Tuesday, August 12, 2008

Oh captain, my captain

Tελικά τώρα τι από τα δύο έγινε; Επεσε χαλασμένο τηλέφωνο ένεκα η απαγόρευση του Τεν Κάτε να μεταφέρουν οι παίκτες ό,τι γίνεται στην ομάδα στους κολλητούς τους ρεπόρτερς; Κι έτσι έγινε παρεξήγα και ενώ οι πρώτοι αρχηγοί ήτανε οι "παλιοί" Γκούμας και Καραγκούνης και η τριπλέτα Σάλπι - Ζιλμπέρτο Σίλβα - Νίνης ακολουθούσε μεταφερθήκανε αλλιώς τα πράγματα;

΄Η μήπως έγινε το έλα να δεις και ήταν τόσο μεγάλη η γκρίνια και η μουρμούρα που άλλαξε η απόφαση και "αναγκάστηκε" να δώσει ο Τεν Κάτε "διευκρινίσεις" στην συνέντευξη Τύπου;
Επί της ουσίας τώρα είτε το ένα να ισχύει είτε το άλλο το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! Σάμπως θα δουν ενδεκάδα φέτος ο Γκούμας και ο Καραγκούνης για να υπάρξει πρόβλημα; Λες ότι τους έχεις πρώτους και όχι επίτιμους (χώρια που η λέξη θυμίζει τον Δρακουμέλ και δημιουργεί ανατριχίλες), αλλά καθώς θα ζεσταίνουν τον πάγκο θα φορά το περιβραχιόνιο είτε ο Σάλπι είτε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Ούτε το θέμα του Νίνη είναι τόσο σημαντικό για να χρήζει τέτοιας ανάλυσης που του έγινε. Σε πόσα παιχνίδια θα τύχαινε να μην παίζει ούτε ο Σαλπιγγίδης ούτε ο Βραζιλιάνος για να γίνει αρχηγός ο μικρός;

Αν όμως η ουσία δεν αλλάζει, είναι σημαντικό να ξέρεις τι από τα δύο ίσχυσε. Γιατί άλλο να πήρε κανας αμετανόητος ρουφιάνος ποδοσφαιριστής τον κολλητό του και του έδωσε λάθος πληροφορίες κι εντελώς διαφορετικό να αλλάξανε οι διοικούντες την απόφαση του Ολλανδού. Το δεύτερο μόνο καλό δεν είναι. Κι όπως είναι και οξύθυμος ο τεντάς το βλέπω να γίνεται της ...Οσετίας στην ομάδα!

***

Για το ματσάκι τώρα δεν θα πω πολλά. Λίγα μόνο. Δεν με νοιάζει η εικόνα της ομάδας, δεν με νοιάζει το θέαμα. Θέλω αποτέλεσμα που να δίνει ελπίδες πρόκρισης. Μόνο αυτά. Και για να μη λέει κανείς πως αντιφάσκω... ΦΥΣΙΚΑ και με νοιάζει η εικόνα της ομάδας ΦΥΣΙΚΑ και με νοιάζει το θέαμα. Αλλά όχι τώρα. Τώρα προέχει να μην ακυρωθούν όσα έγιναν το καλοκαίρι. Και για να μην ακυρωθούν θα πρέπει η ομάδα να μπει στους ομίλους. Αν δεν τα καταφέρει δεν θα χάσει μόνο ένα μεγάλο ποσό που θα της επέτρεπε να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον, αλλά θα μπει στο πρωτάθλημα με κατεβασμένα τα φτερά. Κι αυτό δεν το θέλει κανείς (μας)!

***

ΥΓ. Μα γιατί σας κάνει εντύπωση που ξεκίνησε πόλεμος στη Γεωργία; Επέστρεψε ο Παναθηναϊκός στο Τσάμπιονς Λιγκ!
ΥΓ1. Τάλεγα εγώ για τον όμορφο. Του άρεσε του τεντά και όχι μόνο τον έχει στην αποστολή αλλά μπορεί να τον βάλει και να παίξει!
ΥΓ2. Καστίγιο: "Καλύτερα νεκρός παρά Παναθηναϊκός". Δεν θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο!
ΥΓ3. Συρίγος: "Η Εθνική πλήρωσε στο παιχνίδι με την Ισπανία την έλλειψη δυνατών φιλικών κι αυτό είναι ευθύνη του προπονητή της". Αραξε, ρε Φίλιππα! Ούτε εμείς οι Παναθηναϊκοί δεν θα σκεφτόμασταν να χρησιμοποιήσουμε τέτοιο επιχείρημα! Είναι καλύτεροι οι Ισπανοί, τι να κάνουμε!
ΥΓ4. Λάβρος, λέει, ο Δομάζος με τον Τεν Κάτε για τους αρχηγούς. Ρε βρείτε του εκεί πέρα κανα πόστο στην ομάδα να ηρεμήσει, γιατί κοντεύει να γίνει πιο γραφικός από τον Αλέφαντο.
ΥΓ5. Εκεί στο Βιλαμπάχο, αυτή την πατέντα με την μάνα του Ντιόγο που την φέρανε στην Ελλάδα και την ξεναγούσαν στον Πειραιά από την ταινία "Η Ρένα είναι οφσάιντ" την ξεσηκώσανε;
ΥΓ6. ΝovaSports 1 o γαύρος και ΝovaSports 6 εμείς; Ρε δεν πάτε να κουρεύεστε!

