Saturday, August 9, 2008

Τσεν τσαν τσαν;


Είσαι αραγμένος ωραία και καλά σε ένα ήσυχο νησάκι των Κυκλάδων μακριά από έγνοιες, σκοτούρες και πληροφόρηση (κι αυτό κι αν είναι αποτοξίνωση) και ανάμεσα στο φαγοπότι και την κρασοκατάνυξη, λες να ρίξεις και μερικές ματιές στην τηλεόραση που δείχνει την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Εντάξει, διακοπές είσαι, αλλά κι αυτό είναι ένα γεγονός που γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Κι ας είναι εμπορευματοποιημένο όσο δεν γίνεται κι ας είναι μύθος οι επιδόσεις, αποτέλεσμα ντόπας και όχι ικανότητας κι ας είναι ευσεβής πόθος η ολυμπιακή εκεχειρία κι ας καταπατούνται κάθε λεπτό που περνάει τα ανθρώπινα δικαιώματα. Και βλέπεις τους Κινέζους να κάνουν πράγματα και θαύματα (εντάξει, μην τρελαθούμε κιόλας, μια αντιγραφή της ιδέας του Παπαϊωάννου ήταν που την πήραν, την πήγαν παραπέρα, αλλά την ατμόσφαιρα της δικής μας τελετής έναρξης δεν την είχαν) κι έρχεται μετά η σειρά της παρέλασης των αθλητών από τις διάφορες χώρες. Και μπαίνει η
Ελλάδα πρώτη και καμαρωτή και γυρίζει ο φακός στους επίσημους και τι να δεις! Τον Κοκό και την Αννα Μαρία να χαιρετάνε τους αθλητές.



Και κάπου εκεί τρελαίνεσαι. Τι έγινε ρε παιδιά, αναρωτιέσαι; Μια βδομάδα έλειψα διακοπές στις Κυκλάδες και έμεινα μακριά από ειδήσεις και αλλάξαμε πολίτευμα; Δηλαδή έτσι και πάω καμιά άγονη γραμμή, μπορεί να γυρίσω και να έχουμε κανα στρατιωτικό καθεστώς;
Τι δουλειά έχει ρε σεις ο Κοκός να χαιρετάει ως εκπρόσωπος υποτίθεται της ελληνικής πολιτείας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου; Και μη μου πεις τώρα ότι ήταν τυχαίο ή ότι δεν γίνεται ο συνειρμός! Γιατί όταν λίγο αργότερα περνάει η Γαλλία και σηκώνεται και χαιρετάει ο Σαρκοζί, περνάει η Αγγλία και ο φακός δείχνει την πριγκίπισσα Αννα, έρχεται η σειρά της Ρωσίας και νάσου στην οθόνη ο Πούτιν, περνάνε οι ΗΠΑ και δείχνει η κάμερα τον Μπους είναι ξεκάθαρος ο συμβολισμός.

Τώρα θα μου πεις κι αυτοί οι φουκαράδες οι Κινέζοι κάποιον έπρεπε να δείξουνε. Σε κάθε χώρα που παρελαύνει δείχνουνε και κάποιον. Ελα όμως που ο Κωστάκης δεν είχε πάει στην Κίνα! Τι σημασία έχει που είχαν πάει σχεδόν όλοι οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί των άλλων χωρών; Ρε πάτε καλά ρε; Αυτοί δεν έχουνε νησιά ρε! Αυτοί δεν έχουνε παραλίες. Ασε που οι περισσότεροι τρώνε ανοστιές! Να αφήσει τώρα ο Καραμανλής τα κοψίδια και τις χωριάτικες, τα σαγανάκια και τις ψαρούκλες και να πάει να φάει γλυκόξινη σάλτσα, σπρινγκ ρολς και πάπια Πεκίνου; Και να παλεύει να χορτάσει με τα κινέζικα ξυλάκια; Ρε άμα δεν φας την παντσέτα σου, άμα δεν βουτήξεις το ψωμί μέσα στη σαλάτα την τιγκαρισμένη στο λάδι, άμα δεν πιάσεις το παϊδάκι με το χέρι στις διακοπές, πότε θα το κάνεις; Και μη μου πει τώρα κανείς ότι έπρεπε να είναι απών από την Κίνα για να είναι παρών στην Ελλάδα. Γιατί και από την Ελλάδα απών είναι. Κυβερνάει σα να απουσιάζει. Κι αυτός, όπως και οι προηγούμενοι από αυτόν, να μην τα ξεχνάμε, έτσι;

Κι αφού ξεμπερδέψαμε με τον Κοκό, και τον Κωστάκη, ας πάμε και στην περιγραφή. Φέτος που λες στην περιγραφή είχαμε τρίο. Ο Κατσαρός και καλά στο αγωνιστικό, ο Κωστάλας και η Μυτιληναίου και καλά στο πολιτιστικό. Την Μυτιληναίου τώρα την φορέσανε καπέλο στον Κωστάλα από την προηγούμενη Ολυμπιάδα. Τότε που είχε φάει γλιστρίδα και μας έκανε το κεφάλι καζάνι στην τελετή έναρξης. Που δεν έβαλε γλώσσα μέσα για τέσσερις ώρες ο αθεόφοβος και μας είχε αλλάξει τα φώτα. Ζήτησε συγνώμη βέβαια ο φουκαράς, αλλά το κακό είχε γίνει. Κι έτσι αν θυμάστε την τελετή έναρξης την ξαναείδαμε χωρίς σχολιασμό (τόσο που είχαμε πάρει αρκούσε μέχρι την φετινή Ολυμπιάδα) και στην τελετή λήξης, αυτή με τα καρπούζια και το Ντάτσουν, είχε κάνει την περιγραφή η Μυτιληναίου. Κι αφού τα είχε πάει καλά, γιατί ομολογουμένως τα είχε πάει καλά τότε, είπανε να το επαναλάβει το εγχείρημα.

