Thursday, December 2, 2010

Mπουκέτα interactive


Tελικά τι έγινε ρε παιδιά; Κατάλαβε κανείς; Ο τυπάρας έκανε σκληρό τάκλιν (τάκλιν ο τυπάρας;) στον Λέτο, τα πήρε ο Σεβαστιανός στο κρανίο και απάντησε με μπουνιές; ΄Η μήπως ο Αργεντίνος έκανε σκληρό τάκλιν στον Καραγκούνη κι όταν αυτός του το ανταπέδωσε τον άρχισε στο μπουνίδι και του πάτησε και το σπληνάντερο; Σας ρωτάω μπας και έχετε πιο ξεκάθαρη άποψη από μένα, γιατί σε κάθε κλικ που έκανα στα sites έβλεπα και μια διαφορετική εκδοχή.

Θα μου πεις τώρα κι αυτοί οι ΑΡΔ τι να κάνουνε; Μόλις είχαν μια καινούργια πληροφορία, την ανέβαζαν για να ενημερώσουν το κοινό τους. Μόνο που τέτοια αλλαγή δεδομένων δεν μου έχει ξανατύχει. Είναι ας πούμε σα να διαβάζεις ότι κέρδισαν οι μεν και με την πρώτη ανανέωση να διαβάζεις ότι δεν κέρδισαν οι μεν, κέρδισαν οι δε. Θα μου πεις (πάλι) ότι κι αυτοί τι φταίνε οι άνθρωποι, μπροστά δεν ήταν. Κάποιο ...πουλάκι τους το σφύριξε και μπορεί μετά ένα άλλο πουλάκι να έδωσε μια διαφορετική εκδοχή. Και όταν μαζεύτηκαν πολλά πουλάκια έκαναν ψηφοφορία και η πλειοψηφία νίκησε.

Μπορεί πάλι να έψαξαν πολύ για να βρουν την αλήθεια. Και επειδή ενδεχομένως η αλήθεια δεν βόλευε, έπρεπε κι αυτοί να καταθέσουν την δική τους αλήθεια. Τι; Δεν κάνουν τέτοια πράγματα; Δεν θέλω χαζά!

Και εν πάση περιπτώσει τώρα και αφού εκφράσω την απορία μου για την έκταση που πήρε ένα θέμα από τα δεκάδες που συμβαίνουν στη διάρκεια των προπονήσεων των ομάδων ανά τον κόσμο αλλά και την υποψία μου ότι αυτό δεν γίνεται τυχαία τώρα που βρεθήκαμε στην πρώτη θέση (όταν μάλιστα ανάλογα θέματα σε άλλα "στρατόπεδα" περνάνε στα ψιλά), ας προσπαθήσω να παραθέσω τα δεδομένα. (Οχι ότι θα βρεθεί άκρη, απλά σε δουλειά να βρισκόμαστε...).

* Το ότι οι σχέσεις του Καραγκούνη και του Λέτο δεν βρίσκονται στο καλύτερο δυνατό επίπεδο είναι γνωστό από πέρσι. Ανέχονται απλά ο ένας τον άλλο στο πλαίσιο της ομάδας. Ούτε παρέα κάνουν ούτε νερό πίνει ο ένας στο όνομα του άλλου.

* Το ότι αμφότεροι δεν είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση είναι επίσης δεδομένο.

α) Ο Καραγκούνης έχει χάσει τη θέση του στην 11άδα, έχουμε πει ότι είναι από τους παίκτες που για να βρουν ρυθμό θέλουν συνεχόμενα παιχνίδια και όσο αυτά δεν τα έχει δεν μπορεί να αποδόσει (και όσο δεν μπορεί να αποδόσει δεν μπορεί να ξανακερδίσει τη θέση του - κύκλος είναι αυτά), ενώ ξέρουμε επίσης ότι είναι παθιασμένος με το ποδόσφαιρο και θέλει να παίζει συνέχεια. Ηρθε πρόσφατα και η απώλεια του περιβραχιόνιου που δεν αποκλείεται να αποτέλεσε το τελευταίο άχυρο στη ράχη της καμήλας (αυτό το τελευταίο βέβαια δεν είναι δεδομένο όπως τα προηγούμενα, είναι απλή υπόθεση).

