Thursday, August 28, 2008

Η μεγάλη ευρωπαϊκή περιπέτεια


Εγινε που λες και η κλήρωση για τους ομίλους στο Τσαμπιόνι. Ιντερνατσιονάλε, Βέρντερ και η φόνισσα του γαύρου, η Ανόρθωση. Εκ πρώτης όψεως καλούτσικη κλήρωση. Ρεαλιστικός στόχος η τρίτη θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο προκύψει, ευπρόσδεκτο θα είναι. Θα προκύψει όμως; Γιατί υπάρχει κι αυτή η παρεξήγηση. Οτι σκέφτεσαι την κλήρωση έχοντας στο μυαλό σου τον παλιό καλό Ευρωπαίο Παναθηναϊκό. Ο οποίος αν εξαιρέσουμε την φιλόδοξη (και λόγω Μουρίνιο) Ιντερ, που λογικά δεν παλεύεται, την δεύτερη θέση την είχε χαλαρά. Ο τωρινός όμως δεν είναι ο παλιός καλός Ευρωπαίος Παναθηναϊκός. Είναι ένας νέος Παναθηναϊκός που δεν ξέρεις ακόμα αν είναι καλός. Μπορεί να εξελιχθεί σε καλό, που κι αυτό δεν μπορεί να γίνει άμεσα αλλά σταδιακά. Και σίγουρα όσο κι αν το παλέψει καλός δεν θα γίνει αν δεν στρώσει η άμυνα.

Εχουμε λοιπόν και λέμε:

Η Ιντερ είναι η ανερχόμενη δύναμη με τον αντιπαθέστατο Μουρίνιο στον πάγκο της. Θα ξαναδούμε αυτή τη σκατόφατσα στην Ελλάδα; Θα την ξαναδούμε και νωρίς νωρίς μάλιστα. Στο πρώτο κιόλας παιχνίδι του Τσάμπιονς Λιγκ. Κόντρα στην ιταλιάνα τώρα τι να περιμένεις; Οτι δεν θα έχει παιχνίδια στα πόδια της; Αστεία πράγματα! Ασε που ο Πορτογάλος έχει ευρωπαϊκές φιλοδοξίες και δεν του αρκεί να ξεχωρίσει στο Καμπιονάτο. Τι πιο λογικό από το να θέλει να ξεκινήσει με μια νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ;

Η Βέρντερ είναι γνωστή. Πόσο γνωστή όμως; Μια Βέρντερ χωρίς τον Μπορόφσκι, ο Ντιέγκο μένει μέχρι να φύγει και που δεν ξέρω αν έχει ακόμα τον ίδιο τερματοφύλακα - χωνί αυτόν τον βλάκα τον Βίζε, που είχε πέρσι και τα άρπαξε από το γαύρο και μας πρήξανε για την επιτυχία τους. Και σαν ομάδα τώρα είναι ικανή για το καλύτερο και για το χειρότερο. Διπρόσωπη. Ικανή να ρίξει πεντάρα σαν αυτή που εισπράξαμε, ικανή για να χάσει από το γαύρο. Ποιο από τα δύο πρόσωπα θα παρουσιάσει σε εμάς;

Οσο για την Ανόρθωση; Το πιο καλό απ' όλα είναι πως θα πάμε υποψιασμένοι. Χωρίς την υπεροψία του γαύρου που νόμιζε ότι θα περάσει μια ευχάριστη βραδιά και άρπαξε τρία μπαλάκια χωρίς να το καταλάβει. Δεν αρκεί όμως να πας υποψιασμένος. Πρέπει να πας και προετοιμασμένος. Και για να πας προετοιμασμένος θα πρέπει... Μην λέμε πάλι τα ίδια, θα πρέπει να φτιάξεις την άμυνά σου και να βελτιώσεις την ανάπτυξή σου και να κάνεις ευκαιρίες για γκολ. Μπορείς να τα κάνεις αυτά;

