Wednesday, January 7, 2009

Θέμα χημείας

Θα σου φύγω σ' τό 'χα πει
θα σου φύγω και γέλαγες εσύ
πριν μ' αφήσεις σημάδια
και τα όνειρα άδεια
Θα σου φύγω σ' τό 'χα πει




Πολλές φορές
μου λες πως θα φύγεις
Πολλές πληγές
μες στη καρδιά μου ανοίγεις
Πολλές φορές
με τυραννάς
και με πληγώνεις και με πονάς

Πού θα πας
και θέλεις να μ΄αφήσεις.
Μια βραδιά
σε μένα θα γυρίσεις.
Μια βραδιά με πόνο στη καρδιά.



Tώρα που θα φύγεις,
πάρε μαζί σου και το Λουκά
τον Μάριο, το Βάσκο
και της εξέδρας μας το άγχος

Τώρα που θα φύγεις
πάρε μαζί σου και το "χτικιό"


Αυτό ήταν λοιπόν! Φεύγει ο όμορφος! Μας αφήνει ο Αλέξανδρος ο ευθυτενής. Ο Ντελικανής του Παναθηναϊκού. Δεν θα αναρωτιόμαστε πια ποιο μέσο έχει και παίζει. Δεν θα ξανασιχτιριάσουμε με την πάρτη του στις εξέδρες, ή βλέποντάς τον στην τηλεόραση. Πάει στη Βέρντερ το παλικάρι μας. Στη Βέρντερ, η οποία ως άλλος Ολυμπιακός θέλει να κάνει δικό της τον παίκτη που της έκλεισε το σπίτι. (Ετσι κι ο γαύρος όποιος παίκτης παίξει μπαλάρα απέναντί του τον φέρνει στο λιμάνι - τώρα του γυάλισε ο Ζαϊρί, δημιουργικός μέσος που δεν έχει βάλει ούτε γκολ - τέλος παρένθεσης). Μην πολυχαιρόσαστε όμως. Για έξι μήνες πάει ο παίκτουρας.

Μπορεί πα να πει να μας τον στείλουνε ξανά πίσω, πεσκέσι καλοκαιρινό, όπως έγινε με τον Βαγγελάκη τον Μάντζιο. Για έξι μήνες πάντως στα σίγουρα και αυτός θα βρει την ησυχία του και εμείς θα πρέπει να ψάξουμε να βρούμε άλλον να κράζουμε (ε ρε Λουκά τι σε περιμένει... διπλό κράξιμο θα τρως, φταις δεν φταις, γιατί κάπου θα πρέπει να ξεσπάσει και η κερκίδα).

Κι άμα τώρα προσπαθήσεις να κάνεις έναν απολογισμό, που δεν είναι σίγουρο ότι πρέπει να γίνει απολογισμός, αφού δεν είναι βέβαιο ότι το καλοκαίρι δεν θα είναι πάλι πίσω, θα πεις ότι ο Τζιόλης δεν ήταν ο παίκτης που έκανε τη διαφορά αλλά δεν ήταν και τόσο για ...πέταμα όπως πάνω στην τσαντίλα μας έχουμε υποστηρίξει. Μπορεί να μην έδωσε αυτά που περίμεναμε από αυτόν, παρά μόνο σε κάποιες εξάρσεις του, όπως στο ματς της Βρέμης, αλλά αντίστοιχα ουδέποτε πήρε από την "πράσινη" κερκίδα ούτε το ελάχιστο ποσοστό αναγνώρισης που δικαιούτο ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Επομένως, δικαιολογημένα και αυτός από την πλευρά του νοιώθει πως δεν αφήνει πίσω εκκρεμότητες. Δεν του χρωστάμε, αλλά δεν μας χρωστάει κιόλας. Είμαστε περίπου "πάτσι"!

Μακάρι να βρει την Ιθάκη του στη Γερμανία, να συνεχίσει την καριέρα του με επιτυχία και να τον αγαπήσουν όσο δεν καταφέραμε εμείς εδώ - ή δεν μας ενέπνευσε ο ίδιος. Ισως τελικά ήταν θέμα χημείας...


