Αλεξάνδρας με μόνο πράσινο τα δεντράκια στο πεζοδρόμιο (3ο πλήγμα). Το πρώτο πράγμα που θα γίνει είναι ο Βωβός να βάλει λυτούς και δεμένους για να αντιστραφεί η κατάσταση αφού χάνει το εμπορικό, να δημιουργηθεί η οργάνωση για την "αύξηση του πράσινου στην Αθήνα" και οι κορμοράνοι να κατέβουν σε απεργία γιατί δεν αντέχουν άλλο τα χάλια του ελαιώνα. Είπα για το πλήγμα της κυβέρνησης και της οικολόγου κα. Μπιρμπίλη που αποτυγχάνει πλήρως στο πρώτο "μεγάλο" "της" πολιτικό (πάρ)εργο (4ο πλήγμα)?

Από το να μας δουλεύουν και το ΟΑΚΑ καλό είναι, (η ΑΕΚ αλήθεια σε αυτή την περίπτωση τι κάνει??? θα παίζει στον "πράσινο" ναό?) βγάζει τον στίβο, φέρνει τις κάτω εξέδρες κοντά στο χορτάρι και άσε τους άλλους να ψάχνονται.

Υ.γ. Ζητώ ταπεινά συγνώμη αλλά έλειπα σε ταξίδι για δουλειές και δεν διάβασα όλα τα σχόλια.

fl@neur said...

@gatti
Συμφωνούμε!
Ορισμένα σχόλια επί σχολίων: το σκάνδαλο κι ο παραλογισμός αφορά πρωτίστως εμάς και την ΑΕΚ, που με δική της ευθύνη όμως έμεινε άστεγη, ήγουν η ομάδα της πρωτεύουσας και μία εξ ίσου ιστορική και μεγάλη ομάδα καταδικάζονται σε εξορία. Εδώ ισχύει και το κλασσικό ερώτημα στα εγκλήματα "ποιος έχει όφελος;"
Το ΟΑΚΑ είναι λύση που οφελεί μόνο το κράτος και το ενδεχόμενο να καταργήσει τον στίβο είναι "λύση α λα Καραϊσκάκη", δηλ. θα λουστούμε αυτά που κορϊδεύουμε και σωστά κριτικάρουμε.
Νομίζω, ότι σημαντικό διαπραγμτευτικό ατού είναι η Λεωφόρος, επ' ουδενί δεν πρέπει να παραχωρηθεί, αν δεν παραλάβουμε γήπεδο!!!
Τα περί αριστεράς και εργασιακών ειλικρινά δεν καταλαβαίνω τη σχέση έχουν με το θέμα, μού θυμίζει το ανέκδοτο "κι εσείς, γιατί βαράτε τους μαύρους;"
Ας περιμένουμε πάντως τις πρώτες αντιδράσεις και ας ελπίσουμε για θετικές εξελίξεις, αν και με τέτοιο συσχετισμό δυνάμεων πολύ αμφιβάλλω.
ΥΓ. ο bhoy μάλλον μπέρδεψε blog και θέμα

gatti said...

@Slapfish: Για το γήπεδο είναι σαφώς πιο εύκολο γιατί η τύποις σοσιαλιστική (χα!) κυβέρνηση (που τα κατάφερε να συνδέσει την θητεία της με τα πιο αντιλαϊκά μέτρα που πάρθηκαν ποτέ στη χώρα), όπως και η προηγούμενη της ΝΔ δεν θέλουν να κακοκαρδίσουν το κεφάλαιο. Οπότε έτσι ή αλλιώς λύση θα βρεθεί. Για την κοινωνία, άσε καλύτερα.

Κι εγώ πάντως την ίδια γνώμη με σένα έχω. Πως πρέπει να πούνε "ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε Βοτανικό" και ας βάλουν η Πολιτεία και ο Βωβός τους ...κορμοράνους ξέρεις πού...

Από όλα τα "πλήγματα" πάντως αυτό της Μπιρμπίλη είναι το λιγότερο οδυνηρό. Ετσι κι αλλιώς όλα αυτά τα νέα πρόσωπα που έβαλε ο Παπανδρέου "κομάντο αυτοκτονίας" είναι ή έτσι αναγκάζονται να λειτουργησουν. Πόσο μάλλον η Μπιρμπίλω που είναι και εξωκοινοβουλευτική.

Στο ΟΑΚΑ κι εμένα το πρόβλημά μου είναι ηθικό. Ενα μεγάλο στάδιο με στίβο έχουμε και θα το "θυσιάσουμε" για να κάνει γήπεδο ο Παναθηναϊκός; Να κάνουμε αυτά που κατηγορούμε τον γαύρο; Και από την άλλη ένα μεγάλο στάδιο έχει η Πολιτεία (τα άλλα ολυμπιακά έργα δεν τα υπολογίζω, από την στιγμή που δεν τα υπολογίζει το ίδιο το κράτος είναι ήδη χαμένα...) και είναι τόσο άχρηστη που δεν μπορεί να το συντηρήσει παρά τεχνηέντως σπρώχνει Παναθηναϊκό (ίσως και ΑΕΚ) να το αναλάβουν;

gatti said...

