Friday, November 5, 2010

Ενας Μήτσος δεν φέρνει την Ανοιξη...


O καιρός γαρ εγγύς... Που θα βλέπουμε τον Μήτσο στους αγώνες να σέρνει πίσω του ένα καροτσάκι που θα έχει κρεμάσει οξυγόνο για να μπορεί να τα βγάλει πέρα σε πρωτάθλημα - Ευρωλίγκα. Γιατί κατά πως το βλέπω, κανείς δεν παίρνει χαμπάρι ότι αν συνεχίσει έτσι θα τα παίξει όπου νάναι. Τι κανονικός αγώνας, τι παράταση ο Διαμαντίδης πάντα στο παρκέ. Κι άλλη παράταση αν γινότανε πάλι μέσα θα ήταν. Δεν προλαβαίνει να ξεκουραστεί ο παίκτουρας και να το ξέρετε κύριοι αντιβιωτικοί ότι έτσι δεν βγαίνει η σεζόν. Και να έχεις από πάνω τις φυλλάδες και τα ραδιόφωνα να φωνάζουνε: "Mοιραίος ο Διαμαντίδης!". Ποιος μοιραίος ρε σεις! Ετσι και δεν ήταν ο Μήτσος το πανηγύρι θα είχε σχολάσει από το πρώτο ημίχρονο. Πλάκα κάνουμε; Και πραγματικά απορώ με τον Ομπράντοβιτς. Αν δεν εμπιστεύεται τον Τέπιτς (και πώς να τον εμπιστευτεί;) και τον Καλάθη, γιατί δεν αποφασίζει να ζητήσει ενίσχυση της ομάδας στα γκαρντ; Αφού το βλέπει (εδώ το βλέπουμε εμείς) ότι δεν βγαίνει η χρονιά. Εκτός αν... Εκτός αν δεν θέλουνε οι Γιαννακόπουλοι να τα σκάσουνε χοντρά και χρησιμοποιεί επίτηδες το Μήτσο τόσο πολύ για να τους δώσει να καταλάβουν ότι χωρίς ενίσχυση δεν πάμε μακριά.




Η ήττα εννοείται ότι δεν μας απασχόλησε, έγινε σε ένα ματς που λίγη σημασία έχει για τη συνέχεια. Μας απασχόλησε όμως η ενέργεια του Μπατίστ. Α-Π-Α-Ρ-Α-Δ-Ε-Κ-Τ-Η! Τι έπαθε και φέρθηκε μ' αυτό τον τρόπο; Δικαιολογία δεν υπάρχει καμία. Ακούω δεξιά και αριστερά ότι τα πήρε στο κρανίο με την διαιτησία. Ούτε αυτό μπορεί να συνιστά δικαιολογία. Η ενέργειά του ήταν ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ! Ελπίζω να το έχει συνειδητοποιήσει, γιατί χθες την ώρα που τον έστειλε ο Ομπράντοβιτς να ζητήσει συγνώμη από τον Οζμπολντ δεν το είχε συνειδητοποιήσει, ήταν φανερό στο βλέμμα του. Και απορώ πως δεν τιμωρήθηκε! Πραγματικά απορώ!


Το "ξανθό σκυλί" είναι πια "καραφλό σκυλί"!
Γεια σου ρε Γίρι!

***




Και αφήνουμε τη μπάλα τη ...σπυριάρα και συνεχίζουμε με την ...κανονική (κατά πως λένε οι πολέμιοι του μπάσκετ). Και τι καλύτερο για να ξεκινήσουμε να μιλάμε για ποδόσφαιρο από την θεϊκή ατάκα του Γκοτζίλα για τον Κατσουράνη (μη σας μπαίνουν ιδέες, στη Sportday και στον Στέφανο Χάρη την διάβασα, αυτό έλειπε να παίρνω Derby): «Επειδή τα άκουσα ήδη τα πρώτα… σχόλια. Αν, λοιπόν, πήγαμε μέχρι το Καζάν μόνο και μόνο για να…αποδείξουμε ότι μπορούμε να βρούμε άλλη θέση στον… Κατσουράνη, τότε πραγματικά… μεγάλο ταξίδι κάναμε».

Πραγματικά λοιπόν μεγάλο ταξίδι κάναμε, ένα δίκιο το έχει ο Γκοντζίλας, αλλά Μπουμσόνγκ απόντος θα παίξει στόπερ ο Κατσούρ κόντρα στο Πιτσούνι τη Δευτέρα και θα πει κι ένα τραγούδι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι το λύσαμε το πρόβλημα, γιατί εκτός από τον Γκοτζίλα σας έχω και μια μερίδα από Καίσαρη που βέβαια λέει το αυτονόητο: "Kατ' αρχάς, ο Κατσουράνης την ξέρει τη θέση και την έχει παίξει με επιτυχία και σε υψηλό επίπεδο με την Μπενφίκα. Μπορεί τότε να ήταν νεότερος, αλλά το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι και τόσο δύσκολο. Εχει το ποδοσφαιρικό μυαλό για να σταθεί στο γήπεδο. Το να λειτουργεί όμως το ματς στο Καζάν σαν βαρόμετρο είναι 100% λάθος. Το συγκεκριμένο ματς σε ό,τι έχει να κάνει με τη γενικότερη αμυντική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού ήταν σχετικά εύκολο. Παίζοντας με τρεις στόπερ και δύο αμυντικά χαφ. Κλείνεις δηλαδή τους χώρους, τους περιορίζεις στο ελάχιστο και η δουλειά για τα όποια σέντερ μπακ είναι απλή. Καμία σχέση δηλαδή μ’ ένα άλλο ματς που θα είναι ανοιχτό και η μπάλα θα παίζεται πάνω κάτω. Εκεί οι οποιοιδήποτε αμυντικοί ζορίζονται. Παίρνοντας την μπάλα ο αντίπαλος επιθετικός έχει ανοιχτό το γήπεδο μπροστά του. Για να τρέξει μαζί της, για να κάνει μπάσιμο και ατομική προσπάθεια. Κι αν κάνει ο πρώτος στόπερ τσαφ, άντε μετά να τρέχει ο δεύτερος να προκάνει. Στον ανοιχτό χώρο, λοιπόν, εύκολα εκτίθενται οι αμυντικοί. Και πολύ περισσότερο όταν δεν έχουν μπροστά τους καλά αμυντικά χαφ για να τους προστατεύσουν".

Ενα δίκιο λοιπόν το έχει κι αυτός, απομένει τώρα βέβαια να μας πει σε πόσα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος έχει δει ανοιχτούς χώρους και την μπάλα να παίζεται πάνω - κάτω.

Κατά πώς τα βλέπω εγώ το παιχνίδι με το Πιτσούνι θα είναι ένα ακόμα τεστ για την ομάδα. Από την άποψη ότι θα (απο)δείξει αν τα ρίσκα που δεν πήρε ο Νιόπλιας προκειμένου να μην χαλάσει με ενδεχόμενη ήττα το καλό κλίμα που είχε δημιουργηθεί στην ομάδα από τη νίκη επί του γαύρου θα πιάσουν τόπο. Αν δηλαδή έχει την ικανότητα να διαχειριστεί σωστά το παιχνίδι και να πάρει τη νίκη στο πρώτο από τα εύκολα - θεωρητικά μόνο, όταν μιλάμε για τον Παναθηναϊκό... - παιχνίδια που έχει μπροστά του από εδώ και πέρα. ΄Η αν θα γίνει καμιά στραβή που θα ακυρώσει τη νίκη επί του γαύρου και θα μας φέρει πάλι στα ...εντός - εκτός και επί τα αυτά.




