Monday, September 27, 2010

Βατραχολόγιο...










Σκέψου τώρα να είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού και να περιμένεις ότι φέτος με στρωμένη ομάδα είσαι για μεγάλα πράγματα. Να βλέπεις το "τριφύλλι" να πετάει στα φιλικά με Ιντερ και Μίλαν (αμ, σας τα έλεγα εγώ ότι είναι λόγος ανησυχίας αυτές οι εμφανίσεις...) και να λες ότι αν παίζουμε έτσι στα φιλικά με τις ιταλιάνες φαντάσου τι έχει να γίνει στη Σούπερ Λίγκα. Να στραβώνει το πράγμα από την αρχή, να έρχονται θλάσεις και τραυματισμοί, να μπαίνουν τα παλικάρια στον αγώνα με την Ξάνθη και να διαπιστώνεις ότι είναι σκέτη παιδική χαρά, να σου κλείνει το μάτι η πρώτη γκέλα, να έρχεται ο Da-Lukas Vyntra στο ματσάκι με τα αρειανά και να σου σώζει την παρτίδα, στο καπάκι να τρως την πεντάρα από την Καταλανή, να είσαι για τον π*** καβάλα στην Καβάλα και να κερδίζεις μεν, αλλά χωρίς να δείχνεις πολλά πράγματα, τον Πανθηρώνιο. Κι εκεί που ξέρεις ότι ο Νιόπλιας απλά κέρδισε το ένα από τα τρία ματς που υποτίθεται ότι πρέπει να κερδίσει αν δεν θέλει να δει τα ραδίκια ανάποδα και παρακαλάς και ελπίζεις ότι έστω σιγά σιγά και αγκομαχώντας μπορεί και να τη σκαπουλάρεις και να μπει η ομάδα στον ίσιο δρόμο, να μαθαίνεις ότι αμολύθηκε και κυκλοφορεί ελεύθερος ο βατραχοπρίγκιψ!

Ε, συγνώμη, αλλά όσο νάναι μια ανησυχία, ένα κατι τις, το έχεις. Το φοβάσαι πια, μη σε εύρει το κακό. Πώς ήτανε το καλοκαίρι που ξαμολυθήκανε στην Εγνατία τα βατράχια και γράφανε οι Τούρκοι και οι Ρώσοι ότι προμηνύεται μεγάλος σεισμός στη Θεσσαλονίκη! Ενα τέτοιο πράγμα. Και σεισμός μεγάλος μπορεί να μην έγινε, αλλά με το φόβο οι Βορειοελλαδίτες ζούσαν.

Ετσι και τώρα. Είναι δυνατόν να ξέρεις ότι ο βάτραχος κυκλοφορεί ελεύθερος και να μη νοιώθεις ανασφάλεια; Ξέρεις βέβαια ότι ο Πατέρας δεν είναι Τζίγγερ να τη γουστάρει την ευθυτενή ανάφτρα (κόπιραϊτ oldboy) που πλέον ούτε τόσο ανάφτρα είναι ούτε τόσο ευθυτενής, αλλά στην Ελλάδα η πρώτη εντύπωση μετράει και ο άνθρωπος στην απελπισία του δεν ξέρεις σε τι αποφάσεις μπορεί να οδηγηθεί.

Και δεν ξέρω τι θα γίνει από εδώ και πέρα, αλλά για μένα τουλάχιστον η ανακωχή έλαβε τέλος. Από την στιγμή που ο πρίγκιψ έφυγε από την ΑΕΚ, απαλλάσσομαι από την προσωπική μου δέσμευση να μην τον ξαναπώ κέρμιτ. Γιατί ο Ντούσαν στην ΑΕΚ ήταν στη φυσική του θέση. Οσο ήταν εκεί για μένα ήτανε πρίγκιπας. Από την στιγμή που έφυγε ξανάγινε βάτραχος.

Κι αυτοί οι ΑΕΚτζήδες όμως ρε παιδί μου, πόσο ΑΕΚ είναι; Ο,τι μπορούσαν έκαναν για να τον οδηγήσουν έξω από τα όριά του! Και να πεις ότι δεν τα είχα... προειδοποιήσει τα ...ρεμάλια; Μέχρι και ποστ τους είχα αφιερώσει με βιντεάκι. "Το νου σας ρεμάλια" τους έλεγα. Μη μου τον τσαντίσετε και τον κακοκαρδίσετε τον Πρίγκιπα και σηκωθεί και φύγει και αρχίσει να κυκλοφορεί άνεργος, κοψοχολιάζοντας τις άλλες ομάδες. Κι αυτοί λες και τους είπα να κάνουν το αντίθετο.

