Friday, August 1, 2008

Για δες καιρό...


... που διάλεξε να πάει ο Δέλλας στην "Κυρία". Χωρίς αυτόν στην 11άδα η Ανόρθωση έριξε τρία τεμάχια στην Ραπίντ Βιέννης και δεν έφαγε κανένα! Τώρα δηλαδή οι Κύπριοι χαίρονται που στα ματς με το γαύρο θα έχουν και τον Κολοσσό στην 11άδα τους;


ΥΓ. Τι έγινε ρε! Δεν φτάνει που βγάζουμε φέτος λιγότερες ομάδες στην Ευρώπη, θα αλληλοεξουδετερωνόμαστε κιόλας με τους Κύπριους;
ΥΓ1. Η Ανόρθωση ή η Ομόνοια είναι πιο δυνατή; Εδώ σε θέλω!
ΥΓ2. Φαβορί μας βάφτισε ο Σκάζνι στις αναμετρήσεις με την Τσεχα. Τώρα αυτό είναι καλό ή κακό;
ΥΓ3. Θα επανέλθω και για παιδιά τα δικά μας τα ζουμπουρλούδικα, αρκετά αργότερα. Τελευταία μέρα στη δουλειά και έχω πολύ ζόρι και πολλές εκκρεμότητες!


EDIT: Εγινε που λες η κλήρωση και είχαμε αρκετές ομορφιές. Δύο ελληνοκυπριακές αναμετρήσεις και λέω δύο γιατί εκτός από την ΑΕΚ με την Ομόνοια που είναι το σίγουρο ζευγάρι, θα έχουμε και Ανόρθωση - γαύρος. Λογικά πάντα, αφού η "Κυρία" έριξε τρία τεμάχια στη Ραπίντ και δύσκολα θα ανατραπεί αυτό το σκορ. Και ένας λόγος παραπάνω τώρα που έχει απέναντι τον γαύρο από τον οποίο θέλει να πάρει ρεβάνς. Μάλιστα, έτσι ακριβώς! Ρεβάνς. Για εκείνον τον αποκλεισμό το 1998, που είχανε ξανασυναντηθεί στα προκριματικά και ο γαύρος άφησε την Ανόρθωση εκτός ομίλων. Κι η πλάκα τώρα ποια είναι; Αντί να φοβάται η Ανόρθωση το γαύρο, φοβάται ο γαύρος την Ανόρθωση. Σου λέει με τα χάλια που έχουμε, χωρίς να έχουμε πάρει παίκτες και με την ομάδα όπως την έχουμε δει στα φιλικά δεν θέλει και πολύ. Κι όσο και να το κάνεις ο γαύρος είναι άμαθος στα προκριματικά. Τόσα χρόνια έμπαινε κατ' ευθείαν στους ομίλους κυριλέ και ήσυχα και δεν χρειαζόταν να ανησυχεί. Τώρα όμως; Κι η Ανόρθωση πάλι φέτος είναι ιδιαίτερα δυνατή. Και όχι μόνο είναι δυνατή αλλά το πιστεύει κιόλας. Πάρε για παράδειγμα τον Σκοπελίτη που παίζει στην ομάδα. "Η κλήρωση ήταν εύκολη" βγήκε και είπε όταν η ομάδα του κληρώθηκε με το γαύρο. Μήπως όμως δεν το πιστεύουνε οι οπαδοί της Ανόρθωσης, οι "Μαχητές"; Αυτοί κι αν το πιστεύουνε!

"Αποφύγαμε τα μεγαθήρια" λένε στο φόρουμ τους! "Εχουμέ σας γαύροι, έχουμέ σας", γράφουν. Ασε που έχουνε σημάνει συναγερμό. Αφενός να παίξουνε στο "Αντώνης Παπαδόπουλος" και όχι στο ΓΣΠ, αφετέρου να μην δώσουνε εισιτήρια στον γαύρο.
"Οσα εδώκαμεν τζε της Ραπίντ τόσα να πιάσειν" λένε. Και απειλούν και τη διοίκηση της ομάδας τους: "Αν γελαστούν οι δικοί μας να τους δώκουν παραπάνω από ότι δικαιούνται βάσει της UEFA , εννά πάω στο Παπαδόπουλλος τζιαί εννά αρκέψω ροτσιές του Παντελή ". Tώρα τι ακριβώς σημαίνει αυτό θα σας γελάσω (ανοίξτε και κανα λεξικό, ή ρωτήστε τον Nτέμη), πάντως καλό δεν μου μοιάζει να είναι.


