Saturday, June 23, 2012

Τόσο μπορούσε, τόσο έπαιξε




Τελείωσε λοιπόν και το Euro για την Εθνική. Υπερβάσεις γίνονται πολλές φορές, θαύματα μόνο μια. Και η Ελλάδα όσο και να πεις δυσαρεστημένη απ’ αυτό το Euro δε φεύγει. Την υπέρβαση την έκανε.

Ονόματα και ονόματα έμειναν έξω από τους «8», αλλά εμείς εκεί. Μαζί με τις παραδοσιακές δυνάμεις του αθλήματος. Και δίκαια και μάγκικα.

Αλλά απέναντι στη Γερμανία, παρά όλες τις γραφικότητες και τις μεγαλοστομίες δεν γινόταν να πάμε κόντρα στη φύση. Ανώτερη ομάδα πώς να το κάνουμε. Κι εμείς μπήκαμε μέσα και ψαρωμένοι. Και μας έπαιξε σαν τη γάτα με το ποντίκι στην αρχή.

Δεν ξέρω αν είναι τόσο μεγάλη ομάδα όσο φάνηκε σήμερα απέναντι σε μας, αυτό θα φανεί στο επόμενο/α παιχνίδι/α της. Καλή ομάδα μια φορά είναι. Ανώτερη από τη δική μας είναι. Κι όταν ο άλλος είναι ανώτερης κλάσης η ψυχή και η περηφάνεια δεν αρκεί.

Χρειάζονται κι άλλα πράγματα.

Ξεκίνησε το παιχνίδι και νόμιζες ότι οι Γερμανοί μας κρατούσαν… τιμωρία. Δε μας έδιναν τη μπάλα να παίξουμε κι εμείς. Επαιζαν μόνοι τους. Θα μου πεις και ποιος από εμάς να πάρει τη  μπάλα; Ο Νίνης που μπήκε γι’ αυτή τη δουλειά; Χα! Δεν πρέπει αν υπήρξε χειρότερος παίκτης στο τουρνουά και δεν ξέρω αν φταίει γι’ αυτό που ο Σάντος τον έβαζε μόνιμα να παίζει ως εξτρέμ στη γραμμή, αν φταίει που προερχόταν από τραυματισμό (ο Λάζαρος αναρωτιέμαι δεν θα ήταν πιο αποτελεσματικός αν δεν τον είχε κόψει από την αποστολή απ’ ό,τι ο Νίνης;) ή αν τελικά το παλικάρι έχει κάψει φλάντζα.

Και μιας και λέμε για κράτημα της μπάλας, Εθνική Ελλάδας όπως τουλάχιστον είναι δομημένη, χωρίς Καραγκούνη δεν υφίσταται. Δε πα να τον σιχτιριάζουμε, δε πα να συνηθίζει τα καραγκιοζιλίκια (τα τελευταία μάλιστα τα περιέλαβαν και οι Γερμανοί και τα διακωμώδησαν αρκούντως – για τη φάση με το πέναλτι που δεν ήταν πέναλτι λέω…) για την Εθνική ομάδα είναι υπερ-πολύτιμος ΤΕΛΟΣ!

Στο πρώτο ημίχρονο λοιπόν μια τραγωδία. Αυτός ο Σηφάκης που σίγουρα είναι ασύγκριτα καλύτερος από το Χαλκιά δε θυμάμαι μια φορά ΜΙΑ ΦΟΡΑ να μπλοκάρισε τη μπάλα! Ολο κάτι γινόταν και του έφευγε. Τρία αμυντικά χαφ η ομάδα και ένα ατομικό μαρκάρισμα δεν έγινε. Για να μη πω τώρα για τη συνεννόηση Νίνη – Τοροσίδη ούτε για τα χόρτα που είχε πάει ο μικρός στη φάση του γκολ. Γύρισε και την πλάτη μάλιστα για να μην… εμποδίζει τον Λαμ (μα την Παναγία μου θύμισε τον Βύντρα σε ένα ματς πρεμιέρας με την ΑΕΚ που έκανε την ίδια ακριβώς κίνηση και τελικά χάσαμε... μεγαλοπρεπώς).

Από πού ν’ αρχίσεις και πού να τελειώσεις. Ακόμα και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος που στα υπόλοιπα ματς ήταν από τους καλύτερους στο ματς με τη Γερμανία ήταν αγνώριστος. Ενας Σάλπι προσπαθούσε φιλότιμα κι ένας Σαμαράς έβαλε το γκολ. Αυτό ήταν όλο.

Στο τέλος μας δώσανε κι ένα πέναλτι – μαϊμού για να μετριαστεί η τεσσάρα και σχόλασε το πανηγύρι.

