Sunday, November 4, 2007

Στη ...σιγή ασυρμάτου τα κοράκια χαίρονται

Μια χαρά ξεκίνησε κι αυτή η αγωνιστική. Δώσανε πάλι ρεσιτάλ τα κοράκια. Νωρίς νωρίς πήρε ο Τέρορ τη σκυτάλη από τους πριν απ΄ αυτόν και έγραψε ιστορία. Εγινε ο πρώτος διαιτητής στα χρονικά της Σούπερ Λίγκα (ποιας Σούπερ Λίγκα; Ολόκληρης της Α΄ Εθνικής από καταβολής της) που δεν απέβαλε παίκτη που έχει δει δύο κίτρινες κάρτες. Στο 60΄ δείχνει την πρώτη στον Κουμορτζί, δέκα λεπτά αργότερα του δείχνει άλλη μία και τον αφήνει τον παίχτουρα να παίζει κανονικά στο παιχνίδι του Εργοτέλη με τον Πανιώνιο. Κι όταν του το επισήμαναν είπε πως δεν έδειξε την πρώτη στον Κουμορτζί αλλά στον Μπερτέ. Κι ας τον διέψευσε ο τηλεοπτικός φακός. Και σα να μην έφτανε η πατάτα με τον Κουμορτζί πάει και κατακυρώνει ως κανονικό, ένα γκολ του Κορδονούρη από θέση οφσάιντ.

Θα μου πείς, και λοιπόν; Λες να έχει πρόβλημα ο Τεροβίτσας; Χέστηκε! Εδώ δεν τους ένοιαζε τους κόρακες πριν, θα τους νοιάξει τώρα που έχει επιβληθεί και ...σιγή ασυρμάτου; Γεια σου ρε Τζίγγερ με τα ωραία σου!
Κι εσένα ρε Ντέμη σου φταίνε οι υπέρβαροι διαιτητές! Αμ δεν θέλουνε μόνο διατροφολόγο και Bodyline. Οφθαλμίατρο θέλουνε πρώτα από όλα!

Σάμπως όμως ήτανε μόνο ο Τέρορ; Στο τηγάνι είχαμε άλλες ομορφιές. Από κανονική θέση ξεκινάει ο Σβούρας στο γκολ του Βρύζα, οφσάιντ σηκώνει ο πλάγιος ο Ακριβός. Και πώς να μη το σηκώσει; Στο 2-1 ήτανε το σκορ. Θες σου λέει να ισοφαρίσουνε τα ΠΑΟΚια και να πάθουμε καμιά ζημιά; Πώς θα φύγουμε μετά από εδώ μέσα; Καζάνι που βράζει είναι το γήπεδο. Θα τελειώσει μετά ήρεμα το ματσάκι ή θα μας πάρουνε στο κυνήγι και θα μου βάλουνε το σημαιάκι στον πρωκτό;

Κι έχεις μετά τον γαύρο να φωνάζει για σφυρίγματα που παίρνουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Πώς το λέει η παροιμία; Τα δικά τους είναι σύκα και γλιστρούν τα δικά μας είναι καρύδια και βροντούν. Ρε άντε από κει πέρα, που έχετε το θράσος να λέτε ότι αδικείστε κιόλας από τη διαιτησία! Παραγκάρχες! Αλλά έτσι είναι. Αμα έχεις καλομάθει τόσα χρόνια να είσαι μονοφαγάς σου κακοφαίνεται άμα αρχίσουνε και παίρνουνε και οι υπόλοιποι.

Ολα τα λεφτά πάντως ήτανε τα γιούχα στο τέλος για να αποθαρρύνουνε τα ΠΑΟΚια μη τυχόν και καταφέρουνε να ισοφαρίσουνε. Ετσι και τους έπιανες τους γαύρους στο γήπεδο, έναν - έναν, γεμάτο θα το είχανε το babylino τους.

Και τώρα βέβαια μ΄όλα αυτά αρχίζει μέχρι την Τρίτη η επιχείρηση - κλάψα. Χωρίς Τοροσίδη, χωρίς Βούλη, χωρίς Ντομί, με θαύμα προλαβαίνει ο Λεντέσμα, αποδεκατισμένος θα το δώσει το παιχνίδι με τη Ρεάλ ο γαύρος. Κι άμα το κερδίσει θα γίνουνε ήρωες οι παίχτες. Κι άμα το χάσει θα έχει πρώτης τάξης δικαιολογία. Τις απουσίες και την έλλειψη εναλλακτικών λύσεων. Πώς το έλεγε ο "Γαύρος" στην "Αξία"; "Τα εγκλήματα του καλοκαιριού που άφησαν χωρίς πάγκο το θρήνο".


