Wednesday, May 12, 2010

Σας γλεντάει ο ΠΑΟΚ...








Τελείωσε λοιπόν και η υπόθεση πλέι οφ. Τουλάχιστον η πρώτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσαμπιολί. Τους ...γλέντησε λοιπόν ο ΠΑΟΚ. Κι όσο να το κάνεις μια μελαγχολία με πιάνει όταν το σκέφτομαι. Γιατί δεν ήταν μία, δεν ήταν δύο. Τρεις φορές τους γλέντησε τους γαύρους μέσα στη σεζόν κι εμείς δεν μπορέσαμε να τους κερδίσουμε ούτε μία.

Κι από την άλλη, όσο κι αν το χάρηκα για τον ΠΑΟΚ (και το χάρηκα πολύ, γιατί το ξέρετε ότι είμαι και φιλοΠΑΟΚτσού...) από την άλλη στενοχωρήθηκα κιόλας. Γιατί όσο νάναι, έτσι και έπαιρνε ο ακατονόμαστος την πρώτη θέση μπορεί και να ξεγελιόντουσαν οι γαύροι. Να τους ξεγελούσε ο θείος εννοώ. Να πήγαιναν με τα ψέμματα και στο λάου λάου μέχρι την κλήρωση και μετά ξανά μανά να τους παραμύθιαζε να περιμένουνε μέχρι να μάθουνε τον επόμενο αντίπαλο (του κερατά, όσο χάλι και να έχουν, από την πρώτη φάση θα περνούσαν στη δεύτερη) και να την έβγαζε με τίποτα ψιλομερεμέτια. Και θα κρατούσε και τον Μπάντοβιτς για προπονητή που εμείς θέλαμε να τον κρατήσει όσο ήθελαν οι γαύροι να μη φύγει ο τεντάς.

Ενώ τώρα; Τώρα θα αναγκαστεί να πάρει μέτρα. Είναι μεγάλη η αποτυχία για να μην κάνει κινήσεις. Θα μου πεις τώρα, να τις δούμε και τις κινήσεις. Γιατί αν οι κινήσεις είναι ας πούμε να πάρει τον Βαλβίδα για προπονητή που επειδή η ομάδα τους έπαιξε δύο ματς καλά με Μπενφίκα και Χέρτα οι γαύροι τον θεωρούνε και προπονηταρά δεν θα αλλάξουν και πολλά. Και άσε να δούμε και το μπερντέ που θα σπρώξει για παίκτες, γιατί εδώ έχουν αρχίσει και το γυρίζουνε οι δικοί μας οι λεφτάδες ότι είναι ζόρικα τα πράγματα (άρα μας προετοιμάζουν ότι θα τη βγάλουμε στη φτήνεια), φαντάσου τώρα ο θείος τι ζόρι τραβάει.

Αλλά ήταν κακό που αποκλείστηκε ο γαύρος από το Τσαμπιολί και για άλλον έναν λόγο. Επειδή έτσι και πέρναγε θα έτρεχε από τα μέσα Ιούλη με προετοιμασίες και παιχνίδια. Ενώ τώρα άμα πάρει το "καλό" το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ θα είναι ψιλοχαλαρός. Θα μου πεις ότι για να πάρει το καλό το εισιτήριο θα πρέπει να τερματίσει πάνω από την ΑΕΚ. Και αυτό δεν είναι εύκολο, αφού έχει να παίξει και στο ΟΑΚΑ. Γιατί η ΑΕΚ μπορεί και να περάσει από την Τούμπα. Γιορτή θα έχουνε τα ΠΑΟΚια στο συγκεριμένο ματσάκι, σιγά μην ασχοληθούνε με το αγωνιστικό μέρος. Οπότε αν περάσει η ΑΕΚ από Τούμπα, στην τελευταία αγωνιστική στο ματσάκι ΑΕΚ - γαύρος θα γίνει κόλαση. Αίμα και άμμος.

Τώρα βέβαια όπως την ξέρεις εσύ την ΑΕΚ και όπως τον κόβεις τον τελευταίο καιρό τον γαύρο πόσο εύκολο το θεωρείς να γίνει αίμα και άμμος το ματς; Πιο πιθανό είναι να έχουμε τη Βατραχομυομαχία. "Επεσε ο ποντικός, βροντήξαν τ΄ άρματά του". Και μην βρεθεί κανείς κακεντρεχής και πει ότι διάλεξα επίτηδες το συγκεκριμένο έργο επειδή η μεν έχει τον βάτραχο και οι δε καλούνται αρουραίοι. Συνέβη γιατί απλά είμαι διαβαστερή και το θυμάμαι το μάθημα από το σχολείο, νταξ; Και μεγάλη επίσης, εννοείται (εντάξει, όχι και σαν την Πελοπόννησο) γιατί τώρα πια δεν ξέρω αν τη διδάσκουνε...

Τέλος πάντων, ό,τι κι αν γίνει η ουσία δεν αλλάζει. Και η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε δύο πολύ σπουδαίες νίκες επί του γαύρου στα πλέι οφ και πήρε με το σπαθί του την πρώτη θέση στην ειδική βαθμολογία. Στο χέρι του είναι τώρα να χτίσει πάνω σ΄αυτή την επιτυχία και να μην την ξαναπατήσει όπως τότε που έγινε η μαλακία με το δελτίο του Λιάσου Λουκά. Αν θα περάσει στους ομίλους δεν το ξέρω, το θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο, άλλωστε και στους δύο γύρους που θα παίξει θα είναι στο γκρουπ των αδυνάτων, οπότε οι κληρώσεις θα είναι ζόρικες, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Και μόνο που θα μπει στο τριπάκι του Τσαμπιολί αρκεί για να μεγαλώσει τη δυναμική του. Κι έπειτα από τον ένα γύρο μόνο να περάσει, θα συνεχίσει μετά απευθείας στους ομίλους του Γιουρόπα. Αλλά αυτή η συμμετοχή (στα προκριματικά του Τσαμπιολί) αρκεί για να κρατήσει την ομάδα, τους παίκτες, τους παράγοντες και τους οπαδούς ζεστούς. Ασε και το άλλο. Τώρα που κατά πως φαίνεται θα γυρίσει στην ομάδα ο Σάλπι, μπορεί να μεταφέρει και κάτι από την αύρα του νταμπλούχου (το γράφω κι ακόμα δεν το έχω πιστέψει ότι πήραμε το νταμπλ φέτος...).

Στο ματσάκι τώρα έγινε της ...φυσούνας. Οπως σας το λέω. Εποχές Ριζούπολης έζησε ο ΠΑΟΚ στο τηγάνι. Κι ήτανε όλα τα καλά παιδιά μέσα. Ο Τσιρώνης, ταξίαρχος της αστυνομίας τότε στη Ριζούπολη, υπεύθυνος ασφαλείας σήμερα στον γαύρο, είπε να θυμηθεί κάτι από τα παλιά. Και τα καλόπαιδα, οι επιστήμονες που πρέπει κάποιος να τους εξηγήσει ότι δεν υπάρχει κανένα νομοθετικό διάταγμα που απαγορεύει στον γαύρο να χάσει στο τηγάνι ή στους αντιπάλους του να πανηγυρίσουν τη νίκη τους μέσα σ΄ αυτό.






Ετσι που λες. Καφριλίκια πριν το ματς με κάποιους οπαδούς που την πέσανε στον Σύρο φροντιστή του ΠΑΟΚ, καφριλίκια και μετά στο τέλος. Τους την έδωσε επειδή ο Ιβιτς έστειλε πίσω στην εξέδρα το μπουκάλι που είχε δεχτεί και επειδή ο Πάμπλο Γκαρσία με τον Τσιρίλο πανηγύριζαν την επιτυχία.