Επι τη ευκαιρία, βραβεύτηκε και ο Τζιμπρίλαρος ως ΜVP της αγωνιστικής, αν και εδώ που τα λέμε έπρεπε να το πάρει το βραβείο εξ ημισείας με τον Λάζαρο και είπε ότι αισθάνεται οπαδός του Παναθηναϊκού εκτός από παίκτης του. Για τον ...αλητάμπουρα να σας πω αν δεν το έχετε διαβάσει ήδη, ότι σε μια εκδήλωση πριν μερικές ημέρες πλακώθηκε (παρεξηγήθηκε, δεν πέσανε μπουκέτα...) με τον γαυρο-Καραμέρο που ήταν παρών γιατί ο παρουσιαστής πήγε και του είπε "Αυτό που έκανες στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό να μη το ξανακάνεις!". Ο Σισέ το πήρε στραβά, νόμιζε ότι του έκανε επίπληξη και απαντάει σε έντονο ύφος: "Tο έκανα και θα το ξανακάνω"!


Και ολοκληρώνουμε για την Πανάθα (καθότι το συγκεκριμένο ποστ είναι "εφ' όλης της ύλης") με δύο καλούδια. Το ένα είναι σχετικά παλιό βιντεάκι, από τον καιρό που ο Πατέρας πήγε στην Παιανία και έτριξε τα δόντια στους παίκτες (προσέξτε το ύφος του Νιόπλια και του Γκοβού...):




Το άλλο είναι σκίτσο που έφτιαξε ένα παιδί από τους GWF μετά το ντέρμπι με τον γαύρο με τον Σισέ - εξολοθρευτή και τον Φάδερ οδηγό του Hummer:




Kαι πάμε τώρα στον γαύρο που παίζει αύριο με αντίπαλο τον Πανθηρώνιο. Και έχει λέει ανησυχήσει, επειδή πονάει η ...μέση του. Ο Ιμπαγάσα, παίζει - δεν παίζει, ο Ντουντού έχει ίωση και μόνο στη σκέψη ότι θα παίξουνε από την αρχή ο Ουρτάδο με τον Φουστέρ έχει κάνει τους γαύρους άνω κάτω. Πολύ τους συμπαθούνε αυτούς τους δύο παίκτες, μέσα στην καρδιά τους βρίσκονται. Και βέβαια από κοντά και οι γαυρο-ΑΡΔ που κοντεύουν να μας πείσουν ότι ο γαύρος έχει μπροστά του παιχνίδι - φωτιά. Αράξτε, ρε, με τον Πανιώνιο των τελευταίων θέσεων στην έδρα σας παίζετε. Που αν δεν ήταν η ΑΕΚ να κάνει το ψυχικό και να αποδείξει πόσο ...ΑΕΚ είναι, θα είχε μείνει μόνος του στην ουρά, με τον Πανσερραϊκό να τον έχει καβαλήσει (τώρα βέβαια πάνε οι δυο τους χέρι - χέρι και καβαλήσανε την Ξάνθη). Και κάνετε λες και έχετε ντέρμπι; Τα μαύρα του τα χάλια έχει ο Νιόνιος φέτος.



Κι έπειτα είναι δεν είναι καλός ο Πανιώνιος εσείς τι ζόρι τραβάτε; Αφού έχετε τον Βαγγέλα. Ο οποίος Βαγγέλας για όποιον δεν το έχει ακόμα συνειδητοποιήσει, έστειλε νέο μήνυμα με την απαίτησή του να μην σφυρίζει ο Κάκος τα παιχνίδια του. Και ποιο είναι το μήνυμα; Οτι όποιος σφυρίζει τον Ολυμπιακό άσχημα, τον παίρνει ο διάολος. Καταλαβαίνεις τώρα εσύ πώς θα πηγαίνουν να παίζουν οι κόρακες μέσα στο τηγάνι. Χεσμένοι, όπως ακριβώς το είπε ο Ζήκος. Από την στιγμή που θα γνωρίζουν ότι αν σφυρίξουν κάτι εναντίον του γαύρου κινδυνεύουν να τους δώσουν να καταπιούν τη σφυρίχτρα τους, πες μου τώρα εσύ ποιος θα δώσει σφύριγμα υπέρ του αντιπάλου του γαύρου. Μέσα - έξω εννοείται, απλά αναφέρω το μέσα γιατί εκεί πια ο κόραξ θα παίζει έδρα 90-10. Αν δεν κάνει κάποιος κάτι εννοείται κι αν ο Πιλάβιος κάθεται και τον παρακολουθεί να το παίζει νταής χωρίς να αντιδρά.



Στον γαύρο τώρα εκτός από το νταηλίκι του Βαγγέλα, παίζει και κάτι ακόμα. Οργή για τον Μήτρογλου και δυσαρέσκεια για τον Πάντελιτς. Τον πρώτο τον είδανε λέει όσοι πήγανε στο Αιγάλεω να ...ξύνεται και τα έχουν πάρει στο κρανίο. "Μου θέλει και ενδεκάδα το κριάρι" λένε όπου σταθούν και όπου βρίσκονται. "Που δεν μπορεί να πάρει τα πόδια του και χάνει τη μια ευκαιρία μετά την άλλη". Και για τον Πάντελιτς έχει βέβαια το μενού, καθώς επειδή περνάνε ακόμα το "μήνα του μέλιτος" με το ισπανικό μυρμήγκι τους κακοφάνηκε η μπηχτή που έριξε ο παίκτης ότι και καλά "για τα λεπτά που έχω παίξει συνολικά μια χαρά είναι τα γκολ που έχω βάλει". Κι εγώ τώρα το βλέπω μια νέα σχέση "αγάπης" να γεννιέται. Ο προηγούμενος έρωτας του Βαλβίδα ήτανε από τη χώρα του ταγκό. Ο καινούργιος θα είναι από τα Βαλκάνια. Και καθότι θα είναι από τα Βαλκάνια θα είναι κομμάτι πιο .... βουκολικός. Κάτι σαν τον Βόγλη με το "στάσου μύγδαλα" ένα πράγμα. Να δω τον Βαλβίδα Αναμπελ και τον Πάντελιτς σε ρόλο γιδοβοσκού να τον κυνηγάει και τι στον κόσμο! Μύγδαλα δεν θα του πετάξει βέβαια ο Σέρβος άμα έρθει η ώρα, ίσως μάλιστα και τα νερά ή οι μπάλες του Λέτο να αποδειχτούν πολύ σοφτ.


