Tuesday, August 19, 2008

Υποκρισία

Τότε, πριν 4 χρόνια, η πολιτική ηγεσία δεχόταν στο Μέγαρο Μαξίμου τους Ελληνες Ολυμπιονίκες που έκαναν περήφανη την Ελλάδα. Χαμόγελα, χειραψίες, γέλια, χαρές.

Ελαμπε το πρόσωπο του Μίνωα κάθε φορά που συναντούσε τη Φανή. Τώρα, η Χαλκιά δεν έχει πια όνομα. Είναι "η κυρία" με τη λέξη να ηχεί επιτιμητικά. Λίγο αργότερα σε συνέντευξή του στο Associated Press το προχώρησε ακόμα περισσότερο. "Δεν μιλάω για νεκρούς ανθρώπους" είπε χαρακτηριστικά. Σε μια χώρα που περισσεύει η υποκρισία, ο "στιγματισμένος" αθλητής είναι νεκρός. Κι ας τον ανεβάζαμε στα ουράνια πριν αποδειχτεί ότι ντοπάρεται. Και ας βγαίναμε φωτογραφίες για τη λεζάντα μαζί του. Κι όχι τώρα ότι τρελαίνομαι για τους Ελληνες Ολυμπιονίκες. Δεν τους είδα ως ήρωες ούτε την στιγμή που κέρδισαν τα μετάλλιά τους. Γιατί στο βάθος του μυαλού είχα πάντα τη γνώση ότι "πρωταθλητισμός χωρίς ντόπα δεν υφίσταται". Ειδικά μάλιστα με τη Χαλκιά είχα στραβώσει παραπάνω για εκείνο το λογύδριο περί ανωτερότητας της ελληνικής φυλής και ελληνικού DNA που είχε βγάλει μετά την επιτυχία της. Αλλά, διάολε, εγώ δεν είχα βγει φωτογραφία μαζί της, προσπαθώντας να καρπωθώ μερίδιο από την επιτυχία της. Ούτε είχα χρησιμοποιήσει τις διακρίσεις τις δικές της ή των υπόλοιπων για προσωπικά ή κομματικά οφέλη. Ολοι εσείς, οι πολιτικοί και οι πολιτικάντηδες είχατε.

Και το διαπράξατε ξανά χθες στο Ολυμπιακό Χωριό του Πεκίνου. Και θα το κάνετε και πάλι αν υπάρξει και κανα μετάλλιο ακόμα. Μέχρι να (αν) αποκαθηλωθούν και οι νέοι (σας) ήρωες.
Υποκριτές...


ΥΓ. Τι δουλειά έχει ρε παιδιά η Μαρί (Κυριακού) στη φωτογραφία με τους πολιτικούς, τους παράγοντες και τους Ολυμπιονίκες;

ΥΓ1. Αυτός ο Φελπς κέρδισε σίγουρα το χρυσό στα 100μ. πεταλούδα; Αλλά ξέχασα, έπρεπε να πάρει 8 χρυσά, αλλιώς θα έμενε ακατάρριπτο το ρεκόρ του Σπιτς. Και η ΔΟΕ έχει ανάγκη από νέα ινδάλματα...



ΥΓ2. Η κατάρριψη του ρεκόρ στο επικοντώ κατά ένα εκατοστό τη φορά από την Ισινμπάγεβα συνάδει με το αθλητικό πνεύμα ή με τον τραπεζικό λογαριασμό της Ρωσίδας που γίνεται πλουσιότερη κατά περίπου 50.000 δολάρια σε κάθε επιτυχημένη προσπάθειά της;
ΥΓ3. Αυτή η Τζαμάικα, πόσο καιρό θα μείνει στο απυρόβλητο με τα ρεκόρ και τα μετάλλια που κατακτά;
ΥΓ4. Πόσο εύκολο είναι να κερδίσουμε στα χιαστί την Αργεντινή;
ΥΓ5. Ας πει κάποιος στους υπεύθυνους της κυριακάτικης Sportday που είχαν φωτογραφίες με τις κουκλάρες αθλήτριες που μετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες ότι γυναικείο μπέιζμπολ δεν υπάρχει. Σόφτμπολ παίζει η Τζένι Φιντς.
ΥΓ6. Απορία: Hταν ειρωνικό, προπαγανδιστικό ή απλώς άστοχο το άρθρο του Κάρπετ που καλούσε τους γαύρους σε ...συσπείρωση στον αγώνα ρεβάνς με την Ανόρθωση, έστω και με
κίνδυνο τιμωρίας της έδρας τους; (Σχετικά ποστ του Nτέμη και του scarface).
ΥΓ7. Ε-ε-ε-ε-ρχεται! Ποιος; Ο Ντιόγο βρε ...κουτά!

25 comments:

Ντεμης said...

Εύγε, όλα όσα γράφεις είναι ορθότατα, ακόμη κι εμένα με είχε ενοχλήσει τότε εκείνη η "ανωτερότητα της Ελληνικής Φυλής" από την Χαλκιά, αλλά και τα εφτά τεμπίσια (τεμενάδες) που είχε κάνει αμέσως μετά την κούρσα της στα πόδια του προπονητού της, αυτού που τελικά την κατέστρεψε. Μια τέτοια υπερ-ελληνίδα δεν γνώριζε το "οὐκ εἴθισται παρὰ τοῖς Ἕλλησι προσκυνέειν"; Ακόμη δεν κατάλαβα πώς την έπαθε έτσι; Μα δεν ήξερε πως θα την ελέγξουν;!
ΥΓ 1: ἐγὼ ξετρελλάθηκα με τη ρωσσίδα, είπα μάλιστα "μπράβο της που το έκανε εδώ το παγκόσμιο κι όχι σε κανα ΙΙΑΑΦ-πώς-το-λένε, που θα έπαιρνε το βάρος της σε χρυσό!"
ΥΓ 2: χίλιες φορές η Χαλκιά παρά αυτή η Μαρί Κωνσταντακάτου! Από τσακλοκούνουδο στα σήριαλ του Μαστοράκη, πήρε τον προπάππου της και περιφέρεται ανά την υφήλιο λες κι είναι η πριγκήπισσα της Ουαλλίας! Μα θώρε φωτό! Όλοι τριγύρω της και πίσω χορογραφημένοι, όπως βγαίνει η Ελισάβετ με τους Ιππότες της Περικνημίδος! Έλεος!

ΠΑΥΛΟΣ said...

Εγώ με το φτωχό μυαλό μου θέλω να ρωτήσω το εξής βρε γατί μου

Ο Κυριακού έχει τόσες καταδίκες, αθλητές του ΠΓΣ έχουν πιαστεί με ντόπα, και αυτός εκεί Πρόεδρος.

Τουλάχιστον ας μας πει και μας το κόλπο μπας και γίνουμε πρόεδροι κάπου.

Rizobreaker said...

Αααα ρε Gatti!! Έγραψες πάλι!!
Καλά τις φωτό τις εκτύπωσα αμέσως! Όχι για κάνα σπουδαίο λόγο, αλλά για να τις δείξω στον πατέρα μου, που λέει ότι αφού το ηλεκτρονικό σύστημα έδειξε Φελπς, αυτός ήταν πρώτος!