Οσο τώρα για το πρόγραμμα κι αυτό με την πρώτη ματιά βολεύει. Και τελευταία αγωνιστική έχεις εντός έδρας παιχνίδι με την θεωρητικά πιο εύκολη ομάδα από τις τρεις, την Ανόρθωση. Και την Ιντερ πάνω στο ξεκίνημα την πετυχαίνεις, οπότε μπορείς να το παλέψεις για κανα χι στο ΟΑΚΑ (εντάξει μην έχουμε και παραπάνω απαιτήσεις, εδώ μπορεί να μην προλαβαίνεις να μαζεύεις...) και στην Κύπρο αν παίξεις σοβαρά μπορεί να πάρεις κανα διπλό, οπότε πριν από τα δυο ματσάκια - κλειδιά με την Βέρντερ που σου έκατσαν ακριβώς στη μέση, 3ο - 4ο, μπορεί να έχεις ήδη τέσσερα ποντάκια και να τα παίξεις όλα με την Γερμανίδα.
Ολα όμως είναι σχετικά. Γιατί μπορεί όχι μόνο να μην πάρεις το χι με την Ιντερ στο πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, αλλά να φας τόσα πολλά που να βάλεις και στις τσέπες σου στο καπάκι με ηθικό στο ναδίρ να πας Κύπρο, να φας καμιά σφαλιάρα από την Ανό κι όταν θα σου έρθει η Βέρντερ στην Αθήνα για το 3ο ματς του Τσάμπιονς Λιγκ να έχεις μαζέψει από βαθμούς μια μεγαλοπρεπέστατη κουλούρα και να σε φάει το άγχος πριν καν αρχίσει το ματς.

Οπότε, βλέποντας και κάνοντας. Και διορθώνοντας... Τ΄ ακούς πρόεδρε; Τ΄ ακούς τεντά; Τ΄ ακούτε ρεμάλια;

Αντε γιατί έτσι που τα κατάφεραν φέτος όλες οι ελληνικές ομάδες με τον γαύρο να ξεπέφτει στο ΟΥΕΦΑ (και με τα χάλια που έχει είναι ικανός να αποκλειστεί από το πρώτο γύρο και να μην προκάμει τους ομίλους) και τους ΑΕΚ και Αρη να βρίσκονται ήδη σπίτι τους, έτσι και δεν μαζέψουμε κι εμείς κανά ποντάκι μας βλέπω να τρέχουμε κατακαλόκαιρο στου διαόλου τη μάνα για να περάσουμε προκριματικά. Ε, ρε γεωγραφία που έχουμε να μάθουμε όλοι μας!

Τις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες (και είναι και πολλές πανάθεμά τες) θα τις περπατήσουμε μία μία. Ασε τώρα τα ψαροχώρια του Βορρά. Κάτι Νησιά Φερόε και κάτι Ισλανδίες θα γίνουνε Κυψέλη - Παγκράτι. Θα μου πεις υπάρχουνε και τα ...τυχερά. Οπως το δει κανείς. Ο ξάδερφός μου ένα φεγγάρι ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία. Και επί εποχής Τροχανά του έτυχε να πάει αποστολή (ο θεός να την κάνει...) στη Σλοβακία στον αγώνα της ΑΕΚ με την Χέμλον Χούμενε. Την θυμάστε την Χούμενε, που είχε τερματοφύλακα τον Μπούτσεκ που τον έφερε αργότερα στην Ελλάδα ο Πανόπουλος; Οι ΑΕΚτζήδες πρέπει να την θυμούνται. Οπως κι ο ξάδερφος! Και πώς να την ξεχάσει! Τους πήγαν να μείνουν σε ένα ξενοδοχείο που στον τελευταίο όροφό του λειτουργούσε το μπουρδέλο της πόλης! Εγιναν πολλές επισκέψεις το βράδυ στον τελευταίο όροφο! Ο ίδιος λέει δεν πήγε, αλήθεια - ψέμματα ο θεός κι η ψυχή του. Σάμπως όμως και που δεν πήγε (αν δεν πήγε...) κοιμήθηκε; Το δωμάτιο ήταν δίκλινο αλλά αντί για κρεβάτι είχε έναν πάγκο μακρύ. Πόδια με πόδια κοιμήθηκε με τον συνάδελφό του που το μοιράστηκαν. Και τους φάγανε και τα κουνούπια. Κάτι κουνούπια σαν ακρίδες. Μιλάμε τώρα για καταστάσεις σουρεάλ. Επειδή όμως εγώ άντρας δεν είμαι για να εκτιμήσω αυτή την πλευρά μιας κλήρωσης με τριτοκοσμικές ομάδες, προτιμώ να μην φτάσουμε σ΄ αυτό το σημείο να τρέχουμε καλοκαιριάτικα σε τέτοια μέρη. Ούτε εμείς, ούτε η ομάδα. Γι΄ αυτό πρέπει να μαζευτούν βαθμοί. Και για να μαζευτούν βαθμοί πρέπει να παίξεις μπάλα...

