Thursday, January 15, 2009

Μαθήματα κηπουρικής

Φωτο από "Κουρκούτι"

ΚΗΠΟΥΡΟΣ: Eχω και όρεξη και διάθεση. Πρέπει όμως να το αποδείξω πως διατηρώ την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο πάθος σε προπονήσεις και αγώνα. Πρέπει να τους πείσω. Θέλω ο προπονητής να πιστεύει ότι μπορώ να βοηθήσω για ακόμη έναν χρόνο, θέλω η διοίκηση να είναι ευχαριστημένη με την απόδοσή μου. Δεν θα χρειαστεί να το συζητήσουμε. Άλλωστε την προηγούμενη φορά υπέγραψα σε τρία λεπτά.


Eννοούσε: Το χρήμα πολλοί εμίσησαν. Τη δόξα ουδείς. Εγώ δεν μισώ ούτε το ένα ούτε το άλλο.


ΚΗΠΟΥΡΟΣ: Υπήρξαν δύο λόγοι που σταμάτησα από την Εθνική. Ο πρώτος ήταν πως έπρεπε κάποτε να σταματήσω για να δώσω χώρο στα νέα παιδιά. Επέλεξα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή γιατί ήταν σε μια μεγάλη διοργάνωση. Ο δεύτερος είναι πως δεν μπορούσα να έχω ταυτόχρονα δύο υποχρεώσεις. Επρεπε να ρίξω το βάρος σε μια για να πηγαίνω καλά. Εχω πλέον λιγότερο άγχος. Οπως το αντιλαμβάνομαι τώρα, ήταν μια σωστή επιλογή.


Εννοούσε: Φραγκοφονιάς είμαι, όχι μαλάκας! Τα θαύματα μια φορά γίνονται. Τι να κάτσω να κάνω; Εριξα το βάρος εκεί που παίρνω τον μπερντέ.


ΚΗΠΟΥΡΟΣ: Ακούμε τα πάντα. Απλώς κάποιοι προσπαθούν να μειώσουν την επιτυχία του Ολυμπιακού. Φυσικά και ο Ολυμπιακός ευνοείται. Αλλά τα λάθη γίνονται σε όλα τα παιχνίδια. Είναι θέμα διαιτησίας και όχι του Ολυμπιακού.


Εννοούσε: Kαι δηλαδή τι; Εχετε την απαίτηση να στενοχωρηθώ που μας ευνοεί η διαιτησία; Τόσα πριμ πρωταθλήματος έχω πάρει. Γιατί να τα χάσω και να αφήσω να τα πάρουν άλλοι;


ΚΗΠΟΥΡΟΣ: Στην καθημερινότητά μου συναντώ φιλάθλους του Παναθηναϊκού με διαφορετική σκέψη και αντιμετώπιση. Δεν θα βάλουμε τους ίδιους οπαδούς στο ίδιο καζάνι.


Εννοούσε: Λέω και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα.


ΚΗΠΟΥΡΟΣ: Βλέπω πολύ μπάσκετ και θαυμάζω τον Τζόρνταν.


Εννοούσε: Μπασκετμπολίστρια η γυναίκα μου η Βάσω, μπατζανάκης μου ο Κορωνιός, πώς να γλιτώσω; (Ασε κάτω τον Τζόρνταν ρε συ, θα μου τον μαγαρίσεις!).


ΚΗΠΟΥΡΟΣ: Δεν κοιτάω ποτέ πίσω μου. O,τι έγινε, έγινε στη Ριζούπολη. Αν κοιτάς πίσω σου, θα κάνεις λάθη. Δεν θέλω να βλέπω τι καλό ή κακό έχω κάνει στο παρελθόν. Κοιτάω μόνο μπροστά.

Εννοούσε: Αγαπάω όπου κονομάω.

KΗΠΟΥΡΟΣ: Oντως έκανα το 2005 αίτηση για πρόσληψη στο δημόσιο. Αποφάσισα να το κάνω στο Δήμο της Κηφισιάς, στο αθλητικό κομμάτι. Μόνο και μόνο για να ασχοληθώ με τα αθλητικά δρώμενα του δήμου. Είναι αυτό που θέλω να κάνω. Θα μπορούσα να είχα δηλώσει κι άλλες θέσεις. Hθελα όμως να ασχοληθώ με τη νεολαία, να περάσω στα παιδιά την έννοια του αθλητισμού.

