Sunday, November 28, 2010

H ζωή μετά (χωρίς) τον Σισέ...




Το 0-1


Το 0-2








Τζιμπρίλ Σισέ. Δώδεκα γκολ σε ισάριθμες αγωνιστικές, από τις οποίες στην μία (πρεμιέρα) ήταν απών λόγω τραυματισμού. Φυσικός αρχηγός του Παναθηναϊκού και από σήμερα και τυπικός, φορώντας επίσημα το περιβραχιόνιο, που φρόντισε να το τιμήσει επιτυγχάνοντας δύο γκολ κόντρα στην Κέρκυρα. Για άλλη μια φορά ηταν αυτός που ξεκόλλησε το κάρο από την λάσπη. Για άλλη μια φορά πέτυχε γκολ που δίνουν βαθμούς για την ομάδα. Βάζει σοβαρή υποψηφιότητα για να χαρακτηριστεί ο κορυφαίος ξένος όλων των εποχών για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Είναι μαχητής, είναι νικητής, είναι ιδέα, είναι λατρεία, είναι μανία.

Πολύ ωραία όλα αυτά. Δεν θα κουραστούμε ποτέ να τα ακούμε, να τα λέμε, να τα διαβάζουμε και να βλέπουμε τα κατορθώματά του. Η ομάδα βρήκε επιτέλους τον ηγέτη που της έλειπε. Τον παίκτη που τα βάζει, που ματώνει για την ομάδα, που εμψυχώνει τους υπόλοιπους. Ο Σισέ είναι ευλογία για κάθε ομάδα. Κι εμείς θα πρέπει κάθε αγωνιστική να φέρνουμε ...σκόρδα για να μη τον ματιάσουμε.

Δεν είναι όμως καιρός να αναρωτηθούμε αν υπάρχει ζωή μετά (χωρίς) τον Σισέ; Πόσο φυσιολογικό είναι να τα περιμένουμε όλα από τον Γάλλο; Τι θα γίνει αν αυτός ο υπερ-παίκτης ο μη γένοιτο τραυματιστεί; Τι θα γίνει αν ντεφορμαριστεί; Ποιος θα σκοράρει; Γιατί βέβαια χωρίς γκολ δεν έρχονται οι νίκες. Σ' αυτές τις 12 αγωνιστικές, η ομάδα έχει πετύχει 21 τέρματα. Τα 12 τα έχει βάλει ο Γάλλος. Από ένα έχουν βάλει οι Βύντρα, Σπυρόπουλος, Νίνης, Γκαρσία και Λάζαρος. Από δύο οι Πετρόπουλος και Κατσουράνης.

Η ομάδα δεν παίρνει τέρματα από τους υπόλοιπους - πλην Σισέ - παίκτες της. Δεν θα έπρεπε να μας προβληματίζει το συγκεκριμένο γεγονός; Ειδικά από την στιγμή που στον πάγκο βρίσκεται ένας καινούργιος προπονητής που θα χρειαστεί χρόνο για να μάθει την ομάδα και που αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με το έργο της ενίσχυσής της (αν δοθεί το "πράσινο φως" το Γενάρη για μεταγραφές) δεν είναι βέβαιο ότι θα καταλήξουν στην πιο ενδεδειγμένη λύση;

Θα μου πεις, τώρα που κερδίσαμε και είμαστε πια πρώτοι (υπερέχοντας στην ισοβαθμία με τον ακατονόμαστο) αντί να χαρείς κάθεσαι και ασχολείσαι με τέτοια πράγματα; Κι όμως τώρα που κερδίσαμε πρέπει να ασχοληθούμε. Το σημερινό παιχνίδι ήταν σίγουρα κομβικό. Ο Τενές έστησε το καθιερωμένο του ταμπούρι, ο Παμπορίδης δεν είδε (;) το χέρι του Βενέτη και ο Παναθηναϊκός πέρασε διά πυρός και σιδήρου για να πάρει την πολύτιμη νίκη. Παραλίγο μάλιστα να μην την κατακτήσει, αφού λίγο μετά το πρώτο γκολ οι επιπολαιότητες της άμυνας έβαλαν τους Κερκυραίους σε θέση βολής.

Από εδώ και πέρα όμως θα είμαστε συνεχώς στην τσίτα. Μετά και την σημερινή ήττα του ΠΑΟΚ και δεδομένου ότι η ΑΕΚ όσο καλή πρόθεση και να έχει, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις διαδικασίες ενός ποδοσφαιρικού μαραθωνίου, είναι πια σαφές ότι ο μοναδικός αντίπαλος για τον τίτλο θα είναι ο γαύρος. Πόσο εύκολο είναι να ανταποκριθούμε στην πίεση που θα αναπτυχθεί, αγωνιστική με την αγωνιστική, έχοντας σαν μόνη (αξιόπιστη) πηγή σκοραρίσματος τον Σισέ;

Ναι, είναι αλήθεια ότι θα επιστρέψουν σταδιακά στην ομάδα οι Λέτο, Νίνης, Γκοβού. Ουδείς όμως μπορεί να προεξοφλήσει ότι κάποιος από αυτούς θα φέρει το εύκολο γκολ. Μπορεί ενδεχομένως να κάνουν την ζωή του Σισέ ευκολότερη. Μα ο Σισέ έτσι κι αλλιώς σκοράρει. Και το θέμα μας δεν είναι ο Σισέ αλλά το σκοράρισμα από τους υπόλοιπους.