ΥΓ. Φαρμάκ(ι) την πότισες τη Χέμα, Ραούλ μου. Πώς να μην πάθει μελαγχολία το κορίτσι; Που το έφερες από τη Μαδρίτη στην Αθήνα και έχασε τη βολή του, έχασε τη σειρά του, έχασε τις παρέες του. Ολα τα έχασε! Δεν την άντεξε τη μετακόμιση η Χέμα. Κι από εδώ και πέρα τη βλέπω να φωνάζει: Ανάθεμά σε, ξενιτειά και μυριανάθεμά σε. Κι εσένα πάντως εδώ που τα λέμε κομμάτι χλωμό σε κόβω. Φαρμακώθηκες κι εσύ!

ΥΓ1. Εφυγε πριν τον ...φύγουν!
Πριν λίγο άκουσα στο ραδιόφωνο ότι ο Τεροβίτσας ανακοίνωσε την οικειοθελή αποχώρησή του από τη διαιτησία. Εβγαλε λέει και ανακοίνωση και λέει μεταξύ άλλων ότι όπως όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη έτσι και οι κόρακες που είναι άνθρωποι λαθεύουν κι αυτοί. Μαϊστα. Κοίτα όμως αντανακλαστικά ο κόραξ! Ολους τους πρόλαβε. Και την ΚΕΔ και την ΕΠΟ και τις ομάδες που φωνάζουνε και τη σιωπηλή τη Σούπερ Λίγκα. Σου λέει δεν με διώχνετε! Εγώ θέλω και φεύγω! Πάλι καλά. Οσους έκαψε έκαψε. Οι υπόλοιποι τη σκαπούλαραν. Γλίτωσε κόσμος και κοσμάκης. Στο καλό και αλάργα.

9 comments:

squarelogic said...

Μα τι αντανακλαστικά ειναι αυτά?
θα του παρεις το ψωμί του Καρπετοπουλου!


ΥΓ.μετα χαρας αντιο στον Τερρορ...που θελανε να τον πλασαρουν και για αντικειμενικο διαιτητη.Γαυρος δεδηλωμενος λενε εγκυρες πληροφοριες,και μαλιστα το εδειχνε...

gatti said...

Δεν έχει ανάγκη ο Κάρπετ. Οι "μυαλοπώλες" πάντα βρίσκουν κοινό.

Μετά χαράς δεν λες τίποτα! Να φύγει και μην ξαναακούσουμε ποτέ για πάρτη του. Το γαυροκοράκι που έχει καταστρέψει όλο τον κόσμο. Και τώρα μας το παίζει και εύθικτος και μάλιστα πάνε να μας το παρουσιάσουν και ως μαγκιά. Τα χειρότερα πήγε να προλάβει. Σου λέει μετά από τη φασαρία που έγινε πρόσφατα στη Σούπερ Λίγκα για τη διαιτησία και τις συσκέψεις της με ΚΕΔ και ΕΠΟ
δεν την γλιτώνω την καρατόμηση. Οπότε, ας φύγω μόνος μου, να σώσω ό,τι μπορώ...

s_pablo said...

Ο Τεροβίτσας έκανε γενικώς αξιοπρεπείς διαιτησίες, αυτό το όργιο στο Ηράκλειο δεν καταπίνεται με τίποτα όμως. Καλά έκανε και έφυγε.

Στο οφσάιντ του Βρύζα η ΝΕΤ έδειξε το μισό ριπλέι μόνο. Αν προσέξεις στο ριπλέι από το πλάι ο επόπτης δεν σηκώνει σημαία όταν παίρνει τη μπάλα ο Κωνσταντινίδης. Οφσάιντ δίνει τον Βρύζα μετά, όταν παίρνει τη μπάλα από τον σβούρα.

Τώρα γιατί δεν έδειξε το ριπλέι ολόκληρο το κρατικό κανάλι μη με ρωτάς δεν ξέρω. Όπως δεν ξέρω αν ήταν όντως οφσάιντ η όχι.

Γενικώς, αν εξαιρέσουμε τη φάση του 48 (ανύπαρκτο οφσάιντ κατά του ΠΑΟΚ) και μια υποψία πέναλτυ στον Τζόλε, η διαιτησία του παιχνιδιού ήταν καλή (50-50 δεν υπάρχει, τα κουκούτσια στον γηπεδούχο είναι φυσιολογικό).