Ολα τα είχαμε, ο Ντούσαν ελεύθερος κι ωραίος μας έλειπε! Πάντως δεν ξέρω για σας, αλλά εμένα το μυαλό μου με το που έφυγε ο πρίγκιψ πήγε στον Λύμπε. Το κοκκαλάκι της νυχτερίδας έχει αυτός ο άνθρωπος. Να σκεφτείς τώρα ότι γύρισε για τον Μπάγεβιτς. Και πριν κλείσει η πρώτη πεντάδα των αγώνων στη Σούπερ Λίγκα ο πρίγκιψ κουνάει μαντήλι...


Τέλος πάντων, ας ελπίσουμε να μη μας βρει το κακό. Ετοιμαζόμουν που λέτε χθες να φτιάξω ένα ποστάκι και ο blogger τα είχε παίξει. Κι ενώ υπάρχει η παροιμία "κάθε εμπόδιο για καλό", εκεί εγώ. Να μη δίνω σημασία. Και αφού ετοίμασα τις φωτογραφίες, τα σέα και τα μέα και έγραψα και το κειμένακι, με τα χίλια ζόρια γιατί συνεχώς μου έβγαζε σφάλμα, μόλις τελείωσα και πάω να πατήσω το publish το κείμενο έγινε Χουντίνι. Βρε τι από εδώ το γύρισα, τι από εκεί, τίποτα. Χάθηκε και πάει. Και καθώς ή ώρα είχε πάει 4.30 το πρωί και από την τσαντίλα κόντευα να εκραγώ, τα παράτησα. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να χάνεις κείμενο. Δεν είναι μόνο η στενοχώρια και τα νεύρα. Είναι που μπαίνεις στη διαδικασία να θυμηθείς τι ακριβώς είχες γράψει. Οσο κι αν προσπαθείς να το αποφύγεις, υποσυνείδητα ψάχνεις να βρεις τις ίδιες ακριβώς λέξεις. Δεν το καταφέρνεις ποτέ και το κείμενο όταν με τα πολλά το γράψεις είναι πάντα κατώτερο του προηγούμενου. Καλά να πάθω όμως αφού πήγα να το γράψω κατευθείαν στο blog.



Τώρα βέβαια τι να γράψω για τα χθεσινά; Σ' αυτή τη φάση το ζητούμενο ήταν νίκη και αυτή τουλάχιστον την πήραμε. Αν περίμενε κανείς μαζί μ' αυτήν να παίξουμε και μπαλάρα μάλλον ονειροβατούσε. Μια βελτίωση υπήρξε, αλλά μικρή. Η ομάδα ήταν πάλι στατική, βοήθεια δεν έπαιρνε από τα μπακ γιατί ο Καντέ έτσι κι αλλιώς δεν το έχει και ο Βύντρα που παρόλο που δεν τόχει είναι περισσότερο τολμηρός, μετά την κατσάδα που έφαγε μαζί με τον Μαρίνο, δεν το επιχείρησε. Το πρόβλημα που έχουμε με τα μπακ είναι πολύ σοβαρό χωρίς πλάκα. Εχουμε μπακ που είναι καλά στον ανασταλτικό τομέα (χωρίς αυτό να αποκλείει τις "βυντριές") αλλά δημιουργικά παίρνουν κάτω από τη βάση. Και έχουμε και μπακ που δεν είναι καλά ανασταλτικά αλλά είναι πολύ καλά όταν προωθούνται.