Θα επανέλθω κι εγώ, μόλις βρω λίγο χρόνο...

island said...

Η ελληνική φυλή σε όλο της το μεγαλείο. Το ντι εν έι, το χρώμα του δέρματος, οι τρίχες, τα μάτια, το πουλί, το αιδοίο...Όλα μεγάλα και κυριώς με αρχαιοελληνικές ρίζες! Και ο μέλλον αθάνατος να βάζει πλέον κατά της Χαλκιά. Αλήθεια πώς την ρίξανε έτσι; Αυτοί δεν λέγανε ότι με τέτοια μεγάλη αθλήτρια δεν θα πείνει όρθιο το παγκόσμιο ρεκόρ στα 400 εμπόδια; Ή κάνω λάθος; Τον άκουσες τον Κυριακού έτσι; Είχε φάτσα ενός εργοστασιάρχη που κατάλαβε ότι τον έκλεβε ο τελευταίος του υπαλληλάκος.

Όσοι βλέπανε τον αγώνα του Φέλπς λέγανε πως δεν τον πήρε αυτός μέχρι που βγάλανε τα αποτελέσματα. Αλλά ρε γατάκι. Το δείχνουν και οι φωτογραφίες πως δεν βγήκε πρώτος. Μπορούσε να προβλέψει κανείς ότι θα φτάνανε χέρι με χέρι ώστε να πειράξουν τα μηχανήματα; Λίγο δύσκολο μου κάνει. Και σιγά μην κάνανε δεκτή την ένσταση του Σέρβου. Τότε όλοι θα κάνανε ενστάσεις(μέχρι και ο κόκκαλης για το ματς της Ανόρθωσης!!!) και θα έχανε πλέον ο κόσμος την εμπιστοσύνη τυο ακόμα και σε αυτήν την υψιλή τεχνολογία.

Βγήκαν και αμερικάνικα δίκτυα με κάποιους πρώην αθληταράδες να εξηγούν πως ο τερματισμός δεν είναι γυναίκα και δεν θέλει χάδια. Ο "ΑΝΤΡΑΣ" Φέλπς έριξε σφαλιάρα ενώ ο Σέρβος χάιδεψε το μηχάνημα. Και για να ξεκινάει ήδη από την ίδια μέρα του αποτελέσματος η προπαγάνδα από τα αμερικάνικα δίκτυα κατάλαβα ότι η προηγούμενή μου σκέψη ίσως να μην είναι σωστή. Ίσως τα μηχανήματα να ήταν πειραγμένα για κάποια εκατοστά διαφορά.

Ήρθε ο παιχταράς όπου αναφέρεται ως η μεγαλύτερη!!!!!!!!!!!!!μεταγραφή του ελληνικού ποδοσφαίρου!!!!! Έλεος ρε γαυράκια. Ξέρω μπορεί να είναι κρίμα για μία χρονιά να μην πέφτουν τα τσιμέντα αλλά μην κάνετε προπαγάνδα σαν τα αμερικανάκια. Δεν τρώμε κουτόχορτο. Στην β' Βραζιλίας δεν παίζει ο Ντιογκό; Μπορεί να αποδειχτεί ο νέος Μέσι του παγκόσμιου ποδοσφαίρου αλλά μέχρι να γίνει αυτό μην μεγαλοποιούμε τα πράγματα.

ΥΓ Λίγα με την Ισινμπάγιεβα. Την αγαπάω μιλάμε την γυναίκα.
ΥΓ2 Η Τζαμάικα ήταν γνωστή για την ρέγγε. Τώρα θα γίνει γνωστή και για τους δρομείς. Το μόνο που μου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση είναι πως όλοι οι δρομείς της δεν έχουν την σωματοδομή άλλων σπρίντερ(σε άντρες και γυναίκες μιλάω) όπως των αμερικάνων πχ. Είναι πιο λεπτοί και δεν έχουν τόσο φουσκωμένους μυς όπως οι άλλοι πρωταθλητές. Μήπως έχουν ανακαλύψει κάτι που αγνοούν οι άλλες χώρες;
ΥΓ3 Η Αργεντινή είναι εύκολο να κερδιθεί. Αυτοί που ακολουθούν με φοβίζουν.
ΥΓ4 Ήξερα τον Κάρπετ για μεγάλο κωλόπαιδο. Αλλά όχι και τόσο. Με ξέπληξε το άρθρο του. Ούτε μουτζαχεντίν να ήταν και να έγραφε εναντίων της Αμερικής. Αλλά και τέτοιος να ήταν Έλεος ρε φιλάρα. Άμα σκοτωθεί κανένα παλληκάρι από κάπους που τους φούσκωσες τα μυαλά θα πας να συλληπηθείς την μάνα του μετά; Κάτι έλεγα για προπαγάνδα πριν έτσι; Είναι οργανωμένο καλά τελικά.
ΥΓ5 Αυτή η αγγλίδα που έτρεχε σήμερα στα 400 μέτρα είδες σώμα που έχει; Κάνει καριέρα άνετα ως Σταλόνε. Αυτή είχε αρνηθεί τον έλεγχο το 2006 3 φορές και τελικά καταδικάστηκε σε αποκλεισμό για ένα χρόνο(μήπως και σε αυτόν τον χρόνο μαστουρωνόταν;;;) ενώ η Θάνου που δεν εμφανίστηκε μία φορά της το κρατάνε μανιάτικο για 4 χρόνια. Αλλά είπαμε ότι η μία αθλήτρια ήταν αγγλίδα...ή δεν ήταν;

island said...

ο μέλλοντας αθάνατος ήθελα να γράψω όπως και άλλα ορθογραφικά που βλέπω αλλά βλέπεις η συγκίνηση

gatti said...

@ντεμης: Nαι, την είχε δει ...Αρεια φυλή τότε η Χαλκιά, εντάξει κάπου μπορεί να έφταιγε και η νεαρή της ηλικία. Ακουγα πριν λίγο τον Παναγιωτόπουλο, τον προπονητή της που σαν αθλητή τον συμπαθούσα και τον παραδεχόμουν να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του πως δεν έδωσε κανένα φάρμακο και πως υπάρχει δολιοφθορά και πραγματικά δεν μπορώ να πιστέψω τέτοια κατάντια. Κρίμα, τι άλλο να πω...

ΥΓ1. Εννοείται ότι αξίζουν χίλια μπράβο στο Ελενάκι. Τι νομίζεις; Οτι εγώ δεν την συμπαθώ; Την αγαπάω πολύ. Και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού έχει για "μέντορά" της τον πιο αγαπημένο μου αθλητή στην ιστορία του αθλητισμού, τον Σεργκέι Μπούμπκα. Ομως, αυτό το πράγμα με το παγκόσμιο ρεκόρ με εκνευρίζει όπως με εκνεύριζε και στον Μπούμπκα. Αφού έχει την ικανότητα να ανεβεί ακόμα και 10 εκατοστά παραπάνω απ΄ ό,τι πηδάει τώρα (το βλέπεις από τα άλματά της) για ποιο λόγο καταρρίπτει ένα εκατοστό τη φορά, αν δεν το κάνει για οικονομικούς λόγους; Οσο κι αν την αγαπάω δεν μπορώ να μην κάνω το συνειρμό περί εμπορευματοποίησης του αθλητισμού, έστω και με αυτό τον "πλάγιο" τρόπο.