@fl@neur: Για την ΑΕΚ τα πράγμαατα είναι περισσότερο σύνθετα. Δεν έμεινε ακριβώς με δική της ευθύνη άστεγη. Ηταν το γήπεδό της μέσα στα Ολυμπιακά Εργα και σε ένα βράδυ την πέταξαν για να κάνει γήπεδο ο γαύρος. Ο Γρανίτσας γκρέμισε το γήπεδο έχοντας βασιστεί σε ένα νόμο της Βάσως Παπανδρέου που την επομένη τον απέσυρε. Επομένως δεν μπορείς να τον πεις εγκληματία. Μόνο εύπιστο μέχρι βλακείας μπορείς να τον χαρακτηρίσεις.

Σαφώς και η λύση του ΟΑΚΑ ωφελεί μόνο το κράτος και όπως είπα και παραπάνω αν καταφέρουμε να καταστρέψουμε το στίβο για να έχουμε γήπεδο δεν θα διαφέρουμε από το γαύρο.

Επίσης έχεις απόλυτο δίκιο ότι η Λεωφόρος είναι διαπραγματευτικό χαρτί και εγώ προσωπικά τρελάθηκα όταν άκουσα τη Μπιρμπίλη (για έτυχε να την ακούσω live την ώρα που έκανε τις εξαγγελίες) κάνει λόγο για άμεση κατεδάφιση της Λεωφόρου. Τι λες κυρά μου;

ΥΓ. O bhoy, δεν μπέρδεψε το θέμα. Απλώς έχει συγκεκριμένες απόψεις, που τις σέβομαι, αλλά αφορούν τη γενικότερη θεώρηση της ζωής και όχι το ειδικό θέμα του γηπέδου του Παναθηναϊκού μέσα στο οριοθετημένο πλαίσιο που αυτό μπορεί να κινηθεί.

fl@neur said...

@gatti
Συμφωνώ περί Γρανίτσα, ΟΑΚΑ και όλα τα σχετικά, ακόμα και για bhoy, αν και το πού "εγγράφει" την αριστερά δεν νομίζω ότι αφορά ή απασχολεί κανέναν.
Θα δεχτώ πάντως ότι και το "χτύπημα" που δέχεται ο Σύλλογος είναι αιφνίδιο και το θέμα πολύπλοκο, όμως θα περιμενα καλλίτερα ρεφλέξ από τους φίλους του ΠΑΟ και του blog. Έστω...
Στο Βελιγράδι η ομάδα έδειξε κάτι σημντικότερο από την ανάκαμψη: απέδειξε γιατί έχει 5 αστέρια στη φανέλλα, γιατί παίζει για την ιστορία της. Τώρα, τα περί Παρισίων και TV, τι να πούμε, η βλακεία και το κόμπλεξ πάνε μαζί!
Καλό Σαββατοκύριακο με καλά αποτελέσματα!

paoad said...

Είμαι εξοδούχος σήμερα και πέρασα να πω ένα γεια. Γεια γατάκι,κουταβακι, πενσιεριξ, μπιτζτι, φλανερ, κοατς, υπουργε και λοιποί...:))))

Ελπίζω μέσα στο σκ να καταφέρω να πάω σπίτι και να τα πούμε πιο αναλυτικά.

Ο πενσιεριξ ηρέμησε ή ακόμα;

σιγια!!!!!!:)))))))))

4minister said...

Αποστέλλω αγωνιστικούς χαιρετισμούς στον εξοδούχο ψάρακα! Που 'σαι νεος, έχε το νού σου μην πατήσεις την ουρά σου! χαχα!

Για το γήπεδο έχω να πω πως πέρασα τυχαία χθες από εκεί και είδα άλλα απ' αυτά που περιγράφονται στα Μέσα. Θα προσπαθήσω να ξαναπεράσω σύντομα, εφοδιασμένος με φωτ. μηχανή για να δείτε και εσείς. Πάνω από 10.000 τ.μ. μπετά έχουν πέσει, με πρόχειρη εκτίμηση.

fl@neur said...

@paoad
Κι από μένα πολλούς χαιρετισμούς και γρήγορα "καλός παναθηναϊκός πολίτης" πάλι!
Σού αφιερώνω το "είμαι φίνο φανταράκι" του Ζαμπέτα!

pensierix said...

Εγώ του αφιερώνω ένα άσμα που ταιριάζει γάντι με τον τίτλο του ποστ:

Του Βοτανικού το στάδιο, πέθανε τη Κυριακή.
Και το κλάψαν οι Πανάθες κι όλοι οι φίλοι οι βάζελοι.

Ατιμε κορμοράνε, θα σε ξεπουπουλιάσω!!!(σαν το "Ατιμε ντουνιά" ένα πράμα...)

http://www.youtube.com/watch?v=3iUDyhmo03U

ΥΓ
Θα γίνει (αν δεν έγινε ήδη) σλόγκαν το "Ηρέμησε ο pensierix;".

:))))))

Unknown said...

Το ηθικό με τη λύση ΟΑΚΑ σαφώς και είναι πρόβλημα και γι'αυτο την ανέφερα ως χείριστη λύση. Πιστεύω με την σωστή πίεση (στο κλίμα που ανέφερα) θα μπορέσουν να φτιάξουν το γήπεδο έτσι όπως πρέπει και θέλω να ελπίζω νόμιμα.

Αυτό για την κυβέρνηση καμικάζι δε το είχα σκεφτεί ποτέ και σε γενικές γραμμές με βρίσκει σύμφωνο, αλλά υπάρχει η φήμη ότι η Μπιρμπίλω είναι η "έτσι" του Γιωργάκη. Όταν μετά τις εκλογές ανακοίνωναν την υπουργική σύσταση και αναφέρονταν στην Μπιρμπίλω λέγοντας ότι έχουν παρελθόν με τον Γιωργάκη από το υπουργείο παιδείας και ότι συνεργάζονταν στενά, ο Τσίμας δε μπορούσε να συγκρατήσει το υποχθόνιο και συνωμοτικό του γέλιο, αν είχε μουστάκι θα το είχε φάει... :)

fl@neur said...