Το κακό είναι πως είτε το ένα θα ισχύει, είτε το άλλο. Κι έτσι όταν μπαίνουν αυτοί που είναι καλοί δημιουργικά, πίσω γίνεται πανηγύρι, ενώ όταν παίζουν αυτοί που είναι καλοί ανασταλτικά δεν έχουμε ανάπτυξη από τα άκρα. Και επειδή βέβαια κρατάει χρόνια αυτή η ...κολόνια της άμυνας, όταν τα μπακ είναι καλά ανασταλτικά η πατατιά γίνεται από το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Χθες, ο Νιόπλιας έβαλε τελικά τον Μπουμσόνγκ και καλά έκανε γιατί αν δεν τον έβαζε θα τον είχε ήδη κάψει. Αλλά και που τον έβαλε τι έγινε; Βελτίωση μηδέν. Απλά επιβεβαιώσαμε αυτό που ήδη γνωρίζαμε. Πως "δεν μπορεί το παλικάρι". Εβαλε και δίπλα του τον Βάσκο mr Bean. Που ειδικά χθες δεν ήταν γκαφατζής. Το αντίθετο μάλιστα. Αυτό όμως τι σημαίνει; Οτι μπορεί να παίξει βασικός; Αφού το ξέρουμε ότι έχει συγκεκριμένο ταβάνι.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της αμυντικής μας λειτουργίας είναι το ντεφορμάρισμα του Ζιλμπέρτο. Οσο λείπει το ανάχωμα, ο αόρατος τοίχος, τόσο θα κάνουν "μπαμ" οι γκέλες της άμυνας. Κι εδώ ίσως τελικά να έχουν δίκιο αυτοί που επιμένουν ότι όντως στην προετοιμασία έγιναν λάθη.

Γιατί εκτός από τον Ζιλμπέρτο είναι χάλια και ο Βύντρα. Οι δύο ποδοσφαιριστές - αθλητές που στηρίζονται κυρίως στα αθλητικά τους προσόντα και την φυσική τους κατάσταση δεν μπορούν να πάρουν τα πόδια τους. Τυχαίο; Δεν νομίζω.





Από εκεί και πέρα ο μικρός χθες ήταν και ωραίος και μοιραίος. Ανέβασε την απόδοσή του, πέτυχε ένα πολύ ωραίο γκολ, πήρε και την ηλιθιωδέστατη κάρτα κάνοντας ένα μη χρειαζούμενο φάουλ. Και εντάξει, η πρώτη κάρτα όντως ήταν άδικη. Αλλά η δεύτερη ήταν όλη δική του και δικαιολογημένα τα πήρε στο κρανίο ο Νιόπλιας (πρέπει να έπεσε γερό μπινελίκι στα αποδυτήρια).



Ο Λέτο ήταν πολύ καλός. Ο μόνος δηλαδή που έδειχνε λίγη ζωντάνια σε μια στατική ομάδα. Και μπορεί να έκανε και τα δικά του (ως συνήθως), αλλά περιέργως δεν δημιούργησαν κακή εντύπωση. Χώρια που εκτελούσε και χρέη αμυντικού σε κάποιες περιπτώσεις (αμ πώς!).

Ο Γκαρσία μου άρεσε αλλά όχι τόσο όσο προσδοκούσα με βάση τις προηγούμενες εμφανίσεις του. Και θα είναι και ένα στοίχημα αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει σε δύο σερί παιχνίδια τώρα που θα λείπει ο Γκοβού λόγω θλάσης και από το ματς με την Κοπεγχάγη και από αυτό με τον Εργοτέλη.

Ο Τζιμπρίλ ήταν αποκομμένος στο πρώτο ημίχρονο και άτυχος στο δεύτερο. Σε άλλες περιπτώσεις οι προσπάθειες που επιχείρησε θα είχαν κουνήσει το πλεχτό. Δεν πειράζει γι΄ αυτόν ισχύει ό,τι έγραφε το πανό που τού είχαμε αφιερώσει: "To τριφύλλι στο σώμα σου, το όνομά σου στις καρδιές μας".



Και φυσικά δεν ξεχνάμε τον Κατσουράνη. Ο οποίος Κατσουράνης ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο, έτρεξε, έκοψε, έκλεψε μπαλιές και θυμήθηκε και την θητεία του επί εποχής τεντά, όταν έβαζε και τα γκολάκια του. Θα συνεχίσει έτσι; Κανείς δεν ξέρει. Αποδείχτηκε όμως πόσο μπορεί να ανεβεί η ομάδα όταν ο Κατσούρ είναι αυτός που πρέπει. Στο τέλος αφιέρωσε και το γκολ, δεν ξέρω σε ποιον. Οι φυλλάδες λένε στον Νιόπλια. Μπορεί. Τα φιλιά πάντως που έστελνε έχω την υποψία ότι δεν τα έστελνε στους οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Τώρα για τον αγώνα με την Δανέζα τα πράγματα είναι comme ci, comme ca. Mε εμφάνιση σαν αυτή κόντρα στον Νιόνιο, η νίκη δεν θα είναι εύκολη. Χρειάζονται παραπάνω πράγματα. Θα τα έχουμε; Κανείς δεν ξέρει.