Θα μου πεις, κάθεσαι τώρα και κάνεις ανάλυση κάπου που δε σηκώνει ανάλυση. Όχι δεν κάνω. Γι’ αυτό και δεν θα πω και για τον Σάντος και τα λάθη του. ΟΚ έκανε αρκετά με πιο σημαντικό την επιλογή τερματοφύλακα. Ο Χιώτης ας πούμε είχε θέση στην Εθνική. Χειρότερα μια φορά δεν θα τα πήγαινε. Κι όχι τίποτα άλλο αλλά όπως εξελίχθηκε ο όμιλός μας με έναν άλλο τερματοφύλακα και μια άλλη άμυνα ίσως να μην πέφταμε πάνω στους Γερμανούς και να είχαμε άλλη τύχη. 

Τέτοια ώρα όμως τέτοια λόγια. Στην τελική το ξέρουμε πως σε κάθε ήττα ο καλύτερος παίκτης είναι αυτός που δεν έπαιξε. Κανείς δεν ξέρει πόσο διαφορετικά θα ήταν τα παιχνίδια με άλλους παίκτες. Μπορεί όμως και να μην ήταν....

Εγώ μια φορά το ξαναείπα. Δυσαρεστημένη από την πορεία της Εθνικής δεν είμαι. Εφτασε στους «8», πόσο πιο ψηλά να πάει;

Κι από την άλλη χάρηκα και που έστω και στο τελευταίο ματς ο Σάντος έβαλε να παίξει ο Λύμπε. Τον πονάω τον Λύμπε. Για την γκαντεμιά του έχω γράψει ξανά. Όταν οι άλλοι σήκωναν το Εuro το 2004 αυτός παρακολουθούσε τραυματίας από την Αθήνα.

Κάποιοι λένε ότι ο Σάντος αδίκησε τον Μήτρογλου. Δεν έχουν άδικο. Τον έβαλε να παίξει στον αγώνα με τους Τσέχους μ’ εκείνο το σύστημα – πλημμύρα με τους τέσσερις επιθετικούς που έμπλεκε ο ένας στα πόδια του άλλου και μετά τίποτα. 

Ο Μήτρογλου όμως σε κάθε περίπτωση έχει το μέλλον μπροστά του. Θα βρεθούν παιχνίδια της Εθνικής γι’ αυτόν.

Όπως και τους άλλους μικρούς. Παπασταθό, Φορτούνης, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Σαμαράς, οι δικοί μας τερματοφύλακες, όλοι θα έχουν τις ευκαιρίες τους.

Αν μη τι άλλο αυτή η Εθνική μοιάζει να έχει ξεπεράσει τα κολλήματα του παρελθόντος. Και είτε μας νευριάζει είτε μας ενθουσιάζει είναι γεγονός ότι το βήμα προόδου το έχει κάνει. Το βλέπεις σε κάθε ευκαιρία. Δεν εννοώ βέβαια αγωνιστικά. Εκεί είναι το ίδιο παρωχημένη, δυστυχώς. Εννοώ όμως ψυχολογικά. Δεν τα παρατάει, δεν σοκάρεται, έχει άλλη αντιμετώπιση ακόμα και των πιο αντίξοων συνθηκών.

Να οφείλεται, άραγε, αυτό στο γεγονός ότι πολλοί από τους παίκτες που την απαρτίζουν παίζουν στο εξωτερικό; Μπορεί. Είναι βέβαια και θέμα χαρακτήρα. Ο Σαμαράς ας πούμε δύσκολα θα δείξει να κομπλάρει και να σοκάρεται άμα βρεθούμε πίσω στο σκορ. Αλλά αυτός είναι και άνοιωθος γενικότερα. Οπότε δεν αποτελεί δείγμα γραφής, γιατί του λείπει το τσαγανό. Ελα όμως που ούτε και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος τα χάνει. Κι ας είναι μόλις 20 χρόνων και ας έχει σε αντίθεση με τον Σαμαρά τσαγανό.

Μπορεί να είναι και θέμα συγκυριών, ωστόσο περισσότερο πιστεύω πως είναι θέμα «μεταλαμπάδευσης». Σ’ αυτή την εθνική υπάρχουν ακόμα Πρωταθλητές Ευρώπης από το Euro της Πορτογαλίας. Και μέσα στ’ αποδυτήρια οι μικρότεροι παίκτες μαθαίνουν. Απορροφούν σα σφουγγάρι. Παίζει ρόλο και το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν είναι πια ο φτωχός συγγενής. Μετά το Euro της Πορτογαλίας ακολούθησαν κι άλλες διοργανώσεις. Δεν πάει πια σε τελικούς στη χάση και στη φέξη. Δίνει το παρών κατ' εξακολούθησιν... 

Και τελικά ίσως αυτή να είναι η μεγαλύτερη παρακαταθήκη που άφησε ο Ρεχάγκελ πέρα από το τρόπαιο.

Οι συνεχείς συμμετοχές φέρνουν ευνοϊκές κληρώσεις. Κι αυτές με τη σειρά τους νέες προκρίσεις. 

Και πάει λέγοντας.

