Friday, August 22, 2008

Πόσο ΑΕΚ είναι;

Στα δημοσιογραφικά γραφεία, υπάρχει ένα διαχρονικό αστείο που αφορά την ΑΕΚ. Οταν κάποιος πει ή κάνει κάτι που φαντάζει περίεργο, αλλόκοτο, εξωπραγματικό, παράλογο τον ρωτάνε: "Μήπως είσαι ΑΕΚ;". Κι όταν θέλουν να τον δικαιολογήσουν σε έναν τρίτο, λένε: "Μην τον παρεξηγείς, είναι ΑΕΚτζής".

Μετά από τα σημερινά γεγονότα, την είδηση περί παραίτησης Ντέμη, τα απαράδεκτα συνθήματα στο ΟΑΚΑ εναντίον του, αλλά και εναντίον της Βανδή (διοικεί και το Δεσποινάκι και δεν το είχα καταλάβει;) και τον γενικότερο αναβρασμό που δημιουργήθηκε στην ομάδα παραμονές του αγώνα με την Ομόνοια, και του επερχόμενου ντέρμπι της πρεμιέρας του πρωταθλήματος, αρχίζω πραγματικά να αναρωτιέμαι κι εγώ: "Μα πόσο ΑΕΚ είναι όλοι αυτοί στην ΑΕΚ, τελικά;"

Πίεση, πίεση, πίεση. Εριξα κι εγώ δυο μούντζες και ησύχασα!

Ρε λες να έφταιγε το μουστάκι τελικά;

Καλά, εγώ τώρα με ποιον θα συζητάω;

Δεν καθόμουνα στη Λάρισα...

Δεν μου πάει κι άσχημα αυτό το μοντελάκι.


***

ΥΓ. Υστερόγραφο γιοκ! (Κανα edit μόνο αύριο μετά την συνέντευξη του Ντέμη).



Κουϊζάκι


Παρατηρείστε προσεκτικά τις τρεις παρακάτω φωτογραφίες και γράψτε τι σας θυμίζουν:



Tσα!

(Η απάντηση στα σχόλια...)



EDIT:
Και τι είπε δηλαδή ο Ντέμης; Οτι φεύγει ...μένοντας ή ότι μένει ...φεύγοντας. Αλλά αυτό το ξέραμε από καιρό. Το είχε προαναγγείλλει πριν από καιρό, ότι κάποια στιγμή θα φύγει, απλώς ο Σαμπράκος με το πρωτοσέλιδο της "Εξέδρας" τον ανάγκασε να βγει και να δώσει διευκρινίσεις. Τι διευκρινίσεις όμως είναι αυτές; Είπε κάτι που δεν γνωρίζαμε; Ο Ντέμης πρέπει να είναι ο μοναδικός πρόεδρος που οι συνεντεύξεις Τύπου που δίνει δεν βγάζουν ειδήσεις. Δεν είπε παρά μόνο τα γνωστά: Οτι είναι απογοητευμένος που δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του κόσμου (όπως αποτυπώνεται στα διαρκείας), ότι πιστεύει στη φετινή προσπάθεια, ότι δεν πωλείται η ΑΕΚ, ότι ο Μελισσάν δεν έχει καταθέσει επίσημη πρόταση παρά είχε μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του. Eίπε και τα ...ντεμί γνωστά: Oτι έχει αγοραστεί έκταση για το προπονητικό κέντρο και ότι έχει ενοχληθεί από την απαίτηση του "τίγρη" να βάλουν οι μέτοχοι όσα χρήματα προτίθεται να βάλει και ο ίδιος.
Μία από τα ίδια σα να λέμε. Ισα ίσα για να επιβεβαιώσει τον τίτλο του ποστ. Γιατί πόσο ΑΕΚ θα ήταν όλοι εκεί στην ΑΕΚ (συμπεριλαμβανομένων πλέον και των ΑΕΚτζήδων δημοσιογράφων) αν δεν κατάφερναν να ανακατευτούν λίγες μέρες πριν από δύο κρίσιμους αγώνες;

ΥΓ. Τι δεν είπε ξεκάθαρα, αλλά το εννόησε; "Αν ήξερα ότι θα μου τα κάνατε τσουρέκια μ΄ αυτή τη γαμημένη τη λίμνη ούτε που θα την είχα ξεστομίσει τη φράση!"
ΥΓ1. Κατά πώς φαίνεται, ο "τίγρης" θα πρέπει να περιμένει.
ΥΓ2. Τζάμπα τα συνθήματα της "Ορίτζιναλ" χθες στο ΟΑΚΑ.
ΥΓ3. Αυτός ο Χατζηχρήστος που θέλει πίσω τον Μελισσάν, το έχει σκεφτεί καθόλου ότι θα γυρίσει παρέα και ο βατραχοπρίγκιψ;





6 comments:

gatti said...

Τίγρης: Θα φέρω τον Μπάγεβιτς πίσω στην ΑΕΚ πάνω σε ένα άσπρο άλογο...

mamma said...

Καλημέρα!

Άκου πόσο ΑΕΚ είσαι; χαχαχα!

[Έστειλα λινκ το ποστ σου σε ένα φίλο ΑΕΚτζή.]

Το να διαβάζω το μπλογκ σου ενώ δεν ασχολούμαι με τα ποδοσφαιρικά έχει και τα καλά του. Όλα, παλιά και νέα, μου φαίνονται αστεία [αφού τα ακούω για πρώτη φορά!]

gatti said...

@mamma: Καλημέρα mamma μου!

