Tuesday, May 25, 2010

Ρελάνς


Εντελώς στα πεταχτά (γιατί τρέχω) μερικά πράγματα για τις σημερινές εξελίξεις.

Δεν ξέρω αν προσέλαβε κάποιους καλούς επικοινωνιολόγους ο σχεδόν μόνιμα πάσχων επικοινωνιακά Τζίγγερ, αυτό που ξέρω είναι ότι σήμερα έκανε ρελάνς.

Δεν ξέρω σε τι ποσοστό σκοπεύει να μοιράσει τα χρήματα που θα πάρει από τυχόν πώληση της ΠΑΕ (μπορεί ας πούμε να δώσει ψίχουλα στον Ερασιτέχνη και τα υπόλοιπα να τα δώσει στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της μαμάς του - άρα να επιστρέψουν στην οικογένεια).

Αυτό που ξέρω είναι πως ΠΟΥΛΑΕΙ.

Πουλάει ξεκάθαρα και χωρίς υπεκφυγές την ΠΑΕ σε όποιον βρεθεί να τον ικανοποιήσει οικονομικά. Επομένως θέτει προ των ευθυνών τους, τους υπόλοιπους πολυμετοχικούς και παράλληλα τους βγάζει στη σέντρα. "Θέλετε κύριοι, να αγοράσετε την ΠΑΕ; Η πόρτα είναι ανοιχτή. Πληρώστε και πάρτε την".

Και αντί πια να στρέφει τους οπαδούς εναντίον του, τούς υποχρεώνει να στρέψουν την προσοχή τους στους άλλους τρεις για να ανιχνεύσουν τις προθέσεις τους.

Αν οι οπαδοί είχαν ένα μεγάλο όπλο για το συλλαλητήριο της Παρασκευής, ο Τζίγγερ μόλις τους αφόπλισε. Τι θα φωνάξουν; "Πούλα;". Μα, ...πουλάει το είπε ξεκάθαρα. Το πώς και το γιατί δεν έχει σημασία. Π-Ο-Υ-Λ-Α-Ε-Ι!

Υπάρχει κανείς να αγοράσει; Γιατί εμένα η πρωινή ανακοίνωση του Βγενόπουλου, που ήταν γραμμένη με ωραία λόγια και άκρως επιθετική δεν με πείθει. Μια ελπίδα είχα πως μπορεί τελικά αυτός να παίξει καταλυτικό ρόλο στα παναθηναϊκά πράγματα, αλλά η πρώτη ανακοίνωση από άποψη ουσίας και πετώντας στην άκρη τις φιοριτούρες ήταν απογοητευτική.

Μπορεί να βιάζομαι και να δευτερολογήσει. Και τότε να με πείσει. Αλλά μέχρι να γίνει (αν γίνει...) αυτό, ο Τζίγγερ έχει κερδίσει τις εντυπώσεις. Ξεκάθαρα και συντριπτικά.

Θα περιμένω και τους Γιαννακόπουλους. Και το θέμα είναι ότι δεν θα τους περιμένω μόνο εγώ. Θα τους περιμένει όλος ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα κύριοι.

Για μένα αν αρχίσουν οι υπεκφυγές του στιλ "ναι πουλάει, αλλά έτσι όπως πουλάει είναι αδύνατο να αγοράσουμε κ.λπ." τελείωσαν όλοι. Η πολυμετοχικότητα έτσι κι αλλιώς έχει τελειώσει προ πολλού.

Μέσα σε όλη την αναμπουμπούλα και ανεξάρτητα από τις προθέσεις του ο Τζϊγγερ έκανε ένα καλό. Βγάζει τον καθένα μπροστά. Πέφτουν οι μάσκες. Να ξέρουν οι ίδιοι τι μπορεί να κάνει ο καθένας, να ξέρουμε κι εμείς.

Διαφορετικά, λυπάμαι που το λέω και παρόλο που το θεωρώ εφιαλτικό σαν προοπτική, ο Τζίγγερ θα μείνει μόνος του και θα διοικεί. Με τον παλιό κακό τρόπο.

