Tuesday, January 6, 2009

Σύστημα - τρενάκι

Κι ενώ ο Χόχος έκανε 15 μέρες διακοπές και δεν χρειάστηκε να νοιαστεί ούτε για τα παιχνίδια ούτε για τις μεταγραφές (και γιατί να νοιαστεί, αφού όλοι και όλα γι΄ αυτόν δουλεύουν) στον Παναθηναϊκό βρήκαν τον τρόπο να αντιμετωπίσουν τους διαιτητές που τους αδικούν. Θα ακολουθήσουν το σύστημα - τρενάκι. Το σύστημα - τρενάκι εφαρμόζεται ως εξής: Oταν κάποια διαιτητική απόφαση αδικεί την ομάδα, τότε θα μαζεύονται όλοι κοντά στον διαιτητή και θα σχηματίζουν ένα τρενάκι. Με ατμομηχανή - ποιον άλλο; - τον Καραγκούνη και από πίσω τους άλλους. Σαριέγκι, Γκούμα, Βύντρα, και όλους τους υπόλοιπους. Και θα αρχίζουν να σπρώχνουν τον κόρακα, όπως σπρώχνει η Μενεγάκη τους καλεσμένους της και θα τον πηγαίνουν καροτσάκι μέχρι να αλλάξει απόφαση. Το αυτό και για τους επόπτες. Αυτούς θα τους στριμώχνουν κιόλας στη γωνία και όλοι και κάποιος οπαδός θα τους ...περιποιείται. Και ποιος την εμπνεύστηκε αυτή την ιδέα; Εδώ σε θέλω! Ο Ευρωπαίος ο Τεν Κάτε. Το ζήτησε λέει από τους παίκτες στην προπόνηση.


"Γιατί δεν αντιδράτε;" είπε χαρακτηριστικά ο Ολλανδός τεχνικός με αφορμή το πέναλτι που δεν έδωσε ο Βασάρας στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και συνέχισε: "Να αντιδράτε όταν αδικούμαστε και να πηγαίνετε στον διαιτητή μέσα στα επιτρεπόμενα όρια".
Ο αρχηγός Γιώργος Καραγκούνης απάντησε ότι "μα άλλες φορές που έχουμε διαμαρτυρηθεί έχετε πει να μην το κάνουμε..." και ο Χενκ Τεν Κάτε του απάντησε: "Να το κάνετε!"

ΡΕ ΣΕΙΣ ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ; Αυτός δηλαδή είναι ο τρόπος που βρήκατε για να χτυπήσετε το κακό στη ρίζα του; Θα τρέχετε πίσω από τον διαιτητή και τους επόπτες; Εδώ χωρίς την άδεια του τεντά κι ο Καραγκούνης όλο πίσω από τα κοράκια τρέχει και διαμαρτύρεται! Φαντάσου τι θα κάνει τώρα που θα έχει το ελεύθερο! Και στην τελική ποιος σας είπε ότι εγώ γουστάρω να βλέπω σκηνές που θυμίζουν δεκαετία του ογδόντα ή σκηνές από τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα με τους παίκτες της ομάδας μου να κυνηγάνε τους διαιτητές; Και γαμώ τις ιδέες είχες τεντά, μπράβο!

Για κοιτάξτε να αλλάξετε ρότα όλοι εκεί στην ΠΑΕ γιατί κοντεύουμε να γίνουμε ρεζίλι των σκυλιών (αν δεν έχουμε γίνει ήδη...). Κι αν θέλετε να αλλάξουνε τα πράγματα, ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Εκλογές στην ΕΠΟ έχουμε στις 24 Γενάρη, παίξτε μπάλα με τις ενώσεις. Εκεί θα σας παραδεχτώ και όχι αν καταφύγετε σε πρακτικές που θα γελοιοποιούν την ομάδα.

Ασε τώρα το άλλο! Παρενέβη ο αθλητικός εισαγγελέας Σιμιτζόγλου, προκειμένου να διαπιστώσει αν τα σφυρίγματα του Βασσάρα, μπορούν να αποτελέσουν αφορμή για επεισόδια από τους οπαδούς!

