Tuesday, January 13, 2009

Μεταγραφή - ανέκδοτο


Δεν ξέρω, αλλά ο σχεδιασμός (ο ποιος;) του Παναθηναϊκού την μεταγραφική περίοδο του Γενάρη (μη τα ξαναλέμε τώρα για αυτόν του καλοκαιριού, γιατί θα βάλουμε τα γέλια - ή και τα κλάματα, αναλόγως τη διάθεση...) μου θυμίζει εκείνο το παλιό ανέκδοτο με τον τύπο που έβγαινε με τρεις κοπέλες και δεν μπορούσε να αποφασίσει ποια από τις τρεις να παντρευτεί.

Δεν θυμάστε ποιο λέω;

Αυτό: Ενας άντρας βγαίνει με τρεις κοπέλες και θέλει να αποφασίσει ποια από τις τρεις θα παντρευτεί. Τους δίνει λοιπόν από 200.000 για να δει τι θα κάνει η κάθε μια.

Η πρώτη πάει στις μπουτίκ και στα παπουτσάδικα και τα ξοδεύει όλα. Μετά πάει στον άντρα και του λέει:
- Αγάπη μου φτιάχτηκα και στολίστηκα για να με απολαμβάνεις, γιατί σ αγαπώ πολύ. Ο άντρας ευχαριστήθηκε πολύ!

Η δεύτερη πάει στα αντρικά είδη και του ψωνίζει μεταξωτά πουκάμισα, γραβάτες και πούρα. Μετά πάει και του λέει:
- Aγάπη μου σου ψώνισα αυτά τα δώρα για να ευχαριστηθείς και να είσαι καλά, γιατί σ αγαπώ πολύ. Ο άντρας ευχαριστήθηκε πολύ!

Η τρίτη πάει στο χρηματιστήριο, τα επενδύει και κερδίζει τα τριπλά. Του επιστρέφει τα 200.000, ξανα-επενδύει τα υπόλοιπα, κερδίζει 40 εκατομμύρια και τα καταθέτει σε κοινό λογαριασμό. Μετά πάει και του λέει:
- Αγάπη μου επένδυσα τα χρήματα που μου έδωσες γιατί θέλω να φτιάξουμε το σπίτι μας και να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μαζί και άνετα, να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας χωρίς να χρειάζεται να πεθαίνουμε στη δουλειά. Ο άντρας ευχαριστήθηκε πολύ.

Μετά ο άντρας κάθισε και σκέφτηκε πολύ σοβαρά και για πολλές μέρες ποια να πάρει από τις τρεις και στο τέλος αποφάσισε να παντρευτεί αυτή που είχε τα μεγαλύτερα βυζιά!!!!!!


Ε, άμα βάλεις στη θέση του τύπου στο ανέκδοτο τον Παναθηναϊκό και στη θέση της κάθε μίας από τις κοπέλες την μεταγραφή, έχεις ακριβώς το τοπίο. Ο μπαξές σα να λέμε έχει απ΄ όλα.

* Και τους παίκτες - βεντέτες με τους οποίους συζητάει και οι οποίοι για να πουν το "ναι" θα σκεφτούν πρώτα απ΄ όλα το όνομά τους.

* Και τους παίκτες που πετάνε τη σκούφια τους να έρθουν στον Παναθηναϊκό γιατί το βλέπουν σαν βήμα παραπάνω για την καριέρα τους.

* Και τους παίκτες που μπορεί να μην έχουν ακόμα μεγάλο όνομα, αλλά είναι ταλαντούχοι και αν τυχόν πιάσουν, θα έχουν μεγάλη μεταπωλητική αξία και θα του φέρουν και λεφτά από πάνω.

