Thursday, June 7, 2007

Αμα έχεις κ...φαρδία πας Euro 2008

Πώς το είχε πει ο Λίνεκερ; Ποδόσφαιρο είναι ένα άθλημα που παίζουν 22 παίκτες και στο τέλος κερδίζει η Γερμανία; Ε, όπου Γερμανία, βάλε Ρεχάγκελ. Από την Ντοϊτσιλάνδη είναι κι αυτός. Μιλάμε τώρα ότι αυτός δεν είναι κώλος. Είναι το Γκραν Κάνυον. Ενενήντα λεπτά ο μπαρμπα Οτο τα έκανε όλα ανάποδα. Βουνό η γκρίνια από τους αλήτες ρουφιάνους στην τηλεόραση για τις επιλογές του. Και αυτές που έκανε και αυτές που δεν έκανε. Κι όταν ισοφαρίσανε οι Μολδαβοί το γκολ του Αχρηστέα αισθανθήκανε ότι δικαιωθήκανε! Επόμενο ήτανε λέει να πληρώσουμε, αφού παίζαμε με τη φωτιά.
Και τώρα λέει τρεχάτε ποδαράκια μου να μη σας χέσει ο κώλος μου. Αμ δε όμως! Ο μπαρμπα Οτο είχε άσο στο μανίκι. Δηλαδή όχι ακριβώς άσο, γιατί ο Αντωνάκης το ρούφηξε πάλι με την γνωστή άνεση και άρχισε τα γνωστά καραγκιοζιλίκια στο τέλος του αγώνα, που δεν την έχει δει απλώς Πουπάκης (χωρίς το καπέλο) να παίζει μπακότερμα. Την έχει δει και χαφ και σεντερφόρις.

Ο Γερμανός που λες είχε τον Λύμπε. Και παρόλο που τον έβαλε τον φουκαρά γι΄ άλλη μια φορά στο τέλος του αγώνα αυτός το καθήκον του το έκανε. Τρίτο γκολάκι στο τέλος του αγώνα, τρίτο ξελάσπωμα και μου φαίνεται πως από εδώ και πέρα και να θέλει να τον ξεκινήσει βασικό, θα τον βάζει στο τέλος για γούρι.

Και όπως είναι φυσικό μετά τη νίκη ο Γερμανός ήτανε καβάλα στ΄ άλογο. Τόσο καβάλα που γύρισε και είπε ότι δεν είναι ώρα για κριτική. Αμ πώς! Αυτά θα έχουμε από δω και πέρα. Οσο καιρό γεννάνε τα κοκόρια του του Γερμανού άσε τους δημοσιογράφους να σκούζουνε.
Εχουμε να δούμε ακόμα πολλές κωλοτούμπες.

2 comments:

Anonymous said...

xexe, asteia ta les

mu kanei entiposi pu ise (mallon) kopela kai milas etsi anixta gia podosfairo, ki egv na po tin amarti amou, eno ime thulu, asxoloumai giati ine oreo hobby, ehi plaka na akus pio efige pio irthe stin omada, na pathiazesai me ta sistimata, akomi kai ta stiximata, giati na to kanun mono oi andtres?

gatti said...

επειδή ασχολούνται ως επί το πλείστον άνδρες με το ποδόσφαιρο δεν σημαίνει ότι πρέπει να είναι αποκλειστικό τους προνόμιο. Η αλήθεια είναι ότι ξενίζει πολύ κόσμο, αλλά τώρα πια όλο και περισσότερες γυναίκες ασχολούνται με τη μπάλα.
Να σκεφτείς ότι όταν ήμουν
πιτσιρίκι είχα φάει ακόμα και ξύλο όταν ο πατέρας μου ανακάλυψε ότι αγόραζα αθλητικές εφημερίδες και παρακολουθώ μπάλα. Τώρα βέβαια όταν θέλει να μάθει κάτι σχετικό με αθλητικά εμένα έρχεται και ρωτάει...