***

Βρε σε ποιον μοιάζει ο Ντιόγο... σε ποιον μοιάζει...

(από GreenWebFans)


ΥΓ. (extra). Από τη μια ο Ντιόγο, από την άλλη ο Τσίλντρες, βλέπω τους γαύρους τη νέα σεζόν να λανσάρουν νέα μόδα και να κυκλοφορούν όλοι με σιδεράκια.




9 comments:

zouk said...

Τα εχω παρει ασχημα με την Nova.Εχω κανονισει να δω το παιχνιδι σε μαγαζι που εχει τον απλο αποκωδικοποιητη γιατι ειμαι στο χωριο,και τωρα πρεπει να παω αλλου γιατι εβαλαν τον Γαυρο στο Novasport1 και εμας στο 6.Να τους καει ο Δορυφορος και να χαθει το σημα του Novasport1.

gatti said...

Εγώ να δεις πόσο τα έχω πάρει! Μέχρι χθες το βράδυ ήταν να δούμε το παιχνίδι μας στο Νοvasports1 και του γαύρου το ματς ήταν στον αέρα. Και ξαφνικά αγοράζουν τα δικαιώματα του ματς της Κύπρου και μας στέλνουν στο Νοvasports6. Λες και είμαστε υποχρεωμένοι να βάλουμε όλοι το "πιάτο". Για κακή μας τύχη είναι νωρίτερα χρονικά. Αν ήταν ταυτόχρονα, δεν θα μπορούσαν να μεταθέσουν το δικό μας παιχνίδι έτσι εύκολα!

ΥΓ. Αμα τους καεί ο δορυφόρος δεν θα χαθεί το σήμα και στο Νοvasports6; Aμα είναι να χαθεί μόνο στο Novasports1 προσυπογράφω! :)))

scarface said...

Είναι η πιο άσχημη είδηση αυτή η ΓΥΡΙΣΤΗ στο θέμα των αρχηγών.
Δεν είναι τόσο απλό όσο λες, ότι σιγά μην παίζουν οι Καρά και Γκούμας οπότε δεν τίθεται θέμα.

Γιατί είναι άδειασμα στον Τεν Κάτε (ο οποίος δεν είναι Σκάζνι ούτε Μπάκε για να του κάνουν τέτοια) , είναι επιστροφή σε αρρωστημένες νοοτροπίες, είναι γενικά χειρότερο και από το γεγονός ότι δεν πήραμε ακόμα κεντρικό αμυντικό.

Είχα στραβώσει τόσο πολύ χτες που είδα πολύ άσχημο όνειρο σχετικά με το σημερινό παιχνίδι.

Ελπίζω να βγει ψεύτικο και έχεις απόλυτο δίκιο ότι στην παρούσα φάση μετράει μόνο το αποτέλεσμα και όχι το θέαμα.

island said...

Έγραψες γατάκι και πάλι. Δεν θα πω τίποτα για τον αγώνα αφού εγώ χ το βλέπω και έχει και καλή απόδοση(3,00) αν και δεν παίζω στοίχημα.

Θα μιλήσω λίγο για το κανάλι Νόβα. Είχε προγραμματισμένο να δείξει την Πανάθα στο 1 αφού κιόλας ο γαύρος δεν ήταν σίγουρος για μετάδοση. Μόλις έβηξε το τηγάνι τότε σιναχώθηκε το νόβα και άλλαξε τα κανάλια μετάδοσης γαμώ την μάνα τους γαμώ. Έτσι είχε γίνει και πέρυσι στο μπάσκετ και είχα πάρει τηλέφωνο και είχα παραπονεθεί. Τώρα δεν μπορώ να βγάλω γραμμή και ευτυχώς γιατί θα πέφτανε καντήλια. Πολλά καντήλια όμως γιατί είναι μουνόπανα με αυτήν την πελατειακή σχέση που εφαρμόζουν. Πληρώνω τόσα χρόνια για να βλέπω έναν αγώνα τον μήνα της Πανάθας; Νομίζω πως πρέπει να την κόψω την συνδρομή. Και δεν συμφέρει αλλά και όποτε με δείχνει αν βήξουν οι έξαποδώ φτερνίζονται τα παπαγαλάκια.