Εκεί που δυσκολεύομαι κομμάτι είναι στη σημειολογία. Ποια είναι ρε γαμώτο αυτή με τα μεγαλύτερα βυζιά; Για να το κάνω λιανά... Τι ακριβώς ζητάει ο Παναθηναϊκός στις μεταγραφές; Γιατί μέχρι τώρα να σας πω την αμαρτία μου το μόνο πράγμα που έχω καταλάβει είναι ότι ο πολυμετοχικός δεν ξέρει τι θέλει! Θέλει παίκτη ακριβό; Πώς να τον πάρει άμα δεν δώσει λεφτά; Θέλει παίκτη φτηνό; Τότε τι περιμένει για να τον κλείσει; Να τελειώσει το πρωτάθλημα; Θέλει παίκτη - ταλέντο; Τότε γιατί μας λέει για έτοιμες λύσεις που θα βοηθήσουν άμεσα; Θέλει πρώτα να ξεφορτωθεί παίκτες για να φέρει καινούργιους; Εδώ μπορώ να βοηθήσω! Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωνε κύριε πολυμετοχικέ: Βύντρα, Νίλσον, Σαριέγκι, Γκαλίνοβιτς, Μάντζιος. Ασε τώρα το άλλο το κουλό. Μπορεί λέει αν χρειαστεί να δώσει και τον Μάτος ως αντάλλαγμα. Ρε σεις πάτε καλά; Είπαμε να διώξετε τον Τζιόλη, αλλά όχι και τον Βραζιλιάνο. Και πώς δηλαδή θα τη βγάλετε σε περίπτωση ενός τραυματισμού ή μιας τιμωρίας; Γιατί με δύο μόνο δεν βγαίνει. ΄Η μήπως θα πάρετε άλλον αμυντικό χαφ στη θέση του Μάτος; Εχετε, βλέπεις, τόσο μεγάλη εμπιστοσύνη στις επιλογές σας, και πώς να μην έχετε, αφού σας έχουν ...βγει όλες όσες έχετε κάνει, ώστε θέλετε να διώξετε έναν παίκτη που αποδεδειγμένα είναι καλός.

Και μιας που λέω για τις επιλογές. Αυτός ο Σπάχιτς δεν μου πολυγεμίζει το μάτι. Και ούτε και ψηλός είναι. Και να είναι αυτός Χάμερ, ούτε που το συζητάω! Και καλά να βγει καλή μεταγραφή. Αλλά έτσι και βγει κανα παλτό; Χίλιες φορές ο Ζουέλα που τον ξέρουμε και που είναι και πιο μικρός. Τώρα θα μου πεις αυτό είναι σχετικό. 25 χρονών λέει είναι ο Αγκολέζος. Ειναι όμως έτσι; Εκεί στην Αφρική τα παιδιά τους δεν τα δηλώνουν όταν γεννηθούν. Τα δηλώνουν όταν ευκαιρήσουν. Και μπορεί να δηλώσουν και δυο και τρία και τέσσερα μαζί δηλαδή. Και καλά να είναι ο Ζουέλα ο μικρότερος. Αν όμως είναι ο μεγαλύτερος; Και να τον πάρεις εσύ για 25άρη και σου βγει κανας Ροζέ Μιλά;


Στην ΑΕΚ πάλι είχαμε ειδήσεις. Στο σφυρί την έβγαλαν οι μέτοχοι. Ανοιγμα λέει έκαναν στους επενδυτές και άμα τυχόν κάποιος από αυτούς θέλει να την αγοράσει κιόλας, θα του την δώσουν και μάλιστα με χαρά. Σαν να τους βλέπω από μια μεριά να τραγουδάνε:

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένη (χρεωμένη)
Με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένη
Πωλείται και τη δίνω όσο κι όσο
Φθάνει θεέ μου από 'κείνη να γλιτώσω

Εγινε λέει το ΔΣ συσκεφθήκανε, αποφάσισαν να μείνει ο Κιντής πρόεδρος, έγινε και μια μανούρα με οπαδούς που πήγαν εκεί και άρχισαν να φωνάζουν "κάντε μεταγραφές ρε!" και βγήκε έξω ο Χατζηχρήστος και τους ηρέμησε. Αυτό τώρα το τελευταίο, ότι θα λειτουργούσε ο Χατζηχρήστος σαν πυροσβέστης κάποια στιγμή στην ΑΕΚ δεν περίμενα να το δω ποτέ! Αυτός μέχρι τώρα ήταν το πρωτοπαλίκαρο των εμπρηστών. Ρε πώς αλλάζουν τα πράγματα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έκανε και δηλώσεις και είπε ότι πρέπει να είναι η ομάδα ενωμένη! Τι άλλο θα δούμε!

