Sunday, December 12, 2010

Oταν σίγησε ο Σισέ...


Mήπως έκανε σε κανέναν εντύπωση το σημερινό αποτέλεσμα; Δεν το ξέραμε, δεν το λέγαμε, ότι σ΄ αυτή την ομάδα ο μόνος που σκοράρει είναι ο Σισέ, οπότε σε περίπτωση που για τον άλφα ή βήτα λόγο δεν θα καταφέρει να στείλει τη μπάλα στο πλεχτό, αυτή η ομάδα δεν έχει λύσεις; Αυτή είναι η μεγάλη αλήθεια και αυτή αποκαλύφθηκε για μια ακόμα φορά σήμερα. Ο Σισέ δεν τράβηξε, ο Παναθηναϊκός έχει να επιδείξει μόλις δύο ευκαιρίες στον αγώνα της Τρίπολης μοιραία δεν σκόραρε και είναι και τυχερός που δεν έχασε, γιατί αν υπήρχε μια ομάδα μέσα στο γήπεδο, αυτή ήταν ο Αστέρας. Δεν πρόκειται να κάτσω πάλι να ασχοληθώ με όσα συνήθως λέμε, ότι και καλά κάποιες ομάδες με μας σκίζονται ενώ με άλλους παίζουν φιλικά. Γιατί αν με μας σκίζονται είναι επειδή η δική μας απόδοση τους το επιτρέπει. Παίξε εσύ σαν Παναθηναϊκός και θα δεις αν μπορούν να σου κάνουν ζημιά, όσο και να σκίζονται.

Θα με ρωτήσεις, βέβαια, η απόδοση της ομάδας είναι άσχετη από το στήσιμό της; Οχι δεν είναι. Εχουμε πει ότι ο Φερέιρα δικαιούται να έχει πίστωση χρόνου και δεν μπορεί να κριθεί ακόμα. Δεν μπορείς όμως και να μη λες αυτό που βλέπεις. Οτι δηλαδή ένα μήνα, μια απλή βελτίωση, ένα τόσο δα στοιχείο, μια πινελιά που ο καθένας αναμένει να προσθέσει ένας νέος προπονητής και μάλιστα ένας προπονητής που θεωρείται ιδιαίτερα καλός και έμπειρος, δεν έχει υπάρξει.

Τι έκανε ο Φερέιρα σήμερα; Πήγε και κατέβασε μια ομάδα γεμάτη με αμυντικογενείς παίκτες. Αν λοιπόν σκοπός του ήταν να πάρει την ισοπαλία, μπράβο του, το κατάφερε. Ομως, όταν κατεβαίνεις έτσι σε έναν αγώνα με τον Αστέρα, εσύ, ο περυσινός πρωταθλητής, τότε μόνος σου δίνεις τον αέρα στον αντίπαλο να σου ανεβεί στο σβέρκο. Γιατί του δίνεις αυτόματα το μήνυμα πως τον φοβάσαι, πως δεν πήγες εκεί με το μαχαίρι στα δόντια, έτοιμος να του κόψεις το λαρύγγι, αλλά πήγες για να παίξεις κλεφτοπόλεμο.

Εγώ αυτό που βλέπω, πάντως, είναι ότι ο Πορτογάλος δεν έχει καταφέρει ούτε καν αυτό που πετυχαίνει σε κάθε ομάδα η αλλαγή προπονητή. Να αλλάξει την αύρα του συλλόγου. Την ψυχολογία του. Δεν έχει αλλάξει το παραμικρό και τελικά δεν ξέρω αν αυτό οφείλεται στο ότι είναι "λίγος", ή στο ότι δεν έχει ακόμα καταφέρει να κατανοήσει την ελληνική πραγματικότητα. Αν οφείλεται στο πρώτο, τότε σαφώς φταίνε αυτοί που τον έφεραν. Αν οφείλεται στο δεύτερο, τότε σαφώς φταίνε αυτοί που τον ενημερώνουν. Κάτι μου λέει ότι αυτοί της πρώτης και της δεύτερης περίπτωσης, ταυτίζονται. Και από την στιγμή που ταυτίζονται, κάτι μου λέει ακόμα - βάσει και της ...περιρρέουσας ατμόσφαιρας - ότι είναι οι ίδιοι που τον καθοδηγούν.

Και γιατί σε μια τέτοια περίπτωση να μην πιστέψω ότι ο Πορτογάλος στήνει τις ενδεκάδες καθ΄ υπόδειξιν με έτοιμο χαρτάκι; Ετσι κι αλλιώς "λιγούρης" και βιαστικός μου είχε φανεί όταν επρόκειτο να κλείσει η συμφωνία μαζί του. Παρεμπιπτόντως ο ίδιος τόνισε πως δεν γνώριζε ότι ο Καραγκούνης επρόκειτο να κάνει ρεκόρ με τη συμμετοχή του στον αγώνα με την Κοπεγχάγη. Για την άγνοιά του, πάλι κάποιος (ο γνωστός άγνωστος ή οι γνωστοί άγνωστοι...) δεν ευθύνεται;

Από εκεί και πέρα, η ουσία είναι ότι με τον αμυντικογενή Μαρίνο σε θέση εξτρέμ δεν μπορείς να πας μακριά. Δεν μου φταίει ο παίκτης. Φιλότιμος είναι, προσπαθεί, εσχάτως όπως έχω αναφέρει έμαθα ότι παίζει κι αυτός με τραυματισμό ανάλογο του Λέτο (έχει μαζέψει υγρό στο γόνατο), αλλά δεν είναι η θέση του αυτή, πώς να το κάνουμε! Και αναρωτιέμαι για ποιο λόγο έμεινε εκτός αποστολής ο Γκοβού. Οταν ο ίδιος ο παίκτης δέχτηκε τροποποίηση του συμβολαίου του για να δείξει ότι πραγματικά έχει διάθεση να δείξει τον καλό του εαυτό; Μήπως ακόμα και τα χρήματα που δικαιούται ανά αγώνα μας φαίνονται πολλά και θέλουμε να τον "σκοτώσουμε" το Γενάρη; Γιατί δεν έπαιξε από την αρχή ο Λέτο; Οταν είναι κάποιος έτοιμος, είναι έτοιμος, έτσι δεν είναι; Γιατί έπαιξε ο Χριστοδουλόπουλος αριστερά, όταν γνωρίζουμε πια όλοι πως το καλό του παιχνίδι και η αγαπημένη του θέση είναι πίσω από τον φορ; Και γιατί ο Κατσουράνης τοποθετήθηκε με την είσοδό του πίσω από τον Σισέ; Και ακόμα, γιατί έμεινε εκτός αποστολής ο Γκαρσία; Ποια λογική έχουν όλες αυτές οι ενέργειες;

Θα πει κανείς, τέτοια ώρα, τέτοια λόγια, σε κάθε αποτυχημένο αγώνα η καλύτερη ενδεκάδα είναι αυτή που δεν χρησιμοποιήθηκε. Και η κριτική εκ των υστέρων είναι εύκολη. Ομως, εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα που όλοι γνωρίζουμε τις παθογένειές της. Ολοι γνωρίζουμε πως με τα ψέμματα βρισκόταν μέχρι τώρα στην πρώτη θέση. Και πως μόνο με θαύμα θα συνέχιζε να παραμένει σ΄ αυτήν αν δεν υπήρχαν βελτιώσεις. Τι κάνεις σ΄ αυτή την περίπτωση; Προσπαθείς να χρησιμοποιήσεις τα καλύτερα υλικά που διαθέτεις. Οταν χωρίς να συντρέχει λόγος τραυματισμού, ή απουσία λόγω καρτών, ή ακόμα λόγω τιμωρίας για πειθαρχικό παράπτωμα (άλλωστε είδαμε πόσο "ελαστική" μπορεί να είναι η διοίκηση σ΄ αυτή την τελευταία περίπτωση) επιλέγεις να μην χρησιμοποιήσεις τα καλύτερα "όπλα" που διαθέτεις, αφήνοντας τα μισά εκτός αποστολής και τα άλλα μισά στον πάγκο, αυτό ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ. Γιατί τότε η γκέλα που σου έκλεινε από καιρό το μάτι, δεν θα αργήσει να έρθει. Και ενδεχομένως θα έρθουν κι άλλες. Οχι επειδή αυτή η ομάδα έχει παίκτες που δεν αξίζει να παίζουν βασικοί σε μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό. ΄Η για να το πω καλύτερα, όχι ΜΟΝΟ γι΄ αυτό. Πολλές ομάδες έχουν καταφέρει με μέτριους παίκτες να κατακτήσουν πρωταθλήματα. Γιατί ο προπονητής μπορεί να πάρει το καλύτερο από τον καθένα τους, γιατί υπάρχει σύμπνοια μεταξύ τους, γιατί είναι ΟΜΑΔΑ.

Αυτή η ομάδα όμως, για την οποία συζητάμε τώρα, είναι ομάδα ΑΡΡΩΣΤΗ. Είναι άρρωστη στο εσωτερικό της. Στα σπλάχνα της. Στα αποδυτήριά της, στις σχέσεις των παικτών μεταξύ τους και στις σχέσεις των παικτών με τους παράγοντες, με τους οποίους έρχονται σε άμεση επαφή. Ναι, σωστά, καταλάβατε, τον Αντωνίου υπονοώ (και σε μικρότερο βαθμό τον Σοκοφρέιτας, μόνο επειδή είναι ξένος).

