Wednesday, June 2, 2010

Η ζωή μετά Σ.Π.*


H ζωή με τις Αγκαθούρες (δείτε σχόλιο Θρυλάρα στο "Χρωστάω") δεν είναι εύκολη. Για την ακρίβεια μπορεί να γίνει ακόμα και εφιαλτική. Το κινητό μου γνωρίζει μεγάλες δόξες. Ούτε τηλέφωνο υπουργείου να ήταν! Δεν προλαβαίνω να σβήνω μηνύματα. Α, ναι, τα σβήνω τα μηνύματα, δεν έχει νόημα, όσα τηλέφωνα έχω διάθεση και προλαβαίνω τα απαντάω, τα υπόλοιπα τα γειώνω. Οι τύπισσες πρέπει να έχουν κάνει σεμινάρια. Kαι τις έχουν περάσει σίγουρα από casting. Εχουν όλες την ίδια στακάτη και αδιαπραγμάτευτη φωνή. Καμιά φορά νομίζω ότι είναι η ίδια και μου συστήνεται με διαφορετικά ονόματα. Οι άνδρες, ελάχιστοι που με έχουν καλέσει μέχρι τώρα (τρεις αν θυμάμαι καλά), είναι εξόχως ευγενικοί. Αυτές είναι "σκύλες". Προφανώς επειδή έχουν απέναντί τους γυναίκα και λόγω της "τριβής" τους με το αντικείμενο, πιστεύουν ότι είναι ήδη σε θέση ισχύος πριν καν σηκώσεις το τηλέφωνο. Εξάλλου, και μόνο ότι είσαι ασυνεπής απέναντι στις υποχρεώσεις σου πρέπει να σε φέρνει σε μειονεκτική θέση, έτσι δεν είναι; Οταν είσαι συγκαταβικός μαζί τους ανεβάζουν τους τόνους σαν την δασκάλα που επιπλήττει τον μαθητή. Οταν τους πουλήσεις εσύ τσαμπουκά γίνονται εκείνες συγκαταβατικές στο στιλ "εγώ λύση προσπαθώ να σας βρω". Τελευταία έχουν αρχίσει να παρακαλάνε. "Βάλτε 10 ευρώ, να φαίνεται κίνηση στο λογαριασμό". Την επόμενη φορά σκέφτομαι να τους πω αυτό που μου είπε ο φίλος μου ο Βασίλης. "Αντί να βάλω δέκα ευρώ στο λογαριασμό, μήπως να σου φέρω δύο πιτόγυρα και μια πατάτες, να στηλωθείς λίγο εκεί που ξεροσταλιάζεις;". Αλλες πάλι σκέφτομαι να το παίξω λεσβία και να τους αρχίσω τις πονηρές προτάσεις. Δεδομένου όμως ότι ξεκινάνε να μου τηλεφωνούν το πρωί στις 8.30 ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ για μένα που δουλεύω αργά και δεν πέφτω για ύπνο πριν τις 3-4 πιο συχνά τις φέρνω στο μυαλό μου σαν τα Aliens και φαντασιώνομαι τον εαυτό μου στο ρόλο της Σιγκούρνι Γουίβερ την ώρα που κρατάει το οπλοπολυβόλο απέναντι στη μάνα Alien και να φωνάζω: DIE, BITCH!


Στη δουλειά τα πράγματα είναι παράξενα. Από εκεί που βρισκόμουν στην "αχρηστία" και δεν ήξερα πώς να περάσω την ώρα μου, τώρα περάσαμε στη "φάση 2". Δουλειά να φάνε κι οι κότες. Χτυπάω τουλάχιστον δωδεκάωρα. Ευθεία στόχευση στην αντοχή μου; Χα! Δεν καταλαβαίνω από αυτά. Ποιος ξέρει μπορεί απλώς να είναι παράταση μέχρι να ψηφιστεί η μείωση της αποζημίωσης κατά 50%. Θα δείξει. Μπορεί πάλι να εκτίμησαν τις ικανότητές μου και γι΄ αυτό αποφάσισαν να με φορτώσουν σαν μουλάρι αφού αντεχω (λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα - στο "εκτίμησαν" πάει η μαλακία).

