Saturday, November 27, 2010

Ελα απόψε στου Θωμά...

















Σε παιχνίδι που είχε αποφασιστεί να τιμηθεί ο Θωμάς Μαύρος, ένας από τους μεγαλύτερους Ελληνες σκόρερ όλων των εποχών, η ΑΕΚ, η ομάδα με την οποία δοξάστηκε, δεν ήταν δυνατόν να φέρει άλλο αποτέλεσμα εκτός από νίκη. Τελεία και παύλα!

Κι όμως παραλίγο ο παραπάνω τίτλος να μην αναφερόταν στον Θωμά Μαύρο, αλλά να παρέπεμπε σε έναν άλλο Θωμά, βγαλμένο από τις ...δοξασμένες εποχές της παράγκας!

Εκανε ό,τι μπορούσε γι΄ αυτό το νέο ...φυντάνι, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος. Που κράτησε με το έτσι θέλω μέσα στον αγώνα τον Μοντέστο (αλήθεια στα πόσα φάουλ δίνεται δεύτερη κίτρινη;), που έδωσε ένα πέναλτι της πλάκας σε ...τράβηγμα του Λεονάρντο στον Πάντελιτς (πιο πιθανό ήταν να πέσει ο Βραζιλιάνος ...σπίνος παρά ο Σέρβος - έμαθε όμως γρήγορα τα κόλπα, μάλλον θα του τα σφύριξε ο Τζόλε) και κατάπιε τη σφυρίχτρα μαζί με το στραγάλι στην καρατιά του Πάντελιτς στον Γκέντσογλου λίγο πριν το γκολ της ΑΕΚ. Iσως το γεγονός ότι την κατάπιε να φταίει για το ότι δεν κατάφερε να σφυρίξει τη λήξη στα τέσσερα λεπτά που είχαν οριστεί οι καθυστερήσεις και άφησε να παιχθούν εφτά.

Ο Θωμάς της ΑΕΚ λοιπόν, ήταν παρών, ο Θωμάς της παράγκας επίσης (το ...πνεύμα του τέλος πάντων), αλλά τελικά νίκησε το ποδόσφαιρο και όχι το παρασκήνιο. Κι όταν τώρα λέω ποδόσφαιρο μη φανταστείτε ότι παίχτηκε μπαλάρα. Οταν λέω ποδόσφαιρο εννοώ ότι νίκησε η δικαιοσύνη. Γιατί από μπάλα nada. Mια σούπα είδαμε και όχι ότι περιμέναμε τίποτα περισσότερο.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι από το γαύρο το περιμέναμε το κάτι παραπάνω. Οταν πας στο γήπεδο ή στήνεσαι στην τηλεόραση να δεις τους ...galacticos μια παραπάνω απαίτηση την έχεις. Τελικά όμως παντού υπάρχει ένας μύθος. Οπως αυτός για το ότι ο γαύρος παίζει καλή μπάλα. Ισως βέβαια να συμβαίνει αυτό μόνο στα φιλικά. You know. Αστέρας, Κέρκυρα κ.λπ.

Εξαφανίστηκε ο Μιραλάς, τραυματίστηκε (πάλι;) ο Ριέρα, κακός ο Ι-μπαγάσας, έχασε και το πέναλτι ο Ντουντού και τέζα ο καμπούρης. Τις δύο ομάδες τώρα τις έφαγε η ευγένεια: "Mα πάρτε το παιχνίδι σας παρακαλώ. Οχι, τι λέτε, εσείς να το πάρετε! Με προσβάλλετε, πρέπει να πάρετε οπωσδήποτε το τριποντάκι. Μπα, εγώ πιστεύω ότι είναι καλύτερα να πάρετε εσείς". Ετσι πήγε όλο το ματς, οπότε στο τέλος βαρέθηκε η ΑΕΚ τις ευγένειες, έκανε την καρδιά της πέτρα και πήρε τους τρεις βαθμούς, όσο κι αν σαν οικοδέσποινα έπρεπε να περιποιηθεί ιδιαιτέρως τους φιλοξενούμενούς της.

Τώρα θα μου πεις ότι ο Μώραλης ισχυρίζεται ότι όντως τους ...περιποιήθηκε, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Τον Αδαμίδη κατηγόρησε ότι δεν ξέρει να κερδίζει, αλλά κι αυτός για άλλη μια φορά αποδείχτηκε ότι δεν ξέρει να χάνει. Ο Αδαμίδης μια φορά τη φύλαγε στον Μαρινάκη. "Eγκλημα, λέει έγινε κατά της Ελλάδας, γιατί κρατήθηκαν μόνο εφτά λεπτά καθυστέρηση". Ο,τι είχε πει ο Βαγγέλας μετά το ματς του Αρη με τον Παναθηναϊκό και το πέναλτι του Δαλούκα. Και κοίτα τώρα πώς τα φέρνει η μοίρα! Ιδιο ήταν το πέναλτι με εκείνο του Χαβίτο στον Βύντρα. Και όσο μπορούσε να ανατρέψει ο Χαβίτο τον Βύντρα, άλλο τόσο μπορούσε να ανατρέψει ο Λεονάρντο τον Πάντελιτς. Ωρα πάντως είναι να βγει ο Σέρβος και ως άλλος Βύντρα να πει: "Aισθάνθηκα μια επαφή...".

Κατά τ' άλλα, όσο αργή ήταν η ΑΕΚ στην ανάπτυξή της τόσο γρήγορος ήταν ο Μπάμπα Μπούπα στην φάση του γκολ (θαύμα! θαύμα!). Η ντρίμπλα του στο καπνογόνο ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Και ο Μπλάνκο έκανε ό,τι ξέρει να κάνει καλά κόντρα στον γαύρο. Αυτή τη φορά μάλιστα πρέπει να σάστισε και με το πόσο εύκολα τού ήρθε η μπάλα στο ...πιάτο. Διατήρησε την παράδοση ο Μπλάνκο, διατήρησε την παράδοση και ο Μανόλο απέναντι στον Βαλβίδα. Ο οποίος Μανόλο στη συνέντευξη Τύπου απέδειξε ότι έχει μπει για τα καλά στο κλίμα. Τι για Κωνσταντινούπολη είπε, τι για τον οπαδό που σκοτώθηκε, τι για τους άλλους τους οπαδούς που στέκονται στο πλευρό της ομάδας, ταχύρρυθμα έχει κάνει.

