Sunday, May 23, 2010

Το διάλειμμα της πολυμετοχικότητας...



pensierix has left a new comment on your post "Ανθολόγιο":

Τη μάνητα, gatti, τραγούδα μας του ξακουστού Πατέρα,
ανάθεμά τη, πίκρες πού 'δωκε στους Βάζελους περίσσιες
και πλήθος πράσινες έστειλε καρδιές στον Άδη κάτω
οπαδών, στους σκύλους ρίχνοντας να φάνε τα κορμιά τους
και στα όρνια ολούθε ―έτσι το θέλησε να γίνει τότε ο Τζίγγερ―
απ' τη στιγμή που πρωτοπιάστηκαν και χώρισαν οι δυό τους,
του Παύλου ο γιος ο στρατοκράτορας κι ο μέγας Μπετονιέρας.



(κακ)Ομήρου Πολυμετοχιάδα

ΥΓ. Τέτοια επίκληση δεν έχει ματαξαναδεί η μπλογκοδέσποινα..


Να τραγουδήσω το έπος της ...Πολυμετοχιάδας μου ζητάει ο pensierix (νάξερες "φλέβα" που χτύπησες Γαλάτη, το έχω ξανακάνει στο παρελθόν, για άλλη ...ειάδα) αλλά πραγματικά δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνει έπος τώρα πια. Ισως όταν ξεκίνησε να έπρεπε να το επιχειρήσω. Τώρα που πάει να ξαναγίνει Μονομετοχιάδα δεν αξίζει καν τον κόπο.

Δεν έχω να πω πολλά για όσα έγιναν την Παρασκευή. Οσα ψυχανεμίζομαι μόνο θα γράψω χωρίς να αποκλείω την ανατροπή, που είναι κυρίαρχο στοιχείο σ΄ αυτά που ζούμε διοικητικά τα τελευταία δύο χρόνια.


Αυτό λοιπόν που ψυχανεμίζομαι είναι ότι ο Φάδερ έκανε πατάτα με την δήλωση παραίτησης. Κρατώντας μία επιφύλαξη για την πιθανότητα να έχει κρυφό άσο στο μανίκι, νομίζω ότι όσοι τον συμβούλεψαν να κάνει αυτή την κίνηση, ΑΝ είναι κίνηση τακτικής και όχι κούρασης (όσο κι αν γνωρίζει πως ο κόσμος πίνει νερό στο όνομά του υπάρχει πάντα η πιθανότητα να βαρέθηκε, να κουράστηκε, να αηδίασε, ή απλά να θέλει να φύγει τώρα που όλοι τον λατρεύουν) έκαναν λάθος, γιατί έδωσαν την ευκαιρία στον Τζίγγερ να πει "ευχαριστούμε, να πας στο καλό, συνεχίζουμε".

O Παύλος ...αυτοπυρπολήθηκε μόνος του με την επιλογή του να σταθεί στο πλευρό του γιου του Δημήτρη (που ηθελημένα ή αθέλητα έπαιξε το παιχνίδι του Τζίγγερ), ο Θανάσης συναισθηματικός, αυθόρμητος και παρορμητικός όπως πάντα (αλλά χωρίς τα "ήξεις - αφίξεις" του Παύλου) στάθηκε στο πλευρό του Πατέρα ενώ απέκλεισε την πιθανότητα να αναλάβει την προεδρία, οπότε τι μένει;


Αν δεν γίνει καμιά εντυπωσιακή ανατροπή που μπορεί να επαναφέρει τον Πατέρα στον προεδρικό θώκο ή να ανεβάσει τον Παύλο σ΄ αυτόν (έχει αρνηθεί ότι ενδιαφέρεται, αλλά αλλάζει γνώμη ανά δευτερόλεπτο) όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι η πολυμετοχικότητα μας αφήνει γεια προς όφελος της οικογένειας Βαρδινογιάννη.


Ο Τζίγγερ προφανώς θα εγκαταστήσει κάποιο πρόσωπο καθολικής αποδοχής στη θέση του προέδρου με περιορισμένες αρμοδιότητες (αυτός θα είναι πρόεδρος - γλάστρα, Δημήτρη) και πατώντας πάνω στην έκθεση Deloitte (όποιος κατάλαβε γιατί ΟΥΤΕ και το πιο αισιόδοξο σενάριο δεν προβλέπει τρία σερί πρωταθλήματα - με τους αντιπάλους να βρίσκονται σε αυτά τα οικονομικά χάλια - ας το πει και σε μένα...), στην οικονομική κρίση, αλλά και στην αύξηση της φορολογίας θα κάνει "λελογισμένες" κινήσεις. Μην εκπλαγεί κανείς αν στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων ξαποστείλει και τον Σισέ αν υπάρξει κάποια δελεαστική πρόταση (ήδη ενδιαφέρεται η Εβερτον με 9 μύρια ευρώπουλα).