Κλείνω με τον διαιτητή. Εντάξει, είναι σαφές ότι από εδώ και πέρα και με τόση φασαρία που έγινε με τη διαιτησία, για να πάρουμε πέναλτι θα πρέπει ο αντίπαλος να αφήσει τον δικό μας παίκτη σακάτη. Αλλά από αυτό το σημείο μέχρι να φωνάζουμε ότι μας αδίκησε και δεν έδωσε δύο πέναλτι στον Νίνη υπάρχει μεγάλη απόσταση. Το ένα δεν υφίσταται καν, το άλλο θα το έπαιρνε μόνο ο γαύρος στην περίοδο της γκαγκατσοπαράγκας. Μην φτάσουμε τώρα στο σημείο να γίνουμε φαιδροί.

Για τον γαύρο δεν έχω γνώμη. Δεν τον είδα αφού έπαιζε την ίδια ώρα με την Πανάθα. Αλλά από αυτά που διάβασα, τύφλα να έχει η Μπαρτσελόνα. Ο Μιραλάς λέει θα ξεφτιλίσει κόσμο. Ο Ρόμενταλ είναι ίδιος ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο Φετφατζίδης πρέπει να μιμείται τον Ιμπαγάσα ακόμα και στο ...κλάσιμο (δεν τα λέω εγώ, είπαμε, οι γαύροι τα λένε).

Ασε τώρα οι φυλλάδες. Τις κρατούσες και ...στάζανε. Τις κοιτούσες και έπρεπε να προσέξεις μη σε πάρουνε τα σκάγια. Αράξτε ρε παλικάρια, νωρίς είναι ακόμα. Αλλωστε φιλικό με τον Αστερία του Μποροθρύλου παίζατε. Με αυτόν που βάζει δύο πούλμαν και τρία φορτηγά μπροστά από το τέρμα. Και που ενώ με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ μασούσε σίδερα με τον γαύρο παραδόξως ήταν κακός.


Xώρια τώρα ο μεσιέ Παμπορίδης. Επιθετικό φάουλ στον Αστερία σε τζαρτζάρισμα γαύρου από γαύρο. Και γαμώ τις πρωτοτυπίες!




Στον ΠΑΟΚ θα αρχίσουνε να βαράνε τα όργανα. Τι τόθελε κι ο Ζαγόρ να πει πάει η ομάδα για πρωτάθλημα; Ούτε νίκη δεν πήρε από τότε. Αμ, Θοδωρή μου θέλει τέχνη να κρατάς δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Που βέβαια έτσι και συνεχιστεί αυτό το χάλι στο πρωτάθλημα το βλέπω το ένα καρπούζι, το ευρωπαϊκό, να το αφήνει ο ΠΑΟΚ να σκάει κάτω σαν καρπούζι. Και τα ΠΑΟΚια έτοιμα τα βλέπω.




Είχανε και αυτοί οι παίκτες τη φαεινή ιδέα σήμερα μετά το ματς στην Ξάνθη να πάνε κοντά στους οπαδούς τους να τους χαιρετήσουνε για τη συμπαράσταση. Ρε, Πόντιοι είστε όλοι; Μυαλό κουκούτσι; Εχεις χάσει και πας κοντά στα ΠΑΟΚια; Δεν έχεις ακούσει την σκοπιανή παροιμία "του φεύγα η μάνα ποτέ δεν κλαίει;". Πάλι καλά δηλαδή που σας υποδεχτήκανε μόνο με χιούχα. Εμένα δεν θα μου έκανε εντύπωση να σας πετάξουνε και καμιά ροχάλα.

Κι όσο νάναι κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι τον φουκαρά τον Σάλπι. Που έφυγε από την ησυχία του και πήγε μέσα στην εμπόλεμη ζώνη. Ας πρόσεχε όμως κι αυτός.



