Sunday, January 11, 2009

Ενα δέντρο μεγαλώνει στο Μπρούκλιν





θάθελα νάχα δέκα χταπόδια
να τα απλώνω για σιγουριά

να διώξω όλα αυτά τα βόδια
νάρθει αμέσως η ξαστεριά


...Κι όχι τώρα ότι έχει παράπονο ο πρίγκιψ από το ματσάκι με τον ΠΑΟΚ. Την πήρε τη νίκη και πρέπει να είναι και υπερ-ευχαριστημένος, ιδιαίτερα αν σκεφτεί ότι είτε έτσι είτε αλλιώς εμείς ακόμα νίκη σε ντέρμπι ΔΕΝ έχουμε κάνει. Και μπορεί να μην έχει κάνει ακόμα ξαστεριά και πώς να έχει έτσι που έχουνε μπλέξει τα ...e-mail τους οι μέτοχοι και με άλλον πρόεδρο μιλάει το βράδυ, άλλον βρίσκει το πρωί, αλλά όσο να το κάνεις αγωνιστικά τουλάχιστον κάποιο φως αρχίζει να φαίνεται στην άκρη του τούνελ. Κι αυτό τώρα το "νοικοκύρεμα" όσο και αν δεν τον πάω, δεν μπορώ να μη παραδεχτώ ότι είναι έργο δικό του. Εργο Μπάγεβιτς.

Ούτε και ο ΠΑΟΚ πρέπει να έχει παράπονο. Ετσι όπως έπαιξε, αυτό που άξιζε πήρε. Αν ήταν ο Αγγελάρας από μια μεριά - που θα ήταν δεν μπορεί, κάπου θα το παρακολούθησε το παιχνίδι - θα το έλεγε: "Αυτά τα παλικάρια δεν μπορούν". Γιατί πράγματι δεν μπορούσαν τα ΠΑΟΚια απόψε κι έτσι τη γλίτωσε κι ο Σάντος και δεν του σούρανε όσα θα άκουγε σε περίπτωση που έχανε το ματς από την δική του δειλία. Υστέρησε ο ΠΑΟΚ και υστέρησε δραματικά. Κι εκεί που πήρε λίγο τα πάνω του στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, ήρθε η αποβολή του Κοντρέρας και τέζα ο καμπούρης. Σ΄ αυτό το τεστ απέτυχε ο ΠΑΟΚ. Και απομένει τώρα να δει κανείς πώς θα διαχειριστεί αυτή την ήττα. Θα αντέξει μέχρι το τέλος; Θα συνεχίσει να κυνηγάει τον γαύρο; Θα κρατήσει έστω τη δεύτερη θέση, ώστε να πάει με πλεονέκτημα στα πλέι οφ; ΄Η θα αρχίσει να κατρακυλάει;


Στα άλλα ματσάκια τώρα, ο Aρης παρόλο που έπαιζε με παίκτη παραπάνω για 80 λεπτά, αφού αποβλήθηκε ο Γελαδάρης του Εργοτέλη (και αποβλήθηκε και άδικα) δεν κατάφερε να κερδίσει. Eπεσε και το αναμενόμενο κράξιμο - και πώς να μην έπεφτε εδώ που τα λέμε - και τώρα έχει να γίνει την Τετάρτη της κακομοίρας. Την Τετάρτη, θυμίζω παίζουν ΠΑΟΚ - Αρης για το κύπελλο. Από ήττα προέρχεται ο ένας, από εντός έδρας ισοπαλία ο άλλος, νοκ άουτ είναι ο αγώνας, έχουνε προηγηθεί κάτι επεισόδια στην καφετέρια του Σαουρίδητου Σούπερ 3, βάλε εσύ τώρα με το μυαλό σου τι έχει να γίνει...

Στη Φυλή, πάλι, ο Θρασύβουλος είδε το φως το αληθινό. Τρίτη φετινή νίκη (οι άλλες δύο είναι στην ...δεύτερη έδρα του την Κρήτη, με ΟΦΗ και Εργοτέλη), πρώτη εντός έδρας όπου μέχρι τώρα είχε δυο ισοπαλίες με την ΑΕΚ και τη Λάρισα και από εκεί που ήταν τελευταίος και καταϊδρωμένος πήγε τρίτος από το τέλος και άρχισε να ελπίζει ότι μπορεί να γίνει το θαύμα. Στο ματσάκι τώρα είχαμε ανταλλαγές δώρων. Κοιμάται ο Πεκάνια (ή Πεσάνια) στο πρώτο γκολ (κάνει ένα "γέμισμα" ο Λεονάρντο σε εκτέλεση φάουλ και καταλήγει η μπάλα στα δίχτυα) αλλά μετά ο Παρασκευαϊδης ευγενέστατος, δεν μπορώ να πω, το ανταποδίδει (αυτογκόλ). Και μετά από λεπτά δίνει ο Κόζλεϊ την χαριστική βολή στην ομάδα του κουμπάρου του Γκαγκάτση. Η οποία παρεμπιπτόντως παίζει πάντα νωρίς και συνηθέστατα χωρίς τηλεοπτική κάλυψη (για να γίνονται οι μεγάλες σφαγές...).