Στο άλλο παιχνίδι που είδα, την ΑΕΚ σήμερα, πάλι καλή μου φάνηκε η διαιτησία. Μια απορία μου έμεινε όμως γιατί ήμουν αγουροξυπνημένος. Το γκολ ο Λύμπε το βάζει με το χέρι ή η τσίμπλα στο μάτι με εμπόδισε να δω τη φάση σωστά?

gatti said...

@s_pablo: Αξιοπρεπείς διαιτησίες ο Τεροβίτσας; ΠΟΥ ΖΕΙΣ; Σε άλλη χώρα; Εντάξει, πολλοί φίλοι μου Κρητικοί λένε συχνά πως η Κρήτη είναι ανεξάρτητο κράτος (υπό την έννοια ότι μπορεί άνετα να ζήσει από την παραγωγή της), αλλά τόσο πια; :-p
Εδώ μιλάμε ότι ο συγκεκριμένος κόραξ έχει αδικήσει τα 2/3 της Α΄ Εθνικής κι εσύ τον βλέπεις αξιοπρεπή; Αλλά βέβαια, αφού τον "χάιδευε" το γαύρο, αξιοπρεπής σου φαίνεται!

Οσο για το γκολ του Βρύζα, μάλλον διαβάζεις Φως. (Και βλέπεις Βαρούχα). Το οσφάιντ το δίνει όταν παίρνει τη μπάλα ο σβούρας. ΟΧΙ αργότερα.
Λες να κάνει πόλεμο η κρατική τηλεόραση στον γαύρο που του έσκασε τόσα δις για να πάρει τα τηλεοπτικά του δικαιώματα; Α, πα πα... δεν ντρέπονται!
Και πέναλτι στον Τζόλε δεν υπήρχε. (Αν είναι να βλέπεις Βαρούχα να μην ερμηνεύεις κατ΄ επιλογήν).

Για το γκολ του Λύμπε δεν έχω άποψη, το είδα ξώφαλτσα, αφού έβλεπα στην τηλεόραση τον Παναθηναϊκό. Εχασε τόσες ευκαιρίες η ΑΕΚ που αν γυρνούσα κανάλι κάθε φορά που άκουγα φασαρία στο ραδιόφωνο (τα έχω και τα δύο ανοιχτά για να μαθαίνω τι γίνεται παντού)δεν θα έβλεπα τίποτα από τον δικό μας αγώνα.
Κάτι ΑΕΚτζήδες με μάσκες του Ζορρό είδα μόνο στο ζάπινγκ όταν όλοι νόμιζαν ότι το έβαλε ο Μπλάνκο.
(Γκαντεμοφυλλάδα η "Ενωση", μόλις έδωσε τις μάσκες έχασε η ομάδα).

s_pablo said...

Ούτε Φως διάδασα ούτε Βαρούχα είδα (δούλευα την Κυριακή το βράδυ). Μου έκανε τρομερή εντύπωση ότι το ριπλέι δεν συνέχισε. Είσαι τόσο σίγουρη ότι δεν ήταν οφσάιντ ο Βρύζας?

Για το πέναλτυ στον Τζόλε ούτε κι εγώ θα το έδινα, αλλά ένας στημένος διαιτητής δεν θα μπορούσε να το δώσει? Σπρώξιμο υπήρχε, άρα ήταν δικαιολογημένος.

Οι φωνές των παοκτσήδων μου θυμίζουν έναν ημιτελικό που είχαμε παίξει με την ΑΕΚ. Στο 5 ανατρέπει καθαρά ο Γεωργέας (αν θυμάμαι καλά) τον Ριβάλντο σε προφανή θέση για γκολ (άρα πέναλτυ και κόκκινη), ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα και μετά αποφάνθηκαν ότι ήταν στημένος επειδή έδωσε 2 φάουλ ανάποδα.

Λίγη λογική δεν βλάπτει σε μια χώρα που μιλάμε ακόμα για το πέναλτυ του Παπουτσέλη, όταν θέλουμε να μιλήσουμε για διατησία.

gatti said...

@s_pablo: Ξέρεις τι κατάλαβα; Πως εκατό άνθρωποι να δούμε μια φάση, εκατό διαφορετικές ερμηνείες θα δώσουμε. Τα οπαδικά γυαλιά δεν μας επιτρέπουν να την δούμε καθαρά, οπότε άκρη δεν βγαίνει έτσι κι αλλιώς, γι΄ αυτό άστο.

