Monday, May 9, 2011

Εκτη αίσθηση...



Εξι ευρωπαϊκά τρόπαια σε εφτά τελικούς ο Παναθηναϊκός. Δεύτερος πλέον σε τίτλους μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και πίσω - μόνο - από τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Οκτώ ευρωπαϊκές κούπες σε σύνολο καριέρας (προς το παρόν...) ο Ομπράντοβιτς. Οσες έχει συνολικά η πολυνίκης της Ευρωλίγκα, Ρεάλ.

Το έκτο αστέρι είναι πια γεγονός και αυτή η ομάδα το κάνει να φαίνεται τόσο εύκολο που σχεδον έμοιαζε αυτονόητο. Κι ας μην ήταν έτσι γιατί η Μακάμπι έδειξε με το «καλημέρα» ότι ήταν μια ομάδα που δεν κατέβηκε για να χάσει. Ο Ομπράντοβιτς όμως είχε διαφορετική γνώμη. Αρχικά εγκλώβισε τον Σόφο και βραχυκύκλωσε τον Μπλατ. Με τον Σχορτσανίτη καθηλωμένο στον πάγκο λόγω φάουλ και δυσλειτουργικό δίδυμο στη ρακέτα η Μακάμπι το μόνο στο οποίο θα μπορούσε να ελπίζει ήταν η περιφέρειά της. Ο «Ζοτς» όμως ούτε που ασχολήθηκε μαζί της. Σου λέει, πόσα τρίποντα πια θα βάλει; Κι από την άλλη πόσο ακόμα θα παραμείνουν άστοχοι από την αντίστοιχη περιφέρεια οι δικοί μου παίκτες;

Είχε δίκιο και στις δύο περιπτώσεις. Κάποια στιγμή η ρέντα της Μακάμπι τελείωσε, ενώ οι Σάτο και Νίκολας με τα καθοριστικά τους τρίποντα «ξεκόλλησαν» τον Παναθηναϊκό και του επέτρεψαν να αποκτήσει διαφορά.

Με τον Φώτση να ελέγχει τα ριμπάουντ, τον Μπατίστ να κάνει πράγματα και θαύματα και την άμυνα να «στραγγαλίζει» τον αντίπαλο ο Παναθηναϊκός απέδειξε ότι θελει πολύ αυτό το τρόπαιο και δεν είναι διατεθειμένος να το θέσει σε κίνδυνο.

Τελικά όμως το έκανε και αυτό αφού λίγο πριν τη λήξη του αγώνα η Μακάμπι μείωσε στους τέσσερις πόντους. Εκείνη όμως η στιγμή ήταν η ώρα του Διαμαντίδη. Με την εμπειρία και την κλάση του πήρε πανω του το παιχνίδι και οδήγησε τον Παναθηναϊκό σαν πραγματικός αρχηγός και ηγέτης στο έκτο ευρωπαϊκό του αστέρι.

Και τώρα όπως έγραψα και χθες, ψάχνουμε εμείς να βρούμε λόγια για να περιγράψουμε αυτό το μεγαλείο. Μόνο που τα λόγια παραείναι φτωχά για να μιλήσουν γι' αυτή τη μεγάλη ομάδα.

Μια ομάδα που εκπέμπει υγεία. Το βλέπει κανείς στη δίψα των παικτών και του Ομπράντοβιτς. Το βλέπει στην κίνηση του Διαμαντίδη να καλέσει δίπλα του για να σηκώσουν μαζί το τρόπαιο στον ουρανό του Παλαού Σαν Τζόρντι τους Μπατίστ και Τσαρτσαρή.

Το έκτο αστέρι δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα μέρος της διαδρομής. Δεν είναι ο τερματικός σταθμός, αφού αυτή η ομάδα είναι ικανή για ακόμα μεγαλύτερους άθλους.

Και πώς να μην είναι; Οταν ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατορθώνει να σηκώσει την κούπα με Τέπιτς, Μάριτς και Καλάθη τα λόγια είναι περιττά. Οποιος παίκτης πάει στον Πρωταθλητή Ευρώπης γνωρίζει ότι θα μαθητεύσει δίπλα στον κορυφαίο. Και αυτό του δίνει παράλληλα με το αίσθημα ευθύνης, φτερά και κίνητρο για να βελτιωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ο μπασκετικός Παναθηναϊκός έχει γερά θεμέλια, Αλλά ο θεμέλιος λίθος του δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Ομπράντοβιτς. Πάνω στα δικά του σχέδια οικοδομήθηκε, τις δικές του φιλοδοξίες ακολουθεί. Κι επειδή αυτές είναι υψηλές, υψηλά είναι και τα αποτελέσματα που φέρνει ο Παναθηναϊκός στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Και ψηλά θα εξακολουθήσουν να είναι όσο ο Σέρβος παραμένει στον πάγκο του.

