Sunday, January 4, 2009

Του ντέρμπι τα εννιάμερα

Τώρα δηλαδή εσείς περιμένετε να σας πω για το πέναλτι που έγινε στον Ρουκάβινα; Ωραία! Και να το πω δηλαδή θα βγει κάτι; Δηλαδή πόσες φορές πρέπει να τα επαναλάβουμε για να τα εμπεδώσουμε; Ο γαύρος παίρνει τα μαϊμού πέναλτι κι εμείς δεν παίρνουμε ούτε τα γνήσια. Και κάπως έτσι χτίζεται η βαθμολογική διαφορά και παίρνονται τα πρωταθλήματα. Και λοιπόν; Δεν είναι κουραστικό να τα λέμε ξανά και ξανά; Να αρχίζουμε την γκρίνια και να κινδυνεύουμε να γίνουμε γραφικοί (αν δεν έχουμε γίνει ήδη...); Θα αλλάξει κάτι;

Ασε τώρα το άλλο. Ποιο πέναλτι; Αφού απεφάνθη ο μέγας ειδικός Βαρούχας! Οτι ήταν μεν πέναλτι η ανατροπή του Ρουκάβινα αλλά... Πριν από το πέναλτι για το οποίο διαμαρτύρεστε βαζέλες, είχαμε ένα οφσάιντ στον Μπλάνκο που κακώς δόθηκε και ένα δολοφονικό τάκλιν με τις τάπες που κακώς δεν αποβλήθηκε ο παίκτης του Παναθηναϊκού (δεν θυμάμαι τώρα ποιος ήταν...) που το έκανε! Μιλάμε δηλαδή για μια φάση που θα μπορούσε να είχε καταλήξει γκολ και για μια κάρτα χάρισμα που αν είχε δοθεί θα παίζαμε και με αριθμητικό μειονέκτημα. Και βέβαια δεν υπήρχε κανένα πέναλτι του Μαϊστόροβιτς στον Βύντρα. Αρα, μην διαμαρτύρεστε για το πέναλτι γιατί μέχρι το 88΄ μπορεί να είχατε φάει όχι ένα αλλά και δύο και τρία γκολ αφού έπρεπε να παίζατε με παίκτη λιγότερο. Οχι τι νόμιζες; Δεν θα σε τάπωνε ο Βαρούχας; Ετσι θα σε άφηνε; Αφού και οι εντυπώσεις είναι μέρος του παιχνιδιού. Αφού λοιπόν μας ...τάπωσε ο Βαρούχας, λέω να μην ασχοληθώ με την διαιτησία και τον Βασσάρα (σκέψου τώρα ότι αυτός ο κόραξ έχει τη φήμη του φιλοβάζελου. Φαντάσου να μην την είχε τι πριονοκορδέλα θα μας περνούσε...).

Λέω λοιπόν να ασχοληθώ με το αγωνιστικό κομμάτι. Κι εκεί τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα βαζέλα μου. Εκεί είναι που θα πρέπει να προβληματιστείς. Γιατί αν τα βάλεις κάτω τελείως αντικειμενικά τα πράγματα θα δεις ότι εκτός του πέναλτι είχες μόνο δύο κλασικές ευκαιρίες. Αυτές με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα (μιλάμε τώρα ότι από αόρατος τοίχος, στο ντέρμπι έγινε αόρατος επιθετικός...). Θα δεις ότι δεν μπόρεσες για μια ακόμα φορά να ανοίξεις κλειστές άμυνες. Τις οποίες αν είχες τη δυνατότητα να τις ανοίξεις δεν θα περίμενες να πάρεις το πεναλτάκι στο ογδονταφεύγα όταν επιπλέον γνωρίζεις ποια είναι η αντιμετώπισή σου από την διαιτησία γενικότερα (σου λέει κάτι το ένα πέναλτι σε 16 αγώνες;).

