Sunday, December 19, 2010

Mind Games


Εγραψα χθες πως μέσα στα (ελάχιστα) θετικά της ήττας από τον γαύρο του Βόλου είναι το γεγονός ότι καθώς την Κυριακή δεν είχε εφημερίδες και την Δευτέρα οι περισσότερες θα ασχοληθούν με το δεύτερο μισό της αγωνιστικής, δεν θα είμαστε τουλάχιστον το πρώτο θέμα.

Να όμως που η κίνηση Πατέρα με διαψεύδει. Γιατί μπορεί ο γαύρος να κέρδισε την Λάρισα (ωραίο το αυτογκόλ Κατσιαρέ, σήκω πάνω ρε Μετίν που μου θέλεις και πέναλτι σε αγώνα με αντίπαλο το γαύρο) και να ξέφυγε με πέντε βαθμούς (πρωταθλητής χειμώνα είχε αναδειχτεί έτσι κι αλλιώς από το Σάββατο μετά τη δική μας dapipa), αλλά η δήλωση του Πατέρα σηκώνει όχι απλώς πρωτοσέλιδο αλλά πρώτο θέμα σε πολλές από αυτές.

Οσο για τη δήλωση αυτή καθ' αυτή; Αλλο ένα από τα γνωστά mind games που ...μυρίζουν Βγενόπουλο και όχι Πατέρα. Κάτι σαν το "ήξεις - αφίξεις". Και μπορεί η δήλωση Πατέρα να μην έχει κόμμα που ανάλογα με το πού τοποθετείται, αντιλαμβάνεται κανείς το νόημα της φράσης, αλλά έτσι κι αλλιώς πάλι διπλή είναι η ερμηνεία.

Τι μας λέει; Είτε "μένω, αν σταματήσετε τα επεισόδια", είτε "φεύγω, γιατί η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο".

Σε κάθε περίπτωση, προσωπικά δεν έχω διάθεση να ασχοληθώ με mind games και να μπω στο "μυαλό του Πατέρα" για να κατανοήσω τι ακριβώς εννοεί. Θα το κάνουν έτσι κι αλλιώς οι φυλλάδες για λογαριασμό μου, για λογαριασμό όλων των οπαδών του Παναθηναϊκού.

Πιθανολογώ πάντως πως ούτε ο ίδιος (και ο Βγενό) έχει αποφασίσει τι ακριβώς θα κάνει. Θα κινηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις. Αυτές θα περιμένω κι εγώ για να δω προς τα πού θα βαδίσει ο Παναθηναϊκός στο μέλλον.

Αυτό, πάντως, που όποια κι αν είναι η απόφασή του δεν θα σταματήσω να λέω, είναι πως για το σημερινό κατάντημα φέρει πια και ο ίδιος ευθύνες. Μπορεί να μην τις φέρει στον απόλυτο βαθμό, αφού όλοι γνωρίζουμε τι προηγήθηκε, αλλά πάντως έχει το δικό του αρκετά μεγάλο μερίδιο. Από την περυσινή απόφαση παραίτησης στην πιο κρίσιμη για τα διοικητικά της ομάδας περίοδο, μέχρι την σημερινή αδράνεια για τα τεκταινόμενα. Και βέβαια πριν και πάνω απ' όλα για την κακή επιλογή συνεργατών. Αυτά, προσωπικά του τα χρεώνω και δεν πρόκειται να αλλάξω γνώμη.

Αν μάλιστα αποφασίσει τελικά να παραιτηθεί, θα είναι υπεύθυνος για ένα πρωτοφανές πισωγύρισμα της ομάδας σε τόσο πέτρινα χρόνια που κανένα περσινό νταμπλ δεν θα μπορέσει να το γλυκάνει και να αμβλύνει τις εντυπώσεις μιας τέτοιας ενέργειας. Και δεν θα έχουν άδικο κάποιοι να τον χαρακτηρίσουν ρίψασπι.

