Wednesday, August 20, 2008

Ρεβάνς ε; Ναααα!

...Να λοιπόν που δεν ήταν εύκολο να κερδηθεί η Αργεντινή. Να που μια ομάδα με μόλις 6-7 καλούς παίκτες μπορεί να πάρει ένα παιχνίδι όταν οι 2 απ΄ αυτούς είναι παίκτες με ΤΕΡΑΣΤΙΑ προσωπικότητα. Να που ο καλύτερος συνολικά παίκτης ενός τουρνουά μπορεί να είναι ο μοιραίος στο πιο κρίσιμο παιχνίδι. Να που η άμυνα δεν κερδίζει - πάντα - τα παιχνίδια. Να που η υπέρβαση δεν έγινε, ούτε στο ματς με τους Ισπανούς, ούτε στο χιαστί με τους "γκαούτσος" (αυτό με τις ΗΠΑ δεν πιάνεται, είναι ομάδα εκτός συναγωνισμού). Να που ο Ντελφίνο και ο Τζινόμπιλι μας "σκότωσαν" με τα τρίποντα. Να που δεν καταφέραμε να φθείρουμε με φάουλ τους Αργεντίνους. Να που τελικά μείναμε εκτός τετράδας.

***

Αν είναι αποτυχία; Από την στιγμή που έχεις βλέψεις για μετάλλιο και το διαλαλείς κιόλας είναι αποτυχία.
Αν θα προλάβει ο Γιαννάκης να ...ξανααποτύχει; Χλωμό...
Αν θα "σταυρώσω" την Εθνική; ΑΥΤΗ την Εθνική, όχι! Βρίσκεται σταθερά ψηλά για πολλά χρόνια. Δεν έκανε το βήμα παραπάνω που όλοι περιμέναμε, αλλά πάει πολύς καιρός από τότε που με έχει κάνει να αισθανθώ πως δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Μακάρι να είχαμε κι άλλες εθνικές ομάδες σαν κι αυτή.



* Μερικά πράγματα έχουν πάντα δύο όψεις. Αύριο ο Γιαννάκης - πιθανότατα - θα τα ...ακούσει εκτός των άλλων επειδή εξακολούθησε να κρατάει στο παιχνίδι τον Σπανούλη μέχρι το τέλος παρόλο που από τα λάθη που έκανε ήταν φανερό πως δεν είχε καθαρό μυαλό. Προσωπικά, δεν περίμενα να κάνει κάτι διαφορετικό. Είναι προπονητής που στηρίζει τους παίκτες του. Αν τον έβγαζε, θα του κατέστρεφε την ψυχολογία. Τον άφησε μέσα και ο παίκτης βρήκε την δύναμη να κάνει το τελικό σουτ. Δεν το έβαλε και είναι μοιραίος. Αν το έβαζε θα ήταν μάγκας κι αυτός και ο "δράκος". Ετσι πάνε αυτά...


ΥΓ. Τι θα γράφει αύριο ο Φίλιππας (ένας είναι ο Φίλιππας!) για τις επιλογές του Γιαννάκη;
ΥΓ1. Τον Τσαρτσαρή τον κλειδώσανε στα αποδυτήρια;
ΥΓ2. Τα ίδια ακριβώς λάθη είχαμε με την Αργεντινή. Τα δικά μας γιατί φάνηκαν περισσότερο;
ΥΓ3. Ποιο βάθος πάγκου; Πλάκα κάνετε;
ΥΓ4. Τι κωλοφαρδία αυτή με τα τρίποντα!
ΥΓ5. Τόσα ελεύθερα τρίποντα ούτε στη σειρά των τελικών της Α1!
ΥΓ6. Ρε την ...μπιπ την Κίμκι! Το καλύτερο παιδί μας πήρε μέσα από τα χέρια μας!!!


***

ΥΓ7. (άσχετο ποδοσφαιρικό). ΕΛΕΟΣ! Οχι άλλο Ζιβέ!!!

22 comments:

The Bgt said...

Κριμα..κριμα..κριμα για τους παικτες δηλαδη..

Κατεμε ο Γιαννακης επρεπε να φυγει απο περυσι μετα το Ευρω.
Νομιζω οτι ηταν να προσφερει σε αυτη τη φαση το προσφερε.
Δεν τσουλαει η ομαδα, και στην επιθεση γιουρια και προσωπικες ενεργειες, συστηματα ιδια με πριν 2χρονια, καμια φρεσκαδα, μεσα στο παιχνιδι δεν εχει πια ασσους να βγαλει απο το μανικι.. και η ομαδα μαλλον μονο απο τον αυτοματο δουλευει απο την Ιαπωνια και μετα.

