Tuesday, May 18, 2010

Πολυ-διασπαστικός...






Τελικά είμαστε όντως μια ευχάριστη ατμόσφαιρα. Οχι ότι δεν το περιμέναμε. Φαινόταν το πράγμα. Για την ακρίβεια από πέρσι μας ήταν γνωστό. Κι αν πέρσι έδωσε τόπο στην οργή η ανάγκη να υπάρξει πίστωση χρόνου γι΄ αυτή την νέα προσπάθεια, η φετινή επιτυχία τελικά για κάποιους ήταν αβάσταχτη (μάλλον είχε δίκιο ο Βγενό).

Για ποιους όμως; Γιατί αν αυτή τη στιγμή το "κακό παιδί" είναι ο Δημήτρης, για χρόνια ο "κακός" της υπόθεσης ήταν ο συνήθης ύποπτος, αυτός που σήμερα παρουσιάζεται ως ο θεματοφύλακας της ενότητας. Το θέμα είναι αν μασάει η κατσίκα ταραμά ή αν έχουν όντως αλλάξει οι ισορροπίες; (Υποψιασμένος ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να είναι κανείς, αλλά όχι μέχρι του σημείου να αρνείται ολοκληρωτικά την πιθανότητα ειλικρινών προθέσεων).

Να σας πω την αλήθεια, εντελώς ξεκομμένα από τη μπάλα και με τις καταστάσεις που ζούμε σε προσωπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο ΝΑ κι αν φταίει ο Παύλος, ΝΑ κι αν φταίει ο Τζίγγερ, ΝΑ κι αν φταίει ο Δημήτρης, ο Πατέρας ή ο Βγενό. Το θέμα δεν είναι ποιος φταίει, το θέμα είναι να το βουλώσουν όλοι και να κοιτάξουν να πάνε την ομάδα μπροστά.

Από την άλλη, εδώ αύριο δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει, δεν είναι πολυτέλεια ή και αποπροσανατολισμός να ασχολούμαστε με τη μπάλα;

Είναι. Αλλά επειδή αυτό το blog γι΄ αλλού ξεκίνησε, αλλά αθλητικό ...κατάντησε, ας ασχοληθούμε με τη μπάλα.

Τι είχαμε πει; Οτι μας δίνεται φέτος μοναδική ευκαιρία να ξεφύγουμε από τους υπόλοιπους; Οτι έχουμε τη δυνατότητα της εκτόξευσης, την δυνατότητα να αλλάξουμε επίπεδο και να αφήσουμε πίσω την μιζέρια και την κακή ελληνική νοοτροπία; Χα!

Κακά τα ψέμματα μάγκες. Αυτή η πολυμετοχικότητα εξ αρχής ήταν αποτέλεσμα ανάγκης ή συγκυρίας.

Από ανάγκη άνοιξε τα "πράσινα" σύνορα ο Τζίγγερ επειδή δεν άντεχε (ο ίδιος ή η οικογένειά του ή και οι δύο μαζί) να τρώει το μπινελίκι από τους οπαδούς.

Από ανάγκη μπήκε στο σχήμα ο Γιαννακόπουλος, που δεν καιγόταν να γίνει μέτοχος στη μπάλα με τις συγκεκριμένες συνθήκες, ειδικά από την στιγμή που άλλος "έσυρε" το χορό. Το έκανε για να μην του πουν ότι απείχε από αυτό που αποτελούσε για χρόνια το απωθημένο του και το απωθημένο του Παναθηναϊκού κόσμου.

Από συγκυρία ανέλαβε πρόεδρος ο Πατέρας, επειδή τότε, πριν δύο χρόνια αποτελούσε τον συνδετικό κρίκο των άλλων μεγαλομετόχων αφού ήταν κοινός φίλος και των τριών.

(Για τον Βγενό, να πω την αλήθεια, ακόμα δεν ξέρω αν ήταν ανάγκη, συγκυρία, αγάπη, δόλος, συμφέρον, εφαλτήριο ή ο,τιδήποτε άλλο. Μου αρκεί - προς το παρόν - που χάρη στην δική του κίνηση με την ΠΕΚ η ομάδα πήρε μετά από έξι χρόνια νταμπλ).

Μέσα σ΄ αυτό το διάστημα είδαμε όλων των ειδών τις συμμαχίες και τις κόντρες. Τζίγγερ εναντίον Βγενό, Παύλος και Βγενό κατά Τζίγγερ, Τζίγγερ και Βγενό εναντίον Δημήτρη, Παύλος εναντίον Πατέρα, Πατέρας εναντίον Τζίγγερ, Βγενό εναντίον Παύλου, Τζίγγερ και Παύλος εναντίον Πατέρα, Δημήτρης εναντίον Πατέρα, Πατέρας και Τζίγγερ εναντίον Δημήτρη. Δεν ξέρω αν υπάρχει συνδυασμός κόντρας ή συμμαχίας που να μην έχει δοκιμαστεί ακόμα και αν έχει μείνει σίγουρα δεν θα ήθελα να το διαπιστώσω. Οι συμμαχίες και οι κόντρες Ευρασίας - Ωκεανίας στο "1984" του Οργουελ ωχριούν μπροστά σ΄ αυτές του πολυμετοχικού.

Τα επεισόδια τα γνωρίζουμε όλοι, δεν αξίζει τον κόπο να τα απαριθμήσουμε. Το τελευταίο όμως, ακριβώς επειδή συμβαίνει λίγες μέρες πριν το κρίσιμο ΔΣ έχει μεγαλύτερη σημασία.