Ετσι που λες. Εχει να γίνει αίμα και άμμος στα δύο ματσάκια του γαύρου με την Ανόρθωση.
Αντίθετα της ΑΕΚ το ματς με την Ομόνοια είναι πιο νορμάλ. Οι Ομονοιάτες θεωρούν την ΑΕΚ φαβορί και περιμένουν τον αγώνα ήρεμα. Και πώς να μην είναι φαβορί τώρα η ΑΕΚ, έτσι που φόρτσαρε τις τελευταίες μέρες. Και Μπασινάς και Κυργιάκος και μπορεί να ενισχυθεί κι άλλο. Με την ΑΕΚ οι ομορφιές θα είναι άλλη μέρα. Και δεν θα αφορούν στο ΟΥΕΦΑ. Θα αφορούν το πρωτάθλημα. Και δεν εννοώ τώρα το δικό μας το ντερμπάκι. Εννοώ το άλλο το ντερμπάκι. Αυτή της 5ης αγωνιστικής στο τηγάνι. Μιλάμε τώρα ότι αυτό το παιχνίδι είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ! Kαι Ριβάλντο και Μπασινάς και αλάνι και άμα τυχόν βάλει η ΑΕΚ κανα γκολ, να μου τρυπήσετε τη μύτη αν θα τελειώσει αυτό το παιχνίδι!

Οσο για μας... Τι είναι αυτό το πράγμα ρε παιδάκι μου με τις Τσέχες; Τι έρωτας τρελός και παλαβός; Αλλες χώρες κι άλλες ομάδες στην Ευρώπη δεν υπάρχουν; Τέτοιος έρωτας μόνο με την Πόρτο έχει ξανασυμβεί. Θα μου πεις τώρα ότι όσο αργούσε να βγει η ομάδα από την κληρωτίδα και όσο έμενε μέσα η Τουρκάλα μια ανησυχία την είχες. Και μη το αρνηθείς γιατί και να το αρνηθείς ψέμματα θα πεις. Οπότε προκειμένου να σου τύχει η Γαλατά και να γίνεις τούρμπο για δύο ματς διακινδυνεύοντας και να αποκλειστείς με το καλημέρα και να πας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ με κομμένα τα φτερά, χίλες φορές η Τσέχα. Κι όχι τώρα ότι η Τσέχα είναι εύκολη. Μπορεί να μην είναι θηρίο, αλλά όσο νάναι τη δυσκολία της την έχει. Εχεις όμως την αίσθηση πως η πρόκριση εξαρτάται από σένα. Οτι μπορείς να το παλέψεις το ματσάκι. Οτι "τόχεις" ρε παιδί μου. Αμα παίξεις σοβαρά πα να πει. Κι άμα έχεις διορθωθεί κομμάτι στην άμυνα γιατί διαφορετικά μπορεί να μην είσαι καν συνεπής στο ραντεβού μαζί της. Γιατί στα πολύ άσχημά της αυτή η άμυνα είναι ικανή να χάσει ακόμα και από τη Ντιναμό. Εντάξει, υπερβολή το ξέρω, αλλά στη μπάλα όλα γίνονται.

Ενα είναι το σίγουρο. Το σασπένς που θα έχουν τα ματσάκια του γαύρου με την Ανόρθωση αποκλείεται να το έχουν τα δικά μας τα παιχνίδια με τη Σπάρτα.

ΥΓ. Για τα αρειανά τι να πω; Λογικά την έχουν την Σλάβεν την κοπρίτισσα (ή κάπως έτσι τέλος πάντων).
ΥΓ1. Και Κυργιακομπασινάδες και Ρίμπο στον Καραϊσκο; ΚΟΛΑΣΗ το ματσάκι, ΚΟΛΑΣΗ!!!
ΥΓ2. Χέρι λέει έβαλε πάλι ο τεντάς στους παίκτες. Καλά τους έκανε!
ΥΓ3. Θέλουμε δουλειά ακόμα είπε ο Ζιλμπέρτο όταν του ζήτησαν να κριτικάρει την εμφάνιση με Ντιναμό. Καλά, αυτός νομίζει ότι παίζει ακόμα στην Αρσεναλ. Ρε Ζιλμπέρτο, πάρτο απόφαση. Η ομάδα θα βελτιωθεί κομμάτι. Αλλά να βελτιωθεί πολύ, αποκλείεται. Εχει ταβάνι πώς να το κάνουμε!

