Sunday, August 31, 2008

Διαφορές και ομοιότητες

Kάτι φαίνεται να αλλάζει στον ΠΑΟΚ. Νίκη σε πρεμιέρα πρωταθλήματος είχε να γευτεί από τις 23 Σεπτεμβρίου 1984 (τη χρονιά που πήρε το πρωτάθλημα), νίκη εκτός έδρας εκτός Θεσσαλονίκης από τις 17 Μαρτίου 2007 (γιατί εντός Θεσσαλονίκης είχε κερδίσει την Καλαμαριά στις 18 Φλεβάρη 2008).

Tα ΠΑΟΚια στις κερκίδες το γλεντήσανε και δικαιολογημένα, ενώ η συμπάθειά μου, αυτή η ΠΑΟΚόφατσα ο Πάμπλο Γκαρσία τα πήγε πολύ καλά. Ηγετική φυσιογνωμία. Μόνο που τον έβαλε ανέτοιμο ο Σάντος και το τσίμπησε το διάστρεμμα.


Μακάρι να συνεχίσει έτσι ο ΠΑΟΚ όχι μόνο γιατί τον συμπαθώ, αλλά γιατί έναν δυνατό ΠΑΟΚ τον έχει ανάγκη το πρωτάθλημα. Οι φωτογραφίες αφιερωμένες στον φίλο μου τον stepas.

***

Αν όμως στον ΠΑΟΚ κάτι δείχνει να αλλάζει, στο Καραϊσκάκη ήταν όλα ίδια κι απαράλλαχτα με πέρσι. Το γνωστό 2 ημίχρονο 1 τελικό έκανε πάλι την εμφάνισή του. Τα φάουλ υπέρ του γαύρου αδιαπραγμάτευτα, τα φάουλ υπέρ του Αστέρα η αποθέωση της ...δημοκρατίας. Κανονικά παίρνει τη μπάλα ο Τσέζαρεκ πάει να βγει τετ-α-τετ, οφσάιντ καταλογίζει ο πλάγιος. Ούτε που τον ακουμπάει ο αμυντικός τον Πάντο φάουλ καταλογίζει ο κόραξ! Ασε τώρα το πέναλτι. Πώς το είπε ο Μίχος; "Ο Ντιόγο έχει πάθος. Λες και κάποιος του είπε ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να παίζει έτσι". Ναι, του έκαναν φροντιστήριο πώς να πέφτει. Και οι "αντικειμενικές" σήμερα ε; Κοκκίνισε ο τόπος! Ε κάπως βλέπεις πρέπει να ανεβεί και το ηθικό του γαύρου! Για την διαιτησία κουβέντα. Ολες αναφορά στην ...λάτιν ανατροπή, τους λατίνους εραστές, την ...άλλη μπάλα και τους λάτιν μάγους. Ρε σεις, ποια Λάτιν; Από την Αθήνα είναι ο Γερμανάκος!



ΥΓ. Και επειδή η αξία πρέπει να αναγνωρίζεται: O Γκαλέτι είναι άλλη κλάση! Ο Κοβάσεβιτς killer! Και ο πιτσιρικάς φαίνεται να "τόχει" (αλλά θα περιμένω να τον δω και σε άλλα παιχνίδια).
ΥΓ1. Διαμαρτυρήθηκε το μέλος για το πέναλτι στον Μιλάνο. Ετσι είναι. Ο γαύρος πρέπει μόνο να κερδίζει πέναλτι όχι να καταλογίζονται εις βάρος του.
ΥΓ2. Αυτός ο φουκαράς ο Μάλαρτζ τι άκουσε στην Κρήτη!
ΥΓ3. Εκπληξη λέει με Μουν και Γκάμπριελ δεξιά και Σαλπιγγίδη πίσω από τον Σόουζα. Καλές είναι οι εκπλήξεις. Αρκεί να είναι ευχάριστες...

11 comments:

Stepas said...

Σ'ευχαριστώ πολύ gatti για τις φωτό!Να'σαι καλά!