Τι έχουμε εδώ; Ενα αναμφισβήτητα άθλιο πρωτοσέλιδο. Που δεν θα έκανε εντύπωση αν προερχόταν από έντυπο αντίπαλης ομάδας. Οταν προέρχεται από έντυπο της ιδιοκτησίας του γιου ενός εκ των πολυμετοχικών το πρώτο που αναρωτιέσαι είναι αν το ένα τέταρτο της πολυμετοχικότητας είχε γνώση του πρωτοσέλιδου και αν το ενέκρινε.

Μετά το τέλος της θυελλώδους ημέρας δεν γίναμε σοφότεροι επ΄ αυτού. Από την στιγμή που ο Παύλος Γιαννακόπουλος αρνείται να μιλήσει και ο γιος Δημήτρης δεν λέει τίποτα για την "ταμπακιέρα" μόνο υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε.

Ταλαντεύεται άραγε ο Παύλος ανάμεσα στην αγάπη του για τον Δημήτρη και την αγάπη του για τον Παναθηναϊκό; Θα μετρήσει περισσότερο στη ζυγαριά η πρώτη ή η δεύτερη; Τον απασχολεί να μπει στα διοικητικά ο γιος του πάση θυσία ή υπολογίζει περισσότερο την υστεροφημία του; Εχει χολωθεί από το γεγονός ότι αν και έχει προσφέρει τα μέγιστα (που έχει προσφέρει τα μέγιστα...) στον Παναθηναϊκό για πάνω από 15 χρόνια βλέπει τους οπαδούς να τρελαίνονται για τον Νικόλα Πατέρα που είναι στο μυαλό του (και στην πραγματικότητα) "νεόκοπος" παράγοντας; Οχι με την έννοια του "κομήτη Παναθηναϊκού" που αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, αφού ο πατέρας του προέδρου, Διαμαντής, είχε διατελέσει γενικός αρχηγός της ομάδας στην εποποιϊα του Γουέμπλεϊ, αλλά υπό την έννοια ότι εμφανίστηκε στο προσκήνιο μόλις τα τελευταία δύο χρόνια.

Ενδιαφέρεται ο Παύλος να παραμείνει στον Παναθηναϊκό με τις συγκεκριμένες συνθήκες "ακολουθώντας" τις καταστάσεις χωρίς να τις διαμορφώνει ο ίδιος και γνωρίζοντας ότι ο γιος του δεν πρόκειται να τύχει ποτέ της εκτίμησης που τυγχάνει ο ίδιος; (κάνει βέβαια και ο ίδιος ό,τι μπορεί γι΄ αυτό...).

Εχει αγαθές προθέσεις, αλλά η επικοινωνιακή του αδυναμία σε σχέση με το επικοινωνιακό χάρισμα της απέναντι πλευράς δημιουργεί παρεξηγήσεις εκ του μη όντος ή μεγεθύνει ζητήματα που υπό άλλες συνθήκες δεν θα άξιζε τον κόπο να ασχοληθεί κανείς μαζί τους;

Ξενέρωσε από τις συνθήκες που επικρατούν στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό, δεν του "έκατσαν" οι συμμαχίες που επιδίωξε και θέλει να φύγει επειδή δεν του αρέσει να είναι απλά ένας από τους τροχούς της άμαξας, αλλά θέλει να γίνει ο οδηγός της;

Δεν έχω απαντήσεις. Καμία φορά αναρωτιέμαι αν έχει ο ίδιος. Αν είναι ξεκάθαρα τα πράγματα στο μυαλό του ή αν αλλάζει γνώμη ανάλογα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται κάθε φορά, με την πανσέληνο, ή με την αλλαγή του ανέμου. Δεν θα ήθελα με τίποτα να δω να απομυθοποιείται ο άνθρωπος που χάρη στην τρέλα και το μεράκι του για τον Παναθηναϊκό με έχει κάνει να αισθάνομαι περηφάνεια με τα πέντε ευρωπαϊκά και τα αμέτρητα πρωταθλήματα.

ΑΛΛΑ...

Κανείς δεν είναι πάνω από την ομάδα, ανεξάρτητα από συμπάθειες και προσφορά.

Κι αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι μια σειρά από δεδομένα.

* Ο Πατέρας που έμαθε από τα λάθη του και στον δεύτερο χρόνο της προεδρίας του έφερε την ομάδα στην κορυφή. Αλίμονο αν θα πρέπει να απολογηθεί για αυτή την επιτυχία, ή για το γεγονός ότι κάνει "γκελ" στους οπαδούς.

* Ο Τζίγγερ που έστω και αργά (και ανεξάρτητα από τα βαθύτερα κίνητρά του) αυτή τη στιγμή παρουσιάζεται ως εγγυητής της ενότητας της ομάδας. Μπορεί να το κάνει για να πετύχει συγκεκριμένους σκοπούς. Μπορεί και όχι. Θα δείξει.

* Ο Παύλος που προτιμά να είναι απών όταν ακόμα και ο Θανάσης είναι παρών (και κατά τι αποστασιοποιημένος τουλάχιστον από τον ανηψιό του), παρουσιάζοντας μια ανακολουθία και μια έλλειψη σταθερότητας στις απόψεις του. Σήμερα λέει άσπρο και χθες έλεγε μαύρο. Δεν είναι αυτός ο Παύλος που αγαπήσαμε.