Γιαννακη σε ευχαριστουμε παρα πολυ και ακομη πιο πολυ αλλα να πας στο καλο. Εγω νομιζω οτι οι παικτες αυτης της φουρνιας αξιζαν ενα ολυμπιακο μεταλλιο. Η συγκεκριμενη ομαδα δεν ειμαι σιγουρη. Και αυτο ειναι δικο σου φταιξιμο Παναγιωτη..
Να δω πως θα παιζει ζωνη φετος ο Τσιλντρες σε ολα τα παιχνιδα με τον ΠΑΟ..

Και μη μιλησει κανεις για τυχη και ατυχια γιατι θα αρχιζω να κρωζω (και κρωζω και παραφωνα)! Οταν αφηνεις τη τυχη του αγωνα συνεχεια σε ενα τελευταιο σουτ δεν ειναι θεμα τυχης-ατυχιας αν θα μπει, ειναι η ανικανοτητα σου να διαχειριστεις σωστα εναν αγωνα.

Kostas Skiadas said...

Πρόκειται γιά παιχνίδι ομαδικό πού όμως δίνει τήν δυνατότητα καί εφ'όσον συντρέχουν οί συνθήκες ό κάθε παίκτης νά πάρει τήν πρωτοβουλία καί νά ενεργήσει καταλλήλως. Θεωρώ ότι στήν περίπτωση τής Ελληνικής ομάδος αυτή ή πρωτοβουλία έν πολλοίς τούς αφαιρείται μέ τίς συνεχείς οδηγίες, μέ αποτέλεσμα νά δίνουν συχνά τήν εντύπωση ότι δέν ξέρουν τί ακριβώς νά κάνουν μέ τήν μπάλα.
Επομένως ή όποια ευθύνη βαρύνει οποιονδήποτε άλλον εκτός τών παικτών.

gatti said...

@the bgt: Προσωπικά ούτε το Γιαννάκη θα κράξω. Ελπίζω να έχω ευκαιρίες να το κάνω στο πρωτάθλημα :-)))

Είχε κάποιες κακές επιλογές, αλλά αυτό είναι το μπάσκετ που θέλει να παίζει η ομάδα του. Υπέρ πάντων η άμυνα και αμήχανες έως μηδενικές αντιδράσεις απέναντι στα σουτ τριών πόντων των αντιπάλων. Και τόσα χρόνια αυτό το μπάσκετ μας έκανε!
Η αλήθεια είναι πως κάποια στιγμή, παρακολουθώντας διάφορες άλλες ομάδες, έχω αναρωτηθεί πώς θα ήταν αν για μια φορά δεν βάζαμε ως προτεραιότητα την άμυνα. Αλλά πάλι... είμαστε ικανοί να παίξουμε
διαφορετικά; Δεν είμαι σίγουρη.
Τέλος πάντων, πιθανότατα ο Γιαννάκης θα φύγει από την Εθνική (θα τον "φύγουν" μάλλον, οπότε θα δούμε τι ...ψάρια θα πιάσουμε και την επόμενη μέρα...).

ΥΓ. Αυτό με τον Τσίλντρες θα ήθελα να το δω κι εγώ!



@cs: Kαλωσόρισες!
Ευθύνες έχουν όλοι. Και ο προπονητής και οι παίκτες. Και ο προπονητής πρέπει με τις οδηγίες του να μην "εγκλωβίζει" τους παίκτες, αλλά και εκείνοι με την εμπειρία τους (κι αν δεν έχουν εμπειρία οι συγκεκριμένοι!) οφείλουν να γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν ανά πάσα στιγμή. Εγώ πιστεύω πως είναι συλλογική η ευθύνη.

ΥΓ. Κοίτα που βρέθηκα να υποστηρίζω και τον Γιαννάκη! Ούτε γαύρος να ήμουν! :-p

scarface said...

Χωρίς ίχνος προκατάληψης πιστεύω ότι το ματς το έχασε ο Γιαννάκης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο μέτρησα έξι ατομικά λάθη του Σπανούλη ,τα περισσότερα αβίαστα (λάθος πάσες).