Για να ξαναγυρίσω στο ματσάκι με τους Γερμανούς. Προσωπικά θα ήθελα να το χάσουμε λίγο πιο αξιοπρεπώς. Δεν μας έκατσε. Τι να κάνουμε. Δεν θα πεθάνουμε κιόλας.

Μπορεί να διαβάσουμε και μια δυο μέρες χλευαστικά σχόλια στη Bild και στις άλλες γερμανικές εφημερίδες, αλλά θα περάσει κι αυτό. Θα ξεθωριάσει.

Οι γενικότερες εντυπώσεις, πάντως, για την Εθνική είναι θετικές. Ακόμα και μετά την τεσσάρα, η γεύση που αφήνει το «αντίο» της, είναι γλυκιά.

Οσο για τη Γερμανία; Προσωπικά τη βλέπω στον τελικό με την Ισπανία, αλλά ποτέ δεν ξέρεις. Όπως γράφω και παραπάνω η σημερινή μεστή εμφάνισή της μπορεί να είναι και αποτέλεσμα της αναιμικής δικής μας. Θα δείξει.

Το πραγματικό Euro, πάντως, τώρα αρχίζει!

Scratch (ένα και καλό): Το καλύτερο απ’ όλα στον αποκλεισμό της Εθνικής ομάδας είναι ότι θα σταματήσουμε να ακούμε τις γραφικότητες του γνωστού «πειρατικού» για την Εθνική που σκίζει τους αντιπάλους σα σαρδέλες. Μπέσα σας το λέω, δεν θα τον άντεχα αν προχωρούσαμε…


19 comments:

mahler76 said...

πες τα με το μαλάκα το Χειλάκη. μας τα έχει κάνει τούμπανο. Όσο για το παιχνίδι να πώ την αλήθεια με είχε ξενερώσει η τόση φανατίλα και προτίμησα να πάω για ποτάκι. Καλή σου μέρα :)

Crazy Tourists said...

Βαρετή η ομάδα όμως ρε γαμώτο. Όσα παιχνίδια είδα (ε δεν τα είδα και όλα :P) σχεδόν κανένα δε με κράτησε...
Πάντως έτσι και προκρινόμασταν δε θα αντεχόταν ο παραλογισμός εθνικοφροσύνης που ακολουθούσε. Ήδη είχα ξενερώσει τόσο με όλα όσα ακούγονταν τόσες μέρες που το είδα με ζάπινγκ το παιχνίδι!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Καραγκούνη κρέμα τα παπούτσια σου επιτέλους!! Δε σε αντέχω άλλο!!!!

Billy said...

Κατ' αρχάς καλώς ξαναγύρισες. Η δική σου ματιά (καίτοι αλλήθωρη, μιας και είναι παναθηναϊκή) είναι πάντα ευπρόσδεκτη. Είναι καλύτερα που την κοπανήσαμε από το Γκντανσκ και τον Βαλέσα γιατί στο τέλος θα μας έκανε μήνυση η ΟΥΕΦΑ για παραποίηση αθλήματος.

koutavaki said...

Μια χαρά τα λες.Ο Κάρα μπορεί να μεγάλωσει,μπορεί να εκνευρίζει που πέφτει συνέχεια(ακόμη και εμάς τους βάζελους)αλλά όποιος δεν είναι κόμπλας το παραδέχεται:Κρατάει μπάλα κυρίες και κύριοι!Αυτό που δεν έγινε χτες και νομίζαμε πως δε μας παίζουν οι Γερμανοί.Όσο για τις βουτιές,με αυτές ξέρετε κερδίζει αρκετά συχνά φάουλ έξω από την περιοχή του αντιπάλου(και γενικά).Πόσα τέτοια είπαμε κερδίσααμε χτες?...Αυτό ακριβώς!Συμφωνώ ότι αυτά δε φτάνουν(μας έχουν λείψει τα καλά χτυπήματα στα στημένα που είχε στα νιάτα του)αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν υπάρχει άξιος αντικαταστάτης επί του παρόντος.Σε ένα ματς έλειψε και μας έπαιζαν μονότερμα,τι να λέμε τώρα...Όχι ότι θα κερδίζαμε,αλλά νομίζω θα ήταν άλλο το σκορ.Για Χιώτη συμφωνώ και επαυξάνω.Το λάθος του Σάντος όμως που νομίζω μας στοίχησε ίσως και την πρωτιά στον όμιλο (και άρα πιο νορμάλ αντίπαλο)είναι ένα:ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ.-Ελεεινός και τρισάθλιος.Όσο παίζει βασικός ξεκινάμε με παίκτη λιγότεροΌχι μόνο δε βοηθάει σε τίποτα,αλλά επιβαρύνει και τους άλλους που τρέχουν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα.Πάντως για να είμαστε σοβαροί,αν έχεις αξιώσεις για καλή πορεία δεν ξεκινάς με Χαλκιά,δεν παίρνεις Χολέμπας(!!!)και δε δέχεσαι το Γκέκα πίσω,ειδικά μετά από όλα όσα είχαν γίνει.Το προβλημά μας δεν ήταν μπροστά,είχαμε και Μήτρογλου.Άμα σκεφτούμε όλα αυτά,από ποιο πρωτάθλημα προέρχονταν οι παίκτες και τι διαιτησίες είχαμε...ε μάλλον πρέπει να μιλάμε για άθλο!!!Τώρα αυτά που διαβάζω για ελκυστικό ποδόσφαιρο κ.λ.π. τα ακούω βερεσέ.Συνέλθετε ρε παιδιά.Είναι σαν να παραπονιόμαστε επιδή δεν έχει αναλάβει Έλληνας τη διοίκηση του Δ.Ν.Τ.
Υ.Γ.:Όπως έγραψε πολύ εύστοχα κάποιος στο γκαζέτα "11.000.000 Έλληνες ζητούσαν από 11 παίκτες να κάνουν σε 90 λεπτά ότι δεν έκαναν αυτοί σε τρία χρόνια".Έχουμε τον πρωθυπουργό που μας αξίζει,το πρωτάθλημα που μας αξίζει αλλά μια Εθνική που μας πέφτει πάαααααρα πολύ...Μακάρι όσο πάλεψαν αυτοί να παλεύαμε όλοι μας...

