Wednesday, November 3, 2010

Ασκήσεις θάρρους


Ευτυχώς που τσίμπησε βαθμό η Κοπεγχάγη (ή μήπως τον τσίμπησε η Μπάρτσα;) και μας έβγαλε από την αγωνία για το αν έχουμε ελπίδες μετά τα σημερινά κουλούρια (2 συν 2 στην Αθήνα, τέσσερα) με την Ρωσίδα για το Τσαμπιολί. Εδώ καλά καλά δεν έχουμε ούτε για το Γιουρόπα και παρόλο που στο ξεκίνημα της σεζόν δεν μπορούσα ούτε να το διανοηθώ σαν σκέψη, τώρα πια μου φαίνεται όχι μόνο αναμενόμενο, αλλά σχεδόν λυτρωτικό.

Παρεμπιπτόντως, το σημερινό παιχνίδι των Δανών με τη Μπάρτσα όπως και το προηγούμενο των Ρώσων με τη Μπάρτσα ήρθε να επιβεβαιώσει ότι η Καταλανή δεν ήταν το θηρίο που πιστέψαμε όταν παίξαμε μαζί της, αλλά απλώς μια καλή ομάδα που μπορείς να πάρεις αποτέλεσμα στον αγώνα μαζί της αρκεί να βρεις το κουμπί της και να μην μπεις σαν χεσμένος μέσα στο γήπεδο.

Αλλά ειδικά το δεύτερο είναι φαίνεται πολύ δύσκολο για τον Παναθηναϊκό του Νιόπλια, οπότε τελειώνει εκεί η συζήτηση και αντί για υπολογισμούς εν όψει των δύο αγώνων που απομένουν, θα πρέπει να κάνουμε μάλλον απολογισμό. Εκτός αν υπάρχει κανείς που πιστεύει πως με τον Παναθηναϊκό που διαθέτουμε, μπορούμε να κερδίσουμε σε δυο εβδομάδες μια ΟΧΙ αδιάφορη (ας όψεται το χηνάρι με την Κοπεγχάγη) Μπαρτσελόνα και στην τελευταία αγωνιστική πάρουμε το τρίποντο μέσα στη Δανία. Χαιρέτα μου τον πλάτανο δηλαδή.




Για το σημερινό ματσάκι τώρα ακούω δεξιά και αριστερά μουρμούρες για τον Νιόπλια. Δεν ρίσκαρε, δεν τόλμησε, έχασε την ευκαιρία. Συμφωνώ κι εγώ. Αλλά το ρίσκο και την τόλμη μάλλον πρέπει να την επιζητάς από εκείνους που σου έχουν αποδείξει ότι μπορούν να κάνουν την υπέρβαση. Διαφορετικά τι ρίσκο να πάρουν; Ο Νιόπλιας έτσι και έπαιζε στους 10 μικρούς Μήτσους θα ήταν ο ανθρωπάκος που κάνει συνεχώς ασκήσεις θάρρους μπας και ξεπεράσει τις φοβίες του.

Επομένως δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση. Ξέρουμε τι είναι και τι μπορεί να κάνει. Δεν είνια δυνατόν ούτε να του ζητάμε ούτε να περιμένουμε την υπέρβαση.

Πώς το είδα εγώ; Μου άρεσε όπως κατέβασε την ομάδα. Η Ρούμπιν όπως είχαμε πει και στον αγώνα της Αθήνας, φόβητρο δεν είναι, αλλά είναι μια σοβαρή ομάδα που μπορεί να κάνει τη ζημιά. Επομένως, όσο κι αν στις δηλώσεις του είπε ότι πρώτα θα πάει για τη νίκη και μετά για την ισοπαλία, όφειλε πρώτα να διασφαλίσει τα νώτα του. Κι αυτό από όποια πλευρά κι αν το δεις το έπραξε.

Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης και Καντέ στο κέντρο της άμυνας και Βύντρα - Σπυρό στα άκρα σαν φουλ μπακ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει σήμερα ο Παναθηναϊκός. Η άμυνα ήταν πολύ καλή, η αμυντική λειτουργία επίσης με τους Ζιλμπέρτο - Σιμάο μπροστά τους, αλλά δημιουργικά το απόλυτο μηδέν. Λογικό βέβαια. Ο Σισέ για άλλη μια φορά σαν την καλαμιά στον κάμπο, ο Γκαρσία, κινητικός μεν αλλά όσο περνούσε η ώρα έμενε από δυνάμεις και ο Καραγκούνης αρνητικός. Φυσιολογικό κατ' εμέ, αφού είπαμε ότι ο συγκεκριμένος παίκτης πρέπει να έχει παιχνίδια στα πόδια του για να βρει ρυθμό. Δεν με ξάφνιασε πάντως που τον χρησιμοποίησε, αυτά τα παιχνίδια του πάνε άλλωστε. Ούτε με ξάφνιασε που δεν χρησιμοποίησε από την αρχή τον Λάζαρο, αφού το παλικάρι δεν έχει κάνει προετοιμασία και δεν θα ήταν το καλύτερο να παίζει συνεχόμενα ματς Τετάρτη - Κυριακή (εντάξει, Τρίτη - Σάββατο).