Θα δεις ότι είχες μια ανούσια υπεροχή, ότι δεν είχες ανάπτυξη στη μεσαία γραμμή, ότι δεν κατάφερες να εκμεταλλευτείς κανένα από τα στημένα, ότι δεν έχεις ένα στόπερ κλάσης για να ηρεμήσει η ομάδα, ότι δεν είχες έναν δημιουργικό χαφ για να περάσει μια κάθετη μπαλιά και έναν καλό επιθετικό που να μπορεί να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.


Οπότε; Πού γυρίζουμε; Στα ίδια, τα παλιά, τα τετριμμένα. Στις αποτυχημένες επιλογές της διοίκησης και του Αντωνίου που τις πληρώνουμε και όπως φαίνεται θα τις πληρώνουμε, γιατί μπορεί να λένε όλοι ότι δεν τρέχει τίποτα μετά και το σημερινό αποτέλεσμα και ότι συνεχίζουμε κανονικά, αλλά πες μου τώρα εσύ πώς θα πάνε να ξοδέψουν λεφτά μέσα στο χειμώνα με το πρωτάθλημα να έχει κάνει οριστικά φτερά. Το καλοκαίρι και βλέπουμε.

Και λέω βλέπουμε, γιατί ήδη υπάρχει διγλωσσία. Εδώ δεν έχουνε κοινή γραμμή ο Παύλος και ο Θανάσης που είναι αδέρφια και έχουν κοινά συμφέροντα, θα συμφωνήσουν, ο Τζίγγερ, ο Πατέρας και ο Βγενό; Πλάκα κάνουμε; Ο ένας έλεγε "χάθηκε το πρωτάθλημα" ο άλλος έλεγε "όσο ζω ελπίζω". Κι όταν τον ρωτούσαν αν θα γίνουν μεταγραφές απαντούσε - για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα: "Oποιος έχει τα γένια, έχει και τα κτένια". Εντάξει, όταν τον βρείτε αυτόν τον "όποιον" πείτε μας κι εμάς να μην ανυπομονούμε και να μην σιχτιριάζουμε τζάμπα...

Scratch: Ποιο εξαήμερο ρεπό έφταιγε; Πλάκα κάνουμε; Ποια από τις δύο ομάδες τα είχε παίξει μετά το 60ό λεπτό; Σίγουρα όχι εμείς!

Scratch 1: Aν υπάρχει μια ελπίδα να πάρουμε τώρα στόπερ, έχει να κάνει μόνο με τον τραυματισμό του Γκουμόγιαννου. Γιαννάκη, μην γίνεις καλά γρήγορα!


Scratch 2: Tι μαλακίες λέει ο Κωνσταντίνου στην "Αθλητική Κυριακή" ότι μπορούμε να πάμε με τον γαύρο στα μπαράζ; Πάει καλά; Ποια μπαράζ ρε Καραμήτρο; Ούτε καν δεύτεροι δεν είμαστε! Μαζέψτε τον, γιατί του έχει πάρει το σκαλπ ο Μίχος.

Scratch 3: Τελικά χρειαζόμαστε ή δεν χρειαζόμαστε τους αριστεροπόδαρους που ζήτησε ο Τεν Κάτε; Γιατί εγώ είδα πως ό,τι σέντρα/πάσα πήγαινε να γίνει από αριστερά είχε το μαύρο της το χάλι. Ασε που γινόταν σε δεύτερο χρόνο.

Scratch 4: Τι τα πάλευε ο Καραγκούνης τα στημένα; Αφού το έβλεπε ότι δεν του έβγαινε τίποτα!

Scratch 5: Κι άλλη ισοπαλία για τον Μπάγεβιτς!

Scratch 6: Τι έρμο βρισίδι έφαγε ο Μπασινάς!

Scratch 7: Tι γαλλικά ήταν αυτά που έριξε ο Τζιμπούρ!