koutavaki said...

Σόρι για το σεντόνι και τα λαθάκια στο κείμενο αλλά βιαζόμουν και δεν το τσέκαρα πριν το στείλω.

The Bgt said...

Ακολουθει θυμωμενο σεντονακι.

Ενταξει η Εθνικη ομαδα ειναι ο καθρεφτης του Ελληνικου ποδοσφαιρου/πρωταθληματος.

Εγω ευχαρηστημενη δεν ειμαι.

Οχι για το ματς τους Γερμανους (που αν και παντα υποστηριζω την Εθνικη Γερμανιας, φετος δε μου γεμιζει και πολυ το ματι, αντιθετα με την ομαδα του Κλαψιαρη)αλλα γενικα για την εικονα της ομαδας σε ολο το τουρνουα.
Απο την ακατανοητη αρχικη επιλογη των παικτων της αποστολης μεχρι τα συνεχη τακτικα λαθη του Καρπουζα.

Μου ειναι παντελως αδιαφορο αν η τυχη ηταν κακη με τον Λυμπε.
Η Εθνικη δε του χρωσταει τιποτε και αυτος ο ποδοσφαιριστης δεν ειχε ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ στην ομαδα.
Το να μπαινει τιμης ενεκεν στο 70 πρωην ποδοσφαιριστης χωρις καν να βελτιωνεται η ομαδα, να βγαινει αμυντικο χαφ με κινδυνο να φας αλλα τεσσερα ειναι ΕΓΚΛΗΜΑ. ΕΓΚΛΗΜΑ. Αν οι Γερμανοι δε σταματουσαν και το κοντερ εγραφε αλα ΟΣΦΠ-Γιουβεντους, θα λεγαμε "ναι αλλα τιμησαμε τον Λυμπε"??
Ας τον εβαζε στο 90. Ας του κανουνε ενα αποχαιρετηστιριο μαζι με τον Χαλκια (χα χα).

Απο οτι φαινεται ομως ολη η επιλογη των ποδοσφαιριστων εγινε με γνωμονα τα "παρεακια", τις μιζες, το PR και την νοοτροπια της ΕΠΟ.
Ουτε ο Νινης ειχε θεση, ουτε οι 3 τερματατζηδες και μαλλον ουτε ο Φετφα. Και με το συμπαθειο αλλα ο Σπυροπουλος και ο Βυντρα λιγοτερες "βυντριες" κανουν απο αυτους που επαιξαν στις θεσεις τους.
Αλλα τιμησαμε το Λυμπε.

Ο Σαντος για μενα ειναι καταπτυστος και πρεπει να φυγει χθες. Θελω επιτελους εναν προπονητη που να μην επιλεγει παικτες μονο απο 4 Ελληνικες ομαδες.
Καποιον που να διδαξει, να αναδειξει, να ψαξει με το τιμ του για ταλεντα κι οχι να βολευεται με τους παικτες του ΠΟΚ αντε και του ΠΑΟΚ.
Να δωσει ευκαιρια στους παικτες ομαδων οπως η Ξανθη, ο Πανιωνιος, ο Ατρομητος (α ναι.. ο Τατος τωρα που θα παει στο γαυρο θα δει καλα και την Εθνικη)
Αλλα επειδη αφεντικο ειναι παλι η ΕΠΟ κι οι διαφοροι Πιλαβιοι δε βλεπω καμια προκοπη.

Θα θελα πραγματικα να ξερω πως ενιωθε χθες ο Χιωτης βλεποντας την αποδοση του Σηφακη..