Ζέλικο, Δημήτρη, Μάικ, Αντώνη, Κώστα, Ντρου, και όλοι οι άλλοι, σας ευχαριστούμε για ό,τι μας χαρίσατε και περιμένουμε ανυπόμονα για τις επόμενες μεγάλες στιγμές.


***

Scratch: Δηλαδή του χρόνου θα ζητάμε από την Πανάθα το 7ο? Μα... το έβδομο?

Scratch1 : Ο Εμίρης (στη Βαρκελώνη) και ο κακομοίρης (στην Τούμπα). H υγεία (6ο ευρωπαϊκό) και η αρρώστια (με το καλημέρα εκμηδένισε το βαθμολογικό πλεονέκτημα των play off).



























15 comments:

The Bgt said...

Ε οχι του χρονου το 7ο, του παραχρονου (να κραταμε και τις παραδοσεις!)

:)

pensierix said...

Αν αρχίσω να γράφω για τον τιτανομεγιστοτεράστιο Ζοτς θα βγει πανωσέντονο.

Αν αρχίσω να γράφω για τον υπερλαμπροφανταστικοτρισδιάστατο Διαμαντίδη θα βγει κατωσέντονο.

(ούτε την προίκα μου να ετοίμαζα...)

Δυο εικόνες, 200000000 λέξεις: Οι παλιοσειρές να σηκώνουν μαζί το τρόπαιο και ο πάντα μαζεμένος 3D να αγκαλιάζει και να σηκώνει ψηλά τον Ζοτς στο τέλος του ματς.

Το καταχάρηκα αυτό το αστέρι γιατί διαλύει και την παραμικρή αμφιβολία γύρω από αυτόν τον τεράστιο αθλητή και άνθρωπο Διαμαντίδη. Πήρε από το χεράκι τον ΠΑΟ και τον οδήγησε στην κορυφή σε μια χρονιά δύσκολη, που το ταλέντο στην ομάδα δεν μπορούμε να πούμε ότι ξεχείλιζε. Θα ήταν ΑΜΑΡΤΙΑ να μην συνέδεε το όνομά του με μια Ευρωκούπα και ο τύπος το έκανε με τον πλέον εμφατικό τρόπο σαρώνοντας κάθε βραβείο, όντας ο απόλυτος πρωταγωνιστής της πιο συγκλονιστικής σειράς αγώνων (αυτών κόντρα στη Μπαρτσελόνα).

Να διαφωνήσω με την μπλογκοδέσποινα (έτσι για το καλό!!!) σε κάτι: Ο Μάριτς δεν ήταν στοίχημα και δεν μπαίνει στην ίδια κατηγορία με Τέπιτς και Καλάθη (θα έβαζα τον Βουγιούκα στη θέση του). Καλύτερος σέντερ της περσινής Ευρωλίγκας ήταν, εξαιρετικός αμυντικός και ριμπάουντερ, αλλά ουσιαστικά δεν τον έχουμε δει φέτος και τι μπορεί να προσφέρει λόγω σοβαρότατου τραυματισμού. Εχουμε να δούμε πααααααααρα πολλά από αυτόν τον παίκτη και θα το θυμηθείτε...

ΥΓ
Διαμαντίδης, Μπατίστ ( μακράν ο κορυφαίος ξένος που πέρασε από την ομάδα σε επίπεδο προσφοράς) και Τσαρτσαρής στο λάβαρο που θα κοσμεί το ΟΑΚΑ. Τέλος.

ΥΓ1
Ευχαριστώ πάρα μα πάρα πολύ για τις ευχές, gatti μου!

:)))))

The Bgt said...

Ακουστε τι λεει ο Τζονυ Ροτζερς για το διαμαντι μας.

http://youtu.be/hoHB7NubRFE

Ύπνος said...

Μπράβο στην ομάδα σου Gatti.

pensierix said...

Και τρεις κακιούλες:

Η μετάδοση του final 4 από τη ΝΕΤ ήταν χάλι μαύρο. Ρεσιτάλ ακατάσχετης μπουρδολογίας και το πιο βασικό, το παιχνίδι να είναι μονίμως στην κόψη του ξυραφιού και να ακούμε από το...ημίχρονο ότι "το νερό μπήκε στο αυλάκι", "το αστέρι είναι πολύ κοντά" κτλ κτλ...Ο ορισμός του πως δεν πρέπει να μεταδίδεις ένα παιχνίδι μπάσκετ.