Κι αρχίζει η τελετή και αρχίζουν και οι τρεις μαζί να μιλάνε. Μέχρι να βρούνε τους ρυθμούς τους και να μην πατάει ο ένας πάνω στη φωνή του άλλου μας πήρανε το κεφάλι. Με τα πολλά τα κατάφεραν. Ξεκινάει το πολιτιστικό μέρος, σταματάει ο Κατσαρός και παίρνουν φόρα οι άλλοι δυο. Μέχρι εδώ όλα καλά. Μετά, όμως, στην παρέλαση, αρχίσανε οι ομορφιές. Πέφτει το πρώτο πλάνο με την ελληνική αποστολή και τον Κοκό και έγινε αμέσως πανικός. Της αλεπούς ο θάνατος. "Ο Κωνσταντίνος και η Σοφία" μας λέει ο Κατσαρός. Ποια Σοφία καλέ μου; Τέλος, πάντων πέρασε κι αυτό. Στο δεύτερο αυτό μέρος τώρα η Μυτιληναίου παρέμενε σιωπηλή. Λογικό. Ούτε γεωγραφία ήταν υποχρεωμένη να ξέρει, ούτε αθλητικά. Μια αδυναμία όμως στα ψηλά αγόρια την είχε η παραγωγός. Οποια ομάδα είχε σημαιοφόρο μπασκετμπολίστα την είχε τσεκάρει από τα πριν. Ούτε έναν δεν έχασε. Ούτε τον Σάρας με την Λιθουανία, ούτε τον Κιριλένκο με τη Ρωσία, ούτε τον Γιάο Μινγκ με την Κίνα, ούτε τον Τζινόμπιλι με την Αργεντινή, ούτε καν τον Γκασόλ κι ας μην ήταν σημαιοφόρος, ούτε και τον Νοβίτσκι με τη Γερμανία. Με τον Γερμανό τώρα ένα μικροπροβληματάκι το είχε. "Ο παίκτης των Λος Αντζελες Λέικερς" μας πετάει χαρωπά. Ποιων Λέικερς καλή μου; Στους Ντάλας Μάβερικς παίζει ο άνθρωπος. Από εκεί και πέρα τρία πουλάκια κάθονταν. Τα σχόλιά της, λες και ήταν όλο υπονοούμενα. "Τι ωραία χρώματα (Καλά, είναι πολύ trendy!)!". "Πόσο απλά κρατάει τη σημαία! (Τι σωματαράς είσαι εσύ!). "Αχ, κοίτα τις φορεσιές τους! (Μα τι ωραίο το μοντελάκι!)".

Ο Κωστάλας τώρα ήταν ο κλασικός Κωστάλας. "Ο Σπυρόπουλος του πολιτιστικού ρεπορτάζ". Πώς αλλάζει ο Αλέξης τις ονομασίες των ομάδων και των παικτών, ανάλογα με το πώς προφέρονται; Ε, το ίδιο βίτσιο έχει και ο Κωστάλας (ρε λες να το έχει το όνομα;). Στη Μόσχα πάει, τα μιλάει με ρωσική αξάν. Στην Γερμανία πάει; Τα μιλάει με γερμανική. Τώρα που πήγε στην Κίνα, έμαθε και κινέζικα. Βρε τι μας καλωσόρισε στα κινέζικα, βρε τι μας ευχαρίστησε, βρε τι μας ξενάγησε, βρε τι μας αποχαιρέτησε όλα τα έκανε μέσα στο τετράωρο. Κι ο Κατσαρός τώρα τις είχε τις στιγμές του. Τι τα νομίσματα χωρών άλλαξε, τι τους σημαιοφόρους ανακάτεψε. Από το ρόλο του πάντως δεν ξέφυγε. Και καλά που ήταν δηλαδή αυτός εκεί και κρατούσε τα μπόσικα γιατί οι άλλοι δύο από τη στιγμή που τελείωσε το πολιτιστικό κομμάτι, το είχανε γυρίσει σε παιδική χαρά.

Κι επειδή δεν μπορεί να υπάρξει μεγάλο γεγονός στο οποίο να καταφέρουμε να μην γίνουμε μπουρδέλο, από αύριο θα έχουμε νέες ομορφιές. Η Ντόρα λέει ενοχλήθηκε από τα πλάνα των Κινέζων με τον Κοκό και αποχώρησε (έπεσε προφανώς σύρμα από κινητό, γιατί αλλιώς πώς ήξερε τα πλάνα και αποχώρησε;), ο Εξαρχος προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, ο Κυριακού ωρύεται ότι η ΕΟΕ δεν έχει καμία σχέση με τα πλάνα και ο Κοκός απολαμβάνει την τιμή, την δημοσιότητα και την διαφήμιση που του έγινε από το πουθενά (;).
Και επειδή όταν κάτι πάει στραβά, σύμφωνα με το νόμο του Μέρφι θα πάει πολύ στραβά, έσκασε και μία ντόπα για να έχουμε να πορευόμαστε και να θυμηθούμε και την ατάκα του Ηλιόπουλου: "E λοιπόν, σήμερα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, είμαστε!".

Οσο τώρα για την τελετή; Ηταν υπερπαραγωγή, το δίχως άλλο. Είχε εξαιρετικές στιγμές, πως ήταν η αφή της Φλόγας, με τον αθλητή να περπατάει πάνω στην περγαμηνή, ή με τον πάπυρο που ξετυλίγεται και ξετυλίγει ταυτόχρονα την μακρόχρονη ιστορία της Κίνας. Ομως, η όλη σύλληψη δεν ήταν νέα. Ηταν βασισμένη πάνω στην ελληνική τελετή έναρξης. Χωρίς όμως την δική της ατμόσφαιρα, την δική της ευαισθησία και την δική της εκπληκτική μουσική.
Κάπου με κούρασε, κάπου τράβηξε πολύ, κάπου νοστάλγησα το παιδάκι με το καραβάκι, την κλεψύδρα, την μουσική του Μάνου, του Μίκη που μπορεί να ήταν ελληνική, αλλά ήταν παράλληλα και διεθνής. Κάτι που βέβαια δεν ίσχυε για την μονότονη - flat - μουσική υπόκρουση στην Ολυμπιάδα της Κίνας. Και βέβαια προτιμούσα την παρέλαση των χωρών με τη μουσική του dj Tiesto, παρά να βλέπω Πακιστανούς να παρελαύνουν με τους ήχους της πίπιζας και τους Σκανδιναβούς με τους ήχους από την Αφρική.