Στον γαύρο τώρα, δυστυχώς η διάγνωση των Ισπανών γιατρών ήταν η ίδια με αυτή των Ελλήνων. Ο Ντάρκο πρέπει να κάνει αγγειοπλαστική. Να βάλει μπαλονάκι. Πώς όμως να μην βάλει μπαλονάκι; Αφού έξι μήνες τώρα του τα έχει κάνει μπαλόνια ο Βαλβίδας. Λίγο δηλαδή το έχεις αυτό που τράβηξε όλο αυτόν τον καιρό ο Ντάρκουλας; ΄Η μήπως δεν έπαιξε το ρόλο του; Ξέρεις τι είναι να τον έχεις συνέχεια στον πάγκο και να του λες να μπει στο εβδομηνταφεύγα να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά; Είναι και μεγάλος σε ηλικία, είναι και βαρύ κορμί οπότε αργεί να βρει το ρυθμό του, το βλέπει και σαν καψώνι, είναι να μη του ανεβεί η πίεση; Εδώ και πρόβλημα να μην έχεις, με τέτοια συμπεριφορά σου ανεβαίνει η πίεση. Οχι να έχεις και την προδιάθεση!

***

Scratch: Μπαμπάς λέει για τρίτη φορά ο Καραγκούνης; Δεν μου λέτε; Στα τρία παιδιά ή στα τέσσερα παίρνει πούλμαν ως πολύτεκνος; Οχι δηλαδή αλλά άμα παίρνει στα τρία παιδιά, ας το κάνει εκεί πέρα δώρο στην ομάδα να το βάλουμε μπροστά από το τέρμα, γιατί στόπερ δεν βλέπω να παίρνουμε...

Scratch 1: Πατέρα, άκουσες τα νέα; Αρχισαν να απαγάγουν εφοπλιστές. Το νου σου λοιπόν, μην πάθουμε καμιά ζημιά. Δεν έχουμε λεφτά για λύτρα, τα θέλουμε για τις μεταγραφές!

Scratch 2: Πατέρας: "Μία με δυο μεταγραφές". Τεντάς: "Θα πάρουμε τρεις αριστεροπόδαρος". Αντωνίου: "Μία το ΠΟΛΥ δύο μεταγραφές". Τρεις λέει ο ένας, δύο λέει ο άλλος, το πολύ δύο λέει ο τρίτος. Τέτοιες μεταγραφές - λάστιχο, πρώτη φορά βλέπω. Καταλήξτε ρεεεεεεε! Αντε, γιατί μας έχετε σπάσει τα νεύρα!

Scratch 3: Παπανικολάου στην ΕΡΑ: "Οποιος διαιτητής ευνοεί τον Ολυμπιακό είναι εχθρός του, γιατί τον εκθέτει". Τα 11 στα 12 να δεις πώς τον εκθέτουν!

Scratch 4: Zαραλίκος στην ΕΡΑ: "Ανακοίνωση: Παρακαλείται ο Τάσος Πάντος να απελευθερώσει τον Σουάνη. Εχει δυο μέρες να πάει σπίτι του και τον ψάχνουνε".

Scratch 5: Καμία παραπομπή διαιτητή, λέει, στην 17η αγωνιστική. Ρε σεις πλάκα κάνετε; Ποιον να παραπέμψουν; Τον Γερμανάκο που κούνησε μαντίλι, ή τον Κάκο που έχει ασυλία;

Scratch 6: Γερμανάκος: "Το λάθος είναι κανόνας της ομορφιάς του ποδοσφαίρου". Ρε, λες γι΄ αυτό να βλέπουμε τόσες ομορφιές τόσα χρόνια;

Scratch 7: Πέκοβιτς: "Θέλω και τους τρεις τίτλους". Για να τους πάρεις όμως Νικόλα μου, θα πρέπει να παίξεις κομμάτι καλύτερα. Νομίζω;