ΥΓ2. Φοβερή δεν είναι η Μαρί; Ανάμεσα στους Ολυμπιονίκες, μες τη μέση κιόλας, σαν να είναι αυτή το σημείο αναφοράς. Ε όχι και προπάππος της ο Μίνωας, καλέ πώς τα λες έτσι! :)



@pavlos: Σιγά μη μας το πει το κόλπο Παύλο μου! Για τον εαυτό τους τα κρατάνε τα κόλπα. Ποιες καταδίκες και ποιες ντόπες; Στην Ελλάδα όσο πιο μπλεγμένος είσαι, τόσο πιο μεγάλος μάγκας περνιέσαι!



@rizobreaker: Αφού δεν κέρδισε βρε rizo μου, τι να λέμε τώρα! Ο Σέρβος πήρε το χρυσό, αλλά σιγά μη του το δώσουνε. Θα χαλούσε η ...μαγιά. Χρυσά έπρεπε να είναι όλα τα μετάλλια του Φελπς, αλλιώς δεν κάνουμε τίποτα!



@island: Αλήθεια, το θυμάσαι και εσύ το λογύδριο; Κι όμως ξέρεις πόσοι Ελληνες ...εκσπερμάτωσαν εκείνο το βράδυ, ακούγοντάς την; Ολα όσα πίστευαν για το μεγαλείο της φυλής τα εξέφρασε η Χαλκιά. Οχι όποια κι όποια, αλλά η πρωταθλήτρια, η Ολυμπιονίκης! Τώρα βέβαια, λένε άλλα. Πως επειδή στο συγκεκριμένο άθλημα δεν υπήρχε μεγάλος συναγωνισμός και υπήρχε πεδίο ελεύθερο για να κάνει η Ελλάδα πρωταθλητισμό, έριξαν τη Χαλκιά στο συγκεκριμένο αγώνισμα, με τα κατάλληλα βοηθήματα, βέβαια, για να διαπρέψει. Για να μη θυμηθούμε το σχέδιο "Κόροιβος" που προέβλεπε μαζικό ντοπάρισμα αθλητών και παραγωγή μεταλλίων από την ...Ψωροκώσταινα. Τώρα όλοι πέφτουν από τα σύννεφα και ο καθένας αποστασιοποιείται από το γεγονός και ρίχνει το ανάθεμα στους αθλητές και τους προπονητές τους.
Του Κυριακού πάνε να του χαλάσουνε τα σχέδια γι΄ αυτό παρουσιάζεται τόσο λάβρος με όλους.

Αλήθεια, αυτή η δικαιολογία για το Φελπς, ότι ...χαστούκισε τη μπάρα, δεν είναι πραγματικά για γέλια; Και σιγά να μην έκαναν δεκτή την ένσταση του Σέρβου. Ηταν χαμένος από χέρι λέμε!

Ναι, ήρθε ο παιχταράς και μάλιστα ήρθε δασκαλεμένος. "Είμαι γκάβρο" είπε και φτιαχτήκανε όλοι στο λιμάνι. Τον ...ορμήνεψε ο Ζιοβάνι λένε και τον βλέπουν ήδη σαν διάδοχο του μάγου. Θα τον δούμε και μετά θα τα ξαναπούμε. Πριν τον δω δεν λέω τίποτα. Πάντως με τα ήξεις - αφίξεις κατάφεραν να μετριάσουν τη χαρά των γαύρων για τη μεταγραφή. Ασε που οι οπαδοί
δεν πίστευαν ότι τελικά θα έρθει. "Θα γίνει καμιά αεροπειρατεία και το αεροπλάνο θα πάει αλλού", έγραψαν στα γαυροφόρουμ.

ΥΓ. Για την Γιελιένα κοίταξε παραπάνω, αυτά που γράφω στον Ντέμη. Το πάω βρε το κορίτσι! Και πολύ μάλιστα! Με τις πρακτικές της είναι που έχω πρόβλημα.

ΥΓ2. Οταν θα αρχίσει η Τζαμάικα να μπαίνει στη μύτη των Αμερικάνων θα έρθει η σειρά της .Ε ρε ...Μ3 που την περιμένει κι αυτήν...

ΥΓ3. Δεν ξέρω αν είναι τόσο εύκολο να κερδηθεί η Αργεντινή. Αλλά ακόμα κι αν κερδηθεί, έτσι κι αλλιώς το χάλκινο είναι το μόνο εφικτό μετάλλιο. Οχι βέβαια ότι θα είναι λίγο κι αυτό.

ΥΓ4. Να είσαι σίγουρος ότι ο Κάρπετ θα διαλέξει την ...κουρτίνα 1. Θα ισχυριστεί πως όλο του το κείμενο ήταν ειρωνικό και πως δεν ήταν δυνατόν να προτρέπει τον κόσμο σε επεισόδια και τρομοκρατικές μεθόδους. Ο θείος πάντως φαίνεται ότι τον διάβασε, ήδη το ένα σκέλος αυτών που γράφει πραγματοποιήθηκε. Εφερε τον Ντιόγο. Τώρα θα κλείσει κι άλλη μια μεταγραφή πριν τη ρεβάνς. Για τα υπόλοιπα θα δούμε.

ΥΓ5. Εντάξει, είναι γνωστό πως πιάνουμε μόνο όσους δεν μας είναι αρεστοί. Αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να απαλλάξουμε τη Θάνου, από τις ευθύνες της, για τις
πράξεις της, έτσι;

The Bgt said...

Το ελληνικο κρατος οργανωσε και χρηματοδοτησε πανω απο 10 χρονια την επιχειρηση Αναγεννησης του Ελλ.Αθλητισμου και η ΔΟΕ το ανεχτηκε και πιθανως το πριμοδοτησε.

Εννοειται οτι αυτοι οι 2 ειναι οι κυριοι ενοχοι.

Υπαρχει και ενας 3ος που μοιραζεται στα ισα την ενοχη: η πλειοψηφια των ελληνων που καμαρωνε και κορδονωταν για τους αθληταραδες της.
Και δε βγαζω εξω ουτε τον εαυτο μου κι ας ηξερα οτι χωρις ντοπινγκ μεταταλλια ΔΕΝ περνεις.

Ειναι ευκολο για ολους μας να αφοριζουμε τη Θανου, το Κεντερη, το Δρυμωνακο, τη Χαλκια (και γω δε τη χωνευα με τις πατριωτικες βλακειες που ελεγε αλλα παιδια η ντοπα πειραζει και στον εγκεφαλο ετσι?).
Αλλα ολοι αυτοι εχουν το κοινο τους, εμας. Τη δικια μας λαχταρα για παγκοσμια διακριση ταισαν. Στην αγνοια μας βασιστηκαν και στα πολλα κομπλεξ μας.