Γιατί, ανεξάρτητα από το αν τον γουστάρουμε ή όχι, ένα δίκιο στην (δεύτερη) ανακοίνωσή του το έχει.

"Οι στοιχειώδεις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης προστάζουν ότι το 10% δεν μπορεί να διοικεί αγνοώντας τους υπόλοιπους μετόχους".

Δεν θέλετε κύριοι να είστε το 10%; Αγαπάτε τον Παναθηναϊκό όσο κι εμείς; Κάντε την κίνησή σας!

17 comments:

pensierix said...

Αυτά τα περί Ερασιτέχνη είναι ξεκάθαρη πλάκα-πρόκληση-ειρωνεία από την πλευρά Τζίγγερ. "Φέρε τα φράγκα κι εγώ θα τα βάλω στον Ερασιτέχνη που υπεραγαπάς, Αντρέα" του λέει.

Μέχρι αυτή τη στιγμή ο Βαρδινογιάννης έχει πάρει τα σώβρακα του Βγενό και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι στα οπαδικά φόρα δεν το βλέπουν ή μάλλον δεν θέλουν να το δουν. Δεν είναι και λίγο πράγμα να έχεις εδώ και χρόνια το σλόγκαν "Τζίγγερ, πούλα!" και τώρα που πουλάει να μην εμφανίζεται κανείς...Ενα σοκ το παθαίνεις...Δύσκολα το γυρίζεις στο "Τζίγγερ, κάνε μεγάλη ΑΜΚ!". Ο Αντρέας απέφυγε ακόμα και την υποψία διαπραγμάτευσης για αγορά της ΠΑΕ. Θα μπορούσε να απαντήσει "Ακούω τιμή πώλησης και το συζητάμε" και θα είχε από πίσω έναν ολόκληρο λαό να πιέζει...Δυο τινά μπορεί να συμβαίνουν: Ή θέλει να την κάνει με ελαφρά γιατί κατάλαβε ότι το βαρέλι δεν έχει πάτο και οι καιροί είναι δύσκολοι ή θέλει να πάρει στο προσεχές μέλλον φτηνά την ΠΑΕ, ποντάροντας στην γενικότερη αναταραχή που θα δημιουργησει η επιστροφή στο προηγούμενο καθεστώς. Αυτή η έμμεση απειλή "Φεύγω και θα δούμε πως θα τα βγάλεις πέρα μόνος σου", δεν έμεινε φυσικά αναπάντητη από την άλλη πλευρά...

Εδώ μπαίνουν στο παιχνίδι οι Γιαννακόπουλοι...Η καλύτερή τους θα είναι να βγει από τη μέση ο Αντρέας και να κάνουν παιχνίδι με τον Τζίγγερ, που μπορεί να τους "χρησιμοποιήσει" για να αποφύγει ακραίες αντιδράσεις των οπαδών, προσφέροντάς τους ανταλλάγματα για αυτή τους την υπηρεσία. Ολα πάντως είναι ανοιχτά και οι ανατροπές πολύ πιθανές, αλλά φοβάμαι ότι μπαίνουμε σε περίοδο εσωστρέφειας και μάχης χαρακωμάτων, σαν τον παλιό καλό καιρό...

gatti said...

@pensierix: Nαι, κι εγώ απορώ πώς δεν το καταλαβαίνει ο πολύς κόσμος ότι ο Τζίγγερ του πήρε τα σώβρακα. Δεν θέλουν να το πιστέψουν προφανώς. Παρεμπιπτόντως, ούτε και η δεύτερη ανακοίνωση Βγενό με έπεισε.

Μου φαίνεται πως ο Τζίγγερ μόλις σήμερα εμπόδισε κάποιον να κάνει την ηρωική έξοδο που επιθυμούσε.

Πάντως, πιστεύω ότι για να το τραβάει τόσο ο Τζίγγερ (όσο και να λέμε ότι παίζει εκ του ασφαλούς), πρέπει να το έχει "δέσει" από χίλιες πλευρές. Η δεύτερη ανακοίνωσή του είναι ανακοίνωση κάποιου που είναι πολύ σίγουρος γι΄ αυτά που λέει.