Εκείνος όμως που έπαθε τη μεγαλύτερη ζημιά ήταν ο Δαλούκας. Αυτός τώρα πρέπει να είδε το Χριστό φαντάρο. Μπήκανε μέσα όλοι ωραία και καλά, δηλαδή τι ωραία και καλά, άλλοι μπήκανε οριζοντίως και άλλοι καθέτως, αφού τα κλοτσομπουνίδια έδιναν κι έπαιρναν, αλλά τουλάχιστον μπήκαν μέσα με τη φυσούνα από πάνω τους. Πάει κι ο φουκαράς ο κόραξ να μπει, αλλά φυσούνα πουθενά! Την είχανε μαζέψει! Και ευτυχώς που φορούσε και σκούρο σορτσάκι γιατί αλλιώς θα ήτανε ασορτί με το γνωστό ανέκδοτο.



Στο άλλο το ματσάκι τώρα αυτό που έπαθαν τα αρειανά, δεν το εύχομαι ούτε στον εχθρό μου. Να πανηγυρίζουν τη νίκη επί της ΑΕΚ και να έρχεται ο Λεονάρντο στο ενενηνταφεύγα να τους παίρνει τη μπουκιά από το στόμα. Και να μην ξέρουνε τώρα οι ταλαίπωροι για ποιο πράγμα να πρωτοστενοχωρηθούνε.

α) Που φάγανε για άλλη μια φορά πίκρα;
β) που όπως δείχνουν τα πράγματα, στην τέταρτη θέση θα τερματίσουνε και θα γ***θεί η προετοιμασία της νέας χρονιάς, ή
γ) που βγάλανε πρώτο τον ΠΑΟΚ; (αυτόν θα μου πεις θα τον έβγαζαν πρώτο και με τη νίκη, αλλά τώρα τους ήρθαν όλα μαζεμένα).

Η ΑΕΚ πάλι στο τσακ το γλίτωσε το μπινελίκι. Ετοιμο το είχανε οι ΑΕΚτζήδες. Γιατί δεν είναι ομάδα αυτό το πράγμα. Χτικιό είναι. Τη μια να τρελαίνεις κόσμο γυρίζοντας το παιχνίδι από το πουθενά και την άλλη, εκεί που έχουν ανεβεί οι προσδοκίες να χάνεις με κάτω τα χέρια.


Εβαλε όμως το γκολάκι ο Λεονάρντο, δικαιώνει έστω και αργά τον πρίγκιπα που επέμενε να τον πάρουνε και ας έχει υποστεί η ΑΕΚ του κόσμου τις προσβολές από τον πρόεδρο του Σουβλακιακού για πάρτη του και όπως ήταν φυσικό ξετσούμισε και ο Ντούσκο.


Βγήκε χαλαρός, περισσότερο χαλαρός από ό,τι αν είχε έρθει η da pipa και λέει με περισπούδαστο ύφος: "Bρήκαμε τι φταίει". Συγνώμη τώρα, αλλά δεν μπορώ να μη το πω κι ας πείτε μετά ότι έχω γνωστή εμπάθεια με τον πρίγκιπα. Ρε συ Ντούσκο, δυο ματς απομείνανε για το τέλος της σεζόν. Τόσο καιρό σου πήρε να βρεις τι φταίει; Και που το βρήκες τι; Θα προλάβεις να το διορθώσεις σε δύο ματσάκια; ΄Η μήπως θα το διορθώσεις του χρόνου; Γιατί δεν θέλω να σε στενοχωρήσω και είσαι και πάνω στην ανδρική κλιμακτήριο, αλλά οι πιθανότητες να είσαι του χρόνου στην ΑΕΚ είναι όσες και οι πιθανότητες του Πάγκαλου να αδυνατίσει.

Οχι τίποτα άλλο, αλλά εγώ θυμάμαι ότι ο στόχος της ΑΕΚ στα πλέι οφ ήταν να πάρει την πρώτη θέση. Οχι να βρει τι φταίει και τα σκάτωσε αυτή τη χρονιά.

Το πιο ωραίο πάντως για το συγκεκριμένο ματσάκι το είπε ο Λεάνης: "Το ματς - λέει - του Αρη με την ΑΕΚ μου θύμισε τη γνωστή απορία σχετικά με ποιος Κατσιμίχας είναι ο Πάνος και ποιος ο Χάρης. Δύο πανομοιότυπες ομάδες, χωρίς κέντρο, με πολύ ταλέντο, που όμως περιμένουνε πότε θα βρεθεί σε καλή μέρα ο Κόκε οι μεν και πότε θα πιάσει απόδοση ο Σκόκο οι δε. Πολύ λάδι κι από τηγανίτα τίποτα".



Scratch: H επιχείρηση Αγκαθούρα και Kleftobank που μας θύμισε ο Thryly ξεκίνησε. Τρεις μου τηλεφώνησαν την μία την πρόγκηξα (πήγαινε κι αυτή η ευλογημένη ανέμελα σαν την κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος), η άλλη με πρόγκηξε (ήμουν ντεφορμέ και ήταν δυνατή και έμπειρη παίκτρια, το ομολογώ) με την τρίτη ήρθαμε ισοπαλία. Τους βγάζω το καπέλο πάντως, η συνέπεια, η συνέχεια και η προσήλωσή τους στο στόχο είναι αξιοζήλευτη. Σαν τις ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό ένα πράγμα. Να δούμε ποιος θα το κερδίσει το ντέρμπι...


***


Τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε;



Καρπουζοψαράς ε; Να!


***

ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ






***


ΟΙ "ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ"...






***


ΕΓΙΝΕ ΤΗΣ ...ΦΥΣΟΥΝΑΣ




***


ΟΙ ...ΑΛΛΟΙ








(Στον Ποικιλίδη δεν την έπεσαν οι "επιστήμονες". Γιατί άραγε;)


***


Ο ΣΩΚΟΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΜΑΤΣ


(Γουρλής, ο αγαπούλας, να ξαναπάει...)


Ο ΣΩΚΟΣ, ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΑΤΣ...



Χωρίς λόγια...



***


ΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ...

Χρυσικόπουλος - Δημήτρης Θεοδωρίδης...




***


ΟΙ ...ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΕΣ

Αφού κατάφερε να χάσει την ψυχραιμία του ο κάπτεν Ιγκλο...

...καταλαβαίνεις τι γίνεται στο γαύρο...





***


ΤΑ ΠΡΩΤΟΠΑΛΙΚΑΡΑ...


Μπαλόκας (αριστερά) Τσιρώνης (κέντρο)



***


Ο ΙΒΙΤΣ





***


ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΑΦΙΞΗ












(Αυτό είναι το χαρούμενο ύφος του Πάμπλο...)


***


TO ΓΛΕΝΤΙ
(Μην ψάχνετε τον Γκαρσία, δεν πήγε, είναι σπιτόγατος...)
















37 comments:

pensierix said...

Μεγαλύτερη μελαγχολία με πιάνει όταν σκέφτομαι ότι πήραμε το πρωτάθλημα από αυτό το πτώμα σε αποσύνθεση την προτελευταία αγωνιστική, με την ψυχή στο στόμα, θυσιάζοντας την Ευρώπη για τον...Αστέρα Τρίπολης.

Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, αν και σήμερα, λόγω του κόμπλεξ που κουβαλάει ο Σάντος, κατέβηκε υπερβολικά αμυντικά. Καλή η σκοπιμότητα, αλλά παρατάχθηκε λες κι έπαιζε στο Καμπ Νου και όχι απέναντι σε αυτό το τουρλουμπούκι-καφενείο ονόματι γαύρος...Δυό σουτ στο τέρμα δεν έκανε.