Θα μπορούσε ίσως να τοποθετηθεί δίπλα στον Σισέ ο Πετρόπουλος. Ομως, για μια ακόμα φορά σήμερα παρακολουθήσαμε πως όταν ο Πετρό παίζει επιθετικό δίδυμο με τον Γάλλο, ουσιαστικά του αφαιρεί χώρους και ουσιαστικά τον παραμερίζει από την κορυφή.

Επομένως πού καταλήγουμε; Αυτή η ομάδα χρειάζεται οπωσδήποτε χαφ και θέλει και γκολ από τα χαφ. Διαφορετικά, ο Σισέ θα παραμείνει τόσο πολύτιμος που θα καρδιοχτυπάμε σε κάθε του μορφασμό πόνου.

Για το σημερινό ματς εκτός από την καταλυτική παρουσία του Τζιμπρίλ, τις δύο ασίστ του Κατσουράνη από τις οποίες προήλθαν τα γκολ, το καλό ματς του Ζιλμπέρτο και τον υπερ-δραστήριο Λάζαρο του πρώτου 60λεπτου (μετά, λογικά τα "έφτυσε") δεν υπάρχουν πολλά να πεις. Στα θετικά ήταν το passing game που προσπάθησε (λέω προσπάθησε, όχι ότι το κατάφερε κιόλας) να παίξει η ομάδα, που είχε και πάλι κοντά τις γραμμές της όπως στο ματς με τη Μπάρτσα.

Στα αρνητικά η θαλασσοταραχή που έπιασε για άλλη μια φορά το κέντρο της άμυνας και παραλίγο να μας στοιχίσει, ο πολύ κακός Καραγκούνης (έλεος με αυτά τα στημένα, αφού δεν τα έχει, γιατί πρέπει να τα εκτελεί;) και η αδυναμία των Βύντρα και Σπυρόπουλου να κάνουν μία σέντρα της προκοπής.




Ο Φερέιρα σαφώς και δεν μπορεί να κριθεί, θα μπορούσε ωστόσο κάποιος να απορήσει για τον λόγο που σε μια χρονική στιγμή που το ματς ήταν ισόπαλο προτίμησε τον Δημούτσο από τον Γκαρσία. Φοβάμαι μόνο πως μέχρι να αποφασίσει τι σύστημα θέλει να παίξει, θα έχουμε χάσει ολοκληρωτικά το μπούσουλα. Να μεταμορφωθεί αυτό το συνονθύλευμα σε ομάδα το θεωρώ σχεδόν αδύνατο. Αν καταφέρει να το σουλουπώσει, θα είναι μια πρόοδος. Αν καταφέρει στη διάρκεια αυτού του σουλουπώματος να μην χάσει και βαθμούς, θα είναι θρίαμβος.




Scratch: O Παμπορίδης μαζί με την απώλεια των κιλών είχε φαίνεται και απώλεια όρασης, γι΄ αυτό προφανώς δεν είδε αν και τόσο κοντά το χέρι του Βενέτη.


Scratch 1: Το Λάζαρο κόντεψαν να τον ...ξεβρακώσουν, αλλά φάουλ δεν είδε ο κόραξ.


Scratch 2: Πολύ καλός τερματοφύλακας ο Dimi (αυτό βέβαια το έχουμε ξαναπεί).


Scratch 3: Αν επιστρέψουν Λέτο, Νίνης, Γκοβού, πού θα παίζει ο Λάζαρος; (θα παίζει;)


Scratch 4:
Ρε τον φουκαρά τον Μώραλη, τι πρέπει να πέρασε στο ΟΑΚΑ! Ωχριά η Ριζούπολη μπροστά σ΄ αυτά που (ισχυρίζεται ότι) έκαναν οι ΑΕΚτζήδες!


Scratch 5: Κόκκινη ο Ονουάτσι, κόκκινη ο Καρντόσο. Με ποιον παίζει η Καβάλα την επόμενη αγωνιστική; Για σκεφτείτε λίγο... Μπράβο, το βρήκατε! Με τον γαύρο!














24 comments:

The Bgt said...

Σαν να μου φανηκε οτι παιξαμε καπως καλυτερα αποψε.

Βεβαια επειδη το streaming ηταν αθλιο μπορει απλα να με ξεγελαγε το lag :D

A ρε καταραμενη φτωχια τι μας κανεις.

4minister said...