Οντως, μπαίνουν στο παιχνίδι τα αδέρφια τώρα. Κι εγώ φοβάμαι ότι θα τους χρησιμοποιήσει. Αλλά στην τελική μεγάλα παιδιά είναι κι αυτοί ας προσέξουν μη την (ξανα)πατήσουν.

Και όλα αυτά γίνονται την χρονιά του νταμπλ. Ενα νταμπλ πήραμε και κινδυνεύουμε να διαλυθούμε. Φαντάσου να μη το είχαμε πάρει κιόλας...

pensierix said...

Εμένα, gatti, μου δίνεται η εντύπωση ότι Τζίγγερ-Παύλος τα έχουν πάνω κάτω βρει. "Βόηθα με να σε βοηθώ να τελειώσουμε τον Βγενό" ένα πράμα. Γι'αυτό έβαλα σε εισαγωγικα το "χρησιμοποιήσει"...Δε είναι τόσο αφελή τα αδέλφια. Κάτι θα δώσουν και κάτι θα πάρουν...Μπορεί να κάνω και λάθος, διότι εδώ και 2 χρόνια ούτε οι ίδιοι δεν έχουν καταλάβει τι ρόλο παίζουν ή θέλουν να παίξουν μέσα στην ΠΑΕ...

ΥΓ
Διάβασα τη νέα ανακοίνωση του Βγενό. Στα σκοινιά τον έχει ο Τζίγγερ τον Αντρέα και περιμένει να χτυπήσει το καμπανάκι για να συνέλθει από το σημερινό σφυροκόπημα. Τουμπεκί ακόμα πιο ψιλοκομμένο, με τα κρεμμυδάκια για γαρνιτούρα.

gatti said...

@pensierix: Eγώ πάλι, επίτηδες δεν τα έβαλα τα εισαγωγικά γιατί φοβάμαι ότι θα την ξαναπατήσουν. Κι εγώ το πιστεύω ότι τα έχουν συζητήσει, άλλωστε αυτό μου λέει και το γεγονός ότι έκανε αναφορά στο όνομά τους στη δεύτερη ανακοίνωσή του. Αλλά όσο κι αν δεν είναι αφελείς, τελικά υπάρχει μεγάλος φόβος να τους χρησιμοποιήσει. Αλλωστε με την οικογένεια την έχουν ήδη πατήσει μια φορά.

ΥΓ. Τι να λέμε... Ο Ανδρέας δεν έχει μία! (διάθεση; φράγκα; βάλε ό,τι θέλεις...).

Προς το παρόν είναι 2-0. Θα καταφέρει να βάλει τρία γκολ; Χλωμό...

4minister said...

Πιστεύω πως με την πρώτη ανακοίνωση ο Τζίγκερ ξεβράκωσε τον Βγενό, τον έβαλε στα δίχτυα. Χαλάλι τα μπικικίνια των επικοινωνιολόγων.

Αλλά με την απογευματινή, τύπου «δεν πουλάμε, χαρίζουμε, τ' αφεντικό τρελλάθηκε» έβανε αυτογκόλ! Όπως λέω και στο υπουργείο, «όσοι από σας πιστεύουν ότι υπάρχει άνθρωπος, και μάλιστα επιχειρηματίας, που θα χαρίσει μια πενηνταπεντάρα, να διαλυθούν ησύχως»!

Ο Βγενό βέβαια ακόμα ξεβράκωτος είναι, πήρε το λευκό φύλλο αγώνος ...

gatti said...

@4minister: Εχει σημασία πώς θα αξιοποιήσει τα λεφτά; Πιστεύει κανείς ότι θα τα χαρίσει; Και λοιπόν;

Σημασία έχει ότι ο τύπος έπαιξε τα ρέστα του και δεν βρέθηκε ούτε ένας (προς το παρόν) να πει "τα βλέπω".

4minister said...

Λέω πως στην απογευματινή δήλωση καρφώθηκε ότι είναι ψεύτης. Έχασε, θα έπρεπε να μη διαφοροποιηθεί από την πρώτη του δήλωση. Φαίνεται είχαν σχολάσει για σήμερα οι επικοινωνιολόγοι :D και την έκανε τη μ@λ@κεία του ο κεφτές!

squarelogic said...