Κάνει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου αλλαγή τον Μπουρούση που είχε δύο συνεχόμενα δίποντα σε εκείνο το σημείο και καλή παρουσία με τον Σόφο (άστο καλύτερα).

Και ο Ντελφίνο μας παίζει μόνος του επιθετικά για ένα ημίχρονο και δεν μπορεί να βρει τρόπο να τον σταματήσει.

Τα τρια τρίποντα στο τέλος που μας κράτησαν στο ματς ήταν της απελπισίας και μπήκαν (ειδικά του Βασιλόπουλου με ταμπλό).

Ε, αν έμπαινε και του Σπανούλη αυτό δε θα ήταν άστρο αλλά ......

Τέλος πάντων όπως είπες μακάρι να είχαμε σε όλα τα αθλήματα τέτοια Εθνική ομάδα.

gatti said...

@scarface: Λάθη έκανε ο Γιαννάκης. Αφησε τον Ντελφίνο να ...αλωνίζει, επέτρεψε να σουτάρουν ελεύθερα τρίποντα, ξέχασε τον Τσαρτσαρή, είναι πολλά αυτά που μπορείς να του προσάψεις.

Για τον Σπανούλη το έγραψα και στο ποστ. Ηταν εκτός τόπου και χρόνου. Από την στιγμή που ο Γιαννάκης επέλεξε να τον κρατήσει μέσα και δεν τον δικαίωσε το χρεώνεται ως λάθος επιλογή. Ξεκάθαρα πράγματα. Αλλά τώρα πια τι σημασία έχει να σταθώ σ΄ αυτά; Δεν αλλάζει κάτι.

Την συγκεκριμένη Εθνική την βλέπω περισσότερο συναισθηματικά από τις υπόλοιπες. Ακόμα κι αν χάνω την αντικειμενικότητά μου (όποια και αν διαθέτω τέλος πάντων...).

ΠΑΥΛΟΣ said...

Δεν πειράζει, και εκεί που έφτασαν, άλλωστε μας έχουν κάνει τόσες φορές υπερήφανους...

gatti said...

@pavlos: Aυτό λέω κι εγώ Παύλο μου. Ηθική δικαίωση για τους ίδιους περισσότερο θα ήταν ένα μετάλλιο. Εμάς έτσι κι αλλιώς μας έχουν ευχαριστήσει πολλές φορές!

kakaskimos said...

Βλέπω ότι χρεώνεις/ετε στο Γιαννάκη το ότι άφησε το Ντελφίνο να μας βάζει καλάθια. Οντως. Είναι αίσχος. Επρεπε να φορέσει το σορτσάκι του και να μπει να τον μαρκάρει.

Με το θέμα της κούρασης του Σπανούλη, δεν θα μπορούσα να περιμένω τίποτα άλλο απο τους Παναθηναϊκούς (και απο τους Ολυμπιακούς αν ήταν προπονητής ο Ομπράντοβιτς). Αν έβγαζε το Σπανούλη στο 1ο λάθος θα λέγανε: "τον έβγαλε επειδή είναι παίκτης του Παναθηναϊκού". Τώρα που του έδωσε λίγο χρόνο μπας και προσαρμοστεί στη συγκεκριμένη φάση του παιχνιδιού, είναι λάθος επιλογή του.

Οποιος πιστεύει ότι πρέπει να φύγει ο Γιαννάκης απο την Εθνική, θα πρέπει να έχει να προτείνει κάτι καλύτερο.
Μακάρι να πάρουμε τον Ομπράντοβιτς (αν κι αυτός σε επίπεδο εθνικών ομάδων έχει μόνο αποτυχίες).

Σε κάποια άλλη συζήτηση είχες πει ότι παραδέχομαι τον Σαραβάκο και τον Ζάετς επειδή δεν παίζουν. Λοιπον, Σπανούλης και Διαμαντίδης είναι εκπληκτικοί παίκτες και παίζουν (ο Τσαρτσαρής είναι υπερπολύτιμος, αλλά όχι εκπληκτικός παίκτης). Απλά χτες όλη η ομάδα ήταν κουρασμένη. Σωματικά και πνευματικά. Και οι παίκτες και ο προπονητής.
Οι παίκτες που χάνανε σουτ μόνοι τους (ουσιαστικά ο Σπανούλης μόνος του έχασε το τρίποντο), και ο Γιαννάκης που έκανε τις αλλαγές σύμφωνα με το πλάνο και όχι με τη ροή του αγώνα (όπως πολύ σωστά παρατήρησε κάποιος έβγαλε τον Μπουρούση την ώρα που είχε πάρει μπρος)

Υ.Γ.1 Χάσαμε απο μια ομάδα με καλύτερες μονάδες απο τη δική μας, που χτες παίξανε και καλύτερα σαν ομάδα.