***

ΥΓ (άσχετα ποδοσφαιρικά). Στη Βιλαρίμπα το έριξαν στα πειράματα. Τώρα άμα εγώ σχολιάσω ότι είναι κομμάτι αργά για πειράματα, λίγες μέρες πριν το ραντεβού με την Τσέχα, θα είμαι γκρινιάρα;
ΥΓ1. Γκολάρα λέει έβαλε ο όμορφος στο Περιστέρι κι όσο νάναι μια ανησυχία μήπως τελικά μας κατσικωθεί, την έχω.
ΥΓ2. Στο Βιλαμπάχο έχουν φτιαχτεί άγρια με τον Λέτο. Κάποιοι "βλάσφημοι" έχουν αρχίσει να βρίσκουν και ομοιότητες του "ινδιάνου" με τον "μάγο". Να περιμένουν όμως κομμάτι, λέω εγώ. Να τον δουν και σε κανα επίσημο. Να ξέρουν ρε παιδί μου τι θα τους βγει. Τζο-Λε-το ή...
ΥΓ3. Πσςςς-ο-Λέτο, τι παιχταράς είναι αυτός!

31 comments:

zouk said...

Εφυγα και εγω εκτος Αθηνας αλλα πιστος στο ιντερνετι.Δεν ειδα ολη την τελετη εναρξης οποτε δεν εχω αποψη.Αλλα απο αυτα που γραφεις πηρα μια γευση.
Καλα να περνας γαταρε.

Ντεμης said...

Εγώ ξετρελλάθηκα με την Τελετή, το χάρηκα και με τον Κωνσταντίνο! Έτσι, αφού ο Κωστάκης προτίμησε να πλατσουρίζει στη Ραφήνα, δεν μπορούσαμε έστω να στείλουμε το (άσχημο) διακοσμητικό στοιχείο που λέγεται Πρόεδρος της δήθεν Δημοκρατίας; Είχε κι αυτός άλλες δουλειές; Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για κακές δυναστείες, αφήστε τον τέως και τα περσυνά ξυνά σταφύλια και πιάστε τους Μητσοτακαίους, τους Καραμανλήδες και τους Παπανδρέους.
Η πραγματική ξευτίλα για μένα ήταν ο Γούσης, και ποιος ξέρει ποιοι άλλοι θα τον ακολουθήσουν! Α ρε Ελλαδιστάν το μεγαλείο σου!

scarface said...

και καλά που τον έδειξε, δεν κολλάω σε αυτό ,άλλά το θέμα είναι ότι κάποιος πρέπει να τους το είπε " δείξτε αυτόν ως εκπρόσωπο της Ελλάδας"
Ποιος άραγε?
Χίλιες φορές ο Πορτογάλλος σκηνοθέτης στο euro 04 που αντί για τον Καραμανλή είχε δείξει τον Γκαγκάτση.

gatti said...

@zouk: Hρθε λοιπόν η ...ώρα σου! Καλές διακοπές! Καλά να περάσεις! Και κοίτα μην πλακωθείς πάλι να κατεβάζεις σειρές στο ιντερνέτι. Από Οκτώβρη τώρα πια!

ΥΓ. Γατί, γατάκι, γατού και τώρα γάταρος... Ούτε ...κακοποιός να ήμουν, τόσα υποκοριστικά! :)))

Φιλιά!



@ντεμης: Kαι καλά να είσαι δεξιός. Αυτό το έχω αποδεχτεί! (Ολοι έχουμε ελαττώματα!). Αλλά να είσαι και βασιλικός; Α πα πα...
Κι εμένα μου άρεσε η τελετή. Αλίμονο, δεν μπορώ να της βρω ψεγάδι, πέρα από το γεγονός ότι ήταν πολύ hi tech. Αλλά βρε παιδί μου δεν είχε συναίσθημα. Δεν είχε
λυρισμό. Τόσοι άνθρωποι πήραν μέρος κι αντί να βγει μια ζεστασιά, το μόνο που αποθεώθηκε ήταν η στρατιωτική πειθαρχία!

Χώρια τώρα που αντέγραψαν όλες τις ελληνικές ιδέες (μετά θα είμαι κακιά άμα πω για τις κινέζικες μαϊμούδες! Στις αντιγραφές τα πάνε καλά!).

Τώρα η αλήθεια είναι πως από την στιγμή που πηγαίνουν αρχηγοί κρατών στην τελετή έναρξης, είναι άκομψο να μην έχει επίσημη εκπροσώπηση (από Πρωθυπουργό ή
Πρόεδρο Δημοκρατίας) η χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.
Κρίμα το μπόι της Ντόρας πάντως! 1.83 ύψος και δεν την πήρε ο φακός...

ΥΓ. Βρε λες να είναι δάκτυλος Ντόρας η εικόνα με τον τέως να χαιρετά; Λες να τον υπέδειξε εκείνη ως επίσημο; Είναι γνωστό άλλωστε ότι ο Κοκός ότι έχει καλές σχέσεις με τον ...Δρακουμέλ!



@scarface: Mα εκεί είναι το θέμα! Ποιος τον υπέδειξε ως εκπρόσωπο της Ελλάδας; Γιατί κάποιος τον υπέδειξε. Μπορεί να είναι γνωστός στους κόλπους της ΔΟΕ, αλλά δεν νομίζω να έγινε με πρωτοβουλία των Κινέζων η παρουσίασή του.