Κι αυτό από μένα για gatti, pensierix, Botanique &co

http://www.youtube.com/watch?v=Q-tGK_D6Gp0&feature=related

Βάζουμε και κανα τραγούδι να περνάει η ώρα, τι να κάνουμε!!!

bhoy said...

Επειδή είχα έναν λόξυγκα..να γράψω 2-3 πραγματάκια.

1/ την όλη φιλοσοφία του ιστολογίου την είχα συνδέσει με μια ¨προοδευτική ματιά¨,δεν έχω μπερδέψει τίποτα λοιπόν

2/ όταν ξεκίνησε η όλη κουβέντα,εγώ ήμουν ΥΠΕΡ της ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ τηε Λεωφόρου(ακόμη και με γκρέμισμα πολυκατοικιών και δε ξέρω και τί άλλο),ανάλογη θέση είχαν κι αρκετοί σύνδεσμοι

3/ επειδή τυχαίνει εκτός από την ταυτότητα "οπαδός ΠΑΟ" να φέρω κι άλλες,ούτε που ήθελα να ακούσω για Γουδί π.χ. Όσο για τον Ελαιώνα (το ίδιο πράμα είναι με τον πιο sic Βοτανικό),ούτε υπέγραψα τίποτα ούτε στηρίζω επιχειρήματα τύπου ¨κορμοράνων¨,αλλά ξέρω και για την εξαγγελία Λαλιώτη (πάρκο πρασίνου κτλ) και ότι άλλο,εν πάσει περιπτώσει εδώ κοτζάμ Τσίπρας (τον οποίο δε συμπάθησα από την στιγμή που πήρε το χρίσμα από τον Αλαβάνο)έκανε μούγκα και πολύ ορθά κατ' εμέ αποσύνδεσε το αθλητικό κέντρο ΠΑΟ με το βωβοMALL.

4/ Tα τελευταία χρόνια με την άκρατη εμπορευματοποίηση του ποδοσφαίρου (& γενικώς του αθλητισμού),"εκείνα τα παιδιά που τα έλεγαν αλήτες" οι Ultras κατά το ξενόγλωσσον,έγραψαν σε πανιά,πλακάτ,αυτοκόλλητα,ιστοσελίδες,μέχρι και κοινές πορείες έκαναν (στην Ιταλία,π.χ.)λέγοντας: FUCK MODERN FOOTBALL!Αυτό σημαίνει είτε αγνός ρομαντισμός,είτε ιδεοληψία.Δεν με αφορά η σκληρη πραγματικότητα και δεν καταπίνω την καραμέλα του "έτσι είναι ο επαγγελματικός αθλητισμός".Συμμετέχω,συνδράμω αλλά με το δικό μου σκεπτικό,αναπαράγοντας πάνω από όλα το αίσθημα κοινότητας που διατηρείται έστω και μειοψηφικά έστω κι αλλοιωμένα στην κερκίδα,πέταλο ή φτηνές θύρες τέλοσπάντων...

5/ Ως εκ τούτου,δεν θέλω γήπεδα εμπορικά κέντρα,ούτε γήπεδα με εμπορικές χρήσεις.Όποιος επιθυμεί στο όνομα της "επιτυχούς ομάδας" την στρέβλωση κάποιων χαρακτηριστικών,με γεια με χαρά του...(Όποιος βρέθηκε,με οποιοδήποτε τρόπο νόμιμο ή παράνομο,στο ΟΑΚΑ στις μέρες του f4 το 2007 μπορεί ν' αντιληφθεί τον γενικότερο υπαινιγμό μου)

6/ Εννοείται πως δεν χάβω την συγκεκριμένου τύπου προπαγάνδα,που διαδίδεται "ελαφρά τη καρδία" περί συμφερόντων Αλέκου Αλαβάνου,όχι γιατί είμαι/ήμουν κομματόσκυλό του,αλλά επειδή αισθάνομαι πως εμπαίζομαι κι από εκεί που ορισμένοι/ες το δηλώνουν υπεράνω πολιτικής,ξάφνου λένε την παραπληροφόρησή τους κι όποιο χουλιγκάνι τσιμπήσει,τσίμπησε!Π.χ. το πανώ που βγήκε πέρσυ στην Ξάνθη από συγκεκριμένους κύκλους των βόρειων συνδέσμων που εύχομαι να μην θέλουν να επαναφέρουν την Θ13 σε χρόνια αρχών 80 με διάφορες παράδοξες γκρούπες κι αρχικά.

7/ Επί του πρακτέου,ούτε γκρέμισμα του "Απόστολος Νικολαίδης" ,ούτε αποδοχή των όρων της "οικολόγας" Μπιρμπίλλη,αλλά ΚΥΡΙΩΣ ούτε καν σκέψη για παραμονή απλώς σε ΟΑΚΑ.Εννοείται,δε πως με κανέναν τρόπο σκέψη για "Μarfin Green Arena"...

8/Oι Παναθηναϊκάρες ας ρίξουν και μια ματιά εδώ:
http://www.kalafatis1908.blogspot.com
Ν' ανοίξει ο Ερασιτέχνης ΠΑΟ για εγγραφές μελών.