Ειδικά για τους ΠΑΟΚτσήδες θα σου πω ότι έχουν κάθε δίκιο να φωνάζουν ότι είναι οι περισσότερο αδικημένοι από τις διαιτησίες. Είναι αλήθεια όμως ότι το παρακάνουν με το κατεστημένο της Αθήνας και έτσι χάνουν το δίκιο τους.

ΥΓ. Πώς να μην μιλάμε για το πέναλτι του Παπουτσέλη; Αφού σφράγισε την έναρξη μιας εποχής. Της εποχής της παράγκας.

SniperAthens said...

Περί διαιτησίας και της κρατούσας gay-ρο άποψης (που διαμορφώνει πάμπολλες gay-ρικες απόψεις):


Οι "αντικειμενικοί" "δημοσιογράφοι"που περιέγραφαν το παιχνίδι από το γήπεδο του gay-ρου για λογαριασμό του sport-fm (ο ρεπόρτερ του gay-ρου Αντύπας και ο Μπάμπης), δεκάδες φορές είπαν ότι ο διαιτητής έσπρωχνε τη Ρεάλ. Πιασμάν ο Μίχελ γιαυτό δε κέρδισε ο gay-ρος.


Και το κορυφαίο που είπαν (σε μία από τις κρίσεις που τους έπιασαν)και αυτοκαρφώθηκαν πόσο απατεώνες και σκατόψυχοι είναι:


"Γιατί διαμαρτύρεται ο Ντιαρά? Πόσες φορές με τον ΟΦΗ κέρδισε τον gay-ρο στο Κοκκαλισκάκη?"


Το ότι ο gay-ρος έπαιξε άθλια και είναι θεόγυμνος από πάγκο φυσικά ΔΕΝ είναι θέμα. (gatti - εμείς με 14 παίκτες φτάσαμε στα ημιτελικά του UEFA και αποκλειστήκαμε από την Πόρτο, νικήτρια του θεσμού και νικήτρια του Ch.L. τον αμέσως επόμενο χρόνο και μας έκλεψαν το πρωτάθλημα - οι gay-ροι μπορούν?)


Τον δε TERROR-βίτσα (έναν εκ της παράγκας-έχει κι άλλα παληκάρια ακόμη) τον παραίτησαν από το τηλέφωνο - καλώς, κάλιστα - μην είστε αφελείς και νομίζετε ότι είχε ευθιξία.

gatti said...

@sniper: Αλήθεια είπαν κάτι τέτοιο για τον Ντιαρά; Μα, είναι δυνατόν κι εσύ να ασχολείσαι με τον spor-fm;

Δεν ξέρω, αν μπορεί και μέχρι πού, να φτάσει ο γαύρος. Θα περιμένω να δω. Οτι ενισχύθηκε με σημαντικούς παίκτες πάντως είναι μια
πραγματικότητα που δε μπορώ να προσποιούμαι ότι δεν την βλέπω. Αν αυτοί θα φτιάξουν ομάδα ικανή για καλές πορείες στην Ευρώπη, μόνο το μέλλον θα το δείξει. Εγώ αυτό που λέω είναι ότι οι ενδείξεις είναι καλές.

Ποιος είπε ότι ο Τέρορ παραιτήθηκε από ευθιξία; Το "Εφυγε πριν τον ...φύγουν" που έγραψα, αυτή την έννοια είχε. Οτι έφυγε γιατί τον είχαν έτοιμο για καρατόμηση. Απλά με την ανακοίνωση που έβγαλε χρυσώθηκε το χάπι, ότι και καλά ήταν δική του η απόφαση...

November 8, 2007 1:30 PM

SniperAthens said...

@gatti: Οτι ενισχύθηκε με σημαντικούς παίκτες πάντως είναι μια
πραγματικότητα


είναι, αλλά δεν έφτασε. Δε βλέπεις ότι είναι γυμνοί από πάγκο? εξαιρώντας τον Πάντο, όλοι όσοι έρχονται από τον πάγκο είναι μέτριοι και ανέτοιμοι (Αρτσούμπηδες κλπ). Απ' ότι λέει το ρεπορτάζ πάνε για αναδιάρθρωση του ρόστερ ενόψει Ιανουαρίου. Φυσικά σε μέγιστο βαθμό θα κριθεί από το αν περάσουν τον όμιλο.

Βλέπω αμυντικό χαφ, στόππερ, αριστερό χαφ. Θα δούμε.