Υ.Γ.2 . Ο Γιαννάκης δείχνει να έχει θέμα με τον Μπουρούση. Μάλλον επειδή ο Μπουρούσης δεν παίζει με πλάτη στο καλάθι, όπως ο προκάτοχός του. Του ζητούσε να παίξει με ένα στυλ που δεν τον βολεύει, δεν το έχει μάθει, κι έτσι φαινόταν εκτός τόπου και χρόνου. Να δω τι θα γίνει το χειμώνα ...

gatti said...

@kakaskimos: Xωρίς να είμαι σίγουρη ότι θα μπορούσε έτσι όπως έπαιζε χθες ο Ντελφίνο να αναχαιτιστεί από τον οποιονδήποτε, είναι γεγονός ότι ο Γιαννάκης δεν έδειξε να κάνει προσπάθειες για να τον περιορίσει. Δεν είναι κακό να το σχολιάσει κάποιος αυτό. Μην "τσιτώνεσαι" επειδή είναι προπονητής ΚΑΙ του γαύρου.

Για τον Σπανούλη όπως θα είδες στο ποστ εγώ δεν του χρεώνω κάτι. Καταλαβαίνω την κίνησή του. Για αυτούς όμως που βλέπουν τα πράγματα μόνο "άσπρο - μαύρο" από την στιγμή που δεν τον δικαίωσε η επιλογή του να τον κρατήσει στο παιχνίδι είναι ΛΑΘΟΣ επιλογή.

Προσωπικά, θέλω να φύγει από την Εθνική για να προστατευθεί ο ίδιος. Δεν θέλω να συνδέσω τον Γιαννάκη που θα δω στο πρωτάθλημα με τον Γιαννάκη της Εθνικής. Προφανώς κάποιοι άλλοι, ...υψηλά ιστάμενοι, θέλουν να φύγει από την Εθνική για διαφορετικούς λόγους από μένα.

Συμφωνώ μαζί σου πως και οι παίκτες και ο προπονητής ήταν κουρασμένοι. Το ανέφερα παραπάνω άλλωστε ότι η ευθύνη είναι συλλογική.

ΥΓ1. Ακριβώς. Εμείς δεν έχουμε ούτε Τζινόμπιλι, ούτε Ντελφίνο.

ΥΓ2. Δεν ξέρω αν έχει θέμα με τον Μπουρούση. Πιστεύω ότι αν έχει θα φανεί στο πρωτάθλημα.

The Bgt said...

Εγω προσωπικα δεν μιλαω απο οπαδικη πλευρα, και τον Γιαννακη τον εκτιμω πολυ. Και τον εκτιμουσα και ως παικτη και αρχηγο περισσοτερο απο τον Γκαλη.

Δε μηδενιζουμε την τεραστια ΠΡΟΣΦΟΡΑ του ομως επισημαινοντας τα λαθη του ουτε πρεπει σωνει και καλα να τον εχουμε προπονητη εις τους αιωνες των αιωνων.

Κατα την ταπεινη μου αποψη επιασε ταβανι και το προβλημα ειναι οτι πλεον βαζει φρενο στο ταλεντο της ομαδας.

Μετα την επιτυχια της Ιαπωνιας η ομαδα εχει μεινει στασιμη και προβλεψιμη. Εμ δε γινεται τα σημαντικα παιχνιδια συνεχεια να τα περνουμε με το "βαλτο αγορι μου".

Εξαλλου στο Γιαννακη δε μου αρεσε η δυσκολη θεση στην οποια εφερε την Εθνικη με το να παει και στον ΟΣΦΠ βαζοντας τις φιλοδοξιες του πανω απο ολα.

Η φουρνια αυτη των παικτων δικαιουται να προσπαθει για το καλυτερο οχι να βολευεται στα απλως καλα.

Σε τελικη τι εχουμε να χασουμε με το να δοκιμασουμε κατι αλλο? Αντι για 5οι να βγουμε 9οι? Με το να βολευεσαι σε κεκτημενα δε νομιζω να μπορεις να πας μπροστα.

kakaskimos said...