Ευχαριστώ για την ανοχή

υ.γ.κι όποιος/α θέλει να βρει και κάτι παραπάνω (έως πάρα πολλά παραπάνω):

http://football-blabla.blogspot.com/

http://rfu.blogspot.com/

bhoy said...

Υ.Γ.(2) Ο λόγος περί κουβέντας τύπου ¨εδώ καιγόμαστε με τα μέτρα,θα μιλάμε για τον Βοτανικό¨ δεν αποτελεί κανένα αριστερούλικο άλλοθι ή αριστερίστικη ιδεοληψία,αποτελεί συναίσθηση πως αυτή την στιγμή[sic!] κρίνεται ακόμη ακόμη και τί είδους (πρωτ)αθλητισμό θα έχει η χώρα,τί είδους αθλητική παιδεία και δε συμμαζεύτεται...Στην Αργεντινή π.χ. κάποιοι ποδοσφαιριστές θεωρούνται άνεργοι,ενώ κάποιοι άλλοι οπαδοί αλληλοσκοτώνονται με πιστόλια.Αλλά ξέχασα,εδώ είναι άλλο ιστολόγιο κι άλλο θέμα...

squarelogic said...

Μια και σύμφωνα με τον απολογισμό Πατέρα στην μετοχομάζωξη,πάνω από 10 εκ του ΠΑΟ εχουν δΟθεί στην ΓΗΠΕΛ και τίποτε δεν έχει ξεκινήσει ακόμα με ευθύνη της Πολιτείας για τις παλινωδίες της,μήπως,εκτός απ όσα σωστά αναφέρει ο Slapfish θα έπρεπε να τραβήξουν και μια περιποιημένη αγωγή κατά του ελλην.Δημοσίου για τα χαμένα χρήματα?

Αυτή η Μπιρμπίλω με το οικολογικό προφίλ μας έχει ήδη στοιχίσει περισσότερα απ το συνολικό προσδοκώμενο όφελος των προχθεσινών ληστρικών μέτρων:
πάνω απο 4 δις υπολογίζονταν απ την τακτοποίηση των ημιυπαιθρίων και γύρω στο μισό δις απ την απόσυρση(τέλη ταξινόμησης/τέλη κυκλοφορίας).Τα κλώτσησε αυτά,εκτοξευοντας το έλλειμμα και ακολούθως το κόστος δανεισμού μας.
Και τώρα,μας πλασάρει πιο οικολογικό Mall στέλνοντας την ιστορία απ την αρχή...
Ε,πάρε μια αγωγή στα ευρωπαικά δικαστήρια για να προσέχεις άλλη φορά!
Γαμώ τα πουλημένα τομάρια που μας κυβερνάνε,γαμώ...

4minister said...

@ bhoy

Αυτή η προπαγάνδα, όπως λες, κατά Αλαβάνου, έχει σαν υποτιθέμενο στόχο το εμπορικό κέντρο. Μπορείς να συσχετίσεις αυτό με τη συγκίνηση που θα νιώσει ο χουλιγκάνος; Που χέστηκε για το εμπορικό κέντρο. Το γήπεδο ποτέ δεν πίστεψε ότι κινδυνεύει από τους "κορμοράνους".

Για να σε δω, πως θα μπορέσεις ...

Παραμένει και το βέβαιο, έχω προσωπική γνώση, αφού μέχρι πριν από 5-6 χρόνια περνούσα 3-4 φορές τη βδομάδα από 'κει. Ότι η περιοχή είναι ένα χάλι μαύρο. Λέω είναι γιατί πέρασα την Πέμπτη ξανά και δεν έχει αλλάξει τίποτε. Κορμοράνοι φυσικά ούτε λόγος! 'Αρα ο Τσίπρας ψεύδεται ασύστολα. Για δώε και εδώ μια εξήγηση.

Καλά τα πήγες με το κλισέ "θεωρίες συνωμοσίας". Να σε δω και στη λύση ασκήσεων επί χάρτου ...

Unknown said...

bhop τα λες πααααρα πολύ ωραία...εύγε νέε...

αυτό με την μονή ανάπλαση του Α. Νικολαϊδης το έχω στο πίσω του μυαλού μου πολύ καιρό αλλά το καταπιέζω γιατί μου φαινόταν πολύ extreme και δεν είχα ξανακούσει κάτι σχετικό... υπόγειο πάρκιν, γήπεδο με επικλινείς εξέδρες όπως του camp nou που όταν μπήκα μέσα (δυστυχώς όχι για αγώνα) έπαθα πλάκα...4 διαζώματα και από το τρίτο ήταν σα να ήσουν ακριβώς πάνω απο το γήπεδο. εννοείτε όχι εμπορικές χρήσεις και ξεπληρώνεις το δάνειο με τα εισιτήρια και τα λεφτά που θα έδινες για νοίκι..

squarelogic συντάσσομαι με την οργή σου αλλά όχι με το περιεχόμενο. αγωγή στην μπιρμπίλω και την κυβέρνηση σημαίνει ότι τα λεφτά της αγωγής θα τα πληρώσουμε εγώ και εσύ. ας χάσουν και οι μεγαλοεπιχειρηματίες αυτής της χώρας κανα 10αρι εκατομμυριάκια..με κάποια κομπίνα θα τα πάρουν πίσω.. επίσης εδώ δεν πήγε κανείς στα δικαστήρια για τα τόσα χαμένα (δις,τρις)εκατομμύρια, που ήταν δικά σου και δικά μας, (ομόλογα, βατοπέδια, μίζες και λοιπά) και περιμένεις να γίνουν αγωγές για ένα ψωρογήπεδο??? θα μου πεις τόσα χρόνια που μας κατακλέβουν μπροστά στα μάτια μας κάθε εκλογές παίρνουν και οι δυο ένα ~70%...γιατί να μη συνεχίσουν?