Εκείνο που με εκνεύρισε ήταν το πόσο άργησε να βγάλει τον Καραγκούνη και να βάλει τον Λάζαρο. Προφανώς το σκεπτικό του αρχικά ήταν να εξασφαλίσει το μηδέν παθητικό και αν κάτσει κάποια αντεπίθεση και μπει κανα γκολάκι έχει καλώς. Αυτό βέβαια δεν ήταν δυνατόν να επιτευχθεί με τον Χριστοδουλόπουλο να μπαίνει στο παιχνίδι δέκα λεπτά πριν το τέλος. Γιατί με το 0-0 στο ημίχρονο, ήταν αναμενόμενο ότι οι Ρώσοι που ήθελαν τη νίκη θα αγχωθούν και θα ανοίξουν την άμυνά τους κι εκεί μπορούσες να χτυπήσεις.

Ισως βέβαια εδώ να έπαιξε ρόλο και ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ και να του άλλαξε τα σχέδια. Γιατί όταν βγήκε ο Μπουμσόνγκ η απουσία του έγινε αμέσως αισθητή. Το ύψος του έλειψε από την άμυνα και εκτός από το δικό του ύψος έλειψε και ο Βύντρα από δεξιά. Ο Μαρίνος που τον αντικατέστησε, ώστε να μετατεθεί ο Λουκάς στο κέντρο δεν είχε τη δύναμη του Βύντρα και οι Ρώσοι βρήκαν τους διαδρόμους που μέχρι τότε ήταν κλειστοί από δεξιά με αποτέλεσμα οι ευκαιρίες της Ρούμπιν να αυξηθούν όπως και η πίεση στην περιοχή μας.

Στην πράξη βέβαια αυτό που μένει είναι η ατολμία του ΝΝ και η αυτοαναίρεσή του, αφού οι δηλώσεις του περί νίκης δεν συμβάδισαν με την διαχείριση του αγώνα. Αλλά τελικά αυτό είναι σχετικό σε αγώνες που παίζεις στον "πόντο" την νίκη από την ήττα.

Αλλωστε, αυτός είναι ο Νιόπλιας, δεν περιμέναμε δα να το συνειδητοποιήσουμε στον αγώνα κόντρα στη Ρούμπιν. Αν ήταν διαφορετικός θα είχαμε πάρει πολύ νωρίτερα τα αποτελέσματα που θέλαμε. Η πρόκριση εξάλλου δεν χάθηκε σήμερα, χάθηκε στα δύο εντός έδρας ματς με τους Ρώσους και τους Δανούς.


Για μένα ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ είναι πιο μεγάλο πρόβλημα από το "Χ" με τη Ρούμπιν, γιατί για ένα ακόμα παιχνίδι και μάλιστα συνεχόμενο έκανε πολύ καλή εμφάνιση και έδειχνε να έχει βρει ρυθμό. Τώρα πάμε πάλι από την αρχή. Πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Κατσουράνης σε θέση στόπερ, ενώ σχεδόν άριστος ήταν και ο Βύντρα. Καντέ και Σπυρόπουλος στάθηκαν αρκετά καλά με τον Γάλλο πάντως να είναι ο πιο αδύναμος κρίκος
της πεντάδας.

Ο Τζόρβας έσωσε πολλά στον αέρα, αλλά με τη μπάλα χαμηλά απλά κάνεις τον σταυρό σου.



Με Ζιλμπέρτο - Σιμάο στο κέντρο χωρίς κάποιον δημιουργικό μέσο μπροστά τους το πράγμα ζορίζει αρκετά. Το σουτ του Σιμάο πάντως αν έμπαινε θα μας τρέλαινε.

Για τον Κάρα τα είπαμε για τον Γκαρσία επίσης, ο Σισέ είχε για άλλο ένα παιχνίδι την συμπάθεια μου αφού η μπάλα δεν φτάνει σ' αυτόν με τίποτα και παίζει το "κορόιδο", ο Γκοβού λίγα πράγματα, ο Μαρίνος επίσης, ο Λάζαρος ήταν όσο δραστήριος θα μπορούσε να είναι ένας παίκτης που μπαίνει στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Αντε σιγά σιγά να γυρίζουμε τον διακόπτη στο πρωτάθλημα, περιμένοντας να γυρίσουν οι τραυματίες μπας και δούμε άσπρη μέρα. Την προσωπική μου εκτίμηση την ξέρετε, φέτος η χρονιά θα βγει κουτσά - στραβά. Ο,τι μπορούμε να βελτιώσουμε θα είναι κέρδος, αλλά πάντα θα περιμένω (και αλίμονο φοβάμαι ότι θα δω) την στραβή να γίνεται σε κάποιο παιχνίδι εξαιτίας της ατολμίας του Νιόπλια.