Με τον Ντελφίνο δεν μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό. Απο τη στιγμή που έπαιζε με αυτό το στυλ παιχνιδιού, το μόνο που μπορούσε να κάνει είναι να δοκιμάσει διαφορετικούς παίκτες. Αυτούς είχε, αυτούς δοκίμασε. Ισως έπρεπε να δώσει ευκαιρία στον Πελεκάνο να μαρκάρει το Ντελφίνο. Εκεί να δεις τι θα άκουγε έτσι και δεν τα κατάφερνε ο μικρός.

Ακόμα και στο άσπρο μαύρο, ο Σπανούλης ήταν η μόνη επιλογή. Ο Ζήσης είναι καλός, αλλά όχι στο επίπεδο του Σπανούλη. Ισως έπρεπε να βάλει τον Γκάλη μέσα.

Δεν θεωρώ ότι ο Γιαννάκης έβαλε τις δικές του φιλοδοξίες πάνω απο της Εθνικής. Η Εθνική χρειάζεται ένα προπονητή σε φόρμα. Ενας προπονητής που προπονεί μόνο την Εθνική, δεν μπορεί να είναι σε φόρμα. Θα του λείπουν παιχνίδια.

the bgt
Δεν είδα ποιον προτείνεις να αντικαταστήσει το Γιαννάκη. Το να λες να φύγει κάποιος είναι εύκολο. Πρέπει όμως να κάνεις και πρόταση για τον αντικαταστάτη.

gatti said...

@kakaskimos: Για ...αρχή, θα μπορούσε τουλάχιστον να βάλει ψηλότερο παίκτη δίπλα στον Ντελφίνο. Αλλά τέτοια ώρα, τέτοια λόγια...

Μίλησες για τον Πελεκάνο, ήρθε στο μυαλό μου και ο Πρίντεζης και μοιραία το γεγονός ότι έλειψαν - ενδεχομένως - Κακιούζης και Ντικούδης. Οχι βέβαια ότι θα άλλαζε η πορεία του χθεσινού αγώνα. Απλά αναρωτιέμαι μήπως τελικά είχαν θέση στο Πεκίνο αυτοί οι δύο.

Ο Σπανούλης είναι η πρώτη επιλογή. Δεν είναι η μόνη επιλογή, ειδικά όταν βρίσκεται ...αλλού. Ωστόσο, έγραψα ήδη ότι εγώ δεν είχα πρόβλημα με τη συγκεκριμένη επιλογή.

Εγώ δεν είπα ότι έβαλε τις φιλοδοξίες του πάνω από την Εθνική (μάλλον στην bgt αναφέρεσαι). Δεν μπορώ να ξέρω αν το έκανε. Μπορεί να είχε οικονομικό πρόβλημα (:p), μπορεί να είχε βάλει προσωπικό στοίχημα με τον εαυτό του, πολλά μπορεί να συμβαίνουν. Θα ήθελα όμως να φύγει από την Εθνική γιατί φοβάμαι αυτά που έρχονται στο πρωτάθλημα. Δεν θέλω να αποκαθηλωθεί στη συνείδησή μου.

Δεν νομίζω ότι στο μπάσκετ είναι απαραίτητο να έχει ...παιχνίδια ο προπονητής για να είναι σε φόρμα. Προφανώς δεν το νομίζουν και οι Ισπανοί που απαγορεύουν στους προπονητές συλλόγων να κοουτσάρουν παράλληλα και την Εθνική. ΄Η πάλι, προφανώς, θεωρούν πως τα προβλήματα που θα προέκυπταν από την παρουσία ενός ...διπλοθεσίτη προπονητή είναι περισσότερα από τα οφέλη. Ισως να ξέρουν κάτι παραπάνω...



@the bgt: Εγώ πάλι δεν πιστεύω ότι έκλεισε ο κύκλος του Γιαννάκη στην Εθνική και πως δεν έχει άλλα πράγματα να προσφέρει. Θεωρώ ότι μάλλον ο ίδιος έκλεισε αυτό τον κύκλο με την αποδοχή της πρότασης του Ολυμπιακού...

The Bgt said...

Και γιατι να προτεινω εγω προπονητη δουλεια μου ειναι?
Δεν ειναι λογικη αυτη.
Εγω σαν απλη φιλαθλος βλεπω και εχω μια γνωμη. Δε δικαιουμαι να εχω γνωμη επειδη δεν ειμαι ειδικος του μπασκετ? Δε μου αρεσει αυτη η ερωτηση σου..σορρυ.