Κι έτσι τώρα μπήκε στην πρίζα κι ο Αστέρας του πατήρ Κωστένογλου. Το πάλεψε στο πρώτο ημίχρονο στο ματς του Αλκαζάρ αλλά άμα δεν μπορείς να βάλεις τη μπάλα στα δίχτυα όταν κάνεις δυο ευκαιρίες της προκοπής, τότε ξέχνα το καλύτερα. Εβαλε από ένα γκολάκι σε κάθε ημίχρονο η Λάρισα, μείωσε ο Καούνος στο ενενηνταφεύγα που ήταν αργά και έτσι πάνε οι "βυσσινί" φουλ για την πεντάδα των πλέι οφ.


Για την πεντάδα όμως πάει κι ο Πανθηρώνιος. Που νίκησε το Σάββατο τον Πανσερραϊκό και τον έστειλε στην τελευταία θέση (ας γυρίσει κι αυτός τη βαθμολογία ανάποδα να είναι πρώτος...). Ο Νιόνιος τώρα μπορεί να μην είχε επιθετικό, αλλά άμα έχει τον Εστογιάνοφ (εμένα εκεί μου αρέσει να βάζω τον τόνο, εντάξει;) του φτάνει και του περισσεύει. Εβαλε το ένα γκολάκι ο παίκτουρ, έφτιαξε το άλλο και είναι ο Γιώτης ο Σταματόπουλος αήττητος από τότε που ανέλαβε την ομάδα. Ποιος Λεμονής τώρα...

Το μεγάλο δράμα τώρα παίχτηκε στο Παγκρήτιο. Εκεί το πήρε πάνω του ο Κωνσταντίνου και οι γριές πήρανε τη νίκη από τον ΟΦΗ, που αν γλιτώσει τον υποβιβασμό θα είναι πια θαύμα. Κι ένας ένας τώρα οι παίκτες την κάνουνε από την ομάδα. Ηδη ο Μάντζουρας τον αποχαιρέτησε τον Ν΄ Ντόι που πάει λέει στην Κοπεγχάγη. Στο τέλος θα μείνει στην Κρήτη μόνο ο Βατσινάς.



Κατά τ΄ άλλα, σήμερα κυριαρχεί η είδηση για τον Κοβάσεβιτς. Εγώ να σας πω την αλήθεια τον Ντάρκουλα τον πάω. Και τον πάω πολύ! Μπορεί να είναι παίκτης του ακατονόμαστου, μπορεί να πονάνε κάποια γκολ που έχει βάλει, αλλά προκλητικός δεν υπήρξε, σαν ποδοσφαιριστή τον παραδέχομαι και σαν φάτσα μου κάνει. Τουλάχιστον λεφτά από τη μπάλα έχει αποκτήσει, η καριέρα του και να λήξει άμεσα, πρόωρα δεν το λες ότι σταμάτησε, ας κοιτάξει την υγεία του το παλικάρι γιατί τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό. Εύχομαι να του πάνε όλα καλά!

Α ναι, είχαμε κι εμείς νέα. Ηρθε λέει ένας πιτσιρικάς Βραζιλιάνος ο Ντάβιντ ή Νταβίντ για να συζητήσει. Αυτός τώρα λέει πήρε μόνος του την πρωτοβουλία να έρθει, αλλά το συμβόλαιό του είναι κάπως μπερδεμένο. Ολα τα είχαμε, να μπλέξουμε με τη ΦΙΦΑ είναι το μόνο που μας λείπει. Ρε, αφήστε στην άκρη τα ταλέντα και κοιτάξτε να πάρετε καναν καλό παίκτη. Εδώ μέχρι κι ο Χόχος θα πάρει τώρα παίκτη της προκοπής. Τόσο καιρό με τον Ντάρκο μια χαρά την έβγαζε. Τώρα όμως που ο Ντάρκουλας σταματάει, θέλει δεν θέλει, θα φέρει επιθετικό. Κι εσείς ακόμα κοιμάστε και μου ψάχνετε λαβράκια.

***


Scratch: Mπουνιά ο Γκαρσία, κλοτσιά ο Κοντρέρας. Αυτοί οι Λατινοαμερικάνοι του ΠΑΟΚ δεν θα κάνουνε προπονήσεις όλη την εβδομάδα. Κick Boxing θα παίζουνε...


Κοίτα αγένεια! Ούτε που με χαιρέτησε ο ...ιχθυοπώλης!