Kαι πάμε και λίγο Γιουρόπα. Εκεί που ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη Βιγιαρεάλ (που εμείς δεν τα είχαμε καταφέρει), ο Αρης έκανε μια εντελώς τζάμπα ήττα και η ΑΕΚ μάλλον πρέπει να είναι ευχαριστημένη που έφυγε με το χηνάρι.



Τα ΠΑΟΚια θυμίσανε κάτι από την περυσινή ομάδα με τη συμπαγή άμυνα που δεν περνούσε τίποτα, παρόλο που τα άκρα δεν ήταν τόσο δυνατά. Εβαλε και τον Φωτάκη δίπλα στους Γκαρσία - Βιτόλο ο Χάβος και έσβησε το φως στην σπανιόλα. Δεν πέρασε τίποτα πίσω. Δεν γινόταν όμως και τίποτα μπροστά γιατί ο Σάλπι είχε τα μαύρα του τα χάλια. Αλλά έγινε πάλι η γνωστή κομπίνα με Γκαρσία και Βιεϊρίνια και ήρθε το γκολάκι. (Ολοι έχουν κομπίνες και αυτοματισμούς, μόνο εμείς με το Νιόπλια δεν έχουμε τίποτα...). Και τώρα είναι μέσα στο κόλπο της πρόκρισης. Το κακό βέβαια είναι ότι η χαρά της Ευρώπης κρατάει λίγο. Και όσο περήφανο κι αν σε κάνει έρχεται μετά το πρωτάθλημα. Κι εκεί τώρα ο ΠΑΟΚ έχει να αντιμετωπίσει την Καβάλα. Κι αν γίνει καμιά στραβή θα έχουμε πάλι τις γνωστές γκρίνιες.


Αν δεν γίνει ίσα που βλέπω τον Χάβο να μένει μέχρι το καλοκαίρι. Πού να τρέχεις τώρα και να βρίσκεις ξένο προπονητή; Και πού να βρεις και τα λεφτά; Αλλωστε ουδέν μονιμότερον του προσωρινού. Εκτός κι αν ευοδωθούν τα κονέ με τους σεϊχηδες και σκάσουν τα πετροδόλαρα βροχή στην Σαλόνικα και πάρει ο ΠΑΟΚ καναν προπονητή από το πάνω ράφι. Υπάρχουν ένας - δυο ελεύθεροι. Το θέμα πάντως είναι να πάρει και παίχτες γιατί με το ίδιο ρούχο χειμώνα - καλοκαίρι δεν βγαίνει η χρονιά.



Ο Αρης πάλι έπαιξε μπαλάρα. Τόσο μεγάλη μπαλάρα που να σας πω την αλήθεια αν και φιλοΠΑΟΚτσού στο ζάπινγκ που έκανα, έμενα περισσότερο στο δικό του παιχνίδι γιατί με συνεπήρε. Πολύ καλή ομάδα ρε γαμώτο και ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς το έχασε το παιχνίδι! Είχε και τις ευκαιρίες του να βάλει γκολ, αλλά ο Χαβίτο ήτανε αλλού γι' αλλού. Και πήγε στράφι και το στήσιμο της ομάδας από τον Κούπερ που τους είχε περάσει ακτινογραφία τους Γερμανούς. Κι έρχεται εκείνη η ρημάδα η αλλαγή στο τέλος για καθυστέρηση και μέχρι να καταλάβουνε οι παίκτες τι έγινε και να ξαναπάρουνε τις θέσεις τους το αρπάξανε. Κρίμα, γιατί όσο να το κάνεις παίζει να ήταν και ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του Αρη στην Ευρώπη. Και η πρόκριση τώρα ανοιχτή μεν, δύσκολη δε.





Κρίμα και για την κερκίδα που είχε κάνει που ήταν πολύ καλή. Και από εκεί που δικαιολογημένα ήταν περήφανοι οι οπαδοί του για όσα είδανε, φύγανε στο τέλος με γεύση πικρή.




Για την ΑΕΚ τώρα όπως είπα και παραπάνω πάλι καλά που έφυγε με το Χ. Αν κάτσεις δηλαδή να σκεφτείς τις απουσίες και τα προβλήματα που έχει, πάλι καλά ήτανε. Και αυτό τώρα βέβαια όχι επειδή το προσπάθησε η ΑΕΚ, αλλά επειδή δεν το ήθελε η Αντερλεχτ. Τη βόλευε το χηνάρι και δεν το χτύπησε το ματς. Η ΑΕΚ πάλι έβαλε μεν το γκολάκι και πήρε τα πάνω της, ήρθε όμως η πατατιά του Πάτσα, έγινε το 1-1 και άρχισε το παιχνίδι από την αρχή. Πάλι καλά που είχε και το Σάχα γιατί θα είχε αρπάξει κι άλλο.



Και μετά το τέλος του αγώνα ο Μανόλο δεν ήξερε πώς να αντιδράσει. Οχι τίποτα άλλο, αλλά ο Ισπανός έχει σχέδιο. Κερδίζει η ομάδα, αποθεώνει τους παίκτες του. Χάνει η ομάδα τα χώνει στον Ντούσκο. Για την ισοπαλία όμως δεν είχε πλάνο. Φταίει ο Ντούσκο που δεν κέρδισαν ή αξίζουν μπράβο οι παίκτες που δεν έχασαν; Προτίμησε λοιπόν μια μεσοβέζικη λύση. Κι έτσι και γιουβέτσι. Το έριξε λίγο στη φιλοσοφία ("κάθε μέρα στην ΑΕΚ ανακαλύπτω πράγματα"), είπε τα μπράβο του ("είμαι ευχαριστημένος από τους παίκτες μου"), έριξε τις μπηχτές του ('έχω το δικό μου τρόπο δουλειάς αλλά ήρθα αργά" - σα να λέμε πρόλαβε και τα σκάτωσε ο Μπάγεβιτς) και τελείωσε με λίγα υπαρξιακά ("μερικές φορές δεν ξέρω αν είμαι προπονητής") και ξεμπέρδεψε.




Και την επομένη, σήμερα δηλαδή έκανε και ένα δείπνο στους παίκτες του για "του νόου ασμπέτα" που έλεγε κι ο Χρόνης Εξαρχάκος (to know us better, that is).





Πριν όμως από το τραπέζι, πριν και από τον αγώνα είχαμε μια ευχάριστη είδηση για την ΑΕΚ και να σας πω την αλήθεια είναι μια είδηση που τη χάρηκα κι εγώ. Μπήκε επιτέλους στο δικό της προπονητικό κέντρο. Και δικαιολογημένα ήταν όλοι χαρούμενοι. Εβλεπα τις φωτογραφίες και οι παίκτες έμοιαζαν να φοβούνται να πατήσουν το χορτάρι για να μη το χαλάσουν. Λογικό, βέβαια, πού να ξαναδούν τέτοια χλιδή! Κάποια πράγματα που για τις ομάδες στο εξωτερικό είναι αυτονόητα, στην Ελλάδα πρέπει να γυρίσει ο ...αιώνας για να γίνουν πραγματικότητα. Αντε, καλή αρχή και με ένα δικό σου γήπεδο ρε ΑΕΚ. (Και εμείς επίσης, εννοείται!).