* Ο Δημήτρης που δεν απάντησε επί της ουσίας, που δεν εξήγησε τους λόγους που έβγαλε το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο, που προτίμησε να μιλήσει γενικά για την προσφορά της οικογένειάς του και όχι επί προσωπικού, ενώ επί προσωπικού (και μόνο) μιλούσε η ανακοίνωση του Πατέρα. Eίναι απλά παρορμητικός (βάλτε όποιο άλλο επίθετο θέλετε) ή είναι επικίνδυνος για την ενότητα της ομάδας; Ενεργεί αυτοβούλως; Ενεργεί εν αγνοία ή εν γνώσει του Παύλου;

Κι αν ενεργεί εν γνώσει του Παύλου μήπως αυτό σημαίνει ότι οι Γιαννακόπουλοι θέλουν να κάνουν ηρωική έξοδο από τον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό και θεωρούν ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος να το κάνουν;

Δεν θα κάνω ευχολόγια. Μετά από δύο χρόνια και με όσα έχουν συμβεί τόσο καιρό έχω πια πειστεί πως το πολυμετοχικό σχήμα δεν περπατάει. Δεν πρόκειται να με πείσει ο όποιος συμβιβασμός γίνει στο όνομα της ομάδας. Δεν θα μου πει τίποτα κανένα συναινετικό πρωτοσέλιδο. Και σκέφτομαι ότι ίσως είναι προτιμότερο να γίνει στο ΔΣ το τελικό ξεκαθάρισμα. Αν αυτό σημαίνει πως θα στερηθούμε κάποιον από τους πολυμετοχικούς σ΄ αυτή την προσπάθεια παρόλο που όπως είπε ο Τζίγγερ "δεν περισσεύει κανείς" ας γίνει έτσι.

Οχι πια άλλη εσωστρέφεια. Οχι πια άλλη γκρίνια.

Καθένας κρίνεται από τα έργα του... Κανένας δεν είναι πάνω από την ομάδα.



***


Scratch: Και για να ευθυμήσουμε λίγο σ΄ αυτή την μέρα της τόσης έντασης, πάρτε κι ένα βίντεο με κάτι "καμένους" που ανακάλυψε η The Bgt.





EDIT: Επειδή τα σχόλια στα προηγούμενα ποστς δύσκολα τα παρακολουθεί κανείς, αλλά έχει προκύψει ένα θέμα με το σχόλιο του Αντώνη (ελπίζω να παρακολουθείς) στην ανάρτηση με θέμα "Χειρωνακτικές Εργασίες" που αφορά τον Νίκο Παπαδογιάννη ο ίδιος ο δημοσιογράφος απάντησε και οφείλει να καταγραφεί η απάντησή του. Tην παραθέτω εδώ και μπορεί να την δει όποιος θέλει στο αντίστοιχο ποστ. Μάλιστα αφήνει και το email του για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Νικ.Παπ. has left a new comment on your post "Χειρωνακτικές εργασίες...":

Γεια χαρά. Ανακάλυψα τυχαία την κουβέντα σας και παρεμβαίνω μόνο και μόνο επειδή με πείραξε κάτι που ισχυρίστηκε πιο πάνω ένας φίλος, ότι έχει συμβεί να γράψω ψέματα για συγκεκριμένο θέμα ενώ δήθεν γνώριζα ότι δεν ίσχυαν αυτά που έγραφα. Ενδεχομένως να έχω πλανηθεί, ή παραπλανηθεί από κάποια "πηγή" (αν και αμφιβάλλω), αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ έχω γράψει ψέματα εν γνώσει μου. Δεν ξέρω σε ποιο θέμα αναφέρεται ο φίλος, αλλά ψέματα συειδητά αποκλείεται να έγραψα. Κατά τ'άλλα, ευχαριστώ για τα καλά λόγια και για τη χρήσιμη κριτική. Και την gatti για τη φιλοξενία. Θα με βρείτε στο nickpap66@yahoo.com.

Νικ.Παπ.






35 comments:

Unknown said...

Συνεχίστε έτσι!

Unknown said...

Γιατί δεν άνοιξες σχόλια στο post για τον Dio;

pensierix said...

Πρέπει να είναι κανείς αφελής ή να εθελοτυφλεί αν, ύστερα κι από αυτό το κουτοπόνηρα διχαστικό πρωτοσέλιδο, σταθεί στον Δημητράκη...Δεν γίνεται η Πράσινη να ακολουθεί αυτή την τακτική και ο Παύλος να μην ξέρει, να μην είδε, να μην εγκρίνει. Εκτός κι αν δεχτούμε ότι τα έχει χαμένα...

Ο Γιαννακόπουλος είναι φανερό ότι έχει εγκλωβιστεί στο πολυμετοχικό σχήμα. Αλλιώς τα υπολόγισε, αλλιώς του προέκυψαν και κάνει σπασμωδικές κινήσεις, σα να μη ξέρει τι θέλει και πως θα το πετύχει. Βλέπει να σχηματίζονται διαρκώς συμμαχίες γύρω του και προσπαθεί να προλάβει καταστάσεις για να μη μείνει στην απέξω. Δεν είναι τυχαίο όλο αυτό το πανηγύρι πριν από το Δ.Σ. Τα χώνουμε στον Πατέρα μέχρι εκεί που δεν παίρνει (την άποψη ότι ο νυν πρόεδρος ήταν ένας άγνωστος πριν ασχοληθεί με την ομάδα την είχε εκφράσει και ο Παύλος πριν από τον...Πρασινοφρουρό), τα χώνουμε και στο Τζίγγερ που δεν τον έδιωξε(!!!!!), για να μην μας πουν ότι τα βρήκαμε με τον αιώνιο εχθρό. Κουτοπονηρίες και χοντράδες. Το μόνο που προσφέρουν είναι να τσαλακώσουν το προφίλ του Παύλου. Ο Πατέρας εκεί που έκανε "κλικ" στους οπαδούς, τώρα κάνεις δυο φορές "κλικ" και ο Τζίγγερ εμφανίζεται κι αυτός εγγυητής της ενότητας, υπερασπιζόμενος τον πρόεδρο.