Προσπερνώ τους επιστήμονες και στέκομαι στις τσάμπα μαγκιές των υπολοίπων τύπου "κοίτα πως κατάντησες των Ολυμπιακό". Ας είχε πάρει ο Χόχος κι αυτό το πρωτάθλημα, με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα όπως έκανε άλλες χρονιές που η ομάδα σερνόταν, και θα βλέπαμε πόσοι θα κράζανε. Αν και ξέρω ότι δεν θα συμβεί, θα καραγούσταρα να βλέπω το γαύρο να τρώει σφαλιάρες για καμιά δεκαετιά, μόνο και μόνο για να μάθουν οι σημερινοί εικοσάρηδες ότι το πρωτάθλημα δεν είναι μια διοργάνωση που συμμετέχουν 15 μαλάκες για να το σηκώσει στο τέλος η ομάδα τους, επειδή έχει μάγκα πρόεδρο.

ΥΓ
Τελικά η Ατλέτικο, αυτή η ομαδούλα που μας απέκλεισε το καλοκαιρί, το σήκωσε το Europa.

YΓ1
Η Βατραχομυομαχία ήταν και στα δικά μου βιβλία του Γυμνασίου, που είμαι 2-3 χρόνια νεότερος από την μπλογκοδέσποινα. Και δεν με λένε Πέλοπα, για να το ξεκαθαρίζουμε.

:))))

Stepas said...

Μα πόσο άψογη και ταχύτατη δουλιά κάνεις σε κάθε ποστ σου! Όχι ότι δεν το ήξερα, αλλά σήμερα έπαθα σοκ γυρνώντας και βρίσκοντας αυτό το εξαίρετο φωτορεποερτάζ μαζί με την ανάλυση.

Τα υπόλοιπα αύριο γιατι ακόμα πανηγυρίζουμε...
:-)

Φιλιά!

koutavaki said...

Α ρε τους γαύρους τι πάθανε...Βούλγαροι ε?Take to have λοιπόν!Μπράβο στον ΠΑΟΚ γιατί απ' ότι φαίνεται είναι η μόνη τρίτη ομάδα που μπορεί να συνεισφέρει στην ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος.Κι εγώ ως φιλοΑΕΚτζού το εύχομαι και για τους κιτρινόμαυρους,αλλά νομίζω το έχουν ψιλοχάσει το τρένο,ένεκα τα διοικητικά.Πάντως για το Θείο παίζει και το ενδεχόμενο "ποιος το γ... το Europa,φράγκο δε θα πάρουμε,άρα μεταγραφές γιοκ".Άλλωστε το είχε δηλώσει ότι αν δε βγούνε στο Τ.Λ.έρχεται η καταστροφή και θα κοπούνε συμβόλαια.Πόσο μάλλον να πάει και για καινούρια.Άντε κάνα παλτουδάκι τύπου Ντάτολο μπορεί,για τον οποίο ξέχασα να σχολιάσω πόσο μας βολεύουν τέτοιου είδους επιλογές του Μαραντόνα.Ας είν' καλά ο άνθρωπος!
Υ.Γ.1:Ο παπάς πρώτο τραπέζι πίστα βλέπω!!!
Υ.Γ.2:Ο κάπτεν Ίγκλο χάλασε εκεί που τον έριξε η μοίρα του.Έχω χάσει πάσα ιδέα.Αυτός είναι ο σοβαρός άνθρωπος??Τι να πει κι ο Σηφάκης δηλαδή!Αλλά δεν είναι μόνο οι λαβές στον Κοντρέρας.Γενικά μας δείχνει πόσο καλά χρησιμοποιεί τα χεράκια του!Πόσα πέναλτι είπαμε φέτος?Αν είχα τη φήμη του δε θα καταδεχόμουνα να παίζω έτσι για κανένα λόγο.Για μένα ευτυχώς που δεν ήρθε σε μας,αν είναι να επηρεάζεται το παίξιμό του τόσο εύκολα από τον καθένα.

mahler76 said...

ΚΑΙ ΟΙ ΓΑΥΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕΕΕΕΕ

gatti said...

@pensierix: Πραγματικά, δεν καταφέραμε να κερδίσουμε αυτό το πτώμα, μας κόντραρε μέχρι το τέλος και χάσαμε μεγάλη ευκαιρία να προχωρήσουμε ακόμα περισσότερο στην Ευρώπη.

Πάντως, εξακολουθώ να πιστεύω πως ορθά προτάξαμε το πρωτάθλημα, αφού η συγκεκριμένη χρονιά ήταν κομβική. Οπως μάλιστα ήρθε και η κρίση και όλοι θα είναι μαζεμένοι οικονομικά, η απόκτησή του αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία.

Αυτό είναι το παιχνίδι του ΠΑΟΚ, δεν θα μπορούσε για ένα παιχνίδι ο Σάντος να αλλάξει τακτική. Εγώ δεν αμφέβαλα ότι θα παίξει έτσι από την στιγμή που είχε κερδίσει στο ματς της Τούμπας.

Μα, η κούπα είναι η ...κολυμβήθρα του Σιλωάμ. Αν την είχε πάρει ο γαύρος σαφώς και δεν θα πείραζε κανέναν το χάλι της ομάδας. Εντάξει, μην υπερβάλλω, όχι κανέναν, υπάρχουν πολλοί που ενοχλούνται από την εμφάνιση και δεν τους φτάνει μόνο η κούπα, αλλά καπελλώνονται από τους υπόλοιπους. Φοβάμαι πως θα έχουμε χειρότερα με τους γαύρους, γιατί δεν θα δεχτούν εύκολα την παρακμή στην ομάδα τους. Κάποιος τους έχει κακομάθει και το κακό είναι ότι δεν θα την πληρώσει ο ίδιος, αλλά το ελληνικό ποδόσφαιρο (εύχομαι να μη την πληρώσουν και αθώοι, αλλά αυτά που έκαναν μετά στο βόλεϊ δεν με πείθουν ότι θα γίνει έτσι...).

ΥΓ. Ποια Ατλέτικο τώρα; Ο μυρουδιάς ο βοηθός έφταιγε...


ΥΓ1. Μόνο 2-3 χρόνια νεότερος είσαι Γαλάτη μου; Αχ, νομίζω ότι παραείσαι ευγενικός! ;))))

gatti said...

@Stepas: Αφού το ξέρεις ΠΑΟΚι μου, ότι με εμπνέει ο ΠΑΟΚ! Το παιχνίδι το παρακολούθησα με πολλή προσοχή. Και τα επεισόδια επίσης. Τη γνώμη μου για τους παίκτες που γίνονται στόχος και δεν πρέπει να αντιδρούν την ξέρεις, την έχω γράψει, δεν πρόκειται να κατηγορήσω τον Ιβιτς που επέστρεψε το μπουκάλι, όπως δεν το είχα κάνει ούτε με τον Κονσεϊσάο πέρσι, με τον Βράνκοβιτς πριν από χρόνια όταν επέστρεψε το κέρμα στους ΠΑΟΚτσήδες, αλλά ούτε και με το μέλος όταν έκανε τον καρατέκα. Κανείς δεν νομιμοποιεί τους πολλούς να επιτίθενται στον έναν. Κι ας είναι - υποτίθεται - αυτός υποχρεωμένος να μην απαντά στις προκλήσεις.

Εκεί που τρελάθηκα πάντως ήταν στους πανηγυρισμούς Γκαρσία και Τσιρίλο στο δρόμο προς τη φυσούνα. Γύρω τους έπεφταν τα μπουκάλια σαν το ...χαλάζι αλλά αυτοί δεν κατάλαβαν Χριστό. Ούτε επιτάχυναν, ούτε έσκυψαν να μπουν στην φυσούνα. Τρέλα σκέτη.

Συγχαρητήρια για την επιτυχία!

Φιλιά!

;))))

gatti said...

@koutavaki: H αλήθεια είναι ότι τους έπεσε βαρύ. Αν και διαβάζοντας το γνωστό γαυροφόρουμ εδώ και μέρες, οφείλω να πω ότι πολλοί το ...ψυχανεμίζονταν. Το έβλεπαν ότι δεν τραβάει η ομάδα.

