Thursday, April 29, 2010

Ανάλυση μεταγραφικού σχεδιασμού


Για να ευθυμήσουμε λίγο, πάρτε και μια ανάλυση του μεταγραφικού σχεδιασμού του γαύρου που μου έστειλαν με email...

29 comments:

pensierix said...

Καλά, κι "εμείς" δεν είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση...Καμιά τριανταριά "κουτάκια" τα γεμίζουμε άνετα μόνο με το ΔΣ και τι θα πράξει ο κάθε μέτοχος όσον αφορά στην προεδρία, στο μπάτζετ κτλ κτλ...

Το οποίο μπάτζετ ακούγεται ότι θα είναι χαμηλό, οπότε δεν πρέπει να περιμένουμε και πολλά...Καλύτερα, βέβαια, έτσι από το πανηγύρι των προηγούμενων χρόνων που έβγαιναν δεξιά κι αριστερά και διαλαλούσαν "λεφτά υπάρχουν κι ελάτε να μας τα πάρετε"...

Κι επειδή μιλάμε για μεταγραφές, ένας τεχνικός διευθυντής δεν κρίνεται μόνο από τις αγορές αλλά κι από τις πωλήσεις, το timing που επιλέγει για να κινηθεί...Αν πχ έρθει η Μπάρτσα και σου δώσει 40 μύρια και τον Ετό για να πάρει τον χασογκόλη Ιμπρα που εξαφανίζεται στα σημαντικά ματς, τους τον πακετάρεις και αφήνεις τους οπαδούς να σκούζουν επειδή χάσανε τον "Ιμπρα ψυχάρα για πάντα ιντεράρα". Αγοράζεις μετά τους Σνάιντερ(το τσίρκο ονόματι Ρεάλ σούταρε αυτή την παιχτάρα), Μιλίτο με τα φράγκα αυτά και τους κλείνεις το σπίτι (Καμπ Νου).

fl@neur said...

Καλοοοοό...
Εκείνη η "ψυχή του πρωταθλητή" και ο άλλος ο killer ο Μέλμπεργκ, που κλαίγαν κι οι δικοί μας γιατί δεν τον πήραμε, πού πήγαν;
Εμείς πάντως, όχι Διηπειρωτικό να πάρουμε, αλλά και 6 τίτλους όπως η Μπάρκα πέρσυ, πάλι κάτι θα βρούμε να γκρινιάξουμε (αν είναι για γούρι, πάει χαλάλι).
Και μια απορία: μήπως η Ίντερ έπιαξε και για τη Ρεάλ;

gatti said...

@pensierix: Δεν πρόκειται να πέσει χρήμα φέτος, αλλά δεν νομίζω να χρειάζεται κιόλας. Δυο - τρεις
προσθήκες, για το ελληνικό πρωτάθλημα αρκούν. Για ευρωπαϊκές πορείες δεν αρκούν βέβαια, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια.

Τη νέα σεζόν ούτε διαρκείας δεν θα υπάρχουν λεφτά να αγοράσει κανείς.

Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο σε όσα γράφεις για τον τεχνικό διευθυντή και το τάιμινγκ.

Οπότε; Αν ζητήσει τον Σισέ καμιά Τότεναμ και τους Νίνη - Σιμάο κάποια άλλη ευρωπαϊκή ομάδα; Τους δίνεις; Και με πόσα; :))))

gatti said...

@fl@neur: Αφού δεν κάνει ο Μέλμπεργκ, το είχε πει και ο τεντάς! :)))

H "ψυχή του πρωταθλητή" πάλι δεν ξέρω πού πήγε. Μυστήριο...

Αν είναι για το γούρι, συμφωνώ ότι δεν κάνει κακό η γκρίνια.

Προφανώς η Ιντερ έπαιξε και για τη Ρεάλ. Ρε γαμώτο, πόσο ήθελα να δω τη Μπάρτσα στο Μπερναμπέου!!! :)))

YΓ. Από γαυροφόρουμ:
- Το "γατάκι" ο Μέσι πού ήταν;
- Στο λεωφορείο που είχε παρκάρει
μπροστά στο τέρμα.

Nick Triantos said...

Τον Σισε με 14 θα τον δωσουν και καλα θα κανουν με τετοια προσφορα. Μονο Αγγλικη ομαδα μπορει να παρει τον Σισσε και αυτη θα πρεπει να ειναι καμμια τοπ ομαδα. Ετσι και ο Μπαρμπα Χαρυ βγει CL δεν θα μου κανει εντυπωση αν χτυπησει την πορτα του Παναθηναικου. Αλλωστε ο Redknapp τρομερη αδυναμια σε παικτες με τετοια χαρακτηριστικα.

