Monday, January 28, 2008

Πανηγυρίστε γιατί χανόμαστε


Eίναι αλήθεια πως όταν κερδίζει η ομάδα μου δύσκολα γράφω ποστ. Φαίνεται πως με εμπνέει περισσότερο τα τελευταία χρόνια όταν τα κάνει μαντάρα (δηλαδή σχεδόν συνέχεια). Ακόμα πιο δύσκολο μου είναι να γράψω όταν έχει κερδίσει τον ΠΑΟΚ που είναι η δεύτερη μεγάλη μου αγάπη. Και δεν θα το έκανα ούτε και τώρα αν δεν τριγυρνούσα σε διάφορα βαζέλικα φόρουμ και δεν έβλεπα να τσακώνονται για τον Σαλπιγγίδη.
Επειδή λέει δεν πανηγύρισε ως όφειλε, αφού τώρα ανήκει στην ομάδα μας και όχι στον ΠΑΟΚ.
Δεν πάτε καλύτερα για ψάρεμα λέω εγώ, καθότι το άλλο σπορ μάλλον δεν το εξασκείτε καθόλου γι΄ αυτό και η έλλειψή του σας έχει βαρέσει στο κεφάλι;

Οταν ο Λύμπε έμεινε σιωπηλός στα γκολ που έβαζε με την ΑΕΚ εναντίον μας εκθειάζαμε το ήθος του. Οταν ο τρέλας πανηγύρισε στο πρώτο γκολ που έβαλε εναντίον μας του αλλάξαμε την εθνικότητα και του βρίσαμε ό,τι είχε και δεν είχε.

Και τώρα;
Δύο μέτρα και δύο σταθμά;
Ε, λοιπόν εγώ γουστάρω Σαλπιγγίδη που δεν πανηγύρισε το γκολ που έβαλε εναντίον του ΠΑΟΚ κι ας είχε απέναντί του 30.000 ΠΑΟΚια να τον βρίζουνε σε όλο το παιχνίδι κι ας είχανε σηκώσει πανό ότι τους πούλησε. Γουστάρω που ακόμα και σε συνεντεύξεις του παραδέχεται ότι είναι ΠΑΟΚτσής. Γιατί έχω μια - μικρή έστω - ιδέα τι σημαίνει το μέγεθος ΠΑΟΚ για τους Βορειοελλαδίτες και το σέβομαι και το εκτιμώ.

Οπως σεβάστηκα και εκτίμησα παίκτες που ήρθαν και από το γαύρο και από την ΑΕΚ στην ομάδα μου και τίμησαν την φανέλα της, παρόλο που άλλη ήταν η ομάδα της καρδιάς τους.

Θα μου φαινόταν γραφικός ο Σαλπιγγίδης αν έλεγε "ήρθα στην ομάδα της καρδιάς μου" ή "ήμουν από μικρός βάζελος" όπως κάνουν τόσοι και τόσοι ποδοσφαιριστές στο πρωτάθλημα,
ενώ είναι μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού αυτοί για τους οποίους πράγματι ισχύουν οι παραπάνω φράσεις.

Δημήτρη Σαλπιγγίδη, από το βράδυ της Κυριακής σ΄ αγαπάω ακόμα πιο πολύ. Και δάκρυσα όταν έσκυψες το κεφάλι και προχώρησες μετά το γκολ παλεύοντας μέσα σου ανάμεσα στην αγάπη που "σκότωσες" και το καθήκον που μόλις είχες εκπληρώσει. Οπως είχα δακρύσει και στο περσινό παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ που χτύπησες το πέναλτι γιατί κατάλαβα την ανάγκη σου να το εκτελέσεις μόνο και μόνο για να κόψεις τον ομφάλιο λώρο.
Μέσα στην καρδιά σου ξέρω ότι είναι ο ΠΑΟΚ αλλά δεν με νοιάζει ούτε θα με νοιάξει ποτέ που παραμένεις ΠΑΟΚτσής, όσο τιμάς τη φανέλα με το τριφύλλι που φοράς τώρα και δίνεις τον καλύτερο εαυτό σου.