Κι εγώ δεν τον βλέπω τον θείο πρόθυμο να κάνει τομές στην ομάδα. Ισως να μη μπορεί κιόλας, ίσως να μεγάλωσε και δεν θέλει να ασχοληθεί, ποιος ξέρει.

Πάντως σήμερα διαβάζω ότι "παίζει" το ενδεχόμενο να τερματίσει ο γαύρος πίσω και από τον Αρη, αν τιμωρηθεί για όσα έγιναν στο τηγάνι.

ΥΓ1. Αυτός ο ΠΑΟΚτσής παπάς είναι πραγμαιτκά περίπτωση. Αυτά βλέπει ο Ανθιμος και τρελαίνεται! (Ρε είναι σίγουρα παπάς ή μεταμφιέζεται;).

ΥΓ2. Λυπάμαι για τον Μέλμπεργκ, τον θεωρώ πολύ σπουδαίο παίκτη και εξαιρετικά σοβαρό. Είδες πώς μπορεί να μεταμορφώσει έναν παίκτη το κακό κλίμα σε μια ομάδα; Δεν νομίζω ότι είναι θέμα χαρακτήρα, αλλα περιβάλλοντος. Κρίμα, γιατί αν οι δικοί μας δεν κοιμόντουσαν θα τον είχαμε πάρει εμείς πέρσι, θα είχαμε λύσει το πρόβλημα στα μετόπισθεν και πού ξέρεις; Ισως να είχαμε άλλη πορεία στην Ευρώπη.

gatti said...

@mahler76 Kαιρός ήταν. Τόσα χρόνια με πλάτες άλλων είχαν εγγυημένους τους ομίλους. Ασε να ζοριστούν λίγο καλό θα τους κάνει...

4minister said...

Τι ωραία θα τεντώνει
μες στη Τούμπα το σεντόνι!

http://62.1.2.102/newspapers/2010/5/13/ATHMAK_b.jpg

Αφιερωμένο στο Παόκι σου, και στο Θρυλάρα βεβαίως-βεβαίως. Για να μη μπορεί να λέει ότι τώρα που είμαστε από πάνω δεν του δίνουμε σημασία ασούμε ...

Ξέρετε πόσο καιρό λέω για αποχώρηση του Θείου. Ίσως ήγγικεν η ώρα.

Για το σημερινό προβοακατόρικο μπροστόφυλλο της Πράσινης άλλη ώρα. Ρεαλιστικότερο στο θέμα το αντίστοιχο της Γάτας.

gatti said...

@4minister: Ωραίο το σύνθημα υπουργέ μου. Και η επιτυχία του ΠΑΟΚ, ακόμα ωραιότερη.

Εμείς βρε δεν δίνουμε σημασία στον Θρυλάρα; Μέσα στην καρδιά μας τον έχουμε!

Ισως να έχεις δίκιο. Ο θείος ζορίστηκε χθες και μπορεί και να τα βροντήξει.

Οσο για μας δεν υπάρχει γιατρειά. Η Πανάθα μόνο λίγο καιρό ξαποσταίνει και ξανά προς την ...εσωστρέφεια τραβά...

4minister said...

Είναι πολύ φιρμάτη και μούρη γκόμενα ο Παναθηναϊκός και όλοι οι φραγκάτοι τη θέλουν με αποκλειστικότητα. Ότι γίνεται και στην υπόλοιπη ζωή δηλαδή.

Τα έχουμε ξαναπεί εξάλλου. Ότι όλοι οι υπόλοιποι πολυμετοχικοί θέλουν να ξεκολλήσουν τις μετοχές του Βαρδινογιαννέικου.

island said...

Ομορφιές. Οι "επιστήμονες" είναι και πάλι μπροστάρηδες. Βέβαια εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και πάλι ένα Δ.Σ. Από αναβολή σε αναβολή πάει. Και βλέπω να τρώμε κανένα αυτογκόλ στο τέλος.

ΥΓ Εγώ δυστυχώς φιλοαρειανός είμαι

gatti said...

@4minister: Eγώ κοιτάζω ότι κάνουμε τη ζωή μας δύσκολη. Εχουμε την ευκαιρία να ξεφύγουμε για χρόνια και αντί γι΄ αυτό κινδυνεύουμε να πάθουμε ό,τι το 2004.

gatti said...

@island: "Επιστήμονες" και γαύρος είναι έννοιες αλληλένδετες.

Οσο για μας, κεραμίδα μου ήρθε πρωί πρωί βλέποντας το πρωτσοσέλιδο της "Πράσινης". Δεν μου φαίνονται καλά τα πράγματα....

Γεια σου Νησάκι! :)))


ΥΓ. Οι περισσότεροι Παναθηναϊκοί, φιλοαρειανοί είναι. Εγώ δεν ξέρω πώς ...βγήκα έτσι. Πάντως, αν και φιλοΠΑΟΚτσού, δεν με ενοχλεί ο Αρης. Και μου αρέσει κιόλας σαν ομάδα τα δύο τελευταία χρόνια. Μόνο για τον Ιωαννίδη μη μου πεις...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Τα προβλήματα στον Ολυμπιακό είναι πολύ σοβαρότερα απ' ό,τι (τολμάς να) φαντάζεσαι, εκλεκτή φίλη. Δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρεσαι (αυτό το ξέρεις μόνο εσύ), αλλά και στη δική σας πόρτα έχουν χτυπήσει τα "απρόβλεπτα" φαινόμενα (τα οποία δεν είναι μόνο οικονομικής φύσεως, όπως πολύ καλά γνωρίζεις).

Τέλος πάντων, αξιότατα ο ΠΑΟΚ νίκησε και ήλθε πρώτος.
Προσωπικώς, αν ήμουν στη θέση του Ίβιτς, όχι απλώς θα πέταγα το μπουκάλι πίσω, αλλά θα πυροβολούσα κιόλας το άνανδρο σκουλήκι.

Ο (αντιπαθέστατος) Γκαρσία καλά έκανε και πανηγύρισε - εμένα τέτοια πράγματα μού αρέσουν. Όταν το είχε κάνει ο Καστίγιο στην Τούμπα, τον λέγαμε ήρωα. Αι, λοιπόν, και ο (αντιπαθέστατος) Γκαρσσία έχει δικαίωμα να πανηγυρίσει στου Καραϊσκάκη.

Ο Δαλούκας (όπως και ο Κάκκος, ο Ντάκος, ο αλήστου μνήμης Βασσάρας και όλο το κορακολόι) είναι άσχετος με τη διαιτησία. Προχτές (για άλλη μία φορά) δεν ήξερε τί σφύριζε και υπέρ μας και εναντίον μας. Άθλιο το θέαμά του.

Για τους "επιστήμονές" μας έχω τη γνώμη που έχεις και εσύ για τους "δικούς" σας - αλήθεια, εσείς πώς τους λέτε; Πολλά έχει ήδη εισπράξει και πολλά ακόμη πρόκειται να εισπράξει ο Κόκκαλης από αυτά τα "καλά" παιδιά. Επειδή όμως το χτένι έχει φτάσει στον κόμπο, σύντομα μάς βλέπω -εμάς που πληρώνουμε κανονικά για να βλέπουμε την ομάδα μας να παίζει μπάλλα εναντίον αντιπάλων που σεβόμαστε- να τους πετάμε έξω από το γήπεδο ή να αφήνουμε τον όποιο υποστηρικτή τους μόνο του μαζί τους. Πιθανότερο είναι το πρώτο, καθότι εμείς το γήπεδο δεν το κόβουμε (εύκολα). Οπότε θα το κόψουμε στα κωλόπαιδα.

Σε χαιρετώ.

Γιωργος Κεντρωτης said...

Αλήθεια ο Ίβιτς γιατί ζήτησε συγγνώμη; Επειδή αντέδρασε ανθρώπινα; Και από ποιόν; Από το χυδαίο υποκείμενο που του είχερ εκσφενδονίσει το μπουκάλι;! Εγώ, σ' το ξαναλέω, αν ήμουν στη θέση του, θα είχα τραβήξει πιστόλι και, εκ του αποτελέσματος, θα είχα ευεργετήσει την κοινωνία με το ξεπάστρεμα ενός βάρους της γης.