Υπαρχουν καταρτισμενοι ανθρωποι στις σωστες θεσεις να βρουν τον καταλληλο ανθρωπο.

Gatti, εγω νομιζω οτι για τωρα εκλεισε. Αφου τον βλεπεις και δεν τσουλαει 2 χρονια τωρα. Πιθανως να εξελιχθει ως προπονητης δουλευοντας σε ομαδες και να ξαναγυρισει στην εθνικη να προσφερει.

Μη ξεχνας οτι αυτη ειναι η 2η θητεια του στην Εθνικη.

Την 1η φορα εφυγε, πηγε στο Μαρουσι, προοδευσε και ξαναγυρισε πισω καλυτερος. Αρα υπαρχει ελπις για τον Παναγιωτη.

kakaskimos said...

The Bgt
Λέω να μας πεις ποιον προπονητή να προσλάβουν, γιατί υπάρχει φόβος να πάρουν κάποιον που θεωρείς τελειωμένο, και μετά θα πρέπει να ξαναψάχνουν ...

island said...

Έχω ακούσει και διαβάσει πολλά από χθες. Αλλά το πιστεύω μου δεν το έχω αλλάξει. Ακόμα και τώρα πιστεύω βαθιά μέσα μου ότι όσες φορές και να ξανάρχιζε το ματς θα το είχαμε πάρει. Για να μην πω ότι θα το είχαμε πάρει με περίπατο. Εχθές εκεί που πηγαίναμε να πάρουμε κεφάλι ερχόταν ο Ντλφίνο και από όπου και αν μπουμπούναγε το έβαζε μέσα. Βαρέλι ήταν το καλάθι για αυτόν. Τα δικά μας τα τρίποντα κάναν το γύρω της στεφάνης και βγαίναν έξω. Και μην ακούω για διαφορά κλάσης γιατί αυτό δεν ισχύει. Παιχταράδες και μάλιστα πανευρωπαϊκού επιπέδου έχουμε και εμείς. Και Μάλιστα ψημένους σε μεγάλους αγώνες.

Ο Γιαννάκης για μένα έκανε λάθος συνέχεια στις αλλαγές των παιχτών. Όταν ένας παίχτης άρχισε να ρολάρει τον έβγαζε έξω(Μπουρούσης),τον ξεχνούσε στα αποδυτήρια(Τσαρτσαρής), ή τον άφηνε αδικαιολόγητα μέσα(Σπανούλης). Άλλο λάθος ήταν ότι έβγαλε τον αγώνα χρησιμοποιόντας 8!!! παίχτες(αν βάλουμε μέσα και τον Τσαρτσαρή που τελικά δεν έπαιξε όσο θα έπρεπε.). Δηαλδή πάμε να κουράσουμε τους έξι παίχτες της Αργεντινής και φτάνουμε να κουραζόμαστε εμείς πρώτοι;;; Ο Πρίντεζης δεν θα μπορούσε να παίξει κανένα μπουκέτο με τον Τζινόμπιλι και να τον τρέξει λιγάκι;

Το θέμα είναι πως άν παίζαμε την πιεστική άμυνα που ξέρουμε(με παγίδες και κλεψίματα) και αν τρέχαμε λίγο το παιχνίδι δεν θα ξέραν που να κρυφτούν οι Αργεντινοί. Αλλά μας έβαλε ο "Δράκος" πιο φοβισμένους και από τον Γιάννη με το θεριό. Και μείωσε και την συμετοχή των παιχτών λες και το έπαιζε τζέντλεμαν στους 6 της Αργεντινής.

The Bgt said...

@ Κakaskimos

mais non!!
Πρωτα θα ρωτησουν αν τον εγκρινεις εσυ καλε μου.
Εγω απλα μετα θα ειμαι εδω να του τα σουρω. Και σενα που τον ενεκρινες, βεβαιως βεβαιως!

kakaskimos said...

the bgt
Εγώ δεν κατέκρινα την επιλογή Πελεκάνου κι όχι του Περπέρογλου, το ότι υπέγραψε και είναι προπονητής του Ολυμπιακού ταυτόχρονα με την Εθνική, το ότι έχουν ασπρίσει τα μαλλιά του (δίνω κι ένα hint για μελλοντικές κραυγές).
Μπορεί να τα σχολίασα, μπορεί κάποια να μην μου άρεσαν, αλλά δεν τον έβγαλα τελειωμένο.

island
Mας κέρδισαν 6 καλύτεροι παίκτες που παίζουν και σαν ομάδα.
Ο τέταρτος στα 100 ξέρεις τι χρόνο έκανε? Μπορεί να είναι αθληταράς, αλλά υπήρχαν 3 καλύτεροι. Ετσι και με μας στο μπάσκετ. Εχουμε παικταράδες και καλή ομάδα, αλλά υπάρχουν 4 καλύτερες αυτή τη στιγμή.