Και τελικά όλα αυτά μαζί συνθέτουν αυτό που βλέπουμε. Και αυτό που βλέπουμε αν δεν διορθωθεί σύντομα και αμφιβάλλω αν μπορεί να διορθωθεί με κάποιες μεταγραφές το Γενάρη που έτσι κι αλλιώς δεν είναι καν βέβαιο ότι θα γίνουν (βρε μπας και πήραμε τον μπαρμπα-Φερέιρα αντί για κάποιον Μπιέλσα ας πούμε, επειδή θα ήταν "βολικός" στο θέμα των μεταγραφών;) μπορεί κάλλιστα να γίνει και χειρότερο.

Και αν γίνει χειρότερο θα αγγίξει και τον Νικόλα Πατέρα. Γιατί μπορεί μέχρι τώρα ο πρόεδρος να απολαμβάνει την αγάπη και την στήριξη των οπαδών, αλλά για πόσο καιρό ακόμα θα δέχεται ο καθένας το "άλλοθι" των "εγκλημάτων του καλοκαιριού"; Ναι, αυτό ευθύνεται για ό,τι βλέπουμε ως τώρα, αλλά αν δεν υπάρξει βελτίωση ΚΑΙ οι ευθύνες του Πατέρα, θα είναι μεγάλες. Και μέσα σ΄ αυτές θα συμπεριλαμβάνεται το γεγονός ότι άλλαξε τον προπονητή μεσούσης της περιόδου (δεν έχει σημασία αν το έκανε και πέρσι με επιτυχία, ήταν πολύ διαφορετικές οι συνθήκες...) αναλαμβάνοντας το ρίσκο για την πρόσληψη του συγκεκριμένου και "απαλλάσσοντας" τους δύο τεχνικούς διευθυντές του από τις ευθύνες που είχαν για αυτή τους την επιλογή.

Οσο για τους οπαδούς, τα αισθήματά μου είναι ανάμικτα. Από τη μια μεριά τέτοιες πρακτικές είναι κόντρα στη μενταλιτέ του Παναθηναϊκού. Δεν είμαστε εμείς από τις ομάδες που όπου πάνε οι οπαδοί τους τα σπάνε και δημιουργούν επεισόδια. Δεν είναι αυτός ο Παναθηναϊκός.

Από την άλλη, μέσα στην γενικότερη οικονομική κατάσταση, το να ξεκινήσει κάποιος να πάει να παρακολουθήσει την ομάδα του σε εκτός έδρας αγώνα συνιστά πια πραγματική θυσία. Οικονομική, ηθική, ψυχολογική, ακόμα και βιολογική (σωματική). Και περιμένει αν μη τι άλλο να μην τον θεωρούν κορόιδο. Περιμένει το ελάχιστο της προσφοράς από τους καλοπληρωμένους αστέρες της ομάδας του. Κι όταν δεν το βλέπει δικαίως εξοργίζεται. Σίγουρα πάντως δεν νομιμοποιείται να εκτονώνει την οργή του με αυτό τον τρόπο...


Scratch: Τελικά, το παίρνει το χαρτάκι ο Πορτογάλος, ή δεν το παίρνει;


Scratch 1: Πόσο χειρότερος μπορεί να γίνει ο Σπυρόπουλος; (τον τελευταίο καιρό όλο και περισσότερο θυμάμαι το επεισόδιό του με τον Τεν Κάτε. Εθιξε... ιερά και όσια τότε ο τεντάς και τον πήρανε από τη μούρη οι ΑΡΔ. Μήπως τελικά είχε δίκιο;).


Scratch 2: Επιτέλους έξω ο Ζιλμπέρτο. Το λέω εγώ που τον λατρεύω. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΑΙ πια... Δεν αντέχω να τον βλέπω να σέρνεται...


Scratch 3: Μαρίνος ο νέος ...Βύντρα; (κι ύστερα λέγαμε ότι παίζει με μέσο ο Λουκάς...).


Scratch 4: Τι απόδοση θα έχει το διπλό στο ματς με τον γαύρο Βόλου;


Scratch 5: T-Ρ-Α-Γ-Ω-Δ-Ι-Α...

















51 comments:

4minister said...

Το παίρνει το χαρτάκι ο Ζεσουάλδο, γιατί έχει μέσα το χαπάκι για την πίεση!

Κάνουμε πολύ παρέα Έφη, Νικόλας και Δημήτρης, και λέμε τα ίδια. Ούτε συνεννοημένοι να είμαστε

gatti said...

@4minister: E, μα φαίνεται το πράγμα ρε συ υπουργέ μου! Μερικά πράγματα δεν δικαιολογούνται διαφορετικά!

Εμένα πάντως αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι η αδράνεια του Πατέρα. Λίγο ακόμα και θα φτάσω στο σημείο να ...πιστέψω τον Γεωργίου που λέει ότι έχουν συμφωνήσει με τον Μαρινάκη για το πρωτάθλημα. Ημαρτον ρε συ!

squarelogic said...

φαίνεται οτι το παίρνει το "χαρτάκι"...Ε,σε λίγο που θα μας πει "οτι καλούς παίκτες δεν βρίσκεις τον Γενάρη" θα πέιστούμε οριστικά!
Αν αυτές οι "τακτικές" με τους παίκτες είναι έργο Αντωνίου,τότε καιρός να φέυγει: "ματι" δεν έχει που δεν εχει,αν κάνει και τα αποδυτήρια οίκο ανοχής,τότε ΞΟΥ χθες!
Πατέρα,ματάκια έχεις και βλέπεις:
MHN κρύβεσαι π΄σιω απ το δάχτυλό σου!

gatti said...

@squarelogic: To πρώτο μεγάλο φετινό λάθος του Πατέρα είναι που επιστρέφοντας, επανέφερε και τον Αντωνίου. Και δεν κατάλαβα γιατί τον επανέφερε. Ως επιτυχημένο; Μπορεί να είναι επιτυχημένος ένας τεχνικός διευθυντής που ξοδεύει κοντά 70 μύρια για να παίζει η ομάδα άθλιο θέαμα και να πάρει ένα πρωτάθλημα με το ζόρι, μόνο επειδή έπαιζε χωρίς αντίπαλο;

4minister said...

Πρέπει ο Αντωνίου να ήταν επιταγή Σωφέρ. ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΔΡΟΜΟ! ΑΜΕΣΑ! Είναι ανάξιος και αυτό δεν χωράει συζήτηση. Μάλλον πρέπει να πάρει μαζί του και τον Φρέιτας, που όπως μάθαμε πρόσφατα δεν κατάφερε να πουλήσει παίκτες, αλλά τους έδωσε δανεικούς. Και μάλιστα ο ΠΑΟ πληρώνει μεγάλο μέρος των ετήσιων αποδοχών τους, αφού οι ξένοι παράγοντες δεν είναι κορόιδα.

gatti said...

@4minister: Πώς ήταν επιταγή σωφέρ, αφού όλη αυτή την διετία ακούγαμε πως δεν τον ήθελε; Μας δουλεύουν όλοι κανονικά.

Οσο για τον Φρέιτας, θυμάσαι τους ΑΡΔ να επαινούν τον τρόπο που... διευθέτησε το θέμα της "σαβούρας" της ομάδας; Και "πόσο επιτυχημένο είναι το έργο του" και "πώς τα κατάφερε και τους έσπρωξε όλους σε ομάδες" και μπλα μπλα μπλα. Μέχρι κι εμείς κοντέψαμε να πειστούμε ότι είναι αποτελεσματικός στη δουλειά του.

Τώρα που μαθεύτηκε ότι τους πληρώναμε το μεγαλύτερο μέρος του συμβολαίου τους, δεν μιλάνε καθόλου οι ΑΡΔ. "Μούγγα στη στρούγγα".

Nick Triantos said...

Δεν ειναι 100% επιλογη Τζιγκερ ο Αντωνιου. Εδω και 2 σεζον ειναι επιλογη Βγενο-Πατερα μονο.

Τον Αντωνιου οντως τον εφερε στον ΠΑΟ ο Τζιγκερ αφου επαιζαν μπαλα σε 5χ5 και γνωριζονταν και ουτε ηταν τυχαια στη ΝΕΤ ο Αντωνιου...Μετα το τελος της 1η σεζον ο Τζιγκερ ηθελε να τον στειλει. Το καλοκαιρι δεν τον ηθελε ουτε ζωγραφιστο. Το ιδιο ισχυει και για την πλευρα Παυλο-Θαναση. Δεν θελουν να τον βλεπουν. Ειδικα ο Παυλος.

Για τον Φρειτας δεν εχω να πω τιποτα περισσοτερα απ' οτι εχω ηδη πει. μικρο-μανατζαραιος επι της ουσιας ειναι και τριγυρναει τον Μεντες και οποιος τριγυρναει Μεντες αρπαζει και κανα κοκκαλο. Εχει κανει λεφτα ο Φρειτας. Εμ, τι το περασετε ρε? 17-18 Βραζιλιανους εχει η Βραγκα. Αυτο που εκανε ομως εωτυπωση ειναι οτι στη Βραγκα τσακωνε ενα 150ρι, μια μερσεντες και 2000 ευροπουλα για σπιτι και μπονους για ευωπη. Εδω οι φωστηρες οι δικοι μας (Γοντικας) εδωσαν στη "μπαλαδοφατσα" αρχικα 500κ!!!.