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΟΒΑΡΟΙ; Ποια επεισόδια; Αφού δεν υπήρχαν οπαδοί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Μόνοι μας ήμασταν. Μόνοι μας θα πλακωνόμασταν εξαιτίας του σφυρίγματος του Βασσάρα; Πλάκα κάνουμε; Δόξα τω Θεώ ΑΕΚτζήδες δεν έχουμε γίνει ακόμα, να σκοτωνόμαστε στις εξέδρες για τον Ντέμη ή τον Μπάγεβιτς. (Δεν το αποκλείω βέβαια στο μέλλον, με τα δόντια κρατιούνται τζιγγερικοί και αντι-τζιγγερικοί).


Τώρα που είπα ΑΕΚτζήδες. Πάει διαλύεται κι αυτό το μαγαζί. Παραιτήθηκε λέει με e-mail ο Κιντής. Οχι μαλάκας είναι να κάνει τη γλάστρα και να τα ακούει κι από πάνω. Οι μέτοχοι να μην βάζουν το χέρι στην τσέπη, ο Νοτιάς να είναι στον κόσμο του στην Αμερική, o τίγρης να βλέπει χωρίς να αντιδρά, ο βατραχοπρίγκιψ να ζητάει παίκτες, ο Μανωλάς να είναι έτοιμος να ρίξει μπουκέτα στους μετόχους και ο ίδιος να χρεώνεται τη δυσαρέσκεια από τις μη-μεταγραφές. Και από πάνω να βγαίνει κι ο Ντέμης να λέει ότι δεν τρέχει τίποτα μια χαρά είμαστε, ανοίξτε τις πόρτες να έρθουν κι άλλοι επενδυτές, να πάρουμε κι ένα ακόμα δανειάκι και να τη βγάλουμε τη χρονιά. Είδε ο Κιντής τα οικονομικά, προφανώς έφριξε και πήρε την μεγάλη απόφαση. Εστειλε το μεϊλάκι του και ησύχασε. Το διαδίκτυο πάντως μια χαρά το δουλεύουνε στην ΑΕΚ. Ολα μέσω Ιντερνετ γίνονται. Με e-mail επικοινωνούν με τον Νοτιά, με e-mail επικοινωνούν οι μέτοχοι μεταξύ τους, μέσω Ιντερνετ τσεκάρουν τους παίκτες που τους προτείνουν.

Scratch: Τον πλάκωσε το πάπλωμα τον Κλέιτον και άργησε στην προπόνηση. Λογικό, αφού ένα πουλάκι μου είπε ότι μέχρι τις 5 το πρωί ήταν στα μπουζούκια.

Scratch 1: "Δεν είχαμε καθόλου καλή αντιμετώπιση στην Τρίπολη. Ενώ όποιος έρχεται στο Καραϊσκάκη είναι μοναστήρι" είπε ο Σάββας Θεοδωρίδης. Θαύμα! Θαύμα! Το τηγάνι είναι μοναστήρι και ο Σάββας είναι ο όσιος Πρόκλος.

Scratch 2: Tης κακομοίρας στη Θεσσαλονίκη. Επεισόδια γύρω από το "Κλεάνθης Βικελίδης" και οι σχέσεις οπαδών ΠΑΟΚ - Αρη στο κόκκινο. Παλικάρια κάντε κράττει γιατί έρχονται και τα δύο ματς, πρωταθλήματος - κυπέλλου, και με την ένταση που έχει δημιουργηθεί, δεν βλέπω να τη βγάζετε καθαρή...

8 comments:

Stepas said...

Έχεις πολύ δίκιο. Εδώ οι διαιτητές δεν φοβούνται να δώσουν στο γαύρο πέναλτι που κάνει μπαμ ότι δεν είναι και τα βλέπουμε στην tv και γελάμε ή δεν φοβούνται να μην δινουν στις άλλες ομάδες πέναλτι που βγάζουν μάτι, και θα φοβηθούν ή θα αλλάξουν γνώμη επειδή θα διαμαρτύρονται ο Καραγκούνης και οι συμπαίκτες του; Τι γελοιότητες είναι αυτές; Άλλο πράγμα βέβαια να έχουν οι παίκτες τσαμπουκά και νεύρο και να στήνουν κλίμα μες στον αγώνα μέσα σε λογικά πλαίσια. Χρειάζεται κι αυτό, αλλά αυτό δεν λύνει το πρόβλημα του ΠΑΟ αυτή τη στιγμή.