(Σ' το είχα γράψει και τότε με τον Κονσεϊσάο...)

Stepas said...

@gatti: Κατακριτέα η ενέργεια του Ίβιτς. Ναι, είναι άνθρωποι οι ποδοσφαιριστές. Ναι, δεν χρειάζεται ούτε να στοχοποιούμε, ούτε να λέμε "ο τάδε ο αλήτης, ο άλλος το κ#*όπαιδο" κλπ κλπ (ούτε εγώ το κάνω αυτό), αλλά θα επιμείνω ότι στη ρίψη ενός πλαστικού μπουκαλιού ας πούμε, πρέπει όσο γίνεται να παραμένει ψύχραιμος ο παίκτης. Γιατί αν ασχοληθεί με τους άρρωστους της (κάθε) εξέδρας, τότε απλά ρίχνει λάδι στη φωτιά και κάνει τα πράγματα χειρότερα... Τεσπα, ας μην ασχοληθούμε άλλο με όλα αυτά τα τεριμμένα και κουραστικά.

Για το ματς:
- Ανύπαρκτος ΟΣΦΠ. Κανένα σχέδιο, καμία συνοχή, καμία ομαδικότητα, καμία τακτική, καμία διάθεση από τους παίκτες. Γενικά ομάδα Ολυμπιακός δεν κατέβηκε ποτέ στο γήπεδο προχτές. Έντεκα παίκτες που δεν ήξεραν τι να κάνουν και δεν είχαν και καμία διάθεση να αγωνιστούν στο πιο κρίσιμο παιχνίδι της χρονιάς για την ομάδα τους.

-Είναι παραπάνω από κραχτά τα προβλήματα του γαύρου φέτος. Ένα δράμα η ομάδα. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, λάθη επί λαθών σε όλους τους τομείς (μεταγραφές, προπονητές, διαχείριση υλικού, κλίμα ομάδας κλπ κλπ) και πραγματικά είναι να απορεί κανείς πώς έφτασε αυτή η ομάδα να τερματίσει 2η στην κανονική διάρκεια...

-Η αγωνιστική ανυπαρξία του γαύρου που περιέγραψα παραπάνω, δεν ξέρω κατά πόσο επιδεινώθηκε ή όχι από την άψογη αμυντικά εμφάνιση του ΠΑΟΚ (εξαιρώ το πρώτο 20λεπτο με τα λάθη Μαλεζά και τη μετριότητα Γκαρσία). Έχω μια αίσθηση ότι ο γαύρος ήταν τόσο χάλια, που και καθόλου καλά να μην παίζαμε εμείς, ένα 0-0 θα το παίρναμε... Και αυτό δεν μ'άφησε να χαρώ τη νίκη μας όσο επιβάλει η ΤΕΡΑΣΤΙΑ σημασία της.

-Μια άποψη λέει ότι "τόσο χρειαζόταν να παίξει ο ΠΑΟΚ, τόσο έπαιξε. Γιατί να ρισκάρει;". Σωστό. Σιγά μην ρισκάρεις μπροστά στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ (για ΠΑΟΚ) επίτευγμα της 3ης σερί νίκης επί του γαύρου και κυρίως της εξόδου στου Τσουλου που ήταν και ο μεγάλος σου στόχος. Όταν ξέρεις ότι φτάνει απλά να είσαι ΟΜΑΔΑ (όπως είσαι όλη τη χρονιά) για να κερδίσεις αυτόν τον κάκιστο Ολυμπιακό, γιατί να ρισκάρεις; Σωστά αυτά και λογικά, αλλά σαν οπαδός μια ελάχιστη πίκρα την έχεις όταν βλέπεις ότι ο αντίπαλος είναι για 3 γκολ κι εσύ του βάζεις 1 με 2 ευκαιρίες όλες κι όλες...

Stepas said...

Για την τεράστια πρόοδο του ΠΑΟΚ τα τελευταία τρία χρόνια σταδιακά έχω ξαναγράψει εδώ και θα επιμείνω: η ομάδα με τη διοίκηση Ζαγοράκη (που έχει κάνει και τα λαθάκια του αλλά ποιός δεν κάνει λάθη;) έχει πετύχει απείρως περισσότερα πράγματα απ' ό,τι θα περίμενε και ο πιο αισιόδοξος:

-Συσπείρωση του κόσμου που αγγίζει το 100%! Δεν ξέρω αν καταλαβαίνουν όλοι (και ειδικά οι εκτός Θεσ/νικης) πόσο σημαντικό είναι αυτό για μια ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ.
-Χωρίς μεγάλους επενδυτές και με ισχνά οικονομικά, επιλογή για επένδυση στις υποδομές (=δημιουργία προπονητικού κέντρου). Αυτό κι αν είναι σημαντικό... Αυτό κι αν δείχνει τη εξαιρετική νοοτροπία που υπάρχει πλέον στον ΠΑΟΚ.
-Απίστευτα "έξυπνος" και επιτυχημένος μεταγραφικός σχεδιασμός, με δεδομένα τα περιορισμένα οικονομικά.
-Στήριξη προπονητή για 3 χρόνια (δεν έχει ξαναγίνει σε τέτοιου μεγέθους ομάδα!)
-Εντελώς άλλη εικόνα στην Τούμπα. Ξεχάσαμε τι σημαίνουν επεισόδια και καφριλίκια (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που πάντως σε σχέση με το παρελθόν είναι σταγόνα σε ωκεανό)
-Ομάδα που δεν παίζει θεαματικό ποδόσφαιρο, αλλά είναι πραγματικά ΟΜΑΔΑ και έχει απίστευτους αυτοματισμούς, αλληλοκαλύψεις και κυρίως αποφασιστικότητα.
-Βλέπει ο ΠΑΟΚτσής την ομάδα του και ξέρει ότι πολύ δύσκολα θα φάει γκολ, πολύ δύσκολα θα χάσει και ότι είναι σχεδόν αδύνατο να διασυρθεί. Ξέρετε πόσες δεκαετίες είχαμε να το νιώσουμε αυτό; (εγώ επειδή είμαι και πιτσιρικάς δεν το είχα νιώσει ποτέ...)
-Βγαίνουμε εκτός Τούμπας και όχι απλά δεν τρέμει το φυλλοκάρδι μας αλλά είμαστε σίγουροι ότι θα καθαρίσουμε τα ματς με αντιπάλους χαμηλότερης δυναμικότητας! Άλλο πρωτάκουστο για ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια...
-Ακόμη και το κόμπλεξ της Αθήνας και των ντέρμπι γενικώς, το αποβάλαμε φέτος, με καλές εμφανίσεις και νίκες.

Και πολλά άλλα που δεν αναφέρω γιατί ήδη κούρασα (gatti μου δεν είναι ανάγκη να μπεις στον κόπο να σχολιάσεις όλα αυτά που λέω... είναι η χαρά που μας έχει συνεπάρει τώρα... γι'αυτο λεω πολλα)

Τελειώνω μ'αυτό: το περιβόητο 3ετές πλάνο του Σάντος βγήκε επακριβώς στην πράξη για να μην πω και λίγο παραπάνω απ' ό,τι περίμενε και ο πιο αισιόδοξος. Αλήθεια, ποιός περίμενε ότι φέτος ο ΠΑΟΚ θα "χτυπούσε πρωτάθλημα" (έστω και για 4-5 αγωνιστικές) και ότι θα έβγαινε ΤσουΛου στο χαλαρό...; Μάλλον κανείς!

Φιλιά!

Crazy Tourists said...

Κοίτα μεγαλεία ο ΠΑΟΚ!!!
Θα συμφωνήσει με τον pensierix...Έπρεπε να το είχαμε καθαρίσει νωρίτερα το πρωτάθλημα...