β) Ο Λέτο ταλαιπωρείται από τον τραυματισμό του και έχει να παίξει μπάλα από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Εδώ και τόσο καιρό προσπαθεί να αποθεραπευτεί και να επιστρέψει, γεγονός που όσο καθυστερεί τόσο περισσότερο τον τσιτώνει. Και ως γνωστόν δεν είναι ούτε ο πιο υπομονετικός ούτε ο πιο ήρεμος παίκτης στον κόσμο. Θέλει επίσης να παίζει συνέχεια, κατεβάζει μούτρα όταν δεν χρησιμοποιείται ή όταν γίνεται αλλαγή και θέλει μία μπάλα μόνος του.

* Οι δύο παίκτες παίζουν πάνω κάτω στην ίδια θέση. Οχι αγωνιστικά, αλλά από άποψη τοποθέτησης μέσα στο γήπεδο. Με την επιστροφή του Λέτο (όποτε και αν γίνει αυτή), αλλά και των Νίνη - Γκοβού, οι επιλογές αυξάνονται και οι θέσεις λιγοστεύουν. Την κατάσταση δυσχεραίνει η πολύ καλή απόδοση του Χριστοδουλόπουλου που τις τελευταίες αγωνιστικές έχει πάρει φανέλα βασικού. Ο Λάζαρος τώρα είναι το "πουλέν" του Καραγκούνη, μένουν στο ίδιο δωμάτιο στις αποστολές και μια ψιλή ...καραγκουνίτιδα την έχει κολλήσει. (Ασχετο με το θέμα, σχετικό με το πού - ενδεχομένως - θα στρέψει τα νεύρα του ο Κάρα - σίγουρα όχι στο "πουλέν" του).

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν είναι λογικό και οι δύο παίκτες να είναι στην τσίτα. Αν προσθέσει κανείς και το γεγονός ότι υπάρχει νέος προπονητής στην ομάδα που όπως έχει δείξει με την χρησιμοποίηση Δημούτσου επιβραβεύει με συμμετοχή τους παίκτες που τα δίνουν όλα στην προπόνηση, αντιλαμβάνεται κανείς ότι στις προπονήσεις πρέπει να "πέφτουν κορμιά".

Και από την στιγμή που "πέφτουν κορμιά", μέσα στο πρόγραμμα είναι και ένα σκληρό μαρκάρισμα. Πριν από καιρό ο Κατσουράνης τα είχε χώσει στον Σιμάο για αντίστοιχο σκληρό μαρκάρισμα ("σιγά ρε μαλάκα, θα μας γ*** όλους έτσι όπως μαρκάρεις" του είχε πει).

Εκείνο το επεισόδιο βέβαια δεν είχε ίντριγκα (αν και θα μπορούσε, αφού οι Κατσούρ - Σιμάο αγωνίζονται για μια θέση στα χαφ) ενώ ένα επεισόδιο ανάμεσα στον Καραγκούνη και τον Λέτο έχει, γι΄ αυτό και ασχολούνται όλοι. Και οι ΑΡΔ και εμείς και οι γαύροι (που καημό το έχουν να κάνει ο Σεβαστιανός μανούρες ανάλογες με αυτές που είχε κάνει στον Βαλβίδα).

Και από όσο έχω διαπιστώσει από το απόγευμα μέχρι τώρα οι δύο "τάσεις" έχουν εξίσου φανατικούς οπαδούς.

α) Υπάρχουν αυτοί που σπεύδουν να κατηγορήσουν τον Καραγκούνη ως κλικαδόρο και φθονερό τύπο που ούτε λίγο ούτε πολύ πρέπει να μας αδειάσει τη γωνιά οριστικά και αμετάκλητα, να κρεμάσει τα παπούτσια του και να "δώσει τόπο στα νιάτα". Και αυτή την άποψη την υιοθετούν περισσότεροι οι οπαδοί. Είναι οι ίδιοι που υποστηρίζουν πως η αλλαγή της πρώτης είδησης που ήθελε τον Καραγκούνη να έχει κάνει την αρχή, έγινε επειδή οι ΑΡΔ θέλουν να υποστηρίξουν την ελληνική "κλίκα" που τους δίνει ειδήσεις.