Τον Φερρέιρα τον αφήνω ήσυχο. Όσο δεν κάνει το μεγάλο σφάλμα έχει ασυλία. Κριτική μετά το Γενάρη. Ούτε που με νοιάζει το Κατσαρόλι, με αυτή τη μπάλα που παίζει η ομάδα. Το πήρα πέρσι, δεν πρόκειται να γίνω λιμανίσιος, αχόρταγος διαπλεκόμενος. Εξάλλου μ' αυτό το παραθαλάσσιο καφενείο σαν αντίπαλο (μπορεί να κρυφακούει ο Χιντεγκούτης :p ) τι να φοβηθώ, μου λέτε;

Έλεος με τον βρωμιάρη που θέλει να χτυπάει όλα τα στημένα! Σόρρυ παίδες, αλλά τόσο καιρό που κρατάω χαρακτήρα με τον ...στη δεν βλέπω προκοπή. Άντε με τη λινάτσα!

Η Καβάλα την άλλη Κυριακή θα έχει όξω και τον καλύτερό της φέτος Abdun, που το κους-κους λέει ότι έκλεισε στο Λιμάνι.

Η τελευταία φωτό, με τις κοκκινοφορεμένες και τις 2 μπανάνες, παραπέμπει κάπου ασούμε ....

Ο Έμπεν πάλι παρακολούθησε τους παίκτες να προθερμαίνονται με τον βοηθό Πορτογάλο.

@ Bgt

Παίξαμε καλύτερα από τα χάλια που δείχναμε μέχρι τώρα. Δείξαμε πιο ομάδα, αλλά όχι τίποτε σοβαρό. Πάει απλά να κόψει ο Πορτογάλος το παλιό "σύστημα κουτουρού".

gatti said...

@The Bgt: Το streaming φταίει! Σε ξεγέλασε! :)))

Kάαααπως καλύτερα παίξαμε. Αλλά όχι πολλά πράγματα...

gatti said...

@4minister: Εννοείται πως ο Φερέιρα δεν μπορεί να δεχτεί κριτική την παρούσα χρονική στιγμή. Εμένα δεν μπορώ να πω ότι δεν με νοιάζει το κατσαρόλι, αλλά δεν μπορεί να αποτελεί αυτοσκοπό όπως πέρσι...

Αυτό το πράγμα με τα στημένα είναι απίστευτα εκνευριστικό. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τσαντίζομαι όταν βλέπω τον Καραγκούνη να τα εκτελεί όλα ανεξαιρέτως. Με κανονικό πόδι, με ανάποδο πόδι, πάντα είναι εκεί για να καταστρέψει την όποια προσπάθεια και να σου σπάσει τα νεύρα.

Η Καβάλα θα παίξει μισή και μετά σου λένε ότι δεν πρέπει να ασχολείσαι με τα εξωαγωνιστικά. Μα και να μην θέλεις σε αναγκάζουν....

Τροφή για σκέψη (και σχολιασμό) είναι η τελευταία φωτο. Γι΄ αυτό την έβαλα και μάλιστα είπα πως ο πρώτος που θα αναφερθεί σ΄ αυτήν είναι ο υπουργός! :))))))

Καλά, με το θέμα του γυμναστή πάμε να γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών...

4minister said...

Πότε το είπες για την φωτό, δεν άκουσα τίποτε ...

Αν άκουγα θα έκανα ... παρθενιές!

gatti said...

@4minister: Aπό μέσα μου το είπα βρε παιδί μου! Οτι δεν θα με απογοητεύσει ο υπουργός! :))))

4minister said...

Πάντως εμένανε (Τάσος Μητρόπουλος speaking) το μυαλό μου πήγε στις 2 γαλλικές μπανάνες που φάγανε οι κόκκινες γατούλες στο ΟΑΚΑ ....

pensierix said...

Ε ρε κάτι κορίτσαρους που βγάζει η πατρίδα...Διαλέγω πρώτος λόγω καταγωγής και αφήνω την αριστερή στον υπουργό. Και μετά σου λένε να διαφωνήσεις με την μπλογκοδέσποινα...Ε, κάτι τέτοια σου κάνει και μετά βλέπεις τον Δημούτσο παιχταρά! "Μελαχρινάκι" ζητήσαμε, μας ήρθαν δύο μαζεμένα και μάλιστα από τον τόπο μας...

Χάλι μαύρο ήμαστε, αυτό που παίζουμε δεν είναι ποδόσφαιρο έχοντας μάλιστα απέναντι μια πάαααααρα πολύ κακή ομάδα. Αν δεν μετρούσε μέρες στην ομάδα ο Πορτογάλος θα χαρακτήριζα "αστείο" το κοουτσάρισμά του. Θα ήταν άδικο, γι'αυτό τα κοσμητικά πάνε στους ερασιτέχνες που δεν φρόντισαν να ενημερώσουν επαρκώς τον προπονητή για το