***
Scratch (extra - ανεκδοτάκι): Μία μέρα στο δάσος ήταν μαζεμένα τα ζώα κάτω από ένα δέντρο και κουβέντιαζαν για διάφορα για να περάσει η ώρα τους. Ξαφνικά εμφανίζεται ο λαγός κρατώντας στο χέρι του ένα χαρτί.
- Τι είναι αυτό ρε λαγέ; τον ρωτάνε.
- Μαλάκα, πήγα κάτω στην πόλη, στο υπουργείο και μου έδωσαν ένα χαρτί που επιβεβαιώνει ότι είμαι το γρηγορότερο ζώο του δάσους!
Το ακούει το λιοντάρι και στραβώνει. Σου λέει ο λαγός έχει χαρτί που να πιστοποιεί πόσο γρήγορος είναι κι εγώ κοτζάμ βασιλιάς και να μην έχω ένα χαρτί που να λέει ότι είμαι ο πιο δυνατός; Μια και δυο λοιπόν, αποφασίζει να πάει κι αυτός στην πόλη και το μεσημέρι γυρίζει κι αυτός έχοντας το χαρτί.
Την επόμενη το πρωί λέει κι η χελώνα:
- Δεν βγάζω κι εγώ ένα χαρτί σαν το πιο αργό ζώο του δάσους;
Ξεκινά λοιπόν κι η χελώνα πρωί πρωί για την πόλη. Περνάει ένας μήνας, περνάνε δύο, τρεις, τέσσερις... Τα υπόλοιπα ζώα αρχίζουν να ανησυχούν! Τι να έγινε η χελώνα, αναρωτιούνται.
Μετά από ένα μήνα, γυρίζει επιτέλους η χελώνα , κατάκοπη, κακόκεφη και κλαμένη!
- Τι έπαθες; την ρωτάνε. Δεν το πήρες το χαρτί;
Και η χελώνα:
- Ρε μαλάκα! Ποιος είναι αυτός ο Ραούλ Μπράβο;;;!!!


10 comments:

Rizobreaker said...

Scratch: Πετυχημένο!!

Scratch 1: Πετυχημένο, αν και κάπως τραγικό (το γεγονός)...

Scratch 2: Στο νησί μου λέμε "Τι κάνεις (γ)έρο? Κουκιά σπέρ(ν)ω"

Scratch 3: Κορυφαίοοοο!!!

Scratch 4: Κορυφαίοοοοοςςς!!!

Scratch 5: Μη μιλάς για άσυλα!! Μας τα 'χουν πρήξει με το Πανεπιστημιακό!! Για του γαύρου δε μιλάει κανείς...

Scratch 6: Καλλιτέχνες παιδί μου!! Τι νόμιζες!!

Scratch 7: Κι εγώ θα ανάψω μια λαμπάδα ίσα με το μπόι του!! χαχα...

***
Scratch (extra - ανεκδοτάκι): Ααα ρε Ραούλ Μπράβο!!! χαχα... Μιλάμε πέθανα στα γέλια...


ΥΓ δικό μου:
Καλή τύχη στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς!

paoad said...

Τίποτα δεν αλλάζει, τίποτα. Είμαι απογοητευμένος...

Πέρασε ένα καλοκαίρι που μας γέμισαν με ελπίδες, οι οποίες αποδεικνύονται και πάλι φρούδες.

Ακόμα και τον καλύτερο παίκτη του κόσμου να φέρουν θα είναι προϊόν της τύχης και συγκυριών - είναι ξεκάθαρο πλέον ότι, δεν υπάρχει οργάνωση, δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχει συντονισμός, δεν υπάρχει όραμα(!) (δυστυχώς).

mamma said...

axaxaxaxaxaxa! και για τα δύο ανέκδοτα.
καλημέρα

Γιώργος Τ. said...