Scratch: Η ενέργεια του Μπατίστ που είναι πράγματι εγκληματική είναι το ένα θέμα. Και ότι πρέπει τελικά να τιμωρηθεί, ακόμα και αν δεν το έπραξαν ως όφειλαν οι διαιτητές στη Λιουμπλιάνα, είναι ένα δεύτερο. Αλλά να αντιμετωπίζεται σαν εγκληματίας βαρυποινίτης από τον Τύπο, έντυπο και ηλεκτρονικό, παραείναι τραβηγμένο.

Scratch 1: Toν ...λατρεύει ο Τζιμπούρ τον Μπλάνκο ή είναι η ιδέα μου;

Scratch 2 (από γαυροφόρουμ): "Χωρίς τα δύο κεντρικά της χαφ η ομάδα. Το ματσάκι με τον Πανιώνιο απέκτησε άγρια ομορφιά...".

Scratch 3: Δεν θέλω να σκέφτομαι αρνητικά αλλά... Σαν πολύ καιρό δεν αισθάνεται ενοχλήσεις ο Λέτο;

Scratch 4: Τι AEL FC Arena και Crimson Park ρε σεις; "Σούζα τ' αλογάκ" και "Βυσνί" έπρεπε να βγάλετε το γήπεδο και τον περιβάλλοντα χώρο!


***



Scratch 5 (EKΛΟΓΙΚΟ για Περιστεριώτες): Για όσους ψηφίζουν στο Πιτσούνι Σίτι σας έχω την καλύτερη πρόταση: O γιατρός Θανάσης Βαθιώτης, κατεβαίνει για δήμαρχος στο Περιστέρι, ως ανεξάρτητος, χωρίς την ταμπέλα κάποιου κόμματος. Εχει εμπειρία στο Δήμο αφού έχει διατελέσει για πολλά χρόνια Αντιδήμαρχος και από προσωπική μου γνώση, καθώς είναι ο προσωπικός μου γιατρός, σας λέω ότι είναι πρώτα ΑΝΘΡΩΠΟΣ και μετά ένας ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΣ επιστήμονας. Αξίζει την ψήφο σας!

Και μην ξεχνάτε: Η αποχή, το λευκό και το άκυρο ΔΕΝ είναι επιλογή. Μ' αυτόν τον τρόπο ΔΕΝ δείχνουμε τη δυσαρέσκειά μας. Δείχνουμε την απουσία μας. Εχουμε καθήκον να μην χαραμίσουμε την ψήφο μας. Τώρα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε υποχρέωση να αποφασίσουμε εμείς οι ίδιοι για τη ζωή και το μέλλον το δικό μας και των ανθρώπων που αγαπάμε και να μην επιτρέψουμε να αποφασίζουν άλλοι για μας, ερήμην μας!

Καλό βόλι!!!

27 comments:

KANTHAR0S said...

Ο Μπατίστ με την παπαριά που έκανε έχασε πολύ μεγάλο μέρος της εκτίμησής μου. Τραγική ενέργεια. Απαραδεκτη. Αψυχολόγητη.

Όσο για την Αρειανάρα έπαιξε πάρα πολύ καλή μπάλα. Ειχαμε άριστο στήσιμο και για μια ακόμη φορά φάνηκε πως έχει γίνει πολυ καλή δουλειά στη φυσική κατάσταση. Επίσης φάνηκε ότι απέναντι σε ομάδες με 4-4-2 τα πάμε περίφημα. Είναι πραγματικά απορίας αξιο πως δεν κερδίσαμε. Αλλά δεν ξενερώνουμε.

Καλή συνέχεια.

pensierix said...

Από τις ξενέρωτες, "αρχοντοχωριάτικες" αγγλικούρες που ουδεμία σχέση έχουν με την πόλη και την ομάδα, καλύτερο το "Μαντρι-γάλ" που πρότεινε ο Μπέος για να πικάρει τους Λαρισαίους...Θα είχε και μια νότα αυτοσαρκασμού η όλη φάση.

Τώρα, όσον αφορά στο Μπατίστ, απαράδεκτη η ενέργεια χωρίς "ναι μεν, αλλά.." κτλ κτλ. Αλλο όμως η καταδίκη της εν λόγω ενέργειας και άλλο η ηθικ(ω)λογία. "Είµαι ένα πλάσµα εφήµερο, αδύναµο, καµωµένο από λάσπη κι ονείρατα" γράφει ο Καζαντζάκης. Από κρέας και κόκκαλα είμαστε φτιαγμένοι, κύριοι...Οπως γράφει και η gatti, προσέξτε τη χαμένη στο διάστημα φάτσα του Μπατίστ μετά το συμβάν, πριν στήσετε στον τοίχο έναν άνθρωπο που στο τσακ δεν έγινε φονιάς...

ΥΓ
Η μπλογκοδέσποινα μπαίνει σιγά σιγά σε φουλ ρυθμούς...Η διαφορά είναι εμφανής, από Κέζο σε Εμπεν ένα πράμα...

ΥΓ1
Κινείται και σε ρυθμούς εκλογών. Πολυσυλλεκτικό ποστάκι. Και ποδόσφαιρο έχω, και μπάσκετ, και Αθήνα, και Σαλόνικα, και Λάρισα, και Περιστέρι κι απ'όλα λέμε...

:)))))

The Bgt said...

Ποστ Ποταμος!!!!! ευγε Γκαττινι!

καλα εκει στη φαση του Μπατιστ, νομιζα οτι εβλεπα το American History X, δεν περιμενα να ζησει ο παικτης της Λουμπλιανας. Φρικη, μιλαμε θα μπορουσε καλλιστα να τον ειχε αφησει στον τοπο...

Και μην ξεχνατε, η μιση αγωνιστικη αυριο, η αλλη μιση τη Δευτερα!

The Bgt said...

Απροπο ποιος @#^@#%@ εκανε την περιγραφη του μπασκετ μας?
Περαν οτι πανηγυριζε καθε καλαθι της Ολυμπιας λες και ητανε Λιουμπλιανος, δενηξερε και τι περιεγραφε.

Τον επληρωνω τωρα εγω αυτον το βλακα??

gatti said...

@KANTHAR0S: Δεν κοιμάστε βρε ...νυχτοπούλια;

Αψυχολόγητη και απαράδεκτη η ενέργεια του Μπατίστ. Ακόμα και τώρα που τη φέρνω στο μυαλό μου, μοιάζει εντελώς ανεξήγητη. Πώς το έκανε αυτό; Και πώς δεν εξελίχθηκε σε τραγωδία! Αγιο είχαν και οι δύο!

Η ομάδα σου έπαιξε σαν μια πραγματικά ευρωπαϊκή ομάδα. Ούτε κλείστηκε, ούτε προσπάθησε να κλέψει αποτέλεσμα. Αψογη! Ακόμα δεν μπορώ να καταλάβω πώς έχασε! Ο δε Κούπερ κορυφή! Είναι φανερό ότι έχει κάνει δουλειά και ο Αρης είναι δουλεμένη ομάδα. Τώρα πώς καταφέρνει και κάνει κάποιες ανεξήγητες ήττες, αυτό μάλλον εντάσσεται στη σφαίρα του μεταφυσικού.

gatti said...