Εκτός αν ο Πατέρας δουλεύει για την αλλαγή προπονητή αθόρυβα και ουσιαστικά. Αν δεν το έχει κάνει ακόμα, θα πρέπει να δραστηριοποιηθεί σύντομα. Δεν είναι δυνατόν να αντέξουμε για πολύ προπονητή που στο τέλος του αγώνα παρουσιάζεται χαρούμενος επειδή η ομάδα δεν έχασε!








O TΑΞΙΔΙΑΡΗΣ


мениос сакелларопоулос
Ναι, έχω ταξιδέψει ΚΑΙ στο Καζάν!


ΟΙ ΦΑΣΕΙΣ



Ο ...Καρα-τζιμπούρ
(γάντια, κασκόλ και κοντομάνικο)
















ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ









ΟΙ ΦΑΝ







Ο κατάσκοπος που γύρισε απ' το κρύο




ΤΟ ΚΑΖΑΝ








32 comments:

pensierix said...

Τελικά είχες δίκιο με τον παραλληλισμό ΓΑΠ-ΝΝ. Ο,τι είναι ο ΓΑΠ για τους τρεμοπρετεντέρηδες του Μέγκα (μετά τη σφαλιάρα που έφαγε ο λατρεμένος τους Μπένυ βεβαίως βεβαίως) είναι ο ΝΝ για το αθλητικό τμήμα του καναλιού..."Αγγιξε το θαύμα" ο ΠΑΟ, μαθαίνω...Πάλι καλά που δεν γίνονται τέτοιου είδους θαύματα συχνά, διότι θα έχαναν την αξία τους κι εμείς τη πίστη μας στον τιτανοτεράστιο προπονητή!

ΥΓ
Δεν ξανασχολιάζω το ΝΝ. Πάλι τα ίδια θα λέμε, για πάνες και βρακάκια; (καλά, αν ξαναβάλει τα κλάματα, όλο και κάτι θα γράψω)
:pppppp

ΥΓ1
Καλός ο Κατσούρ. Με το που τραυματίστηκε όμως ο Μπουμσόνγκ, δεν πήραμε μισή κεφαλιά. Οχι και MVP, κύριε Σωτηρακόπουλε!

ΥΓ2
Αν σε κάτι είναι σταθερή και συνεπής η ομάδα, είναι οι θλάσεις. Σε 9 μέρες, 8 ώρες, 36 λεπτά και 43 δευτερόλεπτα θα σκάσει η επόμενη.

ΥΓ3
Δε νομίζω να πήρατε στα σοβαρά το πρώτο ΥΓ, ε;

:)))))))

fl@neur said...

Ό,τι και να πούμε, ό,τι και να γράψουμε, αυτός ο Παναθηναϊκός δεν αξίζει να προχωρήσει ούτε στο UEFA, κι ας γράφουν τα ΑΡΔ και οι "πράσινες φυλλάδες" τον χαβά τους. Ένα μεγάλο "μπράβο" στην Κοπεγχάγη, για να είμαστε σωστοί, κι ένα "μπράβο" (μικρό) στη διοίκηση που δεν κράτησε τον Ν'Ντόυ! Κατά τη γνώμη μου, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο ΝΝ, για να μην είμαστε εμπαθείς.

KitsosMitsos said...

Έπρεπε να δείξεις και Μένιο με το υπεργούνινο καπέλο! Χεχε

KANTHAR0S said...

Το χειρότερο δεν είναι ότι δεν δημιουργεί. Το χειρότερο είναι ότι δεν δείχνει διάθεση να βγει μπροστά. Κι όταν λέω διάθεση εννοώ τον Νιόμπλια.

Ακόμα περιμένω να δω έναν αυτοματισμό ρε παιδί μου. Δεν σου λέω σπουδαία πράγματα. Κάτι απλό, ένα τριγωνάκι για παράδειγμα.

Οι μόνοι παίχτες που ουσιαστικά μπορούν να βγάλουν την ομάδα μπροστά είναι δυο, άντε τρεις.

Ο Λέτο που την κουβαλάει από το ένα αράουτ στο άλλο, χωρίς ιδιαίτερο αποτέλεσμα αφού κλείνεται μόνος και στο τέλος την χάνει.

Ο Χριστοδουλόπουλος που ίσως είναι ο μόνος που προσπαθεί να κάνει παχνίδι από τον άξονα, όταν βέβαια παίζει εκεί.

Ο Γκαρσία ο οποίος το ξέρει το τόπι και κάνει φιλότιμες προσπάθειες, αλλά δείχνει ότι δεν έχει αντοχές και δεν έχει στήριγμα. Ψάχνει να βρει κάποιον συμπαίχτη που να κάνει κίνηση χωρίς την μπάλα και δεν υπάρχει κανείς.

Ο Νιόμπλιας συνεχίζει να δηλώνει ότι το πρόβλημα δεν είναι η φυσική κατάσταση κι ότι η ομάδα είναι καλή. Επομένως, η ομάδα θα βελτιωθεί. Το ερώτημα μου είναι πότε θα βελτιωθεί ρε Νιόμπλια;

4minister said...