ΥΓ. Λες γι΄ αυτό να μην πήγε ο Καραμανλής; Σου λέει και στο Euro της Πορτογαλίας που πήγα, τι κατάλαβα; Τον Γκαγκάτση δείξανε αντί για μένα!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Τώρα αν σου πω ότι εμένα με πήρε ο ύπνος στον καναπέ την ώρα που το έβλεπα?
Άσε που το ξανείδα το βράδυ και όλοι με ρώταγαν μα καλά δεν σου άρεσε?

Ε, όχι δεν τρελάθηκα κι όλας.

Alexandros said...

Είσαι απολαυστική λέμε. Τέλος!

νατασσΆκι said...

Λοιπόν, εγώ εδώ και πολλά πολλά χρόνια δεν έχω χάσει τελετή -βίτσια είναι αυτά, τι να πεις!

Και -ίσως επειδή μου αρέσει η κινέζικη κουλτούρα και ο πολιτισμός τους, και το έχω ψάξει λίγο παραπάνω- μου άρεσε και η μουσική τους. Συμφωνώ ότι δεν είχε τη δική μας "ατμόσφαιρα" -είμαστε άριστοι όταν θέλουμε, τελικά!

Με την εμφάνιση του Κοκού ανατρίχιασα -ούτε να γελάσω με το λάθος του Κατσαρού δεν είχα κουράγιο, αλλά μην απορείς: είναι "Αθάνατος" (μπρρρ!) πρώην Ολυμπιονίκης και κολλητός του Σάμαραγκ...

Φιλιά γατί μου, καλή συνέχεια στην ξεκούραση! :))

Crazy Tourists said...

Εμένα πάλι μ' άρεσε τρελά η τελετή!! Απίστευτα χρώματα, ωραία μουσική, ενθουσιασμός!!
Βέβαια κάτι πρέπει να γίνει με την είσοδο των αθλητών...Κρατάει χρόνια να μπουν όλοι στο στάδιο...
Όσο για τον Κωνσταντίνο, πολύ αξία δεν του δίνουμε όταν τον συζητάμε; Η αδιαφορία είναι χειρότερη από το κράξιμο...
Τα φιλιά μου τρελο-gatti!!!

Τρελοτουρίστρια

ΥΓ. Α! Το τρίο στούντζες της περιγραφήγς ας μην το σχολιάσω καλύτερα! Χάλια...

Rizobreaker said...

Gatti μου!!! Μετά από καιρό βρήκα λίγο χρόνο να σχολιάσω (μη νομίζεις ότι δε σε διαβάζω)!!
Αλήθεια, τι να σχολιάσει κανείς? Τα 'πες όλα για μια ακόμα φορά...
Ααα πάντως τα τελευταία δύο υστερόγραφα είναι κορυφή!! :pp


Το τελευταίο μου κείμενο, για την "Ολυμπιακή Εκεχειρία":
http://rizobreaker.blogspot.com/2008/08/blog-post_09.html

Ντεμης said...

όχι, βρε αγαπητή Γκάττι, δεν είμαι και τόσο βασιλικός. Αλλά κι αν ήμουν, σίγουρα τον Κωνσταντίνο δεν θα τον ήθελα! Μα είναι εντελώς αποτυχημένος σε όλα: δεν φτάνει που τον έδιωξαν οι ίδιοι οι δικοί του οι στρατιωτικοί, κατάφερε ως και το σπίτι του να του το φάει ποιος, ο Σιμήτης κι ο Βενιζέλος! Οι γονείς του μπορεί να ήταν λίγο ακραίοι, αλλά βλάκες δεν ήταν, απορώ από πού πήρε!
Όσο για τη Ντόρα, καλύτερα που δεν την έδειξαν! Αμάν πια με την ινφάντα του Μητσοτακέϊκου, αρκετά την φάγαμε στην μάπα το 2004.

Δυστυχώς δεν ξεκινήσαμε καλά στους αγώνες! Κρίμα για τον Μάρα, χάρηκα όμως για την/τον Θάνου, που του απαγορεύουν οι Κινέζοι να λάβει μέρος και τον πήραν σηκωτό/ή για τεστ ντόπινγκ! Θα σπάσουν τα κοντέρ! Ουστ μωρή ξευτιλισμένη!!!
Ένα έχω να πω εγώ: Κυριάκος Ιωάννου οέ, οέ, οέ! Πάμε για το πρώτο μας Ολυμπιακό μετάλλιο!

ΠΑΝΟΣ said...

Χμμμου... κάπου σε λίγο θα το κατεβάσω και θα σου πω (έτσι γιατί μαρτύριο χωρίς φαστ φόργουορντ δεν το περνάω). Τα λέμε.

zouk said...

@gatti:Ευχαριστω για τις ευχες γατραχε.
Μπορεις να προσθεσεις και το γάτραχος(γατα και βατραχος)που ειναι και καλοκαιρινο,οταν ενα γατι παει στην παραλια δλδ.

Κατι ειπες για σειρες αλλα δεν ακουσα καλα.χαχαχα.Εχω κατεβασει το "My name is Earl" αλλα ακομα κρατιεμαι και δεν το εχω δει.

@Ντεμη:Δεν θα συμφωνησω καθολου με αυτα που γραφεις για την Θανου.Οι υπολοιπες αθλητριες αμφιβαλω αν ειναι λιγοτερο ντοπαρισμενες.Οπως και ολοι οι αθλητες του στίβου και γενικοτερα.Ολο και πιο συχνα θα ακουμε για νεα κρουσματα ντοπινγκ.Ας το συνηθίσουμε.

Stepas said...