Τρελοτουρίστρια

island said...

Τον Ιωαννίδη δεν θέλω ούτε εγώ να τον βλέπω.

Η Πράσινη έχει ξεπεράσει τα όρια. Πρέπει να παίρνουν ψυχοφάρμακα εκεί μέσα. Σήμερα λέει να δώσουν τουλάχιστον τα 50 μύρια για μεταγραφές!!!!!!!!! Στείλε ένα μέιλ στον Πατέρα ρε Γατάκι να στείλει το έμβασμα.... χαχαχαχα...

island said...

@Γιωργος Κεντρωτης

Ο κάθε παίχτης, καθότι είναι δημόσιο πρόσωπο και δυστυχώς η ευτυχώς πρότυπο για κάποια παιδιά, οφείλει να είναι τύπος και υπογραμμός!!! (όπως έλεγε και η γιαγιά μου) ώστε να μην δίνει το κακό παράδειγμα. Γι αυτό αγαπητέ, που πολύ σέβομαι τον τρόπο σκέψης σας, νομίζω πως ορθώς έπραξε στο γήπεδο λειτουργώντας συναισθηματικά ως άνθρωπος που είναι και ακολούθως ορθώς ζήτησε συγνώμη για την συμπεριφορά του αυτή καθώς σκέφτηκε για τα πρότυπα που είπα πιο πάνω.

Άλλωστε δεν νομίζω πως η απονομή δικαιοσύνης είναι ευθύνη του εκάστοτε παίχτη, αφού γι αυτόν τον λόγο και εγώ αλλά και εσείς, έχουμε πληρώσει από την τσέπη μας τις κάμερες στα γήπεδα ώστε να διασφαλίζεται η ηρεμία του αθλήματος. Βέβαια αυτές οι κάμερες δεν καταγράφουν, ή πιο σωστά δεν χρησιμοποιούνται ώστε να πιάσουν τους πρασινοκόκκινους "επιστήμονες" (αλήθεια δεν γνωρίζω πως λέγονται οι δικοί μας) που είτε πυροβολούν, είτε πετροβολούν κάνουν κάθε Κυριακή χειρουργείο στο άθλημα. Εκείνοι οι μη χειριστές των καμερών είναι οι υπεύθυνοι ώστε να πετάξουν το μπουκάλι πίσω.

4minister said...

Νησί,

ο Δημητράκης όλο και κάτι παίρνει, είναι γνωστό. Η ορθή ονομασία είναι ενθεογενή, ψάξτο στο διαδίκτυο.

Ο Παύλος βλέπει ότι χάνει το παιχνίδι της μελλοντικής κατοχής της ΠΑΕ, και πάει στράφι η δήθεν συμμαχία του με τον Τζίγκερ. Που παλιότερα δεν μιλούσαν, για να μη ξεχνιόμαστε. Παρ' ότι έριξε τα μούτρα του στο Σωφέρ, για να πάρει αυτός τις μετοχές, βλέπει ότι τις ισχυρές εν δυνάμει θέσεις τις έχουν Βγενό και Πατέρας.

Γιατί, παρά τις αντίθετες δηλώσεις τους, όλοι αυτό θέλουν. Τη γκόμενα στο δικό τους κρεβάτι, ειδικά τώρα που κέρδισε τα καλλιστεία ...

pensierix said...

Τα έχουμε πει, το μεγαλύτερο επικοινωνιακό αυτογκόλ των Γιαννακοπουλαίων ήταν η Πράσινη...Σε βάθος χρόνου, οι βλακείες του Δημητράκη και της παρέας του έχουν πληξεί το προφίλ των αδερφών και κυρίως του Παύλου. Εχει απίστευτη πλάκα, πάντως, να βλέπεις τις δυο φυλλάδες να τραγουδάνε πρίμο-σεγόντο, επειδή βρήκαν τον κοινό εχθρό...

Πάμε και στην "αντικειμενική" της καρδιάς μας. Το σημερινό πρωτοσέλιδο φωνάζει "Μπάμπης"! Σιγά παίδες, κατουρήστε και λίγο...Μόνο CD με τον Γιοβάν Τσαούς να τραγουδάει το "Πέντε μάγκες στο Περαία" δεν προσφέρατε, να το ακούνε οι γαύροι ενώ διαβάζουν την εφημερίδα. Σαν σάουντρακ ένα πράμα..

Κριτική τάχα μου στο Χόχο, αλλά κατά βάθος φωνάζουμε "Σωκράτη μάγκα, καθάρισε όπως εσύ ξέρεις".

http://www.youtube.com/watch?v=d8cNyO99GXs&feature=related

:pppppppp

island said...

@4minister

Ψαγμένη λέξη μου βάλατε :)

4minister said...

Όχι βάλατε, έβαλες, μόνος μου ήμουν. :pp

Ελπίζω να έψαξες λίγο την έννοια, μόνο 2-3 λεπτά είναι αρκετά.

squarelogic said...

Θα 'ηταν χρήσιμο να θυμηθούμε την κατάσταση πριν αρχίσει το φετινό πρωτάθλημα:
ενώ οι πολυμετοχικοί είχαν σκορπίσει στον αέρα μεταγραφικό μπάτζετ 25εκ.το πρωτάθλημα πήρε προσωπικά ο γνωστός Δυνάστης με μια σειρά καθοριστικών ευνοικών σφυριγμάτων κι ενώ ο ΠΑΟ τελείωσε πρωτάθλημα 30 αγων.έχοντας κερδίσει μόνο 1 πέναλτυ!Καβατζάρισε έτσι το χρήμα του Τσ.ΛΗγκ για να ρεφάρει την χασούρα της Ανόρθωσης κι έστειλε εμάς να παίζουμε προκριματικά ΤΣ.λ. τέλος Ιουλίου.
Η κατάσταση δύκολη,και ναρκοθετούσε και την επόμενη χρονιά.Ευτυχώς,οι3 καλές "επενδύσεις" του καλοκαιριού,σε συνδυασμό με την τσιφούτικη πολιτική του αλαζόνα Θείου, άνοιξαν την ψαλίδα της ποιότητας,ενώ και η δουλειά του Πατέρα στο καθάρισμα του δυσώδους παρασκηνίου έφερε αποτελέσματα.
Το μείζον,που ημείς οι στρατηγικά σκεπτόμενοι είχαμε βάλει στόχο,ήρθε επιτέλους,έστω και εντυπωσιακά πιο δύσκολα απ οτι θα περίμενε κανείς(όπως λέει κι ο Γαλάτης),και βέβαια αλλάζει εντελώς το σκηνικό:
ο ήδη στριμωγμένος Θείος βρίσκεται σε δεινή θέση,η ομάδα απαιτεί μεγάλες επενδύσεις σε μια πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία και η δυναμική της είναι σαφώς καθοδική.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση όμως οι δικοί μας απειλούν να κλωτσήσουν και πάλι την καρδάρα.
Κωλυσιεργούν το περίφημο ΔΣ,συζητάνε για διοικητικές αλλαγές σε ενα σχήμα που έκανε φυσικά τα λάθη του αλλά βρήκε τον βηματισμό του και συζητούν για μπάτζετ επιπέδου περιπτέρου την χρονιά που θα έχουν εγγυημένα έσοδα 25-30 εκ.
Ελπίζω να τελειώνουν σύντομα,να παραμείνει ο Φάδερ,πλαισιωμένος πιο ενεργά από κάποιον νέο ισχυρό πόλο,και απλά να ακολουθούν αντίθετη τακτική απ οτι τα προηγούμενα 2 χρόνια που έβγαιναν αφελώς και ανακοίνωναν διαθέσιμο μπάτζετ πολλών εκατομ.με αποτέλεσμα οι μανατζαραίοι να ρποσπαθούν να τους πιάσουν κορόιδα.

The Bgt said...

Καλησπερα στην παρεα!
Ολα καλα ελπιζω (λεμε τωρα..)