squarelogic said...

slapfish,
μη νομίζεις οτι δεν το σκέφτηκα οτι σε μας θα καταλήξει ο λογαριασμός.
Ας κέρδιζαν μια τέτοια αγωγή εκθέτοντας τα λαμόγια που διαχρονικά κυβερνούν την 'Ελληνική Πολιτεία"
(ο Αριστοτέλης θα βλέπει εφιάλτες...)
κι ας εκαναν τους large μετά χαρίζοντάς τα,έχοντας όμως εξσφαλίσει την διακοπή των παλινωδιών και την εκκίνηση επιτέλους του γηπέδου.
Ενα μέσο πίεσης είναι κι αυτό...
Διότι σε αυτό το μπουρδέλο αν πηγαίνεις με τον σταυρό στο χέρι δεν σε υπολογίζει κανένας!

koutavaki said...

@paoad
Καλώς τα στρατά!Μια χαρά ο στρατός βλέπω!Όλο κεφάτος μας έρχεσαι!

@kakaskimos
Πρώτον δεν έχω ιδέα ποιες ομάδες της Ευρώπης έχουν δικό τους γήπεδο και ποιες όχι και δε βλέπω το λόγο να ακολουθήσουμε κάποιας το παράδειγμα.Και δεύτερον μια και ανέφερες την Ίντερ,μπορεί και να κάνω λάθος,αλλά φαντάζομαι ούτε τα ίδια συμβόλαια με τους πολυμετοχικούς έχει να πληρώνει(γιατί κακά τα ψέματα δε συγκρίνεται το κόστος ούτε του ρόστερ ούτε του προπονητή),αλλά θα έχει και άλλους στόχους.Μπορεί η Ίντερ να θέλει να φτιάξει γήπεδο 120.000 θέσεων και μαζί με εμπορικά κ.λ.π. η μακέτα της να πιάνει 3 φορές αυτή του Βοτανικού.Τι συγκρίνεις?Άλλωστε εγώ αναφέρθηκα στον πλουσιότερο σύλλογο της χώρας,όχι της Ευρώπης.Εσύ το θεωρείς φυσιολογικό όλο αυτό που συμβαίνει?Μην ξεχνάς ότι έχουμε να κάνουμε με επιχειρηματίες,όσο και αν εμείς βλέπουμε μόνο την ομάδα.Πιστεύεις ότι για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις τους δυσκολεύτηκαν τόσο να βρουν χώρο στέγασης?

@fl@neur
Δεν παίρνουν φωτιά τα blog γιατί δεν έχουμε σπίρτα (σαφείς πληροφορίες) φίλε μου.Με τις πέτρες (υποθέσεις) παλεύουμε:)))

bhoy said...

Δεν σε έπιασε ρε ¨πρωθυπουργέ¨...
Κατέθεσα άποψη,τώρα τί με λες για τους γαμημένους τους κορμοράνους;Πάντως ο Κορμοράνος είναι μια καλή ομάδα party!

υ.γ.Θα ήθελα κάποιο επίσημο κείμενο που να γράφει για κορμοράνους κι όχι κείμενα της Derby ή της Πράσινης.

fl@neur said...