Κάποτε καθόμουν με τις ώρες μπροστά σε μια οθόνη και παρακολουθούσα κάθε πιθανό κι απίθανο αγώνισμα.Η μεγάλη μου αδυναμία βέβαια (μετά το ποδόσφαιρο εννοείται) ήταν πάντα ο στίβος.Τώρα πλέον δεν μου κάνει καρδιά να παρακολουθήσω σχεδόν τίποτα.Η αιτία είναι τα όσα αναφέρεις στην 1η παράγραφο του ποστ σου:Εμπόριο,χρήμα ατελείωτο,παρασκήνιο,ντόπες,
υπεράνθρωπα ρεκόρ,επίδειξη,σπατάλες,υπερβολές και θα μπορούσα να γράφω για μέρες.Διότι έστω ότι κάθομαι και βλέπω στίβο πχ.Και σκάει ένας τουμπανιασμένος τύπος,πιάνει τον δίσκο και τον πετάει 10 μέτρα πάνω από το προηγούμενο παγκόσμιο ρεκόρ.Ε δεν θα προλάβω να τον θαυμάσω και να τον χειροκροτήσω και η είδηση θα σκάσει:ντοπέ ο τούμπανος!Οπότε χάνω κάθε ενδιαφέρον.

Αυτό με τον τέως με ενόχλησε πάρα πολύ.Πριν 15 μέρες βέβαια το ΑΛΤΕΡ έβγαλε τον Παττακό (!) σε δελτίο ειδήσεων και ο Παυλόπουλος τον άφηνε να προσβάλει και να χύνει αντιδημοκρατικό δηλητήριο.Οπότε τι να λέμε τώρα...Τα τελευταία 2 χρόνια υπάρχει μεγάλη ανοχή σε τέτοιους "πολιτικούς βρυκόλακες".Και σταματάω εδώ γιατί θα νευριάσω καλοκαιριάτικα και δεν κάνει.

Θα συμφωνήσω μαζί σου στα όσα λες για την τελετή.Ήσουν και πάλι παραστατική και απολαυστική!

Τα λέμε!

ΥΓ:Κοντά 2000 άμαχοι νεκροί στην Γεωργία.Καλά παμε...

Ντεμης said...

Συγγνώμη φίλε Ζουκ, ίσως ήμουν υπερβολικός για την Θάνου, αλλά να που όντως την απέκλεισαν οι Κινέζοι. Και είμαι κι εγώ απολύτως βάβαιος πως πάρα πολλοί είναι ντοπαρισμένοι, αλλά "ας το συνηθίσουμε"; Έτσι απλά; Διακινδυνεύουν και την υγεία τους, αν μη τι άλλο! Η καϋμένη η Florence Griffith-Joyner που τόσο θαύμαζα μικρός στους Ολυμπιακούς της Σεούλ πέθανε σε ηλικία 41 ετών, νομίζω.... Κρίμα κι άδικο, κυριώς όμως επειδή οι αθλητές μας αυτοί είναι πρότυπα για τους εφήβους μας! Από τον μαύρο νικητή στο Βερολίνο του '36 Jesse Owens να έχουμε φτάσει στα ρεζιλίκκια του Κεντέρη που "έπεσε απ' την μηχανή και ήταν στο ΚΑΤ κλπ".... Κατάντια

zouk said...

Γραφω οτι πρεπει να το συνηθισουμε γιατι δεν υπαρχει επιστροφη.Παντα θα παίρνουν οι αθλητες ντοπες,γιατι σχεδον οτι ρεκορ υπαρχει αυτη την στιγμη εχει γινει με ντοπες.

Δεν βλεπω να νοιαζει τους αθλητες και ιδιαιτερα η υγεια τους μπροστα στο να φτασουν τους αλλους αθλητες.
Πολλοι πιθανοτατα ειναι και θυματα των πρωπονητων τους.Το βημα δυστηχως για πρωταθλητισμο ειναι να παρεις αναβολικα.

Υπαρχει οντως καταντια.Το ολο σκηνικο ηταν γελιο με την μηχανη.Απλα θεωρω λιγο αδικο να τους τα χωσω.Ουτε στην Μαριον Τζοουνς θα τα εχωνα ουτε σε κανενα αθλητη.Το εχω ως δεδομενο τι κανουν ολοι τους.Σκεφτομαι οτι προσπαθησαν με εναν γελοιο τροπο να σωσουν το τομαρι τους.Οπως και αλλοι αθλητες.Θυμαμαι που καποιος ειχε μαζι ψευτικα ουρα με σωληνακι,και σιγουρα θα υπαρχουν και αλλα τετοια.
Αν ειναι ομως να αρχισουν να εφαρμοζουν σκληρα μετρα με αρχη την Θανου,ας το κανουν.Εγω μαζι τους.
Απλα στο μυαλο μου το βλεπω ως αδιεξοδο.Τωρα που θα λειπει η θανου δεν θα εχουν γινει πιο καθαροι οι αγωνες.

Είδωλο said...

αφου δεν βρεθηκε κανεις να τους κραξει
κινεζοι μαλακες

Sisyfina said...

Τώρα δλδ αυτό το έγραψες στις διακοπές; (μεγάλη η χάρη μας!)
θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες για την παραστατική και απολαυστική περιγραφή σου
θα συμφωνήσω μαζί σου για τη Μυτιληναίου και άσχετο αλλά έχω να καταγγείλω ότι μου τη σπάει αυτή η λιγωμένη και κοφτή αισθηματική διάρροια ορισμένων ραδιο-φωνών που χωρίς να βάζουν γλώσσα μέσα δε λένε απολύτως τίποτα,ενώ η δήθεν αισθαντική χροιά τους έρχεται να υπογραμμίσει τα ανέραστα και ανοργασμικά τραγούδια που συνηθίζουν να επιλέγουν από τις πιο αραχνιασμένες γωνιές του "έντεχνου".
Αααααααχ!

houli_v said...