@pensierix: Εχει χιούμορ ο Μπέος! Πολύ καλό το "Μαντρι-γάλ"! Οντως, αυτή η νότα αυτοσαρκασμού θα ήταν όλα τα λεφτά. Τώρα ονόμασαν ένα γήπεδο με ένα όνομα που δεν λέει τίποτα ούτε για την πόλη, ούτε για την ομάδα.

Ναι, αυτό με πείραξε και μένα πολύ με τον Μπατίστ. Πολλή ηθικολογία ρε παιδί μου! Και στις ειδήσεις ακόμα μπήκε σφήνα ανάμεσα στα πολιτικά! Εντάξει, πρώτοι την καταδικάζουμε την ενέργεια, αλλά τι προσπαθείτε τώρα να μας πείτε; Ο άνθρωπος δεν ήξερε πού βρισκόταν! Θα γινόταν φονιάς και δεν θα είχε καταλάβει τι έγινε! Μακριά από τους ανθρώπους τέτοιες καταστάσεις. Ενα δέκατο του δευτερολέπτου αρκεί για να μπεις σε ένα δρόμο χωρίς επιστροφή...

ΥΓ. Ποιος Εμπεν; Πλάκα κάνεις; Εχω πολλή δουλειά ακόμα...

ΥΓ1. Είχα καιρό να κάνω πολυσυλλεκτικό ποστάκι. Το χρωστούσα! Είχα φτιάξει και τραγουδάκι (παραποίηση) με αφορμή την ήττα της ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη, αλλά το έφαγε το σκοτάδι. Αν δεν τα βάλεις στην ώρα τους... Και το σημερινό με μία ημέρα καθυστέρηση γράφεται. Τον παλιό καλό καιρό, θα είχε γραφτεί χθες, με το που τελείωσαν οι αγώνες του Γιουρόπα. Θα τον βρω όμως τον ρυθμό, πού θα πάει!

:))))

gatti said...

@The Βgt: Eντάξει, τι να λέμε, θα μπορούσε όντως να τον είχε σκοτώσει και θα λέγαμε άλλα σήμερα! Ο ένας θα κατέληγε στο χώμα και ο άλλος καταδικασμένος να ζει με τις τύψεις του. Φρίκη πραγματικά... Φτηνά τη γλίτωσε και χαμογελούσε κιολας μετά ο φουκαράς. Εκτός αν ήταν από τη ζαλάδα...

Ελα ντε! Ποιος ήταν ο γκαντεμόσαυρος που μετέδιδε; Πέρα από όλα τα άλλα, μόλις έλεγε καλή κουβέντα για τον Μήτσο, τον μάτιαζε.

Εμ, τον πληρώνεις, δεν τον πληρώνεις; :ppp

:)))))

pensierix said...

Aπαιχτο και το βιντεάκι, αν και η διάσημη σχολή πρακτόρων έχει έδρα στου Ρέντη, αν δεν κάνω λάθος...

Οι πρωταγωνιστές του βιντεακίου:

Γιο-Σου, Γκο-Βου, Κα-Τσου (για τους φίλους, Σου-Ξου-Μου-Ξου), Τζι-Σου(ς) (κάνουν το σταυρό τους οι τερματοφύλακες όταν πλησιάζει), Τζι-Σου(ς) senior (εδώ κάνουμε το σταυρό μας εμείς, μπας και συνέλθει το έρμο το κέντρο), Θου-Βου-Του (θα βουτώ), και....................

Νου-Νου (είναι...νινί ακόμα για τον ΠΑΟ και θέλει γαλατάκι) ή αλλιώς Χε-Σου και προσεχώς (;) Ξου-Ξου.

Αρχιπράκτορας: Που-Ρου.

gatti said...

@pensierix: Aπαιχτο το βιντεάκι, άπαιχτο και το ...κάστινγκ του Γαλάτη!

Ολα τα λεφτά η παρένθεση για Κα-Τσου, η επεξήγηση για Καραβούτα (το κατά γαύρον ευαγγέλιο - το διαβάζουμε κι εμείς συχνά) και η ανάλυση για το Νου-Νου (ε, μα οι μεγάλες αγάπες δεν μπορούν να κρυφτούν!).

Μιας και μίλησες για τους πράκτορες του Ρέντη, χθες λέει συναντήθηκε ο Σλοβένος παρατηρητής του αγώνα ΠΑΟΚ - Βιγιαρεάλ στην Τούμπα με τον Μάκη Γκαγκάτση. Και μόλις άκουσε το ...διάσημο επώνυμο, άρχισε να του εκθειάζει τον μπαμπά του. Μετά τον ρώτησε πού βρίσκεται ο μπαμπάς του. Και όταν ο Χρυστοστομάκης του είπε ότι δουλεύει για τον γαύρο, απόρησε ο Σλοβένος. "Καλά, πώς γίνεται εσύ εδώ κι εκείνος εκεί;", τον ρώτησε.

Μου ήρθε στο μυαλό λοιπον τραγουδάκι (το έχει η ώρα) φοβερό και τρομερό των Κατσιμιχαίων που θα μπορούσε να τραγουδήσει ο υιός Γκαγκάτσης: "Εχω βαρεθεί, δεν θέλω να εξηγώ, πρέπει εσύ να διαλέξεις" (o Σλοβένος, εκδοχή πα να πει).

:))))

Elpis Cameraman said...

Πολυ δουλεια ρε gatti και δεν μπορεσα ουτε ενα γεια να σου γραψω!
Πλουσιο το ποστ, αφου ειχε πολλα πραγματα αυτη η βδομαδα.
Πολυ σκληρο το χτυπημα του Μπατιστ, αυτο μου εμεινε εμενα...Ελπιζω να τα λεμε συχνοτερα, χαιρετισμους!

kakaskimos said...

Το βασικότερο: το αζμπέτε το έλεγε ο Χρόνης Εξαρχάκος και όχι ο Βουτσάς

Αν είχε ΑΡΧΗδι@ ο Ομπράντοβιτς θα έπρεπε αντί να τον στείλει για συγνώμη να τον στείλει στα αποδυτήρια.

Αν είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό με ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού σε διεθνές παιχνίδι, το σχόλιο θα ήταν: "έτσι έχει μάθει στο ελληνικό πρωτάθλημα, και νομίζει ότι μπορεί να κάνει τα ίδια παντού".

Υ.Γ. Μαύρο στους Μαυρογιαλούρους

gatti said...

@Elpis Cameraman: Mη μασάς, εσύ να είσαι καλά! :)))

Oντως, είχε πολλή κίνηση η εβδομάδα!

Ηταν πράγματι πολύ σκληρό χτύπημα, ευτυχώς που ο παίκτης γλίτωσε τα χειρότερα.

Κι εγώ ελπίζω να τα λέμε συχνότερα! Νάσαι καλά!

gatti said...

@kakaskimos: Πω πω δίκιο έχεις! Μετεξεταστέα έμεινα στις ελληνικές ταινίες! Ο Χρόνης το έλεγε! Θα το διορθώσω!

Ισως και να έπρεπε να τον στείλει μέσα. Ισως και ο ίδιος να μην συνειδητοποίησε πόσο εγκληματική ήταν η ενέργειά του, τι να σου πω...