β) Υπάρχουν αυτοί που σπεύδουν να κατηγορήσουν τον Λέτο λόγω του πρότερου ...ανέντιμου βίου, ήτοι τα επεισόδια που είχε δημιουργήσει στη θητεία του στον Ολυμπιακό, αλλά και κάποιες περυσινές αδικαιολόγητες συμπεριφορές του, όταν δεν έπαιζε ή όταν γινόταν αλλαγή. Είναι αυτοί που ελάχιστα έχουν πεισθεί για τις αγωνιστικές ικανότητες του Σεβαστιανού, που τον κατηγορούν πως δεν παίζει για την ομάδα αλλά για τον εαυτό του και πως δεν έχει να επιδείξει τίποτα περισσότερο από μια ικανότητα στις ντρίμπλες.

Με την πάροδο της ημέρας έσκασαν μύτη και τα πρώτα ...αφιερώματα στα επεισόδια που έχει δημιουργήσει συνολικά ο Λέτο κατά την παραμονή του στην Ελλάδα από το 2008 μέχρι σήμερα. Και βέβαια όσο διαβάζουν αυτά τα αφιερώματα οι πολέμιοι του Καραγκούνη στρέφονται εναντίον του, ενώ οι υποστηρικτές του σιχτιρίζουν τον Λέτο.


Προσωπικά θέση δεν θα πάρω, από την στιγμή που δεν γνωρίζω τι ακριβώς έγινε και ΔΕΝ ΕΧΩ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ στα ρεπορτάζ που διαβάζω. Θα πω μόνο πως:

* ΑΝ ισχύει η πρώτη εκδοχή, δηλαδή το σκληρό μαρκάρισμα του Καραγκούνη, ήταν λάθος του απέναντι σε έναν παίκτη που βρίσκεται σε περίοδο επανένταξης και οφείλεις να τον αντιμετωπίζεις χαλαρά για να μην υποτροπιάσει.

* ΑΝ πάλι ισχύει η δεύτερη εκδοχή που αναφέρει ότι ο Λέτο "πάτησε" τον Καραγκούνη ήταν λάθος του Αργεντίνου που θα πρέπει να τιθασεύσει τα νεύρα του, αφού δεν του φταίνε οι συμπαίκτες του για το πρόβλημα τραυματισμού που έχει.

Εκείνο που θεωρώ απαράδεκτο, είναι εμείς οι οπαδοί να χωριζόμαστε σε δύο στρατόπεδα για ένα γεγονός που θα έπρεπε να μην γίνει καν θέμα και πάνω στα νεύρα μας να ακυρώνουμε ολοκληρωτικά την προσφορά του Καραγκούνη στην ομάδα, ή να υιοθετούμε ελαφρά τη καρδία απόψεις σαν αυτές που θέλουν τον Λέτο ένα κωλόπαιδο που κάνει άνω κάτω την ομάδα. Το έχουμε ξαναπεί, τέτοια επεισόδια συμβαίνουν στις ομάδες. Οι ποδοσφαιριστές είναι σαν τα μικρά παιδιά. Θέλουν συνέχεια να παίζουν, έχουν εγωισμό, κάποια στιγμή θα ανάψουν τα αίματα και θα πιαστούν και στα χέρια.


Οπως επίσης θεωρώ απαράδεκτη την ...σπουδή των γνωστών "πληροφοριοδοτών" που υπάρχουν μέσα στην ομάδα, οι οποίοι έσπευσαν να ενημερώσουν τους ΑΡΔ για το επεισόδιο, αντί να το κρατήσουν μέσα στους τοίχους της Παιανίας, αφού ο,τιδήποτε μπορεί να διαταράξει το κλίμα στην ομάδα αποβαίνει τελικά εις βάρος τους.