Οσο για τους Χελακηδες..και τα πειρατικα, εμετος.
Γκαττινι, θα μας γραψεις για αυτο το κυκλωμα της αθλητικης φυλλαδογραφιας? τωρα που ειχες και μια επαφη εκ των εσω? Αν και μαλλον δε θα εκπλαγουμε ιδιαιτερα.

Nick Triantos said...

Επιτελους το ανοιξες!!!

gatti said...

@mahler76: Ε τα είπα! :-) Δεν αντέχω άλλο πειρατικό. Οσο για το παιχνίδι κι εγώ με μισή καρδιά το είδα μη νομίζεις..

gatti said...

@Crazy Tourists: Βαρετή, προβλέψιμη και με παρωχημένο ποδόσφαιρο. Το καλό είναι ότι παίζει με ψυχή.

Καλά έτσι και προκρινόμασταν η γραφικότητα θα άγγιζε τα όρια... ηλιοβασιλέματος στη Σαντορίνη (μπα, μάλλον θα τα ξεπερνούσε...).

ΥΓ. Λέμε λέμε για τον Κάρα, αλλά όλη η Εθνική αυτός είναι!

gatti said...

@Billy: Βilly μου, πόσο χαίρομαι που σε ξαναβρίσκω!

Πόσο δίκιο έχεις! Ταλαιπωρήσαμε πολύ τη μπάλα, είναι γεγονός...

Αλλοίθωρη η δική μου ματιά βρε; Ενώ η δική σου... :-p

gatti said...

@koutavaki: Tα έχουμε πει χίλιες φορές για τον Καραγκούνη. Εκνευριστικός μέχρι αηδίας, αλλά έτσι όπως είναι η Εθνική, είναι γι’ αυτήν υπερπολύτιμος. Δεν είναι βέβαια μόνο ο τρόπος που παίζει η Εθνική είναι και το ότι αυτός παθιάζεται ιδιαίτερα μαζί της. Νομίζω ότι αν σταματήσει απ’ αυτήν θα πάθει στερητικό και θα αργήσει πολύ να συνέλθει.
Για τον Χιώτη ήταν πολύ μεγάλη αδικία που δεν πήρε μέρος στο Euro. Καλύτερος, ή τουλάχιστον πιο φορμαρισμένος ήταν και από τους τρεις. ΄Η μάλλον καλύτερος, μη φοβόμαστε να το πούμε.
Του Κατσουράνη του λείπουν ανάσες. Δεν έχω καταλήξει πού μπορεί αν είναι περισσότερο αποτελεσματικός. Σαν κεντρικός αμυντικός; Στο ρόλο που του είχε αναθέσει ο Τεν Κάτε; Στη φυσική του θέση μια φορά δεν μπορεί πια να αποδώσει. Εχει κλάση δεν έχει αντοχές.
Ο Χολέμπας δεν ξέρω αν είναι τελικά καλός ή κακός, είναι γνωστό το ανέκδοτο που κυκλοφορεί με τον «Χολέμπας του Βαλβέρδε» και τον «άλλο Χολέμπας», αλλά το σίγουρο είναι πως ήταν αδόκιμη λύση. Και δεν πας σε μεγάλη διοργάνωση με αδόκιμες λύσεις.
Ποιο ελκυστικό ποδόσφαιρο; Πλάκα κάνουμε;
ΥΓ Συμφωνώ πως με όλες τις αδυναμίες και τα προβλήματά της αυτή η Εθνική ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΜΑΣ ΠΕΦΤΕΙ. (Γι΄ αυτό και δεν γκρινιάζω όσο άλλοτε…).

gatti said...

