Wednesday, August 6, 2008

Υπνε που παίρνεις τα παιδιά...

Oχι πείτε μου, τώρα, τι μου ήρθε να αφήσω την ξάπλα και την ξεκούραση, τις παραλίες και το εκπληκτικό βιβλίο του Κωνσταντίνου Τζούμα "Ως εκ θαύματος" στη μέση, για να δω το παιχνίδι της Πανάθας με την Ντιναμό Τιφλίδας! Γιατί αυτό τώρα δεν ήταν παιχνίδι. Αυτό ήταν, με πήρε ο ύπνος κι έγειρα...
Αγγαρεία οι παίκτες, αγγαρεία να παρακολουθώ κι εγώ, δεν ήθελα πολύ να με πάρει ο ύπνος, που θα με έπαιρνε δηλαδή σε άλλη περίπτωση, αν ήμουν κουρασμένη. Μη κοιτάς τώρα που έχω βαρεθεί να κάθομαι. Στο πρώτο ημίχρονο τώρα, μια απελπισία σκέτη. Τα κενά ανάμεσα σε άμυνα και κέντρο μεγάλα, η ομάδα ασύνδετη, οι Γεωργιανοί να έχουν συνέχεια κατοχή μπάλας κι έτσι και δεν ήταν τόσο άμπαλοι, χαλαρά θα είχαν βάλει κανα δυο γκολάκια. Ο Γκούμας, είχε μείνει ακόμα στο Καλό Λιβάδι, ο Βύντρα είτε παίζει δεξιά, είτε παίζει στο κέντρο, τα δωράκια του στους αντίπαλους επιθετικούς θα τα κάνει, ο Μάριο να κάνει την έξοδο του θανάτου και ο Σπυρόπουλος να μην είναι αυτός που ξέρουμε. Μία από τα ίδια και ο Μάτος και μόνο ο Σιμάο κρατούσε τα μπόσικα. Μπροστά ο Βαγγελάκης έπαιζε, ας μην πω τι, πρέπει να αυτολογοκρίνομαι πού και πού. Ο Λάζαρος πολύ κοκό κι από αβγό τίποτα, ο Νίνης δεν ήταν καλός. Ο Νίνης τώρα δεν μου αρέσει στο κέντρο πίσω από τον φορ, τα καταφέρνει πολύ καλύτερα δεξιά, αλλά άμα πάει δεξιά πού θα πάει ο Σάλπι; Μπέρδεμα. Κι ο Λάζαρος τώρα δεν μου κάθεται καλά εκεί στα αριστερά, ίσως πρέπει να παίξει κεντρικό χαφ, πίσω από τον φορ, αλλά αυτή η θέση έχει έτσι κι αλλιώς πολλούς μνηστήρες. Στο μεταξύ, μπορεί να λέω τα μύρια όσα για τον Ιβανσιτς, αλλά απ' ό,τι φάνηκε ο καλός ο Ιβανσιτς λείπει από την ομάδα.

Για τον στόπερ τώρα, μη τα ξαναλέμε, φωνάζει από χιλιόμετρα ότι χρειαζόμαστε όχι έναν αλλά δύο. Γιατί πες μου εσύ τώρα, ποιος θα παίζει δίπλα σ΄ αυτόν που θα πάρουμε (αν πάρουμε) στο κέντρο της άμυνας; Ο Γκούμας, ο Βύντρα, ή ο Σαριέγκι; (Για τον Μελίσση δεν ξέρω δεν τον είδα ακόμα). Εκτός αν γυρίσεις στόπερ τον Σιμάο, γιατί να σου πω την μαύρη μου αλήθεια, αυτός ο παίκτης θα είναι κρίμα να μην παίζει βασικός, έτσι όπως παρουσιάζεται καλύτερος από παιχνίδι σε παιχνίδι. Κι άμα όμως τον γυρίσεις στόπερ ποιον θα έχεις για μπακ απ του Ζιλμπέρτο και του Μάτος; Τον πιτσιρικά τον Σιόντη; Γιατί για τον όμορφο, ούτε κουβέντα! Καλά ετοιμάζει τα μπαγκάζια του για την Ντόιτσλαντ. Κατά πώς τον κόβω πάντως τελευταία τον Μάτος κι άμα συνεχίσει στο ίδιο βιολί, δύσκολα θα βγει από την 11άδα ο Σιμάο. Αυτός θα παίζει δίπλα στον Ζιλμπέρτο Σίλβα.