Ενώ ο Βαλβίδας στην κοσμάρα του. Αν όμως αυτός είναι στην κοσμάρα του, δεν είναι οι γαύροι. Οι οποίοι τον θεωρούν υπεύθυνο για την ήττα και θυμηθήκανε ακόμα και την προπέρσινη θητεία του στην ομάδα (σας έχω παρακάτω "καλούδια" από τα γαύρικα φόρα). Τι για τον Ντουντού που άφησε να χτυπήσει το πέναλτι, τι για τον Πάντελιτς που τον έβαλε αριστερό χαφ, γενεές δεκατέσσερις τον περάσανε.

Και βέβαια τώρα θα έχουνε και οι ΑΡΔ να λένε. Αρχίσανε ήδη δηλαδή. "Ο Ολυμπιακός δεν είχε προσανατολισμό, ο Βαλβέρδε έχει πάντα στο μυαλό του ένα πλάνο και αν αυτό χαλάσει δεν μπορεί να ...αυτοσχεδιάσει, ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του και να δει κατά πόσο διαθέτει την ποιότητα που νομίζει ότι έχει (αυτός νομίζει ρε σεις; Εσείς τα γράφατε κάθε μέρα! Και "Μιρα-λάλησε" και "Γκαλάκτικος" και "δώσε μου μάτια να βλέπω" και "Βαλβίδα τι ομάδα φτιάχνεις" και ένα σωρό άλλα. Κωλοτούμπες! Ε, κωλοτούμπες!).

Το θέμα είναι τώρα πως εμείς πρέπει αύριο να το πάρουμε το ματσάκι στην Κέρκυρα που μόνο εύκολη υπόθεση δεν θα είναι με το γαυροπαράρτημα. Δύο ήττες σε δύο παιχνίδια έχουμε στο νησί και εκτός αυτού τώρα που έχασε ο γαύρος θα μας περιμένουν στη γωνία. Γι΄ αυτό το νου σας ρεμάλια! Μη κάνετε πάλι καμια αποκοτιά και χάσετε βαθμούς, θα σας πάρει και θα σας σηκώσει! Οχι τίποτα άλλο, αλλά άμα κερδίσουμε, εκτός του ότι θα είμαστε εμείς ήρεμοι, θα ενταθεί η γκρίνια στους απέναντι με τους ΑΡΔ να αρχίζουν τις αναλύσεις και τις αναζητήσεις για τα αίτια της ήττας του γαυριστάν.

Οσο για την ΑΕΚ, αυτή η νίκη όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ήταν νίκη ψυχής. Και μπορεί να μην σημαίνει πολλά πράγματα για την εξέλιξη του πρωταθλήματος, αφού δυστυχώς κανείς δεν αμφιβάλλει ότι σε μια παρακάτω στροφή, σε αγώνα απέναντι σε εύκολο αντίπαλο θα τα ξανα-σκατώσει (πικρό μεν, αλλά αληθινό). Αλλά τουλάχιστον προς το παρόν συσπειρώνει τον κόσμο της, της δίνει δύναμη για τη συνέχεια και ίσως καταφέρει να της φέρει κανα καλό σερί, αφού τέτοιες επιτυχίες δημιουργούν πάντα θετική αύρα. Της το εύχομαι. Μπορεί να κέρδισε εμάς, αλλά δεν άφησε ...παραπονεμένο ούτε το γαύρο...


***

Scratch-ο-ανθολόγιο (ένα και μοναδικό, από γαυροφόρουμ - ζητώ προκαταβολικά συγνώμη για τα ...μπιπ και την γλώσσα):

* (ο μπασκετικός): Αριστα μηδέν! Σάλτα και γ*** κ**βάσκε λούζερ, χαμένε, Παναγιώτη Γιαννάκη του ποδοσφαίρου, έλα να μας πεις πόσο χρήσιμος ήταν ο Π-ουστέρ σήμερα!

*(o απαξιωτικός): Βαλβέρδε μια ζωή μαλάκας, εγώ θα τους μάθω να βαράνε πέναλτι; Ηλίθιε, άντε! Εχεις ασυλία α-λα Μπάγεβιτς, άμα κερδίζουμε εσύ κερδίζεις, άμα χάνουμε, η ομάδα φταίει! Σάλτα και γ*** μέχρι να πάρεις ντέρμπι, είσαι ένα μυρμήγκι όπως σε έλεγαν και στην Ισπανία.

* (ο αναλυτής): Εφερε τα σαπάκια του, εξαφάνισε τον Νέμεθ και τον Ζαϊρί, κάνει τον άμπαλο Πάντελιτς αριστερό χαφ. Ο,τι νάναι! Κατεβάζει τον Ολυμπιακό, σαν μικρή ομάδα, απέναντι στους πεθαμένους. (ενώ ο γαύρος ε; Φουλ στη ζωντάνια!)

* (ο υποψιασμένος): Ο πιο άνευρος προπονητής που θυμάμαι στον Ολυμπιακό. Να πάει να γ*** κι αυτός και ο φίλος του ο Χιμένεθ που κανόνισε να έρθει "Χ" το ματσάκι αλλά τους χάλασε το μαγείρεμα η στραβοκλοτσιά του blogger (ο Ντουντού είναι αυτός...) πριν το γκολ του Αργεντίνου.