Εννοούσε: Οχι για μένα. Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου που ήθελε να με δει διορισμένο.

***

Scratch (gossip): Kαι μετά την Αξια και την Μαριάννα ήρθε η σειρά της Αρτέμιδος, μοντέλα κι αυτή που θα τη δούμε προσεχώς σε τηλεπαιχνίδι. Τα παιδιά λέει πάνε μαζί σινεμά, πετάνε ο ένας στον άλλο ποκ κορν και το διασκεδάζουν. Συνήθως λέει μένουν μέσα. Αλλά η Αρτεμις δεν γουστάρει συνηθισμένα πράγματα. Ούτε της αρέσει το σεξ στο κρεβάτι. Προτιμά ασυνήθιστα μέρη και αυτό που την εξιτάρει είναι να το κάνει στην εθνική οδό και μάλιστα να την παίρνουν και μάτι. Πρόσεξε κοπέλα μου! Πρόσεξε μη μας τον σακατέψεις τον μικρό (φτου! φτου!). Ασε που μου θύμισε και το γνωστό ανέκδοτο με το ...μυγάκι. Βρε πού μπλέξαμε...

Scratch 1: Αστραψε και βρόντηξε ο Ομπράντοβιτς με την αδιαφορία των παικτών στο ματς με την Πρόκομ. Σε μια φάση άλλαξε ολόκληρη πεντάδα! Ασε τώρα τι είπε το στόμα του!


* Συγχαρητήρια! Ο πρώτος στόχος επετεύχθη. Περάσαμε στους "16"!

* Οταν παίρνω τάιμ-άουτ και ζητάω κάτι στην άμυνα και στην επίθεση και κάποιοι κάνουν το δικό τους, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Στο άλλο ματς θα μείνουν στον πάγκο!

* Τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Αλλά ποτέ στη ζωή μου δεν τα έχω παρατήσει. Κάποιοι παίκτες λειτουργούν όπως εγώ, κάποιοι άλλοι δεν αξίζουν να φορούν αυτή τη φανέλα.

* Δεν μου αρκεί να μου λένε στην προπόνηση οτι κόουτς έχεις δίκιο. Δίκιο θα έχω να μην τον βάλω να παίξει ούτε ένα δευτερόλεπτο! Αυτό το ματς είναι για 50 πόντους, όχι για 22. Πως θα πάμε στο φάιναλ-φορ; Είναι αστείο.

* Το πλάνο τώρα είναι να περάσουμε δέκα ώρες στο γήπεδο και να βρω τους παίκτες που θέλουν να παίξουν. Είναι απλό θα παίζουμε με rotation 6-7 παικτών.

Γι΄ αυτό σε γουστάρω βρε Ζέλικο. Γιατί θέλεις μόνο να κερδίζεις!!!

Scratch 2: Τι έγινε ρε παιδιά; Εχασε εντός έδρας ο γαύρος από τη Λε Μαν; Α ρε βρισίδι που θα φάει πάλι ο "δράκος".


Scratch 3: Συγνώμη, καμιά άλλη φωτογραφία του Κιντή χωρίς να μιλάει στο κινητό δεν υπάρχει; Λες και είναι προέκταση του αφτιού του το mobile. EΛΕΟΣ δλδ.!

13 comments:

Γιώργος Τ. said...

Με τον τερματοφύλακα μέλος-"είχε δόλο ο διαιτητής"-κηπουρό δεν θα ασχοληθώ καθόλου.. Απλά θα καταθέσω τον απεριόριστο σεβασμό μου στον κο Ομπράντοβιτς.. Γιατί είναι κολλημένους με τη νίκη και τους τίτλους..

ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ said...

"Οχι για μένα. Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου που ήθελε να με δει διορισμένο".

Καιεννοεί: "Λέω και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα."

χαχα

ΤΕΛΕΙΟ...