Τα αρειανά αντίθετα την σώσανε την παρτίδα. Εστω και στο ενενηνταφεύγα. Και μετά σου λέει μην πιστεύεις την παράδοση. Ο Τσέζαρεκ όπου τον έβρισκε τον Εργοτέλειο ως παίκτης του Αστέρα τον πετάλωνε. Το ίδιο έκανε και σαν παίκτης του Αρη. Ολα τα λεφτά τώρα θα είναι το ντερμπάκι της άλλης αγωνιστικής. ΠΑΟΚ - Αρης και τα μυαλά στο μπλέντερ. Οποιος το παίξει στο στοίχημα, μάλλον τρελός είναι...

22 comments:

mahler76 said...

για άλλη μια φορά άνεργος ο θλιμμένος Πρίγκιπας. Τον πούλο και στον ΟΑΕΔ για επίδομα. Μόνο μην φέρουμε κάνα κακό αποτέλεσμα και τον πάρουμε εμείς το μαλάκα.

KANTHAR0S said...

Φαινομενικά πάει η χρονιά για την ΑΕΚ. Αντε να βρει και προπονητή τώρα.

Την Κυριακή Αρειανάρα και τα μυαλά στα μίξερ! Ο Παύλος παίζει το κεφάλι του!

Καληνύχτες!

4minister said...

Ρισκάρω πρόβλεψη. Και να κουνηθεί μαντήλι κοζανίτικο θα αντικατασταθεί από Κεϊρόζ. Πρίγκηπες και λοιποί με τίτλους ευγενείας μόνο με τον Σωφέρ πρόεδρα, που έχει βγάλει κολλέγιο. Ο Πατέρας είναι λαϊκό παιδί, δεν γουστάρει γαλαζοαίματους ...

Το Τριφύλλι έπαιξε όσο χρειάστηκε για να κερδίσει. Αδικείται μάλιστα κατάφωρα από το τελικό σκορ. Μπορεί να μην μάγεψε με την απόδοσή του, αλλά ήταν καβαλάρης σε όλη τη διάρκεια.

Καλύτερες αποδόσεις θα περάσει μήνας για να δούμε, αν δούμε, μέχρι να αποδώσει το έργο του Έμπεν. Το είπε ο άνθρωπος «άφησα ποδοσφαιριστές και βρήκα bodybuilders». Που σημαίνει ότι ο Κέζος δεν λούφαρε, απλά δε ξέρει "υψηλή ραπτική".

4minister said...

Κάτι τελευταίο που έγραψα χθες στον Κάθραρ0.

Συμπεράσματα για το Θρήνο στον αγώνα με τον Αστέρα είναι επικίνδυνα. Καθόσον η ιστορική ομάς της Τριπόλεως όταν αντιμετωπίζει το φιλικό σωματείο του Δαφνοστεφανωμένου Έφηβου μεταμορφώνεται σε Αστέρα Βουλιαγμένης. Κάτι σαν Μικτή Μπυραρίας ασούμε ...

Nick Triantos said...

Υπουργε μου δεν εχεις αδικο. Ετσι και φυγει ο Νιοπλιας ο μεγαλυτερος λουζερ της Πορτογαλλιας ισως βρεθει στο κατωφλι μας. Εξω και μακρια.

Η μονη δουλεια που στεριωσε ειναι ως βοηθος του Φεργκιουσον και δεν θα μου κανει εντυπωση να ξαναπαει στην ManU για 3η φορα, και σαν προπονητης των U-18 εθνικων ομαδων της Πορτογαλλιας. Πουθενα αλλου.

Καντε το σταυρο σας να μην ερθει κατα ελλαδα μερια γιατι θα τον παρουν με τις πετρες.

4minister said...

Καλά τα λες Νικόλα, από μακριά κι' αγαπημένοι με τον Πορτογάλο. Εδώ κυκλοφορεί καμιά βδομάδα μια φήμη για τον Έκτορ-Ραούλ Κούπερ, μόνο που την κρίνω περισσότερο για ράδιο αρβύλα παρά για αληθινή. Το παρελθόν του Αργεντίνου δεν δικαιολογεί κινήσεις μισθοφόρου.

gatti said...

@mahler76: Για άλλη μια φορά άνεργος όταν εμείς ΜΠΟΡΕΙ να χρειαστούμε προπονητή. Ελπίζω να κάνουμε μόνο νίκες γιατί δεν θα αντέξω να το ζήσω αυτό.

gatti said...