Πιστευω οτι τον Νινη με κανα 5-6αρι θα το σκεφτουν σοβαρα και τον Σιμαο με κανα 2-2,5 τον εχουν δωσει.

Απ' ΟΛΟΥΣ αυτους, πιστευω οτι ο Σιμαο πρεπει να πουληθει. εχει πιασει ταβανι εδω.

gatti said...

@Nick Triantos: Συμφωνώ Nick. O Σισέ είναι ευχαριστημένος εδώ και υπάρχει και το δέλεαρ του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν όμως τον ζητήσει αγγλική ομάδα που θα βγει στο CL και με δεδομένο ότι έχει γυναίκα Αγγλίδα, τότε και ο ίδιος θα θέλει να φύγει. Αλλά με 14 εκατομμύρια δεν θα τον χαλάσει ούτε τον Παναθηναϊκό.

Και ο Νίνης δεν νομίζω να αξίζει παραπάνω, ενώ ο Σιμάο δεν μπορεί να βελτιωθεί άλλο. Καλό θα είναι να φύγει τώρα. Εξάλλου, πάντα μπορεί να γυρίσει ο Μάτος.

pensierix said...

"Οταν καπνίζει ο λουλάς (Νick) εσύ (pensierix) δεν πρέπει να μιλάς."

:)))

Mε κάλυψε ο master...Αν ο Σιμάο, βέβαια, έπαιζε πχ στο ιταλικό πρωτάθλημα σε καμιά Ουντινέζε(που άνετα έπαιζε), αυτή τη στιγμή θα άξιζε 5-6 και όχι 2-2,5 εκ. ευρώ. Αυτές οι γ@%&*ες οι αγορές τα φταίνει όλα...

Οσο για τον Μέλμπεργκ, μην τον βγάλουμε και άχρηστο μόνο και μόνο επειδή πήραμε το ντάμπλ...Μια χαρά παίκτης είναι, δυο κλάσεις ανώτερος από αυτούς που εμείς διαθέτουμε κι επαγγελματίας ολκής (μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, έφερε στους γαύρους το πρόγραμμα που ακολούθησε και τον κοιτούσανε σα...χάνοι). Και φυσικά ο Τεν Κάτε τον ήθελε(εδώ κάνει πλάκα η gatti, σίγουρα), αλλο που βγήκε να καλύψει τον Αντωνίου για να μην τον κατασπαράξουν...

Εκτός κι αν, επειδή κατακτήσαμε το ντάμπλ, πρέπει να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Σαριέγκι...

Nick Triantos said...

Pensierix, μια χαρα παικτης ειναι ο Μελμπεργκ αλλα οταν το καραβι βουλιαζει στο τελος πνιγετε κι' ο καπετανιος.

Παντως απ' οτι ειδες, εχει αρχισει μια προσπαθεια οριοθετησης των προσδοκιων των φιλαθλων της ομαδας, οσον αφορα to budget, η οποια πιστευω θα συνεχιστει...

Πιστευω οτι θα παει σε παικτες, αγωστους μεν, καλους δε. Πχ. Ο Ρομερο που γραφτηκε τις προαλλες, ειναι ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ και καλυτερος του Κατα Ντιαζ. Αυτον με κανα 1,5εκ τον εχεις παρει και με κανα 700αρι το χρονο, για να μη σου πω λιγοτερα και 27 χρονων. Τον γνωριζω καλα :-)

Και ο Παλεττα ειναι καλη περιπτωση. Παροτι δεν εχει ξεπερασει τελειως τον τραυματισμο του και παροτι εχει συχνους μικροτραυματισμους (τιποτε το ιδιαιτερο), παιρνεις αυτον τον παικτη με χρηματα Σαριεγκι? Και 25 χρονων και 1.90μ? Το παιρνεις το ρισκο? Σε αυτα τα χρηματα, θα ειναι τρελος να μην το παρεις. Ο Παλετα, σαν παικτης δεν εχει καμμια σχεση με τον Σαριεγκι, καμμια. Ειναι 2 σκαλες ανωτερος, ανετα.

paoad said...

καλησπέρααααααααααααααααααααααααααααα...

δεν έχω χρόνο....αύριο φέυγω για Χίο .. και η τουρνέ συνεχίζεται

φφφ..