Πράγματι,όπως συζητάμε εδώ και καιρό,κάτι αλλάζει στον ΠΑΟΚ φέτος.Μία αμφιβολία που είχαμε είναι αν θα αλλάξει η ψυχολογία στην ομάδα και αν θα καταφέρουμε να παίρνουμε εκτός έδρας νίκες.Χτες αποδείχτηκε ότι μάλλον και αυτό το κουσούρι το ξεπερνάμε.Η ομάδα,όπως είδαμε χτες,έχει παίκτες-προσωπικότητες που μπορούν με απλώς καλή απόδοση να κερδίζουν ματς απέναντι σε μέτριες ομάδες όπως ο ΟΦΗ.Η ομάδα βέβαια έχει κάνει 2 ολάκερους μήνες προετοιμασία και αυτό χτες φάνηκε καθώς είδαμε πολλούς αυτοματισμούς.Πριν το 2ο γκολ αλλάξαμε 5 πάσες σε 8 δευτερόλεπτα!Και αυτό είναι επιτυχία του Σάντος.Να λέμε και τα καλά για τον Πορτογάλο!

Ο Γκαρσια φάνηκε τεράστια κλάση παίκτη.Όποιος βρεθεί απέναντί του με την μπάλα δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει!Μιλάμε ότι ο άνθρωπος είναι "χαντάκι" στο κέντρο.Χτες ήταν ανέτοιμος και έπαιζε σχεδόν περπατώντας,αλλά παρόλαυτά κατάφερε να προσφέρει πολύ στο κέντρο.Το θέμα είναι ότι οι υποψίες μας για συχνούς τραυματισμούς του ίσως επαληθευτούν(μακαρι να βγω ψευτης).

Από την άλλη κερδίσαμε μία μέτρια έως κακή ομάδα που έπρεπε να την κερδίσουμε αν θέλουμε να λέμε ότι πάμε για ΟΥΕΦΑ.Αλλά η σύγκριση με τον περσινό ΠΑΟΚ είναι συντριπτική και γι'αυτό υπάρχει τόσος ενθουσιασμός ανάμεσα σε μας τους ΠΑΟΚτσήδες.

Να πω ότι ο ΟΦΗ έπρεπε να πάρει πέναλτυ στο α' ημίχρονο σε χέρι του Κονσεϊσάο.Ακόμη και αν σκοράριζε όμως ήταν τόσο κακός που δεν είχε ελπίδα νίκης χτες.

Ο γαύρος όπως τα λες.Κλασικός.Θα πάρει Καστίγιο απ'ο,τι ακούω.Νομίζω η επίθεσή του θα στρώσει με αυτή τη μεταγραφή.

Ο Μιλάνο έπαθε ρήξη χιαστού.Να του ευχηθώ περαστικά(ομοιοπαθής κι εγώ).Κρίμα που θα χάσει τέτοιον παίκτη η ομάδα για 4 μήνες.

Τα λέμε gatti!

ΥΓ:Πολύ χάρηκα που είδα ότι έγραψες για ΠΑΟΚ!

island said...

Ρε ΄καμία εφημερίδα για την διαιτησία. Τίποτα ρε αντικειμενικοί; Όλα τα κακώς κείμενα κρυφτήκαν από την λάτιν προπαγάνδα;

Ότι αλλαγές και να κάνει σήμερα το ΑΕΚάκι δεν το φοβάμαι. Εκτός και αν τα μαύρα κοράκια(με κόκκινες κορδέλες στα μαλλιά) κάνουν το ματς "μεταμόσχευση καρδιάς" για χάρη του γαύρου(να έχει να αντισταθμίση ο θείος τους φετινούς καναπέδες).

Γειά σου γατάκι μου

The Bgt said...

Το φοβερο ειναι οτι οι γαυροι ηδη ονειρευνται το ΟΥΕΦΑ. Τι κανει ο φανατισμος στον ανθρωπο ..απαπαπαπα...