Την πολύ καλημέρα μου

Κώστας
vloutis.wordpress.com
vloutis.blogspot.com

irene said...

"Οχι για μένα. Για τη φουκαριάρα τη μάνα μου που ήθελε να με δει διορισμένο."

αααααααααχαχα θα με στείλεις!!

πάντα είχαμε προέδρους διαφορετικούς εμείς , πολυάσχολους ..
για αυτό δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε μία μεταγραφη..

gatti said...

@Γιώργος Τ.: Eτσι ακριβώς είναι. Του Ομπράντοβιτς δεν του αρέσει να χάνει. Εχει νοοτροπία νικητή και φαίνεται. Είναι ό,τι καλύτερο μας έχει συμβεί στο μπασκετικό Παναθηναϊκό.



@ΚΩΣΤΑΣ ΒΛΟΥΤΗΣ: Kαλώς τον!

Καλησπέρα, Κώστα!
Σ΄ ευχαριστώ!


@irene: E, τι να σας κάνω που έχετε μαζέψει όλους τους τεχνοκράτες και δεν προλαβαίνουν να ασχοληθούν με την ομάδα;

coachp said...

Μου κλέβεις τις φωτογραφίες, έτσιιιι? Μηνυση θα σε κάνω!

Ασχετο, σκέφτηκες ποτέ οτι ίσως φταίει ο Ομπραντοβιτς για την εικόνα του Παναθηναϊκού? Σκέφτηκες επι παραδειγματι οτι το καλοκαιρι ο Αντερσεν που έβαλε 52 πόντους στα δύο ματς απεναντι στον Παναθηνϊκο ήτο λέφτερος? Και τον πήρε η βαρκελώνη με νορμάλ ποσότητα χρήματος?

Επίσης, αυτό με την φουκαριάρα τη μάνα το άκουσες απο τον Στεφανο Χαρη και το θυμήθηκες, έτσιιιιι?

gatti said...

@coachp: Nαι, είναι αλήθεια, στην τσούρνεψα τη φωτό! :pp
Aμα έχεις πρόβλημα, πάω να πάρω από το Κουρκούτι...

Αυτό που λες το έχω σκεφτεί κι εγώ για τον Ομπράντοβιτς.Είναι γνωστό ότι έχει εμμονές. Οι περισσότεροι μεγάλοι έχουν. Στην σούμα όμως μετράει παραπάνω η αξία και οι ικανότητές του!

Χάρη δεν παρακολουθώ. Αυτό με τη "φουκαριάρα τη μάνα" το λέει όλη η Ελλάδα, βάζοντας στο τέλος ό,τι ταιριάζει στην περίσταση. Εκτός αν εννοείς ότι είπε την ίδια ακριβώς ατάκα. Οπότε πάμε αλλού... Διευκρίνισε σε παρακαλώ...

νατασσΆκι said...

Δεν τρώγεσαι, δλδ!!!
:)))))

(δώρο για τη γιορτή του να του το στείλουμε!!!)
:P

:*

coachp said...

Ειπε την ίδια ατάκα...
Επίσης, δεν με πειράζει να κλέβεις φωτογραφίες μου...

island said...

Σήμερα θα σταθώ μόνο στο Γκοσιπι. Μιλάμε για μεγάλο προφίλ!!! :)

gatti said...

@νατασσάκι¨ Nαι, ακριβώς, ό,τι πρέπει για δωράκι είναι!

Φιλιά, Νατάσσα μου!

:****



@coachp: Οπως σου είπα και παραπάνω δεν παρακολουθώ Χάρη και γενικά Σπορ FM. Λυπάμαι που σε στενοχωρώ μιας και δουλεύεις εκεί. Προτιμώ ΕΡΑ και Σέντρα. Αν είπε την ίδια ακριβώς ατάκα, τότε ίσως είναι ώρα να πάρω κι εγώ εκπομπή στο ραδιόφωνο ή στήλη σε εφημερίδα.