Α ναι, υπάρχει και ο Βγενό. Ο "εξαφανισμένος" Βγενό που όλοι περιμένουν να πάρει θέση. Θα πάρει όμως; Γιατί αυτό τον καιρό έχει τις δικές του προσωπικές φουρτούνες.

Αν δεν εμφανιστεί και ο Βγενόπουλος ούτε τώρα, το πιθανότερο είναι η πολυμετοχικότητα να αποτέλεσε απλά ένα διάλειμμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις προσδοκίες μας να ανεβεί η ομάδα επίπεδο και να εκμεταλλευτεί την ευνοϊκή συγκυρία που θέλει τους αντίπαλους να είναι πεσμένοι στο καναβάτσο.


Και σ΄ αυτή την περίπτωση δεν ξέρω κατά πόσο θα ξαναβγούμε στους δρόμους, γιατί όπως πάνε τα πράγματα στη χώρα, θα έχουμε άλλες αφορμές, βιοποριστικές αυτή τη φορά για να το κάνουμε, οπότε το να διαδηλώσουμε για τον Παναθηναϊκό θα είναι μάλλον ...πολυτέλεια.

Εν πάση περιπτώσει, η (επόμενη) Παρασκευή είναι κοντά. Σε λίγες μέρες θα ξέρουμε τι θα γίνει και ποιος και αν "εγκλημάτισε" κατά της ομάδας...


***


ΛΕΤΟ - ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΣΤΟΡΙΑ
(ΑΠΟΘΕΩΣΗ!)









***

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ










***

Ο ΤΖΙΜΠΡΙΛ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ


Σαν σταρ του σινεμά πήγε ο Τζιμπρίλ στην προετοιμασία...


...η ζωή ποδήλατο του έγινε...


Σκι; Ποιο σκι;

Ξε-σκι... (Εϊ οπ)

13 comments:

pensierix said...

Αν αποστασιοποιηθεί λιγάκι κανείς από τα πράγματα, δε μπορεί να μη διακρίνει το γελοίο του όλου σκηνικού...Ειρωνική διάθεση, άλλωστε, έχει και το απόσπασμα της...Πολυμετοχιάδας μου, αν και θα τρίζουν τα κόκκαλα του Καζαντζάκη που του μαγάρισα το πόνημα. Σιγά μην ασχοληθούμε στα σοβαρά με τα τερτίπια, τις γραφικότητες και τα παιχνίδια εξουσίας 4 λεφτάδων και των παπαγάλων τους...ΟΚ, έχουμε την καψούρα μας, είμαστε όλοι πάνω κάτω "αρρωστάκια" με την Πανάθα, αλλά από ένα σημείο και μετά δεν αξίζει ούτε στο ελάχιστο να τους παίρνεις στα σοβαρά. Και τι σκέφτηκε ο Πατέρας, και τι θέλει να κάνει ο Τζίγγερ, και γιατί ο Παύλος έκανε το ένα, και γιατί ο Βγενό δεν είπε το άλλο..."Και 3 αυγά Τουρκίας" από τη μεριά μου, τα οποία παρακαλούνται οι μέτοχοι να προσθέσουν στο μπάτζετ της σαιζόν 2010-11. Να ενημερώσουν και την Deloitte, διαφορετικά θα πέσουν έξω οι εκτιμήσεις της.


Δε νομίζω να φαντάζεστε ότι στο πρωτότυπο υπάρχει η λέξη "gatti"...Τα κομπλιμέντα μπορεί να μου βγαίνουν δύσκολα, αλλά χαρακτηρίζονται από λεπτότητα. Οχι σαν και τα δικά σας τα χοντροκομμένα και κοινότοπα τύπου "Είσαι άπαιχτη", "Εγραψες" κτλ που πέφτουν βροχή εδώ μέσα!

:ppppppppp

ΥΓ1
-Ποιός είναι ο καλύτερος προπονητής που είχες ποτέ;

-Ο Χενκ Τεν Κάτε.

(Γουέσλι Σνάιντερ, "παλτό" που δεν ξέρει τι θα πει τακτική και μέλος της πρωταθλήτριας Ευρώπης Ιντερ).

fl@neur said...