Αραγε, αυτόν με παίρνει να τον δείρω;


Κοίτα να ντύνεσαι καλά
κι έρχεται κρύο.
Ξέρεις, δεν είπα πουθενά
για μας τους δύο.


Γιασμίνα Χάντρα: "Τρομοκρατικό Χτύπημα"
(διαβάστε το, πολύ καλό βιβλίο και επίκαιρο)


8 comments:

eforas said...

Τι ωραία και ευχάριστα που κυλούν όλα, όταν δεν παίζει ο γάβρος!

Πολύ καλημέρα μας!

Scratch Δεν είδα τις εξελίξεις χτες; Ήρθε ο αμυντικός;

Γιώργος Τ. said...

Και εμένα Εστογιάνοφ μου αρέσει.. Συμφωνούμε! Και δεν συμπαθείς και τον Μπάγεβιτς??? Συμφωνούμε δις!!!
Κατά τ' άλλα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι άδικη η κόκκινη του Γελαδάρη.. Πάντως, αν δεν έπαιρνε κόκκινη, ο Εργοτέλης θα έχανε.. Αυτή την εντύπωση έχω.. Για τα άλλα δεν έχω γνώμη.. Προτίμησα ένα ποτάκι από το να δω.. Βαρούχα.. Αλήθεια, ζωγράφισε χθες??

irene said...

επιτέλους να ανεβαίνει η αεκ σιγά σιγά , φτάσαμε γενάρη για να δούμε σωστό αγώνα..

έκανε υπερπροσπάθεια ο διαιτητής να βοηθήσει τον παοκ αλλά δεν υπολόγισε τα νεύρα τους ..

Stepas said...

Για ακόμη μια φορά φέτος η ομάδα ήταν φοβισμένη στα δύσκολα. Αλλά δεν πειράζει, μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας. Μέχρι πριν λίγα χρόνια ήμαστε με το ένα πόδι στην Δ' Εθνική και σήμερα είμαστε ξαφνικά δεύτεροι και μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος, με διοίκηση που νοικοκυρεύει και προσπαθεί. Ο προβληματισμός μου είναι ότι από τον Κοντρέρας, που μας είχε δείξει τόσο καιρό πόσο ψύχραιμος και έμπειρος είναι, δεν περίμενα ποτέ να "κρεμαστεί" η ομάδα. Τόσο καιρό τον θεωρούσαμε τον ηγέτη στην ομάδα που καθοδηγούσε και ηρεμούσε τους υπόλοιπους. Άμα αρχίσει κι αυτός να χάνει την ψυχραιμία του την κάτσαμε... Πάντως φαίνεται ότι η ομάδα δεν ήταν σε κανένα ντέρμπι ψυχολογικά έτοιμη. Παίζουμε λίγο φοβισμενα, λίγο νευρικά. Πχ αυτή τη στιγμή είμαστε καλύτεροι από την ΑΕΚ αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ασυναμίες της (που βγάζουν μάτι). Σε αυτό φταίει και ο προπονητής και οι παίκτες που δεν έχουν τον χαρακτήρα να σταθούν σε ένα μεγάλο παιχνίδι. Ομάδα χτίζουμε φέτος και ελπίζω τα φετινά ντέρμπι να μας γίνουν μάθημα και του χρόνου να είμαστε ακόμη πιο βελτιωμένοι. Νομίζω ότι κάτω από 5οι δεν γίνεται να πέσουμε φέτος. Άρα τα πάντα θα κριθούν στα πλέι οφ.

Για τον Ρούλη τι να πούμε; Εγώ αυτόν τον Ερνάντεθ συνεχίζω να τον θεωρώ ΑΣΧΕΤΟ. Μα είναι δυνατόν να μην μπορούν να κερδίσουν τον Εργοτέλη εντός παίζοντας όλο το ματς σχεδόν με παίκτη παραπάνω;

Ο ΟΦΗ δεν βλέπω πώς μπορεί να σωθεί φέτος. Δύσκολα τα πράγματα. Ο Βατσινάς έκανε και την βολτίτσα του μέσα στο γήπεδο χτες. Μόνο στην Ελλάδα γινονται αυτά.

Ο Πάνθηρας ωραία ομαδίτσα. Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα ανεβει στη βαθμολογία.

Καλή εβδομάδα gatti μου!

Παρατηρήτηριο Πυλαίας said...

έτσι είναι γάτα μου, λίγοι στα δύσκολα αποδειχθήκαμε...
Με απογοήτευσαν χθες πάντως.
Μην ανησυχεις ότι δεν έχεις νίκη στα ντέρμπι. Θα μας νικήσετε και εσείς σε δύο αγωνιστικές και μάλλον ούτε γκολ δεν θα βάλουμε...

molemou said...

ti omoda exoume etsi kai xoris darko xa xa

Crazy Tourists said...