Είναι γεγονός ότι αυτό θα ήταν το σχόλιο! Παραδέχομαι ότι κι εγώ θα το έλεγα, αν ήταν στη θέση του παίκτης του γαύρου! :)))


YΓ. Φούμο σ΄ αυτούς που δηλητηρίασαν τις ζωές μας!

kakaskimos said...

Φούμε σε αυτούς που δηλητηριάΖΟΥΝ τις ζωές μας. Το έγκλημα συνεχίζεται.
Οσο τους ψηφίζουμε τόσο τα τρώμε μαζί τους.

gatti said...

@kakaskimos: Δίκιο έχεις. Το έγκλημα είναι διαρκείας...

pensierix said...

Καλά βρε gatti, το "Μη γυρίσεις" το...χαράμισες για τον Γκαγκάτση; Απαπαπαπαπαπαπα!!! Και να πεις ότι σε άκουσε, κάτι πάει κι έρχεται...Γύρισε ο π*&%#@$!

Σου βάζω μηδέν!

-Μηδέν! Γιατί μηδέν;
-Εσείς το βάλατε, εμένα ρωτάτε;

(ατάκα από την ταινία του Θου-Βου)

gatti said...

@pensierix: E, όχι και για τον Γκαγκά! Τζάμπα το πήρα το μηδενικό! Για τον υιό το έβαλα. Αυτός θα το τραγουδήσει. Κι επειδή είναι υιός του μπαμπά του δεν σημαίνει ότι είναι και το ίδιο μούτρο (μπορεί και να είναι δηλαδή, αλλά αφού δεν το ξέρουμε, έχει το τεκμήριο της αθωότητας).

A πα πα, αμέσως να μου ρίξει τo κουλούρι... :pppp

4minister said...

Νομίζω ότι σημαντική βελτίωση, λόγω Έμπεν, σημειώνει ο Γαλάτης, που επανήλθε στα γνωστά καλά του επίπεδα. :p

Μόνο που του ξέφυγε κάτι σημαντικό. Είπε «και ποδόσφαιρο έχω, και μπάσκετ κ.λ.π» αλλά δεν είπε το σημαντικότερο. Και γαύρο έχω, όπως φωνάζουνε στη Λαϊκή ... χοχο!

Ο Μπατίστ έκανε αυτό που δεν αποδεχόμαστε, αυτό που δεν θέλουμε να ξαναδούμε. Ντροπή του! Να βγει και να ζητήσει δημόσια συγνώμη, και να είναι πειστικός για να δούμε αν θα τον συγχωρήσουμε.

Κρίμα για τον Άρη (και την Ελλάδα φυσικά) που έχασε 3 βαθμούς στο Λεβερκούζεν. Μια τέτοια εμφάνιση πρέπει να ανταμείβεται. Κακούργα κενωνία. Μπράβο του, αυτά θέλουμε να βλέπουμε από τις ελληνικές ομάδες.

Μπράβο και στην ΑΕΚ που βαδίζει το δρόμο του μελλοντος. Προπονητικό κέντρο, προπονητής ειδικός στο να βγάζει νέους παίκτες. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να σταθούν οι ομάδες μας σ' αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Όσοι μείνουν στο "αγοράζω εντεκαδάτους" θα τους φάει το μαύρο σκοτάδι.

Μπράβο και στον ΠΑΟΚ, που καβούρντισε ένα πολύ ανώτερό του αντίπαλο. Ανώτερο στα χαρτιά, γιατί στο χορτάρι δεν ... σ' αυτό τον αγώνα δηλαδή. Ο Χάβος κατάλαβε ότι με αυτούς τους παίκτες, αυτό το παιχνίδι μπορεί να παίξει, όπως ξεκάθαρα δήλωσε ο δικός μας Nick πριν κάμποσες μέρες.

koutavaki said...

Πρώτα από όλα και πιο σημαντικό,ο φίλος μου ο Μπατίστ με απογοήτευσε σφόδρα,όσο και αν είναι φανερό ό,τι ...κάπου βρισκόταν και δεν πολυπήρε γραμμή.Και να σκεφτείς πάντα τον πήγαινα με χίλια (γι' αυτό έπεσα από τα σύννεφα),διότι είναι σαν ντουλάπα αλλά ήταν πολύ προσεκτικός με τα φάουλ.Ωστόσο,αυτή είναι η καλύτερη απόδειξη ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΛΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΚΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ(και το ανάποδο βέβαια,και το αυτό για όλες τις ομάδες).Δεν πρέπει να συγχέεται η προσωπικότητα κάποιου με την ομάδα του!
Αλλάζω θέμα.Ο Κατσούρ πιστεύω πως απλά πρέπει να είναι κοντά σε περιοχή για να παίζει καλά,είτε αυτή είναι η δικιά μας ή του αντιπάλου.Γιατί άραγε?Γιατί έχει μυαλό αλλά δε μπορεί να τρέξει.Σου λέει "εγώ θα τρέχω δεξιά και αριστερά να κυνηγάω μπάλες?Εδώ θα κάτσω ακίνητος και άμα έρθουν οι μπάλες ήρθαν,άμα πέσει καμία πάνω μου παίζει να απλώσω και κάνα πόδι".So simple.
Μπράβο στον Άρη για την προσπάθεια,είναι πολύ καλός φέτος,μπράβο και στον ΠΑΟΚ.Της ΑΕΚ νομίζω δεν ήταν πέναλτι αυτό που της έδωσαν,αλλά δε μας χάλασε καθόλου!Κι αυτή καλά πάει τώρα με το Μανώλη.Ίδωμεν.
Υ.Γ.1:Γατί θεωρείς ότι ίδρωσε το αυτί του Κάκου?Ο Βαγγέλας πάντως είναι καραμπακάλης ολκής έτσι?Και μάλιστα...παλαιάς κοπής,κουτοπόνηρος.Ενεργεί μόνο ως πρόεδρος του ΟΣΦΠ,εκμεταλλευόμενος τον τίτλο του προέδρου της Λίγκας,και νομίζει ή ότι μας κοροϊδεύει,ή ότι δεν τολμάμε να μιλήσουμε,ή ότι δεν έχουμε αποδείξεις.Απαξιώ να ασχοληθώ με το σαπρόφυτο.
Υ.Γ.2:Όντως είσαι ακόμη ντεφορμέ γατίνι.Που είναι τα γαυροσχόλια για το ντέρμπι?Πως και πως τα περίμενα...:(((
Υ.Γ.3:Κι εγώ ντεφορμέ είμαι αλλά ο γιος μου βγήκε ξενύχτης και μας έχει τσακίσει!Kisses!!!

gatti said...

@4minister: Δεν νομίζω ότι έπεσε ποτέ ο Γαλάτης από τα υψηλά του στάνταρντς. Βέβαια οι κορυφαίες του στιγμές ήταν οι κόντρες του (κόντρες, λέμε τώρα... εδώ υπάρχει ένας ...έρωτας μεγάλος) με τον paoad, αλλά και χωρίς αυτές κρατάει ψηλά το επίπεδο.