19 comments:

Alexandros said...

Άντε, με το καλό να χαρείς την άδεια σου!

gatti said...

Σ' ευχαριστώ Αλέξανδρέ μου! Κι εσύ να περάσεις καλά όπου πας.

ΥΓ. Επίσης, σε ευχαριστώ που δεν σχολιάζεις τις "κακίες" που γράφω τελευταία για νυν ή τέως παίκτες της ΑΕΚ ;-) (Δεν ξέρω τι με έχει πιάσει, θα μου περάσει όμως!)

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ένα θα πω ότι από τότε που έμπλεξε με την Γωγώ καταστράφηκε το παληκάρι!

Καλή άδεια!!!

gatti said...

@pavlos: Γιατί Παύλο μου, μια χαρά είναι η Γωγώ! Ηταν ...κατεστραμμένος από πριν, άκου που σου λέω (ξέρω τι σου λέω...) ;-)

Ευχαριστώ πολύ! Κι εσύ καλά να περνάς!!!

Ντεμης said...

Μα ίντα που λαλείς, κόρη Γκαττού;! Ἰσα κι όμοια η Ανό με την Ομόνοια;! Η ΑΕΚ θα περάσει εύκολα που την Λευκωσία, μόνον ένας δικός τους αξίζει, ο νεαρός Παραλιμνίτης, ο Δημήτρης Χριστοφή, ο Νίνης της Κύπρου.
Η Ανορθωσάρα μας εννά δέρει τον οσφπ τον μισιησμένο, θα πάρουμε εκδίκηση για το πουλημένο ματς του 1998, ζω να δω την χρονιά που ο ακατανόμαστος θα είναι εκτός Ομίλων - και μάλιστα από Ελληνική Ομάδα!!! Ανό εσύ, εσύ θα προκριθείς!
"Χώμα που περπάτησα, γη που νοσταλγώ,
Χώμα που μ' ανάστησες, Αμμόχωστος!"

coachp said...

Που θα πας διακοπές ρε γαττί?

Είδωλο said...

Τι να πεις, εχει ξεκουτιανει ο ανθρωπος, κριμα γιατι εγω τον πασπατευα, αλλα το αποδεικνυει και ο ιδιος οτι δεν παει καλα... για να γκαστρωνει την Θου Κυριε Μαστροκωστα εμ...

zouk said...

Εγω δεν ξερω τι θελω.Απ την μια θελω να περασει ο Γαυρος για να παρουμε κανα βαθμο ως χωρα,απ την αλλη θα ηταν ωραιο να περασουμε εμεις και να μας βλεπουν απο τον καναπε.

Πραγματικα ομως το καλυτερο ειναι να εχουμε και τις τεσσερις ομαδες σε ομιλους.

gatti said...

@ντεμης: Κόρη Γκαττού; Χαχαχαχα!

Ε, βρε Ντέμη μου, την συμπαθώ την Ομόνοια, τι να κάνω, έχει κι αυτό το πρασινάκι βλέπεις!

Η Ανόρθωση ακούω ότι είναι πολύ δυνατή φέτος. Αλλά δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γίνει σε ...συναπάντημα του Ντάρκουλα με τον Δέλλα!
Δεν συζητάμε βέβαια με ποια ομάδα θα είμαι ε;

Για τον άλλο αγώνα βέβαια, ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ομόνοια έχω δίλημμα (ένεκα το πρασινάκι που λέγαμε).



@coachp: Kαλά λέω εγώ ότι διαβάζεις τα μισά σχόλια! Νάξο και Σπέτσες θα πάω.
Εσύ πού λες να πας;



@x-oyranoy: Tι σας έχει πιάσει με τη Γωγώ βρε; Α πα πα πα...