ΥΓ
Αύριο έχει σειρά το "alter ego του Δημητράκη", που θα απαντάει αγανακτισμένο στον Πατέρα.

ΥΓ1
Η ομάδα έκανε το λάθος να κατακτήσει το νταμπλ. Αν δεν είχε συμβεί αυτό, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά. Για τέτοια διαστροφή μιλάμε...

Mamaloukas said...

παναθα μια ζωή... αλλάζει ο ανθρωπος; είμαστε σε καλό δρόμο...

Μάγος said...

Δεν είναι δυνατον να μην βγαίνει ο Παύλος να πάρει θέση. Ξέρουμε και ξέρει πως τα έχει μπλέξει στην πολυμετοχικότητα και έμεινε χωρίς σύμμαχο, όμως πέρα απο αυτο κινδυνεύει σε όλο αυτο το παιχνίδι να σβήσει ότι κατάφερε στα τόσα χρόνια προσφοράς του στον σύλλογο.

Δυστυχώς ο ίδιος είναι εγκλωβισμένος ανάμεσα στον Παναθηναικό και στο μοναχοπαίδι του...

mahler76 said...

όταν τα λέω εγώ. Πήραμε 2 τίλους και τρωγόμαστε σαν τα κοκόρια την πουτάνα μου.

pensierix said...

Μα καλά, ο Παύλος δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να μαζέψει τον γιο του γιατί τον εκθέτει; Βγάζει τώρα ανακοίνωση ο Δημητράκης και τα χώνει στον Πατέρα επειδή τάχα μου τάχα μου έθιξε την οικογένειά του που έχει προσφέρει τόσα, μπλα μπλα μπλα. Ποιά οικογένεια έθιξε, ρε; Με σένα τα έβαλε που κάνεις τη μια αρλούμπα μετά την άλλη, αλλά κρύβεσαι πίσω από το όνομα του πατέρα σου και δεν απαντάς ουσιαστικά.

Μαζί με τον βασιλικό, ποτίζεται και η...γλάστρα, Δημητράκη.

squarelogic said...

Θα συμφωνήσω με τον pensierix ότι θα είναι μεγάλο ΚΡΙΜΑ η πολυετής,τεράστια προσοφορά των Γιαννακοπουλαίων να αμαυρωθεί τώρα στα στερνά απ τις συνεχείς τρικλοποδιές που βάζουν(μέσω του Δημητράκη) στην παρούσα διοίκηση της ΠΑΕ και την ομάδα,΄τωρα που βρίσκεται στο μεταίχμιο της εκτόξευσης από τον αιώνιο αντίπαλο/δυνάστη του ελλην.ποδοσφαίρου.

Παύλο Γιαννακόπουλε,
είναι προφανες οτι ο αγαπημένος σου γιός ΑΠΕΧΕΙ πολύ από σένα.
Μην τον βάζεις πάνω απ την ΟΜΑΔΑ και την βυθίσεις και πάλι στην εσωστρέφεια και την κακομοιριά γιατί όσους τίτλους και να έχεις φέρει,η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει!

island said...

Ομορφιές!!! :)

The Bgt said...

αυτο το εχετε δει?

http://www.youtube.com/watch?v=MDUs7mNktmk

pensierix said...

Γκάμπριελ και Ρουκάβινα: Τη βαρκούλα σας και σε άλλη παραλία.

Jesus Christ Μπιάρσμιρ: Το νου σου γιατί φέτος "made this malakia" στο γήπεδο και δε σε βλέπω του χρόνου να γλυτώνεις τη σταύρωση.

Λέτο: Πρόσεχε μη σε δαγκώσει κανένας γαύρος εκει που κολυμπάς.

Σιμάο: Mε σένα στο κέντρο I don't worry. Με αυτούς του "πειρατικού" ανησυχώ. Εσυ μια χαρά είσαι στο κότερο.

Dog: Δάγκωσε το Δημητράκη να ησυχάσουμε.

gatti said...

@Thrylaras: Ρε συ Thryly, εσύ τι μιλάς; Εχεις τους δικούς σου καημούς.

ΥΓ. Δεν άνοιξα τα σχόλια στο post για τον Dio γιατί δεν χρειαζόταν. Οποιος τον αγαπούσε ξέρει τι αισθάνθηκε με το χαμό του, δεν χρειάζεται να το γράψει κιόλας.

gatti said...

@pensierix: Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Παύλος δεν γνωρίζει τι θα γράφει το πρωτοσέλιδο. Προσωπικά θα μου προκαλούσε τεράστια έκπληξη κάτι τέτοιο.

Κι εγώ πιστεύω ότι ο Παύλος έχει αυτοεγκλωβιστεί σε ένα πολυμετοχικό σχήμα που δεν τον εκφράζει και στην ανάγκη να σταθεί δίπλα στον γιο του χωρίς να αδικήσει την ομάδα.

Οι κινήσεις του είναι όντως σπασμωδικές, η επικοινωνιακή του αδυναμία κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα. Μάλλον θέλει να την κάνει και ψάχνει τρόπο να ρίξει τις ευθύνες στον Πατέρα.