τι εστί ελληνικό πρωτάθλημα
τι εστί Κέρκυρα
τι εστί Τεννές

Το μόνο θετικό είναι ότι δείχνει πως θέλει να δοκιμάσει τους παίχτες που έχει στη διάθεσή του, αλλά θεωρώ κακό σημάδι (μέχρι εκεί, μην με πάρετε από τα μούτρα) ότι ξαναέβαλε τον Πλεσί (απορώ τι καλό έχει δει σε αυτόν τον παίκτη, εκτός κι αν τον μπέρδεψε ο Γκμοχ που τον ξεκίνησε με τον Ηρακλή), ότι ξαναπροτίμησε τον Δημούτσο, ότι δεν έβαλε τον Γκαρσία που όλο και κάποιο στημένο θα εκτελούσε αξιοπρεπώς, ότι ξαναείδαμε το άνευ λογικής δίδυμο Σισέ-Πετρόπουλος για 30 λεπτά...Επαναλαμβάνω: Δεν είναι κριτική στον Πορτογάλο, αλλά είναι βέβαιο ότι αν συνεχίσει σε αυτό το μοτίβο, θα χάσει παιχνίδια που θεωρητικά είναι στο τσεπάκι μόνο και μόνο επειδή δεν ξέρει την ομάδα. Σήμερα τη γλύτωσε καθαρά από τύχη λόγω Τζιμπρίλ, μην γελιόμαστε...

ΥΓ
Ολα τα λεφτά οι αντιδράσεις του Στολτίδη, ούτε όταν έπαιζε στο γαύρο δεν έβγαζε τέτοιο πάθος. Περιττό να γράψουμε ότι στην Κέρκυρα ο γαύρος θα είναι 0-2 στο 30 και τα υπόλοιπα 60 λεπτά θα είναι μια δυνατή προπόνηση-προετοιμασία για το επόμενο παιχνίδι...

ΥΓ1
Αυτή η ομάδα θα ήταν ήδη εκτός στόχων αν δεν είχε τον Γάλλο στη σύνθεσή της...

koutavaki said...

@the bgt
Ώσπου να βρω streaming που να μην κολλάει για ένα ολόκληρο τέταρτο,πέρασε όλο το πρώτο ημίχρονο και 20' από το δεύτερο.Αν το καλοσκεφτείς,φέτος μόνο υποθέσεις κάνουμε.

@ gatti
Υπάρχει κάποιος λόγος που κακομελετάς?Σε πιάσαν τα υπαρξιακά σου ε?"Ωρέ που πάμε?"και τέτοια...Σοβαρεύομαι και θέτω ερωτήματα:
1.Καλά όλα αυτά που λες,αλλά γιατί για τη μοναδική μεταγραφή της προκοπής που κάναμε τα τελευταία χρόνια(εννοώ που κάνει διαφορά μεγάλη),χαλιόμαστε για το πως θα ήμασταν αν δεν την είχαμε κάνει ή φύγει ή τραυματιστεί?(δεν αναρωτιέσαι μόνο εσύ,είναι γενικό το κακό)Πόσο φυσιολογικό το βρίσκουμε/ετε?
2.Το Γκοβού γιατί ακριβώς τον είχαμε πάρει?Σε ποιου τη θέση θα έπαιζε αλλά βγήκε μάπα το καρπούζι?
3.Η δουλειά του Σισέ ποια ακριβώς είναι?Είναι παραγωγικότατος δε λέω,αλλά γιατί κάνουμε λες και τα βάζει ο τέρμας?(βλ.ως πότε θα μας ξελασπώνει κ.λ.π.-ώσπου να λήξει το συμβόλαιό του μήπως?)
4.Ήταν τόσο καλός ο Κατσουράνης σήμερα ή όσοι είδαν τον αγώνα ήταν πιωμένοι?
5.Μήπως αυτό που σε προβληματίζει κατά βάθος λέγεται "στόπερ"?
6.Μήπως είσαι προκατειλημμένη για τις κόκκινες της Καβάλας?
7.Ο thrylaras που τον ξέρουμε και τον είχαμε συνηθίσει που είναι?
8.Σε ξαναρώτησα και δεν απάντησες:Την έχεις ακούσει dolby surround με το Σισέ ή μου φαίνεται?(you know...!!!)
9.Με συγχωρείς για το σεντόνι?

koutavaki said...

Α ξέχασα(πρωτότυπο)!Αν θυμάμαι καλά,επί Μάντζιου και Σία είχαμε πλουραλισμό στο σκοράρισμα.Προτιμάς εκείνες τις εποχές?Γιατί τότε αυτό ψάχναμε,ένα σέντερ φορ τρομάρα.Νάτος λοιπόν,τι άλλο θέλουμε?Άλλωστε όπως λες έχει βάλει περίπου τα μισά γκολ και από ένα καμιά δεκαριά άλλοι σωστά?Και ποιο είναι το πρόβλημα?Ότι δε βάζουν και οι υπόλοιποι από δύο σε κάθε αγωνιστική?Δηλαδή αν τα είχε βάλει όλα ο Σισέ τι θα λέγαμε?Μήπως πανικοβάλλεσαι χωρίς λόγο?Και να πω ότι λήγει το συμβόλαιό του ή ότι είναι γέρος...Relax and enjoy!!!

gatti said...

@4minister: To ήξερα ότι εκεί θα πάει το μυαλό σου! :))))

gatti said...