Κατάλαβα τι πρόσωπο θα παρουσιάσουμε μόλις έμαθα ότι ξεκινάει ο Καραγκούνης. Ο άνθρωπος δεν μπορεί πια ούτε μια σωστή σέντρα από στημένο να κάνει. Έλεος με τους τσάτσους, γαμώ το φελέκι μου! Ο Λάζαρος, με 10 λεπτά συμμετοχή, έκανε μια σωστή σέντρα στο κεφάλι του Γκοβού, και όχι από στημένο.

Ο Νιόπλιας έκαψε τον καλύτερό του παίκτη στο προηγούμενο παιχνίδι. Σου λέει ο Λάζαρος, πως πρέπει δηλαδή να παίξω για να ξεκινάω βασικός;

Κυκλοφορεί στα "υπόγεια" ότι ήρθαν σε συμφωνία με καινούργιο προπονητή. Αλλά, το ξανάπα, αλλαγές προπονητή στη μέση της σεζόν δείχνουν διοίκηση ανίκανη να επιλέξει συνεργάτες και μάλιστα σε καίριες θέσεις. Τη χοντρομ@λ@κεία με τον Έμπεν τη χρεώνεσαι ολόκληρη Πατέρα!

squarelogic said...

Τελικά,οσο απλή και προφανής μας φαινεται εμας,από τον καναπέ, η δουλειά του προπονητή τόσο σύνθετη είναι...
Αν ο Νιόπλιας εκτός από γνώσεις διέθετε και την προσωπικότητα ενός Μουρίνιο,θα μπορούσε να αποτελέσει την ελληνική εκδοχή του Νο1 προπονητη παγκοσμίως...Μόνο που ο Νίκος είναι περίπου το αρνητικό του Ζοζέ...
Θα διαφωνήσω με όσους τον ξεσκίζουν για την αμυντικογενή τακτική χθες:σε αμυνες σαν του ΠΑΟ,η Καζάν πετά για πλάκα 3 γκολάκια...Για άλη μια φορά η αμυντική ανασφάλεια επηρεάζει όλη την ομάδα.Συφμωνώ οτι ο Λάζαρος έπρεπε να μπει το πολύ ως το 60' αλλά ίσως φοβήθηκε απ την απώλεια του Μπουμσόγκ.
Τέλος πάντων,απ την στιγμή που ανακατε'υτηκε ο γνωστός γόνος το καλοκαίρι,το Τσ.Ληγκ ήταν ανέφικτος στόχος.Ακόμα κι αν κοιμόταν ο Θεός και περνούσαμε 2οι θα αποκλειόμασταν πανηγυρικά στον επόμενο γύρο.Αλλά μια καλή συνέχεια στο Europa league,θα την ήθελα...Φαντάζομαι οτι ο Πατέρας κάνει το κουμάντο του...διακριτικά.
Το θέμα είναι τι "κελεπούρι" θα ψωνίσουμε πάλι για να μην έχουμε τα ίδια του χρόονου τον Οκτώβρη.

pensierix said...

Ντριιιιιιιιιιιν! Ντριιιιιιιιιιιν! (επί 15 φορές γιατί ο τύπος είναι τσαντισμένος και δεν το σηκώνει αμέσως)

- Παρακαλώ;
- Ελα Χένκ, ο Πατέρας είμαι.
- Βρε, βρε, βρε...Τί έγινε πρόεδρε, όλα καλά;
- Να μωρε...Σκεφτόμουν μήπως θα ενδιαφερόσουν να αναλάβεις τη θέση του τεχνικού διευθυντή στην ομάδα. Θα διαλέξεις το νέο προπονητή με τον οποίο θα συνεργάζεσαι στενά, θα έχεις λόγο από τις μεταγραφές μέχρι και την επιλογή θυρωρού στην Παιανία και θα πάρεις τα κλειδιά του προπονητικού κέντρου σπίτι σου. Οταν θα θέλω να μπαίνω, θα χτυπάω το κουδούνι.
- Μμμμμμμμ, άσε με να το σκεφτώ λιγάκι. Εχω, ξέρεις, κι αυτούς εκεί στην ΟΥΕΦΑ που όλο με καλούν για σεμινάρια τακτικής και δε θέλω να τους στήσω τους ανθρώπους...
- ΟΚ, καταλαβαίνω. Θα περιμένω την απάντησή σου. Α, και κάτι τελευταίο. Τα διπλά σε Βρέμη και Μιλάνο με Μάντζιο σέντερ φορ, πού τα αποδίδεις;
- "Θαύμα", πρόεδρε! "Θαύμα"!

The Bgt said...

@Γαλατη

lmfao!

Μακαρι, μακαρι να παρει τον Χενκ τεχνικο δ/ντη ή καποιον αναλογο τελος παντων.
Αλλα που τετοια τυχη...

Ειλικρινα δεν μπορω να καταλαβω γιατι ο Φαδερ κρατησε τον Ευαισθητουλη οταν παραιτηθηκε.
ΑΔΥΝΑΤΩ!