The Bgt said...

@ Κakaskimos

Μα με παρεξηγεις! Προκειται περι πλανης! Δεν ειπα οτι ειναι γενικα τελειωμενος αλλα οτι πρεπει για τωρα (το τονιζω αυτο, τωρα) να φυγει απο την εθνικη γιατι δειχνει στασιμος,πελαγωμενος και φρεναρει την εθνικη. Οπως ειπα οτι μπορει δουλευωντας παλι σε συλλογους να εξελιχθει και να επιστεψει πιο δυνατος στο μελλον.

Μη με κανεις καλε να επαναλαμβανομαι και θα χει πιο πολλα να διαβαζει το Γατι μετα ασκοπως.

kakaskimos said...

The Bgt
Μα γι'αυτό είπα κι εγώ ότι καλό είναι να προπονεί ταυτόχρονα και μια ομάδα. Και υψηλού επιπέδου. Ισως θα ήταν καλύτερα να προπονούσε μια Ιταλική ή Ισπανική, ώστε να μην υπήρχε η αντίθεση των βαζελων, αλλά πήγε σε μια ομάδα που θέλει να γίνει η καλύτερη. Δεν υπήρχε καλύτερη επιλογή.
Η διαφορά μας είναι δηλαδή ότι εσύ θες να γίνει καλύτερος και να γυρίσει, ενώ εγώ προτιμώ να τον έχουμε ενώ γίνεται καλύτερος. Κατάλαβα καλά?

Υ.Γ. Το gatti είναι ακούραστο.

Υ.Γ.2 Και λατρεύει τα υστερόγραφα

Υ.Γ.3. Θα μας την είχε πει πριν προλάβουμε να το σκεφτούμε

ethanandthecity said...

οι σκέψεις σου με βρίσκουν απόλυτα σύμφωνο. αν και θα υπάρξουν όπως πάντα φωνές διαφόρων που θα βιαστούν να πετάξουν στον κουβά την συγκεκριμένη ομάδα, η γνωστή κατηγορία οπαδών που τη μια στιγμή αποθεώνουν τους παίκτες και την επόμενη τους γαμοσταυρίζουν, ευτυχώς που κάποιες φορές μέσα στην απόλυτη καφρίλα υπάρχουν και φωνές της λογικής........

gatti said...

@the bgt: Tι θα πει "δεν τσουλάει"; Οτι κοιμάται μερικές φορές στον πάγκο είναι αλήθεια. Κοιμήθηκε ας πούμε στον 5ο τελικό! :)
Kαι χθες ...ψιλοροχάλισε.

Αλλά μέχρι εκεί. Ούτε ο πρώτος είναι ούτε ο τελευταίος. Ολοι έχουν κακές στιγμές. Αλλο θέμα το ότι με τσαντίζει που πήγε στο γαύρο και άλλο να πω ότι είναι τελειωμένος, στάσιμος ή πελαγωμένος.



@island: Φοβάμαι ότι διαφωνούμε για το συγκεκριμένο παιχνίδι σε πολλά σημεία. Από πού προκύπτει η πεποίθησή σου πως όσες φορές κι αν παίζαμε με την Αργεντινή θα κερδίζαμε; Την έχουμε κερδίσει πολλές φορές; Μπορεί αν ξαναπαίζαμε να μην βρίσκονταν σε τέτοια μέρα οι Τζινόμπιλι και Ντελφίνο, αλλά ακόμα κι έτσι η Αργεντινή δεν είναι αμελητέα ποσότητα. Αν δεν κάνω λάθος από το 1996 έχουμε να την κερδίσουμε. Αν εμείς βρισκόμαστε σταθερά μέσα στις 4-5 μεγάλες δυνάμεις του παγκόσμιου μπάσκετ, το ίδιο είναι και η Αργεντινή (για πολλούς είναι και μεγαλύτερη δύναμη από εμάς). Αν τώρα εννοείς ότι στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που την αντιμετωπίσαμε, σαν εθνική ομάδα δεν διαθέτει πολλούς ποιοτικούς παίκτες, τότε συμφωνώ, αλλά να που αποδείχτηκε ότι και με έναν - δύο μόνο παίκτες κλάσης (συν τον σχεδόν αλάνθαστο Πριτζιόνι) μπορεί να κερδίσει μια ομάδα που έχει μάθει να λειτουργεί ως ομάδα, αλλά που δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Και βέβαια εγώ πιστεύω πως υπάρχει διαφορά κλάσης. Ναι, έχουμε παιχταράδες πανευρωπαϊκού επιπέδου, ψημένους σε μεγάλους αγώνες, αλλά δεν είναι ΟΥΤΕ Τζινόμπιλι, ΟΥΤΕ Ντελφίνο.