Ο παίκτης "με τα μεγάλα βυζιά" πιθανόν να είναι αυτός που θα κερδίσει σε μάχη με τον γαύρο.. Το καλοκαίρι ήταν ο Κλέιτον και ο Χριστοδουλόπουλος.. Αντίστοιχα, για τους γαύρους ήταν ο Αβραάμ..
Καλή τύχη φυσικά στον Κοβάσεβιτς.. Είναι πραγματικά μεγάλη υπόθεση ποδοσφαιριστής αντιπάλου να σου είναι συμπαθής επειδή απλά κάνει καλά την δουλειά του..
Για μεταγραφές, απλά ας ευχηθούμε να φανούμε τυχεροί και να μας βγουν οι παίκτες... Και όχι, δεν με χαλάει καθόλου ο Ζουέλα, ακόμα κι ας είναι 40 χρονών.... Είδα και με τους άλλους τι έχω κάνει..

gatti said...

@Rizobreaker: Eίναι πια βέβαιο! Εσύ διαβάζεις μόνο τα υστερόγραφα! :ppp

Kαλή τύχη στον Ντάρκο! Eίδες πώς παραμερίζονται οι αντιπαλότητες σε τέτοιες στιγμές; Γιατί δηλαδή θα πρέπει να συμβαίνουν τέτοια πράγματα για να συνειδητοποιούμε πως το ποδόσφαιρο είναι απλά ένα παιχνίδι;



@paoad: Πώς να αλλάξει κάτι; Αφού δεν ξέρουν τι θέλουν! Από εκεί ξεκινά το πρόβλημα.

ΚΑΙ δεν ξέρουν τι θέλουν οι ίδιοι ΚΑΙ έχουν έναν άπειρο για να υλοποιήσει τον ...σχεδιασμό. Τόσα λεφτά αποφάσισες να δώσεις. Σκάστα και φέρε και έναν έμπειρο μάνατζερ για να κάνει μια δουλειά σωστά!



@mamma: Χαίρομαι που σου άρεσαν mamma μου. Hμουν σχεδόν βέβαιη πως, ειδικά το πρώτο, μια γυναίκα θα μπορούσε να το εκτιμήσει περισσότερο! ;))))



@Γιώργος Τ.: O "προικισμένος" παίκτης δεν ήρθε ακόμα και δεν ξέρω και αν θα έρθει τελικά. Θέλουν να τον φέρουν; Δεν παίρνω πια και όρκο.

Ο Ντάρκο ήταν (ΕΙΝΑΙ) άρχοντας. Δεν το συζητάμε! Ούτε έπεφτε, ούτε βουτούσε, ούτε εκβίαζε πέναλτι. Δεν είχε ανάγκη από τερτίπια για να αποδείξει ότι γνωρίζει να κάνει σωστά τη δουλειά του. Γιατί να το κάνει άλλωστε; Αφού ήταν killer! Παίκτης μεγάλης κλάσης! Εμπαινε στον αγώνα και σε έπιανε ανησυχία για αυτό που μπορούσε να κάνει. Εγώ έτσι εκτιμώ ότι ένας παίκτης αξίζει πραγματικά. Οταν η παρουσία του τρομάζει. Γι΄ αυτό και τον εκτιμώ απεριόριστα. Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Ούτε εμένα με χαλάει ο Ζουέλα. Και ...οχτακοσίων να είναι.

Alexandros said...

Μπράβο Ραούλ! Καλό!

squarelogic said...