Α ρε σωφερ.. μας πηδηξες το καλοκαιρι, ΠΑΝΥΒΛΑΚΑ...

ΟΡΦΕΑΣ said...

ΜΠΡΑΒΟ!
ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ ΟΛΑ!
ΕΙΜΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΑΥΡΟΣ Ή ΧΑΝΟΥΜΙ 'Η ΚΑΙ ΜΠΑΟΞΗΣ ΝΑ ΗΜΟΥΝΑ ΠΑΛΙ ΘΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΑ!!!


ΜΗΝ ΣΤΑΜΑΤΑΣ!!!

gatti said...

@pensierix: Ετσι ακριβώς. Πού το είδαν ότι άγγιξε το θαύμα, ακόμα απορώ. Αλλο αγώνα είδαμε εμείς; Πάντως έχω κουραστεί να ασχολούμαι με αυτή την υπόθεση. Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια. Θέλοντας και μη σε κάθε αγώνα του Παναθηναϊκού ανατρέχουμε στις επιλογές και τα λάθη του καλοκαιριού. Είναι κουραστικό. Εχεις την εντύπωση ότι τίποτα δεν προχωράει σ΄ αυτή την ομάδα. Στασιμότητα σε όλα τα επίπεδα! Πόσο μου λείπει ο τεντάς!

ΥΓ. Ναι, σε πιστέψαμε! :pp

YΓ1. Κοίτα, άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Σαφώς και δεν πήραμε κεφαλιά μετά τον τραυματισμό του Μπουμσόνγκ. Αλλά ο Κατσούρ ήταν καλός. Μη του το φάμε το δίκιο του. Αλλωστε και ο Χένρικσεν (ζητώ συγνώμη για την ιεροσυλία) είχε δίπλα του τον Κυργιάκο για την αεροπορία.

ΥΓ2. Πάντως, αν το καλοσκεφτείς, δεν έχουν μείνει και πολλοί ακόμα που να τη γλίτωσαν την θλάση. Και ήδη γύρισαν ή γυρίζουν. Οπότε, πού θα πάει, θα καλυτερέψουμε!

ΥΓ3. Ε καλά τώρα! Πςςςςςςςςςς :pppp

:))))))))))))))))

gatti said...

@fl@neur: Eχεις δίκιο fl@neur μου! Δηλαδή με ποια λογική η ομάδα του Παναθηναϊκού που παρακολουθούμε φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ αξίζει περισσότερο από την Κοπεγχάγη να προκριθεί στους "16"; Λόγω της ιστορίας του; Αφού είναι άθλιος φέτος. Ποιος φίλαθλος της ομάδας μπορεί με το χέρι στην καρδιά να πει ότι τον ικανοποιεί αυτό που βλέπει; Μαγκιά της Κοπεγχάγης να προκριθεί στην επόμενη φάση. Τώρα που είπες για τον Ν΄ Ντόι, τι δολοφονικό χτύπημα ήταν αυτό που δέχτηκε! Εγώ νόμιζα ότι ξεράθηκε! Τρόμαξα για την ζωή του!

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο ΝΝ συμφωνώ. Αλλά ως προπονητής έχει πολύ μεγάλο μέρος ευθύνης γι΄ αυτό το συζητάμε.

gatti said...

@KitsosMitsos: Mόλις τον είδα κι εγώ με το γούνινο καπέλο, η πρώτη σκέψη μου ήταν να βρω φωτογραφία. Αλλά δυστυχώς δεν βρήκα...

gatti said...

@KANTHAR0S: Αυτό λέμε από την αρχή της σεζόν. Δεν υπάρχει ούτε ένας αυτοματισμός σε μια ομάδα που δεν έχει αλλάξει δραματικά από πέρσι. Εδώ ο γαύρος που είναι νέα ομάδα και μοντάρεται τώρα είχε να επιδείξει έναν - δυο αυτοματισμούς. Εμείς ούτε πλάνο, ούτε σύστημα, ούτε συνοχή, ούτε τίποτα.

Για χθες δεν μπορεί κανείς να τον ψέξει για το στήσιμο της ομάδας αμυντικά. Μπροστά όμως; Δεν βλέπει ότι έτσι και κλείσουν τον Σισέ δεν υπάρχει τρόπος να φτάσουμε με τίποτα στο γκολ; Αλλά ακόμα κι αν δεν τον έχουν κλείσει η μπάλα σ΄ αυτόν μόνο με γιόμες μπορεί να φτάσει. Χθες τα πήρε στο κρανίο άσχημα και η μία φωτογραφία από αυτές που έβαλα είναι με τον Νιόπλια να προσπαθεί να τον ηρεμήσει στο τέλος του αγώνα. Εκεί φτάσαμε. Ο ποδοσφαιριστής να είναι μέσα στα νεύρα γιατί δεν μπόρεσε να πάρει πάσες για να σκοράρει και ο προπονητής να του λέει "δεν πειράζει, καλή και η ισοπαλία".

gatti said...