Επίσης, μια μεγάλη παρεξήγηση είναι το θέμα της ευστοχίας των δύο παραπάνω στα τρίποντα. Λέμε ότι τους έμπαιναν όλα τα σουτ και μας σκότωσαν με τα τρίποντα και ξεχνάμε ότι γι΄ αυτούς που προέρχονται από το ΝΒΑ, πολλά από τα σουτ που εξαπέλυσαν δεν ήταν τρίποντα, αλλά μακρινά δίποντα.

Τώρα για το Γιαννάκη τα είπαμε. Δεν ήταν σε καλή φόρμα και έκανε λάθη. Αν έκανε διαφορετικές επιλογές μπορεί να είχαμε κερδίσει. Αλλά με τα "αν" δεν γίνεται τίποτα.



@kakaskimos: Aς γίνει όπου θέλει καλύτερος, εκτός από την Εθνική.

ΥΓ. Το gatti είναι πολύ κουρασμένο αυτές τις μέρες. (Του έπεσε βαριά η δουλειά μετά από τις διακοπές...).

ΥΓ1. Ηθελε να τα κόψει τα υστερόγραφα, αλλά έλα που έχουν αρχίσει οι άλλοι και του τα ζητάνε!

ΥΓ2. Και να ήθελα να σας την πω δεν προλάβαινα. Απλώς παρακολουθούσα από τη δουλειά.



@ethanandthecity: Kαλώς τον! Ετσι είμαστε φτιαγμένοι, δυστυχώς. Την μια αποθεώνουμε και την άλλη σιχτιρίζουμε. Αλλά θα είναι αχαριστία να το κάνουμε για τη συγκεκριμένη ομάδα.

Και μη νομίζεις! Εχω να ρίξω κι εγώ μπινελίκι σε Γιαννάκη, Παπαλουκά, Βασιλόπουλο κ.λπ. το χειμώνα άλλο να σου λέω και άλλο να το ακούς.Σάμπως δεν θα μου δώσουν αφορμές; Αλλά τώρα πρόκειται για την Εθνική.

The Bgt said...

Αν οντως ο Γιαννακης προδευσει ναι τον θελω παλι στη Εθνικη. Τωρα δεν το θελω.
Για 2 λογους: γιατι μου φαινεται κορεσμενος ή κουρασμενος παντως δε βλεπω την ομαδα να εχει οραμα ή πλανο για πιο ψηλα.
Και επιπλεον γιατι πηγαινοντας για πρωτη φορα σε μια ομαδα που κανει πρωταθλητισμο (ΟΣΦΠ) και εχοντας το δυσκολο εργο να τη φτιαξει απο την αρχη και να χτυπησει τα πρωτεια του ΠΑΟ, δεν ειμαι καθολου σιγουρη οτι θα του μεινει ενεργεια ή και χρονος αρκετος για να ασχοληθει με την Εθνικη η οποια ειναι ξεκαθαρο οτι χρειαζεται νεο πλανο (με ή χωρις το Γιαννακη).

Αυτααααα.. και δε ξερω με ποιον θα ειμαι την Κυριακη... με τις ΗΠΑ που η ντοπαρισμενη αλλαζονεια τους μου σπαει τα νευρα.. ή με την Ισπανια που μαλλον απο αλλαζονεια δεν εχει να ζηλεψει και πολλα απο τις ΗΠΑ? Πολυ αντιπαθεις ομαδες, μπλιαχ μπλιαχ, μαλλον θα χαρω λιγο αν χασουν οι ΗΠΑ.