Υπάρχει βέβαια και μια άλλη εκδοχή που ανέφερε η περιβόητη Κάτια στον Καραλή το απόγευμα. Να διέρρευσε το θέμα από την ίδια την διοίκηση, η οποία θεωρεί πως το συμβόλαιο του Λέτο είναι μεγάλο και θέλει να τον ξεφορτωθεί. Αυτή την εκδοχή εννοείται ότι δεν θέλω ούτε να την σκέφτομαι.

Επί τη ευκαιρία θα σας πω κάποια πράγματα που έμαθα για τον Λέτο και αν ισχύουν εξηγούν τουλάχιστον τα νεύρα και την άσχημη ψυχολογική του κατάσταση.

Το πρόβλημα του Λέτο είναι ότι έχει υγρό στο γόνατο. Και αυτό τον ταλαιπωρεί συχνά - πυκνά. Το καλοκαίρι, οπότε είχε διαγνωστεί το πρόβλημα, ο Λέτο θα είχε ξεμπερδέψει με μια απλή αρθροσκόπηση, αλλά αντί γι΄ αυτό, έτρεχε στην Αμερική στα γνωστά τουρνουά.

Γιατί δεν έγινε αρθροσκόπηση το καλοκαίρι; Επειδή η διοίκηση τον είχε για "σκότωμα" και παίκτη που σχεδιάζεις να τον πουλήσεις δεν τον στέλνεις στο χειρουργείο. Η Μπενφίκα όμως δεν έδωσε το ποσό που λογάριαζε ο Τζίγγερ και έτσι έμεινε ο Λέτο στον Παναθηναϊκό και το πρόβλημα στον Λέτο και συνεχίζει να τον ταλαιπωρεί μέχρι σήμερα. Σημειωτέον, πως το ίδιο πρόβλημα έχει και ο Μαρίνος, ωστόσο συνεχίζει να παίζει αφού δεν υπάρχει πολυτέλεια για να κάνει αρθροσκόπηση ή να ξεκουραστεί τώρα που η ομάδα έχει τόσες απουσίες. Και καθώς από τη μια ο Μαρίνος παλεύει να καθιερωθεί, από την άλλη δεν είναι και φίρμα σαν τον Λέτο, σφίγγει τα δόντια και παίζει όποτε τον χρειάζονται.

Αυτά έχω μάθει και δεν μου φαίνεται τόσο απίστευτο να ισχύουν.


Scratch ("νέες κυκλοφορίες" για τα μπουκέτα): α) - Αληθεύει ότι ο Λέτο κουβαλάει σουγιά μέσα από την κάλτσα διά παν ενδεχόμενον;
- Αληθεύει. Μάλιστα, ύστερα από έρευνες που έγιναν σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αστεράκια νίντζα, 10 φαλτσέτες, 5 πεταλούδες, 8 σιδηρογροθιές και ένα ζευγάρι νουντσάκου για χρήση κυρίως στις προπονήσεις του Παναθηναϊκού.


β) - Τι έκανε ο Καραγκούνης όταν έφαγε το μπουκέτο από τον Λέτο;
- Επεσε στο χόρτο σφαδάζοντας και ζητούσε κόκκινη κάρτα.


Scratch 1 (Ο Kάρα, ο Λέτο, η Κάτια και η τηλεόραση): H εκδοχή της Κάτιας για τον καβγά: Στην κοπή της πίτας ο Καραγκούνης ...πεινούσε πολύ και ζήτησε από τον Λέτο να φάει και το δικό του κομμάτι. Ο Αργεντίνος του το έδωσε, αλλά μέσα στο κομμάτι του υπήρχε φλουρί που αντιστοιχούσε σε μια τηλεόραση, την οποία πήρε ο τυπάρας κάνοντας τον ...Κινέζο και ο Λέτο του το ...φυλάει από τότε. (Θα έλεγα τώρα καμιά βαριά κουβέντα, αλλά ας δώσω τόπο στην οργή).