@4minister: Δεν φταίει απόλυτα ο Κάρα που δεν μπορούσε να πάρει τα πόδια του. Ηταν μεν ξεκούραστος, αλλά χωρίς ρυθμό. Εγώ περισσότερο νευρίασα που πήγαινε να εκτελέσει όλα τα στημένα. Σε ένα κόρνερ που έτρεξε να εκτελέσει η μπάλα ούτε στο πρώτο δοκάρι δεν έφτασε!

Δεν κατηγορώ τον Νιόπλια που δεν έβαλε από την αρχή τον Λάζαρο. Για να μη τον βάλει θα είδε ότι είναι πολύ καταπονημένος (μην ξεχνάς ότι δεν έχει κάνει προετοιμασία). Αλλά τον κατηγορώ που τον έβαλε τόσο αργά.

Είσαι σίγουρος ότι ήρθαν σε συμφωνία με προπονητή; Εγώ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει χρήμα για να φέρουμε προπονητή που να είναι πραγματικά καλό όνομα, γι΄ αυτό "βολευόμαστε" ακόμα με τον Νιόπλια.

gatti said...

@squarelogic: Κι εγώ το ίδιο πιστεύω. Οτι ήθελε να τον βάλει νωρίτερα, αλλά του άλλαξε τα σχέδια ο τραυματισμός του Μπουμσόνγκ. Οχι ότι αλλάζουν πολλά, πάλι ο φόβος είναι ο κοινός παρονομαστής...

Μη το συζητάς δεν είμαστε για Τσάμπιονς Λιγκ. Θα γελούσε το παρδαλό κατσίκι αν γινόταν κανα θαύμα και προχωρούσαμε. Αλλά και για το Γιουρόπα αναιμικούς μας βλέπω.

gatti said...

@pensierix: Η φαντασία σου οργιάζει Γαλάτη. Τα καλύτερά σου έχεις γράψει από τότε που ανέλαβε ο Νιόπλιας. Η έμπνευσή σου έχει εκτοξευτεί. Αντίθετα, εγώ την έχω χάσει. Δεν με εμπνέει ο ...Φρόντο.

:)))))

gatti said...

@The Bgt: Γιατί τον κράτησε; No money no honey μήπως;

Ε ρε και να ερχόταν ο Τεντάς! Πάρτι θα γινόταν! Και μέσα στην ομάδα και με τους ΑΡΔ! Αλλά και με εμάς! Στα δύο θα χωριζόμασταν πάλι!

gatti said...

@OΡΦΕΑΣ: Σε ευχαριστώ πολύ! :)))

4minister said...

Ξεκινώ με ένα δωράκι προς KitsosMitsos.

http://3.bp.blogspot.com/_kONxc1ElMjk/TNBS6Jz6iSI/AAAAAAABbQw/qDtONsfBd5A/s1600/11_02_2010_19_02_50.jpg

χαχα!

Ψιψίνα μπορείς να την προσθέσεις αν σου αρέσει.

Για τον Καραγκούνη επαναλαμβάνω. Ο άνθρωπος δεν μπορεί πια ούτε μια σωστή σέντρα από στημένο να κάνει. Δεν λέω τι πιστεύω, αλλά μιλάω για μπάλα, ποδοσφαιρικά. Εκτός αν στις προπονήσεις δείχνει κάτι διαφορετικό, που δεν το πιστεύω. Αντίθετα νομίζω ότι παίζει λόγω κονέ και μόνο.

Για τον Κατσουράνη επίσης τόνισα ότι
"Δεν θεωρώ ότι ο Κατσουράνης δεν μπορεί να παίξει μπάλα. Αντίθετα είπα πρόσφατα ότι αν μετακινηθεί στη θέση κεντρικού αμυντικού έχει ακόμα 2 χρόνια καλή μπάλα. Και τη θέση έχει ξαναπαίξει με επιτυχία και τα προσόντα έχει."
Χρωστάω μια απάντηση. Δεν καπνίζει μόνο σπίτι, καπνίζει παντού, απροκάλυπτα.

4minister said...

@ squarelogic

Ο Νιόπλιας γνωρίζει μπάλα, ποτέ δεν τον αμφισβήτησα γι' αυτό, αλλά έχει χάσει τα αποδυτήρια και όχι μόνο. Επηρεάζουν διάφοροι τις αποφάσεις του. Άρα είναι πολύ καλός για βοηθός, αλλά όχι για Head coach. Εξάλλου μη τον κλαις, πως και πως περιμένει ο Πηλαδάκης να μείνει ελεύθερος για να τον πάρει στον κάμπο.

gatti said...

@4minister: Την πρόσθεσα ήδη! Ευχαριστώ υπουργέ μου! :)))


O Kαραγκούνης βρίσκεται στη δύση της καριέρας του. Δεν είναι για να παίζει ένα 90λεπτο, αλλά μπορεί ακόμα να προσφέρει. Βέβαια για να μπορέσει να προσφέρει πρέπει να έχει ρυθμό και για να έχει ρυθμό πρέπει να παίζει ανελλιπώς. Οπότε, άντε βρες άκρη!