@zouk: A, εγώ τα έχω ξεχωρίσει μέσα μου. Οποτε παίζει ο γαύρος είμαι με τον αντίπαλο. Εδώ έφτασα στο έσχατο σημείο να υποστηρίξω την εβραία τη Μακάμπι πριν μερικά χρόνια, στην Ανόρθωση θα κολλήσω που είναι και κυπριακή ομάδα;

Και μη μου λες για τους βαθμούς. Με τους δικούς μας βαθμούς (και με των άλλων ομάδων βέβαια γιατί και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ έδωσαν βαθμούς, μόνο αυτός ήταν ο άχρηστος) έπαιζε τόσα χρόνια απευθείας στους ομίλους και έκανε μια καλή χρονιά πέρσι και έβγαλε και γλώσσα. Ακουγα σήμερα τον Παπανικολάου να έχει το ΘΡΑΣΟΣ να λέει πως δεν είναι σωστό να έχουν την ίδια αξία οι βαθμοί του Τσάμπιονς Λιγκ με αυτούς του ΟΥΕΦΑ! Και βέβαια αυτό είναι θέμα μεγάλης συζήτησης, αλλά ο συγκεκριμένος το έλεγε επειδή ο γαύρος είχε πέρσι καλή χρονιά! (Θα μας πρήζουν χρόνια με την συγκεκριμένη πορεία). Ε βέβαια ρε φίλε, όλοι αυτοί που έδωσαν βαθμούς τόσα χρόνια για να είσαι αραχτός εσύ και να ξεκινάς το Σεπτέμβρη, στο ΟΥΕΦΑ έπαιζαν, εξαιτίας της παράγκας σου!

Ρε Ανόρθωση λέμε! ΔΑΓΚΩΤΟ!

coachp said...

Εγώ θα πάω Σέριφο για αρχή, κι αν δεν γουσταρίζει η παρέα (8 άτομα βλέπεις) κάπου εκεί γύρω μετά... Απο το ρεπορτάζ που έκανα όμως, σε όλους θα αρέσει.

gatti said...

@coachp: Θα γουσταρίζει, θα γουσταρίζει! Δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα άνθρωπος που να μη του αρέσει η Σέριφος!

στρουμφιτα said...

Ανόρθωση! Για την Αμμόχωστο και την προσφυγιά! Όσο θυμάμαι ότι ένας μακρινός συγγενής παραλίγο να βάλει το γκολάκι και να στείλει το γαύρο στο τηγάνι του πριν μια δεκαετία, ανατριχιάζω.
Πέρα από τις συναισθηματικά φορτισμένες προτιμήσεις,το κακό με τις κυπριακές ομάδες είναι ότι είναι ταυτισμένες με κόμματα. Οι αριστεροί είναι σε συντριπτικό ποσοστό Ομονοιάτες και μερικοί έχουν φτάσει σε σημείο να ανεμίζουν Τουρκοκυπριακές σημαίες για να δείξουν την κόντρα τους με τους Ελλαδίτες.
Καλές διακοπές γκαττου!

gatti said...

@στρουμφιτα: Aνόρθωση βέβαια! Α, εσύ το πας και πολιτικά το πράγμα. Εν κατέχω από ποδοσφαιροπολιτικά της Κύπρου, αλλά οι πληροφορίες που δίνεις είναι ενδιαφέρουσες!

Νάσαι καλά! Καλές διακοπές και σε σένα, αν δεν έχεις ήδη πάει κάπου. Και καλό καλοκαίρι γενικότερα αν έχεις ήδη γυρίσει! :-))

ΥΓ. Πάει, θα μου μείνει το ...γατού! :-p

Stepas said...

Καλές διακοπές gatti!Εύχομαι να περάσεις τέλεια!

Τα λέμε!

Ντεμης said...