Γεια σου gattούλι!! Δεν παρακολούθησα καθόλου αυτό το ΣΚ λόγω απόδρασης οπότε...ουδέν σχόλιο!!
Για μια καλησπέρα πέρασα!!!
Καλησπέρααααααααααααα!!!!!!!!
Φιλιά

Τρελοτουρίστρια

gatti said...

@eforas: Ωραία και ευχάριστα δεν θα πει τίποτα!

Καλημέρα!

Καλά, τόσο γρήγορα περιμένεις να έρθει ο αμυντικός; ;)



@Γιώργος Τ.: Πλάκα μου κάνεις! Το μισό μπλογκ είναι για τον Παναθηναϊκό και το άλλο μισό για την αγάπη που τρέφω στον Μπάγεβιτς κι εσύ με ρωτάς αν τον συμπαθώ; ;))

Δεν τον συμπαθώ. Τον συμπαθούσα πριν φύγει από την ΑΕΚ, επί Τροχανά. Του αναγνωρίζω όμως πράγματα...

Λες να μην ήταν άδικη η κόκκινη; Μπορεί. Ετσι όπως έπαιζε όμως ο Αρης γκολ δεν έβαζε ούτε του χρόνου...

Δεν την είδα ολόκληρη την "Αθλητική Κυριακή". Πρόλαβα όμως τον Βαρούχα να παραδέχεται το πέναλτι στον Σουάνη, αλλά να δίνει ...έμφαση σε ένα πέναλτι στον Μπελούτσι! Η γνωστή τακτική. ΑΝ είχε δώσει εκείνο το ματς θα ήταν 3-1 και δεν θα συζητούσαμε τώρα... Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει.



@irene: Aνεβαίνει η ΑΕΚ είναι αλήθεια. Εκανε όμως ό,τι μπορούσε και ο ΠΑΟΚ έτσι όπως έπαιξε...



@Stepas: O ΠΑΟΚ ήταν κατώτερος των περιστάσεων. Περίμενα να είναι πολύ καλύτερος, πίστευα ότι μπορούσε ακόμα και να κερδίσει. Μην σε απασχολεί ο Κοντρέρας, ήταν απλώς μια κακή στιγμή. Συμβαίνουν αυτά. Ολοι κάποτε χάνουν την ψυχραιμία τους.

Είναι αλήθεια ότι δεν παρουσιάστηκε έτοιμος ο ΠΑΟΚ για τα ντέρμπι. Ο χαρακτήρας όμως που αναφέρεις δεν αποκτάται από τη μια στιγμή στην άλλη. Θα υπάρχουν βήματα μπροστά, θα υπάρχουν και πισωγυρίσματα. Το θέμα είναι να μην χαθεί το ηθικό και η πίστη ότι κάτι καλό γεννιέται.

Για τον Αρη, εγώ απορώ με την υπομονή του Σκόρδα. Μάλλον το έχει πάρει εγωιστικά και δεν μπορεί να παραδεχτεί ότι απέτυχε στην επιλογή του για τον διάδοχο του Μπάγεβιτς.

Ο ΟΦΗ δεν την παλεύει. Σήμερα παρουσιάστηκε και ο Εντόι στην Κοπεγχάγη. Σε μια φάση που λες για τον Βατσινά, λέει ο εκφωνητής: "Μπήκε και ο Βατσινάς στον αγωνιστικό χώρο". Και του λέει ο "συντονιστής" (ραδιόφωνο): "Mπα, θα παίξει κι ο πρόεδρος;".

Ο Πανιώνιος είναι πράγματι ωραία ομάδα. Εχει κάποια διαστήματα που χαίρεσαι να τον βλέπεις. Ετσι κι αλλιώς είναι από τις ομάδες που αγαπάω.

Καλή εβδομάδα ΠΑΟΚι μου!



@_ST_: Kι εγώ τα περίμενα διαφορετικά τα πράγματα, αλλά δεν έρχονται πάντα όπως τα θέλουμε. Ο Μπάγεβιτς που τον παραδέχεσαι ως προπονητή, το έκανε το θαύμα του!

Καλά, μην παίρνεις και όρκο ότι θα σας νικήσουμε. Και ούτε να σε παίρνει από κάτω!

;)


@molemou: Πού να φανεί η απουσία του Ντάρκο; Εχετε κρυφούς ...άσους στο μανίκι εσείς!
;))



@Crazy Toyrists: Tην καλύτερη δουλειά έκανες! Να πω ότι έχασες κανα σούπερ θέαμα, να στενοχωρηθείς. Αλλά είμαι βέβαιη ότι τα πέρασες πολύ καλύτερα!

Φιλιά, τρελοτουρίστι μου! :)))