Οσο για τον Κατσούρ, τι προτείνεις; Δίδυμο με Μπουμσόνγκ; ΄Η Κατσούρ και νέος στόπερ το Γενάρη; Δεν ξέρω αλλά επιμένω πως μου κακοφαίνεται να μεταθέσουμε τον Κατσουράνη στόπερ (παρόλο που έπαιξε πολύ καλά στη συγκεκριμένη θέση). Οχι για άλλο λόγο, αλλά επειδή θα μου θυμίζει μονίμως την ανικανότητα της "πράσινης" διοίκησης να βρει στόπερ εδώ και (τουλαχιστον) τρεις σεζόν ή έξι μεταγραφικές περιόδους.

pensierix said...

Αφήστε τους κίλερ και τα χάμερ. Δίδυμο Κατσούρ-Μπουμσόνγκ και τέλος. Ο ένας δυνατός και καλός στις κεφαλιές και ο άλλος εγκεφαλικός, ικανός να διαβάζει φάσεις. Μπορεί κανείς από τους δυο να μην είναι τοπ, αλλά ως δίδυμο νομίζω ότι μπορούν να τα πάνε πολύ καλά, αν μάθει κι ο ένας τον άλλο.

Το πρόβλημα είναι στα χαφ, εκεί πρέπει να πέσουν λεφτά. Τα έλεγε ο έρμος ο Γαλάτης από το Γενάρη (όταν η...χαμεριάδα ήταν στα πολύ φόρτε της) ότι χρειαζόμαστε επειγόντως ποιοτικό χαφ με ΤΡΕ-ΞΙ-ΜΑ-ΤΑ, που να μπορεί να κουβαλήσει τη μπάλα μπροστά και να φτιάξει παιχνίδι...

ΥΓ
Πέρασα τη φάση της γκρίνιας και τώρα διανύω την αντιπαθέστατη φάση "τα 'λεγα εγώ"...

:))))

pensierix said...

Κι ένα σχόλιο για το Νιόπλια:

Το να είσαι καθηγητής πανεπιστημίου της πολιτικής επιστήμης, δε σημαίνει ότι μπορείς να γίνεις αυτόματα και ικανός πολιτικός. Και με αφορμή την πολιτική και τους παραλληλισμούς, μπορεί ο Νιόπλιας να ΓΑΠοφέρνει, αλλά στην πραγματικότητα είναι πιο κοντά στον Κωστάκη. Οπως ο "καταλληλότερος", ενώ δεν είχε εμπειρία ούτε από υφυπουργείο έγινε πρωθυπουργός (με θαυμαστά αποτελέσματα), έτσι και ο ΝΝ, από την εθνική Ελπίδων εν μια νυκτί έγινε προπονητής του ΠΑΟ.

Με τον Κωστάκη καταλήξαμε στο ΔΝΤ, με το ΝΝ θα προτιμούσα να πηγαίναμε κατά ΧΤΚ μεριά, αλλά είναι κομματάκι δύσκολο...

4minister said...

Ο Καραγκούνης είναι ώρα να κρεμάσει τα παπούτσια του. Όπως τον βλέπω τίποτε δεν μπορεί να προσφέρει. Και η ομάδα να δείξει χαρακτήρα και να μη τον πετάξει σα στιμμένη λεμονόκουπα. Να τον βάλει π.χ. στο hall of fame, γιατί έχει προσφέρει πολλά στο παρελθόν.

Ακόμα και δίδυμο Κατσούρ - Μπουμσόνγκ είναι κλάσεις ανώτερο από το περσινό δίδυμο Καντέ με Βύντρα ή Σαριέγκι. Άρα η διοίκηση επικεντρώνεται να ανεβάσει ποιοτικά τη γραμμή των μέσων στα επίπεδα άμυνας επίθεσης. Να αποκτήσει π.χ. ένα box to box middlefielder, που δεν έχει εδώ και χρόνια. Ας μην πάρει ακριβό αν δεν μπορεί, μια χαρά είναι ο Κουμορτζί.

squarelogic said...

pensierix,
κι εγώ έλεγα οτι πχ.ένας καλός ανατόμος δεν μπορεί ξαφνικά να γίνει επικεφαλής χειρουργός...
Όμως ο ΝΝ δεν απέχει όπως ο "Κωστάκης ο κουρασμένος"...προσπαθεί,αλλά η μενταλιτέ του είναι λίγη...
Κι αυτή η μουτράκλα,Ο Μουρίνιο,μεταφραστής του Ρόμπσον ήταν,αλλά όπου πήγε ζήτησε και πήρε το maximum,από Διοικήσεις,παίκτες,Τύπο κλπ.
Δεν προσπαθησε να γίνει αρεστός:διεκδίκησε και μεταχειρίστηκε κάθε τρόπο(κι αρκετούς απ τον Ηγεμόνα του Μακιαβέλι...) για ν'αναγνωριστεί σαν διαφορετικός,'εχοντας βέβαια και τις ικανότητες...

island said...