@KANTHAR0S: Τι να πω γι΄ αυτήν την ομάδα. Σκέτη κατάρα βρε παιδί μου. Ο Αδαμίδης λέει θέλει να φέρει ξένο προπονητή. Ωσπου να πάρει πρέφα τι γίνεται στην Ελλάδα, πέταξε το πουλάκι. Ούτε στα πλέι οφ δεν θα μπορέσει να μπει...

Την Κυριακή έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον το ντέρμπι. Οντως παίζει το κεφάλι του ο Παύλος...

Καλημέρα! :)

gatti said...

@4minister: Το έγραψα κι εγώ υπουργέ μου πως ο Πατέρας δεν είναι Τζίγγερ για να γουστάρει τον Ντούσκο. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει αν ξεμείνει από λύσεις. Μην μου λες για Κεϊρόζ, είναι χειρότερη λύση κι από τον παραιτηθέντα πρίγκιπα.

Συμφωνώ ότι έπαιξε όσο χρειάστηκε η ομάδα, γιατί άλλωστε έκανε και συντήρηση δυνάμεων για το ευρωπαϊκό ματς. Το θέμα είναι: Αν χρειαζόταν παραπάνω, μπορούσε; :-)

Κι εγώ βασίζομαι στον Εμπεν, αλλά γνωρίζω ότι δεν μπορεί να κάνει και θαύματα. Και εν πάση περιπτώσει θα χρειαστεί και κανα μήνα - ενάμιση για να φανούν τα αποτελέσματα. Μέχρι τότε πώς θα πάμε, είναι το θέμα.

Συμφωνούμε και για τον γαύρο. Ο Αστέρας δεν αποτελεί ασφαλές κριτήριο για την αγωνιστική κατάσταση του γαύρου.

gatti said...

@Nick Triantos: Μη μας κάνεις να ανησυχούμε τώρα βρε Nick! Aυτό μας έλειπε να έρθει ο λούζερ.

Είδες όμως πώς μπήκαμε στο τριπάκι όλοι να συζητάμε για αλλαγή προπονητή;

4minister said...

Έφη μη ξεχνάς ότι μετά την επόμενη αγωνιστικιά υπάρχει διάλειμμα, άρα μια ευκαιρία να μπει "μέσα" γρηγορότερα η δουλειά του Έμπεν.

Μπορούμε αντί να συζητάμε για προπονητή να πιάσουμε κουβέντα για σεντερμπακά. Η Γάτα το έγραψε:

http://sport24.gr/newspapers/Sport/i_gata/h_gata.546228.html

Την πιστεύουμε ή θα σκίσουμε τη γάτα;

χοχοχο!

Αν ο Ζαγόρ δεν πλερώσει τους παίκτες, φύγει δε φύγει ο Παύλος, μηδέν εις το πηλίκον. Εγώ, λόγω του φίλου Κάνθαρ0υ (και λόγω Κούπερ και Γιάρο) στηρίζω Αρειανάρα!

The Bgt said...

Γκαττινι!!! :))))

Οκ...δε πιστευω αυτο που θα πω αλλα θα το πω..

Αν ο Νιομπλιας παρει ποδι αμεσα, ποιος ειναι καταλληλοτερος να τον αντικαταστησει?? Εχουμε καποια καλυτερη εναλλακτικη απο τον Μπαγιεβιτς αυτη τη στιγμη και δε το ξερω? Εκτος αν ερθει ο Χενκ πισω ;)

Παντως στη παρουσα φαση ο Μπαγιεβιτς δε με χαλα, χειροτερα δε νομιζω να τα παει.

Οσο για τον ΟΣΦΠ, ο Αστερας ειναι για τον γαυρο σαν τον ΟΦΗ, του ριχναμε 5αρες εντος και φωναζαμε τι καλη ομαδα που εχουμε. Πριν την επομενη γκελα τελος παντων ;)

Nick Triantos said...

Εμ ρε Εφη ειναι να μη συζηταμε για προπονητη? Οταν η ομαδα εμφανιζετε χειροτερη απο περυσι μεχρη στιγμης για τι πραγμα θα συζητησουμε?

Nick Triantos said...

Κουπερ-Πιστευω οτι δεν θα ανανεωσει στον Αρη τελικα αλλα δεν πιστευω οτι θα φυγει στα μεσα της σεζον. Δεν ειναι τετοιος που θ' αφησει ομαδα στα κρυα του λουτρου και συν της αλλης ο Κοντης θα εχει τεραστιο προβλημα εκει πανω ετσι και φυγει ο Αργεντινος στα μεσα της σεζον.