@pensierix: E γι΄ αυτό τις βάζω αυτές τις φωτογραφίες. Για να ευχαριστήσω τους σχολιαστές μου! :)))

Aλλά ότι θα φτάσεις να δεις τον Δημούτσο παιχταρά, δεν το περίμενα με τίποτα!

Αυτό με τους ερασιτέχνες που δεν ενημέρωσαν τον Φερέιρα για το τι πρόκειται να αντιμετωπίσει με απασχολεί κι εμένα. Αλλά αυτοί καλά καλά δεν μπορούν να τα βρουν σχετικά με τον γυμναστή, θα ειδοποιήσουν τον προπονητή για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα; Μπλέξαμε...

Ο Φερέιρα δείχνει όντως διάθεση να δοκιμάσει τους παίκτες, είναι πράγματι απορίας άξιον τι ακριβώς βλέπει στον Πλεσί και τον χρησιμοποιεί για δεύτερη φορά, όπως και τι δεν βλέπει στον Γκαρσία, που μοιάζει να μην είναι στις προτιμήσεις του.

Με προβληματίζει το γεγονός ότι δηλώνει πως το παιχνίδι του Παναθηναϊκού δεν πρέπει να στηρίζεται στον Σισέ. Γιατί μπορεί να σημαίνει ότι βλέπει αυτό που έγραψα κι εγώ, πως δηλαδή δεν είναι φυσιολογικό να στηριζόμαστε αποκλειστικά στον Γάλλο, αλλά από την άλλη φοβάμαι τον τρόπο που θα επιχειρήσει να το επιλύσει. Με ένα 4-4-2 ίσως; Τότε και το παιχνίδι του Σισέ θα καταστρέψει και προκοπή δεν θα δούμε. Εκτός πια αν αγοράσουν κάποιον καλό επιθετικό το Γενάρη.

ΥΓ. Δεν είναι απίστευτος ο τρόπος που παθιάζονται οι πρώην παίκτες του γαύρου απέναντί μας, ενώ κατεβάζουν τα ...βρακιά όταν παίζουν απέναντι στον γαύρο; Το αντίθετο με ό,τι συμβαίνει με τους πρώην πράσινους. Οχι πάντως ότι δεν έχει εξήγηση. Εμείς δεν φερόμαστε καλά στους παίκτες μας και έτσι όταν φεύγουν, έχουν μένος απέναντί μας. Αντίθετα ο γαύρος φερόταν ανέκαθεν καλά στους δικούς του. Αυτή είναι η πικρή πραγματικότητα.

ΥΓ1. Συμφωνώ. Μετά τον Σισέ το χάος!

gatti said...

koutavaki: Kαλό μου κουταβάκι δεν με έπιασαν τα υπαρξιακά μου. Απλώς βλέπω πως στηριζόμαστε αποκλειστικά στον Γάλλο. Και όσο και αν είναι σούπερ και είναι και σταρ και είναι και μαχητής και δείχνει να είναι υπεράνθρωπος, δεν παύει κι αυτός να είναι τελικά άνθρωπος.

1. Δεν χαλιόμαστε καθόλου για τη μεταγραφή αυτή. Ισα ίσα που είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι έως ξετρελαμένοι. Αλλά δεν γίνεται να μην σκεφτόμαστε τι θα γινόταν αν δεν τον είχαμε για κάποιο διάστημα. Κι αυτό στη φύση του ανθρώπου είναι. Οταν έχει κάτι πολύτιμο, πάντα φοβάται μήπως το χάσει!

2. Τον Γκοβού τον είχαμε πάρει για δεξί εξτρέμ και τελικά έχουμε αρχίσει να αναπολούμε τον Σάλπι που δεν ήξερε να πλασάρει, να σεντράρει, να ντριμπλάρει κ.λπ.


3. Η δουλειά του Σισέ είναι ακριβώς αυτή που κάνει. Το ερώτημά μας είπαμε ότι είναι "τι θα γίνει αν σταματήσει για όποιον λόγο να κάνει σωστά αυτή τη δουλειά".

4. Ηταν καλός ο Κατσούρ. Ηταν ο μόνος που κατάλαβε πως μόνο ψάχνοντας τον Σισέ με τον τρόπο που τον έψαχνε υπήρξε περίπτωση να κερδίσουμε χθες. Αυτό θα πει να έχει ένας παίκτης μυαλό (αυτό ουδέποτε του αμφισβητήθηκε). Για να στο πω διαφορετικά; Οσο μεγάλος κι αν είναι ο Τζιμπρίλ, αν δεν έμπαινε ο Κατσουράνης χθες, δεν θα κερδίζαμε.

5. Σαφώς και με προβληματίζει κατά βάθος ο στόπερ. Τον είδες τον Μπουμ. Οσο καλός κι αν είναι την πατάτα θα την κάνει. Και άλλοτε θα την γλιτώσουμε φτηνά, άλλοτε θα την πληρώσουμε ακριβά.

6. Μπορεί και να είμαι προκατειλημμένη. Κατά πώς διάβασα πάντως η κόκκινη του Ονουάτσι κακώς δόθηκε.