Το προφίλ του δεν έχει τσαλακωθεί ακόμα (πιστεύω) αλλά δεν θα αργήσει αυτή η στιγμή, αφού οι καταστάσεις πιέζουν και στο ΔΣ υποχρεωτικά "θα πέσουν οι μάσκες".


ΥΓ. Θα έχει όντως ενδιαφέρον το πρωτοσέλιδο του Γκοτζίλα.

ΥΓ1. Είμαστε διαστροφική ομάδα, τι να κάνουμε...

gatti said...

@Mamaloukas: Oχι, δεν αλλάζει ο άνθρωπος Δημήτρη. Σε καλό δρόμο είμαστε όντως και δεν το λέω ειρωνικά. Αν μη τι άλλο θα γίνει το τελικό ξεκαθάρισμα. Και πολύ άργησε...

gatti said...

@Μάγος: Δεν είναι εύκολο να πάρει θέση ο Παύλος, ακριβώς για τον λόγο που αναφέρεις. Από τη μια είναι η πατρική αγάπη, από την άλλη η αγάπη στον Παναθηναϊκό. Συν το ότι τα πράγματα ήρθαν διαφορετικά από ό,τι τα υπολόγισε.

Εχει ενδιαφέρον η πρόταση του Θανάση να γίνει ανοιχτό ΔΣ. Θα μαθαίναμε επιτέλους την αλήθεια.

gatti said...

@mahler76: Ε, αρκετά χαρήκαμε για φέτος. Καιρός να επιστρέψουμε στην "εσωστρέφεια".

gatti said...

@pensierix: To καταλαβαίνει, αλλά νομίζεις ότι είναι εύκολο να τον μαζέψει;

Η ανακοίνωση - απάντηση είναι "αλλού γι΄ αλλού". Για την "ταμπακιέρα" τσιμουδια...

gatti said...

@squarelogic: Συμφωνώ πως η τελευταία γεύση είναι αυτή που μένει και ο Παύλος με την πείρα του θα έπρεπε να το γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα.

Ο κόσμος εξακολουθεί να τον σέβεται και να εκτιμά την προσφορά του, προς το παρόν όλοι με τον Δημήτρη τα έχουν αλλά από το ΔΣ θα εξαρτηθούν πολλά. Δεν θέλει παρά ένα "κλικ" για να αλλάξει η γνώμη του κόσμου.

gatti said...

@island: Είπαμε Νησάκι, είμαστε μια ευχάριστη ατμόσφαιρα...

gatti said...

@The Bgt: Πού πήγες βρε θηρίο και τους ξετρύπωσες τους παραλίες! Εμείς είμαστε ήσυχοι ότι κάνουν διακοπές και ξεκουράζονται κι αυτοί κοντεύουν να σκυλοπνιγούνε. Πολύ καμένο βίντεο, πω πω. Η πλάκα είναι ότι ξεσάλωσαν οι γαύροι και λένε: "Kι ύστερα την έλεγαν σε μας για τον Ντάτολο!". :)))))

gatti said...

@pensierix: O Γκάμπριελ είναι στο στοιχείο του. Κόντεψα να πνιγώ όταν ο Rodrigo αποκάλεσε τον Ρουκάβινα "κάπτεν".

Ο Σουηδός τελεί ακόμα υπό την επήρρεια του πολιτισμικού σοκ.

Ο Λέτο πραγματικός "loco".

O Σιμάο όλα τα λεφτά. Το ίδιο και ο σκυλάκος.

fl@neur said...
This comment has been removed by the author.
fl@neur said...

Ψυχραιμία, παίδες και κορασίδες (που 'λέγαν κι οι παλιοί)!
Αν δει κανείς τα πρωτοσέλιδα των 2-3 ημερών, θα νομίζει ότι ο Παναθηναϊκός βγήκε τέταρτος στα play-off, μιλάμε δηλ. για ύψος βλακείας δυσθεώρητον, που έλεγε κι ο Μιχαλακόπουλος (ο ηθοποιός).
Όμως, ας μη βγάλουμε βιαστικά συμπεράσματα, ας μην μπούμε στο λούκι της εσωστρέφειας, κι ας μη δίνουμε τόση σημασία σε ανθρώπους που γράφουν με το πόδι.
Και κυρίως, ας θεωρήσουμε ότι το πολυ-μετοχικό δεν είναι ούτε κόλαση ούτε παράδεισος, είναι ένα σχήμα όμως που δοκιμάζεται και αξίζει να το εμπιστευτούμε, αλλοιώς θα πέσουμε σε παγίδες άλλων, αλλά και δικές μας. Δεν νομίζω ότι κανείς από την "τετράδα" (Πατέρας, Τζίγγερ, Βγενό, Γιαννακό) θέλει το "κακό" του Παναθηναϊκού (τουλάχιστον αυτό θέλω να πιστεύω), αφού εκτός από Παναθηναϊκοί είναι και επιχειρηματίες. Τέτοιες συγκρούσεις παρατηρούνται καμιά φορά και στη Μπάγιερν (με ανάλογο διοικητικό σχήμα), αλλά κανείς Βαυαρός δεν πέφτει στη συνωμοσιολογία και τις αλληλοκατηγορίες. Η διαχείριση της επιτυχίας συχνά είναι πιο δύσκολη από το ξεπέρασμα της αποτυχίας.

koutavaki said...