Scratch 8: Τι κάθισα και είδα το παιχνίδι; Δεν έπαιζα καλύτερα στοίχημα αυτά που έγραψα στον Καζαμία μου, να πάω και ταμείο!


ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Εγώ κι εσύ

πόσο η ζωή να μας μισεί
ως τριτοτέταρτοι στα πλέι οφ θα πάαααμε


κόκκινο, ναι ήταν κόκκινο
είχε το χρώμα του κρασιού
τη
μυρωδιά του λιμανιού
κι έσφαζε, έτσι όπως έσφαζε
έκοβε πόντους θαρρετά
για την παράγκα του Γκαγκά


Δεν είναι ένα το ύφος
δύο η απειρία
τρία τα λάθη
τέσσερα η αστοχία
πέντε οι δηλώσεις
έξι η αργοπορία
φεύγω για το 7 την ατολμία

που την Πανάθα την πληγώνει
μες την ψυχή τη μαχαιρώνει
και τη φρενάρει απ΄ την πρωτιά


Το χέρι σου που χάιδεψε τα λιγοστά μαλλιά μου
(φτου γαμώτο, ανάποδα είναι τα χέρια)
(αλλά ο Καζαμίας ΣΚΙΖΕΙ!)


Το ΄χα πει, το ΄ χα πει
πως όλα κάποτε τελειώνουν
και οι άλλοι ξεσαλώνουν
το ΄χα πει, το ΄χα πει
θα τα σκάσουν και θα μείνουν και ταπί
(Πολυμετοχικότητα ε; Νάτα τα χαϊρια τους!
)


Kοιμήσου και παρήγγειλα στην ΕΠΟ τα προικιά σου
στον Πειραιά τα ρούχα σου και τα διαμαντικά σου


Ζιλμπέρτου, Ζιλμπέρτου σε παρακαλώ
μην ξανασουτάρεις, ούτε για χωρατό...
(και παραποιημένο γαύρικο σύνθημα;
Α πα πα... Είμαι καλά γιατρέ μου;)

15 comments:

Stepas said...

Μα είναι δυνατόν να χάνει γκολ σε κενό τέρμα ο Ζιλμπέρτο; Και δεν είναι η πρώτη φορά. Κι άλλες φορές έβγαινε σε θέση φορ από πίσω (προφανώς είναι δουλεμένο και όχι τυχαίο) αλλά μόνο μια φορά έχει σκοράρει, στην Ξάνθη.

Η διαιτησία σάς πάει πολύ κόντρα φέτος, αυτό είναι αλήθεια. Αλλά δυστυχώς αμα αρχίσουμε να μιλάμε για διαιτησία δεν θα βγει άκρη. Χάνουμε την ουσία (έτσι νομίζω δηλ). Γι' αυτό γουστάρω που είδα ότι έκανες αγωνιστική ανάλυση και κριτική. Ορθώς διαπίστωσες ότι αδικείστε αλλά όποιος μείνει εκεί το έχασε το νόημα.

ΥΓ: Σου εύχομαι ολόψυχα καλή χρονιά! Πάνω απ' όλα υγεία και καλά να περνάς!

ΥΓ: Ψήνεται uzuburoτραπέζι για Μητροπανο τώρα κοντά. Ψήσου!

Rizobreaker said...

Καταρχάς καλή και δημιουργική χρονιά Gatti!
Ήμουν στο γήπεδο. Συμφωνώ με όσα γράφεις όπως καταλαβαίνεις (αφού είμαστε στο ίδιο μήκος κύματος σκέψης).