Καλά αυτός ο τεντάς κατάλαβε τι έκανε; Έδωσε το ελεύθερο στον Καραγκούνη να διαμαρτύρεται;! Την κάτσαμε! Δεν θα κάνει άλλη δουλιά τώρα. Θα παίζει όπως έπαιζε ο Ζαγορ την τελευταία του χρονιά σε μας: αγκαζέ με τον διαιτητή!

Χάλι μαύρο η ΑΕΚ. Ελπίζω να τα βλέπει αυτά ο Σάντος και να πάει για το 2πλό την Κυριακή και όχι για το 0-0 πάλι...

Την καλησπέρα μου

coachp said...

Πες στο πουλάκι σου, οτι 03:15 έφυγε ο Κλέιτον. Το θέμα είναι αν ξέρει πόσο HAIG ήπιε...?

Πάντως, κι εγώ στη θέση του το ίδιο θα έκανα. Αφού δεν τον βάζει να παίξει και βλέπει το παλικαράκι οτι είναι καλύτερος παίχτης απο όλους. Τι να κάνει? Να μην πμίξει τον πόνο του? Πως να τον πνίξει, παίζοντας πλέη στέησιον στο σπίτι...?

gatti said...

@Stepas: Mα αυτό ακριβώς είναι που σκέφτηκα και τρελάθηκα! Εδώ ο Κάρα έχει από μόνος του την ...προδιάθεση να διαμαρτύρεται στους διαιτητές και πας εσύ και του δίνεις το ελεύθερο να το κάνει; Πάει! Θα ξεσαλώσει εντελώς! Και μιλάμε πως σιχαίνομαι να βλέπω τη φάτσα του να διαμαρτύρεται. Τι αγκαζέ μου λες, όπως ο Ζαγόρ; Αγκαλιά θα τον πάρει τον διαιτητή!

Διαφορετικό πράγμα ο τσαμπουκάς και το νεύρο στο παιχνίδι, από αυτό που ζήτησε ο Τεν Κάτε και πολύ περισσότερο από αυτό που φοβάμαι ότι θα κάνουν οι παίκτες. Αλλωστε δεν είναι στην ...μενταλιτέ μας ο τσαμπουκάς, οπότε μάλλον κάτι σε κλάψα θα βγει. Δεν έχουμε, βλέπεις, Εκι Γκονζάλες πια... :)))

Η ΑΕΚ δεν είναι στα καλύτερά της είναι γεγονός. Αλλά το θέμα είναι: Θα ρισκάρει ο Σάντος ή θα παίξει πάλι συντηρητικά;

Καλησπέρα!



@coachp: To πουλάκι μου μια χαρά μου τα είπε! Πέντε το πρωί έφτασε σπίτι του ο παίχτουρας. Τώρα, αν κάποιος δικός σου τον είδε να φεύγει στις 3:15, προφανώς κάπου ...λοξοδρόμησε πριν πάει σπίτι.

Καλά, τον δικαιολογείς; Και πού ξέρεις αν η συμπεριφορά του Τεν Κάτε απέναντί του δεν είναι αποτέλεσμα της δικής του κακής ζωής και των αφορμών που δίνει; Γιατί το πουλάκι μου, μου είπε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ξενυχτάει. Οπως επίσης μου είπε πως ο Ολλανδός δεν κρατάει κακίες και πως αν ένας παίκτης συνετιστεί δεν έχει κανένα πρόβλημα να τον χρησιμοποιήσει.

paoad said...

Δυστυχώς η άσωτη ζωή του Κλειτον είναι λίγο πολύ γνωστή. Κ εγώ πιστεύω ότι ο Ολλανδός δεν μπορεί να είναι τόσο άδικος, σίγουρα ο Βραζιλιάνος του δίνει τις αφορμές. Ελπίζω να βάλει μυαλό και να μην χάσουμε ένα ακόμα ποιοτικό μέσο, μετά από τον αγαπημένο Λούτσι και τον τρελό-Γκονζάλες.
Πλάκα πλάκα ένας Σανμαρτεάν σε αυτή τη σύνθεση θα πήγαινε ταμαμ. Πόση μπάλα ήξερε αυτός ο παίκτης???? Κρίμα πολύ κρίμα- τον αφήσαμε κι αυτόν ανεκμετάλλευτο.

gatti said...