Scratch: Κύριοι πολυμετοχικοί. Σα να τα έχετε μπερδέψει κομμάτι τα πράγματα. Μεταγραφές μας τάξατε, όχι αποδεσμεύσεις. Και μέχρι στιγμής έχουν φύγει δύο (Σόουζα, Τζιόλης για να μη πω και τον Σιόντη, αφού έτσι κι αλλιώς δεν παίζει...) και δεν έχει έρθει κανένας. Για να οργανωθούμε λίγο, για να οργανωθούμε!

7 comments:

xaroylita said...

Gattouliiiiiiiiii!!! Για να οργανωθούμε λίγο, για να οργανωθούμε λίγο. Πολύ μ'αρέσει. Αλλά μπέζος. Έχεις φορτώσει μου φαίνεται.. Φιλάκια και χαμογελάκια.

Καλή σου μέρα.

Γιώργος Τ. said...

Χαιρετάμε Τζιόλη.. Καλό παιδί, αλλά δεν... Μακάρι στην Γερμανία να μας αφήσει όλους με ανοιχτό το στόμα.. Προσωπικά θα θυμάμαι για πάντα τα γκολ του (ειδικά το πρώτο) στο Περιστέρι πρόπερσι.. Ποτέ δεν τον έκραξα, απλά δεν μου έκανε..

squarelogic said...

Καλώς σας ξαναβρήκα μετά σύντομη απουσία σε βροχερά βουνά και φαράγγια.
Έγινε κατ'αρχήν πραγματικότητα λοιπόν το ονειρο του Αλέξανδρου.Όπως τα γράφεις είναι.Ενας παίκτης που δεν δικαίωσε τις προσδοκίες που τον συνόδευαν,αλλά δεν ήταν και άχρηστος.
Μάλλον το αγέρωχο στυλ του ενώ η ομάδα σερνόταν,και η εμμονή των προπονητών του είτε να τον ξεκινάνε στη θεση καποιου πιο μπαλαδόρου ή να τον βάζουν μέσα τη στιγμή που το ματς απαιτούσε πιο δημιουργικό παίκτημτον καταδίκασε.
Τελικά,κι αυτός μπορεί να πλήρωσε την αμυντική ανεπάρκεια της ομάδας που καθιστούσε απαραίτητη την παρουσία του,αποστερώντας παράλληλα πολύτιμες δημιουργικές ιδιότητες.

Μια παρατήρηση όμως.
Ο Τζιολης έχει κλείσει 2 φορές το σπιτι της Βέρντερ,είναι σε ιδανική ηλικία,δίχως τραυματισμούς και τον παίρνουν δανεικό για αστείο ποσό.
Αντίθετα,ο Ζόνεφελντ που θελει ο τεντάς,είναι 28,δεν έχει παίξει φέτος και η Αιντχόφεν ζητά το ποσό που είναι να παρουμε αν πραγματοποιηθεί η μεταγραφή του Αλέξανδρου,ενώ για δανεισμό ζητά 450 χιλ!
Επισημαίνω μια λαθος τακτική ως προς τους παίκτες που θελουμε να "σπρώξουμε".Τους απαξιώνουμε προκαταβολικά ενώ άλλοι σύλλογοι το παίζουν δύσκολοι και πετυχαίνουν καλύτερες συμφωνίες.
Όσο για τις μεταγραφ.(μη)κινήσεις Αντωνίου-διοίκησης,είναι και αποτέλεσμα του γενικότερου ζοφερού οικονομικού κλίματος που τους αποτρέπει απ το να ανοίξουν το παχυλό πουγγί τους τώρα που δεν ξέρουν τι ξημερώνει.
Είναι ομως μεγάλη κουβέντα που σηκώνει ειδικό ποστ.

gatti said...

@xaroylita: Xαρά μου, η αλήθεια είναι ότι δεν είχα τον Μπέζο στο μυαλό μου αλλά ένα γνωστό ανεκδοτάκι, όταν έγραψα περί οργάνωσης! :))

Eχω φορτώσει, καλά σου φαίνεται!