Συμπληρώνω τι μου έμεινε όσο έβλεπα τον αγώνα αλλά και φεύγωντας απ' το γήπεδο:

1) Ο Γκούμας και ο Καραγκούνης πριν τον αγώνα, στην προθέρμανση, ήταν οι δύο μοναδικοί παίκτες που εκτελούσαν τις ασκήσεις σα να βαριούνται. Φυσιολογικότατος νομίζω ο τραυματισμός του Γκούμα και η άθλια εμφάνιση του Καραγκούνη.
2) Καραγκούνης = καταστροφή σέντρας!! (4 συνεχόμενα κόρνερ στο ίδιο σημείο πάνω στο Μπασινά!! Έλεος!!!)
3) Κάφροι οπαδοί που έβριζαν το Μπασινά και τον Κυργιάκο (όσο κι αν πιστεύω ότι ο Κυργιάκος έκανε μαλακία στην ομάδα)...
4) ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ έπαιξαν ακριβώς το ίδιο ποδόσφαιρο, ανύπαρκτο! Όλοι πίσω κι ότι γίνει. Συγνώμη αλλά για μένα δεν είναι σοβαρές ομάδες αυτές...
5) Διαιτησία δε σχολιάζω, όπως πολύ σωστά είπες, δεν έχει κανένα νόημα πια... Ο βάζελος ο Βασσάρας... Το άλλο με τον Τοτό το ξέρουν??
6) Οι φάσεις μας μπροστά στο άδειο τέρμα ήταν... Τι να πω...
7) Ο Σαλπιγγίδης που είναι?? Ρηχά νερά και πάλι...
8) Ο Ρουκάβινα την κούρασε τη μπάλα στο τέλος, μπορούσε καλύτερα...
9) Το πανό που σήκωσαν οι οργανωμένοι και έγραφε: "Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Όχι άλλο αίμα αθώων παιδιών!" το έδειξε κανένα κανάλι?? Μπααα εεεε...??
10) Εν τέλει το μόνο που κρατάω είναι το πανό... Τίποτα άλλο δεν αξίζει...

Anonymous said...

και κλαμα η κυρια...

xaroylita said...

Kαλημέρα, καλή εβδομάδα και για άλλη μιά φορά Καλή Χρονιά. Για τον αγώνα δεν θα σχολιάσω, αν και τον είδα. Δεν είναι το φόρτε μου. Αλλά μάλλον θα το έχεις καταλάβει.

Είσαι εσύ εδώ γι'αυτά.. Σου εύχομαι τα καλύτερα Gatti μου, μέσα από την καρδιά μου.

Ο χρόνος να φέρει νίκες.. Σε όλους τους τομείς. Φιλάκια πολλά

gatti said...

@Stepas: Tι να κάνουμε; "Δεν τόχει" το γκολ ο Ζιλμπέρτου! Τόχε πει και ο Ρίμπο. "Μην περιμένετε να σκοράρει ο Ζιλμπέρτο Σίλβα. Δεν είναι αυτή η δουλειά του". Δεν φανταζόμουν βέβαια ότι κυριολεκτούσε σε τέτοιο βαθμό, ώστε ο παίκτης να αδυνατεί να σκοράρει ακόμα και σε κενή εστία! Αυτό μέχρι κι ο πεντάχρονος ανιψιός μου το έβαζε!

Ε ναι αυτό λέω κι εγώ. Αφού μας πάει κόντρα, τι ωφελεί να το λέμε όλη την ώρα; Αφού το βλέπεις ότι είναι εναντίον σου όλη τη χρονιά, τι κάθεσαι στη φάση του πέναλτι; Εχεις κάποια εχέγγυα ότι θα σου δώσει αυτό όταν δεν σου έχει δώσει τόσα άλλα; Χάνεις το δάσος άμα σκέφτεσαι έτσι. Το θέμα είναι ότι η ομάδα δεν έπαιξε καλά. Είχε κλείσει την ΑΕΚ για ένα ημίχρονο στα καρέ της και γκολ δεν κατάφερε να βάλει. Πώς να σταθώ εγώ μετά στο πέναλτι;

ΥΓ. Καλή χρονιά και σε σένα! Τα καλύτερα σου εύχομαι!