Και μιας και είπα για τον Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ενα ημίχρονο έπαιξε, αλλά ο άνθρωπος έδειξε ότι είναι κλάση. Αρχοντας! Μια λάθος πάσα δεν έδωσε. Λιτός και ουσιαστικός. Και γεμίζει ρε παιδί μου την περιοχή με την παρουσία του. Ανεβαίνει επίπεδο η ομάδα με αυτόν στην 11άδα της. Πολύ μου άρεσε και ο Ρουκάβινα. Το παλικάρι το κατέχει το τόπι. Κι αν τυχόν δεν μας βγει ο Σόουζα, κι όσο ο Βαγγελάκης δεν βάζει μυαλό, χίλιες φορές να παίζει αυτός κι ας χρειάζεται λίγο (τι λίγο; πολύ χρειάζεται) τάισμα! Κι ο Καραγκούνης καλός ήταν.

Γενικά το δεύτερο ημίχρονο δεν είχε σχέση με το πρώτο. Εκλεισαν τα κενά, η ομάδα κράτησε τη μπάλα, άρχισε να έχει καλή κυκλοφορία. Γενικά πάντως η ομάδα δεν μου άρεσε, ακόμα κι αν δεχτώ ότι οι παίκτες ήταν κουρασμένοι και ότι κάπου αδιαφόρησαν για το ματς λόγω του σκορ ασφαλείας που είχαν πάρει στο πρώτο παιχνίδι, δεν ήταν εικόνα αυτή. Και εννοείται ότι με τέτοια εικόνα δεν έχεις ελπίδες απέναντι στην Σπάρτα.
Μου άρεσε πάντως που ο Τεν Κάτε δεν μασάει τα λόγια του και είναι ειλικρινής. Δεν μου άρεσε που για δεύτερη φορά κράτησε τον Γκάμπριελ στον πάγκο και προτίμησε τον Νίλσον, γιατί αυτό μου λέει ότι δεν τον εμπιστεύεται αμυντικά (μην ξεχνάμε πως ο Βραζιλιάνος είναι και πιο έτοιμος από φυσική κατάσταση).



ΥΓ. Στη Βιλαρίμπα χρειάζονται στόπερ. (Μη σου πω και φορ αν δεν βγει ο Σόουζα).
ΥΓ1. Στο Βιλαμπάχο, άρχισαν τις κωλοτούμπες. "Πρόεδρος των τίτλων" ξανάγινε τώρα ο "αλτσχαϊμεριασμένος πρόεδρος αμπάτης".
ΥΓ2. Είτε σε φιλικά, είτε σε επίσημα το μέλος εξακολουθεί να τα τρώει όρθιο τα τεμάχια.
ΥΓ3. Λέτο: "Ηρθα να πάρω τη θέση του Τζόρτζεβιτς". Kαλά, εσύ κάηκες νωρίς! (Αν και δεν πιστεύω ότι μπορεί να είναι τόσο βλαξ ώστε να κάνει τέτοια δήλωση!).
ΥΓ4. Βtw: Καλό παικτάκι φαίνεται ο Αργεντίνος, θα έχουμε ομορφιές με τον καράφλα.
ΥΓ5. Ανόρθωση οέ οέ.
ΥΓ6. (άσχετο): Υπέροχο νησί η Νάξος, αλλά έχει ένα μεγάλο ...μείον! Εχει ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ φαγητό. Μέχρι να γυρίσω, 3-4 κιλά θα τα έχω βάλει στα σίγουρα!

10 comments:

Crazy Tourists said...

Ώστε Νάξο είσαι πουλάκι μου!!! Μάλισταααααα!!! Φέρε και καμιά φωτογραφία!!
Μούφα το ματσάκι!! Ευτυχώε που είδαμε λίγη μπάλα από τις γυναίκες του ολυμπιακού τουρνουά σήμερα!!
Καλές βουτιές!!
Φιλιά πολλά!

Τρελοτουρίστρια

zouk said...

Ασε,και σκεφτομουν να σου γραψω στο προηγουμενο ποστ να το αφησεις το καινουργιο για αλλη φορα.Αισχος ηταν το ματσακι.Περιμενω το επομενο με την Σπαρτα για να μας αλλαξουν την γνωμη.

Ο Ζιλμπερτο πραγματικα ειναι αλλη κλαση.Το βλεπεις ξεκαθαρα ακομα και αν ο σκηνοθετης ηταν,αλλου για αλλου.
Στην καλυτερη φαση ομορφης εναλλαγης πασων του Ρουκαβινα με τον Ζιλμπερτο εξω απο την περιοχη,εριξε πλανο απο τον παγκο της Δυναμο.Τα πηρα στο κρανιο.Και δεν εδειξε επαναληψη της φασης.