* (o σκληροπυρηνικός): Να πάει να γ*** σήμερα κιόλας. Να μη τον βρει το αύριο προπονητή στην ομάδα μας. Αρκετά τον ανεχτήκαμε τον καρ*** Αλλωστε τον ξέρουμε και από πρόπερσι που η ομάδα έπαιξε 2 ημίχρονα σε ευρωπαϊκούς αγώνες (πες τα! πες τα! Γιατί όταν τα έλεγα εγώ ότι μόνο με Μπενφίκα και Χέρτα έπαιξε με έλεγαν εμπαθή) και άλλα 2 ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα και μετά πονάγανε τα ματάκια μας με αυτά που βλέπαμε για πέντε μήνες. Αι σιχτίρ μαλάκα χοντρέ που πήγες και τον κουβάλησες εκλιπαρώντας, θαρρείς και δεν υπήρχανε άλλοι προπονητές σε ολόκληρη τη γη (αυτός εδώ ένα δίκιο το έχει δεν μπορείς να πεις...) και τούδωσες και τα κλειδιά μπουχέσα!


* (o Πειραιώτης μάγκας): Δεν θα τον φάμε απόψε. Αλλά από εδώ και μπρος η περίοδος χάριτος τελείωσε οριστικά. Θα κρίνεται συνεχώς. Οπως όλοι οι προπονητές του Ολυμπιακού. Ούτε πλάνα, ούτε ο προπονητής βλέπει πράγματα που εμείς δεν βλέπουμε, ούτε ωραία ατμόσφαιρα αποδυτηρίων, ούτε ευρωπαϊκοί αέρηδες και @@ μάντολες! Φέρνεις αποτέλεσμα; Μένεις. Δεν φέρνεις; Στο διάολο! Να περάσει ο επόμενος! (Ετσι! Ποια Ευρώπη και μαλακίες τώρα...).

* (ο ρατσιστής): Ο τύπος είναι στιλ Φερέρ και στιλ Σάντος. Ολα καλά κι ωραία και μόλις έρθει το εκτός έδρας ματς, το δύσκολο, "καλώς τα παιδιά, καλώς τα 1-0 (ή 2-1).


* (ο ρεαλιστής) : To AEK-άκι το έχει γλεντήσει ο τελευταίος Πανιώνιος, χωρίς διοίκηση, προοπνητή και παίκτες. Και οι δικοί μας οι Hestesticos πήγανε και χάσανε, χωρίς νεύρο, χωρίς ψυχή, χωρίς τσαμπουκά. Τον μπούλο π**στράκια.

* (και ένα για τον Ντουντού): Αγκαλίτσα της π*** ψευτοαρχηγέ, Τσαλουχίδη Νο 2 που πας να καπελώσεις και να το παίξεις τσιφλικάς, γιατί δεν άφησες το Σέρβο να βάλει το πέναλτι; Τράβα πίσω στην ΤΣΣΚΑ απατεώνα, που σε πέρασε σαν σταματημένο ο Παπαντούπα των 100 κιλών γ*** το σπίτι σου, αρχ***.


***


Η ΒΡΑΒΕΥΣΗ







Η ΕΙΣΟΔΟΣ







ΤΟ ΜΑΤΣ















ΟΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΜΟΙ









ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΠΕΝΑΛΤΙ








O MONΤΕΣΤΟ ΚΑΙ Η ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΤΑ




Ο ΚΟΣΜΟΣ











VIP







41 comments:

pensierix said...

Εγώ πάλι την αμαρτία μου θα τη γράψω και θα διαφωνήσω με την μπλογκοδέποινα (για να σπάει και η μονοτονία): Δεν βρήκα τη διαιτησία σκανδαλώδη, στα χρόνια της παράγκας έχουμε δει όργια που καμία σχέση δεν έχουν με το σημερινό. Είδα έναν διαιτητή που έκανε λάθη και στις δυο πλευρές του γηπέδου ( οι βοηθοί δεν πήγαν πίσω), αλλά σε καμία περίπτωση δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι ήθελε να σπρώξει τον Ολυμπιακό και να θάψει την ΑΕΚ. Ολόσωστα τα λεπτά των καθυστερήσεων που κράτησε και δεν καταλαβαίνω τον τόσο ντόρο. 4 λεπτά θα ήταν, αλλά με το γκολ και τους πανηγυρισμούς μέτρησα τουλάχιστον 2 μέχρι να ξαναξεκινήσει το παιχνίδι και μετά είχαμε κι άλλες καθυστερήσεις λόγω τραυματισμών κτλ.

Είναι άλλες οι διαιτησίες με δόλο (βλ. παράγκα), και όχι αυτές που δεν σφυρίζεται ένα πέναλντι ή δεν αποβάλλεται ένας παίκτης (εκεί παίζει και η ανικανότητα, η πίεση που δέχεται ένας διαιτητής κτλ)...Οταν κιτρινίζεις μια ομάδα με το παραμικρό και την άλλη την αφήνεις να αλωνίζει, όταν δεν την αφήνεις να ξεμυτίσει από την περιοχή της σφυρίζοντας φάουλ στο φάουλ, όταν γίνεσαι εριστικός με τους παίκτες της μιας ομάδας και συγκαταβατικός με τους απέναντι κτλ κτλ. Εκεί έχουμε δόλο και όχι ανθρώπινα λάθη...Πολύ χειρότερη πχ ήταν για μένα η διαιτησία του Γιάχου που δεν είχε καραμπινάτα λάθη, παρά αυτή του Σιδηρόπουλου...