η τελετή έναρξης της Κίνας αντιπροσώπευε τη λογική της Κίνας
Μέγα πλήθος σε τάξη
Βέβαια όλοι οι Έλληνες είδαμε μόνο και μόνο την τελετή για να πούμε μετά ότι η δικιά μας ήταν καλύτερη :)

Καλές βούτες στη θάλασσα (και όχι στη χωριάτικη) :p

gatti said...

@pavlos: Αυτό ακριβώς λέω κι εγώ Παύλο μου. Δεν τρελάθηκα κιόλας. Μπορώ να σου πω πως μου δημιούργησε ανατριχίλα η τόση πολλή πειθαρχία στις κινήσεις.
Σχεδόν ξεφεύγει από τα όρια του ανθρώπινου. Δεν την απαξιώνω, προς Θεού, ήταν μαγευτική τελετή, αλλά θα μου άρεσε να είναι περισσότερο ανθρώπινη.



@alexandros: Ευχαριστώ, ευχαριστώ, ευχαριστώ.



@νατασσούκο: To ίδιο ισχύει και για μένα. Δεν έχω χάσει τελετή έναρξης και λήξης (ακόμα βουρκώνω όταν θυμάμαι τον Μίσα να ανεβαίνει προς τον ουρανό και να αποχαιρετάει δακρυσμένος...) από το 1980 και μετά.
Δεν εννοώ πως δεν μου αρέσει η μουσική τους. Μου αρέσει πολύ. Αλλά τόσο μεγάλη ...δόση, μου έπεσε βαριά! :-\

E, ναι, έχει διασυνδέσεις ο Κοκός, δεν απορώ με το πώς καταφέρνει να βρίσκεται στη μέση σε κάθε μεγάλη διοργάνωση (καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι
τέτοιο), ούτε μπορώ να πω ότι με ενόχλησε τόσο ο ίδιος, όσο η απουσία της ελληνικής
πολιτείας.


Φιλιά Νατασσούκο μου :)))

YΓ. Δυστυχώς, άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για δουλειά...



@crazy tourists: Για τα χρώματα δεν το συζητάω. Ούτε για τους σχηματισμούς.

Αυτά ήταν εκπληκτικά. Ομως, τελικά με κούρασε και δεν είναι λόγω της παρέλασης, αφού αυτή πάνω κάτω το περιμένεις ότι θα κρατήσει πολύ. Κι όπως σχολίασε κάποιος στο ραδιόφωνο, λίγο χαβαλέ να κάνουν οι αθλητές μπαίνοντας, λίγο ένας - δυο σε κάθε αποστολή να καθυστερήσουν, προσπαθώντας να βιντεοσκοπήσουν το γεγονός, αν
σκεφτείς πως μιλάμε για περίπου 205 χώρες, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο πίσω πηγαίνει το πρόγραμμα.

Αλλά η ίδια η τελετή (το καλλιτεχνικό μέρος) ήταν τόσο γεμάτη που σε ...μπούχτιζε!

Eννοείται πως τον άνθρωπο περισσότερο ως γραφικό τον βλέπει κανείς, παρά ως επικίνδυνο. Με τους πολιτικούς μας είναι που τα έχουμε!

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου! :-*

ΥΓ. "Τα λόγια είναι περιττά" έλεγε και ξανάλεγε η Μυτιληναίου και είναι να απορεί κανείς, αφού τα λόγια είναι περιττά, γιατί πήγε στο Πεκίνο να περιγράψει την τελετή έναρξης... :-p



@rizobreaker: Πού έχεις χαθεί εσύ; ...Διακόπευες, διακόπευες;

Συμφωνώ με όσα γράφεις για τη Ολυμπιακή Εκεχειρία. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα! Κι εγώ λατρεύω την Κούβα (θα έρθω να στα ...πω κι από εκεί!). :))



@ντεμης: Δεν είσαι και ...τόσο βασιλικός; Αυτό μου θυμίζει το λίγο έγκυος! :p

Kαλά, το τι πρέπει να έχει γίνει στο Πεκίνο με βάση τα ρεπορτάζ, πρέπει να έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Κοκός, Ντόρα, κόντρα Κυριακού - Κούβελου, ΧΑΜΟΣ! Αν δεν ήμασταν για κλάματα, θα ήμασταν πραγματικά για γέλια! Οπου πάμε αφήνουμε όνομα με τις ηλιθιότητες που γίνονται. Είναι η ώρα να μας μάθουν και οι Κινέζοι.

Πώς να ξεκινήσουμε καλά στους αγώνες; Αναμενόμενο ήταν. Αμα πας στους αγώνες χωρίς ντόπα θα πατώσεις. Και πώς να πας με ντόπα, αφού ξέρεις ότι θα σου αλλάξουν τα φώτα (σαν Ελληνα αθλητή) στους ελέγχους;

Από τον Ιωάννου περιμένω κι εγώ κάποια διάκριση. Είναι πολύ καλός και συνεχώς βελτιώνεται. Για την Θάνου έχω διαφορετικά συναισθήματα από σένα. Ημουν επιφυλακτική από την πρώτη στιγμή που άρχισε να ανεβαίνει αγωνιστικά, η επιφυλακτικότητα έγινε καχυποψία, όταν την είδα να αλλάζει μορφή, η καχυποψία έγινε οργή με το non show, αλλά κυρίως με το γελοίο ...τροχαίο και τώρα πια η οργή έχει γίνει οίκτος.

Ούτε να τη βρίσω, ούτε να την "ξεσκίσω" έχω διάθεση. Πολύ δε περισσότερο από την στιγμή που δεν είναι η μόνη που ντοπάρεται. Κάποτε παρακολουθούσα τους αγώνες και θαύμαζα τους υπεραθλητές. Τώρα παρακολουθώ από συνήθεια. Δεν θαυμάζω πια κανέναν, αφού ξέρω ότι όλοι είναι ντοπαρισμένοι.



@πανοσ: Kαλώς τον! Θα περιμένω.
Τα λέμε!