Τουλαχιστον ο Τσεχος σκηνοθετης θα εχει καλυτερη επαφη με το αθλημα.

Την επομενη Τεταρτο-Πεμπτη θα σε διαβασω και εγω απο το χωριο μου.
zoukisses.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Nα μας φέρεις αρσενικό τυρί!!!

kakaskimos said...

Πάρε τον Ρουκάβινα στη Νάξο να πάρει κανένα κιλό

Καλές διακοπές

coachp said...

Πρώτη φορά που συμφωνώ μαζί σου, σχεδόν 100%, έτσι?
Νομίζω οτι ο Σιμάο δεν μπορεί ακόμη για στόπερ, δεν την ξέρει καλά την θέση.

Ο Μελίσσης με τον Ζιβέ θα είναι κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με πρώτη αλλαγή τον Σαριέγκι... Ο Μελίσσης είναι πολύ καλός παίχτης και μου φαίνεται περίεργο που δεν τον έχεις προσέξει στον ΠΑΟΚ.

Ο Ρουκάβινα είναι πάρα πολύ καλός παίχτης τελικά. Μοιάζει με τον Μάντζιο στο στύλ, αλλά πιο γρήγορος, πιο δουλευταράς, και δεν την έχει δει Βαν Μπάστεν όπως ο Βαγγελάκης. Επίσης, προσπαθεί πολύ σκληρά στις προπονήσεις, να ξέρεις.

Πάρε τον Σκοπελίτη, και πετάξου καμιά Δονούσα ή Σχοινούσα...

mamma said...

Ώστε Νάξο είσαι γατί! Τέλεια!!!!
Καλά να περάσεις [το φαγητό καταπληκτικό :)))]

island said...

Γατάκι τί κάνεις;Βάλε όσα κιλά θες και μη σε νοιάζει. Θα τα χάσεις εδώ από τους ιδρώτες που θα ρίχνεις αν συνεχίσουμε να έχουμε αυτήν την εικόνα.

Πραγματικά μετά τον πρώτο επίσημο αγώνα ένοιθα πως η ομάδα έμπαινε για να πάρει αποτέλεσμα από τα αποδυτήρια ενώ μετά από το τέλος του δεύτερου έχω την αίσθηση πως η ομάδα μπαίνει τρομαγμένη από το καφενείο που είχε απέναντί της.Τόσο μεγάλη διαφορά δεν την περίμενα. Περίμανα χαλαρά πράγματα αλλά τόσο πολύ όχι. Με έβαλαν σε υποψίες κιόλας. Μήπως δεν θέλαμε να δείξουμε πολλά στους Τσέχους; Γιατί το σχήμα δεν ήταν καθόλου ορθολογιστικό. Μα καθόλου. Και ο τεντάς το ήξερε και το έβλεπε. Γιατί οι Τσέχοι δεν είναι και του αλατιού. Δεν είναι Τσέλσυ βέβαια αλλά δεν είναι και το καφενείο της Τιφλίδας.

Είδα και το ματσάκι στο τηγάνι. Κάποια στιγμή νόμιζα πως τα γαυράκια θα πάρουν χαλαρά το πρωτάθλημα έτσι όπως άλλαζαν πάσες και βρισκόντουσαν. Να σου πω την αλήθεια φοβήθηκα και λίγο. Και ειδικά σκεπτόμενος πως έχουν και μεταγραφές ακόμα εν εξελίξει.Βέβαια μετά είδα πως η αντίπαλος, την ώρα που χανόταν η μπάλα έπαιζε σχεδόν με τα τρίτα και 3 έμπειρους και εγώ μόλις είχα δει την δικιά μας αγγαρεία.

Πολύ καλός ο Λέτο. Και θράσσος, και μπάλα. Δεν ξέρω αν θα αντέξει σκληρούς αμυντικούς δίπλα του αλλά και τον ανταγωνισμό με τον Τζόλε. Θα έχουμε εσωτερική μονομαχία. Πάντως για μία ακόμα χρονιά τα τηγάνια βγάζουν μεταγραφάρα με τον Γκαλέτι.

Ο Βραζιλιάνος είναι μεγάλη παιχτούρα. Μπήκε και γέμισε το κέντρο. Και όχι μόνο δεν έκανε λάθος αλλά είχε και άποψη του αγώνα για το που έπρεπε να βρίσκονται οι συμπαίχτες που παίζουν κοντά του. Θα ήθελα και τον Σιόντη δίπλα του. Πολύ τον υποτιμάς και εγώ όσο τον είδα το τυπάκι ξέρει και μπάλα, και πάσα έχει, και χώρο καλύπτει, και τεχνική κατάρτηση έχει. Ο Καραγκούνης χρειαζόταν χθες όσο το αλάτι στο φαγητό. Μπήκε και κάναμε φάσεις.