ΥΓ1. Να δούμε, γιατί "παίζει" και περίπτωση με φιλαράκια που θα κατέβουν από Σαλόνικα ειδικά για την περίσταση, φανατικοί Μητρο-πανικοί!




@Rizobreaker: Καλή Χρονιά και σε σένα Rizo μου! Με υγεία και με την ίδια και ακόμα περισσότερη επαναστατική διάθεση από αυτή που διαθέτεις!

1) Εντάξει, είναι και γεροντάρες οι συγκεκριμένοι, μην περιμένεις πολλά - πολλά.

2) Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο τσαντίστηκα με τα στημένα! Βρε ούτε ένα κόρνερ να μην περάσει τον πρώτο αμυντικό!

3) Είπαμε ότι ο Μπασινάς έχει πετύχει το ακατόρθωτο. Να τον βρίζουν, Παναθηναϊκοί, Ολυμπιακοί και ΑΕΚτζήδες!

4) Ανύπαρκτοι αυτοί, "λίγοι" εμείς, μη το ξεχνάς αυτό.

5) Ο Βασσάρας έχει βάλει πλώρη για την αρχιδιαιτησία, οπότε θέλει να βγάλει από πάνω του τη "ρετσινιά" του βαζελόφιλου.

6) Ο,τι και να πεις, λίγο θα είναι.

7) Ο Σάλπι έκανε και τρεις σέντρες της προκοπής.

8) Σίγουρα μπορούσε καλύτερα ο Ρούκα. Ισως αν έμπαινε νωρίτερα...

9) Αναφορά στο πανό έγινε. Τώρα αν το έδειξαν, δεν ξέρω να σου πω, δεν το πρόσεξα.

10) Συμφωνώ.




@Anonymous: Ωπα! Πού ξεφύτρωσες εσύ πουλάκι μου; Πότε άλλαξα τις ρυθμίσεις και δεν το θυμάμαι;

Εχω κλάψει, για πολλούς χειρούργους (sic) έχω κλάψει
Για τον Κύρο πιο πολύυυυυυ

gatti said...

@xaroylita: Kαλημερούδια, καλή εβδομάδα Χαρά μου! Τι να σχολιάσεις από τον αγώνα κοπέλα μου, δεν αξίζει τον κόπο. Κάτσε εδώ μαζί μας που κλαίμε τον μακαρίτη! :pp

Και σε σένα εύχομαι τα καλύτερα! Ο,τι επιθυμείς να γίνει φέτος πραγματικότητα! Και υγεία για σένα και τους δικούς σου.

Φιλάκια!
:***

island said...

Καλή χρονιά Γατάκι. Τα ίδια και τα ίδια. Ανάξια πλέον σχολιασμού. άρα. Να ευχόμαστε ΄μας αφήσουνε να είμαστε δεύτεροι.

Γειά σου ρε Κύρο βάζελε. Τα γαυράκια που μας τα είχαν πρήξει με τον Κύρο δεν μιλάνε τώρα;

duendes said...

Δεν αντέχω άλλη συζήτηση γι'αυτήν την φάση (μπέναλτι Γεωργέα). Και είναι μόλις Δευτέρα μεσημέρι! Έλεος.. :)

ΥΓ. Αυτά που έχασε ο Σίλβα, ΔΕΝ χάνονται!

gatti said...

@island: Kαλή Χρονιά, Νησάκι! Οντως, δεν αξίζει τον κόπο πια να τα σχολιάζουμε. Αφού το σκέφτομαι να αλλάξω θεματογραφία! :p

Για να μας αφήσουν να είμαστε δεύτεροι, θα πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τη δεύτερη θέση. Μέχρι στιγμής εκεί βρίσκεται ο ΠΑΟΚ.