ΥΓ. Αγαπητέ μου πρόεδρε, σε αγαπώ, σε εκτιμώ, χρόνια σου πολλά, να ζήσεις και να ευτυχήσεις, ΣΕ ΠΑΩ, που θα έλεγε κι ο συγχωρεμένος ο Χριστόδουλος γιατί είσαι (δείχνεις τουλάχιστον) κιμπάρης και large και πληθωρικός τύπος. Σε παρακαλώ όμως, όσοι είδανε το κότερο το είδανε. Μη μου τους ξαναμαζέψεις εκεί πέρα, ή τουλάχιστον φρόντισε αν τους ξαναμαζέψεις να μη το μάθει το σύμπαν. Γιατί τέτοιες φωτογραφίες σαν αυτή που είδα σήμερα στις εφημερίδες μου θύμισαν κομμάτι εκείνη την ανεκδιήγητη φωτογραφία του Σαλιαρέλη και των γαύρων πάνω στο γεφυράκι με φόντο τον πύργο του "ρουμπίνια" στην Αίγινα. Και τέτοιο κιτσαριό, μπέσα στο λέω δεν θα το αντέξω ξανά. Γιατί είμεθα και εστέτ εμείς οι Παναθηναϊκοί!
ΥΓ1. Πάει και η ΑΕΚ. Καμάρωσε! Κι όχι τίποτα άλλο αλλά είχα και μια ελπίδα ότι χωρίς τον Ριβάλντο θα είναι πιο γρήγορη. Δεν είναι όμως. Ρε Δώνη, μήπως να το ξανασκεφτείς αυτό το 4-3-3; Αφού δεν σου βγαίνει! Σάμπως όμως θα μου πεις έχεις δουλέψει και κανα άλλο σύστημα στην προετοιμασία;
ΥΓ2. Πολύ στόκος ο Σκόκο-ς...
ΥΓ3. Ενας Sotis δεν φέρνει την άνοιξη...
ΥΓ4. Αρη, "ένα γκολάκι ήταν λίγο, πολύ λίγο"..

17 comments:

Rizobreaker said...

Χαχαχα!! Έγραψες!! Ειδικά το πρώτο υστερόγραφο όλα τα λεφτά!! Γιατί είμαστε εστέτ, πως να το κάνουμε!! :pp

http://rizobreaker.blogspot.com/2008/08/blog-post_28.html

gatti said...

@rizobreaker: Δεν μου λες εσύ: Γιατί έχω την εντύπωση ότι διαβάζεις μόνο τα υστερόγραφα;

Ε; :-pp

ΥΓ. Γιατί παρακαλώ; Δεν είμεθα εστέτ; ;-)

squarelogic said...

Ποτε προλαβες να κανεις αυτη την άψογη ανάλυση και ν'ανεβασεις και το αψογο στυλιστικα ποστ,μπραβο σου Γατούλα!
Αν εχεις και καλή φωνή θα σε προτείνουμε για αντικαταστάτρια του τρισκατάρατου Πουρουπουπου(κι ας πρέπει ν'αντέξεις τις κοινοτοπιες του καθε Καρούλια...)

gatti said...

@squarelogic: Με εμπνέουν οι σφαλιάρες του γαύρου. Αν συνεχιστούν μέχρι και βιβλίο με βλέπω να γράφω!!!

Από του Πουρουπουπού έχω σίγουρα καλύτερη φωνή! Πάντως, αν είναι να τον ...αντικαταστήσω, θα διαλέξω μόνη μου το ...πάνελ μου!

Καρούλιας, Μίχος, Γκώνιας και λοιποί, ...σπίτια τους!

:)))

zouk said...

Καλα τα λες γαττι μου.Δεν ξερουμε ακομα τι θα δουμε στους ομιλους και για αυτο ειμαστε και συγκρατημενοι.
Περιμενουμε και το ντερμπυ με την ΑΕΚ,και εγω εχω φαει πακετο,γιατι πρεπει να παω σε ενα γαμο και δεν θα το δω Live.
Η Φωτογραφια στο κοτερο πολυ χάλι.Εκει που την ειχα ξεχασει,μου την θυμησες παλι.χαχαχαχα.

gatti said...

@zouk: E ναι, πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι, μη μας έρθει καμιά πεντάρα κατακέφαλα. Γιατί όπως έχει αρχίσει να επικρατεί ένα κλίμα αισιοδοξίας, θα μας πέσει πολύ βαριά!

Χάλι η φωτο δεν λες τίποτα. Δεν ξέρω αν σημαίνει κάτι, αλλά ο Ζιλμπέρτο έχει καθίσει άκρη - άκρη. Μισό κεφάλι μόνο φαίνεται. Προφανώς δεν τα γουστάρει τέτοια καραγκιοζιλίκια... Πρέπει να έχουμε αποκτήσει έναν από τους πιο σοβαρούς Βραζιλιάνους που κυκλοφορούν στην πιάτσα. Αντίθετα οι άλλοι δύο, Γκάμπριελ και Σόουζα, "πρώτη μούρη στο Καβούρι"...