Καλή η "πολυμετοχιάδα", καλά τα σχόλια, καλός κι ο προβληματισμός, όμως έχει κανείς τη γενική εντύπωση, ότι χειρότερο από το ότι δεν ξέρουμε ακόμα πού πάμε, είναι ότι δεν ξέρουμε τι θέλουμε (αναφέρομαι γενικά στον κόσμο, για να μην παρεξηγηθώ).
Το προεδρικό (Τζίγγερ) δεν μάς έκανε (δικαιολογημένα, είχε αρκετές αδυναμίες, για τον Μήτσου δε συζητάμε, και σωστά), το πολυμετοχικό μάς πέφτει βαρύ και μάς αποδιοργανώνει: ο Πατέρας καλός, αλλά..., ο Βγενό, πολύ αριστοκρατικός, ο Παύλος επηρεάζεται από τον γιο, ο Θανάσης παρορμητικός, και ξανά από την αρχή. Και να φανταστεί κανείς, όλα αυτά με ένα νταμπλ!!! Δηλαδή, με τριπλ (σενάριο επιστημονικής φαντασίας, δε λέω) κανονικά θα έπρεπε να είχαμε κιόλας διαλυθεί. Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε, αν ήμασταν στη θέση του
γάβ-ρου. Ο "πράσινος Θεός" να βάλει το χέρι του...

4minister said...

Αν δεν πάρει τον πούλο, για να το πω ξεκάθαρα, παντελονάτα, ο Σωφέρ και η οικογένεια, χαΐρι δεν πρόκειται να δούμε. Αυτοί είναι η σαπίλα στην ομάδα.
Ράμματα και για τη γούνα των άλλων υπάρχουν, αλλά αυτά της οικογένειας είναι με σακοράφα! Να θυμίσω πως η πάγια άποψή μου είναι ότι οι άλλοι θέλουν να πάρουν τις μετοχές του Σωφέρ, άσχετα με το τι βγάζουν προς τα έξω. Μόνο που δεν έχουν βρει ακόμα την κατάλληλη πένσα να τις ξεκολλήσουν ...

Πολύ προχώ οι προετοιμασία του Ντομενέκ. Είχε σου λέει και σκοποβολή μέσα, εκτός από το ποδήλατο και το σκι. Και, κατά πως με πληροφορούν οι αλπινιστές ανταποκριτές μου, από Δυετέρας θα περιλαμβάνει πυρ και κίνηση! Τύφλα να 'χουν οι ειδικές δυνάμεις, ποια Ο.Υ.Κ. και τι να μας πούνε ασούμε ...
Αυτή η Εθνική θα πάει ετοιμοπόλεμη στη Ν. Αφρική, θα σκορπίσει τον όλεθρο!

Πέρα απ' την πλάκα είναι καθαρή αεροβική προπόνηση. Μπορεί και να είναι η ενδεδειγμένη για αποφόρτιση των κουρασμένων κορμιών των παικτών. Θα δείξει.

The Bgt said...

Ευγε!
Θεος!
προσκυνουμε Γαλατη!
ΜΟΝΟ ΕΣΥ!
Εκει που εχεις μπλογκαρει εσυ...

:P

The Bgt said...

Mια απορια εχω, επειδη με τα οικονομικα δεν εχω και καλη σχεση, ξερει κανεις ποια ειναι τα χρεη του ΠΑΟ αυτη τη στιγμη?
Ακουω κατι για 160εκ, ειναι δυνατο?
μπορει καποιος να δωσει μια οσο το δυνατο περισσοτερο ακριβη εικονα για την οικ.κατασταση του ποδοσφαιρικου ΠΑΟ?

σας μερσω :)

4minister said...

Δεν ξέρω που τα ακούς αυτά, αλλά η τελευταία αποτίμηση της Delloite ήταν 5 εκ. ευρώ - μέσα - για φέτος. Και δεν αναφέρει κάτι για χρήσεις προηγουμένων ετών, άρα αυτό το ποσό είναι κατά πάσα πιθανότητα το σύνολο του χρέους.

The Bgt said...

http://www.gazzetta.gr/football/super-league/item/84442-%CF%80%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CF%84%CE%B9%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82

"Ο Παναθηναϊκός είναι Τιτανικός. Έχει άνοιγμα 162 εκ. ευρώ."

βεβαια δεν εχω ιδεα αν το ανοιγμα ειναι χρεη, γι αυτο και ρωτησα..

Αηδια ολο το σκηνικο.
Κριμα...

Εγω προσωπικα για τον ΠΑΟ θα ηθελα να επενδυει στις ακαδημιες και στο σκαουτινγκ του και να εχει 3-4 Σισε- Σιλβα για να μαθαινουν οι μικροι, να κανει μια σχολη και να παιζει καλη μπαλιτσα και τελος.

ΤΟ ελληνικο ποδοσφαιρο δεν ειναι για πολλα πολλα.
Ειδαμε και τι επαθε ο Γαυρος που αγοραζε αφειδως σε ενα πρωταθλημε με σχεδον μηδενικη εμπορικη αξια κι ας εβγαινε 10τοσα χρονια στους ομιλους.

pensierix said...

@ the Bgt

Το "Γαλάτη Θεέ, πάρε την ΠΑΕ!" ξέχασες, αλλά κομμάτια να γίνει. Είναι αυτή η λεπτότητα που προανέφερα που δεν μου επιτρέπει να σου κρατήσω κακία...