Και κυριως στην ανοχη μας. Το οτι ανεχομαστε να μας εκπροσωπουν γλειωδη υπανθρωπαρια σαν τον κο Μινο μας, που μαλιστα χαρακτηρησε τη Χαλκια ως νεκρη και μολις το διαβασα αμεσως σκεφθηκα οτι της εκανε συμβολαιο θανατου.
Το οτι ανεχομαστε να μας κυβερνανε οι εκαστοτε που μας κυβερνανε και μας χειραγωγουν με το χειροτερο τροπο.

Γι αυτο αν και η Χαλκια ανηκει σε αυτη τη μενταλιτε της λαμογιας θα ειναι η τελευταια που θα κατηγορησω.

Εξαλλου η λαμογια ειναι το αληθινο εθνικο μας σπορ και οντως ολοι αυτοι οι αξιοι πρωταθλητες μας!


Υ.Σ.1
Αυτη η ιστορια με τους υπεραθλητες καποια στιγμη πρεπει να τελειωσει.

Γιατι δεν μπορω να αποδεχθω οτι υπαρχει ανθρωπος που μπορει να κολυμπαει 16 κουρσες σε 1 εβδομαδα, να κερδιζει τις 9 και να κανει 8 παγκοσμια ρεκορ χωρις να πεθανει απο την υπερκοπωση. Οσο κι αν το μαγιο του ειναι made in Nasa.

Οσο για τη Τζαμαικα.. ουτε 3εκ ανθρωποι και βγαζουν ΤΟΥΣ σπριντερ χρονια τωρα. Ολη η περιοχη δηλαδη, Αγ.Δομηνικος, Τρινινταντ Τομπακο.. μαλλον θα ειναι θαυματουργο το κλιμα.
ΟΥΣΤ παλιουποκριτες Αθανατοι. Αληθεια γιατι αθανατοι? γιατι η ρεμουλα και η ανηθικοτητα αντεχουν στο περας των αιωνων?

Υ.Σ.2
Την Πηγη τη Δεβετζη την εκτιμω πολυ ως αθλητρια. Το μεταλλιο της το 2004 το ειχε αφιερωσει στη Θανου. Φετος? Η Φανουλα στο πηγαδι κατουρησε?

The Bgt said...

Και για να αναψω λιγο τη συζητηση μας, για τις ομαδαρες μας και το ντοπινγκ τι λετε?
Γιατι φιλοι μου, ποδοσφαιριστες, μπασκεμπολιστες, βολλευμπολιστες, οσοι μετεχουν σε Α΄Εθνικες και ιδιαιτερα αυτοι που κτυπανε πρωταθλημα ΝΤΟΠΑΡΟΝΤΑΙ. Ειναι δεδομενο αυτο. Εγω προσωπικα το ξερω απο αθλητες που μετεχουν σε τετοιες ομαδες.

Ντοπαρονται συνηθως για να αντεχουν τους πολλους αγωνες αλλα και αποκτουν και αλλα σωματικα κερδη.

Μπορει ενας παικταρας να ειναι πολυ ταλαντουχος και μεγαλος αλλα αυτο δε σημαινει οτι αντεχει να παιζει σε αυτο το επιπεδο για τοσα παιχνιδια.

Να θεσω λοιπον το ηθικο ερωτημα: Γιατι ανεχομαστε τις ομαδαρες μας (ελληνικες και ξενες) ενω ξερουμε οτι ντοπαρονται? Δε μας ενοχλει αυτο? Ποσο πιο ανηθικη ειναι η Θανου που μετεχει στο κατεξοχην ντοπε αγωνισμα σε συγκριση με ενα ποδοσφαιριστη Α'Εθνικης?

Ποια η ευθυνη μας για το ντοπινγκ λοιπον? Γιατι το κοινο ολων αυτων ειμαστε εμεις, εμεις του δινουμε την αγοραστικη του αξια αν δεν κανω λαθος.

gatti said...

@the bgt: Συμφωνώ μαζί σου πως και το κοινό είναι συνυπεύθυνο. Οταν βγαίνει στους δρόμους και πανηγυρίζει για τους αθληταράδες, όταν γκρεμίζει τα τείχη για να υποδεχτεί τους "ήρωες" είναι αν μη τι άλλο υποκριτικό και από πλευράς του να ρίχνει τώρα το ανάθεμα σ΄ αυτούς που κάποτε αποθέωνε.

Οταν έτρεχε ο Κεντέρης στο Σίδνεϊ, βρισκόμουν επίσκεψη στο "Ιασώ" για να δω την νεογέννητη κόρη του ξάδερφού μου. Παρακολουθήσαμε μαζί
την κούρσα από την τηλεόραση που υπήρχε μέσα στο δωμάτιο και μόλις τερμάτισε πρώτος ξεσπάσαμε σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Πριν ακόμα σταματήσουμε να ξεφωνίζουμε μπήκαν μέσα στο δωμάτιο, έντρομες (!) τρεις νοσοκόμες και μια προϊσταμένη (οφείλω να ομολογήσω ότι έχουν και γαμώ τα αντανακλαστικά στο "Ιασώ"). Μας πέταξαν έξω, όσο πιο ...ευγενικά μπορούν να το κάνουν άνθρωποι που δεν μπορούν να αντιληφθούν το λόγο που επιδίδεται κάποιος σε καφρογηπεδικές εκδηλώσεις σε έναν χώρο όπου οφείλει να κάνει ησυχία, ενώ η γυναίκα του ξάδερφού μου είχε γίνει κατακόκκινη από ντροπή.

Αντίθετα, εγώ και ο ξάδερφος χαβαλεδιάζαμε το γεγονός, θεωρώντας ότι είναι ανθρώπινο να πεταχτούμε να πανηγυρίσουμε από την στιγμή που είδαμε έναν Ελληνα αθλητή να κερδίζει μια τέτοια κούρσα. Στη συνέχεια βέβαια, όταν αποστασιοποιήθηκα από το γεγονός, πήρα την επιτυχία του εντελώς στην πλάκα, ενστερνίστηκα απόλυτα και αναπαρήγαγα μάλιστα τα διάφορα ανέκδοτα και εξυπνάδες που λέχθηκαν τότε για τον Κεντέρη, του στιλ:
- Γιατί έτρεχε σαν δαιμονισμένος ο Κεντέρης;
- Κι εσένα αν σε κυνηγούσαν εφτά μαύροι να σε πηδήξουν δεν θα έκανες το ίδιο;
(Παρεμπιπτόντως, όχι, δεν είμαι σίγουρη ότι θα έκανα το ίδιο, αν με κυνηγούσαν τέτοιοι σωματαράδες, αλλά αυτό είναι θέμα άλλης συζήτησης...) :-ppp

Θέλω δηλαδή να πω πως μετά την πρώτη, αυθόρμητη, αντίδραση, δεν χρειάζεται παρά μόνο να βάλεις το μυαλό σου να δουλέψει, ειδικά αν είσαι υποψιασμένος περί αθλητισμού γενικότερα, ώστε να παραμείνεις επιφυλακτικός στα όποια μετάλλια και τις όποιες διακρίσεις.