Μετα του εκαναν κουρεμα 50% γιατι εδωσαν τα μισα στην αλλη την "μπαλαδοφατσα"...Ετσι λοιπον οι 2 "μπαλαδοφατσες" παιρνουν απο 250-270κ ο καθενας και να μην παιρνει κανα 200αρι και ο Βολλευμπολιστας? Οποτε αυτοι οι 3 πρεπει να παιρνουν καμμια 700αρα για να κανουν το απολυτο ΤΙΠΟΤΑ.

Και μετα ψαχνουμε που πηγαν τα λεφτα. Μα στη τουαλετα φυσικα...

pensierix said...

Εμπεν, Φωτόπουλος, Κέζος, Εμπεν, Νούνο Εσπίριτο (με ολίγο Εμπεν για να σπάει τη μονοτονία).

Τίτλος:

"Οι γυμναστές και άλλες ιστορίες ή πως μια αξιοπρεπής ομάδα έγινε ένα τουρλουμπούκι για λύπηση".

Αλήθεια, σε έναν εξωγήινο χρειάζεται να εξιστορήσεις λεπτομερώς τι έγινε στην ομάδα τον τελευταίο χρόνο; Του πετάς 4 ονόματα γυμναστών και καθάρισες. Τα υπόλοιπα μπορεί να τα φανταστεί και τα συμπεράσματα δικά του.

ΥΓ
Αντε τώρα να ασχοληθείς με τον Μαρίνο που μπήκε, τον Λέτο που δεν ξεκίνησε και τον Γκοβού που ήταν εκτός αποστολής. Είπαμε, είμαστε προπονητές του πληκτρολογίου κι από τους κακούς μάλιστα, αλλά σήμερα δεν μας βγαίνει με την καμία...

houli_v said...

κρίμα που παράτησε
την ομάδα ο Τζίγγερ
γιατί τώρα θα ξέραμε τον ένοχο

Καλημέρες gatti :)

The Bgt said...

Καλημερα!!!
Καλη εβδομαδα!!

φταινε λοιπον:

1) η μη σωστη διοικητικη στελεχωση.
Μα ο Αντωνιου? και τον ξαναφεραμε φετος? πουρκουα?
Ο Πατερας για μενα εχει αποτυχει. Περυσι πηρε απο τυχη το πρωταθλημα και φετος ειναι σχεδον απων (κι οταν ειναι παρων σκατα τα κανει).

2) η μη σωστη διαχειριση της ομαδας γενικα.
Δεν εχουμε καποιο πλανο και οταν (σπανιως) εχουμε δε μπορουμε να το υποστηριξουμε.
Γελαγαμε με τα μακροβραχυπροθεσμα του ανικανου Τζιγγερ αλλα κατι τετοιο μας σωζει.
Ενα μαμημενο πλανο, μια αποφαση για το πως θα πορευθει η ομαδα.
Εμεις απλα ακολουθουμε το γαυρο ΧΩΡΙΣ κανενα προγραμμα.
Αν μας κατσει παιρνουμε και ενα πρωταθλημα αμα λαχει ναουμ.

3)Ο σκατογαυρος.
Απο Κωσκώτας ερα και υστερα μαζι με την ανοδο της κοινωνιας-λαιφσταιλ των ΚωστοπουλοΑναστασιαδηδων (ΕΜΕΤΟΣ)και ολων αυτων των νεοπλουτων δημοσιων υπαλληλων και λοιπων λαμογιων που απεκτησαν την ομαδα της καρδιας τους.
Χαραξε ο γαυρος την πορεια του πρωταθληματος που μεχρι τοτε ηταν σχετικα αξιοπιστο και ακολουθουμε ολοι σα λαλακες.
Αποκτησαμε τελικα κι εμεις ψυχωσεις με το πρωταθλημα.

4) Η νοοτροπια και η εσωστρεφεια και η ελειψη ταυτοτητας.
Αλλα οταν δεν εχεις κανενα πλανο αρα και καμια οργανωση και σωστη ιεραρχεια η ομαδα ειναι ενας αχταρμας που μια φορα στις τοσες γαυροποιειται και παιρνει και κανα τιτλο. Μεγαλυτερο μειον απο ολα η ελειψη ταυτοτητας, την ειχαμε? τη χασαμε? ξερω μονο σιγουρα οτι την ψαχνουμε περα δωθε...

5) Ο Τεν Κατε.
Καλος, κακος προπονητης δε ξερω, αλλα ο κερατας μας εδειξε οτι κατι θα μπορουσαμε να κανουμε προς μια κατευθυνση αλλαγης νοοτροπιας (Ασε που τα λεγε για τους Κ&Κ, τον Σπυρο και τον Τζορβα , αλλα μυρωδιας ο βοηθος, ετσι?).

Τωρα μαλιστα που βλεπουμε την εναλλακτικη με τα γιουρια του γραφικου Πατερα μας ποναει ακομη περισσοτερο η παρουσια του Τεν Κατε. Γιατι μας θυμιζει προς τι θα μπορουσαμε μα πορευθουμε και που καταληγουμε συνεχεια.

6) Τζιγγερ, πολυμετοχικοι και λοιπο συγγενεις ειστε ολοι ΣΤΟΚΟΙ και σας εχω βαρεθει.
Τοσο χρημα πεταμενο μονο για το θεαθηναι..δε μου το δινατε εμενα που ειμαι 3μηνες απληρωτη?
Αι στα διολααα :P

paoad said...

Ακόμα δεν ήρθε ο προπονητής, άρχισαν οι περιφρονήσεις...

Αθάνατη Ελλαδάρα με τους προπονηταράδες σου. Τι χαρτάκι ρε γάττι, είμαστε σοβαροί???

Ο άνθρωπος το δήλωσε από την αρχή "ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΓΟΣ" παρέλαβε μια ομάδα άγνωστη γι'αυτόν που παραπαίει και εκ των πραγμάτων θα έκανε κάποιους πειραματισμούς. Θέλει να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ποιοι παίκτες έχουν θέση στο ρόστερ της ομάδας που θέλει να φτιάξει και ποιοι όχι. Επομένως και λάθη θα κάνει και δοκιμές και μλκιες, αν θέλετε. Αν το ζητούμενο είναι να αλλάξει η εικόνα της ομάδας αυτά τα "λάθη" είναι απαραίτητα για το νέο προπονητή. Αν το ζητούμενο είναι να πάρουμε το πρωτάθλημα, με όποιο κόστος, αυτά τα λάθη είναι απαγορευτικά.

Κατά τη γνώμη μου, την όποια πινελιά ή αλλαγή μπορεί να κάνει ο Φ θα την δούμε από τα μέσα του Γενάρη και έπειτα... Η ομάδα είναι ΑΡΡΩΣΤΗ. Την προηγούμενη Τετάρτη ολοκλήρωσε την χειρότερη Ευρωπαϊκή σεζόν στην ιστορία της στο τσουλου με τριάρα στην Κοπενχάγη. Δηλαδή τι μεταμόρφωση περιμένατε απο τον Πορτογαλο?? Ένας οργανισμός για να γιάνει χρειάζεται χρόνο, στήριξη και τα σωστά φάρμακα-βοηθήματα. Σε πολλές περιπτώσεις, που η ανάρρωση είναι ταχεία, το πρόβλημα επανεμφανίζεται.

Φαντάζομαι ότι με μια πιο "ορθολογική" ενδεκάδα με Κατσού, Λέτο, Νίνη, Μακή(ς)και Σισέ η ομάδα θα είχε περισσότερες πιθανότητες να κάνει 1-2 γκολ και να φύγει με τη νίκη, αλλά σε μια τέτοια περίπτωση, ο Φ δεν θα είχε την ευκαιρία να δει αυτό που είδε χθες.

Ο Ομπραντοβιτς παίζει παντού και πάντα για τη νίκη αλλά- όλοι ξέρουμε πλέον ότι, σε αυτά τα 2-3 παιχνίδια της σεζον που η ομάδα δεν είναι καλή- πόσο θέλει την ήττα από μια αποπροσανατολιστική ή ανάξια νίκη.

paoad said...

.. και αν συνεχιστεί αυτό το τροπάρι θα γίνει εδώ μέσα του σεντονιού το πανηγύρι..

Άντε, γιατί πολύ λάσκα σας έχω αφήσει τελευταία :))* (όχι τίποτα άλλο- αρχίζει να μου λέει περίεργα και ο υπουργός- ποιος??? ο υπουργός. Έχετε αποπροσανατολίσει, με την προπαγάνδα σας, έναν πιστό προλετάριο παναθηναϊκό βλογκερ και τείνει να μετατραπεί σε γρανάζι του άθλιου τενκατικού σας συστήματος.
Όχι, υπουργέ δεν είσαι ένας από αυτούς.

gatti said...