Γεγονός είναι πάντως, ότι με το κλίμα που έχει δημιουργηθεί (με κύριο υπεύθυνο τον Μαρινάκη) δεν υπάρχει κανένας διαιτητής που μπορεί να μπει ήρεμος να κάνει τη δουλειά του. Είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που σουτάρει διαιτητές με παροιμιώδη ευκολία. Από εκεί που αλώνιζαν, τώρα παραπέμπονται επειδή δεν είδαν ένα πέναλντι ή ενα οφσάιντ...Και όλα αυτά για τα φράγκα του Τσου Λου. Προσωπικά τους έχω σιχαθεί όλους, τις δηλώσεις τους, αλλά πρώτους και καλύτερους στη λίστα βάζω το Μώραλη και λοιπές γαύρικες δυνάμεις που έχουν καραλερωμένη τη φωλιά τους και μας το παίζουν και ηθικοί, κάνουν κήρυγμα περί φιλοξενίας με το γνωστό δήθεν στυλάκι τους...Αλλά είπαμε, ο Αδαμίδης δεν έχει χώσει λεφτά και είναι περαστικός, ενώ αυτοί ρίχνουν πολλά φράγκα και όσο να'ναι, μπορούν να πουν και καμιά κουβέντα παραπάνω, ρε αδερφέ...

pensierix said...

Και τρία αγωνιστικά σχολιάκια:

α) Μπορεί η ΑΕΚ να κέρδισε σήμερα, αλλά η εντεκάδα που κατέβασε δεν είναι ΑΕΚ, ρε παιδί μου...

β) Ο Βαλβέρδε δεν είναι κακός προπονητής, αλλά δεν είναι και ο προπονηταράς επειδή έχει καμιά 36392027ρια ΑΡΔ να τον γλείφουν.

γ) Ελπίζω να υπάρχει ένας φωστήρας μέσα στην ομάδα που θα έχει ενημερώσει τον Φερέιρα ότι εδώ είναι Ελλάντα και πως αύριο το ΚΤΕΛ Κερκύρας δεν εκτελεί δρομολόγια διότι κάποιος νοίκιασε όλα τα λεωφορεία...

gatti said...

@pensierix: Bρε Γαλάτη μου, μήπως άκουσες τον Καρπετόπουλο; Κι αυτός τα ίδια με σένα είπε! :ppp

"Δικαιολογημένα τα λεπτά των καθυστερήσεων, λάθη και από τις δύο πλευρές (μέτρησε μάλιστα περισσότερα λανθασμένα οφσάιντ εις βάρος του Ολυμπιακού, ειδικά λέει ένα του Ρόμενταλ αν τον άφηνε θα ήταν γκολ - το είχε δεδομένο), το πέναλτι ήταν λέει πέναλτι αλλά αυστηρό και αν κάποιον πρέπει να κατακρίνουμε είναι τον Τάτση".

Και εν πάση περιπτώσει δεν έπιασες το πνεύμα μου, γιατί "έπαιξα" με το όνομα Θωμάς. Ο Θωμάς (Μητρόπουλος) έγραψα ότι είναι βγαλμένος από τις εποχές της παράγκας, όχι το παιχνίδι.

Στο παιχνίδι υπήρχαν συγκεκριμένα λάθη του Σιδηρόπουλου και τα ανέφερα ένα - ένα. Δεν έγραψα ούτε ότι έδινε ανύπαρκτα φάουλ ούτε ότι
έβαζε τη μια ομάδα στην περιοχή της άλλης κ.λπ. Ευθυμιάδης σίγουρα δεν ήταν! :))

Ισως βέβαια να μην ήμουν εγώ τόσο σαφής οπότε πάω πάσο που το κατάλαβες διαφορετικά.

Δεν νομίζω πάντως να διαφωνείς πως αν το παιχνίδι κρινόταν στο πέναλτι του Ντουντού τώρα θα φώναζε η ΑΕΚ και θα είχε δίκιο. Αλλο που το πέναλτι χάθηκε και δεν ασχολείται πια κανείς μ΄ αυτό.

Για τις καθυστερήσεις επιμένω ότι το παράκανε όσο κι αν υπήρξαν καθυστερήσεις με τους πανηγυρισμούς κ.λπ.

Οσο για το κλίμα που έχει δημιουργηθεί είναι σίγουρα έργο Μαρινάκη δεν νομίζω να διαφωνεί κανείς γι΄ αυτό. Και στον Αδαμίδη δίνω δίκιο, δεν μου είχε δοθεί η ευκαιρία να αναφερθώ σ΄ αυτό σε κάποιο ποστ, αλλά θεωρώ άθλια την επίθεση που τού έγινε στο τελευταίο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα. Τι θα πει "δεν είσαι μέτοχος (που είναι)", "δεν βάζεις λεφτά", "είσαι προσωρινός, περαστικός", ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο; Είναι πρόεδρος ομάδας της Σούπερ Λίγκα; Είσαι υποχρεωμένος να τον σεβαστείς! Πάει και τελείωσε!

Απαράδεκτες οι δηλώσεις Μώραλη σήμερα. Κάτι τέτοιοι τύποι είναι οι πρώτοι που έπρεπε να φύγουν από τον Ολυμπιακό στην νέα (;) εποχή Μαρινάκη. Από την στιγμή που τους διατηρεί και φέρεται όπως φέρεται για μένα δεν αποτελεί παρά μια συνέχεια του Κόκκαλη...

4minister said...

Δεν θέλω να μιλήσω για διαιτησία, μόνο για μπάλα. Το λοιπό, η ΑΕΚ πέτυχε το ζητούμενο, τους έδειξε ότι δεν έχει ο Σισσέ μόνο 3 πόδια αλλά και ο Μπλάνκο! Με τα 2 παίρνει ποζισιόν και με το 3ο καρφώνει!

Αργός ξαργός ο ... Μαστροκώστας αλλά τα κόκκινα γατάκια (ή τιτίκες κατά Αλέ) τα εξαφάνισε (όχι μόνος του βέβαια).

Πρώτος το έγραψε ο Νικόλας του blog. Ο Βαλβέρδε δεν γνωρίζει μαγειρική, του κολλάει το φαΐ στο τσουκάλι. Στις 23 του μηνού έγραψα τη δική μου παραπλήσια εκδοχή στον coachp και μου έλεγε ... Αλέν Ντελόν.

Ο Πάλτελιτς κατέβασε 2-3 περιστέρια σ' εκείνο το τετ-α-τετ και του ετοιμάζουν μηνύσεις οι φιλοζωικές οργανώσεις, σου λέει.