Καρπετ speaking about Thrylos:

"Ο Κόκκαλης κέρδισε ένα σωρό τίτλους, πέτυχε την πιο μεγάλη διατήρηση πρωτιάς στην Ελλάδα. Αυτό ο κόσμος το γούσταρε πάντα πιο πολύ από τις υποδομές και την προσοχή στους ισολογισμούς. Αυτή η εγκαθίδρυση μιας δυναστείας προϋποθέτει χρήματα, εξουσία, ανδρείκελα στα θεσμικά όργανα που συνεργάζονται έναντι ανταμοιβής ή γιατί σε φοβούνται. Με οργάνωση, τεχνικούς διευθυντές, προσεκτικές μεταγραφές, πίστη στη δουλειά των προπονητών και προσοχή στα μπάτζετ δεν κερδίζεις διαρκώς πρωταθλήματα: δείτε την Μπαρτσελόνα π.χ. που είναι και της μόδας.
Αν θες να λειτουργήσεις έτσι θα πρέπει να απευθύνεσαι σε ένα άλλο κοινό το οποίο, για παράδειγμα, δεν θέλει το πρωτάθλημα με κάθε κόστος, προτιμά από τους συνεχείς τίτλους το ωραίο θέαμα, δεν νοιάζεται ποιος θα παίξει πλάγιος την Κυριακή, δεν ενδιαφέρεται ποιος διοικεί την ΕΠΟ.
Υπάρχουν οπαδοί του Ολυμπιακού με τέτοιες αντιλήψεις; Υπάρχουν βέβαια, αλλά αμφιβάλλω αν είναι πολλοί. Σίγουρα δεν κάνουν τη φασαρία που κάνουν οι άλλοι.

Ο Κόκκαλης παρουσιάζεται σήμερα σαν ένα είδος μονάρχη που καταρρέει. Δεν τον βλέπω έτσι.
Για μένα υπήρξε ο ηγέτης μιας δημοκρατίας (;) σοβιετικού τύπου που κινήθηκε με σεβασμό στις αντιλήψεις του λαού: ο Κόκκαλης πάντα τα θέλω τού λαού είχε στο μυαλό του.
Σήμερα τον κατασπαράζει ο ίδιος λαός που θεωρεί κατόρθωμα τη δημιουργία της Ριζούπολης και μαγκιά το πρωτάθλημα με την ένσταση για τον Βάλνερ.
Εχω αμφιβολίες για το αν ο Κόκκαλης μπορεί στα 70 του να υπηρετήσει τις αντιλήψεις ενός τέτοιου λαού.
Και σχεδόν τη βεβαιότητα ότι όποιος τον διαδεχθεί δύσκολα θα τις αλλάξει... "

το υπολοιπο εδω:
http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=10489&autid=4&sn=13

Κε Κεντρωτη μου, μου ειστε πολυ πολυ συμπαθης και σας ξεχωριζω απο την πλοιοψηφια των οπαδων του ΟΣΦΠ.
Αλλα θελω οσο τιποτε αυτη η ομαδα να καταστραφει γιατι στον Ολυμπιακο βλεπω την Ελλαδα που μισω.

Ο ΟΣΦΠ κατεληξε να ειναι η ιδανικη ονειρωξη καθε Ελληναρα: χωρις αξιοκρατεια, χωρις μπεσα, με φευδαισθηση κυριαρχιας και ανωτεροτητας, κουραδομαγκια, κανενας σεβασμος στους νομους ή στο κοινωνικο συνολο, του χρωστανε ολοι, τεμπελια και κονομα και λαμογια, ξερολισμος, παντελης ελειψη κοινωνικης συνειδησης, κομπλεξ κομπλεξ και κομπλεξ.

Αυτα πληρωνουμε και σαν χωρα πια, ετσι και το τερατουργημα που εγινε ο ΟΣΦΠ θα το πληρωσει αναλογα.

(οχι και οτι οι οπαδοι των αλλων ομαδων δεν εχουν ψηγματα απο τα παραπανω)

island said...

Την έψαξα για 23 και ήταν και τα 23 λεπτά ενδιαφέροντα!!! :)

squarelogic said...

Bgt,
πέστα χρυσόστομη!

KitsosMitsos said...

Πιστεύω ότι το χάρηκε αρκετός κόσμος πλην τον ΠΑΟΚτζήδων ;-)

s_pablo said...

Να πω την αλήθεια μου, χαίρομαι για την σημερινή κατάσταση. Δεν ξέρω τι λέει ο Καρπετόπουλος (σε ένα παραπάνω σχόλιο που διάβασα), αλλά ο παλαιόγαυρος, που γέμιζε το ΟΑΚΑ σε παιχνίδια με την Βέροια και την ομάδα τριτοτέταρτη στα "πέτρινα χρόνια", θέλει καλή μπάλα και θέαμα.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει γαύρος πάνω από 30 που να ήθελε αυτό το πρωτάθλημα ή έξοδο στο τσουλί. Τουλάχιστον σε συζητήσεις που είχα εγώ με φίλους και γνωστούς, αυτό λέγαμε. Άντε να χάσουμε μερικά πρωταθλήματα μπας και βγάλουμε τη "ρετσινιά" του "αιώνιου πρωταθλητή" από πάνω μας κι αρχίσουμε σιγά σιγά να ασχολούμαστε με το άθλημα, όπως του αξίζει. Άσε που θα την κάνουν και οι νεόγαυροι που έχουν καλομάθει και θα μπορέσουμε κι εμείς να πάμε ένα γηπεδάκι χωρίς φασαρίες και λοιπές αηδίες.

Όχι, βέβαια, ότι οι άλλοι είναι καλύτεροι. Το οικτρό θέαμα που παρουσιάζουν οι ελληνικές ομάδες στα γήπεδα προκαλεί μόνο θλίψη. Αλλά αυτό είναι δικό τους θέμα...

Υ.Γ. Δηλαδή στον ΜΠΑΟΝΓΚ πιστεύουν πραγματικά ότι θα κουνήσουν σεντόνι? Μακάρι τα παιδιά για να έχουμε και δυο ομάδες στο τσάμπιος, αλλά το βλέπω πιο χλωμό κι από τον ίκτερο.

Υ.Γ.1 Εντάξει, τσακώθηκε ο Μέλμπεργκ με τον Κοντρέρας και ξαφνικά έφταιγε ο Σουηδός? Λογικό, αφού ο Κοντρέρας είναι γνωστός ως ο διάδοχος του Γκάντι. Άσε που αρχίσαμε και για τα μπενάλντι. Αγγλικό πρωτάθλημα έπαιζε το παιδί, αν δεν τρέξει αίμα, φάουλ δεν έγινε...

Υ.Γ.2 Συνέχεια του προηγούμενου (προς κουτάβι μεριά). Λογικό να μη θέλετε τον Μέλμπεργκ. Άλλωστε τα σέντερ μπακ του ΠΟΑ είναι τόσο καταπληκτικά που κατάφεραν να βγάλουν μια σαιζόν χωρίς να κάνουν ένα μπενάλντι. Υποψιάζομαι ότι ούτε φάουλ δεν έκαναν, αλλά δεν μπορώ να βρω τη στατιστική...

s_pablo said...

Πάει και ο Dio. Φωνάρα, αλλά λίγο καραγκιοζάκος, όπως όλοι οι αρχαιομεταλλάδες. Έκατσα κι άκουσα Rainbow μετά από 20 χρόνια. Χαλάλι του...

fl@neur said...