@The Bgt: Θυμωμένη μου Bgt δεν ξέρεις πόσο χαίρομαι που σε ξαναδιαβάζω…
Νομίζω εστιάζεις σε λάθος σημείο.
Γι’ αυτά που μπορεί η Εθνική, τα πήγε καλά.
Τα υπόλοιπα στα οποία αναφέρεσαι αποτελούν χρόνιες καταστάσεις που δεν αλλάζουν. Ετσι ήταν και με τον συγχωρεμένο Αλκέτα που πήρε στο Μουντιάλ των ΗΠΑ όλα τα… γεροντοπαλίκαρα για να τους δώσει την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την εμπειρία, έτσι ήταν και με τον μπαρμπα Οτο που ξετρύπωνε τον Τσιάρτα από τη Φυλή όπου προπονιόταν μόνος για να τον επαναφέρει στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.
Αν δεν ήταν άλλωστε έτσι ο Σάντος δεν θα είχε πάρει μαζί του το Χαλκιά. Αλλά αυτά τα κολλήματα και αυτές τις εμμονές τα έχουν (είχαν) ανέκαθεν οι ομοσπονδιακοί και δεν βλέπω να είναι κάτι που θα αλλάξει εύκολα.
Εγώ αγαπάω Λύμπε και θεωρώ ότι καλά έκανε που τον έβαλε να παίξει έστω τιμής ένεκεν. Συμφωνώ όμως ότι θα μπορούσε να τον βάλει πιο αργά αφού έτσι ρισκάρισε τη συντριβή.
Για το Νίνη τα είπε, από τους χειρότερους, για το Φετφατζίδη όμως για πήγαινε ρώτα φίλους σου γαύρους! Θα σου πουν τα ακριβώς αντίθετα. Όχι ότι δεν έπρεπε να πάει στην Πολωνία αλλά ότι ήταν έγκλημα που δεν έπαιξε.
Αν είχες τη διάθεση στο πρώτο ματς με τους Πολωνούς να τριγυρίσεις λίγο στα διάφορα οπαδικά φόρα θα έβλεπες ότι για όλους ο χειρότερος παίκτης ήταν ο παίκτης του «αιώνιου» αντιπάλου.
Με το Νίνη τα είχαν οι γαύροι, με τον Χολέμπας οι δικοί μας και με το… Σαλπιγγίδη οι ΠΑΟΚτζήδες επειδή «ο π*** στον ΠΑΟΚ δεν ξέρει να παίζει έτσι».
Μη το ψάχνεις απ’ αυτή την πλευρά επομένως, δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο παίκτης που χαίρει καθολικής εκτίμησης πια είναι ο πιτσιρικάς Κυριάκος Παπαδόπουλος. Είναι επειδή έφυγε στο εξωτερικό και… αποχαρακτηρίστηκε.
Κι αυτό που λες για το Σάντος ισχύει. Μόνο αν ένας παίκτης παίξει σε μια από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες θα δει το κατώφλι της Εθνικής. Διαφορετικά και παπάδες να κάνει δεν πρόκειται να φορέσει τη γαλανόλευκη.
Δεν λέω ότι είναι σωστό. Ούτε ότι δεν πρέπει να αλλάξει. Λέω απλά ότι δεν το βλέπω να αλλάζει.
Οσο για το κύκλωμα της αθλητικής… φυλλαδογραφίας μπορώ να γράψω βιβλίο ολόκληρο! Όλα θα τα δούμε προσεχώς!!!
Ναι, δεν το βλέπω να εκπλήσσεσαι πάντως, απλά θα επιβεβαιώσεις όσα ήδη ξέρεις…

gatti said...

@Nick Triantos: Ναι το άνοιξα. Καιρός ήταν Nick!

Καιρός ήταν...

pensierix said...

Αντε τώρα να πείσεις τους καχύποπτους ότι η επιστροφή της gatti στην μπλογκόσφαιρα, τη δεδομένη στιγμή, δεν αποσκοπεί στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης ενόψει των νέων μέτρων που φέρνει η τρόικα! Σαν το σκάνδαλο με τα στημένα, ένα πράμα...Ακόμα κι εγώ που δεν είναι το φόρτε μου οι συνωμοσιολογίες, στο τσακ ήμουν να μπω σε κακές σκέψεις, αλλά 2 στοιχεία με επανέφεραν στην τάξη:

α) Ο ιδεολογικός προσανατολισμός της μπλογκοδέσποινας δεν θα της επέτρεπε να παίξει τέτοιου είδους παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού, πολλώ δε μάλλον του δοκιμαζόμενου παναθηναϊκού.

β) Ο Αντώνης, ο Βαγγέλης και ο Φώτης θα επαναδιαπραγματευτούν το μνημόνιο σε τέτοιο βαθμό που η Λανγκάρντ στο τέλος θα παρακαλάει να μας δώσει χρήματα κι εμείς θα κάνουμε τους δύσκολους. Για ποιά νέα μέτρα μιλάμε... (διατηρώ μια, μικρή έστω, επιφύλαξη επ'αυτού)

Στο αγωνιστικό κομμάτι τώρα και στα της Εθνικής, πιστεύω ότι αν είχε μπει ο Φετφατζίδης αντί του Λυμπερόπουλου, θα είχαμε περισσότερη τύχη απέναντι σε μια ομάδα με άμυνα και επίθεση Μπάγερν Μονάχου, μεσαία γραμμή Ρεάλ Μαδρίτης με ολίγη από πρωταθλήτρια Γερμανίας Ντόρτμουντ.

ΥΓ
Ο Χελάκης θυμίζει γυναίκα που προσποιείται οργασμό. Θυμίζει, γιατί η μεν γυναίκα μπορεί να σε κάνει να πιστέψεις ότι είσαι ο μεγαλύτερος εραστής τουλάχιστον των Βαλκανίων (δεν μιλάω από προσωπική εμπειρία, μου το είπε ένας φίλος μου), ο δε Χελάκης αρχίζει το αγκομαχητό πριν τον ακουμπήσεις, για να μην πω από την εξώπορτα.

:pppppppp

gatti said...

@pensierix: Aγαπημένε μου Γαλάτη σε βρίσκω και πάλι!
Πολλά πράγματα μπορεί να άλλαξαν (εδώ εσύ άλλαξες το avatar σου) αλλά οι ιδέες μου όχι.