@paoad: Kι εγώ ελπίζω να βάλει γρήγορα μυαλό, αλλιώς δεν βλέπω να έχει μέλλον στην ομάδα. Πάντως, διοίκηση και Τεν Κάτε έκαναν ήδη πίσω και μέσα σε μια μέρα η επταήμερη καραντίνα έγινε διήμερη. Παρόμοια περίπτωση με αυτή του Γκούμα. Δύσκολο, βλέπεις, το πρόγραμμα, ο Πανθρακικός δεν αστειεύεται και το ντέρμπι με την ΑΕΚ έδειξε ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια να κρατάς εκτός έναν από τους ελάχιστους δημιουργικούς σου μέσους.

Ο Σανμαρτεάν έπαιζε μεγάλη μπάλα αλλά δεν είχε μυαλό. Η έλλειψη μυαλού ήταν μεγαλύτερη από τα προβλήματα τραυματισμών του. Μερικοί παίκτες τελικά πάνε χαμένοι από το κεφάλι τους και μόνο. Δεν ξέρω αν ξεχνάω κάτι, αλλά νομίζω ότι δεν τον αφήσαμε εμείς ανεκμετάλλευτο. Αυτός δεν είχε διάθεση να βοηθήσει τον εαυτό του.

Ο Εκι ήταν διαφορετική περίπτωση. Επεσε όμως πάνω στην ...κέντα. Δύσκολος ο τραυματισμός του. Ελάχιστοι παίκτες επανέρχονται. Και συνηθέστατα δεν είναι ποτέ οι ίδιοι. Ακόμα κι αν η εγχείρηση πετύχει απόλυτα, η ψυχολογία τους
πέφτει και ο φόβος τους κυριεύει. Στον Εκι βγήκε ως επιθετικότητα (όχι ότι δεν είχε και πριν...).

Σκέψου τώρα και ότι έπεσε πάνω στον Μήτσου, ενώ έγιναν και τραγικά λάθη στην αποθεραπεία. Από την στιγμή του τραυματισμού του, είχε δυστυχώς αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση...

NOVITO said...

Καλά ο Κλέιτον είναι γνωστός για τα νυχτοπερπατήματα του και ποτέ χωρίς την ... "κατάλληλη συνοδεία"...
τον απολαμβάνε κάθε βράδυ κάποτε... ;)

Γιώργος Τ. said...

Ότι να 'ναι.. Τώρα πια θα έχουμε την ομάδα να διαμαρτύρεται με τις ευλογίες του προπονητή?? Ε ρε γλέντια!!
Στον πειθαρχικό τομέα πάντως, τον παραδέχομαι τον Τεν Κάτε.. Αν και μου λείπει ο Κλέιτον από την ομάδα..
Για τον Θεοδωρίδη τώρα, καλύτερα να μην σχολιάσω τίποτα.. Είναι μακράν ο γραφικότερος του χωριού.. Ας τον χαίρονται οι γαύροι..

gatti said...

@NOVITO: Καλώς τον!

Είναι αλήθεια, πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι.
Το θέμα είναι πως αν νόμιζε ότι με μια καλή μεταγραφή "έδεσε το γάιδαρό" του προφανώς έκανε λάθος. Πρέπει να βάλει μυαλό αν θέλει να παίξει μπάλα. Αλλιώς θα τον φάει ο πάγκος και η εξέδρα.



@Γιώργος Τ.: Δυστυχώς, θα το ζήσουμε κι αυτό!

Πάντως πάλι στα μαλακά έπεσε ο Κλέιτον. Δυο μέρες όλες κι όλες θα κρατήσει η τιμωρία. Είναι όμως και η διοίκηση ε; Ατεγκτη! :pp

Tι να σχολιάσεις για τον κυρ Σάββα; Η επιστήμη σηκώνει τα χέρια...