Τι να πούνε τα γαυράκια; Εχουνε σκάσει στα γέλια από χθες. Και λογικό είναι. Γιατί, εσύ τι νομίζεις; Την ΑΕΚ ευνόησε ο Κύρος;



@duendes: Συμφωνώ και επαυξάνω. Αλλά εδώ όπως βλέπεις δεν μιλάμε για το πέναλτι! :))
Ασε που μετά τις δηλώσεις Βασσάρα, αρχίζω και ...ταλαντεύομαι! Ποιο πέναλτι; Ο Κροάτης πήγε κι έπεσε πάνω στο πόδι του Γεωργέα! Και έκανε και θέατρο μετά! Αμ πώς! :)))

YΓ. ΟΛΑ χάνονται και ΟΛΑ μπαίνουν!

Γιώργος Τ. said...

-Το θέμα δεν είναι το 1 πέναλτι σε 16 αγωνιστικές, αλλά το 1 πέναλτι στα Χ καθαρά πέναλτι που δεν έχουν δοθεί στον Παναθηναϊκό.. Και δυστυχώς, το Χ είναι μεγάλος αριθμός..
-Για τις ευκαιρίες του Ζιλμπέρτο, όλα μπαίνουν και όλα χάνονται.. Αλλά αν στην πρώτη δεν νιώθεις το παιχνίδι να την καρφώσεις με δύναμη, αλλά πλασάρεις στην γωνία, τι να πεις??
-Την τελευταία φορά που είχε τραυματιστεί ο Γκούμας και είχε ανάγκη από αμυντικό ο Παναθηναϊκός, είχε πάρει τον Κυργιάκο.. Άντε να δούμε τώρα τι θα γίνει..
-Δεν θα καταλάβω ποτέ μάλλον τον Τεν Κάτε.. Το ματσάκι χθες φώναζε ότι ήθελε τον Κλέιτον μέσα.. Ο Ίβανσιτς πού είναι? Ο Χριστοδουλόπουλος πού είναι?
-Μου άρεσε αρκετά ο Μελίσσης χθες..
-Δεν μου άρεσε ο κόσμος.. Δεν εννοώ τις αποδοκιμασίες σε Μπασινά και Κυργιάκο (που για μένα είναι άδικες), αλλά κυρίως τους οργανωμένους.. Εκεί που έπρεπε να δώσουν ρυθμό στην ομάδα αυτοί πουθενά.. Κάτι χαλαρά συνθηματάκια μόνο.. Δεν κάνεις έδρα έτσι..

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Eίτε 1 είτε Χ η ουσία είναι ότι το ξέρεις πως την διαιτησία δεν την "έχεις" για τους όποιους λόγους. Οπότε το θέμα είναι τι κάνεις. Προστατεύεις, ενισχύεις, πάντως δεν κάθεσαι να φωνάζεις συνεχώς γιατί θα σε βαρεθεί κι ο κόσμος (εννοώ ο ουδέτερος κόσμος)...

* Εντάξει, δεν χανόταν αυτή η ευκαιρία, αλλά να που χάθηκε. Αυτή είναι η μπάλα.

* Αυτό είχα κι εγώ στο μυαλό μου όταν είπα να παραμείνει τραυματίας ο Γκούμας. Η συγκυρία ευνοεί να πάρουμε έναν καλό στόπερ.

* Ο Ιβ ήταν άρρωστος. Ο Λάζαρος όπως τον βλέπεις δεν έχει μπει στο πνεύμα της ομάδας. Τον Κλέιτον προφανώς δεν τον πάει. Σήμερα τον έστειλε από το αφτί στη διοίκηση γιατί άργησε στην προπόνηση.

* Παράλειψή μου! Πολύ καλός χθες ο ...Μπόκολης!

* Ετσι είναι η κερκίδα του Παναθηναϊκού. Καλώς ή κακώς ξενερώνει εύκολα... Είναι θέμα μεγάλης συζήτησης αυτό...