Θεόδωρος Πασσαλίδης said...

Νομίζω πως μπορούμε να τα καταφέρουμe. Η Ίντερ είναι άπαιχτη( ειδικά τώρα με τον Μουρίνιο θα αποβάλλουν και την νοοτροπία του looser που χουν στην Ευρώπη) αλλά η Werder χτυπιέται εύκολα. Όσο για την Ανόρθωση, μάλλον θα παίξει διακοσμητικό ρόλο στον όμιλό αν και ποτέ δεν ξέρεις, μπάλα είναι.

ΠΑΥΛΟΣ said...

Ευτυχώς που γράφεις και τα υστερόγραφα, λολ!!!
Καλημερούδια

Ντεμης said...

Καλημέρα κι από μένα, τι καλή δηλαδή; Μαύρα χάλια.... Χάρηκα βέβαια για την πατρίδα μου την Κύπρο αλλά.... η ΑΕΚ μάς πότισε φαρμάκι.
Πρόβλεψη για πρεμιέρα Σούπερ Λίγδας: ΑΕΚ-ΠΑΟ 0-4
Πρόβλεψη για ευρωΠΑΟ:
ΠΑΟ-Ιντερμιέρδα 1-0
ΠΑΟ-Βέρντερ Βρέμης 3-0
ΠΑΟ-Μεγάλη Κυρία 0-0
(και μια ερώτηση: τι είναι εστέτ; κάτι σαν εστεμμένοι;!)

gatti said...

@thodoras13: Μπορούμε να τα καταφέρουμε για την τρίτη θέση που οδηγεί στο ΟΥΕΦΑ, αρκεί να είμαστε καλύτεροι απ΄ ό,τι ήμασταν την Τρίτη. Αλλά για να περάσουμε στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ χρειάζεται να βελτιωθούμε πολύ και η Βέρντερ να είναι στα κάτω της. Αλλά και η Ανόρθωση θέλει προσοχή.



@pavlos: Kι εσύ ...Βρούτε; Θα μου πεις, εσύ δικαιολογείσαι, δεν ξέρεις και πολλά αθλητικά.
Α πα πα μου φαίνεται θα κόψω τα κείμενα και θα γράφω μόνο υστερόγραφα!

Καλημέρα Παύλο μου!



@ντεμης: Κι εγώ στενοχωρήθηκα για την ΑΕΚ. Δεν το περίμενα πως δεν θα καταφέρει να ανατρέψει το σκορ του πρώτου αγώνα. Ακόμα και όταν προηγήθηκε η Ομόνοια, ήλπιζα ότι θα τα καταφέρει. Και μετά το 1-1 ήμουν σχεδόν βέβαιη. Αλλά δυστυχώς δεν συνέβη.

Καλά μην νομίζεις ότι είναι εύκολο να κερδίσουμε. Ντέρμπι είναι. Και στα ντέρμπι όλα γίνονται. Ασε που μου μυρίζει ισοπαλία.

Εστέτ είναι ο λάτρης του ωραίου. Μας είχε πει έτσι ο Μαλεζάνι (κάποιος του το είχε σφυρίξει προφανώς για να μας καλοπιάσει) και μας ...άρεσε.

Σύμφωνα με το λεξικό, εστέτ είναι ο οπαδός του αισθητισμού μιας καλλιτεχνικής και αισθητικής κίνησης του 19ου αιώνα που δημιούργησε ο Οσκαρ Ουάιλντ που πίστευε στο δόγμα "η τέχνη για την τέχνη" και δίδασκε ότι η τέχνη δεν πρέπει να επιδιώκει και να υπηρετεί άλλους ηθικούς ή κοινωνικούς σκοπούς παρά μόνο το ωραίο καθ΄ εαυτό.

houli_v said...

για να επανέλθουμε τελικά έχουμε την ίδια στιβαρή άμυνα με πέρυσι χωρίς τον Μόρις (ο Μουν δεν ξέρουμε ακόμα τι μέρος του λόγου είναι)αν και με καλύτερα αμυντικά χαφ

mamma said...

Ψηφίζω υστερόγραφα ή αλλιώς να μπει πόρτα για τους άσχετους με τα ποδοσφαιρικά :-P

gatti said...

@houli_v: Πώς τα κατάφερες και το έκανες να ακούγεται τόσο χάλια μετά από ξόδεμα 20 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ;

Εχεις μεγάλο ταλέντο houli μου!