@bhoy
Ας κάνουμε μια παρένθεση στο μείζον πρόβλημα του γηπέδου κι ας μιλήσουμε για το ποδόσφαιρο: δεν θα διαφωνήσω με τα θέματα που θίγεις όσον αφορά το σύγχρονο ποδόσφαιρο, κι ούτε υπάρχουν πολλοί που αποδέχονται χωρίς δεύτερη σκέψη την εμπορευματοποίση του σύνολου του αθλητισμού. Ο Μπούμπκα, πριν ακόμα ο κλασσικός αθλητισμός ισοπεδωθεί πλήρως από Golden Leagues και μπάρες χρυσού, "κρατούσε" ύψη ενώ τα είχε, για την επόμενη φορά, που αυξανόταν το bonus. Επίσης, το ότι Φέντερερ και Ναδάλ είναι εκατομμυριούχοι από το τέννις δεν τούς εμποδίζει να χαρίζουν στο κοινό αναπανάληπτες παρτίδες. Όπως και το γεγονός ότι η Ρεάλ παραμένει ο πλουσιώτερος σύλλογος στον κόσμο, δεν τής δίνει αυτομάτως ούτε το "τσαμπιολί" ούτε καν το πρωτάθλημα!
Από την άλλη, δεν υπάρχει "άσπρο-μαύρο", δεν είμαστε ούτε στην Ισπανία του Λαϊκού Μετώπου ούτε στον Μάη του
68, άρα το δίπολο "ερασιτεχνικός-επαγγελματικός" αθλητισμός δεν υφίσταται παρά μόνο σαν υπόθεση εργασίας. Το ζήτημα των εμπορικών χρήσεων των γηπέδων είναι, θέλουμε δε θέλουμε, "μονόδρομος", ακόμα και "μικροί" σύλλογοι (εννοώ σαν οικονομικά μεγέθη) δεν μπορούν να το παρακάμψουν, αναφέρω 2 μόνο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τη Γερμανία, το St. Pauli (από τις πιο "εναλλακτικές" ομάδες στην Ευρώπη) και το Χόφφενχαϊμ, ένα χωριουδάκι που έχει πλέον δικό του γήπεδο, αλλά δεν έχει σιδηροδρομικό σταθμό.
Αυτή η πραγματικότητα πράγματι έρριξε ιστορικές ομάδες στην αφάνεια, όπως η μεγάλη Ληντς Γιουνάιτεντ στην Αγγλία, που δέσποζε στη δεκαετία 60-70, και στην Ελλάδα, το επαναλαμβάνω, Απόλλωνα Αθηνών και Εθνικό Πειραιώς.
Τώρα, για το θέμα του γηπέδου: σαν "παλιότερος" για μένα ΜΙΑ ήταν η λύση: Λεωφόρος (με νέα σχέδια, που συζητιούνταν από τα τέλη του 60) και ανάπλαση των Προσφυγικών με διατήρησή τους (εκεί ο Παναθηναϊκός πιάστηκε αδιάβαστος και βγήκαν διάφοροι να το εκμεταλλευτούν δεόντως). Από τη στιγμή όμως που είναι ανέφικτη πλέον αυτή η λύση, τότε ο Βοτανικός είναι η μόνη αξιόπιστη εναλλακτική λύση (δίπλα στο ΟΑΚΑ μού φαίνεται μάλλον υπερβολική, το ΟΑΚΑ δεν είναι έδρα και επ' ουδενί δεν πρέπει ο ΠΑΟ να το συζητά, πόσο μάλλον την κατάργηση του στίβου!, τα ίδια ισχύουν για το Ελληνικό). Η οικονομική ευρωστία του ΠΑΟ μέσω του γηπέδου είναι η μόνη προοπτική (δεν μπορείς συνέχεια να πρωταγωνιστείς στην Ευρώπη, και δεν σού φτάνουν μόνο τα οικονομικά οφέλη από την καλή πορεία), ώστε να είσαι ανταγωνιστικός σε Ελλάδα και Ευρώπη. Τώρα βέβαια με την οικονομική κρίση τα πράγματα δυσκολεύουν, ας μην τα κάνουμε πιο πολύπλοκα ούτε με "κορμοράνους" ούτε με θεωρίες συνωμοσιών.
Η αποψή μου είναι ότι κάποια επιχειρηματικά συμφέροντα είναι το ίδιο επιβλαβή με έναν μαξιμαλισμό μιας κατ' επίφασιν αριστεράς στην Ελλάδα.
Καλό Σαββατοκύριακο με καλά αποτελέσματα!

4minister said...

Θα στο πω αλλιώς bhoy. Είπες ότι η προπαγάνδα κατά Αλαβάνου και Τσίπρα στοχεύει στου χούλιγκανς.

Και είπα ότι το γήπεδο ποτέ δεν κινδύνεψε, μόνο το εμπορικό κέντρο, επομένως η δήθεν προπαγάνδα δεν μπορεί να είχε στόχο τους χούλιγκανς.

Για πες τώρα μήπως είχες άδικο;

bhoy said...

Κάποιοι για αλλότριους λόγους στοχεύουν όσους δε κολώνουν να δηλώσουν πως εκτός από οπαδοί του ΠΑΟ,διαθέτουν κι άλλη "συλλογική ταυτότητα"...
Περαστικά τους!

υ.γ.κανένα εμπορικό κέντρο στο όνομα του ΠΑΟ,θα τρίζουν τα κόκκαλα του Καλαφάτη

4minister said...

Δεν είναι απάντηση αυτή αγορίνα μου. Σαν να βλέπω τον Διορισμένο στην Ευρώπη είναι. (χοχοχο)

Γιατί δεν παραδέχεσαι μια ώρα αρχύτερα, ότι έκανες λάθος και δεν υπάρχει σχέση των κατηγοριών προς Τσίπρα-Αλαβάνο, με ευαισθητοποίηση χούλιγκανς;

Κερδίζουμε χρόνο, να ασχοληθούμε με άλλα, πιο ενδιαφέροντα, θέματα.

bhoy said...

Ρε ...έγραψα πως η επίθεση σε συγκεριμένους πολτικούς (της αριστεράς) οδήγησε πέρσυ σε πανώ καταρχήν στην Ξάνθη (που σχεδόν κάθε χρόνο,εμφανίζονται διάφοροι που θέλουν να αναβιώσουν τη ΝΟΠΟ)και κατόπιν σε διάφορα φόρουμ,να γράφονται διάφορα περί Τσίπρα,ΣΥΝ,ΣΥΡΙΖΑ,αριστεράς,προοδευτικής σκέψης,δημοκρατικού χώρου και τα ρέστα...ακόμη ακόμη και για τα προσφυγικά απέναντι από "Απ.Νικολαίδης".
Μη ξανασχοληθείς με γραφόμενά μου,ούτε με την πάρτη μου!!!

Παρακαλώ πολύ την gatti αν θέλει να διαγράψει τα σχόλια.Φαίνεται πως κάποιοι πάνε να το παίξουν και πρωθυπουργοί (τρομάρα να τους έρθει).Ασχολήσου με την μπάλλα αγόρι μου,δε πειράζει.Άσε τα δύσκολα για όσους ασχολούνται και με κάτι άλλο στην ζωή τους

Γιωργος Κεντρωτης said...