Επομένως, πολύ δύσκολο να είναι τίποτα άλλο πέρα από μια (ατυχή ή ευτυχή θα δείξει) συγκυρία η επιστροφή μου στη μπλογκόσφαιρα.

α) τώρα που το σκέφτομαι τις καλύτερες στιγμές του το blog τις έζησε στις άσχημες στιγμές της ομάδας, φαίνεται δεν μου πάει η χαρά για μεγάλο χρονικό διάστημα (πικρό αλλά όπως φαίνεται αληθινό...)

β) ελπίζω με τα νέα μέτρα - τσουνάμι που ας μην έχει κανείς αμφιβολία θα είναι ίδια και χειρότερα με τα προηγούμενα, να μπορώ να πληρώνω τουλάχιστον το ίντερνετ για να μείνει ανοιχτό το blog - και τη ΔΕΗ εννοείται

Ναι ρε γαμώτο, έπρεπε να παίξει και ο Φέτφα!!!

ΥΓ. Κοίτα να δεις. Προσποιητός οργασμός που γίνεται αντιληπτός δεν αξίζει μία! :-p Eξ ου και ο Χελάκης δεν θα τα κατάφερνε στο συγκεκριμένο... σπορ... :ppppppppp

YΓ1. Μου έλειψες βρε!!! :)))))))

Nick Triantos said...

Χελακης...Απλα τραγικος.

Το κακο με τα ΜΜΕ post-Euro της Εθνικης, ειναι οτι ριχνουν πολυ λιβανισμα ως συνηθως ενω λειπει το ποιο σημαντικο στοιχειο που μπορει να συμβαλει ωστε να γινεις καλυτερος -Η ελλειψη αυτοκριτικης.

Περαν του ματς με τη Ρωσια εμενα η Εθνικη μου εδειξε ελαχιστα. Οσοι φωναζαν για τις επιλογες τερματοφυλακων δικαιωθηκαν απολυτα, και πως να μην δικαιωθουν οταν στα 7 τερματα που δεχεσαι, τα 3 ωφειλονται σε τραγικα λαθη.

Ο Νινης ηταν μια πληρη απογοητευση και δεν σημμεριζομαι ουτε τις δικιολογιες δημοσιογραφων για να τον καλυψουν οτι ταχα μου επειξε ρολο ο τραυματισμος η' οτι δεν επαιξε στην θεση του. Ο νινης εχει επανελθει απ' τον Φεβρουαριο...ενω αυτα περι αλλης θεσης ειναι εντελως μπουρδες καθως σαν δεξιος winger, εχει παιξει πολυ περισσοτερες απ' οτι εχει παιξει ο Σαμαρας σαν αριστερος winger...

Ο Μακος μου απεδειξει οτι ενας παικτης με μικρες δυνατοτητες και οχι για τετοιο επιπεδο. Ο Τζαβελας αυτο που ξεραμε πολυ καιρο...Ενα τεχνικο και επιθετικο wingaback με τεραστιες αμυντικες αδυναμιες. Ειναι κατωτερος του Σπυροπουλου αμυντικα και ας τον βριζουμε τον τελευταιο. Υπαρχουν και χειροτεροι...

Ο Φωτακης με εξεπληξε ευχαριστα. Ειλικρινα δεν περιμενα να προσφερει τοσο σημαντικα και εχω αλλαξει γνωμη γι' αυτον προς το καλυτερο. Παικτης συστηματος και πολυ coachable.

Ο Σωκρατης, σε γενικες γραμμες ηταν μετριος, νευρικος χωρις λογο και γενικοτερα αγωνιστικα απειθαρχος. Ο Κ. Παπαδοπουλος εχει μεγαλυτερες δυνατοτητες απ' τον Σωκρατη και ειναι ποδοσφαιρικα πειθαρχημενος. H ομαδα που αγωνιζετε αλλα και αυτος που τον τον εφερε εκει και τον "μεγαλωσε", Μαγκατ, φαινετε, να εχουν παιξει τον ρολο τους, σε αντιθεση με τον Σωκρατη σε μια ομαδα που ιστορικα ειναι αμυντικα απειθαρχη οπως η Werder.

Ο Σαλπιγγιδης ηταν κατα μακραν ο κορυφαιος παικτης της ομαδας. Ο Γκεκας δεν εδειξε τιποτα, απλα γιατι ο Γκεκας ειναι πρωτιστως παικτης περιοχης...οταν λοιπον σπανια πατας περιοχη αυτος ο παικτης δεν μπορει να σε βοηθησει ουσιαστικα. Πιθανολογω, οτι ο Μητρογλου θα μπορουσε να βοηθησει περισσοτερο μιας και μπορει να κρατησει τη μπαλα στα ποδια του μεχρη ν' ανεβουν "στηριγματα" να τον βοηθησουν.