Α ναι, και ο Ντιογκο ειναι καλυτερος του Ροναλντινιο (κατα τον πρωταθλητη φυσικα!) Μπορει και ναναι αλλα απο το 1ο παιχνιδι που το καταλαβαν??

Οσο για τον ΠΑΟΚ, δεν εχω ξαναδει πιο κιτς φανελες με τα χρυσαφι νουμερα! Μακαρι παντως να μπει σφηνα στους 3 "μεγαλους"

uzuburu buru said...
This comment has been removed by the author.
uzuburu buru said...
This comment has been removed by the author.
don Quixote said...

ela mori paokara kai diplllllo....den eida kanena mats xthes...eixame gamo....alla makari epitelous na pesoune ta kolofida fetos giati tous sixenomai perissotero kai apo tous gavrous...


ante giati tous exo varethei kai kathe xrono tous kanoume omada

persi tetoia mera vrizane ton tzorva kai tora vrizane ton voutsina pou ton afise na figei...ti na leme?les kai mporouse na kanei kai allios... o ofi persi ton eixe agorasei me 0 euro kai ipirxe option opote thelei na ton parei piso o pao me 4 katostarika....(akrivos i idia periptosi me ton gadhzev o opoios fetos pige sti levski sofia kai evale kai goalaki sta prokrimatika ch. league me BATE Borisov)

Gia to gavro den exo na po polla ... eytixos pou kerdise... tous thelo dinatous kai se kali katastasi otan vrethoume gia na doume pios einai kaliteros...

kala na pernas

gatti said...

@stepas: To ξεκίνημα ήταν πολύ καλό και σίγουρα θα δώσει ώθηση. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, δεν λένε; Το στοίχημα του ΠΑΟΚ είναι μεγάλο φέτος και πρέπει να το κερδίσει.

Ο Γκαρσία είναι μεγάλος παίκτης κι όταν αντικαταστάθηκε φάνηκε το κενό του. Δεν θέλω να πιστεύω πως θα έχει συχνούς τραυματισμούς, ο χθεσινός "φώναζε" ότι θα συμβεί από την στιγμή που ο Σάντος τον χρησιμοποίησε χωρίς να είναι ακόμα έτοιμος. Θα ήθελα να βρεθώ στην Τούμπα σε έναν αγώνα που θα αποθεωθεί ο Γκαρσία!

Και βέβαια έχεις δίκιο πως δεν είναι λόγος ενθουσιασμού η νίκη επί ενός ΟΦΗ που μάλλον δεν πρέπει να έκανε πολλά πράγματα το καλοκαίρι στην προετοιμασία (τον βλέπω να φεύγει νύχτα τον Στράκα) όμως όσον αφορά την δική σου ομάδα η αλλαγή με πέρσι είναι εντυπωσιακή.

Για το πέναλτι το διάβασα, αλλά δεν την είδα τη φάση και δεν έχω γνώμη.

Για τον Καστίγιο τι να πω; Είδαμε και πάθαμε να απαλλαγούμε από την αντιπαθητική του φάτσα, λες να τον ξαναδούμε σύντομα; Ελπίζω να μην...

Για τον Μιλάνο στενοχωρήθηκα κι εγώ, είναι πολύ καλός παίκτης. Ας ελπίσουμε να επανέλθει όπως ήταν.

Τα λέμε!

ΥΓ. ΠΑΟΚ ξέρω γω ξέρω γω εντάξει...

:)))



@island: Tι περιμένεις να γράψουν; Τα σάρωσαν όλα οι ...λατίνοι εραστές. Με τέτοια μπαλάρα, ποιος Γερμανάκος τώρα! Πρέπει να πουλήσουν κι αυτοί φύλλα και τώρα που ο γαύρος είναι εκτός Τσάμπιονς Λιγκ πρέπει να βρουν τρόπους να τον κρατήσουν ζεστό. Γιατί, μήπως στα ραδιόφωνα ή στην τηλεόραση ακούστηκε κάτι; Η άλλη η κρατική τηλεόραση μόνο υποκλίσεις δεν έκανε. Η Πελοπόννησος φαίνεται είναι ξένο κράτος και ο Αστέρας ξένη ομάδα.