7. Ελα ντε! Πού είναι ο thrylly?

8. Ναι, σου χρωστάω απάντηση από προηγούμενο ποστ. Δεν το έκρυψα ότι αυτό που έχω πάθει με τον Σισέ είναι ...κεραυνοβόλος έρωτας. Το έχω γράψει άλλωστε εδώ: http://gatti-squared.blogspot.com/2009/12/blog-post_3069.html

Δεν είναι όμως έρωτας έτσι όπως τον εννοείς εσύ. Είναι σαν αυτόν των αρσενικών οπαδών της ομάδας. Αν μπεις κανα βράδυ στους GWF θα διαπιστώσεις ότι εγώ μπροστά τους είμαι ιδιαίτερα συγκρατημένη!


9. Ποιο σεντόνι βρε; Ακόμα απολογείστε για τα σεντόνια; Και σε ποιον; Σε μένα που τα σεντόνια είναι το σήμα κατατεθέν μου;

* Δεν προτιμώ καθόλου τις εποχές Μάντζιου. Μακάρι να κρεμάσει τα παπούτσια του ο Σισέ όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου από την δική μας ομάδα. Απλώς φοβάμαι τη ζωή (του Παναθηναϊκού) χωρίς τον Γάλλο. Οπως ακριβώς το έγραψα. Τίποτα παραπάνω τίποτα λιγότερο. Ας είναι πάντα υγιής και χωρίς τιμωρίες κι ας μην βάλει κανείς άλλος γκολ, δεν έχω πρόβλημα. Αλλά επειδή οφείλουμε να προσέχουμε για να έχουμε κι επειδή μια ομάδα οφείλει να προβλέπει, γι΄ αυτό αναφέρομαι στο συγκεκριμένο θέμα.

koutavaki said...

Περί Κατσούρ ρώτησα διότι όπως είπα και στη bgt δε μπόρεσα να δω και πολλά πράγματα.Άκουσα βέβαια για τις δύο ασίστ αλλά εγώ ρώτησα για την όλη εικόνα του.Περί ποδοσφαιρικής ευφυίας δεν τίθεται θέμα.Αλήθεια,τα κ***δάχτυλα του Χολέρας γιατί πέρασαν στο ντούκου(όχι από σένα,από σάιτ κ.λ.π.)?Δεν τα λέτε,δεν τα γράφετε και αναγκάζομαι να τα λέω εγώ,που έλεγε και μια ψυχή...

4minister said...

Παραδέξου το σ' έπιασα, βρήκα το σκοπό σου για τη φωτό με τις κόκκινες γατούλες!

Τον Γκαρσία δεν τον βάζει γιατί στα στατιστικά κάνει τα περισσότερα λάθη και τις λιγότερες (μετά τον Νίνη!) εύστοχες σέντρες. Τον Πλεσί κι' εγώ δεν βλέπω τι του βρίσκει και κάνω υπομονή να δω. Ο Μπουμσόνγκ είναι μακράν καλύτερος απ' ότι υπήρχε πέρσι, απλά χρειάζεται ΓΡΗΓΟΡΟ ή έξυπνο (καλύτερα και τα δυό) παρτενέρ. Και κέντρο μπροστά του να μην τον αφήνει στη μοναξιά.

Επιμένω ότι κάτι τρέχει στην ομάδα. Από που κι' ως που κλείνει ο Λέτο 2 μήνες τραυματισμού; Από τις 3/10 με Εργοτέλη έχει να παίξει. Ούτε πόδι να είχε σπάσει. Μυρίζει σαπίλα.

Το ότι μετά τον Σισσέ το χάος, δείχνει ομάδα αδούλευτη και φυγόπονη. Αν οι δηλώσεις του Φερρέιρα υπονοούν αυτό είναι σε πολύ καλό δρόμο. Έχει καταλάβει το πρόβλημα και μένει να δούμε πόσο θα μπορέσει να το διορθώσει.

Το ζήτημα με τον Έμπεν δείχνει διοίκηση και τεχνικό επιτελείο για το γάιδαρο καβάλα! Για πολλές κλωτσές! (κλωτσές και όχι κλωτσιές).

Ο Μώραλης διαμαρτύρεται για την φιλοξενία της ΑΕΚ γιατί όταν πήγαν να "επισκεφθούν" το καμαράκι των διαιτητών βρέθηκαν αντιμέτωποι με επίλεκτο σώμα "βατραχανθρώπων", που απαγόρευσε στους γαυροπαράγοντες τα άσκοπα σουλάτσα ...

Υ.Γ.: Υπάκουσα στη μόδα για σεντονάκια αν και προσωπικώς χρησιμοποιώ πάπλωμα. :))

pensierix said...

Οι Ιταλοί χρησιμοποιούν τον εξής όρο όταν μια ομάδα είναι πλήρως εξαρτημένη (δηλαδή άρρωστη) από έναν παίκτη: "Totti-dipendente", "Kaka-dipendente". Ο τοξικομανής στα ιταλικά είναι "tossicodipendente", για να καταλαβαινόμαστε...