Για τερματοφυλακες δεν εχω να πω τιποτε. Ο Σηφακης με εξεπληξε για το ποσο κακος ηταν με την Γερμανια αλλα θεωρω οτι εχει θεση στην Εθνικη αντιθετα με τον Χαλκια και Τζορβα. Αδικηθηκαν καταφορα τοσο ο Χιωτης οσο και ο Καρνεζης.

gatti said...

@Nick Triantos: Πόσο μου έλειψαν οι αναλύσεις σου Nick!

Oπως τα λες είναι…

Aκόμα και για την επιχείρηση λιβανίσματος που εμποδίζει να δουν τα πράγματα ξεκάθαρα, ώστε να μπορέσουν να διορθώσουν τα λάθη τους και να κάνουν την αυτοκριτική τους.

Με το Νίνη έχουν γίνει εγκλήματα στον Παναθηναϊκό πιστεύω. Σε μια προσπάθεια να τον δυναμώσουν μυικά του αφαίρεσαν τα πιο σημαντικά του στοιχεία, την εκρηκτικότητα και την ταχύτητά του. Νομίζω ότι και ο ίδιος δεν προσπάθησε να βελτιωθεί όσο έπρεπε. «Εμεινε» πάνω στο ταλέντο του. Βάλε τώρα και τον τραυματισμό του και έχει δέσει το γλυκό.

Συμφωνώ και για Μάκο, δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο - παρόλο που προσπάθησε φιλότιμα,έχει συγκεκριμένο ταβάνι - αλλά και για Τζαβέλλα.

Καλά με αυτά που είδαμε στην αριστερή πλευρά της άμυνας νομίζω ότι πολλοί είμαστε αυτοί που…
αναπολήσαμε τον Σπυρόπουλο!

Για τον Φωτάκη πίστευα εξ αρχής ότι είναι πολύ καλός, τον παρακολουθούσα με τον ΠΑΟΚ, οπότε δεν χρειάστηκε να αναθεωρήσω.

Πολύ σωστή η ανάλυση και για τις διαφορές Παπασταθόπουλου – Κυριάκου Παπαδόπουλου. Σαφώς και είναι περισσότερο πειθαρχημένος ο μικρός. Και όντως είναι έργο Μάγκατ τουλάχιστον απ’ όσα ξέρουμε για το Γερμανό και την ιδιοσυγκρασία του. Ο Σωκράτης όμως νομίζω ότι έχει έμφυτη τη νευρικότητα και την τάση για διαμαρτυρία στην πρώτη ευκαιρία γεγονός που του στερεί τμήμα της αυτοσυγκέντρωσής του, εξ ου και η «απειθαρχία» στο παιχνίδι του, ανεξάρτητα από το αν είναι πειθαρχημένη αμυντικά ή όχι η Βέρντερ.

Ο Σάλπι ήταν όντως ο κορυφαίος της Εθνικής. Για τον Γκέκα η γνώμη μου δεν είναι η καλύτερη, εσύ λες ότι είναι παίκτης περιοχής, εγώ συνήθιζα να τον λέω παίκτη «ευκαιρίας». Όχι ότι είναι απαραίτητα κακό αυτό, άλλωστε τόσα γκολ έχει πετύχει, έχει το ένστικτο του σκόρερ, απλά εμένα δεν μου πάει.

Για το Μήτρογλου το έγραψα ότι αδικήθηκε. Εκατσε πάνω στην κέντα. Όταν πανικοβλήθηκε ο Σάντος και έβαλε τέσσερις επιθετικούς που ο ένας έμπλεκε στα πόδια του άλλου. Μοιραίο να μην αποδώσει και τελικά «κάηκε» (άδικα) σε εκείνο το ματς.

Τον Σηφάκη κι εγώ δεν τον περίμενα τόσο κακό, για τον Χαλκιά οκ ήταν αναμενόμενο. Είναι παίκτης που αν του κάτσει καλά η πρώτη φάση μετά μπορεί να βγάλει το ματς ανώδυνα (όσο μπορεί να συμβεί αυτό), αλλά αν κάνει την πρώτη γκέλα μετά τον πάει στραβά όλο το ματς.

Τελικά ο καλύτερος του… χωριού ήταν ο Τζόρβας. Δεν έπαιξε και έτσι δεν ασχολήθηκε κανείς μαζί του..

Οντως αδικήθηκαν Χιώτης και Καρνέζης…

Crazy Tourists said...

Έχεις δίκιο, ακόμα κι εγώ θα παραδεχτώ ότι έλειπε από την ομάδα ο Καραγκούνης!
Αλλά ρε γαμώτο, άρχισα να παίζω manager, ούτε εκεί δε μπορώ να τον διώξω!!!!

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@Crazy Tourists: Tρελοτουρίστι μου, οπλίσου με δύναμη και υπομονή, γιατί όπως βλέπεις ο τυπάρας μάλλον μένει…

Αν και δεν τον βλέπω να πολυπαίζει ακόμα κι αν μείνει…