Αγαπητή Gatti, έβαλές μου και λινκ;! Ευκαριστώ σου πολλά!
Μα δεν ήξερες ότι οι ομάδες και τα κόμματα στην Κύπρον είναι εν και το αυτόν; Μέχρι πριν 60 χρόνια, η Λευκωσία είχε το(ν) ΑΠΟΕΛ, η Αμμόχωστός μου την Ανόρθωση, Η Λάρνακα τον Πεζοπορικό..... Το "εμφυλιακό" 1948 έβγαλε η τότε Ποσοσφαιρική Ένωση μια διαβόητη επιστολή στήριξης στον Ελλ. Εθνικό Στρατό που πολεμούσε τους "συμμορίτες" στο Γράμμο-Βίτσι, και οι αριστεροί ποδοσφαιριστές και κόσμος προσβλήθηκαν τόσο που αποσχίστηκαν από τις ομάδες τους! Έτσι, μέσα από το(ν) ΑΠΟΕΛ βγήκε η Ομόνοια, από την Ανόρθωση η Νέα Σαλαμίνα, από τον Πεζοπορικό η Αλκή, ενώ μόνο στην Λεμεσσό έγινε το αντίθετο και από την αριστερή ΑΕΛ αποκόπηκαν οι δεξιοί κι έφτιαξαν τον Απόλλωνα, λίγα χρόνια μετά. Καταλαβαίνεις λοιπόν την σχέση πολιτικής-ομάδας, η Ομόνοια πχ που τόσο συμπαθείς δημιουργήθηκε μόνο για να είναι αντι-δεξιά! Πού να βρεθεί τώρα Ομονοιάτης δαξιός ή Αποελίστας αριστερός; Δεν γίνεται.
ΥΓ: "Ρότσος" είναι η πέτρα, και όντως με τις πέτρες θα τον πάρουμε τον πρόεδρο Παντελή έτσι και παραχωρήσει ολόκληρη κερκίδα στους ακατανόμαστους! Ήδη ετοιμάζονται ορδές ομονοιατο-ολυμπιακών (σόρρυ αλλά όλοι τους είναι "κόκκινοι", Παναθηναϊκοί είναι οι δεξιοί Αποελίστες) να κατέβουν στο Αντ. Παπαδόπουλλος. 500 εισιτήρια τζιαί κανεί τους!

gatti said...

@stepas: Σ΄ ευχαριστώ πολύ ΠΑΟΚι μου! Κι εσύ καλά να περάσεις όπου κι αν πας!

Τα λέμε!



@ντεμης: Κάτι είχα ακούσει περί ομάδων και πολιτικής στην Κύπρο, αλλά ομολογώ ότι δεν τα ήξερα με τόσες λεπτομέρειες!
Την Ομόνοια την συμπαθoύσα λόγω χρώματος, τώρα όμως που μου λες ότι είναι γαύροι οι Ομονοιάτες με διχάζεις. Καλά και οι Ομονοιάτες ως τι υποστηρίζουν τον γαύρο; Ως αριστερή ομάδα; Χοχοχο. Δεν τους είπε κανείς ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει το DNA του γαύρου;

Εν πάση περιπτώσει, με την Ανόρθωση θα είμαι, ούτε συζήτηση αλλά στην αναμέτρηση Ομόνοιας - ΑΕΚ θα υποστηρίξω την ΑΕΚ. Εδώ που τα λέμε και την Ομόνοια να υποστήριζα δεν την βλέπω να περνάει!

ΥΓ. Απορία: Τελικά είναι Ο ΑΠΟΕΛ ή ΤΟ ΑΠΟΕΛ;

Ντεμης said...

Ευχαριστούμε Gatti για την υποστήριξη. Ναι, οι κατάπελλοι, γι' αυτό υποστηρίζουν οσφπ στην Ελλάδα, γιατί είναι αριστερή και ομάδα του λαού (!) Δεν έχεις ακούσει το πιο διάσημο σύνθημά τους: "Ομόνοια-Λαός-Πρωτάθλημα!";
ΥΓ: Κανονικά είναι ο ΑΠΟΕΛ: Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Ελλήνων Λευκωσίας, αλλά και λαστιχάες να τους πεις θα γυρίσουν! Αυτοί είναι η πραγματική Παράγκα της Κύπρου, δέκα Κοκκάληδες μαζί....

spyros1000 said...

ΠΟΣΑ ΠΗΡΕ Ο ΔΕΛΛΑΣ??
ΑΝΤΕ,ΚΑΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ.....

gatti said...

@ντεμης: Νάσαι καλα Ντέμη μου, που μας έμαθες τόσα καινούργια πράγματα! Ωστόσο, πάλι άγνωστες λέξεις έχω! Τι είναι πάλι αυτοί οι κατάπελλοι;

Οι ΑΠΟΕΛίστες είναι παραγκάρχες; Βρε τι μαθαίνει κανείς!!!

Πολλά φιλιά Ντέμη μου, θα τα πούμε!



@spyros1000: Κάπου 400.000 χιλιάρικα το χρόνο, για δύο χρόνια πήρε νομίζω ο Κολοσσός.

Σε ευχαριστώ πολύ! Καλά να περάσεις κι εσύ!