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

Γάτα μου καλή χρονιά να έχεις και περαστικά! Τώρα τι το θες το πέναλτι -που ήταν- αν είναι να το βαρέσει κανας Ζιλμπέρτος... αστο καλύτερα!

Να σου πω και το αστείο. Ο Εντινιο λίγο έλειψε να τσιμπήσει κανα γκολακι από το πουθενα και να φύγει η ψόφια ΑΕΚ με το τρίποντο.

Πάντως νομίζω κάνατε το καλύτερο σας παιχνίδι στην Τούμπα και από τότε δεν μπορείτε να δείξετε ολοκληρωμένη ομάδα.

Θα με πείς βατραχοφιλο αλλά εμένα ο Τεντάς μου βρωμάει! Τον θεωρώ υπεύθυνο, μάζι με τον Αντωνίου και τα πουλέν του, που ομάδα 30 εκ δεν έχει ρολάρει ακόμα σε 16 ματς.
Έχω άδικο? Ή μηπως που δεν ρολάρει η ομάδα φταίει οτι δεν έχει αριστεροπόδαρο?

gatti said...

@_ST_: Xρόνια Πολλά, Στάθη μου! Καλή χρονιά, με υγεία! Τι τα θες... Το σκέφτηκα κι εγώ αυτό. Αντε και μας το έδινε. Ποιος θα το εκτελούσε; Θα μου πεις, έχουμε τον Σάλπι!

Αστείο το είδες αυτό με τον Εντίνιο ε; Εγώ είδα τον εφιάλτη να ζωντανεύει. Ευτυχώς που ο πρίγκιψ είχε ...έμπνευση και έβαλε τον Μαντούκα αντί για τον Πορτογάλο και αυτόν τον έβαλε στο τέλος. Αλλιώς μπορεί και να το είχαμε αρπάξει.

Δεν τσουλάει η ομάδα είναι γεγονός και αυτό πρέπει να μας απασχολεί πριν από τον κάθε Βασσάρα.

Ε θα σε πω βατραχόφιλο, πώς να μη σε πω; Αδικο δεν έχεις, όντως δεν ρολάρει η ομάδα, αλλά για ποια 30 εκ. μου λες; Πόσα από αυτά παίζουν;

Τώρα για τον αριστεροπόδαρο, θεωρώ πως είναι όντως σημαντικό. Οπως δεν πάει κιόλας τον Αυστριακό και δεν τον βάζει να παίξει, μια σέντρα της προκοπής από αριστερά δεν έχουμε κάνει..

paoad said...