σε διαβάζω, μη μασάς για τίποτα γατάκι..

γεια χαρά.

koutavaki said...

Ωραίο το πλάνο!Ε νομίζω κάπως έτσι είναι τα πράγματα,απλά φέτος δεν καλύπτονται τόσο λόγω πολλών τραυματισμών,ενώ άλλα χρόνια...

@ The Bgt και pensierix
Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές!Μα τώρα που ξεκινάμε τη δυναστεία (έτσι δε λένε όλοι?),δεν πρέπει να πληθαίνει και ο κόσμος μας???

@ Thrylaras
Δεν πρόλαβα να σχολιάσω στο προηγούμενο ποστ αλλά γαμάτες οι απαντήσεις προς πάσα ενοχλητική κατεύθυνση!!!

s_pablo said...

Γιατί πειράζετε τον θείο? Εεεεεε????

Καλή ιδέα πάντως να δώσετε τον Σισέ. Κυρίως αν είναι να τον πάρουμε εμείς (go spurs!!!!).

Πάντως πέρυσι στα 6 ήταν η προσφορά μας και δεν μας τον έδωσαν οι κουτοφραγκοι...

Unknown said...

@koutavaki
εσένα επειδή είσαι σε ενδιαφέρουσα θα βρω να σου στείλω και άλλες απαντήσεις για να έχεις καβάντζα.

pensierix said...

Και το άσχετο σχόλιο της ημέρας:

Αυτή η Ατλέτικο, αυτό το καφενείο των Φορλάν και Αγουέρο που ήταν ντροπή και αίσχος που μας απέκλεισε τον Αύγουστο, πάει τελικό Europa League...

:ppppppppp

gatti said...

@pensierix: Σαφώς και κάνω πλάκα. Θα είμαι το τελευταίο άτομο που θα απαξιώσει τον Μέλμπεργκ για να ησυχάσω την παναθηναϊκή συνείδηση επειδή δεν τον αποκτήσαμε. Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και δεν μου λέει τίποτα που είχε μια ατυχή στιγμή (και δύο και τρεις, δεν αλλάζει κάτι).

Οπως επίσης συμφωνώ πως ο Τεν Κάτε τον ήθελε, αλλά βγήκε να καλύψει τον Αντωνίου (λάθος του που το έκανε, αλλά από την άλλη έλα στη θέση του).

gatti said...

@Nick Triantos: Οταν διαβάζω όσα γράφεις για τους υποψήφιους στόχους μας, τρελαίνομαι που δεν μπορούν με κάποιο τρόπο να σε αξιοποιήσουν στην ΠΑΕ για να πάρουμε παίκτες που αξίζουν πραγματικά.

Τι κάνουν εκεί πέρα; Κοιμούνται;

gatti said...

@paoad: Kαλώς τα ελληνικά στρατά!

Να περνάς καλά paoad μου και να προσέχεις!

:)))

gatti said...

@koutavaki: Aν ο θείος έκανε δυο μεταγραφές το καλοκαίρι που μας πέρασε, δεν θα ήταν τόσο τραγικά τα πράγματα. Τώρα πραγματικά πρέπει να καλύψει αρκετές θέσεις. Και μάλιστα με παίκτες από τα πάνω ράφια. Εχει ενδιαφέρον να δούμε αν θα το κάνει.

gatti said...

@s_pablo: Μα δεν αντέχουμε να μην πειράζουμε τον θείο!

Τον θέλεις τον Τζιμπρίλαρο στην Τότεναμ; Πού ξέρεις μπορεί και να συμβεί.

gatti said...

@Thrylaras: Ρε τον Thryly, επανέκαμψε και έφερε και καλούδια! :))))

gatti said...

@pensierix: Ωρες ώρες έχω την εντύπωση ότι αγαπάς τον Τεν Κάτε περισσότερο από μένα! :pppp

pensierix said...

@ gatti

Είναι συνδυασμός αγάπης στον Ολλανδό και αλλεργίας σε προπονητές "γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας".

:))))

Ειδικά όταν ακούω το Νιόπλια να κάνει "πλακίτσα", λέγοντας γεμάτος καμάρι ότι ήθελε να κάνει προπόνηση στα πέναλντι πριν το ματς με τον Αρη και ο Κατσούρ του είπε να πάνε να φύγουν γιατί το κύπελλο θα το πάρουν στο 90λεπτο, νοσταλγώ τον Τεν Κάτε και τα μπινελίκια του σε Σπυρόπουλους και λοιπούς ευαισθητούληδες που τώρα αισθάνονται απελευθερωμένοι...