:)))))))

ΥΓ
Ούτε κι εγώ σκαμπάζω από οικονομικά, αλλά μέσα σε αυτό το πανηγύρι με νούμερα, εκτιμήσεις, υποθέσεις κτλ έχω καταλήξει στο εξής: Ο Παναθηναϊκός στη παρούσα φάση, βάζοντας κάτω έσοδα κι έξοδα, μπαίνει μέσα γύρω στα 20 εκ ευρώ ετησίως, τα οποία πρέπει να καλύπτει με ΑΜΚ, ενδεχόμενες πωλήσεις ποδοσφαιριστών κτλ. Μπορεί να κάνω και λάθος...

pensierix said...

Πέρα από τους αριθμούς, που μπορεί να είναι φουσκωμένοι για ευνόητους λόγους, πρέπει να καταλάβει κι ο φωστήρας ο Ελληνας ότι δεν μπορεί να βασίζεται στον μάγκα τον Πρόεδρα που θα ρίχνει επί μονίμου βάσεως λεφτά σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο...Ειδικά στο ποδόσφαιρο δεν παίζει αυτό το σενάριο, όταν μάλιστα τα έσοδα είναι αστεία. Η ομάδα που έπεσε φέτος στην Ιταλία πχ, πήρε από τηλεοπτικά περισσότερα από τον Παναθηναϊκό...Για να καταλάβουμε τα μεγέθη...Αυτοί που τώρα γράφουν στα @@ τους τα χρέη και θέλουν μεταγραφάρες επειδή είναι απαιτητικοί, θα είναι οι πρώτοι που θα σκούζουν για την κατάντια της ομάδας τους όταν θα μπει σε κάποιο άρθρο 44, 67, 89.

Εγώ θα προτιμούσα μια διοίκηση που θα λειτουργεί ποδοσφαιρικά και όχι με τα ελληναράδικα ένστικτα του Πρόεδρα. Που θα φτιάξει ακαδημίες με @@, που θα έχει ένα τμήμα σκάουτ με @@, που δε θα χαμπάριαζε από κράξιμο επειδή δεν πήρε τίτλο με τη πρώτη, που θα βάζει 1-2 κερασάκια στη τούρτα για να ανεβαίνει επίπεδο και που η επένδυση της δεν θα περιόριζεται στη λογική "φέρνω 2 παιχταράδες για να τσεπώσω τα φράγκα του Τσου Λου".

4minister said...

Όλα αυτά τα νουμεράκια είναι μελλοντικές εκτιμήσεις.

http://www.aek365.gr/article.php?id=60862

«Στο Δ.Σ. της ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε και το σχέδιο της Delloitte, το οποίο, έκανε λόγο για έλλειμμα που αγγίζει τα 91,9 εκατ. ευρώ την τριετία 2010-2013. Βέβαια, αυτό το ποσό δεν είναι δεδομένο καθώς μπορεί να υπάρξουν αυξομειώσεις ανάλογα με την πορεία της ομάδας. Τα 91,9 εκατ. ευρώ είναι το πιο απαισιόδοξο σενάριο».

Που προβλέπεται να αγγίξει είναι το σωστό. Άσε που η Delloitte μίλησε για τωρινό έλλειμα 10 εκ. ευρώ και μετά το "γύρισε" στα 5 εκ. ευρώ. Που σημαίνει ότι κάποιος την πληρώνει κάτω απ' το τραπέζι για να λέει ότι τον συμφέρει! Μην είναι ο Σωφέρ; Μην είναι ο Βγενό;

pensierix said...

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=10534&subid=2&pubid=10164658

Aρθρο του Μανωλιουδάκη το οποίο αναφέρει τις ενστάσεις της πλευράς Πατέρα για τις εκτιμήσεις και τη μέθοδο που ακολούθησε η Deloitte. Αλλά στο τέλος καταλήγει:

"Οπως και να έχει, πάντως, ακόμη κι αν προστεθούν 10 εκατ. ευρώ στα έσοδα, παρουσιάζεται έλλειμμα πάνω από 23 εκατ. ευρώ για τη νέα χρονιά, αν παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα και δεν υπάρξουν πωλήσεις ή μειώσεις σε έξοδα."

Εγώ τα υπολόγιστα γύρω στα 20 εκ και κάπου εκεί τελικά κινούμαστε...

Μάγος said...

Άνθρωποι σαν τον βγενό μιλάνε σπάνια και ΜΟΝΟ όταν είναι σίγουροι πως δεν θα εκτεθούν. Ο Μαρφινόπουλος λοιπον είπε στην φιέστα "και του χρόνου", άρα εγω δεν πιστεύω πως η πολεμετοχικότητα ήταν ένα διάλειμα Τζιγγερισμού...

fl@neur said...
This comment has been removed by the author.