Δύσκολες εποχές για μεγάλες αγορές πολυτελείας Γκάττι μου!
Κανενός η τσέπη δεν σηκώνει μόνη της τέτοιο βάρος συν τα όσα πρέπει να δοθούν για μεταγραφές και συμβόλαια.
Και τα 'γούστα" έχουν όρια για αυτά τα big boys...
Τα ξέρει αυτά ο ΤζίΓΓΕΡ και γιάυτό κάνει τη ρελάνς εκ του ασφαλούς,βασιζόμενος και σε μια κατά παραγγελία έκθεση της Deloitte που παραλείπει να υπολογίσει αγνωστης έκτασης δυναμικές που αναπτύσσονται όταν μια ομάδα σαν τον ΠΑΟ κάνει ευρωπαική υπέρβαση.
Το θέμα είναι,οτι κάνοντας αυτή την οικονομική υπέρβαση τα 2 τελευταία χρόνια ανέτρεψαν μια εντελώς διαμορφωμένη εναντίον μας δυναμική,και μάλιστα την γύρισαν υπέρ μας: μ'ένα ρόστερ σημαντικά καλύτερο απ των αντιπάλων που με 3-4 ποιοτικές προσθήκες λογικά καθίσταται ΑΝΙΚΗΤΟ,με τον βασικό αντίπαλο στα σχοινιά του ρινγκ ημιλιπόθυμο,ώστε το πρωτ'αθλημα και τα έσοδα των ομίλων να μοιάζουν εξασφαλισμένα για τα επόμενα 3-4τουλάχιστον χρόνια και την συνακόλουθη διαφορά δυναμικού που θα προέκυτπε, να τα τινάξουν όλα στον αέρα για τους προσωπικούς τους μικροεγωισμούς?

Ειλικρινά βαρέθηκα!
Και χαλάστηκα και με τον μέχρι σήμερα υπεράνω κριτικής Παυλάρα που ξεκίνησε μέσω του ηλίθιου γιού του τον πόλεμο στον Πατέρα και με τον Βγενόπουλο που δεν κραταει τη γλώσσα του και τα τινάζει (όπως διαφαίνεται..) όλα στον αέρα.
Νισάφι πια...

Rizobreaker said...

Δε θέλω να σε στενοχωρήσω Γατί μου, αλλά θα μείνεις με τις ελπίδες σου νομίζω...
Μην περιμένεις "σωτηρία" από Βγενόπουλους και σία...
Πες με προκατειλημμένο, αλλά βλέπεις ότι μέχρι στιγμής βγαίνουν στην επιφάνεια όσα έλεγα από την αρχή της "πολυμετοχικότητας"...
Με μια κουβέντα απλή "ο καθένας για την πάρτη του"...

Nick Triantos said...

Επειδη η προταση πωλησης ισχυει μεχρη την Παρασκευη στο ΔουΣου, ετσι και κανει καποιος προταση π.χ το Σαββατο δεν θα πουλησει ο Τζιγγερ..?

4minister said...

Νικόλα αυτό που είναι μάλλον σίγουρο, είναι πως ο Βγενό δεν πρόκειται να κάνει πρόταση. Για τις ρέστες αποχρώσεις του θέματος υπάρχουν διάφορες ερμηνείες.

fl@neur said...

Έχει κανείς την αίσθηση ότι βρισκόμαστε στα όρια παροξυσμού: σύλλογος, διοίκηση, φίλαθλοι, οπότε η ψυχραιμία, κυρίως από τους διοικούντες (τωρινούς και επίδοξους), είναι το ζητούμενο. Αυτή η κατάσταση είναι η "όγδοη πληγή του Φαραώ", μετά από κάθε ντάμπλ κάτι πρέπει να διαλύεται. Αν χαθεί αυτή η ευκαιρία, και δεν τακτοποιηθούν τα ζητήματα (διοίκηση, οικονομικό, γηπεδικό, ομάδα), τότε του χρόνου, καλά να είμαστε, φοβάμαι ότι θα ψάχνουμε στον χάρτη να δούμε πού θα παίζουμε. Και πάνω στη γενική αναμπουμπούλα βγαίνει νέο
γαβρό-φυλλο!!!