@Nick Triantos: Aυτό θυμόμουν κι εγώ Nick, γι΄ αυτό και έγραψα στον υπουργό ότι δεν τον ήθελε ο Τζίγγερ τον Αντωνίου. Πάντως, εκείνο που μου κάνει εντύπωση είναι πως η γραμμή που ακολουθούν οι τεχνικοί διευθυντές είναι γραμμή Τζίγγερ. Κι αν ο Φρέιτας είναι δική του επιλογή, οπότε έτσι έχει μάθει να λειτουργεί και ο Αντωνίου κρατάει χαμηλούς τόνους γιατί ήδη ξέρει πως κανείς δεν έχει ξεχάσει την αποτυχημένη πρώτη του χρονιά στην πολυμετοχικότητα, άσχετα αν λανθασμένα (ή ηθελημένα) θεωρεί πως αν κάνει αυτή τη φορά προσεκτικές κινήσεις, θα του συγχωρήσουν εκείνα τα λάθη, εντύπωση μου κάνει η στάση του Πατέρα.

Εντάξει, την πρώτη χρονιά ήταν large, τη δεύτερη μαζεύτηκε γιατί ζόρισαν τα πράγματα και διαχειριζόταν ξένα χρήματα που οι μεγαλομέτοχοι δεν τα πρόσφεραν πια τόσο γενναιόδωρα. Τώρα όμως; Τι παίζει τώρα; Είναι μεγαλύτερο το άνοιγμα από όσο γνωρίζουμε; Παίζεται κάποιο παιχνίδι με τις μετοχές; Δεν υπάρχει σάλιο για μεταγραφές και ο Βγενόπουλος δεν είναι διατεθειμένος να δώσει πριν ολοκληρωθεί η μεταβίβαση, ή δεν έχει να δώσει; Δεν ξέρω τι συμβαίνει, πάντως κάτι συμβαίνει.

Κι αυτή η αδράνεια του Πατέρα δεν μου φαίνεται τυχαία.

Για τον Φρέιτας δεν εκπλήσσομαι. Τι άλλο θα επέλεγε ο Τζίγγερ; Ισα ίσα που φάνηκε και πολύ ανοιχτοχέρης για τα δικά του μέτρα, αφού όπως λες του έδωσε τόσα λεφτά αρχικά.

Η ουσία είναι ότι τώρα πληρώνουμε 3 ...χαραμοφάηδες που δεν κάνουν το παραμικρό. Λαμπρά!

gatti said...

@pensierix: Kαλά, αυτό το ρεζιλίκι με τους γυμναστές δεν πρέπει να έχει ταίρι πουθενά στην ποδοσφαιρική Υφήλιο.

Οχι κύριοι της διοίκησης, πολυμετοχικοί, μεγαλομέτοχοι και σία, δεν βρέχει. Μας φτύνουν, αν δεν το έχετε καταλάβει.

Ε ναι, τι να σχολιάσεις για τις επιλογές του προπονητή; Εδώ σε εμάς συμβαίνει το εξής παράδοξο. Κρατάμε στον πάγκο τους καλύτερους μπας και χρειαστεί να τους χρησιμοποιήσουμε στη ροή του αγώνα, όταν όλοι οι άλλοι ξεκινούν με τους καλύτερους που διαθέτουν ετοιμοπόλεμους.

Αμα έχεις σχέδιο βρε παιδί μου...

gatti said...

@houli_v: Πόσο δίκιο έχεις houli μου! Χάσαμε τον ένοχο και τώρα πού θα βρούμε καινούργιους ενόχους;

:))))))

gatti said...

@The Bgt: Δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω πουθενά! Ολα όσα παλεύουμε εμείς να πούμε μήνες ολόκληρους, τα είπες μόνη σου σε ένα σχόλιο! Μήπως είναι καιρός να ανοίξεις blog;

:))))))))))))

ΥΓ. Μόνο που είπες την "κακή", την απαγορευμένη λέξη. Τεν Κάτε; Α πα πα...

;-)

gatti said...

@paoad: Καμία περιφρόνηση για τον προπονητή δεν άρχισε. Τους προβληματισμούς μας παραθέτουμε εδώ.

Εσένα δηλαδή σου φαίνονται όλα φυσιολογικά; Ετσι έλεγες όμως και τόσο καιρό με τον Νιόπλια. Οτι η ομάδα θα στρώσει, υπομονή να επιστρέψουν οι τραυματίες, να καλυτερέψει η φυσική κατάσταση των παικτών τώρα που ήρθε ο Εμπεν κ.λπ. Τίποτα όμως δεν διορθώθηκε. Και όχι μόνο δεν διορθώθηκε, αλλά έγινε και χειρότερο.

Σου φαίνεται εσένα φυσιολογικό οι παίκτες του Παναθηναϊκού, να έχουν γίνει η ...χαρά των μικρών ομάδων;

Επειτα, εμείς δεν μιλάμε για τα λάθη που μοιραία θα κάνει ο Φερέιρα. Μιλάμε για τις περίεργες επιλογές. Γιατί εκτός αποστολής ο Γκοβού και ο Γκαρσία; Γιατί όχι από την αρχή ο Λέτο; Να τον βγάλει νωρίς όπως είχε κάνει ο Νιόπλιας με τον Λάζαρο επειδή προερχόταν από αγωνιστική απραξία να το καταλάβω. Αλλά όχι να μη τον χρησιμοποιήσει βασικό.

Και αν δεν κατάλαβες, ο προβληματισμός μας δεν είναι ο προπονητής, αλλά το αν αυτές οι περίεργες επιλογές έχουν να κάνουν με υποδείξεις των τεχνικών διευθυντών.

Βγήκε σήμερα ο Αντωνίου και λέει δεν χρειαζόμαστε πολλές μεταγραφές. Eίπε και το άλλο το ωραίο. Οτι μπορεί να αποκτηθεί ένας παίκτης και να μην παίζει. Αλλά παρόλα αυτά παράγει έργο γιατί σπρώχνει τον συμπαίκτη του να γίνει καλύτερος. Υποθέτω ότι τελικά γι΄ αυτό πήραμε τον Γκοβού. Για να πιέσει τον Μαρίνο να βελτιωθεί. Ισως γι΄ αυτό να πήραμε και τον Γκαρσία.

Ατυχέστατο το παράδειγμα με τον Ομπράντοβιτς. Δεν φαντάζομαι βέβαια να θεωρείς ότι ο Φερέιρα είναι ο Ζοτς του ποδοσφαίρου, γιατί θα χάσω πάσα ιδέα!

gatti said...

@paoad (again): Τι έγινε; Αφησες ήσυχο τον Γαλάτη και την έπεσες στον υπουργό;

Να τον αφήσεις ήσυχο! Είδε κι έπαθε να έρθει στον ...ίσιο δρόμο! :pppp

The Bgt said...

Οχι καρντια μου, εγω εδω θα γραφω τα σεντονια μου,εδω εδω στο μπλογκ αυτο!
θα κανω καταληψη ρεεεεεεεε!

δε λες καλα που δεν ειμαι στα πολυ καλα μου και δε συμμετεχω κι ολας... του σεντονιου η καγκελοπορτα θα γινοταν εδω μεσα!

φιλιά! :)

paoad said...

Συμφωνώ ότι τα έχω πει όλα αυτά κατ'επανάληψη και είναι γιατί πιστεύω πάρα πολύ στο υλικό της ομάδας. Στο κάτω κάτω αυτή ήταν η γνώμη τότε, ακόμα και αν ήταν λάθος.

Όσο για τις "περιεργές επιλογές" που λές αρνούμαι να πιστέψω ότι είναι έργο Αντωνίου (μπορεί και να ξανακάνω λάθος) και τις θεωρώ έργο Φερειρα και δεν με ενοχνούν απο τη στιγμή που ο άνθρωπος ακόμα μαθαίνει.

Συμφωνώ απολυτα με τον Αντωνίου ότι η ομάδα δεν χρειάζεται πολλές μεταγραφές, αλλά 1-2 ποιοτικές. Πιστεύω πάρα πολύ στο ρόστερ της ομάδας. Στο κάτω κάτω είναι τελείως αντιπαραγωγικό κάθε φορά που η ομάδα δεν παέι καλά να παίρνεις 3,4,5 παίκτες για να την αλλάξεις. Αυτό που καταλογίζω στους Αντωνίου-Φρειτας είναι ότι ενώ έχουν κάνει τόσες επενδύσεις παικτών για την γκολντεν τιμ δεν έχει προαχθεί σχεδόν κανένας...

Μόνο και μόνο που μου αναφέρεις τη σύγκριση Φερειρα - Ζοτς μου δείχνει ότι δεν κατάλαβες το παράδειγμα μου.

..Και μη σπρώχνεις.. :))

pensierix said...
This comment has been removed by the author.
pensierix said...

Θα συμφωνήσω με τον paoad 95% (αφήνω κι ένα 5% διότι δεν γίνειται να συμφωνώ απολύτως μαζί του).