Δεν νομιζω οτι θα γινει

Nick Triantos said...

Υπουργε μου σεντερ-μπακ υπαρχουν 1,5εκ να δωσεις στην ομαδα τους δεν υπαρχουν...

Crazy Tourists said...

Μακριά από μας κι όπου θέλει ας πάει...

Τρελοτουρίστρια

Unknown said...

Για τον Σερβοέλληνα τεχνικό (κιτς!) πιστεύω/ελπίζω οτι και να τον θέλουμε θα αρνηθεί ευγενικά. Έχω την εντύπωση οτι ή θα γυρίσει στην πατρίδα του για τα τελευταία ένσημα ή θα το αφήσει το άθλημα από τώρα.

Η ομάδα το Σάββατο ομολογώ οτι με άφησε ικανοποιημένο δεδομένων των προηγούμενων εμφανίσεων και πιστεύω σιγά σιγά θα παίξει καλή μπάλα. Σε κάποιες φάσεις βγήκαν ωραίοι συνδυασμοί και είναι θέμα χρόνου το "κάποιες φάσεις" να γίνει "1-2 πεντάλεπτα", "μισό ημίχρονο" κοκ.

Το πρώτο 20λεπτο του αγώνα ήταν αρκετά κακοί. Στη συνέχεια ανέβηκαν αισθητά με αποκορύφωμα το τελεταίο 5λεπτο που μπήκε και το γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν από την αρχή αλλαγμένοι. Ο Λέτο έδινε πάσες και κρατούσε μπάλα όσο έπρεπε ενώ ο Κατσουράνης έτρεχε, έκοβε, μοίραζε και έβαλε και ένα γκολ που πρέπει να του ανέβασε την ψυχολογία για την συνέχεια παρόμοιων καλών εμφανίσεων.

Συμφωνώ οτι ο García δεν απέδωσε και τα δικά μου αναμενόμενα, ωστόσο ήταν αρκετά θετικός στο παιχνίδι. Μένει να δούμε αν θα αντέξει, αλλά και αν θα είναι καλύτερος με την København. Ίσως βέβαια αν παίξει το 4-3-3 του δευτέρου ημιχρόνου, που φάνηκε να ταιριάζει περισσότερο στον ΠΑΟ, να μείνει στον πάγκο (Πιθανή δεκάδα: Μαρίνος, Μπουμπσογκ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζιλμπέρτο/καραγκούνης, Λέτο, Νίνης, Σισέ).

Θα διαφωνήσω εν μέρει για τον τίμιο, Βάσκο αγωνιστή που τα τελευταία χρόνια σε μόνιμη βάση δίνει όσα έχει στον αγωνιστικό χώρο.Μπορεί να έχει μέχρι 6-6,5 αλλά τα δίνει όλα και αυτό για μένα είναι αρκετό για να τον συμπαθώ. Στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο μάλιστα, για μένα ήταν στους διακριθέντες και αν θες ο κορυφαίος εκ των 4άρων της άμυνας.

gatti said...

@4minister: Πριν από το διάλειμμα υπάρχουν δύο δύσκολα ματς. Κι άμα γίνει καμια στραβή με τους Δανούς ή με τον Εργοτέλη θα δεις πόσο ήρεμα θα δουλεψουν με τον Εμπεν όταν η γκρίνια και η μουρμούρα θα σέρνεται σε όλη τη διάρκεια της διακοπής. Το έχουμε ξαναζήσει αυτό άλλωστε.

Για τον σέντερ μπακ με πρόλαβε ο Nick. To θέμα δεν είναι αν θα βρούμε παίκτη, αλλά πώς θα τον πληρώσουμε. Εκτός αν τα δώσει ο ίδιος ο Φάδερ. Ετσι κι αλλιώς για τον Γκαλάς τα έδινε.

Εγώ όπως γνωρίζεις είμαι φιλοΠΑΟΚτσού. Αλλά αν είναι καλύτερος ο Αρης με γεια του και χαρά του να κερδίσει. Δεν έχω αντιπαλότητα με τον Αρη (μόνο τον Ιωαννίδη δεν αντέχω με τίποτα..). Πάντως το παιχνίδι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον. Μόνο τίποτα περίεργες διαιτησίες να μην έχει και γίνει μπουρλότο (όχι ότι δεν μπορεί να γίνει μπουρλότο και χωρίς περίεργες διαιτησίες...).

gatti said...