Ο Παλτουδιέρα πάλι ζωγράφισε το παλληκάρι, όπως και με το Τριφύλλι. Φόβος και τρόμος ...

gatti said...

@pensierix: Συμφωνώ πως η 11άδα δεν είναι ΑΕΚ. Αλλά έτσι κι αλλιώς έχει τόσα προβλήματα η ομάδα που αυτό μάλλον είναι το τελευταίο που απασχολεί.

β) Σαφώς και δεν είναι κακός προπονητής ο Βαλβίδας. Δεν είναι δυνατόν να πάμε στο άλλο άκρο. Και αν μη τι άλλο είναι κανονικός προπονητής. Αλλά σίγουρα έχει και αδυναμίες και μακροπρόθεσμα μάλλον κακό παρά καλό θα του κάνουν όλοι οι ΑΡΔ αν συνεχίσουν να τον λιβανίζουν (ομοίως κι αν ξαφνικά τον απαξιώσουν).

γ) Αν δεν τον έχουν ενημερώσει τον Ζεσουάλδο τι θα γίνει αύριο, να πάνε να πνιγούνε. Πάντως το παιχνίδι το φοβάμαι, όσο κι αν οι δικοί μας πάνε υποψιασμένοι. Δεν είναι δα και η πρώτη φορά που η ...υποψία δεν τους έσωσε...

4minister said...

Ποιο είναι το(τα) γαυροφόρουμ που γράφονται όλα αυτά τα "ωραία"; Να επιμορφώνομαι δηλαδή, να αφουγκραστώ το πλήθος. Φωνή λαού, οργή θεού, το λέει κι' ο λόγος.

:)

pensierix said...

@ gatti

Δεν άκουσα τον Κάρπετ! Κοίτα να δεις, τις ίδιες μ@#$%ίες γράφουμε, μόνο που αυτός πληρώνεται κι εμένα μου τη λέτε για τα σεντόνια μου!!

:))))

ΥΓ
Ναι, θα μπορούσε να φωνάξει η ΑΕΚ αλλά ούτε ο Σιδηρόπουλος είναι κακός διαιτητής (ίσα ίσα, μου άρεσε που δεν σφύριζε με το παραμικρό και δεν είχε τάσεις πρωταγωνισμού) ούτε ενήργησε με δόλο.

gatti said...

@4minister: Να πω εδώ πως εκτός από τους υπόλοιπους το έδειξε και στον Βιεϊρίνια που είχε για φαβορί τον Ολυμπιακό και θεωρεί τον Μιραλάς καλύτερο από τον Σισέ.

Μια χαρά ήταν ο Δέλλας και άστους να λένε. Εριξε και κάτι χαμόγελα η Γωγώ στις εξέδρες στο τέλος του αγώνα...

Εντάξει άσχετος δεν είναι ο Βαλβίδας. Οτι του κολλάει το τσουκάλι πάντως, συμφωνώ. Παρασυμφωνώ που θα έλεγε και ο Γεωργίου. Αλλά όχι σε όλα τα φαγητά...

Αλήθεια βάσει των λεπτών συμμετοχής δεν ήταν η ...μέρα του του Πάντελιτς να το παστελώσει; Πώς και δεν το έκανε;

Aυτός ο Ριέρα ή χώμα θα είναι ή τάβλα (από τραυματισμούς). Πεταμένα λεφτά...

gatti said...

@4minister: Το κορυφαίο για μένα είναι αυτό:

http://members3.boardhost.com/redwiredfans/


Aπίστευτο χιούμορ όταν χάνουν, απίστευτη καφρίλα όταν κερδίζουν (και όταν νομίζουν είτε ότι αδικούνται, είτε ότι εμείς ευνοούμαστε).

Οι δικές τους νίκες είναι αποκτημένες με κόπο, οι δικές μας νίκες είναι πάντα με παραρτήματα...


Υπάρχουν όμως (ω ναι!) και φωνές της λογικής. Μόνο που πρέπει να ψάξεις πολύ για να τις ανακαλύψεις.

gatti said...

@pensierix: E, μα αυτή είναι η μαγκιά! Να τα γράφεις (ή να τα λες) και να πληρώνεσαι. Και όχι να γεμίζεις σεντόνια* στο blog της gatti! :ppp

O Kάρπετ το έχει πιάσει το νόημα!

ΥΓ. Δεν ξέρω αν είναι κακός διαιτητής ή καλός ο Σιδηρόπουλος. Δεν τον ξέρω αρκετά για να αποφανθώ. Η ουσία είναι ότι σήμερα δεν τα πήγε καλά. Τώρα με ή χωρίς δόλο, ποιος ξέρει...

ΥΓ1. Δεν είναι κακό πάντως να διαφωνούμε κάποιες φορές... :))))

* Εγώ πάντως δεν σου τη λέω για τα σεντόνια (και πώς θα μπορούσα, άλλωστε, αφού γράφω ανάλογα σεντόνια). Ισα ίσα που πασχίζω να απενοχοποιηθείς! :)))

4minister said...

Γαλάτη μη μασάς. Σεντόνια γράψε όσα θέλεις, παλτά μόνο μη δώ .... :)

koutavaki said...