Τα αθλητικά τα παρακολουθώ αλλά δεν προλαβαίνω να σχολιάσω. Ελπίζω ο Παναθηναϊκός στο μπάσκετ να σταματήσει να παίζει με τη φωτιά, να πάρει σήμερα τη νίκη και να κερδίσει το πρωτάθλημα στο εξοχικό, για να ξεμπερδεύουμε. Κουράστηκα να βλέπω την ομάδα να τα παρατάει άμα δεν της πάει το παιχνίδι στο ΣΕΦ. Πάντα με τη γνώση ότι "δεν έγινε κάτι, έχουμε τα ματς στην έδρα μας". Κάπως έτσι πάει η στάμνα για νερό αλλά κάποτε σπάει. Οχι επειδή ο άλλος είναι καλύτερος, είμαι πια πεπεισμένη, ότι ούτε φέτος είναι έτοιμος για να το πάρει, αν το πάρει θα του το έχουμε δώσει.

Μέσα σ΄ όλα μίλησε και ο αγαπημένος μου τεντάς. Και δίχασε όπως είδα στα σχόλια του προηγούμενου ποστ (συμπαθάτε με που αργώ να απαντήσω, δεν προλαβαίνω πια...). Να ξεκαθαρίσω ότι θεωρώ πως ήταν εξαιρετικά κακό το τάιμινγκ. Και όχι μόνο το τάιμινγκ. Δεν είχε κανένα λόγο να πει όσα είπε. Αλλά από την άλλη αυτά που είπε είναι ΜΕΓΑΛΕΣ αλήθειες. Και για την νοοτροπία των Ελλήνων παικτών και για τον τρόπο που λειτουργούν, μεταφέροντας στους ΑΡΔ όσα γίνονται και χρησιμοποιώντας τους σαν ασπίδα όταν τους χρειαστούν και για το ότι είναι φυγόπονοι και και και... Αν κάτι θα έπρεπε να μας προβληματίσει είναι η "απάντηση" του Κατσουράνη παρά οι δικές του δηλώσεις. Γιατί είναι απάντηση αλαζονική στο στιλ "τόλμησε να τα βάλει με τους Ελληνες γι΄ αυτό έπαθε ό,τι έπαθε". Εν πάση περιπτώσει μη σας κουράζω, δεν έχω και χρόνο είναι η αλήθεια, σας παραπέμπω στον Κάρπετ (πώς έχει μεταλλαχθεί αυτός;) που απηχεί ΑΚΡΙΒΩΣ τις απόψεις μου περί Τεν Κάτε και τα λέει και καλύτερα απ' ό,τι θα τα έλεγα εγώ.

Τώρα για το ότι "δεν θα πάρεις Τσάμπιονς Λιγκ ποτέ, τριφυλλέ, τριφυλλέ ε ε ε" που είπε ο Τεν Κάτε, δεν το είπε εκδικητικά ρε μάγκες. Είναι θέμα μεγεθών. Αυτό είπε ο Χριστιανός (είναι χριστιανός ο Μολούκος; Βαριέμαι να το ψάξω...).

Οσο για τον πολυμετοχικό; Πριν λίγο είχαμε την (αναμενόμενη) ηρωική έξοδο Βγενό. Γυρνάμε ...ενδόξως (και επειγόντως) σε εποχές Τζίγγερ. Και το θέμα τώρα είναι: Μαζί με τον επικοινωνιολόγο ο ραλίστας άλλαξε και προβιά (αλλάζει ο λύκος την προβιά του;) ή όχι; Κι αυτό θα δείξει. Το θέμα είναι ότι έτσι όπως τα κατάφεραν, ο Θανάσης μοιάζει η μόνη βιώσιμη λύση (για τώρα...) αφού είναι όντως ΚΟΙΝΗΣ ΑΠΟΔΟΧΗΣ. Το θέμα είναι ΑΝ θα δεχτεί ο Θανάσης και πόσο θα αντέξει τον Τζίγγερ πάνω από το κεφάλι του. Γιατί ως γνωστόν αν τον Τεν Κάτε τον έλεγαν volcano, τον Θανάσαρο τον λένε "τυφώνα"...

Eλπίζω πάντως, μέρα που είναι να τους φωτίσει ο Θεός να κάνουν το σωστό.