Το σημερινό πρωτοσέλιδο είναι έτη φωτός μπροστά από το χθεσινό.Μπακαλοκαταστάσεις του ελέους και του σκότους.Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος όμως, ώστε να μην καταλαβαίνει ότι μετά από μια μεγάλη επιτυχία ΔΕΝ δημιουργούμε ένταση γιατί φαινόμαστε κομπλεξικοί και ιδιοτελείς?Και καλά,έσκασες από το κακό σου.Σε καταλαβαίνω.Αλλά ακόμα δε μαζέψανε τις εξέδρες και τα χρωματιστά χαρτάκια από το ΟΑΚΑ.Άμα δούλευε το γρανάζι στο ρετιρέ θα έβρισκες άλλη ευκαιρία να "ξεσπαθώσεις",αργότερα.Επίσης ο κόσμος μπορεί να αγαπάει το μπαμπά και το θείο (και αυτό για συγκεκριμένους λόγους,δε σημαίνει ότι έχουν και το αλάθητο),αλλά who are you ρε φίλε?ΕΣΥ πρόσφερες κάτι ανάλογο στην Πανάθα?Τι το παίζεις μπράβος τους,δε μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους και παριστάνεις τον προστάτη τους?Είναι τουλάχιστον γελοίο.Τώρα και αν συντάσσομαι με τον Πατέρα,όχι τίποτα άλλο,αλλά όπως αποδεικνύεται δε στηρίχθηκε πραγματικά ποτέ από κανέναν.Το μόνο που με απασχολεί αυτή τη στιγμή είναι να μην επηρεαστούν οι μεταγραφές,ξέρετε πως,γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν καλύπτεται πίσω από καμιά δικαιολογία,πόσο μάλλον φτιαχτές κρίσεις του κώλου.
Υ.Γ.:Ο Thryly ελπίζει και καλά κάνει!Κι εμείς το ίδιο θα κάναμε!Αλλά ,για την ώρα τουλάχιστον,ο γαύρος είναι σε τέτοιο χάλι που δε σώζεται ούτε με πιθανή διάσπαση του πολυμετοχικού.Εδώ η ΑΕΚ και πάει τόσο καιρό με τον αυτόματο!

4minister said...

Πάντως επικοινωνιακά η φάση τα σπάει. Έχει αύριο συνέλευση ο "πνέω τα λοίσθια" Θρήνος, και κανείς δεν ασχολείται! Ο Πολυμετοχικός- Πολυδιασπαστικός τους έχει βάλει στα δίχτυα ....

Είμαι πάντως αφάνταστα θυμωμένος με το όλο θέμα.

Ερώτηση: Ποιος είναι ο Ροντρίγκο στο βίντεο;

s_pablo said...

Tο έχω ξαναπεί δεκάδες φορές (και με κάποιους τσακώθηκα) ότι οι Γιαννακόπουλοι είναι καταστροφή για τον ΠΑΟ.

Με μόνη φιλοδοξία να γραφτούν τα ονόματα τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας τους, βάζουν εαυτούς πάνω από οτιδήποτε. Φυσικά και πάνω από την ομάδα τους. Η διάλυση της ομάδας πόλο πριν μια δεκαετία ήταν δικό τους έργο, η παρολίγο διάλυση του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, πάλι δικό τους έργο.

Τώρα απαιτούν τη διάλυση της ποδοσφαιρικής ομάδας. Σε μια χρονιά που το παιδί τους (η ΚΑΕ) έχει ήδη δυο αποτυχίες, δεν αντέχουν την επιτυχία της ΠΑΕ, στην οποία είναι ένα απλό γρανάζι, σχεδόν ασήμαντο. Το "Παύλο θεέ, πάρε την ΠΑΕ" δεν ακουγεται πλέον στο ΟΑΚΑ και γιατί άλλωστε?

Η ομάδα πήρε νταμπλ παίζοντας κατά καιρούς και καλή μπάλα. Οι βάζελοι ονειρεύονται δυναστείες αντίστοιχες του μπάσκετ και ο πιο ρομαντικός ξέρει ότι όταν η ποδοσφαιρική ομάδα πάει καλά τα υπόλοιπα αθλητικά επιτεύγματα μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα (ακόμα και στον παραδοσιακά μπασκετικό ΠΑΟ).

Οπότε, υπάρχουν δυο επιλογές. Ή ο Παύλος θα αφήσει μούσι και θα κάνει χοχοχο κάθε Κυριακή βράδυ ή η ομάδα ποδοσφαίρου θα διασπαστεί εκ των έσω...

ΥΓ. Αλήθεια έχετε προσέξει ότι ενώ ο ΟΣΦΠ έχει ένα ενιαίο site, ο ΠΑΟ έχει τέσσερα (του Ερασιτέχνη δεν δουλεύει καν), τα οποία μάλιστα δεν έχουν καν link προς τα υπόλοιπα τρία?

zouk said...

To ολο θεμα με στεναχωρει αφανταστα.Νομιζεις οτι ειναι ψεματα αυτο που γινεται.θα επρεπε να ειναι ολοι με χαμογελα που πετυχαν τον στοχο τους.Καταφεραν την δευτερη χρονια να παρουν το νταμπλ με αυτο το σχημα.
θα επρεπε να χερετε ο Παυλος και να λεει με υπερηφανεια οτι μπηκε στο σχημα και πηραμε το πρωταθλημα.Δεν μπορω να καταλαβω που ειναι το προβλημα.Σκεφτομαι οτι αμα η κοντρα ηταν με τον Τζιγκερ θα ειχε πολλους μαζι του και αυτο με ενοχλει ακομα περισσοτερο.Δεν θελω διαχωρισμους οπαδων.Ειμαι με αυτον ,ειμαι με τον αλλον.Ειμαστε με τον Παναθηανικο.Ας βρουνε λυσεις για το καλο της ομαδας.Οι καιροι ειναι δυσκολοι και καλο θα ειναι να εχουμε κατι να μα ς κανει χαρουμενους και οχι να σκεφτομαστε οτι εκει που φαινεται οτι εχουμε παρει τα πανω μας αυτο μπορει να χαλασει εστω και λιγο.