Πολλά πολλά φιλιά! :****



@Γιώργος Τ.: Eτσι ακριβώς. Ας πάει στο καλό, είναι ό,τι πιο σωστό για την δική μας ψυχική υγεία και για την δική του καριέρα. Εντάξει, εγώ τον έκραξα λιγουλάκι (εδώ μέσα, στο γήπεδο δεν θα έκραζα κανέναν!), αλλά ...περασμένα - ξεχασμένα!



@squarelogic: Καλώς επέστρεψες!

Ναι, έγινε πραγματικότητα το όνειρό του, το είπε και ο ίδιος πριν λίγο στις δηλώσεις του. Αχρηστος δεν ήταν, αλλά αυτό το ύφος του είναι γεγονός ότι δεν βοηθούσε και πολύ να γίνει ο αγαπημένος της εξέδρας. Και να σκεφτείς ότι όταν τον είχαμε πάρει από τον Πανιώνιο, είχα ενθουσιαστεί. Ισως τελικά δεν έπεσε σε καλή εποχή η άφιξή του στην ομάδα. Εκτός από θέμα χημείας προφανώς είναι και θέμα τάιμινγκ... Τέλος πάντων...

Δεν ξέρω πώς τα καταφέρνει η ΠΑΕ να "σπρώχνει" παίκτες έναντι ευτελούς αντίτιμου. Πάντως, δεν νομίζω ότι τους απαξιώνει. Αν μη τι άλλο τόσο τον Τζιόλη όσο και τον Βύντρα τους στήριξε στο έπακρο και μάλιστα κόντρα στη διάθεση των οπαδών. Και ανανέωση συμβολαίου τους κάλεσε να κάνουν και θέση βασικού στην ενδεκάδα είχαν ακόμα κι όταν αποδεδειγμένα δεν απέδιδαν, ο δε Τζιόλης έπρεπε να έρθει ο Ζιλμπέρτο για να χάσει τη θέση του στην 11άδα (εδώ την έχασε ο Μάτος!).

Ισως έχει να κάνει με τη γενικότερη αξία των Ελλήνων παικτών στο ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο. Και παραπάνω να ήθελε, ποιος τα δίνει;

Τώρα για τα μεταγραφικά μας ...πρόλαβε η διοίκηση με την φοβερή της ανακοίνωση. Είναι πλέον σαφές ότι δεν έχουν διάθεση να σπρώξουν χρήμα, ότι ο Αντωνίου είναι ακλόνητος και ο Τεν Κάτε αρχίζει να μην αισθάνεται τόσο καλά...

Γιωργος Κεντρωτης said...

Αι, ήτανε και γαυράκι από μικρός ο Τζιώλης, αλλά σοφτ. Όχι χαρτν κόρ σαν τον μπετατζή και τον Δημήτρη τον Παπαδόπουλο, όπότε είναι λογικό που δεν τον συμπαθήσατε ιδιαίτερα. Δεν είχε, άλλωστε, και πού στενή σχέση με το τόπι!... Ξώφαλτσος.

tzonakos said...

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τόσο κράξιμο στον Τζιώλη ...
Ξέρεις οτι εγω τον πάω τον παίκτη αλλα απο κει και πέρα καταντάει μανία να τα βάζουν κάποιοι της εξέδρας ή των φυλλάδων με αυτον τον παίκτη και να θέλουν να φύγει.
Σε σύγκριση με τον Σόουζα, σίγουρα πρόσφερε περισσότερα ο Τζιώλης.
Ο Μάντζιος καλά πήγε στη Γερμανία και καλύτερος γύρισε.
Εγω ελπίζω να ξαναγυρίσει και ο Τζιώλης, φαγωθήκανε με το φύγε - φύγε, ωραία περιμένω να δω τώρα τι λελούδι θα μας φέρουν !

gatti said...

@Γιωργος Κεντρωτης: Στο ότι δεν τον συμπαθήσαμε οι ευθύνες είναι μοιρασμένες. Ποτέ δεν φταίει μόνο ο ένας...



@tzonakos: Ο ίδιος πάντως δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν επιθυμεί να επιστρέψει πίσω. Και λογικό το βρίσκω.

Οσο για το τι θα μας φέρουν στη θέση του; Κάτσε μήπως δεν μας φέρουν τίποτα!