Για το ματς με την ΑΕΚ προτιμώ να περιμένω. Στα λόγια έχουμε κερδίσει πολλά παιχνίδια που μέσα στο γήπεδο γυρίζουνε. Και η διαιτησία στο συγκεκριμένο ματς θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον.

Γεια σου νησάκι!



@the bgt: E ναι, εδώ το ονειρεύτηκαν από το ίδιο βράδυ του αποκλεισμού από την Ανόρθωση, δεν θα το ονειρεύονται τώρα που πήραν τον ...Ροναλντίνιο;
Καλά, ο "Πρωταθλητής" ξεπέρασε τον εαυτό του, αλλά στο κάτω κάτω αυτός είναι οπαδική φυλλάδα. Οι άλλες όμως;

Ε, πώς δεν έχεις δει πιο κιτς φανέλες με χρυσαφί νούμερα; Τις δικές μας στο μπάσκετ μετά το triple crown που είναι σαν κηδειόσημα τις ξέχασες;



@don quixote: Eγώ είδα ...ενάμιση. Ολο το γαύρο και μισό (και παραπάνω) ΠΑΟΚ.
Τον ΟΦΗ κάποτε τον συμπαθούσα πολύ. Τα τελευταία χρόνια όμως κάνει ό,τι μπορεί για να τον αντιπαθήσω.

Εχουμε στερηθεί ευρωπαϊκή έξοδο και πρωτάθλημα εξαιτίας τους, κάθε χρόνο κάνουν κόλαση τα μεταξύ μας παιχνίδια και όποτε πάει ο γαύρος κάτω ανοίγουνε ...την αγκαλιά τους!

Εχουν καταντήσει αηδία. Οπως το λες έγινε. Πέρσι έβριζαν γιατί πήγε ο Τζόρβας στην ομάδα τους, φέτος φωνάζουν επειδή έφυγε. Τι να πεις. Πανικός στο κρανίο...

Καλά να περνάς κι εσύ!

koutsilas said...

Pananthat kai ksero psomi. Gatti exo peripou dyo ores poy psaxno ton arxigo tis Ethnikis Brazilias. Mipos ton eides?
Ton gyreyei o Skoko!!!

gatti said...

@koutsilas: Πώς σου το λέει ο Νιόνιος; Ακρίβηναν και οι ντομάτες...

Θα κλάψουμε παρέα αύριο εμείς. Εσύ για την Ανόρθωση κι εγώ για την ΑΕΚ.
:-p

takola said...

Όντως φοβερή ΠΑΟΚόφατσα ο Γκαρσία. Αγέλαστος. Κίλερ. Τα τάκλινγκ απ΄ το λαρύγγι και πάνω. Δεν περνάει τίποτα...

Δυστυχώς η διαιτησία μία από τα ίδια με τον γάβρο. Δε νομίζω ότι πρέπει να δίνονται τέτοια πέναλτι. Απλό τζαρτζάρισμα ήταν. Ο Ντιόγο πάντως έπεσε εντυπωσιακά, παρότι πρώτη του εμφάνιση με τον Ολυμπιακό. Μαθαίνει γρήγορα...

gatti said...

@takola: Kαλώς όρισες! Ωραίο nick! Φάτσα και ο Τάκολα!

Ο Γκαρσία πραγματικά από τις πρώτες φωτογραφίες του αεροδρομίου που τον είδα, σκέφτηκα πως θα τα τρελάνει τα ΠΑΟΚια! Πώς τον έχετε βγάλει; "Χαντάκι"; Τέλειο!

Ε, τα του γαύρου και της διαιτησίας είναι γνωστά. Ο Ντιόγο δεν ξέρω αν και στα υπόλοιπα ματς θα είναι το ίδιο καλός όπως στο πρώτο ματς. Το σίγουρο όμως είναι ότι τα ...παίρνει τα γράμματα!