Αλλωστε αμα φυγει ο Γιαννακοπουλος απο το σχημα ποιος μου λεει οτι δεν θα συνεχιστει η κοντρα ακομα περισσοτερο?Εγω αυτο βλεπω.Τοτε δεν θα τους κραταει και κατι.

Ελπιζω να παρει θεση ο Παυλος και να μπουν τα πραγματα στην θεση τους.

Δεν γραφω και συχνα και μου εχει λειψει.
Πολλα φιλια Γατι.

pensierix said...

Μάλλον έχουμε να κάνουμε με τα πρώτη "ηγετική" εμφάνιση του Δημητράκη, με τα αδέλφια σιγά σιγά να φεύγουν από το προσκήνιο...Δεν θα πέσω κι από τα σύννεφα, αν στο τέλος της χρονιάς ο Ζοτς την κάνει με ελαφρά...Βλέπει τι γίνεται, πανέξυπνος είναι και καταλαβαίνει κατά που πάει το πράγμα...

Αστείο το σημερινό πρωτοσέλιδο της Πράσινης, τάλε κουάλε με την χτεσινή ανακοίνωση του κανακάρη. Αφού δεν το κατέχετε το σπορ, τί το κουράζετε, παίδες; Ο Γκόντζος μπορεί να ήταν προβλέψιμος σήμερα, αλλά είναι κι έτη φωτός μπροστά από εσάς. Λίγο γλείψιμο στον Παύλο, μπηχτές στον Πατέρα (αλλά όχι υπερβολές) και πολλή έκκληση για "ενότητα". Διαβάζετέ τον να παίρνετε ιδέες για το πως γίνεται η δουλειά...

ΥΓ
Είχα γίνει πολύ αιχμηρός με τον Παπαδογιάννη (τα αίματα στο πάτωμα τρέχαν ποτάμι), αλλά ελπίζω να την εξέλαβε σαν καλοπροαίρετη κριτική, έστω και σκληρή. Δεν αμφισβήτησα ούτε την γνώση του αντικειμένου του ούτε την εντιμότητά του. Με κάποια "κολληματάκια" του καταπιάστηκα. Μπορεί να μην αφορούσε εμένα η απάντησή του, αλλά επειδή η συζήτηση τότε είχε ξεκινήσει με αφορμή δικό μου σχόλιο, αισθάνομαι την ανάγκη να τοποθετηθώ. Νίκο Παπαδογιάννη, θα συνεχίσω να στα χώνω,(έχουμε κι ένα Μουντομπάσκετ μπροστά μας, όλο και κάποια αφορμή θα μας δώσεις), αλλά πάντα καλοπροαίρετα!

:))))

squarelogic said...

Χο-Χο-Χο!

4ος ο Γαυρουά στα play off,όπως ανέμενα!
Έναρξη θερινών μαθηματων εξωτικής ευρωπαικής γεωγραφίας στις 15 Ιουλίου!

Χο-Χο-Χ0!

Κοιτάξτε να χάσετε τέτοια once in a lifetime ευκαιρία πολυμετωπικοί!

fl@neur said...

@s_pablo
Αν οι Γιαννακοπουλαίοι είναι καταστροφή για τον ΠΑΟ (ανεξαρτήτως ότι διαλύθηκε ολόκληρο πόλο για τον Αλβέρτη, δε λέω), που έφεραν 5 ευρωαπαϊκά στην Ελλάδα (χώρια τα πρωταθήματα), τότε κάθε συζήτηση περιττεύει. Κι αν ο μικρός Γιαννακό είναι σε θέση να "διαλύσει" τρία μεγαθήρια, κι εμείς πέφτουμε στις λούμπες του κάθε ΑΡΔ (πρασινοκόκκινου), τότε ας αλλάξουμε άθλημα, ας ασχοληθούμε καλύτερα με το κρίκετ ή το πόλο (όχι το γουότερ).
Και μια απορία, όχι τόσο αδικαιολόγητη: εκείνη η "ψυχή του πρωταθλητή" τι έγινε βρε παιδιά;

The Bgt said...

http://img248.imageshack.us/img248/1451/prokrimatikagay.jpg

θεουλης αυτος που το φτιαξε!

4minister said...

Φέτος μπορεί να αγοράσω διαρκείας του Θρήνου. Εκτός που η τιμή θα είναι κοψοχρονιά, θα δίνουν πακέτο, σου λέει, αντηλιακό, γυαλιά ηλίου, ψάθα και σαγιονάρα τύπου Migato.

χοχοχο!

s_pablo said...

fl@neur

Δεν θα καταστρέψει ο μικρός τρια μεγαθήρια. Η υπέρμετρη φιλοδοξία των Γιαννακοπουλέων θα το κάνει.