Δεν κρίνω γενικά διαιτησία,διότι από το ρημάδι που βλέπω τα παιχνίδια έτσι που μας κατάντησε η nova,δεν ξεχωρίζω ούτε τα χρώματα στις φανέλες.Ωστόσο το πέναλτι καλά έκανε και το έδωσε.Δεν ήταν μεν,αλλά ο Λεονάρντο είναι ηλίθιος δε.Δεν απλώνεις έτσι τα χέρια μέσα στην περιοχή όταν δεν έχει συνωστισμό για να περάσει στο ντούκου και δη όταν ο αντίπαλος φοράει κόκκινα.Είναι προφανές ότι θα πέσει.Μαλάκες είναι όλοι οι άλλοι(άλλων ομάδων)που μαρκάρουν με τα μάτια?Όπως και να έχει μπράβο στις αδυναμίες μου (ΑΕΚ και Μπλάνκο)που μου έφτιαξαν το βράδυ.
Υ.Γ.1:Δεν ξέρω τι γνώμη έχετε για το Δέλλα,το γεγονός όμως είναι ότι ξεχωρίζει στο γήπεδο σαν κατάρτι από κότερο.Και δεν το ήξερα ότι είναι ψηλότερος και από το Ντιοπ.Να είχαμε κι εμείς έναν τέτοιο που έχουμε μαζέψει όλα τα στρουμφάκια(εξαιρείται ο Μπουμσόνγκ).
Υ.Γ.2:Επειδή δεν προλαβαίνω να ενημερωθώ,ο Τζιμπούρης τραυματίας ή καρτούχος?
Υ.Γ.3:Όπως είπε και ένας γαύρος "μουλάρι ο αστραχάν σήμερα"...

fl@neur said...

@gatti
Σε διαβάζουμε, post + scratch, και γελάει το χειλάκι μας!!! Προσωπικά, δεν έχω να προσθέσω τίποτα περισσότερο, εκτός από μια υπενθύμιση στους "εκλεκτούς" οπαδούς μας, που πήγαν στο τέλος να τινάξουν το παιγνίδι με τη Μπάρσα στον αέρα, χωρίς να τούς ενδιαφέρει, αν του χρόνου στην Ευρώπη θα έχουμε κιόλας τιμωρηθεί: είναι οι ίδιοι που με το πρώτο στραβοπάτημα της ομάδας σπεύδουν να χρίσουν πρωταθλητή τον γάβ-ρο!!! Ευτυχώς, που η ΑΕΚ σκέφτεται διαφορετικά, αλλά αυτοί μυαλό δε βάζουνε. Καλή Κυριακή!!!

KANTHAR0S said...

Ο Χιμένεθ και ο Βαλβέρδε μοιάζουν ή μου φαίνεται;

Unknown said...

Μοιαζουν αρκετα! Κανουν και οι δυο βλακειες αλλα τελικα φερνουν αποτελεσματα σε αντιθεση με τον παναθηναϊκο που κανει μονο βλακειες και σπανια αποτελεσματα! Ασχετο αλλα δεν πειραζει γιατι το χρησιμοποιω αυτην την στιγμη ειναι το http://www.shopnsave.gr/home.html που με βοηθαει να μην κανω βλακειες αλλα και να φερνω αποτελεσματα οταν θελω να αγορασω στα σουπερ μαρκετ

gatti said...

@koutavaki: Eντάξει, δεν το συζητάμε, ότι ο Λεονάρντο έκανε βλακεία. Και όσο τον έβλεπα μετά να περιφέρεται χωρίς να έχει καταλάβει τι συνέβη και να ψάχνει τον διαιτητή για να τον ρωτήσει γιατί σφύριξε πέναλτι τόσο νευρίαζα.

ΥΓ1. Πραγματικά ξεχωρίζει σαν κατάρτι από καράβι ο Δέλλας. Μόνο που στρίβει και σαν καράβι. Χθες βέβαια μια χαρά τα πήγε, ειδικά στον αέρα. Αν είχε αποφύγει και ένα - δυο λάθη που θα μπορούσαν να στοιχίσουν θα ήταν τέλειος.

ΥΓ2. Αν δεν κάνω λάθος ο Τζιμπούρης είχε τραυματιστεί στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

ΥΓ3. Μουλάρι ο αστραχάν όντως...

:))))

gatti said...

@Γ.Ι.Δ.Α: Καλώς τη Γ.Ι.Δ.Α!

gatti said...

@fl@neur: Kαλά για τους ανεγκέφαλους που παραλίγο να τινάξουν στον αέρα τον αγώνα με τη Μπάρτσα τα είπαμε, δεν βάζουν μυαλό. Τώρα όμως που θα έρθει και η τιμωρία, θα στανιάρουν!

Αυτό με το στραβοπάτημα πάντως δεν είναι ίδιον μόνο των Παναθηναϊκών. Μια βόλτα αν έκανες χθες στα γαύρικα φόρα θα έβλεπες ότι το ίδιο ισχυρίζονται: "Xαρίζουμε το πρωτάθλημα στον βάζελο!".

Η ΑΕΚ μας κέρδισε και τους δύο δίκαια και μπράβο της!

Καλή Κυριακή! :)))

gatti said...

@KANTHAR0S: Nαι, είναι γεγονός ότι μοιάζουνε!

gatti said...

@alex1860: Ολοι κάνουν βλακείες. Πάντως ο Χιμένεθ έχει τα περισσότερα ελαφρυντικά. Και λιγότερο καιρό είναι στην Ελλάδα και πρώτη φορά βγαίνει από τα σύνορα της χώρας του και αντικειμενικά έχει να παλέψει με το χειρότερο ρόστερ. Γι΄ αυτό και οι δικές του νίκες έχουν μεγαλύτερη αξία.

Καλό το site, θα μας χρειαστεί τώρα που έρχεται πείνα...

pensierix said...

"Ασταχάν" λέγεται βρε ο γαύρος!

(τα πέναλντι, τα ματσάκια...)

;)

ΥΓ
Ελπίζω να έχει φουμάδες και σήμερα ο Τζιμπρίλαρος, διαφορετικά θα κάνουν μεγάλο γουδαμέντο τσου Κορφούς (και όχι μόνο) και θα μας κογιονάρει το πανελλήνιο. Φούντο από την Κόντρα Φόσσα μετά!

:))))

gatti said...

@pensierix: Aσταχάν; Δεν 'ν κακό! :ppp

Κάνε μας και μια μετάφραση τώρα στο υστερόγραφο, καθότι δεν τα κατέχουμε όλοι τα ...παγανελικά! :)))

pensierix said...