Μάλλον δεν κατάλαβε τι εννοούσα η μπλογκοδέσποινα...Το ότι μπήκε ο Μαρίνος και δεν έπαιξε από την αρχή ο Λέτο (αν και άκουσα ότι είχε πυρετό) είναι σταγόνα στον ωκεανό τη στιγμή που ο Πορτογάλος έχει παραλάβει καμμένη γη που ούτε καν γνωρίζει και μια ομάδα κυριολεκτικά για λύπηση...Για μένα είναι ο καλύτερος προπονητής στον κόσμο, μετά τον Φερέιρα το χάος. Εδώ περάσαμε από τον βοηθό, τεντά, κυκλοθυμικό, άσχετο Τεν Κάτε στο Νιόπλια και κάναμε υπομονή ένα χρόνο, τα πειράματα του Φερέιρα δεν μπορούμε να ανεχτούμε; Ας χαθεί και το πρωτάθλημα, ούτε το πρώτο είναι ούτε το τελευταίο και στο κάτω κάτω, αυτή η ομάδα δεν δείχνει να το αξίζει. Ας αφήσουν τον προπονητή να καμαρώσει το ρόστερ σε όλο του το μεγαλείο και να δει τι θέλει να κρατήσει, τι θέλει να πετάξει και τι κρίνει απαραίτητο για να φτιάξει μια αξιοπρεπή ομάδα. Δεν είναι όλοι οι παίχτες παλτά, ούτε όλοι όσοι σέρνονται τώρα σημαίνει ότι είναι κακοί παίκτες. Είμαστε μια καμμένη, κακοφτιαγμένη ομάδα που της κάνουν πλάκα οι Σέρρες και η Τρίπολη. Αυτό πρέπει να σκεφτόμαστε πριν κάνουμε την οποιαδήποτε κριτική στο νέο προπονητή και ζητήσουμε καμιά 15ρια μεταγραφές.

Υπάρχουν φυσικά και οι ΑΡΔ, που έκαναν κοκοκοκο επί ένα χρόνο γιατί ο Νιόπλιας είναι δικό μας παιδί και πρέπει να το στηρίξουμε μέχρι εκεί που δεν παίρνει και τώρα βγαίνουν και κάνουν κριτική στον Πορτογάλο με το "καλημ..." (ούτε καλημέρα δεν έχει προλάβει να πει ο άνθρωπος). Ηδη διαβάσαμε μπηχτές τύπου "με το Νιόπλια στον πάγκο φάγαμε λιγότερα γκολ στο Τσου Λου", "η ομάδα δεν δείχνει σημάδια βελτίωσης" και άλλα τέτοια όμορφα. Ρε καραγκιόζηδες, ρε ντροπή της δημοσιογραφίας, ρε ουστ από εδώ που θα μου κρίνετε τον Φερέιρα εσείς που βγάλατε τον Τεν Κάτε άχρηστο (!!!!!) και μας παρουσιάζατε το Νιόπλια ως τον Ελληνα Μουρίνιο που μεταμόρφωσε τον ΠΑΟ. Τον τύπο με τα αστεία κοουτσαρίσματα, τις κλάψες, τις δηλώσεις επί δηλώσεων, τις εικονικές παραιτήσεις, που έκανε προετοιμασία της πλάκας και γύρισε την ομάδα τόσο πίσω...Ρε ουστ!

ΥΓ
Διευθυντής ποδοσφαιρικού τμήματος ο ΧΤΚ λέμεεεεεε...

KANTHAR0S said...

Κάτω τα χέρια από τον Αντωνίου. Αν φύγει με τι γελάμε ρε παιδιά;

gatti said...

@The Bgt: Κατάληψη δεν νοείται αν γίνεται με συναίνεση! :))))))

Γράφε ό,τι θέλεις, όσο θέλεις και όποτε θέλεις!!!

:-*

gatti said...

@paoad: Eπειδή κι εγώ πιστεύω σε αρκετά μεγάλο μέρος του υλικού της ομάδας και θεωρώ ότι είναι αδιανόητο αυτό το υλικό (έστω και με τους - αρκετούς - άμπαλους που διαθέτει ανάμεσα στους ποιοτικούς) να μην μπορεί να κερδίσει τους Αστέρες και τις Λάρισες και να δυσκολεύεται με τις Κέρκυρες, θεωρώ πως κάτι άλλο συμβαίνει πέρα από τα γνωστά "εγκλήματα του καλοκαιριού". Κάτι που δεν αφήνει τους παίκτες να είναι συγκεντρωμένοι στον στόχο τους και να μην έχουν μεγάλη διάθεση να παίξουν. Να μην είναι "όλοι για έναν και ένας για όλους" όπως παρουσιάστηκαν πέρυσι. Και αυτό το "κάτι" μου μυρίζει χαλασμένα αποδυτήρια. Τόσο απλά.

Aπό εκεί και πέρα, το θέμα με τον Αντωνίου δεν είναι οι προθέσεις του που θα μπορούσαν να είναι αγνές (αν και το ρητό λέει ότι τα μεγαλύτερα εγκλήματα ξεκίνησαν από αγαθές προθέσεις), αλλά οι επιλογές του.


Το παράδειγμά σου το κατάλαβα, αλλά πες μου τώρα ότι το θέμα του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού είναι η επιλογή ήττας / αποπροσανατολιστικής νίκης! Κι έπειτα, αποπροσανατολιστική για ποιους; Σίγουρα όχι για τους οπαδούς.

ΥΓ. Ποιος σπρώχνει; :ppp

gatti said...

@pensierix: Καλά όλα αυτά που λες Γαλάτη μου - αν και διακρίνω μια τάση εμπάθειας για τον Νιόπλια - αλλά με μια προϋπόθεση: Ο προπονητής Φερέιρα να είναι κανονικός προπονητής που βλέπει, κρίνει και αποφασίζει μόνος του. Οταν κάποιος μου ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα, δεν έχω καμιά αντίρρηση να περιμένω όπως λες κι εσύ να ξεσκαρτάρει την ομάδα, μπας και δούμε άσπρη μέρα και ας είναι η απώλεια του πρωταθλήματος το τίμημα. Είπαμε, άλλωστε, δόξα τω Θεώ το πρωτάθλημα ΑΚΟΜΑ δεν μας έχει γίνει ψύχωση όπως στους γαύρους. Θεωρήσαμε το περυσινό ως "αυτοσκοπό" λόγω "ειδικών συνθηκών", το πήραμε, τελείωσε. Το φετινό αν δεν το αξίζουμε (που όλα δείχνουν ότι δεν...) ας μη το πάρουμε.

Αλλά να ξέρουμε ότι αυτός ο προπονητής όντως μπορεί να κάνει δουλειά. Και να κάνει δουλειά ανεπηρρέαστος. Αν είναι αχυράνθρωπος, τότε ΚΑΙ τον τίτλο θα χάσουμε (είπαμε, σιγά την απώλεια) ΚΑΙ τον χρόνο μας (από εδώ και πέρα, προσωπικά, ως προσεχώς άνεργη θα διαθέτω πολύ από αυτόν...) αλλά ΚΑΙ την ελπίδα μας να δούμε κάτι καλό στο μέλλον (αυτό ΕΙΝΑΙ απώλεια).

Οσο για τους ΑΡΔ, δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Με την τριήμερη απεργία τους πάντως, θα ηρεμήσουμε αρκετά σε μια εποχή που θα "τρώγονταν" συνεχώς με την ομάδα. Διαχρονικά πάντως θα ασχολούνται με τον εκάστοτε προπονητή του Παναθηναϊκού ανεβάζοντας τους εκλεκτούς τους και θάβοντας τους άλλους.

gatti said...

@KANTHAR0S: Δηλαδή για να συνεχίσετε να γελάτε εσείς, πρέπει να συνεχίσουμε να κλαίμε εμείς; :ppp

Mια και το έφερε η κουβέντα, δεν μας δίνετε τον Κόντη για να βρούμε το δρόμο μας; :))))

pensierix said...

Οχι κι εμπαθής, βρε gatti μου! Εγώ που έγραφα ότι κινδυνεύει να καεί επειδή πέφτει στα βαθιά χωρίς μπρατσάκια; ( πυρ, Νιόπλιας και θάλασσα ένα πράμα). Αν και δυσκολεύτηκα να χωνέψω το πέρασμα από Τεντά σε Νιόπλια, περισσότερο με ενοχλούσε η προκλητική αβάντα από τους ΑΡΔ, παρά οι κατά καιρούς αστοχίες του εντός κι εκτός γηπέδου..."Θα με κάνουν (οι ΑΡΔ) να τον αντιπαθήσω" θυμάμαι ότι είχα γράψει. Για μένα την μεγαλύτερη ευθύνη για το σημερινό χάλι έχει η διοίκηση (από εκεί ξεκινάνε όλα), αλλά...

Αν εγώ είμαι εμπαθής τότε ο ίδιος που σε συνέντευξη τύπου μετά από ματς βγαίνει και δηλώνει "Εγώ δεν είμαι βοηθός", τί είναι; Eμπαθής, αλαζόνας και ανασφαλής, με πολυ μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του είναι, τη στιγμή που έχει καριέρα 6 μηνών σε πάγκο επαγγελματικής ομάδας. Αυτό το καβάλημα του καλαμιού, το ότι υπερεκτίμησε σε μεγάλο βαθμό τις δυνατότητές του επειδή πήρε το νταμπλ και βγήκε "προπονητής της χρονιάς" τον έφαγε.

4minister said...

Συμφωνώ, Κόντη θεέ έλα στην ΠΑΕ! :))

Αυτή η δήλωση του Φερρέιρα, ότι δεν τον είχαν ενημερώσει για τις 100 συμμετοχές του Καραγκούνη, μου θυμίζει μια άλλη δήλωση, ότι «δεν μου αρέσει ο Μέελμπεργκ, θα πάρουμε κάποιον να μπορεί να φτιάχνει παιχνίδι». ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΥΩ!