Δεν λέω ότι δεν προσέφεραν στην ΚΑΕ, αναρωτιέμαι τι έκαναν για τα υπόλοιπα τμήματα. Ο ΠΟΑ είναι (ή μάλλον ήταν) τεράστιος σύλλογος. Ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως σε τμήματα και αθλητές. Στην διάρκεια της μπασκετικής αυτοκρατορίας, αυτός ο σύλλογος μίκρυνε επικίνδυνα. Τα περισσότερα ερασιτέχνικα τμήματα υπολειτουργούσαν και το πόλο (ως τέταρτο τη τάξει άθλημα στην Ελλάδα κάνει και μεγαλύτερο κρότο) διαλύθηκε.

Βρίζεται (και, κατά καιρούς, βρίζουμε) τον Κόκκαλη, αλλά αυτό δεν έγινε ποτέ στον ΟΣΦΠ. Αντιθέτως, τα ερασιτεχνικά τμήματα γιγαντώθηκαν δίπλα στην ποδοσφαιρική αυτοκρατορία.

Ένα αθλητικό σωματείο δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, αλλά το σύνολο των αθλημάτων που μπορεί να έχει. Οι μεγαλοεπιχειρηματίες που διαχειρίζονται το ένα από αυτά δεν μπορούν να υποσκάπτουν τα άλλα. Στον Παναθηναϊκό αυτό, δυστυχώς, είναι κοινός τόπος. Γι'αυτό και τα τέσσερα χωριστά site, γι'αυτό και τα αντιμαχόμενα πρωτοσέλιδα στις πράσινες εφημερίδες (επισημαίνω σε μια χρονία που το μπάσκετ έχει ήδη δυο αποτυχίες).

Θα μου πεις, και τι σε νοιάζει εσένα. Αγαπώ τον αθλητισμό. Αν και γαύρος, έχω εκτιμήσει ομάδες του ΠΟΑ, όπως την μπασκετική ή το γυναικείο βόλευ, και στεναχωριέμαι όταν βλέπω τον πρωταθλητισμό να καταστρέφει τον αθλητισμό.

ΥΓ. Η "ψυχή του πρωταθλητή" φάνηκε χθες όταν η ΑΕΚ ταμπουρώθηκε στο τέλος για να συγκρατήσει τα δεύτερα του Ολυμπιακού. Μην κάνετε το λάθος που κάναμε εμείς φέτος.
Καλή η καζούρα, αλλά μια κακή χρονιά μας δεν σας έκανε την υπερομάδα της επόμενης δεκαετίας...

pensierix said...

O Μαρτσένα πάει Μουντιάλ με την Ισπανία. Μάλλον περιμένουμε να κάνει καλά ματσάκια εκεί, να πάρει την ανηφόρα η τιμή του, να δεχτεί καμιά 3638210ρια προτάσεις για να πάμε μετά στη Βαλένθια που βαράει διάλυση...Διότι όταν έχεις μάθει σε Σαριέγκι, φοβάσαι να πέσεις απότομα σε Ισπανό διεθνή...Πρέπει να το ψάξεις πολύ το πράμα, σε τι κατάσταση είναι ο παίκτης, αν μπορεί να ανταποκριθεί στην πίεση του ελληνικού πρωταθλήματος κτλ κτλ. Ασε που πρώτα πρέπει να αποφασίσουμε για το ποιος θα είναι πρόεδρος του χρόνου...

Και μιας και μιλάμε για πρόεδρο...Εχω την εντύπωση ότι επικρατεί μια κάποια υπερβολή όσον αφορά στον Πατέρα. Καλό θα είναι να αποδίδονται τα του Χόχου τω Χόχω και τα του...Πατρός τω Πατρί. ΟΚ, η προσφορά του είναι μεγάλη, εξασφάλισε το 50-50, ασχολήθηκε με την ομάδα 24 ώρες το 24ωρο, πήρε το ρίσκο με το Νιόπλια(αν και για μένα είναι ανέκδοτο ότι πήραμε το νταμπλ λόγω Νιόπλια), αλλά μη φτάσουμε στο αλλο άκρο, ότι αυτός διώχνει τον κουρασμένο Κόκκαλη από το ποδόσφαιρο. Ισως η ανυπαρξία του Τζίγγερ στα κέντρα λήψης αποφάσεων, η έλλειψη τίτλων και το large στυλ να κάνει τον Πατέρα να φαντάζει γίγαντας, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε (και θα μαλλιάσει το πληκτρολόγιό μου να το γράφω) ότι πήραμε το πρωτάθλημα με την ψυχή στο στόμα από έναν πεθαμένο γαύρο που πήγε κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική. Αυτά, όχι για να μειώσω την προσφορά του νυν προέδρου που είναι πολύ μεγάλη, αλλά γιατί πολλή αλαζονεία και έπαρση οσμίζομαι στην ατμόσφαιρα, που μόνο κακό μπορεί να κάνει. Δεν απέχουν δα κι έτη φωτός οι δυο ομάδες. Εναν μαθητευόμενο προπονητή έχουμε στο πάγκο, που δεν έχει κάνει ποτέ προετοιμασία ομάδας και δεν ξέρουμε αν μπορεί να επιβληθεί στις βεντέτες (τα δείγματα που έχουμε δεν είναι θετικά), μπάτζετ όπως ακούγεται χαμηλό και μαλλιοτραβήγματα μεταξύ μετόχων...

ΥΓ
Αληθεύει ότι από χτες το βράδυ έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα downloads του google earth στον Πειραιά;

Γιωργος Κεντρωτης said...

Για τα ελληνικούλια του δημητράκι έχω γράψει κι εγώ κάτι στο ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ. Στην πρόσφατη εγγραφή με τίτλο Α, ΡΕ ΣΩΚΡΑΤΗ κ.λπ...