Για να μη σου πω ότι θεωρώ πως οι πιο φανατικοί πολέμιοι των αθλητών τώρα που αποδείχτηκαν ντοπαρισμένοι είναι αυτοί που τους ανέβασαν στα ουράνια την εποχή των θριάμβων τους. Σα να μη τους συγχωρούν το ότι τους κορόιδεψαν. Αιρετική άποψη ίσως, ενδεχομένως και λανθασμένη, αλλά το πιστεύω ότι ισχύει.

Τώρα για την ανοχή μας στους παράγοντες και τους πολιτικούς είναι ένα θέμα που όσες φορές κι αν το συζητήσουμε, δεν θα βρούμε άκρη. Εδώ κι αν είναι τεράστιες οι ευθύνες μας.

ΥΓ1. Ούτε εγώ μπορώ να το δεχτώ ότι υπάρχουν υπεραθλητές. Εντάξει, κάποιοι έχουν περισσότερες ικανότητες από άλλους, κάποιοι έχουν ρίξει περισσότερο ιδρώτα, γιατί ένας απλός άνθρωπος ακόμα κι αν ντοπαριστεί δεν θα φτάσει σ΄ αυτές τις εξωπραγματικές επιδόσεις και σαφώς δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα, όμως τέτοια ρεκόρ σαν του Φελπς είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν χωρίς "ύποπτη" βοήθεια όσο κι αν βοηθάει το μαγιό, το νερό, το φυλαχτό που του έδωσε η θεία Τρίσα στη Βαλτιμόρη και οι 12.000 θερμίδες που καταναλώνει ημερησίως.

Και σίγουρα κάτι έχει το κλίμα στην Τζαμάικα, ή το νερό, ή δεν ξέρω εγώ τι άλλο.

ΥΓ2. Η Δεβετζή αποστασιοποιήθηκε και καλά έκανε. Αν είναι καθαρή, για ποιο λόγο να επιτρέψει να συνδεθεί και το δικό της όνομα με τα σκάνδαλα του ντόπινγκ; Εδώ που έφτασαν τα πράγματα ο καθένας θα κοιτάξει το ...τομάρι του.

ΥΓ3. Και βέβαια άλλη μια μεγάλη υποκρισία είναι ότι κλείνουμε τα μάτια στο ντοπάρισμα στο ποδόσφαιρο. Κι εδώ βέβαια ως άλλη ΔΟΕ η ΦΙΦΑ κινεί τα νήματα και οι ποδοσφαιριστές χορεύουν. Είναι τυχαίο ότι συμβαίνουν τόσοι αιφνίδιοι θάνατοι ποδοσφαιριστών; ΄Η μήπως είναι τυχαίο ότι μετά το θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα η υπερομάδα Σεβίλλη "ξεφούσκωσε" εν μία νυκτί;

Το κοινό ζητά θέαμα, κάποιοι κερδίζουν από αυτό και μοιραία οι μονομάχοι πρέπει να ριχθούν στην αρένα και να παλέψουν μέχρις εσχάτων. Ας το παραδεχτούμε και ας μην κάνουμε σαν να τα βλέπουμε και να τα ακούμε για πρώτη φορά όλα αυτά...

fpboy said...

Σωστός σε όλα!
Και έχουν και θράσσος να λένε οτι τους κυνηγάνε.....

island said...

Δεν μίλησα για καμία απαλλαγή της Θάνου. Αλλά για απαλλαγή όλων. Να τα επιτρέψουν όλα να τελειώνουμε. Να δούνε και οι πρωταθλητές,μόλις φτάσουν τα πρώτα εμφράγματα, πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Αλλά δεν μπορώ να ακούω μαλακίες του τύπου πως όλοι είναι καθαροί και υπάρχουν δύο τρεις κακοί που χαλάνε την πιάτσα ή το άλλο που άκουσα από τον Λιάπη πως το μαχαίρι θα μπει στο κόκκαλο, θα λάμψει η αλήθεια, και φυσικά θα αποδωθούν ευθύνες σε όσους εμπλέκονται όσο ψηλά και αν φτάνουν!!! Το παραμύθι αυτό δεν μας λένε από μικρά για νανούρισμα; Απλά αφού θέλουν έναν δίκαιο αθλητισμό να είναι και εκείνοι δίκαιοι με τις αποφάσεις τους και με την καταβολή ποινών. Και όχι 15 μέτρα και 15 σταθμά.

Η Κυριακού μια χαρά την κάνει την γλάστρα τελικά.

Δεν νομίζω ότι το Ελενάκι μπορεί με την μία και σε έναν αγώνα να ανέβει κατ' ευθείαν 10 εκατοστά. Στις προπονήσεις το έχει κάνει αλλά άλλο πράγμα είναι ο αγώνας που δεν έχει άπειρες προσπάθειες. Και για τα λεφτά να το κάνει δεν την αδικώ. Δεν έχει κουραστεί πολύ. Γιατί πέρα από τα αναβολικά αυτοί όλοι δουλεύουν στα γήπεδα και χάνονται από τον κόσμο για μήνες. Και θέλει τσαγανό και δύναμη και κυρίως ψυχικό και σωματικό κόπο. Δεν πρεπει να υπάρχει μια ανταμοιβή; Θα μου πεις και άλλοι, σε άλλα επαγγέλματα κουράζονται και παραπάνω αλλά δεν έχουν τα ίδια οφέλει. Αυτό όμως είναι άλλο θέμα.

Για την Τζαμάικα διατηρώ επιφυλλάξεις σε αυτά που λες. Δεν ξέρω τί διασυνδέσεις έχουν. Και πάλι μου κάνει εντύπωση που δεν έχουν ανεπτυγμένους μυς. Τα αναβολικά αυξάνουν πιο γρήγορα την μυική μάζα ώστε να ντέχει ο αθλητής σε εξοντωτικές προπονήσεις. ΚΑι εδώ υπάρχει μεγάλο κενό. Δεν ξέρω. Ο χρόνος ίσως δείξει.

gatti said...

@fpboy: Kαλώς τον! Γιατί βρε μου αλλάζεις το φύλο; :))

Συμφωνώ πως είναι θράσος να λένε ότι τους κυνηγάνε.



@island: Κι εγώ το ίδιο με σένα υποστήριζα. Να τα επιτρέψουν όλα. Αλλά σήμερα διάβασα ένα άρθρο του Πανούτσου που με προβλημάτισε. Λέει πως σε περίπτωση που επιτραπούν όλα τα αναβολικά, θα την "πληρώσουν" εκείνοι που έχουν τις μικρότερες αντιστάσεις και αυτοί κατά τεκμήριο είναι όσοι βλέπουν τον πρωταθλητισμό ως κοινωνικό εφαλτήριο. Αυτός δηλαδή που δεν έχει στον ήλιο μοίρα είναι πιο εύκολο να ρισκάρει τη ζωή του, από κάποιο γόνο ευκατάστατης οικογένειας που θα την ψάξει τη δουλειά και προκειμένου να χάσει το παιδί του από τα σκευάσματα θα το απομακρύνει από τον πρωταθλητισμό. Θα μου πεις, βέβαια, πόσοι γόνοι ευκατάστατων οικογενειών ασχολούνται με τον (πρωτ)αθλητισμό; Ωστόσο, δεν παύει να έχει μια βάση το άρθρο του.