Nick Triantos said...

Και 'γω δεν πιστευω οτι ο Βγενο προκειτε να κανει προταση. Αλλωστε ποτε δεν δηλωσε οτι ενδιαφεροταν ν' αποκτησει ολο το πακετο ουτε προσφατα ουτε πριν 2 χρονια. Ισα ισα το αντιθετο.

Επισης τωρα εξηγητε και το πρωτοσελιδο της Πρασινης προσφατα περι Βγενο-Πατερα να βαζουν 50εκ για ν' αγορασουν την ΠΑΕ...

Αυτος ομως που δηλωσε οτι "δεν μπορω ν' αγορασω κατι που δεν πωλητε" ηταν ο Παυλος...

kitrinomavros said...

Welcome to the crisis νταμπλουχα μου!

Και 'γω που νομιζα οτι ειμαστε μονο εμεις. . .
Τελικα, ειστε και 'σεις αλλα ειναι και οι αλλοι, οι ερυθρολευκοι.

Χλωμο το βλεπω να εχουμε αγοροπωλησιες.Τα ποσα εχουν ξεφυγει και δυσκολα ενας επιχειρηματιας θα βαλει 60, 70, 100 μυρια για να αγορασει τους παικτες μιας ομαδας και τις φανελες τους! Γιατι αυτο μονο αγοραζεις. Ουτε γηπεδα παιρνεις (ερασιτεχνης), ουτε προπονητικα (εταιριες τυπου Βαρνιμα και Μεσογαια ειναι ιδιοκτητριες και οχι οι ΠΑΕ). Αρα. . .

Τελος παντων, προβλεπεται ενα εξαιρετικα ενδιαφερον καλοκαιρι!

MenieK said...

Βρε σεις, ακόμη και στην καταστροφή μας μάς ανταγωνίζεστε????

pensierix said...

@ Nick

Ο Βγενό την ήθελε και την παραήθελε την ΠΑΕ...Οι δηλώσεις, όταν έχουμε να κάνουμε με τον Mr MIG, είναι μέρος του σχεδίου και δεν φανερώνουν τις πραγματικές του προθέσεις. Μπήκε στην ΠΑΕ γνωρίζοντας ότι πληρώνει παραπάνω από την πραγματική αξία και πόνταρε στο γεγονός ότι οι Βαρδινογιάννηδες δεν θα συνεχίσουν να χώνουν χρήμα με ΑΜΚ και κάποια στιγμή θα τους πάρει την ομάδα χωρίς να τους δώσει φράγκο, ενώ παράλληλα το "μαγαζί" θα είναι στα φόρτε του. Γι'αυτό ανέβηκε στο άρμα του Πατέρα, για να τα έχει καλά με τους οπαδούς και να μπορεί να χαράξει πολιτική που θα απαιτεί μεγάλα έξοδα, τουτέστιν μεγάλες ΑΜΚ. Βρήκε όμως απέναντί του τον Γιαννακόπουλο που δεν θα αντέξει να χάσει την ΠΑΕ από έναν "κομήτη" (30 χρόνια καημό έχουν τα αδέρφια και μπες στη θέση τους) χάνοντας κι αυτή την ευκαιρία κι έναν Βαρδή που του λέει "Μάγκα, αν νομίζεις ότι θα πάρεις περιουσιακό μου στοιχείο χωρίς να πάρω φράγκο, είσαι γελασμένος". Καλά τα είχε σχεδιάσει ο Αντρέας, αλλά ήρθε η οικονομική κρίση, οι σκοτούρες με τη Μαρφίν κτλ...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Πώς να φύγουν... τζάμπα οι Βαρδινογιάννηδες (και ο Κόκκαλης παραλλήλως) από την περιουσία ΤΟΥΣ;! Αναπάντητη η απορία... και δύσκολη, αι!

Χαιρετισμούς ισλανδικούς.