έχω φουμάδες: είμαι τόσο κ@#$*μένος που βγάζω καπνούς (fumo)

γουδαμέντο: απόλαυση, μεγάλο γλέντι (godimento)

κογιονάρω: περιπαίζω, περιγελώ. (coglionare, coglioni= τα @@)

Κόντρα Φόσσα: η τάφρος του Παλαιού Φρουρίου της Κέρκυρας.

:)))))

pensierix said...

Αφορμή έψαχνα για να μου βγει το τοπικιστικό μου:

Ο Κερκυραίος μιλάει "τραγουδιστά", αλλά το τραγουδιστό του δεν έχει καμία σχέση με αυτό που ακούτε στα σήριαλ...Αυτό είναι ζακυνθινό κι έχει περάσει (εσφαλμένα) ότι όλοι οι Επτανήσιοι μιλάνε έτσι, σαν το Νιόνιο του Καραγκιόζη ένα πράμα...Δεν μπορείτε να φανταστείτε την τσαντίλα (καλά, όχι ακριβώς τσαντίλα) των Κερκυραίων όταν βλέπουν ηθοποιό να υποδύεται τον Κερκυραίο και να μιλάει με έντονη ζακυνθινή προφορά για να δείξει ότι είναι από την...Κέρκυρα.

gatti said...

@pensierix: Eυχαριστούμε πολύ για τις επεξηγήσεις!

Πάντως τον Τζιμπρίλ τον έχουμε δει πολλές φορές να βγάζει καπνούς! Αρα, έχει συχνά φουμάδες! :)))))

To "κογιονάρω" είναι το μόνο που ήξερα από όλα όσα αναφέρεις.

Την ξέρω την χροιά των Κερκυραίων, η διπλανή μου στο Γυμνάσιο - Λύκειο ήταν Κερκυραία και αν και δεν μιλούσε η ίδια τραγουδιστά, μιλούσε η μητέρα της. Καμία σχέση με τα ζακυνθινά, έχεις απόλυτο δίκιο.

Τώρα που το σκέφτομαι, έξι χρόνια στο σχολείο, έπρεπε να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να μάθω κερκυραϊκά. Μόνο το "κογιονάρω" και τους ..."κουτσούλους" έμαθα! :ppp

koutavaki said...

EPIC!!!Χθες έγραφε ο "Γαύρος":Την ΑΕΚ την έχει για πελάτη".Σήμερα:"Υποτίμησαν την ΑΕΚ"!!!!!Είναι απλό ,γουστάρουν να δουλεύονται μόνοι τους.Άρχοντες!

xidekouti said...

Λυσσάξτε τσαούσες όπως κάποτε έλεγε ο συμπαθέστατος Γιώργος Μαρίνος. Πρευσβευτές της απατεωνιάς και της σφαλιάρας. Που το άλλοθι της διαιτησίας σας παρηγορεί για το καταφανέστατο σε όλους τους υγιείς φιλάθλους μίκρεμα της φανέλλας σας τα τελευταία χρόνια.. Σφιχτοί εναγκαλιστές των αιώνιων κακομοίρηδων αεκ, παοκ καθαρά κι αντιολυμπιακά. Οπαδοί της ομάδας που καταφέρνετε να κάνετε ντέρμπυ ακόμα και τα ματσ με τις μικρές ομάδες.. Ο λογαρισμός τελικά θα γίνει απρίλη, μάη και τότε θα δούμε που θα είναι ωραία..

gatti said...

@koutavaki: Βρήκες κι εσύ φυλλάδα να ασχοληθείς! Μπροστά της, το "Φως" και ο "Πρωταθλητής" είναι ...New York Times...

gatti said...

@xidekouti: Ρε συ Χιντεγκούτι (κρίμα το nick) δεν βαρέθηκες να φτιάξεις λογαριασμό μόνο και μόνο για να μας ...βάλεις στη θέση μας; :ppp

xidekouti said...

Εσύ ρε gatti δε βαρέθηκες να κάνεις μια σούπερ εγγραφή μόνο και μόνο γιατί έχασε ο ολυμπιακός από την άεκ; κρίμα.. Ακόμα πάντως δεν απάντησες στις αιτιάσεις μου..

gatti said...

@xidekouti: Eπειδή είσαι "αλεξιπτωτιστής" στο blog, δικαιολογείσαι να μην ξέρεις. Ασχολούμαι συχνά και με τους αγώνες των άλλων ομάδων, δεν είναι η πρώτη φορά.

Οσο για τις αιτιάσεις σου; Δεν λες κάτι καινούργιο. Την γαυροκασέτα έχεις βάλει να παίζει. Τα έχω ακούσει και έχω απαντήσει τόσες φορές σε ανάλογες ...αιτιάσεις που ειλικρινά βαριέμαι πολύ...

xidekouti said...

Φυσικά και δεν συμμετέχω στο blog, αυτό βέβαια δεν μου στερεί κανένα δικαίωμα έκφρασης της αποψής μου. Το blog το παρακολουθώ τους τελευταίους μήνες κυρίως λόγω κάποιων καλών σχολίων καθώς και φωτογραφικού υλικού. Σε αυτό το διάστημα δεν έχει πέσει στην αντιληψή μου ενασχόληση με άλλες ομάδες πλήν της δικιάς σου, μέχρις της χτεσινής ήττας του Ολυμπιακού όπου δήλωσες και αντιολυμπιακό blog. Παρόλα άυτά δεν θέλησες να μου απαντήσεις στο πανθομολογούμενο μίκρεμα της ομάδας σου τα τελευταία χρόνια, πράγμα που παραδέχονται κι αρκετοί οπαδοί σας, αλλά και στο τεχνειέντως χρησιμοποιούμενο άλλοθι της διαιτησίας από τα πάνω, κάτι που φυσικα τους πάντες όταν θέλουν να σκεπάσουν την ανεπαρκεία τους βολεύει. Στην Ελλάδα που ζούμε ποτέ δεν θέλουμε να βλέπουμε τα χάλια του οίκου μας οπότε φθονούμε το γειτονά μας.. Προτίμησες τελικά να μου απαντήσεις κάποια εύκολα λόγια για κασέττα. Φυσικά ο χώρος δικός σου είναι κι ότι θέλεις πράττεις..

paoad said...