Να ανακαλέσετε στη μνήμη σας πόσες φορές έχω πει ότι ο Κάρα πρέπει να κρεμάσει τα παπούτσια του. Άρα δεν τα λέω γιατί του έχω αδυναμία, αλλά γιατί αυτή η ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κίνηση δείχνει ανυπαρξία συντονισμού-διοίκησης. Ή κινήσεις κάτω απ' το τραπέζι ... Χτυπάνε ύπουλα όλα τα καλά συμβόλαια, για να κρατήσουν στην ομάδα τους φτηνούς, ή για να τους κάνουν όλους φτηνούς.

Επίσης η επιμονή σε βασικό Τζόρβα και η δήλωσή του ότι θα ψάξει ομάδα, δείχνει σαπίλα και ύπαρξη αβάντας. Διαφορετικά παίκτης με αυτή τη συμπεριφορά γνωρίζει ότι θα γυαλίσει πάγκο, μη πω ότι θα πήγαινε δανεικός να ψηθεί στο Θρασύβουλο. Και γιατί περικαλώ δεν έχουν ακόμα τιμωρηθεί Κάρα-Λέτο, παραγράφηκε το αδίκημα;

Αφού έχουν περάσει 5 αγώνες και ο προπονητής δεν έχει ακόμα περάσει κάτι δικό του στην ομάδα, σημαίνει ότι για να τους μάθει καμιά 10αριά πράγματα θέλει 50 αγώνες και βάλε, δηλαδή 2-3 σεζόν!

Nick Triantos said...

Μιας και υαπρχει και ο KANTHAROS εδω μεσα αντε να γραψω και κατι για τον ΑΡΗ μιας και εχει τεραστιο ματς την Πεμπτη.

KANTHARE...Οι Σπανιολοι νομιζουν οτι εσεις εκει πανω ειστε εντελως χαμπατια. Δεν αφηνουν τιποτα στη τυχη οι ανΘρωποι. ΤΙΠΟΤΑ.

Διαιτητη ειδες ποιον σας βαλανε? Ξερεις ποιος ειναι αυτος? Ο Ανθρωπος της κιτρινο-κοκκινης καρτας και του Χ2. Απο πεναλτυ? Ξεχασε το.

Ο Αυστριακος "De Bleekere".

Το νου σας εαν θελετε προκριση. Τα ματια σας οχι 14, αλλα 144...

pensierix said...

"Αφού έχουν περάσει 5 αγώνες και ο προπονητής δεν έχει ακόμα περάσει κάτι δικό του στην ομάδα, σημαίνει ότι για να τους μάθει καμιά 10αριά πράγματα θέλει 50 αγώνες και βάλε, δηλαδή 2-3 σεζόν!"

Μα δεν έχει κλείσει ούτε μήνα στην ομάδα ο έρμος ο Πορτογάλος. Ακόμα καλά καλά δεν ξέρει τους παίκτες του, ποιοί είναι άμπαλοι και πρέπει να φάνε σουτ, ποιοί δεν μπορούν πια, ποιοί έχουν δυνατότητες αλλά χάνονται στην μετριότητα της ομάδας και φαίνονται λίγοι, ποιοι δεν του κάνουν για το σύστημα που θέλει να παίξει κτλ κτλ. Δε λέω, μπορεί να αποδειχθεί ο μεγαλύτερος μυρωδιάς, ο πλέον ακατάλληλος, αλλά εδώ κάνουμε λες και πέσαμε στον Τεννέ, ενω πριν είχαμε τον Μουρίνιο...

"Παίρνει ή δεν παίρνει χαρτάκια;", "Δεν έβαλε μέσα τον Κάρα για να συμπληρώσει την κατοστάρα", "Δεν έχουμε δει αλλαγές". Η ομάδα είναι άρρωστη, πως να το κάνουμε...Δεν είναι όπως πέρσι, φέρνουμε τον εμψυχωτή Νιόπλια που δεν πιέζει τα παιδιά για να πάρουμε το νταμπλ.

ΥΓ
23 κλεψίματα μπάλας ο Αστέρας, 9(!) ο ΠΑΟ. Και τον σερ Αλεξ Φέργκιουσον να παίρναμε, θα του καθόταν η τσίχλα στο λαιμό και θα τον χάναμε τον άνθρωπο...

paoad said...

:)))

Nick Triantos said...

Ποιος ειπε οτι ο Φερρειρα δεν εχει περασει τιποτα δικο του?

Την διαταξη της ομαδας σε αμυνα ζωνης στα κορνερ την βλεπετε? Αυτο πριν δεν υπηρχε. Ο ΜΟΝΟΣ προπονητης που το εκανε αυτο ηταν ο Πεσειρο.

Τα μετρα που παιρνει ο Σπυροπουλος στο γηπεδο δεν τα βλεπετε? Το οτι εχει χειροτερεψει αμυντικα επειδη δεν προλαβαινει να γυριζει και δεν καλυπτετε δεν το βλεπετε?

Το οτι τ' αμυντικα χαφ ανεβαινουν πολυ περισσοτερο κοντα στην αντιπαλη περιοχη σε σχεση με την ομαδα του Νιοπλια ειναι εμφανες. Αυτη ειναι και μια αιτια που το κεντρο ειναι συνεχως ανοιχτο.

Το πρεσινγκ του αντιπαλου οταν η μπαλα βγαινει στ' ακρα, και αυτο ειναι καινουργιο στοιχειο.

Ειναι πασιφανες οτι εχει αλλαξει ορισμενα πραγματα.

Επισης...Πως ειναι δυνατον ενας προπονητης που ειναι στην ομαδα 5 ματς να κανει εισηγησεις για τις δυνατοτητες των παικτων του και αυτων που πρεπει ν' αποκτηθουν και την ιδια στιγμη να μην μπορουν να κριθουν ορισμενες επιλογες του απ' εμας τους απ' εξω γιατι "ειναι νωρις".

Εφ' οσον αυτος κρινει 24 παικτες σε 4 εβδομαδες και κανει εισηγησεις, γιατι να μην κρινω και 'γω ορισμενες επιλογες του σε 4 εβδομαδες?

Ετσι δεν ειπε οτι Πατερας? Οτι δηλαδη θα κανει εισηγησεις ο προπονητης? Οταν λοιπονν καποιος κανει εισηγησεις, αυτο σημαινει οτι εχει αποφασισει, εχει κρινει και εχει κατασταλαξει. Κανω καπου λαθος?

Τα 'χω γραψει ενα εκατομμυριο φορες. Το προβλημα της ομαδας ειναι λιγοτερο αγωνιστικο και περισσοτερο αποδυτηριακο. Σιγουρα χρειαζετε ενισχυση, ολες οι ομαδες θελουν παικτες, αλλα το ντε και καλα οτι φταιει ο Κεζος, το Μουντιαλ, το κακο γκαζον του ΟΑΚΑ, ο Νιοπλιας, Ο τζιγγερ ειναι αστεια πραγματα.

Πολλα φταινε και ενας καλος προπονητης το 1ο πραγμα που θα κανει δεν ειναι ν' αλλαξει το συστημα που παιζει η ομαδα εδω και 3 σεζον αλλα θα κοιταξει τ' αποδυτηρια του. Να δει τι γινετε με τις σχεσεις των παικτων μεταξι του. Να τους μιλησει, να τους κερδισει. Αυτο ειναι το 1ο βημα. Απο την στιγμη που τον κερδιζεις τον αλλο μπορεις, και 'σαι εμπιστευετε, μπορεις να περασεις πολλα πραγματα.

Εαν μπεις σε προβληματικα στ' αποδυτηρια μιας ομαδα και τους κανεις να πιστεψουν οτι εισαι ο "γαμαω", ο "μπαμπουλας", ο "δεν καταλαβαινω απο βεντετες", ο "αλλαζω τον αρχηγο", οπως περασαν οι ΑΡΔ των Φερρειρα, η αποτυχια σου ερχετε με μαθηματικη ακριβεια.

Την ΑΕΚ την βλεπε πως εχει αναστηθει με τον ΧιμενεΘ? Αλλαξε παικτες ο ΧιμενεΘ? Οχι. Ξερει οτι εχει πολυ καρβουνο ο ανθρωπος ΑΛΛΑ η μαγκια του ειναι οτι ΚΕΡΔΙΣΕ τους παικτες και παιρνει οτι περισσοτερο μπορει απο αυτους. Τον Μπλανκο τον βλεπετε πως εχει αλλαξει?

gatti said...

@pensierix: Mε έπεισες Γαλάτη μου. Είναι σαν το ανέκδοτο: "Δεν είμαι εγώ ρατσιστής, αυτός είναι μαύρος!". :-pppppp


Nα πω ότι έχεις άδικο; Δεν έχεις. Οπως τα λες είναι. Πάντως όσο περνάει ο καιρός τόσο περισσότερο "τα παίρνω" όταν θυμάμαι την ατάκα του τη βραδιά που κοινοποίησε την πρόθεση παραίτησής του: "Δεν μπορεί τον Αύγουστο να είμαι ο καλύτερος προπονητής και τώρα να έγινα ο χειρότερος!".