Για το τέλος, δύο "καλούδια", αν και τόσο καιρό που έχω να εμφανιστώ, το πιθανότερο είναι να τα έχετε ανακαλύψει ήδη. Το ένα είναι τα πόστερ που έφτιαξε το ESPN με αφορμή το Μουντιάλ. Είναι όλα υπέροχα, μερικά είναι εξαιρετικά εύστοχα (όπως αυτό της Αγγλίας που κουβαλάει ακόμα το "βάρος" του 1966) κάποια άλλα άστοχα (αυτό της Σλοβενίας) ελάχιστα χωρίς έμπνευση (όπως αυτό της Σερβίας).

Μου άρεσε αυτό της Γερμανίας που τα "φτερά" του αετού είναι η ιστορία της (Μπεκενμπάουερ, Ζέελερ, Φογκτς κ.λπ.), όπως και αυτό της Ολλανδίας (με τους "Ιπτάμενους Ολλανδούς") και της Ακτής Ελεφαντοστού (με ελέφαντες και Ντρογκμπά επικεφαλής) με αγρίεψε αυτό της Αυστραλίας με τον μισό άνθρωπο - μισό καγκουρό).

Αλλά αυτό που δεν αντέχω με τίποτα, ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ όμως, είναι το ελληνικό με επικεφαλής της ...γαλέρας το εξωτικό πτηνό Theofanious Gekuras (τα φτερά τα πέτυχαν πάντως...) έστω και χωρίς μαλλί λασπωτήρα στην αφίσα. Μα τον Γκέκα ρε σεις; Τον Γκέκα;

Και κλείνω με αγαπημένη Αργεντινή, άφιξη και υποδοχή της στη Νότια Αφρική. Με τον "μουσάτο" Θεό επικεφαλής που μάλιστα δήλωσε σε Ισπανό δημοσιογράφο ότι αν η αλμπισελέστε κερδίσει το τρόπαιο θα τρέξει γυμνός γύρω από τον οβελίσκο της πόλης. Αυτό τώρα τελείως πληροφοριακά το αναφέρω, μπορεί να είναι ΘΕΟΣ (μου) ο Ντιέγκο, αλλά να τον βλέπω να τρέχει γυμνός γύρω από έναν οβελίσκο δεν μπορώ να πω ότι είναι το καλύτερό μου. Να ήταν ο Τζιμπρίλαρος, μάλιστα! (Αχ, παλιοαγγλίδες τα καλύτερα παιδιά παίρνετε...).

Αυτά προς το παρόν, να περνάτε καλά, να αντλείτε αντοχές από τις αναμνήσεις σας γιατί αυτά που ζούμε τώρα είναι να περνάνε να φεύγουνε και ούτε να τα ξαναφέρνουμε στο μυαλό μας.

Καλή τύχη ρε!

Scratch: Gatti καλεί koutavaki. Πού είσαι καλό μου; Καλή δύναμη και σε σένα εύχομαι.

Scratch 1: O γνωστός "αντικειμενικός" ΚΥΡΙΟΣ Καραπαπάς, μπορεί επιτέλους να εκδηλώνει ελεύθερα τα ολυμπιακά του αισθήματα στον χώρο που τον εκφράζει απόλυτα και να μην καταπιέζεται στο Goal. Γιατί αν είσαι "γαύρος" ξέρεις... (btw αγόρασα το πρώτο φύλλο, έβαλα τον επίσης "πράσινων" αισθημάτων περιπτερά μου να το φυλάξει -"δύσκολα μου βάζεις", μου λέει, "κράτα τον με μια τσιμπίδα να μη σε πάρει η μυρωδιά", του απαντάω - και ένα έχω να σας πω: Αθλιο! Αθλιο! - μπροστά του ο "πρωταθλητής" είναι "Guardian" και το "Φως" ...ΝΥ Τimes. Αυτή είναι η "εκπληκτική" δουλειά για την οποία έλεγε ο Σάββας στο ύποπτο τηλεφώνημα; Αλλά τόσο ξέρει κι αυτός...).


* Η ζωή μετά Στάση Πληρωμών...

***

ΤΑ ΠΟΣΤΕΡ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ



































ΑΦΙΞΗ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ














11 comments:

Crazy Tourists said...

Όντως έχουμε το χειρότερο πόστερ! Χάλι μαύρο!! Ελβετία και Ολλανδία σούπερ!!
Φιλιά!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Μακάρι να τρεχε γυμνός ο Τζιμπρίλ αλλά...

s_pablo said...