Αυτό με το "μαχαίρι στο κόκκαλο" έχει καταντήσει αηδία. Και όπως είχε πει και ο Λαζόπουλος σε μια εκπομπή του, "αφού όλοι βάζουν το μαχαίρι στο κόκκαλο και αυτό το κόκκαλο δεν το φτάνουν ποτέ, προφανώς η Ελλάδα δεν έχει κόκκαλο!".

Δεν είπα να ανεβάσει τον πήχη με τη μία δέκα εκατοστά παραπάνω. Σαφώς και δεν είναι εύκολο να καταρρίψει ένα τέτοιο ρεκόρ. Αλλά ρε παιδί μου, αυτό το ένα, ένα, ένα, κάθε φορά, αρχίζει και χτυπάει στα νεύρα!

Τα αναβολικά έχουν κάνει τέτοια πρόοδο που ούτε μπορούμε εμείς οι κοινοί θνητοί να τη φανταστούμε.
Συμφωνώ πως υπάρχει κενό. Απλώς είμαι πάντα επιφυλακτική στην ξαφνική "άνθηση" του αθλητισμού οποιασδήποτε χώρας...

scarface said...

Έχω πολλά να πω μετά από τέτοιο ποστ, μια ανάσα και ξεκινάω

1) ο Φέλπς είναι η απάτη των Ολ.αγώνων του Πεκίνου.
Μεγάλη απάτη όμως.
Οι κριτές που είδαν το βίντεο είπαν ότι ο Φελπς "έκανε χεριά" στο τερματισμό και ο Σέρβος "γλίστραγε" άρα νικά ο Φελπς.
Ελευθερη μετάφραση. Ο Φελπς είναι Αμερικάνος και έχουμε στήσει ένα ολόκληρο παρμυθάκι για τα οχτώ χρυσά, ο άλλος είναι Σέρβος.

Ρε νούμερα, εγώ ξέρω κάποιον που έχει 9 χρυσά. (δόντια)

2) Όταν η Μάρι Κωσταντάτου και ο dirty old man μεταφέρουν την φλόγα τότε το Ολυμπιακό ιδεώδες γίνεται Δελφινάριο.

3)Η Φάνη Χαλκιά πήγε στο Πεκίνο εις βάρος άλλης κοπέλας (δεν θυμαμαι το όνομα) που είχε σαφώς καλύτερο χρόνο φέτος.

4)Η Ισινμπάγεβα βαδίζει απλά στο δρόμο που χάραξε ο Μπούμπκα που σημείωσε σε παρακαλώ ότι δεν έκανε παγκόσμια ρεκόρ σε Ολυμπιακούς γιατί δεν είχε πριμ.
Πριμ είχε μόνο στα meetings που ανέβαινε ένα ένα πόντο.

5) Ήρθε ο Ντιόγο να παίξει στο Ουέφα? Μωρέ μπράβο.

6) Κάρπετ=Υποκρισία (πολύ πετυχημένος ο τίτλος σου σήμερα)

The Bgt said...

Εγω σε 2 αθλητικες στιγμες ουρλιαζα σαν τρελλη..αλλα ουρλιαζα ετσι? και δεν ουρλιαζω (μονο αμα δω king size τερεζα):

Στο χρυσο της Εθνικης το 87 (γιατι ηξερα τι εστι να νικησεις Γιουγκοσλαβια και ΕΣΣΔ τοτε.

Αλλα εκει που κοντεψα να παθω κριση επιληψιας ητανε με τη Πατουλιδου. Παρακολουθουσα απο πολυ πολυ μικρη στιβο (παιδακι ακομη στο ΟΑΚΑ το 82 στους Πανευρωπαικους και ειχα μαθει απεξω τους υμνους ΕΣΣΔ και Αν. Γερμανιας) ετσι ηξερα οτι ΔΕΝ γινεται να νικησει ελληνας αθλητης χρυσο στο στιβο.

Νομιζω οτι η λυση ειναι ειτε να σταματησει ο στιβος να δινει τοσο χρημα ή τα χρηματα να μοιραζονται ισοποσα σε συμμετεχοντες ή κατι τετοιο τελος παντων. Το να ελευθερωθει το ντοπινγκ δε λεει κατι, παντα οι πλουσιοι και οι πιο πονηροι θα βρισκουν...εναλλακτικους τροπους!

Οσο για ποδοσφαιρα και μπασκετια... μια καλη λυση ειναι και το salary cap αλλα και ο περιορισμος του αριθμου αγωνων. Το 1ο γιατι και θα φερει μια ισοτητα και ενα ενδιαφερον (σιγα μην το κανουν) το 2ο σε τελικη για να μην υπαρξει κορεσμος του προιοντος. Και το ΤσουΛου ηδη αρχισε να δειχνει σημαδια κοπωσης... ειναι ενα τουρνουα που στο τελος οι 3 στις 4 ειναι αγγλικες ομαδες, οι πιο πλουσιες δηλαδη.

The Bgt said...

Οσο για το Τζαιμακανο ντοπινγκ παιδια.. ΒΟΥΝΤΟΥ ή κανα μαγικο χορταρι!!! Δεν τον ειδατε τον Μπολντ οταν εδινε συνεντευξεις μετα τον αγωνα? Ητανε σε αλλη διασταση!

The Bgt said...

Και κατι τελευταιο για το Φελπς. Ειναι το αναγκαιο ειδωλο και των αγωνων και τον Αμερικανων.
Οι Αμερικανοι δεν περνανε και τις καλυτερες τους ωρες, πολεμος χαλια, οικονομια πιο χαλια, μη νομιζετε οτι και αυτοι δε θελουν τον Κεντερη τους να τους εξυψωσει! Καθοντουσαν και εβλεπαν οικογενειακα τα μεταλια του Φελπς μπροστα στη TV. Τετοια υστερια.

Αν θα αποκαλυφθει η απατη του ποτε δε ξερω, ισως μετα απο χρονια κι αφου πρωτα τον ξεζουμισουν διαφημιστικα, οπως εγινε και με τη Τζοουνς (που δε πιαστηκε ποτε, απλα την καρφωσαν στο FBI).

Εκεινος που μου τη δινει απιστευτα ειναι το ρεμαλι ο Καρλ Λιουις. Τον οποιο η ιδια του η ΟΕ τον εβγαλε ντοπε αλλα του εκανε συσταση και τον αφησε να συμμετεχει στους ΟΑ της Σεουλ. Εκει οπου πηρε χρυσο οταν ο 1ος στα 100μ βρεθηκε ντοπε (αλλα δεν του εκαναν συσταση, τα 3 --> 2 του κανανε, δεν ηταν Αμερικανος βλεπεις..). Κι αυτο το καραντοπαρισμενο ανθρωπαριο δεν τιμωρηθηκε ποτε, δεν του αφαιρεθηκε κανενα απο τα 11 μεταλλια και τα τσεπωνει ακομη απο τις διαφημισεις.

gatti said...