Scratch 2: Τα εύκολα - δύσκολα έκανε η ομάδα στη Μόσχα αλλά τελικά την πήρε τη νίκη. Δεν παύει ωστόσο να προβληματίζει με την ευκολία που χάνει τις διαφορές που παίρνει.


Scratch 3: Εκπληκτικές νίκες για ΑΕΚ και Αρη. Ειδικά η νίκη του Αρη είναι πραγματικά ΤΕΡΑΣΤΙΑ και ίσως μία από τις μεγαλύτερες νίκες ελληνικής ομάδας στην Ευρώπη. Συγχαρητήρια!



Η ΑΕΚ









Ο ΑΡΗΣ






Α ρε Φορλάν με τα κρεμμυδάκια σε έκανε ο Αρης
(όχι σαν εμάς...)

9 comments:

KANTHAR0S said...

Άντε μωρή αρρώστεια Αρειανάρα.

gatti said...

@KANTHAR0S: Aντε ποιος σας πιάνει τώρα! Συγχαρητήρια! Απίστευτη νίκη!

4minister said...

ΑΕΚ είδα, Άρη όχι. Γι' αυτό ένα μπράβο παραπάνω στον Άρη, που τα κατάφερε χωρίς εμένα! :p

Μάλλον η ίδια η διοίκηση δίνει πρώτη τις βρώμες. Είναι για κλωτσές! Νομίζω ότι θέλει να κάνει μείωση του συμβολαίου, ότι δηλαδή έκανε και με τον Γκοβού. Ο Λέτο παίρνει περίπου 850.000 το χρόνο, δηλαδή λιγότερα από το 1 εκ. που παίρνει ο Καραγκούνης. Μπορεί πάλι να θέλει να κάνει μείωση και στους δύο.

Εκτός και αν ο Πυργιώτης βλέπει ότι δεν έχει πλέον πιθανότητες ούτε στην αποστολή και του την έκανε να τον αφήσει κι' άλλο έξω.

Πάντως ο Νικολογιάννης είπε ότι πρώτα έκανε τάκλιν ο Λέτο και σε επόμενη φάση ο Κάρα. Αλλά αφού δεν είδαμε πως έγινε το καθένα, είναι δύσκολα τα συμπεράσματα. Άλλο να παίζεις γερά, κάτι που έχει ζητήσει ο Ζεσουάλδο, και άλλο να πας ας πούμε με τις τάπες. Όπως επίσης είπε ότι ο Λέτο μπουκετάρισε τον Κάρα μόλις σηκώθηκε. Και πως μπήκε στη μέση ο Καρνέζης και τους χώρισε. Αλλά ο Νικολογιάννης είναι κλεπταποδόχα πληροφοριών από Κατσούρ και Κάρα, άρα βράσε ρύζι.

Να δω τι λέει και ο ... αντικειμενικός Βασιλαράς, ο πράσινος Νικολακόπουλος;

pensierix said...

Είδηση για την ομάδα είναι η ίωση του Τζιμπρίλ και όχι τα μπουκέτα Λέτο-Καραγκούνη. Παρακαλείται ο ιός να αφήσει ήσυχο τον Γάλλο και να πάει κατά Κάρα-Λέτο μεριά. Χαμομήλι, κάνει καλό στα νεύρα και στον πονόλαιμο.

Είδηση, αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί, είναι η τεράστια νίκη του Αρη. (πρώτη ελληνικής ομάδας επί ισπανικού εδάφους)

ΥΓ
Από όλους τους διαθέσιμους προπονητές, η Κέρκυρα επέλεξε τον...Μπάντοβιτς. Φαντάζομαι ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο η τεράστια πείρα του στους πάγκους (έχει φάει την κατηγορία με το κουτάλι). Και μετά βγαίνουν οι κακεντρεχείς και μιλάνε για παράρτημα του γαύρου. Απαπαπαπα!!!

;pppppppp

ΥΓ1
Γκοβού: "Πίνω για να...ξεχάσετε".