Και μόνο που μετά από 200 ποστ για το ποδόσφαιρο που τα περισσότερα τα ανεβάζω άμεσα πριν από εφημερίδες και σχολιασμούς σε ραδιόφωνο ή τηλεόραση διανοήθηκες ότι μπορεί να το άκουσα και να το παρουσίασα για δικό μου με ενοχλεί. Οταν κάτι είναι αλλουνού, το γράφω ότι είναι αλλουνού και γράφω και πού το άκουσα/διάβασα.

Οσο για τη φωτο, έψαχνα δεξιά κι αριστερά και είχα βρει 5-6 νικοπολίδηδες κηπουρούς. Οταν τις ξεδιάλεξα αυτή μου φάνηκε η πιο ταιριαστή. Ούτε που θυμόμουν ότι είναι δική σου. Μόλις το έγραψες, το συνειδητοποίησα γι΄ αυτό σου απάντησα έτσι. Αφού έκανες όμως θέμα, την βγάζω. Αναρωτιέμαι, ωστόσο, τι θα πει δική σου; Την έφτιαξες εσύ στο photoshop; Αν ναι, σημείωνέ το από κάτω για να ξέρουμε κι εμείς τι γίνεται.

Μπήκες μέσα μετά από καιρό να μου πεις ότι κλέβω φωτο και ατάκες (όταν η ατάκα θεωρείται το δυνατό μου σημείο). Σε ευχαριστώ πολύ!



@island: Είσαι ο τελευταίος που θα περίμενα να σταθεί στο gossip, γιατί ξέρω ότι δεν σου αρέσει και περίμενα ...κράξιμο.

Δεν ξέρεις όμως πόσο πολύ συμφωνώ μαζί σου!

Φιλιά, Νησάκι!

:))))

coachp said...

Πάλι παρεξηγηθηκες χωρίς λόγο. Σου ειπα οτι δεν με πειράζει να κλέβεις τις φωτογραφίες μου... Τι άλλο να κάνω?
Επίσης με ρώτησες να διευκρινήσω αν είπε την ίδια ατάκα ο Χάρης, και το διευκρίνησα!Είπε την ίδια ατάκα. Δεν σε κράζω για κάτι, γιατί το παίρνεις πάντα έτσι?

gatti said...

@coachp: Παρεξηγήθηκα χωρίς λόγο λες;

Μου κλέβεις τις φωτογραφίες, έτσιιιι? Μηνυση θα σε κάνω!

Στο ξεκαθάρισα ότι δεν θυμόμουν πως είναι δική σου. Αν και τα πράγματα με τις φωτογραφίες είναι θολά. Δική σου είναι μόνο αν την επεξεργάστηκες στο photoshop. Εν πάση περιπτώσει αφού "δική" σου ήταν, το παραδέχτηκα, την άλλαξα.

Επίσης, αυτό με την φουκαριάρα τη μάνα το άκουσες απο τον Στεφανο Χαρη και το θυμήθηκες, έτσιιιιι?

Θα πρέπει να ήμουν τελείως ηλίθια να χρησιμοποιήσω ξένη ατάκα και να μην αναφέρω ότι ήταν ξένη, από την στιγμή που λες ότι ειπώθηκε στο ραδιόφωνο και μάλιστα σε ραδιόφωνο που παρακολουθούν χιλιάδες άνθρωποι και στο οποίο δουλεύεις κι εσύ, άρα σίγουρα θα το έβλεπες.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα "παρεξηγηθώ" ψάξε λίγο τον τρόπο που λες κάτι μήπως - λέω μήπως... - φταίει λίγο και ο τρόπος που το λες.

ΥΓ. Και βέβαια αναφέρομαι στο πρώτο σου σχόλιο, σαφώς το δεύτερο δεν είχε κάτι που θα μπορούσε να με ενοχλήσει...

coachp said...

το «έτσιιιιιι?» φανερώνει χαβαλεζίδικη διάθεση. Το μήνυση θα ΣΕ κάνω επίσης... Εξ ου και το ΣΕ.
Δεν σε κράζω στο ξαναλέω, δεν με πειράζει, και κατάλαβα οτι είναι δική μου φωτό απο την πατούσα που έβαλα. Δεν με νοιάζει όμως. Καθόλου. Χαβαλεζίδικη διάθεση είχα, ξεκόλλα πια...