Είσαι πιο αληθινός από πολλούς ιμιτασιόν ιδεολόγους που πουλάνε παραμύθι γιατί αρέσει στον κόσμο να τρώει το παραμύθι. Ναι ρε, φάτε το παραμύθι όλοι εσείς που ενοχληθήκατε επειδή δεν πανηγύρισε.

Εγώ προτιμώ να σκοράρει σε κάθε αγώνα κι ας μην πανηγυρίσει ποτέ του γκολ εναντίον της παλιάς του ομάδας. Γιατί θα ξέρω ότι εκτός από δεινός γκολτζής είναι και ένας ακέραιος χαρακτήρας.
Από αυτούς για τους οποίους η ομάδα και η ιδέα της σημαίνει ακόμα κάτι στο - και καλά -
επαγγελματικό πρωτάθλημα της πλάκας που έχουμε.


***


ΥΓ. Απορία Νο 1:
Το πέναλτι του Κοβάσεβιτς ήταν ...πιο πέναλτι από αυτό του Καραγκούνη στον αγώνα με την Καλαμαριά; Οξω ρε! Παραγκάρχες!!!
Απορία Νο 2: Οταν ο Σκόρδας είπε πως "όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια" είχε στο μυαλό του τον πρίγκιπα ή το είπε στο άσχετο;
ΥΓ1. Κάτω τα χέρια από τον Γκέρσον!!!












15 comments:

ORDERS - ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ said...

T-shirts from Ultras ALL AROUND EUROPE!!!

ultrasapparel.blogspot.com

Check it out !!!!

s_pablo said...

Καλό παιδί ο Σαλπιγγίδης, γνωρίζει το τόπι, σας ξελασπώνει συνεχώς κι εσείς τον βρίζετε επειδή είναι ΠΑΟΚ?

Μάλλον ψάχνετε για εχθρούς εκεί που δεν υπάρχουν. Πως είχε γίνει το σκηνικό με τα κόκκινα παπούτσια? Κάπως έτσι...

Φροντίστε τώρα να πάτε στην Παιανία και να τον κράξετε, μπας και πέσει το ηθικό του και σταματήσει να βάζει γκολ, αλλιώς πάτε για πρωτάθλημα και πως θα το αντέξετε?

ΥΓ. Το πέναλτυ του Κοβάσεβιτς ήταν όσο πέναλτυ ήταν και του Καραγκούνη. Αυτό μάλλον εννοούσε και ο Σκόρδας (εμείς είμαστε τα βουβάλια).

Λύθηκαν τώρα οι απορίες?

ΥΓ1. Αγαπάμε Γκέρσον γιατί είναι παιδί έξω καρδιά.

Θα σου πω ένα μυστικό. Όταν ήρθε ο ΟΣΦΠ να παίξει στο Ρέθυμνο κάποιοι παίχτες έπεσαν για ύπνο μετά τις 2. Όταν ήρθε ο ΠΑΟ όλοι στις 11 ήταν στα κρεβάτια τους.

gatti said...

s_pablo: Καλώς τονε κι ας άργησε!!! :-p

Πώς τα καταφέρνεις και εμφανίζεσαι πάντα όταν έχουμε να λύσουμε τα ...ενδοοικογενειακά μας, ακόμα δεν το έχω καταλάβει!!!
(Εννοείται ότι δεν θα συζητήσω το θέμα του Σάλπι με ένα γαύρο!)

Τον Λεοντίου καλά κάναμε και τον κράξαμε. Ακούς εκεί το παλιόπαιδο
να φοράει κόκκινα παπούτσια!
Και μη μου το παίζεις άνετος. Ας φορούσε κάποιος γαύρος παίκτης πράσινα παπούτσια και να δω εγώ πόσο στο χαβαλέ θα το παίρνατε.