Ε, τι; ποιος; πού; Πότε είπε και ποιος ότι ήταν ο καλύτερος προπονητής;

Πάντως, όπως και να το δεις, πάλι ο Τζίγγερ φταίει! Γιατί αν λειτουργούσε και το καλοκαίρι όπως συνηθίζει και δεν φοβόταν την λαϊκή οργή, θα τον είχε διώξει από την ομάδα και ίσως η προετοιμασία του καλοκαιριού να είχε γίνει από κάποιον που ξέρει...

Ούτε μια σωστή δουλειά δεν μπορεί να κάνει ο ραλίστας!

:ppp

gatti said...

@4minister: Eτσι! Να έρθει ο Κόντης που ξέρει τι τού γίνεται, μπας και φτιάξουμε επιτέλους ομάδα! Αν και είπαμε πως ο διακαής πόθος μας είναι να έρθει ο Nick, αλλά σιγά μην αλλάξει επάγγελμα ο Νick και επιστρέψει στην Ελλάδα με όσα βλέπει να γίνονται...

Δεν νομίζω ότι έχει σχέση η δήλωση Φερέιρα με την δήλωση Τεν Κάτε. Ο τεντάς πήρε πάνω του την ευθύνη για τη "μη μεταγραφή" του Μέλμπεργκ και το πλήρωσε, αφού πέραν όλων των άλλων είναι κάτι που μνημονεύουμε μέχρι σήμερα.

Ο Πορτογάλος έβγαλε από πάνω του την ευθύνη μια κι έξω. Πώς με εγκαλείτε, σου λέει, για κάτι που δεν γνωρίζω;

Απαλλάσσεται λοιπόν ο Φερέιρα, αλλά από την άλλη αυτό το θέμα δείχνει πόσο άσχετοι είναι αυτοί που είναι επιφορτισμένοι με την διευθέτηση τέτοιων ζητημάτων. Είναι όμως πράγματι άσχετοι, ή είναι κάτι άλλο;

Κι εμένα μου τη δίνει άσχημα ώρες - ώρες ο Καραγκούνης με το όλο attitude και το έχω γράψει άπειρες φορές. Αλλο όμως αυτό και άλλο η τιμή που οφείλει να του γίνει για την προσφορά του στην ομάδα. Γιατί στην ομάδα πρόσφερε, πώς να το κάνουμε!

Αν ισχύουν αυτά που υποθέτεις για τα καλά συμβόλαια, τότε έχουμε μια επανάληψη της πρακτικής Τζίγγερ από ανθρώπους που υποτίθεται ότι βρίσκονται στην εντελώς αντίθεση πλευρά απ΄ αυτόν. Αυτό αλήθεια, πώς εξηγείται; Πάλι με το "άνοιγμα" εξηγείται;

Για τον Τζόρβα οφείλω να σου πω ότι εκνευρίστηκα πολύ όταν άκουσα ότι θα αρχίσει να ψάχνει ομάδα. Δηλαδή; Δεν το βλέπει ο ίδιος ότι είναι ντεφορμέ; Δεν αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάτσει στον πάγκο όπως τόσοι και τόσοι ποδοσφαιριστές στον κόσμο, ακόμα και μεγαλύτερου διαμετρήματος από τον ίδιο; Το "δικό μας παιδί" δεν ανέχεται να χάσει τη θέση του βασικού; Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στην νοοτροπία της ομάδας τελικά...

gatti said...

@Νick Triantos: Nα σου πω την αλήθεια Nick το μόνο από αυτά που είδα προσωπικά ήταν το ανέβασμα των αμυντικών χαφ. Αλλά το θεώρησα ανάξιο λόγου γιατί όταν τα αμυντικά σου χαφ είναι ο Ζιλμπέρτο και ο Σιμάο που ο πρώτος και απέναντι στο τέρμα να είναι άουτ θα στείλει τη μπάλα, ενώ ο άλλος δεν μπορεί να βρει συμπαίκτη στα δύο μέτρα, δεν βλέπω να βοηθάει και πολύ.

Ωστε παίρνει μέτρα ο Σπυρόπουλος στο γήπεδο; Αμα είναι να παίρνει μέτρα και να είναι πιο άθλιος αμυντικά απ΄ ό,τι ήταν πριν, καλύτερα να κάτσει εκεί που είναι.

Αυτό που γράφεις σχετικά με τις δηλώσεις Πατέρα είναι το "κλειδί". Πώς ακριβώς ο συγκεκριμένος προπονητής θα εισηγηθεί τις μεταγραφές όταν καλά - καλά δεν ξέρει τους παίκτες του; Γιατί αυτό (ότι δηλαδή δεν γνωρίζει το υλικό του και πρέπει να του δώσουμε χρόνο να το μάθει) πρέπει να το δεχθούμε όλοι και να μην του κάνουμε κριτική, έτσι δεν μας λένε όλοι;

Αυτό ακριβώς που γράφεις και το ανέφερα κι εγώ παραπάνω είναι που λείπει από την ομάδα. Η φλόγα στα μάτια των παικτών, η σύμπνοια, η ενότητα. Αυτοί είναι πια ένα μάτσο ξένοι μεταξύ τους. Ετσι ήταν πέρσι; Εχουν καμία σχέση με την περυσινή ομάδα; Αρα λοιπον κάτι φταίει. Και αυτό το κάτι είναι στα αποδυτήρια.

Επίσης, έχεις απόλυτο δίκιο για τον Χιμένεθ. Ο άνθρωπος κατάλαβε πού βρίσκεται, αλλά κατάλαβε και τι πρέπει να κάνει για να κερδίσει τους παίκτες του. Ο Χιμένεθ τους εμπνέει τους παίκτες της ΑΕΚ. Δεν είναι μόνο ο Μπλάνκο που έχει αλλάξει. Δεν βλέπεις πώς όλοι ΜΑ ΟΛΟΙ οι παίκτες της ΑΕΚ μόλις βάλουν ένα γκολ τρέχουν και αγκαλιάζουν τον Ισπανό; Σου δίνουν την εντύπωση ότι παίζουν για πάρτη του και ότι περιμένουν πώς και πώς να βάλουν γκολ για να τρέξουν να του το αφιερώσουν.

pensierix said...

Καλά και άγια αυτά που γράφετε για τον Χιμένεθ, αλλά μην τρελαθούμε και τελείως, μέχρι τώρα έχει πάρει μόνο τα ματσάκια που έπαιξε ταμπούρι (μερικά καθαρά από τύχη) και όποτε χρειάστηκε να παίξει υποψία ποδοσφαίρου πρωτοβουλίας, έφαγε τα μούτρα του και τα έριχνε στην κακή προετοιμασία του Μπάγεβιτς. Ο,τι καλό συμβαίνει το κάνει ο Χιμένεθ, και για τα άλλα έχουμε τον Ντούσαν. Δεν έχει κάνει δα και θαύματα, έχει κάνει και ακατανόητα κοουτσαρίσματα (ρωτήστε τους ΑΕΚτσήδες για Τούμπα και Ν. Σμύρνη) χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι κακός προπονητής ή ότι δεν θα προσφέρει στην ΑΕΚ...Κι αυτός με κάτι Ντατόμους και κάτι Γκερέιρους ξεκίνησε και τώρα αρχίζει να βάζει τα πράγματα σε μια σειρά...Και φυσικά, άλλη πίεση έχεις, δυστυχώς για τον δικέφαλο, στην ΑΕΚ αυτή τη στιγμή που αν βγάλεις έναν παίκτη και πάρεις τα ντέρμπι είσαι σχεδόν επιτυχημένος και άλλη στον ΠΑΟ που πρέπει να νικάς ακόμα κι αν δεν έχεις κέντρο...

Nick Triantos said...

@pensierix,

Αγωνιστικα θαυματα δεν εχει κανει. Συμφωνω 100%. Ψυχολογικα ομως εχει κανει σιγουρα, αρκει να δεις πως εχει ανεβει κατακορυφα η αποδωση ορισμενων παικτων. Οχι ολων αλλα εκεινων που ειναι κλειδια σε αυτην την ομαδα. Η ΑΕΚ εχει τα ιδια αγωνιστικα προβληματα που ειχε και με τον Μπαγιεβιτς, το θεμα ομως οτι μεσα απο αυτη την εξτρα θεληση που δειχνουν και την επιστοσυνη που τους εχει δειξει ο Χιμενεθ φαινετε οτι ανταποκρινονται πολυ περισσοτερο απ' οτι με τον Μπαγιεβιτς.

Διαφωνεις καπου?

Nick Triantos said...

Παρτε και αυτο που μολις ειδα

http://prasinanea.gr/football/article714717.ece

Το θεμα ειναι οτι η' την εχεις την ριμαδα την ψυχολογικη ντοπα μεσα μου και την μεταδιδεις αμεσα η' δεν την εχεις.

Δεν πας σε μια ομαδα και μια ωραια πρωια λες "Χμ, πρεπει ντοπαρω ψυχολογικα τους παικτες μου". Ειναι αστειο. Ειναι σαν να βαζεις NOVA χωρις να εχεις τηλεωραση.

Το 1ο πραγμα που κανεις σε μια ομαδα ειναι κανεις τους παικτες να σε ΠΙΣΤΕΨΟΥΝ. Να πιστεψουν το πλανο σου, να καταλαβουν οτι θα εισαι δικαιος μαζι τους ωστε να σ' εμπιστευτουν. Το ΠΡΩΤΟ.