Δεν είναι δυνατόν να μην έχει ο Παναθηναϊκός γήπεδο δικό του.

houli_v said...

καλή βδομάδα gatti όπου και να είσαι :)

4minister said...

Οκέυ, αφήνω τα δύσκολα σ' αυτούς που μπορούν να τα κουλαντρίσουν. Μπορεί όταν ζορίζονται να ζητούν απαλλαγή από την κριτική, κάτι σαν βουλευτική ασυλία ασούμε ... αλλά δεν βαριέσαι, πάσο.

coachp said...

@ Υπουργέ
πάλι τσακώνεσαι ρε χαμάλη? Τράβα κανε καμιά δουλειά ρε κομματόσκυλο!

Το παιδί πάει και στους Κορμοράνους, είναι της δικής μου συνομοταξίας, αστον κάτω σε παρακαλώ.

Θεση δεν θα πάρω, επειδή η συζήτηση σας ειναι λάθος απο τη βάση της.

paoad said...

σπέρες...

Δεν κατάφερα να βγω το σουκου, αλλά έστω και καθυστερημένα πέρασα για το καθιερωμένο γεια!

Προσπερνώ προσωρινά το θλιβερό θέμα του γηπέδου και προχωρώ στο παρασύνθημα.(κοίτα πως κάνει κρα ότι είμαι φαντάρος…)

Η ψαρούκλα πιστεύει ακόμα ότι η Παναθα θα τελειώσει το πρωτάθλημα χωρίς καμία απώλεια.

Ο Τζιμπριλ συνεχίζει να πετάει φωτιές δείχνοντας ότι ακόμα και τα 21 τεμάχια που έχει πετάξει είναι απλά η φυσική απόρροια της κλάσης του και τίποτα παραπάνω ή το εξωπραγματικό για αυτόν.

@koutavaki

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον βρε κουταβάκι. Όλα καλά προς το παρόν. Συνεχίζουμε....:)))

@gatoni

Που είσαι εσύ βρε..;


http://www.youtube.com/watch?v=ZHf5bL-R8bQ

μπόνους τρακ(α) για τους φανσ της τζαζζζ. (εε να μην ξεχνιόμαστε):))

http://www.youtube.com/watch?v=e6lRsF9jp9k

paoad said...

τέλος. κουίζ.

Οκ , καταλαβαίνω ότι κάποιοι από εσάς δεν μπορούν να το παρακολουθήσουν... λόγω ηλικίας (γκουχ γκουχ γκουχ) αλλά.... ποιος γνωστός και δημοφιλής ηθοποιός της γενιάς του δηλαδής- εϊτις-ναϊντις, είχε «δανείσει» την φωνή για την μεταγλώττιση των thundercats (θαντερκατς).

Unknown said...

@bhoy
...συγκεντρώσου, έχεις μπερδευτεί.

The Bgt said...

Gaaaatttiiiiiiiiiiiiiii!
Σταματα να σκας για τα της δουλειας κι ελα να πουμε καμια λαλακιουλα να περναει και ευχαριστα η ωρα.

Χαιρετω την παρεουλα.
Ψαρουκλα ΠΕ και ΠΕ γρηγορα! :))))

pensierix said...

Εχει δίκιο η the Bgt.(έχει πάντα δίκιο η the Bgt). Μέχρι τώρα, βέβαια, έχω γράψει μόνο σοβαρά/ψαγμένα πράγματα, αλλά για τη gatti θα την κάνω τη θυσία και θα προσθέσω και καμιά "λαλακιούλα" στο ρεπερτόριό μου. Κάτι μου λέει ότι δεν θα δυσκολευτώ και πολύ...

:))))

4minister said...

Που είναι κρυμμένο αυτό το παλιόγατο;

http://www.maniacworld.com/kitten-hiding-in-the-couch.html

ΠΑΝΟΣ said...

Πού είσαι ρε γατόνι; :D

fl@neur said...

Where 's gatti gone?

The Bgt said...

Κλαψε....κλαψε...κλαψε ...
Τα λεφτα ΔΕΝ κανουν τις ομαδες ;)
Ο Τσιχλας μπορει να παρει την κουπα μεσα στο σπιτι σου και εσυ θεατης :))

Μπραβο Λυον (η πρωτη πολη που επισκεφθηκα στο εξωτερικο) γουσταρω την υγεια της και τη φιλοσοφια της!!
Χιλια Μπραβο!!

pensierix said...

Αντε να δούμε τι θα δούμε κι απόψε...Ελπίζω ο Μάριο να κάνει ένα καλό παιχνίδι, να έχει και λίγη τύχη και να μην έχουμε τη γνωστή (απαράδεκτη) μουρμούρα και γιούχα από την εξέδρα, όπως στο ματς με τη Γαλατά. Κατά τα άλλα, Δάρλας αριστερά διαβάζω και θυμάμαι την πλάκα που του έκανε ο Σκούφαλης στη Ν.Σμύρνη. Οχι ότι ο Σπυρόπουλος είναι ΟΚ, πτώμα είναι αυτή την περίοδο, αλλά παίκτης ονόματι Δάρλας δεν υπάρχει κι ελπίζω να μην το πάρουν χαμπάρι αμέσως οι Βέλγοι και ρίξουν πάνω του του τον Σέρβο που "την φόρεσε"*.