Ήθελα να ήξερα αυτός ο Ντιογκό είναι τόσο καλός όσο λένε; Πρώτη φορά βλέπω τόση πρεμούρα για έναν 21 ετών παίχτη που δεν έχει ξαναπαίξει στην Ευρώπη. Κάθε μέρα ολοσέλιδα αφιερώματα!!! Αλλά αυτός ο Δευτεραθλητής έσπασε όλα τα όρια. 30 εκατομύρια λέει έβαλε ο θείος που φυσικά έσπασε την μπάνκα στον αέρα και συνεχίζει με Κρέσπο. Ποιά 30 εκατομύρια και ποιός Κρέσπο; Πίνουν άσχημα εκεί στην εφημερίδα τελικά...

gatti said...

@scarface: Mην νομίζεις ότι κι εμένα δεν με έχει στενοχωρήσει. Τις ανησυχίες μου προσπαθώ να διασκεδάσω λέγοντας ότι επί της ουσίας δεν αλλάζει κάτι. Και το λέω επειδή πιστεύω ότι ο Τεν Κάτε είναι αδύνατο να πάρει χαρτάκι με τη σύνθεση. Αρα, ουσιαστικά το δικό του θα περάσει στο τέλος. Αν δεν βάζει Γκούμα, Κάρα, αρχηγοί θα είναι αυτοί που όρισε ο ίδιος και όχι αυτοί που του επέβαλαν...

Είναι, όμως, οπωσδήποτε άδειασμα (ο "Φίλαθλος" σήμερα το προέταξε σαν είδηση βάζοντας σε δεύτερη μοίρα και αυτούς ακόμα τους αγώνες) και αποδεικνύει ότι το αρρωστημένο παρελθόν δεν είναι και τόσο ...παρελθόν.

Δεν πιστεύω (δεν θέλω δηλαδή να πιστεύω) πως αυτό το γεγονός θα σταθεί αφορμή για να χαλάσει το κλίμα εν όψει του αγώνα με τη Σπάρτα, θεωρώ ότι προπονητής και παίκτες θέλουν να προκριθούν στους ομίλους και θα αφήσουν για αυτό το ζευγάρι αγώνων τουλάχιστον στην άκρη του μυαλού τους το συγκεκριμένο θέμα.

Αν δεν το κάνουν, θα πρέπει να ετοιμαστούμε νωρίς νωρίς για επεισοδιακές ημέρες...

gatti said...

@island: Κι εγώ πήρα τηλέφωνο και δεν μπορώ να πιάσω γραμμή. Αν μάλιστα έπιανα με την πρώτη, με τόση τσαντίλα που είχα θα τα άκουγαν άσχημα! Οπως το λες είναι. Εβηξε ο γαύρος και συναχώθηκαν στο συνδρομητικό. Εχουν όμως ως "πάτημα" το γεγονός ότι το ματς του γαύρου είναι αφενός νωρίτερα, αφετέρου έχει διπλό ενδιαφέρον, αφού είναι κόντρα σε κυπριακή ομάδα οπότε θα ήθελαν να το δουν και οι Κύπριοι που ζουν εδώ. Κι εγώ το έχω σκεφτεί πολλές φορές να την κόψω τη συνδρομή. Το Novasports1 θα το δείξει το ματς σε μαγνητοσκόπηση τα μεσάνυχτα.

Οσο για τον Ντιόγο, πρώτη φορά ένας παίκτης που δεν τον έχει δει κανείς, περνιέται επικοινωνιακά ως τόσο μεγάλη επιτυχία, πριν καν ακουμπήσει τη μπάλα. Μην τρελαθούμε κιόλας! Ενας παίκτης της Β΄ Βραζιλίας είναι που αν άξιζε όσα λεφτά λένε ότι αξίζει, θα τον είχαν κλείσει τα "αρπακτικά" της Αρσεναλ που ενδιαφέρθηκε αρχικά ή όποιας άλλης μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας διαθέτει καλό τμήμα σκάουτινγκ. Από την άλλη βέβαια δεν θα μπορούσα να τον απαξιώσω πριν καν τον δω. Μπορεί να αξίζει πραγματικά. Εκείνο, ωστόσο, που με έχει τρελάνει είναι τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σχετικά με τον παίκτη. Με πρώτη και καλύτερη την Sportday. Στο ένα πρωτοσέλιδο ΧΑΡΑΜΙΖΕΙ πάνω από το μισό της σελίδας της για να γράψει μπας και το χωνέψει (η ίδια) ότι έκλεισε ο παίκτης στο γαύρο. Και στο άλλο μεταφέρει το ...ιντερνετ στο χαρτί παραπέμποντας σε βιντεάκια από το youtube που δείχνουν φάσεις με τον συγκεκριμένο παίκτη. Και μιλάμε τώρα για το youtube που είχε μετατρέψει τον Ρομέρο σε ...Μαραντόνα. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΡΕ!