Να πώ κάτι μπασκετικό; Να το πω.

Μήπως να παίρναμε από το πιτσούνι σου τον Σάρας για να ξεκουράζαμε και λίγο τον Διαμαντίδη; Σε 45 λεπτά αγώνα ο άνθρωπος έπαιξε τα 40. Πώς θα βγάλει όλη τη σεζόν; Και καλά τον ξεζουμίζουμε, αν
(όξω από εμάς) πάθει καμια θλάση πώς θα την βγάλουμε; Με Καλάθη και Τέπιτς; Μήπως ο Ζέλικο και οι φαρμακοτρίφτηδες να το ξανασκεφτόντουσαν;

island said...

ΥΓ Οι ΑΡΔ ξεσαλώσανε πάλι: οιραίος παίχτης ο Διαμαντίδης που έχασε 2 βολές στο τέλος. Σίδερο η βολή του διαμαντίδη πρώτη ήττα του Παο.
Πάνε καλά; MVP βγήκε ο άρχοντας με την μεγαλύτερη ειδική βαθμολογία.


ΥΓ2 Πω Πω... εκτός κλίματος είμαι έτσι; /να με συγχωρέσουν οι από πάνω. ο καθένας με τον πόνο του και εγώ με το μπασκετάκι. :)

gatti said...

@pensierix: Eννοείται πως αν πρέπει να πάρουν κάποιους παίκτες τον Γενάρη, αυτοί είναι επιθετικός και χαφ. Ο Μπουμσόνγκ μια χαρά αποδεικνύεται για το ελληνικό πρωτάθλημα κι ας γκρινιάζαμε στην αρχή. Και με τον Κατσούρ δίπλα η χρονιά βγαίνει.

Στο κέντρο όμως θέλουμε πνευμόνια. Και δεν τα διαθέτουμε. Kαι θέλουμε και δημιουργία. Και ούτε αυτή την έχουμε. Ελπίζω να έχουν καταλάβει πια τι ακριβώς χρειαζόμαστε.

ΥΓ. Ε, αφού τα έλεγες εσύ, να μη το υπενθυμίσεις; Εδώ οι φυλλάδες γράφουν συνέχεια: "Oπως πρώτο έγραψε το Γκολ, Σπορντέι, Εξέδρα κ.λπ.".

:))))


YΓ1. Το σχόλιό σου για τον Νιόπλια, μου θύμισε τον μέγα Μίρτσο. "Κι εγώ πάω τόσα χρόνια στα μπουζούκια, αλλά μπουζούκι δεν έχω μάθει να παίζω". :-ppp

gatti said...

@4minister: Kάτι ψηλά νομίζω ότι μπορεί να προσφέρει ακόμα μέσα στη χρονιά, αλλά είναι γεγονός ότι πρέπει να το σκεφτεί πια σοβαρά. Νταμπλ πήρε, στο Μουντιάλ πήγε, ε τι άλλο θέλει!

Χαφ θέλουμε, ο Κουμορτζί δεν ξέρω αν είναι ο κατάλληλος.

gatti said...

@squarelogic: Kι εγώ πέρα από κάποια ζητήματα που είναι καθαρά θέμα εμπειρίας την οποία δεν διαθέτει (π.χ. προετοιμασία ομάδων, προετοιμασία παικτών μετά από Μουντιάλ κ.λπ. που σαφώς στοιχίζουν, αλλά πάντως μαθαίνονται) περισσότερο πρόβλημα έχω με την μενταλιτέ του. Δεν μου έχει αποδείξει ότι είναι ικανός να σηκώσει το βάρος της ευθύνης να προπονεί μια ομάδα σαν τον Παναθηναϊκό. Σαφώς του αναγνωρίζω ότι προσπαθεί, αλλά νομίζω ότι ακόμα κι αν μάθει, κάτι θα λείπει... Κάτι που ή τόχεις ή δεν τόχεις...

gatti said...

@enterprise-psi: Thanx!

gatti said...

@island: Aχ βρε βιαστικό Νησάκι!

Να τον πάρουμε τον Σάρας με χίλια! Γιατί αν δεν τον πάρουμε τον βλέπω τον Μήτσο να πέφτει ξερός. Και βέβαια όπως λες κι εσύ συζητάμε μόνο για τις αντοχές του. Δεν έχουμε καν σκεφτεί ένα ενδεχόμενο τραυματισμού. Οχι τίποτα άλλο, αλλά επειδή έχουμε δει στο παρελθόν τι σημαίνει να είναι τραυματίας ο Διαμαντίδης!

Καλά για τους ΑΡΔ μη το ψάχνεις. Μοιραίος ένας παίκτης που έπαιξε σε όλο τον αγώνα χωρίς ανάσες και κράτησε την ομάδα μέχρι την παράταση! Τι να λέμε τώρα...

ΥΓ. Σιγά που είσαι εκτός κλίματος! Απλώς εγώ άργησα να κάνω ποστ! :))))))