@zouk: Aκου ...γάτραχος! Τσ τς τςςςς! :-p

Kαλά, δεν βάζεις μυαλό εσύ με τις σειρές! Ο,τι και να πω τα λόγια μου χάνω!



@stepas: To ίδιο συνέβαινε και με μένα. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν μια πανδαισία από σπορ. Η δική μου τρέλα είναι η κολύμβηση και η γυμναστική. Βεβαίως το μπάσκετ, λιγότερο το βόλεϊ και τελευταία την είχα καταβρεί με το μοντέρνο πένταθλο. Για τον στίβο δεν νομίζω ότι χρειάζεται να συζητάμε! Παρακολουθούσα ακόμα και τα προκριματικά. Τώρα έχω "κρυώσει" με τους αγώνες. Κάποτε λέγαμε ότι οι ντοπαρισμένοι ήταν η εξαίρεση. Τώρα η εξαίρεση είναι οι αθλητές που δεν ντοπάρονται. Οταν το ένα ίνδαλμά σου μετά το άλλο αποκαθηλώνεται, δεν μένει τίποτα να σου διατηρήσει το ενδιαφέρον.

Την σκηνή με τον Παττακό την είχα παρακολουθήσει κι εγώ. Και είχα γίνει ΕΞΑΛΛΗ! Ενας άνθρωπος πάνω από τα ενενήντα που μιλούσε με τόσο στόμφο και κακία (ναι, κακία) χωρίς η ηλικία και ο χρόνος που είχε να σκεφτεί τις καταστάσεις και την προηγούμενη ζωή του να τον γλικάνουν στο ελάχιστο! Ούτε μια τόση δα μεταμέλεια! Τον έβλεπα να ωρύεται λέγοντας ασυναρτησίες και αναρωτιόμουν πόσο τρομακτικός θα ήταν αυτός ο άνθρωπος την εποχή της παντοδυναμίας του! Οχι τώρα ότι ο Κοκός έχει καμιά σχέση μ΄ αυτόν. Εξακολουθώ να υποστηρίζω πως ο Κοκός είναι γραφική περίπτωση.

ΥΓ. Αυτός ο πόλεμος μου έχει μαυρίσει την ψυχή... :-(



@ντεμης (again): Χτύπησες φλέβα με την Φλο! Πόσο την θαύμαζα πόσο μου άρεσε ο τρόπος που έτρεχε. Εχασε τη ζωή της από τη ντόπα σε τόσο νεαρή ηλικία. Αραγε άξιζε τον κόπο μια τόσο μεγάλη θυσία; Κι όμως υπάρχουν ακόμα και τώρα αθλητές που σου λένε πως προκειμένου να κατακτήσουν μια διάκριση, αδιαφορούν για το αν θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους...



@zouk (again): Eπιστροφή σίγουρα δεν υπάρχει. Τώρα το στοίχημα δεν είναι αν οι αθλητές θα ντοπάρονται, αλλά ποιος θα είναι τόσο μάγκας που δεν θα μπορούν τα μηχανήματα να ανιχνεύσουν την ουσία που πήρε.
Yπάρχει πάντως μια σαφής διάθεση να "ξεμπερδεύουν" με τους παλιούς "στιγματισμένους" ντοπέ αθλητές και να βγάλουν νέα ινδάλματα. Είναι αναγκαίο για να δουλέψει το "σύστημα" (χορηγοί, τηλεοπτικά κ.λπ.).

Για τους δικούς μας βέβαια υπάρχει μια κάπως μεγαλύτερη "λύσσα" επειδή δεν μπορούν να συγχωρήσουν (και δικαιολογημένα εδώ που τα λέμε) την κοροϊδία των Κεντέρη - Θάνου τις παραμονές των Αγώνων της Αθήνας, αλλά και την επονομαζόμενη ...Ανοιξη του ελληνικού αθλητισμού που γνώριζαν (και γνωρίζουμε) ότι ήταν πλασματική και βασίστηκε στη ντόπα.



@x-oyranoy: Κι εσύ που τους κράζεις τώρα, μήπως σε ακούνε! :-)



@mambo tango: Aφήνω εγώ ευκαιρίες για κράξιμο να πάνε χαμένες; Οχι ότι θα γίνει κάτι αλλά τουλάχιστον εκτονώνομαι!

και άσχετο αλλά έχω να καταγγείλω ότι μου τη σπάει αυτή η λιγωμένη και κοφτή αισθηματική διάρροια ορισμένων ραδιο-φωνών που χωρίς να βάζουν γλώσσα μέσα δε λένε απολύτως τίποτα,ενώ η δήθεν αισθαντική χροιά τους έρχεται να υπογραμμίσει τα ανέραστα και ανοργασμικά τραγούδια που συνηθίζουν να επιλέγουν από τις πιο αραχνιασμένες γωνιές του "έντεχνου"..

Λατρεύω τον τρόπο που σκέφτεσαι και που αποτυπώνεις με μοναδικό τρόπο αυτά που έχουμε όλοι στο μυαλό μας, αλλά δεν τολμάμε να τα πούμε (και που δεν θα τα λέγαμε και τόσο ωραία!).

Μ΄ αυτή την κοφτή αισθηματική διάρροια μετέδιδε και τους αγώνες. Εκτός τόπου και χρόνου, με φράσεις όπως "τι να πεις", "τι καταπληκτικές εικόνες" που ακυρώνουν την παρουσία της στο Πεκίνο, με λάθη και με τα γνωστά ραδιοφωνικά αστειάκια που δεν ταίριαζαν στο συγκεκριμένο γεγονός. Κι η πλάκα είναι πως απ' ό,τι είδα στα site μόλις κάποιος τόλμησε να την κράξει, έσπευσε ο μπαμπάς Ληναίος να την υπερασπιστεί βάζοντας ως "ασπίδα" της παρουσίας της στο Πεκίνο την 20ετή εμπειρία της στο ραδιόφωνο!
(Ακόμα προσπαθώ να βρω τη σχέση του ραδιοφώνου με την συγκεκριμένη τηλεοπτική μετάδοση...).
Ευτυχώς ο μπαμπας Κωστάλας και ο μπαμπάς Κατσαρός δεν ακολούθησαν το παράδειγμά του.
Φιλιά!!!