Διαβάζω τον τίτλο και λέω τι έκανα πάλι?

Αργώ λίγο τώρα τελευταία να πάρω μπρος ή μ'εχουν πιάσει, πάλι, οι μεγαλομανίες μου?

Περιμένω με καρδιοχτύπι τον Θανάση πρόεδρα. Μέχρι που θα πάρω διαρκείας ΠΟΑ με την κρυφή ελπίδα ότι θα βγει ο Θανάσαρος με το μικρόφωνο...

ΥΓ. Στο μπάσκετ είναι φανερό ότι μας έχετε πάρει τα μέτρα κι ακόμα δεν αποφασίζουμε να τεντωθούμε λίγο μπας και ξηλωθεί το κουστουμάκι.

Βέβαια, όσο ζω ελπίζω...

fl@neur said...

@gatti
Καλή δύναμη και καλές αντοχές, προσωπικές και αθλητικές (πράσινες κυρίως, και μουντιαλικές).
Να ευχηθούμε "καλό ποδόσφαιρο" στη ΝΑ, "καλό πρόεδρο" στην ΠΑΕ και "καλό πρωτάθλημα" στο μπάσκετ.
Καλή συνέχεια

pensierix said...

Για να γίνει ακόμα πιο γκροτέσκο το γελοίο σκηνικό στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, πρέπει να βάλουν μια σόμπα στο Δ.Σ για να καίνε τα ψηφοδέλτια...Οι οπαδοί που έχουν στηθεί από κάτω, έχουν τα μάτια καρφωμένα στην καμινάδα, αλλά λευκός καπνός ούτε για δείγμα! Τί θα αποφασίσει το Κονκλάβιο; Γιατί καθυστερούν; Πώς θα πορευτεί ο "Ενιαίος και Αδιαίρετος Παναθηναϊκός" και ποιός θα είναι ο θεματοφύλακας της "Παναθηναϊκής Ιδέας" στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε;

Ζούμε και αναπνέουμε για τη στιγμή που ο Θανάσης θα σταθεί στο μπαλκόνι και θα μας ανακοινώσει το χαρμόσυνο γεγονός:

" Annuntio vobis gaudium magnum:
Habemus Proedrum!"

Γιωργος Κεντρωτης said...

Το ξέρεις από παλιά, φιλτάτη. Στην Αργεντινή (και σε κάμποσα άλλα) συμφωνούμε. Πολλούς χαιρετισμούς.

4minister said...

Το αθλιότερο πόστερ είναι της Γαλλίας. Πιάνεις τον σχεδιαστή και τον αποκεφαλίζεις με γκιλοτίνα, για να είσαι στο πνεύμα της εποχής του ...

Πάλι καλά που ο κρυφομάνατζερ κράτησε τον Πρίττα (μάλλον αναγκαστικά γιατί κάποιος πρέπει να κόβει) και όχι τον κατσαπλιά Μάκο. Ο Τζαβέλας αν ήθελε να μείνει στην αποστολή έπρεπε να υπογράψει στην Άιντραχτ. Όταν ο άλλος χάνει λεφτά πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Άσχετα που είναι στις τελευταίες μέρες του στην Εθνική.

Το ματσάκι στη σπυριάρα ήταν από τα Highlands με αγάπη. Σκωτσέζικο ντους σε διπλή δόση. Αρκετοί καρδιακοί φίλου του Έφηβου πέρασαν εξαιρετικά δύσκολες ώρες απόψε!

Για τα πρασινοθέματα άλλη στιγμή, με το μπάσκετ και τις δουλειές δεν είμαι ενημερωμένος.

koutavaki said...