Ανακατεύομαι όταν ο επίσημος σταθμός του Αχιλλέα Μπέου και η φυλλάδα του "Μπράβο Ερνέστο" μετά τα αίσχη στο τηγάνι, ασχολούνται με τον μπασκετικό ΠΑΟ. Πριν τα ματς με την Μπαρτσελόνα χρειαζόσουν φακό για να βρεις αναφορά στο πρωτοσέλιδο για την αρμάδα του Ζοτς (βλέπαμε γιγαντοαφίσες του Σπανούλη), λες και έπαιζαν Ανω Παναγιά κόντρα σε Κάτω Ραχούλα και όχι οι κάτοχοι των δύο τελευταίων ευρωπαϊκών. Ρε ουστ!

Ανακατεύμαι και πάλι όταν βλέπω τους Γιαννακόπουλους να έχουν αναγάγει σε επίσημο αυλοκόλακά τους αυτόν που μέχρι χτες τους έβριζε με τον πλέον χυδαίο και ύπουλο τρόπο.

4minister said...

Όσο περισσότερο βλέπω την ομάδα, τόσο σιγουρεύομαι πως υπάρχει μεγάλη μελέτη. Π.χ. ο Ζέλικο δεν σκέφτηκε πόσα τρίποντα θα βάλει η Μακάμπι. ΞΕΡΕΙ! Από τόσα μέχρι τόσα.

Επίσης σπάνια αιφνιδιάζεται, είναι όλα προμελετημένα. Που σημαίνει ότι έχουν κάνει στις προπονήσεις όλα τα πιθανά σενάρια του αντιπάλου και έχουν δουλέψει τις απαντήσεις.

Εν κατακλείδι

ΕΛΑ ΜΩΡΗ ΠΑΝΑΘΑ!

Πολύ σωστός ο προσδιορισμός του Εμίρη και του κακομοίρη. Σωστός και ο Γαλάτης για την κριτική στους σπορτκάστερς του τελικού. Ιδιαίτερα εμένα, που είμαι και προληπτικός, με εκνεύρισαν αφάνταστα με τα νερά και τ' αυλάκια. Αν είχα το κινητό τους θα μου έκαναν μήνυση με την επιστροφή τους στα πάτρια εδάφη ...

http://www.gazzetta.gr/article/item/192541-isos-apohoresoume

Λίγες ώρες μετά τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού στη Βαρκελώνη, ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος για πρώτη φορά έπειτα από 40 χρόνια, άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής τους.

pensierix said...

@ υπουργέ

Παρεούλα θα την τρώγαμε τη μήνυση! Οι τύποι μετέδιδαν λες και δεν είχαν ιδέα του πόσο ρευστό είναι ένα παιχνίδι μπάσκετ (2-3 κατοχές αλλάζουν το σκηνικό για πλάκα). Καλά, είμαι κι εγώ προληπτικός στον αθλητισμό (όχι παθολογικά) και δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα όταν είσαι στην τσίτα να ακούς για ματσάκια που έχουν τελειώσει, για νίκες που είναι στο τσεπάκι, για νερά και αυλάκια...Πόσω μάλλον όταν δεν έχουν και βάση τέτοιες αναφορές.

Οταν προς το τέλος πήγε να το γυρίσει η Μακάμπι, ο Χατζηγεωργίου ζήτησε συγγνώμη για τον υπέρμετρο ενθουσιασμό και σιγουριά στη μετάδοση. Περισσότερο κι απο εμάς θα παρακαλούσαν εκείνη τη στιγμή να πάρει τη κούπα ο ΠΑΟ γιατί έτσι και γινόταν η στραβή και χάναμε, δεν θα ήξεραν που να κρυφτούν για την απονομή που έκαναν από το ημίχρονο...

ΥΓ
Μπορεί να έχουν κι αυτοί τα στραβά και τα κολλήματά τους, αλλά το δίδυμο Παπαδογιάννης-Συρίγος είναι από άλλο πλανήτη. Είδα διάφορα βιντεάκια του τελικού με δική τους περιγραφή και σχολιασμό και δεν τίθεται θέμα σύγκρισης...

The Bgt said...

εδω το πρωτο μερος της περιγραφης απο τη Νοβα, ο χρηστης εχει ανεβασει ολον τον αγωνα.

http://youtu.be/rNtlkTpgp5U

gatti said...

@The Bgt: H αλήθεια είναι πως μας πάνε οι μονοί χρόνοι, όμως παλιά μας πήγαιναν οι ζυγοί. Αρα, από του χρόνου θα το παίρνουμε κάθε χρόνο! :))))

gatti said...

@pensierix: Είναι αυτό που λέμε Γαλάτη μου. Εχουν εξαντληθεί τα λόγια γι' αυτήν την ομάδσ, αυτόν τον προπονητή και τον Μητσάρα.