@houli_v: Eτσι ακριβώς όπως τα λες. Μέγα πλήθος σε - απόλυτη - τάξη.

Η αλήθεια είναι ότι δεν τις αποφύγαμε τις συγκρίσεις. Τι να κάνουμε, το έχουμε αυτό το ...χούι! Και βέβαια όλοι συμφωνούμε ότι η δική μας είναι καλύτερη!

ΥΓ. Ποιες βούτες; Eπέστρεψα...

Δυο ακόμα μέρες στις Σπέτσες και μετά τα κεφάλια μέσα... :-(((

mamma said...

Ωραία τα λες:)))

Την είδα την τελετή έναρξης αλλά με κούρασε πριν καν αρχίσουν να βγαίνουν οι αθλητές οπότε και συνέχισα με δουλειές του σπιτιού.

Σπέτσες; Nice!

gatti said...

@mamma: Δουλειές του σπιτιού την ώρα της τελετής έναρξης; Δεν τα λυπήθηκες τα καημένα τα κινεζάκια που προπονούνταν τέσσερα χρόνια;

E, άλλοι πάνε Σπέτσες και άλλοι στας Παρισίους! Ποιος είπε ότι η ζωή είναι δίκαιη; :-p

Φιλιά mamma μου!
Nα περάσεις ΥΠΕΡΟΧΑ!!!
:****

Anonymous said...

Ούτε εσυ το ήξερες ότι είχαμε βασιλεία ε..Σ'αυτή τη μπλογκόσφαιρα είμαστε παρε τον ενα και βάρα τον άλλο.Και εγω απο το Κινέζο το έμαθα.Αλήθεια πόσα λες να πήρε απο τον Κοκό για να το ξεστομίσει?

Η τελετή έναρξης του Πεκίνου μπαίνει 2η στη λίστα του top ten των πιο κιτς που έγιναν ποτέ(με πρώτη της Ατλάντα)
Φιλιά!

gatti said...

@ελένη: Nαι βρε παιδί μου είμαστε όλοι πολύ άσχετοι τελικά... Από τους Κινέζους το μάθαμε, κινέζικο μας φαίνεται και οι πολιτικοί μας κάνουν επίσης τους Κινέζους.

Δεν σου άρεσε η τελετή; Καθόλου; Και ήταν και κιτς; Kαι εμείς είπαμε ότι δεν μας πολυάρεσε, αλλά εσύ μας ξεπέρασες όλους!

Νάσαι καλά! Φιλιά!!!

Anonymous said...

Καλημέρα!Για να πω την αλήθεια περίμενα να καούν τα ματάκια μου,ήμουν σίγουρη οτι θα δω τα χειρότερα ας πούμε το θανατηφόρο συνδυασμό κόκκινου-χρυσού αλλά εντάξει δεν ήταν τόσο..Απλά ήταν μια πολύ υπερβολική τελετή!Φιλάκια!

gatti said...

@ελένη: Εχεις απόλυτο δίκιο! Ηταν υπερβολική η τελετή. Μια απεγνωσμένη προσπάθεια να χωρέσουν όσο το δυνατόν περισσότερα πράγματα μέσα στο συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο.

Και τώρα που λες για το κόκκινο - χρυσό, είχα την αίσθηση ότι ήταν πολύ κόκκινη! Το κόκκινο και το κίτρινο έμοιαζαν να είναι τα χρώματα που κυριαρχούσαν. Αντίθετα στην δική μας κυριαρχούσε το μπλε. Που σαφέστατα ήταν πιο ξεκούραστο για τα μάτια.
Είδες; Από εδώ το έχω από εκεί το έχω όλο στη δική μας τελετή το γυρίζω! :)

Anonymous said...

Ω καλά,η δική μας ήταν υπερπαραγωγή
ήταν εκεί και το αδερφάκι μου και μου μετέφερε φοβερές στιγμές.
Κανείς δε πίστευε σ'εμάς αλλά τους την είπαμε πολύ δυνατά! :-)

gatti said...

@ελένη: Aυτό είναι το "γαμώτο"! Αφού όταν θέλουμε είμαστε καλοί! Γιατί να μη το προσπαθούμε πάντα;

Anonymous said...

Η τεμπελιά μας,το δε βαριέσαι,ενίοτε είμαστε και τσαπατσούληδες.Πάλι καλά που επιβιώσαμε τότε με την Ολυμπιάδα της Αθήνας,μας την είχαν στήσει στη γωνία πολλοί.

Και για να είμαι ειλικρινής και πάνω σε κάτι που σχολιάζουν πολλοί έτσι και επέστρεφαν οι Ολυμπιακοί εδω μόνιμα οι χορηγοι θα έκαναν πάρτυ,θα δέναμε το γάϊδαρο και μετά απο λίγα χρόνια θα γινόντουσαν προχειρότητες.Απο μία άποψη καλύτερα που γίνονται αλλού κάθε φορά.. :-(

gatti said...

@ελένη: E, όχι και κάθε φορά στην Ελλάδα! Να λείπει το βύσσινο! Οπως το λες θα γινόταν. Θα συνηθίζαμε, θα μας περνούσε η λαχτάρα και θα δείχναμε τον πραγματικό μας εαυτό. Του ωχαδερφισμού και της προχειρότητας.

Anonymous said...

Καλημέρα!
''ωχαδερφισμού''.. κορυφαίο!!
:-)

gatti said...

@ελένη: Καλημέρα!

Δεν είναι δικό μου, δυστυχώς...

:)))