Προσπερνώ τα πολύ πετυχημένα ανέκδοτα
που όμως γνώριζα κι έρχομαι στο θέμα
'τρικυμία εν κρανίω" του μεταγραφικού σχεδιασμού του ΠΑΟ.
Εχεις απόλυτο δίκιο οτι δεν έχουν αποφασίσει τι θέλουν.
Νομίζω οτι αυτό που δίνει τον τόνο είναι ο φόβος μήπως ξοδέψουν παραπάνω απ'οτι αξίζει κάποιος παίκτης.
Μόνο που έτσι καταλήγουν σε ελαφρά φτηνότερες επιλογές που δεν έχουν τσεκάρει επαρκώς που δεν τους βγαίνουν,κι έτσι αντί για 5εκ.που να έχουν πιάσει τόπο, ξοδεύουν 2*3 εκ.που κάθονται στην εξέδρα.Το ίδιο δεν έγινε και το καλοκαίρι?
Τώρα,να μην έχουν υλοποιήσει μια(1)εισήγηση του 10Κάτε?
Να ο Ζόνεφελντ...τώρα τι ευκαιρίες θα βρει αυτός σε 4 μήνες λήζιγκ και με τον κόσμο του ΠΑΟ καχύποπτο απέναντι του λόγω πάγκου στην Αιντχόφεν,ενας θεός ξέρει...
Στα στόπερ,απ τη μια ψάχνουμε στις πανάκριβες ρεζέρβες της Τσέλση,κι απ την άλλη μας πέφτει ακριβώς ο Ντούριτσα...ο Σπάχιτς λογικά είναι καλύτερος απ τους υφιστάμενους,όμως δεν είναι το ψηλό στόπερ που θα καθαρίσει τις σεντρες.Ψηφίζω λοιπόν σαν οικονομική λύση πακέτο Σπάχιτς/Ζουέλα εφόσον ο Αγκολέζος διαθετει κοινοτικό διαβατήριο(?).
Για την επίθεση,ψαχνόμαστε λέει απο Κρέσπο ως Μάουτσε(ρεζέρβα της Μπόκα).Αντε βγάλε άκρη...
Τελικά βραχυκυκλώνει στον αλγόριθμο ο Αντωνίου,και θα πεταχθεί κι αυτή η ευκαιρια...

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ said...

'Ενας Ολυμπιακάκιας χωράει στην παρέα;

Την πολύ πολύ καλησπέρα μου.

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

The Bgt said...

αχ..ναταν μονο η μεταγραφη-ανεκδοτο... το μεγαλυτερο ανεκδοτο (κυριολεκτικα και μεταφορικα!) φαινεται να ειναι το γηπεδο.

Αχ αυτοι οι κορμορανοι...δε μπορουσαν να αποδημουν απο το Καραισκακη??
ε?

gatti said...

@Alexandros: Και μένα μου άρεσε γι΄ αυτό το έβαλα!

Αν και μπορείς να βάλεις πολλούς παίκτες στη θέση του Ισπανού. Από όλες τις ομάδες...



@squarelogic: Eίναι φανερό ότι δεν ξέρουν τι θέλουν. Και τελικά το μόνο που έχουν καταφέρει είναι να τους ταιριάζουν όλες οι σχετικές περί φτήνιας παροιμίες.

Επειτα, πέρα από το ότι δεν ξέρουν τι θέλουν, υπάρχει και μια τεράστια ανισορροπία στην ποιότητα των παικτών που αποτελούν τους στόχους τους. Δεν μπορεί η αμέσως επόμενη λύση από τον Ιβάνοβιτς να είναι ο Σπάχιτς. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο; Και γιατί ουσιαστικά εγκαταλείφτηκε η περίπτωση Ντούριτσα που είναι πολύ καλύτερος από τον Σπάχιτς;

Ο Ζουέλα ΕΧΕΙ κοινοτικό διαβατήριο. Τουλάχιστον έτσι γράφουν οι εφημερίδες.Και δεν ξέρω γιατί τελικά δεν σκέφτονται πιο σοβαρά την περίπτωσή του.

Καλά, στην επίθεση υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο μπέρδεμα. Μ΄ αυτά και με τα ...άλλα έχουμε φτάσει στα μέσα Γενάρη και δεν έχει γίνει το παραμικρό. Αρχίζει και χλομιάζει το πράγμα...



Κώστας Βλουτης: Καλώς τον! Φυσικά και χωράς, Κώστα! Ολοι οι καλοί χωράνε!

:)))



@The Βgt: Βρε, εδώ δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τις μεταγραφές που είναι μόνο αυτοί και η άλλη ομάδα που διαπραγματεύονται. Θα τα βγάλουν πέρα στο γήπεδο που μπαίνουν στη μέση πολιτικοί, λαμογιές, συμφέροντα, ξένοι δάκτυλοι και όλα τα συμπαρομαρτούντα;