Μεγεια μας

gatti said...

@pensierix: Γαλάτη μου, κι εγώ στην ψυχολογία αναφερόμουν όπως σου γράφει και ο Nick. Και τον Χιμένεθ τον έχω κατακρίνει κιόλας που όταν κερδίζει αποθεώνει τους παίκτες του και όταν χάνει τα ρίχνει στον Μπάγεβιτς.

Αλλά ψυχολογικά τους έχει κάνει τους παίκτες να πιστέψουν σ΄ αυτόν και είναι κάτι που δεν το αμφισβητεί κανείς. Λάθη έκανε και σίγουρα θα κάνει κι άλλα. Οι παίκτες του όμως προσπαθούν να τα δώσουν όλα. Αλλο αν έχουν πολλοί από αυτούς περιορισμένο ταβάνι.

gatti said...

@Nick Triantos: Eτσι είναι. Ψυχολόγος κατά παραγγελία δεν γίνεται. Δηλαδή τι; Θα ξυπνήσει ένα ωραίο πρωί ο Φερέιρα και θα μπορεί να εμπνεύσει τους παίκτες; Να τους ντοπάρει ψυχολογικά και να τους κάνει να πιστέψουν στο πλάνο του; Αυτό ή το έχεις και αν το έχεις φαίνεται από την αρχή, ή δεν το έχεις, οπότε ...άντε γεια...

pensierix said...

Δεν διαφωνώ Νικ ούτε αμφισβητώ ότι ο Χιμένεθ είναι καλός ψυχολόγος και παίρνει το κάτι παραπάνω από τους παίκτες του. Απλά, δεν πρέπει να υποτιμηθούν, κατ'εμέ, δυο παράμετροι:

α) Ο Χιμένεθ διαδέχτηκε τον Μπάγεβιτς που ήταν κόκκινο πανί για πολλούς παίκτες και είναι φυσικό πλέον να πάνε (στην αρχή τουλάχιστον) με τα νερά του Μανόλο. Το Νιόπλια τον γούσταραν οι παίκτες και μερικοί (βλ. Ζιλμπέρτο) απορούσαν γιατί έφυγε(!!!!) και άλλοι (βλ. Σισέ) τον στήριζαν όταν έβαζε τα κλάματα.

β) Καλή και πολύ σημαντική η ψυχολογία, αλλά αυτή μπορείς να την χτίσεις πολύ πιο εύκολα σε μια ομάδα που έχει χαμηλώσει τον πήχη και σου ζητάει να φτιάξεις κάτι από την αρχή, ερχόμενος ακόμα και σε σύγκρουση με παίκτες που δεν είναι δα και τέρατα προσωπικότητας. Με άλλα λόγια, ο Φερέιρα έχει ένα πιστόλι στον κρόταφο ενώ ο Χιμένεθ έχει ένα πιστόλι για να "σκοτώσει" όποιον του κουνηθεί. Δε πα' να ανεβάσει ψυχολογικά τους παίκτες μέχρι εκεί που δεν παίρνει ο Πορτογάλος; Ετσι και γκελάρει την Κυριακή, στον ΠΑΟ θα ασχοληθούν με το υποθετικό ανέβασμα του Νίνη και του Λάζαρου ή με τους βαθμούς που χάθηκαν; Στην ΑΕΚ θα μιλήσουν 5 λεπτά για τη γκέλα και μετά θα ασχοληθούν με το πόσο ανέβηκε ο Μανωλάς και ο Σκόκο υπό τις οδηγίες του Μανόλο...

pensierix said...

Ο Τεν Κάτε ήταν αγενής και απότομος με αποτέλεσμα να δημιουργεί ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά, ο Νιόπλιας τους χαλάρωσε μέχρι εκεί που δεν παίρνει και πλαδαρέψανε, ο Φερέιρα δεν τους εμπνέει και δεν του ντοπάρει ψυχολογικά.

Οι αθλητές θέλουν φροντίδα και προδρέμ, αυτό είναι γνωστό. Μόνο που οι δικοί μας έχουν μείνει ακόμα στα νήπια και στις...χειροτεχνίες. Με το που πήγαμε να τα γράψουμε στο Δημοτικό...

"Μπαμπααααα (Πατέρα), ο κύριος Χενκ με έδειρε γιατί δεν έγραψα σωστά το άλφα!"

Το συμβούλιο γονέων και κηδεμόνων απαιτεί να φύγει ο δάσκαλος από το σχολείο. Φεύγει ο τύπος με τις αντιπαιδαγωγικές μεθόδους, έρχεται ένας άλλος κι αρχίσανε να παίζουν με τις πλαστελίνες...Πλαστελίνη και πλαστελίνη και πλαστελίνη, τόση πολλή που τα παιδιά έμειναν...στόκοι. Τα ξαναπήγαν στα προνήπια και ησύχασαν.

:)))))

ΥΓ
"11 anni, 22 allenatori. E che cazzo!", που είπε και μια ιταλική ψυχή...

4minister said...

Καθόλου φαντασία δεν έχετε, το φελέκι μου. Δεν θα κάνει ο ίδιος τον ψυχολόγο, αλλά η Ζουλμίρα. Δεν είχε δηλώσει εφτούνη ότι θάρθει το Δεκέμβρη;

http://www.newsbomb.gr/images/sized/articles_new/zulmira-ferreira2.jpg

Φως φανάρι. Θα κάνει private interviews σε όλους, κανένα δεν θ' αφήσει παραπονεμένο ασούμε.

Nick Triantos said...

Παρτε κι' αυτο το κομματακι απ'΄τον Πρασινο Νικολακοπουλο σημερα να δειτε οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο...

"Έγραψα στη στήλη μου στο leoforos.gr ότι ο φετινός Παναθηναϊκός έχει πρόβλημα (και) στα αποδυτήρια. Και είναι κανόνας στο ποδόσφαιρο πως αν δεν έχεις καλά αποδυτήρια δεν πας πουθενά.

Ναι, κάποιοι παίκτες μπορεί να μην πάνε κάποιους άλλους. Ορισμένοι ίσως να μη γουστάρουν και τον προπονητή (τον καινούργιο ή τον προηγούμενο, τυχαία η αναφορά), άλλοι τον Αντωνίου ή τον Φρέιτας. Αυτά μπορεί να συμβαίνουν και εν μέρει είναι ανθρώπινα, αρκεί να μη σε επηρεάζουν ΜΕΣΑ στη δουλειά σου, δηλαδή στο γήπεδο. Εκεί όπου το «εμείς» θα πρέπει να υπερισχύει του «εγώ» και το δόγμα να είναι «ένας για όλους και όλοι για έναν».

Nick Triantos said...

Αγριο χωσημο σημερα Καρπετοπουλου σε Αντωνιου-Φρειτας.

Ετσι ακριβως ειναι τα πραγματα για να μη πω χειροτερα.

Μονο ο Πατερας μπορει να σταματησει την κατηφορα. Ουτε ο Κουμπορτζι, ο Σχααρς και ο Αντερσον.

4minister said...

Εδώ και "δίπλα" πάντως, αυτά τα ζητήματα γράφτηκαν πρώτα. Ρε, λες να μας διαβάζουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι;

gatti said...

@pensierix: Γαλάτη μου, για τον Τεν Κάτε η the Bgt το έθεσε πιο σωστά απ' όλους: Φταίει γιατί θα μας θυμίζει για πάντα προς τι θα μπορούσαμε να πορευτούμε και πού τελικά παραμείναμε...

Συμφωνώ μαζί σου πως ειδικά στον Παναθηναϊκό όσο και να ανέβαζε την ομάδα ψυχολογικά ο Πορτογάλος αν αυτή δεν έπαιρνε βαθμούς, θα το παίρναμε πολύ πιο βαριά από τους ΑΕΚτζήδες. Ομως, προσωπικά το ανέβασμα της ψυχολογίας το συνδέω είτε με καλό θέαμα, είτε με βαθμολογική συγκομιδή, αλλιώς πώς θα το αντιλαμβανόμασταν; Οπότε σε κάθε περίπτωση δεν θα διαμαρτυρόμασταν...

:)))

gatti said...

@4minister: Aχ υπουργέ μου, τις ίδιες σκέψεις κάνουμε! Κι εγώ τη Ζουλμίρα σκέφτηκα! ;-)

Να τους βάλει κάτω και να τους κάνει μια ψυχανάλυση, άλλο πράγμα! :ppp

gatti said...

@Nick Triantos: Kαι ο Βασιλαράς και ο Κάρπετ λένε πράγματα που έχουμε πει (γράψει) εδώ, πριν από αυτούς. Ουσιαστικά δηλαδή το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν (γιατί αυτοί έχουν εκ των έσω πληροφόρηση) πως αυτά που σκεφτόμαστε, ισχύουν.

gatti said...

@4minister: Πες τα υπουργέ μου, πες τα! Τα έχουμε γράψει πριν από αυτούς. Αλλά δυστυχώς εμείς είμεθα πτωχοί bloggers, ενώ αυτοί είναι γνωστοί δημοσιογράφοι και ό,τι γράφουν συζητιέται και έχει βαρύτητα.

Αδικη ζωή...