Ε, ο Παναθηναϊκός είναι "Cisse-dipendente", κάτι που οφείλεται εν μέρει στις απουσίες βασικών παικτών, αλλά κυρίως στο τουρλουμπούκι που παίζει η ομάδα και στην απουσία σωστού μεταγραφικού σχεδιασμού...ΟΚ, την περίοδο Νιόπλια την αφήνουμε πλέον πίσω μας, δεν έχει νόημα να ξαναξύσουμε πληγές, αλλά παραμένει το γεγονός ότι ενώ έχουν πέσει αρκετά, για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος, λεφτά στην ομάδα, αυτή εξακολουθεί να πάσχει από "cisse-dipendenza"!

Τον Γάλλο τον είχα φανταστεί σαν το κερασάκι στην τούρτα ( στην πορεία απεδείχθη ότι είναι σχεδόν ολόκληρη η τούρτα μόνος του), αυτός που θα δώσει στην ομάδα το κάτι παραπάνω για να την ανεβάσει επίπεδο. Είναι ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή ο Σισέ λειτουργεί ως χαλάκι ( που αγόρασαν κατά τύχη, επειδή δεν τους έκατσε η...μπουχάρα ετών 36 ονόματι Κρουζ) κάτω από το οποίο κρύβονται όλες οι αστοχίες της διοίκησης και του επιτελείου της. Δεν είναι και ιδιαίτερα τιμητικό αυτό...

pensierix said...

Χαλάκι, σεντόνια, παπλώματα, παλτά, "Cisse-έρωτες"...

Προς νέους αναγνώστες του μπλογκ:

Οχι, δεν ετοιμάζουμε την προίκα μας ούτε μετακομίζουμε στο σπίτι του Τζιμπρίλ...

:))))))

gatti said...

@koutavaki: Hταν πράγματι καλός ο Κατσούρ. Ανέβασε ψηλά την ομάδα και άρχισε να ψάχνει τον Τζιμπρίλ. Εκτός από τις δύο ασίστ είχε κι άλλες μπαλιές προς τον Γάλλο. Tώρα βέβαια μην φανταστείς ότι έβγαλε μάτια. Απλώς στη γενική μετριότητα, αυτός ξεχώρισε μακράν.

Ελα ντε! Στο ντούκου πέρασαν οι χειρονομίες του Χολέμπας. Εγώ πάντως την ώρα που έγραφα το ποστ για το ντέρμπι ομολογώ πως δεν τις είχα πάρει χαμπάρι, αλλιώς μην αμφιβάλλεις ότι θα το είχα αναφέρει. Τώρα, βέβαια, από τα site μην περιμένεις πολλά - πολλά για τα παιδιά του γαύρου.

gatti said...

@4minister: Το παραδέχομαι υπουργέ μου! Με έπιασες! :)))

Δεν αντιλέγω πως ο Μπουμσόνγκ είναι μακράν ο καλύτερος από τους περσινούς μας στόπερ. Αυτό το παραδέχονται πια όλοι. Αλλά δεν είναι και η κλάση που ονειρευόμασταν, ενώ παράλληλα θα σου κάνει στατιστικά μία βυντριά ανά παιχνίδι (άντε ανά δύο παιχνίδια).

Για τον Λέτο που ρώτησα σχετικά άνθρωπο που γνωρίζει, μου είπε ότι είναι γενικώς φοβιτσιάρης. Νοιώθει ακόμα κάποιες ενοχλήσεις και φοβάται μήπως πάθει καμιά σοβαρή ζημιά γι΄ αυτό δεν πιέζει τον εαυτό του και αυτός είναι ο λόγος που ακόμα δεν έχει επανέλθει.

Ακριβώς αυτό που λες δείχνει το γεγονός ότι μετά τον Σισέ υπάρχει το χάος. Ομάδα αδούλευτη και φυγόπονη. Δείχνει επίσης τεχνικούς διευθυντές που δεν έχουν φροντίσει να δημιουργήσουν μια ισορροπημένη ομάδα. Σισέ, Πετρόπουλος και μετά τι; Κατά τ΄ άλλα τον Ρουκάβινα σπεύσαμε να τον ξαποστείλουμε. Δεν ισχυρίζομαι πως θα αποτελούσε τη λύση, απλά υποστηρίζω πως πρώτα πρέπει να καλύψεις τη θέση και μετά να διώξεις αυτούς που θεωρείς ότι δεν σου κάνουν. Το ίδιο συνέβη και με τους χαφ.

Κι εμένα μου αρέσει που κατάλαβε ο Φερέιρα το πρόβλημα, αλλά όπως γράφω και παραπάνω, φοβάμαι τη λύση που θα δώσει.

Για τον Εμπεν, άστα... Ερασιτέχνες...

Τι να λέμε τώρα για τον Μώραλη... Ο άνθρωπος δεν ξέρει να χάνει.

ΥΓ. Καλά είναι και τα σεντονάκια. Αλλωστε με τον χειμώνα που δεν λέει να έρθει, το πάπλωμα μπορεί να σου πέσει βαρύ...

gatti said...