Gatti, αν θυμάσαι, το είχα γράψει σ’ ένα post στον καζαμία πως πέναλτι ο ΠΑΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ- ακόμα και να του έσπαγε το πόδι του Κροάτη. Όμως, σήμερα δεν θα ασχοληθώ με τη διαιτησία.
Ο Παο φέτος έχει αναστήσει 2 φορές (παρακαλώ) την ΑΕΚ. Εντάξει, να δεχτώ ότι στο πρώτο ματς δεν ήξερε, αλλά παρατηρώ ότι κάνει επαναλαμβανόμενα λάθη. Τι να την κάνω τη κατοχή της μπάλας όταν δημιουργώ φάσεις με το σταγονόμετρο (κυρίως στα ντέρμπι αναφέρομαι). Ναι, το δέχομαι ότι και ο οσφπ και η αεκ ήρθαν για να αμυνθούν αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία. Αν θες να λέγεσαι καλύτερη ομάδα παίξε επιθετικά και ΝΙΚΑ τους. Μη μου στήνεις, όμως, την ίδια ενδεκάδα που παρέταξες με Werder και Inter εκτός και έχεις απαιτήσεις για πολλά γκολ.
Πάμε τώρα στα αγωνιστικά:
Ο Μάριο- σταθερός, Βύντρα- Σαριέγκι- Σπυρόπουλος – καλοί, Γκαμπριελ- Ζιλμπέρτο ακόμα γιορτάζουν τα χριστουγεννα, Καραγκούνης- Σαλπιγγίδης, δυστυχώς στον φετινό ΠΑΟ μόνο κακό κάνουν και οι κακές τους στιγμές είναι πολλαπλασίως περισσότερες από τις καλές τους, Σιμάο- πολύ καλός, Ρούκα- ναι έκανε κορδελάκια, αλλά τις περισσότερες φορές ήταν ολομόναχος χωρίς κανένα στήριγμα δίπλα του.
Δεκτό ότι ο Σαλπι διανύει τη χειρότερη σεζόν της καριέρας του, μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος, γιατί ξεκινάει, σε κάθε παιχνίδι, βασικός. Εξηγούμαι:
Ο Ρούκα σε 10 συμμετοχές (όχι γεμάτες) το έχει ματώσει 5-7 φορές, ο Πετρόπουλος μια από τα ίδια, ο Κλειτον βγάζει ασσιστ σε κάθε παιχνίδι, ακόμα και ο Σοουζα σε 5 παιχνίδια έβαλε 3 γκολ και παραμερίστηκε αναίτια. Ό Σάλπι από την αρχή της σεζόν έχει ξεκινήσει σε ΌΛΑ τα παιχνίδια (20) βασικός και έχει βάλει μόνο 4-5 γκόλ ,εκ των οποίων το ένα με πέναλτι. Υπάρχει μεγάλη αδικία προς τους υπόλοιπους επιθετικούς και έτσι όπως τα πάνε θα τους κάψουνε κι αυτούς.
Δεν ξέρω ρε παιδία αν μόνο εγώ τα βλέπω αυτά αλλά, σίγουρα δεν έχω ακούσει κανένα να αναρωτιέται πως γίνεται να ξεκινάει σε κάθε παιχνίδι αυτός ο παίχτης.

gatti said...

@paoad: Συμφωνώ μαζί σου στα περισσότερα σημεία. Σαφώς και δεν αποτελεί δικαιολογία ότι η ΑΕΚ (και ο γαύρος) ήρθαν για να αμυνθούν. Αν έχεις ομάδα τους κερδίζεις όταν έχεις σχεδόν καθολική κατοχή μπάλας και δεν περιμένεις να ξελασπώσεις από ένα πέναλτι που ακόμα κι αν γίνει είναι αμφίβολο να σου δοθεί.

Γι΄ αυτό έγραψα ότι καταλήγουμε στα ίδια πράγματα συνεχώς. Στις λάθος επιλογές και στις απουσίες παικτών - κλειδιά. Και δεν μπορώ να καταλάβω δηλαδή πόσο δύσκολο ήταν στο ντέρμπι με την ΑΕΚ να έχουμε ήδη στη διάθεσή μας τον στόπερ που ψάχνουμε από το καλοκαίρι; Αυτός θα έπρεπε να έχει κλείσει, να έχει κάνει προπονήσεις με την ομάδα και να είναι έτοιμος να παίξει. Και πού είναι ο επιθετικός ή ο δημιουργικός μέσος;

Για τον Ρούκα, μαζί σου! Μόλις μπήκε ο Κροάτης, ο Παναθηναϊκός έγινε άλλη ομάδα. Ε, δεν κρύβεται η κλάση, πώς να το κάνουμε; Αλλά δυστυχώς δεν έχουμε πολλούς τέτοιους παίκτες.

Ναι, θα μπορούσε ο Σάλπι να μην ξεκινάει βασικός αφού διανύει άσχημη σεζόν, αλλά θύμισέ μου: Ποιος έκανε τις δύο μπαλιές "πάρε - βάλε" στον Ζιλμπέρτο;

Κι όπως θα είδες, στη συνέντευξη Τύπου ο Τεν Κάτε για τον Μάντζιο μίλησε, όχι για τον Σαλπιγγίδη. Τα δικά του γκολ λείπουν...