Ο Ομπράντοβιτς είναι το καλύτερο πράγμα που θα μπορούσε να βρεθεί στο δρόμο του Παναθηναϊκού.

Οσο για τον 3D, o άνθρωπος δεν είναι απλώς ο μεγαλύτερος εν ενεργεία Ελληνας μπασκετμπολίστας (και Ευρωπαίος επίσης), αλλά είναι και πολύ σεμνός. Αν εξαιρέσεις τις... ροχάλες στον emo (που, πάντως τις ζητάει ο οργανισμός του), είναι ΤΕΛΕΙΟΣ!!!

Γι΄αυτό και δίκαια τα σάρωσε όλα, δίκαια οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κούπα σε μια σεζόν που κανείς δεν πίστευε ότι θα άντεχε να σηκώσει μόνος του το βάρος.

Καλά κάνεις και διαφωνείς. Λάθος μου που έβαλα τον Μάριτς αντί τον Βουγιούκα, αλλά το έγραψα στις 4 το πρωί το κείμενο και έκλειναν τα μάτια μου... Κούραση είναι η αιτία...

To διάβασα και στους gwf ότι οι... φωστήρες της μετάδοσης έδωσαν πάλι ρεσιτάλ και μας είχαν απονείμει το κύπελλο πριν καν το κατακτήσουμε. Οπως επίσης διάβασα ότι στη Nova η περιγραφή ήταν ημέρα με τη τη νύχτα.

Εγώ ευτυχώς ή δυστυχώς δεν τους άκουσα γιατί γινόταν χαμός στο onsports. Οκτώ τηλεοράσεις έπαιζαν τον αγώνα και η κάθε μια είχε διαφορά φάσης με την άλλη. Οταν οι μισοί πανηγύριζαν για ένα καλάθι (ή μούγκριζαν αντίστοιχαν αν ήταν αλλόθρησκοι) οι άλλοι μισοί έβλεπαν ακόμα την επίθεση του αντιπάλου. Οπότε οι περισσότεροι βολευόμασταν ηχητικά από το ραδιόφωνο.

Αρα μάλλον τυχερή ήμουν που δεν τους άκουσα και δεν μου έσπασαν τα νεύρα.

Συμφωνώ και για το γαυροπαράρτημα που μας είχε φλομώσει με τον V-Span και τις αμφισβητήσεις για την ομάδα του Παναθηναϊκού και τώρα ξαφνικά μας θυμήθηκε.

Συμφωνώ και για τον αυλοκόλακα. Μου έχει χαλάσει εντελώς την ψυχολογία αυτό το πράγμα...

ΥΓ. Κι εγώ αυτούς τους τρεις θέλω να έχει το νέο λάβαρο.

ΥΓ1. Αλίμονο, έναν Γαλάτη τον έχουμε!!! :))))

gatti said...

@The Bgt: Tι να μας πουν οι άλλοι για το Διαμάντι μας που δεν το ξέρουμε ήδη εμείς οι ίδιοι;

gatti said...

@Yπνος: Σε ευχαριστώ πολύ!

gatti said...

@4minister: Εννοείται ότι υπάρχει μελέτη υπουργέ μου. Είναι δυνατόν να αφήνει τίποτα στην τύχη ο Ομπράντοβιτς; Και ο Ιτούδης, βέβαια, γιατί μη νομίζεις κάνει και αυτός πολλή δουλειά.

Αφού έτσι είναι. Ο Εμίρης και ο κακομοίρης. Οσο πιο ψηλά πηγαίνει το μπάσκετ τόσο περισσότερο θα φαίνεται η κατάντια του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

Δεν πάει πουθενά ο Παύλος βρε. Εντάξει μπορεί να μην έχει πια βιολογικά τις δυνάμεις να τρέχει όπως παλιά, αλλά από τον Παναθηναϊκό δεν αποχωρεί.

Στο μεταξύ, κοίτα τι ακριβώς έγινε. Σήμερα την είδηση της αποχώρησης την είχαν μόνο στον Spor-fm. Eκεί το είπε ο Παύλος, δεν το είπε ούτε στον Sentra, ούτε στην Ερα (μίλησε και στους 3 σταθμούς, στον έναν μετά από τον άλλον).

Αλλά οι άλλοι μόλις είδαν ότι παίζει τέτοια είδηση την οικειοποιήθηκαν και έγινε πρώτο θέμα παντού. Σε ραδιόφωνα και sites. Εκτός από εμάς. Λες να ξέρουμε κάτι παραπάνω; ;-) (Ποιος ξέρει...).

gatti said...

@The Bgt (again): Είπαμε, Bgt μου η μέρα με τη νύχτα. Παπαδογιάννης - Συρίγος είναι από άλλο πλανήτη όπως λέει και ο Γαλάτης.

Unknown said...

Congratulation!!!