Περιττό να πει "και γαύρο έχω", αφού το blog δεν ζει χωρίς γαύρο! Ο,τι και να γίνει, υπάρχει σε κάθε ποστ!

Συμφωνώ απολύτως για τον Μπατίστ.

Κι εγώ λυπήθηκα για την ήττα του Αρη. Ηταν άδικο από την στιγμή που είχε παίξει τόσο καλά.

Η ΑΕΚ όντως βαδίζει στο δρόμο του μέλλοντος. Η Ελλάδα δεν μπορεί να ακολουθήσει τις ξένες ομάδες σε θέματα μπάτζετ και ο μόνος τρόπος για να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά είναι να αναδεικνύει παίκτες από τα σπλάχνα των ομάδων. Η ΑΕΚ πήρε και έναν καλό προπονητή, το θέμα όμως είναι ότι επειδή ακριβώς είναι η ΑΕΚ (όχι ότι δεν ισχύει αυτό για την πλειοψηφία των ομάδων μας) δεν το έχει σε τίποτα να τα γκρεμίσει όλα σε μια μέρα.

Πράγματι, στο χόρτο η Βιγιαρεάλ δεν φάνηκε ανώτερη από τον ΠΑΟΚ. Αλλά αυτό ήταν μαγκιά του ΠΑΟΚ. Κι ο Δερμιτζάκης έτσι ξεκίνησε, δουλεύοντας πάνω σ΄ αυτό που μπορούν να παίξουν οι συγκεκριμένοι παίκτες, αλλά είδες πού κατάντησε... "Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει" είναι πάντως το μότο που ισχύει για τις περισσότερες ελληνικές ομάδες.

gatti said...

@koutavaki: Κι εμένα με απογοήτευσε ο Μπατίστ, αλλά ήταν ρε παιδί μου λες και είχε χαπακωθεί! Δεν είχε την παραμικρή επαφή με το περιβάλλον. Εννοείται ότι δεν υπάρχουν καλοί πράσινοι και κακοί κόκκινοι, όλα αυτά είναι σχετικά. Αν και αυτό του Μπασίτ είναι περισσότερο θέμα στιγμής, δεν σχετίζεται με την καφρίλα που βλέπουμε στα γήπεδα μεταξύ των οπαδών που στο μυαλό τους έχουν μόνο πώς θα παίξουν ξύλο και πολλές φορές ούτε που βλέπουν τον αγώνα. Φαντάσου όμως να είχε κάνει μια τέτοια ενέργεια στο ΣΕΦ απέναντι σε παίκτη του γαύρου! Δεν θα είχε μείνει τίποτα όρθιο (και το αντίθετο βέβαια). Και τότε άντε να εξηγήσει (ΑΝ ζούσε...) τι τον ώθησε σε αυτή την πράξη...

Ο Κατσούρ όντως δεν έχει τρεξίματα. Από την άλλη θέλει να παίζει. Κι εδώ που τα λέμε είναι καλό να παίζει, γιατί είναι παίκτης που παίζει με το μυαλό. Το θέμα είναι πού (σε ποια θέση) θα παίξει. Γιατί ο Καίσαρης έχει σε μεγάλο βαθμό δίκιο ότι και ο στόπερ εκτίθεται γιατί έρχονται στιγμές που κι αυτός πρέπει να τρέξει.

ΥΓ1. Το αυτί του Κάκου μπορεί να μην ίδρωσε (και πώς να ιδρώσει, αφού γνωρίζει πως τον θεωρούν τον κορυφαίο Ελληνα διαιτητή και ξέρει πως ΔΕΝ κινδυνεύει όσο κι αν σκούζει ο Βαγγέλης) αλλά δεν είναι τώρα φάμπρικα αυτή που έχει ανοίξει ο Μαρινάκης. Τι είναι τούτος ρε! Επειδή τον έπιασε κορόιδο ο Χόχος και του πήρε τον μπερντέ, έχει την εντύπωση πως πρέπει να του δώσουν σώνει και καλά το πρωτάθλημα για να ρεφάρει! Τελικά ποιος είναι πιο γραφικός; 1) Ο Αλέφαντος, 2) ο Σάββας Θεοδωρίδης, 3) ο Βαγγέλης Μαρινάκης; Ενδιαφέρον κουίζ αυτό.

ΥΓ2. Λες να μην έψαξα για γαυροσχόλια; Δεν άξιζε κανένα. Ο γαύρος λέει ωραίες ατάκες όταν έχει χάσει και λέει τον πόνο του. Στο συγκεκριμένο ματς όμως δεν συνέβη κάτι τέτοιο γιατί έπεσε γραμμή ότι η ομάδα αδικήθηκε από τον Κάκο, οπότε τα σχόλια ήταν τα γνωστά εμετικά γαυροσχόλια.

ΥΓ3. Δηλαδή με μάνα που τριγύριζε στη μπλογκόσφαιρα στις 4 το πρωί τι ήθελες να βγει ο γιος; Δεν το ξέρεις ότι οι γιοι μοιάζουν στις μαμάδες τους; :pppp

:))))))))))))

fl@neur said...

@gatti
Όλα καλά κι όλα ωραία, (τα) έγραψες πάλι! Βάλε όμως κι ένα βιντεάκι το "Ένα πρωινό (Annabelle)", μια και αναφέρεσαι στο "Στάσου, μύδγαλα!", να ευφρανθώμεν νοσταλγικώς και ημείς οι παλαιότεροι. :-)
2-3 πράγματα, ειπωμένα και σχολιασμένα ούτως ή άλλως: πρώτον, ο Άρης έπαιξε μακράν την καλύτερη μπάλλα απ' όλες τις ελληνικές ομάδες στη φετεινή σαιζόν, αλλά τον τιμώρησε... ο Όσιμ (άλλος μεγάλος προπονητής, που ξεχνάμε σ' αυτή τη γελοία χώρα!).
Ο Μπατίστ,πράγματι, έκανε οχι απλώς κάτι α-πα-ρά-δε-κτο, αλλά πρωτοφανές, γι' αυτόν και για την ομάδα του, αλλά, κι επειδή πάντα υπάρχει ένα "αλλά", πρώτον, δεν έγινε και Σούμαχερ (για να μη τρελλαθούμε!), δεύτερον, τα αντανακλαστικά του Ομπράντοβιτς έδειξαν ξανά τις αξίες του συλλόγου και του αθλήματος, και τρίτον, ξαναβγήκε στη συνέντευξη τύπου και ζήτησε ειλικρινά συγγνώμη, που τη δέχτηκε και ο ταλαίπωρος αντίπαλος-συμπαίκτης.
Για το προπονητικό κέντρο του ΑΕΚακίου (με την καλή έννοια), όλοι πρέπει να χαίρονται και όλοι πρέπει να λυπούνται, που, όπως γράφεις, σ' αυτή τη χώρα, πρέπει να γυρίσει ο αιώνας για να γίνει κάτι σωστό! Μόνο, πράγματι, μη δούμε γήπεδο της ΑΕΚ πριν από το δικό μας, διότι τότε θα πρέπει να μεταναστεύσουμε
Για το "ματς-φωτιά" γάβ-ρου -νιόνιου, εντάξει, από κουτόχορτο, δόξα τω Θεώ, έχουμε και για εξαγωγή (αλλά κανείς δεν αγοράζει έξω). Κρίμα για τον Πανιώνιο όμως και την ιστορία του, όχι μόνο ότι κινδυνεύει να πέσει, αλλά και για όσα έκαναν κάποια "καλόπαιδα", ώστε να μην παίξει η ΑΕΚ εκεί, αυτό τα λέει όλα για την κατάντια ενός ιστορικού συλλόγου που βγάζει ακόμα μπαλλαδόρους. A propos, παίκτες από τον Πανιώνιο: ο Τζαβέλλας "βγαζει μάτια" στη Φρανκφούρτη, εμάς δεν μάς έκανε ούτε για back-up, τόσο μυαλό έχουν κάποιοι στην Παιανία και τις πράσινες φυλλάδες!!!
Αυτά, και καλή ψήφο!