@scarface: Οπως ακριβώς το λες. Ο Φελπς είναι Αμερικανός, από την επιτυχία του εξαρτιόταν η επιτυχία των Αγώνων, τα οκτώ χρυσά ήταν το κλου των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν γινόταν να τα χάσει. Φαντάζομαι τι πίεση θα δέχτηκαν και οι συναθλητές του στη σκυταλοδρομία να μην υστερήσουν στην προσπάθειά τους.

2) Η Μαρί είναι κυρία Κυριακού και στην Ελλάδα της οικογενειοκρατίας κάθε συγγενής αποκτά το ...χρίσμα.

3) Η Χαλκιά πήγε στο Πεκίνο εις βάρος της Χριστίνας Χαντζή που είχε καλύτερο χρόνο. Η Χαντζή ζήτησε να γίνει αγώνας μπαράζ και η καλύτερη να πάει στους Αγώνες. Ομως, ο ΣΕΓΑΣ υπέβαλε (;) την Χαλκιά σε ατομικό τεστ, απεφάνθη πως είναι σε καλή κατάσταση και την έστειλε τελικά την Κίνα, αφήνοντας την Χαντζή στην Αθήνα. Τώρα βέβαια ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ του Σεβαστή "αδειάζει" την Χαλκιά, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Η Χαντζή πάντως ΚΥΡΙΑ! Δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την απόφαση της Ομοσπονδίας Στίβου και ευχήθηκε στην Χαλκιά "καλή επιτυχία".
Είθισται, λένε, ο Ολυμπιονίκης να πηγαίνει τιμητικά αν είναι δύο αθλητές που έχουν πάνω κάτω τους ίδιους χρόνους. Μόνο που η Χαντζή είχε καλύτερο, ενώ ο ίδιος ο ΣΕΓΑΣ που έκανε την επιλογή, με την
ανακοίνωση που εξέδωσε όταν αποκαλύφθηκε πως η Χαλκιά είναι ντοπέ ουσιαστικά αμφισβητεί και την καθαρότητα της νίκης της στην Αθήνα. Οπότε αντιλαμβάνεσαι τι γίνεται...

4) Ναι, αν σκεφτείς πως ο Σεργκέι έκανε παγκόσμια ρεκόρ μόνο σε Γκραν Πρι, είναι σίγουρα πρόοδος το γεγονός ότι η Γιελιένα μας αποζημιώνει και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αλλά και πάλι, ένα εκατοστό τη φορά αχώνευτο μου μοιάζει (θα ..ξεκολλήσω, πού θα πάει!).

5) Το έχεις "δέσει" ότι θα παίξει στο ΟΥΕΦΑ ο γαύρος; Ακόμα κι αν το τηγάνι γίνει "Ριζούπολη Νο 2";

6) Τελικά ο Κάρπετ υποστηρίζει ότι δεν τον καταλάβαμε. Ετσι είναι, το μυαλό μας δεν μπορεί να πιάσει τα πολύ υψηλά νοήματα...



@the bgt: Iσως το χρυσό του ΄87 να ήταν το μοναδικό χρυσό της αθωότητάς μας. Κι εγώ το πανηγύρισα σαν τρελή, ένας λόγος παραπάνω που είχα ψύχωση με το μπάσκετ. Πανηγύρισα όμως και τη δεύτερη θέση στο Ζάγκρεμπ δύο χρόνια αργότερα, ακριβώς επειδή όπως λες ήξερα κι εγώ τι σήμαιναν για το μπάσκετ δυνάμεις όπως η Γιουγκοσλαβία και η Σοβιετική Ενωση.

Τώρα που λες για την Πατουλίδου. Η οποία, παρεμπιπτόντως, αν δεν έπεφτε η Ντίβερς δεν έπαιρνε χρυσό, αλλά σίγουρα ήταν μέσα στα μετάλλια. Δεν ξέρω πώς και τι και αν είχε πάρει καμιά ντόπα, αλλά η γυναίκα ήταν πρώτος μάγκας! Μετά την Ολυμπιάδα παράτησε τα 100μ. εμπόδια και ασχολήθηκε αποκλειστικά με το μήκος. Ετσι κανείς δεν είχε απαιτήσεις για νέα μετάλλια και έτσι έκλεισε την καριέρα της ήρεμα και ωραία.

Το να σταματήσει το κράτος να δίνει χρήματα ίσως να είναι η πιο καλή λύση. Ο άλλος μόνο για τη δόξα δεν ρισκάρει τη ζωή του. Η δόξα δεν τρώγεται. Αν ο πρωταθλητισμός δεν έχει χρήματα θα το σκεφτεί δύο φορές. Πώς όμως να σταματήσει η κάνουλα του χρήματος; Αφού ολόκληρη βιομηχανία κινείται γύρω της, ενώ και η πολιτική εκμεταλλεύεται και θα εκμεταλλεύεται πάντα τις αθλητικές επιτυχίες.

Σάλαρυ καπ εδώ είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει. Δεν λες πως αν αρχίσουν να έρχονται οι ...Τσίλντρες στην Ευρώπη, βλέπω και τους Αμερικάνους να το αναθεωρούν. Ούτε οι ποδοσφαιρικοί αγώνες θα λιγοστέψουν η ΦΙΦΑ έχει δώσει ...σαφείς οδηγίες το πρόβλημα να λύνεται με αύξηση του ρόστερ των ομάδων.

Αλήθεια, αν ο Μπολντ δεν είχε βάλει ...φρένο στα τελευταία μέτρα, πόσο θα είχε φτάσει το παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μέτρα;

Ο Φελπς θα ενσαρκώνει το αμερικάνικο όνειρο για αρκετά χρόνια. Ούτε εγώ ξέρω αν θα αποκαλυφθεί κάποτε ότι ήταν ντοπέ στους αγώνες του Πεκίνου. Ισως να μην συμβεί ποτέ.

Οσο για τον Καρλ Λιούις...
* Τον Απρίλιο του 2003 αποκαλύφθηκε από τον πρώην υπεύθυνο του ντόπινγκ στην αμερικανική Ολυμπιακή Επιτροπή, Γουέιντ Εξαμ σε εκτενή έκθεσή του πως στα τράιαλς για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ (1988) βρέθηκαν οκτώ πρωταθλητές θετικοί, γεγονός που είχε παραμείνει κρυφό. Μεταξύ των αθλητών αυτών ήταν και το όνομα του Καρλ Λιούις.

* Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988, η κούρσα των 100 μέτρων χαρακτηρίστηκε η ταχύτερη όλων των εποχών. Ο νικητής Μπεν Τζόνσον τρεις ημέρες αργότερα βρέθηκε θετικός στην ουσία στανοζολόλη, γεγονός που πυροδότησε το μεγαλύτερο σκάνδαλο ντόπινγκ. Από τους οκτώ αθλητές που συμμετείχαν σε εκείνο τον τελικό, πέντε ακόμη έπειτα από χρόνια είτε βρέθηκαν θετικοί είτε ομολόγησαν πως είχαν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών (Λιούις, Κρίστι, Σμιθ, Μίτσελ και Ντα Σίλβα).