Α, σχετικά με τα μύρια ευρώπουλα που δίνει ο θείος, προς γνώση και συμμόρφωση μερικών γκρινιάρηδων Παναθηναϊκών: Ο θείος ρίχνει χρήμα (αν ρίχνει γιατί προσωπικά ακόμα αμφιβάλλω αν τα ποσά είναι τόσο φουσκωμένα όσο λένε...) από τα κερδισμένα της περυσινής χρονιάς. Οι δικοί μας έχωσαν χρήμα ζεστό από την τσέπη τους. Μη τα ξεχνάμε αυτά...

Ντεμης said...

Έχουμε χάσει, αγαπητή Gatti και υπόλοιποι αγαπητοί Παναθηναϊκοί, την συνοχή μας ως φίλαθλοι, την αγωνιστικότητά μας, την ταξική μας συνείδηση (για να πω και κάτι ψιλο-αριστερό να χαρείτε!). Πρέπει γενικώς κάτι να γίνει με την όλην επιχείρηση NovaSportFM και Novasport1, 2, 3 κλπ, ακούω προτάσεις δυναμικές! Δεν μπορούν να μας φέρονται έτσι, ΠΑΟ και ΑΕΚ είμαστε, όχι ο Οθέλλος Αθηαίνου! Άσε που εμείς οι κυπραίοι έχουμε το LTV και τον Alfa Κύπρου που το δείχνουν, θα μαζευτούμε και στο γνωστό μας καφέ στου Ζωγράφου που έχει πιάτο. Σίγα μην το έκαναν για μας οι κκιλλίντζιροι!
Άσε εμάς τους Ανορθωσιάτες τι μας έλουσε ο Πρω(κ)ταθλητής σήμερα! Έχει βουήξει όλη η Λάρνακα, με πήρε ο αρφός μου κι ήταν τρελλός! Γνωστές μέθοδοι Ριζούπολης! Όπως πριν δέκα χρόνια που ξαναπέσαμε πάνω τους κι έγραφε η ίδια φυλλάδα πως ο ηρωϊκός μας νεκρός πρώην παίκτης και Πρόεδρος Αντώνης Παπαδόπουλλος - του οποίου το όνομα δώσαμε στην ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ μας έδρα - ήταν μέλος της ΕΟΚΑ Β'! Γκρρρρ.....
ΥΓ 1: συμφωνώ με αυτά που γράφετε για τους αρχηγούς αλλά θα περάσετε ομίλους, και πολύ εύκολα! Αλλοίμονο....
ΥΓ 2: είπε τέτοιο πράγμα ο Μαστίγιο;! Πότε, πρόσφατα; Γιατί, αυτός δεν έγινε Bético;

The Bgt said...

Και εγω ειχα τσαντιστει αρχικα με τη ΝΟΒΑ...αλλα δε μπορω να πω..το χαρηκα και το αλλο ματσακι ;)

gatti said...

@ντεμης: Δυστυχώς, Ντέμη μου, όπως τα λέει παραπάνω ο island είναι τα πράγματα. Bήχει ο γαύρος, κρυώνει η Νοva. Δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει κάτι δυναμικό. Τι να γίνει; Να πετάξουμε τους αποκωδικοποιητές; Δεν βρίσκω άλλη λύση!

Δεν πειράζει όμως. Τελικά όπως γράφω στο νέο ποστ, καλό μας έκανε! το είδαμε και το χαρήκαμε!!!

ΥΓ1. Περάσαμε, όπως φαίνεται! Και σχετικά εύκολα.
ΥΓ2. Εγραψε η "Γάτα" μια από τις γνωστές της παπαριές - αβάντες ότι και καλά ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση στον Καστίγιο! (Θου Κύριε!). Και μετά, βέβαια, ο Καστίγιο βγήκε στο "Φως" και είπε πως δεν έρχεται στην ομάδα μας ούτε νεκρός. Λες και υπήρχε περίπτωση να το θέλουμε το μαλακιστήρι...



@the bgt: Καλώς την! Κι εγώ το χάρηκα τελικά, όπως θα δεις ...παραπάνω!
:)