Που να είμαι ρε γατί...Χτυπάω το κεφάλι μου στον τοίχο.Η γαμωcosmote μας καπέλωσε 85 ευρώ για αλλαγή συμβολαίου(μετά από αναβάθμιση-κερατιάτικα,όπως μας είπε η υπάλληλος όταν τολμήσαμε να ρωτήσουμε για πόσο μαλάκες μας πέρασαν)+ άλλα 45 ο κανονικός λογαριασμός.Αλλά το καλό είναι αυτό:ΔΕΗ.Μετά από τρία έναντι των 100+ ευρώ και δεδομένου ότι εδώ και 4 μήνες ερχόμασταν σπίτι μόνο για ύπνο,σκάει εκκαθαριστικό από το Σεπτέμβρη(!)μέχρι τώρα 545(wtf???)ευρώ!!!Αναρωτιέμαι η πιτσαρία από κάτω τι έβαλε υποθήκη για να πληρώσει!Και μετά από σχετική έρευνα,ανακάλυψα ότι πρέπει να είμαστε οι μόνοι στην πόλη που ήρθε τέτοια μπαλαχάρτα.Όπως καταλαβαίνεις ποιος τον χέζει και τον-μετά από κάθε νταμπλ αρχίζει η αποδόμηση-υποψήφιο πρόεδρα...Η Εθνική κλασικά χωνί απ' ότι μαθαίνω,στο μόνο που ελπίζω είναι να φύγει όποιος πλανήτης είναι ανάδρομος μπας και δούμε Θεού πρόσωπο...

Μάγος said...

Αντε καλό κουράγιο Έφη. Μας έλειψες...
Επειδή ο πολυμετοχικός με έχει εκνευρίσει απίστευτα το έχω ρίξει και εγω στο μουντιάλ.
Είχα χαρεί τις πρόαλες που σου είπα πως υποστηρίζω πρώτα Αργεντινή και μετά Ελλάδα και μου αποκάλυψες πως είσαι ομοιδεατισσα!.
Φανταστικό το βίντεο που έβαλες με την υποδοχή!

Darkcity said...

Χειρότερο πόστερ της Σερβίας. Μια υπενθύμιση προς τους Σέρβους να ξεχάσουν το Κόσοβο...

4minister said...

Συμπληρώθηκαν σήμερα 80 χρόνια από το 8-2 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού και το έπος του Άγγελου Μεσσάρη!

http://prasinanea.gr/football/article171779.ece

Το ωραίο όμως είναι αλλού, σε σχόλιο από κάτω.

Τι νούμερο φόραγε στην φανέλα ο Μεσσάρης;
11!

Πόσα γράμματα έχει το όνομα Μεσσάρης;
8!

Πόσα γκόλ έφαγε τότε ο Γαύρος;
8!

Πόσες δεκαετίες έχουν περάσει από τότε;
8!

Σύνολο: 11888

TYXAIO;
ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!


χαχαχα!

Γιωργος Κεντρωτης said...

Μόλις τώρα διάβασα, φιλτάτη, την εγγραφή σου της 29ης Απριλίου. Δεν ξέρω αν σου λέει κάτι, αλλά σου είμαι αλληλέγγυος στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τις τράπεζες, αυτά τα ληστρικά ιδρύματα του αίσχους, που πέπρωται να πέσουν στις αβύσσους που οι ίδιες έχουν ανοίξει σε όλο τον κόσμο. Οσονούπω δε!
Ξέρω πόσο ευγενής είσαι, αλλά σε προτρέπω να δείχνεσαι ρητώς αγενεστάτη έως και βλάσφημη, όταν σε ζαλίζουν με τηλεφωνήματα. Το τί έχει ακούσει από το στόμα μου η Citi Bank, στην οποία δεν χρωστάω σέντσι και που επιμένει χρόνια τώρα κάθε 3-4 μέρες να με οχλεί με το πρόσχημα του Ολυμπιακού, δεν γράφεται. Κοκινίζω (κι άλλο) από ντροπή. Άσε που τους έχω δώσει κατ' επανάληψη ραντεβού σε υπακτές διευθύνσεις, αλλά σε σπίτια που ανήκουν σε ανύποπτους οικοδεσπότες εδώ στη γειτονιά, κι έχω απολαύσει σκηνές απείρου κάλλους, όταν μου ξανατηλεφωνούν για να παραπονεθούν.
Για να το φχαριστηθείς κιόλας, ρίχνω πάντα επ' ευκαιρία και μερικά μπινελικώματα στον Κόκκαλη (στα ψέματα όμως!) και στη διαφημιστική πολιτική του απέναντι στα μέλη του ΟΣΦΠ.
Κουράγιο, όλα θα πάνε καλά. Με χιούμορ και με πίστη στην αξία της ζωής και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Άσε που θα κάνουμε και καζούρα οι μεν στους δε, γιατί έτσι γουστάρουμε!