Αλήθεια, ήταν τελικά έστω και ένας από τους 8 καθαρός σ΄ εκείνη την καταραμένη κούρσα;

Τι ψάχνουμε να βρούμε...

Anonymous said...

Η Κωνσταντάτου είναι εμετική..Αποτυχημένη ηθοποιός της κακιάς ώρας πήγε και παντρέυτηκε τον Όμιλο και ας της ρίχνει 40-φεύγα χρόνια.

Θα χαρώ πολύ να βρεθεί ντοπέ ο Φελπς.Τον άλλο τον καημένο φαντάζομαι πως ένιωσε.

Η Isinbayeva με εκνευρίζει για τον ίδιο λόγο: ενώ μπορεί να κάνει μια και καλή το ρεκόρ της το ανεβάσει πόντο-πόντο για τα χρήματα των πριμ,φυσικά κανείς δε πάει στους αγώνες για το στεφάνι αλλά αυτή τα χει ισοπεδώσει όλα.Εντάξει είναι φοβερή αθλήτρια και φαντάζομαι πως ζούσε πρίν είναι λογικό να θέλει να βγει απο τη μιζέρια της,δε λέει κανείς το αντίθετο μπορεί και το κάνει αλλά όλη αυτή η προσοχή των media στα καραγκιοζιλίκια της που κοπανιέται σα πίθηκος κάθε φορά..Έλεος.

Γενικά σε αυτή την Ολυμπιάδα δε χάρηκα με τίποτα,οι Έλληνες πάτωσαν,γίναμε ρόμπα με τα αναβολικά και τη Χαλκιά τη συμπαθώ πολύ γμτ,χάσανε και οι Ρωσίδες στην ενόργανη.Ότι να ναι.. :-)

gatti said...

@ελένη: Tι να κάνει και η καημένη η Μαρί, αφού δεν μπόρεσε να κάνει μεγάλη καριέρα, είπε να κάνει έναν καλό γάμο... :-p

O Φελπς δύσκολα θα βρεθεί ντοπέ. Ετσι κι αλλιώς οι Αμερικανοί δεν δέχονται να υποβληθούν στους ελέγχους της WADA. Aυτός θα "βρεθεί" ντοπέ μόνο στην περίπτωση που πάψει να είναι αρεστός σ΄ αυτούς που τον προωθούν.

Επιτέλους ένας άνθρωπος που με καταλαβαίνει για την "τσαρίνα"! Αυτό το "πόντο - πόντο" είναι που δεν αντέχω κι εγώ!

Α, εγώ αντίθετα τη χάρηκα την Ολυμπιάδα ακριβώς επειδή εξαφανιστήκαμε αγωνιστικά. Την περίμενα ανυπόμονα για να δω πόσα μετάλλια θα κατακτήσουμε. Οι περισσότεροι θορυβημένοι πήγαν αντοπάριστοι στην Κίνα και οι ...τολμηροί που ντοπαρίστηκαν βρέθηκαν. Τι καλύτερο; Επιτέλους έχουμε τη θέση που μας αξίζει στον πίνακα των μεταλλίων. Ηταν αδιανόητο χώρα χωρίς υποδομές και χωρίς αθλητισμό ουσιαστικά να βγάζει τόσους πρωταθλητές. Αποκαταστάθηκε η τάξη!

Για τις Ρωσίδες στην ενόργανη λυπήθηκα κι εγώ. Μα πού πήγε αυτή η τόσο μεγάλη παράδοση;

Anonymous said...

αχ αυτή η Pavlova...θα μου πεις με τόση πίεση δεν έφταιγε κιόλας το κορίτσι αλλά τις πήρε στο λαιμό της.

Χαχαχα τέλειο το Τσαρίνα,της πάει πολύ.Καταλαβαίνω ότι επιδιώκει καλύτερη ζωή και ποιός μπορεί να της πει ότι εχει αδικο..Πόσο μάλλον όταν δεν τη σταματάει καμμιά άλλη όμως το χει παρακάνει.

Συμφωνώ με όλα απλώς μου λείπει εκείνη η συγκίνηση που είχαμε το 2000 και το 2004 είχαμε πάρει μετάλλια σε αγωνίσματα που δεν είχαμε παράδοση όπως ρυθμική γυμναστική με εκείνη τη τέλεια ομάδα,βάδην,συγχρονισμένη κατάδυση.Δεν αναφέρομαι στην άρση βαρών τη και καλά ''dream team''ούτε στο στίβο,άσε,μας έκαψαν.

gatti said...

@ελένη: H καημένη η Αννούλα, ένα βήμα πίσω από τα μετάλλια βρισκόταν πάντα. Τι να πω... Πίκρα.

Ε ναι, αυτό λέω κι εγώ, το παράκανε η τσαρίνα.

Α, μη το λες. Και τώρα υπάρχει συγκίνηση. Βλέπεις τον Ελληνα αθλητή να αγωνίζεται και το παίζεις στο στοίχημα. Απόδοση 1,05 να είναι ντοπέ, 3,50 να είναι ντοπέ αλλά να τη σκαπουλάρει, 10,00 να είναι καθαρός. Εχει και αυτή η φάση το ...σασπένς της.

Anonymous said...

Αχ Gatti μου αγαπάς πολυ τον αθλητισμό,τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω απο τις αναρτήσεις σου που είναι τόσο καλογραμμένες,οπότε φαντάζομαι αυτή η κατάσταση σε ενοχλεί πραγματικά.Το μόνο που θα πω είναι πως όλοι πια είναι ντόπες όχι μόνο οι Έλληνες.Δεν είναι δικαιολογία αυτό βέβαια αλλά..Βασικά όλα έχουν ισοπεδωθεί τα όρια του ανθρώπου,οι επιδόσεις..
Σε λίγο θα τρέχουν το 100άρι σε
15''.

gatti said...

@ελένη: Δεν με ενοχλεί η ντόπα. Με στενοχωρεί δηλαδή στον αθλητισμό αλλά το έχω αποδεχτεί ότι υπάρχει. Η κοροϊδία με ενοχλεί. Οτι παρουσιάζεται ο καθένας ως υπεράνθρωπος ενώ είναι προϊόν φαρμάκων. Οπως επίσης με ενοχλεί και η υποκρισία. Ηρωας την μια μέρα, "νεκρός" την άλλη...

Το 200άρι σε 15΄΄ μάλλον εννοείς. :))

Anonymous said...

^^ XXX Ναι ακριβώς! :-)
στη Χαλκιά εχω μεγάλη συμπάθεια γμτ,με ειχε συγκινησει ο τρόπος της και η χαρά της μετά το μετάλλιο της Αθήνας.το κάνανε το κορίτσι να μην έχει πρόσωπο στη κοινωνία.

gatti said...

@ελένη: Εγώ πάλι δεν μπορώ να πω ότι τρελαίνομαι μαζί της. Ευχάριστη παρουσία ήταν, αλλά με είχαν ενοχλήσει αυτά που είπε μετά τη νίκη της.

Πάντως, είναι γεγονός ότι της φέρθηκαν πολύ σκληρά και εξάντλησαν επάνω της όλη την ντεμέκ οργή τους.