ΥΓ1 Δεν ξέρω αν μου αρέσει αυτό το σύστημα με τον ένα επιθετικό στο κέντρο.
ΥΓ2 Έπαιξε και λίγο το δεξί πόδι του γνωστού "πέσαν τα τσιμέντα" εχθές.
ΥΓ3 Έχουμε τόσους κεντρόους και χθες δεν είχαμε κέντρο με τα καφενεία. Απλά αναφέρω και άλλες υποψίες.
ΥΓ4 Αυτοί οι γαύροι δεν έχουν πάει διακοπές;
ΥΓ5 Ο Ζιβέ είναι κοντά αλλά κάτι μου λέει πως αν κάνει κίνηση ο θειος δεν θα μείνουμε έτσι. Ίσως να γίνει και άλλο μπάμ αλλά Ζιλμπέρτο. Και ίσως γίνει με προτροπή του Τζίγγερ. Απλά υποψίες.
ΥΓ6 Θα ήθελα πιο πολύ τον Κλέιτον αντί του Λάζαρου.
ΥΓ7 Με την θέση που παίζει ο Σάλπι θα μειωθούν δραματικά τα γκολ που βάζει κατά μέσο όρο. Και είναι κρίμα να χαραμίσουμε τέτοιο γκολτζή.
ΥΓ8 Θα ήθελα να γράψω και άλλα αλλά ήδη στον έσκισα τον χώρο με το σεντόνι. Μη με παρεξηγείς αλλά μου αρέσει.

The Bgt said...

Τι να πω και γω που ενεργοποιησα το συνδρομητικο μονο γι αυτον τον αγωνα? ---> θυμα <---

Πολλα εχω σουρει (και ΔΙΚΑΙΩΣ!) στον Πεσειρο αλλα τουλαχιστον μας εφερε το Σιμαο. Νομιζω ο μικρος θα αφησει εποχη. Ξερουμε καμια λεπτομερεια για το ποιον του? Ειχα ακουσει οτι ειναι απο ευπορη οικογενεια και δε παιζει μπαλλα για τα ταλαρα. Αληθευει?

Limokontoros said...

Κάνε υπομονή κι ο οθρανός θα γίνει πιο γαλανός....

gatti said...

@crazy tourists: Υπέροχη η Νάξος! Στις φωτογραφίες είμαι καλή μόνο να τις διαλέγω, όχι να τις τραβάω. Θα το προσπαθήσω πάντως...

Μούφα το ματσάκι δεν λες τίποτα. Καλά που δεν έδειξε η τηλεόραση και το φιλικό με τον Ατρόμητο, γιατί μάλλον ήταν ακόμα πιο μεγάλη μούφα.

Πολλά φιλιά!!!


@zouk: O Ζιλμπέρτο ήταν όλα τα λεφτά. Αλλος παίκτης. Πληθωρική παρουσία.

Εχουμε άλλον έναν προπονητή. Πέρσι δεν είχαμε κανέναν, φέτος θα έχουμε δύο!
Σ΄ αυτή τη φάση του συνδυασμού με τον Ρουκάβινα, δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τσαντίστηκα! Οντως, αλλού για αλλού ο σκηνοθέτης.

Εσύ φεύγεις εγώ γυρίζω. Κι αν δεν ήταν ο γάμος δεν θα είχα φύγει καν μέσα στον Αύγουστο. Μου αρέσει τον συγκεκριμένο μήνα να τον περνάω στην Αθήνα. Είναι η μόνη εποχή του χρόνου που μπορώ να την χαρώ, ανθρώπινη.

Φιλιά!



@pavlos: Αχ, πώς τα γνωρίζει ο νησιώτης!!! :))))
Mα τι υπέροχα τυριά είναι αυτά! Θα φέρω, Παύλο μου, θα φέρω!



@kakaskimos: Tι να του κάνει η Νάξος του Ρουκάβινα; Αυτός θέλει πολλή δουλειά!

Σ' ευχαριστώ κι εσύ καλά να τα περνάς!!!



@coachp: E, κάποτε θα συμφωνούσαμε! Την ξέρει δεν την ξέρει, θα πρέπει να την μάθει την θέση ο Σιμάο, γιατί όπως μας βλέπω προκοπή δεν θα δούμε διαφορετικά
στην άμυνα. Αλήθεια, αυτόν τον Ζιβέ τον ξέρεις καλά; Αξίζει σίγουρα; Μου κάνει εντύπωση που
έχουμε κολλήσει τόσο καιρό σε έναν παίκτη από μια συγκεκριμένη χώρα. Από Σκανδιναβία γιατί δεν έπαιξε κάτι; Αυτοί έχουν καλούς αμυντικούς!