Η αλήθεια είναι πως όταν το είχα ακούσει αυτό είχα στραβώσει. Γιατί την ΑΕΚ την συμπαθώ. Αλλά στην πορεία των χρόνων διαπιστώνω ότι όλα τα περίεργα σ΄ αυτή την ομάδα συμβαίνουν. Εχει ισχυρές τάσεις αυτοκαταστροφής. Μα ήταν τάιμινγκ αυτό;

ΥΓ. Bλέπεις πως κάνω ό,τι μπορώ για να σε βάλω στο κλίμα...

:-****

fpboy said...

Ο Ντέμης είναι τύπαρος και θα έπρεπε να είναι Παναθηναικός.
Όσο για τους διεφθαρμένους οργανωμένους της αεκ που θέλουν να έρθει ο Μελισσανίδης για να τα κονομάνε τι να πεις ?
Τους έκοψε το μαρούλι βλέπεις ο Ντέμης...

Ντεμης said...

Ο Ντέμαρος είναι ό,τι καλύτερο μάς έχει συμβεί κι εμείς λυσσιάξαμε και καταφέραμε τελικά να τον διώξουμε. Οι περισσότεροι ΑΕΚτζήδες αηδιάσαμε ψες βράδυ με την Ορίτζιναλ και τα εμετικά υποκινούμενα συνθήματα τού αρχι-τραμπούκου Χατζηχρήστου που ξέρει μόνο να λαλεί γελοιότητες στην εκπομπή-παρατράγουδο "Κιτρινόμαυρο Μονοπάτι" και τους γιουχάραμε κανονικά.
Δεν μπορώ πλέον να παρακολουθήσω τους οπαδούς της ομάδας που αγαπώ, μου μοιάζουν ένας συρφετός σε κρίση στερητικού συνδρόμου τίτλων που δεν ξέρει τι θέλει και τι λέει. Μας κατάντησαν οι γαύροι στο σημείο αυτό, να χάσουμε ό,τι ιδεολογικό μάς ξεχώριζε ως ενωσίτες και να μας κάνουν σαν τα μούτρα τους, να ζητάμε μονάχα ένα μεγαλοκαρχαρία με πούρο για πρόεδρο, να βάζει λεφτά να παίρνουμε τίτλους! Αλλά αυτό το πράμα δεν είναι ΑΕΚ.
Φύγε Ντέμη μου, φύγε να γλιτώσεις, δεν αξίζει ν' ασχολείσαι άλλο, εμείς έναν αγαπούλα κι ένα Μπάγιεβιτς χρειαζόμαστε! Τέλος.

gatti said...

@fpboy: Μου φαίνεται πως οι ΑΕΚτζήδες την έχουν στο αίμα τους τη διχόνοια και τον εμφύλιο. Δεν τους κάνει ο Ντέμης που έσωσε την ομάδα με το άρθρο 44 και θέλουν τον Μελισσανίδη επειδή είναι μάγκας και φραγκάτος και πιστεύουν ότι μ΄ αυτόν θα χτυπήσουν τους "αιώνιους". Και ξεχνάνε ποιος τους έβαλε σ΄ αυτή την περιπέτεια που ζουν τόσα χρόνια τώρα. Ποιος την πούλησε την ΑΕΚ στον Τροχανά και άρχισαν όλα τα δεινά της; Εγώ; Ο "τίγρης" ήταν που την ξεφορτώθηκε.
Κι όχι τώρα ότι τρελαίνομαι για τον Ντέμη. Αλλά τουλάχιστον δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αγάπη του για την ομάδα του.



@ντέμης: Eίχες πάει στο γήπεδο; Εμαθα ότι τα συνθήματα ήταν αισχρά. Καλά αυτός ο Χατζηχρήστος πώς τον θέλει πίσω τον Μελισσανίδη; Πακέτο με τον Μπάγεβιτς ή χωρίς; Εντάξει, τώρα λένε πολλά. Οτι ο Ντέμης έκανε αυτή την κίνηση επίτηδες. Οτι άφησε τον Σαμπράκο να "διαρρεύσει" την είδηση για να βγει και να πει ότι φεύγει στο τέλος του χρόνου, ώστε να είναι στο απυρόβλητο. Υπό την έννοια ότι οι ΑΕΚτζήδες δύσκολα θα τα βάλουν με κάποιον που πρόκειται να αποχωρήσει. Μπορεί να είναι και έτσι. Ποιος ξέρει; Είναι δύσκολη η χρονιά που έρχεται κι άμα δεν πάει καλά η ομάδα όλοι επάνω του θα πέσουν. Εχει κάνει και λάθη. Τα παραδέχτηκε. Η ομάδα δεν είχε σαφές πλάνο. Πότε έκανε παιδομάζωμα για να "χτίσει" για το μέλλον, πότε άλλαζε ρότα άφηνε στην άκρη τους μικρούς και έπαιρνε παίκτες έμπειρους για να χτυπήσει πρωτάθλημα. Κάπου διάβασα ότι στα 4,5 χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ έγιναν 65 μεταγραφές! Ασύλληπτο νούμερο. Που δείχνει ότι δεν υπήρχε σταθερή γραμμή και σχέδιο.
Από την άλλη έχει και έναν τρόπο συμπεριφοράς που ενοχλεί αρκετούς. Εχει κάνει εχθρούς. Οχι πάντα άδικα.
Αλλά τέτοιο μίσος απέναντί του από ορισμένους ΑΕΚτζήδες πραγματικά δεν μπορώ να το καταλάβω...