Ετσι και "πληροφορηθούμε" ότι ο Γάλλος κατέβασε μισό λίτρο μπίρα και μάλιστα μονορούφι, ξεχνάμε και Κάρα και Λέτο και μπουκέτα μέχρι να κάνει ο Γκοβού "χικ!"...

;)

koutavaki said...

Επικεντρώνομαι στη φράση περί χρονικής στιγμής.Πάμε στοίχημα ότι η ΠΑΕ θα το διαψεύσει λίαν συντόμως?Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά βέβαια,αλλά μήπως από πρόπερσι το έχουν παραχέσει οι ΑΡΔ για Λέτο,Κάρα?Πιστεύω πως κάτι του στυλ Σιμάο-Κατσούρ έγινε και μέχρι εκεί.Τα υπόλοιπα είναι μούφες,τουλάχιστον στο μέγεθος που τα παρουσιάζουν.
Υ.Γ.1:Ακριβώς για να μη βλέπω αυτές τις βλακείες,δεν ενημερώθηκα πόσο ήρθε ο Άρης.Ντροπή μου.Αφού κέρδισε βέβαια μικρή σημασία έχει και χίλια μπράβο!!!
Υ.Γ.2:Μπράβο και στην ΑΕΚάρα!Καλά πότε πρόλαβε και έφαγε πάλι γκολ,εγώ 0-3 το άφησα?Και τι λασπουριά ήταν αυτή?Ο φίλος μου ο Μπλάνκο,πήρε μπρος για τα καλά μην τον ματιάσω!
Υ.Γ.3:Tο ξεχνάω συνέχεια να το αναφέρω,αλλά ο Αραμπατζής είναι μια χαρά για την Εθνική και για βασικός μάλιστα,γιατί ο Σήφακας σαν να το φοβάται λίγο και ο Αλέκος θέλει restart.

koutavaki said...

Επικεντρώνομαι στη φράση περί χρονικής στιγμής.Πάμε στοίχημα ότι η ΠΑΕ θα το διαψεύσει λίαν συντόμως?Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά βέβαια,αλλά μήπως από πρόπερσι το έχουν παραχέσει οι ΑΡΔ για Λέτο,Κάρα?Πιστεύω πως κάτι του στυλ Σιμάο-Κατσούρ έγινε και μέχρι εκεί.Τα υπόλοιπα είναι μούφες,τουλάχιστον στο μέγεθος που τα παρουσιάζουν.
Υ.Γ.1:Ακριβώς για να μη βλέπω αυτές τις βλακείες,δεν ενημερώθηκα πόσο ήρθε ο Άρης.Ντροπή μου.Αφού κέρδισε βέβαια μικρή σημασία έχει και χίλια μπράβο!!!
Υ.Γ.2:Μπράβο και στην ΑΕΚάρα!Καλά πότε πρόλαβε και έφαγε πάλι γκολ,εγώ 0-3 το άφησα?Και τι λασπουριά ήταν αυτή?Ο φίλος μου ο Μπλάνκο,πήρε μπρος για τα καλά μην τον ματιάσω!
Υ.Γ.3:Tο ξεχνάω συνέχεια να το αναφέρω,αλλά ο Αραμπατζής είναι μια χαρά για την Εθνική και για βασικός μάλιστα,γιατί ο Σήφακας σαν να το φοβάται λίγο και ο Αλέκος θέλει restart.

The Bgt said...

Καλημερα!!
Καλο μηνα!

ΜΠΡΑΒΟ στον Αρη!!!
Μπραβο στην Αεκ!
Αντε και ο Παοκ αποψε!!

Χεστηκε η Φατιμε στο Γιουλ Μπαξε για Λετο και Καρα.

Φιλια!

Ύπνος said...

Αγρίεψε ο Άρης,στην επόμενη φάση πάει για διπλό στη Γιουβέ!

fl@neur said...

@gatti
Μια φορά βγήκε ο γάβ-ρος έξω από την Ευρώπη (που είχε 42 παιγνίδια να κάνει 2πλό) και γέλασε το χειλάκι των ομάδων μας! Αυτό τα λέει όλα!!!