Τις απορίες δεν κατάφερες να μου τις λύσεις. Στο πέναλτι του Καραγκούνη ο αντίπαλος του κλειδώνει το πόδι και φαίνεται καθαρά στο ριπλέι.

Το πέναλτι του Ντάρκουλα ήτανε εφεύρεση. ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!
Πώς τον έγραψε η Score; Ο Βουτηχτής! Ετσι ακριβώς! Και βρες μου τώρα σαν άλλος Βαρούχας κάποιο δεύτερο πέναλτι που σας στέρησε ο Μαζαράκος για να γίνει ο συμψηφισμός.


Οσο για τον Σκόρδα, εννοείται ότι κατάλαβα ποιοι είναι τα βουβάλια
(μήπως υποτιμάς τη νοημοσύνη μου;).
Τα βατράχια είναι το αίνιγμα.

Δεν το πιστεύεις αυτό που λες για το μπάσκετ. Και ολοήμερη κούρα να έκαναν οι παίκτες του ΑΓΟΡ και οι δικοί μας να έρχονταν να παίξουν μετά από υπερατλαντικό ταξίδι πάλι θα κέρδιζαν. Και ένας μόνο να βρεθεί σε καλή μέρα είναι αρκετός για να τραβήξει όλη την ομάδα. Είναι θέμα κλάσης.

ΥΓ. Πλάκα - πλάκα μου έλειψαν οι κόντρες μας!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Εγώ για την καθιερωμένη καλημέρα μου πέρασα!

Alexandros said...

Καλά , εσείς οι γαυροβάζελοι "μαλώνεται" για το ποιος ευνοήθηκε περισσότερο! Εμείς τι ρόλο βαράμε σε αυτήν την ιστορία; Θα πάμε στα ντέρμπι ισόβαθμοι , ενώ θα έπρεπε να έχουμε 3-4 βαθμούς διαφορά , και αν κερδίσετε θα λέτε ότι δίκαια κατακτάτε το πρωτάθλημα διότι λέει αποδείξατε στα μεγάλα παιχνίδια ποιος είναι ο καλύτερος! Μια ζωή τα ίδια...

gatti said...

@pavlos: Aφού δεν μου την έκοψες ακόμα που όλο με τη μπάλα ασχολούμαι, πάλι καλά Παύλο μου. Καλή μέρα και σε σένα.



@alexandros: Eλα, έλα, τα ...σποράκια σου (και όχι μόνο) κι εσύ τα έχεις πάρει, αλλά βαριέμαι τώρα να τα ψάξω.
Η ουσία είναι ότι και οι τρεις είναι για πολύ ξύλο όταν φωνάζουν για τη διαιτησία όταν οι μικροί αδικούνται συστηματικά. Παραδέχομαι επίσης ότι εσείς ευνοείστε πολύ λιγότερο από τους γαυροβάζελους. Ο καβγάς επομένως είναι για το ποιος θα έχει το μεγαλύτερο μερίδιο εύνοιας. Κι αυτό το έχει χρόνια τώρα ο γαύρος.

Rizobreaker said...

Συμφωνώ απολύτως σε όλα όσα γράφεις! Είμαι της ίδιας άποψης! Γουστάρω και τη στάση του Λύμπε και τη στάση του Σαλπιγγίδη!

Όσον αφορά την πεναλτάρα του γαύρου, είδες πως το έκαναν γαργάρα??
Η βουτιά για Όσκαρ του Ντάρκο τους μάγεψε τόσο πολύ φαίνεται, που ξέχασαν τη φάση εν τη γενέσει της...

gatti said...

@rizobreaker: Χαίρομαι που συμφωνούμε (Τελικά σε πολλά συμφωνούμε εμείς οι δύο!).