Τον ξέρω τον Μελίσση του ΠΑΟΚ και τον εκτιμώ αλλά για τον Μελίσση του Παναθηναϊκού άκουσα τόσα πολλά αυτές τις μέρες που άρχισα κι εγώ να αμφιβάλλω! Χαίρομαι που λες ότι προσπαθεί ο Ρουκάβινα. Γιατί αν δουλέψει μπορεί να αφήσει εποχή.

Σιγά μην πάρω τον Σκοπελίτη για διακοπές! Αυτός πρέπει να προπονηθεί σκληρά αυτές τις μέρες. Καμία χαλάρωση! Εχει αγώνα μπροστά του!



@mamma: Tέλεια η Νάξος, τέλειο και το φαγητό mamma μου! Τι γεύσεις! Τι νοστιμιά! Από τραπέζι σε τραπέζι το πάμε, άστα!



@island: A, μη μου λες τέτοια! Προτιμώ να μη τα χάσω, παρά να αγωνιώ όλο το χρόνο με την ομάδα. Αρκετά πέρασα τις προηγούμενες χρονιές!
Θα μου άρεσε κι εμένα να σκέφτομαι πως τα σχήματα που κατεβάζει ο Τεν Κάτε είναι διαλεγμένα έτσι ώστε να μπερδέψει τον αντίπαλο, όμως αφενός πιστεύω ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του για να μην χρειάζεται να καταφεύγει σε τέτοια τεχνάσματα, αφετέρου νομίζω ότι γνωρίζει πως έτσι υπάρχει ο κίνδυνος να αποσυντονίσει τους παίκτες του που ας μην ξεχνάμε δεν είναι έτοιμοι, ούτε από άποψη φυσικής κατάστασης, αλλά ούτε και ρυθμού. Θα μου πεις τότε τι τον έπιασε και κατεβάζει τέτοια σχήματα; Δεν έχω απάντηση. Θα με βόλευε η εκδοχή σου.

Ο Βραζιλιάνος είναι όντως σπουδαίος παίκτης και θα είναι ακόμα καλύτερος όταν είναι απόλυτα έτοιμος. Ο Καραγκούνης έχει τόση δίψα για μπάλα που μοιραία θα χορέψει στο ρυθμό του Ολλανδού. Και το καλό που του θέλω είναι να το κάνει, γιατί παίκτες με τη δική του εμπειρία, ειδικά για το Τσάμπιονς Λιγκ δεν έχουμε πολλούς, άρα τον χρειαζόμαστε.

Kαλά, με τα γαυράκια δεν μπορώ να πω ότι φοβήθηκα. Εδώ τα κατάπιναν σαν στραγάλια τα γκολ. Ο Λέτο μου άρεσε κι εμένα, όμως δεν μπορώ να χρησιμοποιώ άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά για τον καθένα. Οπως λέω για όλους τους άλλους (και για τους δικούς μας) πως θα κριθούν στα επίσημα και στα δύσκολα, το ίδιο ισχύει και γι΄ αυτόν.

ΥΓ1. Ούτε εμένα μου αρέσει αλλά αφού αρέσει στον Ολλανδό, η γνώμη μας περισσεύει.
ΥΓ4. Οι γαύροι ακόμα ξεροσταλιάζουν για τον Ντιόγο. Ετσι θα την βγάλουν μέχρι το δεκαπενταύγουστο.
ΥΓ5. Ας πάρει τον Ζιβέ και δεν με νοιάζει να γίνει άλλο μπαμ.
ΥΓ6. Λάζος και τα μυαλά στο μπλέντερ.
ΥΓ8. Σιγά μη σε παρεξηγήσω. Αφού κι εμένα μου αρέσουν τα σεντόνια! :)



@the bgt: Το συνδρομητικό καλά έκανες και το ενεργοποίησες. Θα έρθουν κι άλλα παιχνίδια, πολύ καλύτερα! :)

Πρώτη φορά το ακούω αυτό για τον Σιμάο. Με πιάνεις αδιάβαστη. Αλήθεια, λες να παίζει από χόμπι;
Καλά, μη τον θεοποιήσουμε κιόλας τον Πεσέιρο! Ενας απ΄ όλους θα του έβγαινε. Ηταν θέμα ...στατιστικής! :)))



@limokontoros: Υπομονή; Κι άλλη;

(Καλώς ήρθες!).