Μια ανησυχία για την καλοκαιρινή προετοιμασία την έχω πάντως, για πολλούς και διάφορους λόγους...

4minister said...

Και γιατί ανησυχείς για την προετοιμασία ρε Γαλάτη; Αφού στα λέει ο Κριτής, θα τους ετοιμάσει ο El Double ...

Χαλάρωσε για να το απολαύσεις, σα βιασμό ένα πράμα!

gatti said...

@pensierix: Mία από τα ίδια και εδώ.

Κι εμένα μου κάθισε "κάπως" το
συγκεκριμένο επεισόδιο, αλλά στην Ελλάδα έτσι το προτιμάμε, οπότε...

Κι εγώ ανησυχώ για την προετοιμασία. Και για το επίπεδο της φυσικής κατάστασης που δύσκολα θα αγγίξει αυτό του Εμπεν, αλλά και για το βαθμό συγκέντρωσης. Περισσότερο βασίζομαι στον ίδιο τον Νιόπλια παρά στους παίκτες. Εξυπνος είναι, ικανός είναι, πιο σίγουρος θα νοιώθει, οπότε θέλω να πιστεύω ότι θα βάλει τα όρια που δεν έβαλε φέτος λόγω ειδικών συνθηκών και δεν θα επιτρέψει να του πάρουν τον αέρα. Αλλά πάλι ευσεβείς πόθοι είναι αυτοί, δεν το στηρίζω κάπου.

fl@neur said...

Κανείς δεν υποτίμησε τον Μέλμπεργκ, αλλά μην τον βγάζουμε και "Μπέκενμπαουερ", άσε που στην ηλικία που είναι, μια σαιζόν ακόμα βγάζει, και σ' εμάς να ερχόταν, πάλι για "παλτό" θα μιλούσαν οι δικοί μας, όπως κάνανε με τον Ζιλμπέρτο. Έχεις Μπίαρσμιρ, που έχει μέλλον τουλάχιστον κι αν μάθει τη θέση, θα πάει καλά. Αν είναι ο ΠΑΟ να βγάλει 20 εκ. από Σισέ, Νίνη και Σιμάο, μακάρι, ας τούς δώσει, Ακαδημία έχει και λεφτά θα βγάλει.

Crazy Tourists said...

gatούλι είναι τέλειο! Το έδειξα σε ένα γαύρο συνεργάτη και πήρε ανάποδες! Χαχα!!

Τρελοτουρίστρια

Cybergoulion said...

Το αστείο που είναι; Το πλάνο από το ΔΣ το έχουν πάρει!

gatti said...

@fl@neur: Είναι αλήθεια, ότι εμείς έχουμε μοναδική ικανότητα να βγάζουμε άχρηστο και τον καλύτερο παίκτη. Αλλά ξέχωρα από αυτό, ο Μέλμπεργκ είναι ένας πολύ καλός, και πολύ αξιόπιστος αμυντικός. Και κάποια λάθη που όλοι κάνουν (ο Χένρικσεν ήταν αλάνθαστος;) δεν αρκούν για να τον βγάλει κάποιος ανίκανο.

Αλλο πράγμα βέβαια η καζούρα που γίνεται (και θα γίνεται).

Κι εγώ πιστεύω πως ο Μπιάρσμιρ, αν ξεκουραστεί και κάνει και σωστή προετοιμασία θα μπορέσει να δείξει πράγματα που δεν είδαμε φέτος. Για να βελτιωθεί όμως εκτός από ξεκούραση και καλή προετοιμασία θα χρειαστεί να δουλέψει δίπλα σε έναν στόπερ κλάσης. Αυτόν που ευελπιστώ ότι θα πάρουμε φέτος.

Είναι αναγκαίο να δώσει παίκτες ο Παναθηναϊκός, δεν είναι δυνατόν μόνο να αγοράζει παίκτες χωρίς μεταπωλητική αξία. Είναι πολύ δύσκολες οι εποχές και θα είναι δυσκολότερες στο μέλλον και καμιά ομάδα δεν θα μπορεί μόνο να αγοράζει από εδώ και πέρα.

gatti said...

@Crazy Tourists: Eίναι πράγματι τέλειο, τρελοτουρίστι μου! :)))

gatti said...

@Cybergoulion: Βεβαίως και το έχουν πάρει από το ΔΣ το πλάνο! :)))