Ελπίζω τα καμάρια μας να μην παρασυρθούν από την εξέδρα και αρχίσουν τα γιουρούσια διότι Γιοβάνοβιτς και Μποκανί δεν αστειεύονται. Τον Γιοβάνοβιτς θα τον σβήσει ο Βυντρίνιο, αλλά ο Μποκανί έχει για πρωινό τους Καντέ και Σαριέγκι...Εδώ έκανε πλάκα στον Μέλμπεργκ που είναι και ντουλάπα.

*
πρωτοσέλιδο "αντικειμενικής", ο Γιοβάνοβιτς με γαύρικη περιβολή μετά το ματς για το Τσου Λου.

pensierix said...

Kερδίζεις το Μαρούσι, που καίγεται για τη νίκη, χωρίς τους Πέκοβιτς, Διαμαντίδη, Σπανούλη, Περπέρογλου. Αντε τώρα να χωνέψεις ότι περνάνε στην επόμενη φάση αυτή η Παρτιζάν, η...Πρόκομ κι εσύ μένεις εκτός. Δεν καταπίνεται με τίποτα, όσο κι αν ψάχνεις δικαιολογίες. Τα στοιχειώδη να κάναμε, θα παίζαμε προημιτελικά με μειονέκτημα έδρας.

ΥΓ
Περιμένω άρθρα των μπασκετικών, με μπηχτές στον κακό Παναθηναϊκό που δεν άφησε το φτωχό πλην τίμιο Μαρούσι να κερδίσει, που δεν νοιάστηκε για το καλό του ελληνικού μπάσκετ κτλ κτλ.

pensierix said...

Τελικά έμεινα με την ελπίδα...Παίζουμε, δυστυχώς, χωρίς τερματοφύλακα που έφαγε και απόψε την γιούχα του και χωρίς αριστερό μπακ. Την διέλυσε ψυχολογικά την ομάδα αυτό, δεν γίνεται να σηκώσεις κεφάλι αμέσως, με δυο φτηνά γκολ στη πλάτη...Αντε, ας κάνουν ένα αξιοπρεπές δεύτερο ημίχρονο, αν και είναι δύσκολο αφού το ματς πήγε εκεί που το θέλει η Σταντάρ...

Μια ψύχωση και μια γαστρεντερίτιδα σκοτώνουν τα όνειρά μας απόψε...

ΥΓ
Ο Μποκανί, όντως, δεν μαρκάρεται από Καντέ και Σαριέγκι...

pensierix said...

Μεγάλη πίκρα το σημερινό, αλλά άκρως προβλέψιμο όταν παίζεις με 9 από το πρώτο λεπτό κι έχεις απέναντί σου μια ομάδα με 2-3 παίκτες που οι αμυντικοί σου δεν μπορούν να μαρκάρουν και που το παιχνίδι, όπως εξελίχτηκε, τους βοήθησε να σου κάνουν πλάκα. Είπαμε, για ταμπούρι και αντεπίθεση οι αμυντικοί σου είναι καλοί. Οταν πρέπει να παίξεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας, θα τα φας από Καβάλα και Σταντάρ Λιέγης.

Κριτική στο Νιόπλια δεν θα κάνω αν και έκανε λάθη. Οταν τρως δυό τόσο φτηνά γκολ, μετά όλα στραβά θα σου πάνε και ήταν ζήτημα χρόνου να φας κι άλλα.

"Μια ψύχωση και μια γαστρεντερίτιδα, σκότωσαν τα όνειρά μας απόψε" και ο νοών νοείτω...

The Bgt said...

"What was Galinovic thinking?" μας πηρανε χαμπαρι Μαριοοοοοοο!

(Μαριο... χασαμε)

Mario... we have a problem..

Frankly Mario... we don't give a damn

Here comes MARIO!!!!!

Mario...I have an offer for you that you cannot refuse..GO AWAY

You've got to ask yourself one question: Do I feel lucky?
Well, do ya, MARIO?

Mario...PHONE HOME, GO HOME

Mario.. we feel the urge to have you for dinner with some fava beans and a nice Chianti

Galinovic. Mario Galinovic

Mario..YOU CANT HANDLE THE TRUTH

I see dead goalkeepers

Oh Well Mario...Nobody is perfect

Elementary, Dear Mario

A Goal offered by Mario: Shaken, not stirred

Nobody puts Mario in a corner (and under a goalpost)

I am the king of the Goals!!!

Go ahead Mario, make my day

May the force be with us (when Mario plays..)

Are you talking to us Mario??

I love the smell of nice mario-goals in the evening

Play it again Mario

Have you ever danced with Mario in the pale moonlight?

Mario, you had me at "hello"

Mario-on, Mario-off

Mario...say hello to my.. little friend

Get away from our goalposts you B****

After all Mario... tomorrow is another day..

Hastalavista Mario..

pensierix said...

@ the Bgt

:)))))))))))

Αν και την έχουν πέσει όλοι στον Γκαλίνοβιτς, ειλικρινά δεν μπορώ να τα βάλω με έναν αθλητή που είχε καιρό να παίξει σε σοβαρό ματς, που ξέρει ότι δεν χαίρει της εμπιστοσύνης κανενός, που αντιμετωπίζει προσωπικά προβλήματα κτλ κτλ. Ποτέ δεν ήταν σούπερ, αλλά δεν ήταν και το χάλι που είδαμε σήμερα. ΟΚ, ο κύκλος του στον ΠΑΟ κλείνει, αλλά αυτός ο καννιβαλισμός και η νέα γιούχα με ενοχλούν περισσότερο κι από την ήττα.