@The Bgt: E, όχι δεν σε χαλάει o πρίγκιψ! Τι είναι αυτά που ακούω (διαβάζω) από σένα βρε;

Τόσο απελπισμένοι είμαστε; Αφού είναι ξεπερασμένος ο άνθρωπος πια. Εχει χάσει τα περισσότερα από τα θετικά στοιχεία που τον χαρακτήριζαν.

Συμφωνώ όσο δεν πάει άλλο για τον γαύρο και το ματς με τον Αστέρα. Κάθισα σήμερα και διάβασα τις περισσότερες από τις αναλύσεις για την μπαλάρα που έπαιξε. Το καλύτερο το έγραψε ο Κάρπετ. Δεν θα πρέπει λέει να ...ψάξει νίκες στο πλαίσιο μιας πρωταθληματικής λογικής και να αφήσει ανολοκλήρωτο το φιλόδοξο σχέδιο να παίξει μπαλάρα. Υποκλίνομαι! Τέλος!

gatti said...

@Nick Triantos: Eίναι γεγονός πως είναι χειρότερη από πέρσι η ομάδα.

Συμφωνώ για τον Κούπερ. Δεν θα μου άρεσε κι εμένα να πάμε και να πάρουμε προπονητή άλλης ομάδας στην μέση της σεζόν. Σαν σκέψη με απωθεί. Και σίγουρα ο Κόντης θα έχει πρόβλημα αν συμβεί κάτι τέτοιο, οπότε μάλλον δεν πρέπει να το σκέφτονται καν στην διοίκηση.

gatti said...

@Crazy Tourists: Eτσι ακριβώς! :)))

gatti said...

@Slapfish: Eγώ δεν το έχω σίγουρο ότι ο Μπάγεβιτς θα αρνηθεί αν του γίνει τέτοια πρόταση. Απλώς ελπίζω ότι δεν θα του γίνει. Πάντως, είναι και ο ΠΑΟΚ έτοιμος. Ετσι και γίνει καμιά στραβή στο ντέρμπι με τον Αρη, ποτέ δεν ξέρεις...

Ικανοποιημένη δεν με άφησε η ομάδα, μπορώ ωστόσο να δεχτώ ότι δεν μπορούσε να μεταμορφωθεί μέσα σε μία αγωνιστική. Είναι και το ευρωπαϊκό παιχνίδι μπροστά, οπότε μια κάποια συντήρηση δυνάμεων έγινε, είναι και το μούδιασμα που είχε η ομάδα όταν μπήκε στο γήπεδο λόγω των όσων είχαν προηγηθεί και καθώς έπαιζε για πρώτη φορά μπροστά στον κόσμο της στο ΟΑΚΑ, όλα παίζουν ρόλο.

Ο Λέτο ήταν όντως καλός, ο μόνος ίσως που πρόσφερε κάποιες συγκινήσεις. Ο Γκαρσία ήταν πράγματι θετικός, απλώς εγώ με βάση τα προηγούμενα τον περίμενα ακόμα καλύτερο. Απ' ό,τι διαβάζω δεν έχει θέση βασικού γι΄ αυτόν στο ματς με την Κοπεγχάγη. Δεν είναι απαραίτητα κακό αυτό, θα προσφέρει φρεσκάδα αν μπει στη διάρκεια του αγώνα (δεν αντέχει ακόμα να βγάλει εύκολα όλο το 90λεπτο).

Δεν διαφωνώ μ΄ αυτά που λες για το Βάσκο. Είναι μαχητής, αυτό δεν το αμφισβητεί κανείς. Και ειδικά στο ματς με τον Πανιώνιο συμφωνώ ότι ήταν ο καλύτερος στην τετράδα της άμυνας. Απλά μου κάνει λίγο πισωγύρισμα μετά από τόσες συζητήσεις κι άλλες τόσες αναζητήσεις να φτάσει να παίζει βασικός ο Γιόσου. Μου κάνει πώς να στο πω... σα να έχουμε αποτυπωμένη ξεκάθαρα την ομολογία της αποτυχίας μας για άλλη μια χρονιά να βρούμε στόπερ. Αν βέβαια παραμείνει ο καλύτερος, σαφώς και πρέπει να παίζει.