@mamma: Τα υστερόγραφα ΔΕΝ κόβονται. Εδώ λέμε να κόψουμε τα υπόλοιπα...


Φιλιά mamma μου!

ΥΓ. Δεν φαντάζομαι στους άσχετους να βάζεις και τον εαυτό σου τώρα πια ε; ;-)

The Bgt said...

Προσοχη...
Γιατι "Ευκολη κληρωση" λεγανε και ο ΟΣΦΠ.... και η ΑΕΚ... και ο Αρης..

Αλλα νομιζω πια η ευκολη κληρωση ειμαστε για ολους εμεις!!

Ωρε να παρει κανα βαθμο ο ΠΑΟ και ο ΟΣΦΠ για μας βλεπω θα παιζουμε του χρονου απο το Πασχα για προ-προ-προ-προ ημιτελικα του ιντερτοτο...

gatti said...

@the bgt: Δεν είπαμε ότι είναι εύκολο. Είπαμε ότι ο ρεαλιστικός στόχος είναι το ΟΥΕΦΑ. Αυτός ο στόχος παλεύεται. Για τον άλλο (συνέχεια στο Τσάμπιονς Λιγκ) θα πρέπει να είμαστε πολύ καλοί εμείς και πολύ κακοί οι άλλοι. Ακόμα και το πρόγραμμα έχει "διπλή ανάγνωση".

Οποιος το θεωρεί εύκολο μάλλον είναι αλλού για αλλού...

Εντάξει, εγώ είπα ότι θα παίζουμε κατακαλόκαιρο, εσύ με ξεπέρασες! Ακου Πάσχα!!! :))

Stepas said...

Να μαι κι εγώ.

Συμφωνώ απόλυτα με την ανάλυσή σου.Πράγματι ο ρεαλιστικός στόχος είναι η 3η θεση στους ομίλους.Την οποία κατά την άποψή μου την έχεις κερδίσει ήδη γιατί νομίζω ότι δεν υπάρχει περίπτωση η Ανόρθωση να σε περάσει στη βαθμολογία.Θέλω όμως να σταθώ λίγο στη Βέρντερ.Την παρακολουθώ στενά από πέρυσι και πρέπει να σου πω ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.Όπως είπες κι εσύ,είναι ικανή για το καλύτερο και το χειρότερο.Έχει όμως μια άμυνα για πολλά γκολ...Αν το εκμεταλλευτείτε αυτό και παίξετε έξυπνα και ψυχωμενα σας βλέπω να παίρνεται μέχρι και 6 βαθμούς από δαύτους.Πάντως για να χτυπήσεις 2η θέση θες στόπερ,όπως λέμε συνέχεια εδώ και καιρό.

Ο Ρούλης το κανε το θαυμα του!Καλα το χαμε πει κι εγώ κι εσύ ότι χωρίς Ντούσκο θα χάσει μεγάλο μέρος της περσινής του δύναμης,παρόλο που έχει ενισχυθεί με καλούς παίκτες.Εγώ το τονίζω και πάλι ότι ο Ερνάντεθ δεν μου γεμίζει το μάτι.

Εύχομαι στον ΠΑΟ καλή πορεία στους ομίλους και καλά αποτελέσματα.

Χαιρετώ!

gatti said...

@stepas: Kαλώς τον!

Κι εγώ πιστεύω ότι η 3η θέση είναι πολύ δύσκολο έως απίθανο να χαθεί. Την Βέρντερ δεν την έχω δει τελευταία, αλλά έτσι κι αλλιώς είναι περίεργη περίπτωση. Ασταθής και ευμετάβλητη η απόδοσή της, οπότε δεν μπορείς να είσαι σίγουρος όχι μόνο πώς θα είναι απέναντί σου, αλλά και πώς θα είναι απέναντι στους άλλους δύο. Μπορεί να σε δυσκολέψει αφάνταστα και από τους άλλους δύο να χάσει χαλαρά. Αλλοπρόσαλλη ομάδα. Το μόνο βέβαιο είναι ότι χωρίς καλό στόπερ, στην Ευρώπη δεν θα προλαβαίνουμε να ...μαζεύουμε (κι αν δεν μαζέψουμε, θα γίνουμε καρδιακοί!).

Ο Αρης καλά τα κατάφερε. Ο Σκόρδας τελεί εν πλήρη συγχύσει. Φεύγει ο βατραχοπρίγκιψ και επαναφέρει μια συνταγή που ο ίδιος θεωρούσε αποτυχημένη. Δεν είδες τι είπε ο θεός ο Ερνάντεθ στη συνέντευξη Τύπου; Περιβόλι!

Τα λέμε!