Ο Κόκκαλης θερίζει τώρα τις θύελλες από τους ανέμους που έσπειρε. Σωστά τα περισσότερα σχόλια (pensierix, bgt κλπ), και σωστή η παρατήρηση του Κάρπετ περί "δικτατορίας σοβιετικού τύπου" (ή καλύτερα, ανατολικογερμανικού, αφού αυτό το σύστημα ξέρει κι αυτό τον ανέδειξε και στην Ελλάδα).
Το θέμα δεν είναι τόσο η κατάντια του γάβρου, το ζήτημα είναι ότι ο Ολυμπιακός έγινε υποχείριό του, και μαζί του "ανδρώθηκε" ένας κόσμος της ρεμούλας, της έπαρσης και της επιδοτούμενης (μέσω τσάμπιονς ληγκ) ευρωπαϊκής παρουσίας. Αυτό το "οικοδόμημα" πήγε πίσω το ελληνικό ποδόσφαιρο για 20 χρόνια τουλάχιστον. Ο ΠΑΟ θα πρέπει να βγάλει από το "μυαλό" και το "λεξιλόγιό" του δυναστείες και αυτοκρατορίες, όπως τις γνωρίσαμε τα τελευταία χρόνια, και να βάλει χαλινάρι σε "οπαδούς" και έντυπα, που αναπαράγουν τέτοιες λογικές. Δε νομίζω ότι έχει νόημα να σχολιάζουμε ηλίθια πρωτοσέλιδα που απευθύνονται σε ηλίθιους. Ένα μπράβο στον ΠΑΟΚ και μακάρι να περάσει στα προκριματικά.

Γιωργος Κεντρωτης said...

@ island: Κανονικά δεν θα έπρεπε, αγαπητέ φίλε, να διαφωνώ με όσα (μου) γράφετε, αλλά δεν αντέχω πλέον ούτε να βλέπω ούτε να ακούω - και δεν είμαι, πιστέψτε με, ούτε πουριτανός ούτε σεμνότυφος! Δεν είναι δυνατόν να αντεχτεί άλλο -ούτε από τους ποδοσφαιριστές- η χυδαιότητα λόγων και έργων. Και με εκνευρίζει που και "οι δικοί μου" και οι "δικοί σας" δημοσιογραφικοί κάλμοι αποκαλούν "ανεγκέφαλους" τους οικείους τους εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου, δίνοντάς τους έτσι συγχωροχάρτι (: "κάποια στιγμή θα... βάλουν μυαλό, τα ανεγκέφαλα παιδιά!")
Τις κάμερες, δυστυχώς, τις έχουν άπαντες για το θεαθήναι: για να μην νιώθουν ενοχές ότι δεν έχουν... μεριμνήσει για την πάταξη της βίας!
Να είστε καλά.

Γιωργος Κεντρωτης said...

@ Bgt: Αντιλαμβάνεσθε ασφαλώς, αγαπητή φίλη, ότι διαφωνώ με όσα γράφετε. Αλλά θα σας πω και τον λόγο; Δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα γράφετε! Βέβαια δεν μπορώ να κάνω σχεδόν τίποτα για να σας πείσω, πλην ενός ίσως. Να καθήσετε και να σκεφθείτε πόσα από τα "υπέροχα είδη του υποκόσμου", που αναφέρατε (και για τον χαρακτηρισμό τους έχετε απόλυτο δίκιο), δεν είναι... γαύροι, αλλά άλλο... πράμα. Εγώ θα σας πω -για να ευθυμήσουμε μέσα στη μαυρίλα μας- ότι, αν τα μισά λαμόγια και καθήκια είναι ερυθρόλευκα (αφού, άλλωστε, επαιρόμεθα ότι οι μισοί Έλληνες είναι γαύροι), τα άλλα μισά είναι αναγκαστικώς άλλου χρώματος. Αυτό αποδεικνύεται και στατιστικώς: Μόνοι μας "εμείς" έχουμε πάρει όσα πρωταθλήματα έχουν όλοι οι "άλλοι" μαζί. Άρα και στην λαμογιοκαθηκιά έτσι πρέπει να έχουν τα πράγματα.

Ξέρετε αλήθεια, αγαπητή μου, ποιά είναι η γνώμη των "άγριων" Γαύρων για τους τίτλους των Βάζελων; Συμπίπτει κατά τρόπο εκπληκτικό με τη γνώμη των "άγριων" Βάζελων για τους τίτλους των Γαύρων; Τουτέστιν, ότι είναι όλοι κλεμμένοι! Και δη σε όλα τα σπορ!

Είναι, όμως, όντως έτσι; Προς Θεού, μην απαντήσετε. Γνωρίζω ότι είστε σοβαρός άνθρωπος, όπως επίσης γνωρίζω εκ των προτέρων την απάντησή σας.

Χαιρετισμούς απο καρδιάς.

The Bgt said...

Κε Κεντρωτη μου,

δε θελω να βαζω απαντες στο ιδιο σακουλι.
Μπορει μονο οι "κακοι" γαυροι να ειναι αυτοι που χαρηκαν την ΚοκκαλοΓκαγκατσοκρατεια. Τωρα αν αυτοι ειναι οι μισοι, λιγοτεροι ή περισσοτεροι δεν το κατεχω. Αυτο ομως που αντιπροσωπευει ο ΟΣΦΠ απο την εποχη του Κωσκωτα το απεχθανομαι.

Καλως ή κακως ακομη και επι της κυριαρχιας του γραφικου Καπετανιου τετοια δικτατορια "ελληναρισμου" δεν ειχαμε.

Οσον αφορα τους δικους μας οπαδους, ακομη κι αν δεν ειχαμε τετοια καλοπαιδα (που ειχαμε) πολλαπλασιαστηκαν επι Κοκκαλοκρατειας. Δυστυχως οι ψυχωσεις, τα κομπλεξ, οι λαμογιες και ο ΑΡΧΟΝΤΟΧΩΡΙΑΤΙΣΜΟΣ διακρινουν το λαο μας και οι οπαδοι των αλλων ομαδων δεν ζουν σε αλλη χωρα.

Ομως τα τελευταια 20 χρονια, ο ΟΣΦΠ ειναι ο απολυτος πρεσβευτης της εληνικης ξεφτιλας. Ισως επειδη εχει την ατυχια να ειναι η δημοφιλεστερη ελληνικη ομαδα.

Αυτο δεν αναιρει ομως το γεγονος οτι ο λαος του ΟΣΦΠ ανεχτηκε παραγκες, ριζουπολεις, αδικιες, διαφθορα και χαρτινα, στο ονομα τινος ακριβως???
Δεν ειδα δα τα 2εκ γαυρους να διαμαρτυρονται για τα Κοκκαλοκατορθωματα.

Εκτος κι αν ο λαος του ΟΣΦΠ περιοριζεται σε οσους μονο πανε στο Καραισκακη και αγοραζουν Φως και Πρωταθλητη.

Και σας μιλαει καποια, που πιτσιρικα εβλεπε το ΟΣΠΦ-ΑΓΙΑΞ με τον γαυρο μπαμπα της και εκλαιγε απο χαρα οταν σκοραρε ο Αναστο.
Ο γαυρος μπαμπας μου (που μεχρι και τη μανα μου ειχε παει σε ντερμπυ Παο-ΟΣΦΠ στη Λεωφορο, η μητερα μου το θυμαται ακομη με τρομο, χα χα) απο την ωρα που εμφανιστηκε ο Κωσκωτας απλα σταματησε να ασχολειται.

fl@neur said...

@Bgt
Συμφωνώ κι επαυξάνω. Η "ψύχωση" είναι κολλητική. Ο Ολυμπιακός επί Κόκκαλη έγινε η ομάδα του lifestyle, του "τσαμπουκά" και της αυθαιρεσίας, καθρεφτίζοντας και τη μετάλλαξη της νεοελληνικής κοινωνίας τα τελευταία 20 χρόνια. Η εξίσωση θύτη-θύματος ουσιαστικά αποενοχοποιεί τον ένοχο και ακυρώνει το "έγκλημα". Μην ξεχνάμε, ότι ανάμεσα στους συνεργάτες του Χο-χο-χο ήταν και ο γνωστός και μη εξαιρετέος Λούβαρης.
Τα υπόλοιπα, ας τα βρει η υπηρεσία.