@pensierix: Aυτοί είμαστε! Μια ομάδα που πάσχει από "Cisse-dipendenza"!

Πρώτα από όλα εγώ θα έβαζα τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Αυτή η ομάδα δεν είναι ισορροπημένη, ούτε συνολικά ούτε σε κάθε γραμμή της ξεχωριστά. Την μία έχει έλλειμμα αριστεροπόδαρων, την άλλη τους συμπληρώνει αλλά χωρίς την αντίστοιχη ποιότητα. Εχει έλλειμμα στα δημιουργικά χαφ. Εχει επιθετικό που κάνει στράκες αλλά για ρεζέρβα του έχει τον φιλότιμο (και συμπαθέστατο) Πετρόπουλο που απέχει όμως πολλές κλάσεις από τον βασικό μας φορ. Εχει αμυντικά χαφ με ποιότητα αλλά χωρίς τρεξίματα. Εχει (;) αμυντικά χαφ με τρεξίματα αλλά χωρίς ποιότητα. Εχει (πλέον) ψηλό στόπερ αλλά όχι μεγάλης κλάσης. Κι ενώ λύνει το πρόβλημα του ύψους στο κέντρο της άμυνας, παραμένει το πρόβλημα στις χαμηλές μπαλιές και απέναντι σε γρήγορους επιθετικούς.

Από αυτόν τον ελλειπή μεταγραφικό σχεδιασμό, μοιραία θα σου προκύψει και το τουρλουμπούκι, αλλά και τα προβλήματα όταν έχεις τους βασικούς σου τραυματίες, αφού δεν έχεις αντίστοιχες ποιοτικές ρεζέρβες.

Ο Γάλλος είναι όντως όλη η τούρτα μόνος του ή αλλιώς έχουμε το κερασάκι, αλλά δεν έχουμε την τούρτα.


ΥΓ. Αμα οι νέοι αναγνώστες είναι σαν τον xidekouti ό,τι και να γράψεις, αυτοί τα δικά τους θα πιστεύουν...

ΥΓ1. Η "μπουχάρα" Χούλιο Κρουζ Ε-Γ-Ρ-Α-Ψ-Ε!!!!

4minister said...

Σύμφωνα με τεχνικές πηγές τα κουσούρια του Μπουμσόνγκ είναι (με άριστα το 10)

Ταλέντο 4
Ευκινησία 3,5
Χωρίς μπάλα 3,5
Τεχνική 5

Πετρόπουλος και Σισσέ δεν μπορούν να παίξουν μαζί γιατί, μέχρι τώρα, ξέρει να παίζει ο καθένας μόνος του. Αν δεν γίνουν μαθήματα στην προπόνηση, ποιο μέρος της επίθεσης αναλαμβάνει ο καθένας, θα βλέπουμε τουρλουμπούκι. Όχι όμως ότι δεν είναι δυνατό να βρίσκονται μαζί στην ενδεκάδα. Ο Σισσέ είναι καθαρός poacher, που παίζει κυρίως στην ευθεία με τους μπακ και θέλει ταχύτητα, δυνατό σουτ και καλό first touch. Αντίθετα ο Πετρόπουλος είναι κατάλληλος για προωθημένος φορ, φορ στόχος, που θέλει δύναμη (έχει βαθ. 6) καλή αεροπορία (έχει βαθ. 7-8) και καλή πάσα (έχει μόνο 3,5 και θέλει δουλειά), σωστές αποφάσεις (έχει μόνο 5 βαθ.). Πάντα με άριστα το 10.

4minister said...

Νέο. Παραιτήθηκε ο Παπακώστας από Λάρισα.

Πρόβλεψη. Προβάρει την καρέκλα ο Νιόπλιας.

gatti said...

@4minister: Καλά, σε τίποτα δεν ξεπερνάει το 5 ο Ζαν Αλέν; Τι πήραμε τελικά;

Ο Πετρόπουλος έχει καλά στοιχεία αλλά όντως χρειάζεται δουλειά. Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να παίξει δίπλα στον Σισέ χωρίς να δημιουργούνται προβλήματα. Στο μέλλον θα δούμε. Θα πρέπει να δούμε και τι ακριβώς έχει στο μυαλό του ο Πορτογάλος.

Δεν νομίζω ότι ο Νιόπλιας θα αναλάβει κάποια ομάδα για την σεζόν που συζητάμε. Ο άνθρωπος τα είδε όλα μέσα σε ένα χρόνο. Σίγουρα θα χρειαστεί να ξεκουραστεί. Ψυχικά κυρίως.

4minister said...

Έγραψα τα κύρια μειονεκτήματα του Μπουμσόνγκ. Σαν κύρια πλεονεκτήματα έχει:

Επαγγελματικότητα 8-9
Δύναμη 8-9
Ταμπεραμέντο 8
Μαρκάρισμα 8
Κεφαλιά 8
Ισορροπία 8
Ανδρεία 8
Ισορρπία 8
Άλμα 7-8
Προσαρμοστικότητα 7
Φιλοδοξία 7