The Bgt said...

Δεν ειναι κανενας αγιος ο Μπατιστ παιδια..

http://sports.in.gr/article/?aid=576241

Αν δεν ηταν μπασκεμπολιστας του ΠΑΟ μπορει να ηταν φυλακη τωρα.
Εγω προσωπικα ποτε δεν τον πηγαινα.

pensierix said...

@ the Bgt

"Αγιος" μπορεί να μην είναι, αλλά ούτε και τέρας με 7 ουρές, 19 πόδια και 45 κεφάλια που ψήνει παιδάκια στο φούρνο και τα τρώει...Φτάσαμε στο άλλο άκρο, από την καταδίκη μιας απαράδεκτης ενέργειας στην ακατάσχετη ηθικολογία. Και καλά, ο κάφρος ο γαύρος παίρνει το αγανακτισμένο υφάκι όλα-τα-κακά-παιδιά-είναι-πράσινα και ψάχνει αφορμή για να βγάλει το κόμπλεξ του τύπου "οι δικοί μας δεν είναι σαν κι αυτούς", αλλά οι υπόλοιποι; Και δώσ΄του "με απογοήτευσε ο Μπατίστ", "και δεν πρέπει να τα κάνει αυτά γιατί τον παρακολουθούν παιδάκια" μπλα μπλα μπλα.

Σε όλους αυτούς που έχουν ανέβει στην έδρα, μοιράζουν ποινές και επιδίδονται σε κήρυγμα, θα έκανα το εξής: Θα τους ανέβαζα τους σφυγμούς στους 200, θα τους φόραγα ακουστικά με μουσική στο φουλ και θα τους έριχνα και λίγο ξύλο για να στρώσουν. Μετά θα βλέπαμε αν θα πλακώνονταν με όποιο τους στραβοκοίταγε στο δρόμο...Και θα μου απαντήσετε: "Κι άλλοι είναι στην ίδια φάση με τον Μπατίστ, αλλά δεν πάτησαν κανένα και είναι επαγγελματίες που χρυσοπληρώνονται." Ε, εγω το βλέπω περισσότερο σαν κακιά στιγμή, που μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε διότι είμαστε άνθρωποι με ορμές, αδυναμίες, ένστικτα και δεν μπορούμε να ξέρουμε πως αυτά εκδηλώνται σε δεδομένες συνθήκες.

Περισσότερο χυδαίο και καταδικαστέο είναι να βγαίνεις να δηλώνεις από το σαλόνι του σπιτιού σου, με το καφεδάκι στο χέρι "η καλύτερη στιγμή της καριέρας μου ήταν το πρωτάθλημα της Ριζούπολης", όταν ξέρεις πως έχουν κινδυνέψει συνάδελφοί σου και υποτίθεται ότι έχεις μυαλό στο κεφάλι σου και όχι σκ@#$%τα.

The Bgt said...

Ακομη και στις κακες στιγμες μας φαινεται ποιοι ειμαστε Γαλατη μου.

Η διαφορα σου σαν ανθρωπο ειναι οτι μπορεις να φτασεις στο αμην χωρις να προσπαθησεις να σκοτωσεις καποιον.
Και να με συμπαθας δεν απειλουσε κανεις τη ζωη του κου Μπατιστ εκεινη την ωρα για να ειναι εν βρασμω ψυχης.
Εγω προσωπικα πιστευω οτι ο τυπος ηταν αλλου οχι γιατι ειχαν ανεβει 200 οι σφυγμοι..και ο νοων νοειτο.

Αληθεια το "μια κακια στιγμη ητανε" ειναι νομικο επιχειρημα? Ο προτυτερος βιος ειναι υποθετω, αλλα αν πανω σε μια κακια στιγμη
δολοφονησεις καποιον φυλακη θα πας ακομη κι αν εισαι ο καλυτερος ανθρωπος του κοσμου.

Εκεινο που με ενοχλησε τοτε και με ενοχλει και τωρα ειναι το πως αυτος ο κυριος δεν τιμωρηθηκε για το αυτοκινητιστικο και την εγκαταλειψη του θυματος. Ητανε πιωμενος.
Για μενα οποιοσδηποτε οδηγα πιωμενος θελει κρεμασμα, ειναι εν δυναμει δολοφονος. Δε χρειαζοταν η προχθεσινη ενεργεια του κου Μπατιστ για να σχηματισω γνωμη.
Κι αντι ο κυριος αυτος να τιμωρηθει τη γλυτωσε γιατι ειναι αθλητης του ΠΑΟ.

Εγω γι αυτο ντρεπομαι. Δε θελω η
ομαδα μου να καλυπτει εγκληματιες ουτε οι αθλητες του ΠΑΟ να ειναι πιο ισοι απο τους αλλους πολιτες.

kakaskimos said...

@The Bgt: Μπράβο

pensierix said...

@ the Bgt

Γιατί ανακατεύεις το αυτοκινητιστικό με το συμβάν στη Λιουμπλιάνα; Τί σχέση έχουν; Εκτός κι αν τα χρησιμοποιήσουμε για να φτιάξουμε ένα (αυθαίρετο) προφίλ του δράστη για να τον καταδικάσουμε. Μου θυμίζει σκηνές από δικαστικές αμερικάνικες ταινίες, που ο δικηγόρος ανατρέχει στο παρελθόν και κάνει φύλλο και φτερό τη ζωή του κατηγορουμένου, για να βρει ενοχοποιητικά στοιχεία, θέλοντας να πλήξει την ηθική του υπόσταση.

Τώρα, αν περιμέναμε το πάτημα του Μπατίστ για να καταλήξουμε στο ότι σε αυτή τη χώρα ορισμένοι είναι πιο ίσοι απέναντι στο νόμο, τότε πάσο...Το βρίσκω λιγουλάκι υπερβολικό.

ΥΓ
Φυσικά και δεν δικαιολογώ τον Μπατίστ. Και ο Τεόντοσιτς να ήταν, τα ίδια θα έγραφα. Αλλο πράγμα η παραδειγματική τιμωρία (σε αυτό ευθύνεται η Ευρωλίγκα) και άλλο όλο αυτό το πανηγύρι "ηθικής" που στήθηκε με αφορμή το συμβάν.