Ο Καντέ είναι αστείος. Κάθε φορά που παίρνει τη μπάλα τη κρατάει πάρα πολύ ώρα, πάει αριστερά με αποτέλεσμα να το κλείνουν συνέχεια 2-3 παίκτες. Το κάνει απο την αρχή του αγώνα... Είναι αστεία η άμυνα μας. Έχω αγανακτήσει....

pensierix said...

@ xidekouti

ΟΚ, έχουμε μικρύνει εμείς που είμαστε 22η ομάδα στην Ευρώπη για την δεκαετία 00-10, κι εσείς έχετε τιτανομέγιστη φανέλα αν και είστε 32οι...

Θες να ματαξανακάνουμε την ίδια συζήτηση, ποιός την έχει μεγαλύτερη; ΟΚ, θα σου πω για την παράγκα, θα μου απαντήσεις για το Δούρειο πρωτάθλημα, για το μεγαλείο του Πρόεδρα Κόκκαλη, για το έπος της Ριζούπολης, για τους κλάψες βάζελους, "όλοι σας και μόνοι μας", όλοι έχουν βαλθεί να βλάψουν τον Ολυμπιακό κτλ κτλ

Πάμε παρακάτω. Δεν έχει νόημα αυτή η συζήτηση, εκτός κι αν θέλεις να τρολάρεις για να προκαλέσεις οπότε πάσο...Καλύτερα θα ήταν να διαβάσεις μερικά ποστ ακόμα πριν βγάλεις το άστοχο συμπέρασμα ότι η μπλογκοδέσποινα ασχολείται μόνο με εσάς...

ΥΓ
Δεν θα κάψω το νέο ποστ, αλλά αυτό που είδαμε σήμερα στην Κέρκυρα, απλά "δεν υπάρχει"...

The Bgt said...

Ας του πει καποιος οτι εχει τη μεγαλυτερη φανελλα κι ολων των αλλων εχει μικρυνει μπας και νιωσει καλυτερα, γιατι θελει να του το λενε, θελει να το ακουει το συμπλεγματικο αυτο ον, διψαει για αναγνωριση

α παγαινε ρε σε κανα γαυρικο μπλογκ να γραφεις "μονοι μας και ολοι τους" και να εκσπερματωνεις νομιζοντας οτι κάνεις και επανασταση, βρε κρατικοδιαιτε μαγκα της φακης

squarelogic said...

Viva Bgt!
Τον έβαλες στη θέση του τον xazokouti!

4minister said...

xidekouti,

σου απαντώ κλέβοντας το σχόλιο του φίλου Kanthar0s σε διπλανό blog:

Κατά τα άλλα, ομάδα που έχει βασικούς Καράμπελα – Γιάχιτς και κερδίζει, πρέπει να προβληματίζει τον αντίπαλο αρκετά.

Με λίγα λόγια, ο περιπτεράτος Galacticos είναι μύθος χωρίς δράκο. Είναι χορταράτος Αμπαλένιος. Αν δεν μπορεί να παίξει καλύτερα από την ΑΕΚ του Καράμπελα (και της Χάιδως),

ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ!

4minister said...

Όσο για τον Παναθηναϊκό, το λέμε μόνοι μας ότι έχει μικρύνει, δεν μας άνοιξες τα μάτια.

4minister said...

Επεξήγηση:

Kanthar0s σημαίνει Άρης
και στο είπα να γουστάρεις!

The Bgt said...

Μα να φαντασιωνεσαι οτι εισαι ο Δον Κιχωτης?

Τι παει να πει μεγαλη ομαδα και μικρη φανελλα? Για τον καθενα που υποστηριζει μια ομαδα, αυτη ειναι η μεγαλη ομαδα. Για μενα ο Παο, για τον Κανθαρο ο Αρης, για καποιον αλλο η Ενωση Κατω Λεστινιτσας.

Ελεος πια με ολους αυτους που σταζουν κομπλεξ και εχουν μικρυνει οχι τις φανελες των ομαδων αλλα την ποιοτητα της ζωης ολων μας.

4minister said...

Από το sobrero.gr

http://www.sombrero.gr/2010/11/εμα-τον-παλιομπιπ-μπιπ

Tι είπαν οι γάβροι προπονητές της εξέδρας για τον Βαλβέρδε.

Γιατί ρε δε βάζει τον όξω αριστερά να ορμάει, να ξεχύνεται σαν εμετός, σαν μαύρη θολούρα, να φεύγει ο παίκτουρας ο Κριέρας από τα απόξω και να κινούνται τα μπακ, α ρε Λεμονή παικταρά, που να πάρει ο διάολος τον Κετσπάγια και ρε πούστη μου να βγάλει τον Φουστέρ να βάλει κάναν Μπραζέου μάγο να κάνει παπάδες πίσω από τον Μιραλάς τον παικτούρα που θα τρέχει και θα σκίζει πλεμόνια, άσε που μετά μάγκα μου θα φεύγει σφαίρα ο υπερτιτάνας ο Μπραχαμ και θα μπαίνει σφήνα ανάμεσα στα σεντερμπάκια τους που θα τα έχει αναστενάξει στον εμετό ο Φέτφας ο ίνδαλμας, και μετά τσουπ, πετάγεται ο φονιάς , ο άντρας ο μπελαλής, ο πρόστυχος ο Μπάντελιχ και τσουπ τους το καρφώνει , ρε Βαλβίδα δε με ακούς εγώ χρόνια ρε στα πασατέμπια και στα αφρολέξια εκεί στο τσιμέντο, ρε ηλίθιε γαμπιπ τις σπουδές σου.

χαχαχα!