Γαργάρα πάντως δεν το έκαναν το πέναλτι για να λέμε και του στραβού το δίκιο. Και οι εφημερίδες το ξεφώνησαν και στην τηλεόραση το παραδέχτηκαν. Αλλά τι σημασία έχει...
Το τριποντάκι το πήρε ο γαύρος.

squarelogic said...

Για νοήμονα όντα,η σκηνη του Σαλπιγγιδη με το κεφαλι σκυμμενο ενω μολις εχει πετυχει ενα σημαντικο γκολ,ειναι το highlight του ματς!
Μαθημα ήθους και δειγμα διαμαντενιου χαρακτηρα.Για μια φορα τα λεφτα του Αχρηστου επιασαν τοπο.Ναναι καλά οποιος τον πόρωσε περυσι κι εκανε την υπέρβαση για να τον πάρει(αν και δεν έπρεπε να "καψει" τον Γκέκα).
Να τα βλέπει ο συνονόματος του στην επίθεση που κανει μονο την πριμαντόνα...

Rizobreaker said...

Λέγοντας το έκαναν γαργάρα δεν εννοώ ότι δεν το ανέφεραν καθόλου... Άλλωστε αν δεν το ανέφεραν θα γελούσε και το παρδαλό κατσίκι... Ο τρόπος όμως με τον οποίο το σερβίρουν είναι τέτοιος, που σε κάνουν να πιστεύεις ότι σίγουρα οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος του διαιτητή!!
Όσον αφορά τις εφημερίδες, η μόνη αθλητική που διαβάζω είναι η SportDay, η οποία όντως το αναφέρει...

ΥΓ: "Χαίρομαι που συμφωνούμε (Τελικά σε πολλά συμφωνούμε εμείς οι δύο!)." Η χαρά είναι αμοιβαία! :-)

s_pablo said...

Πριν 3-4 χρόνια (δεν θυμάμαι ακριβώς και βαριέμαι να το ψάξω) παίζουμε με την ΑΕΚ ημιτελικό κυπέλου. Στο 5ο περίπου λεπτό, ο Γεωργέας γκρεμίζει μέσα στην περιοχή τον Ριβάλντο (πέναλτι και αποβολή) και ο διαιτητής δεν δίνει τίποτα.

Στο 12ο περίπου, σκοράρει ο Γεωργάτος αλλά είναι οφσάιντ περίπου 20 εκατοστά και ο διαιτητής το δίνει.

Για να μην πολυλογώ, έβλεπα το παιχνίδι μέσα στο καράβι με οπαδούς και των δυο ομάδων. Αφού ο Ολυμπιακός νίκησε και απέκλεισε την ΑΕΚ, απηυδησμένος ο διπλανός μου άρχισε να μιλάει για παράγκες και στημένο παιχνίδι.

Τον ρώτησα λοιπόν, αφού ήταν στημένος ο διαιτητής γιατί δεν έδινε το πέναλτι να παίξει η ΑΕΚ με 10 για όλο το παιχνίδι, να αφήσει και το γκολ του Γεωργάτου που ήταν οριακό και κανείς δεν θα του έλεγε τίποτα και θα έβγαινε και σούπερ διαιτητής.

Η απάντηση του ήταν σοφή: "Ρε φίλε την ομάδα μου υποστηρίζω. Τι θέλεις να κάνω?"

Κι εγώ είδα ότι το πόδι του Ντάρκο χτυπάει πάνω στον αμυντικό που ήταν δεξιά του. Δυστυχώς, και για μένα και για σένα, ούτε αυτό ήταν πέναλτι, ούτε του Καραγκούνη, αλλά τι να κάνουμε, την ομάδα μας υποστηρίζουμε.

ΥΓ. Αν θέλω σου βρίσκω ένα τράβηγμα φανέλας στον Κοβάσεβιτς και μια απίστευτη εφεύρεση επιθετικού φάουλ του Τοροσίδη. Θα σε πείσω?