Scratch: Kαταδικαστέα τα επεισόδια που φαίνεται να τον οδήγησαν σ΄ αυτή την ανακοίνωση, αλλά κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι είναι αποτέλεσμα λανθασμένων επιλογών της διοίκησης. Και καλώς ή κακώς, δικαίως ή αδίκως διοίκηση είναι πια ο ίδιος (που σημαίνει ότι αποδέχτηκε να σηκώσει το βάρος των λαθών και άλλων).

10 comments:

KANTHAR0S said...

Ωραίος ο Πατέρας. Έχουν δίκιο όσοι λένε ότι έσωσε την ΠΑΕ από την καταστροφή. Ότι να ναι.

gatti said...

@KANTHAR0S: Aστα να πάνε... Φοβάμαι μήπως σε λίγο καιρό φτάσουμε να αναπολούμε τον Τζίγγερ (λες;).

The Bgt said...

@$@#$^#$^#$^

ποσο εφαρμοσιμο ειναι ενα μοντελο Μπαρτσελονα οσον αφορα το ιδιοκτησιακο και το διοικητικο?

Δεν αντεχεται να ΑΣΕΛΓΟΥΝ πανω στον ΠΑΟ ολοι αυτοι οι κακομαθημενοι ΑΡΓΟΣΧΟΛΟΙ πλουσιοι... δεν αντεχεται..

Μη σωσει και παρουμε πρωταθλημα ποτε αν ειναι να τους ξεφορτωθουμε απο την καμπουρα μας.

gatti said...

@The Bgt: Mάλλον ανεφάρμοστο είναι το μοντέλο της Μπάρτσα.

Τώρα που θα πρέπει να υπάρχει και απόλυτη ισορροπία εσόδων - εξόδων να δεις τι έχει να γίνει στην ομάδα που έχει ήδη και το άνοιγμα.

Μη σκας, πάντως, έτσι κι αλλιώς πρωτάθλημα δεν παίρνουμε, οπότε όσοι είναι να την κάνουν θα την κάνουν. Μοιραία, μέχρι το τέλος της σεζόν θα ξεχωρίσει η ήρα από το στάρι...

The Bgt said...

Στον Αρη τι εχουν εφαρμοσει? οι οπαδοι δεν εχουν την ομαδα?

The Bgt said...

Δε λεω να γινουμε Μπαρτσα στη θεση της Μπαρτσα, αλλα να πουληθουν οι μετοχες στον κοσμο και να εκλεγουν οι χιλιαδες μετοχοι τις διοικησεις ή τελος παντων κατι τετοιο.

Εκτος αν προτιμαμε καθε πλουσιος μαλακας να εχει για χομπυ του τον Παναθηναικο..

gatti said...

@The Bgt: Στον Αρη δεν έχουν διάφορες ...φατρίες μέσα στην ομάδα που η μία έχει μόνο λόγο ύπαρξης να υπονομεύει την άλλη. Νομίζεις ότι μπορεί να εφαρμοστεί αυτό το μοντέλο στον Παναθηναϊκό; Εγώ το θεωρώ αδύνατον...

gatti said...

@The Bgt: Aμα είναι πάντως να ακολουθήσουμε το μοντέλο του Αρη και καθώς ο τεντάς δεν υπάρχει περίπτωση να έρθει για τεχνικός διευθυντής, εγώ λέω να κάνουμε αρχή από εκεί το καλοκαίρι.

Ας πάρουμε για ξεκίνημα τον Γιάννη Κόντη!

:)))

KANTHAR0S said...

Δεν λέω. Έίναι σίγουρο.

mahler76 said...

τώρα φεύγει και ο έτερος σωτήρας. http://sports.in.gr/football/superleague/article/?aid=1231071559

όταν τους χάριζε την ΠΑΕ ο Τζίγκερ δεν την έπαιρναν και καλά μου γιατί δεν την ήθελαν τσάμπα. Να που τώρα αποδεικνύεται πως απλά δεν είχαν αρχίδια και φράγκα να την στηρίξουν. Να δώ τώρα ποιός θα βάζει τα λεφτά και ποιόν θα βρίζουν οι οπαδοί.