ΥΓ1. Δεν νομίζω ο Σκόρδας να εννοούσε τον Μπάγιεβιτς, αν αυτό υπονοείς.

gatti said...

@squarelogic: Συμφωνούμε απόλυτα! Αν μπορεί να μείνει μετά από χρόνια κάτι από αυτό το παιχνίδι είναι η συγκεκριμένη στιγμή.
Φαίνεται όμως πως είμαστε λίγοι αυτοί που το βλέπουν έτσι. Υπάρχουν και εκείνοι που εξοργίστηκαν επειδή δεν πανηγύρισε, υπάρχουν και οι άλλοι που θεωρούν ότι ο Σάλπι εκείνη την ώρα ερμήνευσε ρόλο σε μελό ταινία.
Μόνο που όταν κρίνεις κάποιο γεγονός δεν είναι δυνατόν να το κρίνεις μεμονωμένα χωρίς να υπολογίσεις όλες τις παραμέτρους.
Και στην περίπτωση του Σάλπι δεν μπορεί κάποιος να κρίνει την ενέργειά του ξεκομμένα από τις συνθήκες, ούτε από την γενικότερη εικόνα της συμπεριφοράς του όπως την γνωρίζουμε ώς τώρα.

Ο συνονόματός του, θέλω να πιστεύω ότι θα μας αδειάσει σύντομα τη γωνιά. Ο κύκλος του στην ομάδα έκλεισε...



@rizobreaker: Ο τρόπος που το σερβίρουν είναι πάντα αυτός που χρησιμοποιούν για να πείσουν ότι ο γαύρος δεν αδικείται. Και ο τρόπος αυτός λέγεται συμψηφισμός. Δηλαδή, ναι μεν ευνοήθηκε σε μια φάση ο γαύρος, αλλά αδικήθηκε σε μια άλλη, ή και σε δύο άλλες, οπότε πήρε τελικά δικαιολογημένα τους βαθμούς της νίκης.


@s_pablo: Απάντησα ήδη στον Αλέξανδρο πάνω στο θέμα που θίγεις. Ο κάθε οπαδός βλέπει τους άλλους να ευνοούνται και την ομάδα του να αδικείται, αλλά σαφώς πρέπει να υπάρχουν και όρια.

ΥΓ. Είμαι σίγουρη ότι μπορείς να βρεις πολύ περισσότερα πράγματα. Φροντίζει γι΄ αυτό ένας ολόκληρος "ερυθρόλευκος μηχανισμός" που ασχολείται με το ζήτημα, σε ραδιόφωνα, τηλεοράσεις, sites και εφημερίδες. Αλλά εννοείται ότι δεν θα με πείσεις :-)

YΓ1. Σαφώς και δεν εννοεί τον Μπάγεβιτς. Δεν θα έθιγε τον προπονητή της ομάδας του. Συνειρμικά μόνο μπορεί να χρησιμοποίησε το συγκεκριμένο αμφίβιο, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τόσα άλλα παραδείγματα από το ζωικό βασίλειο...

Rizobreaker said...

Σωστά το είπες... Συμψηφισμός, η καταλληλότερη λέξη...

Niemandsrose said...

Ωραίο ποστ ρε gatti μέχρι εκεί που είπες για το Ντάρκο. Είναι ήδη στις καρδιές μας...Respect!
:)

gatti said...

@rizobreaker: Και πού να δεις τι έχει να γίνει από βδομάδα. Θα βγούνε μαχαίρια!



@niemandsrose: Την κλάση του Ντάρκο την αναγνωρίζω και το έχω γράψει κιόλας.
Αλλά το ότι είναι μεγάλος παίκτης δεν σημαίνει κιόλας ότι θα πρέπει να βγει και ...νομοθετικό διάταγμα για να σφυρίζεται πέναλτι σε κάθε βουτιά του!